Ένα ERP του 21 ου αιώνα, σε 120 χρόνια ιστορίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ένα ERP του 21 ου αιώνα, σε 120 χρόνια ιστορίας"

Transcript

1 Ένα ERP του 21 ου αιώνα, σε 120 χρόνια ιστορίας Διαθέτοντας ένα σύστημα με περισσότερα από 20 χρόνια ζωής και βλέποντας πως το μέλλον της εταιρείας περνά από τον εξορθολογισμό της παραγωγής και την επέκταση σε αγορές εκτός Ελλάδος, η Μαλαματίνα αποφάσισε να επενδύσει σε ένα νέο σύστημα ERP, επιλέγοντας το Entersoft Business Suite (EBS). Ο στόχος ήταν ιδιαίτερα υψηλός: Ενοποίηση 2 εταιρειών σε ένα ενιαίο σύστημα ERP, με δυνατότητες διαχείρισης εξειδικευμένων θεμάτων (π.χ. παρακολούθηση πρώτων υλών και αναλυτική κοστολόγηση, αλλά και αυτοματοποίηση των σχέσεων με το τελωνείο). Και όλα αυτά, με μείωση του κόστους, αλλά και με πλήρη υποστήριξη από μία πολύ μικρή ομάδα ΙΤ που θα έπρεπε επιπλέον να μπορεί να αφιερώνει τον χρόνο της σε νέα projects και όχι στη λειτουργία των υπαρχόντων συστημάτων. Η εταιρεία Μαλαματίνα διαθέτει σχεδόν 120 χρόνια ιστορίας και έχει δοκιμαστεί σε κάθε είδους κρίση. Περνώντας στον 21 ο αιώνα, η εταιρεία προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, εκσυγχρονίζοντας με τη βοήθεια του Entersoft Business Suite ERP την υποδομή της και βασίζοντας σε αυτό τα θεμέλια για τα επόμενα 100 χρόνια. Εάν στα παραπάνω συνυπολογιστεί και η ανάγκη για αύξηση της «εξωστρέφειας» (βλ. εξαγωγές), καθώς και η διαχείριση σχέσεων με πολλαπλούς τύπους πελατών και προμηθευτών, εύκολα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και η ανάγκη αναλυτικής σχεδίασης που θα κάλυπτε σχεδόν κάθε λεπτομέρεια. Το πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας θα υποστήριζε 40 ταυτόχρονους χρήστες και όλες τις οργανωτικές αλλαγές που απαιτούσε η Οινοποιία, ώστε να υλοποιήσει τα στρατηγικά της σχέδια. Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, η κοστολόγηση της παραγωγής, η διαχείριση και ο έλεγχος αποθηκών και αποθεμάτων, η οργάνωση των πωλήσεων, η ενσωμάτωση ενός CRM συστήματος για τον προγραμματισμό, την παρακολούθηση και την διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες και συναλλασσόμενούς της, καθώς και την πολυδιάστατη αναδιαμόρφωση της εταιρικής πληροφόρησης και reporting, ήταν μερικά από τα ζητούμενα.

2 Αισθανόμαστε ότι έχουμε νέους συναδέλφους! Πλέον, οι σύμβουλοι της Entersoft, σπανίως είναι απαραίτητοι σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του συστήματος. Συνεργαζόμαστε για να το εξελίξουμε. Για να φέρουμε νέες λειτουργικότητες, νέες δυνατότητες, νέα οφέλη στην επιχείρηση. Κωνσταντίνος Κύρου CIO, Μαλαματίνα Ο λόγος ήταν ότι ακόμα και αν δεχτούμε ότι οι επονομαζόμενες βασικές ανάγκες (βλ. λογιστήριο) μίας επιχείρησης, λίγο-πολύ καλύπτονται από τα περισσότερα συστήματα ERP, το ζητούμενο δεν ήταν αυτό! Ένα σύγχρονο ERP όπως το Entersoft Business Suite κοιτά πολύ πιο μακριά και βοηθά την επιχείρηση να αναπτυχθεί, όχι απλά να είναι σε θέση να παρακολουθεί κάποιες λογιστικές εγγραφές ή να εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Τα κριτήρια λοιπόν είναι πολύ πιο σύνθετα και φυσικά αφορούν πρωτίστως το business κάθε επιχείρησης και τα οφέλη που η τελευταία θα αποκομίσει, παρά τις ανάγκες οποιουδήποτε μεμονωμένου τμήματος. Όλες αυτές οι απαιτήσεις καλύφθηκαν με ιδανικό τρόπο, τόσο από τις δυνατότητες και την ευελιξία του ίδιου του Entersoft Business Suite, όσο και από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υποστήριξης της Entersoft. Ταυτότητα Όμιλος Μαλαματίνα 2 εταιρείες 150 εργαζόμενοι 5 εργοστασιακές μονάδες Λύση Entersoft Business Suite, ERP Διάρκεια έργου 3 μήνες σχεδίαση, 2 μήνες υλοποίηση Στα βασικά κριτήρια επιλογής, βρέθηκε η λειτουργικότητα και φυσικά το φιλικό κόστος επένδυσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν τα μόνα. Στοιχεία όπως, η ευχρηστία της λύσης ώστε να είναι άμεσα αποδεκτή από τους χρήστες, και κυρίως, η ευελιξία της ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί 95% Η επιλογή του Entersoft Business Suite Η αναζήτηση λύσης ERP για τη Μαλαματίνα ξεκίνησε μέσω έρευνας αγοράς και του σχετικού RFP (Request For Proposal). Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Κύρου, CIO της Μαλαματίνα, η επιλογή δεν ήταν μία απλή διαδικασία. Τέτοιου είδους εμπόδια καθιστούν συνήθως τις εταιρείες διστακτικές ως προς την αλλαγή της υποδομής τους, αλλά το ζητούμενο στη σύγχρονη εποχή είναι η ανταγωνιστικότητα και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής όπως αυτές που ενσωματώνει το Entersoft Business Suite. Επομένως, η αλλαγή είναι μονόδρομος! Η διοίκηση ήταν ήδη πεπεισμένη για την ανάγκη της αλλαγής και ήταν αυτή που έδωσε το πράσινο φως για να ερευνηθούν νέες λύσεις από το τμήμα IT της εταιρείας. ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ στις ιδιαίτερες ανάγκες της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν θυγατρικών, αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες για την τελική επιλογή. Παράλληλα, ο εξονυχιστικός έλεγχος, έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο: Τη σχέση κάθε υποψήφιου όχι με το προϊόν του, αλλά με την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται ο πελάτης του. Έγινε λοιπόν φανερό, ότι μόνο όποιος γνωρίζει πολύ καλά τον πελάτη του και την αγορά αυτού, είσαι σε θέση να προτείνει μία ολοκληρωμένη λύση που να κάνει τη διαφορά. Σε αυτό το σημείο, η Entersoft ξεχώρισε με διαφορά.

