AegeanCuisine ΠPOΣKΛHΣH - AITHΣH ΓIA ΣYMMETOXH ΣTHN ΠPΩTOBOYΛIA ΠPOΩΘHΣHΣ & ΠPOBOΛHΣ. Φεβρουάριος 2010

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "AegeanCuisine ΠPOΣKΛHΣH - AITHΣH ΓIA ΣYMMETOXH ΣTHN ΠPΩTOBOYΛIA ΠPOΩΘHΣHΣ & ΠPOBOΛHΣ. Φεβρουάριος 2010"

Transcript

1 W N S E KENTPO EΠIXEIPHMATIKHΣ & TEXNOΛOΓIKHΣ ANAΠTYΞHΣ NOTIOY AIΓAIOY KYKΛAΔEΣ: Mάρτεν Nόρδενστρομ, Eρμούπολη, Σύρος, Tηλ.: , -3, -4 Fax: ΔΩΔEKANHΣOΣ: Γρ. Λαμπράκη 8, Pόδος, Tηλ.: , -2, -3 Fax: contact@keta-notioaigaio.gr ΠPOΣKΛHΣH - AITHΣH ΓIA ΣYMMETOXH ΣTHN ΠPΩTOBOYΛIA ΠPOΩΘHΣHΣ & ΠPOBOΛHΣ AegeanCuisine Φεβρουάριος 2010

2 Tι είναι η πρωτοβουλία AegeanCuisine; H πρωτοβουλία AegeanCuisine αποτελεί μια δράση του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Νοτίου Αιγαίου που υλοποιείται σε στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Στόχος αυτής της δράσης είναι να αξιοποιηθεί η ιδιαίτερα πλούσια αιγαιοπελαγίτικη οινογαστρονομία προς όφελος των επιχειρήσεων στους δύο Νομούς, ώστε αυτές να αποκομίσουν περισσότερα έσοδα από την τουριστική αγορά. Η ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της γαστρονομίας μπορεί να αποτελέσει όχημα προώθησης θεματικού τουρισμού των νησιών μας και της διεθνούς προβολής των τοπικών παραγόμενων προϊόντων και ιδιαίτερα των κρασιών της περιφέρειας. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας AegeanCuisine θα υλοποιηθούν μια σειρά από προωθητικές ενέργειες καθώς επίσης μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση και την πολιτιστική ανάδειξη της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας. Μεταξύ άλλων, έχει προβλεφθεί η προβολή των παραγωγών τροφίμων, οίνου και ποτών στο ελληνικό και διεθνές χονδρικό και λιανικό εμπόριο, η προβολή εστιατορίων, εμπορικών καταστημάτων, καταλυμάτων και λοιπών επιχειρήσεων στην τουριστική αγορά, η ανάδειξη της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας στα μέσα ενημέρωσης, η ισχυρή παρουσία του AegeanCuisine στο διαδίκτυο, η διεξαγωγή προωθητικών εκδηλώσεων, εμπορικών αποστολών και σεμιναρίων, η παροχή συμβουλών ως προς την τυποποίηση και την προώθηση των προϊόντων εντός καταστημάτων και εστιατορίων καθώς και η επιστημονική ανάδειξη της σχετιζόμενης με τη γαστρονομία πολιτιστικής κληρονομιάς. Ποιές επιχειρήσεις αφορά η πρωτοβουλία AegeanCuisine; Οι επικοινωνιακές, προωθητικές και υποστηρικτικές ενέργειες της πρωτοβουλίας AegeanCuisine προβλέπεται να ωφελήσουν, ειδικότερα, τις εξής κατηγορίες επιχειρήσεων που εδρεύουν στους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου: Παραγωγοί τροφίμων, οίνου και ποτών που παράγουν εμπορεύσιμα προϊόντα, δηλ. προϊόντα τυποποιημένα και συσκευασμένα/εμφιαλωμένα Επισκέψιμοι χώροι παραγωγής τροφίμων, οίνου και ποτών Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης διαφόρων μορφών όπως εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφενεία, ζαχαροπλαστεία κλπ Εμπορικά καταστήματα τροφίμων και ποτών Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα άλλης μορφής με ιδιαίτερη γαστρονομική προσφορά Άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη γαστρονομία Το ζητούμενο είναι να ενταχθούν στην πρωτοβουλία AegeanCuisine εκείνες οι επιχειρήσεις που αναδεικνύουν την ιδιαίτερα πλούσια γαστρονομική παράδοση του Αιγαίου, που παράγουν και εμπορεύονται χαρακτηριστικά τοπικά παραγόμενα προϊόντα ή που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες οινογαστρονομίας σε ποιοτικό επίπεδο. Με άλλα λόγια, μέλη του AegeanCuisine προορίζονται να γίνουν οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας συνολικά και κάθε νησιού ειδικότερα.

3 Πως θα ωφεληθεί η επιχείρησή μου από τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία AegeanCuisine; Η συμμετοχή μιας επιχείρησης στις δράσεις της πρωτοβουλίας ΑegeanCuisine θα της εξασφαλίσει μια σειρά από επικοινωνιακά και εμπορικά οφέλη καθώς και την πρόσβαση σε συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες από πλευράς του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου. Ειδικά για τα εστιατόρια και τις άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης προβλέπονται τα εξής οφέλη από τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία AegeanCuisine: Ενθάρρυνση των Ελλήνων και ξένων τουριστών να επισκεφτούν τα εστιατόρια που μετέχουν στην πρωτοβουλία Αναλυτική παρουσίαση επιχειρήσεων στο που προορίζεται να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα γαστρονομικά portal στην Ελλάδα Προβολή επιχειρήσεων μέσω διαφημιστικού εντύπου Προβολή επιχειρήσεων στα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης μέσω δελτίων τύπου Προβολή επιχειρήσεων μέσω ηλεκτρονικού newsletter που θα αποστέλλεται σε επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε δημοσιογράφους και σε απλούς καταναλωτές Προβολή επιχειρήσεων μέσω τρέχουσας αρθρογραφίας στο Δυνατότητα χρήσης του εμπορικού σήματος «AegeanCuisine» από τις μετέχουσες επιχειρήσεις Δυνατότητα για διάκριση στα Γαστρονομικά Βραβεία Αιγαίου Πρόσβαση σε σεμινάρια εκπαίδευσης, κατάρτισης και ενημέρωσης Πρακτική υποστήριξη για βελτίωση της ποιότητας κατόπιν αξιολόγησης από ειδικούς συμβούλους Ενημέρωση ελληνικών και διεθνών τουριστικών οδηγών Πόσο κοστίζει η συμμετοχή της επιχείρησής μου στην πρωτοβουλία AegeanCuisine; Από πλευράς του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου γίνεται κάθε προσπάθεια για τη δωρεάν συμμετοχή των επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία ΑegeanCuisine μέσω της χρηματοδότησης από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Ιδίως κατά την αρχική περίοδο δεν θα υπάρξει καμία χρέωση για τις επιχειρήσεις που θα επιλεγούν να μετάσχουν στην πρωτοβουλία ΑegeanCuisine. Εάν στην πορεία παρουσιαστεί η ανάγκη να αναλάβουν οι μετέχουσες επιχειρήσεις τμήμα των εξόδων για την εμπορική τους προβολή, θα μεριμνήσει το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη η σχετική δαπάνη. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση όλων των μετεχουσών επιχειρήσεων για τυχόν χρεώσεις.

