GSM-23DT (User s Manual VA-R4)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "www.invibit.com GSM-23DT (User s Manual VA-R4)"

Transcript

1 1

2 2 ΠΡΟΣΟΧΗ Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, αναπαραγωγή μέρους ή όλου του εγχειριδίου χωρίς την γραπτή συγκατάθεση της InviBIT Ε.Π.Ε. Τα λογότυπα, τα προϊόντα και οι ονομασίες εταιριών τρίτων, ανήκουν στους αντίστοιχους νόμιμους ιδιοκτήτες. Copyright 2012 InviBIT Ltd ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Η χρήση του συστήματος GSM-23DT γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του χρήστη. Η InviBIT δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιεσδήποτε ζημίες που μπορεί να προκύψουν από την χρήση της συσκευής. Το προϊόν είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας υλικά και εξαρτήματα, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Το προϊόν καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή οδηγία 2002/96/ΕΚ. Ενημερωθείτε σχετικά με το ανεξάρτητο τοπικό σύστημα συλλογής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων. Μην παραβείτε τους τοπικούς κανονισμούς και μην απορρίψετε τα παλιά σας προϊόντα μαζί με τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα. Η σωστή μέθοδος απόρριψης των παλιών σας προϊόντων συμβάλει στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

3 3 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ... 4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 4 ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ... 5 ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΛΥΧΝΙΩΝ (LED)... 6 ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ... 6 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ... 8 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΡΤΑΣ SIM ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Ε-MAIL ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΡΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ - ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ MACRO ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ... 26

4 4 ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλες οι ασύρματες συσκευές είναι ευαίσθητες σε ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και κατά συνέπεια σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει δυσλειτουργία. Μόνο ειδικευμένοι τεχνικοί μπορούν να εγκαταστήσουν την συσκευή. Η συσκευή ΔΕΝ είναι αδιάβροχη. Πρέπει να εγκατασταθεί σε προστατευμένο από νερά ή/και υπερβολική υγρασία χώρο. Η συσκευή GSM-23DT μπορεί να εκτελέσει εντολές δεχόμενη εισερχόμενες κλήσης. Από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο για να δίνετε εντολές στη συσκευή, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το κινητό σας τηλέφωνο αποτελεί μια συσκευή απομακρυσμένου ελέγχου. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια κατά λάθος κλήση από το κινητό σας στη συσκευή μπορεί να ενεργοποιήσει κάποιο μηχανισμό, χωρίς τη θέλησή σας και εν αγνοία σας. Για να ενημερώνεστε άμεσα για τέτοια συμβάντα, ενεργοποιείστε πάντα την επιβεβαίωση εκτέλεσης εντολής (για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιβεβαίωση εντολών, ανατρέξτε παρακάτω ή επικοινωνήστε με την InviBIT Ε.Π.Ε.). ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Το GSM-23DT θα πρέπει να εγκατασταθεί σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης. Σας συνιστούμε να ακολουθήσετε πιστά της οδηγίες αυτές για αποφυγή τραυματισμών ή ζημιών σε περιουσίες. Θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις απαιτήσεις ασφαλείας πριν από την χρήση. Κατά την χρήση κρίνεται σκόπιμο να τοποθετήσετε το GSM-23DT έτσι ώστε τα LEDs να είναι ορατά στο χρήστη καθώς αυτά παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση της συσκευής. Εάν η συσκευή παρουσιάσει δυσλειτουργία, μόνο ειδικευμένο προσωπικό μπορεί να την επισκευάσει. Συστήνουμε άμεση αποσύνδεση της συσκευής και αποστολή της στον κατασκευαστή. Θα πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα συστήματα προστασίας καθώς και ασφάλειες στον ηλεκτρολογικό πίνακα. ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Αποσυνδέστε τις συσκευές που ελέγχονται από το GSM-23DT πριν το αποσυνδέσετε από το δίκτυο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ηλεκτρικό δίκτυο έχει ταξινομηθεί ως επικίνδυνο. Μόνο ειδικευμένοι εγκαταστάτες μπορούν να συνδέσουν ή να αποσυνδέσουν τη συσκευή. Μην ανοίγετε τη συσκευή ή παραβιάσετε το προστατευτικό κάλυμμα γιατί ενδέχεται να έρθετε σε επαφή με υψηλές τάσεις.

5 5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το GSM-23DT είναι μια συσκευή για τον τηλεχειρισμό απομακρυσμένων συσκευών, παρακολούθησης συστημάτων συναγερμού, συστημάτων ποτίσματος, θερμοκρασίας και άλλων συστημάτων - εγκαταστάσεων (ψυγείων, κλιβάνων κλπ) μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Η παραμετροποίηση και ο έλεγχος της συσκευής γίνεται με τη web εφαρμογή,που σχεδιάστηκε ειδικά για το GSM-23DT και μπορείτε να τη βρείτε στην ιστοσελίδα της InviBIT, Επιπλέον, η παραμετροποίηση και ο έλεγχος της συσκευής μπορεί να γίνει με το κλασσικό τρόπο, με γραπτά μηνύματα (SMS) και αναπάντητες κλήσεις. Το GSM-23DT αναγνωρίζει αποκλειστικά και μόνον τις εισερχόμενες κλήσεις και τα SMS που προέρχονται από τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι καταχωρημένοι στην κάρτα SIM ως επαφές. Για τα μηνύματα SMS απαιτείται πρόσθετα το Password διαχειριστή ή χρήστη. Η συσκευή υποστηρίζει ένα διαχειριστή και μέχρι 255 χρήστες με ανεξάρτητο password. Το GSM-23DT διαθέτει 2 ψηφιακές εισόδους, 2 εξόδους ρελέ με ανοιχτές επαφές σε κατάσταση ηρεμίας (N.O.), μια είσοδο για παρακολούθηση της τάσης δικτύου, μια αναλογική είσοδο για αισθητήρες θερμοκρασίας τύπου Pt100 και ένα ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας (ακριβείας). Ανάλογα με τη παραμετροποίηση του από τον χρήστη μπορεί να εκτελέσει σύνθετες λειτουργίες εξόδων, να παρακολουθήσει τη θερμοκρασία και τις εισόδους και να ενημερώνει με SMS ή για τη κατάστασή τους. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Τροφοδοσία: 10-24Vdc, 1Amax (Μέση 100mA) Κατανάλωση: 4W max (Μέση 0,5W) Ασύρματο modem: Triple Band GSM (900/1800/1900 Mhz) Κεραία: Εξωτερική γωνιακή κεραία, SMA, 2dB (παρέχεται με το προϊόν) Εκπεμπόμενη Ισχύς: Class 4 (2W) - GSM900, Class 2(1W) - GSM1800/ Ψηφιακές Είσοδοι (ενεργό 0 = 0-2 Vdc / ανενεργό 1 = Vdc) 1 Λογική Είσοδο για παρατήρηση της τάσης δικτύου (ενεργό: 230V) 1 Αναλογική Είσοδο για αισθητήρα θερμοκρασίας τύπου Pt100 ( C), Σφάλμα: ±0,1 C max για τη περιοχή C και ±1% max εκτός της περιοχής C. 1 Ενσωματωμένο Αισθητήριο Θερμοκρασίας ακριβείας LM335 ( C), Σφάλμα: ±0,5 C max 2 Έξοδοι Relay ανοικτής επαφής (Ν.Ο.), 5A - 230V/50Hz, 5A - 30Vdc 1 Θύρα Επικοινωνίας (προαιρετικά) : RS232, bps N-8-1, Flow control: Νο Θερμοκρασία λειτουργίας από -20 C έως +50 C Σχετική υγρασία λειτουργίας (RH%) : % Στήριξη ράγας DIN Διαστάσεις (M/Π/Y): (Μ4) - 90,5mm/71,1mm/57,8mm (χωρίς κεραία)

6 6 ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΛΥΧΝΙΩΝ (LED) POWER: Τροφοδοσία συσκευής. Είναι πάντα αναμμένο όταν η συσκευή τροφοδοτείται κανονικά. SIGNAL: Ένδειξη λειτουργίας modem. Ανενεργό Η μονάδα GSM είναι εκτός λειτουργίας ή δεν έχει εισαχθεί σωστά η κάρτα SIM ή δεν έχει απενεργοποιηθεί ο τετραψήφιος κωδικός ασφαλείας, PIN της κάρτας. Σύντομη αναλαμπή μια φορά κάθε 1 δευτερόλεπτο (περίπου) To modem είναι σε φάση αναζήτησης δικτύου. Σύντομη αναλαμπή μια φορά κάθε 3 δευτερόλεπτα (περίπου) To modem είναι κανονικά συνδεδεμένο στο GSM δίκτυο. OUT1: OUT2: Ανάβει όταν η έξοδος 1 είναι ενεργή. Ανάβει όταν η έξοδος 2 είναι ενεργή. ΙΝ1: Ανάβει όταν η είσοδος 1 είναι ενεργοποιημένη (Λογικό 0 ). ΙΝ2: Ανάβει όταν η είσοδος 2 είναι ενεργοποιημένη (Λογικό 0 ). PWRIN: Ανάβει όταν η υπάρχει τάση δικτύου στην είσοδο PWRIN. ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ Κλέμα 12 επαφών OUT1: Επαφές ρελέ 1 (ανοιχτή επαφή σε κατάσταση ηρεμίας, Ν.Ο.) Η επαφή αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί με εισερχόμενες κλήσεις ή/και SMS. Μέγιστο φορτίο 230VAC/5A.

7 7 OUT2: PWRIN: IN1: IN2: Επαφές ρελέ 2 (ανοιχτή επαφή σε κατάσταση ηρεμίας, Ν.Ο.) Η επαφή αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί με εισερχόμενες κλήσεις ή/και SMS. Μέγιστο φορτίο 230VAC/5A. Λογική είσοδος για την παρακολούθηση της τάσης δικτύου. Τάση ενεργοποίησης 230Vac. Ψηφιακή είσοδος 1. (ενεργό 0 = 0-2 Vdc / ανενεργό 1 = Vdc) Ψηφιακή είσοδος 2. (ενεργό 0 = 0-2 Vdc / ανενεργό 1 = Vdc) 10-24Vdc: Τροφοδοσία κυκλώματος. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο τροφοδοτικό. Προτείνεται 12Vdc/1A. Η συσκευή διαθέτει προστασία ανάστροφης πολικότητας και δεν θα λειτουργήσει έως ότου τροφοδοτηθεί σωστά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην παραβείτε τα παραπάνω όρια των τάσεων της τροφοδοσίας και των εισόδων εξόδων γιατί μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη συσκευή. Σε αυτή τη περίπτωση η συσκευή δεν καλύπτεται από καμία εγγύηση. Κλέμα 3 επαφών Η κλέμα 3 επαφών προορίζεται για την σύνδεση του αισθητήρα θερμοκρασίας τύπου Pt100. Pt100 2 επαφών: Ενώστε το λευκό καλώδιο στον πρώτο από αριστερά πόλο της κλέμας και το κόκκινο καλώδιο στο δεύτερο πόλο της κλέμας. Τέλος, βραχυκυκλώστε το δεύτερο με το τρίτο πόλο της κλέμας (βλ. σχήμα επόμενης σελίδας). Pt100 3 επαφών: Pt100 4 επαφών: Συνδέστε το λευκό καλώδιο στον πρώτο από αριστερά πόλο της κλέμας και τα δύο κόκκινα καλώδια στους δύο επόμενους πόλους, διαδοχικά (βλ. σχήμα επόμενης σελίδας). Ενώστε τα λευκά καλώδια μαζί στον πρώτο από αριστερά πόλο της κλέμας και τα δύο κόκκινα καλώδια στους δύο επόμενους πόλους, διαδοχικά (βλ. σχήμα επόμενης σελίδας). Σε περίπτωση που δεν είναι επιθυμητή η χρήση αισθητήρα θερμοκρασίας τότε οι επαφές μπορούν να μείνουν ανοιχτές. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην χρησιμοποιείτε αυτές τις επαφές για να συνδέσετε άλλες αισθητήριες διατάξεις ή συσκευές. Μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη συσκευή. Σε αυτή τη περίπτωση η συσκευή δεν καλύπτεται από καμία εγγύηση.

8 8 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ 1. Σύνδεση αισθητηρίου τύπου Pt100.

9 9 2. Από μπαταρία 12V και παρακολούθηση τάσης δικτύου 3. Από δίκτυο 230V

10 10 4. Σύνδεση αντλίας (πομόνα) Οι έξοδοι OUT1 και OUT2 συνδέονται στη θέση των button START και STOP αντίστοιχα. Τα button μπορεί να καταργηθούν ή να παραμείνουν για τον επί τόπου (manual) έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα συνδέστε την επαφή της εξόδου OUT1 παράλληλα με τις επαφές του Button START (ή στη θέση του Button START) και την επαφή της εξόδου OUT2 σε σειρά με το Button STOP (ή στη θέση του Button STOP). Όπου απαιτείται η χρήση τριφασικού ρελέ μεγάλης ισχύος (με θερμικό), αρκεί να συνδέσετε την επαφή A1 του τριφασικού ρελέ με την επαφή 6(34) και την επαφή Α2 του τριφασικού ρελέ με τον ουδέτερο. Συμβουλευτείτε τα διαγράμματα αριστερά και κάτω.

11 11 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Προμηθευτείτε μια κάρτα SIM από τον πάροχο της προτίμησής σας. Εισάγετε την κάρτα σε ένα οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο και αφού εισάγεται το PIN που σας έχει δοθεί κάντε τις ακόλουθες ενέργειες : Από τις ρυθμίσεις ασφάλειας απενεργοποιήστε την χρήση PIN. Για να λειτουργήσει η συσκευή GSM-23DT πρέπει να απενεργοποιηθεί ο τετραψήφιος κωδικός ασφαλείας, PIN. Απενεργοποιήστε τις προωθήσεις κλήσεων από την κάρτα SIM, σε περίπτωση που είναι ενεργές από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Αν δεν είστε βέβαιοι, συμβουλευθείτε τον πάροχό σας. Εισάγεται στον κενό κατάλογο τηλεφώνων της κάρτας SIM τους τηλεφωνικούς αριθμούς (μέχρι 255) που θέλετε να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες του GSM-23DT. Τηλεφωνικές κλήσεις ή SMS από μη καταχωρημένους χρήστες απορρίπτονται από την συσκευή. Οι καταχωρήσεις πρέπει να έχουν εκτός από τον τηλεφωνικό αριθμό και ένα οποιοδήποτε όνομα που να αποτελείται τουλάχιστον από ένα γράμμα. Το όνομα της καταχώρησης είναι και το password του αντίστοιχου χρήστη. ΠΡΟΣΟΧΗ! Βεβαιωθείτε ότι οι καταχωρήσεις έγιναν στην κάρτα SIM και ΟΧΙ στην μνήμη του τηλεφώνου σας. Αν δεν είστε βέβαιοι, συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης του κινητού σας. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΡΤΑΣ SIM Αφαιρέστε το καπάκι με ένα μικρό ίσιο κατσαβίδι. (βλ. σχήμα επόμενης σελίδας) Τοποθετήστε την κάρτα SIM στην θήκη προσέχοντας ώστε η εγκοπή της κάρτας να βρίσκεται επάνω δεξιά και οι χρυσές επαφές της από τη κάτω πλευρά. Επανατοποθετήστε το πλαστικό καπάκι. Το GSM-23DT είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Αφού κάνετε την κατάλληλη συνδεσμολογία για την εφαρμογή σας, τροφοδοτήστε το κύκλωμα. Θα δείτε τα LED των εισόδων-εξόδων να ανάβουν και να σβήνουν διαδοχικά το ένα μετά το άλλο και στο τέλος θα αναβοσβήσουν τρεις φορές όλα μαζί. Το LED με την ένδειξη Power θα πρέπει να ανάψει αμέσως και το LED με την ένδειξη SIGNAL θα πρέπει να αρχίσει να αναβοσβήνει με γρήγορο ρυθμό (περίπου 1 αναλαμπή ανά δευτερόλεπτο). Αυτό σημαίνει ότι το modem είναι σε φάση αναζήτησης δικτύου. Μετά από 15 έως 30 δευτερόλεπτα ο ρυθμός θα αλλάξει και θα πρέπει να υπάρχει μια σύντομη αναλαμπή ανά 3 δευτερόλεπτα, περίπου. Αυτό σημαίνει ότι το GSM-23DT έχει συνδεθεί στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις εγκατάστασης του GSM-23DT μέσα σε μεταλλικούς βιομηχανικούς πινάκες η χρήση εξωτερικής κεραίας με καλώδιο είναι επιβεβλημένη καθώς η συσκευή μπορεί να λειτουργεί κανονικά

12 12 με την πόρτα του πίνακα ανοιχτή άλλα να μην λειτουργεί όταν αυτή θα κλείσει. Αν το LED SIGNAL δεν ανάβει καθόλου τότε το modem δεν έχει ξεκινήσει ή η κάρτα SIM δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή δεν έχει απενεργοποιηθεί ο τετραψήφιος κωδικός ασφαλείας PIN.

13 13 ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Αν το GSM-23DT λειτουργεί για πρώτη φορά τότε θα έχει την εργοστασιακή παραμετροποίηση. Καλέστε το GSM-23DT από ένα καταχωρημένο αριθμό τηλεφώνου. Βεβαιωθείτε ότι καλεί κανονικά. Το LED με την ένδειξη OUT1 θα πρέπει να ανάψει και η έξοδος OUT1 θα πρέπει να ενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια η συσκευή θα τερματίσει τη κλήση σας. Τέλος, θα σας καλέσει πίσω για να επιβεβαιώσει την εκτέλεση της εντολής. Αν η λειτουργία αυτή εκτελεστεί κανονικά μπορείτε να προχωρήσετε στην παραμετροποίηση της συσκευής. ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ Η παραμετροποίηση και ο έλεγχος της συσκευής γίνεται με τη web εφαρμογή, που σχεδιάστηκε ειδικά για το GSM-23DT και μπορείτε να τη βρείτε στην ιστοσελίδα της InviBIT, Επιπλέον, η παραμετροποίηση και ο έλεγχος της συσκευής μπορεί να γίνει με το κλασσικό τρόπο, με γραπτά μηνύματα (SMS) και αναπάντητες κλήσεις. Ο τηλεφωνικός αριθμός του αποστολέα πρέπει να είναι καταχωρημένος στην κάρτα SIM. Σε αντίθετη περίπτωση το μήνυμα θα απορριφθεί. Στα μηνύματα δεν γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Τα μηνύματα παραμετροποίησης ξεκινούν πάντα με το Password διαχειριστή που εργοστασιακά είναι INVIBIT. Τα μηνύματα εντολών διαχείρισης ή αναφοράς κατάστασης ξεκινούν πάντα με το Password χρήστη (αποστολέα) που είναι το όνομα του χρήστη, έτσι όπως έχει καταχωρηθεί στην κάρτα SIM για τον αντίστοιχο αριθμό τηλεφώνου π.χ. «GEORGE». Σε όλες τις περιπτώσεις το Password πρέπει να ξεκινά με κάποιο χαρακτήρα και να αποτελείται μόνο από λατινικούς χαρακτήρες (Α..Ζ) ή/και αριθμούς (0..9), ενώ δεν υπάρχει διάκριση πεζών-κεφαλαίων. ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Αποστολή SMS Στην ομάδα εντολών διαχείρισης εντάσσονται όλες εκείνες οι εντολές που σχετίζονται με τον απομακρυσμένο έλεγχο. Πρόκειται για ρητές εντολές κάθε χρήστη προς τη συσκευή. Μετά το όνομα χρήστη πρέπει να ακολουθεί το όνομα ή το ψευδώνυμο της εξόδου ακολουθούμενο από τις λεπτομέρειες εκτέλεσης. Το ακόλουθο παράδειγμα περιγράφει την άμεση ενεργοποίηση των εξόδων OUT1, OUT2 για 5Sec και 1Min αντίστοιχα. Μετά το πέρας των χρόνων οι έξοδοι θα επανέλθουν. GEORGE LIGHTS=ON 5SEC OUT2=ON 1MIN (*) (*) Στο παράδειγμα υποτίθεται ότι έχει παραμετροποιηθεί η OUT1 με το ψευδώνυμο LIGHTS.

14 14 Εναλλακτικά ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ακόλουθες λέξεις κλειδιά: ON: OFF: NOT: Κλείνει την επαφή του Relay (OUTx) Ανοίγει την επαφή του Relay (OUTx) Μετάγει το Relay (OUTx) στην αντίθετη κατάσταση από τη τρέχουσα SEC: Διάρκεια παραμονής στη νέα κατάσταση σε Sec (0-9999) MIN: Διάρκεια παραμονής στη νέα κατάσταση σε Min (0-9999) Αν στο μήνυμα δεν αναφέρεται κάποια από τις λέξεις κλειδιά Sec, Min τότε η/οι έξοδος/οι παραμένουν μόνιμα στη νέα κατάσταση. Μετά την εκτέλεση της εντολής ακολουθεί η επιβεβαίωση του χρήστη σύμφωνα με τη παραμετροποίηση που έχει προηγηθεί. Μπορεί να είναι μήνυμα κατάστασης, κλήση ή καμία επιβεβαίωση. Αναπάντητη Κλήση Όταν ο χρήστης κάνει κλήση στην συσκευή τότε η συσκευή τερματίζει την εισερχόμενη κλήση και εκτελεί τις εντολές των εξόδων βάσει της παραμετροποίησης που έχει προηγηθεί. Μετά την εκτέλεση της εντολής ακολουθεί η επιβεβαίωση του χρήστη, επίσης, σύμφωνα με τη παραμετροποίηση που έχει προηγηθεί. Μπορεί να είναι μήνυμα κατάστασης, κλήση ή καμία επιβεβαίωση. Η εργοστασιακή παραμετροποίηση ορίζει ότι για κάθε εισερχόμενη κλήση από καταχωρημένο τηλέφωνο στην κάρτα, η συσκευή θα αλλάζει τη κατάσταση (NOT) της εξόδου (OUT1) και θα ενημερώνει το χρήστη με κλήση. ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ Οι εντολές αναφοράς κατάστασης δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη ή/και στο διαχειριστή να ενημερώνεται για τη τρέχουσα κατάσταση της συσκευής ανά πάσα στιγμή με την αποστολή ενός μηνύματος. Στη συνέχεια φαίνονται οι λέξεις κλειδιά για τον απλό χρήστη και το διαχειριστή αντίστοιχα. STATUS: SETUP: Επιστρέφει μήνυμα αναφοράς (STATUS MESSAGE) σχετικά με τη τρέχουσα κατάσταση των εισόδων, εξόδων, τις τιμές των αισθητήρων θερμοκρασίας και το επίπεδο σήματος. Η εντολή μπορεί να δοθεί από όλους τους χρήστες. Επιστρέφει αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες παραμετροποίησης (έως 4 SMS). Αφορά μόνο στο διαχειριστή.

15 15 LIST: FS: ROFF/RON: MAILOFF/ MAILON: Επιστρέφει μια λίστα με όλες τις επαφές της κάρτας SIM στη μορφή Όνομα Τηλέφωνο. Αφορά μόνο στο διαχειριστή. Επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στη συσκευή. Επαναφέρει τις εξόδους στη κατάσταση ηρεμίας (N.O. Ανοικτή επαφή). Αφορά μόνο στο διαχειριστή. Με τις εντολές ROFF, RON ο διαχειριστής μπορεί να απ/ενεργοποιήσει την αναφορά γεγονότων και την επιβεβαίωση εκτέλεσης. Αφορά στην επιβεβαίωση μέσω SMS και στην επιβεβαίωση με κλήση. Με τις εντολές MAILOFF, MAILON ο διαχειριστής μπορεί να απ/ενεργοποιήσει την αναφορά γεγονότων μέσω . ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Αυτή η ομάδα εντολών είναι διαθέσιμη μόνο στο διαχειριστή (Administrator). Ο διαχειριστής μπορεί να ορίζει ένα όνομα για τη συσκευή (π.χ. ALARM_SPITI), να αλλάξει το Password διαχειριστή και να ορίσει έως τρία τηλέφωνα και ένα ως αποδέκτες των μηνυμάτων αναφοράς γεγονότων. Όλα τα μηνύματα που περιέχουν εντολές ταυτότητας πρέπει να ξεκινούν με το Password διαχειριστή. Ακολουθούν οι λέξεις κλειδιά για αυτή την ομάδα εντολών: ID=!Text!: Αναγνωριστικό συσκευής. Το μήνυμα Text θα εμφανίζεται ως επικεφαλίδα σε κάθε μήνυμα ή/και , ώστε ο χρήστης να αναγνωρίζει άμεσα από ποια συσκευή ήρθε το μήνυμα. Τα θαυμαστικά «!» στην αρχή και το τέλος είναι υποχρεωτικά. SP=NEWPASS: Αλλαγή Password διαχειριστή, όπου NEWPASS είναι το νέο Password διαχειριστή. Μόνο λατινικοί χαρακτήρες (Α..Ζ) και αριθμοί (0..9) είναι αποδεκτοί. Δεν γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων. PH1=69.,. PH2= Προγραμματισμός του πρώτου τηλεφώνου λήψης μηνυμάτων αναφοράς γεγονότων. Ο τηλεφωνικός αριθμός πρέπει να αποτελείται από 10 χαρακτήρες. Το πρόθεμα +30 δεν είναι απαραίτητο. Ο τηλεφωνικός αριθμός μπορεί να αντιστοιχεί σε σταθερό ή κινητό με οποιοδήποτε πρόθεμα. Προγραμματισμός του δεύτερου τηλεφώνου λήψης μηνυμάτων αναφοράς γεγονότων. Ο τηλεφωνικός αριθμός πρέπει να αποτελείται από 10 χαρακτήρες. Το πρόθεμα +30 δεν είναι απαραίτητο. Ο τηλεφωνικός αριθμός μπορεί να αντιστοιχεί σε σταθερό ή κινητό με οποιοδήποτε πρόθεμα.

16 16 PH3=69 Προγραμματισμός του τρίτου τηλεφώνου λήψης μηνυμάτων αναφοράς γεγονότων. Ο τηλεφωνικός αριθμός πρέπει να αποτελείται από 10 χαρακτήρες. Το πρόθεμα +30 δεν είναι απαραίτητο. Ο τηλεφωνικός αριθμός μπορεί να αντιστοιχεί σε σταθερό ή κινητό με οποιοδήποτε πρόθεμα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να διαγράψετε κάποιο από τα PH1, PH2, PH3 πρέπει να προγραμματίσετε τον αριθμό π.χ. PH1=0000. Προγραμματισμός λήψης μηνυμάτων αναφοράς γεγονότων. ΕΝΤΟΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Ε-MAIL Με τις εντολές αυτές ο διαχειριστής μπορεί να αλλάξει όλες τις παραμέτρους που αφορούν στο λογαριασμό mail, στον οποίο θα πρέπει να συνδεθεί η συσκευή για στέλνει τις αναφορές στο του διαχειριστή. Επίσης, ρυθμίζονται οι παράμετροι που αφορούν στο πάροχο σχετικά με τη σύνδεση στο internet. Οι Εντολές Ρύθμισης Λογαριασμού αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία εντολών και δεν πρέπει να συνδυάζονται στο ίδιο μήνυμα με εντολές από άλλες ομάδες εντολών. Το μήνυμα για τη ρύθμιση αυτών των εντολών πρέπει να ξεκινάει με το Password διαχειριστή, ακολουθούμενο από τη φράση κλειδί "MAIL_SETTINGS". Στη συνέχεια ακολουθούν οι λέξεις κλειδιά και οι ρυθμίσεις των παραμέτρων. ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο λογαριασμό που θα χρησιμοποιεί η συσκευή θα πρέπει να έχει απενεργοποιηθεί η χρήση του πρωτόκολλου SSL (Secure Sockets Layer). SMTP: Με την εντολή SMTP ο διαχειριστής δηλώνει τον SMTP server του λογαριασμού που θα χρησιμοποιεί η συσκευή για να στέλνει τα . Η πληροφορία αυτή δίνεται από το πάροχο του λογαριασμού . PORT: Με αυτή την εντολή ο διαχειριστής δηλώνει το PORT. Η πληροφορία αυτή δίνεται από το πάροχο του λογαριασμού . MAIL: Με αυτή την εντολή ο διαχειριστής δηλώνει το που θα χρησιμοποιεί η συσκευή για την αποστολή των αναφοράς. PASS: Με αυτή την εντολή ο διαχειριστής δηλώνει το password για να μπορέσει η συσκευή να χρησιμοποιήσει το παραπάνω λογαριασμό. APN: Με αυτή την εντολή ο διαχειριστής δηλώνει το APN (Access Point Name). Η πληροφορία αυτή δίνεται από το πάροχο της τηλεφωνικής σύνδεσης και αφορά στη σύνδεση της συσκευής στο internet. ΠΡΟΣΟΧΗ! Στα μηνύματα Ρύθμισης Λογαριασμού γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων για τις τιμές των παραμέτρων. Δεν γίνεται διάκριση στις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται από τη συσκευή και το Password διαχειριστή, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες ομάδες εντολών.

17 17 Η συσκευή έχει τη δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης του παρόχου κινητής τηλεφωνίας που ανήκει η κάρτα SIM. Έτσι, η ρύθμιση του APN γίνεται αυτόματα. Σε περίπτωση που αλλάξετε πάροχο θα πρέπει να επαναφέρετε τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και να επανεκκινήσετε τη συσκευή ώστε να αλλάξει η ρύθμιση του APN αυτόματα. Διαφορετικά, αν δηλαδή δεν επιθυμείτε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, πρέπει να θέσετε το APN, με χρήσης της εντολής APN, όπως περιγράφεται παραπάνω. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή το APN και η αυτόματη ρύθμιση του APN να μην είναι η κατάλληλη. Ζητήστε αυτή τη πληροφορία από το πάροχο κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζεστε. ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΡΤΑΣ Δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής και διαγραφής επαφών στην κάρτα SIM μέσω SMS. Η λειτουργία προϋποθέτει ότι το τηλέφωνο του διαχειριστή είναι ήδη καταχωρημένο στην κάρτα SIM. NEW(GEORGE=69..): Εισάγει την επαφή GEORGE. Ο τηλεφωνικός αριθμός πρέπει να αποτελείται από 10 ψηφία (σταθερό ή κινητό). Το πρόθεμα +30 δεν είναι απαραίτητο. DEL(GEORGE): Διαγράφει την επαφή GEORGE. Το όνομα κάθε επαφής, αποτελεί το Password κάθε χρήστη και σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να ξεκινάει με κάποιο χαρακτήρα και να αποτελείται μόνο από λατινικούς χαρακτήρες (Α..Ζ) ή/και αριθμούς (0..9), ενώ δεν υπάρχει διάκριση πεζών-κεφαλαίων. ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ Η παραμετροποίηση των εισόδων αφορά στη περιγραφή γεγονότων που όταν συμβούν, απαιτείται η προσοχή του διαχειριστή της συσκευής. Για παράδειγμα, η είσοδος 1 είναι ενεργή για χρόνο >5Sec, ή η κατάσταση της εισόδου 2 άλλαξε ή η θερμοκρασία πέρασε το άνω όριο για χρόνο >1Min. Η παραμετροποίηση των εξόδων αφορά στην αντίδραση των εξόδων 1 και 2 όταν ο χρήστης κάνει κλήση στη συσκευή. Στη συνέχεια παραθέτονται οι αντίστοιχες λέξεις κλειδιά: ΙΝ1: Λέξη κλειδί που υποδηλώνει ότι τα ακόλουθα αφορούν στην είσοδο 1. ΙΝ2: Λέξη κλειδί που υποδηλώνει ότι τα ακόλουθα αφορούν στην είσοδο 2. PWRIN: Λέξη κλειδί που υποδηλώνει ότι τα ακόλουθα αφορούν στην είσοδο PWRIN (230V). OUT1: Λέξη κλειδί που υποδηλώνει ότι τα ακόλουθα αφορούν στην έξοδο 1.

18 18 OUT2: Λέξη κλειδί που υποδηλώνει ότι τα ακόλουθα αφορούν στην έξοδο 2. INS: EXS: ΟΝ: ΟFF: NOT: ASIS: ΟΝΕ: ZERO: CS: ΤΗΙ: TLo: CAL: Λέξη κλειδί που υποδηλώνει ότι τα ακόλουθα αφορούν στο εσωτερικό αισθητήριο θερμοκρασίας. Λέξη κλειδί που υποδηλώνει ότι τα ακόλουθα αφορούν στο εξωτερικό αισθητήριο θερμοκρασίας. Η αντίστοιχη έξοδος θα γίνει ON (Κλειστή Επαφή) όταν η συσκευή δεχτεί κλήση από κάποιο καταχωρημένο αριθμό (χρήστης). Η αντίστοιχη έξοδος θα γίνει OFF (Ανοικτή Επαφή) όταν η συσκευή δεχτεί κλήση από κάποιο καταχωρημένο αριθμό (χρήστης). Η αντίστοιχη έξοδος θα γίνει NOT (Αλλαγή Κατάστασης) όταν η συσκευή δεχτεί κλήση από κάποιο καταχωρημένο αριθμό (χρήστης). Η αντίστοιχη έξοδος θα παραμείνει ως έχει (ASIS) όταν η συσκευή δεχτεί κλήση από κάποιο καταχωρημένο αριθμό (χρήστης). Η αντίστοιχη είσοδος θεωρείται ενεργή αν είναι 1 (παρουσία τάσης στην είσοδο). Η αντίστοιχη είσοδος θεωρείται ενεργή αν είναι 0. Κλειστή επαφή προς τη γη. Η αντίστοιχη είσοδος θεωρείται ενεργή αν αλλάξει η κατάστασή της από 1 σε 0 ή από 0 σε 1. Ορισμός του άνω ορίου θερμοκρασίας για το αντίστοιχο αισθητήριο θερμοκρασίας. Ορισμός του κάτω ορίου θερμοκρασίας για το αντίστοιχο αισθητήριο θερμοκρασίας. Διόρθωση της μετρούμενης θερμοκρασίας για το αντίστοιχο αισθητήριο θερμοκρασίας. AUTOCAL: Το εσωτερικό αισθητήριο ισοσταθμίζεται σύμφωνα με την ένδειξη του εξωτερικού. Η εντολή αυτή θέτει τη τιμή CAL του εσωτερικού αισθητηρίου στο μηδέν. π.χ. INVIBIT AUTOCAL CALRES: SMS: CALL: NR: SEC: Ακυρώνει την ισοστάθμιση του εσωτερικού αισθητηρίου. π.χ. INVIBIT CALRES Η απ/ενεργοποίηση της αντίστοιχης εισόδου/εξόδου/αισθητηρίου αναφέρεται στο χρήστη με SMS. Η απ/ενεργοποίηση της αντίστοιχης εισόδου/εξόδου/αισθητηρίου αναφέρεται στο χρήστη με κλήση. Η απ/ενεργοποίηση της αντίστοιχης εισόδου/εξόδου/αισθητηρίου δεν αναφέρεται στο χρήστη. Αν έχει ενεργοποιηθεί η αποστολή , η αναφορά στο εκτελείται ανεπηρέαστα. Χρόνος καθυστέρησης σε δευτερόλεπτα που οι έξοδοι θα παραμείνουν στη νέα κατάσταση μετά τη κλήση. Αντίστοιχα, για τις εισόδους ο χρόνος αυτός αντιστοιχεί στον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για να θεωρηθεί μια αλλαγή στη κατάσταση της εισόδου, ως συμβάν

19 19 που πρέπει να αναφερθεί. Ομοίως, στη περίπτωση των αισθητήρων θερμοκρασίας, ο χρόνος αυτός αφορά στον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται να παραμένει εκτός ορίων η μετρούμενη θερμοκρασία για να θεωρηθεί συμβάν προς αναφορά. MIN: Χρόνος καθυστέρησης σε λεπτά. Μπορεί να συνδυαστεί με τη λέξη SEC. π.χ. 1MIN 5SEC, ή εναλλακτικά 65SEC. Ψευδώνυμα: Ο χρήστης μπορεί να ορίσει ψευδώνυμα για όλες τις εισόδους, τις εξόδους και τα αισθητήρια θερμοκρασίας. Το ψευδώνυμο ακολουθεί πάντα τη λέξη κλειδί και εσωκλείεται σε παρενθέσεις. π.χ. IN1=(ALARM), Προσοχή! ΟΧΙ IN1=ALARM ή IN1(ALARM) Επικεφαλίδες: Κάθε μήνυμα αναφοράς ξεκινάει με το αναγνωριστικό (ΙD) ως επικεφαλίδα. Στη συνέχεια αναφέρεται το αίτιο που προκάλεσε την αποστολή της αναφοράς, ως δεύτερη επικεφαλίδα. Ο διαχειριστής μπορεί να ορίσει διαφορετική επικεφαλίδα για κάθε είσοδο, έξοδο, αισθητήριο. Αυτό επιτυγχάνεται αν ενσωματώσει την επικεφαλίδα μέσα σε θαυμαστικά «!». π.χ.!parabiash! ΕΝΤΟΛΕΣ MACRO Οι εντολές MACRO αφορούν σε προ-προγραμματισμένες εντολές που θα εκτελέσει η συσκευή κάθε φορά που δέχεται κλήση από κάποιον από τους καταχωρημένους αριθμούς στην κάρτα SIM. PUMP ON: PUMP OFF: Συντάσσεται πάντα μετά τη λέξη κλειδί MACRO. Ενεργοποιείται η MACRO-εντολή PUMP. Σε αυτή τη περίπτωση η συσκευή κάθε φορά που δέχεται μια κλήση από καταχωρημένο χρήστη εκτελεί εναλλάξ τις ακόλουθες λειτουργίες. Τη πρώτη φορά οπλίζει το ρελέ της εξόδου OUT1 για 3sec και μετά τo επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση. Παράλληλα, οπλίζει την επαφή του ρελέ της εξόδου OUT2, μόνιμα (Λειτουργία START). Στην επόμενη αναπάντητη που θα δεχτεί η συσκευή ανοίγει την επαφή του ρελέ της εξόδου OUT2 για 3sec και μετά την επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση (κλειστή επαφή), (Λειτουργία STOP). Οι παραπάνω λειτουργίες (START/STOP) εκτελούνται εναλλάξ ύστερα από κάθε κλήση. Και στις δύο περιπτώσεις η συσκευή στέλνει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο οποίο φαίνεται η τρέχουσα κατάσταση. Για λεπτομέρειες σχετικά με τη συνδεσμολογία δείτε τη περίπτωση 4 (Σύνδεση αντλίας (πομόνα)) στην ενότητα «ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ», στη σελίδα 10. Συντάσσεται πάντα μετά τη λέξη κλειδί MACRO. Απενεργοποιείται η MACRO-εντολή PUMP. Σε αυτή τη περίπτωση οι έξοδοι OUT1 και OUT2 επαναθέτονται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, βάσει των οποίων με κάθε αναπάντητη κλήση, η έξοδος OUT1 αλλάζει κατάσταση και η έξοδος OUT2 μένει ως έχει.

20 20 Η απ/ενεργοποίηση των MACRO εντολών δεν επηρεάζουν την εκτέλεση των εντολών διαχείρισης (ρητές εντολές). Επίσης, ο διαχειριστής μπορεί να αλλάζει όποιες ρυθμίσεις επιθυμεί με τις εντολές παραμετροποίησης. Για παράδειγμα μπορεί να αλλάξει τη καθυστέρηση για την έξοδο OUΤ1, από 3sec σε 5sec. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ KAI ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ π.χ. 1: Ο χρήστης George στέλνει το ακόλουθο SMS από το προσωπικό του τηλέφωνο. Ο αριθμός τηλεφώνου είναι καταχωρημένος στην κάρτα της συσκευής: Χρήστης George: George Status Το όνομα George είναι το όνομα της επαφής στη SIM αλλά είναι και το Password για το χρήστη George. Συσκευή:!My GSM Device! Αναγνωριστικό Συσκευής!STATUS MESSAGE! Αίτιο αποστολής αναφοράς (V1.R45) IN1=ON IN2=OFF OUT1=ON OUT2=ON INS=27.1C EXS=26.9C PWRIN=OK Signal (0-31)=29 H έκδοση του λογισμικού της συσκευής Αν στην παραμετροποίηση έχουν ορισθεί ψευδώνυμα, τότε το προηγούμενο μήνυμα θα μοιάζει ως εξής: Συσκευή:!My GSM Device! Αναγνωριστικό Συσκευής!STATUS MESSAGE! Αίτιο αποστολής αναφοράς (V1.R38) DOOR=ON FAULT=OFF ALARM=ON SIREN=ON HOME-TEMP=27.1C H έκδοση του λογισμικού της συσκευής Η είσοδος IN1 έχει ψευδώνυμο DOOR Η είσοδος IN2 έχει ψευδώνυμο FAULT Η έξοδος OUT1 έχει ψευδώνυμο ALARM Η έξοδος OUT2 έχει ψευδώνυμο SIREN Το εσωτερικό αισθητήριο INS έχει ψευδώνυμο HOME-TEMP

21 21 YARD-TEMP=26.9C Το εξωτερικό αισθητήριο EXS έχει ψευδώνυμο YARD-TEMP DIKTYO=OK Η είσοδος δικτύου 230V PWRIN έχει ψευδώνυμο DIKTYO Signal (0-31)=29 Tο επίπεδο σήματος είναι 29 με μέγιστο το 31 π.χ. 2: Ο John στέλνει το ακόλουθο SMS από το προσωπικό του τηλέφωνο. Ο αριθμός τηλεφώνου δεν είναι καταχωρημένος στην κάρτα της συσκευής: Χρήστης John: John Status Συσκευή: - Απορρίπτει το μήνυμα π.χ. 3: Ένας καταχωρημένος χρήστης στέλνει το ακόλουθο SMS: Χρήστης (ως διαχειριστής): INVIBIT SP=John12 ID=!MOUTSOPOULOU 89A PIRAEUS! IN1=(DOOR) ZERO SMS!DOOR IS OPEN! IN2=(FAULT) 75sec ONE SMS!SYSTEM FAILURE! OUT1=(ARM) NOT!ARM/DISARM! CALL OUT2=(LIGHTS) ON 5MIN 6SEC CALL PH1= MAIL=info@mail.com Συσκευή:!MOUTSOPOULOU 89A PIRAEUS!!GEN. SETTINGS! IN1=DOOR 0 SMS!DOOR IS OPEN! IN2=FAULT 1 1:15 SMS!SYSTEM FAILURE! OUT1= ARM NOT CALL!ARM-DISARM! OUT2= LIGHTS ON 5:06 CALL PASSWORD= JOHN12 PH1= MAIL=INFO@MAIL.COM Με το παραπάνω μήνυμα, ο χρήστης χρησιμοποιώντας το Password διαχειριστή παραμετροποιεί τη συσκευή. Αλλάζει το Password διαχειριστή σε JOHN12. Αλλάζει το αναγνωριστικό της συσκευής σε!moutsopoulou 89A PIRAEUS!. Επίσης, αλλάζει το τηλέφωνο και το λήψης των μηνυμάτων αναφοράς. Τέλος, παραμετροποιεί τις εισόδους και τις εξόδους, ως ακολούθως:

22 22 Η Είσοδος 1 (ΙΝ1) μετονομάζεται σε DOOR. Κάθε φορά που η συγκεκριμένη είσοδος θα γίνεται 0 (ZERO) η συσκευή θα στέλνει ένα SMS αναφοράς στο (PH1) και ένα στο info@mail.com, με δευτερεύουσα επικεφαλίδα!door IS OPEN!. Η Είσοδος 2 (ΙΝ2) μετονομάζεται σε FAULT. Κάθε φορά που η συγκεκριμένη είσοδος θα γίνεται 1 (ONE) για χρόνο μεγαλύτερο των 1:15 (75sec), η συσκευή θα στέλνει ένα SMS αναφοράς με δευτερεύουσα επικεφαλίδα!system FAILURE!. Η Έξοδος 1 (OUT1) μετονομάζεται σε ARM. Κάθε φορά που κάποιος καταχωρημένος χρήστης κάνει κλήση στη συσκευή, η συγκεκριμένη έξοδος θα αλλάζει κατάσταση (αντίθετη από τη τρέχουσα). Η συσκευή τερματίζει την εισερχόμενη κλήση και καλεί (CALL) το χρήστη, ως επιβεβαίωση. Η Έξοδος 2 (OUT2) μετονομάζεται σε LIGHTS. Κάθε φορά που κάποιος καταχωρημένος χρήστης κάνει κλήση στη συσκευή, η συγκεκριμένη έξοδος θα γίνεται ON (Κλειστή Επαφή) και θα παραμένει σε αυτή τη κατάσταση για 5 και 6. Η εντολή αυτή εκτελείται παράλληλα με αυτή της εξόδου 1 (OUT1) και για το λόγο αυτό δεν γίνεται επιπλέον κλήση επιβεβαίωσης. Σε περίπτωση όπου μια από τις δύο εξόδους απαιτούσε επιβεβαίωση με SMS τότε αυτή θα υπερίσχυε και δεν θα γινόταν η κλήση επιβεβαίωσης. Ομοίως, αν μια από τις δύο εξόδους δεν απαιτούσε επιβεβαίωση, NR (χωρίς επιβεβαίωση), τότε η συσκευή θα λάμβανε υπόψη μόνο τη ρύθμιση της άλλης εξόδου. Γενικά, τηρείται η ακόλουθη σειρά προτεραιότητας, SMS(Μήνυμα), CALL(Κλήση), NR(χωρίς αναφορά). Μόνο ένα από τα παραπάνω επιλέγεται κάθε φορά που ΚΑΙ οι δύο έξοδοι ενεργοποιούνται ταυτόχρονα. π.χ.4: Ένας καταχωρημένος χρήστης στέλνει το ακόλουθο SMS: Χρήστης (ως διαχειριστής): INVIBIT NEW(JOHN= ) DEL(PAUL) Συσκευή:!MOUTSOPOULOU 89A PIRAEUS!!CONTACTS LIST! GEORGE= JOHN= ANNA= Ο διαχειριστής εισάγει την επαφή John και διαγράφει την επαφή Paul (αφορά πάντα στην κάρτα SIM). Η συσκευή αποκρίνεται με ένα μήνυμα που περιλαμβάνει όλες τις καταχωρήσεις της κάρτας SIM.

23 23 π.χ. 5: Ένας καταχωρημένος χρήστης στέλνει το ακόλουθο SMS: Χρήστης (ως διαχειριστής): INVIBIT INS=(LM335) 5sec SMS THi>=30 TLO<=12 CAL =-1!TEMP. OUT OF RANGE! Συσκευή:!MOUTSOPOULOU 89A PIRAEUS!!TEMP. SENS. SETTINGS! INS=LM335 CAL=-1 THi>=30 TLo<=12 0:05 SMS!TEMP. OUT OF RANGE! Με το παραπάνω μήνυμα, η συσκευή θα στέλνει ένα μήνυμα ή/και , κάθε φορά που η θερμοκρασία του εσωτερικού αισθητηρίου είναι μεγαλύτερη ή ίση από 30C ή μικρότερη ή ίση από τους 12C για χρόνο μεγαλύτερο των 5. Στη συνέχεια φαίνεται ένα παράδειγμα μηνύματος που θα λάβει ο παραλήπτης, λόγω παραβίασης των ορίων θερμοκρασίας: Συσκευή:!MOUTSOPOULOU 89A PIRAEUS!!TEMP. OUT OF RANGE! Αίτιο αποστολής αναφοράς IN1=OFF IN2=OFF OUT1=OFF OUT2=OFF LM335=31.2C Η θερμοκρασία πέρασε το όριο THi που έχει προγραμματιστεί στους 30 C EXS=-18.5C PWRIN=OK Signal (0-31)=29 π.χ. 6: Ένας καταχωρημένος χρήστης στέλνει το ακόλουθο SMS: Χρήστης (ως διαχειριστής): INVIBIT MACRO PUMP ON Συσκευή:!MOUTSOPOULOU 89A PIRAEUS!!MACRO PUMP ENABLE! OUT1=BUTTON START ON 0:03 SMS OUT2=BUTTON STOP ON SMS

24 24 Με το παραπάνω μήνυμα ο διαχειριστής ενεργοποιεί την MACRO-εντολή PUMP. Η συσκευή εκτελεί τις λειτουργίες START/STOP, εναλλάξ (βλ.ενότητα ΕΝΤΟΛΕΣ MACRO), κάθε φορά που δέχεται κλήση από τηλεφωνικό αριθμό που είναι καταχωρημένος στην κάρτα SIM. Στη συνέχεια, στέλνει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο οποίο φαίνεται η τρέχουσα κατάσταση. Χρήστης (ως διαχειριστής): INVIBIT MACRO PUMP OFF Συσκευή:!MOUTSOPOULOU 89A PIRAEUS!!MACRO PUMP DISABLE! OUT1=OUT1 NOT 0:00 CALL OUT2=OUT2 ASIS 0:00 CALL εργοστασιακές ρυθμίσεις εργοστασιακές ρυθμίσεις Με το παραπάνω μήνυμα ο διαχειριστής απενεργοποιεί την MACRO-εντολή PUMP. Σε αυτή τη περίπτωση οι έξοδοι OUT1 και OUT2 επαναθέτονται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. π.χ. 7: Ένας καταχωρημένος χρήστης στέλνει το ακόλουθο SMS: Χρήστης (ως διαχειριστής): INVIBIT MAIL_SETTINGS SMTP=smtp.mail.yahoo.com PORT=25 Pass= mypass123 APN=internet Συσκευή:!MOUTSOPOULOU 89A PIRAEUS!!MAIL SETTINGS! APN=internet SMTP=smtp.mail.yahoo.com Port=25 Pass= mypass123

25 25 π.χ. 8: Ο χρήστης George στέλνει το ακόλουθο SMS από το προσωπικό του τηλέφωνο. Ο αριθμός τηλεφώνου είναι καταχωρημένος στην κάρτα της συσκευής: Χρήστης George: George OUT1=ON 10MIN 5Sec Συσκευή:!INVIBIT - GSM23-DT! Αναγνωριστικό Συσκευής GEORGE Tα στοιχεία του χρήστη που έδωσε την εντολή!out1! Αίτιο αποστολής αναφοράς IN1=OFF IN2=OFF OUT1=ON OUT2=OFF INS=17.2C EXS=185.6C PWRIN=OK Signal (0-31)=31 Η OUT1 είναι ενεργή Με το παραπάνω μήνυμα ο χρήστης GEORGE έδωσε ρητή εντολή στη συσκευή να οπλίσει το ρελέ της

26 26 εξόδου OUT1 για 10 min και 5sec (605sec). Η συσκευή εκτελεί την εντολή και επιβεβαιώνει με SMS (αν έχει παραμετροποιηθεί να στέλνει SMS ως επιβεβαίωση) στο οποίο αναφέρεται η τρέχουσα κατάσταση των εισόδων, εξόδων και των αισθητήρων. Επίσης, αναφέρονται τα στοιχεία του χρήστη που έδωσε την εντολή. Το παραπάνω μήνυμα στέλνεται μόνο στο χρήστη που έστειλε το SMS και στο του διαχειριστή (αν έχει ενεργοποιηθεί η αναφορά μέσω ). Με αυτό τον τρόπο ο διαχειριστής μπορεί να διατηρεί το ιστορικό των εντολών που δίνονται από τους χρήστες, έχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (χρήστης, ώρα, ημερομηνία, ενέργεια). Το που δέχεται ο διαχειριστής θα είναι όπως αυτό της προηγούμενης σελίδας. ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ Πίνακας Ι: Προσβασιμότητα Χρήστη/Διαχειριστή Ενέργεια Απλός Χρήστης Διαχειριστής Αναφορά Κατάστασης (STATUS) Επιβεβαίωση μέσω SMS ή Κλήση Εντολές Διαχείρισης Συσκευής Παραμετροποίηση Συσκευής Password Όνομα επαφής (στη SIM) Προγραμματιζόμενο Πίνακας ΙΙ: Εντολές Χρήστη Απλός Χρήστης S M S Εντολή OUTn = ON/OFF/NOT STATUS SEC/MIN CALL Ενέργεια Θέτει τη κατάσταση της εξόδου OUTn (n=1 ή n=2). Το επίθεμα ON, κλείνει την επαφή του ρελέ, το OFF, ανοίγει την επαφή του ρελέ και το NOT, μετάγει την επαφή στην αντίθετη κατάσταση από τη τρέχουσα. Ο χρήστης ζητάει από τη συσκευή να τον ενημερώσει για τη τρέχουσα κατάσταση της συσκευής Διάρκεια παραμονής στη νέα κατάσταση. Αν δεν περιλαμβάνεται στο SMS, τότε η νέα κατάσταση θα διατηρηθεί. Ο χρήστης καλεί τη συσκευή. Η συσκευή τερματίζει τη κλήση και αντιδρά σύμφωνα με την παραμετροποίηση (π.χ. ενεργοποιεί την έξοδο OUT1)

27 27 Πίνακας ΙΙ: Εντολές Διαχειριστή Διαχειριστής Εντολή OUTn, INn, INS, EXS INn=(xxxx) OUTn=(xxxx) INS/EXS =(xxxx) nsec or nmin or nmin ksec CALL/SMS/NR ONE/ZERO/CS ON/OFF/NOT/ASIS PUMP ON/OFF THi > / >= / = / < / <= nn TLo > / >= / = / < / <= nn CAL=+/-n AUTOCAL Ενέργεια Προορισμός Εντολών Παραμετροποίησης (όπου n=1 ή n=2) Ψευδώνυμο xxxx για την Είσοδο n (n=1 ή n=2 ). Μέγιστο μήκος 15 χαρακτήρες, χωρίς κενά. π.χ. IN1=(Door_Sensor) Ψευδώνυμο xxxx για την Έξοδο n (n=1 ή n=2 ). Μέγιστο μήκος 15 χαρακτήρες, χωρίς κενά. π.χ. OUT1=(Lights) Ψευδώνυμο xxxx για τα INS, EXS. Μέγιστο μήκος 15 χαρακτήρες, χωρίς κενά. π.χ. EXS=(Pt100) Αδράνεια εισόδων/αισθητηρίων ή διάρκεια παραμονής των εξόδων στη νέα κατάσταση *1, ( MIN SEC => 0 έως 7ημ.1ω:25λ:39δ). Αν δεν αναφέρεται καθυστέρηση για κάποια έξοδο, τότε η έξοδος θα παραμένει στη νέα κατάσταση μόνιμα. Επιβεβαίωση ή αναφορά γεγονότος με Κλήση / SMS / Χωρίς επιβεβαίωση) *2 Ορισμός κατάστασης εισόδου κατά την οποία θεωρείται ενεργή. ( 1, 0, Change State ) Ορισμός της κατάστασης που θα μεταβεί η έξοδος OUTn (n=1 ή n=2) σε περίπτωση που η συσκευή δεχτεί κλήση από καταχωρημένο αριθμό. Το επίθεμα ON κλείνει την επαφή του ρελέ, το OFF ανοίγει την επαφή του ρελέ, το NOT μετάγει την επαφή στην αντίθετη κατάσταση από τη τρέχουσα και το ASIS αφήνει την επαφή ως έχει. Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση της MACRO-εντολής PUMP. Όταν η MACRO-εντολή PUMP είναι ενεργή, η συσκευή εκτελεί εναλλάξ τις λειτουργίες (START/STOP) κάθε φορά που δέχεται μια κλήση από καταχωρημένο χρήστη (βλ. ΕΝΤΟΛΕΣ MACRO) Ορισμός του άνω ορίου θερμοκρασίας για τα αισθητήρια. Η συσκευή ενημερώνει κάθε φορά που η τιμή τις θερμοκρασίας του αντίστοιχου αισθητηρίου παραβιάζει τα όρια. *3 Ορισμός του κάτω ορίου θερμοκρασίας για τα αισθητήρια. Η συσκευή ενημερώνει κάθε φορά που η τιμή τις θερμοκρασίας του αντίστοιχου αισθητηρίου παραβιάζει τα όρια. *3 Διόρθωση μέτρησης αισθητηρίου (+/-9C). Το εσωτερικό αισθητήριο ισοσταθμίζεται σύμφωνα με την ένδειξη του εξωτερικού. Η εντολή αυτή θέτει τη τιμή CAL του εσωτερικού αισθητηρίου στο μηδέν. π.χ. INVIBIT AUTOCAL

28 28 CALRES SP=xxxx ID=!xxxx! PH1= PH2= PH3= MAIL_SETTINGS PASS = mypass123 SMTP= smtp.mail.yahoo.com PORT=25 APN=internet!xxxxx! Ακυρώνει την ισοστάθμιση του εσωτερικού αισθητηρίου. π.χ. INVIBIT CALRES Αλλαγή Password διαχειριστή (πρέπει να ξεκινά με κάποιο χαρακτήρα και να αποτελείται από λατινικούς χαρακτήρες (Α..Ζ) ή/και αριθμούς (0..9), ενώ δεν υπάρχει διάκριση πεζών-κεφαλαίων). Μέγιστο μήκος 16 χαρακτήρες, χωρίς κενά. Αναγνωριστικό Συσκευής. Πάντα μεταξύ θαυμαστικών «!». Μέγιστο μήκος 22 χαρακτήρες. Το πρώτο τηλέφωνο αναφοράς γεγονότων. Μέγιστο μήκος 10 ψηφία. Το πρόθεμα +30 απορρίπτεται. Κινητό ή σταθερό. *4 Το δεύτερο τηλέφωνο αναφοράς γεγονότων. Μέγιστο μήκος 10 ψηφία. Το πρόθεμα +30 απορρίπτεται. Κινητό ή σταθερό. *4 Το τρίτο τηλέφωνο αναφοράς γεγονότων. Μέγιστο μήκος 10 ψηφία. Το πρόθεμα +30 απορρίπτεται. Κινητό ή σταθερό. *4 Φράση κλειδί που υποδηλώνει ότι ακολουθούν οι Εντολές Ρύθμισης Λογαριασμού . Οι εντολές αυτές αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία εντολών και δεν πρέπει να συνδυάζονται στο ίδιο μήνυμα με εντολές από άλλες ομάδες εντολών. Το μήνυμα για τη ρύθμιση αυτών των εντολών πρέπει να ξεκινάει με το Password διαχειριστή, ακολουθούμενο από τη φράση κλειδί "MAIL_SETTINGS". (βλ. π.χ. 7) Αν πρόκειται για εντολή ταυτότητας τότε αφορά στο του παραλήπτη αναφοράς γεγονότων. Αν πρόκειται για εντολή ρύθμισης λογαριασμού τότε αφορά στο που θα συνδεθεί η συσκευή για να στείλει το αναφοράς γεγονότων. Μέγιστο μήκος 80 χαρακτήρες. Αφορά στο κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό που θα χρησιμοποιεί η συσκευή για την αποστολή των αναφοράς γεγονότων. Μέγιστο μήκος 16 χαρακτήρες, χωρίς κενά. Ορισμός του SMTP server που εξυπηρετεί το λογαριασμό που θα χρησιμοποιεί η συσκευή για την αποστολή των αναφοράς γεγονότων. Μέγιστο μήκος 40 χαρακτήρες. Ορισμός της θύρας (PORT). Ορισμός του Access Point Name. Η πληροφορία αυτή δίνεται από το πάροχο της τηλεφωνικής σύνδεσης και αφορά στη σύνδεση της συσκευής στο internet. Δευτερεύουσα επικεφαλίδα. Αίτιο αποστολής αναφοράς. Μέγιστο

29 29 μήκος 22 χαρακτήρες. NEW(John= ) DEL(John) LIST FS RON/ROFF MAILON/MAILOFF Προσθέτει την επαφή John με τηλέφωνο στην κάρτα SIM. Αφαιρεί την επαφή John από την κάρτα SIM. Η συσκευή στέλνει ένα μήνυμα με όλες τις καταχωρημένες επαφές στην κάρτα SIM. Επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις Ενεργοποιεί/Απενεργοποιεί τις αναφορές μέσω SMS ή κλήση. Ενεργοποιεί/Απενεργοποιεί τις αναφορές μέσω . *1 Ως αδράνεια εισόδου ορίζεται ο ελάχιστος χρόνος όπου η είσοδος πρέπει να παραμένει στη νέα κατάσταση ή η θερμοκρασία του αισθητήριου πρέπει να παραμένει εκτός των ορίων ώστε να θεωρηθεί έγκυρο γεγονός που πρέπει να αναφερθεί. Ως διάρκεια παραμονής εξόδου, ορίζεται ο χρόνος που η έξοδος θα παραμείνει στη νέα κατάσταση. Μετά το πέρας αυτής της χρονικής περιόδου η έξοδος θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση. Προσοχή, αν η έξοδος είναι OFF και εκτελεστεί η εντολή OFF 5Sec τότε μετά το πέρας των 5 δευτερολέπτων θα μετάγει στη κατάσταση ON. Αν δεν αναφέρεται χρονική καθυστέρηση, τότε δεν γίνεται αυτόματη επαναφορά και η έξοδος παραμένει στη νέα κατάσταση. *2 Όταν κάποιος χρήστης στείλει ένα μήνυμα διαχείρισης (ρητή εντολή) για την ενεργοποίηση κάποιας εξόδου ή πραγματοποιήσει κλήση στη συσκευή, τότε δέχεται ένα μήνυμα ή μια κλήση ως επιβεβαίωση. Ομοίως, η συσκευή στέλνει ένα μήνυμα ή πραγματοποιεί μια κλήση κάθε φορά που συμβαίνει ένα γεγονός εισόδου ή θερμοκρασίας. Στη περίπτωση NR (No Report) η συσκευή δεν δίνει αναφορές μέσω SMS ή κλήσης. Αν έχει ενεργοποιηθεί η αναφορά μέσω , τότε αυτή εκτελείται ανεπηρέαστα. *3 Όπου το nn λαμβάνει τιμές από -20 C έως +75 C για το εσωτερικό αισθητήριο και από -200 C έως +600 C για το εξωτερικό. *4 Προγραμματίστε τρία διαφορετικά τηλέφωνα (σταθερά ή κινητά) για να ενημερώνονται τρεις διαφορετικοί χρήστες για κάθε συμβάν. Εναλλακτικά, μπορείτε να προγραμματίσετε τρεις φορές τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό ώστε να επαναλαμβάνεται η ειδοποίηση. Για να διαγράψετε κάποιο από τα PH1, PH2, PH3 πρέπει να προγραμματίσετε τον αριθμό π.χ. PH1=0000.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Copyright 2010 InviBit ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ. Copyright 2010 InviBit ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, αναπαραγωγή μέρους ή όλου του εγχειριδίου χωρίς την γραπτή συγκατάθεση της InviBit Τα λογότυπα, τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Εντοπισμός GPS, GSM τηλεειδοποίηση συναγερμού, τηλεχειρισμός GSM YACHT GUARD GPS

Εντοπισμός GPS, GSM τηλεειδοποίηση συναγερμού, τηλεχειρισμός GSM YACHT GUARD GPS Εντοπισμός GPS, GSM τηλεειδοποίηση συναγερμού, τηλεχειρισμός GSM YACHT GUARD GPS Το Yacht Guard είναι ένα πολυσύστημα ελέγχου και συναγερμού σχεδιασμένο ειδικά για σκάφη. Συνδυάζει τις παρακατω λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

CMA20-CMA40 ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ GSM

CMA20-CMA40 ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ GSM CMA20-CMA40 ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ GSM ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ISO 9001-2000 Α.Μ.Π. 00645 Power Electronics Control Programming Manual_CMA20-CMA40 _171120 Περιεχόμενα 1 Γενικά... 1 2 Προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης U R Safe GSM Emergency Alarm System URS-007EG Εγχειρίδιο χρήσης Για την καλύτερη κατανόηση των λειτουργιών της συσκευής, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο, πριν χρησιμοποιήσετε τη

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Γενικά Χρήση Επιπλέον δυνατότητες Ελεγχόμενες διατάξεις Ελεύθερα προγραμματιζόμενος ελεγκτής θερμοκρασίας με 4 εισόδους αισθητηρίων και 3 εξόδους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως. Κάτοψη Συσκευής. SOS 100 Elderly Care System. Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100

Οδηγίες Χρήσεως. Κάτοψη Συσκευής. SOS 100 Elderly Care System. Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100 SOS 100 Elderly Care System Οδηγίες Χρήσεως Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100 1. GSM Quad-Band συχνότητες: 850/900/1800/1900MHz. 2. 16 Αιαθητήρες. 3. Περιοχή παρακολούθησης καθημερινών δραστηριοτήτων 4. Ανίχνευση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr ΗΧ -GSM02Β/W Ασύρµατο σύστηµα συναγερµού µε ειδοποίηση µέσω GSM Οδηγίες χρήσης Λειτουργία και συνδεσµολογία ακροδεκτών Στο πίσω µέρος της κεντρικής µονάδας υπάρχει µια σειρά ακροδεκτών σύνδεσης, οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης GSM-GPRS LINK INTERFACE

Οδηγίες Εγκατάστασης GSM-GPRS LINK INTERFACE Οδηγίες Εγκατάστασης GSM-GPRS LINK INTERFACE Ο ORION-G είναι μία συσκευή η οποία εξομοιώνει την αναλογική τηλεφωνική γραμμή (PSTN), αξιοποιώντας το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας, και χρησιμοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

www.tele.gr ΗΧ-GSM02 rev1.2 www.tele.gr

www.tele.gr ΗΧ-GSM02 rev1.2 www.tele.gr ΗΧ -GSM02 Β/W Ασύρµατο σύστηµα συναγερµού µε ειδοποίηση µέσω GSM Οδηγίες χρήσης H δήλωση συµµόρφωσης CE της συσκευής είναι αναρτηµένη στην ιστοσελίδα Λειτουργία και συνδεσµολογία ακροδεκτών Στο πίσω µέρος

Διαβάστε περισσότερα

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper"

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper Κ4 Elderly Care System Οδηγίες Χρήσεως Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper" για smart phones και να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακός Εντοιχιζόμενος Ελεγκτής Υδροθερμικών Τζακιών

Ψηφιακός Εντοιχιζόμενος Ελεγκτής Υδροθερμικών Τζακιών VARIO S-Max Ψηφιακός Εντοιχιζόμενος Ελεγκτής Υδροθερμικών Τζακιών Γενικά Ο ελεγκτής VARIO S-Max προορίζεται να ελέγχει υδροθερμικά τζάκια (καλοριφέρ) και βοηθάει στην ενσωμάτωσή τους στο υπάρχον σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση ΗΧ-GD30 Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Πριν τοποθετήσετε την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Τεχνικού GSM-GPRS LINK INTERFACE

Οδηγίες Τεχνικού GSM-GPRS LINK INTERFACE Οδηγίες Τεχνικού GSM-GPRS LINK INTERFACE Ο ORION-G είναι μία συσκευή η οποία εξομοιώνει την αναλογική τηλεφωνική γραμμή (PSTN), αξιοποιώντας το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας, και χρησιμοποιείται για την

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GD30+ Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN

ΗΧ-GD30+ Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN ΗΧ-GD30+ Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Πριν τοποθετήσετε

Διαβάστε περισσότερα

[Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου]

[Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου] [Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου] ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕ-ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ψαθάδικα, Νήσος Μήλος ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Αρχιτεκτονικό Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ Οδηγίες Παραμετροποίησης Power Electronics Control Ε.Π.Ε. Τύποι Συσκευών: LFT169 - LFR169 Περιγραφή: Πομπός και Δέκτης Τηλεχειρισμού 169MHz

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FOCUS ST-IIIB 1 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η εγγύηση παύει να ισχύει αν η συσκευή χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

GSM Τερματικό Κινητής Τηλεφωνίας με τηλεχειρισμό μέσω SMS. ReCT-4S. Ολοκληρωμένη έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

GSM Τερματικό Κινητής Τηλεφωνίας με τηλεχειρισμό μέσω SMS. ReCT-4S. Ολοκληρωμένη έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GSM Τερματικό Κινητής Τηλεφωνίας με τηλεχειρισμό μέσω SMS ReCT-4S Ολοκληρωμένη έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1. Εγκατάσταση 1.1 Τοποθέτηση κάρτας SIM Αφού αφαιρέσετε τον κωδικό PIN της κάρτας SIM, (χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά χαρακτηριστικά

Βασικά χαρακτηριστικά 1 of 6 10/09/2013 13:34 Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (πλακέτα) για ρολλά, τύπου S-2055, της εταιρείας AUTOTECH. Είναι κατάλληλος για ρολλά που τροφοδοτούνται από μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 230 V AC

Διαβάστε περισσότερα

ReCT-3S Ολοκληρωμένη έκδοση

ReCT-3S Ολοκληρωμένη έκδοση GSM Τερματικό Κινητής Τηλεφωνίας με τηλεχειρισμό μέσω SMS ReCT-3S Ολοκληρωμένη έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1. Εγκατάσταση 1.1 Τοποθέτηση κάρτας SIM Αφού αφαιρέσετε τον κωδικό PIN της κάρτας SIM, (χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

GSM2+2plus ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

GSM2+2plus ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ GSM2+2plus ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το GSM 2+2 -plus επιτρέπει τον ασύρματο έλεγχο συσκευών (τηλεειδοποίηση και τηλεχειρισμό), μέσω οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου. Ο έλεγχος γίνεται μέσω μηνυμάτων SMS

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ GSM TCS-3

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ GSM TCS-3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ GSM TCS-3 GSM TCS-3 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ Στάθμη σήματος GSM Αναβοσβήνει σε διακοπή τηλ.γραμμής Σταθερά αναμμένο όταν η τηλ.γραμμή είναι ΟΚ Χαμηλή μπαταρία ασύρματου

Διαβάστε περισσότερα

HX-DG20 TELE HX-DG20 1

HX-DG20 TELE HX-DG20 1 HX-DG20 Συσκευή τηλεφωνητή µέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραµµατισµού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω µέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυµµα. Πριν τοποθετήσετε την

Διαβάστε περισσότερα

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης VS-2 Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης Σελ.2 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Τεχνικά Χαρακτηριστικά Σελ.3,4,5 Σύνδεση - Χειρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). V-GDN02 & V-GDL02 Εγχειρίδιο χρήσης (02VGDN) & (02VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

C meitrack" Οδηγός Γρήγορης Χρήσης

C meitrack Οδηγός Γρήγορης Χρήσης C meitrack" Οδηγός Γρήγορης Χρήσης 1 Ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του MT90. Αυτή η συσκευή θα σας προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας GPS εντοπισμού όπου βασίζεται σε εξαιρετική τεχνολογία και τα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες γρήγορης εκκίνησης.

Οδηγίες γρήγορης εκκίνησης. Κ4 Elderly Care System Οδηγίες γρήγορης εκκίνησης. ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ SMS ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

GSM-2+2 -sv SET MACRO). phone Number 1. +306912345678 ή Ν3=+306912345678. phone Number 2. (6912345678 ή 00306912345678) phone Number 3 1/9

GSM-2+2 -sv SET MACRO). phone Number 1. +306912345678 ή Ν3=+306912345678. phone Number 2. (6912345678 ή 00306912345678) phone Number 3 1/9 GSM-2+2 -sv ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το GSM-2+2-sv επιτρέπει τον ασύρµατο έλεγχο συσκευών (τηλεειδοποίηση και τηλεχειρισµό), µέσω οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου. Ο έλεγχος γίνεται µέσω µηνυµάτων

Διαβάστε περισσότερα

150mA max. 12-14V. 100 μ. 133 x 89 x 19 mm 0... 55 º C. Κατάσταση συστήματος Μήνυμα. Σύστημα Trouble. Ένδειξη. Έ θιμο Πληκτρολόγιο Διχοτόμηση Τίτλος

150mA max. 12-14V. 100 μ. 133 x 89 x 19 mm 0... 55 º C. Κατάσταση συστήματος Μήνυμα. Σύστημα Trouble. Ένδειξη. Έ θιμο Πληκτρολόγιο Διχοτόμηση Τίτλος LCD EKB2 Το EKB2 είναι ένα πληκτρολόγιο LCD που προορίζεται για χρήση με συναγερμό ELDES SM ( Perseas- Thiseas) και τα συστήματα διαχείρισης του. Τα κύρια χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου EKB2 είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ GSM CL-IVB

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ GSM CL-IVB ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ GSM CL-IVB Οδηγίες χρήστη Menu Προγραμματισμός GSM και λειτουργία ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΦΙΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Εγχειρίδιο χρήσης Ευχαριστούµε που προτιµήσατε αυτή τη συσκευή. Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να µπορέσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα.1/1 www.1999.gr

Σελίδα.1/1 www.1999.gr Σελίδα.1/1 LXT-4 WATCH GPS GSM TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κεφάλαιο 1 γενική εισαγωγή 1.1 Εμφάνιση 1.2 Λειτουργίες Ο κάθε επιλεγμένος αριθμός μπορεί να πάρει τις πληροφορίες θέσης άμεσα μέσω της ερώτησης SMS,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ελεγκτής VARIO Air ελέγχει τα παρακάτω συστήματα του λέβητα και της εγκατάστασης:

Ο ελεγκτής VARIO Air ελέγχει τα παρακάτω συστήματα του λέβητα και της εγκατάστασης: VARIO air Ψηφιακός Ελεγκτής Αερόθερμων Τζακιών Γενικά Ο ελεγκτής VARIO Air προορίζεται να ελέγχει αερόθερμα τζάκια και να τροφοδοτεί με αποτελεσματικό, ασφαλή και ήσυχο τρόπο το θερμό αέρα της θέρμανσης

Διαβάστε περισσότερα

GSM INTD Εγχειρίδιο χρήσης GSM INTD0909

GSM INTD Εγχειρίδιο χρήσης GSM INTD0909 GSM INTD0909 Εγχειρίδιο χρήσης GSM INTD0909 Σελ. 2 Γενική Περιγραφή Σελ. 3 Σύνδεση & Ενεργοποίηση Σελ. 4 Επεξηγήσεις LED s Σελ. 5 Σχέδιο Συνδεσμολογίας Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να

Διαβάστε περισσότερα

Το IXION-G είναι μία συσκευή επικοινωνίας και αποστολής συμβάντων, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS, προς Κέντρα Λήψης σημάτων τα οποία

Το IXION-G είναι μία συσκευή επικοινωνίας και αποστολής συμβάντων, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS, προς Κέντρα Λήψης σημάτων τα οποία Το IXION-G είναι μία συσκευή επικοινωνίας και αποστολής συμβάντων, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS, προς Κέντρα Λήψης σημάτων τα οποία υποστηρίζουν πρωτόκολλο SIA IP. Συνδέεται στο Bus των πινάκων

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). V-GDN & V-GDL Εγχειρίδιο χρήσης (01VGDN) & (01VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

ρομολογητής WiFi N300 (N300R)

ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Easy, Reliable & Secure Οδηγός εγκατάστασης ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Εμπορικά σήματα Οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μοναδικό σε σχεδιασμό ασύρματο σύστημα συναγερμού με τεράστιες δυνατότητες και λειτουργιές

Ένα μοναδικό σε σχεδιασμό ασύρματο σύστημα συναγερμού με τεράστιες δυνατότητες και λειτουργιές ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ GSM- BLUETOOTH 10 ZONES 007M3G ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ένα μοναδικό σε σχεδιασμό ασύρματο σύστημα συναγερμού με τεράστιες δυνατότητες και λειτουργιές Εξαιρετικά λεπτό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μπλε Πράσινο Βομβητής Κανονική λειτουργία On Κατάσταση προγραμματισμού είσοδος Κατάσταση On προγραμματισμού Ανάγνωση κάρτας On Παρατεταμένος ήχος Ανάγνωση καταχωρημένης On

Διαβάστε περισσότερα

AL-02 Emergency Button Standalone

AL-02 Emergency Button Standalone Κ. ΝΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. Εγχειρίδιο Χρήσης AL-02 Emergency Button Standalone V1.0 AL-02 Emergency Button Standalone Εγχειρίδιο Χρήσης Version 1.0 Κ. ΝΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. Σελίδα 1 από 17 Περιεχόμενα 1. Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Η ορθή εκκινηση του συστήματος συναγερμού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Επισημάνσεις........2 Συντήρηση........2 Γενικά........3 Γενικά χαρακτηριστικά.......3 Τεχνικά χαρακτηριστικά.........4 Οδηγίες Εγκατάστασης....... 4 Επεξήγηση των ορίων συνδέσεων.............5

Διαβάστε περισσότερα

THERMOMETER TC-101 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ. 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.1 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.2

THERMOMETER TC-101 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ. 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.1 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.2 THERMOMETER TC-101 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.1 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.2 1. Γενικά Είναι ένα σύστηµα µέτρησης θερµοκρασίας πολλών σηµείων και τηλεειδοποίησης µέσω

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 020 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 020 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 020 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM......4 1.3 Λειτουργία...4 3 Ρυθµίσεις της συσκευής.....4 3.1 Ρυθµίσεις µέσω του πληκτρολογίου.....4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 1 Απαιτήσεις συστήματος 2 Γενική επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 POLYMECHANICS Μπενάκη 5 Πεύκα Θεσσαλονίκη Τηλ: +302315 318802 www.polymechanics.gr info@polymechanics.gr ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 Σειρά καταγραφικών συστήµατων Ultima Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1 AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM........3 1.3 Λειτουργία...3 3 Ρυθµίσεις της συσκευής......3 4 Προγραµµατισµός µέσω εντολών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

T58 ΡΟΛΟΙ SMART GPS TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Λειτουργικά μέρη της συσκευής. Προετοιμασία. T58. δευτερόλεπτα για να ενεργοποιηθεί η συσκευή.

T58 ΡΟΛΟΙ SMART GPS TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Λειτουργικά μέρη της συσκευής. Προετοιμασία.  T58. δευτερόλεπτα για να ενεργοποιηθεί η συσκευή. ΡΟΛΟΙ SMART GPS TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Λειτουργικά μέρη της συσκευής 1. Κουμπί κλήσης (πιέζοντας το κουμπί ο χρήστης μπορεί να καλέσει έναν καταχωρημένο αριθμό) 2. Κουμπί ενεργοποίησης της συσκευής. Πιέστε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση 2. Εισαγωγή 3. Σύνδεση 4. Ρυθµίσεις 2.1 Περιοχή εργασιών και πλοήγησης 2.2 Περιοχή απεικόνισης "Λεπτοµέρειες" 2.3 Περιοχή απεικόνισης "Στατιστικά" 4.1 Προφίλ 4.2 ίκτυο 4.2.1

Διαβάστε περισσότερα

Δρομολογητής WiFi N150 (N150R)

Δρομολογητής WiFi N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Οδηγός εγκατάστασης Δρομολογητής WiFi N150 (N150R) Εμπορικά σήματα Οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα

CMA10 ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ GSM

CMA10 ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ GSM CMA10 ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ GSM ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ISO 9001-2000 Α.Μ.Π. 815 Power Electronics Control Programming Manual_CMA10 _181108 Περιεχόμενα 1 Γενικές Πληροφορίες... 1 2 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Σημείο πρόσβασης WiFi Powerline 500 XWN5001 Οδηγός εγκατάστασης

Σημείο πρόσβασης WiFi Powerline 500 XWN5001 Οδηγός εγκατάστασης Σημείο πρόσβασης WiFi Powerline 500 XWN5001 Οδηγός εγκατάστασης Τεχνική υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον αριθμό σειράς στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΜΗΣ v9.01. Είσοδος 4 optocupler με δύο ελεύθερα άκρα για οδήγηση με γείωση ή 12Vdc.

ΕΡΜΗΣ v9.01. Είσοδος 4 optocupler με δύο ελεύθερα άκρα για οδήγηση με γείωση ή 12Vdc. ΕΡΜΗΣ v9.01 Περιγραφή Η συσκευή Ερμής είναι ένας τηλεχειρισμός 5 εξόδων με δυνατότητα να κάνει monitoring και να στέλνει σήματα alarm από 4 εισόδους. Η εμβέλειά του είναι απεριόριστη και ο μόνος περιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

Σημείο πρόσβασης WiFi Powerline 500 XWNB5201 Οδηγός εγκατάστασης

Σημείο πρόσβασης WiFi Powerline 500 XWNB5201 Οδηγός εγκατάστασης Σημείο πρόσβασης WiFi Powerline 500 XWNB5201 Οδηγός εγκατάστασης Τεχνική υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον αριθμό σειράς στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ HX-GO02 & HX-GO1

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ HX-GO02 & HX-GO1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ HX-GO02 & HX-GO1 ΜΕΣΩ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ SMART PHONES 1 Αναζητήστε στο Google Play ή στο App Store την εφαρμογή ΗΧ-GO2 και εγκαταστήστε την στο κινητό σας (με λειτουργικό Android

Διαβάστε περισσότερα

GSM Gateway Εγχειρίδιο Χρήστη Περιεχόµενα 1. Περιεχόµενο παράδοσης...2 2. Κωδικός PIN...2 3. Εγκατάσταση...2 4. Συνδέσεις και ενδείξεις µπροστινού πάνελ...3 5. Συνδέσεις και ενδείξεις πίσω πάνελ...3 6.

Διαβάστε περισσότερα

Η συσκευή υποστηρίζει την αποστολή/λήψη μηνυμάτων. Πιέστε το πλήκτρο μηνυμάτων για να γράψετε ένα νέο. Επιλέξτε Μενού Μήνυμα Γράψε Μήνυμα στην

Η συσκευή υποστηρίζει την αποστολή/λήψη μηνυμάτων. Πιέστε το πλήκτρο μηνυμάτων για να γράψετε ένα νέο. Επιλέξτε Μενού Μήνυμα Γράψε Μήνυμα στην Οδηγίες Χρήσης 1 1.Μηνύμα Η συσκευή υποστηρίζει την αποστολή/λήψη μηνυμάτων SMS. Πιέστε το πλήκτρο μηνυμάτων για να γράψετε ένα νέο μήνυμα. Σύνταξη μηνύματος Επιλέξτε Μενού Μήνυμα Γράψε Μήνυμα στην συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT

Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας SRP3011. Απορίες; Ρωτήστε τη Philips

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας SRP3011. Απορίες; Ρωτήστε τη Philips Πάντα δίπλα σας Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/support Απορίες; Ρωτήστε τη Philips SRP3011 Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Τηλεχειριστήριο γενικής

Διαβάστε περισσότερα

www.tridimas.gr E-mail: info@tridimas.gr

www.tridimas.gr E-mail: info@tridimas.gr Κεντρικό: Ν. Πλαστήρα 257 & Αιόλου 36, ΤΚ: 135 62, Αγ. Ανάργυροι Αθήνα, Τηλ. Κέντρο: 210 26 20 250, Fax: 210 26 23 805 Υποκατάστημα: Σμύρνης 31, Τ.Κ.: 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα Τηλ: 210 25 25 534-210

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑLARM Μοντέλο ALU-AP

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑLARM Μοντέλο ALU-AP ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑLARM Μοντέλο ALU-AP Περιγραφή Η συσκευή ALU-AP διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά: 1. Προγραμματίζεται σε MASTER ή SLAVE λειτουργία. 2. Συνδέεται σε δίκτυο RS485 με άλλες συσκευές με δυο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιωθείτε πως η συσκευή είναι απενεργοποιημένη πριν εισάγετε την κάρτα SIM.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιωθείτε πως η συσκευή είναι απενεργοποιημένη πριν εισάγετε την κάρτα SIM. SMART GPS TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1. Λειτουργία SOS 2. Ανίχνευση θορύβου και κραδασμών 3. Ακρίβεια εντοπισμού GPS 10-15m 4. Δυνατότητα ηχητικής παρακολούθησης 5. Ταχύτητα ένδειξης

Διαβάστε περισσότερα

REALSAFE MMS-100 REALSAFE MMS-100 1

REALSAFE MMS-100 REALSAFE MMS-100 1 REALSAFE MMS-00 ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΜΕ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜMS & SMS Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ REALSAFE MMS-00 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Στην συσκευασία εκτός της κεντρικής µονάδας-κάµερας θα

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Οδηγίες Λειτουργίας Σας ευχαριστούµε που χρησιµοποιείτε το έξυπνο σύστηµα συναγερµού της εταιρίας µας. Τα προϊόντα µας είναι ιδανικά για οικογένειες, τράπεζας, µικρές

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Η ορθή εκκινηση του συστήματος συναγερμού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός ασύρματος GSM DYL 7M3 Basic Kit

Συναγερμός ασύρματος GSM DYL 7M3 Basic Kit Συναγερμός ασύρματος GSM DYL 7M3 Basic Kit Κωδικός προϊόντος: DYL 7M3 Basic Kit1 Τιμή με φπα: 249.00 Διαθεσιμότητα: Ετοιμοπαράδοτο Συναγερμός που όταν ενεργοποιηθεί μπορεί να καλέσει και να στείλει μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Οδηγίες Χρήσης Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Για την εγκατάσταση µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τις βίδες που θα βρείτε µέσα στη συσκευασία του συναγερµού. Για µεγαλύτερη ευκολία στη συσκευασία περιλαµβάνονται,

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA Εμπορικά σήματα Το NETGEAR, το λογότυπο NETGEAR και το Connect with Innovation είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της NETGEAR, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Ενεργοποιητής

Οδηγίες χρήσης. Ενεργοποιητής Οδηγίες χρήσης Ενεργοποιητής 1289 00 Περιεχόμενα 2 Περιγραφή συσκευής... 3 Στοιχεία χειρισμού και ενδείξεις... 4 Επαφές σύνδεσης... 8 Συναρμολόγηση... 9 Ρύθμιση του είδους λειτουργίας... 10 Εναλλαγή είδους

Διαβάστε περισσότερα

interfox.gr ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ GSM- BLUETOOTH 007 M3GB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

interfox.gr ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ GSM- BLUETOOTH 007 M3GB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1 ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ GSM- BLUETOOTH 007 M3GB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ένα μοναδικό σε σχεδιασμό ασύρματο σύστημα συναγερμού με τεράστιες δυνατότητες και λειτουργιές Εξαιρετικά λεπτό

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων...... EL 1 Γενικές υποδείξεις.......... EL 1 Παραλλαγές εκδόσεων / Πληροφορίες......... EL 1 Περιγραφή................ EL 1 Λειτουργία........... EL 1 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ DYL -007- M 3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ DYL -007- M 3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ DOORADO Site: www.doorado.eu Τηλ: 210 55 51 680 Φαξ: 21 21 21 9038 Διεύθ: Παπαθανασίου 5 19600 Μάνδρα Αττικής E-mail: doorado@gmail.com ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ DYL -007- M 3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

BT-M6Z02-RF 230V/24V

BT-M6Z02-RF 230V/24V BT-M6Z02-RF 230V/24V USER GUIDE GB MASTER 6 ZONES RF 3-9 BEDIENUNGSANLEITUNG DE Regelverteiler Funkline 10-16 GUIDE D UTILISATION FR MASTER 6 ZONES RF 17-23 BRUKSANVISNING SE MASTER 6 ZONES RF 24-30 3

Διαβάστε περισσότερα

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας TC100N Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου Πληροφορίες ασφάλειας Πριν χρησιμοποιηθεί αυτή η συσκευή, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες ασφάλειας: Μόλις ανοίξετε το κιβώτιο συσκευασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές οδηγίες ασύρματης δικτύωσης

Βασικές οδηγίες ασύρματης δικτύωσης Βασικές οδηγίες ασύρματης δικτύωσης Το εγχειρίδιο αυτό σας βοηθά να εγκαταστήσετε μια ασύρματη σύνδεση μεταξύ του εκτυπωτή και των υπολογιστών σας. Ανατρέξτε στον "Οδηγό Δικτύωσης" στις ηλεκτρονικές Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας SRP6011. Απορίες; Ρωτήστε τη Philips

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας SRP6011. Απορίες; Ρωτήστε τη Philips Πάντα δίπλα σας Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/support Απορίες; Ρωτήστε τη Philips SRP6011 Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Τηλεχειριστήριο γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από οθόνη, τρία σημεία ενδείξεων και τέσσερα πλήκτρα.

Ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από οθόνη, τρία σημεία ενδείξεων και τέσσερα πλήκτρα. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ MSK Το σύστημα ελέγχου της ροής του πρωτογενούς αέρα καύσης (MSK), έχει ως στόχο τη διατήρηση σταθερής απόδοσης του τζακιού καθ όλη τη διαδικασία καύσης του ξύλου. Το MSK ελέγχει

Διαβάστε περισσότερα

IXION S-PRO SIGMA Technologies 6 προγραμματισμένα κινητά τηλέφωνα

IXION S-PRO SIGMA Technologies 6 προγραμματισμένα κινητά τηλέφωνα Το IXION G είναι μία συσκευή επικοινωνίας και αποστολής συμβάντων προς Κέντρα Λήψης σημάτων, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS. Ταυτόχρονα, παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη, απομακρυσμένου χειρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτής Κεντρικής Θέρμανσης με Χρονοπρογραμματισμό Χρονοθερμοστάτης Γενικής Χρήσης με Απομακρυσμένο Αισθητήριο

Ελεγκτής Κεντρικής Θέρμανσης με Χρονοπρογραμματισμό Χρονοθερμοστάτης Γενικής Χρήσης με Απομακρυσμένο Αισθητήριο Ελεγκτής Κεντρικής Θέρμανσης με Χρονοπρογραμματισμό Χρονοθερμοστάτης Γενικής Χρήσης με Απομακρυσμένο Αισθητήριο Γενικά Χρήση Ο χρονοπρογραμματιζόμενος ελεγκτής θέρμανσης CHS ελέγχει την εξωτερική θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜL-ST331V GSM

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜL-ST331V GSM ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜL-ST331V GSM ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ Ένδειξη στάθμης σήματος GSM. Όταν διακοπεί η τηλεφωνική γραμμή, αναβοσβήνει,ενώ είναι σταθερά αναμμένο όταν είναι εντάξει. Ένδειξη χαμηλής στάθμης

Διαβάστε περισσότερα

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas. ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνοµο πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης

Αυτόνοµο πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης Αυτόνοµο πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης SL2000E v1.1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 Α) Βασική συνδεσµολογία Τροφοδοτήστε το πληκτρολόγιο SL-2000E, συνδέοντας τις επαφές του +12V (κόκκινο)

Διαβάστε περισσότερα

Stagnoli ACNSEM3L - Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για φωτεινούς σηματοδότες

Stagnoli ACNSEM3L - Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για φωτεινούς σηματοδότες Stagnoli ACNSEM3L - Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για φωτεινούς σηματοδότες Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου, τύπου ACNSEM3L, της εταιρείας Stagnoli T.G. S.r.l., για έλεγχο 2 φωτεινών σηματοδοτών (φαναριών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης BT55. Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση

Εγχειρίδιο χρήσης BT55. Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση Εγχειρίδιο χρήσης BT55 Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/support Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 2 2 Δήλωση 2 Συμμόρφωση 2 Φροντίδα του περιβάλλοντος 2 Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008. www.olympia-electronics.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008. www.olympia-electronics.gr S R CERT ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008 www.olympia-electronics.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓH 2. ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ. 3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 3.1. Σύστημα 48 ζωνών

Διαβάστε περισσότερα

EOS FP- 200 Αναγνώστης ελέγχου πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα

EOS FP- 200 Αναγνώστης ελέγχου πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα EOS FP- 200 Αναγνώστης ελέγχου πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα Οδηγίες Λειτουργίας Εισαγωγή Ο αυτόνομος αναγνώστης EOS FP- 200 είναι απλός και εύχρηστος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών.

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100 Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας U R Safe DAS1100 Οδηγίες Χρήσης Σύστημα Συναγερμού Κινδύνου - Ειδοποιεί φίλους και οικογένεια με το πάτημα ενός κουμπιού - Προσφέρει ανεξαρτησία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ Μοντέλο DL4S

ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ Μοντέλο DL4S ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ Μοντέλο DL4S ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σύμφωνα με την οδηγία ΕΝ 12830: Για σταθερούς θαλάμους: S Κλάση: Α Ακρίβεια οργάνου: κλάση 1 Εύρος θερμοκρασίας: 50 έως +50 o C ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καταγραφή

Διαβάστε περισσότερα

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA LINE-INTERACTIVE UPS Uninterruptible Power System INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Παρακαλείσθε να διαβάσετε το εγχειρίδιο διεξοδικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01942 Τηλεφωνικός επιλογέας GSM-BUS

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01942 Τηλεφωνικός επιλογέας GSM-BUS Εγχειρίδιο οδηγιών 01942 Τηλεφωνικός επιλογέας GSM-BUS Περιεχόμενα 1. Περιγραφή......................................................................................2 2. Πεδίο εφαρμογής.................................................................................2

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics RF54 @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Συσκευή ελέγχου ηλεκτρικής κλειδαριάς, και κλιματισμού που συνεργάζεται με καρτοδιακόπτες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ Ultima

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ Ultima ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2015 ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ Ultima POLYMECHANICS Τηλ: +302315 318802 www.polymechanics.gr info@polymechanics.gr Χαρακτηριστικά συστηµάτων Ultima Το ULTIMA-1 είναι ένα σύστηµα παρακολούθησης,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D 1. MIA ΣΥΝΤΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1.1 Εισαγωγή Το TC206D είναι ένα τηλεφωνικό κέντρο που χρησιµοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 060 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 060 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 060 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM......4 1.3 Λειτουργία...4 3 Ρυθµίσεις της συσκευής.....4 3.1 Ρυθµίσεις µέσω του πληκτρολογίου.....4

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός αναμεταδότης WiFi - Έκδοση Powerline (XAVNB2001) Οδηγός εγκατάστασης

Γενικός αναμεταδότης WiFi - Έκδοση Powerline (XAVNB2001) Οδηγός εγκατάστασης Γενικός αναμεταδότης WiFi - Έκδοση Powerline (XAVNB2001) Οδηγός εγκατάστασης Τεχνική υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον αριθμό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ gr ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ηλεκτρική παροχή: Ο.Τ. (Open Therm protocol) για τον πομπό και μπαταρίες ΑΑ LR06 για το δέκτη

Διαβάστε περισσότερα

WaterLeakStop Z-8. Μονάδα Επέκτασης Ανίχνευσης διαρροών Νερού 8 Ζωνών. Οδηγίες Χρήσεως

WaterLeakStop Z-8. Μονάδα Επέκτασης Ανίχνευσης διαρροών Νερού 8 Ζωνών. Οδηγίες Χρήσεως WaterLeakStop Z-8 Μονάδα Επέκτασης Ανίχνευσης διαρροών Νερού 8 Ζωνών Οδηγίες Χρήσεως Πίνακας περιεχομένων ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 3 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:... 3 ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ:... 3 ΕΙΚΟΝΕΣ - ΠΙΝΑΚΕΣ:...

Διαβάστε περισσότερα