3 Η λύση του Entersoft Business Suite, δεν είναι απλά πλήρης. Είναι και η πιο κατάλληλη. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιορίζεται από κόστη και διαδικασίες λύσεων που απευθύνονται σε πολύ μεγάλους οργανισμούς ή/και έχουν σχεδιαστεί για πολλαπλές αγορές ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, μεγάλοι χρόνοι υλοποίησης, αδικαιολόγητα υψηλό κόστος, «βαριά» συμπεριφορά και έλλειψη ευελιξίας, αποτελούν άγνωστες έννοιες. Ειδικά σε επίπεδο ευελιξίας, το Entersoft Business Suite κινείται σε δικό του επίπεδο, έχοντας τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Μαλαματίνα (και μάλιστα με ελεγχόμενο τρόπο και όχι με custom υλοποιήσεις σε ad-hoc επίπεδο) και όχι το αντίστροφο. Κερδίζοντας τους χρήστες Ένα σημείο στο οποίο η Μαλαματίνα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή, ήταν αυτό της αποδοχής της λύσης εκ μέρους των χρηστών. Προσφέροντας μία ολοκληρωμένη λύση με πολύ φιλικό περιβάλλον, που παράλληλα είναι εύκολα προσαρμόσιμη και συνοδεύεται από εξαιρετικά οργανωμένη διαδικασία εκπαίδευσης, τα UATs (User Acceptance Tests) πραγματοποιήθηκαν με ταχύτητα και επιτυχία. Η σημασία αυτής της επιτυχίας είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως φαντάζεται κανείς, αφού έχει αποδειχθεί ότι αρκετές υλοποιήσεις ERP, έχουν μείνει ανενεργές λόγω της λανθασμένης ή και καθόλου χρήσης τους. Αξίζει να σημειωθούν μερικά ακόμη κριτήρια που σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, έπαιξαν τον ρόλο τους και τα οποία σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία κάθε εταιρείας και τα οφέλη που μπορεί να εκμεταλλευτεί σε επιχειρηματικό επίπεδο από το Entersoft Business Suite Παράλληλα, η λύση της Entersoft, χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής (γιατί μόνο χάρη σε αυτήν μπορεί κανείς να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα), αλλά δεν υποχρεώνει τον κάτοχό της να ρισκάρει με μη δοκιμασμένες τάσεις. Καινοτομία για την επιχείρηση δηλαδή και όχι απλά για χατήρι της καινοτομίας. Τέλος, με την εγκατεστημένη βάση που διαθέτει, τα references και την ωριμότητα που το διακρίνει, το Entersoft Business Suite είναι μία δοκιμασμένη λύση που έχει αντέξει τα δύο σημαντικότερα tests: Αυτό των πελατών του και αυτό του χρόνου. Σε αυτήν την αποδοχή, όμως, συνέβαλε και το γεγονός ότι στη σχεδίαση της λύσης είχαν συμπεριληφθεί εξαρχής όλα τα τμήματα της εταιρείας. Η «παραγωγή», η «αποθήκη», η «διακίνηση», το «λογιστήριο» κ.λπ., είχαν καταθέσει τις απόψεις τους και τις απαιτήσεις τους, με αποτέλεσμα η τελική λύση να βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό ακριβώς που όλοι επιθυμούσαν.

4 Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η προσεκτική καταγραφή και η αναλυτική, βήμα προς βήμα διαδικασία σχεδίασης, εξασφάλισαν μία σειρά από πλεονεκτήματα: Σχεδίαση: Το Α και το Ω της επιτυχίας Η επιτυχία μίας εγκατάστασης ERP εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προετοιμασία που θα γίνει πριν από την υλοποίηση. Αυτή η φάση της σχεδίασης, είναι εξαιρετικά σημαντική και για ακόμη έναν λόγο: Κατά τη διάρκειά της προκύπτουν οι βασικές απαιτήσεις και τα αντίστοιχα παραδοτέα. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτά, αποτελεί συχνά σημείο τριβής μεταξύ πελάτη και κατασκευαστή. Στην περίπτωση της Μαλαματίνα η σχεδίαση ήταν γεμάτη προκλήσεις, τόσο λόγω της φύσης της εταιρείας, όσο και λόγω του προηγούμενου συστήματος το οποίο είχε υποχρεωτικά πλαισιωθεί από connectors και τρίτες εφαρμογές που έρχονταν κατά καιρούς να δώσουν λύση σε διάφορα προβλήματα που προέκυπταν. Σε αυτό το σημείο, ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχή έκβαση του έργου, αλλά και για τη γρήγορη και οικονομική υλοποίηση, ήταν η μεθοδολογία που έχει αναπτύξει η Entersoft. Σύμφωνα με τον κ. Σάκη Καραμητρούση, εμπορικό διευθυντή Β. Ελλάδος της Entersoft, η μεθοδολογία της εταιρείας είναι μοναδική: «Τα πάντα είναι οργανωμένα και αναλυτικά documented, ώστε πρακτικά, η επιτυχία της διαδικασίας να μην εξαρτάται από το πόσο καλή είναι η εκάστοτε ομάδα υλοποίησης! Η δουλειά της τελευταίας είναι το να εξελίξει την εγκατάσταση προς όφελος της επιχείρησης, δημιουργώντας διαρκώς οφέλη, στοιχεία διαφοροποίησης αλλά και νέες ευκαιρίες για την επιχείρηση». Ανεύρεση προβλημάτων, ήδη από το αρχικό στάδιο. Ακριβή προσδιορισμό κόστους και χρόνου. Καταγραφή κάθε επιχειρηματικής διαδικασίας και υποστήριξη αυτής, αλλά και ανακάλυψη νέων απαιτήσεων και λειτουργιών. Άμεση και γρήγορη υλοποίηση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η υλοποίηση του συστήματος χρειάστηκε μόλις 2 μήνες, χάρη στην προεργασία και την ανάλυση που προηγήθηκε. Ευκολότερη αποδοχή εκ μέρους των χρηστών. Α Ω Η μεθοδολογία της Entersoft είναι μοναδική: Τα πάντα είναι οργανωμένα και αναλυτικά documented, ώστε πρακτικά, η επιτυχία της διαδικασίας να μην εξαρτάται από το πόσο καλή είναι η εκάστοτε ομάδα υλοποίησης! Η δουλειά της τελευταίας είναι το να εξελίξει την εγκατάσταση προς όφελος της επιχείρησης, δημιουργώντας διαρκώς οφέλη, στοιχεία διαφοροποίησης αλλά και νέες ευκαιρίες. Σάκης Καραμητρούσης, Εμπορικός Διευθυντής Β. Ελλάδας, Entersoft

