CHALLENGES IN PACKAGING OFFICIAL NEWS REPORT FEBRUARY 2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "CHALLENGES IN PACKAGING OFFICIAL NEWS REPORT FEBRUARY 2014"

Transcript

1 CHALLENGES IN PACKAGING OFFICIAL NEWS REPORT FEBRUARY 2014 Βραβεία 2013 Βραβεία Made In Greece 2013 Χατζόπουλος στην Ισπανία Οσμή & Εύκαμπτα Υλικά Συσκευασίας Νομοθεσία για Μελάνια Εκτύπωσης Επιτυχής Σχεδιασμός Εύκαμπτων Υλικών Συσκευασίας

2 ΒΡΑΒΕΙΑ ERA Packaging Gravure Award Η ERA (European Rotogravure Association) είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση Βαθυτυπίας το οποίο ιδρύθηκε το Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει και προωθεί την βαθυτυπία μέσα από την ανταλλαγή, μεταξύ των μελών της, τεχνικών πληροφοριών, ενισχύοντας επιστημονικά έργα και γενικότερα ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη του κλάδου. Όπως κάθε δεύτερο χρόνο έτσι και φέτος η ERA διεξήγαγε το «Packaging Gravure Award 2013» δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη της και μη, να προβάλουν την δουλειά τους, στις παρακάτω διαγωνιζόμενες κατηγορίες: Α. Flexible Packaging - Paper (wih no plastic or metal component). B. Flexible Packaging - Plastic film (including film - film laminates: no paper, no metal). C. Flexible Packaging - Paper - plastic film laminates (with no metal). D. Flexible Packaging - Metallized film, metallized laminates and metal foil-plastic film composites (with or without a paper component). E. Flexible Packaging - Unsupported aluminum foil, paper - foil composites (with no plastic). F. Shrink - wrap sleeves. G. Cartonboard (of all types: tobacco, cosmetics, drinks etc.). H. Labels (paper or film). S. Speciality and security etc., including intelligent packaging such as printed RFID tag aerials, over - temperature sensors etc. Στο «Packaging Gravure Award 2013» λάβαμε και πάλι συμμετοχή καταφέρνοντας να αποσπάσουμε το Βραβείο στην κατηγορία της Εύκαμπτης Συσκευασίας Plastic Films & Laminates και συγκεκριμένα το προϊόν «Saint Alby Blanc de Poulet». Μη ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη Βράβευση έρχεται να προστεθεί στις δύο προηγούμενες του 2009 και του Είναι μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση για την εταιρία αλλά ειδικότερα για όλους μας που εργαζόμαστε στη Α. Χατζόπουλος Α.Ε. αφού καταφέραμε για μία ακόμη φορά να διακριθούμε και να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε αναγνωρισμένους ανταγωνιστές. Νιώθουμε υπέρμετρη περηφάνια που συμβάλαμε με τον οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό το αποτέλεσμα, που μας πεισμώνει παράλληλα να κρατάμε σταθερά υψηλό το επίπεδο που καταφέραμε να επιτύχουμε.

3 BΡΑΒΕΙΑ MADE IN GREECE 02 Βραβεία Made In Greece 2013 Η εταιρεία Α. Χατζόπουλος Α.Ε., ξεχώρισε με την τιμητική διάκριση που έλαβε στην κατηγορία Επιχειρηματικής Αριστείας κατά την διάρκεια της ειδική τελετής τον Νοέμβριο του 2013, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ. Τα βραβεία Made In Greece διοργανώνονται με σκοπό την ανάδειξη και επιβράβευση των επιχειρήσεων και οργανισμών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική Οικονομία. Η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. διακρίνεται ακόμα μια φορά, επιβεβαιώνοντας ότι στηρίζει την αναπτυξιακή της πορεία, παρέχοντας λύσεις εύκαμπτης συσκευασίας στην τελειότητα! Με την διάκρισή αυτήναναγνωρίζεται η ποιότητα των προϊόντων μας και επιβεβαιώνεται η προσφορά μας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

4 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ 03 Η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. τώρα και στην Ισπανία! Μετά το επιτυχημένο άνοιγμα των γραφείων μας στην Γαλλία και στην Ολλανδία το 2013, όπως και στην Αγγλία το καλοκαίρι του 2012, προχωράμε στην επέκταση μας με τοπική παρουσία μέσω αντιπροσώπου και στην Ισπανική αγορά. Με βάση την Vitoria, επεκτεινόμαστε σε μία επιπλέον Ευρωπαϊκή αγορά για την προώθηση των προϊόντων μας, παρέχοντας τοπική εξυπηρέτηση και υποστήριξη στον πελάτη. Η Ισπανια με πληθυσμό 47,35 εκατομμυρίων έχει και αυτή πληγεί από την Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση αλλά διαθέτει ισχυρή τοπική βιομηχανία τροφίμων και όχι μόνο. Η Ισπανική αγορά της εύκαμπτης συσκευασίας έχει αξία 550 εκατομμυρίων ευρώ και ετήσιες εισαγωγές πλέον των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Η ζήτηση σε υλικά υψηλής προστασίας (high barrier με ALU και χωρίς) παρουσιάζει άνοδο, σε αντίθεση με τα λοιπά υλικά συσκευασίας όπου η ζήτηση είναι σταθερή. Τέτοια υλικά αποτελούν την εξειδίκευση της επιχείρησης μας και η είσοδος μας στην αγορά της Ισπανίας δημιουργεί προσδοκίες για την επιπλέον αύξηση των εξαγωγών μας.

5 ΟΣΜΗ & ΕΥΚΑΜΠΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 04 ΟΣΜΗ & ΕΥΚΑΜΠΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Τα εύκαμπτα υλικά συσκευασίας προκύπτουν από συνδυασμούς πλαστικών, χάρτινων ή μεταλλικών φιλμ τα οποία μπορεί να έχουν επικάλυψη διαφόρων επιχρισμάτων και μαζί με κόλλες και μελάνια, μέσω της διαδικασίας μεταποίησης, μετατρέπονται στο φιλμ το οποίο χρησιμοποιείται για να συσκευαστεί το εκάστοτε τελικό προϊόν. Τα παραπάνω υλικά, μπορεί να περιέχουν ουσίες, συνήθως χαμηλού μοριακού βάρους και υψηλής πτητικότητας, οι οποίες γίνονται αντιληπτές και είναι υπεύθυνες για την οσμή τους, η ένταση της οποίας επηρεάζεται από παράγοντες όπως η συγκέντρωση των ουσιών και η θερμοκρασία στην οποία είναι εκτεθειμένες. Η οσμή των υλικών είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στη βιομηχανία υλικών συσκευασίας, αφού μπορεί να παίξει αρνητικό ρόλο στην ικανοποίηση του καταναλωτή, να αποτελέσει πρόβλημα ασφάλειας της υγείας του, αλλά και να πλήξει σοβαρά το εμπορικό όνομα και να οδηγήσει σε δικαστικές διαμάχες μεταξύ των προμηθευτών και των χρηστών των υλικών έχοντας τις ανάλογες οικονομικές συνέπειες. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που καλύπτει τα υλικά που προορίζονται για συσκευασία τροφίμων, «αυτά θα πρέπει να κατασκευάζονται σύμφωνα με τις ορθές βιομηχανικές πρακτικές, ώστε υπό τις κανονικές ή τις προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης τους, να μην μεταφέρουν στο τρόφιμο συστατικά, σε ποσότητα η οποία είναι δυνατόν μεταξύ άλλων να επιφέρει αλλοίωση των οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών». Στην Α. Χατζόπουλος Α.Ε., η πρακτική που εφαρμόζεται κατά την παραγωγική διαδικασία, με σκοπό να εξασφαλιστούν τα παραπάνω, βασίζεται: α) στην χρήση κατάλληλων πρώτων υλών, όπως φιλμ τα οποία είναι πιστοποιημένα για χρήση σε υλικά συσκευασίας τροφίμων, μελάνια χαμηλής οσμής κ.λπ., β) στις προσαρμοσμένες παραμέτρους παραγωγής, έτσι ώστε να πετυχαίνονται οι χαμηλότερες δυνατές παρακρατήσεις διαλυτών, γ) στις κατάλληλες συνθήκες μεταποίησης, διακίνησης και αποθήκευσης με σκοπό να αποφευχθεί η ανάπτυξη οσμής είτε λόγω μεταβολών στο ίδιο το υλικό είτε λόγω επιμόλυνσής του. Σε περίπτωση που προκύψει θέμα οσμής στο υλικό συσκευασίας, ο τρόπος προσέγγισης του ζητήματος περιλαμβάνει αρχικά τον εντοπισμό και την αξιολόγηση της οσμής από ομάδα εκπαιδευμένων αξιολογητών μέσω εξειδικευμένων οργανοληπτικών τεστ και έπειτα εντοπισμό με ταυτοποίηση και ποσοτικοποίηση της ουσίας ή της ομάδας ουσιών που είναι «υπεύθυνη» για την οσμή και συσχέτιση της με την πηγή προέλευσή της, ώστε να είναι δυνατή η λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης.

6 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΕΚΥΠΩΣΗΣ 05 Νομοθεσία Για Μελάνια Εκτύπωσης Γερμανική νομοθεσία για μελάνια εκτύπωσης. Προβλέπεται να καλύψει τα μελάνια εκτύπωσης που προορίζονται για εφαρμογή τόσο στην επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το τρόφιμο όσο και σε αυτήν που δεν έρχεται σε επαφή. Ως εκ τούτου, η λίστα των ουσιών θα πρέπει να προσαρμοστεί, αφού αρχικά δεν συμπεριλήφθησαν ουσίες από μελάνια για εκτύπωση σε επιφάνεια που έρχεται επαφή με τρόφιμα. Η απαιτούμενη Δήλωση Συμμόρφωσης θα ακολουθήσει τη μορφή αυτής του Τεχνικού Οδηγού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την απαίτηση της δηλώνοντας όλες τις ουσίες που θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν. O ορισμός του μελανιού, βρίσκεται υπό καθεστώς διαβούλευσης και η πιθανή ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου είναι το τρίτο τρίμηνο του Ελβετικό διάταγμα για μελάνια εκτύπωσης υλικών συσκευασίας. Την 1η Απριλίου, δημοσιεύτηκε και τέθηκε σε ισχύ η 4η έκδοση του παραρτήματος 6 του ελβετικού διατάγματος για τα μελάνια εκτύπωσης υλικών συσκευασίας τροφίμων. Προς το παρόν, δεν υπάρχει δραστηριότητα στη διαδικασία έγκρισης έναν αριθμό ουσιών, οι οποίες είτε συμπεριλαμβάνονται στην λίστα Α, με σκοπό την προσαρμογή (αύξηση) του ορίου μετανάστευσης τους, είτε συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Β, με στόχο να μετακινηθούν στην λίστα Α. Γερμανική νομοθεσία επί των ορυκτέλαιων. Τον περασμένο Μάιο δημοσιεύτηκε το δεύτερο προσχέδιο του γερμανικού διατάγματος. Στο πεδίο εφαρμογής του εμπίπτουν μόνο υλικά από ανακυκλωμένες ίνες που προορίζονται για υλικό συσκευασίας σε άμεση επαφή με το τρόφιμο και ρυθμίζει μόνο τους αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων (MOAH) για τους οποίους προβλέπεται μηδενική μετανάστευση. Ο ορισμός των MOAH και του ορίου ανίχνευσης δεν έχει καθοριστεί. Η γαλλική νομοθεσία σχετικά με την ουσία Bisphenol A (BPA). Προς το παρόν, η χρήση της Bisphenol A έχει απαγορευτεί για τα προϊόντα που απευθύνονται σε βρέφη (κάτω των 3 ετών) και από το 2015 θα εφαρμοστεί ολική απαγόρευση. Από τα μέσα του 2014, θα πρέπει να εφαρμόζονται διατάξεις σχετικά με την επισήμανση των υλικών που περιέχουν ΒΡΑ, με προκαθορισμένες προειδοποιήσεις για τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες καθώς και τα παιδιά κάτω των τριών ετών. Αυτές οι προειδοποιήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα συνοδευτικά έντυπα των υλικών συσκευασίας.

7 ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΥΚΑΜΠΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 06 Επιτυχής Σχεδιασμός Εύκαμπτων Υλικών Συσκευασίας Τα εύκαμπτα υλικά συσκευασίας σχεδιάζονται με σκοπό να παίζουν πολλούς ρόλους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού (από τον μεταποιητή της συσκευασίας, μέχρι τον τελικό καταναλωτή). Αυτοί οι ρόλοι ή λειτουργίες, όπως συνήθως ονομάζονται (δείτε τη λίστα που ακολουθεί), πρέπει να καλυφθούν από τον σχεδιαστή, με σκοπό τη δημιουργία μίας λειτουργικής, ασφαλής και επιτυχημένης συσκευασίας. 01. Οικονομική / Benchmarking 02. Νομοθεσία 03. Ευκολία για τον καταναλωτή 04. Μεταφορά 05. Αποθήκευση 06. Προστασία 07. Διατήρηση 08. Επεξεργασία 09. Βάρος συσκευασμένου προϊόντος 10. Επικοινωνία/μάρκετινγκ 11. Περιβάλλον 12. Καινοτομία 13. Ποιότητα Ακόμη και αν ορισμένα από τα παραπάνω θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως γνωστά και καθιερωμένα, ο σχεδιαστής (ή η ομάδα R&D) θα πρέπει να τα λάβει υπόψη. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της αποτυχίας στον σχεδιασμό, θα πρέπει να διεξαχθεί μια έρευνα που συμπεριλαμβάνει τις παρακάτω παραμέτρους: Βιομηχανία που εμπλέκεται (π.χ. τρόφιμα, ιατρικά, κλπ). Φύση του προϊόντος που θα συσκευαστεί (π.χ. καφές, ρύζι, υγρά μαντηλάκια, κλπ). Τύπος συσκευασίας (σε απευθείας επαφή με το προϊόν, δευτερογεννής, κλπ). Γέμισμα και μετα-επεξεργασία των πακέτων (hot filling, ασηπτική, παστερίωση, κλπ). Μηχανή συσκευασίας (VFFS, Lidding, Ταχύτητα, θερμοκρασίες λειτουργίας, τύπος σιαγώνων, κλπ). Μηχανολογικά σχέδια / layouts πακέτων και ανοχές διαστάσεων. Τύπος κόλλησης (lap seal, fin seal, overwrapping, lidding). Βάρος συσκευασμένου προϊόντος. Συνθήκες αποθήκευσης. Μεταφορά (φορτηγά, αεροπορικές μεταφορές, ταχυδρομείο, διανομή σε τύπο, κλπ). Αναμενόμενος χρόνος ζωής στο ράφι. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (π.χ. εύκολο άνοιγμα, re-closable, εύκολο σχίσιμο, τροποποιημένη ατμόσφαιρα, κλπ).

8 Πείτε μας την γνώμη σας για αυτό το τεύχος. κάντε κλίκ εδώ! και πείτε μας για τις εντυπώσεις σας. ΕΔΡΑ: 26ης Oκτωβρίου , Θεσσαλονίκη Tηλ.: Fax: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 1: Aρκαδίου 19, Kαλοχώρι , Θεσσαλονίκη Tηλ.: Fax: EPΓOΣTAΣIO KAΛOXΩPIOY 2: Σταδίου 21, Kαλοχώρι , Θεσσαλονίκη Tηλ.: FAX: ΒΕΛΓΙΟ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Hatzopoulos Benelux Mr. Manolis Alexandrou Mr. Michael Tzintzoglou, Silodam AS, Amsterdam - The Netherlands Tel: +31 (0) Mob:+31 (0) , ΓΑΛΛΙΑ: Hatzopoulos France Mr Arys Tsobanopoulos 5 Rue Léonard de Vinci, Quesnoy-sur-Deûle Tel : +33 (0) Fax : +33 (0) Mobile : +33 (0) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Mr. Christo Varushev, Ul. Dr. Valkovich 16, 4000 Plovdiv, Bulgaria Tel/Fax: Mob: ΣΕΡΒΙΑ: ΙBG d.o.o., Ms Jelena Boskovic, Zanke Stokic 27a, Beograd, Serbia Tel: Fax: ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ & ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Hatzopoulos UK & Ireland Dr. Eleftherios Kassianidis, 14 Dunlin Wharf, Castle Marina, Nottingham, NG7 1TJ, United Kingdom Tel: +44 (0) , Fax: +44 (0) , Mob: +44 (0) , ΙΣΠΑΝΙΑ: JCC Pack Mr Joaquin Carbonell Plaza Santa Barbara 7, Vitoria Spain Tel:

Νέα Επένδυση! CHALLENGES IN PACKAGING OFFICIAL NEWS REPORT OCTOBER 2014. Αυτόµατη Ροµποτική Γραµµή, AutoCON.

Νέα Επένδυση! CHALLENGES IN PACKAGING OFFICIAL NEWS REPORT OCTOBER 2014. Αυτόµατη Ροµποτική Γραµµή, AutoCON. CHALLENGES IN PACKAGING OFFICIAL NEWS REPORT OCTOBER 2014 Νέα Επένδυση! Αυτόµατη Ροµποτική Γραµµή, AutoCON. Βασικές Οδηγίες Προεκτυπωτικού Σταδίου ΒαθυτυπικήςΤεχνολογίας Εκτύπωσης Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας.

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 15.1.2011 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 12/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 10/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Ιανουαρίου 2011 για τα πλαστικά υλικά και αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 ΕΞΩΦΥΛΛΟ Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 1. Προφίλ 06 1.1 Παρουσίαση Εταιρίας 10 1.2 Σημαντικοί Σταθμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΧΑΛΚΟΡ 12

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού 2 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 1. Προφίλ Εταιρίας 6 1.1 Συνοπτική Παρουσίαση Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 6 1.2 Συνοπτική Παρουσίαση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. 8 1.3

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ Copyright Δημήτρης Φωλίνας Τηλ: +30 23510.20940 Φαξ: +30 23510.47860 Email: dfolinas@gmail.com Με επιφύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

20 εκεµβρίου 2004 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙ Α ΚΑΙ

20 εκεµβρίου 2004 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙ Α ΚΑΙ 20 εκεµβρίου 2004 Ο ΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 11, 12, 16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. 178/2002 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» «ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» Οδηγός ανάπτυξης εξαγωγών Δεκέμβριος 2014 ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ Εισαγωγή Το κυματοειδές χαρτόνι ως υλικό έχει ποικίλες εφαρμογές στον κλάδο της συσκευασίας και της μεταφοράς των τροφίμων. Τα κύρια προτερήματά του είναι το χαμηλό κόστος, η διαθεσιμότητά του, η εύκολη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σελίδα2 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Συγκομιδή, Εφοδιασμός και Εμπόριο Ξυλώδους Βιομάζας» ΗΜΕΡΙΔΑ «Συγκομιδή, Εφοδιασμός και Εμπόριο Ξυλώδους

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληρωμών. Έκδοση 2.0 Σεπτέμβριος 2009. Η πρωτοβουλία είναι δική σας! ΤΩΡΑ. Πληροφορίες για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληρωμών. Έκδοση 2.0 Σεπτέμβριος 2009. Η πρωτοβουλία είναι δική σας! ΤΩΡΑ. Πληροφορίες για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληρωμών Έκδοση 2.0 Σεπτέμβριος 2009 Η πρωτοβουλία είναι δική σας! ΤΩΡΑ Πληροφορίες για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τον SEPA Ενημερωτικά φυλλάδια του EPC* Making

Διαβάστε περισσότερα

Business Strategy Development Training No. LLP-LDV-TOI-2011-LT-0093 1

Business Strategy Development Training No. LLP-LDV-TOI-2011-LT-0093 1 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τις απόψεις του συντάκτη της και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η διατύπωση, η διαμόρφωση και η αξιολόγηση της στρατηγικής της οποιασδήποτε επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

Το Μέλλον της Κλωστοϋφαντουργίας και Παραγωγής Βαµβακιού στην Θεσσαλία

Το Μέλλον της Κλωστοϋφαντουργίας και Παραγωγής Βαµβακιού στην Θεσσαλία ThessalyTex:Τεχνολογική Πλατφόρμα Καινοτομίας για την Θεσσαλική Κλωστοϋφαντουργία Το Μέλλον της Κλωστοϋφαντουργίας και Παραγωγής Βαµβακιού στην Θεσσαλία Τελική Έκθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τεχνολογικής

Διαβάστε περισσότερα

L 140/88 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 5.6.2009

L 140/88 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 5.6.2009 L 140/88 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 5.6.2009 ΟΔΗΓΙΑ 2009/30/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 23ης Απριλίου 2009 με την οποία τροποποιείται η οδηγία 98/70/ΕΚ όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δηµοσίευση)

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δηµοσίευση) 1.2.2002 EL Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων L 31/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δηµοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 178/2002 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της28ηςιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η Επιχείρηση Με τον όρο επιχείρηση ως μια οικονομική μονάδα, εννοούμε τους κάθε φύσεως συστηματικούς συνδυασμούς των παραγωγικών συντελεστών, όπως είναι το έδαφος, το κεφάλαιο,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Ιουνίου 2013 ΤΕΥΧΟΣ 222

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Ιουνίου 2013 ΤΕΥΧΟΣ 222 ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Ιουνίου 2013 ΤΕΥΧΟΣ 222 1. Ψηφίσθηκαν οι αλλαγές στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 & στον Αναπτυξιακό 3299/2004 από τη Βουλή των Ελλήνων,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΖΙΑΝΟΥΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΧΥΖ ΑΛΙΝΑ-ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΠΡΕΒΕΖΑ 2012

Διαβάστε περισσότερα

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής.

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Στη χώρα μας η ανάγκη αυτή είναι πολλαπλά μεγαλύτερη. Για να επιτευχθεί αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003R1831 EL 01.09.2010 004.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1831/2003 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 94/62/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Δεκεμβρίου 1994 για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας

ΟΔΗΓΙΑ 94/62/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Δεκεμβρίου 1994 για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας 1994L0062 EL 20.04.2009 004.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 94/62/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Δεκεμβρίου 1994

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στην ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στην ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στην ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΟΨΕΙΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΕΥΣΗΣ Σταυρακάκη Γ. Αικατερίνη Διπλωματική

Διαβάστε περισσότερα

Στο πέρασμα των αιώνων δεν υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές στη διαδικασία παραγωγής του, η οποία πραγματοποιείται μέσα από τρία στάδια:

Στο πέρασμα των αιώνων δεν υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές στη διαδικασία παραγωγής του, η οποία πραγματοποιείται μέσα από τρία στάδια: ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Το ελαιόλαδο είναι το έλαιο που λαμβάνεται από τους καρπούς του ελαιόδεντρου με μέσα μηχανικά και επεξεργασία φυσική. Είναι ένα προϊόν απολύτως φυσικό που αφομοιώνεται από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΡΓΟ: ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Τσάµη Καρατάσου, 742 Αθήνα Tηλ.: 20 92 200-0, Fax: 20 92 33 977 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

το υλικό των ορυχείων όσο και για το υλικό επιφανείας 7 ότι ως εκ τούτου απαιτείται να υπαχθούν οι συσκευές και τα συστήµατα προστασίας αυτών των δύο

το υλικό των ορυχείων όσο και για το υλικό επιφανείας 7 ότι ως εκ τούτου απαιτείται να υπαχθούν οι συσκευές και τα συστήµατα προστασίας αυτών των δύο Οδηγία 94/9/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 23ης Μαρτίου 1994 σχετικά µε την προσέγγιση των νοµοθεσιών των κρατών µελών για τις συσκευές και τα συστήµατα προστασίας που προορίζονται για χρήση σε εκρήξιµες

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 05. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 07

Περί Απολογισμού 05. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 07 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού 05 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 07 1. Προφίλ Εταιρίας 09 1.1 Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 09 1.2 Η Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. 11 1.3 Όραμα, Αποστολή, Αξίες και Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Για τις διαδικασίες ελέγχου στην παραγωγή της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών

Για τις διαδικασίες ελέγχου στην παραγωγή της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος Ειδική Έκθεση: Για τις διαδικασίες ελέγχου στην παραγωγή της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών Απρίλιος 2011-1 - Μια πρωτοβουλία του

Διαβάστε περισσότερα