ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ"

Transcript

1 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Της 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 ΚΑΙ 2004 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο στις 28 Σεπτεμβρίου 2005 και είναι αναρτημένες στην σελίδα της εταιρείας στο internet « Η προσοχή του αναγνώστη πρέπει να επικεντρωθεί στο γεγονός ότι η δημοσίευση στον τύπο αποσκοπεί στο να προσφέρει στο κοινό συγκεκριμένες οικονομικές πληροφορίες, που όμως δεν παρουσιάζουν ολοκληρωμένη άποψη της οικονομικής θέσης και των αποτελεσμάτων από τις λειτουργίες της εταιρείας και του ομίλου βάσει των Δ.Π.Χ.Π. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

2 Πληροφορίες για την Εταιρεία... 4 Έκθεση επισκόπησης Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή... 5 Κατάσταση αποτελεσμάτων... 6 Ισολογισμός 30ης Ιουνίου 2005 και 31ης Δεκεμβρίου Κατάσταση ταμιακών ροών... 8 Κατάσταση μεταβολών καθαρής θέσης... 9 Προσαρμογή του Ε.Γ.Λ.Σ με τα Δ.Π.Χ.Π A. Γενικές πληροφορίες B. Ανασύσταση της εταιρείας Γ. Κύριες εξελίξεις Δ. Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων E. Αλλαγές στις λογιστικές αρχές ΣΤ. Κύριες λογιστικές αρχές Ζ. Εποχικότητα H. Σημειώσεις επί των Οικονομικών Καταστάσεων Στοιχεία ανά τομέα Άλλα έσοδα εκμετάλλευσης Κόστος πωλήσεων Έσοδα από αναστροφή προβλέψεων Καθαρό χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα Αμοιβές προσωπικού Φόροι Κέρδη ανά μετοχή Γήπεδα, κτίρια και εξοπλισμός Ασώματες ακινητοποιήσεις Επενδύσεις σε θυγατρικές Επενδύσεις σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

3 13. Λοιπά μη κυκλοφοριακά στοιχεία ενεργητικού Αποθέματα Απαιτήσεις Λοιπά στοιχεία κυκλοφορούντος ενεργητικού και έξοδα επόμενων χρήσεων Διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα Μετοχικό κεφάλαιο Αποθεματικά Αναβαλλόμενοι φόροι Δάνεια Άλλες υποχρεώσεις μη βραχυπρόθεσμες Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις Δουλευμένες υποχρεώσεις Θ. Λοιπές αποκαλύψεις Ενδεχόμενες υποχρεώσεις Δεσμεύσεις Συναλλαγές με συγγενικά μέρη Οψιγενή γεγονότα Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

4 Πληροφορίες για την Εταιρεία Διοικητικό Συμβούλιο: Νομική μορφή: Χώρα: ΑΡ.Μ.Α.Ε.: Ορκωτοί Ελεγκτές: Κωστάκος Σωτήρης (Πρόεδρος) Νειάδας Βασίλειος (Διευθύνων Σύμβουλος) Ανύσιος Ιωάννης Καρκάσης Χρήστος Κουλοσούσας Σωτήρης Κρανιάς Δημήτριος Λιάπης Σεραφείμ Λυκόπουλος Δημήτριος Νικολαρόπουλος Σωτήρης Παυλιάς Νικόλαος Πολίτης Δημήτριος Ρηγόπουλος Κωνσταντίνος Σπανίδης Σωτήρης Ανώνυμη Εταιρεία Ελλάδα 46329/06/B/00/15 Grant Thornton Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

5 Έκθεση επισκόπησης Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Προς τους κ.κ. Μετόχους της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΠΑΠ Α.Ε.». Επισκοπήσαμε τις συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις, καθώς και τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΠΑΠ Α.Ε.», της εξάμηνης περιόδου που έληξε την 30ή Ιουνίου Η ευθύνη της σύνταξης των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων βαρύνει τη Διοίκηση της Εταιρείας. Η επισκόπησή μας διενεργήθηκε σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Αναθέσεων Επισκόπησης, όπως προβλέπεται από τα Ελληνικά Ελεγκτικά Πρότυπα. Η κριτική αξιολόγηση των παρατιθέμενων στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις στοιχείων και πληροφοριών και η εξασφάλιση επαρκών επεξηγήσεων επί των θεμάτων που θέσαμε στις οικονομικές και λογιστικές υπηρεσίες της Εταιρείας συνθέτουν το κύριο μέρος της εργασίας μας. Το εύρος της εργασίας αυτής είναι ουσιωδώς μικρότερο από την εργασία που επιτελείται στα πλαίσια έκδοσης έκθεσης ελέγχου, όπου στόχος είναι η διαμόρφωση και διατύπωση ολοκληρωμένης γνώμης επί των οικονομικών καταστάσεων. Κατά συνέπεια, η παρούσα έκθεση δεν συνθέτει έκθεση ελέγχου. Βασιζόμενοι στην διενεργηθείσα επισκόπηση, επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχουν περιέλθει στην αντίληψή μας στοιχεία που θα απαιτούσαν ουσιώδεις διαφοροποιήσεις στις προαναφερόμενες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις, ώστε να εξασφαλισθεί η συμμόρφωσή τους με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης, που έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αθήνα Οι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΑΖΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α.Μ. ΣΟΕΛ Α.Μ. ΣΟΕΛ ΑΜ ΣΟΕΛ 127 Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Βασιλέως Κωνσταντίνου Αθήνα Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

6 ΟΠΑΠ Α.Ε Κατάσταση αποτελεσμάτων Για την περίοδο που έληξε την 30 η Ιουνίου 2005 και 2004 (ποσά σε χιλιάδες ευρώ πλην των κερδών ανά μετοχή) ΣΗΜ. 1/1-30/06/2005 1/4-30/06/2005 1/1-30/06/2004 1/4-30/06/2004 Έσοδα Η Κόστος πωλήσεων H3 ( ) ( ) ( ) ( ) Μικτό κέρδος Άλλα έσοδα εκμετάλλευσης H Έξοδα Λειτουργίας Διάθεσης (47.178) (26.566) (24.264) (10.458) Έξοδα Λειτουργίας Διοίκησης (15.439) (8.116) (13.241) (5.585) Άλλα λειτουργικά έξοδα Θ1 (1.197) (973) (840) (117) Έσοδα από αναστροφή προβλέψεων Η Κέρδη από δραστηριότητες Καθαρά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα H Κέρδη προ φόρων Φόρος Εισοδήματος H7 ( ) (47.193) ( ) (58.836) Κέρδη μετά φόρων Βασικά κέρδη ανά μετοχή H8 0,61 0,25 0,90 0,33 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Διευθύνων Σύμβουλος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Ανάπτυξης Διευθυντής Λογιστηρίου Οικονομικής Διαχείρισης και Επενδύσεων Κωστάκος Σωτήρης Νειάδας Βασίλειος Τσαούσης Κωνσταντίνος Τσιλιβής Κωνσταντίνος Οι συνημμένες σημειώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των οικονομικών καταστάσεων. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

7 ΟΠΑΠ Α.Ε Ισολογισμός 30ης Ιουνίου 2005 και 31ης Δεκεμβρίου 2004 (ποσά σε χιλιάδες ευρώ) Οι συνημμένες σημειώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των οικονομικών καταστάσεων. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

8 ΟΠΑΠ Α.Ε. Κατάσταση ταμιακών ροών Για την περίοδο που έληξε την 30 η Ιουνίου 2005 και 2004 (ποσά σε χιλιάδες ευρώ) Οι συνημμένες σημειώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των οικονομικών καταστάσεων. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

9 ΟΠΑΠ Α.Ε. Κατάσταση μεταβολών καθαρής θέσης Για την περίοδο που έληξε την 30 η Ιουνίου 2005 και 2004 (ποσά σε χιλιάδες ευρώ) Σημ. Μετοχικό κεφάλαιο Λοιπά αποθεματικά Μερίσματα πληρωτέα Αδιανέμητα κέρδη Σύνολο Υπόλοιπο την 31η Δεκεμβρίου Αλλαγές σε λογιστικές αρχές Ε (28) (28) Αναμορφωμένο υπόλοιπο την 31η Δεκεμβρίου Καθαρά κέρδη χρήσης (αναμορφωμένα) Μερίσματα πληρωθέντα ( ) ( ) Υπόλοιπο την 30η Ιουνίου Υπόλοιπο την 31η Δεκεμβρίου Αλλαγές σε λογιστικές αρχές Ε (4.257) (4.257) Αναμορφωμένο υπόλοιπο την 31η Δεκεμβρίου Καθαρά κέρδη χρήσης Μερίσματα πληρωθέντα ( ) ( ) Υπόλοιπο την 30η Ιουνίου Οι συνημμένες σημειώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των οικονομικών καταστάσεων. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

10 A. Προσαρμογές στα Ίδια Κεφάλαια Προσαρμογή του Ε.Γ.Λ.Σ με τα Δ.Π.Χ.Π. B. Προσαρμογές στο χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα Αναστροφή προβλέψεων υποτίμησης συμμετοχών: Σύμφωνα με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα οι επενδύσεις πρέπει να αναγνωρίζονται στη χαμηλότερη αξία μεταξύ της τιμής αγοράς και της λογιστικής αξίας της επένδυσης. Σύμφωνα με τα διεθνή χρηματοοικονομικά πρότυπα παρουσίασης πρέπει να αναγνωρίζονται είτε στην τιμή αγοράς μείον κάθε απομείωση είτε σύμφωνα με το Δ.Λ.Π. Νο 39 στην καθαρή αξία. Η εταιρεία αναγνωρίζει επενδύσεις στις θυγατρικές και τις συγγενείς επιχειρήσεις στο κόστος βάσει του Δ.Λ.Π. Νο 27. Κόστος παροχών σε εργαζόμενους: Σύμφωνα με το Ε.Γ.Λ.Σ., οι παροχές αποζημίωσης στο προσωπικό έχουν υπολογιστεί βάσει των διατάξεων του Ελληνικού Εμπορικού Δικαίου και την συλλογική σύμβαση μεταξύ της Εταιρείας και του προσωπικού, ενώ οι συνταξιοδοτικές παροχές βάσει των Δ.Π.Χ.Π., έχουν προσδιοριστεί με αναλογιστική μελέτη. Προκειμένου οι οικονομικές καταστάσεις που συντάχθηκαν σύμφωνα με το Ε.Γ.Λ.Σ. να συμμορφωθούν με τα Δ.Π.Χ.Π. τα αποτελέσματα χρήσεως των αντίστοιχων περιόδων έχουν επιβαρυνθεί με τις διαφορές που προέκυψαν. Αναβαλλόμενος φόρος εισοδήματος: Με βάση το Ε.Γ.Λ.Σ. δεν υπολογίζονται διαφορές για τους αναβαλλόμενους φόρους. Με βάση τα Δ.Π.Χ.Π. οι φορολογικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις επόμενων χρήσεων πρέπει να καταγραφούν για την Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

11 επίδραση όλων των προσωρινών φορολογικών διαφορών μεταξύ του φόρου και της βάσης βιβλίων των φορολογικών απαιτήσεων και υποχρεώσεων. Αναμόρφωση Κεφαλαιοποίησης Εξόδων Πολυετούς Απόσβεσης: Στο Ε.Γ.Λ.Σ. υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες δαπανών (π.χ. δαπάνες εισαγωγής στο Χ.Α.A. ) που μπορούν να κεφαλαιοποιηθούν στον ισολογισμό και να αποσβεστούν. Στα Δ.Π.Χ.Π. αυτές οι κατηγορίες δαπανών πρέπει να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της χρήσης κατά την οποία προέκυψαν. Ως εκ τούτου οι δαπάνες αυτές αναμόρφωσαν τα αποτελέσματα των οικονομικών ετών στα οποία αναφέρονται. Αναμορφώσεις αποσβέσεων: Με βάση το Ε.Γ.Λ.Σ., οι αποσβέσεις υπολογίζονται βάσει συντελεστών που καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι μπορεί να διαφέρουν από τους συντελεστές που προκύπτουν από την ωφέλιμη διάρκεια ζωής των παγίων στοιχείων βάσει των οποίων υπολογίζονται οι αποσβέσεις στα Δ.Π.Χ.Π.. Συγκεκριμένα, η ωφέλιμη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού των πρακτόρων αναμορφώθηκε από πέντε σε οχτώ έτη. Προβλέψεις για λοιπές λειτουργικές ζημίες: Με βάση το Ε.Γ.Λ.Σ., η πρόβλεψη για αποζημίωση στον ανάδοχο του Στοιχήματος ήταν υπολογισμένη σε δεδουλευμένη βάση. Με βάση τα Δ.Π.Χ.Π. το ποσό πρόβλεψης απεικονίζει την εκτίμηση της Εταιρείας για τη συνολική απώλεια που μπορεί να εμφανιστεί. Το πρώτο τρίμηνο του 2004 το συσσωρευμένο ποσό της πρόβλεψης αντιστράφηκε και στις οικονομικές καταστάσεις που συντάχθηκαν με βάση τα Δ.Π.Χ.Π. και με βάση το Ε.Γ.Λ.Σ. Η διαφορά μεταξύ του συσσωρευμένου ποσού υπό τα Δ.Π.Χ.Π. και το Ε.Γ.Λ.Σ. επιβάρυνε τα αποτελέσματα της χρήσης των οικονομικών καταστάσεων που συντάχθηκαν με το Ε.Γ.Λ.Σ.. Μερίσματα προτεινόμενα: Με βάση το Ε.Γ.Λ.Σ. το μέρισμα που προτείνεται από το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να περιληφθεί στις υποχρεώσεις της εταιρείας. Με βάση τα Δ.Π.Χ.Π., το ποσό αυτό πρέπει να περιληφθεί στα Ίδια Κεφάλαια μέχρι να εγκριθεί από την ετήσια Συνέλευση των μετόχων. Διαφορές αναπροσαρμογής: Σύμφωνα με τον ελληνικό φορολογικό νόμο οι επιχειρήσεις πρέπει να επανεκτιμήσουν τα κτίρια και τα γήπεδά τους για φορολογικούς λόγους βασισμένοι σε συγκεκριμένους συντελεστές. Οποιαδήποτε αναπροσαρμογή επηρεάζει άμεσα τα Ίδια Κεφάλαια. Με βάση τα Δ.Π.Χ.Π., η εφαρμογή της λογιστικής αρχής του κόστους κτήσης για τον υπολογισμό την αξίας των κτιρίων και των γηπέδων δεν επιτρέπει τέτοια ανατίμηση. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

12 ΟΠΑΠ Α.Ε. Σημειώσεις επί των Ενδιάμεσων Οικονομικών καταστάσεων A. Γενικές πληροφορίες Ο ΟΠΑΠ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1958 ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Ο ΟΠΑΠ Α.Ε. ανασυστάθηκε σε ανώνυμη εταιρία το 1999 και η τήρηση των λογιστικών βιβλίων του ως ανώνυμης εταιρίας ξεκίνησε το Η Εταιρία έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, οργάνωσης και λειτουργίας εννιά ήδη υφιστάμενων αριθμολαχείων και παιχνιδιών πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων, καθώς και δύο νέων αριθμολαχείων που δεν έχουν εισαχθεί ακόμα στην αγορά. Η Εταιρία έχει επίσης το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης και διαχείρισης οποιουδήποτε νέου παιχνιδιού πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων στην Ελλάδα καθώς και το δικαίωμα πρώτης προτίμησης για κάθε νέο παιχνίδι που θα αποφασίσει να διεξάγει το Ελληνικό Δημόσιο. Προς το παρόν η Εταιρία οργανώνει, διεξάγει και λειτουργεί έξι αριθμολαχεία (Joker, Lotto, Proto, Extra 5, Super 3 και Kino) και τρία παιχνίδια πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων (Στοίχημα, Προπο και Προπο-γκολ). Επίσης έχει σχεδιάσει δύο νέα τυχερά παιχνίδια (Bingo και Super 4). Προσφέρει τα παιχνίδια της μέσω ενός εκτεταμένου on-line δικτύου περίπου αντιπροσώπων. B. Ανασύσταση της εταιρείας Μέχρι το 1999, ο ΟΠΑΠ Α.Ε. λειτουργούσε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Η Εταιρία είχε το αποκλειστικό δικαίωμα να λειτουργεί αριθμολαχεία και παιχνίδια πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων. Για τα παιχνίδια αυτά, ο ΟΠΑΠ Α.Ε. απέδιδε στο ελληνικό κράτος τα συνολικά έσοδα των αριθμολαχείων και των παιχνιδιών πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων μετά την αφαίρεση ενός συγκεκριμένου ποσοστού που κρατούσε για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του και την εφαρμογή των αναπτυξιακών σχεδίων του. Όταν ο ΟΠΑΠ Α.Ε. ανασυστάθηκε ως ανώνυμη εταιρία, ορίστηκε μια επιτροπή αποτίμησης σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για να αποτιμήσει το ενεργητικό και το παθητικό του οργανισμού με βάση την αξία τους. Η επιτροπή αυτή αποτελείτο από έναν ορκωτό ελεγκτή, έναν ορκωτό εκτιμητή και έναν υπάλληλο του Υπουργείου Εμπορίου, η οποία επιτροπή δεν αποτελεί ένα «επαγγελματία εκτιμητή» στο πλαίσιο της έννοιας των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Ένας επαγγελματίας εκτιμητής μπορεί να είχε κάνει διαφορετική αποτίμηση της αγοραίας αξίας. Από τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής αγοραίας αξίας και της ιστορικής αξίας προέκυψε μετοχικό κεφάλαιο με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο. Η Εταιρία αγόρασε από το Ελληνικό Δημόσιο το 20ετές αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, οργάνωσης και λειτουργίας συγκεκριμένων αριθμολαχείων και παιχνιδιών πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων για Από την ημερομηνία αυτής της συμφωνίας, η Εταιρία δεν καταβάλλει πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο ποσοστό των εσόδων της, ενώ η σχέση της με αυτό είναι σχέση εταιρίας μετόχου όπως αυτή ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

13 Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η Εταιρία δεν κατέβαλε φόρο εισοδήματος. Μετά την ανασύστασή της ως ανώνυμη εταιρία φορολογείται όπως όλες οι ελληνικές εταιρίες γενικά. Το 2000, ωστόσο, τα φορολογητέα κέρδη της προσδιορίστηκαν μετά την αφαίρεση από τα κέρδη προ φόρων των αφορολόγητων ποσών που περιλάμβαναν το ποσό των αποδόσεων που κατέβαλε η Εταιρία στο Ελληνικό Δημόσιο. Γ. Κύριες εξελίξεις Η εταιρεία στις 25/06/2005 προχώρησε σε μερική αναθεώρηση της σύμβασης για την διεξαγωγή του στοιχήματος με την ανάδοχο εταιρεία. Η αναθεώρηση έχει αναδρομική ισχύ από την 30η Ιανουαρίου Οι βασικές αλλαγές της σύμβασης αφορούν: α) Στην αύξηση του ποσοστού αποδόσεων σε νικητές που εγγυάται η ανάδοχος εταιρεία. Το νέο ποσοστό ανέρχεται σε 64,92% επί των εσόδων ως αποτέλεσμα της σταδιακής εισαγωγής αγώνων μεταξύ ελληνικών ομάδων, εισαγωγή στοιχηματισμών μορφής live betting και εισαγωγή μη αθλητικών γεγονότων. Κάθε ποσό πέραν του ανωτέρω ποσοστού καταβάλλεται από τον ανάδοχο με την λήξη της σύμβασης. β) Στον χρόνο εκκαθάρισης ο οποίος θα γίνει με την ολοκλήρωση της σύμβασης και θα αφορά το διάστημα από την 30η Ιανουαρίου 2005 μέχρι και την 29η Ιανουαρίου Δ. Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων Οι οικονομικές καταστάσεις του εξαμήνου για την περίοδο που έληξε την 30 η Ιουνίου 2005 συντάχθηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Χρηματοοικονομικά Πρότυπα Παρουσίασης (Συγκεκριμένα με το Δ.Λ.Π 34), με βάση την αρχή του ιστορικού κόστους με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αναφέρονται στις λογιστικές αρχές παρακάτω. E. Αλλαγές στις λογιστικές αρχές Οι ίδιες λογιστικές αρχές και μέθοδοι που είχαν χρησιμοποιηθεί στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2004, για την περίοδο μέχρι την 31 η Δεκεμβρίου, ακολουθούνται τώρα και από τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις, εκτός αυτών που αναφέρονται παρακάτω. Το 2003 και 2004 η IASB έθεσε σε κυκλοφορία μια σειρά νέων Διεθνών Χρηματοοικονομικών Προτύπων Παρουσίασης και αναθεωρημένων Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, που σε σύνδεση με τα παλαιότερα Δ.Λ.Π. που είχαν κυκλοφορήσει από την I.A.S.C., προκάτοχος της IASB, αναφέρονται ως " IFRS Stable Platform 2005". Η εταιρεία εφαρμόζει τα " IFRS Stable Platform 2005" από την 1 η Ιανουαρίου Η εταιρεία μέχρι την 31 η Δεκεμβρίου 2004 λογιστικοποιούσε τις επενδύσεις της σε θυγατρικές και συγγενείς σύμφωνα με την μέθοδο της καθαρής θέσης. Με βάση τις διατάξεις των αναθεωρημένων προτύπων Δ.Λ.Π. Νο 27 και 28 οι επενδύσεις σε θυγατρικές και συγγενείς στις ατομικές οικονομικές καταστάσεις λογιστικοποιούνται Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

14 είτε στο κόστος είτε με βάση το Δ.Λ.Π. Νο 39. Η εταιρεία από την 1 η Ιανουαρίου του 2005 λογιστικοποιεί τις επενδύσεις σε θυγατρικές και συγγενείς με την μέθοδο του κόστους. Η αλλαγή στην λογιστική αρχή έγινε με την εφαρμογή του προτύπου Δ.Λ.Π. Νο 8. Η εφαρμογή των προτύπων Δ.Λ.Π. Νο 27 και Δ.Λ.Π. Νο 28 οδήγησε στις ακόλουθες αναμορφώσεις στην κατάσταση αποτελεσμάτων της συγκριτικής περιόδου του Απαλοιφή εισοδήματος από θυγατρικές (1.306) Απαλοιφή εισοδήματος από συγγενείς (118) Απαλοιφή αποσβέσεων υπεραξίας Μείωση στα κέρδη μετά φόρων (213) Μείωση στα κέρδη ανά μετοχή Βασικά 0 ΣΤ. Κύριες λογιστικές αρχές Οι κυριότερες λογιστικές αρχές που εφαρμόστηκαν για την σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων και τον καθορισμό των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης είναι οι εξής: (i) Επενδύσεις σε θυγατρικές Οι επενδύσεις της εταιρείας σε θυγατρικές υπολογίζονται από το κόστος μείον κάθε απομείωση αξίας. Τα μερίσματα αναγνωρίζονται στην κατάσταση αποτελεσμάτων όταν ανακοινώνονται. (βλ. Σημ. Βii) (ii) Επενδύσεις σε συγγενείς εταιρίες Οι επενδύσεις της εταιρείας σε συγγενείς υπολογίζονται από το κόστος μείον κάθε απομείωση αξίας. Τα μερίσματα αναγνωρίζονται στην κατάσταση αποτελεσμάτων όταν ανακοινώνονται. (βλ. Σημ. Βii) (iii) Έσοδα Τα έσοδα από τα παιχνίδια αναγνωρίζονται μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών, αμέσως πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των παιχνιδιών που γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Τα έσοδα από τα παιχνίδια πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων που διαρκούν περισσότερο από τρεις ή τέσσερις ημέρες αναγνωρίζονται σε ταμειακή βάση δύο φορές την εβδομάδα. Άλλες κατηγορίες εσόδων αναγνωρίζονται με βάση τις ακόλουθες μεθόδους: α) άλλα έσοδα αναγνωρίζονται όταν συμβεί το γεγονός και Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

15 β) ο τόκος σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις (τυπικά 12 ή λιγότερες ημέρες) αναγνωρίζεται σε ταμειακή βάση και κατά την ημερομηνία ισολογισμού σε δεδουλευμένη βάση. (iv) Δάνεια Τα δάνεια καταχωρούνται ως υποχρεώσεις την ημερομηνία που εισπράττονται τα κεφάλαια. Τα έξοδα έκδοσης δανείου περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα εκμετάλλευσης. Σε ημερομηνίες μεταγενέστερες του ισολογισμού τα δάνεια εμφανίζονται με το ονομαστικό απλήρωτο ποσό. Τα έξοδα των τόκων αναγνωρίζονται όταν καταβάλλονται και κατά την ημερομηνία του ισολογισμού στο βαθμό που αυτά τα έξοδα είναι δεδουλευμένα και δεν έχουν καταβληθεί. Τα δάνεια χωρίζονται σε μακροπρόθεσμα, αν λήγουν σε περισσότερο από ένα έτος και σε βραχυπρόθεσμα αν λήγουν σε ένα έτος ή λιγότερο. (v) Κόστος παροχών αποχώρησης Σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση μεταξύ της Εταιρίας και του προσωπικού της, η Εταιρία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει στο προσωπικό της συνταξιοδοτικές παροχές μετά την συμπλήρωση της απαραίτητης προϋπηρεσίας. Το κόστος αυτών των παροχών, που καθορίζεται από μια αναλογιστική μελέτη, αναγνωρίζεται ως έξοδο στο έτος που παρασχέθηκε η υπηρεσία. Τμήμα αυτών των παροχών μπορεί να καταβληθεί στον εργαζόμενο πριν την αποχώρησή του. (vi) Γήπεδα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός Το κόστος των ενσώματων ακινητοποιήσεων που αποκτήθηκαν μετά την 1 η Ιανουαρίου 2000 καταχωρείται στο κόστος κτήσης. Η αξία των ενσώματων ακινητοποιήσεων στις 31 Δεκεμβρίου 1999 εκτιμήθηκε από μια επιτροπή αποτίμησης που ορίστηκε σύμφωνα με την Ελληνική εμπορική νομοθεσία. Τα αποτιμημένα ποσά αναγνωρίστηκαν στον ισολογισμό με αυτή την ημερομηνία. Το πλεόνασμα της αποτίμησης καταχωρήθηκε στις διαφορές από αναπροσαρμογή αξίας και στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για το σχηματισμό του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Οι αποσβέσεις υπολογίζονται με τη μέθοδο της σταθερής απόσβεσης με βάση το κόστος ή το αναμορφωμένο ποσό ως εξής: Οικόπεδα - Κτίρια 20 έτη Εγκαταστάσεις & μηχανήματα 5-8 έτη Οχήματα 6,5 έτη Εξοπλισμός 5 έτη Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

16 (vii) Ασώματες ακινητοποιήσεις Το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, οργάνωσης και λειτουργίας αριθμολαχείων και παιχνιδιών πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων που παραχωρήθηκε στην Εταιρία από το Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη δηλώνεται στο κόστος όπως αυτό ορίστηκε από ανεξάρτητους εκτιμητές. Το κόστος του λογισμικού που αγοράστηκε πριν τις 31 Δεκεμβρίου 1999 δηλώνεται στο αποτιμημένο ποσό. Το λογισμικό που αποκτήθηκε μετά την 1 η Ιανουαρίου 2000 δηλώνεται στο κόστος. Η αξία του λογισμικού υπολογίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1999 από την επιτροπή αποτίμησης που αναφέρθηκε στην παράγραφο (vi) παραπάνω. Τα αποτιμημένα ποσά αναγνωρίστηκαν στον ισολογισμό με αυτήν την ημερομηνία. Το πλεόνασμα των διαφορών καταχωρήθηκε στις διαφορές από αναπροσαρμογή αξίας και χρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια για το σχηματισμό του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Οι αποσβέσεις υπολογίζονται με τη μέθοδο σταθερής απόσβεσης με βάση το κόστος ή το αναμορφωμένο ποσό ως εξής: Δικαίωμα Λογισμικό 20 έτη 3 έτη (viii) Αποθέματα Τα αποθέματα απεικονίζονται στη χαμηλότερη αξία μεταξύ κόστους κτήσης και καθαρής ρευστοποιήσιμης αξίας. Το κόστος καθορίζεται με βάση το μέσο ετήσιο σταθμικό κόστος. Η αξία των πρώτων υλών και αναλώσιμων στις 31 Δεκεμβρίου 1999 καθορίστηκε από την επιτροπή αποτίμησης της παραγράφου (vi). (ix) Συναλλαγματικές διαφορές Την ημερομηνία του ισολογισμού τα ποσά σε ξένο νόμισμα υπολογίζονται με βάση την αντίστοιχη συναλλαγματική ισοτιμία. Μη χρηματικά κονδύλια εμφανίζονται στο ιστορικό κόστος με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία την ημερομηνία της συναλλαγής. Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα καταχωρούνται με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία που ίσχυε την ημερομηνία της συναλλαγής. (x) Έξοδα φορολογίας εισοδήματος Τα έξοδα φορολογίας εισοδήματος υπολογίζονται με βάση τα φορολογητέα κέρδη της χρήσης σύμφωνα με τους ισχύοντες φορολογικούς συντελεστές. Το 2000 και σε προηγούμενες χρήσεις τα φορολογητέα κέρδη υπολογίζονταν μετά την αφαίρεση του εισοδήματος που δεν υπόκειται σε φορολογία, το οποίο κυρίως αποτελείτο από μερίσματα πληρωτέα στο Ελληνικό Δημόσιο. Για όλες τις εκπιπτόμενες προσωρινές διαφορές που προκύπτουν από τη διαφορά μεταξύ της φορολογητέας βάσης που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος και του ποσού που αναφέρεται στις οικονομικές Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

17 καταστάσεις, αναγνωρίζεται υποχρέωση φόρου επόμενων χρήσεων ή απαίτηση φόρου επόμενων χρήσεων. Οι βασικές προσωρινές διαφορές που προκύπτουν οφείλονται στις προβλέψεις για συνταξιοδοτικές παροχές στο προσωπικό και στις προβλέψεις για λοιπές λειτουργικές ζημιές (αναστροφή πρόβλεψης). Ο φορολογικός συντελεστής που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του φόρου επόμενων χρήσεων είναι ο ίδιος με το φορολογικό συντελεστή που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των φορολογικών υποχρεώσεων της Εταιρίας κατά την ημερομηνία του ισολογισμού. (xi) Λοιπό μη κυκλοφορούν ενεργητικό Το μη κυκλοφορούν ενεργητικό καταχωρείται πάντα στο ιστορικό κόστος χωρίς έκπτωση παρούσας αξίας από την ημερομηνία της αναμενόμενης λήξης ή πραγματοποίησης. Εγγυήσεις Οι εγγυητικές καταβολές αφορούν καταθέσεις για ορισμένους προμηθευτές για να εξασφαλίσουν τις υποχρεώσεις της Εταιρίας προς αυτούς τους προμηθευτές. Τα ποσά παραμένουν ως απαιτήσεις κατά τη διάρκειά τους. Με τη λήξη αυτών των υποχρεώσεων, τα καταβλημένα ποσά μπορούν να συμψηφισθούν έναντι όλου ή τμήματος εκκρεμών υποχρεώσεων σύμφωνα με τους όρους της καταβολής, ενώ το υπόλοιπο επιστρέφεται στην Εταιρία. Παροχές αποχώρησης Οι παροχές αυτές καταβάλλονται στο προσωπικό σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας της Εταιρίας. Από την 31 Δεκεμβρίου 2000 οι παροχές καταβάλλονται στους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει 17,5 έτη προϋπηρεσίας (πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2000 η προϋπόθεση ήταν 25 έτη προϋπηρεσίας). Το ποσό που δίνεται είναι η συνολική αποζημίωση αποχώρησης για την προϋπηρεσία που συμπληρώθηκε μέχρι εκείνη την ημερομηνία (μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2000 το ποσό που δινόταν ήταν 50% της συνολικής αποζημίωσης αποχώρησης της παρεχόμενης προϋπηρεσίας). Ποσά που προκαταβάλλονται αφαιρούνται από το εφάπαξ συνταξιοδότησης που καταβάλλεται στον εργαζόμενο με την αποχώρησή του. Το επιτόκιο για ποσά που προκαταβάλλονται είναι 2%. Στεγαστικά δάνεια προσωπικού Σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση εργασίας της Εταιρίας, οι εργαζόμενοι με πλήρη απασχόληση που πληρούν τις προϋποθέσεις δικαιούνται στεγαστικά δάνεια. Τα δάνεια αυτά έχουν διάρκεια 25 έτη με αρχική περίοδο χάριτος δύο ετών στην εξόφληση του κύριου κεφαλαίου και των τόκων. Οι δεδουλευμένοι τόκοι έχουν επιτόκιο 2%. Υπάρχουν τρία είδη στεγαστικών δανείων: Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

18 Αγοράς Ως ,73 Κατασκευής Ως ,86 Επισκευής Ως 8.070,43 (xii) Διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα Τα διαθέσιμα και τα ταμειακά ισοδύναμα περιλαμβάνουν το ταμείο, τρεχούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς και βραχυπρόθεσμες καταθέσεις. (xiii) Προβλέψεις Οι προβλέψεις αναγνωρίζονται και υπολογίζονται όταν η Εταιρία αποφασίζει ότι προκύπτει μια υποχρέωση (νομική ή τεκμαιρόμενη) και ενδέχεται να δαπανήσει χρήματα ή άλλες πηγές προκειμένου να την εκπληρώσει, καθώς και όταν μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση του ποσού της υποχρέωσης. Οι προβλέψεις επανεξετάζονται σε κάθε νέο ισολογισμό για να αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα εκτίμηση της υποχρέωσης. Η πρόβλεψη ισχύει μόνο για τα έξοδα για τα οποία σχηματίστηκε αρχικά. Προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις Η Εταιρία σχηματίζει προβλέψεις για απαιτήσεις ίσες με το ποσό των απαιτήσεων από πράκτορες που η διοίκηση της Εταιρίας εκτιμά ως επισφαλείς. Για να καθορίσει τις απαραίτητες προβλέψεις κατά την ημερομηνία του ισολογισμού, λαμβάνει υπόψη τις εγγυήσεις που έχουν καταβληθεί από τους πράκτορες σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τη σχέση της Εταιρίας με αυτούς. Οι εγγυήσεις αυτές χρησιμοποιούνται για να αντισταθμίσουν επισφαλείς απαιτήσεις από πράκτορες. Η διοίκηση εκτιμά ότι οι προβλέψεις για πιστωτικούς κινδύνους είναι επαρκείς λόγω των ελέγχων των πιστωτικών κινδύνων, το μεγάλο όγκο και τη διαφορετικότητα των απαιτήσεων και τον έλεγχο πιστώσεων σε πραγματικό χρόνο των πρακτόρων της Εταιρίας μέσω του δικτύου on-line. (xiv) Χρήση εκτιμήσεων Η παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων για να είναι συνεπής με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης απαιτεί η Διοίκηση να προβαίνει στην διενέργεια εκτιμήσεων και υποθέσεων οι οποίες επηρεάζουν τα ποσά που αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις καθώς και τις σημειώσεις επί αυτών. Σημαντικές εκτιμήσεις περιλαμβάνουν την εκτίμηση της ωφέλιμης ζωής των ενσώματων και των ασώματων παγίων καθώς και προβλέψεις για ενδεχόμενες ζημιές. Τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από αυτά πού εκτιμήθηκαν. (xv) Αναταξινομήσεις Ορισμένα ποσά της προηγούμενης χρήσης έχουν αναταξινομηθεί για να είναι συγκρίσιμα με την τρέχουσα παρουσίαση. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

19 Ζ. Εποχικότητα Σύμφωνα με τα Δ.Χ.Π.Π. οι λειτουργίες της εταιρείας δεν επηρεάζονται από την εποχικότητα ή κυκλικούς παράγοντες, εκτός της λειτουργίας του Στοιχήματος για το οποίο οι πωλήσεις αυξάνουν σε σχέση με σημαντικούς αγώνες, όπως είναι οι αγώνες του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Κυπέλλου. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

20 H. Σημειώσεις επί των Οικονομικών Καταστάσεων 1. Στοιχεία ανά τομέα Επιχειρηματικοί τομείς για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου 2005 ΠΡΟΠΟ ΛΟΤΤΟ ΠΡΟΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΠΟ ΓΚΟΛ ΤΖΟΚΕΡ ΕΧΤRA 5 SUPER 3 KINO ΣΥΝΟΛΟ (Ποσά σε χιλιάδες ευρώ) Έσοδα Μικτά Κέρδη Άλλα στοιχεία: Ενσώματες & ασώματες ακινητοποιήσεις Κυκλοφορούν ενεργητικό Στοιχεία ενεργητικού Μη επιμερισμένο ενεργητικό ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Στοιχεία παθητικού Μη επιμερισμένο παθητικό ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ Προσθήκες ενσώματων και ασώματων ακινητοποιήσεων Αποσβέσεις Επιχειρηματικοί τομείς για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου 2004 ΠΡΟΠΟ ΛΟΤΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΠΡΟΤΟ ΠΡΟΠΟ ΓΚΟΛ ΕΧΤRA 5 SUPER 3 ΚΙΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΥΝΟΛΟ (Ποσά σε χιλ. ευρώ) Έσοδα Μικτά Κέρδη Άλλα στοιχεία: Ενσώματες & ασώματες ακινητοποιήσεις Κυκλοφορούν ενεργητικό Στοιχεία ενεργητικού Μη επιμερισμένο ενεργητικό ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Στοιχεία παθητικού Μη επιμερισμένο παθητικό ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ Προσθήκες ενσώματων και ασώματων ακινητοποιήσεων Αποσβέσεις Δεν υπάρχουν συναλλαγές πώλησης μεταξύ των επιχειρηματικών τομέων. Το ενεργητικό κάθε τομέα αποτελείται από γήπεδα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, ασώματες ακινητοποιήσεις, αποθέματα, απαιτήσεις, χρηματικά διαθέσιμα και ταμειακά Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

21 ισοδύναμα. Το ενεργητικό που δεν έχει επιμεριστεί αφορά κυρίως σε αναβαλλόμενους φόρους και μακροπρόθεσμές επενδύσεις. Οι υποχρεώσεις κάθε τομέα αποτελούνται από λειτουργικές υποχρεώσεις και εξαιρούν κονδύλια όπως φορολογία, υποχρεώσεις συνταξιοδότησης και προβλέψεις. Ένα τμήμα του κόστους των πωλήσεων επιμερίστηκε στους επιχειρηματικούς τομείς ανάλογα με τα έσοδα αυτών των επιχειρηματικών τομέων. 2. Άλλα έσοδα εκμετάλλευσης Η ανάλυση των άλλων εσόδων εκμετάλλευσης που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο είναι η εξής: 3. Κόστος πωλήσεων Η ανάλυση του κόστους πωλήσεων κατανεμημένη ανάλογα με το είδος του εξόδου είναι ως εξής: Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

22 Τα κέρδη σε νικητές συμπεριλαμβάνουν το ποσό των που αποτελεί πρόβλεψη από τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής πληρωμής σε νικητές και της πληρωμής-στόχου του 64,92% της περιόδου. Οι προμήθειες των πρακτόρων αριθμολαχείων είναι προμήθειες επί των πωλήσεων των πρακτόρων της Εταιρίας και υπολογίζονται στο 8% επί των εσόδων του Στοιχήματος και του Super 3, στο 7% επί τον εσόδων του Kino και στο 12% επί των εσόδων των άλλων παιχνιδιών. Οι προμήθειες για τα παιχνίδια πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων καταβάλλονται σε αυτόν που λειτουργεί το Στοίχημα για τις υπηρεσίες που παρέχει σχετικά με τη λειτουργία του Στοιχήματος, το οποίο ξεκίνησε το Οι διανομές στην Ε.Π.Α.Ε. και Ε.Π.Ο. αφορούν παιγνίδια του Προπο και Προπο-γκολ. 4. Έσοδα από αναστροφή προβλέψεων Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης περιόδου μέχρι την 30 η Ιουνίου 2004 η εταιρεία, βασιζόμενη στην από 953/2004 απόφαση του Αρείου Πάγου, αναγνώρισε στις ταμειακές ροές το πόσο των Το ποσό αυτό αφορά την αναστροφή της συσσωρευμένης πρόβλεψης, η οποία είχε αναγνωριστεί από την διοίκηση της εταιρείας μέχρι την 31 η Δεκεμβρίου 2003 βασιζόμενη στην από 2/ απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό των ετησίως για κάθε χρόνο καθυστέρησης των ιπποδρομιακών και κυνοδρομιακών στοιχηματισμών, επιπλέον της διοργάνωσης του Στοιχήματος. 5. Καθαρό χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα Το μέσο σταθμικό επιτόκιο των δανείων του Ομίλου ήταν 3,42% το 2005 και 3,51% το Το μέσο επιτόκιο βραχυπρόθεσμων τραπεζικών καταθέσεων 2,08% το 2005 και 2,02% για το έτος Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

23 6. Αμοιβές προσωπικού Ο μέσος αριθμός προσωπικού με πλήρη απασχόληση ήταν 292 το 2005 και 233 το Ο μέσος αριθμός προσωπικού με μερική απασχόληση ήταν 416 το 2005 και 353 το Φόροι Για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου (ποσά σε χιλιάδες ευρώ) Δαπάνη Φόρου εισοδήματος ( ) ( ) Αναβαλλόμενοι φόροι (431) (13.441) Συνολική δαπάνη Φόρων ( ) ( ) Ο εγχώριος φόρος εισοδήματος υπολογίστηκε με συντελεστή 32%. Ο φόρος επί των κερδών προ φόρων της Εταιρίας διαφέρει από το θεωρητικό ποσό που θα προέκυπτε με βάση τον ισχύοντα για την Εταιρία φορολογικό συντελεστή. Ποσό περιέχεται στην δαπάνη φόρου εισοδήματος της τρέχουσας περιόδου. Το ποσό αφορά πρόσθετους φόρους που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2003 και 2004 από τις φορολογικές αρχές. 8. Κέρδη ανά μετοχή Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή υπολογίστηκαν ως εξής: Για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου Καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους της πλειοψηφίας (σε χιλιάδες ) Μέσος σταθμισμένος αριθμός μετοχών Βασικά κέρδη ανά μετοχή 0,61 0,90 Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

24 9. Γήπεδα, κτίρια και εξοπλισμός Οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα περιλαμβάνουν κυρίως εξοπλισμό για πράκτορες παιχνιδιών. Δεν υπάρχουν εμπράγματα βάρη επί των γηπέδων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. 10. Ασώματες ακινητοποιήσεις Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

25 Δεν υπάρχουν εμπράγματα βάρη επί των ασώματων ακινητοποιήσεων. Η απόσβεση του 20ετούς δικαιώματος περιλαμβάνεται στο κόστος πωλήσεων, ενώ η απόσβεση λογισμικού επιμερίζεται μεταξύ του κόστους πωλήσεων, των διοικητικών εξόδων και εξόδων διάθεσης. 11. Επενδύσεις σε θυγατρικές Οι θυγατρικές της εταιρίας που περιλαμβάνονται στις οικονομικές καταστάσεις είναι οι εξής: Ενοποιημένη Θυγατρική Μερίδιο Κόστος Κτήσης (χιλ. ) Κύρια δραστηριότητα Ο.Π.Α.Π (ΚΥΠΡΟΥ) LTD 100% Αριθμολαχεία Ο.Π.Α.Π GLORY LTD 90% Εταιρία στοιχημάτων Ο.Π.Α.Π. INTERNATIONAL LTD 100% Εταιρία συμμετοχών Ο.Π.Α.Π. ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε. 100% Αθλητικά γεγονότα Προβολή Total Επενδύσεις σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις Τον Οκτώβριο του 2003, η εταιρεία έκανε εξαγορά του 20% της Glory Technology Ltd, έναντι του ποσού των Το μερίδιο της εταιρείας στην Glory Technology Ltd έχει ως εξής: Συνδεδεμένη Μερίδιο Έδρα Κύρια Δραστηριότητα Glory Technology Ltd 20% Κύπρος Λογισμικό 13. Λοιπά μη κυκλοφοριακά στοιχεία ενεργητικού Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

26 Το βραχυπρόθεσμο ποσό των κονδυλίων των «λοιπών μη κυκλοφορούντων στοιχείων ενεργητικού» περιλαμβάνεται στα λοιπά κυκλοφοριακά στοιχεία και στα έξοδα επομένων χρήσεων ( βλ.σημείωση 16). Η ανάλυση των αποθεμάτων έχει ως εξής: 14. Αποθέματα Τα αποθέματα αποτελούνται κυρίως από χαρτί και υλικό εκτύπωσης που χρησιμοποιούνται για την εκτύπωση των αριθμολαχείων. Η ανάλυση των απαιτήσεων έχει ως εξής: 15. Απαιτήσεις Η Διοίκηση θεωρεί ότι ο βασικός πιστωτικός κίνδυνος της Εταιρίας προέρχεται από επισφαλείς απαιτήσεις από πράκτορες. Στις 30 Ιουνίου 2005 οι απαιτήσεις αυτές έφθαναν στο ποσό των ( το 2004). Για την κάλυψη αυτού του κινδύνου η Εταιρία σχημάτισε πρόβλεψη ύψους ( το 2004). Διαθέσιμο για την κάλυψη επισφαλών απαιτήσεων από πράκτορες είναι επίσης το συλλογικό κεφάλαιο εγγυήσεων πρακτόρων που εξασφαλίζει υποχρεώσεις των πρακτόρων προς την Εταιρία ύψους τον Ιούνιο του 2005 ( το 2004). Το ποσό αυτό είναι διαθέσιμο για να καλύψει τις παραπάνω επισφαλείς απαιτήσεις (Βλ σημ.22). Η Διοίκηση θεωρεί αυτές τις προβλέψεις επαρκείς. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

27 16. Λοιπά στοιχεία κυκλοφορούντος ενεργητικού και έξοδα επόμενων χρήσεων Η ανάλυση των λογαριασμών έχει ως εξής: Τα ποσά των απαιτήσεων από την ανάδοχο εταιρεία του παιχνιδιού Στοίχημα καθώς και τα έξοδα επομένων χρήσεων για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2004 υπολογίστηκαν σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης με την εταιρεία αυτή. Σύμφωνα με τη σύμβαση αν οι αποδόσεις στους νικητές του συγκεκριμένου παιχνιδιού υπερβούν την απόδοση στόχο επί των συνολικών εσόδων που προέρχονται τότε ο ανάδοχος καταβάλλει στην ΟΠΑΠ Α.Ε το υπερβάλλον ποσό. Το τελικό ποσό ρυθμίζεται ετησίως, στο τέλος του Ιανουαρίου. Η ανάδοχος εταιρεία πλήρωσε το καθορισμένο ποσό των την 6 η Μαΐου Το ποσό των εξόδων επομένων χρήσεων επιβαρύνθηκε στην κατάσταση αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του Τα στεγαστικά δάνεια στο προσωπικό εξασφαλίζονται με υποθήκες της ιδιοκτησίας που αγοράζεται. Τα προπληρωθέντα έξοδα-έσοδα εισπρακτέα αφορούν κυρίως προπληρωμές που έγιναν στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την παροχή υπηρεσιών διαφήμισης και χορηγίας σύμφωνα με τους όρους των σχετικών συμβάσεων που υπογράφηκαν ξεχωριστά με καθεμιά από τις δυο αυτές Ενώσεις. Ο φόρος επόμενης χρήσης αφορά προκαταβολή φόρου εισοδήματος της μητρικής εταιρείας για τα κέρδη της επόμενης χρήσης. Σύμφωνα με τον ελληνικό φορολογικό νόμο, οι εταιρείες υποχρεούνται να υπολογίζουν ένα επιπρόσθετο ποσό του 55% του φόρου του τρέχοντος έτους. Την ημερομηνία του Ισολογισμού αναγνωρίζεται μια ισάξια υποχρέωση με τον αναβαλλόμενο φόρο. Το ποσό αυτών των πληρωμών συμψηφίζεται στο φόρο του επόμενου έτους. 17. Διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα Το μέσο επιτόκιο για βραχυπρόθεσμες τραπεζικές καταθέσεις ήταν 2,08% το 2005 και 2,02% το Η μέση διάρκεια των βραχυπρόθεσμων καταθέσεων ήταν 30 ημερολογιακές ημέρες για το έτος 2005 και 28 ημερολογιακές ημέρες για το έτος Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

28 18. Μετοχικό κεφάλαιο Όταν η Εταιρία συστάθηκε σε ανώνυμη εταιρία το 1999, το καταστατικό της προέβλεπε την αποτίμηση των παγίων στοιχείων της από επιτροπή αποτίμησης εντός ενός έτους. Σύμφωνα με αυτή την προϋπόθεση, η επιτροπή αποτίμησε τα πάγια της Εταιρίας στα Από το ποσό αυτό τα κεφαλαιοποιήθηκαν μέσω της έκδοσης ενός εκατομμυρίου μετοχών. Το υπόλοιπο καταχωρήθηκε στις διαφορές αναπροσαρμογής στα ίδια κεφάλαια των μετόχων. Στις 15 Δεκεμβρίου 2000 οι κοινές μετοχές της Εταιρίας διαιρέθηκαν για να αυξηθεί ο αριθμός των μετοχών που κυκλοφορούσαν σε Στη συνέχεια, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας αυξήθηκε κατά σε με έκδοση νέων μετοχών. Η αύξηση των προήλθε από (α) αδιανέμητα κέρδη, (β) ένα ποσό από το λογαριασμό διαφορών αναπροσαρμογής αξίας και (γ) τμήμα του δικαιώματος εκμετάλλευσης ( ). Το 2001, η ονομαστική αξία των μετοχών της Εταιρίας αυξήθηκε από 0,29 σε 0,30 με κεφαλαιοποίηση ειδικών αποθεματικών. Όλες οι μετοχές που έχουν εκδοθεί από την Εταιρία είναι κοινές μετοχές. Ο συνολικός εγκεκριμένος αριθμός κοινών μετοχών ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2004 με ονομαστική αξία 0,30 ανά μετοχή ( 0,30 το 2004). Όλες οι εκδομένες μετοχές είναι πλήρως εξοφλημένες. Δεν υπήρχαν μεταβολές στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά την εξάμηνη περίοδο που έληξε την 30 η Ιουνίου Αποθεματικά Η ανάλυση των αποθεματικών έχει ως εξής: Το είδος και ο σκοπός κάθε λογαριασμού αποθεματικού στα ίδια κεφάλαια των μετόχων είναι ως εξής: Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

29 Άλλα αποθεματικά αντιπροσωπεύουν τα ποσά που αφαιρούνται από τα κέρδη προηγούμενων ετών. Μετά τη φορολόγηση είναι διαθέσιμα για διανομή στους μετόχους. Το τακτικό αποθεματικό είναι ποσό ίσο με το 5% τουλάχιστον των ετήσιων καθαρών κερδών που προστίθενται κάθε χρόνο. Η υποχρέωση σχηματισμού παύει όταν ανέλθει κατ ελάχιστο στο 1/3 του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Το ποσό αυτό δεν είναι διαθέσιμο για διανομή. Μετά την διανομή της χρήσης του 2003 το αποθεματικό έχει φτάσει το υποχρεωτικό όριο και επιπλέον κράτηση δεν είναι πλέον υποχρεωτική. Τα αφορολόγητα αποθεματικά προέρχονται από αφορολόγητα κέρδη. Οποιοδήποτε τμήμα αυτού του αποθεματικού που διανέμεται στους μετόχους υπόκειται σε φορολογία εισοδήματος. Η Εταιρία δεν έχει πρόθεση να διανέμει αυτά τα αποθεματικά. 20. Αναβαλλόμενοι φόροι Φορολογικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις επόμενων χρήσεων συμψηφίζονται όταν υπάρχει το νόμιμο δικαίωμα συμψηφισμού τρεχουσών φορολογικών απαιτήσεων με τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις και αυτές οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις αφορούν τις ίδιες φορολογικές αρχές. Η κίνηση των φορολογικών απαιτήσεων και υποχρεώσεων επόμενων χρήσεων είναι ως εξής: Ποσά επόμενων χρήσεων (κατάσταση αποτ/των) Απαιτήσεις φόρων επόμενων χρήσεων (Ποσά σε χιλιάδες ευρώ) Αναβαλλόμενοι φόροι την 31η Δεκεμβρίου Κόστος αποσβέσεων παγίων επόμενων χρήσεων (52) (52) Κόστος παροχών αποχώρησης προσωπικού επομένων χρήσεων (613) (613) Κόστος προβλέψεων ενδεχόμενων υποχρεώσεων (431) (431) Αναβαλλόμενοι φόροι την 30η Ιουνίου Υποχρεώσεις φόρων επόμενων χρήσεων Ο συντελεστής για τον υπολογισμό των φόρων επόμενων χρήσεων είναι 32%, ο οποίος αντιστοιχεί στο φορολογικό συντελεστή που ισχύει για την εταιρεία. Το κόστος παροχών αποχώρησης στο προσωπικό αφαιρείται για τον καθορισμό του λογιστικού κέρδους. Ωστόσο, για τον προσδιορισμό των φορολογητέων κερδών, το κόστος αυτό αφαιρείται, όταν καταβάλλονται οι παροχές από την Εταιρία. Η διαφορά αυτή έχει ως αποτέλεσμα την καταχώρηση φορολογικών απαιτήσεων επόμενων χρήσεων, καθώς προκύπτει οικονομικό όφελος για την Εταιρία από την αφαίρεση των παροχών από τα φορολογητέα κέρδη. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

30 21. Δάνεια Τα δάνεια της εταιρείας έχουν την ακόλουθη χρονική διάρκεια: Το μέσο σταθμικό επιτόκιο ήταν 3,42% τον Ιούνιο του 2005 και 3,51% τον Ιούνιο του Τα δάνεια του Ομίλου έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο, αποτελούμενα από ένα εύρος 0,45% μέχρι 0,85%, πάνω σε τρίμηνο ή εξάμηνο επιτόκιο Euribor, ανάλογα με το δάνειο. Οι όροι αποπληρωμής των δανείων έχουν ως εξής: Δάνειο Πλήθος δόσεων Συχνότητα δόσεων Πρώτη δόση (Ποσά σε χιλιάδες ευρώ) Δάνειο Εβδομαδιαία 1/1/2002 Δάνειο Εξαμηνιαία 1/1/2003 Δάνειο Εξαμηνιαία 30/6/ Άλλες υποχρεώσεις μη βραχυπρόθεσμες Η ανάλυση των άλλων μη βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων έχει ως εξής: Οι καταθέσεις εγγυήσεων από τους πράκτορες αντιπροσωπεύουν ποσά που κατατίθενται για να εξασφαλίσουν συνολικά τις υποχρεώσεις των πρακτόρων. Οι καταθέσεις των εγγυήσεων επιστρέφονται στους πράκτορες μόνο όταν αυτοί παύουν να ενεργούν ως πράκτορες. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

31 23. Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις Η ανάλυση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων έχει ως εξής: 24. Δουλευμένες υποχρεώσεις Η ανάλυση των δουλευμένων υποχρεώσεων έχει ως εξής: Οι προβλέψεις για τα κέρδη σε νικητές υπολογίζονται ως διαφορά μεταξύ της πραγματικής πληρωμής στους νικητές του Στοιχήματος για την εξάμηνη περίοδο και των μέγιστων αποδόσεων βάση της σύμβασης 64,92%. Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

32 Υποχρεώσεις για απρόβλεπτα γεγονότα: Θ. Λοιπές αποκαλύψεις 1. Ενδεχόμενες υποχρεώσεις Δεν υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις από τρίτους έναντι της εταιρείας με εξαίρεση εκείνες που διατυπώνονται στην επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας που αφορά τα ακόλουθα: α) Αγωγές που κατατέθηκαν από τρίτους συνολικού ποσού , το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να είναι ευνοικό για την εταιρεία, σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία. β) αγωγές προσωπικού για διαφορές πριμ παραγωγιμότητας συνολικά αιτούμενου ποσού Η πιθανότητα ευδοκίμησης των ανωτέρω αγωγών είναι περιοσμένη σύμφωνα με τον την Νομική Υπηρεσία. γ) αγωγές έκτακτου προσωπικού για διαφορές επιδομάτων και δώρων συνολικά αιτούμενου ποσού Σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία, η αγωγή θα γίνει δεκτή από το Δικαστήριο κατά ποσοστό 30% περίπου. Για το ποσό αυτό σχηματίστηκε πρόβλεψη σε βάρος των αποτελεσμάτων (άλλα λειτουργικά έξοδα) ποσού δ) αγωγές από πράκτορες που απαιτούν αποζημιώσεις συνολικού ποσού Η πιθανότητα ευδοκίμησης των ανωτέρω αγωγών είναι περιοσμένη σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία. ε) αγωγή για ηθική βλάβη για το ποσό των Η πιθανότητα ευδοκίμησης της ανωτέρου είναι περιοσμένη σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία. στ) αγωγή από παίκτη Στοιχήματος που ζητά αποζημίωση για το ποσό των Σύμφωνα με τον Νομικό Σύμβουλο η υπόθεση έχει περιορισμένες πιθανότητες να είναι δυσμενής για την εταιρεία. Στην ακραία περίπτωση που η έκβαση θα είναι αρνητική η αποζημίωση θα πρέπει να πληρωθεί από την ανάδοχο του Στοιχήματος. ζ) αγωγή από εκμισθωτή ακινήτου (οδός Κολωνού 2) για αποζημίωση από φθορές ποσού Σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία μας, η αγωγή θα γίνει δεκτή από το Δικαστήριο κατά ποσοστό 30% περίπου. Για το ποσό αυτό σχηματίστηκε πρόβλεψη σε βάρος των αποτελεσμάτων (άλλα λειτουργικά έξοδα) ποσού Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει υπογράψει μία σύμβαση με την Ανάδοχο εταιρεία του Στοιχήματος, σε σχέση με την λειτουργία ορισμένων μερών του Στοιχήματος. Η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της Αναδόχου εταιρεία καθορίζει ότι στο κουπόνι του στοιχήματος θα περιλαμβάνει ποικιλία γεγονότων στοιχηματισμού περιλαμβάνοντας παιχνίδια στοιχηματισμού προκαθορισμένης και μη απόδοσης. Η Ανάδοχος απαίτησε αποζημίωση από την εταιρεία για ζημιές που οφείλονται στην αδυναμία της εταιρείας για την μη εισαγωγή ιπποδρομιακών και κυνοδρομιακών γεγονότων στοιχηματισμού. Η Ανάδοχος και η ΟΠΑΠ προσέφυγαν σε διαιτητικό δικαστήριο για την επίλυση της διαφοράς τους. Το τριμελές διαιτητικό δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του αποδίδοντας στην Ανάδοχο εταιρεία σε σχέση με την λειτουργία ορισμένων μερών του στοιχήματος το ποσό των ετησίως για κάθε χρόνο καθυστέρησης στην έναρξη των ιπποδρομιακών και κυνοδρομιακών στοιχηματισμών μετά την 29 η Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

33 Μαρτίου 2001 μέχρι οι ιπποδρομιακοί και κυνοδρομιακοί στοιχηματισμοί ξεκινήσουν ή μέχρι το τέλος της σύμβασης ( 28 Ιανουαρίου 2007). Σχετικά με την ανωτέρω απόφαση ο ΟΠΑΠ ΑΕ υπέβαλε αγωγή αναίρεσης της απόφασης αυτής. Η ακρόαση της αγωγής ακύρωσης έγινε από το Δικαστήριο την 7η Οκτωβρίου 2003 και το οποίο στην συνέχεια έκδωσε απόφαση ευνοϊκή για την εταιρεία. Η Ανάδοχος προσέφυγε ενάντια στην απόφαση του Εφετείου, στο ανώτατο δικαστήριο (Άρειος Πάγος) και η ακρόαση έχει προγραμματισθεί για την 24 η Οκτωβρίου Η Διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι δεν είναι πιθανό ότι η προσφυγή της Αναδόχου θα είναι επιτυχής και συνεπώς ότι δεν είναι πιθανό ότι η εταιρεία θα απαιτηθεί να πληρώσει αποζημίωση προς την Ανάδοχο. 2. Δεσμεύσεις Συμβάσεις για τη λειτουργία του Στοιχήματος: Η Εταιρία έχει κάνει συμφωνία με την Ανάδοχο εταιρεία του Στοιχήματος παραχωρώντας της το αποκλειστικό δικαίωμα να διαχειρίζεται ορισμένους τομείς του Στοιχήματος για 7 χρόνια με αφετηρία το Σύμφωνα με τους όρους αυτής της συμφωνίας, ο ανάδοχος επιλέγει τα γεγονότα για το στοίχημα, ορίζει τις πιθανότητες, εκτυπώνει τα λαχεία, αναλαμβάνει τη διαφήμιση, παρακολουθεί τη λειτουργία του Στοιχήματος και είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του κινδύνου του Στοιχήματος. Όλα τα μελλοντικά στοιχήματα με καθορισμένες και μη καθορισμένες πιθανότητες αναμένεται να λειτουργήσουν με τον ίδιο ανάδοχο, όπως ορίζει η συμφωνία συμπεριλαμβανομένων αθλητικών γεγονότων, ιπποδρομιών (όχι εγχώριων) και κυνοδρομιών. Παρά τη συμφωνία, η Εταιρία διατηρεί την αποκλειστική διαχείριση των παιχνιδιών και συμμετέχει ενεργά σε πολλές εργασίες σχετικά με τη λειτουργία τους. Επιπλέον, ο εργολάβος πρέπει να εκπαιδεύει το προσωπικό της Εταιρίας για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του Στοιχήματος όπως ορίζουν οι όροι της συμφωνίας. Άλλες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Εταιρία είναι οι εξής: α) Υποχρέωση προμήθειας με εκτυπωτικό χαρτί και κουπόνια. Η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. έχει υπογράψει συμβόλαια για την αγορά χαρτιού εκτύπωσης των κουπονιών για τα παιχνίδια και συμβόλαιο για την αγορά χάρτινων κουπονιών για συγκεκριμένα παιχνίδια. β) Συντήρηση Λειτουργία πληροφορικών συστημάτων Την συντήρηση του κεντρικού συστήματος επεξεργασίας στοιχείων της Εταιρίας έχει αναλάβει η Ανάδοχος εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων όπως ορίζεται σε συμφωνία το Φεβρουάριο του Σύμφωνα με αυτήν, η Ανάδοχος εταιρεία πρέπει να παρέχει και να συντηρεί υπολογιστές, λογισμικό κεντρικού συστήματος, τα LOTOS (Lottery Operating System) πλατφόρμα λογισμικού αριθμολαχείων που δημιούργησε η ίδια, τερματικά πρακτορείων και να διαμορφώνει λειτουργικές διαδικασίες σχετικά με το σύστημα επεξεργασίας στοιχείων. Η διάρκεια της συμφωνίας διαφέρει ανάλογα Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

34 με την υπηρεσία που παρέχεται. Για υπηρεσίες συντήρησης σε υπολογιστές και κεντρικά συστήματα λογισμικού, η διάρκεια είναι μέχρι το γ) Ανάπτυξη και υποστήριξη του λογισμικού των παιγνιδιών EXTRA 5 και SUPER 3 Η Ανάδοχος εταιρεία έχει αναλάβει την ανάπτυξη και υποστήριξη του λογισμικού για την λειτουργία των αριθμολαχείων EXTRA 5 και SUPER 3. Οι όροι της σύμβασης ποικίλουν ανάλογα με την υπηρεσία που παρέχεται και η σύμβαση εκτείνεται σε 10 χρόνια, αρχόμενα την 25 η Μαΐου δ) Ανάπτυξη και υποστήριξη λογισμικού ERP Η Ανάδοχος εταιρεία έχει αναλάβει την ανάπτυξη και υποστήριξη του ERP σχετικού με τις Διοικητικές και Οικονομικές υπηρεσίες. Η συντήρηση εκτείνεται για μια περίοδο πέντε χρόνων αρχόμενης της 25 ης Μαΐου 2002, και το κόστος της ποικίλει ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχονται. ε) Την 30 η Ιουνίου 2005, η ΟΠΑΠ ΑΕ αποτελεί μέρος σε χρηματοδοτική σύμβαση μίσθωσης μεταφορικών μέσων. Οι μελλοντικές ελάχιστες πληρωμές σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης είναι : στ) Την 30 η Ιουνίου 2005, η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι μέρος σε σύμβαση ενοικίασης σχετική με διοικητικό κτίριο. Οι μελλοντικές ελάχιστες πληρωμές σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης είναι : 3. Συναλλαγές με συγγενικά μέρη Η κατά 100% θυγατρική εταιρεία ΟΠΑΠ Ltd βασιζόμενη στην νέα διακρατική συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2003, καταβάλει το 10% των εσόδων της από παιχνίδια στην μητρική εταιρεία. Η αμοιβή αυτή ανήλθε στο ποσό των για την τρέχουσα περίοδο. Η μητρική εταιρεία πούλησε χαρτί στην εν λόγω θυγατρική αντί του ποσού των Η συναλλαγή έγινε πάνω σε καθαρά εμπορικούς όρους. Το ποσό που ήταν οφειλόμενο την ημερομηνία 30 Ιουνίου 2005 ήταν Η μητρική στην τρέχουσα περίοδο κατέβαλλε στην κατά 100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών ποσό Το ποσό αφορά α) Ποσοστό 1% επί των Ο.Π.Α.Π Α.Ε Κηφισού 62, Περιστέρι, Ελλάδα, Τηλ: +30 (210)

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2004, ΚΑΙ 2003 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2004, ΚΑΙ 2003 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2004, ΚΑΙ 2003 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Για την εννιάμηνη περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΚΑΙ 2004 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 7 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 7 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 8 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 6 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 6 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ... 7

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 6 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 6 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ... 7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 6 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 6 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ... 7 I. ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ... 7 II. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2004, ΚΑΙ 2003 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2004, ΚΑΙ 2003 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2004, ΚΑΙ 2003 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) [ΚΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ] 2 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Προς το Διοικητικό Συμβούλιο και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΚΑΙ 2004 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες οικονομικές καταστάσεις εγκρίθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2005, ΚΑΙ 2004 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2005, ΚΑΙ 2004 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2005, ΚΑΙ 2004 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 4 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2005, ΚΑΙ 2004 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2005, ΚΑΙ 2004 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2005, ΚΑΙ 2004 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 4 ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΤΗΣ 31ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 ΚΑΙ 2005 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2003, ΚΑΙ 2002 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2003, ΚΑΙ 2002 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2003, ΚΑΙ 2002 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) [ΚΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ] 2 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Προς το Διοικητικό Συμβούλιο και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2003, ΚΑΙ 2002 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2003, ΚΑΙ 2002 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2003, ΚΑΙ 2002 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 7 A. ΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2003, ΚΑΙ 2002 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2003, ΚΑΙ 2002 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2003, ΚΑΙ 2002 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) [ΚΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ] 2 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Προς το Διοικητικό Συμβούλιο και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. Της 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2006 ΚΑΙ 2005 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Της 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 ΚΑΙ 2004 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες οικονομικές καταστάσεις εγκρίθηκαν από το Διοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΚΑΙ 2001 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΚΑΙ 2001 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΚΑΙ 2001 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) [Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΕΝΗ] ΟΠΑΠ Α.Ε. Κολονού 2, 104 37 Αθήνα, Ελλάδα, Tηλ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. Της 30ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006 ΚΑΙ 2005 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΚΑΙ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΚΑΙ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΚΑΙ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) [Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΕΝΗ] ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Προς το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΚΑΙ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΚΑΙ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΚΑΙ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) [Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΕΝΗ] ΟΠΑΠ Α.Ε. Κηφισού 62, 121 32 Περιστέρι,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΚΑΙ 2003 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΚΑΙ 2003 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΚΑΙ 2003 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) [Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΕΝΗ] ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΚΑΙ 2004 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες οικονομικές καταστάσεις εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΤΗΣ 31 ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 ΚΑΙ 2006 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Της 31 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΚΑΙ 2004 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2005 εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Α Τρίμηνο 2016 Ενδιάμεσες Καταστάσεις Πληροφόρησης. Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΛΠ 34)

Α Τρίμηνο 2016 Ενδιάμεσες Καταστάσεις Πληροφόρησης. Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΛΠ 34) Α Τρίμηνο 2016 Ενδιάμεσες Καταστάσεις Πληροφόρησης Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΛΠ 34) 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Χρηματοοικονομικές εξελίξεις και επιδόσεις α τριμήνου 2016... 2 Β.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 2005

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 2005 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 2005 (με βάση την Απόφαση 7/372/15.02.2006 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) Μάιος 2006 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΤΗΣΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ενδιάμεσες Οικονομικές Πληροφορίες 30 Ιουνίου 2007 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι συνημμένες Ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσες Ενοποιηµένες Οικονοµικές Καταστάσεις για την περίοδο που έληξε την 30 η Σεπτεµβρίου 2009

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσες Ενοποιηµένες Οικονοµικές Καταστάσεις για την περίοδο που έληξε την 30 η Σεπτεµβρίου 2009 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσες Ενοποιηµένες Οικονοµικές Καταστάσεις για την περίοδο που έληξε την 30 η Σεπτεµβρίου 2009 Πωλήσεις: 3.973,9 εκ. ευρώ, έναντι 3.977,2 εκ. ευρώ, της αντίστοιχης περιόδου του 2008 (µείωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΤΗΣ 30 ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΚΑΙ 2006 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΤΗΣ 30 ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΚΑΙ 2006 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΚΑΙ 2003 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΚΑΙ 2003 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΚΑΙ 2003 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) [Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΕΝΗ] ΟΠΑΠ Α.Ε. Κηφισού 62, 121 32 Περιστέρι, Ελλάδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2007

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2007 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2007 Πωλήσεις: 1.151,3 εκ. ευρώ έναντι 1.044,0 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2006 (αύξηση 10,3%). Κέρδη προ τόκων, φόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΤΗΣ 31 ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΚΑΙ 2007 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) Οι συνημμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2008

ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2008 ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2008 Πωλήσεις: 2.760,2 εκ. ευρώ έναντι 2.375,3 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2007 (αύξηση 16,2%) Κέρδη προ τόκων, φόρων και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις 31 Μαρτίου 2007 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι συνημμένες ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ ΑΕ Ενδιάμεσες Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για την εννεάμηνη περίοδο που έληξε την 30η Σεπτεμβρίου 2013

ΟΠΑΠ ΑΕ Ενδιάμεσες Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για την εννεάμηνη περίοδο που έληξε την 30η Σεπτεμβρίου 2013 ΟΠΑΠ ΑΕ Ενδιάμεσες Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για την εννεάμηνη περίοδο που έληξε την 30η Σεπτεμβρίου 2013 Τα έσοδα της ΟΠΑΠ σταθεροποιούνται μετά από 12 συνεχόμενα πτωτικά τρίμηνα Αθήνα 20 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενοποιημένα Οικονομικά Αποτελέσματα για το Τρίμηνο και το Δωδεκάμηνο που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2005

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενοποιημένα Οικονομικά Αποτελέσματα για το Τρίμηνο και το Δωδεκάμηνο που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2005 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενοποιημένα Οικονομικά Αποτελέσματα για το Τρίμηνο και το Δωδεκάμηνο που έληξε 31 Δεκεμβρίου Πωλήσεις: 3.695,2 εκ. ευρώ έναντι 3.177,2 εκ. ευρώ το (αύξηση 16,3%) Προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2010

ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2010 ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2010 Πωλήσεις: 2.744,0 εκ. ευρώ έναντι 2.764,1 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2009 (µείωση 0,7%) Μικτά κέρδη: 528,7 εκ. ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 371 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά - Ν. 2190/20 - Κ.Φ.Α.Σ. 7 -Οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

REDS Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων & Υπηρεσιών. Ενδιάμεσες συνοπτικές Οικονομικές καταστάσεις για την 3μηνη περίοδο έως 31 Μαρτίου 2005.

REDS Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων & Υπηρεσιών. Ενδιάμεσες συνοπτικές Οικονομικές καταστάσεις για την 3μηνη περίοδο έως 31 Μαρτίου 2005. REDS Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων & Υπηρεσιών για την 3μηνη περίοδο έως 31 Μαρτίου 2005. Περιεχόμενα Ισολογισμός... 3 Κατάσταση αποτελεσμάτων... 5 Κατάσταση μεταβολών ιδίων κεφαλαίων... 6 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις 30 Ιουνίου 2007 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι συνημμένες ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2008

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2008 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2008 Πωλήσεις: 1.379,6 εκ. ευρώ έναντι 1.151,3 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2007 (αύξηση 19,8%) Προσαρµοσµένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Πληροφορίες

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Πληροφορίες ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Πληροφορίες 30 Σεπτεμβρίου 2007 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι συνημμένες ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ ΑΕ Ενδιάµεσες Ενοποιηµένες Οικονοµικές Καταστάσεις για το τρίµηνο που έληξε την 31η Μαρτίου 2012

ΟΠΑΠ ΑΕ Ενδιάµεσες Ενοποιηµένες Οικονοµικές Καταστάσεις για το τρίµηνο που έληξε την 31η Μαρτίου 2012 ΟΠΑΠ ΑΕ Ενδιάµεσες Ενοποιηµένες Οικονοµικές Καταστάσεις για το τρίµηνο που έληξε την 31η Μαρτίου 2012 Αθήνα 17 Μαΐου 2012 Η ΟΠΑΠ ΑΕ (OPAr.AT), η µεγαλύτερη εταιρία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014

Δελτίο Τύπου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014 Η ΟΠΑΠ ανακοινώνει ενισχυμένα έσοδα σε συνδυασμό με σημαντική αύξηση της λειτουργική κερδοφορίας Αθήνα 27 Μαΐου 2014 Η ΟΠΑΠ Α.Ε. (OPAr.AT), η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) 403 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΠΡΟΛΟΓΟΣ 5 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2009

ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2009 ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2009 Πωλήσεις: 2.764,1 εκ. ευρώ έναντι 2.760,2 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2008 (αύξηση 0,1%) Κέρδη προ τόκων, φόρων και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάμεσες Καταστάσεις Πληροφόρησης Τριμήνου 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάμεσες Καταστάσεις Πληροφόρησης Τριμήνου 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Χρηματοοικονομικές εξελίξεις και επιδόσεις περιόδου αναφοράς... 2 Β. Σημαντικά γεγονότα κατά την τρίμηνη περίοδο 2018 και η επίδρασή τους στις ενδιάμεσες καταστάσεις πληροφόρησης... 3

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2009

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2009 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2009 Πωλήσεις: 1.462,7 εκ. ευρώ έναντι 1.379,6 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2008 (αύξηση 6,0%) Kέρδη προ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Της 30ης Ιουνίου 2005

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Της 30ης Ιουνίου 2005 ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Της 30ης Ιουνίου 2005 Σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ Α Εξάμηνο 2005 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Στοιχεία κατάστασης αποτελεσμάτων περιόδου 2. Στοιχεία ισολογισμού περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2010

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2010 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2010 Πωλήσεις: 1.372,4 εκ. ευρώ έναντι 1.462,7 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2009 (µείωση 6,2%) Kέρδη προ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Α Τρίμηνο 2005 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Στοιχεία κατάστασης αποτελεσμάτων 2. Στοιχεία ισολογισμού 3. Στοιχεία κατάστασης μεταβολών καθαρής θέσης 4. Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2006

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2006 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2006 Πωλήσεις: 1.044,0 εκ. Ευρώ έναντι 880,8 εκ. Ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2005 (αύξηση 18,5%) Κέρδη προ τόκων, φόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN. 30 Σεπτεμβρίου 2006

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN. 30 Σεπτεμβρίου 2006 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN 30 Σεπτεμβρίου 2006 Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Μεσογείων 109 111 Αθήνα 115 26 AMAE 6073/06/B/86/12 www.geniki.gr Τηλ: +30 210

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΗΜ ΑΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΔΙΑΔΗΜ ΑΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜ ΑΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 (σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης) Βεβαιώνεται ότι οι συνημμένες Οικονομικές Καταστάσεις είναι εκείνες που

Διαβάστε περισσότερα

Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις. για την περίοδο. (1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2006)

Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις. για την περίοδο. (1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2006) Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις για την περίοδο (1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2006) Βεβαιώνεται ότι οι συνημμένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις είναι εκείνες που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ενοποιημένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΥΡΟΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε

ΔΟΥΡΟΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε ΔΟΥΡΟΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2006 Βεβαιώνεται ότι οι συνημμένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015

Δελτίο Τύπου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015 Οι επιδόσεις του Α τριμήνου επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη αύξηση της κερδοφορίας Αθήνα 26 Μαΐου 2015 Η ΟΠΑΠ Α.Ε. (OPAr.AT, OPAP:GA), η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει τα

Διαβάστε περισσότερα

Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις για την Εξαμηνιαία περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2007

Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις για την Εξαμηνιαία περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2007 Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις για την Εξαμηνιαία περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2007 Βεβαιώνεται ότι οι συνημμένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις είναι εκείνες που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις

Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις ΟΠΑΠ A.E. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις (Ατομικές και Ενοποιημένες) της 31 ης Μαρτίου 2009 (1 η Ιανουαρίου 31 η Μαρτίου 2009) Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΛΠ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - AΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40

ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα: ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ από 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Γενικές πληροφορίες για την εταιρία. Στοιχεία και πληροφορίες περιόδου από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Μαρτίου 2005.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Γενικές πληροφορίες για την εταιρία. Στοιχεία και πληροφορίες περιόδου από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Μαρτίου 2005. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Γενικές πληροφορίες για την εταιρία Στοιχεία και πληροφορίες περιόδου από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Μαρτίου 2005. Τα παρακάτω στοιχεία και πληροφορίες στοχεύουν σε µια συνοπτική ενηµέρωση, για

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2017

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2017 BRAINBOX (ΜΠΡΕΪΝΜΠΟΞ) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Δ.Τ.: BRAINBOX Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 2-4, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ.: 55 133 ΤΗΛ.: 2310 829729, FAX: 2311 829721 Α.Φ.Μ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο και το ωδεκάµηνο που έληξε 31 εκεµβρίου 2006

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο και το ωδεκάµηνο που έληξε 31 εκεµβρίου 2006 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο και το ωδεκάµηνο που έληξε 31 εκεµβρίου 2006 Πωλήσεις: 4.633,4 εκ. ευρώ έναντι 3.695,2 εκ. ευρώ το 2005 (αύξηση 25,4%) Κέρδη προ τόκων, φόρων

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικός Απολογισμός

Οικονομικός Απολογισμός Οικονομικός Απολογισμός ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ) Α.Ε. Έκθεση επί των Ατομικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων Ελέγξαμε

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2014

Δελτίο Τύπου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2014 Η ΟΠΑΠ ανακοινώνει ετήσια αύξηση μεγεθών για πρώτη φορά μετά το 2008 Αθήνα 30 Μαρτίου 2015 Η ΟΠΑΠ Α.Ε. (OPAr.AT), η μεγαλύτερη εταιρία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει τα ενοποιημένα οικονομικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2007

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2007 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 20 Πωλήσεις: 2.375,3 εκ. ευρώ έναντι 2.289,8 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 20 (αύξηση 3,7%) Κέρδη προ τόκων, φόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις... 3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις... 3 Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις (Ατομικές και Ενοποιημένες) της 31 ης Μαρτίου 2010 (1 η Ιανουαρίου 31 η Μαρτίου 2010) Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΛΠ 34) Οι συνημμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2016

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2016 BRAINBOX (ΜΠΡΕΪΝΜΠΟΞ) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Δ.Τ.: BRAINBOX Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 2-4, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ.: 55 133 ΤΗΛ.: 2310 829729, FAX: 2311 829721 Α.Φ.Μ.:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου Οικονομικά Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2016

Δελτίο Τύπου Οικονομικά Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2016 Αθήνα 30 Αυγούστου Η ΟΠΑΠ Α.Ε. (OPAr.AT, OPAP:GA), η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΑΠ Α.Ε. Το ιοικητικό Συµβούλιο της εταιρείας, στη συνεδρίασή του της 21/11/, ενέκρινε τις οικονοµικές καταστάσεις του εννεαµήνου του, σύµφωνα µε τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Παρουσίασης.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΛΥ Α ΑΕ. Ενδιάµεσες Οικονοµικές Καταστάσεις. σύµφωνα µε τα ιεθνή Λογιστικά Πρότυπα

ΙΛΥ Α ΑΕ. Ενδιάµεσες Οικονοµικές Καταστάσεις. σύµφωνα µε τα ιεθνή Λογιστικά Πρότυπα ΙΛΥ Α ΑΕ Ενδιάµεσες Οικονοµικές Καταστάσεις Περιόδου 1 ης Ιανουαρίου 2006 έως 31 ης Μαρτίου 2006 σύµφωνα µε τα ιεθνή Λογιστικά Πρότυπα Βεβαιώνεται ότι οι συνηµµένες Ενδιάµεσες Οικονοµικές Καταστάσεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΕΥΒΟΙΑΣ «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε.» ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 2 ο Χλμ. Επαρχιακής Οδού ΨΑΧΝΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ 2015 Βάσει των Ελληνικών Λογιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2006

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2006 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2006 Πωλήσεις: 2,289.8 εκ. Ευρώ έναντι 1,709.0 εκ. Ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2005 (αύξηση 34.0%) Κέρδη προ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Συνοπτικές ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις για την Περιεχόμενα Ισολογισμός...3 Κατάσταση αποτελεσμάτων...5 Κατάσταση μεταβολών ιδίων κεφαλαίων...7 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - AΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα:

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή

Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Προς τους Μετόχους της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων Ελέγξαμε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Ισολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως, Ταμειακές Ροές) ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Ισολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως, Ταμειακές Ροές) ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Ισολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως, Ταμειακές Ροές) ΔΙΔΑΣΚΩΝ Γεώργιος Αληφαντής, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τ. Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής 1 η Εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2010

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2010 0 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων 1 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση μεταβολών στα ίδια κεφάλαια 2 Ενδιάμεση ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση διαδικτύου: Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των οικονομικών καταστάσεων: 26 Νοεμβρίου 2012

Διεύθυνση διαδικτύου:  Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των οικονομικών καταστάσεων: 26 Νοεμβρίου 2012 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα: ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ από 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις για την περίοδο 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2014 Βεβαιώνεται ότι οι συνημμένες Ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΩΝ ΕΔΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΕΒΡΟΥ Σ. Οικονόμου ΑΡ. Μ.Α.Ε /65/Β/86/03 ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΩΝ ΕΔΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΕΒΡΟΥ Σ. Οικονόμου ΑΡ. Μ.Α.Ε /65/Β/86/03 ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΩΝ ΕΔΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΕΒΡΟΥ Σ. Οικονόμου 3 681 31 ΑΡ. Μ.Α.Ε. 11131/65/Β/86/03 ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. 54408321000 Οικονομικές Καταστάσεις Της χρήσης από 1 η Ιανουαρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒΙΝΟΙΛ ΤΡΕΙΝΤΕΡ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (Δ.Π.Χ.Π) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

ΑΒΙΝΟΙΛ ΤΡΕΙΝΤΕΡ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (Δ.Π.Χ.Π) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2005 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (Δ.Π.Χ.Π) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδες ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2009

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2009 0 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Συνοπτική Ενοποιημένη Κατάσταση Λογαριασμού Αποτελεσμάτων 1 Συνοπτική Ενοποιημένη Κατάσταση Συνολικών Εσόδων 2 Συνοπτική Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις... 3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις... 3 Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις (Ατομικές και Ενοποιημένες) της 31 ης Μαρτίου 2011 (1 η Ιανουαρίου 31 η Μαρτίου 2011) Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΛΠ 34) Οι συνημμένες

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Τύπου Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει σηµαντική αύξηση καθαρών κερδών κατά 18% το β τρίµηνο του 2012

ελτίο Τύπου Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει σηµαντική αύξηση καθαρών κερδών κατά 18% το β τρίµηνο του 2012 ΟΠΑΠ ΑΕ Ενοποιηµένα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2012 ελτίο Τύπου Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει σηµαντική αύξηση καθαρών κερδών κατά 18% το β τρίµηνο του 2012 Αθήνα 23 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Ενδιάμεσες συνοπτικές, εταιρικές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο που έληξε την 31 Μαρτίου 2006

Ενδιάμεσες συνοπτικές, εταιρικές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο που έληξε την 31 Μαρτίου 2006 SOLVENCY ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. Ενδιάμεσες συνοπτικές, εταιρικές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο που έληξε την 31 Μαρτίου 26 31 Μαρτίου 26 -Συνοπτικές ενδιάμεσες, εταιρικές και

Διαβάστε περισσότερα

Γ Τρίμηνο 2016 Ενδιάμεσες Καταστάσεις Πληροφόρησης. Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς

Γ Τρίμηνο 2016 Ενδιάμεσες Καταστάσεις Πληροφόρησης. Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς Γ Τρίμηνο 2016 Ενδιάμεσες Καταστάσεις Πληροφόρησης Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Χρηματοοικονομικές εξελίξεις και επιδόσεις περιόδου αναφοράς... 2 Β. Σημαντικά

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - A.B.E.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα: ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ από 1 Ιανουαρίου 2012 έως 31 Μαρτίου 2012 Σύμφωνα με την Απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011 0 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων 1 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση οικονομικής θέσης 2 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΚΤΟΝΑΡΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΑΓ.ΤΡΥΦΩΝΟΣ 8, Αθήνα. Αρ.Μ.Α.Ε.46416/014Τ/Β/00/501 ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ

ΤΕΚΤΟΝΑΡΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΑΓ.ΤΡΥΦΩΝΟΣ 8, Αθήνα. Αρ.Μ.Α.Ε.46416/014Τ/Β/00/501 ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ ΤΕΚΤΟΝΑΡΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓ.ΤΡΥΦΩΝΟΣ 8, 145 62 Αθήνα Αρ.Μ.Α.Ε.46416/014Τ/Β/00/501 ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ. 003843901000 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ χρήσεως 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015 1 Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 31 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2005 (Ποσά σε ) Σημειώσεις μετά απο προσαρμογή 31 Μαρτίου 2005 31 Μαρτίου 2004 Πωλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2016

Δελτίο Τύπου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2016 Αθήνα 30 Μαΐου 2016 Η ΟΠΑΠ Α.Ε. (OPAr.AT, OPAP:GA), η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει τις Οικονομικές Επιδόσεις της, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εννεάµηνο που έληξε 30 Σεπτεµβρίου 2006

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εννεάµηνο που έληξε 30 Σεπτεµβρίου 2006 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εννεάµηνο που έληξε 30 Σεπτεµβρίου 20 Πωλήσεις: 3.374,1 εκ. Ευρώ έναντι 2.599,4 εκ. Ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 20 (αύξηση 29,8%) Κέρδη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑ ΣΕΙΣ 1. Στοιχεία Κατάστασης Συνολικών Εσόδων της χρήσης που έληξε την 31 η Δεκεμβρίου 2012 2. Στοιχεία Κατάστασης Οικονομικής Θέσης της 31 ης Δεκεμβρίου 2012 3. Στοιχεία Κατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις... 3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις... 3 Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις (Ατομικές και Ενοποιημένες) της 30 ης Σεπτεμβρίου 2009 (1 η Ιανουαρίου 30 η Σεπτεμβρίου 2009) Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΛΠ 34) Οι συνημμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ 30 ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 (μετά από προσαρμογή) (Ποσά σε ) Σημειώσεις 1.01-30.06.2005 1.01-30.06.2004 1.04-30.06.2005 1.04-30.06.2004

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Οικονομικός Aπολoγισμός 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1.ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ

1.ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ 1.ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ 1.1.ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 1.1.1.Αποτελέσµατα Χρήσεων 2002-2004 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ 2002-2004 (ΣΕ 000 )* 2002 2003 2004 Κύκλος εργασιών -Βιοµηχανική

Διαβάστε περισσότερα