4 Ποιά κριτήρια πρέπει να πληροί η επιχείρησή μου για να μετάσχει στην πρωτοβουλία AegeanCuisine; Νησιωτικός χαρακτήρας και ελκυστικότητα των επιχειρήσεων εστίασης Στην πρωτοβουλία AegeanCuisine μπορούν να συμμετάσχουν καταστήματα εστίασης διαφόρων μορφών όπως εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, wine bars κοκ., στα οποία προσφέρονται αιγαιοπελαγίτικα τοπικά εδέσματα ή τοπικά προϊόντα καθώς και οίνος από τα νησιά του Αιγαίου. Τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα γίνει η αξιολόγησή τους και η επιλογή όσων θα μετάσχουν στην πρωτοβουλία AegeanCuisine, είναι τα εξής: Εκπλήρωση υποχρεωτικών κριτηρίων Τα προσφερόμενα εδέσματα είναι νόστιμα και παρασκευασμένα με άρτιο τρόπο (και όχι με αδιάφορη ή κακή γεύση ή παρασκευασμένα με μαζικό και άτεχνο τρόπο), με αποτέλεσμα το κατάστημα εστίασης να ξεχωρίζει από το μέσο όρο των άλλων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης της περιοχής. Το μενού με τα προσφερόμενα εδέσματα θα πρέπει τουλάχιστον κατά ένα μέρος να βασίζεται στις τοπικές συνταγές και στα τοπικά παραγόμενα υλικά. Το ζητούμενο δεν είναι να περιοριστεί η συμμετοχή μόνο στα καταστήματα εστίασης που προσφέρουν αυθεντική τοπική κουζίνα, αλλά να ενταχθούν στο πρόγραμμα και εκείνα τα εστιατόρια που ακολουθούν μια πιο μοντέρνα προσέγγιση στη γαστρονομική παράδοση του Αιγαίου και προσφέρουν μια σύγχρονη δημιουργική εκδοχή της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας εμφανώς βασισμένη σε τοπικές συνταγές ή/και σε τοπικά προϊόντα. Θα πρέπει να προσφέρεται τοπικό κρασί εμφιαλωμένο από αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες και οινοποιούς (τουλάχιστον τρεις με πέντε ετικέτες λευκού και ερυθρού οίνου), ή/και τοπικό επώνυμο μη εμφιαλωμένο κρασί (χύμα) σε ασκό. Θα πρέπει στις σαλάτες και εν γένει στα φαγητά να χρησιμοποιείται τυποποιημένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας κατά προτεραιότητα τοπικό. Εκπλήρωση τουλάχιστον δύο από τα ακόλουθα επιπρόσθετα κριτήρια Υψηλό επίπεδο μαγειρικής τέχνης κρινόμενο από το τελικό γευστικό αποτέλεσμα και κατά προτίμηση από επαγγελματία μάγειρα. Μεγάλη ποικιλία σε τοπικές ή παραδοσιακές συνταγές. Πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας ή σπανιότητας. Ανάδειξη των τοπικών υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή των εδεσμάτων. Ξεχωριστή (υψηλής αισθητικής ή πρωτότυπη) παρουσίαση των πιάτων ή χρήση εξεζητημένων σκευών και ειδών στο στρώσιμο του τραπεζιού.

5 Αξιόλογη ποικιλία σε τοπικά κρασιά. Κάβα υψηλού επιπέδου και εύστοχη καθοδήγηση του πελάτη ως προς τον κατάλληλο συνδυασμό φαγητού και κρασιού. Ιδιαίτερη διακόσμηση (υψηλής αισθητικής, αυθεντικότητας ή πρωτοτυπίας). Υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που διακρίνεται είτε για την εγκαρδιότητα και ταχύτητα του προσωπικού είτε για τη γνώση και τον τρόπο που το προσωπικό παρουσιάζει και επεξηγεί τα προσφερόμενα εδέσματα. Κάθε άλλο χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το εστιατόριο από το μέσο επίπεδο των εστιατορίων της περιοχής και επιτρέπει στον πελάτη να έρθει σε επαφή με το γαστρονομικό πολιτισμό του Αιγαίου αποκομίζοντας μιαν αξιομνημόνευτη εμπειρία. Θέματα ποιότητας και νόμιμης λειτουργίας Από την πρωτοβουλία AegeanCuisine εξαιρούνται τα καταστήματα εστίασης που προσφέρουν μια αδιάφορη μαγειρική και έχουν εμφανή προβλήματα καθαριότητας, υγιεινής, ασφάλειας και αισθητικής στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και ιδίως προβληματικούς χώρους υγιεινής. Επίσης εξαιρούνται οι επιχειρήσεις, για τις οποίες γίνεται γνωστό ότι αντιμετωπίζουν κυρώσεις από διοικητικές αρχές (π.χ. για θέματα υγιεινής και ασφάλειας), έχουν υποστεί ζημιές στον εξοπλισμό τους και γενικά αντιμετωπίζουν προβλήματα που ενδέχεται να υποσκάψουν την καλή φήμη του εμπορικού σήματος «AegeanCuisine». Πότε να υποβάλλω την αίτησή μου; H διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία AegeanCuisine είναι ανοιχτή. Aπό τη στιγμή που ο κάθε υποψήφιος επιχειρηματίας έχει κρίνει ότι πληροί τα υποχρεωτικά τουλάχιστον κριτήρια και κάποια από τα προαιρετικά και αποδέχεται τους όρους συμμετοχής, μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του. Tο KETA Nοτίου Aιγαίου συνιστά σε όλους τους υποψήφιους επιχειρηματίες να στείλουν συμπληρωμένη την αίτησή τους το ταχύτερο δυνατόν, έτσι ώστε να αξιολογηθούν κατά την πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Eπιτροπής εκ Προσωπικοτήτων* και να απολαύσουν συντομότερα τα οφέλη της ένταξής τους στην πρωτοβουλία AegeanCuisine. * Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής εκ Προσωπικοτήτων, εμφανιζόμενα με αλφαβητική σειρά, είναι: ο κ. Αργύρης Καλλιανιώτης, Οινοχόος - Εκδότης Της Εφημερίδας Αμπελοτόπι, ο κ. Γιώργος Καλώστος, Διευθυντής του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, Καθηγητής Marketing, η κα Νταϊάνα Κόχυλα, Συγγραφέας - Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και συγγραφέας του βιβλίου «Κουζίνα του Αιγαίου», ο κ. Λευτέρης Λαζάρου, chef & Διευθύνων Σύμβουλος του εστιατορίου Βαρούλκο, ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, Συγγραφέας - Δημοσιογράφος Γαστρονομίας, ο κ. Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και Πρόεδρος του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Νίκος Σαράντος, Chef, Ιδρυτής και Πρώην Πρόεδρος Της Ελληνικής Λέσχης Αρχιμαγείρων, Πρόεδρος Της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αρχιμαγείρων, ο κ. Γιάννης Σιφουνιός, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, και ο κ. Γιώργος Φλούδας, Οινοχόος.

