Οδηγίες για τη µαζική φόρτωση αιτήσεων/ενστάσεων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγίες για τη µαζική φόρτωση αιτήσεων/ενστάσεων"

Transcript

1 Οδηγίες για τη µαζική φόρτωση αιτήσεων/ενστάσεων Περιεχόµενα Γενική περιγραφή λειτουργικότητας...2 Συµπλήρωση των πινάκων της Microsoft Access...3 Πίνακας AN_AITISIS...3 Πίνακας AN_AITISIS_DOC...3 Πίνακας AN_AITISIS_KAEK...4 Πίνακας AN_AITISIS_TYPE...4 Πίνακας AN_AITISIS_ΚΑΕΚ_CALC...5 Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_DOC...6 Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_PRAXEIS...7 Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_SUP_APPL...7 Γενικές παρατηρήσεις...8 Συνοπτική περιγραφή ελέγχων...8 Περιγραφή Πινάκων της Microsoft Access...10 Πίνακας AN_AITISIS...10 Πίνακας AN_AITISIS_DOC...11 Πίνακας AN_AITISIS_KAEK...11 Πίνακας AN_AITISIS_TYPE...11 Πίνακας AN_AITISIS_KAEK_CALC...12 Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_DOC...12 Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_PRAXEIS...12 Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_SUP_APPL...13 Αναλυτική περιγραφή ελέγχων...13 Πίνακας αντιστοιχήσεων µηνυµάτων-σφαλµάτων...14

2 Γενική περιγραφή λειτουργικότητας Η µαζική φόρτωση δεδοµένων γίνεται µε την ανάγνωση αρχείου mdb της Microsoft Access από την εφαρµογή των ενεργών τίτλων. Το αρχείο mdb χορηγείται από την Κτηµατολόγιο Α.Ε. (template) και «γεµίζει» µε δεδοµένα από τον ανάδοχο. Η µαζική φόρτωση δεδοµένων επεξεργασίας αιτήσεων ενστάσεων υποστηρίζει µόνο τη φόρτωση αιτήσεων τύπου ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95) (CAT_ID=07), ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9 (CAT_ID=06), ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ (CAT_ID=11), και ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ (άρθρου 6 Ν. 2308/95) (CAT_ID=12) και αφορά αποκλειστικά την ενηµέρωση (update) των ήδη καταχωρισµένων αιτήσεων ενστάσεων στην online εφαρµογή. Η διαδικασία φόρτωσης υποστηρίζει την ενηµέρωση (update) αιτήσεων / ενστάσεων που βρίσκονται σε κατάσταση ΠΑΡΑΛΑΒΗ ή ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. Όλες οι αιτήσεις που βρίσκονται στο status ΠΑΡΑΛΑΒΗ τρέπονται σε ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. Η µαζική φόρτωση δεδοµένων είναι µια δυνατότητα που δίνεται από την εφαρµογή ενεργών τίτλων από το µενού Ανάρτηση->Μαζική φόρτωση ενστάσεων µέσω αρχείου. Η φόρµα της µαζικής φόρτωσης που εµφανίζεται όταν ο χρήστης επιλέξει Νέα φόρτωση αιτήσεων / ενστάσεων παρέχει τις εξής δυνατότητες. 1. Απλή αποθήκευση των δεδοµένων των αιτήσεων / ενστάσεων που παρέχονται µέσω της Access. (όσες αιτήσεις/ενστάσεις είναι σε κατάσταση ΠΑΡΑΛΑΒΗ τρέπονται αυτόµατα σε ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ). Εάν κάποια από τις αιτήσεις / ενστάσεις δεν βρίσκεται σε status ΠΑΡΑΛΑΒΗ ή ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ τότε η εφαρµογή θα παράξει µήνυµα λάθους και η φόρτωση θα σταµατήσει. Συνέπεια της διακοπής της φόρτωσης είναι ότι δεν θα γίνει καµία ενηµέρωση στα δεδοµένα. 2. Οριστικοποίηση των αιτήσεων / ενστάσεων της Access.

3 Ο χρήστης µπορεί να επιλέξει την ταυτόχρονη εκτέλεση των δύο εργασιών που µόλις περιγράφηκαν ή να τις εκτελέσει ανεξάρτητα. Επίσης µπορεί να παρακολουθήσει την πορεία των φορτώσεων που έχει κάνει επιλέγοντας Φορτώσεις Αιτήσεων / Ενστάσεων. Συµπλήρωση των πινάκων της Microsoft Access Πίνακας AN_AITISIS Για την περιγραφή των πεδίων του πίνακα AN_AITISIS συµβουλευτείτε την παράγραφο Πίνακας AN_AITISIS. Τα πεδία CAT_ID, STATUS_ID, NOMOS_CODE, OTA_CODE, PROT_NUM, PROT_DATE, KAEK, PROP_VERT, PROP_HOR του πίνακα AN_AITISIS είναι πεδία των οποίων η τιµή δεν αλλάζει µε τη µαζική φόρτωση. Θα πρέπει να είναι όµως συµπληρωµένα για την εκτέλεση ελέγχων. Για την συµπλήρωση του αριθµού πινακίου ( PINAKIO_NUM) θα πρέπει να έχει προηγηθεί η δηµιουργία του πινακίου µέσα από την εφαρµογή Ενεργών Τίτλων ώστε να χρησιµοποιηθεί από την µαζική φόρτωση. Η µαζική φόρτωση δεν δηµιουργεί πινάκια. Το STATUS_ID αλλάζει σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ µόνο όταν ο χρήστης επιλέξει τη µαζική οριστικοποίηση από την φόρµα της φόρτωσης. Αλλαγή του υ STATUS_ID στα δεδοµένα της Access δεν θα επιφέρει αλλαγή στην κατάσταση της αίτησης/ένστασης στην κεντρική βάση δεδοµένων. Οι τιµές όλων των υπολοίπων πεδίων αλλάζουν αρκεί να είναι συµβατές µε τους κανόνες της εφαρµογής (βλ. Αναλυτική περιγραφή ελέγχων). Πίνακας AN_AITISIS_DOC Για την περιγραφή των πεδίων του πίνακα AN_AITISIS_DOC βλ. την παράγραφο Πίνακας AN_AITISIS_DOC. Ο πίνακας αυτός θα πρέπει να συµπληρώνεται µε όλα τα έγγραφα µιας αίτησης/ένστασης. Θα περιλαµβάνει τα ήδη καταχωρισµένα έγγραφα (έγγραφα µε doc_id). Παραλαβή νέων εγγράφων που αφορούν στην αίτηση διόρθωσης / ένσταση δεν πραγµατοποιείται µέσω της µαζικής φόρτωσης. Στη φάση της επεξεργασίας µιας αίτησης/ένστασης δεν σβήνονται δεδοµένα από αυτόν τον πίνακα αλλά ούτε γίνονται update οι ήδη καταχωρισµένες εγγραφές. Σε κάθε γραµµή του πίνακα µπορούν να συµπληρωθούν τα εξής: DOC_ID: Συµπληρώνεται υποχρεωτικά.

