nutritionday worldwide: Επεξηγήσεις και ορισμοί /7

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "nutritionday worldwide: Επεξηγήσεις και ορισμοί 2015 1/7"

Transcript

1 nutritionday worldwide: Επεξηγήσεις και ορισμοί /7 Γενικά στοιχεία: 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρακαλώ εισάγετε τον αριθμό των nutritionday ημερομηνία 19/11/ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ: Παρακαλώ εισάγετε τον ανώνυμο Κωδικό (από 1 εώς 9999) που λάβατε από το Συντονιστικό Κέντρο. 3. ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ: Παρακαλώ εισάγετε τον ανώνυμο Κωδικό (από 1 εώς 9999) που λάβατε από την Επιτροπή Μελέτης. 4. ΑΣΘΕΝΗΣ: Εισάγετε τα αρχικά του ασθενούς γράφωντας τα δύο πρώτα γράμματα του μικρού ονόματος και τα δύο πρώτα γράμματα του επωνύμου του εντός των κουτιών, π.χ. Γιάννης Νικολακόπουλος => Γ Ι Ν Ι 5. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ (N ): Παρακαλώ δώστε σε κάθε ασθενή έναν αριθμό και κρατήστε αυτό το αρχείο ('Λίστα ασθενών") ώστε να μπορείτε να τους εντοπίσετε αργότερα (για το αποτέλεσμα). Ο ίδιος αριθμός θα πρέπει να συμπληρωθεί στα κατάλληλα φύλλα "ασθενής_πληροφορίες_συγκατάθεση", "ασθενής_γενικό" και "ασθενής_σήμερα". 6. ΦΥΛΟ (A/Θ) : Παρακαλώ εισάγετε το φύλο του ασθενούς ("A" Άρρεν, "Θ" Θήλυ) 7. ΈΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ (ΕΕΕΕ): Παρακαλώ συμπληρώστε ως εξής, π.χ Παρακαλώ επιλέξτε μία από τις πιθανές απαντήσεις η δείξτε άλλες απαντήσεις στη διακεκομμένη γραμμή. 9. Παρακαλώ απαντήστε στην ερώτηση τσεκάροντας "Ναι" η "ΌΧΙ" 10. Παρακαλώ απαντήστε στην ερώτηση επιλέγοντας τη σωστή απάντηση. (Σημειώσατε περισσότερα του ενός αν χρειάζεται). 11. Σημειώσατε τη σωστή απάντηση ή επιλέξτε την τελευταία επιλογή. 12. Παρακαλώ επιλέξατε μία από τις τρεις δυνατές απαντήσεις και σημειώσατέ την. ΦΥΛΟ 1 (αξιολόγηση_μονάδα_προσωπικό): 13. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ: Παρακαλώ εισάγετε τον αριθμό των κλινών που εξυπηρετούνται από το προσωπικό στην παρούσα στιγμή. 14. ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ: Παρακαλώ εισάγετε το μέγιστο αριθμο κλινών της μονάδας σας. 15. ΚΥΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ: Παρακαλώ χρησιμοποήσατε τον παρακάτω κωδικό. Παρακαλώ σημειώσατε άλλες ομάδες ασθενών στη στικτή γραμμή. Παρακαλώ σημειώσατε άλλες ομάδες ασθενών στη στικτή γραμμή.