6 Πώς θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν οι επιχειρήσεις που θα μετάσχουν στην πρωτοβουλία AegeanCuisine; Τα κύρια ζητούμενα από τη διαδικασία, βάσει της οποίας θα αξιολογηθούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχθούν στις δραστηριότητες του AegeanCuisine, είναι τα εξής: Να βεβαιωθεί ότι οι μετέχουσες επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν την τοπική οινογαστρονομία σε υψηλό επίπεδο. Να διασφαλιστεί η καλή φήμη του εμπορικού σήματος «AegeanCuisine» με την ένταξη στην πρωτοβουλία επιχειρήσεων χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ποιότητας ως προς τα προϊόντα, τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία τους. Το τελικό ζητούμενο από την αξιολόγηση είναι να βεβαιωθεί ότι οι μετέχουσες επιχειρήσεις προσφέρουν μιαν ευχάριστη εμπειρία γνωριμίας με την τοπική οινογαστρονομία. Έτσι, θα διενεργηθούν επιτόπιες επιθεωρήσεις σε όλα τα καταστήματα εστίασης που θα υποβάλουν αίτηση να μετάσχουν στην πρωτοβουλία AegeanCuisine, ενώ έχει προβλεφθεί και η επαναξιολόγησή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η αξιολόγηση των υποψηφίων επιχειρήσεων διενεργείται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή εκ Προσωπικοτήτων. Προτείνουμε σε κάθε επιχειρηματία, αφού διαβάσει προσεκτικά την περιγραφή της πρωτοβουλίας AegeanCuisine, να αξιολογήσει κατ αρχήν ο ίδιος εάν πληροί τα παραπάνω κριτήρια συμμετοχής. Κατ ελάχιστον θα πρέπει να πληροί τα υποχρεωτικά κριτήρια. Εφόσον νιώθει ότι αποτελεί έναν καλό πρεσβευτή της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας, συμπληρώνει και αποστέλλει στο ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου τη συννημένη Αίτηση Συμμετοχής. Κάθε επιχείρηση αφού υποβάλει την Αίτηση Συμμετοχής της στην πρωτοβουλία ΑegeanCuisine, θα αξιολογηθεί βάσει της εξής διαδικασίας: ΒΗΜΑ. 1 ΒΗΜΑ. 2 ΒΗΜΑ. 3 Η Συμβουλευτική Επιτροπή εκ Προσωπικοτήτων αποφασίζει σε ποιες επιχειρήσεις θα αποσταλεί έγγραφη ενημέρωση της ενδιαφερόμενης επιχείρησης από το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου ότι θα την επισκεφτεί ανωνύμως ένας από τους συνεργάτες του AegeanCuisine ως απλός πελάτης. Διενέργεια επιθεώρησης τύπου «μυστικός πελάτης»: Συνεργάτης του AegeanCuisine θα επισκεφτεί την επιχείρηση ως απλός πελάτης και θα την αξιολογήσει βάσει των παραπάνω κριτηρίων. Αποστολή στην ενδιαφερόμενη επιχείρηση εντύπου με την αναλυτική έκθεση του επιθεωρητή (με έμφαση στην εμπειρία που αποκόμισε ως καταναλωτής και με επισήμανση τυχόν προβλημάτων που συνάντησε στην επιχείρηση) καθώς και με την απάντηση για το εάν η επιχείρηση θα ενταχθεί στην πρωτοβουλία AegeanCuisine. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα αναφέρεται ποια προβλήματα θα πρέπει να επιλύσει και ποια μέτρα να πάρει η ενδιαφερόμενη επιχείρηση, ώστε να κριθεί θετικά σε επόμενη αξιολόγηση.

7 Διευκρινίζεται ότι: Το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου εγγυάται ότι η διαδικασία ποιοτικής αξιολόγησης είναι εμπιστευτική. Δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ούτε ποιες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής ούτε το αποτέλεσμα ή το έντυπο της αξιολόγησής τους. Το μόνο που θα δημοσιοποιείται είναι ποιες επιχειρήσεις γίνονται δεκτές στην πρωτοβουλία AegeanCuisine. Σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου θα αποστείλει στην επιχείρηση το διακριτικό σήμα AegeanCuisine, το ομώνυμο βιβλίο-λεύκωμα συνταγών, καθώς και το «ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ». Σε αυτό το έντυπο η επιχείρηση καλείται να περιγράψει αναλυτικά την ιστορία της, τον τόπο εγκατάστασής της, τους χώρους της, το menu και τις άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες της, του χρόνου και του ωραρίου λειτουργίας της, άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, φωτογραφίες και άλλο πληροφοριακό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την αποτελεσματική προβολή της. Σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης μιας επιχείρησης, αυτή μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει την επαναξιολόγησή της. Η αίτηση για επαναξιολόγηση θα εξεταστεί αφού καταβληθεί στο ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου το ποσό των 500 Ευρώ για κάλυψη των εξόδων της επιπρόσθετης επιτόπιας επιθεώρησης. Μπορεί επίσης να γίνει επαναξιολόγηση (όπως ανωτέρω) κατόπιν ένστασης της ίδιας της επιχείρησης ή κατόπιν επώνυμων καταγγελιών από καταναλωτές. Για όλες τις επιχειρήσεις που μετέχουν στην πρωτοβουλία AegeanCuisine προβλέπεται η επαναληπτική αξιολόγησή τους κάθε χρόνο βάσει της ίδιας διαδικασίας που προβλέπεται για την αρχική τους αξιολόγηση. Οι μετέχουσες επιχειρήσεις θα ενημερώνονται εγκαίρως από το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου για κάθε σχετική ενέργεια και ενδεχόμενη χρέωση. Όσες επιχειρήσεις επιλεγούν βάσει της παραπάνω διαδικασίας να μετάσχουν στην πρωτοβουλία ΑegeanCuisine, θα πρέπει να στείλουν υλικό για την προβολή τους (κείμενα, φωτογραφίες κοκ.) στο ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, ώστε να ενσωματωθούν οι περιγραφές τους στα έντυπα, στην ιστοσελίδα και στα λοιπά μέσα προβολής του ΑegeanCuisine. Οι επιχειρήσεις θα λάβουν επίσης το εμπορικό σήμα «AegeanCuisine» και άλλο προωθητικό υλικό από το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου για ανάρτηση στους χώρους τους. Eπιπρόσθετοι όροι συμμετοχής των επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία AegeanCuisine Εκτός της παραπάνω διαδικασίας θα ισχύουν και οι εξής όροι συμμετοχής των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων στις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας AegeanCuisine: i. Το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την αρχική περίοδο εφαρμογής της πρωτοβουλίας AegeanCuisine, με αποτέλεσμα να είναι δωρεάν η

8 συμμετοχή των επιχειρήσεων σε αυτή την πρωτοβουλία. Τα επόμενα χρόνια ενδέχεται, πάντως, να απαιτηθεί και η οικονομική συμμετοχή των επιχειρήσεων που προβάλλονται και επωφελούνται από τις δράσεις του AegeanCuisine. Εάν αυτό συμβεί, θα ειδοποιηθούν εγκαίρως και εκ των προτέρων όλες οι μετέχουσες επιχειρήσεις για οποιαδήποτε χρέωση αναφορικά με τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία AegeanCuisine. ii. Tο εμπορικό σήμα και κάθε άλλο προωθητικό υλικό της πρωτοβουλίας AegeanCuisine που αποστέλλεται στις μετέχουσες επιχειρήσεις παραμένει ιδιοκτησία του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου. Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν αυτό το υλικό υποχρεούνται να το επιστρέψουν άμεσα στο ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου εάν για οποιοδήποτε λόγο η επιχείρηση αποφασίσει να αποχωρήσει από την πρωτοβουλία. Επίσης υποχρεούνται να σταματήσουν τη χρήση του σήματος του AegeanCuisine στο προωθητικό τους υλικό, στην ιστοσελίδα τους και σε κάθε άλλη τους ενέργεια δημοσιότητας, προβολής και προώθησης. iii. Οι μετέχουσες στο AegeanCuisine επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναρτήσουν το σχετικό σήμα στην είσοδο ή σε άλλο πρόσφορο χώρο της επιχείρησής τους καθώς και να αξιοποιήσουν άλλα μέσα προβολής του AegeanCuisine σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου. Σε περίπτωση μη ανάρτησης, το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου θα επικοινωνεί με την εκάστοτε επιχείρηση προκειμένου να ζητήσει να αντιμετωπιστεί αυτή η παράλειψη. Σε περίπτωση άρνησης χωρίς σοβαρό λόγο από πλευράς μιας επιχείρησης, το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου μπορεί να αποβάλει την εν λόγω επιχείρηση από την πρωτοβουλία AegeanCuisine. iv. Από την πρωτοβουλία μπορούν επίσης να αποβληθούν κατά την κρίση του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου και χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση οι επιχειρήσεις που πλέον δεν πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια και που θέτουν σε κίνδυνο το κύρος του εμπορικού σήματος AegeanCuisine. Σε αυτήν την περίπτωση οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να επιστρέψουν το αναρτημένο στους χώρους τους εμπορικό σήμα και κάθε άλλο προωθητικό υλικό της πρωτοβουλίας AegeanCuisine. v. Από την πρωτοβουλία AegeanCuisine μπορούν, επιπροσθέτως, να αποβληθούν από πλευράς του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου οι επιχειρήσεις, οι οποίες είτε χρησιμοποιούν το σήμα και το προωθητικό υλικό του AegeanCuisine για προϊόντα, υπηρεσίες ή υποκαταστήματά τους που δεν εγκρίθηκαν από το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου είτε καταχρώνται και υπονομεύουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το εμπορικό σήμα και τις άλλες παροχές και δράσεις του AegeanCuisine ή το κύρος και την εμπορική απήχηση του AegeanCuisine. vi. Αποτελεί υποχρέωση των μετεχουσών επιχειρήσεων να προμηθεύσουν το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου με έγκυρες περιγραφές καθώς και με καλής ποιότητας φωτογραφίες των προϊόντων, υπηρεσιών και εγκαταστάσεών τους προκειμένου να μπορέσει το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου να τις προβάλει με αποτελεσματικό τρόπο στην αγορά. Όλα τα κείμενα, οι φωτογραφίες, τα σήματα και κάθε άλλο προωθητικό υλικό που θα διαθέσει κάθε επιχείρηση στο ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να είναι:

9 καλής ποιότητας και προκειμένου για τα κείμενα με καλή διατύπωση (χωρίς ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη) τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα ακριβή και χωρίς παραπλανητικά στοιχεία έτοιμα για χρήση και αξιοποίηση στις επικοινωνιακές και προωθητικές δράσεις του AegeanCuisine ελεύθερα από δικαιώματα τρίτων ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανέναν περιορισμό στις ενέργειες μάρκετινγκ του AegeanCuisine χωρίς οποιοδήποτε κόστος για το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου. O δικτυακός τόπος (/.com/.net/.eu)...το παράθυρο της επιχείρησής σας προς τον κόσμο.

10 Το λεύκωμα «Η Κουζίνα του Αιγαίου» βρίσκεται ήδη στα ράφια των βιβλιοπωλείων πανελλαδικά. Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία του νησιού σας! Το μαγειρικό λεύκωμα «Η Κουζίνα του Αιγαίου», μία γαστρονομική κιβωτός χρωμάτων, αρωμάτων και εικόνων με την ποιοτική υπογραφή της Νταϊάνα Κόχυλα, προβάλλει τα τοπικά παραδοσιακά τρόφιμα του Αιγαίου, τα εξαιρετικά νησιωτικά κρασιά, το μεγάλο πλούτο συνταγών καθώς και τις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρουν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων στους επισκέπτες των νησιών. «Η Κουζίνα του Αιγαίου» περιέχει δεκάδες δημοφιλείς νησιωτικές συνταγές αλλά και λιγότερο γνωστά πιάτα. Στο βιβλίο υπάρχουν προτάσεις για την κάθε περίσταση, από απλούς πεντανόστιμους κρασομεζέδες μέχρι επίσημα εδέσματα για ξεχωριστές οικογενειακές γιορτές, ενώ δεν λείπουν και τα εκλεκτά γλυκά. Πληθώρα πληροφοριών για την αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία παρέχεται στο διαδικτυακό portal «Η Κουζίνα του Αιγαίου» αποτελεί ιδανικό δώρο για τους απανταχού λάτρεις του αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού και τρόπου ζωής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε αυτήν την ιδιαίτερα προσεγμένη δίγλωσση ελληνοαγγλική έκδοση, η παραδοσιακή νησιωτική κουζίνα συναντά τη σύγχρονη μαγειρική με συνταγές απλές, φτιαγμένες με αμέριστη φροντίδα και αγάπη από τις αγνές πρώτες ύλες των 42 κατοικημένων νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. 10

Kavala Tales of Taste

Kavala Tales of Taste Kavala Tales of Taste Σχέδιο συγκρότησης και ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας Τι είναι η δράση Kavala Tales of Taste H δράση Kavala Tales of Taste αποτελεί αναπτυξιακό στόχο του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

«Συμπεράσματα προτάσεις από τη διαδικασία των ελέγχων για την πιστοποίηση των επιχειρήσεων εστίασης σύμφωνα

«Συμπεράσματα προτάσεις από τη διαδικασία των ελέγχων για την πιστοποίηση των επιχειρήσεων εστίασης σύμφωνα «Συμπεράσματα προτάσεις από τη διαδικασία των ελέγχων για την πιστοποίηση των επιχειρήσεων εστίασης σύμφωνα με το πρότυπο Aegean Cuisine» Υπεύθυνοι Έργου ΕΞΕΛΙΞΙΣ Αριστέα Αλεξίου Ιάκωβος Γρύλλης Ομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για το Δίκτυο Αegean Cuisine και πληροφορίες για την ένταξη επιχειρήσεων της Σάμου & Ικαρίας

Ενημέρωση για το Δίκτυο Αegean Cuisine και πληροφορίες για την ένταξη επιχειρήσεων της Σάμου & Ικαρίας Ενημέρωση για το Δίκτυο Αegean Cuisine και πληροφορίες για την ένταξη επιχειρήσεων της Σάμου & Ικαρίας 1 Προς: Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, παραγωγοί και έμποροι, μέλη του Επιμελητηρίου Σάμου Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

AegeanCuisine. Δελτίο Τύπου

AegeanCuisine. Δελτίο Τύπου AegeanCuisine Δελτίο Τύπου Ο διάπλους δημόσιας διαβούλευσης με θέμα τη γαστρονομική παράδοση, ο οποίος κάλυψε από το περασμένο Απρίλιο δεκαεννέα (19) νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ολοκληρώθηκε πριν από μερικές

Διαβάστε περισσότερα

Πλησιάζοντας τον επίλογο ενός, για άλλη μια φορά, τόσο πετυχημένου συνεδρίου, όπως όλα τα IMIC, έρχονται στον νού κάποιες σκέψεις,

Πλησιάζοντας τον επίλογο ενός, για άλλη μια φορά, τόσο πετυχημένου συνεδρίου, όπως όλα τα IMIC, έρχονται στον νού κάποιες σκέψεις, IMIC 2014 Εισήγηση: Γ. Καλώστος 24/02/14 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλιότοπο, τον κ. Κωνσταντινίδη και την ομάδα του για την πρόσκληση να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να σας ενημερώσω σχετικά με το Aegean

Διαβάστε περισσότερα

Workshop 5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Workshop 5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ 27.5.2017 Workshop 5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Σάββατο 27 Μαΐου 2017 / Workshop 5 «Πολιτισμός & Παράδοση Τοπική Ταυτότητα με Διεθνές Αποτύπωμα» Επιμελητήριο Κυκλάδων «Το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Δ01 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ AegeanCuisine

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Δ01 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ AegeanCuisine ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Δ01 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ AegeanCuisine Σελίδα 1 από 5 1. Εισαγωγή Η παρούσα διαδικασία περιγράφει το τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης εντάσσονται στο δίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

Aegean Cuisine. η ανάπτυξη του Δικτύου

Aegean Cuisine. η ανάπτυξη του Δικτύου Aegean Cuisine η ανάπτυξη του Δικτύου Από το 2008 μέχρι σήμερα, έχουν πάρει το σήμα Aegean Cuisine 196 επιχειρήσεις στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Η πρωτοβουλία Aegean Cuisine ξεκίνησε πριν 6 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού. Αγγελική Καραγκούνη Project Manager, SETE

Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού. Αγγελική Καραγκούνη Project Manager, SETE Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού Αγγελική Καραγκούνη Project Manager, SETE Περιεχόμενα Παρουσίασης Γιατί γαστρονομία; Σκοπός Γαστρονομικά προϊόντα στην τουριστική αγορά Αξιολόγηση γαστρονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την αιγίδα. Χορηγοί:

Υπό την αιγίδα. Χορηγοί: Υπό την αιγίδα Χορηγοί: Εκπαιδευτικά Σεμινάρια γαστρονομίας των επαγγελματιών της Μεσσηνίας Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προσκαλούν όλους τους επαγγελματίες της εστίασης, παραγωγούς

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Παραγωγούς Τροφίμων & Ποτών Μέλη Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Προς: Παραγωγούς Τροφίμων & Ποτών Μέλη Επιμελητηρίου Κυκλάδων Προς: Παραγωγούς Τροφίμων & Ποτών Μέλη Επιμελητηρίου Κυκλάδων 1 Ερμούπολη, 17 Μαρτίου 2014 Αρ. Πρωτoκόλλου: 4165 ΘΕΜΑ: Παροχές και πρόσθετα οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή στη διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Σκοπός του συγκεκριμένου Σήματος είναι η πιστοποίηση των προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ= ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΣΗΜΑ Α.Ε. BEE GROUP Α.Ε.»

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΣΗΜΑ Α.Ε. BEE GROUP Α.Ε.» Θέμα: Δράσεις δημοσιότητας και προβολής, εμπλοκή τοπικών τουριστικών φορέων και οφέλη στα πλαίσια του έργου «Τουριστική Προβολή Ικαρία - Φούρνοι» Ο Δήμος Ικαρίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 2014 υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 2014 υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος 1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 2014 υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Hellenic chef s Association Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων Το μεγάλο γεγονός το 2016 Chef s club of Greece Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Δ 01 Τεχνικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης Απονομής Σήματος AegeanCuisine Εισαγωγή Το επιχειρηματικό δίκτυο AegeanCuisine σχεδιάστηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Σας ενημερώνουμε ότι από 10 11 Μαΐου 2011 (διάρκειας 2 ημερών για περισσότερη δημοσιότητα και αξιοποίησή της από τις συμμετέχουσες εταιρίες)

Σας ενημερώνουμε ότι από 10 11 Μαΐου 2011 (διάρκειας 2 ημερών για περισσότερη δημοσιότητα και αξιοποίησή της από τις συμμετέχουσες εταιρίες) K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 114/368 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Α) Πρωτόκολλο Συνεργασίας Σ.Ε.Ο και Ξ.Ε.Ε- Η Ελλάδα μετά την κρίσηανασυνθέτοντας-το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Α) Πρωτόκολλο Συνεργασίας Σ.Ε.Ο και Ξ.Ε.Ε- Η Ελλάδα μετά την κρίσηανασυνθέτοντας-το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α) Πρωτόκολλο Συνεργασίας Σ.Ε.Ο και Ξ.Ε.Ε- Η Ελλάδα μετά την κρίσηανασυνθέτοντας-το εθνικό μας προϊόν Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θα πρέπει να υπάρχει μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Τι είναι αυτό το «τετράδιο» που

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Διαγωνισμού για τον σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας της διοργάνωσης: «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης»

Προκήρυξη Διαγωνισμού για τον σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας της διοργάνωσης: «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης» Προκήρυξη Διαγωνισμού για τον σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας της διοργάνωσης: «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης» 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διεξάγει διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του λογοτύπου του Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ Σκοπός του συγκεκριμένου Σήματος είναι: Η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα.

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. 2 Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2015 Προϊόντα Γεύσεις Υπηρεσίες Πολιτισμός ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Γαστρονοµία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισµού. Γιώργος Δρακόπουλος Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ

Η Γαστρονοµία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισµού. Γιώργος Δρακόπουλος Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ Η Γαστρονοµία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισµού Γιώργος Δρακόπουλος Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ 2ο Διεθνές Συνέδριο Αειφορία, Διατροφή, Τουρισµός: παράγοντες - κλειδιά για την εξωστρέφεια των ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ» 4,5 και 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ (Τράπεζα Ελλάδος) Το Γραφείο Υποστήριξης Προϊόντων της Νομαρχιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας Κριτοβουλίδου 15-17 Ρέθυμνο Τ.Κ 74100 Τ. 28310 51401 F. 2831030401 symfono_gram@nar.gr

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay Ξενοδοχείο Atlantica Bay Το ξενοδοχείο Atlantica Bay είναι το νεότερο μέλος του προγράμματος Κυπριακό Πρόγευμα. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε επιτυχώς στο Atlantica Bay, καθώς η ενθουσιώδης διοίκηση και η αφοσιωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΙΑ ΡΟΜΕΣ

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΙΑ ΡΟΜΕΣ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΙΑ ΡΟΜΕΣ Το προσφερόµενο τουριστικό «µενού» της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι κατά κύριο λόγο οι διακοπές «κλασσικού τύπου» Μόλις πρόσφατη η συστηµατική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ Σκοπός του συγκεκριμένου Σήματος είναι: Η προστασία, διάσωση και διάδοση του τοπικού αμπελώνα και της αμπελοοινικής

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της μαγειρικής, απαθανατίζοντας τη γαστρονομική παράδοση της Κύπρου

Η τέχνη της μαγειρικής, απαθανατίζοντας τη γαστρονομική παράδοση της Κύπρου Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής στα πλαίσια του έργου του για την καταγραφή, διαφύλαξη και προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου και με την ευκαιρία της εγγραφής της Μεσογειακής

Διαβάστε περισσότερα

α) Άμεσης απόδοσης β) Μακροπρόθεσμης αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος

α) Άμεσης απόδοσης β) Μακροπρόθεσμης αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος Οι Τοπικές Κουζίνες σαν Τουριστικός Πόρος: α) Άμεσης απόδοσης β) Μακροπρόθεσμης αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑ ΗΜΙΑΣ ΓΕΥΣΗΣ Σύρος,, 2008 Η γαστρονομία

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προϋποθέσεις Χορήγησης Σήματος «Καλάθι Πρωινού» σε επιχειρήσεις Μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων

Όροι και Προϋποθέσεις Χορήγησης Σήματος «Καλάθι Πρωινού» σε επιχειρήσεις Μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Όροι και Προϋποθέσεις Χορήγησης Σήματος «Καλάθι Πρωινού» σε επιχειρήσεις Μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Αθήνα, Μάρτιος 2018 Έκδοση 1 Page 1 of 11 1. Εισαγωγή Το «Καλάθι Πρωινού» έχει σκοπό να συνδέσει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Greek Βreakfast Ελληνικό Πρωινό. Γιώργος Πίττας Επικεφαλής Ελληνικού Πρωινού

Απολογισμός Greek Βreakfast Ελληνικό Πρωινό. Γιώργος Πίττας Επικεφαλής Ελληνικού Πρωινού Απολογισμός Greek Βreakfast Ελληνικό Πρωινό Γιώργος Πίττας Επικεφαλής Ελληνικού Πρωινού Το όραμα του ΞΕΕ το 2010 για το Ελληνικό Πρωινό Τα ξενοδοχεία μας να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Δικτύωση Eκδηλώσεις Έκθεση Γαστρονομία Νέες καλλιέργειες Επιστημονικές Ημερίδες Παρουσίαση τοπικής ταυτότητας

Δικτύωση Eκδηλώσεις Έκθεση Γαστρονομία Νέες καλλιέργειες Επιστημονικές Ημερίδες Παρουσίαση τοπικής ταυτότητας Δικτύωση Eκδηλώσεις Έκθεση Γαστρονομία Νέες καλλιέργειες Επιστημονικές Ημερίδες Παρουσίαση τοπικής ταυτότητας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Χαιρετίζω την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις ή/ και φεστιβάλ που έχουν θέμα την κυπριακή οινογαστρονομία ή/ και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα (π.χ. χαρούπι, πατάτα, λεβάντα κ.α.).

Εκδηλώσεις ή/ και φεστιβάλ που έχουν θέμα την κυπριακή οινογαστρονομία ή/ και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα (π.χ. χαρούπι, πατάτα, λεβάντα κ.α.). Σχέδιο Επιχορήγησης Εκδηλώσεων που αφορούν σε Οινογαστρονομία και Τοπικά Προϊόντα που διοργανώνονται στην Κύπρο μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας (de minimis) Α. ΓΕΝΙΚΑ Οι εκδηλώσεις/ φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

20 21 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

20 21 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 20 21 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Δικτύωση Eκδηλώσεις Έκθεση Γαστρονομία Νέες καλλιέργειες Επιστημονικές Ημερίδες Παρουσίαση τοπικής ταυτότητας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας!

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της μελισσοκομίας! 10 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας Η φετινή χρονιά για το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί την δέκατη διοργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση Συμμετοχής. Εάν το εστιατόριο βρίσκεται σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της έδρας της επιχείρησης, παρακαλούμε σημειώστε:

Αίτηση Συμμετοχής. Εάν το εστιατόριο βρίσκεται σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της έδρας της επιχείρησης, παρακαλούμε σημειώστε: Αίτηση Συμμετοχής Eπιθυμώ να γίνω μέλος του Δικτύου «ΕλλΟινικό Εστιατόριο» (GreekWineResto.com), που δημιούργησε η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum και σας αποστέλλω συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ. Συντελεστής βαρύτητας κριτηρίου

ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ. Συντελεστής βαρύτητας κριτηρίου ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ Συντελεστής βαρύτητας κριτηρίου Συντελεστής βαρύτητας υποκριτηρίου Βαθμολογία επιθεωρητών στο υποκριτήριο Βαθμολογία x συντελεστής βαρύτητας 100 100 0 1 Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Τρουλλάκος Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Διευθυντής

Γιώργος Τρουλλάκος Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Διευθυντής Γιώργος Τρουλλάκος Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Διευθυντής Στις μέρες μας είναι περισσότερο επιτακτική από κάθε άλλη φορά η ανάγκη διασύνδεσης των βασικών οικονομικών πυλώνων των νησιών μας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ Στόχος του συγκεκριμένου Σήματος είναι η ανάδειξη της

Διαβάστε περισσότερα

Σήμα Boutique Hotel μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Φιλοξενία με Προσωπικότητα

Σήμα Boutique Hotel μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Φιλοξενία με Προσωπικότητα Σήμα Boutique Hotel μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος www.bouique-hotel.gr Φιλοξενία με Προσωπικότητα boutique-hotel@grhotels.gr Δρ. Βλάμη Αιμιλία Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ

ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ Α Ανακοίνωση 7-8 Νοεμβρίου 2014 Αίθουσα Τελετών, Πανεπιστήμιο Κύπρου Μήνυμα Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Διαγωνισμός Μαγειρέψτε με την Πολυεστία Ελ Γκρέκο H ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΔΕΣΜΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» (εφεξής

Διαβάστε περισσότερα

The Culinary Engagement. Ελλάδα-Μάλτα

The Culinary Engagement. Ελλάδα-Μάλτα The Culinary Engagement Ελλάδα-Μάλτα Η έκθεση τροφίμων είναι μια παρουσίαση της ελληνικής γαστρονομίας καθώς και ένα άνοιγμα προς την αγορά τροφίμων της Μάλτας. Η εξοικείωση των πελατών καθώς και των εμπόρων

Διαβάστε περισσότερα

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και

Διαβάστε περισσότερα

Franchise Concept Book

Franchise Concept Book Franchise Concept Book Παράγουμε σπιτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά μετά από συνεχή έρευνα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα ποιοτικότερα παγωτά και παγωμένα γιαούρτια.

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προϋποθέσεις Χορήγησης Σήματος «Καλάθι Πρωινού» σε επιχειρήσεις Μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων

Όροι και Προϋποθέσεις Χορήγησης Σήματος «Καλάθι Πρωινού» σε επιχειρήσεις Μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Όροι και Προϋποθέσεις Χορήγησης Σήματος «Καλάθι Πρωινού» σε επιχειρήσεις Μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Αθήνα, Δεκέμβριος 2018 Έκδοση 2 Page 1 of 11 1. Εισαγωγή Το «Καλάθι Πρωινού» έχει σκοπό να συνδέσει

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος-Ιούνιος 2018

Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος-Ιούνιος 2018 Η εκπομπή μαγειρικής «ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΕΥΣΕΙΣ» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, που στόχο έχει να μας ταξιδέψει στον κόσμο μέσω της γαστρονομίας.

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία We do local και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρουσίαση του We do local σε εκδήλωση του Meeting Point Hellas

Συνεργασία We do local και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρουσίαση του We do local σε εκδήλωση του Meeting Point Hellas Συμμετοχή Δύο Νέων Εταιρειών Απρίλιος 2015: Στην Μετοχική σύνθεση της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ προστίθενται άλλες δύο εταιρείες: ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΑΕ με εκπρόσωπο της τον κο Καλαιτζιδάκη Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

PARATUS EUROPE Memo Δεκέμβριος 16

PARATUS EUROPE Memo Δεκέμβριος 16 PARATUS EUROPE Memo Δεκέμβριος 16 Μάθετε τα πάντα για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από επαγγελματίες για επαγγελματίες! Το μόνο που οδηγεί σε επαγγελματική πιστοποίηση!

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλος Διαγωνισμός Tart - η τέχνη της τάρτας LE MONDE ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Μεγάλος Διαγωνισμός Tart - η τέχνη της τάρτας LE MONDE ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μεγάλος Διαγωνισμός Tart - η τέχνη της τάρτας LE MONDE sponsored by KENWOOD ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Στη Αθήνα σήμερα 20 Φεβρουαρίου 2017, ανακοινώνεται ότι θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ημ/νία διαγωνισμού: 17 Νοεμβρίου 2015 Τόπος διεξαγωγής διαγωνισμού: Εργαστήρια Σχολής LE MONDE Θεσσαλονίκης 45 Μοσχάτο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η Αμπελήσιους Ρετσίνα κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η Αμπελήσιους Ρετσίνα κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014. Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ξεκινά την μακρόχρονη πορεία της οικογένειας ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ιδρύοντας εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών με την ονομασία ΑΛΦΑ, οίνων και ρετσίνας

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011. χαράζει το δρόμο της επιχειρηματικότητας ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

3 ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011. χαράζει το δρόμο της επιχειρηματικότητας ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3 ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011 χαράζει το δρόμο της επιχειρηματικότητας Ο σημαντικότερος θεσμός για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 1 Τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Αγία Νάπα, Πρωταρά, Πάφο, Λάρνακα, Λεμεσό, Λευκωσία και ορεινές περιοχές. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Για την προαναφερόμενη ενέργεια των καταναλωτών δεν είναι απαραίτητη η αγορά κάποιου προϊόντος ή/και υπηρεσίας της WIND.

Για την προαναφερόμενη ενέργεια των καταναλωτών δεν είναι απαραίτητη η αγορά κάποιου προϊόντος ή/και υπηρεσίας της WIND. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WIND WIND Οι καλύτερες προσφορές τρέχουν μόνο στην Πάτρα - Η ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «WEST A.E ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙKH ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε», που εδρεύει στην Πάτρα, Δίον. Λαυράγκα 24, ΤΚ 26 442, (στο

Διαβάστε περισσότερα

Η Φάρμα. Η Ταβέρνα. Τα Προϊόντα. Μοναδικό Ελληνικό Παράδειγμα Κρητικής Φιλοξενίας

Η Φάρμα. Η Ταβέρνα. Τα Προϊόντα. Μοναδικό Ελληνικό Παράδειγμα Κρητικής Φιλοξενίας Σύμμαχος ή Εχθρός της Κοινωνικής Ευημερίας; Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) Η Φάρμα. Η Ταβέρνα. Τα Προϊόντα. Μοναδικό Ελληνικό Παράδειγμα Κρητικής Φιλοξενίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τόπος : Αθήνα Ημερομηνία : 30/07/2010 Α.Π. : /ΨΣ6442-Α2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τόπος : Αθήνα Ημερομηνία : 30/07/2010 Α.Π. : /ΨΣ6442-Α2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Ταχ. Δ/νση : Λέκκα 23-25 Αθήνα Ταχ.Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

sympo ssio 30.01.-17.02 7 ευρωπαϊκές χώρες 15 πόλεις 600 τουριστικοί πράκτορες 3rd Greek GOURMET TOURING

sympo ssio 30.01.-17.02 7 ευρωπαϊκές χώρες 15 πόλεις 600 τουριστικοί πράκτορες 3rd Greek GOURMET TOURING sympo ssio 3rd Greek GOURMET TOURING 30.01.-17.02 2012 7 ευρωπαϊκές χώρες 15 πόλεις 600 τουριστικοί πράκτορες Γαστρονομία & Τουρισμός Γαστρονομία & Τουρισμός Η ελληνική γαστρονοµία περιέχει πλούτο διατροφικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ «ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ «ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ «ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Όροι και Ορισμοί Β. Σκοπός Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης Γ. Προδιαγραφές Γ.1. Υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Ένταξης & Υποστήριξης Σήματος «Ελληνικό Πρωινό» Εγχειρίδιο Ξενοδόχων

Πλατφόρμα Ένταξης & Υποστήριξης Σήματος «Ελληνικό Πρωινό» Εγχειρίδιο Ξενοδόχων Πλατφόρμα Ένταξης & Υποστήριξης Σήματος «Ελληνικό Πρωινό» Εγχειρίδιο Ξενοδόχων Εισαγωγή Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα ιδιαίτερης σημασίας τόσο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας

Διαβάστε περισσότερα

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-02 ΜΑΪΟΥ 2010

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-02 ΜΑΪΟΥ 2010 Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-02 ΜΑΪΟΥ 2010 ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Agro-Festival

Διαβάστε περισσότερα

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ WE DO LOCAL ΓΙΑ «ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ & ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ» Επιχείρηση Επωνυμία: Κωδικός: Στοιχεία Υπεύθυνου Επώνυμο: Όνομα: Πατρώνυμο: Διεύθυνση Επιχείρησης Τοποθεσία:

Διαβάστε περισσότερα

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ WE DO LOCAL ΓΙΑ CITY HOTELS Επιχείρηση Επωνυμία: Κωδικός: Στοιχεία Υπεύθυνου Επώνυμο: Όνομα: Πατρώνυμο: Διεύθυνση Επιχείρησης Τοποθεσία: Δ. Δ.: Περ. Ενότητα: Δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

αμπελήσιος είναι ο προερχόμενος εξ αμπέλου αμπελήσιους είναι το νέο προϊόν που δημιουργήσαμε για σας!!!

αμπελήσιος είναι ο προερχόμενος εξ αμπέλου αμπελήσιους είναι το νέο προϊόν που δημιουργήσαμε για σας!!! Η Εταιρία Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ξεκινά την μακρόχρονη πορεία της οικογένειας ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ιδρύοντας εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών με την ονομασία ΑΛΦΑ, οίνων

Διαβάστε περισσότερα

www.trikala-chamber.gr

www.trikala-chamber.gr ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ PORTAL ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ www.trikala-chamber.gr 1 Το νέο Portal βρίσκεται πλέον στη διάθεση του κοινού ανοίγοντας ένα παράθυρο συνεργασίας με όλο τον κόσμο. Ο νέος επιχειρηματικός

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και τον

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και τον ΠΡΟΒΟΛΗ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. Δημοκρατίας 20, Ηράκλειο Κρήτης 71306 Tηλ: ++30 2810 / 343458 / 341096 Fax: / 343459 E-mail : info@crete-exporters.com Web site : www.crete-exporters.com Κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 1 Το πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα έχει δημιουργηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) το Travel Foundation UK και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) μέσω του προγράμματος Cyprus Destination

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ 1. Τυποποίηση και Συσκευασία Η τυποποίηση, σε συνδυασμό με την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WIND WIND SUPER ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WIND WIND SUPER ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WIND WIND SUPER ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Η ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «WEST A.E ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙKH ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε», που εδρεύει στην Πάτρα, Δίον. Λαυράγκα 24, ΤΚ 26 442, (στο εξής αναφερόμενη και ως «Εταιρεία»),

Διαβάστε περισσότερα

14SYMV

14SYMV INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY 14SYMV002412527 2014-11-19 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2014.11.19 10:33:22 EET Reason: Location:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό

ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό 1 ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ιδρύθηκε το 1991, ύστερα από τη συνάντηση 9 επιχειρηματιών του ευρύτερου τουριστικού χώρου στο ELOUNDA MARE για να συζητήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλος Διαγωνισμός Φωτογραφίας LE MONDE ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Μεγάλος Διαγωνισμός Φωτογραφίας LE MONDE ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μεγάλος Διαγωνισμός Φωτογραφίας LE MONDE sponsored by ION ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Στη Αθήνα σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2017 ανακοινώνεται ότι θα διεξαχθεί διαγωνισμός φωτογραφίας για τους εν ενεργεία σπουδαστές κι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ 1) ΘΕΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 Η Σαντορίνη είναι κατά κοινή ομολογία ένας από τους δημοφιλέστερους

Διαβάστε περισσότερα

WIND Βρές το κλειδί για τον παράδεισο της επικοινωνίας

WIND Βρές το κλειδί για τον παράδεισο της επικοινωνίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WIND WIND Βρές το κλειδί για τον παράδεισο της επικοινωνίας Η ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «WEST A.E ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙKH ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε», που εδρεύει στην Πάτρα, Δίον. Λαυράγκα 24, ΤΚ 26 442, (στο

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Corfu ACORDO - Corfu Specialty Foods Artisan + natural

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ANAKOINΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ANAKOINΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠ ΕΞ0548-150714 Αθήνα, 14 Ιουλίου 2015 O Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ως Δικαιούχος υλοποίησης της πράξης: «Πιλοτικές Καινοτόμες Δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ Π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ NEW YORK COLLEGE

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ Π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ NEW YORK COLLEGE ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ Π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ NEW YORK COLLEGE ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στις 10/10/2009 εγκρίθηκε στην Nairobi της Κένυα η Μεσογειακή Διατροφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση EE με αριθμό C/2011/ /11/2007 που αφορά την έγκριση του Ε.Π. "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου",

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση EE με αριθμό C/2011/ /11/2007 που αφορά την έγκριση του Ε.Π. Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 6/2017

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 6/2017 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Α.Π.: 35996/17.05.2017 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πύλου-Νέστορος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πύλου-Νέστορος ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλου-Νέστορος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ Πύλου-Νέστορος Ενημερώνουμε όλους

Διαβάστε περισσότερα

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>>

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>> ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ Η Βουλγαρία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση της Χάρτας Καλής Συμπεριφοράς στο πλαίσιο του προγράμματος NEST. Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007, 12.00 Ξενοδοχείο Λιακωτό, Λαιμός, Πρέσπες

Παρουσίαση της Χάρτας Καλής Συμπεριφοράς στο πλαίσιο του προγράμματος NEST. Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007, 12.00 Ξενοδοχείο Λιακωτό, Λαιμός, Πρέσπες Παρουσίαση της Χάρτας Καλής Συμπεριφοράς στο πλαίσιο του προγράμματος NEST Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007, 12.00 Ξενοδοχείο Λιακωτό, Λαιμός, Πρέσπες NEST (Network for Sustainable Tourism) Συνεργασία εταίρων

Διαβάστε περισσότερα

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019 BOUTIQUE Hospitality Management Company HOTELS FORUM February 13, 2019 H SWOT 3o Boutique Hotels Forum Η SWOT Hospitality Management Company είναι εταιρεία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυµα µας είναι: ποιοτικά προϊόντα ως βάση της διατροφής µας

Μήνυµα µας είναι: ποιοτικά προϊόντα ως βάση της διατροφής µας Η ονοµασία µας, «Γεύσεις καθ οδόν» θέλει από την µία να δηλώσει την κινητικότητα, την διαρκή αλληλεπίδραση των γαστρονοµικών συνηθειών στο ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και πως καθόρισαν την παραγωγή του

Διαβάστε περισσότερα

Κα ΔΗΜΟΥ: Κυρίες και κύριοι, η Ηλιάνα Σιδηροπούλου και εγώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΔΟΑΟ για την πρόσκλησή της να παρουσιάσουμε στο Συνέδριο

Κα ΔΗΜΟΥ: Κυρίες και κύριοι, η Ηλιάνα Σιδηροπούλου και εγώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΔΟΑΟ για την πρόσκλησή της να παρουσιάσουμε στο Συνέδριο Κα ΔΗΜΟΥ: Κυρίες και κύριοι, η Ηλιάνα Σιδηροπούλου και εγώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΔΟΑΟ για την πρόσκλησή της να παρουσιάσουμε στο Συνέδριο τις εικόνες, τις σκέψεις και τα ερεθίσματα από το ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ 1 2 ΕΙΝΑΙ: ένας ουσιαστικός τρόπος να συμπληρώνει η οικογένεια το εισόδημά της όλο το χρόνο ένας τρόπος να βρουν απασχόληση οι νέοι, οι αγρότισσες, οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου

Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου Είδος επιχείρησης: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Δεν θέλουμε να σας αποπλανήσουμε θέλουμε να σας ταΐσουμε.» Κάθε επιχείρηση ξεκινά από μία ιδέα. Καμία ιδέα δεν γίνεται να υλοποιηθεί και να πετύχει

Διαβάστε περισσότερα

Δικτύωση Οινοποιών Τουριστική και Εμπορική ανάπτυξη Το παράδειγμα της Κρήτης. www.winesofcrete.gr

Δικτύωση Οινοποιών Τουριστική και Εμπορική ανάπτυξη Το παράδειγμα της Κρήτης. www.winesofcrete.gr Δικτύωση Οινοποιών Τουριστική και Εμπορική ανάπτυξη Το παράδειγμα της Κρήτης www.winesofcrete.gr Ανάπτυξη παρουσίασης 1. Εισαγωγικά - Η έννοια της Δικτύωσης, 2. Ο οινοπαραγωγικός κλάδος στην Κρήτη,, 3.

Διαβάστε περισσότερα

PARATUS EUROPE Memo Σεπτέμβριος 15

PARATUS EUROPE Memo Σεπτέμβριος 15 PARATUS EUROPE Memo Σεπτέμβριος 15 Μάθετε τα πάντα για το Ελαιόλαδο, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από επαγγελματίες για επαγγελματίες! Το μόνο που οδηγεί σε επαγγελματική πιστοποίηση! Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

«Το Ελληνικό Μέλι ως Επώνυμο Προϊόν» Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής 1

«Το Ελληνικό Μέλι ως Επώνυμο Προϊόν» Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής 1 «Το Ελληνικό Μέλι ως Επώνυμο Προϊόν» Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής 1 Ποιο είναι το θέμα μας «Το Ελληνικό Μέλι ως Επώνυμο Προϊόν» Περιγράφοντας την αγορά Το ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ ΔΗΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ ΔΗΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ ΔΗΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005 ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 Έκδοση 02 15 Μαρτίου 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ...3 2 ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ...3 2.1 Γενικά...3 2.2 Λοιπές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΦΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Επωνυμία επιχείρησης Αντικείμενο παραγωγής (προϊόντα διατροφής, αντικείμενα τέχνης, αντικείμενα οικιακής

Διαβάστε περισσότερα

Α:Γενικά Στοιχεία. ιαβούλευση για τη «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2014-2020

Α:Γενικά Στοιχεία. ιαβούλευση για τη «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2014-2020 ιαβούλευση για τη «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2014-2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ / ΕΝ ΙΑΜΕΣΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ερευνα Γνώµης Επιχειρήσεων (Σεπτ-Οκτ. 2013) Α:Γενικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ & ΝΕΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ & ΝΕΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ & ΝΕΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Αρφανάκου Αναστασία Τμήμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομική βάση / Legal basis Νόμος 4042/2012

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Κατσαρός Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας, New York College Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Νίκος Κατσαρός Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας, New York College Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ MΕΣΟΓΕΙΑΚΗ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Νίκος Κατσαρός Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας, New York College Επιστημονικός Συνεργάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Τι είναι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη; Είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ), με σκοπό την ανάδειξη,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠ 7/ΑΠ 8 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα