ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ"

Transcript

1 ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΠΡΟΟΙΜΙΟ O ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ είναι ένα πολιτικό κόµµα της σύγχρονης δηµοκρατικής ριζοσπαστικής, κινηµατικής και οικολογικής Αριστεράς. Ένα πολιτικό κίνηµα των αριστερών και προοδευτικών πολιτών της χώρας µας, µια δύναµη ανατρεπτική και ανταγωνιστική προς τις σχέσεις εκµετάλλευσης, καταπίεσης και αποξένωσης της καπιταλιστικής κοινωνίας. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έχει τις ρίζες του στην ιστορία και τις παραδόσεις του Ελληνικού λαού, του εργατικού και δηµοκρατικού κινήµατος, στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, στους αγώνες για πρόοδο, δηµοκρατία και ειρήνη, για τον εξανθρωπισµό των κοινωνικών και ανθρώπινων σχέσεων. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι δηµιούργηµα και έκφραση των δυνάµεων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισµό της Αριστεράς, των δυνάµεων που εµπνέονται από τα ιδανικά και τις αξίες του δηµοκρατικού σοσιαλισµού και της πολιτικής οικολογίας και θεωρούν οικουµενική και αδιαπραγµάτευτη την αξία της δηµοκρατίας. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επιδιώκει να ενσωµατώνει οργανικά στην αναζήτηση µιας καινούριας ταυτότητας της Αριστεράς, πολίτες που µε διαφορετική ιστορία και προέλευση εκφράζουν τη συνέχεια, τις κριτικές και ανανεωτικές απόπειρες που εµφανίστηκαν σε όλες τις πτέρυγες και σε όλη την ιστορική πορεία της Αριστεράς. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θέλει να εκπροσωπήσει όλους όσους/ες ζητούν ένα πολιτικό κόµµα ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό, µε ευρωπαϊκό προσανατολισµό, σύγχρονο και ανταγωνιστικό προς τον αναχρονισµό και το συντηρητισµό, την αδικία και την περιβαλλοντική καθυστέρηση της ελληνικής κοινωνίας. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επιδιώκει να εκφράζει: - Τον κόσµο της µισθωτής εργασίας, τους αγρότες, τους επαγγελµατοβιοτέχνες, τους επιστήµονες, τους διανοούµενους, ευρύτερα τις δυνάµεις της εργασίας και του πολιτισµού. - Τις γυναίκες, που αγωνίζονται κατά των ανδροκρατικών δοµών διεκδικώντας τον επαναπροσδιορισµό και την ανακατανοµή των κοινωνικών ρόλων των φύλων. - Τους πολίτες µε οικολογικές ευαισθησίες, για µια ανάπτυξη «µε όρια», µε σεβασµό στο περιβάλλον. - Τους νέους, στα οράµατά τους για δηµιουργική και ισότιµη συµµετοχή στην κοινωνική ζωή.

2 Σελίδα 2 - Τις κοινωνικές µειονότητες και τα αδύναµα τµήµατα του πληθυσµού στην αντίστασή τους απέναντι στις κοινωνικές διακρίσεις, την κρατική καταπίεση, τον αυταρχισµό και τη βία. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ απευθύνεται σε όλο τον Ελληνικό λαό. Συνενώνει τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, που ξεκινούν από ποικίλες κοινωνικές και θεωρητικές αφετηρίες, µε κοινές σταθερές την αφοσίωσή τους στις αξίες της ελευθερίας, της δηµοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Που προσβλέπουν στην απελευθέρωση από οποιαδήποτε µορφή εκµετάλλευσης, αλλοτρίωσης και καταπίεσης στις παραγωγικές, κοινωνικές, πολιτικές, ιδεολογικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές σχέσεις των ανθρώπων, στις σχέσεις των φύλων, των φυλών και των εθνών. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επιδιώκει να διαµορφώσει καινούριο τύπο σχέσεων µεταξύ των πολιτών και της πολιτικής, µακριά από το µοντέλο των αρχηγικών, γραφειοκρατικών κοµµάτων και των σχέσεων εκλογικής πελατείας. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι µέλος του κόµµατος της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή µε απόφασή της εκπληρώνει τις υποχρεώσεις και ασκεί τα δικαιώµατα που απορρέουν από τη συµµετοχή του στο κόµµα της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. 2. ΤΙΤΛΟΣ Ε ΡΑ ΕΜΒΛΗΜΑ α. Ο τίτλος του κόµµατος είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ. β. Το κόµµα έχει έδρα στην Αθήνα και ασκεί τη δραστηριότητά του σε όλη την Ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν Έλληνες πολίτες. γ. Το έµβληµα του κόµµατος αποτελείται από ένα αστέρι κίτρινου χρώµατος που προβάλλει πίσω από δύο πλάγιες παράλληλες τεθλασµένες γραµµές, κόκκινη και µπλε. 3. ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ α. Η οργάνωση, λειτουργία και δράση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στηρίζονται στη δηµοκρατία, τη διαφάνεια, τον πλουραλισµό, στην αποκέντρωση λειτουργιών και εξουσιών, στην ανανέωση οργάνων και στελεχών, στην αντιπροσωπευτικότητα απόψεων, φύλων και ηλικιών. Η αποτελεσµατικότητα εξασφαλίζεται από το συνδυασµό της συλλογικότητας, του σεβασµού των αποφάσεων, της δηµοκρατικής πολιτικής συµπεριφοράς και της συναίνεσης µε τη συµµετοχή, την ατοµική προσφορά και ευθύνη. β. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι κόµµα των µελών του. Η ισοτιµία, η πληροφόρηση, η συµµετοχή στη διαµόρφωση των αποφάσεων, ο έλεγχος στα όργανα και τα στελέχη, η πρωτοβουλία είναι κατοχυρωµένα στη λειτουργία του.

3 Σελίδα 3 γ. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ λειτουργεί συλλογικά. Οι αποφάσεις των οργάνων και των σωµάτων του λαµβάνονται µε την αρχή της πλειοψηφίας, αρχή δηµοκρατική και σεβαστή απ όλα τα µέλη. Πριν από την ψηφοφορία καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλίζεται η σύνθεση των απόψεων και η µέγιστη δυνατή συναίνεση. δ. Τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καταθέτουν τις απόψεις και προτάσεις τους στα αντίστοιχα όργανα. Οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων είναι σεβαστές από όλα τα µέλη του, που επιδιώκουν την υλοποίησή τους. Το µέλος δικαιούται να διατυπώσει δηµόσια την προσωπική του γνώµη, λέγοντας ταυτόχρονα τη συλλογική απόφαση. Όσοι/ες µειοψήφησαν έχουν το δικαίωµα να µην εκπροσωπήσουν το κόµµα στην εφαρµογή της απόφασης µε την οποία διαφώνησαν. Προσπάθεια υλοποίησης στη δράση των απόψεων που µειοψήφησαν αναιρεί το δηµοκρατικό χαρακτήρα του κόµµατος. ε. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι κόµµα πολιτικά και οργανωτικά ενιαίο. εν αποτελεί άθροισµα ιδιαίτερων πολιτικών οµάδων. Στα πλαίσιά του αναγνωρίζεται η δυνατότητα ύπαρξης και λειτουργίας τάσεων και ρευµάτων ιδεών. Τα µέλη του κόµµατος έχουν τη δυνατότητα να συνδιαµορφώνουν και να προβάλλουν συλλογικά τις απόψεις και προτάσεις τους µέσα στο κόµµα και δηµόσια. Για τη δυνατότητα δηµοσιοποίησης των απόψεων της τάσης ισχύει ότι και για τις προσωπικές απόψεις των µελών του κόµµατος. Η δηµοσιοποίηση πρέπει να διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για την επίσηµη θέση του κόµµατος. στ. Οι τάσεις δεν είναι κατ ανάγκην µόνιµο σχήµα, δεν νοούνται ως µικρογραφία κόµµατος µε κάθετη οργανωτική δοµή και διοικητικά όργανα και πολύ περισσότερο µε δική τους πειθαρχία. Τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που συµµετέχουν σε τάση, αποτελούν µέρος του κόµµατος, εφαρµόζουν τους κανόνες της εσωτερικής του ζωής, χρησιµοποιούν τους θεσµούς και τους µηχανισµούς του για τη διακίνηση των ιδεών που υποστηρίζουν, εργάζονται µαζί µε όλους/ες τους/τις συντρόφους/ισες στους συγκεκριµένους καταµερισµούς και υπερασπίζονται το σεβασµό της βασικής αρχής: Ενότητα στη διαφορετικότητα. Όλες οι εκδηλώσεις των τάσεων και ρευµάτων είναι ανοιχτές και δηµόσιες. Το κάθε µέλος του κόµµατος έχει το δικαίωµα της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτή τη διαδικασία. ζ. Στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ επιδιώκεται η ανανέωση στελεχών και οργάνων, ενώ λαµβάνονται µέτρα για την αναλογική εκπροσώπηση γυναικών και την αυξηµένη συµµετοχή νέων σε ηλικία µελών του. 4. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ I. Μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ α. Μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ µπορεί να είναι κάθε άνδρας ή γυναίκα που έχει συµπληρώσει το 18 ο έτος, αποδέχεται το πρόγραµµα, το καταστατικό και επιθυµεί να συµβάλει στην επίτευξη των στόχων του. β. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ενθαρρύνει τα νέα σε ηλικία µέλη να έρθουν σε επαφή και να ενταχθούν οργανωτικά στη ΝΕΟΛΑΙΑ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. γ. Μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ µπορεί να είναι κάθε άνδρας και γυναίκα αλλοδαπός στην καταγωγή που κατοικεί και εργάζεται στην Ελλάδα και συµφωνεί µε το πρόγραµµα και το καταστατικό του κόµµατος.

4 Σελίδα 4 δ. Τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εντάσσονται σε µία από τις Πολιτικές Κινήσεις, συµµετέχουν στις δραστηριότητές της και πληρώνουν τακτικά τη συνδροµή τους. II. Εγγραφή α. Η εγγραφή του µέλους γίνεται µε αίτησή του στην Πολιτική Κίνηση στην οποία επιθυµεί να ενταχθεί. Η ένταξή του αποφασίζεται στην πρώτη Γενική Συνέλευση της Πολιτικής Κίνησης µε την παρουσία του και του χορηγείται η κάρτα µέλους. β. υνατότητα απόρριψης της αίτησης εγγραφής έχει η γενική συνέλευση της Πολιτικής Κίνησης µόνο εφόσον υπάρχει συγκεκριµένη αιτιολογία η οποία πρέπει να εγκριθεί πλειοψηφικά από το 50%+1 των παρόντων µελών και εφόσον υπάρχει απαρτία. γ. Εάν η γενική συνέλευση της Πολιτικής Κίνησης απορρίψει την αίτηση εγγραφής, αποφαίνεται σχετικά η αρµόδια Νοµαρχιακή Επιτροπή εφόσον ζητηθεί από τον ενδιαφερόµενο. δ. Η ανανέωση της κάρτας πραγµατοποιείται κάθε 2 χρόνια για όλα τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ µε τη σύµφωνη γνώµη τους. III. Η ιδιότητα του µέλους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ικαιώµατα και υποχρεώσεις α. Τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι ισότιµα, µετέχουν στη διαµόρφωση των αποφάσεων µε όλους τους θεσµοθετηµένους καταστατικούς τρόπους. β. Έχουν δικαίωµα να ενηµερώνονται για όλα τα ζητήµατα που απασχολούν το κόµµα και να ζητούν γι αυτό τις απαραίτητες πληροφορίες από τα όργανα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Τα όργανα του κόµµατος, στο θεσµικό πλαίσιο λειτουργίας τους, είναι υποχρεωµένα να παρέχουν κάθε πληροφορία που θα διευκολύνει την κρίση των µελών και την πολιτική διαφάνεια του κόµµατος. γ. Τα µέλη µπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των πολιτικών του οργάνων και έχουν δικαίωµα να ασκούν έλεγχο σε οποιοδήποτε χρόνο έναντι των οργάνων και των στελεχών, αν θεωρούν ότι καταστρατηγούνται τα δικαιώµατά τους. δ. Προβάλλουν το πρόγραµµα, τις θέσεις του κόµµατος, υπερασπίζονται τη δηµοκρατική λειτουργία του και την εφαρµογή του καταστατικού του. Αναπτύσσουν πρωτοβουλία σε όλους τους τοµείς της κοινωνικής ζωής. Οφείλουν να µετέχουν και να συνιδρύουν φορείς και θεσµούς πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας και προβληµατισµού. ε. Εντάσσονται σε µια Πολιτική Κίνηση όπου συµµετέχουν στη ζωή της, πληρώνουν τη συνδροµή τους και δραστηριοποιούνται για την πραγµατοποίηση των αποφάσεών της. Μπορούν να παρακολουθούν µε δικαίωµα λόγου τις συνεδριάσεις άλλων Πολιτικών Κινήσεων και να δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο των αποφάσεών τους. στ. ικαίωµα εκλέγειν, εκλέγεσθαι και ψήφου έχουν µόνο στην Πολιτική Κίνηση στην οποία ανήκουν.

5 Σελίδα 5 ζ. Το νέο µέλος ασκεί το δικαίωµα αυτό 2 µήνες από την ηµέρα εγγραφής του. Οι Γραµµατείς των Πολιτικών Κινήσεων υποχρεούνται 2 µήνες πριν από όλες τις εσωκοµµατικές διαδικασίες να ενηµερώνουν για τις καταστάσεις των µελών. IV. Περιορισµοί και κυρώσεις α. Η µη πληρωµή της συνδροµής για 1 χρόνο από το µέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ οδηγεί στη στέρηση του δικαιώµατος της ψήφου, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. β. Η ιδιότητα του µέλους λήγει µε το θάνατο, την αποχώρηση ή τον αποκλεισµό. Η αποχώρηση πρέπει να είναι ρητή και συντελείται µε την παράδοση ή µε τη µη ανανέωση της κάρτας µέλους. γ. Η ιδιότητα του µέλους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι ασυµβίβαστη µε: - Τη συµµετοχή και ενεργοποίησή του υπέρ άλλου κόµµατος. - Τη συµµετοχή και δηµόσια υποστήριξη σε ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υποστηρίζεται από άλλο κόµµα σε αντίθεση µε την απόφαση της Πολιτικής Κίνησης ή της Νοµαρχιακής Επιτροπής. - Την αποδοχή δηµόσιου αξιώµατος µέσω του οποίου ασκείται κυβερνητική πολιτική, χωρίς την έγκριση του κόµµατος. δ. Η ιδιότητα του µέλους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αναστέλλεται για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα στην περίπτωση που συµµετέχει ή υποστηρίζει άλλο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από αυτό που υποστηρίζει η Πολιτική Κίνηση ή η Νοµαρχιακή Επιτροπή του χώρου. Η διαπίστωση γίνεται από την Πολιτική Κίνηση στην οποία συµµετέχει το κρινόµενο µέλος και οδηγεί στον αποκλεισµό του από την κοµµατική ιδιότητα. Η απόφαση λαµβάνεται αφού πρώτα το κρινόµενο µέλος κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Αν συµµετέχει σε περισσότερα του ενός πολιτικά όργανα η διαπίστωση γίνεται από το ανώτερο. ε. Για τα µέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αποφασίζει η ίδια πλειοψηφικά µε τα 2/3 των µελών της. Τα µέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που διαγράφηκαν µε απόφασή της, µπορούν να απευθυνθούν στο Συνέδριο. στ. Οι αποφάσεις στέρησης της κοµµατικής ιδιότητας λαµβάνονται πλειοψηφικά µε το 50%+1 των εγγεγραµµένων µελών της Πολιτικής Κίνησης σε Γενική Συνέλευση στην οποία υπάρχει απαρτία και απαιτείται η επικύρωση από την Νοµαρχιακή Επιτροπή ή από τη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. ζ. Ποινή διαγραφής µέλους µπορεί να επιβάλλεται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή πλειοψηφικά µε τα 2/3 επί των µελών της µε τη σύµφωνη απόφαση της Πολιτικής Κίνησης στην οποία ανήκει η. Το µέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που έχει διαγραφεί µπορεί να ζητήσει την επανένταξή του στην ίδια Πολιτική Κίνηση µετά από 1 χρόνο. Για την επανένταξή του απαιτείται πλειοψηφικά το 50%+1 των εγγεγραµµένων µελών της Πολιτικής Κίνησης. θ. Το µέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που του έχει αφαιρεθεί η ιδιότητα σε Πολιτική Κίνηση, µπορεί να απευθυνθεί στα ανώτερα όργανα για να επανεξεταστεί το θέµα. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αποφασίζει οριστικά για το θέµα αυτό.

6 Σελίδα 6 5. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΙΑΡΘΡΩΣΗ α. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δοµείται σε τρία επίπεδα: β. Σε πρώτο επίπεδο συγκροτείται και λειτουργεί η Πολιτική Κίνηση που εκλέγει τη Γραµµατεία της. γ. Σε δεύτερο επίπεδο συγκροτείται και λειτουργεί η Νοµαρχιακή Οργάνωση που εκλέγει τη Νοµαρχιακή Επιτροπή. δ. Σε Πανελλαδικό επίπεδο, συγκαλείται το τακτικό Συνέδριο του κόµµατος που εκλέγει την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. ε. Σε Περιφερειακό επίπεδο για την παρακολούθηση και το συντονισµό σε θέµατα αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής πολιτικής συγκροτείται Περιφερειακό Πολιτικό Συµβούλιο. στ. Η οργανωτική δοµή στις µεγάλες πόλεις ή νοµαρχιακές περιοχές (Αθήνα- Πειραιά-Θεσσαλονίκη) αντιµετωπίζεται συγκεκριµένα από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα εκλεγµένα όργανα. ζ. Στα νησιά, λόγω προβληµάτων επικοινωνίας, υπάρχει δυνατότητα επαρχιακών οργάνων. 6. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ α. Οι Πολιτικές Κινήσεις των µελών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ δηµιουργούνται στον τόπο κατοικίας, τους χώρους ή κλάδους εργασίας και στη βάση των ειδικών ενδιαφερόντων και κοινών χαρακτηριστικών των µελών του. β. Πολιτικές Κινήσεις δηµιουργούνται και στις χώρες του εξωτερικού όπου ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν Έλληνες. Αναγνωρίζεται το δικαίωµα στα µέλη τους να συµµετέχουν σε αριστερά κόµµατα των χωρών αυτών. γ. Πολιτική Κίνηση σε χώρους όπου δεν υπάρχει, συγκροτείται µε πρωτοβουλία των ίδιων των µελών (3 τουλάχιστον) και η ίδρυσή της αναγνωρίζεται από τη Νοµαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ή όπου δεν υφίσταται Νοµαρχιακή Επιτροπή από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. δ. Οι Πολιτικές Κινήσεις έχουν την πλήρη ευθύνη για τη διαµόρφωση και την άσκηση της πολιτικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στο χώρο τους. Η αυτοτέλεια και η αυτενέργεια κάθε Πολιτικής Κίνησης θα πρέπει να εξυπηρετεί τους γενικότερους στόχους του κόµµατος. ε. Η Πολιτική Κίνηση συνέρχεται τακτικά κάθε µήνα µε ευθύνη της Γραµµατείας της ή εκτάκτως αν το ζητήσει το ¼ των µελών της. Οι αποφάσεις λαµβάνονται µε την αρχή της πλειοψηφίας. Στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της εκλέγει τη Γραµµατεία που έχει την ευθύνη για την οργάνωση της δραστηριότητάς της. Η Γραµµατεία εκλέγει Γραµµατέα έναν/µία από τα µέλη της. στ. Σε κάθε ήµο και εργασιακό χώρο επιδιώκεται η δηµιουργία µιας Πολιτικής Κίνησης. Για την ίδρυση επιπλέον Πολιτικών Κινήσεων στον ίδιο χώρο ή ήµο,

7 Σελίδα 7 αποφασίζει η Νοµαρχιακή Επιτροπή. Κάθε Πολιτική Κίνηση ανήκει σε µια Νοµαρχιακή Οργάνωση. ζ. Πολιτικές Κινήσεις ειδικών ενδιαφερόντων δηµιουργούνται σε νοµαρχιακό επίπεδο και συντονίζουν πανελλαδικά τη δράση τους. η. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αναγνωρίζει την ανάγκη για ουσιαστική και συνειδητή ενσωµάτωση στην πολιτική του των φεµινιστικών αντιλήψεων για τη διεύρυνση της δηµοκρατίας, την οικονοµία, την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισµό και τον πολιτισµό. Πολιτικές Κινήσεις Γυναικών δηµιουργούνται σε νοµαρχιακό επίπεδο και συντονίζουν πανελλαδικά τη δράση τους. θ. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επιδιώκει να αναδείξει την οικολογική αντίληψη ως µόνιµο και βασικό στοιχείο της πολιτικής του. Καλείται να προχωρήσει συνολικά σε κάθε αναγκαία δράση και ενέργεια ώστε να συµβάλλει στη διαµόρφωση οικολογικής συνείδησης στα µέλη του και όλους τους πολίτες. Πολιτικές Κινήσεις οικολογικού περιεχοµένου δηµιουργούνται σε νοµαρχιακό επίπεδο και συντονίζουν πανελλαδικά τη δράση τους. 7. ΟΡΓΑΝΑ I. Νοµαρχιακή Οργάνωση α. Η Νοµαρχιακή Οργάνωση κάθε 2 χρόνια εκλέγει Νοµαρχιακή Επιτροπή από Συνδιάσκεψη των εκλεγµένων αντιπροσώπων από τις Πολιτικές Κινήσεις του Νοµού. Η Νοµαρχιακή Επιτροπή εκλέγει Γραµµατεία. Εκλέγει επίσης Γραµµατέα έναν/µία από τα µέλη της. β. Η Νοµαρχιακή Επιτροπή ευθύνεται για την υλοποίηση των αποφάσεων της Νοµαρχιακής Συνδιάσκεψης, παρακολουθεί, βοηθάει και συντονίζει τη δράση των Πολιτικών Κινήσεων του Νοµού. Επιδιώκει τη συγκρότηση νέων Πολιτικών Κινήσεων και εξειδικεύει τις αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο χώρο της. Συνέρχεται σε τακτά διαστήµατα (τουλάχιστον µια φορά στους 2 µήνες) µε ευθύνη της Γραµµατείας της ή όταν το ζητήσει το ¼ των µελών της. γ. Η αδικαιολόγητη απουσία µέλους της Νοµαρχιακής Επιτροπής από τις συνεδριάσεις και τις λειτουργίες της για 6 µήνες θεωρείται παραίτηση από την ιδιότητα αυτή. II. Περιφερειακό Πολιτικό Συµβούλιο α. Το Περιφερειακό Πολιτικό Συµβούλιο έχει ως αποκλειστική αρµοδιότητα την παρακολούθηση των θεµάτων περιφερειακής πολιτικής και το συντονισµό της δράσης των Νοµαρχιακών Επιτροπών που ανήκουν στη συγκεκριµένη περιφέρεια γύρω από τα θέµατα αυτά. β. Συγκροτείται από 2 µέλη που εκλέγονται από κάθε Νοµαρχιακή Οργάνωση της περιφέρειας, από τους Γραµµατείς των αντίστοιχων Νοµαρχιακών Επιτροπών και από τα µέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που ανήκουν σε οργανώσεις της συγκεκριµένης περιφέρειας και συνεδριάζει τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Οι συνεδριάσεις πραγµατοποιούνται περιοδικά σε όλους τους Νοµούς της Περιφέρειας

8 Σελίδα 8 και οι αποφάσεις αποτελούν θεµατολογία των συνεδριάσεων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. γ. Στις συνεδριάσεις του έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί ειδικούς επιστήµονες για τα θέµατα της Περιφέρειας όπως και στελέχη τοπικών οικολογικών κινήσεων και κινήσεων πολιτών ή και στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. III. Κεντρική Πολιτική Επιτροπή α. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Είναι αρµόδιο για την εφαρµογή των αποφάσεων του Συνεδρίου και έχει την ευθύνη της διεύθυνσης του κόµµατος. Εκλέγει την Πολιτική Γραµµατεία, το Γραµµατέα της και τα όργανα που θεωρεί απαραίτητα για τη λειτουργία και τη δράση του κόµµατος. Οι αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής συζητούνται στις Πολιτικές Κινήσεις για να εκφράσουν τα µέλη τη γνώµη τους. β. Ο Γραµµατέας έχει την ευθύνη για τη λειτουργία της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και των τµηµάτων της. γ. Η Πολιτική Γραµµατεία ως εκτελεστικό όργανο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής έχει την ευθύνη για την εφαρµογή των αποφάσεων της, αντιµετωπίζει τα τρέχοντα θέµατα µεταξύ των συνόδων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και εισηγείται σ αυτήν. Τα µέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής µπορούν να εκλέγονται στην Πολιτική Γραµµατεία µέχρι 2 συνεχόµενες θητείες και µετά από µια διακοπή µπορούν να επανεκλέγονται µε τον ίδιο τρόπο για άλλες 2. δ. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εκλέγει από όλα τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τους συνέδρους για το Συνέδριο του κόµµατος της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εκλέγει από τα µέλη της την αντιπροσωπεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόµµατος της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ε. Με απόφασή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής συγκροτούνται τα τµήµατα και οι επιτροπές της. στ. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή συνέρχεται τακτικά κάθε 3 µήνες µε ευθύνη της Πολιτικής Γραµµατείας και εντός 15 ηµερών όταν το ζητήσει το ¼ των µελών της. ζ. Στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για σοβαρά πολιτικά ζητήµατα παίρνουν µέρος µε δικαίωµα ψήφου οι Γραµµατείς των Νοµαρχιακών Επιτροπών, οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές του Κόµµατος. η. Τα µέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αναλαµβάνουν συγκεκριµένα καθήκοντα, συµµετέχουν στις Πολιτικές Κινήσεις που ανήκουν και αναλαµβάνουν ευθύνες στο πλαίσιο των αποφάσεών της. θ. Η αδικαιολόγητη απουσία µέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για 6 µήνες από τις συνεδριάσεις και τις λειτουργίες της θεωρείται παραίτηση από την ιδιότητα αυτή. ι. Τα µέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από Συνέδριο σε Συνέδριο ανανεώνονται τουλάχιστον κατά 30%. ια. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή κάνει τον απολογισµό της στο τέλος της θητείας της, ο οποίος συζητείται προσυνεδριακά στις Πολιτικές Κινήσεις.

9 Σελίδα 9 8. ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ I. Τακτικό Συνέδριο α. Το τακτικό Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόµµατος. Συγκαλείται κάθε 3 χρόνια. Ψηφίζει αποφάσεις που ισχύουν για όλο το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ µέχρι το επόµενο Συνέδριο. β. Το τακτικό Συνέδριο εκλέγει τον Πρόεδρο, την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και την Επιτροπή Οικονοµικού Ελέγχου. γ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εκλέγεται από το Συνέδριο, εκπροσωπεί δηµόσια το κόµµα και είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας. Ο Πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εµπιστοσύνης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 50%+1 των µελών της προς τον Πρόεδρο, συγκαλείται έκτατο Συνέδριο µε θέµα την εκλογή Προέδρου. δ. Η προκήρυξή του, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείµενα και το µέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρµοδιότητες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. II. Θεµατικό Συνέδριο α. Για ειδικά θέµατα της πολιτικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ µπορεί να συγκαλείται Συνέδριο µε αρµοδιότητα να αποφασίζει για τις θέσεις του κόµµατος στα θέµατα αυτά. β. Θεµατικό Συνέδριο συγκαλείται µε απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή εφόσον το ζητήσουν Πολιτικές Κινήσεις που αντιπροσωπεύουν το 1/4 των µελών του. Ακόµη, όταν το ζητήσει το 15% των µελών του. γ. Η διαδικασία εκπροσώπησης των Πολιτικών Κινήσεων καθορίζεται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. δ. Στα θεµατικά Συνέδρια µπορούν να συµµετέχουν ειδικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών κινηµάτων. III. Έκτακτο Συνέδριο α. Ανάµεσα στα τακτικά Συνέδρια του Κόµµατος µπορεί να συγκληθεί έκτακτο Συνέδριο µε όλες τις αρµοδιότητες του τακτικού. β. Τη σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου µπορεί να ζητήσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ή Πολιτικές Κινήσεις που αντιπροσωπεύουν το 1/4 των µελών του. Ακόµη όταν το ζητήσει το 15% των µελών του. γ. Η σύγκληση του εκτάκτου Συνεδρίου πραγµατοποιείται το πολύ µέσα σε 3 µήνες από τη στιγµή που διατυπώνεται το σχετικό αίτηµα.

10 Σελίδα 10 IV. ιαρκές Συνέδριο α. Σε περίπτωση κρίσιµων αποφάσεων όπως συµµετοχή σε Κυβέρνηση, σύναψη συµµαχιών, εκλογή Προέδρου ηµοκρατίας, καθορισµός εκλογικής τακτικής συγκαλείται το ιαρκές Συνέδριο από τους αντιπροσώπους του προηγούµενου τακτικού Συνεδρίου. V. Περιφερειακή Συνδιάσκεψη α. Σε επίπεδο Περιφέρειας µε ευθύνη του Περιφερειακού Συµβουλίου συγκαλείται 1 φορά το χρόνο ανοικτή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη. β. Στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη συµµετέχουν: Τα µέλη του Περιφερειακού Πολιτικού Συµβουλίου. Τα µέλη των Νοµαρχιακών Επιτροπών. Οι Γραµµατείς των Πολιτικών Κινήσεων. Φίλοι του κόµµατος που συµφωνούν µε το βασικό πλαίσιο κατευθύνσεων και λειτουργίας του κόµµατος. γ. Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη ασχολείται µε το σύνολο των θεµάτων Περιφερειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής. Τα πορίσµατα των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων αποτελούν θέµατα ειδικής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. VI. Νοµαρχιακή Συνδιάσκεψη α. Συγκροτείται από τους αντιπροσώπους της τελευταίας Νοµαρχιακής Συνδιάσκεψης για να συζητήσει ζητήµατα που απασχολούν το συγκεκριµένο χώρο. β. Η Νοµαρχιακή Συνδιάσκεψη συγκαλείται µε πρωτοβουλία της Νοµαρχιακής Επιτροπής ή αν το ζητήσει το 1/4 των Πολιτικών Κινήσεων του νοµού. Ακόµα όταν το ζητήσει το 15% των µελών στο νοµό. 9. ΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ α. Σοβαρά ζητήµατα της πολιτικής και της λειτουργίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αντιµετωπίζονται µε την προσφυγή στη θέληση των µελών του, µε το θεσµό του εσωτερικού δηµοψηφίσµατος στη βάση εναλλακτικών προτάσεων. β. Τα δηµοψήφισµα πανελλαδικού ή τοπικού χαρακτήρα οργανώνεται από τα αντίστοιχα όργανα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

11 Σελίδα 11 γ. Η διεξαγωγή τους προϋποθέτει συζήτηση, µετά από επαρκή και ισότιµη ενηµέρωση, για τα ζητήµατα που τίθενται στην κρίση των µελών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. δ. Τα δηµοψηφίσµατα οργανώνονται µε πρωτοβουλία της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή αν το ζητήσουν Πολιτικές Κινήσεις που αντιπροσωπεύουν το 1/4 των µελών του. Ακόµα, αν το ζητήσει το 15% των µελών του στο αντίστοιχο επίπεδο. ε. Τα αποτελέσµατα του δηµοψηφίσµατος είναι δεσµευτικά για τα όργανα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αν σ αυτό συµµετείχε τουλάχιστον το 50%+1 των µελών του. 10. ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ α. Με απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής µετά από σύγκληση ευρύτερου σώµατος από µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το συγκεκριµένο θέµα, συγκροτούνται µόνιµα τµήµατα για τη θεµατική επεξεργασία της πολιτικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Επίσης είναι δυνατόν, µε απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή της Πολιτικής Γραµµατείας, να συγκροτούνται επιτροπές για την επεξεργασία ορισµένων προγραµµατικών θέσεων. β. Οι επεξεργασίες των Τµηµάτων και των Επιτροπών καθίστανται πολιτική του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ µετά την έγκρισή τους από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ή από την Πολιτική Γραµµατεία αν πρόκειται για ανάγκη άµεσης τοποθέτησης του κόµµατος. γ. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει την αλληλοενηµέρωση και το συντονισµό τους. Σε τακτά χρονικά διαστήµατα ή όταν προκύπτουν θέµατα κοινής επεξεργασίας, συγκαλούνται σε σύσκεψη οι υπεύθυνοι των Τµηµάτων. δ. Η σύνθεση του Τµήµατος, ο/η Υπεύθυνος/η, αποφασίζεται και εκλέγεται από ευρύτερα σώµατα που συγκαλεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή από µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το συγκεκριµένο θέµα. ε. Τα Τµήµατα λειτουργούν στη βάση ενιαίου κανονισµού και η θητεία τους δεν µπορεί να υπερβαίνει τη θητεία της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. στ. Τµήµατα και Επιτροπές συγκροτούνται και σε νοµαρχιακό επίπεδο. ζ. Στα Τµήµατα µπορούν να συµµετέχουν και µη µέλη του κόµµατος που απασχολούνται µε συναφές αντικείµενο, έχουν γνώσεις ή ειδικό ενδιαφέρον για θέµατα που απασχολούν το Τµήµα. Αυτοί/ες δεν πρέπει να είναι µέλη άλλου κόµµατος και δεν έχουν δικαίωµα εκλέγειν και εκλέγεσθαι όσον αφορά τον Υπεύθυνο και τη Γραµµατεία του Τµήµατος.

12 Σελίδα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ α. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έχει σχέση διαλόγου µε τα κοινωνικά κινήµατα, ενσωµατώνει στοιχεία από την προβληµατική τους και εµπλουτίζει τις επεξεργασίες του από τη δράση τους. Η αυτονοµία των κοινωνικών κινηµάτων από την Κυβέρνηση, την εργοδοσία και τα κόµµατα, η άρνηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ να υποκαταστήσει τα κινήµατα των πολιτών, αποτελούν απαράβατες αρχές της πολιτικής του. β. Τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ως ενεργοί πολίτες, µετέχουν στις συνδικαλιστικές και άλλες ενώσεις, στα κοινωνικά κινήµατα, σύµφωνα µε τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και δρουν µε γνώµονα τις αρχές και τους σκοπούς αυτών των κινηµάτων. γ. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στηρίζεται στην υποστήριξη των πολιτών και των κινηµάτων, λαµβάνει υπόψη του τις ανησυχίες τους, φροντίζει να δηµιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι αποφάσεις να λαµβάνονται σε στενή συνεργασία µε τους πολίτες και υπερασπίζεται τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή. 12. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗ α. Τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ δραστηριοποιούνται µε απόφαση της Πολιτικής Κίνησης ή της Νοµαρχιακής Επιτροπής σε αυτοδιοικητικά σχήµατα ( ηµοτικές και Νοµαρχιακές Κινήσεις) όπου συµµετέχουν πολίτες που συµφωνούν και συνδιαµορφώνουν τις θέσεις και το αυτοδιοικητικό πρόγραµµα της ηµοτικής και Νοµαρχιακής Κίνησης. β. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή διαµορφώνει κάθε φορά τη γενική εκλογική τακτική του κόµµατος στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό οι Πολιτικές Κινήσεις και οι Νοµαρχιακές Επιτροπές έχουν την ευθύνη να τη συγκεκριµενοποιήσουν στο χώρο τους και λαµβάνουν τις σχετικές αποφάσεις µε επιδίωξη να συγκεντρώσουν την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη. Σε περίπτωση αδυναµίας λήψης απόφασης το θέµα αυτό αντιµετωπίζεται σε συνεργασία µε τα ανώτερα όργανα. γ. Οι αποφάσεις για την εκλογική τακτική του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στις µεγάλες πόλεις και Νοµαρχίες επικυρώνονται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. 13. ΑΙΡΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ I. Βουλευτές και Ευρωβουλευτές α. Για τις υποψηφιότητες για το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτάσεις κατατίθενται από τα µέλη και τα όργανα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

13 Σελίδα 13 β. Η επιλογή των υποψήφιων Ευρωβουλευτών γίνεται µε πανελλαδική εσωκοµµατική προκριµατική εκλογή µεταξύ των µελών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. γ. Η επιλογή των υποψήφιων Βουλευτών γίνεται µε απόφαση των Νοµαρχιακών Επιτροπών ή προκριµατική εκλογή σε νοµαρχιακό επίπεδο. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή έχει το δικαίωµα αιτιολογηµένης τροποποίησης των επιλογών των Νοµαρχιακών Οργανώσεων µε αυξηµένη πλειοψηφία (60%) αφού συζητήσει µε τις Νοµαρχιακές Επιτροπές. δ. Η επιλογή των υποψήφιων Βουλευτών Επικρατείας γίνεται µε απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. ε. Οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές µετά από 2 θητείες (ελάχιστος χρόνος παραµονής 6 χρόνια) δεν µπορούν να είναι υποψήφιοι. Μετά τη διακοπή µπορούν να είναι για άλλες 2 θητείες. στ. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει την εναλλαγή στο µέσον της ίδιας θητείας των Ευρωβουλευτών µε απόφασή της που έχει πάρει πριν από την πανελλαδική εσωκοµµατική προκριµατική εκλογή. ζ. Οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές καταβάλλουν στο κεντρικό ταµείο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ποσοστό από την αποζηµίωσή τους, που καθορίζεται στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής µετά την εκλογή τους. η. Η Κοινοβουλευτική και Ευρωκοινοβουλευτική Οµάδα συντάσσουν τον κανονισµό λειτουργίας τους και αναπτύσσουν τη δράση τους στο πλαίσιο των αποφάσεων και των κατευθύνσεων των καθοδηγητικών οργάνων του κόµµατος. θ. Η διατήρηση ταυτόχρονα 2 αιρετών θέσεων (Εθνικό Κοινοβούλιο-Ευρωβουλή- Αυτοδιοίκηση) επιτρέπεται µόνο µε απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. ι. Η πολιτική εκπροσώπηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από µέλος του σε κρατικούς οργανισµούς, επιχειρήσεις του δηµοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται σε συνεννόηση µε τα όργανα του Κόµµατος. 14. ΝΕΟΛΑΙΑ α. Η ΝΕΟΛΑΙΑ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι πολιτική οργάνωση νεολαίας που αναπτύσσει τη δράση της στο πλαίσιο των ιδεών και των γενικών στρατηγικών και πολιτικών επιλογών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Στο πλαίσιο αυτό έχει την ευθύνη να επεξεργάζεται την πολιτική της για τα προβλήµατα της νεολαίας. β. Λειτουργεί µε βάση το δικό της καταστατικό και διατηρεί πλήρη οργανωτική αυτονοµία από το κόµµα. γ. Τα µέλη της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ δεν µπορούν να είναι ταυτόχρονα και µέλη του κόµµατος. δ. Εκπρόσωποι των οργάνων της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ συµµετέχουν µε δικαίωµα λόγου στα αντίστοιχα όργανα του κόµµατος. Το ίδιο ισχύει και για τη συµµετοχή εκπροσώπων του κόµµατος στα αντίστοιχα όργανα της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

14 Σελίδα 14 ε. Ο Γραµµατέας της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι µέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος µε πλήρη δικαιώµατα. στ. Τα µέλη της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εκλέγουν αντιπροσώπους από τις Πολιτικές Κινήσεις τους για το Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ µε ίσο µέτρο αντιπροσώπευσης µε αυτό που καθορίζεται για τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. ζ. Τα µέλη της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ συµµετέχουν και στα εσωκοµµατικά δηµοψηφίσµατα. 15. ΘΕΣΜΟΙ ΘΕΩΡΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ α. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ενθαρρύνει και συµβάλλει στη δηµιουργία ερευνητικών κέντρων ή ινστιτούτων, των οποίων ενισχύει τη λειτουργία και δράση, σεβόµενος την αυτονοµία τους. β. Ενθαρρύνει πρωτοβουλίες για πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, θεµατικές οµάδες και λέσχες προβληµατισµού, πολιτικές δραστηριότητες, µορφές συσπείρωσης πολιτών. γ. Στηρίζει και ενισχύει καθηµερινές και περιοδικές εκδόσεις καθώς και άλλα µέσα µαζικής ενηµέρωσης που προωθούν την ενηµέρωση, τον πλουραλισµό, το γόνιµο διάλογο και κινούνται στο πλαίσιο των γενικών αρχών και των θέσεων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. 16. ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ α. Τα συλλογικά εκλεγµένα όργανα έχουν απαρτία όταν είναι παρόντα το 50%+1 των µελών του. β. Οι συνεδριάσεις των οργάνων και των σωµάτων είναι ανοιχτές στα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εκτός αν για ειδικά θέµατα υπάρχει αιτιολογηµένη απόφαση µε ενισχυµένη πλειοψηφία. γ. Οι ψηφοφορίες για πολιτικά και οργανωτικά ζητήµατα είναι ανοιχτές (φανερές) Οι ψηφοφορίες για την εκλογή οργάνων, υπευθύνων, αντιπροσώπων καθώς και για προσωπικά θέµατα είναι µυστικές. δ. Οι ψηφοφορίες για την εκλογή οργάνων, υπεύθυνων και αντιπροσώπων γίνονται σε όλο το κόµµα µε ενιαίο τρόπο και σύστηµα όπως προβλέπεται από το σχετικό Κανονισµό. ε. Σε περίπτωση που σε όργανο η µειοψηφούσα άποψη συγκεντρώνει το 30% των παρόντων µελών του, έχει το δικαίωµα να ζητήσει επανεξέταση του συγκεκριµένου ζητήµατος για άλλη µια φορά, αν αυτό είναι χρονικά δυνατό.

15 Σελίδα 15 στ. Η εκπροσώπηση των γυναικών σε όλα τα βουλευόµενα όργανα γίνεται σε αναλογία µε το αντίστοιχο ποσοστό γυναικών µεταξύ των µελών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. ζ. Σε όλα τα όργανα, και ειδικά στα κεντρικά, επιδιώκεται η εκλογή νέων σε ηλικία µελών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε ικανοποιητικό ποσοστό. η. Τα πολιτικά όργανα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αλλά και το κάθε στέλεχος ατοµικά έχουν υποχρέωση σε τακτά χρονικά διαστήµατα να θέτουν στην κρίση των µελών που τα εξέλεξαν τον απολογισµό δράσης τους. θ. Οι Πολιτικές Κινήσεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ επιδιώκουν τουλάχιστον µία φορά το χρόνο να κάνουν δηµόσιο απολογισµό της δράσης τους. ι. Τα µέλη των οργάνων σε όλα τα επίπεδα είναι ανακλητά από τα σώµατα που τα εξέλεξαν. Απαιτείται γι αυτό αιτιολογηµένη πρόταση και αυξηµένη πλειοψηφία. ια. Οι διαδικασίες σύγκλησης των σωµάτων (Συνέδρια), ο τρόπος αντιπροσώπευσης, ο χρόνος διεξαγωγής τους, είναι στην ευθύνη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Οι αντιπρόσωποι για το Συνέδριο εκλέγονται άµεσα. ιβ. Για σοβαρά ζητήµατα πριν αποφασίσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή επιδιώκεται η συζήτηση στις Πολιτικές Κινήσεις του Κόµµατος στη βάση προσχεδίου απόφασης µε πιθανές εναλλακτικές προτάσεις. ιγ. Το κόµµα στη διαµόρφωση της πολιτικής του επιδιώκει σταθερά να έχει τη γνώµη των φίλων και ψηφοφόρων του (θεµατικά συνέδρια, συσκέψεις οργανώσεων ειδικών ενδιαφερόντων, συνελεύσεις και συγκεντρώσεις). ιδ. Την ευθύνη για την εκπροσώπηση του κόµµατος στα τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας την έχει το Γραφείο Τύπου στο πλαίσιο των ρυθµίσεων του κώδικα δεοντολογίας που καθορίζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. ιε. Λαµβάνονται όλα τα µέτρα να γίνει δυνατή και ελκτική η συµµετοχή όλων των µελών του Συνασπισµού στις διαδικασίες και δραστηριότητές του. Σε αυτή την κατεύθυνση καθιερώνονται τα εξής: Ορίζεται µέγιστη δυνατή διάρκεια συνεδριάσεων, εκτός των κεντρικών οργάνων, το 3ωρο µε δυνατότητα σύντοµης παράτασης, εφόσον συµφωνούν τα 2/3 των παρευρισκοµένων. Απαγορεύεται το κάπνισµα στις συνεδριάσεις, εφόσον το ζητήσει έστω και ένας/µία και παράλληλα καθορίζονται σύντοµα διαλείµµατα. Προβλέπονται υπηρεσίες παιδικού σταθµού, τουλάχιστον για τις οργανώσεις των µεγάλων πόλεων, στη διάρκεια απογευµατινών συνεδριάσεων. 17. TA - Οι συνδροµές και οι ενισχύσεις των µελών και των φίλων του. Το ύψος της συνδροµής καθορίζεται µε απόφαση της Κεντρικής ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ α. Οι οικονοµικοί πόροι του Κόµµατος είναι:

16 Σελίδα 16 Πολιτικής Επιτροπής. Τα µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που δεν είναι ταµειακά εντάξει δεν έχουν δικαίωµα ψήφου στην εκλογή οργάνων και αντιπροσώπων. - Τα ποσοστά από τις αποζηµιώσεις των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών - Οι οικονοµικές εξορµήσεις και οι δραστηριότητες που γίνονται µε πλήρη διαφάνεια. - Οι κρατικές επιχορηγήσεις. β. Όλα τα αιρετά µέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Τοπική και Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς και σε άλλα όργανα του µαζικού κινήµατος όπου εκλέγονται µε την ιδιότητα του µέλους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, δίνουν ποσοστό της αποζηµίωσής τους κατόπιν συνεννόησης µε τις Νοµαρχιακές Επιτροπές όπου ανήκουν. γ. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των οικονοµικών του Κόµµατος, ορίζει τον Υπεύθυνο και την Οικονοµική Επιτροπή που καταρτίζει τον ετήσιο προϋπολογισµό και παρακολουθεί την πορεία των οικονοµικών του κόµµατος. Ο προϋπολογισµός εγκρίνεται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. δ. Το Συνέδριο εκλέγει Επιτροπή Οικονοµικού Ελέγχου που έχει την ευθύνη να ελέγχει τη διαχείριση των οικονοµικών του κόµµατος. ε. Τα στοιχεία για τα οικονοµικά του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι στη διάθεση όλων των µελών του. 18. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 1. Το δικαίωµα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για τα όργανα του κόµµατος το έχουν όλοι όσοι συµµετέχουν σε Πολιτικές Κινήσεις οι οποίες υπάρχουν τουλάχιστον 3 µήνες πριν από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου ή της Συνδιάσκεψης, είναι τακτοποιηµένοι οικονοµικά και έχουν γίνει µέλη του κόµµατος το ελάχιστο 3 µήνες πριν από: α. Τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, αν πρόκειται για εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο. β. Τη διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης της Νοµαρχιακής Επιτροπής, αν πρόκειται για εκλογή αντιπροσώπων για Νοµαρχιακή Συνδιάσκεψη. γ. Τη διεξαγωγή της Συνέλευσης της Πολιτικής Κίνησης, αν πρόκειται για την εκλογή Γραµµατείας. 2. Το δικαίωµα του εκλέγεσθαι το έχουν: α. Για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή όλα τα µέλη του κόµµατος β. Για την εκλογή αντιπροσώπου στο Συνέδριο ή στη Συνδιάσκεψη τα µέλη της αντίστοιχης Πολιτικής Κίνησης.

17 Σελίδα 17 γ. Για την εκλογή της Νοµαρχιακής Επιτροπής τα µέλη των Πολιτικών Κινήσεων που ανήκουν στη Νοµαρχιακή Επιτροπή. δ. Για την εκλογή της Γραµµατείας Πολιτικής Κίνησης τα µέλη της αντίστοιχης Πολιτικής Κίνησης. 3. Το δικαίωµα του εκλέγειν το έχουν: α. Για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή όλοι οι εκλεγµένοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο. β. Για αντιπροσώπους στο Συνέδριο ή στη Νοµαρχιακή Συνδιάσκεψη τα µέλη της αντίστοιχης Πολιτικής Κίνησης. γ. Για τη Νοµαρχιακή Επιτροπή οι εκλεγµένοι αντιπρόσωποι στη Νοµαρχιακή Συνδιάσκεψη. δ. Για Γραµµατεία Νοµαρχιακής Επιτροπής τα εκλεγµένα µέλη της. 4. Οι εκλογές πραγµατοποιούνται από Εφορευτική Επιτροπή η οποία εκλέγεται από το αντίστοιχο όργανο (Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, Συνέδριο, Συνδιάσκεψη, Συνέλευση). ικαίωµα συµµετοχής στην Εφορευτική Επιτροπή έχουν όλα τα µέλη του κόµµατος µε τους περιορισµούς του άρθρου 1 του κανονισµού. Μέλος Εφορευτικής Επιτροπής δεν έχει δικαίωµα να είναι υποψήφιος στις αντίστοιχες εκλογές. Η Εφορευτική Επιτροπή συντάσσει πρακτικό εκλογής το οποίο παραδίδει µαζί µε τα ψηφοδέλτια στα αµέσως παραπάνω όργανα. Αντίγραφο του πρακτικού εκλογής, παραδίδει και στον εκάστοτε πλειοψηφούντα ο οποίος έχει και την ευθύνη της σύγκλησης της πρώτης συνεδρίασης. Όλα τα µέλη του κόµµατος έχουν το δικαίωµα της ένστασης, την οποία καταθέτουν στην Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο 3 µέρες από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Η Εφορευτική Επιτροπή πρέπει να απαντήσει στις τυχόν ενστάσεις εντός 7 ηµερών. 5. Ο αριθµός των µελών των οργάνων και το µέτρο αντιπροσώπευσης καθορίζεται ως εξής: α. Το µέτρο για την εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο καθορίζεται από την απερχόµενη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. β. Το µέτρο για την εκλογή αντιπροσώπων στη Νοµαρχιακή Συνδιάσκεψη καθορίζεται από την απερχόµενη Νοµαρχιακή Επιτροπή. γ. Ο αριθµός των µελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που πρόκειται να εκλεγεί αποφασίζεται από το Συνέδριο. δ. Ο αριθµός των µελών της Νοµαρχιακής Επιτροπής καθορίζεται από τη Νοµαρχιακή Συνδιάσκεψη. ε. Ο αριθµός των µελών της Γραµµατείας της Πολιτικής Κίνησης αποφασίζεται από τη συνέλευση της Πολιτικής Κίνησης. 6. Η εκλογή των οργάνων και των αντιπροσώπων στα Συνέδρια και στις Συνδιασκέψεις γίνεται µε µυστική ψηφοφορία και µε ενιαίο τρόπο. α. Για την εκλογή όλων των οργάνων καθώς και των αντιπροσώπων στα Συνέδρια ή στις Συνδιασκέψεις ισχύει η γυναικεία ποσόστωση στη βάση των εγγεγραµµένων µελών.

18 Σελίδα 18 β. Εάν υπάρχει µόνο ενιαίο ψηφοδέλτιο και δεν υπάρχουν ξεχωριστά (λίστες), το µέλος του κόµµατος µπορεί να βάλει τόσους σταυρούς προτίµησης όσοι αντιστοιχούν στο 40% των εκάστοτε εκλεγοµένων. Στην περίπτωση ύπαρξης κλάσµατος αυτό στρογγυλοποιείται προς τα πάνω. Η κατανοµή των εδρών γίνεται µε βάση τους σταυρούς προτίµησης των υποψηφίων αφού εξασφαλιστεί η γυναικεία ποσόστωση. Σε περίπτωση ισοψηφιών γίνεται κλήρωση. γ. Εάν υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια (λίστες) τότε η εκλογή γίνεται µε το σύστηµα της απλής αναλογικής µε βάση τους σταυρούς προτίµησης που πήραν τα ψηφοδέλτια. Σε περίπτωση αδιάθετης έδρας και ύπαρξης ίδιου αδιάθετου αριθµού ψήφων γίνεται κλήρωση µεταξύ των ψηφοδελτίων. Η κατανοµή των εδρών στο εσωτερικό της λίστας γίνεται µε τη σειρά των σταυρών προτίµησης των υποψηφίων αφού εξασφαλιστεί η γυναικεία ποσόστωση. Σε περίπτωση ισοψηφιών γίνεται κλήρωση. Εάν σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια δεν εξασφαλιστεί η απαιτούµενη γυναικεία ποσόστωση λόγω µη ύπαρξης υποψήφιας, η υποχρέωση της ποσόστωσης δεν µεταφέρεται στα άλλα ψηφοδέλτια. Το δικαίωµα ξεχωριστού ψηφοδελτίου (λίστα) ισχύει και για τα εκτελεστικά όργανα του κόµµατος. δ. Το δικαίωµα ξεχωριστού ψηφοδελτίου ισχύει εφόσον έχει κατατεθεί κείµενο πολιτικών θέσεων (πλατφόρµα) τουλάχιστον έως την κήρυξη της έναρξης των προσυνεδριακών ή προσυνδιασκεψιακών διαδικασιών. Τα κείµενα αυτά συντάσσονται από τους ενδιαφερόµενους και κυκλοφορούν στις Πολιτικές Κινήσεις µαζί µε όλα τα υλικά µε ευθύνη των οργάνων. Η παρουσίαση του κειµένου αποτελεί προϋπόθεση για ξεχωριστή λίστα χωρίς να συνεπάγεται την υποχρεωτική κατάθεσή του για ψηφοφορία. Τα µέλη του κόµµατος που το καταθέτουν έχουν τη δυνατότητα όλων των δυνατών επιλογών, είτε για τη διαµόρφωση ξεχωριστής λίστας είτε για την επιδίωξη ευρύτερων συνθέσεων. ε. Εάν υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια (λίστες), εξασφαλίζεται η παρουσίαση των βασικών τους θέσεων. στ. Εάν υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια (λίστες), εξασφαλίζεται η ύπαρξη ειδικής λίστας για όσους δεν επιθυµούν να συµµετάσχουν σε ξεχωριστά ψηφοδέλτια. ζ. Εάν υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια (λίστες) ο ψηφοφόρος µπορεί να βάλει στους υποψήφιους της λίστας που έχει επιλέξει τόσους σταυρούς προτίµησης όσοι αντιστοιχούν στο 40% των εκάστοτε εκλεγοµένων. η. Εάν υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια (λίστες), το µέλος του κόµµατος έχει το δικαίωµα να ψηφίζει υποψήφιους και από άλλα ψηφοδέλτια (λίστες) εκτός από αυτήν της προτίµησης του, βάζοντας σε αυτήν 1 σταυρό αν εκλέγονται µέχρι 10 υποψήφιοι και έως 10% αν εκλέγονται πάνω από 10, µε υπολογισµό του 10% στον πλησιέστερο ακέραιο αριθµό σταυρών (στην περίπτωση µισού ολοκληρώνεται προς τα πάνω).ο όρος αυτός δεν ισχύει για την εκλογή των εκτελεστικών οργάνων. θ. Η Επιτροπή Οικονοµικού Ελέγχου εκλέγεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο το µέλος του κόµµατος έχει δικαίωµα να βάλει από 1 µέχρι και τόσους σταυρούς όσοι αντιστοιχούν στο 40% των εκλεγοµένων. ι. Άκυρα θεωρούνται τα ψηφοδέλτια: - Σε κάθε περίπτωση που παραβιάζεται η µυστικότητα της ψηφοφορίας

19 Σελίδα 19 - Ως προς τη λίστα όταν δεν έχουν σταυρό σε καµία λίστα ή όταν έχουν σταυρούς σε περισσότερες από µία λίστες. Στις περιπτώσεις αυτές το ψηφοδέλτιο θεωρείται έγκυρο ως προς τους σταυρούς προτίµησης εφόσον τηρείται η προϋπόθεση του 40% επί των εκλεγοµένων. - Ως προς τους σταυρούς προτίµησης εφόσον υπερβαίνουν το επιτρεπόµενο 40% ή εφόσον υπερβαίνουν το επιτρεπόµενο δικαίωµα επικοινωνίας. Στις περιπτώσεις αυτές το ψηφοδέλτιο θεωρείται έγκυρο ως προς τη λίστα εφόσον έχει σταυρό σε µία µόνο λίστα. 7. Ο Γραµµατέας της Νοµαρχιακής Επιτροπής και της Πολιτικής Κίνησης εκλέγονται από τη Νοµαρχιακή Επιτροπή και τη Γραµµατεία της Πολιτικής Κίνησης αντίστοιχα µε απόλυτη πλειοψηφία επί των ψηφισάντων. 8. Σε περίπτωση παραίτησης, απώλειας της κοµµατικής ιδιότητας ή θανάτου µέλους ενός οργάνου του κόµµατος η αντικατάστασή του γίνεται στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου. Η αντικατάσταση γίνεται από τον πρώτο αναπληρωµατικό του αντίστοιχου ψηφοδελτίου µε το οποίο είχε εκλεγεί. Τα ισχύοντα για τη γυναικεία ποσόστωση ισχύουν και για τις περιπτώσεις αντικατάστασης. 19. ΕΠΙΛΟΓΟΣ α. Τροποποιήσεις και αλλαγές στο καταστατικό γίνονται από Συνέδριο του Κόµµατος. β. Η εφαρµογή του καταστατικού του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ βασίζεται στην πολιτική βούληση, την ωριµότητα, το αίσθηµα ευθύνης και τη δηµοκρατική και κοινωνική ευαισθησία των µελών του. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ-ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΧΕ ΙΟ) ΠΡΟΟΙΜΙΟ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΧΕ ΙΟ) ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΧΕ ΙΟ) ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι ένα κόµµα της σύγχρονης ανανεωτικής δηµοκρατικής και οικολογικής αριστεράς. Έχει τις ρίζες του στην Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 2 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 2 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 2 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι κόμμα της σύγχρονης ανανεωτικής δημοκρατικής και οικολογικής αριστεράς. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Νοέμβριος 2015 Σελίδα 1 από 15 Τα όργανα του Ποταμιού 1. Oι εθελοντές (μέλη) του Κινήματος...3 2. Ο Επικεφαλής...4 3. Η Μεγάλη Συνάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (όπως τροποποιήθηκε στη 4 η Γενική Συνέλευση Νοέμβριος 2008) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. (Όπως τροποποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2008)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. (Όπως τροποποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2008) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Όπως τροποποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2008) 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΡΟΟΙΜΙΟ... 3 2 ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ... 3 3 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 3 2) Οι αµεσοδηµοκρατικές διαδικασίες... 3 3) Ο σεβασµός της

Διαβάστε περισσότερα

*Μπλόκ της Αριστεράς ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤO 6 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

*Μπλόκ της Αριστεράς ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤO 6 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ *Μπλόκ της Αριστεράς ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤO 6 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ 7 ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2009 Το παρόν καταστατικό καθώς και τα κείμενα (έγγραφα)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Όπως τροποποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2015) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Καταστατικό

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Καταστατικό ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Καταστατικό Προοίμιο Το φοβερό μεταπολιτευτικό αδιέξοδο, εθνικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό, βύθισε την ελληνική κοινωνία σε μια βαθύτατη κρίση αξιών. Οι πολιτικές δυνάμεις του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Καταστατικού. Λειτουργίας

Πρόταση Καταστατικού. Λειτουργίας Πρόταση Καταστατικού 1. Επωνυμία Έδρα Έμβλημα Σφραγίδα Το πολιτικό Κίνημα με την επωνυμία ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ιδρύθηκε στην Αθήνα, στις 10 Μαρτίου 2014. Έδρα του Κινήματος είναι ο Δήμος Αθηναίων. Έμβλημά του είναι

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενες Καταστατικές Τροποποιήσεις Παγκύπριο Συνέδριο 04/07/2018 Α/Α ΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΟ ΝΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑ

Προτεινόμενες Καταστατικές Τροποποιήσεις Παγκύπριο Συνέδριο 04/07/2018 Α/Α ΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΟ ΝΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑ 1 ΘΗΤΕΙΕΣ (ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ) 3.15 Υιοθέτηση του θεσμού των θητειών με άμεση εφαρμογή σε όλα τα πολιτειακά αξιώματα (ευρωβουλευτες, βουλευτές, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, κοινοτάρχες, κοινοτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 26/06/2010

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 26/06/2010 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 26/06/2010 Σήµερα στις 30 Μαΐου 2010, συγκροτείται Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής που καλύπτει όλη τη διοικητική περιφέρεια Αττικής. Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 4. Η Ομοσπονδία και οι Κοινότητες-Σύλλογοι μέλη της είναι κομματικά αδέσμευτες.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 4. Η Ομοσπονδία και οι Κοινότητες-Σύλλογοι μέλη της είναι κομματικά αδέσμευτες. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1. Ονομασία: Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (Ο.Ε.Σ.Κ.Σ.). Άρθρο 2. Έδρα της Ομοσπονδίας είναι η Στοκχόλμη. Άρθρο 3. Σκοποί της Ομοσπονδίας είναι: 1. Η διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 4: Μέλη Άρθρο 5: - Εγγραφή µελών Άρθρο 6: - ικαιώµατα και υποχρεώσεις των µελών

Άρθρο 4: Μέλη Άρθρο 5: - Εγγραφή µελών Άρθρο 6: - ικαιώµατα και υποχρεώσεις των µελών KΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ ( Σ Π) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1: Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ Ο Συνασπισµός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ένα ενιαίο, µαζικό, δηµοκρατικό, πολυτασικό κόµµα της σύγχρονης Αριστεράς. Φιλοδοξεί

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53 Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/85 Αρ. 53 (Διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998) Ν.2621 23.6.98 (Φ.Ε.Κ. 136/Α ) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ Το σχολείο ετοιμάζει τα παιδιά να ζήσουν ως ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες. Το σχολείο για να το πετύχει αυτό φροντίζει ώστε οι δάσκαλοι και οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ Άρθρο 1: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Τα Περιφερειακά Γραφεία του ΣΑΤΕ ιδρύονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σύµφωνα µε τις παραγράφους 1.1, 1.2 και 4.2 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΑΡΘΡΟ 1 ΤΙΤΛΟΣ,ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑ 1. Η Νεολαία του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκφράζεται ως οργάνωση νέων με τίτλο.. και διακατέχεται από τις ιδεολογικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» Σελίδα1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 - Τίτλος 1. Το πολιτικό κόμμα, που ιδρύθηκε την 20η Μαρτίου 2013, έχει

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε πότε γίνονται εκλογές; Κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν η Βουλή διαλυθεί νωρίτερα.

Κάθε πότε γίνονται εκλογές; Κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν η Βουλή διαλυθεί νωρίτερα. Τι πρέπει να γνωρίζω για τη Βουλή Τι είναι η Βουλή; Είναι συλλογικό πολιτικό όργανο που αντιπροσωπεύει τον λαό. Αναδεικνύεται µε την ψήφο του εκλογικού σώµατος, δηλαδή όλων των ελλήνων πολιτών που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. (Όπως τροποποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2011)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. (Όπως τροποποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2011) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Όπως τροποποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2011) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΡΟΟΙΜΙΟ...3 2 ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ...3 3 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ...3 3.1 Η συναίνεση...3 3.2 Οι αµεσοδηµοκρατικές διαδικασίες...4 3.3

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ. Δ4/662α/23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός α. Το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ... 5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ... 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ... 5 ΙΔΡΥΣΗ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ... 5 Άρθρο 1 Ίδρυση...

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ... 5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ... 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ... 5 ΙΔΡΥΣΗ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ... 5 Άρθρο 1 Ίδρυση... Το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό Κίνημα του δημοκρατικού σοσιαλισμού που επιδιώκει την ζωντανή και ανοιχτή σχέση με τον πολίτη και την κοινωνία. Προωθεί με την δράση του τις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης και

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό Κίνημα του δημοκρατικού σοσιαλισμού που επιδιώκει την ζωντανή και ανοιχτή σχέση με τον πολίτη και την κοινωνία. Προωθεί με την δράση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621/1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ 1 2 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ 3 4 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προοίμιο Κεφάλαιο πρώτο Άρθρο 1 (Τίτλος Έμβλημα Έδρα του Κόμματος) Κεφάλαιο δεύτερο (Βασικές αρχές λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Απόφαση της Αντιπροσωπείας

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Απόφαση της Αντιπροσωπείας ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Απόφαση της Αντιπροσωπείας Σύµφωνα µε τις κατευθύνσεις και τις σχετικές αποφάσεις της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ προχώρησε στη σύσταση διαπαραταξιακής

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές αρχές του εκλογικού συστήµατος των δηµοτικών εκλογών τής Κάτω Σαξονίας

Βασικές αρχές του εκλογικού συστήµατος των δηµοτικών εκλογών τής Κάτω Σαξονίας Niedersächsischer Landeswahlleiter Πληροφορίες του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής τής Κάτω Σαξονίας Βασικές αρχές του εκλογικού συστήµατος των δηµοτικών εκλογών τής Κάτω Σαξονίας Βασικές αρχές του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α.

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΑ ΑΣ ΤΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ 04.07.2011 ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. Ι ΡΥΣΗ Άρθρο 1 1.1. Ιδρύεται στην Αθήνα από τους αρχιτέκτονες διπλωµατούχους ανωτάτων σχολών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου Άρθρο 1 Επωνυµία και Έδρα 1. Ιδρύεται και λειτουργεί Σωµατείο µε την Επωνυµία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1 ο Στην παρ. 1 συµπληρώνονται οι λέξεις : Επαγγελµατική Οργάνωση Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Κατασκευής Τεχνικών Έργων

ΑΡΘΡΟ 1 ο Στην παρ. 1 συµπληρώνονται οι λέξεις : Επαγγελµατική Οργάνωση Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Κατασκευής Τεχνικών Έργων ΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Στο κείµενο του καταστατικού της 19 ης Οκτωβρίου 2009 επέρχονται οι παρακάτω συµπληρώσεις και διορθώσεις, όπως προέκυψαν από τις συζητήσεις που πραγµατοποιήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. ΤΙΤΛΟΣ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους»

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Δείτε εδώ τον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων, μεταγραμμένο σε «Κείμενο για όλους»*. Στη μορφή αυτή, ο κανονισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 102 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5,6,7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ)

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 102 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5,6,7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Ε. Κ Α. Π.) Χαριλάου Τρικούπη 50 Τ.Κ. 106 80 Fax: 211-5555916, mail: ekap@pasok.gr Αθήνα, 3 Ιουνίου 2015 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 102 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εµείς οι κάτοικοι της Ειδοµένης συµφωνήσαµε να ιδρυθεί. σύλλογος µε το όνοµα «Μορφωτικός σύλλογος Ειδοµένης» µε έδρα την

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εµείς οι κάτοικοι της Ειδοµένης συµφωνήσαµε να ιδρυθεί. σύλλογος µε το όνοµα «Μορφωτικός σύλλογος Ειδοµένης» µε έδρα την ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙ ΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Εµείς οι κάτοικοι της Ειδοµένης συµφωνήσαµε να ιδρυθεί σύλλογος µε το όνοµα «Μορφωτικός σύλλογος Ειδοµένης» µε έδρα την Ειδοµένη και µε τους εξής σκοπούς: α) Να

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

Χαριλάου Τρικούπη 50 Τηλ.:

Χαριλάου Τρικούπη 50 Τηλ.: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Νο 10 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΠΕ Αθήνα 05/02/2019 Χαριλάου Τρικούπη 50 Τηλ.: 2103665361 e-mail: grammateaska@gmail.com Προς: Γραμματεία Τομέα Οργανωτικού Κεντρική Πολιτική Επιτροπή Νομαρχιακές Επιτροπές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Α.Π. Δ4 / 662 / 23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. (διορθωμένη σύμφωνα με την από 20-1-1999 εγκύκλιο) Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 ν.1566/1985

Διαβάστε περισσότερα

1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου. η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό.

1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου. η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό. Νόµος 2667/1998 Εθνική επιτροπή δικαιωµάτων του ανθρώπου Άρθρο 1: Σύσταση και αποστολή ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy Αρ. Φακ.: 7.19.16/6 Αρ. Τηλ.: 22800642 Αρ. Φαξ: 22800638 E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 10 Σεπτεµβρίου 2013 ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 1 : Επωνυμία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 2 : Έδρα Το σωματείο εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 93/109/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΑ 93/109/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Αριθ. L 329/34 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκων Κοινοτήτων 30. 12. 93 ΟΔΗΓΙΑ 93/109/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 6ης Δεκεμβρίου 1993 για τις λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Το Προεδρείο της Βουλής Το Προεδρείο της Βουλής προβλέπεται από το ίδιο το Σύνταγµα. Αποτελείται από τον Πρόεδρο της Βουλής, από επτά(7) Αντιπροέδρους, τρεις (3)

Διαβάστε περισσότερα

Το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ Το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Εσωτερικού Κανονισμοί Λειτουργίας ΟΝΕ: 1. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 1.1. Το Πολιτικό γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΚΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΚΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΚΕ ΑΤΤΙΚΗΣ Συντομογραφίες: ΕΡΤ : Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε., όπως ορίζεται από το ν. 4324/2015. ΣΚΕ : Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου, όπως ορίζονται από το ν. 4324/2015.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 - Τίτλος 1. Ιδρύεται σήμερα 20 Μαρτίου 2013 πολιτικό κόμμα με τον τίτλο «ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. 1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΔΡΑ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης )

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης-4-1998) Του Σωµατείου «Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόµων και Χωροτακτών» Ι. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - Ε ΡΑ - ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές αρχές του εκλογικού συστήματος των δημοτικών εκλογών τής Κάτω Σαξονίας

Βασικές αρχές του εκλογικού συστήματος των δημοτικών εκλογών τής Κάτω Σαξονίας Niedersächsische Landeswahlleiterin Griechisch Πληροφορίες του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής τής Κάτω Σαξονίας Βασικές αρχές του εκλογικού συστήματος των δημοτικών εκλογών τής Κάτω Σαξονίας 2 Βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 α. Ο «Σύλλογος ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µετονοµάζεται σε «Ενιαίος Σύλλογος ιδασκόντων Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µε έδρα τον Βόλο. β. Η σφραγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Η Εναλλακτική Δράση μετά από 4 χρόνια συνεχών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών στους τομείς του περιβάλλοντος του πολιτισμού και της κοινωνίας έχει αποκτήσει μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΝΟΜΟΣ Αριθµός: 3231 Έτος: 2004 ΦΕΚ: Α 45 20040211 Τέθηκε σε ισχύ: 11.02.2004 Ηµ.Υπογραφής: 11.02.2004 Τίτλος: Εκλογή βουλευτών. Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/ : Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/ : Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/30 9 1985: Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις Άρθρο 53 Συγκρότηση οργανώσεων 1. Η συμμετοχή εκπροσώπων των γονέων των μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 1. Bασικές αρχές λειτουργίας της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.»: ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 1. Bασικές αρχές λειτουργίας της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ» µε έδρα την Πτολεµαΐδα. Άρθρο 2 Σκοπός του σωµατείου είναι η προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία.

Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία. Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία. ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/30-9-1985. Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 11 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ

Άρθρο 11 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ Άρθρο 11 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ 1. Η ψηφοφορία για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, των αντιπροσώπων στη Εθνική Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων, των Κεντρικών Οργάνων που θα εκλέγονται απ' την Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER (Ε..Π) LEADER

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER (Ε..Π) LEADER ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER (Ε..Π) LEADER 1. Η Επιτροπή ιαχείρισης Προγράµµατος (Ε..Π) Leader Π.Α.Α βάσει της συστάθηκε βάση της απόφασης της συνεδρίασης 103.1/25-8-2009

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων

Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων ΑΡΘΡΑ Άρθρο 1ο: Όνομα, έδρα Άρθρο 2ο: Σκοποί του συλλόγου Άρθρο 3ο: Mέλn του συλλόγου Άρθρο 4ο: Όργανα του συλλόγου Άρθρο 5ο:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Αρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙ Α Ε ΡΑ Ιδρύεται Σύλλογος µε την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Η Εναλλακτική Δράση μετά από 5 χρόνια συνεχών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών στους τομείς του περιβάλλοντος του πολιτισμού και της κοινωνίας έχει αποκτήσει μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Μητρώου 1551, Αρ. Απόφασης 781/2000 T.Θ. 1385, Τ.Κ. 70013 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τηλ. 2810391778, Fax 2810391481 E-mail seite@admin.forth.gr, Web site

Διαβάστε περισσότερα

Κρητικής Νεολαίας της Παγκητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ΚΡΗΝΕ-ΠΟΕ.

Κρητικής Νεολαίας της Παγκητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ΚΡΗΝΕ-ΠΟΕ. Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κρητικής Νεολαίας της Παγκητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ΚΡΗΝΕ-ΠΟΕ. Άρθρο 1 Ονομασία και έδρα 1. Η Νεολαία φέρει την ονομασία Κρητική Νεολαία Ευρώπης ΚΡΗΝΕ ΠΟΕ. 2. Είναι αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται στην Λαμία Σύλλογος με επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΕΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΦΙΛΕΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Σελίδα 1 από 11 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΡΟΟΙΜΙΟ...3 2 ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...3 2.1 Τίτλος κόµµατος...3 2.2 Έδρα...4 2.3 Παρουσία στο διαδίκτυο...4 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ...4

Διαβάστε περισσότερα

Η ψηφοφορία λαμβάνει χώρα μόνο στις ημέρες των εκλογών σε εκλογικά κέντρα εντός της Δημοκρατίας της Τσεχίας.

Η ψηφοφορία λαμβάνει χώρα μόνο στις ημέρες των εκλογών σε εκλογικά κέντρα εντός της Δημοκρατίας της Τσεχίας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ στις εκλογές για την ανάδειξη δημοτικών συμβουλίων και στις εκλογές για Γερουσία του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Τσεχίας, οι οποίες πραγματοποιούνται την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ημερομηνία Έγκρισης: 26 Μαΐου 2016 Λευκωσία Ιούνιος 2016 Περιεχόμενα: 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΣΚΟΠΟΣ... 3 3. ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 3 4. ΜΕΛΗ... 4 5. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ EN.AP.

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ EN.AP. ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ EN.AP. 1 Εμείς, τα μέλη της Ενωμένης Αριστεράς, ιδρύουμε σήμερα ένα Κόμμα με σκοπό να εκφράσουμε την ιδεολογία μας μέσα από δημοκρατικό διάλογο και να συνεισφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Του σωµατείου µε την επωνυµία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ Άρθρο 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Επωνυµία Έδρα Σκοπός Ιδρύεται επιστηµονικό επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ Προτεινόµενες νοµικές διορθώσεις για το καταστατικό της ΠΕΣΕ Ε

ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ Προτεινόµενες νοµικές διορθώσεις για το καταστατικό της ΠΕΣΕ Ε 68 ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ Π.Ε.Σ.Ε..Ε. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ 21-22-23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Προτεινόµενες νοµικές διορθώσεις για το καταστατικό της ΠΕΣΕ Ε Εισηγητής: Βασίλης Μητσόπουλος, Πρόεδρος ΣΕ Ε Λάρισας & Μέλος.Σ. ΠΕΣΕ Ε. Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ίδρυση Ιδρύεται σήμερα.. Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με την επωνυμία «Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λευκωσίας» με έδρα τη Λευκωσία. Το «Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Άρθρο 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο » µε έδρα την

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Άρθρο 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο » µε έδρα την [ ΕΙΓΜΑ 1 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ] ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΝ ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο ----------» µε έδρα την ------. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα