ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΟΧΗΣ. Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.6

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΟΧΗΣ. Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.6"

Transcript

1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΟΧΗΣ Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.6

2 Οι κατάλογοι ελέγχου αναφέρονται σε παραδείγματα πρακτικών δοκιμασιών για τις δραστηριότητες αντοχής που περιγράφηκαν στο προηγούμενο θέμα, δηλαδή οι κατάλογοι ελέγχου αναφέρονται σε: Δοκιμασία προσομοίωσης της γραμμήςτροχού συναρμολόγησης. Συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου.

3 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ «ΓΡΑΜΜΗ-ΤΡΟΧΟΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ»

4 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» Ο κατάλογος ελέγχου που συνοδεύει τη δοκιμασία «Γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» είναι ένα φύλλο δεδομένων που αποτελείται από το περιγραφικό μέρος της δοκιμασίας και από κάποιους κωδικούς ICF που είναι καταλληλότεροι για να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου κατά την εκτέλεση της δοκιμασίας

5 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Το πρώτο μέρος του πίνακα ελέγχου μπορεί να είναι αυτό που προτείνεται στο υποθέμα 3.3

6 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

7 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Το δεύτερο μέρος είναι ένα περιγραφικό μέρος που είναι συγκεκριμένο για κάθε δοκιμασία αν και ορισμένα στοιχεία μπορεί να είναι κοινά με άλλες δοκιμασίες. Αυτό είναι σίγουρα θετικό, δεδομένου ότι το ίδιο στοιχείο μπορεί να συγκριθεί με τους προσδιοριστές για διάφορα έργα και να γίνει κατανοητή η αιτία στην οποία οφείλεται η διαφορά (για παράδειγμα, ένας περιβαλλοντικός παράγοντας που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας).

8 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Η επιλογή των αντικειμένων δοκιμασίας γίνεται μετά από μια πρώτη πειραματική παρατήρηση κατά την οποία ο εκτιμητής παρατηρεί τι κάνει το άτομο για να ολοκληρωθεί η δοκιμασία. Η δοκιμασία συνίσταται στην συναρμολόγηση όσο το δυνατόν περισσότερων αντικειμένων που αποτελούνται από 3 κομμάτια (πάσσαλος, λευκός κύλινδρος και μαύρος κύλινδρος) πάνω σε έναν κινούμενο δίσκο, μέσα σε 30 λεπτά, αποφεύγοντας την κόκκινη περιοχή στο δίσκο.

9 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα Valpar (Η VALPAR International παράγει κι αναπτύσσει εργαλεία για ειδικά τεστ και λογισμικά που αξιολογούν τις ικανότητες στον επαγγελματικό τομέα. Τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης, του εργατικού δυναμικού, της υγείας, κ.λπ. και θεωρούνται πρότυπα για την αξιολόγηση των επαγγελματικών ικανοτήτων).

10 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Διαδικασία: (η ταχύτητα του δίσκου προσαρμόζεται: ρυθμίστε την στην ελάχιστη ταχύτητα για τα πρώτα 15 λεπτά, και στη συνέχεια στη μέγιστη ταχύτητα για τα τελευταία 15 λεπτά). Το πρώτο βήμα είναι να δείξει ο εκτιμητής πώς να συναρμολογείται το αντικείμενο (υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να συναρμολογηθεί κάθε αντικείμενο: 1. πάσσαλος, 2. μαύρος κύλινδρος, 3. λευκός κύλινδρος) χωρίς να περιστρέψει το δίσκο. Ο εκπαιδευτής επισημαίνει ότι η κόκκινη περιοχή του τραπεζιού είναι επικίνδυνη ζώνη που δεν πρέπει να ξεπεραστεί και ότι όλα τα στοιχεία που θα συναρμολογηθούν σε αυτή την περιοχή δεν θα ληφθούν υπόψη.

11 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Αργότερα, δείχνει πώς συναρμολογούνται τα αντικείμενα στον περιστρεφόμενο δίσκο, κι εξηγεί ότι μόνο τα αντικείμενα που συναρμολογούνται με τη σωστή σειρά θα καταχωρηθούν από το μηχάνημα. Το άτομο πρέπει να συναρμολογήσει τον μεγαλύτερο αριθμό σωστών αντικειμένων σε 30 λεπτά. Ο εκτιμητής πρέπει να καταγράψει τον αριθμό των λαθών που έγιναν (κόκκινη περιοχή), και να ελέγξει τον μετρητή στην αριστερή πλευρά του μηχανήματος μετά από 15 λεπτά και στο τέλος της δοκιμασίας, για να καταγράψει τον αριθμό των αντικειμένων που έγιναν στις διαφορετικές ταχύτητες. Επίσης πρέπει να επαναφέρει το μετρητή πριν την επανέναρξη της δοκιμασίας.

12 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Σημείωση: εάν το άτομο που εξετάζεται δεν καταλαβαίνει, ο εκτιμητής θα πρέπει να δείξει κάθε βήμα της δοκιμασίας, μέχρι το άτομο να καταλάβει. «Τώρα προσπαθήστε να συναρμολογήσετε μερικά αντικείμενα. Θα σας παρατηρώ καθώς θα τα συναρμολογείτε. Θυμηθείτε, παίρνετε μόνο έναν μαύρο κύλινδρο, έναν λευκό κύλινδρο κι ένα ξύλο την ίδια στιγμή. Μην συναρμολογήσετε δύο αντικείμενα στο χέρι σας πριν τα βάλετε στο δίσκο. Τώρα είστε έτοιμη να ξεκινήσετε. Να θυμάστε ότι η ταχύτητα και η ακρίβεια είναι σημαντικές σε αυτή τη δοκιμασία, επομένως προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς και γρήγοροι. Έχετε 30 λεπτά για να συναρμολογήσετε το μεγαλύτερο αριθμό αντικειμένων. Ετοιμαστείτε, ξεκινάμε!»

13 Κατάλογος ελέγχου της δοκιμασίας «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Από την εμπειρία μας επιλέξαμε αυτά τα στοιχεία : μετατόπιση της προσοχής, στοιχεία γενικής μνήμης που περιλαμβάνουν τόσο τη βραχυπρόθεσμη μνήμη (ανάκληση των δραστηριοτήτων που εκτελέστηκαν) όσο και τη μακροπρόθεσμη (ανάκληση του είδους της εργασίας), ψυχοκινητικός έλεγχος που δείχνει επιβράδυνση ή ταχύτητα στην εκτέλεση εργασίας, διατήρηση προσοχής σε επαναλαμβανόμενο έργο και ικανότητα επανάληψης, επίγνωση των λαθών ή προβλημάτων κατά τη δοκιμασία, κινήσεις όπως ο συντονισμός των χεριών για τη χρήση υλικών, δυνατότητα παραμονής σε καθιστή θέση, ικανότητα του ατόμου να ολοκληρώσει το έργο δεδομένου του πλαισίου και των μαθησιακών ικανοτήτων, λεπτές κινήσεις, λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων, κατανόηση των προφορικών οδηγιών του έργου, υπεύθυνη διαχείριση της αξιολόγησης του κινδύνου

14 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Αυτά είναι τα κύρια και γενικά στοιχεία για τη δραστηριότητα αυτή αλλά αν ο εκτιμητής παρατηρήσει κάτι διαφορετικό, όπως για παράδειγμα μια εμμονική συμπεριφορά του ατόμου, μπορεί ελεύθερα να συμπληρώσει τον αντίστοιχο κωδικό ICF.