2 nutritionday worldwide: Επεξηγήσεις και ορισμοί /7 16. Οι εργαζόμενοι στην μονάδα (εξαιρούνται τα άτομα για την καθαριότητα ): Σημειώστε το συνολικό αριθμό των ατόμων που εργάζονται στην μονάδα σας (ιατροί, επιμελητές, νοσηλευτικό προσωπικό κτλ) κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας της "nutritionday" και υποδείξτε ποιος είναι εκπαιδευόμενος ή εκπαιδευμένος. Παρακαλώ εξαιρέσατε το προσωπικό καθαριότητας εκτός αν εμπλέκονται στις υπηρεσίες σίτισης. 17. ΣΧΟΛΙΑ: Παρακαλώ γράψτε κάθε πρόσθετη πληροφορία ή αναφέρατε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσατε συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια. ΦΥΛΛΟ 2 (αξιολόγηση_ μονάδα_όλοι οι ασθενείς): ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Όλοι οι ενήλικες ασθενείς που βρίσκονται στη μονάδα από τις 07:00 πμ έως τις 07:00 πμ της επόμενης, δηλαδή από αρχή της πρώτης νοσηλευτικής βάρδιας την Πρώτη ημέρα, μέχρι την αρχή της αντίστοιχης βάρδιας τη Δεύτερη ημέρα, περιλαμβανομένων όλων των εισιτηρίων και εξιτηρίων της ανωτέρω περιόδου. 18. ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΩΝ: Ανάλογα με τον αριθμό των νοσηλευομένων ασθενών στη μονάδα σας, θα χρειαστείτε περισσότερα του ενός φύλλα. Παρακαλώ σημειώσατε τον αριθμό εδώ. 19. ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ 1+2: Για των κωδικό ασθενούς 1 παρακαλώ προσδιορίστε αν ο άρρωστος χρειάζεται βοήθεια για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων (H), δεν είναι εφαρμόσιμο (ΜΕ) η δεν έδωσε συγκατάθεση για συμμετοχή (OΣ) στον έλεγχο. Ο κωδικός δίνεται παρακάτω στο φύλλο. Για τον κωδικό ασθενών 2 παρακαλώ προσδιορίστε αν ο άρρωστος είναι σε τελικό στάδιο ασθένειας (t) η όχι (n). 20. βάρος/ύψος: Παρακαλώ εισάγετε βάρος/ύψος σε kg/cm 21. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ (N )? Παρακαλώ εισάγετε πόσα διαφορετικά είδη δισκίων και ΠΟΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ φαρμάκων σε υδαρή μορφή έχει εντολή να προσλάβει από το στόμα ο ασθενής. 22. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (ΗΜΕΡΕΣ): Παρακαλώ σημειώστε τον αριθμό των ημερών που ο ασθενής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σας. Προσοχή: παρακαλώ περιλάβατε την Ημέρα της Διατροφής σε αυτό το κενό. 23. ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΜΕΘ: Παρέμεινε ο άρρωστος στη ΜΕΘ; Παρακαλώ απαντείστε με Ν (=Ναι) η Ο (=Όχι) 24. ΔΙΑΡΚΕΙΑΩΣ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ? (ΗΜΕΡΕΣ): Παρακαλώ συμπληρώστε τον αριθμό των ημερών μετά το χειρουργείο. Προσοχή: παρακαλώ περιλάβατε την Ημέρα της Διατροφής σε αυτό το κενό.

3 nutritionday worldwide: Επεξηγήσεις και ορισμοί /7 25. ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (1,2,3,4...ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ= Π.Χ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΑΚΤΟΖΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑΤΡΙΟΥ,...ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ),: Ο "Διατροφικός θεραπευτικός κωδικός " δίνεται παρακάτω στο φύλλο. Παρακαλώ εισάγετε τον αντίστοιχο αριθμό. 26. Παρακαλώ απαντήστε την ερώτηση χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που δίνονται πιο κάτω στο φύλο 2. *) Για την ερώτηση "πληγέντα όργανα: αν 14=καρκίνος ισχύει για τον ασθενή, επίσης παρακαλούμε να συμπληρωθούν τα ογκολογικά φύλλα 1-3. Παρακαλώ κατεβάστε τα σχετικά έγγραφα από την περιοχή των ερωτηματολογίων της ιστοσελίδας του nutritionday. Φύλο ασθενούς 3a: Η ημερομηνία,ο αριθμός του ασθενούς τα αρχικά του, καθώς ο κωδικός της Μονάδας και του Κέντρου πρέπει να συμπληρωθούν από το προσωπικό της μονάδας. Εισάγετε τον κωδικό κέντρου και μονάδας πριν αναπαράγετε τα φύλλα. 27. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ: Παρακαλώ εισάγετε το παλιό σας βάρος σε κιλά. Αγνοήστε την ερώτηση αν δεν το γνωρίζετε. 28. ΠΟΣΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΥΓΡΗ ΜΟΡΦΗ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ): Παρακαλώ επιλέξατε μία από τις τρεις δυνατές απαντήσεις και σημειώσατέ την. Κάθε δόση υπολογίζεται σαν μονάδα,ανεξάρτητα από τον αριθμό των σταγόνων (10-15 κλπ) που προσλαμβάνονται. Φύλο ασθενούς 3b: Η ημερομηνία,ο αριθμός του ασθενούς τα αρχικά του, καθώς ο κωδικός της Μονάδας και του Κέντρου πρέπει να συμπληρωθούν από το προσωπικό της μονάδας. Εισάγετε τον κωδικό κέντρου και μονάδας πριν αναπαράγετε τα φύλλα. 29. Παρακαλώ δείξτε για ένα γεύμα: Η εικόνα με τα πιάτα σας δίνει τις δυνατές απαντήσεις ( "όλο", "μισό", "τέτερτο", "καθόλου"). Παρακαλώ τσεκάρετε ένα από τους κύκλους κάτω από τα πιάτα που δείχνουν πόσο έχετε φάει. 30. Παρακαλώ δείξτε ποιο γεύμα έχει καταγραφεί!

4 nutritionday worldwide: Επεξηγήσεις και ορισμοί /7 31. Παρακαλώ σημειώστε τον αριθμό των ποτών/συμπληρωμάτων (ποτήρια) που έχετε καταναλώσει μετά το τελευταίο γεύμα και κατά τη διάρκεια του τωρινού γεύματος. Κάθε ποτήρι περιέχει περίπου 200ml. Λίστα ασθενών μονάδας και Aποτελέσματα: ΕΞΙΤΗΡΙΟ: Η έκβαση αξιολογείται 30 ημέρες μετά την ημέρα Διατροφής 32. ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρακαλώ εισάγετε τον αριθμό των ΕΞΙΤΗΡΙΟ ημερομηνία ηη/μμ/εεεε 33. ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ Ή ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ: Εισάγετε τα στοιχεία του ασθενούς η χρησιμοποιείστε το αυτοκόλλητο. 34. ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΣΘΕΝΗ: Μπορείτε να εισάγετε τον αριθμό δωματίου του ασθενούς 35. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΙΤΗΡΙΟΥ: Παρακαλώ εισάγετε την ημερομηνία της εξόδου από το Νοσοκομείο: ηη/μμ/εεεε 36. ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΞΙΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (A, B, C...): Ο κωδικός της έκβασης δίνεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Παρακαλώ εισάγετε τον αριθμό που αντιστοιχεί στον κωδικό. (D= Η αποκατάσταση περιλαμβάνει κέντρο αποκατάστασης στο νοσοκομείο, τμήμα αποκατάστασης άλλου νοσοκομείου ή ανεξάρτητο κέντρο αποκατάστασης) 37. ΣΧΟΛΙΑ: Παρακαλώ γράψτε κάθε πρόσθετη πληροφορία ή αναφέρατε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσατε συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια. Φύλλο 1_ογκολογία (στρατηγική της μονάδας για διατροφή στους καρκινοπαθείς): Το φύλλο 1_ογκολογία πρέπει να συμπληρωθεί από το προσωπικό της μονάδας. Αυτό το φύλλο δίνει πληροφορίες για την οργάνωση και τη δομή της μονάδας σχετικά με την ογκολογία, στην πτέρυγά σας. 38. Παρακαλώ δώστε την σωστή απάντηση στην ακόλουθη ερώτηση. Μπορείτε να σημειώσετε περισσότερες από μία αν χρειάζεται ή να υποδείξτε και άλλες επιλογές στην τελευταία γραμμή. 39. Παρακαλώ απαντήστε την ερώτηση σε κάθε γραμμή σημειώνοντας τη σωστή απάντηση από τις στήλες. Παρακαλώ επιλέξτε μόνο μία από τις πιθανές απαντήσεις που δίνονται στις στήλες ή επιλέξτε την τελευταία επιλογή.

5 nutritionday worldwide: Επεξηγήσεις και ορισμοί /7 Φύλλο 2_ογκολογία (όλοι οι ασθενείς στην μονάδα με καρκίνο): Όλοι οι ενήλικες ασθενείς που βρίσκονται στη μονάδα από τις 07:00 πμ έως τις 07:00 πμ της επόμενης, δηλαδή από αρχή της πρώτης νοσηλευτικής βάρδιας την Πρώτη ημέρα, μέχρι την αρχή της αντίστοιχης βάρδιας τη Δεύτερη ημέρα, περιλαμβανομένων όλων των εισιτηρίων και εξιτηρίων της ανωτέρω περιόδου. 40. Εξωτερικός ασθενής/κλινική: Παρακαλώ υποδείξτε αν ο ασθένης εισήχθη σε κλινική (κ) ή αν αντιμετωπίζεται στα εξωτερικά ιατρεία (ε). 41. Σκοπός της θεραπείας: παρακαλώ υποδείξτε θ, π, ή τ για κάθε ασθενή, όπου θ=θεραπευτικός -ο στόχος είναι η θεραπεία του καρκίνου, π=παρηγορικός - αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης (η θεραπεία του καρκίνου δεν είναι εφικτή), τ=τελικός - ο ασθενής θα αποβιώσει σύντομα λόγω του καρκίνου. 42. Αιτία εισόδου: Παρακαλώ εισάγετε την ακριβή αιτία εισόδου στο νοσοκομείο. Παρακαλώ επιλέξτε τον αριθμό που αντιστοιχεί. Ο κωδικός δίδεται παρακάτω στο ερωτηματολόγιο. 43. Διάγνωση τύπου καρκίνου: Παρακαλώ εισάγετε τον ακριβή τύπο καρκίνου. Παρακαλώ επιλέξτε τον αριθμό που αντιστοιχεί. Ο κωδικός δίδεται παρακάτω στο ερωτηματολόγιο. 44. Χρόνος από τη διάγνωση του καρκίνου: Παρακαλώ εισάγετε πόσο καιρό πριν διεγνώσθη ο ασθένης με καρκίνο. Παρακαλώ επιλέξτε τον αριθμό που αντιστοιχεί. Ο κωδικός δίδεται παρακάτω στο ερωτηματολόγιο. 45. Σταδιοποίηση καρκίνου: Παρακαλώ υποδείξτε το στάδιο του καρκίνου του ασθενούς. Παρακαλώ επιλέξτε το κατάλληλο στάδιο από 0-IV, σύμφωνα με το σύστημα σταδιοποίησης που δίδεται στο ερωτηματολόγιο. 46. Χρόνος από την έναρξη της πρώτης θεραπείας για τον καρκίνο: Γράψτε πριν πόσο καιρό άρχισε η θεραπεία. Παρακαλώ επιλέξτε τον αριθμό που αντιστοιχεί. Ο κωδικός δίδεται παρακάτω στο ερωτηματολόγιο. 47. Κατάσταση θεραπείας ασθενούς: Παρακαλώ γράψτε την κατάσταση θεραπείας του ασθενή. Παρακαλώ επιλέξτε τον αριθμό που αντιστοιχεί. Ο κωδικός δίδεται παρακάτω στο ερωτηματολόγιο. 48. Λοιμώξεις: Παρακαλώ γράψτε αν ο ασθενής έχει κάποια λοίμωξη. Παρακαλώ επιλέξτε (1) αν ο ασθενής δεν έχει κάποια λοίμωξη, (2) αν η λοίμωξη είναι τοπική, (3) αν ο ασθενής έχει γενικευμένη λοίμωξη. Παρακαλώ επιλέξτε τον αριθμό που αντιστοιχεί. Ο κωδικός δίδεται παρακάτω στο ερωτηματολόγιο. 49. Εργαστηριακή παράμετρος (CRP): Παρακαλώ εισάγετε την εργαστηριακή παράμετρο CRP του ασθενούς μόνο αν παρέχεται ήδη. Επίσης επιλέξτε αν η μονάδα μέτρησης της παραμέτρου αυτής δίδεται σε mg/dl ή mg/l. 50. Εργαστηριακή παράμετρος (αλβουμίνη): Παρακαλώ εισάγετε την παράμετρο αλβουμίνη του ασθενούς μόνο αν παρέχεται ήδη. Επίσης επιλέξτε αν η μονάδα μέτρησης της παραμέτρου αυτής δίδεται σε g/dl ή g/l.

6 nutritionday worldwide: Επεξηγήσεις και ορισμοί /7 51. Διατροφική θεραπεία: Παρακαλώ γράψτε τη διατροφική θεραπεία για τον ασθενή. Παρακαλώ επιλέξτε τον αριθμό που αντιστοιχεί. Ο κωδικός δίδεται παρακάτω στο ερωτηματολόγιο. Φύλλο 3_ογκολογία: ερωτηματολόγιο ασθενούς Η ημερομηνία,ο αριθμός του ασθενούς τα αρχικά του, καθώς ο κωδικός της Μονάδας και του Κέντρου πρέπει να συμπληρωθούν από το προσωπικό της μονάδας. 52. Σύνηθες βάρος πριν τη διαγνωση του καρκίνου: Παρακαλώ γράψτε το βάρος σας σε κιλά πριν διαγνωσθεί ο καρκίνος. Μην απαντήσετε την ερώτηση αυτή αν δεν γνωρίζετε. 53. Το βάρος σας τώρα: Παρακαλώ γράψτε το βάρος σας τώρα σε κιλά. Μην απαντήσετε την ερώτηση αυτή αν δεν γνωρίζετε. 54. Μεταβολή στο βάρος: Παρακαλώ γράψτε αν χάσατε ή αν πήρατε κιλά εκ προθέσεως ή όχι. Παρακαλώ επιλέξτε μία από τις δυνατές απάντησεις και σημειώστε με ένα χ. 55. Παρακαλώ απαντήστε την ερώτηση σε κάθε οριζόντια γραμμή, επιλέγοντας μόνο μία από τις απαντήσεις που δίδονται στις στήλες. 56. Επίπεδο δραστηριότητας: Παρακαλώ επιλέξτε μία από τις δυνατές απάντησεις και σημειώστε με ένα χ. Κάθε αριθμός αντιστοιχεί στους δείκτες των ερωτηματολογίων.

7 nutritionday worldwide: Επεξηγήσεις και ορισμοί /7 Πηγή: 45. Σταδιοποίηση καρκίνου National Cancer Institute 55. EORTC QLQ c30: TEC3_English.pdf 56. WHO/ECOG Κλίμακα Γενικής Κατάστασης Eastern Cooperative Oncology Group Robert Comis M.D. Group Chair Oken, M.M., Creech, R.H., Tormey, D.C., Horton, J., Davis, T.E., McFadden, E.T., Carbone, P.P.: Toxicity And Response Criteria Of The Eastern Cooperative Oncology Group. Am J Clin Oncol 5: , Μέλη της nutritionday - ογκολογική ομάδα: Dr. Jan Arends - Department of Medical Oncology Tumor Biology Centre, Albert-Ludwigs-Universitaet, Freiburg, Germany Dr. Michael Hiesmayr - Dept. of Cardiac- Thoracic- Vascular Anaesthesia & Intensive Care, Medical University Vienna Mag. Elisabeth Hütterer - Dep. of internal Medicine and Dep. of Oncology, Medical University of Vienna Dr. Gabriela Kornek - Dep. of internal Medicine and Dep. of Oncology, Medical University of Vienna Sigrid Kosak, MA - Central Coordination Centre nutritionday worldwide c/o Austrian Society of Clinical Nutrition, Vienna Austria Dr. Alessandro Laviano - Central ESPEN Educational Committee, Department of Clinical Medicine, University of La Sapienza, Viale dell Università 37, I Rome, Italy Dr. Karin Schindler - Senior researcher, Dept. of Endocrinology and Metabolism, Medical Clinic III, Medical University of Vienna Dr. Pierre Singer - Central ESPEN Executive Committee; General Intensive Care Department, Rabin Medical Centre University Hospital, Beilinson Campus Petah Tiqwa, Israel Johanna Tripamer, MSc - Central Coordination Centre nutritionday worldwide c/o Austrian Society of Clinical Nutrition, Vienna Austria

ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε όλο τον κόσμο / μονάδες φροντίδας/ ιδρύματα/οίκοι ευγηρίας // Εξηγήσεις και ορισμόι

ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε όλο τον κόσμο / μονάδες φροντίδας/ ιδρύματα/οίκοι ευγηρίας // Εξηγήσεις και ορισμόι - 1 - ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε όλο τον κόσμο / μονάδες φροντίδας/ ιδρύματα/οίκοι ευγηρίας // Εξηγήσεις και ορισμόι Φύλλο Ι ''Φύλλο Μονάδας'' 1.Κωδικός Κέντρου Παρακαλώ εισάγετε τον ανώνυμο κωδικό που λάβατε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4º ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4º ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Έκδοση αναθεωρημένη, ενημερωμένη και διευρυμένη για ολοκληρωμένη περίθαλψη ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4º ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Προκαταρτική έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 2010

Ο ΗΓΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 2010 Ερευνητικό Πανεπιστηµιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης & Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά είκτης Αίτησης Θεραπείας στους χρήστες ναρκωτικών Ο ΗΓΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 2010 Εθνικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ασθενών. Μάθετε για. την εισαγωγή παραμονή και έξοδό σας από το ΥΓΕΙΑ

Οδηγός ασθενών. Μάθετε για. την εισαγωγή παραμονή και έξοδό σας από το ΥΓΕΙΑ Οδηγός ασθενών Μάθετε για την παραμονή και έξοδό σας από το ΥΓΕΙΑ Εάν καλείτε μέσα από το ΥΓΕΙΑ Εάν καλείτε έξω από το ΥΓΕΙΑ Τηλεφωνικό Κέντρο Γραφείο Κίνησης Υποδοχή & Εξυπηρέτηση ασθενών Λογιστήριο Ασθενών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ (Τροποποιηµένη εκδοχή της έκδοσης Ιουνίου 1997)

ΕΝΤΥΠΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ (Τροποποιηµένη εκδοχή της έκδοσης Ιουνίου 1997) ΕΝΤΥΠΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ (Τροποποιηµένη εκδοχή της έκδοσης Ιουνίου 1997) ΕΝΤΥΠΟ A: Συµπληρώνεται από οµηµένες Θεραπευτικές Μονάδες/Προγράµµατα Περιεχόµενα Οδηγίες ΤΜΗΜΑ Α. ΤΜΗΜΑ B. ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ HOPE ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ SINT FRANCISCUS GASTHUIS ROTTERDAM- THE NETHERLANDS

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ HOPE ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ SINT FRANCISCUS GASTHUIS ROTTERDAM- THE NETHERLANDS Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ HOPE ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ SINT FRANCISCUS GASTHUIS ROTTERDAM- THE NETHERLANDS 1 ΧΑΪΔΑΡΙ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική έρευνα για τα νοσοκομεία Προαγωγής Υγείας!

Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική έρευνα για τα νοσοκομεία Προαγωγής Υγείας! Project on a Retrospective, Internationally Comparative Evaluation Study of HPH: PRICES HPH Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική έρευνα για τα νοσοκομεία Προαγωγής Υγείας! Πρώτα από όλα, σας ευχαριστούμε πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί ασθενείς και επισκέπτες,

Αγαπητοί ασθενείς και επισκέπτες, Οδηγός ασθενών Το ΥΓΕΙΑ είναι το πρώτο και μοναδικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα, το οποίο έχει διαπιστευθεί σύμφωνα με το πρότυπο Joint Commission International (JCI), την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την. υγεία του μαστού. 15 Οκτωβρίου Ημέρα Υγείας του Μαστού

Οδηγός για την. υγεία του μαστού. 15 Οκτωβρίου Ημέρα Υγείας του Μαστού Οδηγός για την υγεία του μαστού 15 Οκτωβρίου Ημέρα Υγείας του Μαστού Europa Donna Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τον Καρκίνο του Μαστού είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που τα μέλη του αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

CONSORT 2010, επεξήγηση και επεξεργασία Αναθεωρημένες οδηγίες για την καταγραφή των τυχαιοποιημένων δοκιμών παράλληλων ομάδων

CONSORT 2010, επεξήγηση και επεξεργασία Αναθεωρημένες οδηγίες για την καταγραφή των τυχαιοποιημένων δοκιμών παράλληλων ομάδων ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ REVIEW ÁÑ ÅÉÁ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ 2011, 28(Συμπλ 1):10-59 CONSORT 2010, explanation and elaboration Updated guidelines for reporting parallel group randomized trials CONSORT 2010, επεξήγηση και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS) Έκδοση 2.0

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS) Έκδοση 2.0 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS) Έκδοση 2.0 1. Κατά την εκκαθάριση νοσηλίων στα ΔΠΥ πρέπει να αναγράφονται οι κωδικοί. Στα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ το ΔΠΥ είναι συγκεντρωτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ A.T.E.I ΚΡΗΤΗΣ Σ.Ε.Υ.Π ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ Αικατερίνη Παπάζογλου Πτυχιακή µελέτη Υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μιχ. Ζωγραφάκη - Σφακιανάκη Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα

ROYAL PRINCE ALFRED HOSPITAL

ROYAL PRINCE ALFRED HOSPITAL ROYAL PRINCE ALFRED HOSPITAL RPA is proudly sponsored by Greek 1 Το ωµάτιό Σας Mονά ωµάτια Αρχικά τηρείται σειρά προτεραιότητας στη διανοµή µονόκλινου δωµατίου σε όλους τους ασθενείς βάσει της κλινικής

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 9. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΕΓΧΟΥ (30 ΜΕΡΗ)

Ενότητα 9. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΕΓΧΟΥ (30 ΜΕΡΗ) Ενότητα 9. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΕΓΧΟΥ (30 ΜΕΡΗ) ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ITHACA 80 Μέρος 1. Στοιχεία επίσκεψης ελέγχου Όνομα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου του ιδρύματος Όνομα του διευθυντή του ιδρύματος E-mail

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μεθοδολογίας & Κατευθυντήριων Οδηγιών Εργασίας για τη Συλλογή Δεδομένων. (προσαρμοσμένη από το πρωτότυπο πρωτόκολλο ECDC, v.4.

Εγχειρίδιο Μεθοδολογίας & Κατευθυντήριων Οδηγιών Εργασίας για τη Συλλογή Δεδομένων. (προσαρμοσμένη από το πρωτότυπο πρωτόκολλο ECDC, v.4. ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΠΟΛΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 1 Εγχειρίδιο Μεθοδολογίας & Κατευθυντήριων Οδηγιών Εργασίας για τη Συλλογή Δεδομένων Έκδοση Εγχειριδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Η διπλωματική αυτή εργασία, ασχολείται με τα κλινικά πληροφοριακά συστήματα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Η διπλωματική αυτή εργασία, ασχολείται με τα κλινικά πληροφοριακά συστήματα ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η διπλωματική αυτή εργασία, ασχολείται με τα κλινικά πληροφοριακά συστήματα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε περιβάλλοντα κρίσιμης ιατρική πρακτικής με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΧΩ6ΣΙ-ΗΚΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 30 Μαΐου 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΑΔΑ: ΒΕΧΩ6ΣΙ-ΗΚΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 30 Μαΐου 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΕΧΩ6ΣΙ-ΗΚΠ Πειραιάς, 30 Μαΐου 2013 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάλυση και αξιολόγηση εσωτερικού περιβάλλοντος νοσοκομειακής μονάδας»

«Ανάλυση και αξιολόγηση εσωτερικού περιβάλλοντος νοσοκομειακής μονάδας» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «Ανάλυση και αξιολόγηση εσωτερικού περιβάλλοντος νοσοκομειακής μονάδας» Σπουδαστής: Κορναράκη Ανδριανή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο της ζώνης του ευρώ σχετικά με τα οικονομικά και την κατανάλωση των νοικοκυριών

Ερωτηματολόγιο της ζώνης του ευρώ σχετικά με τα οικονομικά και την κατανάλωση των νοικοκυριών Ερωτηματολόγιο της ζώνης του ευρώ σχετικά με τα οικονομικά και την κατανάλωση των νοικοκυριών ΕΠΙΛΟΓΗ Χαίρετε, ονομάζομαι και πραγματοποιώ μια έρευνα για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος για τo ύψος

Διαβάστε περισσότερα

» DOLCETA πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης καταναλωτών μέσω διαδικτύου

» DOLCETA πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης καταναλωτών μέσω διαδικτύου » DOLCETA πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης καταναλωτών μέσω διαδικτύου Το Dolceta είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης και εκπαίδευσης των καταναλωτών μέσω διαδικτύου και απευθύνεται σε καθηγητές πρωτοβάθμιας/

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Θέμα Πτυχιακής Εργασίας: Γνώσεις των Εργαζόμενων Νοσηλευτών στη Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) Υπηρεσίες Ψηφιακού Χώρου Εκπαίδευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) Υπηρεσίες Ψηφιακού Χώρου Εκπαίδευσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) Υπηρεσίες Ψηφιακού Χώρου Εκπαίδευσης ΠΑΤΡΑ Ιανουάριος 2012 1 Περιεχόμενα 1. ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος

παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος Μιλώντας για τον διαβήτη Αρ. 04 Αναθεωρήθηκε τον Αύγουστο 2010 παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος Blood glucose monitoring - Greek Η παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος από το ίδιο το άτομο είναι

Διαβάστε περισσότερα

CLEAR Reply Paid 79819 Potts Point NSW 1335

CLEAR Reply Paid 79819 Potts Point NSW 1335 Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε να βρούμε τι προκαλεί τον καρκίνο στην κοινότητά σας; Μήπως εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας πάσχει από καρκίνο ; Ψάχνουμε για ανθρώπους σαν εσάς να τους κάνει να συμμετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α 1 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α 1 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ 1 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Χρυσούλα Καραναστάση Αναισθησιολόγος Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Παρηγορητικής και Συμπτωματικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και Μη

Διαβάστε περισσότερα

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη ACS Connect Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web Έκδοση Οκτώβριος 2011 Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ACS & ΕΝΑΡΞΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Τι συμπληρώνουμε στον κωδικό εικόνας; Τα στρεβλωμένα γράμματα και αριθμούς που βλέπουμε ακριβώς από κάτω.

Τι συμπληρώνουμε στον κωδικό εικόνας; Τα στρεβλωμένα γράμματα και αριθμούς που βλέπουμε ακριβώς από κάτω. Γενικές Ερωτήσεις Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Καταχώρισης και Εκτέλεσης Συνταγών (ΗΚΕΣ); Μέσω της ιστοσελίδας www.e-syntagografisi.gr επιλέξτε στα δεξιά Είσοδος στην Εφαρμογή.

Διαβάστε περισσότερα