Δήμος Αλεξανδρούπολης Απολογισμός Δημάρχου 2013.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δήμος Αλεξανδρούπολης Απολογισμός Δημάρχου 2013."

Transcript

1 Δήμος Αλεξανδρούπολης Απολογισμός Δημάρχου Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής 1) Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δομών & Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας Εγκεκριμένο έργο: Δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο. Το κέντρο στελεχώθηκε με 3 άτομα και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2013 Προϋπολογισμός: ,00 2) Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας: Α. Πρόγραμμα Ελλάδα Βουλγαρία : Βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης μέσω της συνεργασίας, της εκπαίδευσης και της δικτύωσης Προϋπολογισμός: ,00 Το έργο ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2013, έπειτα και από την υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την πράσινη επιχειρηματικότητα Β. Πρόγραμμα Νοτιοανατολική Ευρώπη : 1 εγκεκριμένο έργο : Πολιτιστική κληρονομιά (κήπων και πάρκων) ως σημεία προώθησης του βιώσιμου τουρισμού προϋπολογισμός: ,80 Πραγματοποίηση Garden Festival το Μάιο του 2013 και πολυάριθμων εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης Γ. Πρόγραμμα ENPI CBC MED: 1 εγκεκριμένο έργο :

2 MARE NOSTRUM: Διευκόλυνση της διασυνοριακής διαχείρισης της λεκάνης της Μεσογείου, μέσω της μείωσης των νομικών και θεσμικών εμποδίων. Προϋπολογισμός: ,63 (90% ΕΤΠΑ, 10% Εθνικοί Πόροι) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετείχε σε συνάντηση των εταίρων του προγράμματος, στην οποία καθορίστηκαν οι περιοχές που θα μελετηθούν για το πρόγραμμα 3) Επενδυτική Πρωτοβουλία JESSICA : Έγκριση της Α Φάσης της πρότασης Αστικής Ανάπλασης με τίτλο «Ζωή στο Λιμάνι» Προϋπολογισμός: ,00 Περιλαμβάνει την ανακαίνιση της Αποθήκης ΟΣΕ Νο1, (οδός Κύπρου) και του αίθριου χώρου που εφάπτεται αυτής ανατολικά 4) Επενδυτική Πρωτοβουλία JESSICA ΕΠΠΕΡΑΑ: Υποβολή της Πρότασης Αστικής Ανάπλασης με τίτλο «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» Προϋπολογισμός: ,00 Περιλαμβάνει : 1. Εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και συστημάτων γεωτρήσεων για στο δημοτικό κολυμβητήριο. 2. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελς σε 16 σχολεία εκτιμώμενης ισχύος 160kw για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. 3. Εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας με προμήθεια εγκατάσταση σύνθετου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεδιαχείρισης δικτύων ηλεκτροφωτισμού & άλλων ψηφιακών υπηρεσιών (Έξυπνος Λαμπτήρας) 4. Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για χρήση από τις δημοτικές υπηρεσίες 5) Πρόγραμμα LEADER: Έγκριση προτάσεων για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Δήμου Αλεξανδρούπολης:

3 Α/Α ΔΡΑΣΗ & ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1 L322-2: Ανακαίνιση χώρου πρώην Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Ενότητα Κίρκης , L322-2: Ανακατασκευή πρώην Δημοτικού Σχολείου στον οικισμό Κοίλα της Δημοτικής Ενότητας Φερών L313-4: Προβολή ορεινών διαδρομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω νέων τεχνολογιών L321-3: Προμήθεια Στολών και οργάνων για τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρούπολης , , ,50 6) Δια Βίου Μάθηση Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) υλοποίησε 157 εκπαιδευτικά/επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονταν σε ενηλίκους. Υλοποιήθηκαν: 48 προγράμματα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ως αποτέλεσμα της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Υπουργείο Παιδείας) 9 προγράμματα με διάφορους συνεργαζόμενους φορείς. 100 προγράμματα με εθελοντές εκπαιδευτές. 7) Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δράση 3:Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ): Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Εύθραυστές Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου», το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βορείου Έβρου Προϋπολογισμός δράσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης : ,20 8) Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δράση 7: Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης): Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Τοπικό Σχέδιο για την απασχόληση στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης», το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ Προϋπολογισμός δράσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης : ,10

4 9) Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δράση 7: Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης»: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Ολιστικό σχέδιο υποστήριξης νέων αγροτών και ανέργων», το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΡΟΜΒΟΣ Προϋπολογισμός δράσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης : ,50 10) Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δράση 7: Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης»: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Τοπική Πλατφόρμα για την Απασχόληση & την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία και την καινοτομική επιχειρηματικότητα», το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΙΝ.Ε.ΕΜ Προϋπολογισμός δράσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης : ,00 11) Σύστημα Ποιότητας ISO Λήψη Πιστοποιητικού Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008 για τον: Προγραμματισμό, Ωρίμανση, Σχεδιασμό και Παρακολούθηση Υλοποίησης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων. 12) Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Αστική Ασφάλεια (EFUS) Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ετήσια Γενική Συνέλευση του EFUS, στη Γένοβα, όπου έγινε η πρόταση διοργάνωσης εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συζητηθεί η δημιουργία εθνικού δικτύου για την Εθνική Ασφάλεια, με επικεφαλής το Δήμο Αλεξανδρούπολης 13) Πρόγραμμα Διαύγεια Συντονισμός Προγράμματος Διαύγεια. Αναρτήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης έγγραφα.

5 14) Προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας των μονάδων ειδικής αγωγής του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και των τμημάτων ένταξης Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης Προϋπολογισμός: ,78 Χρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑΜΘ Ολοκληρώθηκε η προμήθεια εξοπλισμού 15) Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Διαδημοτικό Μουσείο για τους Νέους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου Προϋπολογισμός: ,00 Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση και είναι σε διαδικασία έγκρισης δημοπράτησης, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του ) Ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακών υπηρεσιών και κοινωνικής συμμετοχής Δήμου Αλεξανδρούπολης Προϋπολογισμός: ,00 Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση και είναι σε διαδικασία έγκρισης δημοπράτησης, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2014

6 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ 1) Το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο Αλεξανδρούπολης Αξιολογούνται από την Επιτροπή Αξιολόγησης τα γραφεία ως προς τις τεχνικές προσφορές τους και εξετάζονται οι ενστάσεις τους - σύντομα θα ανατεθεί. 2) Πολεοδομικό σχέδιο περιοχής της οδού Άβαντος Η πολεοδομική μελέτη της περιοχής της οδού Άβαντος ξαναεπέστρεψε από το ΥΠΕΚΑ για να περάσει από το τοπικό ΣΥΠΟΘΑ λόγω Καλλικράτη 3) Πολεοδομικό σχέδιο Φυτωρίου- Μαϊστριανών Το πολεοδομικό σχέδιο του Φυτωρίου και των Μαϊστριανών εγκρίθηκε με την υπ αριθμ. Ι- 3649/05 Απόφαση Νομάρχη Έβρου (ΦΕΚ. 1406/ ) και η πράξη εφαρμογής για την ολοκλήρωση της μελέτης είναι σε εξέλιξη- Σε πολύ λίγες ημέρες θα αποσταλεί για κύρωση στον Περιφερειάρχη καθώς ολοκληρώθηκαν οι εντάσεις των κατοίκων 4) Πολεοδομικό σχέδιο Ν. Χιλής Η πολεοδομική μελέτη της Ν. Χιλής, έχει κατατεθεί στο ΣτΕ για την τελική έγκριση ώστε να υπογραφεί το ΠΔ της ρυμοτομίας. Αναμένουμε σύντομα την ολοκλήρωση. 5) Πολεοδομικό σχέδιο Μαΐστρου Μετά από την ένσταση της Εταιρείας EUROGAS κατά της πολεοδομικής επέκτασης του Μαΐστρου και κατά του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αλεξανδρούπολης, δημιουργήθηκε πρόβλημα από την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

7 Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνέλεξε τα ΣΑΤΑΜΕ (σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων) των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ΒΙΟΠΑ Μαΐστρου και προσαρμόζει ανάλογα την πολεοδομική μελέτη επέκτασης του οικισμού. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα. 6) Πολεοδομικό σχέδιο Απαλού Η πολεοδομική μελέτη της περιοχής της οδού Άβαντος ξαναεπέστρεψε από το ΥΠΕΚΑ για να περάσει από το τοπικό ΣΥΠΟΘΑ λόγω Καλλικράτη 7) Πολεοδομικό σχέδιο Παλαγίας Η πολεοδομική μελέτη της Παλαγίας βρίσκεται στο Β1 στάδιο και μετά από επεξεργασία θα τεθεί στους φορείς και στους πολίτες για την υποβολή ενστάσεων 8) Ρυμοτομικό σχέδιο Παλιννοστούντων Η πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε τον Οκτώβριο από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ του ΥΠΕΚΑ και αύριο αποστέλλεται από την Δ/νση Νομοθετικού για υπογραφή από την ηγεσία και υποβολή στο ΣτΕ για την έγκριση του Π.Δ/τος 9) Κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι παλιού ρυμοτομικού σχεδίου. Συντάσσονται μέσα στην πόλη πράξεις αναλογισμού για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ρυμοτομίας 10) ΣΧΟΑΠ Τραϊανούπολης Έχουν αποσταλεί οι παρατηρήσεις των περιβαλλοντικών στον μελετητή για διόρθωση προκειμένου να ξαναϋποβληθούν στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης.

8 11) Περιφερειακό Χωροταξικό Υπάρχει πλήρης και πολύ σοβαρή παρακολούθηση του Περιφερειακού Χωροταξικού με την έγκαιρη και ολοκληρωμένη παρουσία των θέσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ομάδα μελέτης, τηρώντας όλες τις προθεσμίες που έθεσαν οι μελετητές αλλά και με πλήρη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης.

9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αλεξανδρούπολη ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Κύπρου Αλεξανδρούπολη Τηλ. : Fax. : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ETOYΣ Τακτικοί καθαρισμοί ρέματος Μαΐστρου. 2. Καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων παλιού λατομείου Μάκρης, Παλαγίας και Πλατανότοπου Μαΐστρου. 3. Περιμετρικός καθαρισμός ΧΑΔΑ Αλεξ/πολης ( 2 φορές ). 4. Επανειλημμένος καθαρισμός περιοχών Δικέλλων και Μάκρης. 5. Ανάπτυξη Κάδων Ανακύκλωσης παραλιακής ζώνης Μάκρης-Αγίας Παρασκευής-Δικέλλων- Μεσημβρίας -Παλαγίας-Μαΐστρου. 6. Συντήρηση και επισκευές επίστηλων απορριμματοδοχείων Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης. 7. Συντήρηση και επισκευές κάδων αποκομιδής σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε όλο το εύρος του Δήμου μας. 8. Αναδιάρθρωση δικτύου κάδων αποκομιδής σύμμεικτων απορριμμάτων περιοχών Τέρμα Άβαντος, Αγ. Ελευθερίου, Αγ. Νικολάου και Μεταμόρφωσης Σωτήρος και οικισμών Παλαγίας, Μαΐστρου, Απαλού και Μάκρης, με συνολική εξοικονόμηση 630 κάδων αποκομιδής χωρητικότητας 120, 240 και 360 λίτρων και σημαντικής μείωσης του χρόνου και κόστους αποκομιδής απορριμμάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές και οικισμούς. 9. Αναδιάρθρωση Τομέων αποκομιδής Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης και μείωσή τους κατά ένα, με εμφανή οφέλη στην εξοικονόμηση πόρων. 10. Τακτικός καθαρισμός περιοχής Τέρμα Άβαντος ως και το πασάζο του Ο.Σ.Ε προς Χ.Α.Δ.Α. 11. Καθημερινή αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων παλαιού ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού προσωρινή αποθήκευση & προώθησή τους στην αρμόδια εταιρία ανακύκλωσης. 12. Μεταφορές εξοπλισμού εκδηλώσεων του Δήμου. 13. Μεταφορές υλικών και εξοπλισμού σχολείων του Δήμου. 14. Ημερήσιος καθαρισμός οδών και κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε Αλεξανδρούπολης και Δ.Ε.Φερών με αυτοκινούμενο σάρωθρο βάσει προγράμματος. 15. Ημερήσια αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων αναλόγως τον προγραμματισμό με συνολικά (12) Απορριμματοφόρα και κάδους απορριμμάτων σε όλο το εύρος του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης. 16. Ημερήσια αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων 3 Απορριμματοφόρα και 750 κάδοι σε όλο το εύρος του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης. 17. Καθημερινή πλύση κάδων απορριμμάτων βάσει προγράμματος με ένα (1) όχημα Πλύσης Κάδων στη περιοχή Δ.Ε Αλεξανδρούπολης ανά τομέα και σε οικισμούς. 18. Τακτική διαμόρφωση και καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων και οικοπέδων με χρήση μηχανικού εξοπλισμού και προσωπικού. 19. Επισήμανση 110 εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, από τα οποία 103 μετακινήθηκαν από τους ιδιοκτήτες και 7 βρίσκονται σε διαδικασία απομάκρυνσης για το 2014.

10 20. Καθαρισμός δημοτικών και σχολικών κτηρίων ανά ημέρες βάσει τακτικού προγράμματος της Υπηρεσίας. 21. Καθαρισμός τμήματος ζώνης λιμένος Αλεξ/πολης όπισθεν ιχθυόσκαλας, εκτάσεως 15 στρεμμάτων και καθαρισμός των φρεατίων κίνησης του γερανού Λιμένα. 22. Διαχείριση με μηχανικά μέσα και προσωπικό πυρκαγιάς στον Χ.Α.Δ.Α. Αλεξ/πολης. 23. Λειτουργία, αποκομιδή και μεταφορά σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων με τακτικά δρομολόγια συρμών μεταφόρτωσης από το Σ.Μ.Α. Δ.Ε. Φερών. 24. Συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου μας. 25. Διαχείριση δρομολογίων οχημάτων & μηχανημάτων έργου του Δήμου μας. 26. Προγραμματισμός ελέγχων καταλληλότητας (ΚΤΕΟ) οχημάτων. 27. Διεκπεραίωση διαδικασιών έγκρισης κίνησης οχημάτων εκτός ορίων Νομού. 28. Καταγραφή και αρχειοθέτηση υπερωριακής εργασίας προσωπικού της Υπηρεσίας. 29. Διαχείριση αλληλογραφίας,σύνταξη εγγράφων, καταγραφή ωρών εργασίας προσωπικού και τήρηση αρχείου της Υπηρεσίας. 30. Τακτικές επεμβάσεις από ομάδες προσωπικού η/και μηχανοκίνητα μέσα,σε επιβαρυμένες περιοχές και οικισμούς, καθώς και σε έκτακτα συμβάντα. 31. Καθαριότητα ακτών και περιοχών με τη συνδρομή προσωπικού και εθελοντικών ή περιβαλλοντικών ομάδων, Οργανισμών και Υπηρεσιών. -Ο- ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

11 Τμήμα Πρασίνου Απολογισμός 2013 Το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου το έτος 2013 προχώρησε στις παρακάτω εργασίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Κατασκευή του πάρκου στο Ο.Τ. 402 σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία. Το έργο περιλάμβανε εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος, φυτεύσεις Πλατάνων και σπορά χλοοτάπητα, εξολοκλήρου από το συνεργείο πρασίνου. - Ανακατασκευή του πάρκου επί της Κικόνων έναντι του 5 ου & 20 ου Νηπιαγωγείου σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία. Το έργο περιλάμβανε εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος, τοποθέτηση χώματος και φυτεύσεις στα αναδιαμορφωθέντα παρτέρια, εξολοκλήρου από το συνεργείο πρασίνου. - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης πρασίνου και αυτόματου αρδευτικού συστήματος στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, στον πεζόδρομο της Ακαδημίας. ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία το Τμήμα Πρασίνου συμμετέχει στην επίβλεψη για την κατασκευή των πάρκων και παιδικών χαρών που δημιουργήθηκαν με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ: - Πάρκο Αν. Θράκης - Παιδική Χαρά δίπλα στο ΚΑΠΗ - Παιδική Χαρά στα «Πλατανάκια», επί της Εθν. Ανεξαρτησίας. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ Το συνεργείο πρασίνου συνεχίζει την προσπάθεια αντικατάστασης αρδευτικών συστημάτων με σκοπό την αυτοματοποίηση τους. Για το 2013 αυτοματοποιήθηκαν τα αρδευτικά συστήματα στους παρακάτω χώρους: - Πάρκο επί της Αθηνάς με β Πάροδο Πλαστήρα - Πάρκο «Δεξαμενή», στην συμβολή των οδών Διγενή με Παναγούλη. - Πάρκο στις οδούς Πλαστήρα και Πυθαγόρα - Τρίγωνο επί της Ρήσου - Πάρκο δίπλα στα συμμαχικά νεκροταφεία επί της Ιωακείμ Καβύρη. - Τρίγωνο επί της Ι. Καβύρη στο ύψος του ΚΑΠΗ, πίσω από το περίπτερο

12 - Νησίδα μπροστά από το παλιό Κολυμβητήριο - Τα παρτέρια περιμετρικά του πάρκου Εγνατία - Παρτέρια της Λ. Δημοκρατίς - Παρτέρια της παραλιακής. - Τρίγωνο στη στροφή του γηπέδου, επί της Λ. Αλεξάνδρου ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ Το Τμήμα Πρασίνου για το 2013 προμηθεύτηκε: ετήσια ανθόφυτα 3130 θάμνους 65 δένδρα 225 κιλά σπόρων χλοοτάπητα 10 αναρριχώμενα Τα παραπάνω φυτά τοποθετήθηκαν σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης, ενδεικτικά αναφέρουμε φυτεύσεις στα : - Παρτέρια περιμετρικά του πάρκου «Εγνατία» - Παρτέρια της Λ. Δημοκρατίας - Παρτέρια της Καθόδου - Στρογγυλό και στις ζαρντινιέρες στον κόμβο της Ηροδότου - Παρτέρια της παραλιακής - Παρτέρια στην πλατεία Κύπρου - Νησίδα γηπέδου - Πεζοδρόμια γηπέδου επί της Λ. Αλεξάνδρου - Στην είσοδο της Μάκρης - Περιμετρικά των κοιμητηρίων Μάκρης - Ζαρντινιέρες στην πλατεία της Μάκρης - Σε διάφορα σχολεία (Άβαντα, Μάκρης, Χηλής, 2 ο Λύκειο, κ.λ.π) ΔΙΑΦΟΡΑ Το συνεργείο πρασίνου όπως κάθε χρόνο προχώρησε σε εργασίες συντήρησης πρασίνου: - Αρδεύσεις - Ποτίσματα - Λιπάνσεις - Κουρέματα χλοοτάπητα - Εφαρμογές φυτοπροστασίας - Βοτανίσματα χώρων φυτών για την καταπολέμηση των ζιζανίων - Καθαρισμός περιβάλλοντα χώρου πρασίνου - Κλαδέματα και ανανεώσεις κόμης θάμνων και δένδρων - Κοπή χόρτων από μη διαμορφωμένους χώρους πεζοδρομίων (π.χ. περιοχή Ποιμενίδη) και χώρους παραπλεύρως των αγροτικών και επαρχιακών δρόμων (π.χ. περιοχή πίσω από τα εργατικά του ΕΟΤ).

13 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 1. Ανέγερση Β ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης Σύμβαση έργου: ,00 Το έργο ολοκληρώθηκε 2. Συντήρηση κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου Αρίστηνου και Ανάπλαση Εξωτερικού Χώρου Σύμβαση έργου: ,00 Χρηματοδότηση: INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία Έγιναν εργασίες επισκευής του κτιρίου, της περίφραξης και την ανάπλαση του αύλειου χώρου Το έργο ολοκληρώθηκε, παραλήφθηκε διοικητικά 3. Ανάπλαση Πάρκου Ανατολικής Θράκης Σύμβαση : ,59 Το έργο έχει ολοκληρωθεί 4. Κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης. Σύμβαση: ,07 Το έργο έχει ολοκληρωθεί. 5. Ανόρυξη Ερευνητικής Γεώτρησης Ενεργειακού Σκοπού Αύλειου Χώρου Νέου Κολυμβητηρίου Σύμβαση έργου: 79,847,37 (χωρίς Φ.Π.Α.) Το έργο έχει εκτελεστεί και αφορούσε την ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης για την διερεύνηση της δυνατότητας θέρμανσης και ψύξης του νέου Κολυμβητηρίου μέσω γεωθερμικού πεδίου 6. Κατασκευή έργου υποδομής για την βιοκαλλιέργεια Σύμβαση έργου: ,62 Έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε για χρήση στους 272 περίπου δικαιούχους 7. Ανακαίνιση 3 ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης Το έργο χρηματοδοτήθηκε από δωρεά Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε 8. Ύδρευση (Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Οικισμών ) Σύμβαση έργου: Χρηματοδότηση έργου: ΘΗΣΕΑΣ Αντικατάσταση του συνόλου των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης (συνολικού μήκους μέτρων) στους οικισμούς Πόρου και Γεμιστής της δημοτικής ενότητας Φερών. Με την αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων που πραγματοποιήθηκε εντός του έτους 2013, το έργο ολοκληρώθηκε

14 9. Κατασκευή παράπλευρων δρόμων Εγνατίας οδού Δημοτική Ενότητα Φερών Σύμβαση έργου: ,00 - ΕΣΠΑ Κατασκευάσθηκαν δύο παράπλευροι δρόμοι της κεντρικής οδού των Φερών (οδοστρωσία ασφαλτόστρωση). Το έργο έχει παραληφθεί μόνο διοικητικά, θα γίνει οριστική παραλαβή. 10. Προμήθεια και εγκατάσταση 8 λυόμενων αιθουσών Λυκείου Φερών Σύμβαση : ,84 ( χρηματοδότηση : Π.Α.Μ.Θ. ) Στον αύλιο χώρο του Γυμνασίου & Λυκείου Φερών εγκαταστάθηκαν 8 αίθουσες ελαφράς λυόμενης προκατασκευής ( προδιαγραφών ΟΣΚ ) για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών του Λυκείου Φερών 11. Δημιουργία Σύγχρονων Παιδότοπων Σύμβαση: Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ ΟΣΑΑ Ανάπλαση των πάρκων ΚΑΠΗ και Πλατανάκια (Τέρμα Εθνικής Αντιστάσεως) Το έργο παραδόθηκε προσωρινα. 12. Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής και Περιπάτου στο ΟΤ 620Α (Περιοχή Αγ. Βασιλείου) Σύμβαση έργου: ,36 Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο Το έργο έχει ολοκληρωθεί. 13. Συντήρηση διδακτηρίων (αυτεπιστασία) Προϋπολογισμός : ,58 Συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Καλλικρατικού δήμου Αλεξ/πολης. (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και στο ΚΔΑΠ και το ΚΕΣΠΕΜ) 14. Κατασκευή κοιμητηρίου Μαϊστρου Σύμβαση : ,90 Το έργο έχει ολοκληρωθεί 15. Επισκευή Περίφραξης και Κατασκευή Διαδρόμων Β' Κοιμητηρίου Σύμβαση έργου : ,00 Το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραλήφθηκε οριστικά. ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

15 16. Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη Σύμβαση έργου: ,80 Θα γίνει ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παρμενίωνα Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και έχει ολοκληρωθεί το 16% του έργου 17. Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου Προϋπολογισμός πράξης: Συμβατική Δαπάνη: ,57 - ΕΣΠΑ Έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά έργα και έχουν εκτελεσθεί σε σημαντικό βαθμό τα έργα αποχέτευσης 18. Κατασκευή Παράπλευρων έργων του Περιφερειακού Δρόμου Συμβατική Δαπάνη : ,98 - ( ΣΑΤΑ ) Κατασκευάζονται παράπλευρα έργα στα στρατόπεδα Ζήση & Γιαννούλη, στα πλαίσια κατασκευής του έργου Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου 19. Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην παραλιακή περιοχή Απολλωνιάδας Προϋπολογισμός έργου : ,00 Προβλέπεται η κατασκευή νέου τοίχου αντιστήριξης και έργα που αφορούν στην προστασία της ακτής από την έντονη διάβρωση. Περιλαμβάνεται στα έργα Παράκτιας Ζώνης (ΕΣΠΑ) Υπογράφηκε σύμβαση στις 30/12/2013 ( ποσού ,62 ) Παράλληλα στο ίδιο σημείο θα ξεκινήσει και το υποέργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης 20. Κατασκευή Νηπιαγωγείου Παλαγίας Σύμβαση έργου : ,49 ΕΣΠΑ Το κτίριο ολοκληρώθηκε και υπολείπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου 21. Επισκευή Α Κρατικού Βρεφονηπιακού Σταθμού (Αλεξανδρούπολη) Σύμβαση Έργου: ,64 ευρώ Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 22. Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου Καπνομάγαζου Σύμβαση έργου: ,95 - ΕΣΠΑ Το κτίριο θα λειτουργήσει ως δημοτική βιβλιοθήκη. Υπογράφηκε σύμβαση στις 19/3/2012. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντιστηρίξεων και κατασκευάζεται ο φέρων οργανισμός. Ολοκληρώθηκε η στέγη και κατασκευάστηκε η βασική διαμόρφωση του κλιμακοστασίου με το φρεάτιο ανελκυστήρα 23. Αναβάθμιση και Επέκταση Δημοτικού Ωδείου Σύμβαση Έργου: ,78 - ΕΣΠΑ.

16 Προβλέπεται η επέκταση του δημοτικού ωδείου επί της οδού Καραϊσκάκη και η ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου. Ξεκίνησαν οι εργασίες με αποξηλώσεις και εκσκαφές για τη θεμελίωση του νέου φέροντα οργανισμού εσωτερικά 24. Ανακατασκευή κτιρίου (πρώην νοσοκομείο) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από σχολεία Προϋπολογισμός έργου: ,98 - ΟΣΚ Ανακατασκευή του διατηρητέου κτιρίου του παλιού παλαιού νοσοκομείου Έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της στέγης και το μεγαλύτερο μέρος των επιχρισμάτων 25. Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Φερών Προϋπολογισμός έργου: , 80 ΕΣΠΑ/ ΕΠ Μακεδονία Θράκη. (συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού) Προβλέπεται η κατασκευή ιατρείου 240 τ.μ. στις Φέρες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δ. Ε των Φερών Υπογραφή σύμβασης στις 18/07/2013, ποσού ,41 ευρώ (κατασκευή) Φεβρουάριος 2014: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής φέροντος οργανισμού κτιρίου. 26. Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Προϋπολογισμός έργου: ,00 Στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δωρικού πρόκειται να ανεγερθεί «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς», δυναμικότητας 40 ζώων. Συνολική επιφάνεια: 560 m2 η οποία θα αποτελείται από χώρο διοίκησης και δύο χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων Υπογράφηκε η σύμβαση ( ευρώ) στις 24/12/ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΦΕΡΩΝ Υποέργο 1 : Αποχέτευση Φερών Σύμβαση έργου: ,35 - ΕΣΠΑ Προβλέπεται η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου λυμάτων σε όλη την πόλη των Φερών με μήκος 27 χιλιόμετρα. Έχει κατασκευαστεί το 71% του έργου Υποέργο 2 : Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Φερών Σύμβαση έργου : ,14 - ΕΣΠΑ Προβλέπεται η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού που θα επεξεργάζεται τα λύματα του υπό κατασκευή δικτύου αποχέτευσης. Έχει κατασκευαστεί το σύνολο σχεδόν των εργασιών πολιτικού μηχανικού και υπολείπονται οι εργασίες των Η/Μ εγκαταστάσεων εξοπλισμού 28. Βελτίωση Οδικής Σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Αύρας Προϋπολογισμός : ( ΕΣΠΑ ) Η σύμβαση του έργου ( ποσού ,54 ) υπογράφηκε στις Επίκειται η έναρξη των εργασιών

17 29. Ασφαλτοστρώσεις Καλλικρατικού Δήμου Αλεξ/πολης Προϋπολογισμός έργου : Αποχέτευση Όμβριων Έναντι Αεροδρομίου Σύμβαση έργου ,00 - Υπολείπεται η κατασκευή τμήματος πλακοσκεπούς οχετού. 31. Αγροτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης Σύμβαση Έργου: ευρώ Υπογράφηκε σύμβαση στις 26/11/ Αγροτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Φερών Σύμβαση Έργου: ευρώ Υπογράφηκε προσωρινή παραλαβή. 33. Έργα υποδομής στον οικισμό τέρμα της οδού Άβαντος Προϋπολογισμός : ,42 ( ΕΣΠΑ ) Δημοπρατήθηκε στις 10/12/2013. Υπογράφηκε η σύμβαση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ 34. Κατασκευή Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Αλεξανδρούπολης Προϋπολογισμός μελέτης: ,00 Με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή γυμναστηρίου θέσεων στο νέο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του φυτωρίου, δίπλα στο νέο κλειστό κολυμβητήριο (φωτογραφία από τη μελέτη). Εκκρεμεί αναπροσαρμογή των άρθρων τιμολογίου, ΚΕΝΑΚ και έκδοση οικοδομικής άδειας. 35. Κατασκευή Λυκείου Φερών Προϋπολογισμός ( εκτιμώμενος ) : Θα κατασκευαστεί νέο 9θέσιο Λύκειο σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων στην περιοχή επέκτασης σχεδίου πόλης Φερών 36. Κατασκευή Δημοτικού Σφαγείου στις Φέρες Προϋπολογισμός ( εκτιμώμενος ) : Θα κατασκευαστεί σύγχρονο σφαγείο τ.μ. - 2 γραμμών σφαγής ( μικρών & μεγάλων ζώων ) στις Φέρες. Συντάσσονται οι μελέτες για τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για τη δημοπράτηση του έργου.

18 37. Κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) ανατολικού τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης» Προϋπολογισμός Έργου: ,00 Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί. Το έργο είναι προς δημοπράτηση 38. Κατασκευή Μονάδος Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Προϋπολογισμός Έργου: ,50 Το έργο έχει ενταχθεί στις στον κατάλογο έργων ΣΔΙΤ Βρίσκεται σε εξέλιξη η Α Φάση του διαγωνισμού 39. Υδραυλική Μελέτη Πετάλου Προεκτιμώμενη αμοιβή μελέτης : ,42 Θα εκπονηθεί μελέτη άρδευσης της περιοχής Πετάλου Πέπλου. Ο διαγωνισμός είναι στη Β φάση ( αξιολόγηση τεχνικών προσφορών ) 40. Κατασκευή Γυμνασίου στο ΚΕΓΕ Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός έργου: ,00 Στην περιοχή ΚΕΓΕ και συγκεκριμένα στο Ο.Τ.473Α θα ανεγερθεί ένα Γυμνάσιο, δυναμικότητας 360 μαθητών Η σχολική μονάδα θα είναι επιφανείας περίπου m 2 και θα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, χώρους διοίκησης, αθλητικούς χώρους και βοηθητικούς και κοινωνικούς χώρους. 41. Κατασκευή Λυκείου στο ΚΕΓΕ Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός έργου: ,00 Στην περιοχή ΚΕΓΕ και συγκεκριμένα στο Ο.Τ.473Α θα ανεγερθεί ένα Λύκειο, δυναμικότητας 360 μαθητών Η σχολική μονάδα θα είναι επιφανείας περίπου m 2 και θα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, χώρους διοίκησης, αθλητικούς χώρους και βοηθητικούς και κοινωνικούς χώρους. 42. Διαμορφώσεις οδών Ηροδότου - Κονδύλη Εκτιμώμενος προϋπολογισμός έργων: ,00 Επικαιροποιείται η μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη την επέκταση του ποδηλατόδρομου και την προς υλοποίηση περιφερειακή οδό, ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. 43. Ανακαίνιση χώρου πρώην δημοτικού σχολείου στη Δημοτική Ενότητα Κίρκης. - Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: ,00 - Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης / Τοπικό Πρόγραμμα Leader. - Ανακαίνιση του Δημοτικού σχολείου και του αύλιου χώρου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές κοινωνικές εκδηλώσεις. - Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες. - Φεβρουάριος 2014: Ολοκληρώνονται τεύχη δημοπράτησης. Αποστολή αυτών στη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος προς έγκριση δημοπράτησης.

19 44. Ανακατασκευή πρωην δημοτικού σχολείου στον οικισμό Κοίλα της Δημοτικής Ενότητας Φερών. - Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: ,00 - Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης / τοπικό πρόγραμμα Leader. - Ανακατασκευή του δημοτικού σχολείου στον οικισμό Κοίλα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές - κοινωνικές εκδηλώσεις. - Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες - Φεβρουάριος 2014: Ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης. Αποστολή αυτών στη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος προς έγκριση δημοπράτησης.

20 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΕΡΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ -ΚΑΒΗΣΣΟΣ-Καθαρισμός ρέματος. -Τοποθέτηση 5 παραβολικών καθρεπτών. -Διαμόρφωση και εξωραισμός χώρων παλαιών σφαγείων. -Ρίψη 170 τεμ.-κουβαδάκια-ψυχρής πίσσας. -Εκτέλεση εργολαβίας στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητος για την επισκευή της Αγροτικής Οδοποιίας. -Δημιουργία αποθηκευτικού χώρου για τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας στα W.C. του παλαιού Β Δημοτικού Σχολείου. -Διαπλάτυνση οικοδομικού τετραγώνου. -Επέκταση νεκροταφείων για την δημιουργία 139 νέων θέσεων. -Εγκατάσταση εργολαβίας για την ανέγερση των νέων Ιατρείων των Φερών. -Διάνοιξη της οδού Σαμοθράκης. -Διάνοιξη της οδού Δημοσθένους. -Διάνοιξη της οδού Ρήγα Φεραίου. ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΩΝ

21 ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΗΠΟΙ-Μεταφορά των αργαλειών του Οργανισμού Πρόνοιας και απόδοση της αίθουσας του σχολείου στην Εκκλησία για την τέλεση κατηχητικών σχολείων. ΙΤΕΑ-Τοποθέτηση πινακίδων στάσεων των λεωφορείων. ΚΑΒΗΣΣΟΣ-Διαμόρφωση αίθουσας του σχολείου για την στέγαση και αποθήκευση των καρναβαλικών στολών του Κ.Ε.Φ.Ι. ΔΟΡΙΣΚΟΣ-Καθαρισμός-κλαδέματα μεγάλης κλίμακας στα νεκροταφεία. Επισκευή τσιμεντένιων διαβάσεων. ΒΡΥΣΟΥΛΑ-Επισκευή του Δημοτικού Σχολείου με εργολαβία για την στέγαση του πολιτιστικού συλλόγου ΓΕΜΙΣΤΗ-Βαφή του Ιατρείου. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-Καθαρισμός και κλαδέματα στα νεκροταφεία. ΤΡΙΦΥΛΛΙ-Τοποθέτηση γραμματοθυρίδων και επισκευή πρόσοψης Κοινοτικού Καταστήματος και Ηρώου. ΑΡΔΑΝΙΟ-Βαφή και επισκευή της περίφραξης του ρέματος. Δημιουργία αποθηκευτικού χώρου στο χώρο του Συνεταιρισμού. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-Περιποίηση του κτιρίου και του αύλιου χώρου του σχολείου. ΠΥΛΑΙΑ-Εξωραισμός και επισκευή του κοινοτικού καταστήματος -Μεταφορά της εφηβικής και παιδικής βιβλιοθήκης και τακτοποίηση της,στο 1 ο Δημοτικό από το χώρο του παλιού Ταχυδρομείου. -Στέγαση του Συλλόγου Ορφέα στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο. -Καθαρισμός και κλαδέματα του αλσυλίου στο χώρο πίσω από το Λύκειο. -Κλαδέματα και καθαρισμός αλσυλίου στον χώρο του Τελωνείου-Αφορολόγητα. -Τοποθέτηση μεγάλου ιστού στο Τελωνείο των Κήπων. -Δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας σε όλους τους οικισμούς.

22 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ -Αποκατάσταση ζημιών στο παλιό Κλειστό μετά τις πλημμύρες. -Δημιουργία Ιππικού Διαδρόμου για τους ιππείς των Φερών. -Εργασίες αποκατάστασης ζημιών φθορών και καλλωπισμός του κολυμβητηρίου. -Τροποποίηση του λεβητοστασίου στο κλειστό γυμναστήριο και τοποθέτηση συστήματος πυρασφαλείας. -Βαφή του Β Παιδικού Σταθμού. ΣΧΟΛΕΙΑ -Τοποθέτηση γραμμών Internet στο Α,Β, Γ Δημοτικά Σχολεία σε συνεργασία με τον Στρατό. -Γυμνάσιο Πέπλου-Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά καθώς και αφαίρεση φθαρμένων πλακών πεζοδρομίου από την αυλή. -Βαφή των καγκέλων της περίφραξης του Β Δημοτικού Σχολείου. -Βαφή της περίφραξης στο Α και Δ Νηπιαγωγείο. -Επισκευή και βαφή των παιδικών οργάνων στο Β και Γ Νηπιαγωγείο. -Τοποθέτηση 8 (οκτώ) λυόμενων αιθουσών για τις ανάγκες στέγασης των μαθητών του Λυκείου Φερών. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ -Πέπλος Σύσκεψη με Περιφερειάρχη σχετικά με το θέμα του αναδασμού και της κατανομής των οικισμών. -Συσκέψεις με τους κτηνοτρόφους για την δημιουργία σφαγείων. -Καθαρισμός και επιχρωματώσεις ποτιστρών στις κάτωθι περιοχές : -Πυλαία -Τριφύλλι -Δορίσκος -Ιτέα -Τέλεση για 3 η συνεχόμενη φορά της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης. -Δημιουργία συνεργασίας μεταξύ αγροτών των Φερών και της εταιρείας «Παλίρροιας»-(παραγωγή και διάθεση κηπευτικών προιόντων).

23 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.ΦΑΛΕΚΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

24 1. ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥΑΡΙΣΤΗΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει εκμισθώσει από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα διαχείρισης και αξιοποίησης του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου χαμηλής ενθαλπίας (έως 90 C) Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης σε έκταση στρμ. Το άμεσα αξιοποιήσιμο βεβαιωμένο ενεργειακό δυναμικό αφορά στην εκμετάλλευση γεωθερμικών ρευστών έως 150m 3 /h με αρχική θερμοκρασία C. Σύμφωνα με την ενεργειακή προμελέτη και το υποβληθέν οικονομοτεχνικό σχέδιο αξιοποίησης θα υπάρξει αξιοποίηση θερμοκρασιακού εύρους της τάξης των 58 C, γεγονός που θα προσφέρει στο σύστημα εγκατεστημένη θερμική ισχύ της τάξης των 10MWth. Τα βασικά έργα υποδομής αφορούν στον εξοπλισμό της παραγωγικής γεώτρησης ΑΑ-3Π, το πρωτεύον υπόγειο δίκτυο συνολικού μήκους 3600 μ., ο θερμικός σταθμός με τους πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας, τους διανομείς και τους αυτοματισμούς, τα δευτερεύοντα δίκτυα συνολικού μήκους περίπου μ. και τέλος τις δύο γεωτρήσεις επανεισαγωγής σε βάθος έως 500 μ. Οι προκαθορισμένες τελικές χρήσεις ανήκουν σε δύο κύριες κατηγορίες χειμερινών χρήσεων και μία κατηγορία θερινής αξιοποίησης μέρους των γεωθερμικών ρευστών: Στην πρώτη κατηγορία χειμερινών χρήσεων ανήκει το σύνολο των δημοσίων κτιρίων της περιοχής Άνθειας-Αρίστηνου συνολικής καλυμμένης επιφάνειας περίπου m 2 (αφορά σε 11 κτίρια μεταξύ των οποίων και το χωριό SOS). Στην δεύτερη κατηγορία χειμερινών χρήσεων ανήκουν υπάρχουσες και υπό κατασκευή θερμοκηπιακές μονάδες συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων εκ των οποίων 35 στρέμματα υδροπονικών καλλιεργειών κηπευτικών και 15 στρέμματα καλλιέργειας μικροφυκών (spirulina κ.ά). Η Τρίτη επενδυτική κατηγορία είναι η θερινή χρήση σε δημοτικά ξηραντήρια βιομάζας, τα οποία θα κατασκευαστούν και θα λειτουργούν για την παραγωγή pellets. Συνολικά αναμένεται να διακινούνται περίπου m 3 γεωθερμικών ρευστών ανά έτος στο πρωτεύον δίκτυο και περίπου m 3 ρευστών στα δευτερεύοντα δίκτυα. Η συνολική ετήσια παραγόμενη θερμική ενέργεια θα είναι της τάξης των KWh και ο ετήσιος συντελεστής χρήσης θα προσεγγίσει το 30%. 1

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη, 30/01/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012 Συνοπτική Απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης των τριών Δήμων που συνενώθηκαν: α)άμεσες Απαιτητές Υποχρεώσεις: 2.743.289,09, β) Βραχυχρόνιες Μακροπρόθεσμες

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Αμαρουσίου Σχέδιο δράσης για την αειφόρο ενέργεια

Δήμος Αμαρουσίου Σχέδιο δράσης για την αειφόρο ενέργεια ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - 1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...3 2. Περιγραφή Δήμου...5 3. Κλιματικά Δεδομένα..6 4. Οργανωτική Δομή του Δήμου..9 5. Σκοπός..11 ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ...16

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ)

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Π.Ε. 3 Περιφερειακά και Μακρο Περιφερειακό / Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΤΕΥΧΟΣ Α ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ)

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΤΕΥΧΟΣ Α ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ) ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013 2014 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΤΕΥΧΟΣ Α ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ) 1 Το παρόν αποτελεί προπαρασκευαστικό κείμενο και δημοσιεύεται αποκλειστικά για την

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ «ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ... 3 1. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 2015 2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 2015-2019: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2014. Περιεχόμενα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2014. Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1. Τοπική συμβολή στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή... 2 2. Τοπικές Μεταφορές... 6 3. Πράσινες αστικές περιοχές που ενσωματώνουν την αειφόρο χρήση γης...13 4. Φύση και βιοποικιλότητα...23 5.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ στο Πρόγραμμα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ στο Πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ MUNICIPALITY OF THESSALONIKI ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ MUNICIPALITY OF THESSALONIKI ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ MUNICIPALITY OF THESSALONIKI ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Εισαγωγή... 4 2 Παρουσίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης... 6 2.1 Γενική περιγραφή... 6 2.2 Γεωγραφική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ρ. Καπετανάκη 7, 72100, Άγιος Νικόλαος Τηλ. 28413 40100 Φαξ. 28410 25493 dimos.agn@gmail.com, www.dimosagn.gr ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟ Ο 2011-2014 ΕΝΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης 2012 Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης Περιφέρεια Κρήτης Φεβρουάριος 2013 2 Περιεχόμενα Μήνυμα Περιφερειάρχη... 4 Μέρος 1 ο : Πρόγραμμα Δράσης Περιφέρειας Κρήτης... 7 Προπαρασκευή για τους Εορτασμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΔΕΑ) Ε.Ε. & ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΔΕΑ) Ε.Ε. & ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΔΕΑ) Ε.Ε. & ΕΛΛΑΔΑ Ι. Εισαγωγή - Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης Τον Οκτώβριο του 2006 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07 περιεχόμενα ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07 Διοικητικές παρεμβάσεις... 09 Α. Οργάνωση διοικητικών υποδομών - Εκσυγχρονισμός οργάνωσης...

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο. Ενέργεια ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ. 25ης Μαρτίου 1 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2892 340200 ΦΑΞ: +30 28920 24105

Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο. Ενέργεια ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ. 25ης Μαρτίου 1 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2892 340200 ΦΑΞ: +30 28920 24105 Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ 2012 25ης Μαρτίου 1 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2892 340200 ΦΑΞ: +30 28920 24105 Περιεχόμενα 1. Σύνοψη... 4 2. Εισαγωγή... 6 ΜΕΡΟΣ Α : ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ... 10 3.

Διαβάστε περισσότερα

10.9 Ναρκωτικά... 63 11. ΠΑΙΔΕΙΑ... 64 11.1 Αειφόρο Σχολείο και Αυτοδιοίκηση... 64 12. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ...

10.9 Ναρκωτικά... 63 11. ΠΑΙΔΕΙΑ... 64 11.1 Αειφόρο Σχολείο και Αυτοδιοίκηση... 64 12. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ... 1 2 Περιεχόμενα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 2. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ... 8 3. ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ... 11 1.1 Δημοκρατία... 11 1.2 Δημόσιος Έλεγχος και Διαφάνεια... 12 1.3 Συμμετοχικότητα...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Ταχ. Δ/νση : Αερ. Παπαναστασίου 34 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

Αυτός που το τοιχοκόλλησε ΖΑΡΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΕΜΑ. Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος του ήμου Καρδίτσας για την περίοδο 2011-2014

Αυτός που το τοιχοκόλλησε ΖΑΡΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΕΜΑ. Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος του ήμου Καρδίτσας για την περίοδο 2011-2014 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΗΜΟΣ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Τ Ο Ι Χ Ο Κ Ο Λ Λ Η Σ Η Σ Στην Καρδίτσα σήμερα την 5η

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο για τον Πειραιά

Το σχέδιο για τον Πειραιά Το σχέδιο για τον Πειραιά Όραμα της πόλης μας αποτελεί η ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Θέρμης

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Θέρμης ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Θέρμης στο πλαίσιο της υλοποίησης των ενεργειών για την πρωτοβουλία του «Συμφώνου των Δημάρχων» Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 4 2. Ο Δήμος Θέρμης... 6 2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2014 Α. ΓΕΝΙΚΑ Α.1. Οριοθέτηση και σκοπός των ετήσιων προγραμμάτων δράσης

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2014 Α. ΓΕΝΙΚΑ Α.1. Οριοθέτηση και σκοπός των ετήσιων προγραμμάτων δράσης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2014 Α. ΓΕΝΙΚΑ Α.1. Οριοθέτηση σκοπός των ετήσιων προγραμμάτων δράσης Σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Π.Δ. 185/2007, οι Δήμοι που έχουν καταρτίσει πενταετές επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 Α ΦΑΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ 1 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγικό κεφάλαιο... 4 Θεσμικό πλαίσιο... 4 Σκοπός του Επιχειρησιακού Προγράμματος... 4 Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Α ΦΑΣΗΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ) ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010) ΡΕΘΥΜΝΟ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ.Ξ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (Β ΦΑΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ.Ξ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (Β ΦΑΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ.Ξ. ΕΠΙΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (Β ΦΑΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Επιχειρησιακό Σχέδιο Δήμου (Β Φάση) 2013-2014 i ΠΕΡΙΕΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... iii Αντικείμενο και σκοπιμότητα του προγράμματος...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000 2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ηράκλειο, Οκτώβριος 2008

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000 2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ηράκλειο, Οκτώβριος 2008 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000 2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ηράκλειο, Οκτώβριος 2008 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή Συνοπτική Περιγραφή των στόχων και της δομής 3 του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Θεματική Ενότητα: ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Θεματική Ενότητα: ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Θεματική Ενότητα: ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΙΝΗ Μηχανικός Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΚΚΑ Αρχιτέκτων Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων Π ρ ό γ ρ α μ μ α Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων για την Π ραγ ματ ι κ ή Ο ι κ ο ν ο μ ί α ΙΟΥΛΙΟΣ 2010 Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Πρόγραμμα Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων για την Πραγματική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ EIΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ Ίος Κυκλάδων: τηλ-fax: 22860 92254, e-mail:info@aegean-energy.gr, www.aegean-energy.gr / Γραφείο Αθήνας: τηλ. 210 8848055 ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ ο δ ε λ τ ι ο - o k t ω β ρ ι ο σ 2 0 0 9 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

JESSICA. JESSICA Instruments for Energy Efficiency in Greece EVALUATION STUDY

JESSICA. JESSICA Instruments for Energy Efficiency in Greece EVALUATION STUDY JESSICA JOINT EUROPEAN SUPPORT FOR SUSTAINABLE INVESTMENT IN CITY AREAS JESSICA Instruments for Energy Efficiency in Greece EVALUATION STUDY EXECUTIVE SUMMARY Greek version REMACO SA MANAGEMENT AND DEVELOPMENT

Διαβάστε περισσότερα