15 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

16 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Το τρίτο και τελευταίο μέρος αφορά μόνο τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη συγκεκριμένη δοκιμασία, που δεν είχαν συμπεριληφθεί ως γενικοί στην αρχή, γιατί δεν ισχύουν πάντα για όλα. Σε αυτό το σημείο μπορούν να προστεθούν περαιτέρω περιβαλλοντικοί παράγοντες εάν υπάρχουν.

17 «γραμμή-τροχός συναρμολόγησης» ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Στον κατάλογο ελέγχου που προτείνουμε έχουμε: Βοηθητικά εκπαιδευτικά και τεχνολογικά προϊόντα, αφού η εξέταση γίνεται με ορατό παράδειγμα, αν το άτομο ελέγχει το χρόνο (σε χρονικά περιορισμένη δοκιμασία), ο θόρυβος έχει εδώ καταχωρηθεί ως συγκεκριμένος περιβαλλοντικός παράγοντας αφού ο τροχός κάνει θόρυβο, η παρουσία του εκτιμητή ως προσώπου σε θέση εξουσίας

18 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ «ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΦΑΚΕΛΟΥ»

19 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» Ο κατάλογος ελέγχου που συνοδεύει τη δοκιμασία συγκέντρωσης των περιεχομένων ενός φακέλου είναι ένα φύλλο δεδομένων που αποτελείται από το περιγραφικό μέρος της δοκιμασίας και από κάποιους κωδικούς ICF που είναι καταλληλότεροι για να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου κατά την εκτέλεση της δοκιμασίας.

20 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Το πρώτο μέρος του πίνακα ελέγχου μπορεί να είναι αυτό που προτείνεται στο υποθέμα 3.3

21 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

22 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Το δεύτερο μέρος είναι ένα περιγραφικό μέρος που είναι συγκεκριμένο για κάθε δοκιμασία αν και ορισμένα στοιχεία μπορεί να είναι κοινά με άλλες δοκιμασίες. Αυτό είναι σίγουρα θετικό, δεδομένου ότι το ίδιο στοιχείο μπορεί να συγκριθεί με τους προσδιοριστές για διάφορα έργα και να γίνει κατανοητή η αιτία στην οποία οφείλεται η διαφορά (για παράδειγμα, ένας περιβαλλοντικός παράγοντας που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας).

23 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Η επιλογή των αντικειμένων δοκιμασίας γίνεται μετά από μια πρώτη πειραματική παρατήρηση κατά την οποία ο εκτιμητής παρατηρεί τι κάνει το άτομο για να ολοκληρωθεί η δοκιμασία. Η δοκιμασία αποτελείται από την εισαγωγή μερικών φυλλαδίων σε ένα φάκελο.

24 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Στον πάγκο εργασίας υπάρχει ένα κιβώτιο που περιέχει τους πλαστικούς φακέλους και ένα κουτί που περιέχει τα φυλλάδια. Το άτομο καλείται να ετοιμάσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό φακέλων μέσα σε ένα σαφώς καθορισμένο χρονικό διάστημα (30 λεπτά). Πρέπει να βάλει ένα φυλλάδιο διπλωμένο στα τέσσερα μέσα στον φάκελο και να τον κλείσει, προσέχοντας να διπλώσει πρώτα τη δεξιά πλευρά και στη συνέχεια την αριστερή. Μετά από 20 λεπτά το άτομο δέχεται παρατήρηση να δουλέψει πιο γρήγορα.

25 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Στο τέλος της δοκιμασίας ο εκτιμητής ζητάει από το άτομο να αυτοαξιολογηθεί και να μετρήσει τον αριθμό των φακέλων που έχει ετοιμάσει. Ο εκτιμητής εξηγεί επίσης ότι η παρατήρηση που του έκανε ήταν απαραίτητη για να παρατηρήσει την αντίδραση του ατόμου στην κριτική, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε ταχύτητα είναι σωστή εάν η προσοχή και το κίνητρο είναι έντονα. Αν η απόδοση είναι ανεπαρκής εξαιτίας της έλλειψης κινήτρων και της αμέλειας, θα υπάρξει μια τελική συνεδρίαση για σκέψεις και παρατηρήσεις στο τέλος της δοκιμασίας, όπως συνήθως.

26 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Υλικά: ένα κουτί που περιέχει πλαστικούς φακέλους, ένα κουτί που περιέχει φυλλάδια (ένα χαρτί διπλωμένο φυσαρμόνικα), ένα μεγάλο τραπέζι όπου θα μπαίνουν οι έτοιμοι φάκελοι σε σειρά. Οδηγίες: Δείξτε τη διαδικασία, βάζοντας τον έτοιμο φάκελο σε ένα ευρύχωρο τραπέζι όπου το άτομο θα βάλει αργότερα όλους τους φακέλους. «Πρέπει να ανοίξεις το φάκελο, να βάλεις το φυλλάδιο σε αυτή την πλευρά, να διπλώσεις τη δεξιά πλευρά πρώτα και μετά τη αριστερή». Ζητήστε από το άτομο να ετοιμάσει ένα φάκελο για να δείξει ότι κατάλαβε τη διαδικασία. Αν ετοιμάσει το φάκελο σωστά, ζητήστε του να ετοιμάσει όσο περισσότερους φακέλους μπορεί σε 30λεπτά. Αν δεν το κάνει σωστά, εξηγήστε πάλι τη διαδικασία, ζητήστε του να το κάνει ακόμα μία φορά ή επαναλάβετε μέχρι να το καταλάβει πλήρως. Μετά από 20 λεπτά, υποδείξτε στο άτομο: «Απομένουν μόνο 10 λεπτά, πρέπει να εργαστείς πιο γρήγορα, δεν υπάρχουν αρκετοί έτοιμοι φάκελοι στο τραπέζι!».

27 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Από την εμπειρία μας επιλέξαμε αυτά τα στοιχεία : στοιχεία γενικής μνήμης που περιλαμβάνουν τόσο τη βραχυπρόθεσμη μνήμη (ανάκληση των δραστηριοτήτων που εκτελέστηκαν) όσο και τη μακροπρόθεσμη (ανάκληση του είδους του έργου), ψυχοκινητικός έλεγχος γιατί μας δείχνει τη βραδύτητα ή την ταχύτητα κατά την εκτέλεση μιας εργασίας, διατήρηση προσοχής σε επαναλαμβανόμενο έργο και ικανότητα επανάληψης, αδράνεια ή βιασύνη, επίγνωση των λαθών ή προβλημάτων κατά τη δοκιμασία, κινήσεις όπως ο συντονισμός των χεριών για τη χρήση υλικών, δυνατότητα παραμονής σε καθιστή θέση, ικανότητα του ατόμου να ολοκληρώσει το έργο δεδομένου του πλαισίου και των μαθησιακών ικανοτήτων, λεπτές κινήσεις, λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων, κατανόηση των προφορικών οδηγιών

28 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Αυτά είναι τα κύρια και γενικά στοιχεία για τη δραστηριότητα αυτή αλλά αν ο εκτιμητής παρατηρήσει κάτι διαφορετικό, όπως για παράδειγμα μια εμμονική συμπεριφορά του ατόμου, μπορεί ελεύθερα να συμπληρώσει τον αντίστοιχο κωδικό ICF.

29 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

30 «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Το τρίτο και τελευταίο μέρος αφορά μόνο τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη συγκεκριμένη δοκιμασία, που δεν είχαν συμπεριληφθεί ως γενικοί στην αρχή γιατί δεν ισχύουν πάντα για όλα. Σε αυτό το σημείο μπορούν να προστεθούν περαιτέρω περιβαλλοντικοί παράγοντες εάν υπάρχουν.

31 Στον κατάλογο ελέγχου που προτείνουμε έχουμε: γενικά προϊόντα και τεχνολογία εργασίας και επικοινωνίας αν δεν υπάρχει ειδική βοήθεια και σα να παρέχονται σε άτομα χωρίς αναπηρία, αν το άτομο ελέγχει το χρόνο (σε χρονικά περιορισμένη δοκιμασία), Κατάλογος ελέγχου της δοκιμασίας «συγκέντρωση περιεχομένων φακέλου» ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ δύο στοιχεία σχετικά με το αν δίνεται ή όχι βοήθεια στην επικοινωνία και στην εργασία, στοιχεία σχετικά με τον εκτιμητή περιβαλλοντικό παράγοντα που επηρεάζει τη δοκιμασία με την παρουσία του.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.7

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.7 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.7 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Οι κατάλογοι ελέγχου αναφέρονται στα παραδείγματα των πρακτικών δοκιμασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ A Διάγνωση και αξιολόγηση εκπαιδευομένων

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ A Διάγνωση και αξιολόγηση εκπαιδευομένων ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ A Διάγνωση και αξιολόγηση εκπαιδευομένων Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε την περιγραφή κάποιων δοκιμασιών αξιολόγησης που χρησιμοποιούνται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.2 Στον τομέα της αναπηρίας η δημιουργία ενός καταλόγου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 2.5

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 2.5 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 2.5 Προκειμένου να αξιολογηθούν οι επαγγελματικές δεξιότητες ενός ατόμου με σοβαρή αναπηρία σε εργασίες γραφείου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ICF. Βαριά αναπηρία: Ορισμός μέσω του ICF ΥΠΟΘΕΜΑ 6.1

ΓΕΝΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ICF. Βαριά αναπηρία: Ορισμός μέσω του ICF ΥΠΟΘΕΜΑ 6.1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ICF Βαριά αναπηρία: Ορισμός μέσω του ICF ΥΠΟΘΕΜΑ 6.1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ICF Επιλογή κατηγοριών που είναι σημαντικό να αναφερθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: Ενεργός συμμετοχή (βιωματική μάθηση) ΘΕΜΑ: Παράδοση στο μάθημα των «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ», για τον τρόπο διαχείρισης των σκληρών δίσκων.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL)

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΣΤ 3 2.1 Η σύνδεση με το σύστημα (log-in) 3 2.2 Έλεγχος του ήχου για το

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ICF ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ. Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.1

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ICF ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ. Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.1 ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ICF ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Διερευνώντας τις επαγγελματικές ικανότητες Υποθεμα 3.1 Η πολυπλοκότητα των επιπτώσεων της αναπηρίας οδηγεί στην ανάγκη για διαφορετικές μεθόδους

Διαβάστε περισσότερα

Τι μαθησιακός τύπος είναι το παιδί σας;

Τι μαθησιακός τύπος είναι το παιδί σας; Για τους γονείς και όχι μόνο από το Τι μαθησιακός τύπος είναι το παιδί σας; Ακουστικός, οπτικός ή μήπως σφαιρικός; Ανακαλύψτε ποιος είναι ο μαθησιακός τύπος του παιδιού σας, δηλαδή με ποιο τρόπο μαθαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβλητές. Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στις μεταβλητές θα ήταν χρήσιμο να διαβάσεις το

Μεταβλητές. Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στις μεταβλητές θα ήταν χρήσιμο να διαβάσεις το Τάξη : Α Λυκείου Λογισμικό : Scratch Ενδεικτική Διάρκεια : 45 λεπτά Μεταβλητές Όλα όσα έμαθες στα προηγούμενα φυλλάδια είναι απαραίτητα για να υλοποιήσεις απλές εφαρμογές. Ωστόσο αν θέλεις να δημιουργήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 Μάθημα 11ο: Μεταβλητές, Αριθμητικές - Λογικές πράξεις Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 1. Τι είναι μία μεταβλητή 2.

Διαβάστε περισσότερα

2ος Διαιτητής - Βασίλης Ράπτης

2ος Διαιτητής - Βασίλης Ράπτης Η συνεργασία μεταξύ των διαιτητών που ενεργούν, αποτελεί τη βάση της επιτυχούς διαιτησίας σε όλα τα αθλήματα. Αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό, ιδίως στο βόλεϊ, όπου η ταχύτητα του παιχνιδιού έχει αυξηθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Εκπαιδευτικού λογισμικού «Αθηνά Core 4»

Εγχειρίδιο χρήσης Εκπαιδευτικού λογισμικού «Αθηνά Core 4» Εγχειρίδιο χρήσης Εκπαιδευτικού λογισμικού «Αθηνά Core 4» Επιλέξτε την ενότητα στην οποία θέλετε να εκπαιδευτείτε π.χ. Windows 7 Εμφανίζονται όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της ενότητας. Επιλέξτε αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Motor Challenge

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Motor Challenge ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Απαιτούμενη Διαχείριση Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Motor Challenge Ενότητα Πολιτικής Ενεργειακής Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V6 Δεκέμβριος 2016

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V6 Δεκέμβριος 2016 οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V6 Δεκέμβριος 2016 «Οδικός χάρτης» MySchool Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: Α. Έκδοση Αποτελεσμάτων... 3 Α1.Ενημέρωση Διαγωγής... 3 Α2.

Διαβάστε περισσότερα

Spatial Test Battery Δείγματα Ερωτήσεων Απομνημόνευση Σχημάτων

Spatial Test Battery Δείγματα Ερωτήσεων Απομνημόνευση Σχημάτων Spatial Test Battery Δείγματα Ερωτήσεων Απομνημόνευση Σχημάτων Στην ενότητα Απομνημόνευση Σχημάτων εξετάζεται η ικανότητά σας να θυμάστε με ακρίβεια τα σχήματα. Στόχος σας είναι να απομνημονεύσετε 20 σχήματα.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 2011 ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Τα σύγχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 11 Υπολογισμός συντελεστών κινητικής και στατικής τριβής

Άσκηση 11 Υπολογισμός συντελεστών κινητικής και στατικής τριβής Άσκηση 11 Υπολογισμός συντελεστών κινητικής και στατικής τριβής Σύνοψη Σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι: Να υπολογιστεί ο συντελεστής κινητικής τριβής μ κ. Να υπολογιστεί ο συντελεστής στατικής τριβής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ WPPSI-III UK

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ WPPSI-III UK ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ WPPSI-III UK ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: κος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση υπολογιστή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Χρήση υπολογιστή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση Χρήση υπολογιστή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση Οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται: Για την παροχή πληροφοριών με ταχύτητα Για να διδάσκουν κριτική σκέψη και τρόπους επίλυσης προβλημάτων Για την κατασκευή προσομοιώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΕΦ.

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΕΦ. ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Καράκιζα Τσαμπίκα 1. ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΕΦ. 2ο-8ο:ΔΟΜΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ Εισαγωγή στην εντολή «για» (2.4.5, 8.2.3) 2. ΤΑΞΗ: Γ Γενικού Λυκείου (τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η αφορμή ( 1 ) Ήρθε η ώρα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Η μια δεν ήξερε να βάλει το στικάκι στη θύρα, ενώ ο άλλος παιδευόταν να ανοίξει την

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 5: ΑΝΑΚΛΑΣΗ (συνέχεια)

ΜΑΘΗΜΑ 5: ΑΝΑΚΛΑΣΗ (συνέχεια) ΜΑΘΗΜΑ 5: ΑΝΑΚΛΑΣΗ (συνέχεια) Δραστηριότητα 1 Εξερευνώντας τις παραμέτρους της ανάκλασης. 1. Να επιλέξεις το λογισμικό Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ. 2. Από το μενού δραστηριοτήτων, να επιλέξεις το «Συμμετρία».

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 7: ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ (συνέχεια)

ΜΑΘΗΜΑ 7: ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ (συνέχεια) ΜΑΘΗΜΑ 7: ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ (συνέχεια) 1. Να επιλέξεις το λογισμικό Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ. Δραστηριότητα 1 2. Από το μενού δραστηριοτήτων, να επιλέξεις το «Περιστροφή, Μεταφορά, Αντιστροφή». Εξερευνώντας

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μαθήματος - "Ευθεία Απόδειξη"

Σχέδιο Μαθήματος - Ευθεία Απόδειξη Σχέδιο Μαθήματος - "Ευθεία Απόδειξη" ΤΑΞΗ: Α Λυκείου Μάθημα: Άλγεβρα Τίτλος Ενότητας: Μέθοδοι Απόδειξης - Ευθεία απόδειξη Ώρες Διδασκαλίας: 1. Σκοποί Να κατανοήσουν οι μαθητές την διαδικασία της ευθείας

Διαβάστε περισσότερα

Η εντολή «επανέλαβε Χ»

Η εντολή «επανέλαβε Χ» Η εντολή «επανέλαβε Χ» Όπως είδαμε πιο πάνω, η εντολή για πάντα είναι χρήσιμη σε διάφορα προγράμματα όταν π.χ. θέλουμε να δείξουμε την κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο ή για να αναπαραστήσουμε το δίλημμα

Διαβάστε περισσότερα

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Οδηγός Εφαρμογής Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Το ksyla.gr είναι μια κοινότητα αγοραπωλησίας καύσιμου ξύλου σε οποιαδήποτε μορφή (καυσόξυλα, πέλλετ, μπρικέτες, κάρβουνα) καθώς επίσης και ειδών

Διαβάστε περισσότερα

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Ευ ομή Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Περιεχόμενα 1. Χειρισμός του περιβάλλοντος LT125-dp Εγκατάσταση & Τρέξιμο Χειρισμός της ψηφιακής εφαρμογής Πλοήγηση στο περιεχόμενο Αλλαγή του μεγέθους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για τη διαδικασία αιτήματος και έγκρισης ανάληψης υποχρέωσης του rescom

Οδηγός για τη διαδικασία αιτήματος και έγκρισης ανάληψης υποχρέωσης του rescom Οδηγός για τη διαδικασία αιτήματος και έγκρισης ανάληψης υποχρέωσης του rescom Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης της φόρμας ανάληψης υποχρέωσης του rescom... 1 Εισαγωγή... 1 Φόρμα παρακολούθησης ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση της καθημερινής μελέτης του παιδιού

Οργάνωση της καθημερινής μελέτης του παιδιού Εμπνεύστε το παιδί σας να κατακτήσει τη ζωή του! Ελατε να ξεκλειδωσουμε μια-μια τις πορτες που οδηγουν στην αυτοεκτιμηση και στην επιτυχια του! Οργάνωση της καθημερινής μελέτης του παιδιού Η μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λειτουργίας Ιστοσελίδα εφαρμογών

Οδηγίες Λειτουργίας Ιστοσελίδα εφαρμογών Οδηγίες Λειτουργίας Ιστοσελίδα εφαρμογών Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα και κρατήστε το πρόχειρο για μελλοντική αναφορά. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Τρόπος ανάγνωσης του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ)

Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ) Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ) Σκοπός του πρωτοκόλλου είναι να παρέχει στους διαιτητές μία τυποποιημένη και γρήγορη μέθοδο για να διεκπεραιώσουν το ΠΑΜ αφού ξεκινήσει η διαδικασία. Από την φύση

Διαβάστε περισσότερα

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V7 Νοέμβριος 2017

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V7 Νοέμβριος 2017 οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V7 Νοέμβριος 2017 «Οδικός χάρτης» MySchool Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: Α. Έκδοση Αποτελεσμάτων... 3 Α1.Ενημέρωση Διαγωγής... 3 Α2.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΟΣΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ.ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ. Κοκκαλάρα Μαρία ΠΕ19

ΔΟΜΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΟΣΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ.ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ. Κοκκαλάρα Μαρία ΠΕ19 ΔΟΜΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΟΣΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ.ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ Κοκκαλάρα Μαρία ΠΕ19 ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 1. Εισαγωγικά στοιχεία 2. Ένταξη του διδακτικού σεναρίου στο πρόγραμμα σπουδών 3. Οργάνωση της τάξης

Διαβάστε περισσότερα

O ρόλος των ερωτήσεων τύπου Σωστού Λάθους και η αναγκαιότητα μετεξέλιξής τους. ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων

O ρόλος των ερωτήσεων τύπου Σωστού Λάθους και η αναγκαιότητα μετεξέλιξής τους. ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων O ρόλος των ερωτήσεων τύπου Σωστού Λάθους και η αναγκαιότητα μετεξέλιξής τους. ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων 01. Εισαγωγή Εκπαιδευτικό υλικό ΚΕΕ για την αξιολόγηση των μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

9. O Προσομοιωτής Κβαντικού Υπολογιστή QCS

9. O Προσομοιωτής Κβαντικού Υπολογιστή QCS 9. O Προσομοιωτής Κβαντικού Υπολογιστή QCS Σύνοψη Στο κεφάλαιο αυτό δίνονται οι οδηγίες χρήσης του προσομοιωτή κβαντικού υπολογιστή QCS, ο οποίος έχει αναπτυχθεί από τον συγγραφέα και συνοδεύει το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ. Αργυρώ Λάσκαρη

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ. Αργυρώ Λάσκαρη ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Αργυρώ Λάσκαρη Χανιά 2014 Δομή της παρουσίασης Εισαγωγή Ιστορική Αναδρομή Σχεδιασμός Μηχανισμός με τέσσερα μέλη Κυκλοειδής μειωτήρας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ADDENBROOKE ACE-R. Οδηγός χορήγησης και βαθμολόγησης

ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ADDENBROOKE ACE-R. Οδηγός χορήγησης και βαθμολόγησης ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ADDENBROOKE ACE-R Οδηγός χορήγησης και βαθμολόγησης Το ACE-R είναι μια σύντομη δοκιμασία εκτίμησης των γνωστικών λειτουργιών. Αξιολογεί πέντε γνωστικά πεδία: προσοχή/προσανατολισμός,

Διαβάστε περισσότερα

Καροτοκυνηγός. Αντικείμενα

Καροτοκυνηγός. Αντικείμενα Καροτοκυνηγός Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα κτήμα, όπου στη δεξιά του πλευρά του υπάρχει ένα χωράφι με καρότα τα οποία οριοθετούνται από μια λευκή ευθεία γραμμή αριστερά τους (βλ. επόμενη εικόνα). Το

Διαβάστε περισσότερα

Κλιμάκιο Πληροφορικής Σεμινάρια για τα λογισμικά κλειστού τύπου Κύκλος Α

Κλιμάκιο Πληροφορικής Σεμινάρια για τα λογισμικά κλειστού τύπου Κύκλος Α η- Τάξη Οδηγός χρήσης του προγράμματος αξιολόγησης για τα προγράμματα «Ο Ξεφτέρης και η γραμματική και «Ο Καπετάν Μπουμπουλήθρας» Ο οδηγός αυτός στοχεύει στην χρήση του βοηθητικού προγράμματος η-τάξη.

Διαβάστε περισσότερα

Theory Greek (Greece) Παρακαλώ διαβάστε τις Γενικές Οδηγίες που θα βρείτε σε ξεχωριστό φάκελο πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε στο πρόβλημα αυτό.

Theory Greek (Greece) Παρακαλώ διαβάστε τις Γενικές Οδηγίες που θα βρείτε σε ξεχωριστό φάκελο πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε στο πρόβλημα αυτό. Q1-1 Δύο προβλήματα Μηχανικής (10 Μονάδες) Παρακαλώ διαβάστε τις Γενικές Οδηγίες που θα βρείτε σε ξεχωριστό φάκελο πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε στο πρόβλημα αυτό. Μέρος A. Ο Κρυμμένος Δίσκος (3.5 Μονάδες)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Αλγόριθµοι

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Αλγόριθµοι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Αλγόριθµοι 5.1 Η έννοια του αλγορίθµου 5.2 Αναπαράσταση αλγορίθµων 5.3 Επινόηση αλγορίθµων 5.4 Δοµές επανάληψης 5.5 Αναδροµικές δοµές 1 Αλγόριθµος: Ορισµός Ένας αλγόριθµος είναι ένα διατεταγµένο

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Γκούμας. Τα πρώτα σκακιστικά βήματα του παιδιού

Γιώργος Γκούμας. Τα πρώτα σκακιστικά βήματα του παιδιού Γιώργος Γκούμας Τα πρώτα σκακιστικά βήματα του παιδιού Περιεχόμενα Παρουσίαση της Σκακιέρας... 7 Κινήσεις Κομματιών... 10 Πύργος, Αξιωματικός & Βασίλισσα...10 Άλογο και Βασιλιάς...14 Πιόνι...18 Αξία των

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Δείκτες Επιτυχίας για το 3 ο Μάθημα της Ενότητας «Νίκησε την πλημμύρα»

Στόχοι και Δείκτες Επιτυχίας για το 3 ο Μάθημα της Ενότητας «Νίκησε την πλημμύρα» Στόχοι και Δείκτες Επιτυχίας για το 3 ο Μάθημα της Ενότητας «Νίκησε την πλημμύρα» Μ ά θ η μ α Στόχοι Κλίμακας και Δείκτες Επιτυχίας Περίληψη του μαθήματος 3 ο (45 ) Α. Θεματική Ενότητα: Τεχνολογία Υλικών

Διαβάστε περισσότερα

Επιτάχυνση της Βαρύτητας g = 10m/s 2

Επιτάχυνση της Βαρύτητας g = 10m/s 2 ΛΥΚΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΟΜΕΕΣ ΑΠΑΤΗΣΕΙΣ Σχολική Χρονιά:2014-2015 αθμός :. ΔΙΑΓΩΙΣΜΑ κατ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΥΑΜΕΩ-ΚΙΗΜΑΤΙΚΗ-ΔΥΑΜΙΚΗ-ΤΡΙΗ Υπ. Κηδεμόνα :.. Μάθημα : ΦΥΣΙΚΗ Όνομα μαθητή/τριας: Ημερομηνία : Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ. Κατασκευή 3 ου Μέρους: Συναρμολόγηση Τηλεχειριστηρίου

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ. Κατασκευή 3 ου Μέρους: Συναρμολόγηση Τηλεχειριστηρίου ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ Κατασκευή 3 ου Μέρους: Συναρμολόγηση Τηλεχειριστηρίου Για την ενότητα αυτή απαιτούνται: Εργαλεία - Κολλητήρι - Τρυπάνι - Αρίδα 0,25 - Κόφτης - Σταυροκατσάβιδο Υλικά - Κουτί ελέγχου - 2 κόκκινοι

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κανονική κατηγορία Λυκείου ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟ ΔΙΚΤΥΟ. Έκδοση: 11ης Δεκεμβρίου

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κανονική κατηγορία Λυκείου ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟ ΔΙΚΤΥΟ. Έκδοση: 11ης Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2019 Κανονική κατηγορία Λυκείου ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟ ΔΙΚΤΥΟ Έκδοση: 11ης Δεκεμβρίου Προσαρμογή στα Ελληνικά: Κλαδογένης Δημήτριος & Δανελλάκης Δημήτριος WRO International

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΟΜΑΔΑ Α. Α1 Οι μεταβολές του μέσου προϊόντος είναι μεγαλύτερες από αυτές του οριακού προϊόντος. Μονάδες 2

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΟΜΑΔΑ Α. Α1 Οι μεταβολές του μέσου προϊόντος είναι μεγαλύτερες από αυτές του οριακού προϊόντος. Μονάδες 2 ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5) Γ ΤΑΞΗ ΟΜΑΔΑ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΒΑCKUP) Α.1. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ BACKUP THΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜULTI USER SERVER

ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΒΑCKUP) Α.1. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ BACKUP THΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜULTI USER SERVER 1. ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΒΑCKUP) Α. ΒΑCKUP THΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DCESOEXO) Α.1. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ BACKUP THΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜULTI USER SERVER Πηγαίνετε στο SERVER για να κλείσετε τη βάση.

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή βημάτων στο χαρτί (Pseudocode)

Καταγραφή βημάτων στο χαρτί (Pseudocode) Εκπαιδευτική ρομποτική Lego Καταγραφή βημάτων στο χαρτί (Pseudocode) Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ΠΜΣ Διδακτική Πληροφορικής & Επικοινωνιών / Φιλίππου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συγγραφής αναφοράς (ΒΙΟ 230) «12 βήματα προς την επιτυχία» Βασίλης Προμπονάς Λευκωσία, 2018

Οδηγίες συγγραφής αναφοράς (ΒΙΟ 230) «12 βήματα προς την επιτυχία» Βασίλης Προμπονάς Λευκωσία, 2018 Οδηγίες συγγραφής αναφοράς (ΒΙΟ 230) «12 βήματα προς την επιτυχία» Βασίλης Προμπονάς Λευκωσία, 2018 Βήμα 1: Κατανοώ καλά το ζητούμενο 1. Διατυπώστε ένα βιολογικό ερώτημα που σας απασχολεί εξηγώντας συνοπτικά

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Εφαρμογών ΙI

Σχεδιασμός Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Εφαρμογών ΙI Σχεδιασμός Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Εφαρμογών ΙI Εργασία 1 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: Τσελίγκα Αρετή, 1312009161, Στ εξάμηνο, κατεύθυνση: Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Διαπολιτισμική Επικοινωνία Το γνωστικό αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Β. Εξήγησε με λίγα λόγια τις προβλέψεις σου:...

Β. Εξήγησε με λίγα λόγια τις προβλέψεις σου:... ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΟΞΥΜΕΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ «IRYDIUM» 1 Ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ pη ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ NaCl ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΟΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (APPLETS)

ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΟΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (APPLETS) 618 2 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΟΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (APPLETS) Τζαμτζής Αθανάσιος Χημικός Β/θμιας Εκπ/σης, Μεταπτυχιακός φοιτητής επί πτυχίω

Διαβάστε περισσότερα

Τα Φύλλα Εργασίας αφορά την εκμάθηση της εκτέλεσης της δομής επιλογής μέσα από το περιβάλλον του SCRATCH.

Τα Φύλλα Εργασίας αφορά την εκμάθηση της εκτέλεσης της δομής επιλογής μέσα από το περιβάλλον του SCRATCH. 15. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΥΛΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τα Φύλλα Εργασίας αφορά την εκμάθηση της εκτέλεσης της δομής επιλογής μέσα από το περιβάλλον του SCRATCH. 16. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Οι βασικές διαδικασίες αξιολόγησης προέρχονται

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά που χρειαζόμαστε

Υλικά που χρειαζόμαστε Πώς αλλιώς ανάβει το λαμπάκι;... και άλλα πειράματα με απλά ηλεκτρικά κυκλώματα Τα παιδιά της διπλανής φωτογραφίας ετοιμάζονται να φτιάξουν απλά ηλεκτρικά κυκλώματα με λαμπάκια και μπαταρίες. Δεν έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Το scratch διαθέτει αρκετά μεγάλη ποικιλία έτοιμων ενσωματωμένων ηχητικών clips τα οποία θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα και θα σας βάλουν σε πειρασμό να πειραματιστείτε

Διαβάστε περισσότερα

Hase οδηγίες χρήσης.

Hase οδηγίες χρήσης. Hase οδηγίες χρήσης. Το Hase είναι ένα πρόγραμμα προσομοίωσης που έχει αναπτυχθεί στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (http://www.icsa.inf.ed.ac.uk/research/groups/hase/) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για

Διαβάστε περισσότερα

Η διδασκαλία του μαθήματος της Τεχνολογίας στο Λύκειο

Η διδασκαλία του μαθήματος της Τεχνολογίας στο Λύκειο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΏΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2008 ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Η διδασκαλία του μαθήματος της Τεχνολογίας στο Λύκειο MIND

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Γενική περιγραφή - HARDWARE 2 1.1 Εισαγωγή 2 1.2 Δοχεία αποθήκευσης μπαχαρικών 2 1.3 Κινούμενη ζυγαριά 2 1.4 Εγκέφαλος συστήματος 2 1.5

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΛ 003: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΠΛ 003: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΛ 003: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δρ. Κόννης Γιώργος Πανεπιστήμιο Κύπρου - Τμήμα Πληροφορικής Προγραμματισμός Στόχοι 1 Να περιγράψουμε τις έννοιες του Υπολογιστικού Προβλήματος και του Προγράμματος/Αλγορίθμου

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή ενότητα 3

Εργαστηριακή ενότητα 3 Εργαστηριακή ενότητα 3 Αναλογική προσομοίωση Αναλογικός Υπολογιστής Σκοπός των εργαστηριακών ασκήσεων Ο σκοπός των εργαστηριακών ασκήσεων της τρίτης νότητας είναι: Να κατανοήσουν οι φοιτητές τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 6 Ώθηση δύναμης Μεταβολή ορμής

Άσκηση 6 Ώθηση δύναμης Μεταβολή ορμής Άσκηση 6 Ώθηση δύναμης Μεταβολή ορμής Σύνοψη Σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η κατανόηση του φυσικού διανυσματικού μεγέθους ώθηση δύναμης και η σχέση του με: τη μεταβολή της ορμής υλικού σημείου

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Beach volley ΣΥΔΠΕΔΑΠ ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ (ball mark))

Σεμινάριο Beach volley ΣΥΔΠΕΔΑΠ ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ (ball mark)) Σεμινάριο Beach volley ΣΥΔΠΕΔΑΠ 2017 ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ (ball mark)) Σκοπός του πρωτοκόλλου είναι να παρέχει στους διαιτητές μία τυποποιημένη και γρήγορη μέθοδο για να διεκπεραιώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Pivot Support.

Pivot Support. Το φυλλάδιο οδηγιών που κρατάτε στα χέρια σας βρίσκεται και σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο Acrobatpdf) στον φάκελο PDF του υπολογιστή (υπάρχει η σχετική συντόμευση την επιφάνεια εργασίας). Για την καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Απ' την Τραμπάλα στο Μοχλό, την Απλούστερη Μηχανή!

Απ' την Τραμπάλα στο Μοχλό, την Απλούστερη Μηχανή! Απ' την Τραμπάλα στο Μοχλό, την Απλούστερη Μηχανή! Συγγραφέας Φωτογλίδης Χρήστος, Φυσικός (Α.Π.Θ.), MEd Τίτλος διδακτικού σεναρίου Ισορροπία τραμπάλας - Παιχνίδι και Μάθηση Περιοχή γνωστικού αντικειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα κατασκευάσω το πρώτο πρόγραμμα;

Πως θα κατασκευάσω το πρώτο πρόγραμμα; Εργαστήριο Δομημένος Προγραμματισμός (C#) Τμήμα Μηχανολογίας Νικόλαος Ζ. Ζάχαρης Καθηγητής Εφαρμογών Σκοπός Να γίνει εξοικείωση το μαθητών με τον ΗΥ και το λειτουργικό σύστημα. - Επίδειξη του My Computer

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 1 MASCIL

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 1 MASCIL Αναστοχασμός ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 1 MASCIL Αρχικά συζητήσαμε με τα παιδιά την ανάγκη σύνδεσης του τομέα Πληροφορικής με την καθημερινή πραγματικότητα και την αγορά εργασίας. Τους ρωτήσαμε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Libreoffice. Βασίλειος Καραβασίλης Μονάδα Αριστείας ΕΛΛΑΚ ΕΤΕΠΗ 27/04/2015

Παρουσίαση Libreoffice. Βασίλειος Καραβασίλης Μονάδα Αριστείας ΕΛΛΑΚ ΕΤΕΠΗ 27/04/2015 Παρουσίαση Libreoffice Βασίλειος Καραβασίλης Μονάδα Αριστείας ΕΛΛΑΚ ΕΤΕΠΗ 27/04/2015 Εισαγωγή Είναι μια σουίτα εφαρμογών γραφείου που περιέχει διάφορα επιμέρους προγράμματα για την επεξεργασία κειμένου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στο έντυπο το οποίο θα συμπληρώσετε για τον προγραμματισμό της εργασίας σας πρέπει να φαίνονται οι συναντήσεις που θα κάνετε με τα παιδιά, καθώς και ποια στάδια του σχεδιασμού

Διαβάστε περισσότερα

Ο Προγραμματισμός στην Πράξη

Ο Προγραμματισμός στην Πράξη Ο Προγραμματισμός στην Πράξη Το περιβάλλον προγραμματισμού MicroWorlds Pro Μενού επιλογών Γραμμή εργαλείων Επιφάνεια εργασίας Περιοχή Καρτελών Κέντρο εντολών Καρτέλες Οι πρώτες εντολές Εντολές εμφάνισης

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας σκάκι. Εγχειρίδιο για προπονητές. εύτερο βήμα

Μαθαίνοντας σκάκι. Εγχειρίδιο για προπονητές. εύτερο βήμα Μαθαίνοντας σκάκι Εγχειρίδιο για προπονητές εύτερο βήμα Περιεχόμενα Πρόλογος... 4 Το δεύτερο βήμα... 5 Πώς τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν σκάκι... 6 Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των παιδιών... 9 Υλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ LEt s GO

ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ LEt s GO ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ LEt s GO Science, Φυσικές Επιστήμες Technology, Τεχνολογία Engineering Εφαρμοσμένη Μηχανική Mathematics Μαθηματικά STEM EDUCATION Κατεχάκη 52, 115 25 Αθήνα Τηλ. 210 6777285 e-mail: info@stem.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Stroke.

Stroke. Το φυλλάδιο οδηγιών που κρατάτε στα χέρια σας βρίσκεται και σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο Acrobatpdf) στον φάκελο PDF του υπολογιστή (υπάρχει η σχετική συντόμευση την επιφάνεια εργασίας). Για την καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ «ΤΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ»

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ «ΤΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ» ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ «ΤΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ» Νικόλαος Μπαλκίζας 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός του σχεδίου μαθήματος είναι να μάθουν όλοι οι μαθητές της τάξης τις έννοιες της ισοδυναμίας των κλασμάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λειτουργίας. Ιστοσελίδα εφαρμογών

Οδηγίες Λειτουργίας. Ιστοσελίδα εφαρμογών Οδηγίες Λειτουργίας Ιστοσελίδα εφαρμογών ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Τρόπος ανάγνωσης του παρόντος εγχειριδίου...2 Σύμβολα που χρησιμοποιούνται στα εγχειρίδια... 2 Αποποίηση ευθυνών... 3 Σημειώσεις... 3 Τι μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Πιο αναλυτικά, δημιουργήθηκε, μια ιστοσελίδα τύπου wiki όπου προστέθηκαν οι ανάλογες αναφορές σε δραστηριότητες από το Φωτόδεντρο.

Πιο αναλυτικά, δημιουργήθηκε, μια ιστοσελίδα τύπου wiki όπου προστέθηκαν οι ανάλογες αναφορές σε δραστηριότητες από το Φωτόδεντρο. ΣΧΟΛΕΙΟ Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, με θέμα την διατροφή, οι μαθητές με την χρήση των Τ.Π.Ε, εξερευνούν, πειραματίζονται και δοκιμάζουν τις γνώσεις τους σε μια σειρά από ψηφιακές δραστηριότητες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ

ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ 1 ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ Κώστας Κύρος 2 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 3 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 Γίνε και εσύ ένας συγγραφέας! Γράψε τη δική σου μικρή ιστορία. Εκτύπωσέ την και δώσ την στους φίλους σου για να

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΕΚΕ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΕΚΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΕΚΕ Κουτσίδης Γιώργος Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΜΕ) Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Μάριος Κυπριανού Σύμβουλος καθηγητής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας 1 Έχει ετοιμαστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Διαμορφωτική Αξιολόγηση του Μαθητή: Από τη Θεωρία στη Χάραξη Πολιτικής. Λεωνίδας Κυριακίδης, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαμορφωτική Αξιολόγηση του Μαθητή: Από τη Θεωρία στη Χάραξη Πολιτικής. Λεωνίδας Κυριακίδης, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Διαμορφωτική Αξιολόγηση του Μαθητή: Από τη Θεωρία στη Χάραξη Πολιτικής Λεωνίδας Κυριακίδης, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου 1 Δομή παρουσίασης Αξιολόγηση: Έννοια & Σημασία Σκοποί Αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Παράδειγμα 2. Λύση & Επεξηγήσεις. Τέλος_επανάληψης Εμφάνισε "Ναι" Τέλος Α2

Παράδειγμα 2. Λύση & Επεξηγήσεις. Τέλος_επανάληψης Εμφάνισε Ναι Τέλος Α2 Διδακτική πρόταση ΕΝΟΤΗΤΑ 2η, Θέματα Θεωρητικής Επιστήμης των Υπολογιστών Κεφάλαιο 2.2. Παράγραφος 2.2.7.4 Εντολές Όσο επανάλαβε και Μέχρις_ότου Η διαπραγμάτευση των εντολών επανάληψης είναι σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Offset Link.

Offset Link. Offset Link Το φυλλάδιο οδηγιών που κρατάτε στα χέρια σας βρίσκεται και σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο Acrobatpdf) στον φάκελο PDF του υπολογιστή (υπάρχει η σχετική συντόμευση την επιφάνεια εργασίας). Για

Διαβάστε περισσότερα

Εκσφαλμάτωση προγράμματος

Εκσφαλμάτωση προγράμματος Εκσφαλμάτωση προγράμματος Α λ ε ξ ο ύ δ α Γ ε ω ρ γ ί α, Σ υ ν τ ο ν ί σ τ ρ ι α Ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ο ύ Έ ρ γ ο υ Π λ η ρ ο φ ο ρ ι κ ή ς Π Ε 8 6 Μ ω ρ ά κ η ς Δ ι ο ν ύ σ ι ο ς, Ε κ π α ι δ ε υ τ ι

Διαβάστε περισσότερα

12 Σταθμισμένα διερευνητικά ανιχνευτικά εργαλεία κριτήρια μαθησιακών δυσκολιών

12 Σταθμισμένα διερευνητικά ανιχνευτικά εργαλεία κριτήρια μαθησιακών δυσκολιών 12 Σταθμισμένα διερευνητικά ανιχνευτικά εργαλεία κριτήρια μαθησιακών δυσκολιών Διαδικασίες διαχείρισης περίπτωσης Στάδιο 1 Εντοπισμός Στάδιο 2 Αξιολόγηση Στάδιο 3 Παρέμβαση Στάδιο 4 Υποστήριξη Παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Σουλτάνα Β. Λευκοπούλου, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04 Φύλλο εργασίας Εργάζομαι με ασφάλεια στο εργαστήριο. Ονοματεπώνυμο Ημερομηνία

Δρ. Σουλτάνα Β. Λευκοπούλου, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04 Φύλλο εργασίας Εργάζομαι με ασφάλεια στο εργαστήριο. Ονοματεπώνυμο Ημερομηνία Ονοματεπώνυμο Ημερομηνία Φύλλο εργασίας Εργάζομαι με ασφάλεια στο εργαστήριο. Πού συναντούμε εικόνες όπως τις πιο πάνω; 1. Όταν εργαζόμαστε στο εργαστήριο της Χημείας χρησιμοποιούμε διάφορα όργανα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Έλεγχος πληρότητας: Πρέπει να καταχωρούνται στα δεδομένα ο αριθμός της αίθουσας καθώς και ο όροφος στον οποίο βρίσκεται ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες σε ποια αίθουσα αντιστοιχεί το εμβαδόν που υπολογίστηκε.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. είναι η πραγματική απόκριση του j δεδομένου (εκπαίδευσης ή ελέγχου) και y ˆ j

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. είναι η πραγματική απόκριση του j δεδομένου (εκπαίδευσης ή ελέγχου) και y ˆ j Πειραματικές Προσομοιώσεις ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 Όλες οι προσομοιώσεις έγιναν σε περιβάλλον Matlab. Για την υλοποίηση της μεθόδου ε-svm χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό SVM-KM που αναπτύχθηκε στο Ecole d Ingenieur(e)s

Διαβάστε περισσότερα

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»!

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»! Η Ζωή είναι 8 χρονών και πριν 3 χρόνια ο παιδιάτρος και οι γονείς της, της εξήγησαν πως έχει Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα. Από τότε η Ζωή κάνει όλα αυτά που τη συμβούλεψε ο παιδορευματολόγος της και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία Κατασκευής Παιχνιδιών Ι (Unreal Editor, Half Life, Doom Editor)

Εργαλεία Κατασκευής Παιχνιδιών Ι (Unreal Editor, Half Life, Doom Editor) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής Εργαλεία Κατασκευής Παιχνιδιών Ι (Unreal Editor, Half Life, Doom Editor) Τεχνική Δημιουργίας Παιχνιδιών Εξάμηνο: 2014Β Διδάσκουσα: Ηλεκτρονική Τάξη: http://moodleforall.ictlab.edu.gr/

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Μελέτης και Σχεδίασης με Χρήση Η/Υ Εγχειρίδιο για την χρήση του SIEMENS NX ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ

Εργαστήριο Μελέτης και Σχεδίασης με Χρήση Η/Υ Εγχειρίδιο για την χρήση του SIEMENS NX ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ Εργαστήριο Μελέτης και Σχεδίασης με Χρήση Η/Υ Εγχειρίδιο για την χρήση του SIEMENS NX 11.0 ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ (sgor@hotmail.gr) ΧΑΝΙΑ 2017 3 ο ΜΕΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ TΟ ASSEMBLY ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό διδασκαλίας των μαθηματικών της Γ Τάξης Γυμνασίου

Λογισμικό διδασκαλίας των μαθηματικών της Γ Τάξης Γυμνασίου Λογισμικό διδασκαλίας των μαθηματικών της Γ Τάξης Γυμνασίου Δρ. Βασίλειος Σάλτας 1, Αλέξης Ηλιάδης 2, Ιωάννης Μουστακέας 3 1 Διδάκτωρ Διδακτικής Μαθηματικών, Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών coin_kav@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοαξιολόγηση του μαθητή: Βήματα και στρατηγικές για αποτελεσματική εφαρμογή

Αυτοαξιολόγηση του μαθητή: Βήματα και στρατηγικές για αποτελεσματική εφαρμογή Αυτοαξιολόγηση του μαθητή: Βήματα και στρατηγικές για αποτελεσματική εφαρμογή Μαργαρίτα Χριστοφορίδου 31 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ (ΑΥΤΟ) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» Αποφασίζοντας το σκοπό Η εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

4 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ :

4 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ : 4 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ : Σκοπός του συγκεκριμένου φύλλου εργασίας είναι ο μαθητής να εξοικειωθεί με τις συναρτήσεις, τις αριθμητικές πράξεις καθώς και την επισήμανση κελιών υπό όρους με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ 1 ο : Α. Να αναφέρετε ονομαστικά τις βασικές λειτουργίες (πράξεις) επί των δομών δεδομένων. Μονάδες 8 Β. Στον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Χωρικής Αντίληψης και Σκέψης

Ανάπτυξη Χωρικής Αντίληψης και Σκέψης Ανάπτυξη Χωρικής Αντίληψης και Σκέψης Clements & Sarama, 2009; Sarama & Clements, 2009 Χωρική αντίληψη και σκέψη Προσανατολισμός στο χώρο Οπτικοποίηση (visualization) Νοερή εικονική αναπαράσταση Νοερή

Διαβάστε περισσότερα