4 REQUEST_ID: Υποχρεωτικά συµπληρώνεται το κλειδί της αίτησης/ένστασης DOC_TYPE_ID: Είναι o τύπος του εγγράφου από τον πίνακα AN_AITISIS_DOC_TYPE_LUT και συµπληρώνεται υποχρεωτικά. Στον πίνακα AN_AITISIS_DOC_TYPE_LUT υπάρχει αντιστοίχηση µεταξύ του τύπου της αίτησης CAT_ID και του τύπου του εγγράφου DOC_TYPE_ID. Εποµένως τα έγγραφα της αίτησης/ένστασης θα πρέπει να έχουν ίδιο CAT_ID µε το CAT_ID της αίτησης/ένστασης. Έγγραφα µε CAT_ID = 00 στον πίνακα AN_AITISIS_DOC_TYPE_LUT αντιστοιχούν στα έγγραφα που γίνονται upload και δεν πρέπει να υπάρχουν στον πίνακα AN_AITISIS_DOC προς φόρτωση. COMMENTS: Συµπληρώνεται προαιρετικά Στη φόρµα της αίτησης/ένστασης ο πίνακας αυτός αντιστοιχεί στον πίνακα Συνηµµένα έγγραφα. Πίνακας AN_AITISIS_KAEK Για την περιγραφή των πεδίων του πίνακα AN_AITISIS_KAEK βλ. την παράγραφο Πίνακας AN_AITISIS_KAEK. Οι εγγραφές που γίνονται upload θα είναι οι τελικές που θα καταχωριστούν στη βάση δεδοµένων. Εποµένως στο update σβήνονται οι προηγούµενες και καταχωρίζονται οι καινούριες. Για παράδειγµα, εάν υπήρχαν στην κεντρική βάση δεδοµένων καταχωρισµένες εγγραφές αυτού του πίνακα για µια αίτηση και φορτώνονταν ένα mdb στο οποίο δεν υπήρχε ούτε µία καταχωρισµένη εγγραφή για τη συγκεκριµένη αίτηση τότε τα δεδοµένα της κεντρικής βάσης δεδοµένων θα σβήνονταν. Θα πρέπει να είναι συµπληρωµένα τα πεδία KAEK, PROP_VERT, PROP_HOR σε κάθε γραµµή. Σε κάθε γραµµή ελέγχεται ότι αυτός ο συνδυασµός ΚΑΕΚ, PROP_VERT, PROP_HOR υπάρχει στη βάση δεδοµένων και ότι ανήκει στην µελέτη στην οποία ανήκει και ο ΚΑΕΚ της αίτησης/ένστασης. Στη φόρµα ο πίνακας αντιστοιχεί στον πίνακα Επηρεαζόµενοι ΚΑΕΚ. Στο υπόµνηµα ο πίνακας αντιστοιχεί στο τµήµα KAEK επηρεαζόµενων ακινήτων. Πίνακας AN_AITISIS_TYPE Για την περιγραφή των πεδίων του πίνακα AN_AITISIS_TYPE βλ. την παράγραφο Πίνακας AN_AITISIS_TYPE. Όπως και στην περίπτωση του πίνακα AN_AITISIS_ΚΑΕΚ οι προηγούµενες εγγραφές σβήνονται από τη βάση και καταχωρίζονται µόνο αυτές που περιλαµβάνονται στο mdb. ηλαδή οι εγγραφές του mdb θα είναι και οι τελικές που θα φορτωθούν στην κεντρική βάση δεδοµένων. Στη φόρµα ο πίνακας αντιστοιχεί στον πίνακα Η Αίτηση αφορά. Στο υπόµνηµα ο πίνακας αντιστοιχεί στην παράγραφο Α. Το αντικείµενο της αίτησης.

5 Το TYPE_ID συµπληρώνεται υποχρεωτικά και παίρνει τιµή από τον πίνακα AN_AITISIS_TYPE_LUT. Ο πίνακας αυτός έχει την στήλη CAT_ID η οποία αντιστοιχεί στον τύπο της αίτησης ένστασης. Θα πρέπει πάντα ο τύπος της αίτησης/ένστασης να είναι ίδιος µε τον τύπο που αντιστοιχεί στο TYPE_ID. ηλαδή δεν επιτρέπεται για παράδειγµα οι αιτήσεις/ενστάσεις µε CAT_ID = 07 να έχουν type_ids µε CAT_ID=06. Πίνακας AN_AITISIS_ΚΑΕΚ_CALC Για την περιγραφή των πεδίων του πίνακα AN_AITISIS_KAEK_CALC συµβουλευτείτε την παράγραφο Πίνακας AN_AITISIS_KAEK_CALC. Και σε αυτή την περίπτωση οι υπάρχουσες εγγραφές σβήνονται από την κεντρική βάση δεδοµένων και καταχωρίζονται µόνο αυτές που περιλαµβάνονται στο mdb. Εάν στο mdb δεν υπάρχουν εγγραφές του συγκεκριµένου πίνακα για µια αίτηση/ένσταση τότε µετά το upload του mdb θα σβηστούν και οι εγγραφές από την κεντρική βάση. Στη φόρµα της αίτησης/ένστασης ο πίνακας αντιστοιχεί στους πίνακες Αριθµοί Πρωτοκόλλου ηλώσεων στις οποίες συµµετέχουν οι ΚΑΕΚ της αίτησης/ένστασης και Αριθµοί Πρωτοκόλλου Αιτήσεων/Eνστάσεων στις οποίες συµµετέχουν οι ΚΑΕΚ της αίτησης/ένστασης. Στο υπόµνηµα τα στοιχεία του πίνακα εµφανίζονται στην παράγραφο Β. Τα σχετικά µε την ανωτέρω έγγραφα από το αρχείο κτηµατογράφησης. Ο πίνακας AN_AITISIS_KAEK_CALC θα πρέπει να συµπληρωθεί µόνο για εκείνες τις αιτήσεις/ενστάσεις των οποίων το υπόµνηµα πρέπει να περιλαµβάνει αρ. πρωτοκόλλου αιτήσεων και δηλώσεων που σχετίζονται µε τους ΚΑΕΚ της αίτησης/ένστασης. Οι ΚΑΕΚ της αίτησης/ένστασης αποτελούνται από τον βασικό ΚΑΕΚ (που αποθηκεύεται στον πίνακα AN_AITISIS) και από τους επηρεαζόµενους ΚΑΕΚ εάν αυτοί υπάρχουν (πίνακας AN_AITISIS_KAEK). Για το υπόµνηµα µιας αίτησης/ένστασης υπάρχουν οι εξής δυνατότητες: 1. Εµφάνιση αριθµών πρωτοκόλλου αιτήσεων/ενστάσεων ή δηλώσεων που σχετίζονται αυστηρά µε τους εκτεταµένους ΚΑΕΚ της αίτησης/ένστασης. 2. Εµφάνιση αριθµών πρωτοκόλλου αιτήσεων/ενστάσεων ή δηλώσεων που σχετίζονται µε ΚΑΕΚ που έχουν ίδιο δωδεκαψήφιο µε κάποιο από τους ΚΑΕΚ της αίτησης/ένστασης. 3. Κανένας αριθµός πρωτοκόλλου αιτήσεων/ενστάσεων ή δηλώσεων. Στην πρώτη περίπτωση η τιµή του υ KAEK_CALC του πίνακα AN_AITISIS πρέπει να είναι ίση µε 0. Στην δεύτερη περίπτωση η τιµή του υ KAEK_CALC πρέπει να είναι ίση µε 1. Στην τρίτη περίπτωση, εάν δηλαδή δεν χρειάζεται να εµφανιστεί κανένας αριθµός πρωτοκόλλου αίτησης/ένστασης ή δήλωσης στο υπόµνηµα τότε δεν χρειάζεται να συµπληρωθεί καµία γραµµή στον συγκεκριµένο πίνακα. Θα πρέπει όµως να συµπληρωθεί το ΚΑΕΚ_CALC του πίνακα ΑΝ_AITISIS το οποίο είναι υποχρεωτικό (ενδεικτικά µε την τιµή 0).

6 Ειδικότερα για τις περιπτώσεις 1. και 2. εάν αυτοί οι αριθµοί πρωτοκόλλου συνδέονται µε τους εκτεταµένους επηρεαζόµενους ΚΑΕΚ(περίπτωση 1) ή µε ΚΑΕΚ που έχουν ίδιο δωδεκαψήφιο µε τον δωδεκαψήφιο κάποιου επηρεαζόµενου ΚΑΕΚ(περίπτωση 2) τότε αυτοί οι επηρεαζόµενοι ΚΑΕΚ θα πρέπει να καταχωριστούν στον πίνακα ΑΝ_AITISIS_KAEK. Κατά την οριστικοποίηση των αιτήσεων/ενστάσεων γίνεται έλεγχος στα στοιχεία αυτού του πίνακα και εάν κάποιος συνδυασµός ΚΑΕΚ µε αριθµό πρωτοκόλλου δεν υπάρχει στην κεντρική βάση δεδοµένων τότε παράγεται σφάλµα. Ο έλεγχος γίνεται λαµβάνοντας υπόψη την τιµή του υ KAEK_CALC. Για παράδειγµα εάν υπάρχει η απαίτηση να εµφανίζεται στο υπόµνηµα αριθµός πρωτοκόλλου δήλωσης µιας οριζόντιας ιδιοκτησίας η οποία δεν ανήκει στους ΚΑΕΚ της αίτησης/ένστασης αλλά έχει ίδιο δωδεκαψήφιο ΚΑΕΚ µε κάποιο από αυτούς τότε θα πρέπει η τιµή του ΚΑΕΚ_CALC να είναι ίση µε 1 προκειµένου να επιτύχει o έλεγχος που θα τρέξει κατά την οριστικοποίηση της αίτησης/ένστασης. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να είναι συµπληρωµένος ο εκτεταµένος ΚΑΕΚ σε κάθε γραµµή του πίνακα. Η µοναδική περίπτωση στην οποία συµπληρώνεται µόνο ο δωδεκαψήφιος είναι για δηλώσεις στις οποίες συµπληρώθηκε είτε κατά την παραλαβή είτε στο backoffice, ο δωδεκαψήφιος ΚΑΕΚ. Σε αυτή την περίπτωση η τιµή του υ KAEK_CALC πρέπει να είναι 1. Εάν ο ΚΑΕΚ σχετίζεται µε αίτηση/ένσταση τότε θα πρέπει να είναι συµπληρωµένο το SEC_REQUEST_ID και ο εκτεταµένος ΚΑΕΚ. Εάν ο ΚΑΕΚ σχετίζεται µε δήλωση, τότε θα πρέπει να είναι συµπληρωµένο το G_EIS_ID. Εάν στη δήλωση έχει συµπληρωθεί δωδεκαψήφιος και όχι εκτεταµένος ΚΑΕΚ τότε στον AN_AITISIS_KAEK_CALC συµπληρώνεται ο δωδεκαψήφιος ΚΑΕΚ και η τιµή του υ KAEK_CALC πρέπει να είναι 1. Εάν στη δήλωση είναι συµπληρωµένος ο εκτεταµένος ΚΑΕΚ τότε στον AN_AITISIS_KAEK_CALC συµπληρώνεται ο εκτεταµένος. Πάντα θα πρέπει να είναι συµπληρωµένο ένα από τα G_EIS_ID και SEC_REQUEST_ID. εν επιτρέπεται η ταυτόχρονη συµπλήρωση αυτών των δύο πεδίων στην ίδια γραµµή του πίνακα. Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_DOC Για την περιγραφή των πεδίων του πίνακα AN_AITISIS_OBJ_LINK_DOC συµβουλευτείτε την παράγραφο Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_DOC. Στον πίνακα αυτό καταχωρίζονται έγγραφα του πίνακα DOC τα οποία πρέπει να συσχετιστούν µε την συγκεκριµένη αίτηση/ένσταση. Και σε αυτή την περίπτωση οι υπάρχουσες εγγραφές σβήνονται από την κεντρική βάση δεδοµένων και καταχωρίζονται µόνο αυτές που περιλαµβάνονται στο mdb. Εάν στο mdb δεν υπάρχουν εγγραφές για µια αίτηση/ένσταση τότε µετά το upload του mdb θα σβηστούν και οι εγγραφές από την κεντρική βάση. ηλαδή οι εγγραφές του mdb είναι οι τελικές. Στη φόρµα της αίτησης/ένστασης ο πίνακας αυτός αντιστοιχεί στον πίνακα Έγγραφα της Καρτέλας β. του Υποµνήµατος.

7 Στο υπόµνηµα τα στοιχεία του πίνακα εµφανίζονται στην παράγραφο Β. Στον πίνακα εκτός του request_id συµπληρώνεται το g_doc_id του εγγράφου του πίνακα DOC. εν είναι υποχρεωτική η συµπλήρωση αυτού του πίνακα. Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_PRAXEIS Για την περιγραφή των πεδίων του πίνακα AN_AITISIS_OBJ_LINK_PRAXEIS συµβουλευτείτε την παράγραφο Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_PRAXEIS. Στον πίνακα αυτό καταχωρίζονται πράξεις του πίνακα SUP_T_PRAXEIS οι οποίες πρέπει να συσχετιστούν µε την συγκεκριµένη αίτηση/ένσταση. Και σε αυτή την περίπτωση οι υπάρχουσες εγγραφές σβήνονται από την κεντρική βάση δεδοµένων και καταχωρίζονται µόνο αυτές που περιλαµβάνονται στο mdb. Εάν στο mdb δεν υπάρχουν εγγραφές για µια αίτηση/ένσταση τότε µετά το upload του mdb θα σβηστούν και οι εγγραφές από την κεντρική βάση. ηλαδή οι εγγραφές του mdb είναι οι τελικές. Στη φόρµα της αίτησης/ένστασης ο πίνακας αυτός αντιστοιχεί στον πίνακα Πράξεις της Καρτέλας β. του Υποµνήµατος. Στο υπόµνηµα τα στοιχεία του πίνακα εµφανίζονται στην παράγραφο Β. Στον πίνακα εκτός του request_id συµπληρώνεται το praxi_id της πράξης του πίνακα SUP_T_PRAXEIS. εν είναι υποχρεωτική η συµπλήρωση αυτού του πίνακα. Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_SUP_APPL Για την περιγραφή των πεδίων του πίνακα AN_AITISIS_OBJ_LINK_SUP_APPL συµβουλευτείτε την παράγραφο Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_SUP_APPL. Στον πίνακα αυτό καταχωρίζονται αιτήσεις του πίνακα SUP_T_APPLICATION οι οποίες πρέπει να συσχετιστούν µε την συγκεκριµένη αίτηση/ένσταση. Και σε αυτή την περίπτωση οι υπάρχουσες εγγραφές σβήνονται από την κεντρική βάση δεδοµένων και καταχωρίζονται µόνο αυτές που περιλαµβάνονται στο mdb. Εάν στο mdb δεν υπάρχουν εγγραφές για µια αίτηση/ένσταση τότε µετά το upload του mdb θα σβηστούν και οι εγγραφές από την κεντρική βάση. ηλαδή οι εγγραφές του mdb είναι οι τελικές. Στη φόρµα της αίτησης/ένστασης ο πίνακας αυτός αντιστοιχεί στον πίνακα Αιτήσεις της Καρτέλας β. του Υποµνήµατος. Στο υπόµνηµα τα στοιχεία του πίνακα εµφανίζονται στην παράγραφο Β.

8 Στον πίνακα εκτός του request_id συµπληρώνεται το appl_id της αίτησης του πίνακα SUP_T_APPLICATION. εν είναι υποχρεωτική η συµπλήρωση αυτού του πίνακα. Γενικές παρατηρήσεις Όλα τα δεδοµένα του mdb θα πρέπει να είναι συµβατά µε τους κανόνες της εφαρµογής. Αν βρεθεί έστω και ένα λάθος στα δεδοµένα τότε σταµατά η διαδικασία της φόρτωσης και δεν γίνεται ενηµέρωση καµίας εγγραφής. Upload εγγράφων Το upload εγγράφου γίνεται µόνο µέσα από τη φόρµα της ένστασης. εν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τη µαζική φόρτωση. Συνοπτική περιγραφή ελέγχων Οι αιτήσεις / ενστάσεις (CAT_ID = 07) χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ανάλογα µε την τιµή του SPEC_ID τους. Αν SPEC_ID = 1 τότε είναι ένσταση, αν SPEC_ID = 2 τότε είναι αίτηση διόρθωσης και εάν είναι SPEC_ID = 3 τότε είναι αίτηση διόρθωσης προδήλου. Ειδικότερα οι αιτήσεις διόρθωσης προδήλου καταχωρίζονταν αρχικά ως αιτήσεις/ενστάσεις (CAT_ID=07) και ο χαρακτηρισµός (SPEC_ID=3) αποφασίζονταν µετά την πρωτοκόλληση. Ωστόσο, από την Τρίτη (ηµεροµηνία αναβάθµισης της εφαρµογής αναδόχου) διαφοροποιούνται ως προς τον τρόπο καταχώρισης τους. Πλέον πρέπει να καταχωρίζεται αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλµατος (άρθρου 6 Ν. 2308/95) (CAT_ID=12), η οποία µε το που εισάγεται στο σύστηµα παίρνει την τιµή SPEC_ID=3. Από την στιγµή της έναρξης της νέας αίτησης διόρθωσης προδήλου καταργείται ο παλιός τρόπος παραλαβής. Εποµένως για αιτήσεις / ενστάσεις (CAT_ID=07) που παραλήφθηκαν πριν την ηµεροµηνία έναρξης του νέου προδήλου επιτρέπεται η καταχώριση SPEC_ID=3. Για τις νέες απαγορεύεται καθώς πλέον ισχύει η νέα αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλµατος. Οι ενστάσεις 2_9 (CAT_ID= 06) έχουν πάντα SPEC_ID = 1. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση η αίτηση/ένσταση να µην έχει πάρει κάποιο χαρακτηρισµό όσο είναι σε επεξεργασία οπότε η τιµή του SPEC_ID = 0. Κατά την οριστικοποίηση της αίτησης/ένστασης η τιµή του SPEC_ID θα πρέπει να είναι διαφορετική του µηδενός. Οι αιτήσεις διόρθωσης προδήλου σφάλµατος (άρθρου 6 Ν. 2308/95) (CAT_ID=12) έχουν πάντα SPEC_ID=3. Αυτή η τιµή του SPEC_ID δεν µπορεί να αλλάξει. Το ίδιο ισχύει και για το ATELOS που πάντα πρέπει να είναι ίσο µε 1. Οι αιτήσεις αυτές (CAT_ID=12) ακολουθούν όλους τους κανόνες που ισχύουν για αιτήσεις/ενστάσεις µε SPEC_ID=3. Οι αιτήσεις διόρθωσης (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ενστάσεις (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) χωρίς υποχρέωση υποβολής δήλωσης (CAT_ID=11) δεν µπορούν να πάρουν τον χαρακτηρισµό αίτηση διόρθωσης προδήλου (SPEC_ID=3), αλλά µπορούν να πάρουν όλους τους άλλους.

9 Οι ενστάσεις και οι αιτήσεις διόρθωσης έχουν υπόµνηµα. Συνεπώς για να γίνουν οριστικές θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά συµπληρωµένα τα εξής πεδία: YPOMNIMA και SUMMARY. Για τις αιτήσεις διόρθωσης προδήλου αυτά τα πεδία θα πρέπει να είναι κενά. Οι ενστάσεις προωθούνται σε επιτροπές για την εκδίκασή τους. Κατά συνέπεια θα πρέπει να έχουν συµπληρωµένη την πρόταση προς την επιτροπή και τον αριθµό πινακίου. Οι αιτήσεις διόρθωσης και οι αιτήσεις διόρθωσης προδήλου δεν προωθούνται σε επιτροπές. Εποµένως θα πρέπει τα πεδία πρόταση και αριθµός πινακίου να µην είναι συµπληρωµένα. Άρα το PROTASI_ID πρέπει να είναι ίσο µε 0, δηλαδή ΕΠΙΛΟΓΗ και το αριθµός πινακίου να είναι κενό. Ειδικά για τις αιτήσεις διόρθωσης και τις αιτήσεις διόρθωσης προδήλου συµπληρώνεται το ΑΠΟΦΑΣΗ το οποίο κατά την οριστικοποίηση θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι διαφορετικό του µηδενός(επιλογη). Οι αιτήσεις διόρθωσης προδήλου είναι πάντα εµπρόθεσµες εποµένως ειδικά για αυτή την κατηγορία η τιµή του υ EMPROTHESMOS θα πρέπει να είναι ίση µε 1. Σε όλες τις αιτήσεις θα πρέπει να είναι συµπληρωµένη η τιµή του υ ΑΤΕΛΩΣ και η τιµή του υ EMPROTHESMOS πρέπει να είναι διαφορετική του µηδενός(επιλογη) κατά την οριστικοποίηση. Οι αιτήσεις/ενστάσεις(cat_id=07) πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τουλάχιστον µία εγγραφή στον πίνακα AN_AITISIS_TYPE. Στις ενστάσεις 2_9 η συµπλήρωση αυτού του πίνακα είναι προαιρετική. Η συµπλήρωση του πίνακα ΑΝ_AITISIS_KAEK είναι προαιρετική για όλα τα είδη αιτήσεων. Κάθε αίτηση ανεξάρτητα από τον τύπο της πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα συνηµµένο έγγραφο, δηλαδή τουλάχιστον µία εγγραφή στον πίνακα AN_AITISIS_DOC. Η καταχώριση πράξεων, αιτήσεων και εγγράφων (πίνακες AN_AITISIS_OBJ_LINK_DOC, AN_AITISIS_OBJ_LINK_PRAXEIS, AN_AITISIS_OBJ_LINK_SUP_APPL) είναι προαιρετική στις ενστάσεις και αιτήσεις διόρθωσης αλλά απαγορεύεται στις αιτήσεις διόρθωσης προδήλου. Για ένσταση η οποία ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΙΟΡΘΩΣΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ (SPEC_ID = 1 και GEO_CORR_ID = 2) είναι υποχρεωτικό το upload εγγράφου τύπου ιάγραµµα µεταβολών. Το upload γίνεται από την φόρµα της αίτησης. Το ίδιο ισχύει και για αίτηση διόρθωσης η οποία ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΙΟΡΘΩΣΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ (SPEC_ID = 2 και GEO_CORR_ID = 2). Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των ελέγχων της εφαρµογής(αναλυτική περιγραφή ελέγχων).

10 Περιγραφή Πινάκων της Microsoft Access Πίνακας AN_AITISIS Πεδία PK FK Περιγραφή Τύπος Validation υ REQUEST_ID Yes Κωδικός αίτησης Υποχρεωτικό CAT_ID Είδος αίτησης Υποχρεωτικό - Αναφέρεται στο πρωτεύον κλειδί του πίνακα τιµών AN_AITISIS_CAT_LUT της κεντρικής Β STATUS_ID Κατάσταση αίτησης Υποχρεωτικό - Αναφέρεται στο πρωτεύον κλειδί του πίνακα τιµών AN_AITISIS_STATUS_LUT της κεντρικής Β NOMOS_CODE Κωδικός Νοµού Υποχρεωτικό - Υπαρκτή τιµή του πίνακα OTA OTA_CODE Κωδικός ΟΤΑ Υποχρεωτικό - Υπαρκτή τιµή του πίνακα OTA PROT_NUM Αρ. Πρωτοκόλλου αίτησης Υποχρεωτικό - Στοιχεία πρωτοκόλλου αίτησης/ένστασης. PROT_DATE Ηµεροµηνία Πρωτοκόλλου Date/Time Υποχρεωτικό - Στοιχεία πρωτοκόλλου αίτησης/ένστασης. KAEK ΚΑΕΚ Υποχρεωτικό PROP_VERT Αριθµός Καθέτου Υποχρεωτικό PROP_HOR Αριθµός Οριζοντίου Υποχρεωτικό COMMENTS Παρατηρήσεις αίτησης Memo Προαιρετικό FEROMENOS SPEC_ID GEO_CORR_ID Ονοµατεπώνυµο δικαιούχου στα αναρτηθέντα στοιχεία Κωδικός χαρακτηρισµού αίτησης Κωδικός τρόπου συσχέτισης αίτησης µε χωρικές αλλαγές Προαιρετικό - Το αυτό πρέπει να συµπληρωθεί υποχρεωτικά όταν σε αίτηση τύπου ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95) (CAT_ID = 07) υπάρχει εγγραφή στον πίνακα AN_AITISIS_TYPE µε TYPE_ID = 037 ή σε Ένσταση 2_9 (CAT_ID = 06) υπάρχει εγγραφή στον πίνακα AN_AITISIS_TYPE µε TYPE_ID = 009. Τα TYPE_ID 009 και 037 αντιστοιχούν στο λεκτικό Εγγραφή Τρίτου. Υποχρεωτικό - Αναφέρεται στο πρωτεύον κλειδί του πίνακα τιµών AN_AITISIS_SPEC_GEO_LUT της κεντρικής Β Υποχρεωτικό - Αναφέρεται στο πρωτεύον κλειδί του πίνακα τιµών AN_AITISIS_SPEC_GEO_LUT της κεντρικής Β EMPROTH_ID Εµπρόθεσµη/Εκπρόθεσµη Υποχρεωτικό - Αναφέρεται στο πρωτεύον κλειδί του πίνακα τιµών AN_AITISIS_EMPROTH_LUT της κεντρικής Β PROTASI_ID Κωδικός πρότασης αναδόχου προς επιτροπή Υποχρεωτικό - Αναφέρεται στο πρωτεύον κλειδί του πίνακα τιµών AN_AITISIS_PROTASI_LUT της κεντρικής Β APOFASI_ID Κωδικός Απόφασης Υποχρεωτικό - Αναφέρεται

11 στο πρωτεύον κλειδί του πίνακα τιµών AN_AITISIS_APOFASI_LUT της κεντρικής Β YPOMNIMA Περιεχόµενο Υποµνήµατος Memo Προαιρετικό PINAKIO_NUM Αριθµός πινακίου Προαιρετικό SUMMARY Περίληψη Υποµνήµατος Memo Προαιρετικό ATELOS KAEK_CALC CHECK_CONDITIONS Ένδειξη πληρωµής ή απαλλαγής από αυτήν Ένδειξη για το πώς θα γίνεται ο τελικός έλεγχος των εγγραφών του πίνακα ΑΝ_AITISIS_KAEK_CALC. Ένδειξη ότι Ελέγχθηκε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του αρ.6 4α περ.γ Ν.2308/95 Υποχρεωτικό 0-Έχει πληρωθεί 1-ΑΤΕΛΩΣ Υποχρεωτικό 0 - υπολογισµός µε εκτεταµένο ΚΑΕΚ, 1 - υπολογισµός µε δωδεκαψήφιο ΚΑΕΚ Προαιρετικό Πρέπει να παίρνει την τιµή 1 εάν SPEC_ID=2 και GEO_CORR_ID=2 Πίνακας AN_AITISIS_DOC ΠΕ ΙΑ PK FK Περιγραφή Τύπος ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ DOC_ID Υποχρεωτικό. Μοναδικό ανά εγγραφή. REQUEST_ID Yes Υπαρκτή τιµή του πίνακα AN_AITISIS DOC_TYPE_I D COMMENTS Σχόλια εγγράφου Αναφέρεται στο πρωτεύον κλειδί του πίνακα τιµών AN_AITISIS_DOC_TYPE_LUT της κεντρικής Β Πίνακας AN_AITISIS_KAEK Όνοµα PK FK Περιγραφή Τύπος/µήκος Validation υ REQUEST_ID YES YES Μοναδικός κωδικός αναγνώρισης αίτησης Υποχρεωτικό διόρθωσης/ένστασης KAEK YES NO ΚΑΕΚ Υποχρεωτικό PROP_VERT YES NO Αριθµός καθέτου Υποχρεωτικό PROP_HOR YES NO Αριθµός οριζοντίου Υποχρεωτικό Πίνακας AN_AITISIS_TYPE Στον πίνακα αυτό αποθηκεύονται οι τιµές του τµήµατος «Η αίτηση αφορά» του αντίστοιχου εντύπου. Όνοµα PK FK Περιγραφή Τύπος/µήκος Validation υ REQUEST_ID YES YES Μοναδικός Υποχρεωτικό κωδικός

12 αναγνώρισης αίτησης διόρθωσης/ένστασ ης TYPE_ID YES Κωδικός τύπου - περιεχοµένου της αίτησης/ένστασης Υποχρεωτικό - Αναφέρεται στο πρωτεύον κλειδί του πίνακα τιµών AN_AITISIS_TYP E_LUT της κεντρικής Β COMMENTS NO Σχόλια Προαιρετικό Πίνακας AN_AITISIS_KAEK_CALC Όνοµα PK FK Περιγραφή Τύπος/µήκ ος REQUEST_ID NO YES Κωδικός αίτησης ένστασης/ διόρθωσης KAEK NO ΝΟ Κωδικός Αριθµός Εθνικού Κτηµατολογίου PROP_VERT NO ΝΟ Αριθµός καθέτου PROP_HOR NO ΝΟ Αριθµός οριζοντίου G_EIS_ID NO NO Αριθµός Πρωτοκόλλου ήλωσης Ενεργών Τίτλων SEC_REQUEST_ID NO NO ευτερεόυσα αίτηση/ένσταση που περιέχει το ΚΑΕΚ Validation υ Υποχρεωτικό Υποχρεωτικό Προαιρετικό Προαιρετικό Προαιρετικό Προαιρετικό Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_DOC Όνοµα PK FK Περιγραφή Τύπος/µήκος Validation υ REQUEST_ID YES YES Κωδικός αίτησης ένστασης/ διόρθωσης Υποχρεωτι κό G_DOC_ID YES NO Kωδικός αναγνώρισης εγγράφου Υποχρεωτι κό Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_PRAXEIS Όνοµα PK FK Περιγραφή Τύπος/µ ήκος REQUEST_ID YES YES Κωδικός αίτησης ένστασης/ διόρθωσης PRAXI_ID YES NO Μοναδικός κωδικός αναγνώρισης συλλεγµένης πράξης Validation υ Υποχρεωτικό Υποχρεωτικό

13 Πίνακας AN_AITISIS_OBJ_LINK_SUP_APPL Όνοµα PK FK Περιγραφή Τύπος/µήκος Validation υ REQUEST_ID YES YES Κωδικός αίτησης ένστασης/ διόρθωσης Υποχρεωτικό APPL_ID YES NO Μοναδικός κωδικός αναγνώρισης υποστηρικτικών αιτήσεων Υποχρεωτικό Αναλυτική περιγραφή ελέγχων 1. Με την µαζική καταχώριση επιτρέπονται µόνο κατηγορίες αιτήσεων 06, 07, 11 και 12(Πεδίο CAT_ID του πίνακα AN_AITISIS). 2. Η µαζική καταχώριση επιτρέπει µόνο την επεξεργασία αιτήσεων αιτήσεων που έχουν status 02 και 04( STATUS_ID του πίνακα AN_AITISIS). Αν είναι σε status ΠΑΡΑΛΑΒΗ (02) γίνονται ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ(04). 3. Αν ο χρήστης έχει επιλέξει οριστικοποίηση από τη φόρµα τότε στο τέλος οριστικοποιούνται (status=05). 4. Αν SPEC_ID = 0 ή 2 ή 3 τότε PINAKIO_NUM is null and PROTASI_ID = 0 5. Αν SPEC_ID = 0 ή 3 τότε SUMMARY is null and YPOMNIMA is null 6. Αν SPEC_ID = 1 και STATUS_ID = 04 τότε APOFASI_ID=0 7. Αν SPEC_ID = 3 τότε EMPROTH_ID = 1 8. Αν SPEC_ID = 0 τότε APOFASI_ID = 0 και GEO_CORR_ID = 0 9. Αν CAT_ID = 06 (ένσταση 2_9) τότε SPEC_ID = Αν CAT_ID = 07 (αίτηση /ένσταση) τότε SPEC_ID = 0 ή 1 ή 2 ή Αν CAT_ID = 11 (αίτηση/ένσταση) χωρίς υποχρέωση υποβολής δήλωσης τότε SPEC_ID = 0 ή 1 ή Αν CAT_ID = 12 (αίτηση διόρθωσης προδήλου) τότε SPEC_ID = 3 και ATELOS=1 13. Τα πεδία του πίνακα AN_AITISIS nomos_code, ota_code, prot_num, prot_date, KAEK, prop_vert, prop_hor NOT NULL 14. Αν CAT_ID=06 ή 07 ή 11 και στον πίνακα AN_AITISIS_TYPE υπάρχουν εγγραφές µε TYPE_ID 037 ή 009 ή 075 τότε FEROMENOS not null. 15. Αν CAT_ID=06 ή 07 ή 11 και δεν υπάρχει εγγραφή µε TYPE_ID 037 ή 009 ή 075 στον πίνακα AN_AITISIS_TYPE για την συγκεκριµένη αίτηση τότε FEROMENOS is null. 16. Στη µαζική καταχώριση δεν επιτρέπεται η καταχώριση docs µε cat_id = 00 (upload). 17. Στη µαζική καταχώριση το cat_id της αίτησης πρέπει να είναι ίδιο µε τα cat_id που αντιστοιχούν στα DOC_TYPE_IDs των εγγράφων(πίνακας AN_AITISIS_DOC). 18. Στη µαζική καταχώριση το cat_id της αίτησης πρέπει να είναι ίδιο µε τα cat_id που αντιστοιχούν στα TYPE_ID των τύπων της αίτησης(πίνακας AN_AITISIS_TYPE). 19. Αν SPEC_ID = 0 ή 3 τότε να µην επιτρέπεται καταχώριση πράξεων αιτήσεων, εγγράφων και KAEK_CALC

14 20. Σε κάθε γραµµή του AN_AITISIS_ΚΑΕΚ_CALC να είναι συµπληρωµένο είτε το g_eis_id είτε το sec_request_id. (όχι και τα δύο ή κανένα). 21. Κάθε συνδυασµός REQUEST_ID, KAEK, PROP_VERT, PROP_HOR, SEC_REQUEST_ID και REQUEST_ID, KAEK, PROP_VERT, PROP_HOR, G_EIS_ID θα πρέπει να είναι µοναδικός. 22. Να µην επιτρέπεται η καταχώριση KAEK στον AN_AITISIS_KAEK_CALC, το οποίο να µην ανήκει στην αίτηση/ένσταση (δηλαδή να µην είναι το βασικό ή κάποιο επηρεαζόµενο). 23. Κάθε αίτηση πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα AN_AITISIS_DOC. 24. Αιτήσεις τύπου 07 : πρέπει να έχουν τουλάχιστον µία εγγραφή στον πίνακα An_Aitisis_Type 25. Αιτήσεις 06 : είναι προαιρετική η συµπλήρωση του πίνακα An_Aitisis_Type. 26. Το πινάκιο να ανήκει στην µελέτη του βασικού ΚΑΕΚ 27. Τα επηρεαζόµενα ΚΑΕΚ να είναι υπαρκτά ΚΑΕΚ και να ανήκουν στη µελέτη του βασικού ΚΑΕΚ. 28. Αν µια αίτηση / ένσταση (CAT_ID=07) πρωτοκολλήθηκε µετά την ηµεροµηνία έναρξης του νέου προδήλου, απαγορεύεται η καταχώριση του συνδυασµού CAT_ID=07 και SPEC_ID= Για να γίνει ΟΡΙΣΤΙΚΗ: a. EMPROTH_ID<>0 b. Aν SPEC_ID = 1 τότε PINAKIO_NUM not null and PROTASI_ID <>0 c. Αν SPEC_ID = 2 ή 3 τότε PINAKIO_NUM is null, APOFASI_ID <>0, PROTASI_ID = 0 d. Αν SPEC_ID = 1 ή 2 => SUMMARY not null e. Αν SPEC_ID = 1 ή 2 => YPOMNIMA not null f. Αν SPEC_ID = 1 and GEO_CORR_ID=2 => τουλάχιστον ένα doc µε doc_type_id = 051 g. Αν SPEC_ID = 2 and GEO_CORR_ID=2 => τουλάχιστον ένα doc µε doc_type_id = 051 Πίνακας αντιστοιχήσεων µηνυµάτων-σφαλµάτων Κωδικός Ελέγχου στην Βάση Περιγραφή AN_AITISIS_CHK01 Το PAYMENT παίρνει τιµές 0,1 Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06 - ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9, 07 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95), 11 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 AN_AITISIS_CHK02 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ και το Status της αίτησης είναι 05 - ΟΡΙΣΤΙΚΗ, τότε θα πρέπει το emproth_id να µην είναι 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ> Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06 - ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9, 07 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95), 11 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 AN_AITISIS_CHK03 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ, το Status της αίτησης είναι 05 - ΟΡΙΣΤΙΚΗ και το spec_id = 1 - ΕΝΣΤΑΣΗ, τότε τα

15 AN_AITISIS_CHK04 AN_AITISIS_CHK05 AN_AITISIS_CHK06 AN_AITISIS_CHK07 AN_AITISIS_CHK08 AN_AITISIS_CHK09 AN_AITISIS_CHK10 AN_AITISIS_CHK11 πεδία pinakio_id,summary, ypomnima δεν πρέπει να είναι κενά και το protasi_id δεν πρέπει να έχει τιµή 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ> Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06 - ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9, 07 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95), 11 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ, το Status της αίτησης είναι 05 - ΟΡΙΣΤΙΚΗ και το spec_id έχει τιµές 2 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ή 3 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ, τότε θα πρέπει το pinakio_id να είναι κενό, το protasi_id να έχει τιµή 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ> και το apofasi_id να µην έχει τιµή 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ> Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06 - ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9, 07 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95), 11 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ, το Status της αίτησης είναι 05 - ΟΡΙΣΤΙΚΗ τότε θα πρέπει το spec_id να µην έχει τιµή 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ> Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 07 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95) και το spec_id =3 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ τότε θα πρέπει το emproth_id να έχει την τιµή 1 - ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06 - ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9, 07 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95), 11 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ, το Status της αίτησης είναι 05 - ΟΡΙΣΤΙΚΗ και το spec_id = 2 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ, τότε θα πρέπει τα πεδία summary και ypomnima να µην είναι κενά. Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06- ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9, 07- ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95), 11-ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ, 12-ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ (άρθρου 6 Ν. 2308/95) και το spec_id έχει τιµές 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ>,2 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ,3 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ, τότε θα πρέπει το pinakio_id να είναι κενό και protasi_id = 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ> Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06- ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9, 07- ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95), 11-ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ, 12-ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ (άρθρου 6 Ν. 2308/95) και το spec_id έχει τιµές 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ>, 3 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ, τότε θα πρέπει τα πεδία summary και ypomnima να είναι κενά Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06 - ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9, 07 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95), 11 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ, το spec_id = 1 - ΕΝΣΤΑΣΗ και το status της αίτησης είναι 04 - ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, θα πρέπει apofasi_id=0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ> Αν η αίτηση είναι ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9, ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95),

16 ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ και spec_id = 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ>, τότε θα πρέπει apofasi_id = 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ> και geo_corr_id = 0 - <ΕΠΙΛΟΓΗ> Αν το status της αίτησης είναι 02 - ΠΑΡΑΛΑΒΗ, 04 - ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ή 05 - ΟΡΙΣΤΙΚΗ τότε θα πρέπει τα πεδία AN_AITISIS_CHK12 nomos_code,ota_code,prot_num,prot_date,kaek,prop_vert, prop_hor να µην είναι κενά Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 07 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95) AN_AITISIS_CHK13 τότε θα πρέπει τα πεδία g_prop_id και g_eis_id να µην είναι κενά Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06 - ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9 τότε θα AN_AITISIS_CHK14 πρέπει τα πεδία g_prop_id και g_eis_id να είναι κενά AN_AITISIS_CHK15 Το ATELOS παίρνει τιµές 0,1 AN_AITISIS_CHK16 Το KAEK_CALC παίρνει τιµές 0,1 AN_AITISIS_CHK17 AN_AITISIS_CHK18 AN_AITISIS_CHK19 AN_AITISIS_CHK21 AN_AITISIS_CHK22 AN_AITISIS_CHK23 ευτερεύοντα Κλειδιά AN_AITISIS_SPEC_GEO_FK Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 10 - ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΘΕΝ ΙΟΡΘΩΣΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ - ΑΡΘΡΟ 7 10 τότε θα πρέπει το spec_id να έχει τιµές 0- <ΕΠΙΛΟΓΗ>,1 - ΕΝΣΤΑΣΗ,4 - ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΘΕΝ ΙΟΡΘΩΣΗΣ Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 11 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ τότε θα πρέπει τα πεδία g_prop_id και g_eis_id να είναι κενά Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 11 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡ.6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ΑΡΘΡ 7 Ν. 2308/95) ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ τότε θα πρέπει το spec_id να µην έχει την 3 -ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ Αν spec_id=2 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ και το geo_corr_id =2 - ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΙΟΡΘΩΣΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ τότε θα πρέπει CHECK_conditions = 1 Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 06 - ΕΝΣΤΑΣΗ 2 9 τοτε θα πρέπει το spec_id να µην έχει την τιµή 2 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ Αν η κατηγορία της αίτησης είναι 12 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ (άρθρου 6 Ν. 2308/95) τότε θα πρέπει spec_id = 3 - ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟ ΗΛΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ και atelos = 1 Περιγραφή Ο συνδυασµός των τιµών των πεδίων GEO_CORR_ID και SPEC_ID δεν υπάρχει στον πρωτεύον πίνακα an_aitisis_spec_geo_lut.

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση 3.74.0.128) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιούνιος 2011 Εισαγωγή...3 Σύνδεση Αποσύνδεση Χρήστη...3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ9_2_V1_

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ9_2_V1_ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΟΡΘΩΣΗΣ/ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ» - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ9_1_V7_09-01-2014 2 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0) Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Αύγουστος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Στοιχεία Χρήστη... 6 Στοιχεία Ανάρτησης... 8 Αιτήσεις ιόρθωσης...11 Αιτήσεις ιόρθωσης Προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΟ ΟΥ 1ΟΥ ΣΤΑ ΙΟΥ

ΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΟ ΟΥ 1ΟΥ ΣΤΑ ΙΟΥ ΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΟ ΟΥ ΟΥ ΣΤΑ ΙΟΥ ΚΤ6 Κατηγορία Περιγραφή είκτη Παρακολούθησης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ TIMH* (περιλαµβάνει το σύνολο όλων των µηνών) OTA ΤΙΜΗ ΠΡΟΗΓ. ΑΝΑΦΟΡΑΣ* (περιλαµβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Μάϊος 2014 Σελίδα 1 από 11 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Πρόσβαση σε περιοχές που ανήκουν στα νέα προγράµµατα Κτηµατογράφησης...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_4_V4_

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_4_V4_ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_4_V4_09-01-2014 Η ανάρτηση, µέσω της δηµοσιότητας των στοιχείων κτηµατογράφησης έχει ως στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους δικαιούχους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Ιούνιος 2008 (1/29) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...3 Εγγραφή Νέου Χρήστη...5 Σύνδεση Χρήστη...7 Στοιχεία ικαιούχου...8 Υποβολή ήλωσης...13 Προσθήκη Ακινήτου... 14 Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι)

Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι) Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι) Θεοδώρα Αργυράκη Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, Msc Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Διεύθυνση Έργων ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Α. Χαρακτηρισµός πράξης

Α. Χαρακτηρισµός πράξης Σε συνέχεια της υπ αριθµό πρωτ. 51760/20-10-2014 εγκυκλίου της ΓΓ Ε-ΕΣΠΑ, µε θέµα «Οδηγίες διαχείρισης των έργων των ΕΠ του ΕΣΠΑ σε συνέχεια των σχεδίων εξυγίανσης για το οµαλό κλείσιµο της περιόδου 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

CONSTRAINT_NAME CONSTRAINT_DESC TABLEKEY TABLEKEY2 TABLEKEY3 ΠΑΡΑ ΟΣΕΙΣ * KT_ADRS_PK Περιορισµός µοναδικότητας του πίνακα ADRS (ADRS_ID) ΟΛΕΣ

CONSTRAINT_NAME CONSTRAINT_DESC TABLEKEY TABLEKEY2 TABLEKEY3 ΠΑΡΑ ΟΣΕΙΣ * KT_ADRS_PK Περιορισµός µοναδικότητας του πίνακα ADRS (ADRS_ID) ΟΛΕΣ KT_ARS_PK Περιορισµός µοναδικότητας του πίνακα ARS (ARS_I) KT_BEN_CHK1 Το πεδίο B_ATE_FLAG µπορεί να πάρει µόνο τις τιµές (0,1,2) (πίνακας BEN) KT_BEN_CHK2 Το πεδίο PREFER_EMAIL µπορεί να πάρει µόνο τις

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΈΝΤΑΞΗΣ/ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ, ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΈΚΔΟΣΗ 2.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝIKO ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝIKO ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝIKO ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Αργύρης Αργυρίου Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός Στέλεχος Τµήµατος Κτηµατολογικών Χαρτών /νση Λειτουργούντος Κτηµατολογίου ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0) Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Δεκέμβριος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Συμβατότητα Browser για τη χρήση της Εφαρμογής... 3 Α. Είσοδος με κωδικούς TaxisNet... 9 Β. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Page 1 of 8

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Page 1 of 8 Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Με το νόµο 3983/2011 «Θαλάσσια Στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος- Εναρµόνιση µε την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων».

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων». Η λειτουργικότητα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής, εμφάνισης και διαχείρισης των βιβλίων που διατηρείτε στη σχολική σας μονάδα καθώς και τον τρόπο απόκτησης αυτών. Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβολές Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης. Ver 04062015

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβολές Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης. Ver 04062015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μεταβολές Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης Ver 04062015 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 2 2 ΜΕΝΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ... 4 1. Αίτηση Μεταβολών ΔΒΕ...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Ξεκινά η Ανάρτηση κτηµατογράφησης σε 33 περιοχές της χώρας «Ελέγχουµε, επιβεβαιώνουµε, διορθώνουµε»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Ξεκινά η Ανάρτηση κτηµατογράφησης σε 33 περιοχές της χώρας «Ελέγχουµε, επιβεβαιώνουµε, διορθώνουµε» Τµήµα Επικοινωνίας και ηµοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 fax : 210 6511895 Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011 ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΕΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά η Ανάρτηση κτηµατογράφησης σε 33

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ «Τεχνικές οδηγίες & διαδικασία καταχώρισης ορίων άρθρου 23 στη διαδικτυακή εφαρμογή»

ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ «Τεχνικές οδηγίες & διαδικασία καταχώρισης ορίων άρθρου 23 στη διαδικτυακή εφαρμογή» ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ «Τεχνικές οδηγίες & διαδικασία καταχώρισης ορίων άρθρου 23 στη διαδικτυακή εφαρμογή» Καλλιόπη Κουτσονάκου Μηχανικός Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Π/θµιας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Π/θµιας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Π/θµιας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... - 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ...2 ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ/ΕΛΕΓΧΟΙ ΈΚΔΟΣΗ 01.00 Επιτόπιες Επαληθεύσεις / ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΘeΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ

ΠΟΘeΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΟΘeΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ Η σύνδεση σας στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των ενεργών προσωπικών TAXISnet κωδικών σας στη διεύθυνση https://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public.

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού Πώς µπορώ να αποκτήσω κωδικούς πρόσβασης στο σύστηµα δήλωσης αυθαιρέτων; Οι κωδικοί πρόσβασης στην ηλεκτρονική εφαρµογή για τις δηλώσεις και βεβαιώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE Ανοίγουμε την εφαρμογή των ενεργών τίτλων της ΕΚΧΑ. Επιλέγουμε Παραλαβή Δήλωσης από το μενού Γραφείο Κτηματογράφησης. Στο μήνυμα που εμφανίζεται επιλέγουμε YES Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΗΛΩΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_10_V2_

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΗΛΩΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_10_V2_ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΗΛΩΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_10_V2_09-01-2014 Από την πράξη διαπιστώθηκε η ανάγκη καθιέρωσης διαδικασίας ανάκλησης της δήλωσης του Ν.2308/1995 από τους δικαιούχους, οι οποίοι είχαν υποβάλει

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης για την Ανάρτηση Διδακτικών Συγγραμμάτων

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης για την Ανάρτηση Διδακτικών Συγγραμμάτων Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης για την Ανάρτηση Διδακτικών Συγγραμμάτων Πίνακας περιεχομένων 1 Γενικές Πληροφορίες... 2 1.1 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώριση διοικητικών πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο

Καταχώριση διοικητικών πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο Καταχώριση διοικητικών πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο Αργύρης. Αργυρίου Αγρονόµος Τοπογράφος Μηχανικός Στέλεχος Τµήµατος Κτηµατολογικών Χαρτών ιεύθυνση Λειτουργούντος Κτηµατολογίου ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 4 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 5 2.2 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ Η σύνδεση σας στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των ενεργών προσωπικών TAXISnet κωδικών σας στη διεύθυνση https://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 18 Μαΐου 2018.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 18 Μαΐου 2018. Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανάρτηση Κτηματογράφησης σε προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α. της Π.Ε. Λακωνίας και της Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΈΛΕΓΧΟΙ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ (ΔΚΔ) ΈΚΔΟΣΗ 01.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α. Π.. ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠ 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΑ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_11_V2_

Ο ΗΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΑ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_11_V2_ Ο ΗΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΑ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_11_V2_10-01-2012 Ο ανάδοχος την ηµέρα που παραλαµβάνει την δήλωση συµπληρώνει στην κεντρική βάση την ηµεροµηνία παραλαβής της

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης για την Ανάρτηση Διδακτικών Συγγραμμάτων

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης για την Ανάρτηση Διδακτικών Συγγραμμάτων Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης για την Ανάρτηση Διδακτικών Συγγραμμάτων Πίνακας περιεχομένων 1 Γενικές Πληροφορίες... 2 1.1 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ιεύθυνση Λειτουργούντος Κτηµατολογίου Τµήµα Κτηµατολογικών Χαρτών ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Μεσογείων 288 155 62 Χολαργός - Αθήνα Μαρία Κ. Μαραγκού Αγρονόµος Τοπογράφος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα... - 1 - Εισαγωγή... - 2 - Σηµείο πρόσβασης και αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑ ΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (EXCEL)

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑ ΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (EXCEL) Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑ ΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (EXCEL) Οι καταγραφείσες παρατηρήσεις αναφέρονται χρησιµοποιώντας ως παράδειγµα το φύλλο εργασίας (spreadsheet) ΕΙΚΤΕΣ_ΣΥΝΟΛΙ_ΜΕΛΕΤΗΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Απαλλαγής Γενικά Οι Δηλώσεις Φορολογικής Απαλλαγής του Ν.3299/2004 συμπληρώνονται Ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Ο Δ Η Γ Ι Ω Ν Χ Ρ Η Σ Η Σ

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Ο Δ Η Γ Ι Ω Ν Χ Ρ Η Σ Η Σ Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Ο Δ Η Γ Ι Ω Ν Χ Ρ Η Σ Η Σ (I) Εισαγωγή Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ALFAWARE, με σκοπό να καλύψει πλήρως τις ανάγκες ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ Επιμέλεια: Διαμαντής Κώστας, Δασολόγος Δ/νση Δασών Ν. Φθιώτιδας Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση. Προσθήκη νέου εργαλείου για μεταφορά χκ στην επόμενη χρήση.... 2 ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ... 2

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήµατος για την Υποστήριξη του Έργου ιαχείρισης των ηµοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Ένταξη ιοικητικών Πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο

Ένταξη ιοικητικών Πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο Ένταξη ιοικητικών Πράξεων στο Αργύρης. Αργυρίου Αγρονόµος Τοπογράφος Μηχανικός Προϊστάµενος Τµήµατος ιοικητικών Πράξεων ιεύθυνση Λειτουργούντος Κτηµατολογίου Τµήµα ιοικητικών Πράξεων Το Τµήµα ιοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΠΙ ΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΠΙ ΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟΥ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΠΙ ΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟΥ Κατά τη διάρκεια εισαγωγής των στοιχείων δεν είναι δυνατή η προσωρινή αποθήκευσή τους. Η υποβολή της αίτησης - κατάστασης και

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Στοιχείων Πιστοποιητικού Γέννησης

Έκδοση Στοιχείων Πιστοποιητικού Γέννησης Στο ΠΣ myschool πραγματοποιήθηκε η διασύνδεση με το Εθνικό Δημοτολόγιο, προς υλοποίηση της ΚΥΑ 1493/18-01-2016. Η λειτουργικότητα που περιγράφεται στον παρόντα οδηγό επιτρέπει στο χρήστη την αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος ιαχείρισης Αιτήσεων Υποψηφίων Συνεργατών ΑΤΕΙ Καλαµάτας

Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος ιαχείρισης Αιτήσεων Υποψηφίων Συνεργατών ΑΤΕΙ Καλαµάτας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1. Εγγραφή Χρήστη Για να µπορείτε να υποβάλλεται αιτήσεις προς τα Τµήµατα του ΤΕΙ θα πρέπει προηγουµένως να έχετε εγγραφεί στο σύστηµα έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες που σας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς 2014-2015

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς 2014-2015 Οδηγό ς Σχ. Έτόυς 2014-2015 Σχολικό Έτος Στο ΠΣ myschool υλοποιείται πλήρης ιστορικότητα και τα δεδομένα σας είναι διαθέσιμα για κάθε Σχολικό Έτος. Μέσα από την ΑΡΧΙΚΗ σελίδα μπορείτε κάθε φορά να ορίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημαdspace 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Οικοδοµοτεχνικών Έργων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Οικοδοµοτεχνικών Έργων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Οικοδοµοτεχνικών Έργων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α.Π.. ΟΙΚ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 fax : 210 6505934 Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς Οδηγό ς Σχ. Έτόυς 2014-2015 Σχολικό Έτος Στο ΠΣ myschool υλοποιείται πλήρης ιστορικότητα και τα δεδομένα σας είναι διαθέσιμα για κάθε Σχολικό Έτος. Μέσα από την ΑΡΧΙΚΗ σελίδα μπορείτε κάθε φορά να ορίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΈΚΔΟΣΗ 2.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Βήµα 1 Έναρξη Λειτουργίας Εφαρµογής Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης έχει την δυνατότητα ο χρήστης µέσα από ένα ευέλικτο υποσύστηµα να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2017 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1. Είσοδος στην εφαρμογή... 3 2. Μενού Αίτησης... 5 2.1. Αίτηση Μεταβίβασης ΔΒΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση. Προσθήκη ελέγχου για την ημερομηνία των παραστατικών.... 3 2. Βελτίωση Εκτύπωσης. Προσθήκη φίλτρου στην εκτύπωση Απολογισμός Εσόδων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /ΝΣΗ ΜΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης Ver

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης Ver ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης 2016 Ver 25052016 Περιεχόμενα 1.ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 2.ΜΕΝΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ... 4 2.1.1.Αναζήτηση Αίτησης / Αρχική Οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2012... 3 1. Διαδικασία Εγγραφής και Πρόσβασης... 3 1.1 Διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης... 3 1.2 Διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014)

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014) ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση και Εγχειρίδιο Χρήσης Καταγραφής Π/θµιας Εκπαίδευσης

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση και Εγχειρίδιο Χρήσης Καταγραφής Π/θµιας Εκπαίδευσης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση και Εγχειρίδιο Χρήσης Καταγραφής Π/θµιας Εκπαίδευσης ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα...2 Εισαγωγή...3 Σηµείο πρόσβασης και αναγνώριση χρηστών...4 Εισαγωγή εδοµένων ιεύθυνσης...6

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημα Ιδρυματικού Αποθετηρίου 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών στη δράση «Superfast Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή... 3 2. Παραγγελίες... 4 2.1 Καρτέλα Παραγγελίες...

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ

1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ 1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ 1.1 Εισαγωγή 1.1.1 Σύντομη περιγραφή και σκοπός ΟΠΣ Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) αποτελεί ένα σύστημα πληροφόρησης και διαχείρισης, η χρήση του οποίου επιβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. για το web περιβάλλον διαχείρισης λογαριασμών. my.teiath.gr

Οδηγίες. για το web περιβάλλον διαχείρισης λογαριασμών. my.teiath.gr Οδηγίες για το web περιβάλλον διαχείρισης λογαριασμών my.teiath.gr Περιεχόμενα 1. Γενικά... σελ. 2 2. Είσοδος στο περιβάλλον... σελ. 2 3. Ρυθμίσεις λογαριασμού... σελ. 3 3.1 Αλλαγή κωδικού πρόσβασης...

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Ως φοιτητής μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ... 3 1 ο Βήμα: Δημιουργία νέας χρήσης.... 3 2 ο Βήμα: Εισαγωγή στην νέα χρήση... 3 3ο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΈΡΓΟΥ AΝ.KΑΘ.Χ. ΚΟΥΚΟΥΡΛΗΣ ΤΗΛ: , FAX :

ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΈΡΓΟΥ AΝ.KΑΘ.Χ. ΚΟΥΚΟΥΡΛΗΣ ΤΗΛ: , FAX : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ (ΕΠ ΚτΠ) Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Κατηγορία Πράξεων 1 : «Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόµενο και Λογισµικό»

Διαβάστε περισσότερα

Document Revisions... Error! Bookmark not defined. Introduction Σχεδιασμός Πληροφοριακού Συστήματος Αυθεντικοποίηση Χρηστών...

Document Revisions... Error! Bookmark not defined. Introduction Σχεδιασμός Πληροφοριακού Συστήματος Αυθεντικοποίηση Χρηστών... Οικονομική Προσφορά Έργο: Υλοποίηση δυναμικού Web Site για τη δράση: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 6 ο 7 ο / Ερωτήματα Ι

Εργαστήριο 6 ο 7 ο / Ερωτήματα Ι Εργαστήριο 6 ο 7 ο / Ερωτήματα Ι Απλά ερωτήματα Επιλογής Ερωτήματα με Ενώσεις πινάκων Ερωτήματα με Παραμετρικά Κριτήρια Ερωτήματα με Υπολογιζόμενα πεδία Απλά ερωτήματα Επιλογής Τα Ερωτήματα μας επιτρέπουν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς Οδηγό ς Σχ. Έτόυς 2017-2018 Σχολικό Έτος Στο ΠΣ myschool υλοποιείται πλήρης ιστορικότητα και τα δεδομένα σας είναι διαθέσιμα για κάθε Σχολικό Έτος. Μέσα από την ΑΡΧΙΚΗ σελίδα μπορείτε κάθε φορά να ορίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΕΓΓΡΑΠΤΕΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ...6. Προτεινόμενη μορφή ΔΓΜ για σύνθετη μεταβολή

Α. ΕΓΓΡΑΠΤΕΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ...6. Προτεινόμενη μορφή ΔΓΜ για σύνθετη μεταβολή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...5 Α. ΕΓΓΡΑΠΤΕΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ...6 A.1 Έκδοση και χορήγηση Κτηματογραφικού Διαγράμματος...6 A.2 Σύνταξη Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών...7 A.2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ 1. Εισαγωγή ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ e - University / Unistudent Το εργαλείο Unistudent έχει υλοποιηθεί για να διευκολύνει τους φοιτητές του Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998 1) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΙΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ/ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΟΝΟΜ/ΜΟ: ΦΕΚ: ΕΔΡΑ: Τα παρακάτω πεδία συμπληρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για /νσεις και Γραφεία /θµιας Εκπαίδευσης και για Περιφερειακές /νσεις Εκπαίδευσης

Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για /νσεις και Γραφεία /θµιας Εκπαίδευσης και για Περιφερειακές /νσεις Εκπαίδευσης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για /νσεις και Γραφεία /θµιας Εκπαίδευσης και για Περιφερειακές /νσεις Εκπαίδευσης ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα...1 Εισαγωγή...2

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ (BSD16) ΙΟΥΛΙΟΣ 2008 Ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Αιτήσεων Πανελληνίων ΓΕΛ

Οδηγός Αιτήσεων Πανελληνίων ΓΕΛ Οδηγός Αιτήσεων Πανελληνίων ΓΕΛ Αίτηση Δήλωση Πανελληνίων Εξετάσεων (Γενικά) Από την Καρτέλα ΜΑΘΗΤΕΣ- > Πανελλήνιες Εξετάσεις -> Δηλώσεις Συμμετοχής Πανελληνίων μπορείτε να εισάγετε τις Αιτήσεις Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΈΚΔΟΣΗ 2.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία Αιτιολογία Αλλαγής 01.00

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στις βάσεις δεδομένων - Η ανατομία μιας βάσης δεδομένων

Εισαγωγή στις βάσεις δεδομένων - Η ανατομία μιας βάσης δεδομένων ΕΣΔ516 Τεχνολογίες Διαδικτύου Εισαγωγή στις βάσεις δεδομένων - Η ανατομία μιας βάσης δεδομένων Περιεχόμενα - Βιβλιογραφία Ενότητας Περιεχόμενα Ορισμοί Συστατικά στοιχεία εννοιολογικής σχεδίασης Συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία Δημιουργία Υπόχρεου Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

3. Σηµειώσεις Access. # Εισαγωγή ψηφίου ή κενού διαστήµατος. Επιτρέπονται τα ση-

3. Σηµειώσεις Access. # Εισαγωγή ψηφίου ή κενού διαστήµατος. Επιτρέπονται τα ση- Μάθηµα 3 Προχωρηµένες ιδιότητες πεδίων Μάσκες εισαγωγής Οι ιδιότητες Μορφή και Μάσκα εισαγωγής περιγράφονται µαζί γιατί έχουν κοινά χαρακτηριστικά που αφορούν την εµφάνιση. Με την ιδιότητα Μορφή καθορίζουµε

Διαβάστε περισσότερα