5 90% ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ Ευελιξία και οφέλη Τα οφέλη από την υιοθέτηση του Entersoft Business Suite ήταν «καταιγιστικά», τόσο σε επίπεδο operations, όσο και σε αυτό του ίδιου του επιχειρείν. Σε επίπεδο operations, οι βελτιώσεις και τα οφέλη ήταν χαρακτηριστικά: Ο χρόνος ενασχόλησης του ΙΤ με την επίλυση προβλημάτων μειώθηκε κατά 95% περίπου! Έτσι, το τμήμα είναι ελεύθερο να σχεδιάζει νέες λύσεις και όχι να ασχολείται με τη διατήρηση των υπαρχουσών. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σταθερότητα και την αξιοπιστία του Entersoft Business Suite. Το ετήσιο κόστος υποστήριξης μειώθηκε κατά 75%, γεγονός που απελευθέρωσε πολύτιμους πόρους. Τα λάθη σχεδόν εκμηδενίστηκαν! Περίπου το 90% των λαθών διορθώνονται πλέον από τους ίδιους τους χρήστες χάρη στις καινοτόμες προσεγγίσεις του Entersoft Business Suite σε επίπεδο εισαγωγής στοιχείων, τήρησης πολιτικών, διασταύρωσης στοιχείων και άμεσης βοήθειας. Η παραγωγικότητα εκτινάχθηκε. Αυτή η εξέλιξη κρύβει και ακόμη ένα πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι η διοίκηση αλλά και το τμήμα ΙΤ, μπορούν πλέον να νοιώθουν βέβαιοι ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Σε επιχειρηματικό επίπεδο, τα οφέλη ήταν σημαντικά: Ο προγραμματισμός της παραγωγής πέρασε σε νέα επίπεδα, χωρίς χαμένες εργατοώρες, μη εκμετάλλευση πρώτων υλών, αποφυγή υπέρ και υπό-παραγωγής κ.λπ. Η παραγγελιοληψία τελειοποιήθηκε και αυτοματοποιήθηκε, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται πλέον από άμεση ιχνηλασιμότητα για κάθε φάση της παραγγελίας. Δημιουργήθηκε πλήρες και αναλυτικό κοστολόγιο για κάθε προϊόν και κάθε φάση της παραγωγής του, με δυνατότητα drill down σε επίπεδο λεπτομέρειας. Η πληροφόρηση και το reporting προς τη διοίκηση πέρασαν σε άλλο επίπεδο. Αφενός πραγματοποιούνται πλέον αυτόματα και εξάγονται με ένα κλικ, αφετέρου η εταιρεία μπορεί να βλέπει τα δεδομένα με όποιον τρόπο την εξυπηρετεί, χάρη στα δυνατά εργαλεία business intelligence, τους κύβους δεδομένων και τις αντίστοιχες όψεις. Αυτές οι δυνατότητες είναι πραγματικά ανεκτίμητες σε επιχειρηματικό επίπεδο, αφού επιτρέπουν τη λήψη άμεσων αποφάσεων, στηριγμένων σε ακριβή και πάντα επίκαιρα στοιχεία. Βελτίωση στην διαχείριση προμηθειών, με ακριβή και λεπτομερή απεικόνιση των αναγκών σε πρώτες ύλες και του κόστους αυτών. Έτσι, η διοίκηση μπορεί αφενός να διαχειριστεί καλύτερα τους προμηθευτές, αφετέρου να επαναδιαπραγματευθεί με αφοπλιστικά επιχειρήματα κάθε συμφωνία.

6 Εξωστρέφεια και εξαγωγές 17% ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ οι συνεργάτες του εξωτερικού αντιλήφθηκαν την οργάνωση και την σοβαρότητα της εταιρείας, χάρη στις αναφορές και τις αναλύσεις που προέκυψαν από το Entersoft Business Suite, δίνοντας το χέρι για να κλείσει η συμφωνία! Η διοίκηση έχει στα χέρια της ένα μοναδικό εργαλείο. Ένα εργαλείο που της δίνει τη δυνατότητα να βλέπει με άμεσα και με εύκολο τρόπο, τη συνολική εικόνα του ομίλου. Ένα εργαλείο που επιτρέπει την εμπορική και οικονομική ανάλυση των στοιχείων, που παρακολουθεί με αξιοπιστία κάθε συναλλαγή και αφαιρεί την «αίσθηση» από κάθε είδους συμπέρασμα, προσφέροντας «ωμή», αναλυτική και τεκμηριωμένη πραγματικότητα. Ο κατάλογος με τα οφέλη και τις αλλαγές θα μπορούσε να είναι πραγματικά ατελείωτος, αλλά αυτό που ίσως έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, είναι το γεγονός ότι «πλέον διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο και συμπαγές σύστημα, αντάξιο του ονόματος Μαλαματίνα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κύρου. απαραίτητοι σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του συστήματος. Συνεργαζόμαστε για να το εξελίξουμε. Για να φέρουμε νέες λειτουργικότητες, νέες δυνατότητες, νέα οφέλη στην επιχείρηση.» Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα αφενός της αξιοπιστίας του συστήματος και της σωστής προεργασίας κατά τη φάση της σχεδίασης, αφετέρου, οφείλονται στην αμεσότητα με την οποία προσεγγίζει η Entersoft το θέμα της υποστήριξης. Επίσης, με τον όρο υποστήριξη, δεν εννοείται απλά η επίλυση κάποιου προβλήματος (συνήθως απαιτούνται μόλις 1 με 2 ώρες!), αλλά κάτι πολύ περισσότερο από αυτό: Η σχεδίαση και η δημιουργία νέας λειτουργικότητας. 75% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Η ποιότητα και η αξιοπιστία του Entersoft Business Suite, βοήθησαν και σε ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα της εποχής, αυτό της υποστήριξης της εξωστρέφειας. Το 2013 η Μαλαματίνα παρουσίασε αύξηση εξαγωγών 17% έναντι του 2012, ενώ για το 2014 οι στόχοι ανάπτυξης είναι σημαντικά αυξημένοι. Η αύξηση που σημειώθηκε οφείλεται σε νέες πρακτικές που εφάρμοσε η εταιρεία Μαλαματίνα, ωστόσο το Entersoft Business Suite συνέβαλε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και το reporting, αποτυπώνοντας με επιτυχία όλες τις απαραίτητες διαδικασίες του τμήματος εξαγωγών. Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις που Υποστήριξη και Αμεσότητα Η σχέση της Μαλαματίνα με την Entersoft ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς ήδη από τις προκαταρκτικές συζητήσεις, συνεχίστηκε στο ανώτερο δυνατό διοικητικό επίπεδο, και συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, χάρη στην αίσθηση συνεργασίας που έχει δημιουργηθεί. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κύρου: «Είναι ενδεικτικό πως ειδικά στην αρχή που είχαμε έως και 5 ανθρώπους της Entersoft σε καθημερινή βάση στα γραφεία μας, αισθανόμασταν ότι είχαμε νέους συναδέλφους. Πλέον, οι σύμβουλοι της Entersoft, σπανίως είναι Με αυτόν τον τρόπο, όλοι έχουν χρόνο για να βελτιώσουν τα επιχειρηματικά αποτελέσματα και έτσι να εξετάσουν νέες λύσεις και ιδέες, όπως για παράδειγμα το CRM που ήδη δοκιμάζεται στις εγκαταστάσεις της Μαλαματίνα προκειμένου να ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας με τους πελάτες της, αλλά και νέες προοπτικές στη διατήρηση της ευχαρίστησης των τελευταίων σε υψηλά επίπεδα.

7

8 Entersoft A.E. Αθήνα Θεσσαλονίκη Βουκουρέστι Σόφια Ντουμπάι T:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. Χ. ΑΠ. ΛΑΔΙΑΣ Το ERP είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων. Διαχειρίζεται και συντονίζει όλες τις λειτουργίες και διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε μια επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S.

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S. Στρατηγική Επιλογή Το ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις σήμερα, καθιστά επιτακτική -όσο ποτέ άλλοτε- την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων που θα διασφαλίζουν,

Διαβάστε περισσότερα

Όλες οι λειτουργίες της επιχείρησης, σε ένα σύστηµα

Όλες οι λειτουργίες της επιχείρησης, σε ένα σύστηµα ERP Όλες οι λειτουργίες της επιχείρησης, σε ένα σύστηµα Σήμερα, κάθε επιχείρηση, για να αναπτυχθεί, οφείλει να βελτιώσει την αποδοτικότητα των διαδικασιών της, να μειώσει το λειτουργικό κόστος και να αυξήσει

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας

Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας Web & Mobile apps Για µια ανοικτή επιχείρηση Σήµερα περισσότερο από ποτέ, µια επιχείρηση που θέλει να ανοίξει νέους δρόµους ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Προϊόντα... 4 Υπηρεσίες...

Διαβάστε περισσότερα

INSURANCE SUITE. H πληρέστερη λύση µηχανογράφησης για µεσίτες ασφαλίσεων

INSURANCE SUITE. H πληρέστερη λύση µηχανογράφησης για µεσίτες ασφαλίσεων INSURANCE SUITE H πληρέστερη λύση µηχανογράφησης για µεσίτες ασφαλίσεων όλα καταλήγουν εκεί! Οι σύγχρονες επιχειρήσεις μεσιτείας ασφαλίσεων αντιμετωπίζουν πολλές και σημαντικές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων

Διαβάστε περισσότερα

Το Entersoft Business Suite η ενοποιημένη σουίτα επιχειρηματικού λογισμικού της Entersoft, με ERP, CRM, Retail, WMS, Mobile και Business Intelligence

Το Entersoft Business Suite η ενοποιημένη σουίτα επιχειρηματικού λογισμικού της Entersoft, με ERP, CRM, Retail, WMS, Mobile και Business Intelligence Το Entersoft Business Suite η ενοποιημένη σουίτα επιχειρηματικού λογισμικού της Entersoft, με ERP, CRM, Retail, WMS, Mobile και Business Intelligence εφαρμογές, δίνει ένα ηγετικό προβάδισμα σε σύγχρονες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση Πρόλογος των Συγγραφέων... 21 Α ΜΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα 1.1 Εισαγωγή... 29 1.2 Σύστημα... 29 1.3 Πληροφοριακά Συστήματα... 31 1.3.1 Ορισμός του Πληροφοριακού Συστήματος... 31 1.3.2 Συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Open Retail. Η πιο ολοκληρωμένη λυση στην εντατική λιανική!

Open Retail. Η πιο ολοκληρωμένη λυση στην εντατική λιανική! Open Retail Η πιο ολοκληρωμένη λυση στην εντατική λιανική! Συγκριτικα πλεονεκτηματα Ανακαλύψτε την υπεροχή του συστήματος εντατικής λιανικής Open Retail της Open System Solutions, σε 4 βήματα: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

DO Y O Y U S PEAK K F U F TURE R?

DO Y O Y U S PEAK K F U F TURE R? GALAXY είναι Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών της SingularLogic. Εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση της λύσης Dnet Mobile Terminal

Παρουσίαση της λύσης Dnet Mobile Terminal Παρουσίαση της λύσης Dnet Mobile Terminal Το Dnet Mobile Terminal της εταιρείας Dnet - Δημήτρης Ευστρατιάδης Α.Ε. αποτελεί την πλέον προηγμένη τεχνολογικά και αρχιτεκτονικά λύση για την παραγγελιοληψία

Διαβάστε περισσότερα

Cloud ERP. Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας

Cloud ERP. Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας Cloud ERP Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας για µια ανοικτή επιχείρηση... Με τις προκλήσεις της αγοράς να αυξάνονται διαρκώς, κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριοποίησης,

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Μέρος 13 Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ανάπτυξη νέων προϊόντων-υπηρεσιών 13.1.1 Χρηµατοδότηση λειτουργίας Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α): A. εν υπάρχει προϋπολογισµός για Ε&Α. Η λειτουργία της

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. mobile CRM ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. mobile CRM ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ mobile CRM ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ Για µια ανοικτή επιχείρηση Σήµερα περισσότερο από ποτέ, µια επιχείρηση που θέλει να ανοίξει νέους δρόµους ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

EBS Version Entersoft Business Suite Entersoft CRM

EBS Version Entersoft Business Suite Entersoft CRM EBS Version 4.4.4.1 Entersoft Business Suite Entersoft CRM Νέα χαρακτηριστικά και επεκτάσεις Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή περιεχομένων έκδοσης 3 Entersoft ERP... 3 Οριζόντια χαρακτηριστικά... 3 Entersoft

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2012 Κυρίες & Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας U T C C R E A T I V E L A B Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Ποιοι είμαστε Σχετικά με εμάς Η UTC Creative Lab είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της καινοτομίας, της

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη, σύγχρονη και ευέλικτη λύση ERP (Enterprise Resource Planning-Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων) για επιχειρήσεις, που επιθυμούν

Ολοκληρωμένη, σύγχρονη και ευέλικτη λύση ERP (Enterprise Resource Planning-Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων) για επιχειρήσεις, που επιθυμούν Enterprise Resource Planning Systems (ERP) για Μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις Ολοκληρωμένη, σύγχρονη και ευέλικτη λύση ERP (Enterprise Resource Planning-Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων) για επιχειρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

EBS Version Entersoft Business Suite Entersoft CRM

EBS Version Entersoft Business Suite Entersoft CRM EBS Version 4.4.0.7 Entersoft Business Suite Entersoft CRM Νέα χαρακτηριστικά και επεκτάσεις Συνοπτική περιγραφή περιεχομένων έκδοσης Δείτε μια συνοπτική περιγραφή των κύριων επεκτάσεων της έκδοσης. Ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.ΤΣΙΑΚΥΡΟΥΔΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.ΤΣΙΑΚΥΡΟΥΔΗΣ Μια σύγχρονη ολοκληρωμένη λύση μηχανογράφησης, που απευθύνεται στις μικρές και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, καλύπτοντας πλήρως τις δραστηριότητες τους, μέσα από ένα σύγχρονο περιβάλλον, φιλικό και εύχρηστο.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 7: Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 7: Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ενότητα 7: Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη Λειτουργική Ευελιξία και την Οργανωτική Καινοτομία

Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη Λειτουργική Ευελιξία και την Οργανωτική Καινοτομία Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη Λειτουργική Ευελιξία και την Οργανωτική Καινοτομία Νίκος Γαβαλάκης Εμπειρογνώμονας 18 Μαρτίου 2014 Πλαίσιο Ο ΣΕΒ υποστηρίζει την προσπάθεια προσαρμογής των ελληνικών επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος... xi Ευχαριστίες... xiii. Κεφάλαιο 1ο Γενικές έννοιες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Πρόλογος... xi Ευχαριστίες... xiii. Κεφάλαιο 1ο Γενικές έννοιες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Περιεχόμενα Πρόλογος.................................................... xi Ευχαριστίες.................................................. xiii Κεφάλαιο 1ο Γενικές έννοιες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών 1 Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Dynamics NAV & Verticals

Microsoft Dynamics NAV & Verticals Microsoft Dynamics NAV & Verticals 1 Cosmos Business Systems SA Cosmos Consulting SA Software Solutions Microsoft Dynamics NAV ERP Τι είναι; Το Enterprise Resource Planning (ERP) είναι μια λύση λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό.

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό. 1. Με ποιους τρόπους επωφελούνται οι καταναλωτές από τις οικονομίες κλίμακας; (πολλαπλής επιλογής / δύο σωστές απαντήσεις) α. Αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων. β. Οι τιμές, αρκετές φορές, μειώνονται.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 1 Στρατηγική Στρατηγική είναι ο καθορισμός των βασικών μακροπρόθεσμων στόχων και σκοπών μιας επιχείρησης, η επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ERP Τι Είναι - Χαρακτηριστικά Οφέλη από την Εφαρµογή τους 2. Μεθοδολογική Προσέγγιση Επιλογής & Υλοποίησης Συστηµάτων ERP

Διαβάστε περισσότερα

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία Η μετάβαση σε ένα σύστημα cloud ERP πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα, αναλύοντας όλες τις προκλήσεις και δυνατότητες που υπάρχουν. Άλλωστε, ένα αποτελεσματικό και άρτια υλοποιημένο

Διαβάστε περισσότερα

Συνοψίζοντας. Έρευνα έτους

Συνοψίζοντας. Έρευνα έτους Συνοψίζοντας Έρευνα έτους 2004 482 Κύρια Συμπεράσματα (1) Χρήση Ιντερνετ στο 100% των επιχειρήσεων. Πολύ μεγάλη χρήση LAN, Website, Intranet. Μικρή χρήση Wireless WAN, Extranet, Videoconferencing. Μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 3: Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Σχέδιο Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 3: Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Σχέδιο Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ενότητα 3: Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Σχέδιο Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδικευµένες προτάσεις & ολοκληρωµένες λύσεις για την επιχείρησή σας

Εξειδικευµένες προτάσεις & ολοκληρωµένες λύσεις για την επιχείρησή σας Εξειδικευµένες προτάσεις & ολοκληρωµένες λύσεις για την επιχείρησή σας Λογιστικές Υπηρεσίες - Φορολογικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Μισθοδοσίας ΠΕΙΡΑΙΩΣ Accounting Consulting Tax SERVICES Επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία και η δυναμική ανάπτυξη που προκάλεσαν στις επιχειρήσεις, εισήγαγαν μια επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs «Στρατηγικές Ανάπτυξης Συνεργατικών Σχηματισμών στις Ελληνικές Περιφέρειες» Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Για να φτάσεις ψηλά, στοχεύεις ψηλότερα

Για να φτάσεις ψηλά, στοχεύεις ψηλότερα Cloud ERP Για να φτάσεις ψηλά, στοχεύεις ψηλότερα Για µια «ανοικτή» επιχείρηση Μπροστά στις σηµερινές απαιτήσεις και προκλήσεις Σήµερα περισσότερο από ποτέ, µια επιχείρηση που θέλει να ανοίξει νέους δρόµους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΕ ΘΕΜΑ «IT: Excellence in Practice»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΕ ΘΕΜΑ «IT: Excellence in Practice» ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 14 ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (WCIT 2004) ΜΕ ΘΕΜΑ «IT: Excellence in Practice» Αγαπητοί φίλοι

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. ERP Systems

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. ERP Systems Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής ERP Systems ERP puzzle ERP: Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά συστήματα συνδεδεμένων λειτουργικών εφαρμογών (modules) τα οποία αντικαθιστούν τα ξεχωριστά αυτόνομα υπολογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Β. Ασημακόπουλου

Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Β. Ασημακόπουλου Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Β. Ασημακόπουλου στην πανηγυρική εκδήλωση της Εκπαιδευτικής Στήριξης του «Δικτυωθείτε» Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να παρευρίσκομαι στην

Διαβάστε περισσότερα

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές.

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας, η οποία πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Dynamic Business Systems. Παρουσίαση Εφαρμογής

Dynamic Business Systems. Παρουσίαση Εφαρμογής Παρουσίαση Εφαρμογής Διαχείριση Αποθήκης Ειδών, Μητρώου και Τιμοκαταλόγων Προμηθευτών, Αξιολόγηση Προμηθειών μέσω Προσφορών Ειδών Dynamic Business Systems (Dynamic Supplies) Περιεχόμενα A. Η Εφαρμογή Dynamic

Διαβάστε περισσότερα

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε βιώσει ένα κλίμα αβεβαιότητας που όπως ξέρετε, είναι ό,τι χειρότερο για τις επιχειρήσεις. Το μόνο σταθερό δεδομένο που

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε βιώσει ένα κλίμα αβεβαιότητας που όπως ξέρετε, είναι ό,τι χειρότερο για τις επιχειρήσεις. Το μόνο σταθερό δεδομένο που 1 Τα τελευταία χρόνια, έχουμε βιώσει ένα κλίμα αβεβαιότητας που όπως ξέρετε, είναι ό,τι χειρότερο για τις επιχειρήσεις. Το μόνο σταθερό δεδομένο που έχουμε, είναι ότι ζούμε σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών.

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας

Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας Οι πελάτες στο κέντρο της προσοχής Η αποτελεσματική διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε λειτουργίας της επιχείρησης σας, ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα AuRora από την αέλια Στήριξη στο ξεκίνημα της επαγγελματικής ζωής

Πρόγραμμα AuRora από την αέλια Στήριξη στο ξεκίνημα της επαγγελματικής ζωής Πρόγραμμα AuRora από την αέλια Στήριξη στο ξεκίνημα της επαγγελματικής ζωής Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νέων (capacity building) με δράσεις εκπαίδευσης και πρακτικής εμπειρίας 1. Πρόγραμμα AuRora για την προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

EBS Version 4.0.22.0 Entersoft Business Suite Entersoft CRM

EBS Version 4.0.22.0 Entersoft Business Suite Entersoft CRM EBS Version 4.0.22.0 Entersoft Business Suite Entersoft CRM Νέα χαρακτηριστικά και επεκτάσεις Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή περιεχομένων έκδοσης 3 Entersoft ERP 4 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (THE MATRIX)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (THE MATRIX) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ PLAY4GUIDANCE ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (THE MATRIX) Συγγραφέας: Jan M. Pawlowski, Hochschule Ruhr West (HRW) Page 1 of 7 Κατηγορία Ικανότητας Περιγραφή Ικανότητας Περιγραφή του επιπέδου επάρκειας

Διαβάστε περισσότερα

Managing Information. Lecturer: N. Kyritsis, MBA, Ph.D. Candidate Athens University of Economics and Business. e-mail: kyritsis@ist.edu.

Managing Information. Lecturer: N. Kyritsis, MBA, Ph.D. Candidate Athens University of Economics and Business. e-mail: kyritsis@ist.edu. Managing Information Lecturer: N. Kyritsis, MBA, Ph.D. Candidate Athens University of Economics and Business e-mail: kyritsis@ist.edu.gr Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και Διαχείριση Έργων Learning

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN Business Plan (Γραπτή Τελική Εταιρική Αναφορά) Το business plan (γραπτή αναφορά) είναι η ολοκληρωμένη και αναλυτική αποτύπωση της επιχειρηματικής σας ιδέας με τρόπο που να

Διαβάστε περισσότερα

Entersoft Α.Ε. Λογισμικό για Φιλόδοξες Επιχειρήσεις

Entersoft Α.Ε. Λογισμικό για Φιλόδοξες Επιχειρήσεις Entersoft Α.Ε. Λογισμικό για Φιλόδοξες Επιχειρήσεις Entersoft Α.Ε. Η Entersoft είναι μια καινοτομική εταιρεία πληροφορικής που ειδικεύεται στην παραγωγή προηγμένων και αξιόπιστων πληροφορικών συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Συµβουλευτικής Υποστήριξης Ενδεικτική Agenda Συναντήσεων

Οργάνωση Συµβουλευτικής Υποστήριξης Ενδεικτική Agenda Συναντήσεων 1 η Συµβουλευτική συνεδρία Οργάνωση Συµβουλευτικής Υποστήριξης Ενδεικτική Agenda Συναντήσεων Γνωριµία Συµβούλου Στελεχών και Επιχείρησης Ανάλυση του ρόλου της συµβουλευτικής για το συστηµατικό σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 6 ο : Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων (1/2)

Μάθημα 6 ο : Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων (1/2) Μάθημα 6 ο : Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων (1/2) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1/47 ΗΛΙΑΣ ΓΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Σκοπός 6 ου Μαθήματος Να γνωρίσετε: Τις επιχειρηματικές λειτουργίες και οντότητες Την επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ: GP2_2 ΣΕΛ: 1 / 9 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ CQS & Paladino ΕΚΔΟΣΗ 2 η ΑΘΗΝΑ, 01/03/2016 ΚΩΔΙΚΟΣ: GP2_2 ΣΕΛ: 2 / 9 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE Value thrugh Research and Innvatin ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΙMP3ROVE Αθήνα Ιανουάριος 2014 Ο Κοκκινοπλίτης Κωνσταντίνος είναι Πιστοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση

Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση Η εταιρία H Data Communication ΑΕ ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα µε αντικείµενο την ανάπτυξη λογισµικού για επιχειρήσεις και την παροχή ολοκληρωµένων λύσεων πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής Μελέτες Περιπτώσεων Έχω στην υπηρεσία µου έξη τίµιους ανθρώπους. Τα ονόµατά τους είναι Τι, Γιατί, Πότε, Πώς, Πού και Ποιος. R. Kipling Τι Πότε Πού Γιατί Πώς Ποιος Στόχοι της µεθοδολογίας 1. Υποβοήθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓH EMΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓH EMΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝH ΕΦΑΡΜΟΓH EMΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ BUSINESS INNOVATION TECHNOLOGY Εφαρμογή εμπορικής διαχείρισης που καλύπτει όλη τη γκάμα των εμπορικών επιχειρήσεων POWER ANALYTICS MOBILE CRM Τα τεχνολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας.

Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας. Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας. Ποιοί Είμαστε Η My Company Finance αποτελεί επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας My Company Projects, η οποία έχει στο σύνολο της 6.000 ενεργούς πελάτες στην

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο συστήματος διαχείρισης της ποιότητας

Μοντέλο συστήματος διαχείρισης της ποιότητας Μοντέλο συστήματος διαχείρισης της ποιότητας Διαρκής βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας Ευθύνη της Διοίκησης Πελάτες Πελάτες Διαχείριση Πόρων Μέτρηση, ανάλυση και βελτίωση Ικανοποίηση Απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

οικονομικές τάσεις Εκτεταμένη συνεργασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Παγκόσμιες

οικονομικές τάσεις Εκτεταμένη συνεργασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Παγκόσμιες Συνοπτική παρουσίαση του ευνητικού έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ενοποίηση τρίτων παρόχων υπηρεσιών με ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα σε πολυλειτουργικές πλατφόρμες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓAΝΩΣΗ / ΔΙΟIΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓHΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚEΣ EΝΝΟΙΕΣ. Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΟΡΓAΝΩΣΗ / ΔΙΟIΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓHΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚEΣ EΝΝΟΙΕΣ. Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓAΝΩΣΗ / ΔΙΟIΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓHΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚEΣ EΝΝΟΙΕΣ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 6 ο : Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων (1/2)

Μάθημα 6 ο : Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων (1/2) Μάθημα 6 ο : Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων (1/2) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1/47 ΗΛΙΑΣ ΓΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Σκοπός 6 ου Μαθήματος Να γνωρίσετε: Τις επιχειρηματικές λειτουργίες και οντότητες Την επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4 ο. Η ψηφιακή επιχείρηση: Ηλεκτρονικό εμπόριο και ηλεκτρονικό επιχειρείν

Κεφάλαιο 4 ο. Η ψηφιακή επιχείρηση: Ηλεκτρονικό εμπόριο και ηλεκτρονικό επιχειρείν Κεφάλαιο 4 ο Η ψηφιακή επιχείρηση: Ηλεκτρονικό εμπόριο και ηλεκτρονικό επιχειρείν Διδακτικοί στόχοι Να εξηγηθεί πώς το διαδίκτυο μετασχηματίζει τις επιχειρήσεις Να συγκριθούν οι κατηγορίες του ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Συστήµατα ERP Χρησιµότητα,

Διαβάστε περισσότερα

Ερεύνα ικανοποιήσης καταστημάτων OK Any Time Marker.

Ερεύνα ικανοποιήσης καταστημάτων OK Any Time Marker. 1 Ερεύνα ικανοποιήσης καταστημάτων OK Any Time Marker. Η αλυσίδα καταστημάτων Ok Anytime Markets, στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης των υπηρεσιών της, αναζητούσε λογισμικό το οποίο θα βελτίωνε

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάπτυξη Πρακτικών Λειτουργικής Ευελιξίας και Οργανωτικής Καινοτομίας»

«Ανάπτυξη Πρακτικών Λειτουργικής Ευελιξίας και Οργανωτικής Καινοτομίας» «Ανάπτυξη Πρακτικών Λειτουργικής Ευελιξίας και Οργανωτικής Καινοτομίας» Νίκος Γαβαλάκης «Η Ανθρώπινη Διάσταση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας» 22 Οκτωβρίου 2013 Υποστήριξη Νέας Επιχειρηματικότητας Προώθηση Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

Για ποιους λόγους είναι απαραίτητη η μηχανογράφηση; Λόγω του όγκου της λογιστικής εργασίας. Των απαιτήσεων της φορολογικής νομοθεσίας

Για ποιους λόγους είναι απαραίτητη η μηχανογράφηση; Λόγω του όγκου της λογιστικής εργασίας. Των απαιτήσεων της φορολογικής νομοθεσίας Για ποιους λόγους είναι απαραίτητη η μηχανογράφηση; Λόγω του όγκου της λογιστικής εργασίας Των απαιτήσεων της φορολογικής νομοθεσίας Της διείσδυσης της πληροφορικής στην επιχείρηση και την εξάρτησή της

Διαβάστε περισσότερα

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιάλεξη 4 η 4.1 Αρχιτεκτονική Επιχειρησιακών Εφαρµογών 4.2 1 Επιχειρησιακά Συστήµατα ή Επιχειρησιακά Συστήµατα ιαχείρισης Πόρων(ERPs) Συστήµατα ιαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαβάστε περισσότερα

Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE

Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE 02 Company Profile OfficeMart Η εταιρεία H εταιρεία ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΦΙΣΜΑΡΤ Α.Ε. (πρώην ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε.) δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013, στον οδηγό αυτόν περιλαμβάνεται μια σειρά από επιμέρους κριτήρια

Διαβάστε περισσότερα

Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν χρήσιμο

Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν χρήσιμο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ(ELTRUN) Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν χρήσιμο ε εργαλείο διευκόλυνσης των εταιρικών συναλλαγών εξελίσσονται οι Σ ηλεκτρονικές αγορές (e-marketplaces), σύμφωνα με έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι πληροφοριακό σύστημα

Τι είναι πληροφοριακό σύστημα Τι είναι πληροφοριακό σύστημα Ένας ορισμός είναι ότι ένα πληροφοριακό σύστημα είναι ένα σύνολο αλληλοσυνδεόμενων μερών που συνεργάζονται για τη συλλογή, επεξεργασία, αποθήκευση και διάχυση πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Πελατολόγιο... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Υπηρεσίες Τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδοποίηση των απαιτήσεων του προτύπου ISO Σύστημα ποιότητας Ευθύνη της διοίκησης Διαχείριση πόρων Υλοποίηση του προϊόντος

Ομαδοποίηση των απαιτήσεων του προτύπου ISO Σύστημα ποιότητας Ευθύνη της διοίκησης Διαχείριση πόρων Υλοποίηση του προϊόντος Ομαδοποίηση των απαιτήσεων του προτύπου ISO 9001:2000 Σύστημα ποιότητας Ευθύνη της διοίκησης Διαχείριση πόρων Υλοποίηση του προϊόντος / Παροχή της υπηρεσίας Μέτρηση ανάλυση και βελτίωση Εισαγωγή στα Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή στην επιτυχία ενός οργανισμού, παρουσιάζοντας σχετικά δεδομένα με τη χρήση τεχνικών 2Δ ή 3Δ τεχνολογίας. Αρμοδιότητα

Η συμβολή στην επιτυχία ενός οργανισμού, παρουσιάζοντας σχετικά δεδομένα με τη χρήση τεχνικών 2Δ ή 3Δ τεχνολογίας. Αρμοδιότητα Σχεδιαστής Ψηφιακών Κινούμενων Σχεδίων ή Digital Animator 1. Περιγραφή Ρόλου Τίτλος Προφίλ Σχε Σχεδιαστής Ψηφιακών Κινούμενων Σχεδίων ή Digital Animator Γνωστό και ως Ειδικός Σχεδιασμού 2Δ- 3Δ γραφικών,

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Νέων Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων. Κατάρτιση Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων

Εφαρμογή Νέων Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων. Κατάρτιση Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων Κατάρτιση Οικονομικών Καταστάσεων με ΕΓΛΣ, ΔΛΠ & νέα ΕΛΠ Εξωτερική Λογιστική Υποστήριξη Εφαρμογή Νέων Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων Πλήρης κάλυψη Εταιρικών & Προσωπικών Φορολογικών Υποχρεώσεων Κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Μάθημα 10: Ανάπτυξη ΠΣ Μαρίνος Θεμιστοκλέους Email: mthemist@unipi.gr Ανδρούτσου 150 Γραφείο 206 Τηλ. 210 414 2723 Ώρες Γραφείου: Δευτέρα 11-12 πμ Ενδεικτικά Περιεχόμενα Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ LOGISTICS Όσο λοιπόν αυξάνει η σημασία και οι απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου, τόσο πιο απαιτητικές γίνονται

