ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ JP EN US FR DE NL ES IT PT GR NO SE FI DK RU PL CN AR

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ JP EN US FR DE NL ES IT PT GR NO SE FI DK RU PL CN AR"

Transcript

1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σας ευχαριστούμε πολύ για την αγορά του κινητήρα ROBIN. Ο κινητήρα ROBIN σας είναι σε θέση να παράγει την ισχύ για την λειτουργία διαφόρων τύπων μηχανών και συσκευών. Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να εξοικειωθείτε με τις διαδικασίες της σωστής λειτουργίας και συντήρησης έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε με τον ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αυτό το προϊόν. Κρατάτε αυτό το εγχειρίδιο πρόχειρο, ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε ανά πάσα στιγμή. Λόγω της συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση των προϊόντων μας, ορισμένες διαδικασίες και χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. Όταν παραγγέλνετε ανταλλακτικά, πάντοτε δίνετέ μας το ΜΟΝΤΕΛΟ, τον ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και τον ΑΡΙΘΜΟ ΣΕΙΡΑΣ του κινητήρα. Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω κενά αφού ελέγξετε τον αριθμό παραγωγής στον κινητήρα σας. (Η θέση της πινακίδας είναι διαφορετική και εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του κινητήρα). Αρ. ΠΑΡΑΓ. /Αρ. ΣΕΙΡ. (Πινακίδα) Αρ. ΣΕΙΡ. (Κτυπημένος) PROD. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ R. Οι κινητήρες που έχουν πινακίδα εκπομπής ρύπων επιτρέπεται να εξαχθούν στις ΗΠΑ. Η πινακίδα πάνω στον κινητήρα δείχνει ότι είναι συμβατός με τους κανονισμούς εκπομπής ρύπων των EPA (Environmental Protection Agency) και CB (California Air Resources Board) στις ΗΠΑ. Η εξαγωγή στις ΗΠΑ κινητήρων που δεν έχουν πινακίδα εκπομπής ρύπων είναι παραβίαση των EPA/CB και τιμωρείται με αστική ποινή. Σελίδα 1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΟΧΑΛΙΑΣ ΙΜΑΝΤΑ ΣΕ ΣΤΡΟΦΑΛΟΦΟΡΟ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΛΑΔΙΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ) ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Κοιτάξτε τις εικόνες στην εσωτερική πλευρά του εξώφυλλου και οπισθόφυλλου για τις εικ. έως που υποδεικνύονται στη φράση.

2 1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Παρακαλούμε, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε κάθε προφύλαξη με προσοχή. Προσέχετε ιδιαιτέρως τις φράσεις με τις παρακάτω λέξεις. Η επισημαίνει μια μεγάλη πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού ή απώλεια ζωή αν δεν ακολουθηθούν οι οδηγίες. ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΡΟΣΟΧΗ επισημαίνει πιθανότητα τραυματισμού ή υλικής βλάβης αν δεν ακολουθηθούν οι οδηγίες. : ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙA Μην εισπνέετε ποτέ καυσαέρια. Περιέχουν μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι άχρωμο και άοσμο και εξαιρετικά επικίνδυνο αέριο που μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία ή ακόμη και θάνατο. Ποτέ μην λειτουργείτε τον κινητήρα σε κλειστούς χώρους ή χώρους με ανεπαρκή εξαερισμό, όπως σήραγγες, υπόγεια κ.λ.π. Να δίνετε τεράστια προσοχή όταν λειτουργείτε τον κινητήρα κοντά σε ανθρώπους ή ζώα. Φροντίστε να μην παρεμποδίζεται η εξάτμιση. : ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ Η βενζίνη είναι εξαιρετικά εύφλεκτη και οι αναθυμιάσεις της μπορεί να εκραγούν με κάποια ανάφλεξη. Μην ανεφοδιάζετε στο εσωτερικό ή χώρους με ανεπαρκή εξαερισμό. Βεβαιωθείτε ότι σβήνετε τον κινητήρα προτού τον ανεφοδιάσετε. Μην αφαιρείτε τον πώμα ούτε να γεμίζετε τη δεξαμενή καυσίμου ενώ ο κινητήρας είναι ακόμα ζεστός ή βρίσκεται σε λειτουργία. Αφήστε τον κινητήρα να κρυώσει για τουλάχιστον δύο λεπτά πριν τον ανεφοδιασμό. Μην υπερχειλίζετε τη δεξαμενή καυσίμου. Εάν χυθεί καύσιμο, σκουπίστε το προσεκτικά και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το καύσιμο προτού ξεκινήσετε τον κινητήρα. Μετά τον ανεφοδιασμό, βεβαιωθείτε ότι το πώμα δεξαμενής καυσίμου είναι ασφαλισμένο για να αποφύγετε να χυθεί καύσιμο. : ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ Μην λειτουργείτε τον κινητήρα ενώ καπνίζετε ή κοντά σε φλόγα. Μην χρησιμοποιείτε τον κινητήρα κοντά σε ξερούς θάμνους, κλαριά, στουπιά ή άλλα εύφλεκτα υλικά. Διατηρείτε το καπάκι εξαερισμού (πλευρά σχοινιού εκκίνησης) και την πλευρά της εξάτμισης κινητήρα σε απόσταση το ελάχιστο 1 μέτρο από κτίρια, εμπόδια και άλλα εύφλεκτα αντικείμενα. Κρατάτε τον κινητήρα σε απόσταση από εύφλεκτα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα (σκουπίδια, στουπιά, λιπαντικά, εκρηκτικά). 1 m 1 m : ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βάλτε τα προστατευτικά καλύμματα στα περιστρεφόμενα μέρη. Αν περιστρεφόμενα μέρη όπως ο άξονας κίνησης, η τροχαλία, ο ιμάντας μετάδοσης κ.λ.π. είναι εκτεθειμένα, είναι πηγή κινδύνου. Για την προστασία από τραυματισμούς, εφοδιάστε τα με προστατευτικά καλύμματα ή καλύπτρες. Προσοχή στα καυτά τμήματα. Η εξάτμιση και άλλα εξαρτήματα του κινητήρα αναπτύσσουν ψηλές θερμοκρασίες όταν ο κινητήρας λειτουργεί ή μόλις σταμάτησε. Λειτουργείτε τον κινητήρα σε ασφαλή περιοχή και κρατάτε τα παιδιά σε απόσταση από αυτόν.

3 Μην αγγίζετε το μπουζί και το καλώδιο όταν εκκινείτε και λειτουργείτε τον κινητήρα. Ποτέ μην κάνετε διορθώσεις σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον κινητήρα προτού αφαιρέσετε το καλώδιο από το μπουζί. Γυρίζοντας με τον χέρι τον στροφαλοφόρο κατά τον καθαρισμό ή τη ρύθμιση ίσως ξεκινήσετε τον κινητήρα, και τις συσκευές μαζί του, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό του χειριστή. Λειτουργείτε τον κινητήρα σε σταθερή και επίπεδη επιφάνεια. Αν κουνηθεί ο κινητήρας ίσως αυτό προκαλέσει απώλεια καυσίμου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η λειτουργία του κινητήρα σε κεκλιμένο επίπεδο ίσως προκαλέσει υπερθέρμανση οφειλόμενη σε ανεπαρκή λίπανση ακόμη και με την μέγιστη ποσότητα λαδιού. Μην μεταφέρετε τον κινητήρα με καύσιμο στη δεξαμενή ή με το φίλτρο του καρμπυρατέρ καυσίμου ανοικτό. Μην μετακινείτε τον κινητήρα όταν βρίσκεται σε κίνηση ή έχει αποσυνδεθεί από τις συσκευές. Κρατάτε τον κινητήρα στεγνό (μην τον λειτουργείτε με βροχερό καιρό). : ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Ο ηλεκτρολύτης της μπαταρίας περιέχει θειικό οξύ. Προστατέψτε τα μάτια, το δέρμα και τα ρούχα σας. Σε περίπτωση επαφής, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και λάβετε άμεση ιατρική περίθαλψη ιδίως αν τα μάτια σας έχουν υποστεί επίδραση. Οι μπαταρίες παράγουν υδρογόνο το οποίο είναι ιδιαιτέρως εκρηκτικό. Μην καπνίζετε ή επιτρέπετε φλόγες ή σπινθήρες κοντά στην μπαταρία, ιδίως κατά την φόρτιση. Φορτίστε την μπαταρία σε πλήρως αεριζόμενο χώρο. Φροντίστε να επιβεβαιώσετε την πολικότητα της μπαταρίας. ΠΡΟΣΟΧΗ : ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ Ελέγχετε προσεκτικά το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου για χαλαρές συνδέσεις και διαρροές. Η διαρροή του καυσίμου δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση. Ελέγχετε για χαλαρές βίδες και παξιμάδια. Μια χαλαρή βίδα ή παξιμάδι μπορεί να προξενήσει σοβαρή βλάβη του κινητήρα. Ελέγξτε τη στάθμη λαδιού και ξαναγεμίστε αν χρειάζεται. Ελέγξτε τη στάθμη καυσίμου και ξαναγεμίστε αν χρειάζεται. Φροντίστε να μην υπερχειλίσετε τη δεξαμενή. Διατηρείτε τα πτερύγια του κυλίνδρου και το σύστημα σχοινιού εκκίνησης χωρίς βρωμιές, γράσα και άλλα ξένα σώματα. Φοράτε εφαρμοστά ρούχα εργασίας όταν λειτουργείτε τον κινητήρα. Χαλαρές ποδιές, πετσέτες, ζώνες κ.λ.π. μπορεί να εμπλακούν στον κινητήρα ή την μετάδοση κίνησης και να προξενήσουν επικίνδυνη κατάσταση.

4 ΣΥΜΒΟΛΑ Διαβάστε το εγχειρίδιο Κλείστε τη βαλβίδα παροχής καυσίμου όταν ο κινητήρας είναι εκτός λειτουργίας. Προσοχή, καυτή επιφάνεια. Τα καυσαέρια είναι δηλητηριώδη. Αποφεύγετε τη λειτουργία του οχήματος σε κλειστό χώρο ή χώρο που δεν εξαερίζεται. Ελέγξτε για διαρροή από τον εύκαμπτο σωλήνα και τα συνδετικά εξαρτήματα. Φωτιά, φλόγα και το κάπνισμα απαγορεύονται. 2. ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ (Δες εικ. ) ΣΗΜΕΙΩΣΗ Εντός (λειτουργία) Εκτός (σταμάτημα) Λάδι κινητήρα Προσθέστε λάδι Μπαταρία Γρήγορα Αργά Σταματήστε τον κινητήρα πριν τον ανεφοδιασμό. Εκκίνηση κινητήρα (Ηλεκτρική εκκίνηση) Σταμάτημα κινητήρα Κρύος κινητήρας Ζεστός κινητήρας Ηλεκτρική προθέρμανση (ενίσχυση εκκίνησης χαμηλής θερμοκρασίας) Θέση λειτουργίας Θέση στοπ D Καύσιμο (Βενζίνη) Καύσιμο (ντίζελ) Διακοπή παροχής καυσίμου Σφάλμα συστήματος καυσίμου / δυσλειτουργία Βαλβίδα Συν: Θετική πολικότητα Πλην: Αρνητική πολικότητα ΘΕΡΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, αποφεύγετε την επαφή με τη θερμή περιοχή. Εκκινητής Πιέστε τον εκκινητή Μην πιέζετε τον εκκινητή Δύο φορές Κοιτάξτε τις εικόνες στην εσωτερική πλευρά του εξώφυλλου και οπισθόφυλλου για τις εικ. έως που υποδεικνύονται στη φράση. ΜΠΟΥΖΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ ΚΑΛΥΜΜΑ ΣΙΓΑΣΤΗΡΑ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΠΩΜΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ) ΜΟΧΛΟΣ ΓΚΑΖΙΟΥ ΣΧΟΙΝΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ ΣΧΟΙΝΙΟΥ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΕΡΑ (ΤΣΟΚ) ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ ΑΞΟΝΑΣ ΔΥΝΑΜΟΔΟΤΗ (P.T.O) ΔΕΙΚΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ (ΠΛΗΡΩΣΗ ΛΑΔΙΟΥ) ΠΩΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (ΚΤΥΠΗΜΕΝΟΣ) ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (Αρ. ΠΡΟΔΙΑΓΡ.) ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΣΤΟΠ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΛΑΔΙΟΥ

5 3. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ο κινητήρας αποστέλλεται από το εργοστάσιο χωρίς λάδι. Πριν τον λειτουργήσετε πληρώστε με λάδι. Μην τον υπερχειλίσετε. 1. ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΑΔΙΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (Δες εικ. ) Προτού ελέγξετε ή πληρώσετε τον κινητήρα με λάδι, βεβαιωθείτε ότι ο κινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος σε σταθερή και επίπεδη επιφάνεια και σταματημένος. Μη βιδώνετε τον δείκτη λαδιού στο στόμιο πλήρωσης λαδιού για να ελέγξετε τη στάθμη. Αν το επίπεδο λαδιού είναι χαμηλό, ξαναπληρώστε το μέχρι την πάνω στάθμη με το παρακάτω συνιστώμενο λάδι. Χρησιμοποιήστε 4-χρονο απορρυπαντικό λάδι αυτοκινήτου κατά API τάξεως ή υψηλότερου βαθμού. Επιλέξτε το ιξώδες με βάση την θερμοκρασία του αέρα τη στιγμή της λειτουργίας όπως φαίνεται στον πίνακα. (Δες εικ.-) Χωρητικότητα λαδιού (Ανώτερη στάθμη) :(L) EX13/17/ ,6 EX27/ ,0 EX35/ ,2 Εξήγηση της Εικ. - Δείκτης λαδιού Ανώτερη στάθμη Κατώτερη στάθμη Για κινητήρες με φίλτρο αέρα τύπου εμβάπτισης λαδιού, γεμίστε το λάδι κινητήρα μέχρι την καθορισμένη στάθμη της ελαιολεκάνης. (Δες εικ.--) Χωρητικότητα λαδιού στην ελαιολεκάνη : EX13/17/ Περίπου 55 ml 2. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (Δες εικ. ) Μην τροφοδοτείτε με καύσιμο τον κινητήρα ενώ καπνίζετε ή βρίσκεστε κοντά σε φλόγα ή άλλη πηγή κινδύνου πυρκαγιάς. Διαφορετικά μπορεί να προκληθεί ατύχημα πυρκαγιάς. Σβήστε τον κινητήρα και ανοίξετε το καπάκι. Χρησιμοποιήστε μόνο αμόλυβδη βενζίνη αυτοκινήτου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αμόλυβδη απλή/ σούπερ ή ανασχηματισμένη βενζίνη με περιεκτικότητα σε αιθανόλη που να μην υπερβαίνει το 10% (E10) ή σε MTBE που να μην υπερβαίνει το 15%. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε βενζίνη που περιέχει πάνω από 10% αιθανόλη ή MTBE πάνω από 15%, γιατί μπορεί να προκληθεί ζημιά στον κινητήρα ή το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε βενζίνη που έχει ρυπανθεί. Η χρήση αυτών των μη συνιστώμενων καυσίμων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση και/ή ακύρωση της εγγύησης. Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου : (L) EX ,3 EX ,2 EX ,2 EX ,6 EX ,8 EX ,8 Κλείστε τον διακόπτη καυσίμου πριν πληρώσετε την δεξαμενή καυσίμου. Εξήγηση της Εικ. - Μέγιστο επίπεδο καυσίμου Μην πληρώσετε παραπάνω από την κορυφή του φίλτρου καυσίμου (σημειώνεται με ), διαφορετικά το καύσιμο μπορεί να υπερχειλίσει όταν αργότερα θερμανθεί και διασταλεί. Όταν πληρώνετε την δεξαμενή καυσίμου πάντοτε χρησιμοποιείτε το φίλτρο καυσίμου. Επανατοποθετήστε το πώμα δεξαμενής καυσίμου και γυρίστε το δεξιόστροφα έως ότου κουμπώσει (στρέψτε το περίπου ένα τέταρτο της στροφής). Μην επιχειρήσετε να το στρέψετε περισσότερο καθώς το πώμα καυσίμου μπορεί να υποστεί ζημιά. Σκουπίστε προσεκτικά τη χυμένη βενζίνη πριν ξεκινήσετε τον κινητήρα. 4. ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Για λειτουργία με ηλεκτρική εκκίνηση, είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλης ηλεκτρικής καλωδίωσης πριν την κανονική λειτουργία του κινητήρα. 1. ΜΠΑΤΑΡΙΑ Χρησιμοποιήστε μπαταρία τάξεως 12 V-24 AΗ ή μεγαλύτερη. Φορτίστε την μπαταρία σε πλήρως αεριζόμενο χώρο. Οι μπαταρίες παράγουν υδρογόνο το οποίο είναι ιδιαιτέρως εκρηκτικό. Μην καπνίζετε ή επιτρέπετε φλόγες ή σπινθήρες κοντά στην μπαταρία, ιδίως κατά την φόρτιση. Φροντίστε να επιβεβαιώσετε την πολικότητα της μπαταρίας. Συνδέστε τον θετικό (+) ακροδέκτη πρώτα όταν βάζετε την μπαταρία, και αφαιρέστε τον αρνητικό (-) ακροδέκτη πρώτα όταν βγάζετε την μπαταρία. Ο ηλεκτρολύτης της μπαταρίας περιέχει θειικό οξύ. Προστατέψτε τα μάτια, το δέρμα και τα ρούχα σας. Σε περίπτωση επαφής, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και λάβετε άμεση ιατρική περίθαλψη ιδίως αν τα μάτια σας έχουν υποστεί επίδραση. 2. ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο καλώδιο και καλώδιο γείωσης για τη σύνδεση της μπαταρίας. Για ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΕΙΩΣΗΣ, χρησιμοποιείστε επίπεδο σύρμα πλεκτής επενδύσεως διατομής 20 mm 2 ή μεγαλύτερης. 6,5 LA406 ΚΑΛΩΔΙΟ LA406 6,5 ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΕΙΩΣΗΣ 25mm Συρματόμετρο Μήκος καλωδίου Διάμετρος AWG καλ. (BS) SAE JIS BWG Λιγότερο από 1,5 μ. 7,3 χιλ. 1 6 AV15 Από 1,5μ. έως 2,5 μ. 8,4 χιλ. 0 4 AV20 Από 2,5 μ. έως 4 μ. 10,8 χιλ. 3/0 2 AV30 7

6 3. ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟ Αν χρησιμοποιείται κάποιος διακόπτης τηλεχειρισμού χρησιμοποιήστε σύρματα κατάλληλου τύπου για να τον συνδέσετε με τον μαγνητικό διακόπτη του κινητήρα. Μήκος καλωδίου Διάμετρος καλ. AWG (BS) Συρματόμετρο BWG JIS Λιγότερο από 1,5 μ. 1,5 χιλ AV1.25 Από 1,5 μ. έως 3 μ. 1,9 χιλ AV2 Από 3 μ. έως 5 μ. 2,4 χιλ AV3 4. ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΚΛΕΙΔΙΟΥ (ΑΚΡΟΔΕΚΤΗ ST ) ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΕΙΩΣΗΣ (1) Συνδέσετε το θετικό (+) ακροδέκτη του μαγνητικού διακόπτη και τον θετικό (+) πόλο της μπαταρίας με το καλώδιο της μπαταρίας. ΠΡΟΣΟΧΗ Βεβαιωθείτε ότι η πολικότητα της μπαταρίας είναι σωστή. Ποτέ μη συνδέετε το καλώδιο της μπαταρίας με τον αρνητικό (-) πόλο. Όταν συνδέετε το καλώδιο της μπαταρίας με τον αρνητικό (-) πόλο της μπαταρίας, καίγονται ή καταστρέφονται αμέσως τα τσιπ της διόδου. (2) Γειώστε τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας με το σώμα του κινητήρα ή με συσκευή που έχει καλώδιο γείωσης. (3) Όταν τοποθετείτε τον διακόπτη στον κινητήρα, βάλτε τον με την τρύπα αποστράγγισης προς τα κάτω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Σφίξτε καλά τις βίδες και τα παξιμάδια στους ακροδέκτες ώστε να μην χαλαρώσουν από τις δονήσεις. 5. ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ (ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ) Μπουζί Σφόνδυλος 5. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΟΧΑΛΙΑΣ ΙΜΑΝΤΑ ΣΕ ΣΤΡΟΦΑΛΟΦΟΡΟ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΛΕΙΔΙΟΥ Κατά την τοποθέτηση της τροχαλίας του ιμάντα και/ή του συμπλέκτη σε στροφαλοφόρο με υποδοχή κλειδιού (άξονας O), πρέπει να γίνουν σωστές και κατάλληλες ρυθμίσεις. Στο παρακάτω σχήμα απεικονίζεται η σωστή τοποθέτηση των απαιτούμενων εξαρτημάτων. Τροχαλία Κλειδί Μπουλόνι Μαύρο Προς λυχνία LED Πολλαπλασιαστής Μονάδα ελέγχου αισθητήρα λαδιού Αισθητήρας λαδιού ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ (ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΕΚΚΙΝΗΤΗ) Μαγνήτης Μπουζί Πηνίο φορτίου Μαύρο Πολλαπλασιαστής EX27 Προς διακόπτη κλειδιού (Β) Προς ανορθωτική δίοδο LA108 LA408 Προς διακόπτη κλειδιού (ST) Προς μπαταρία Ηλεκτρικός εκκινητής Ανορθωτική δίοδος Προς λυχνία LED LA306 Ηλεκτρικός εκκινητής Διακόπτης κλειδιού +M -M AC ST B LA106 LA406 Μαγνητικός διακόπτης Διακόπτης στοπ Μονάδα ελέγχου αισθητήρα λαδιού Αισθητήρας λαδιού Μπαταρία Το προαιρετικό υλικό σημειώνεται με διακεκομμένες γραμμές. Ροδέλα Άξονας O

7 Μετρικός στροφαλοφόρος με υποδοχή κλειδιού Ροδέλα: Χρησιμοποιήστε τη ροδέλα (υλικό SS41P) με το πάχος που αναγράφεται στον παρακάτω πίνακα: Πάχος ροδέλας mm Γνήσιο ανταλλακτικό ROBIN Πάχος; mm Εξ. Δ.; mm Εσ.Δ.; mm Υλικό; EX13/17/21 EX27 EX35/40 4,5 ή περισσότερο , Ροδέλα 4,5 28 8,5 SS41P , Ροδέλα 4,5 35 8,5 SS41P 6,0 ή περισσότερο , Ροδέλα 6, ,5 SS41P Μπουλόνι: Επιλέξτε το κατάλληλο μπουλόνι και σφίξτε το στη συνιστώμενη ροπή, σύμφωνα με τις τιμές που δίνονται παρακάτω: EX13/17/21 EX27 EX35/40 Πραγματικό μήκος σπειρώματος 16 έως έως έως 27 mm Αντοχή 8T ή μεγαλύτερη Ροπή σύσφιξης N m(kgf cm) Γνήσιο ανταλλακτικό ROBIN (Μήκος βίδας: mm) ( ) , Φλαντζωτό μπουλόνι ( ) , Φλαντζωτό μπουλόνι 30 Θέση κλειδιού Όταν χρησιμοποιείτε την τροχαλία ιμάντα με την εκτεταμένη πλήμνη και στις δύο πλευρές όπως φαίνεται στο σχήμα, τοποθετήστε τον αποστάτη ώστε το κλειδί να παραμείνει μέσα στην κατάλληλη υποδοχή του στροφαλοφόρου. Ορθό Ανοχή Το κλειδί πρέπει να βρίσκεται σε αυτό το τμήμα. Κλειδί Αποστάτης Τοποθέτηση τροχαλίας ιμάντα Τοποθετήστε την τροχαλία του ιμάντα με τρόπο ώστε να μην προεξέχει όπως φαίνεται στο σχήμα. Σωστό Τροχαλία Λάθος Στοφαλοφόρος (O) Τροχαλία Μεγάλη προεξοχή Στοφαλοφόρος (O) Προσαρμογή της τροχαλίας στον στροφαλοφόρο (O) Για την κατάλληλη προσαρμογή της τροχαλίας στον στροφαλοφόρο (O) λειάνετε τη γωνία της τροχαλίας. Η ανώμαλη άκρη της γωνίας της τροχαλίας κτυπάει στον στροφαλοφόρο (O). Σε αυτήν την εσφαλμένη κατάσταση το μπουλόνι θα χαλαρώσει και ο στροφαλοφόρος (O) θα υποστεί τελικά βλάβη. Ορθό Λειάνετε τη γωνία της τροχαλίας για την κατάλληλη προσαρμογή Τροχαλία Στροφαλοφόρος (O) Λανθασμένο Κλειδί Λανθασμένο Η ανώμαλη άκρη της γωνίας της τροχαλίας προκαλεί χτύπημα του στροφαλοφόρου Τροχαλία Στροφαλοφόρος (O)

8 6. ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΑΣ (Δες εικ. ) 1. ΕΚΚΙΝΗΣΗ (1) Ανοίξτε τον διακόπτη καυσίμου. (Δες εικ. -) (2) Γυρίστε τον Διακόπτη STOP στη θέση (ΑΝΟΙΚΤΟΣ). (Δες εικ. -) (3) Βάλτε τον μοχλό γκαζιού στο 1/3 της διαδρομής προς την θέση υψηλής ταχύτητας. (Εκτός των EX30) (Δες εικ. -) (4) Κλείστε τον μοχλό του αέρα. (Δες εικ. -) Αν o κινητήρας είναι κρύος ή η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή κλείστε τον μοχλό εντελώς. Αν ο κινητήρας είναι ζεστός ή η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή ανοίξτε τον μοχλό μέχρι τη μέση, ή κρατήστε τον εντελώς ανοιχτό. (5) Τραβήξτε το σχοινί εκκίνησης αργά μέχρι να νοιώσετε αντίσταση. Αυτό είναι το σημείο συμπίεσης. Ξαναγυρίστε το σχοινί στο αρχικό σημείο και τραβήξτε απότομα. Μην τραβάτε το σχοινί εντελώς έξω. Μετά το ξεκίνημα του κινητήρα, επιτρέψτε στον μοχλό εκκίνησης να ξαναγυρίσει στην αρχική του θέση ενώ κρατάτε ακόμα τη λαβή. (Δες εικ. -) ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ. Βάλτε το κλειδί στον διακόπτη και γυρίστε το στη θέση (ΑΝΟΙΚΤΟΣ). Γυρίστε στα δεξιά (Θέση ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ) για να ξεκινήσετε τον κινητήρα. (Δες εικ. -) Μην λειτουργείτε τον ηλεκτρικό εκκινητή συνεχώς για περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα, ακόμα και αν ο κινητήρας δεν ξεκινά. Αν ο κινητήρας δεν ξεκίνησε, γυρίστε το κλειδί στην θέση (ΑΝΟΙΚΤΟΣ) και περιμένετε 10 δευτερόλεπτα πριν ξαναπροσπαθήσετε. Ποτέ μην γυρίζετε το κλειδί στη θέση ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ενώ ο κινητήρας λειτουργεί. 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (1) Αφού ο κινητήρας ξεκινήσει, βάλτε τον μοχλό γκαζιού στη θέση χαμηλής ταχύτητας (L) και θερμάνετέ τον χωρίς φορτίο για μερικά λεπτά. (Δες εικ. -) (2) Βαθμιαία κινήστε τον μοχλό γκαζιού προς τη θέση υψηλής ταχύτητας (H) και ρυθμίστε τον στην απαιτούμενη ταχύτητα κινητήρα. (Δες εικ. -) Οποτεδήποτε δεν απαιτείται υψηλή ταχύτητα λειτουργίας, επιβραδύνετε τον κινητήρα (ρελαντί) μετακινώντας τον μοχλό γκαζιού για να κάνετε οικονομία καυσίμου και να παρατείνετε τη ζωή του κινητήρα. 3. ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ (1) Βάλτε τον μοχλό γκαζιού στη θέση χαμηλής ταχύτητας για 1 ή 2 λεπτά πριν το σταμάτημα. (Δες εικ. -) (2) Γυρίστε τον ΔΙΚΟΠΤΗ ΣΤΟΠ (ή το κλειδί) αντίστροφα στη θέση (ΚΛΕΙΣΤΟΣ). (Δες εικ. -) (3) Κλείστε τον διακόπτη καυσίμου. (Δες εικ. -) (4) Τραβήξτε το σχοινί εκκίνησης αργά και επιστρέψτε την λαβή στην αρχική της θέση όταν νοιώσετε αντίσταση. Αυτή η διαδικασία είναι αναγκαία για την πρόληψη του να μπει εξωτερική υγρασία στο εσωτερικό του θαλάμου καύσεως. (Δες εικ. -) ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ Κλείστε τον διακόπτη καυσίμου και περιμένετε για λίγο μέχρι να σταματήσει ο κινητήρας. Μην αφήνετε καύσιμο για πολύ καιρό μέσα στο καρμπυρατέρ, διότι οι δίοδοι του καρμπυρατέρ ίσως βουλώσουν από τις ακαθαρσίες, και επέλθει βλάβη. (6) Μετά την εκκίνηση του κινητήρα, διαδοχικά ανοίξτε τον αέρα γυρίζοντας τον μοχλό του αέρα και τελικώς κρατήστε τον εντελώς ανοιχτό. Μην ανοίγετε τον μοχλό του αέρα αμέσως όταν ο κινητήρας είναι κρύος ή η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή, διότι ίσως ο κινητήρας σταματήσει. (Δες εικ.-)

9 7. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ (Δες εικ. ) 1. ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ (Δες εικ. -) Προτού κινήσετε τον κινητήρα, ελέγξτε τα παρακάτω σημεία. Σπασμένες ή χαλαρές βίδες και παξιμάδια Καθαρίστε το στοιχείο φίλτρου αέρα Αρκετό καθαρό λιπαντικό κινητήρα Διαρροή καυσίμου και λιπαντικού Αρκετό καύσιμο Ασφαλές περιβάλλον Υπερβολικές δονήσεις, θόρυβος 2. ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Περιοδική συντήρηση είναι ζωτική για την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία του κινητήρα σας. Ελέγξτε τον παρακάτω πίνακα για περιόδους συντήρησης. Σε περίπτωση που ο κινητήρας λειτουργεί σε πολύ σκονισμένες περιστάσεις ή σε περιστάσεις μεγαλύτερου φορτίου, τα διαστήματα συντήρησης πρέπει να γίνονται συντομότερα αναλόγως με τη μόλυνση του λαδιού, την απόφραξη των στοιχείων φίλτρου, φθορά των ανταλλακτικών κ.λ.π. 3. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΙ (Δες εικ. -) (1) Καθαρίστε όλα τα υπολείμματα του άνθρακα στο ηλεκτρόδιο του μπουζί χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό μπουζί ή συρματόβουρτσα. Κάθε Αντικείμενα συντήρησης 8 ώρες (Ημερησίως) Καθαριστε τον κινητηρα και Ελεγξτε τα μπουλονια και τα παξιμαδια (Ημερησίως) Eλeγξte γia δiappoh aπo toyς σωλhneς κai ta eξapthmata σynδeσhς (Ημερησίως) Ελεγξτε και ξαναγεμιστε με λαδι κινητηρα ( Ξαναγεμίστε ημερησίως μέχρι την ανώτερη στάθμη) (2) Ελέγξτε το διάκενο των ηλεκτροδίων. Το διάκενο πρέπει να είναι από 0,6 χιλ. μέχρι 0,7 χιλ. (0,02 ιντσ. -0,03 ιντσ). Ρυθμίστε το διάκενο αν χρειάζεται λυγίζοντας προσεκτικά το πλευρικό ηλεκτρόδιο. Συνιστώμενο Μπουζί : BR-6HS (NGK) 4. ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (Δες εικ. -,) Αρχική αλλαγή λαδιού : Μετά 20 ώρες λειτουργίας Στη συνέχεια : Κάθε 100 ώρες λειτουργίας (1) Όταν αλλάζετε λάδι, σταματήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το πώμα αποστράγγισης. Αποστραγγίστε το χρησιμοποιημένο λάδι όταν ο κινητήρας είναι ζεστός. Το ζεστό λάδι αποστραγγίζει γρήγορα και εντελώς. ΠΡΟΣΟΧΗ Προς αποφυγή τραυματισμού προσοχή στο καυτό λάδι. (2) Ξαναβάλτε το πώμα αποστράγγισης πριν ξαναγεμίσετε με λάδι. Χωρητικότητα λαδιού (Ανώτερη στάθμη) :(L) EX13/17/ ,6 EX27/ ,0 EX35/ ,2 (3) Δείτε την σελίδα 5 για συνιστώμενο λάδι. Πάντοτε χρησιμοποιείτε τον καλύτερο βαθμό και καθαρό λάδι. Ακάθαρτο λάδι, κακή ποιότητα λαδιού και ανεπάρκεια λαδιού προκαλούν βλάβη στον κινητήρα και μικραίνουν τον χρόνο ζωής του. Κάθε 50 ώρες (Εβδομαδιαίως) Αλλαξτε λαδι κινητηρα (Αρχικές 20 ώρες) (Κάθε 100 ώρες) Κάθε 200 ώρες (Μηνιαίως) Κάθε 300 ώρες Κάθε 500 ώρες Κάθε 1000 ώρες Καθαριστε το μπουζι Καθαριστε το φιλτρο αερα (Κάθε 100 ώρες) Αντικαταστήστε τα στοιχεία φίλτρου αέρα Καθαριστε το δoxeiο καυσιμων Καθαριστε και ρυθμιστε το μπουζι και τα ηλεκτροδια Καθαριστε και ρυθμιστε τις βαλβιδες Καθαριστε τον ανθρακα απο την κεφαλη του κυλινδρου Καθαριστε και ρυθμιστε το καρμπυρατερ Αντικαταστήστε τις σωληνώσεις τροφοδοσίας καυσίμου Κάντε γενική επισκευή του κινητήρα εάν είναι απαραίτητο (Kάθε 2 χρόνια)

10 5. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΟΧΕΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Δες εικ. -) Απαγορεύεται η φλόγα (1) Ελέγξτε το δοχείο καυσίμων για νερό και ακαθαρσία. (Δες εικ. --) (2) Για να αφαιρέσετε το νερό και την ακαθαρσία κλείστε τη στρόφιγγα καυσίμων και αφαιρέστε το δοχείο. (3) Μετά την αφαίρεση της ακαθαρσίας και του νερού, ξεπλύνετε το δοχείο καυσίμων με κηροζίνη ή βενζίνη. Ξανατοποθετήστε το καλά στη θέση του για να αποφύγετε διαρροές. 6. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΕΡΑ (Δες εικ. - έως ) Ένα βρώμικο στοιχείο φίλτρου αέρα θα προξενήσει δυσκολίες στο ξεκίνημα, απώλεια ισχύος, βλάβες του κινητήρα, και θα συντομεύσει τη ζωή του κινητήρα υπερβολικά. Κρατάτε πάντα το στοιχείο του φίλτρου καθαρό. Απαγορεύεται η φλόγα A. Τύπος φίλτρου αφρού ουρεθάνης. (Δες εικ. -) Αφαιρέστε το στοιχείο και πλύντε το σε πετρέλαιο πλύσης (κηροζίνη). Κατόπιν εμβαπτίστε το σε λάδι κινητήρα και στύψτε το καλά πριν το εγκαταστήσετε ξανά. (Δες εικ. --) B. Τύπος διπλού στοιχείου (Στοιχείο από αφρό ουρεθάνης και χάρτινο στοιχείο) (Δες εικ. -) Για το στοιχείο από αφρό ουρεθάνης EX13/17/21 αφαιρέστε το από το χάρτινο στοιχείο και πλύντε το σε πετρέλαιο πλύσης (κηροζίνη). Κατόπιν εμβαπτίστε το σε λάδι κινητήρα και στύψτε το καλά πριν το εγκαταστήσετε ξανά. (Δες εικ. --) Για το στοιχείο από αφρό ουρεθάνης EX27/35/40 αφαιρέστε το από το χάρτινο στοιχείο και πλύντε το σχολαστικά με απορρυπαντικό. Στεγνώστε το πριν το εγκαταστήσετε ξανά. (Δες εικ. --) Για το χάρτινο στοιχείο, καθαρίστε το φυσώντας το με πεπιεσμένο αέρα από το εσωτερικό ή χτυπώντας το ελαφρά για να απομακρυνθεί η σκόνη. Η αλλαγή του χάρτινου στοιχείου όταν το κάνετε αυτό δεν θα απομακρύνει τη σκόνη. (Δες εικ. --) C. Τύπος διπλού στοιχείου (Στοιχείο από αφρό ουρεθάνης και στοιχείο από μη πλεγμένο ύφασμα) (Δες εικ. -) Για το στοιχείο από αφρό ουρεθάνης EX13/17/21 αφαιρέστε το από το στοιχείο μη πλεγμένου υφάσματος και πλύντε το σχολαστικά σε πετρέλαιο πλύσης (κηροζίνη). Κατόπιν εμβαπτίστε το σε μείγμα από 4 μέρη κηροζίνη και 1 μέρος λαδιού κινητήρα και στύψτε το καλά πριν το εγκαταστήσετε ξανά. (Δες εικ. --) Για το στοιχείο από αφρό ουρεθάνης EX27 αφαιρέστε το από το στοιχείο μη πλεγμένου υφάσματος και καθαρίστε το με τη μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω στο Β. (Δες εικ. --) Πλύνετε το στοιχείο σε κηροζίνη και στραγγίστε την κηροζίνη. Κατόπιν εμβαπτίστε σε μείγμα από 4 μέρη κηροζίνης και 1 μέρος λαδιού κινητήρα, στύψτε το στοιχείο για να αφαιρέσετε το μείγμα και εγκαταστήστε το. (Δες εικ. --) D. Για τύπου γεννήτριας (Δες εικ. -) <Προδιαγραφές χάρτινου στοιχείου> (Δες εικ. --,) Πλύντε το πρώτο στοιχείο (αφρός ουρεθάνης) σχολαστικά με απορρυπαντικό. Κατόπιν στεγνώστε το πριν το εγκαταστήσετε. (Δες εικ. --) Καθαρίστε το δεύτερο στοιχείο (χάρτινο στοιχείο) φυσώντας το με πεπιεσμένο αέρα από το εσωτερικό ή χτυπώντας το ελαφρά για να απομακρυνθεί η σκόνη. Η αλλαγή του χάρτινου στοιχείου όταν το κάνετε αυτό δεν θα απομακρύνει τη σκόνη. (Δες εικ. --) <Προδιαγραφές στοιχείου ουρεθάνης> EX13/17/21 (Δες εικ. --,) Καθαρίστε το πρώτο στοιχείο με τη μέθοδο Α που περιγράφεται παραπάνω. Αφαιρέστε το δεύτερο στοιχείο από το περίβλημά του και πλύντε σχολαστικά με απορρυπαντικό. Κατόπιν στεγνώστε το πριν το εγκαταστήσετε. EX27/30 (Δες εικ. --) Καθαρίστε το με τη μέθοδο Α που περιγράφεται παραπάνω. E. Με τύπο προφίλτρου (Δες εικ. -) Καθαρίστε τα στοιχεία (Εικ. -- και ) κατά τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στο Β, τύπος διπλού στοιχείου (στοιχείο αφρού ουρεθάνης και στοιχείο χάρτινου φίλτρου). Ξεπλύνετε το δοχείο συλλογής σκόνης του προφίλτρου (Εικ. --) σε νερό ή κηροζίνη και εγκαταστήστε το αφού στεγνώσει. F. Τύπου εμβάπτισης λαδιού (Δες εικ. -) Καθαρίστε τον στοιχείο από αφρό ουρεθάνης (Εικ. --) κατά τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στο Α, τύπος φίλτρου αφρού ουρεθάνης. Αποστραγγίστε το βρώμικο λάδι από την ελαιολεκάνη (Εικ. --) και πλύνετε σε κηροζίνη. Κατόπιν γεμίστε με καινούριο λάδι κινητήρα μέχρι την καθορισμένη στάθμη λαδιού. Χωρητικότητα λαδιού στην ελαιολεκάνη : EX13/17/ Περίπου 55 ml

11 ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αντί για πετρέλαιο πλύσης (κηροζίνη), μπορείτε να πλύνετε τον αφρό ουρεθάνης με ήπιο απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Στη συνέχεια ξεπλύντε το με άφθονο καθαρό νερό. Αφήστε το να στεγνώσει καλά. Βουτήξτε το σε καθαρό λάδι κινητήρα και στύψτε το για να φύγει το πλεονάζον λάδι. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Καθαρίστε και αντικαταστήστε τα στοιχεία φίλτρου αέρα πιο συχνά όταν χειρίζεστε σε περιβάλλον με σκόνη. Αντικαταστήστε το στοιχείο σε περίπτωση που οι ακαθαρσίες ή η σκόνη δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν ή/ και όταν το φίλτρο είναι παραμορφωμένο ή έχει φθαρεί. 7. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (Δες εικ. -) Ενεργείτε με μεγάλη προσοχή όταν αντικαθιστάτε τον σωλήνα καυσίμου. Η βενζίνη είναι πολύ εύφλεκτη. Αντικαθιστάτε τον σωλήνα καυσίμου κάθε 2 χρόνια. Αν υπάρχει διαρροή καυσίμου αντικαταστήστε τον σωλήνα αμέσως. 8. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙΩΝ, ΒΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΟΝΙΩΝ Ξανασφίξτε τα χαλαρά μπουλόνια και παξιμάδια. Ελέγξτε για διαρροή καυσίμου ή λαδιού. Αντικαταστήστε τα κατεστραμμένα μέρη με καινούρια. 9. ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 8. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 1. ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (Δες εικ. -) Απαγορεύεται η φλόγα Αν δεν χρησιμοποιείτε τον κινητήρα για πιο πολύ από 1 μήνα, αποστραγγίστε το καύσιμο για αποφυγή κατακαθιών στο σύστημα τροφοδοσίας και τα μέρη του καρμπυρατέρ. Βγάλτε το δοχείο καυσίμων, τοποθετήστε το πάνω από ένα δοχείο και ανοίξτε τη στρόφιγγα καυσίμων για να αδειάσει το καύσιμο από τη δεξαμενή καυσίμων. Βγάλτε την βίδα αποστράγγισης από το θάλαμο φλοτέρ του καρμπυρατέρ και αφαιρέστε το καύσιμο. 2. ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Αλλάξτε το λάδι κινητήρα με καθαρό λάδι. Βγάλτε το μπουζί, ρίξτε περίπου 5 κ. εκ. λαδιού στον κύλινδρο, τραβήξτε αργά το σχοινί εκκίνησης 2 ή 3 φορές, και ξανατοποθετήστε το μπουζί. 3. ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ Τραβήξτε αργά τη λαβή του σχοινιού εκκίνησης μέχρι να νοιώσετε αντίσταση και αφήστε το σε αυτή τη θέση. Καθαρίστε τον κινητήρα διεξοδικά με ένα λαδωμένο πανί, βάλτε πάνω το κάλυμμα και αποθηκεύστε τον κινητήρα στο εσωτερικό σε καλά αεριζόμενο και με χαμηλή υγρασία χώρο. 4. ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Απαγορεύεται η φλόγα Η μπαταρία αποφορτίζεται από μόνη της έστω και αν δεν είναι συνδεδεμένη και γι αυτό είναι αναγκαίο να επαναφορτίζεται μία φορά το μήνα. Απαγορεύεται η φλόγα Αν η στάθμη του ηλεκτρολύτη είναι χαμηλότερη από τη γραμμή, γεμίστε με αποσταγμένο νερό μέχρι την πάνω γραμμή ένδειξης στάθμης.

12 9. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΛΑΔΙΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ) 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΛΑΔΙΟΥ Ο κινητήρας θα σταματήσει αυτόματα όταν η στάθμη του λαδιού πέσει κάτω από το όριο ασφαλείας. Ο κινητήρας δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν ανέβει η στάθμη πάνω από το προκαθορισμένο όριο. (Δες εικ.-) 2. ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ (1) Γεμίστε την ελαιολεκάνη με λάδι μέχρι την κατάλληλη στάθμη. (2) Όσον αφορά το ξεκίνημα και την λειτουργία του κινητήρα, ανατρέξτε στο τμήμα 6. ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΑΣ στη σελίδα 8. Ελέγξτε το καλώδιο σύνδεσης από τον κινητήρα. Πρέπει να είναι σταθερά συνδεδεμένο με το σύρμα από τον αισθητήρα λαδιού. Όταν διαλέγετε το λάδι του κινητήρα, ανατρέξτε στην σελίδα 5 για το συνιστώμενο λάδι. 10. ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ : Πραγματοποιήστε τους παρακάτω ελέγχους προτού πάρετε τον κινητήρα στον αντιπρόσωπο Robin. Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα μετά τους ελέγχους, τότε πάρτε τον κινητήρα στον πλησιέστερο αντιπρόσωπο Robin. 1. Υπάρχει δυνατός σπινθήρας κατά μήκος του ηλεκτροδίου; (1) Είναι ο διακόπτης ΣΤΟΠ σε θέση (ΑΝΟΙΚΤΟΣ)? (2) Βγάλτε και ελέγξτε το μπουζί. Αν το ηλεκτρόδιο είναι βρώμικο, καθαρίστε το ή αντικαταστήστε το με νέο. (3) Βγάλτε το μπουζί και συνδέστε το στο καπάκι του μπουζί. Τραβήξτε την λαβή του εκκινητή ενώ γειώνετε το μπουζί στο σώμα της μηχανής. Δοκιμάστε με ένα νέο μπουζί αν ο σπινθήρας είναι αδύνατος ή δεν υπάρχει σπινθήρας. Εάν δεν υπάρχει σπινθήρας με το νέο μπουζί, το σύστημα ανάφλεξης είναι ελαττωματικό. Σκουπίστε το χυμένο καύσιμο προσεκτικά πριν από τον έλεγχο. Βάλτε το μπουζί όσο το δυνατόν μακρύτερα από την μπουζότρυπα. Μην κρατάτε το μπουζί με το χέρι καθώς τραβάτε το σχοινί εκκίνησης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ο κινητήρας με αισθητήρα λαδιού θα σταματήσει αυτόματα όταν η στάθμη του λαδιού πέσει κάτω από το όριο ασφαλείας. Αν δεν ανέβει η στάθμη πάνω από το προκαθορισμένο όριο, ο κινητήρας θα σταματήσει αμέσως μετά το ξεκίνημα. 2. Υπάρχει αρκετή συμπίεση; Τραβήξτε το σχοινί εκκίνησης αργά και ελέγξτε αν νοιώθετε αντίσταση. Αν απαιτείται λίγη δύναμη για το τράβηγμα του σχοινιού, ελέγξτε αν το μπουζί είναι καλά σφιγμένο. Αν δεν είναι, σφίξτε το. 3. Είναι το μπουζί βρεγμένο με βενζίνη; (1) Είναι ο διακόπτης καυσίμου ανοικτός; (2) Κλείστε τον μοχλό αέρα και τραβήξτε το σχοινί εκκίνησης πέντε ή έξι φορές. Βγάλτε το μπουζί και ελέγξτε αν το ηλεκτρόδιο είναι υγρό. Αν το ηλεκτρόδιο είναι υγρό ο κινητήρας τροφοδοτείται με καύσιμο. (3) Αν το ηλεκτρόδιο είναι στεγνό, ελέγξτε που σταματά το καύσιμο. (Ελέγξτε την εισαγωγή καυσίμου στο καρμπυρατέρ). (4) Σε περίπτωση που ο κινητήρας δεν ξεκινά με καλή τροφοδοσία καυσίμου, προσπαθήστε χρησιμοποιώντας νέο καύσιμο. 4. Είναι η μπαταρία καλά φορτισμένη; Αν η μπαταρία για τον ηλεκτρικό εκκινητή είναι αποφορτισμένη, ο κινητήρας δεν θα ξεκινήσει.

13 11. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ EX13D EX17D EX21D EX27D Τύπος Αερόψυκτος, 4-χρονος μονοκύλινδρος, με εκκεντροφόρο επικεφαλής, κινητήρας βενζίνης Κυβισμός ml (cc) Συνεχής ισχύς εξόδου kw/rpm (HP/rpm) 2,2/3600 (3,0/3600) 2,9/3600 (4,0/3600) 3,7/3600 (5,0/3600) 5,1/3600 (7,0/3600) Μέγιστη ισχύς εξόδου kw/rpm (HP/rpm) 3,2/4000 (4,3/4000) 4,2/4000 (5,7/4000) 5,1/4000 (7,0/4000) 6,6/4000 (9,0/4000) Κατεύθυνση περιστροφής Αντιστρόφως της φοράς των δεικτών του ρολογιού όπως φαίνεται από την πλευρά του δυναμολήπτη Λιπαντικό Απορρυπαντικό λάδι αυτοκινήτου (API/ ή υψηλότερου βαθμού, SAE/10W-30 κ.λ.π.) Χωρητικότητα λαδιού Λίτρα 0,6 1,0 Καύσιμο Αμόλυβδη βενζίνη αυτοκινήτου Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου Λίτρα 2,3 3,2 5,6 Μπουζί NGK BR-6HS Εκκίνηση Σχοινί αυτόματης επαναφοράς Σχοινί αυτόματης επαναφοράς/ Ηλεκτρικός εκκινητής Καθαρό βάρος κιλά Διαστάσεις (Μ x Π x Υ) χιλ ΜΟΝΤΕΛΟ EX30D EX35D EX40D Τύπος Αερόψυκτος, 4-χρονος μονοκύλινδρος, με εκκεντροφόρο επικεφαλής, κινητήρας βενζίνης Κυβισμός ml (cc) Συνεχής ισχύς εξόδου kw/rpm (HP/rpm) 5,5/3600 (7,5/3600) 6,3/3600 (8,5/3600) 7,0/3600 (9,5/3600) Μέγιστη ισχύς εξόδου kw/rpm (HP/rpm) 6,6/3600 (9,0/3600) Καθαρή Μικτή Καθαρή Μικτή 7,4/3600 (10,0/3600) 8,8/3600 (12,0/3600) 8,8/3600 (12,0/3600) Κατεύθυνση περιστροφής Αντιστρόφως της φοράς των δεικτών του ρολογιού όπως φαίνεται από την πλευρά του δυναμολήπτη Λιπαντικό Απορρυπαντικό λάδι αυτοκινήτου (API/ ή υψηλότερου βαθμού, SAE/10W-30 κ.λ.π.) Χωρητικότητα λαδιού Λίτρα 1,0 1,2 Καύσιμο Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου Λίτρα Μπουζί Εκκίνηση Αμόλυβδη βενζίνη αυτοκινήτου - 6,8 NGK BR-6HS Σχοινί αυτόματης επαναφοράς/ Ηλεκτρικός εκκινητής Καθαρό βάρος κιλά Διαστάσεις (Μ x Π x Υ) χιλ ,3/3600 (14,0/3600) Οι προδιαγραφές ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς ειδοποίηση. Kαιρικές συνθήκες με κρύο και υγρασία μπορεί να προκαλέσουν περιστασιακά προβλήματα στον κινητήρα. H λειτουργία του κινητήρα σε κρύο καιρό θα βελτιωθεί μέσω του προαιρετικού Kιτ για κρύο καιρό. Συμβουλευτείτε τον πλησιέστερο τοπικό αντιπρόσωπο ή διανομέα ROBIN. O παρακάτω προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται επίσης στους αντιπροσώπους και/ή διανομείς ROBIN: 1. Φίλτρο αέρα: Tύπου λουτρού λαδιού, τύπου προφίλτρου, κ.λ.π. 2. Mαγνητοηλεκτρική μηχανή για φωτισμό: 12V-15W/40W/200W 3. Δεξαμενή καυσίμου με δείκτη στάθμης καυσίμου

14

Οδηγίες χρήσης γεννήτριας GB1500

Οδηγίες χρήσης γεννήτριας GB1500 Οδηγίες χρήσης γεννήτριας GB1500 Προσοχή! Παρακαλούμε διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας πριν την λειτουργία της γεννήτριας. Ι Οδηγίες ασφαλείας Τα καυσαέρια είναι δηλητηριώδης Μην λειτουργείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ GD ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΕΙΡΑ GD ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕΙΡΑ GD ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Manufactured under license of Daewoo International Corporation, Korea ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 3 2. ΠΡΟΛΟΓΟΣ 4 3. ΑΣΦΑΛΕΙΑ 5 4. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1.Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες 2.Φορέστε ρούχα, μάσκα, γάντια και γυαλιά προστασίας 3.Μην κάνετε χρήση στη βροχή 4.Μην αφήνετε τα παιδιά να πλησιάσουν

Διαβάστε περισσότερα

NS2600 Ψεκαστήρας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2600 Ψεκαστήρας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2600 Ψεκαστήρας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ NS2600 ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά. Εξοικειωθείτε με την χρήση το0υ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΡΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΡΟΥΞΟΥΝΙ * ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ 1 2 ΘΕΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ GAE SERIES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ GAE SERIES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ GAE SERIES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα... 1 Ασφάλεια... 2 Έλεγχος πριν την λειτουργία... 3 Εκκίνηση/διακοπή λειτουργίας... κινητήρα 5 Συντήρηση... 6 Αντιμετώπιση προβλημάτων...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για συμπιεστή εδάφους BCC6500

Οδηγίες χρήσης για συμπιεστή εδάφους BCC6500 Οδηγίες χρήσης για συμπιεστή εδάφους BCC6500 Περιεχόμενα Ι. Εισαγωγή 2 ΙΙ. Εφαρμογές 2 ΙΙΙ. Δομή 3 ΙV. Λειτουργίες και διακόπτες 3 V. Οδηγίες ασφαλείας 3 VI. Κίνδυνοι 5 VII. Λειτουργία 7 7.1 Πριν την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για κομπρεσέρ αέρος MY1000 / MY2000 1. Τεχνικά χαρακτηριστικά DIRECT DRIVEN COMPRESSOR

Διαβάστε περισσότερα

Grow 154F /12

Grow 154F /12 Grow 154F Deutsch 3 English 8 Français 13 Italiano 18 Nederlands 23 Español 28 Português 33 Dansk 38 Norsk 43 Svenska 48 Suomi 53 Ελληνικά 58 Türkçe 63 Русский 68 Magyar 73 Čeština 78 Slovenščina 83 Polski

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

NS6000. Art Nr : Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS6000. Art Nr : Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS6000 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr : 014881 Το ψεκαστικό είναι ένα φορητό, ευέλικτο και πολύ αποδοτικό μηχάνημα για την προστασία των φυτών. Είναι κατάλληλο για την

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης.

Οδηγίες Χρήσης. SCARIFIER SP36 Οδηγίες Χρήσης ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΕ www.geomechaniki.gr info@geomechaniki.gr Ορισµός Συµβόλων ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ιαβάστε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης της µηχανής και του σέρβις. Να γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 013440 Owner s manual 1. Ασφάλεια / Safety 2. Έλεγχος πριν την χρήση / Pre-operation check 2 3. Εκκίνηση μηχανής / Start engine 4. Παύση

Διαβάστε περισσότερα

Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 013440 Owner s manual Το ψεκαστικό είναι ένα φορητό, ευέλικτο και πολύ αποδοτικό μηχάνημα για την προστασία των φυτών. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ LC178F(D) LC186F(D) LCD188F(D) D350F(D) D440F(D) D460F(D) Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας - 2 - Ευχαριστούμε που επιλέξατε τον κινητήρα Loncin. Φυλάξτε το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει σχεδιαστεί για χρήση με χημικά που μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας TC100N Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου Πληροφορίες ασφάλειας Πριν χρησιμοποιηθεί αυτή η συσκευή, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες ασφάλειας: Μόλις ανοίξετε το κιβώτιο συσκευασίας,

Διαβάστε περισσότερα

GR - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Σημαντικό: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά. Σημειώστε τις οδηγίες ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά

GR - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Σημαντικό: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά. Σημειώστε τις οδηγίες ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά GR - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Σημαντικό: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά. Σημειώστε τις οδηγίες ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά και τις προειδοποιήσεις. Χρησιμοποιήστε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-12S ΙΣΧΥΣ: 1200 W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-12S ΙΣΧΥΣ: 1200 W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-12S ΙΣΧΥΣ: 1200 W www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΜΟΝΟ ΚΡΥΕΣ ΣΤΑΧΤΕΣ! Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών προσεκτικά πριν τη χρήση και διατηρείστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για νεφελοψεκαστήρα NS2614

Οδηγίες χρήσης για νεφελοψεκαστήρα NS2614 Οδηγίες χρήσης για νεφελοψεκαστήρα NS2614 www.nakayamatools.com Προειδοποίηση για το χρήστη Για τον κινητήρα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο μίξη καυσίμου. Η αναλογία βενζίνης λαδιού θα πρέπει να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr.:010395 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΛΗΤΙΚΑ LC50ZB60-4.9C LC50ZB60-4.9CA LC80ZB30-4.9C LC80ZB30-4.9CA LC80ZB30-4.9CB LC100ZB30-4.9C LC100ZB30-4.9CA Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας Σας ευχαριστούμε για την αγορά σας.

Διαβάστε περισσότερα

NS2625 Ψεκαστήρας Πλάτης. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2625 Ψεκαστήρας Πλάτης. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2625 Ψεκαστήρας Πλάτης Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr: 010302 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 1. Ελέγξτε την πηγή τροφοδοσίας. 2. Στερεώστε ένα σωλήνα εξόδου υψηλής πίεσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΛΙΕΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΛΙΕΣ 40ZB60-4.5Q 40ZB80-4.5Q 50ZB23-3.1Q(A) 5 0 Z B 2 8-4. 2 Q 5 0 Z B 3 0-4. 5 Q 5 0 Z B 5 0-4. 5 Q 50ZB60-4.5Q 50ZB100-9Q 50HZB23-3.1Q 80ZB20-3.1Q(A) 80ZB35-4.5Q 80ZB30-4.2Q

Διαβάστε περισσότερα

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr UT-602, UT-603 ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗΣ / ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το όργανο µέτρησης µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

GCV135E GCV160E ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

GCV135E GCV160E ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GCV135E GCV160E ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 3GZ0M604 00X3G-Z0M-6040 Honda Motor Co., Ltd. 2008 1 Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε έναν κινητήρα Honda. Αυτό το εγχειρίδιο καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

GR 1-8 Energy ΦΟΡΤΙΣΤΉΣ ΜΠΑΤΑΡΊΑΣ. C51410_V8.3_22/02/2019

GR 1-8 Energy ΦΟΡΤΙΣΤΉΣ ΜΠΑΤΑΡΊΑΣ.   C51410_V8.3_22/02/2019 1-8 Energy 124-126 ΦΟΡΤΙΣΤΉΣ ΜΠΑΤΑΡΊΑΣ C51410_V8.3_22/02/2019 www.gys.fr ΟΔΗΓΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ Αυτό το εγχειρίδιο περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της συσκευής σας και τις προφυλάξεις που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ΒΑΙ1500

Οδηγίες χρήσης ΒΑΙ1500 Οδηγίες χρήσης ΒΑΙ1500 Οδηγίες χρήσης για σετ 52 τεμ με αερόκλειδο, φλέξιμπλ, φυσητήρας, εξαρτήματα, καρυδάκια. Σημαντικό! Διαβάστε τις ακόλουθες οδηγίες με προσοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες ασφάλειας και

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων

Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων (Greek) DM-SW0002-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων SW-E6000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...4 Εγκατάσταση...6 Χρήση του SM-EWE1 για τοποθέτηση του

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0002-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΡΥΘΜΙΣΗ... 9

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για θαμνοκοπτικό PB6200

Οδηγίες χρήσης για θαμνοκοπτικό PB6200 Οδηγίες χρήσης για θαμνοκοπτικό PB6200 Περιγραφή συμβόλων Τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στο εγχειρίδιο αυτό είναι για να σας κάνουν να δώσετε προσοχή σε πιθανούς κινδύνους. Διαβάστε και κατανοήστε καλά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Μοντέλο: VC-1156 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΨΗΛΩΝ ΠΙΔΟΣΕΩΝ Διαβάστε και φυλάξτε αυτές τις οδηγίες Μοντέλο: PDM-9042 Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας 1. Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά. 2. Για να προστατευτείτε από τον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσεως. Σκαπτικό LONCIN. Master 600 1WG3.6-60FQ-D. Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας

Οδηγίες χρήσεως. Σκαπτικό LONCIN. Master 600 1WG3.6-60FQ-D. Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας Οδηγίες χρήσεως Σκαπτικό LONCIN Master 600 1WG3.6-60FQ-D Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας Πρόλογος Ευχαριστούμε που επιλέξατε το σκαπτικό LONCIN Master LC 600. Είναι ένα ελαφρύ και συμπαγές σκαπτικό με

Διαβάστε περισσότερα

BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ.

BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ. BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Χρησιμοποιήστε το εγχειρίδιο αυτό για να γνωρίσετε το προϊόν, την κατάλληλη χρήση και τις οδηγίες ασφαλείας. Κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να φυλαχθούν για μελλοντική χρήση. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν με την

Διαβάστε περισσότερα

DM-RBRD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής

DM-RBRD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής (Greek) DM-RBRD001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Πίσω εκτροχιαστής CLARIS RD-R2000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση CE & TUV Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη συναρμολόγηση,εγκατάσταση ή τη λειτουργία του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιγραφή προϊόντος 1. Αυτό το μηχάνημα είναι σχεδιασμένο για να συγκολλήσετε μέταλλα όπως ανοξείδωτα μέταλλα

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLDM-400A Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε τις για μελλοντική χρήση H COLORATO συνιστά

Διαβάστε περισσότερα

PB4300 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual www.nakayamatools.com Οδηγίες χρήσης για θαμνοκοπτικό βενζίνης PB4300 Προσοχή - Πριν την χρήση του θαμνοκοπτικού, διαβάστε προσεχτικά και

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Οδηγίες χρήσης Μοντέλο : UHP-772 Διαβάστε και αποθηκεύστε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση ΜΗΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΜΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

BBC9000 Εκκινητής & Power Bank. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BBC9000 Εκκινητής & Power Bank. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BBC9000 Εκκινητής & Power Bank Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr: 015550 WWW.BORMANNTOOLS.COM Οδηγίες χρήσης για εκκινητή & powerbank Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε το

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου (Greek) DM-HB0004-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Κέντρο δισκόφρενου δρόμου HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

GCV135 GCV160 ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ. Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε κινητήρα Honda.

GCV135 GCV160 ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ. Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε κινητήρα Honda. Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε κινητήρα Honda. Το παρόν εγχειρίδιο καλύπτει τη λειτουργία και τη συντήρηση των κινητήρων GCV135-GCV160. GCV135 GCV160 Όλες οι πληροφορίες που περιλαµβάνονται στο παρόν εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης και ασφαλείας Σημαντικές οδηγίες Σημαντικές οδηγίες και προφυλάξεις είναι πάνω στο εργαλείο σας

Διαβάστε περισσότερα

ελληνικά Οδηγός χρήσης

ελληνικά Οδηγός χρήσης Tiny ελληνικά Οδηγός χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη συσκευή NOBACCO TINY. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και βεβαιωθείτε ότιτις έχετε κατανοήσει πλήρως προτού χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου)

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) (Greek) DM-HB0001-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) ΔΡΟΜΟΥ HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800

Διαβάστε περισσότερα

NS2500 NS3600 Αντλία Ψεκασμού Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2500 NS3600 Αντλία Ψεκασμού   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2500 NS3600 Αντλία Ψεκασμού Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Προσοχη! Για να διατηρήσετε το ψεκαστικό σας σε τελειά κατάσταση ακολουθήστε τις ακόλουθες οδηγίες χρήσης και συντήρησης.

Διαβάστε περισσότερα

TCB GR 1-9 ΦΟΡΤΙΣΤΉΣ ΜΠΑΤΑΡΊΑΣ _V5.1_22/02/2019

TCB GR 1-9 ΦΟΡΤΙΣΤΉΣ ΜΠΑΤΑΡΊΑΣ _V5.1_22/02/2019 1-9 TCB 60-90 - 120 ΦΟΡΤΙΣΤΉΣ ΜΠΑΤΑΡΊΑΣ 72168_V5.1_22/02/2019 www.gys.fr ΟΔΗΓΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ Αυτό το εγχειρίδιο περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της συσκευής σας και τις προφυλάξεις που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry ΕΛΛΗΝΙΚΑ

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry ΕΛΛΗΝΙΚΑ BODYGROOMER MT 6030 Wet & Dry ΕΛΛΗΝΙΚΑ A B E F G C D H I J 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 95-105 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας τις εξής οδηγίες κατά τη χρήση της συσκευής: 77Η συσκευή αυτή έχει σχεδιαστεί μόνο

Διαβάστε περισσότερα

14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ 14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πριν ξεκινήσετε... 212 2. Περιεχόμενα συσκευασίας... 212 3. Γενικές προφυλάξεις... 212 4. Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 213 5. Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συντήρησης Λέβητες τύπου C ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ

Οδηγίες Συντήρησης Λέβητες τύπου C ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ Οδηγίες Συντήρησης Λέβητες τύπου C ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ... 3 1.1 Αντικατάσταση των µερών... 3 1.2 Για να αποκτήσετε γενική πρόσβαση...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS SIU 150 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν προκειμένου να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Αρ. μοντέλου ES-SA40 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Σημαντικές πληροφορίες Πριν από

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βασικά μέτρα ασφαλείας: 1. Διαβάστε όλες τις οδηγίες. 2.

Διαβάστε περισσότερα

PD7200 Τριβέλλα Βενζινοκίνητη. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

PD7200 Τριβέλλα Βενζινοκίνητη. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης PD7200 Τριβέλλα Βενζινοκίνητη Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Εγχειρίδιο Οδηγιών Λειτουργίας Διαβάστε και αποθηκεύστε τις οδηγίες αυτές. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή.

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Αποχυμωτής R-434 Rohnson Οδηγίες χρήσης Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Περιγραφή Συσκευής 1. Πιεστήρας 2.Διαφανές κάλυμμα 3. Φίλτρο αποχύμωσης 4. Βάση φίλτρου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER1511 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Καθαρισμός της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ www.colorato.net ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHD-140W CLHD-140S Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση ΓΕΝΙΚΑ 1. Είναι σημαντικό να κατανοηθούν πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 SIEMENS Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 el Ελέγξτε την καινούρια σας συσκευή για πιθανές ζηµιές κατά τη µεταφορά! Απορρίψετε τη συσκευασία και ενδεχοµένως την παλιά συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

GR 1-8 ARTIC V1_22/02/2019

GR 1-8 ARTIC V1_22/02/2019 1-8 V1_22/02/2019 www.gys.fr ΟΔΗΓΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ Αυτό το εγχειρίδιο περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της συσκευής σας και τις προφυλάξεις που πρέπει να ακολουθήσετε για τη δική σας ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα

Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων

Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων (Greek) DM-MBST001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων EZ-FIRE Plus ST-EF500 ST-EF510 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER140/ER1410 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ER140_EU.indb 1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10 Oδηγίες χρήσης Περιεχόμενα Σύντομη εισαγωγή 2 Εξαρτήματα, κουμπιά ελέγχου και ενδεικτικά της συσκευής 2 Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια σας 3 Λειτουργίες καταμέτρησης

Διαβάστε περισσότερα

F G H. Περιγραφή λυχνιών και ακουστικών προειδοποιήσεων Ένδειξη Ήχος Έξοδος Φόρτιση Περιγραφή Ενέργεια - - Όχι Ναι Το UPS είναι Ανοίξτε το UPS.

F G H. Περιγραφή λυχνιών και ακουστικών προειδοποιήσεων Ένδειξη Ήχος Έξοδος Φόρτιση Περιγραφή Ενέργεια - - Όχι Ναι Το UPS είναι Ανοίξτε το UPS. Πληροφορίες προϊόντος E A C F G H A: ιακόπτης On/Off : Με ηλεκτρικό ρεύµα: σταθερά µε πράσινο χρώµα Με µπαταρία: αναβοσβήνει µε πράσινο χρώµα C: Με ηλεκτρικό ρεύµα: δείχνει το επίπεδο φορτίου Με µπαταρία:

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση BLENDER Οδηγίες χρήσης Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση Σημαντικές οδηγίες προφύλαξης Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

GC135E GC160E ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Honda Motor Co., Ltd ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

GC135E GC160E ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Honda Motor Co., Ltd ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ GC135E GC160E ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 Honda Motor Co., Ltd. 2008 Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε έναν κινητήρα Honda. Αυτό το εγχειρίδιο καλύπτει τη

Διαβάστε περισσότερα

FM/MW/SW1,2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ, ΜΕ ΦΑΚΟ,ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

FM/MW/SW1,2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ, ΜΕ ΦΑΚΟ,ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ FM/MW/SW1,2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ, ΜΕ ΦΑΚΟ,ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Καθαρίστε τη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

BID3333 SET Angle grinder Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual www.bormanntools.com Πληροφορίες ασφαλείας Το μηχάνημα είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς ασφαλείας των ηλεκτρικών εργαλείων.

Διαβάστε περισσότερα

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Ελληνικά 9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Πριν ξεκινήσετε... 116 2) Περιεχόμενα συσκευασίας... 116 3) Γενικές προφυλάξεις... 116 4) Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 116 5) Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιµοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να ακολουθείτε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συµπεριλαµβανοµένων και των ακολούθων:

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για την ασφάλεια 1. Σύμβολα ασφάλειας 1. Συντήρηση 1. Κατά τη χρήση 2. Γενική περιγραφή 2. Μπροστινός πίνακας 3-4.

Πληροφορίες για την ασφάλεια 1. Σύμβολα ασφάλειας 1. Συντήρηση 1. Κατά τη χρήση 2. Γενική περιγραφή 2. Μπροστινός πίνακας 3-4. Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για την ασφάλεια 1 Σύμβολα ασφάλειας 1 Συντήρηση 1 Κατά τη χρήση 2 Γενική περιγραφή 2 Μπροστινός πίνακας 3-4 Προδιαγραφές 4 Γενικά 4-6 Οδηγίες λειτουργίας 6-7 Αντικατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ 160F 168F-1 168F-2 170F 173F 177F 182F 188F 190F G120F G160F G180F G200F G210F G240F G270F G340F G390F G420F Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας Φυλάξτε το βιβλίο οδηγιών χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων (Greek) DM-HB0003-04 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

MT /2 Καπασιτόμετρο

MT /2 Καπασιτόμετρο MT-5110 3 1/2 Καπασιτόμετρο Εγχειρίδιο χρήσης 1 η Έκδοση 2012 2012 Copyright by Prokit s Industries Co., Ltd. 1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Εύκολη και σωστή ανάγνωση τιμών. Υψηλή ακρίβεια μέτρησης. Οι μετρήσεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow AquaMate διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual GR Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

Off Line UPS. PowerWalker VFD 400 PowerWalker VFD 600 PowerWalker VFD 800 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

Off Line UPS. PowerWalker VFD 400 PowerWalker VFD 600 PowerWalker VFD 800 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Off Line UPS PowerWalker VFD 400 PowerWalker VFD 600 PowerWalker VFD 800 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Σημαντική προειδοποίηση ασφάλειας (ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ) ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να αποτρέψετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας,

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Χρήσης και Συντήρησης Εξωλέμβιων Κινητήρων ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σεμινάριο Χρήσης και Συντήρησης Εξωλέμβιων Κινητήρων ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Σεμινάριο Χρήσης και Συντήρησης Εξωλέμβιων Κινητήρων ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Οι περισσότερες αβαρίες προέρχονται από κακή συντήρηση, λάθη τοποθέτησης, κακό καύσιμο και ελλιπή έλεγχο της εξωλέμβιας πριν τη χρήση.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν

Διαβάστε περισσότερα

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 1. Οδηγίες ασφαλείας Σημείωση: Για να μειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΤΟ ΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. Νοέµβριος 2013 ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΟΤΟ ΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. Νοέµβριος 2013 ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΤΟ ΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. Νοέµβριος 2013 ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Οι περισσότερες αβαρίες προέρχονται από την κακή συντήρηση, από λάθη τοποθέτησης, κακό καύσιµο και κακό έλεγχο πριν το ταξίδι. Αφιερώστε χρόνο για την

Διαβάστε περισσότερα