NEA ΕΠΕΝ ΥΣΗ CHALLENGES IN PACKAGING OFFICIAL NEWS REPORT FEBRUARY 2015 ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "NEA ΕΠΕΝ ΥΣΗ CHALLENGES IN PACKAGING OFFICIAL NEWS REPORT FEBRUARY 2015 ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Transcript

1 CHALLENGES IN PACKAGING OFFICIAL NEWS REPORT FEBRUARY 2015 NEA ΕΠΕΝ ΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ EΠΑΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΥΚΟ ΡΟΜΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΕΚΤΥΠΩΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΛΕΞΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΥΓΟΛΟΓΙΟΥ

2 ΝΕΑ ΕΠΕΝ ΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ 01 NEA EΠΕΝ ΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η εταιρεία µας, µε µεγάλη χαρά, καλωσορίζει τη νέα µηχανή Βαθυτυπίας Rotomec 4003 MP που έχει τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2015 και έπειτα από την οριστική και επιτυχηµένη ολοκλήρωση όλων των απαιτούµενων δοκιµών. Η νέα µας µηχανή Rotomec 4003 MP έχει εγκατασταθεί στο δεύτερο υπερσύγχρονο εργοστάσιό µας, που βρίσκεται στην περιοχή Καλοχωρίου της Θεσσαλονίκης. ιαθέτει το πλέον µοντέρνο και προηγµένο τεχνολογικά εξοπλισµό, ενισχύοντας ακόµη περισσότερο τη δέσµευση της εταιρίας µας για άµεση, αποτελεσµατική και άκρως ποιοτική εξυπηρέτηση των συνεργατών της, προσφέροντας εξαιρετικές λύσεις στον κλάδο της εύκαµπτης συσκευασίας.παράλληλα, η νέα γραµµή παραγωγής θα συµβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας µας. Η Rotomec 4003 MP είναι τύπου wide web, µε φάρδος 1.350mm, µέγιστη ταχύτητα 450m/min, µέγιστη ικανότητα εκτύπωσης 10 χρωµάτων και ετήσια παραγωγική δυναµικότητα m². Είναι εξοπλισµένη µε πλήρως αυτόµατα συστήµατα εναλλαγής εκτυπωτικών εργασιών και κυλίνδρων χωρίς άξονες και διαθέτει in-line µονάδα για εφαρµογές cold seal σε σύµπτωση και lacquering. Το χαρακτηριστικό που την διαφοροποιεί αλλά και που ενδυναµώνει την παραγωγικότητα και την αποτελεσµατικότητα της είναι το ενισχυµένο σύστηµα ξήρανσης των µελανιών (Ink Drying System). Το συγκεκριµένο σύστηµα συµβάλει στην επίτευξη της µέγιστης ταχύτητας παραγωγής και της αποσόβησης του κινδύνου blocking στα µητρικά ρολά. Παράλληλα, συµβάλει στην ελαχιστοποίηση τόσο των ιχνών υπολειπόµενων διαλυτών στο υλικό συσκευασίας (Solvent Retention) όσο και των εκποµπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο περιβάλλον, επιτρέποντας µε αυτό τον τρόπο την ασφαλή συγκέντρωση τους στο ειδικό σύστηµα ανάκτησης που διαθέτει η εταιρεία µας στο χώρο όπου είναι εγκατεστηµένη η νέα µας Βαθυτυπική µηχανή. Το νέο µας τεχνολογικό απόκτηµα ξεκινάει το ταξίδι της προσφέροντας σε κάθε συνεργάτη µας, µαζί µε τον υπάρχον µηχανολογικό εξοπλισµό Βαθυτυπικών εκτυπώσεων, υψηλή παραγωγικότητα, κορυφαία αξιοπιστία και άριστη ποιότητα. Ο στόχος µας είναι ένας, εύκαµπτη συσκευασία στην ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ..!

3 ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 02 Μια ακόµη σηµαντική διάκριση αποσπάσαµε στην Α. Χατζόπουλος ΑΕ στον διαγωνισµό «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» που διοργάνωσε ο ΣΒΒΕ σε συνεργασία µε την οικονοµική εφηµερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για τρίτη συνεχή χρονιά. Τα βραβεία έχουν ως στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε και αποτελούν θεσµό. Στην Α. Χατζόπουλος Α.Ε. απονεµήθηκε ο Έπαινος Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης σε εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Νοεµβρίου Πρόκειται για άλλη µια σηµαντική διάκριση της εταιρίας µας και αναδεικνύει την συνεχή πορεία ανάπτυξής µας ακόµα και κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής οικονοµικής κρίσης. Τον έπαινο παρέλαβε ο κος Ελευθέριος Χατζόπουλος, πρόεδρος του.σ της Α. Χατζόπουλος ΑΕ. Το 2014 στην εταιρία µας ξεπεράσαµε σε τζίρο τα 56,5 εκ, σηµειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση µε το 2013, απασχολώντας περισσότερους από 250 εργαζοµένους. Οι εξαγωγές µας, που πραγµατοποιούνται σε πάνω από 25 χώρες, αντιπροσωπεύουν το 70% της παραγωγής µας. Η συνεχώς εξελικτική πορεία µας είναι αποτέλεσµα µιας σειράς επενδύσεων σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισµό, έµφασης στην έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόµων εφαρµογών και λύσεων συσκευασίας και συνεχής εκπαίδευσης και ανάπτυξης του προσωπικού µας, το οποίο αποτελεί και το πιο σηµαντικό περιουσιακό µας στοιχείο.

4 ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 03 Χορήγηση Εξοπλισµού στο Στα πλαίσια της εταιρικής κουλτούρας που διέπει την επιχείρηση µας, αλλά και µε βάση το πλάνο µας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ολοκληρώθηκε µια ακόµη δράση µας η οποία µας κάνει υπερήφανους. Τον Οκτώβριο του 2014 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε από εκπρόσωπο της επιχείρησης µας, καρδιογράφος τελευταίας τεχνολογίας και υπολογιστής µε σχετικό λογισµικό, στο πρότυπο κοινωνικό ιατρείο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοδροµίου Ξάνθης. Το Λυκοδρόµιο Ξάνθης είναι ένα ακριτικό χωριό µε µακρά ιστορία. Βρίσκεται σε ένα µοναδικής οµορφιάς ορεινό τοπίο, λαµβάνοντας το όνοµα Λυκοδρόµιο από το γεγονός πως υπήρχε σηµαντικός πληθυσµός Λύκων στα γύρω υψώµατα (http://www.youtube.com/watch?v=pwkjcfvbop0). Σήµερα φηµίζεται για το µέλι που παράγεται εκεί και παλαιότερα για την παραγωγή καπνού. Στο Λυκοδρόµιο υπάρχουν σήµερα 50 µόνιµοι κάτοικοι η πλειοψηφία των οποίων είναι τρίτης ηλικίας και υπερήλικες. Οι µετακινήσεις προς το αστικό κέντρο της Ξάνθης για την πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες είναι σαφώς δύσκολες για αυτούς τους ανθρώπους. Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβληµα, µε πρωτοβουλία απογόνων Λυκοδροµιτών, µη κατοίκων του χωριού, λειτουργεί εδώ και µερικούς µήνες κοινωνικό ιατρείο, το οποίο και παρέχει δωρεάν πολύτιµες υπηρεσίες στους κατοίκους. Η λειτουργία του στηρίζεται στην υποστήριξη στρατιωτικών ιατρών διάφορων ειδικοτήτων που επισκέπτονται τακτικά και βάση προγράµµατος το ιατρείο. Η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια χορηγώντας έναν πλήρη υπολογιστή, ώστε οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση στη νέα ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η χορηγία ολοκληρώθηκε µε την παράδοση και ενός καρδιογράφου τελευταίας γενιάς µε στόχο βασικές και σηµαντικές εξετάσεις να παρέχονται στους κατοίκους του χωριού άµεσα και χωρίς µετακινήσεις. Υποσχόµαστε να συνεχίσουµε και εντατικοποιήσουµε ανάλογες ενέργειες στο µέλλον. Ενέργειες που ολοκληρώνουν τους στόχους της επιχείρησης και έχουν στην συναίνεση όλων των ανθρώπων µας.

5 ΠΡΟΕΚΤΥΠΩΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΛΕΞΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΡΟΕΚΤΥΠΩΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΛΕΞΟΓΡΑΦΙΑΣ Η αλµατώδης τεχνολογική ανάπτυξη και οι εφαρµογές της είναι γενικά παραδεκτό ότι έχει συνεισφέρει τις τελευταίες δεκαετίες σηµαντικά σε όλο τον τοµέα της βιοµηχανικής εκτύπωσης. Πλέον η ποιότητα συµβαδίζει µε την παραγωγικότητα και βελτιώνεται µε σταθερή πορεία. Η βαθυτυπία που χρόνια τώρα χαίρει της εκτίµησης της υψηλής ποιότητας, έχει πλέον βρει σύµµαχο. Η µετάβαση από την χαµηλή στην υψηλή ανάλυση είναι πλέον γεγονός και δεν θα µπορούσε να µην αγγίξει την φλεξογραφία στην εύκαµπτη συσκευασία, από τις ετικέτες µέχρι τα shrink film και τα Alu-lids. Με περισσότερη άνεση πλέον δουλειές οι οποίες παραδοσιακά ορισµένες να τυπώνουν στην βαθυτυπία η Α.Χατζόπουλος ΑΕ µεταφέρει µε εξαιρετικά αποτελέσµατα στην φλεξογραφία. Όπως σε όλες τις εκτυπωτικές µεθόδους υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις, έτσι και η φλεξογραφία ακολουθεί κανόνες, όχι για να την δεσµεύουν αλλά για να µπορεί να απολαµβάνει κάθε πελάτης τις µέγιστες δυνατότητες της κάθε φορά και την ίδια σταθερή ποιότητα. Εφαρµόζονται ασφαλιστικές δικλείδες όπως: Το Προεκτυπωτικό τµήµα της φλεξογραφίας υπεύθυνα και διακριτικά θα συµβάλει όπως παραπάνω στο εικαστικό ώστε να τροποποιηθούν όλες οι λεπτοµέρειες που δυνητικά θα µπορούσαν να είναι παράγοντες κακής εκτύπωσης. Επόµενη κίνηση είναι η έκδοση του δοκιµίου, µία εξαιρετική προσοµοίωση της πραγµατικής εκτύπωσης που θα είναι και οδηγός της εκτύπωσης που ακολουθεί. Οι τελευταίες αναβαθµίσεις της τεχνολογίας λογισµικού GMG, των νεότερων επαγγελµατικών εκτυπωτών EPSON και το ειδικευµένο προσωπικό, εγγυούνται κάθε φορά την πιστή αναπαραγωγή και την ακρίβεια των χρωµάτων.

6 ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΥΓΟΛΟΓΙΟΥ 05 Ενηµερώνουµε τους πελάτες µας ότι στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθµισης των παρεχόµενων υπηρεσιών µας στην Α. Χατζόπουλος Α.Ε, από 01 Μαΐου 2015 θα εφαρµόσουµε την αυτόµατη αποστολή του ζυγολογίου. Η αποστολή θα γίνεται σε συγκεκριµένη ηλεκτρονική διεύθυνση, κατά την έκδοση του δελτίου αποστολής, όπως ήδη συµβαίνει και µε το πιστοποιητικό συµµόρφωσης. Με αυτό στοχεύουµε στη µείωση της γραφειοκρατίας και τη γρηγορότερη ολοκλήρωση της φόρτωσης βελτιώνοντας το συνολικό απαιτούµενο χρόνο διαχείρισης ανά αποστολή. Στο ζυγολόγιο αναγράφονται αναλυτικά οι ρόλοι της κάθε φόρτωσης, ανά SSCC (παραγγελία προϊόντος).τονίζεται ότι ο κάθε ρόλος φέρει έναν µοναδικό αριθµό, ο οποίος αποτελεί και το βασικό στοιχείο ιχνηλασιµότητάς του. Σε αυτόν εµπεριέχεται το σύνολο των στοιχείων παραγωγής του, που περιλαµβάνει την έκδοση της παραγγελίας, την είσοδο των πρώτων υλών στην αποθήκη, τον κωδικό παραγωγής και το τελικό στάδιο αποστολής του στον πελάτη. Ο κωδικός παραγωγής (production code) αναφέρεται σε µία οµάδα ρόλων της συγκεκριµένης παραγγελίας, η οποία προέρχεται από τον ίδιο µητρικό ρόλο (mother reel) και την ίδια βάρδια του τελικού σταδίου παραγωγής. Με την ηλεκτρονική αποστολή των ζυγολογίων παρέχεται στους πελάτες µας άµεση πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες φόρτωσης, ακόµη και πριν την παραλαβή των εµπορευµάτων στις εγκαταστάσεις τους. Το τµήµα εξυπηρέτησης πελατών παραµένει στην διάθεσή σας για περισσότερες λεπτοµέρειες.

7 Πείτε μας την γνώμη σας για αυτό το τεύχος. κάντε κλίκ εδώ! και πείτε μας για τις εντυπώσεις σας. Ε ΡΑ: 26ης Oκτωβρίου , Θεσσαλονίκη Tηλ.: Fax: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 1: Aρκαδίου 19, Kαλοχώρι , Θεσσαλονίκη Tηλ.: Fax: EPΓOΣTAΣIO KAΛOXΩPIOY 2: Σταδίου 21, Kαλοχώρι , Θεσσαλονίκη Tηλ.: FAX: ΒΕΛΓΙΟ - ΟΛΛΑΝ ΙΑ: Hatzopoulos Benelux Mr. Manolis Alexandrou Mr. Michael Tzintzoglou Silodam AS, Amsterdam - The Netherlands Tel: +31 (0) Mob:+31 (0) ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ & ΙΡΛΑΝ ΙΑ: Hatzopoulos UK & Ireland Dr. Eleftherios Kassianidis, 14 Dunlin Wharf, Castle Marina, Nottingham, NG7 1TJ, United Kingdom Tel: +44 (0) , Fax: +44 (0) Mob: +44 (0) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Mr. Christo Varushev, Ul. Dr. Valkovich 16, 4000 Plovdiv, Bulgaria Tel/Fax: Mob: ΣΕΡΒΙΑ: ΙBG d.o.o., Ms Jelena Boskovic, Zanke Stokic 27a, Beograd, Serbia Tel: Fax: ΓΑΛΛΙΑ: Hatzopoulos France Mr Arys Tsobanopoulos 5 Rue Léonard de Vinci, Quesnoy-sur-Deûle Tel : +33 (0) Fax : +33 (0) Mobile : +33 (0)