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ LOGISTICS Όσο λοιπόν αυξάνει η σημασία και οι απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου, τόσο πιο απαιτητικές γίνονται ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ LOGISTICS Όσο λοιπόν αυξάνει η σημασία και οι απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου, τόσο πιο απαιτητικές γίνονται και οι συνθήκες μεταφοράς και διανομής. Το διεθνές εμπόριο

Διαβάστε περισσότερα

FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ EVEREST

FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ EVEREST FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ EVEREST ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ FRANCHISE EΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ FRANCHISE Η Δικαιόχρηση (Franchise) είναι μία εμπορική μέθοδος (συμφωνία) κατά την οποία μια επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

ACE ERP. Μπορείτε να το αποκτήσετε τώρα! Περισσότερες εφαρµογές, απεριόριστες δυνατότητες

ACE ERP. Μπορείτε να το αποκτήσετε τώρα! Περισσότερες εφαρµογές, απεριόριστες δυνατότητες Μπορείτε να το αποκτήσετε τώρα! Σε δυσχερείς οικονομικές συνθήκες η επένδυση σε καινοτόμα και εύχρηστα εργαλεία είναι πάντοτε μια σωστή επιχειρηματική απόφαση. Η ACE-Hellas είναι σύμμαχός σας και συνεργάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ARCHIVING@CONNECT ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ PAPERLESS@CONNECT CASE STUDY PHARMATHEN SA

ΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ARCHIVING@CONNECT ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ PAPERLESS@CONNECT CASE STUDY PHARMATHEN SA ΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ARCHIVING@CONNECT ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ PAPERLESS@CONNECT CASE STUDY PHARMATHEN SA ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PHARMATHEN ΑΒΕΕ... 3 2. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η Έρευνα Μάρκετινγκ ως εργαλείο ανάπτυξης νέων προϊόντων ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Ιωάννης Σ. Τουρτούρας Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Δ.Π.Θ.

Διαβάστε περισσότερα

τεχνογνωσία στην πληροφορική

τεχνογνωσία στην πληροφορική τεχνογνωσία στην πληροφορική οι υπηρεσίες Η SeCure καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα αναγκών της σύγχρονης επιχείρησης στον τομέα της πληροφορικής. Αποστολή μας είναι η παροχή τεχνογνωσίας και η εφαρμογή της έτσι

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ - E.R.P.

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ - E.R.P. Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ - E.R.P." ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ. ΑΜ: 13872 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και Διαχείριση Δημοσίων Έργων με μια εφαρμογή

Οργάνωση και Διαχείριση Δημοσίων Έργων με μια εφαρμογή IT Landscape Transformation. Accomplished. Οργάνωση και Διαχείριση Δημοσίων Έργων με μια εφαρμογή ACE ERP ecm: δυναμικό & αξιόπιστο καλύπτει ολοκληρωμένα τα δημόσια έργα Το ACE ERP είναι ένα ολοκληρωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓH ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓH ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝH ΕΦΑΡΜΟΓH ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ BUSINESS INNOVATION TECHNOLOGY Touch εφαρμογή για την ευρύτερη αγορά της λιανικής Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη στην εκμάθηση λύση μηχανογράφησης, που θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΑ SCOR ΕΝΝΟΙΑ SCOR Ορισμός των μοντέλων SCOR Το μοντέλο SCOR είναι ένα μοντέλο αναφοράς διαδικασιών για την εφοδιαστική αλυσίδα (η ονομασία του προέρχεται από τα αρχικά γράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήματα Απομακρυσμένης Εποπτείας και Μετρήσεων

Πληροφοριακά Συστήματα Απομακρυσμένης Εποπτείας και Μετρήσεων Πληροφοριακά Συστήματα Απομακρυσμένης Εποπτείας και Μετρήσεων Cloud CRM και ERP Γεωργανάκης Παναγιώτης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γρεβενά Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις»

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Διαφάνεια 5.1. Μέρος 2. Στρατηγική και εφαρμογές. Κεφάλαιο 5. Στρατηγική ψηφιακού επιχειρείν

Διαφάνεια 5.1. Μέρος 2. Στρατηγική και εφαρμογές. Κεφάλαιο 5. Στρατηγική ψηφιακού επιχειρείν Διαφάνεια 5.1 Μέρος 2 Στρατηγική και εφαρμογές Κεφάλαιο 5 Στρατηγική ψηφιακού επιχειρείν Διαφάνεια 5.2 Διδακτικά πορίσματα Επιλογή του κατάλληλου μοντέλου διαδικασιών στρατηγικής για το ψηφιακό επιχειρείν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η σύγχρονη επιχείρηση απαιτεί ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών που να καλύπτει το σύνολο των θεμάτων οργάνωσης, στρατηγικού σχεδιασμού, δικαίου εταιρειών, φορολογίας, λογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε : Άξονες Δράσης :

Ποιοι είμαστε : Άξονες Δράσης : Ποιοι είμαστε : Η Epsilon Net προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε όσους δραστηριοποιούνται στον οικονομικό χώρο, όπως σε Οικονομικές Διευθύνσεις & Λογιστήρια Επιχειρήσεων, Τμήματα Μισθοδοσίας & Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκές Πολιτικές και η Ελληνική Εμπειρία (ΠΤΔΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓAΝΩΣΗ / ΔΙΟIΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓHΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚEΣ EΝΝΟΙΕΣ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Ι ΜΑΘΗΜΑ 2 ο

ΔΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Ι ΜΑΘΗΜΑ 2 ο ΔΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Ι ΜΑΘΗΜΑ 2 ο 1. Γενικά για την επιχείρηση Η επιχείρηση αποτελεί ένα στοιχείο της κοινωνίας μας, το ίδιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Entersoft Mobile Suite Έκδοση 2.14

Entersoft Mobile Suite Έκδοση 2.14 Entersoft Mobile Suite Έκδοση 2.14 «Sales Force Automation» και «Field Service» Νέα χαρακτηριστικά Επεκτάσεις σε σύγκριση με την έκδοση 2.12 Αθήνα: Λ. Συγγρού 362 & Ευριπίδου, GR176 74 Καλλιθέα T:+30.210.9525.001

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΛΥΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΛΥΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ E-INVOICING 1 η Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην Ελλάδα 1 η Ολοκληρωμένη εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης βασισμένη στην Ελληνική Νομοθεσία και το Φορολογικό Πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Καθηγήτρια ΦΕΡΦΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Η σχεδίαση με τον παραδοσιακό τρόπο απαιτεί αυξημένο χρόνο, ενώ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2015 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ Σ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ Σ SESSION 5 ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα