ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"

Transcript

1 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

2 Ξεκινώντας Το SuperPen σας επιτρέπει να µεταφράσετε σαρωθέν κείµενο χρησιµοποιώντας τις υπηρεσίες µετάφρασης της εφαρµογής Quicktionary ή να σαρώσετε κείµενο χρησιµοποιώντας τις εφαρµογές QuickLink. Από τι αποτελείται το SuperPen Το µπροστινό µέρος του SuperPen αποτελείται από: Κεφαλή ανάγνωσης Προστατευτικό κάλυµµα ιακόπτη λειτουργίας πληκτρολόγιο οθόνη 3 γραµµών ενσωµατωµένο ηχείο Σηµείωση: το ενσωµατωµένο ηχείο υπάρχει µόνο στα προϊόντα ήχου Display Power Button Tip Keypad Το πίσω µέρος του SuperPen αποτελείται από: κάλυµµα µπαταριών θήκη µπαταριών σειριακός αριθµός θυρίδα µνήµης flash και υποδοχή υποδοχή PC link θύρα υπερύθρων έξοδος ακουστικού

3 Σετάροντας το SuperPen Βήµα 1:Μπαταρίες 1. αφαιρέστε το κάλυµµα των µπαταριών από το πίσω µέρος του super pen 2. τοποθετήστε δυο AAA µπαταρίες (συµπεριλαµβάνονται) µε τη σωστή πολικότητα. 3. επανατοποθετήστε το κάλυµµα των µπαταριών. Βήµα 2:Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυµµα Προκειµένου να σαρώσετε κάποιο κείµενο αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυµµα ώστε να αποκαλυφθεί η κεφαλή ανάγνωσης. Βεβαιωθείτε ότι επανατοποθετήσατε το κάλυµµα όταν τελειώσετε τη σάρωση.

4 Βασικές εντολές για το SuperPen Τα κουµπιά του SuperPen και οι λειτουργίες τους Το πληκτρολόγιο διαθέτει επτά κουµπιά όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία Παρακάτω φαίνονται οι λειτουργίες τους. πλήκτρο Λειτουργία Ανοίγει και κλείνει το SuperPen. Εισάγει µια επιλογή από το µενού η µια εντολή. Αλλάζει την κατάσταση του SuperPen σε κατάσταση σάρωσης η διόρθωσης. Τικάρει και ξε-τικάρει το checkbox. το σύµβολο ( ) εµφανίζεται όταν είναι επιλεγµένο. Σας επιστρέφει στο προηγούµενο µενού. Κλείνει ένα παράθυρο υπενθύµισης ή ένα πλαίσιο κειµένου. Σας βγάζει από το µενού διόρθωσης (Edit Menu). Ανοίγει το µενού διόρθωσης όταν βρίσκεστε στην κατάσταση διόρθωσης (Edit mode) όταν χρησιµοποιείτε τις εφαρµογές Σηµειώσεων (Notes) και πινάκων (Tables). Μετακινεί στην προηγούµενη γραµµή σε ένα µενού, λίστα, αρχείο ή ορισµό. Στους πίνακες: όταν πατηθεί διαρκώς σας µετακινεί στην κορυφή µιας στήλης Μετακινεί στην επόµενη σε ένα µενού, λίστα, αρχείο ή ορισµό. Στους πίνακες: όταν πατηθεί διαρκώς σας µετακινεί στο τέλος µιας στήλης

5 Σας µετακινεί δεξιά µέσα σε µια επιλογή, γραµµή κειµένου ή πίνακα. Τικάρει και ξε-τικάρει το checkbox. Το σύµβολο ( ) εµφανίζεται όταν είναι επιλεγµένο. Στην κατάσταση διόρθωσης: όταν πατηθεί 2 φορές σας µεταφέρει στο τέλος µιας γραµµής. Σε πίνακες : όταν πατηθεί διαρκώς σας µεταφέρει στο τέλος µιας γραµµής. Στην εφαρµογή Quicktionary: σας µεταφέρει στην επόµενη λέξη που έχετε σαρώσει, αν έχετε σαρώσει πάνω από µία. Σας µετακινεί δεξιά µέσα σε µια επιλογή, γραµµή κειµένου ή πίνακα. Τικάρει και ξε-τικάρει το checkbox. Το σύµβολο ( ) εµφανίζεται όταν είναι επιλεγµένο. Στην κατάσταση διόρθωσης: όταν πατηθεί 2 φορές σας µεταφέρει στην αρχή µιας γραµµής. Στην λίστα εµφάνισης διευθύνσεων (View Addresses list), εµφανίζει το µενού για τη λειτουργία των διευθύνσεων. Στη λίστα εµφάνισης κόµβων διαδικτύου (View Links list), εµφανίζει το µενού της λειτουργίας των κόµβων διαδικτύου. Σε πίνακες : όταν πατηθεί διαρκώς σας µεταφέρει στην αρχή µιας γραµµής. Εµφανίζει τις επιλογές σάρωσης στη λειτουργία εισαγωγής νέας διεύθυνσης ή κόµβου. ιαγράφει το προεπιλεγµένο όνοµα αρχείου στις σηµειώσεις (Notes/New File). Στο Quicktionary: σας µεταφέρει στην προηγούµενη λέξη που έχετε σαρώσει, αν έχετε σαρώσει και δει πάνω από µία ιπλό κλικ Για να κάνετε διπλό κλικ σε ένα κουµπί µε βελάκι πατήστε το 2 φορές γρήγορα. Παρατεταµένο πάτηµα Πατήστε ένα κουµπί και κρατήστε το πατηµένο για λίγο. Περιήγηση στα µενού τις επιλογές και τις λίστες Το κεντρικό µενού (Main Menu) του SuperPen περιέχει όλες τις εφαρµογές και λειτουργίες που έχουν εγκατασταθεί στο SuperPen σας. Όταν επιλέγετε ένα αντικείµενο από το µενού, ένα υποµενού εµφανίζεται,από το οποίο µπορείτε να επιλέξετε µια συγκεκριµένη επιλογή.μερικές από τις επιλογές αυτές µπορεί να έχουν επιπλέον υποµενού. Για να διαλέξετε ένα αντικείµενο από µια επιλογή ή µια λίστα 1. περιηγηθείτε στο µενού χρησιµοποιώντας ή.

6 2. πιέστε. Για να επιλέξετε το κουµπί OK: 3. µετακινηθείτε στο κουµπί OK,χρησιµοποιώντας ή αν χρειάζεται. Το κουµπί τότε είναι µαρκαρισµένο. 4. πιέστε. Συνδέοντας το SuperPen µε Υπολογιστή Εναλλαγή πληροφοριών ανάµεσα στο SuperPen σας και στον υπολογιστή σας µπορεί να γίνει είτε µέσω του καλωδίου QuickLink είτε µέσω της θύρας υπερύθρων. Αν θέλετε να χρησιµοποιήσετε τη θύρα υπερύθρων, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να έχει ενσωµατωµένη θύρα υπερύθρων ή µια εξωτερική συνδεδεµένη. Συνδέοντας το καλώδιο επικοινωνίας QuickLink Το καλώδιο επικοινωνίας QuickLink έχει ένα βύσµα σε κάθε του άκρη, το οποίο πρέπει να συνδεθεί µε την αντίστοιχη υποδοχή: 9-πινο σειριακό βύσµα για σύνδεση µε τη σειριακή θύρα του υπολογιστή. Βύσµα «καρφί» για σύνδεση µε το SuperPen. Χρησιµοποιώντας το CD-ROM του SuperPen Το CD-ROM µπορεί να χρησιµοποιηθεί για τις παρακάτω λειτουργίες: Εγκατάσταση της εφαρµογής QuickLink Desktop στον υπολογιστή σας Προσθήκη ενός λεξικού στο SuperPen Προσθήκη νέας γλώσσας περιβάλλοντος λειτουργίας Μαθαίνοντας να σαρώνετε µε τη χρήση της εφαρµογής Quicktionary Για να σαρώσετε κείµενο µε τη βοήθεια της εφαρµογής Quicktionary: 1. Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυµµα.πατήστε για να ανοίξετε το SuperPen. The Το βασικό µενού (Main Menu) εµφανίζεται. Εαν οχι πατήστε.

7 2. Πατήστε µέχρι η εφαρµογή Quicktionary να εµφανιστεί ως επιλογή στο µενού. Πατήστε. 3. ιαλέξτε το λεξικό της προτίµησής σας. Αν το SuperPen σας περιέχει περισσότερα από ένα λεξικά, πατήστε ή για να φτάσετε σε αυτό που επιθυµείτε να χρησιµοποιήσετε. 4. Πατήστε. Από δω και στο εξής η εφαρµογή Quicktionary θα ανοίγει αυτόµατα µε αυτό το λεξικό πρώτα. Η οθόνη εισαγωγής εµφανίζεται και απεικονίζει τη γλώσσα στην οποία πρόκειται να σαρώσετε καθώς και το πεδίο εισαγωγής το οποίο είναι διακριτό. Το κόκκινο φως της κεφαλής αρχίζει να αναβοσβήνει δείχνοντας ότι είστε έτοιµοι να σαρώσετε κείµενο. 5. Τοποθετήστε τους µικροκυλίνδρους περίπου 1εκ από την αρχή του δείγµατος κειµένου όπως ακριβώς παρακάτω. 6. Σαρώστε απαλά από αριστερά προς τα δεξιά κρατώντας το µέσον της κεφαλής ευθυγραµµισµένο µε το κέντρο των γραµµάτων στο κείµενο.η εφαρµογή Quicktionary επεξεργάζεται το κείµενο που σαρώσατε και το απεικονίζει στην οθόνη, όπως περιγράφεται παρακάτω. Σηµείωση: αν το κείµενο περιέχει λάθη πατήστε για να επιστρέψετε στην οθόνη εισαγωγής (Input screen) και απλά ξανα-σαρώστε το κείµενο. Βλέποντας το σαρωθέν κείµενο στην οθόνη µετάφρασης Η οθόνη µετάφρασης εµφανίζεται όταν σαρώνετε περισσότερες από µια λέξεις σε µια σάρωση. Χωρίζεται σε δυο τοµείς.ο πάνω εµφανίζει το σαρωθέν κείµενο και ο κάτω την αναφορά του λεξικού που ανταποκρίνεται στην επιλεγµένη λέξη.οι µεταφράσεις ξεκινούν στην επόµενη γραµµή.

8 Selected word Voice icon Headword Part of speech (e.g., noun) Translation Scroll arrow indicates additional translations Scroll arrow indicates additional scanned text Word List sign Για να δείτε τη µετάφραση :: πατήστε για να δείτε τη µετάφραση για κάθε λέξη του σαρωθέντος κειµένου. Πατήστε για να δείτε περισσότερα για τη µετάφραση. Για να µεταφράσετε κι άλλο κείµενο σαρώστε ξανά. Το νέο κείµενο θα αντικαταστήσει το τρέχον. Πατήστε για να δείτε τον ορισµό της επιλεγµένης λέξης σε πλήρη οθόνη. Βλέποντας το σαρωθέν κείµενο στην οθόνη της αναφοράς του λεξικού Η οθόνη αναφοράς του λεξικού απεικονίζει την αναφορά στο λεξικό και τη µετάφραση για µια λέξη. Αν η σαρωθείσα λέξη δεν αντιστοιχεί σε κάποια που υπάρχει στο λεξικό αλλά είναι παράγωγο κάποιας άλλης, τότε εµφανίζεται η αναφορά για την αντίστοιχη λέξη. Η αναφορά του λεξικού για µια λέξη µπορεί να προβληθεί είτε σαρώνοντας µόνο µια λέξη είτε πατώντας κατά τη διάρκεια χρήσης της οθόνης µετάφρασης, όπως φαίνεται παρακάτω: Homonym number Headword Phonetics Word List sign Scroll arrow Part of speech (e.g., noun) Translation Dictionary Entry screen Ρυθµίζοντας το SuperPen για χρήση από αριστερόχειρες: 1. Ανοίξτε το SuperPen και πηγαίνετε από το βασικό µενού (Main Menu) στο µενού προεπιλογών (Preferences menu). Πατήστε. 2. µετακινηθείτε στην επιλογή Right-/Left- Handed. 3. Πατήστε δυο φορές. Η απεικόνιση κάνει στροφή 180 µοιρών. Πατήστε για να επιστρέψετε στο βασικό µενού.

9 Επιλογές βασικού µενού (Main Menu) του SuperPen Το βασικό µενού σας επιτρέπει να χρησιµοποιήσετε τις εφαρµογές QuickLink και Quicktionary, να ρυθµίσετε τις βασικές ρυθµίσεις και τις ρυθµίσεις επικοινωνίας και να δείτε σηµαντικές πληροφορίες σχετικά µε το SuperPen σας. Ανοίξτε το SuperPen για να µπείτε στο βασικό µενού και περιηγηθείτε στις επιλογές του. Σηµείωση: Την πρώτη φορά που ανοίγετε το SuperPen, ανοίγει στο βασικό µενού. Κάθε επόµενη, ανοίγει στη τελευταία χρησιµοποιηθείσα εφαρµογή. Αν θέλετε να ανοίγει στο βασικό µενού πατήστε καθώς ανοίγετε το SuperPen. Επισκόπηση βασικού µενού (Main Menu) Το βασικό µενού περιέχει τις παρακάτω επιλογές: Σηµειώσεις (Notes) Η εφαρµογή των σηµειώσεων σας επιτρέπει να σαρώνετε κείµενο όπως αποσπάσµατα από βιβλία και περιοδικά και να τα αποθηκεύετε στο SuperPen. Μπορείτε µετά µε την εφαρµογή QuickLink να µεταφέρετε το κείµενο στον υπολογιστή σας στο Microsoft Word ή το Microsoft Outlook. Μπορείτε ακόµα να το µεταφέρετε µέσω υπερύθρων σε συσκευή PDA ή κινητό τηλέφωνο. Βιβλίο διευθύνσεων (Address Book) Η εφαρµογή αυτή σας επιτρέπει να σαρώνετε επαγγελµατικές κάρτες και άλλες διευθύνσεις στο SuperPen σας. Οι πληροφορίες αυτές µπορούν επίσης να µεταφερθούν όπως και παραπάνω σε υπολογιστή, PDA ή κινητό τηλέφωνο Κόµβοι διαδικτύου (Internet Links) Η εφαρµογή αυτή σας επιτρέπει να σαρώνετε κόµβους διαδικτύου (διευθύνσεις internet) στο SuperPen σας. Οι πληροφορίες αυτές µπορούν επίσης να µεταφερθούν στην εφαρµογή QuickLink Desktop, στο φάκελο «Αγαπηµένα» ( Favorites ) του Microsoft Internet Explorer, ή στο φάκελο Bookmarks του Netscape Navigator στον υπολογιστή σας Πίνακες (Tables) Η εφαρµογή αυτή σας επιτρέπει να σαρώνετε πίνακες στο SuperPen σας. Μπορείτε µετά να τους µεταφέρετε στην εφαρµογή QuickLink Desktop καθώς και στο Microsoft Excel Απευθείας σάρωση στον υπολογιστή (Scan to PC) Η εφαρµογή αυτή σας επιτρέπει να σαρώνετε κείµενο και να το εισάγετε απευθείας σε µια εφαρµογή των Windows ακριβώς στο σηµείο που βρίσκεται ο κέρσορας στην οθόνη του υπολογιστή.για να συµβεί αυτό πρέπει η εφαρµογή QuickLink Desktop να «τρέχει»

10 Εφαρµογή QuickLink Ενεργοποιεί τη διεργασία QuickLink, η οποία ανταλλάσσει δεδοµένα ανάµεσα στο SuperPen σας και στον υπολογιστή.για να συµβεί αυτό πρέπει η εφαρµογή QuickLink Desktop να «τρέχει». Εφαρµογή Quicktionary Εµφανίζει την οθόνη εισαγωγής (Input screen) του Quicktionary ώστε να µπορείτε να σαρώνετε κείµενο και να χρησιµοποιείτε το λεξικό για να µεταφράσετε το κείµενο του σαρώσατε. Επικοινωνίες αναβάθµισης και ρυθµίσεων µέσω υπολογιστή (PC-Controlled Communications) Ξεκινάει την επικοινωνία µεταξύ του SuperPen σας και του υπολογιστή και σας επιτρέπει να το αναβαθµίσετε, να προθαφαιρέσετε λειτουργίες, ή να βελτιστοποιήσετε το σύστηµα αρχείων του. Προτιµήσεις-Προεπιλογές (Preferences) Περιέχει επιλογές για αλλαγή των ρυθµίσεων του SuperPen, όπως την γλώσσα σάρωσης και τον τύπο των µενού. Πληροφορίες (Information) Εµφανίζει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση του SuperPen σας. Σηµείωση : Αν έχετε εγκαταστήσει επιπλέον εφαρµογές αυτές θα εµφανιστούν επίσης στο βασικό µενού. Χρησιµοποιώντας τις γενικές επιλογές του βασικού µενού (General Main Menu Options) Παρακάτω περιγράφεται η χρήση των µενού των Επικοινωνιών αναβάθµισης και ρυθµίσεων µέσω υπολογιστή, των προτιµήσεων προεπιλογών και των πληροφοριών. Μενού των Επικοινωνιών αναβάθµισης και ρυθµίσεων µέσω υπολογιστή Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να πραγµατοποιήσετε τις παρακάτω λειτουργίες: Προσθαφαίρεση συστατικών και λειτουργιών του SuperPen. Συµπίεση της µνήµης flash του SuperPen. Επανακαθορισµό των εφαρµογών του SuperPen. Εµφάνιση πληροφοριών σχετικών µε τα συστατικά του SuperPen. Για να την ενεργοποιήσετε:

11 1. Αν χρησιµοποιείτε σειριακή θύρα, συνδέστε το SuperPen µε τον υπολογιστή. Αν χρησιµοποιείτε εξωτερική θύρα υπερύθρων βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι συνδεδεµένη στη σειριακή θύρα του υπολογιστή σας. 2. Επιλέξτε PC-Controlled Communications από το Main Menu. The PC-Controlled Communications option in the Main Menu. Press to activate communications mode. When communications mode is active, the display looks like this. Για να βγείτε από την επιλογή πατήστε. Μενού προτιµήσεων- προεπιλογών (Preferences Menu) Το SuperPen περιέχει προεπιλεγµένες ρυθµίσεις για τις γλώσσες σάρωσης και λειτουργικού περιβάλλοντος, τον τύπο των µενού κ.ά. λειτουργίες.μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθµίσεις από το µενού που περιγράφεται εδώ. Γλώσσα σάρωσης (Scanning Language ) Η γλώσσα σάρωσης είναι η γλώσσα που η εφαρµογή QuickLink έχει ρυθµιστεί να αναγνωρίζει.για να την αλλάξετε: 1. Επιλέξτε Scanning Language. 2. µετακινηθείτε στην επιθυµητή γλώσσα και πατήστε. Γλώσσα λειτουργικού περιβάλλοντος (Interface Language) Η γλώσσα λειτουργικού περιβάλλοντος είναι αυτή στην οποία εµφανίζονται τα µηνύµατα και τα µενού του σαρωτή. Για να την αλλάξετε: 1. Επιλέξτε Interface Language. 2. µετακινηθείτε στην επιθυµητή γλώσσα και πατήστε. Ρυθµίσεις επικοινωνίας (Communications Settings) Η επιλογή αυτή περιέχει δυο υποµενού: Συσκευή σύνδεσης (Connection Device) Ορίζει τη συσκευή σύνδεσης που θα χρησιµοποιήσετε για την επικοινωνία του SuperPen µε τον υπολογιστή σας (σειριακή θύρα ή θύρα υπερύθρων). 1. επιλέξτε Connection Device.

12 2. Μετακινηθείτε στη σωστή συσκευή και πατήστε. Ταχύτητα επικοινωνίας (Baud Rate) Ρυθµίζει την ταχύτητα επικοινωνίας του σαρωτή µε τον υπολογιστή και θα πρέπει να είναι η ίδια µε αυτή που έχετε ορίσει στην εφαρµογή QuickLink Desktop.Η προεπιλεγµένη ρύθµιση είναι 115, επιλέξτε Baud Rate. 2. µετακινηθείτε στην επιθυµητή τιµή χρησιµοποιώντας ή. 3. πατήστε. Ρυθµίσεις φωνής (Voice Settings) Περιέχει ρυθµίσεις για το πως θα ακούτε την προφορά των λέξεων. Ένταση (Volume) 1. επιλέξτε Volume. Η µπάρα της έντασης εµφανίζεται. 2. Ρυθµίστε την όπως επιθυµείτε,χρησιµοποιώντας ή. 3. Πατήστε. Τόνος (Pitch) 1. Επιλέξτε Pitch. 2. µετακινηθείτε στην τονικότητα που επιθυµείτε χρησιµοποιώντας ή. Όσο µεγαλύτερος ο αριθµός, τόσο υψηλότερος ο τόνος. 3. Πιέστε. Ταχύτητα ανάγνωσης (Reading Speed) 1. Επιλέξτε Reading Speed. 2. Μετακινηθείτε στην ταχύτητα που επιθυµείτε χρησιµοποιώντας ή. Όσο µεγαλύτερος ο αριθµός, τόσο µεγαλύτερη η ταχύτητα ανάγνωσης. 3. Πιέστε.

13 Χρόνος αυτόµατης διακοπής λειτουργίας (Auto Shut-Off Time ) Το SuperPen αυτόµατα κλείνει µετά από 60 δευτερόλεπτα πλήρους αδράνειας. Για να ρυθµίσετε το χρόνο αυτό: 1. Επιλέξτε Auto Shut-Off Time. 2. Μετακινηθείτε στο χρόνο που επιθυµείτε µε ή. 3. Πατήστε. εξιόχειρες/αριστερόχειρες (Right-/Left-Handed) Ρυθµίστε το SuperPen για χρήση από αριστερόχειρες ή δεξιόχειρες. Η εναλλαγή µεταξύ των δυο αυτών επιλογών περιστρέφει τις ενδείξεις της οθόνης κατά 180 µοίρες. 1. Επιλέξτε Right/Left-Handed. 2. Μετακινηθείτε στην επιλογή που προτιµάτε και πατήστε. Τύπος µενού (Menu Type ) Επιλέξτε το στιλ απεικόνισης που επιθυµείτε για τα µενού: π..χ. µόνο κείµενο, µόνο εικόνες ή και τα δυο. 1. Επιλέξτε Menu Type. 2. µετακινηθείτε στον τύπο που επιθυµείτε και πατήστε. Χρόνος παρατεταµένης πίεσης πλήκτρου (Long-Press Interval ) Επιλέξτε αυτή τη ρύθµιση για να καθορίσετε το χρονικό διάστηµα που χρειάζεται να κρατήσετε ένα πλήκτρο πατηµένο όταν κάνετε παρατεταµένη πίεση πλήκτρου. Αυτό συµβαίνει όταν χρησιµοποιείτε κάποιες εντολές όπως για παράδειγµα κρατώντας πατηµένο το προφέρεται η λέξη που είναι επιλεγµένη. 1. Επιλέξτε Long-Press Interval. Η µπάρα ρύθµισης εµφανίζεται. 2. Μετακινηθείτε στην επιθυµητή ρύθµιση, µε ή. 3. ελέγξτε τη ρύθµιση κρατώντας πατηµένο το µέχρι να δείτε να αναβοσβήνει η οθόνη. Χρόνος διπλού κλικ (Double-Click Interval) Επιλέξτε αυτή τη ρύθµιση για να καθορίσετε το χρονικό διάστηµα που χρειάζεται να περάσει µεταξύ δυο κλικ ενός πλήκτρου για να επιτύχετε διπλό κλικ. 1. Επιλέξτε Double-Click Interval. Η µπάρα ρύθµισης εµφανίζεται 2. Μετακινηθείτε στην επιθυµητή ρύθµιση, µε ή.

14 3. ελέγξτε τη ρύθµιση κάνοντας διπλό κλικ στο µέχρι να δείτε να αναβοσβήνει η οθόνη. Αντίθεση (Contrast) Επιλέξτε αυτή τη ρύθµιση για να ρυθµίσετε την αντίθεση της απεικόνισης στην οθόνη 1. Επιλέξτε Contrast. Η µπάρα ρύθµισης εµφανίζεται. 2. Μετακινηθείτε στην επιθυµητή ρύθµιση, µε ή. 3. Πατήστε. Χρησιµοποιώντας το µενού πληροφοριών (Information Menu) Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για τις παρακάτω καταστάσεις: Κατάσταση µνήµης (Memory Status) Σας δείχνει τη διαθέσιµη µνήµη στο SuperPen. Για να δείτε το µέγεθος της µνήµης που µπορεί να συµπιεστεί (Compact Memory), πιέστε. Η επιλογή αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιµη όταν προσθέτετε συστατικά στο SuperPen, καθώς σας επιτρέπει να αποφασίσετε αν υπάρχει αρκετή ελεύθερη µνήµη. Συµπίεση µνήµης (Compact Memory) Μεγιστοποιεί τον ελεύθερο χώρο στην κάρτα µνήµης του SuperPen συµπιέζοντας τα συστατικά του. Κατάσταση µπαταρίας (Battery Status) Υποδεικνύει το επίπεδο φόρτισης των µπαταριών του SuperPen µέσω διαγράµµατος. Σηµείωση: ελέγξτε συχνά το επίπεδο φόρτισης και αντικαταστήστε τις µπαταρίες αν χρειάζεται ώστε να βελτιστοποιήσετε τη λειτουργία του SuperPen. Σειριακός αριθµός (Serial Number) Εµφανίζει το σειριακό αριθµό της συσκευής σας, ο οποίος µπορεί να σας ζητηθεί αν αγοράσετε εφαρµογές, λεξικά και άλλα συστατικά από το δικτυακό κατάστηµα της WizCom ή άλλους προµηθευτές SuperPen ώστε να γίνει σαφές ότι το συστατικό που πρόκειται να προστεθεί είναι συµβατό µε τη συσκευή σας.

15 Σηµείωση: Ο σειριακός αριθµός είναι επίσης τυπωµένος µέσα στη θήκη των µπαταριών και κάτω από αυτές. Σχετικά (About) Εµφανίζει πληροφορίες σχετικές µε την έκδοση του SuperPen,πληροφορίες δικαιωµάτων χρήσης (copyright), καθώς και την έκδοση του λειτουργικού συστήµατος. Χρησιµοποιώντας το λεξικό Αφού έχετε εγκατεστηµένο και επιλεγµένο ένα λεξικό (όπως εξηγείται παραπάνω) η οθόνη εισαγωγής εµφανίζεται πάντα όταν επιλέγετε την εφαρµογή Quicktionary από το βασικό µενού. Οθόνη εισαγωγής (Input Screen) Η οθόνη εισαγωγής εµφανίζει τη γλώσσα σάρωσης και το πεδίο εισαγωγής. οθόνη εισαγωγής Σαρώστε το κείµενο σύµφωνα µε τις οδηγίες. Η εφαρµογή Quicktionary επεξεργάζεται το κείµενο που σαρώσατε και εµφανίζει τη µετάφραση,όπως εξηγείται παρακάτω. Οθόνη µετάφρασης Η οθόνη µετάφρασης εµφανίζεται όποτε σαρώνετε περισσότερες από µια λέξεις σε µια σάρωση. Χωρίζεται σε δυο τοµείς. Ο πάνω τοµέας εµφανίζει το σαρωθέν κείµενο.ο κάτω εµφανίζει την αναφορά του λεξικού που ανταποκρίνεται στην επιλεγµένη λέξη. Οι µεταφράσεις ξεκινούν στην επόµενη γραµµή. Homonym Number Selected word Voice icon Headword Part of speech (e.g., noun) Translation Scroll arrow indicates additional translations Scroll arrow indicates additional scanned text Word List sign οθόνη µετάφρασης

16 Χρησιµοποιώντας την οθόνη µετάφρασης 1. Πατήστε και για να µετακινηθείτε κατά µήκος του σαρωθέντος κειµένου. Ένα δεξί βέλος στο τέλος του κειµένου σας δείχνει ότι µπορείτε να µετακινηθείτε δεξιά για να δείτε τη συνέχεια του κειµένου. Όταν µετακινείστε δεξιά, ένα αριστερό βέλος σας δείχνει ότι µπορείτε να µετακινηθείτε αριστερά για να δείτε το προηγούµενο τµήµα του κειµένου. Η αναφορά του λεξικού και η µετάφραση κάθε επιλεγµένης λέξης εµφανίζονται στο κάτω µέρος της οθόνης.αν η επιλεγµένη λέξη είναι παράγωγο άλλης, εµφανίζεται η αναφορά του λεξικού που ανταποκρίνεται περισσότερο σε αυτήν. Αν είναι η πρώτη λέξη από ένα ιδίωµα, τότε εµφανίζεται όλο το ιδίωµα. Σηµείωση : Αν µετακινηθείτε στο εικονίδιο,τότε προφέρεται όλη η γραµµή του κειµένου. 2. Πατήστε και για να µετακινηθείτε σε όλες τις µεταφράσεις που υπάρχουν στο κάτω µέρος της οθόνης. 3. Για να δείτε την αναφορά του λεξικού χωρίς το σαρωθέν κείµενο πιέστε. Μπορείτε να σαρώσετε ξανά. Το νέο κείµενο θα αντικαταστήσει το παλιό. Οθόνη αναφοράς του λεξικού Αυτή η οθόνη εµφανίζει την αναφορά του λεξικού και τις µεταφράσεις για µια µεµονωµένη λέξη. Αν σαρώσετε µόνο µια λέξη, τότε θα µεταφερθείτε αυτόµατα στην οθόνη αναφοράς λεξικού. Αν πατήσετε από την οθόνη µετάφρασης θα µεταφερθείτε στην οθόνη αναφοράς λεξικού. Μπορείτε να σαρώσετε ξανά. Το νέο κείµενο θα αντικαταστήσει το παλιό. Επεξήγηση αναφορών λεξικού Μια αναφορά λεξικού περιλαµβάνει τα παρακάτω στοιχεία: Homonym number Headword Phonetics Part of speech (e.g., noun) Translation Dictionary Entry screen Word List sign Scroll arrow Λήµµα (Headword) µια απλή ή σύνθετη λέξη καταχωρηµένη στο λεξικό. Για να ακούσετε το λήµµα που εµφανίζεται στην οθόνη πατήστε Αριθµός οµωνύµου (Homonym number) Όταν η σαρωθείσα λέξη ανταποκρίνεται σε περισσότερες από µια καταχωρήσεις µε διαφορετικό νόηµα,τότε κάθε µία από τις επεξηγήσεις του λήµµατος έχει το δικό της αριθµό.

17 Φωνητική (Phonetics)- Η φωνητική εκφορά του λήµµατος. είτε και την επιλογή help του µενού του quicktionary. Μέρος του λόγου (Part of speech) διευκρινίζει τι µέρος του λόγου είναι το λήµµα, π.χ. ρήµα, ουσιαστικό κλπ. Κάποιες καταχωρίσεις αντιστοιχούν σε περισσότερα από ένα µέρη του λόγου.όταν το σύµβολο εµφανίζεται στα δεξιά µιας µετάφρασης, µετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε και τις υπόλοιπες καταχωρήσεις. Ιδιώµατα (Idioms) Εκφράσεις,περιφράσεις,και ουσιαστικά µε περισσότερες από µια λέξεις που περιέχουν το λήµµα. Εµφανίζονται κάτω από τη µετάφραση του λήµµατος. Translation of idiom Dictionary Entry displaying idiom Last translation of headword First idiom Additional idioms Χρησιµοποιώντας το µενού Quicktionary Το µενού Quicktionary περιέχει τέσσερις επιλογές. Για να εµφανίσετε αυτό το µενού πηγαίνετε στην οθόνη εισαγωγής και πατήστε. Οι επιλογές αυτές είναι: Λεξικό (Dictionary) Το λεξικό (Dictionary) περιέχει µια σειρά από εργαλεία, καθώς και επιλογές αλλαγής του τρέχοντος λεξικού. Ιστορικό (History) Αυτή η επιλογή εµφανίζει µια λίστα µε τις πιο πρόσφατα µεταφρασµένες λέξεις για όλα τα λεξικά του σαρωτή µε την τελευταία από αυτές στην κορυφή της λίστας. Για να επιλέξετε µια από αυτές και να δείτε τη µετάφρασή της : 1. Επιλέξτε Dictionary, και µετά History. 2. Μετακινηθείτε στην λέξη που επιθυµείτε. 3. Πατήστε. Η καταχώρηση στο λεξικό εµφανίζεται. 4. Πατήστε για να επιστρέψετε στη λίστα του ιστορικού. 5. Πατήστε ξανά για να επιστρέψετε στο µενού του λεξικού, και ξανά για να επιστρέψετε στο µενού του Quicktionary. Στο ιστορικό αποθηκεύονται µέχρι 80 λέξεις. Όταν η λίστα γεµίσει, για κάθε νέα λέξη που εισάγεται διαγράφεται η πιο παλιά από τις καταχωρηµένες στο ιστορικό.

18 Γειτονικές εισαγωγές (Adjacent Entries) Αυτή η επιλογή εµφανίζει µια λίστα µε όλα τα λήµµατα στο τρέχον λεξικό τοποθετώντας σας στην τελευταία λέξη που µεταφράστηκε ή στην τελευταία λέξη από το ιστορικό που επιλέξατε. Αν δεν έχετε µεταφράσει κάποια λέξη στην τρέχουσα χρήση του λεξικού, σας µεταφέρει στην πρώτη λέξη του λεξικού. 1. Επιλέξτε Dictionary, και µετά Adjacent Entries. 2. Μετακινηθείτε στη λέξη που επιθυµείτε 3. Πατήστε. Η αναφορά του λεξικού εµφανίζεται. 4. Πατήστε για να επιστρέψετε στην λίστα των γειτονικών εισαγωγών. 5. Πατήστε για να επιστρέψετε στο µενού του λεξικού και πατήστε ξανά για να επιστρέψετε στο µενού Quicktionary. Επιλογή Λεξικού (Select Dictionary) επιλέξτε το για να αλλάξετε το τρέχον λεξικό. 1. Επιλέξτε Dictionary, κατόπιν Select Dictionary. Εµφανίζεται το µενού µε τα διαθέσιµα λεξικά. 2. Μεταφερθείτε στο λεξικό που επιθυµείτε και πατήστε. Η οθόνη εισαγωγής εµφανίζεται. Καθαρισµός Ιστορικού (Reset History) Επιλέξτε το για να διαγράψετε όλες τις καταχωρήσεις από το ιστορικό. Προεπιλογές- Προτιµήσεις (Preferences) Το µενού αυτό περιέχει επιλογές για τη ρύθµιση των ιδιοτήτων του λεξικού. Μπορείτε να αλλάξετε περισσότερες από µια κάθε φορά. Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές, πατήστε για να επιστρέψετε στο µενού Quicktionary. Οι επιλογές είναι οι παρακάτω:

19 Αντιστροφή (Inverse) Επιλέξτε αυτή την προεπιλογή αν σαρώνετε κείµενο µε ανοιχτόχρωµα γράµµατα σε σκούρο φόντο. Για να επιλέξετε και να απο-επιλέξετε την επιλογή,πατήστε, ή. = επιλεγµένη, ένα εµφανίζεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης εισαγωγής, το οποίο σηµαίνει ότι η συσκευή είναι σε κατάσταση αντιστροφής σάρωσης και το κόκκινο φωτάκι της κεφαλής ανάγνωσης αναβοσβήνει ταχύτατα. Μειωµένη απεικόνιση (Reduced Display) Αυτή η επιλογή καθορίζει αν όλα τα στοιχεία απεικονίζονται στην οθόνη µαζί µε την µετάφραση.όταν η µειωµένη απεικόνιση είναι επιλεγµένη, συγκεκριµένα στοιχεία όπως τα φωνητικά, δεν απεικονίζονται. Για να επιλέξετε και να απο-επιλέξετε τη µειωµένη απεικόνιση,πιέστε, or. = επιλεγµένη. Αυτόµατη προφορά (Auto Speak) Όταν είναι επιλεγµένη κάθε λέξη που έχει σαρωθεί προφέρεται αυτόµατα τη στιγµή που την επιλέγετε να µεταφραστεί. Για να επιλέξετε και να απο-επιλέξετε την αυτόµατη προφορά, πατήστε,, or. = επιλεγµένη. Πλήθος Γραµµών ανά µετακίνηση ( Line(s) Per Scroll) Η επιλογή αυτή σας επιτρέπει να ορίσετε πόσες γραµµές ταυτόχρονα θα µετακινείστε στις οθόνες µετάφρασης και αναφορών λεξικού. Για να αλλάξετε τον αριθµό τους, πιέστε ή. Μπορείτε να µετακινείστε κατά 1,2 ή 3 γραµµές κάθε φορά. Βοήθεια (Help) Η επιλογή αυτή περιέχει πληροφορίες για το τρέχον λεξικό.αφού δείτε κάθε πληροφορία, πατήστε για να επιστρέψετε στο µενού της βοήθειας και πιέστε ξανά για να επιστρέψετε στο µενού Quicktionary. Οι πληροφορίες του µενού Help περιλαµβάνουν: Βασικό µενού (Pen Main Menu) Επιλέξτε το για να δείτε τι βασικό µενού. Μενού διορθώσεων Quicktionary (The Quicktionary Edit Menu) Επιπλέον των βασικών επιλογών του µενού διορθώσεων, αυτό το µενού περιέχει: Καθαρισµός κειµένου (Clear Text) Επιλέξτε Clear για να διαγράψετε το κείµενο από την οθόνη εισαγωγής.

20 Χειροκίνητη εισαγωγή κειµένου Το SuperPen διαθέτει δυο τρόπους αυτόµατης εισαγωγής χαρακτήρων: τη µπάρα χαρακτήρων και την Opticard. Αν θέλετε να διορθώσετε ένα χαρακτήρα σε µια πρόταση που µόλις σαρώσατε, προτιµήστε τη µπάρα χαρακτήρων. Αν θέλετε να εισάγετε µια ολόκληρη πρόταση ή λέξη προτιµήστε την Opticard. Η µπάρα χαρακτήρων είναι προσπελάσιµη όταν είστε στην κατάσταση διόρθωσης (Edit mode) πατώντας. Οι χαρακτήρες που εισάγετε τοποθετούνται στην θέση που βρίσκεται ο κέρσορας. Για να χρησιµοποιήσετε την Opticard, σαρώστε πρώτα το Opticard key. Οι χαρακτήρες που εισάγετε τοποθετούνται στην θέση που βρίσκεται ο κέρσορας. Χρησιµοποιώντας την µπάρα χαρακτήρων Η µπάρα χαρακτήρων λειτουργεί είτε στην κατάσταση εισαγωγής (Insert mode) ή στην κατάσταση Overwrite, ανάλογα µε τη ρύθµιση στο µενού διορθώσεων (Edit Menu). Στην κατάσταση εισαγωγής, κάθε χαρακτήρας που επιλέγετε εισάγεται στη θέση του κέρσορα. Στην κατάσταση Overwrite Κάθε χαρακτήρας που επιλέγετε αντικαθιστά αυτόν που είναι επιλεγµένος. Σύµβολα µπάρας χαρακτήρων Η µπάρα χαρακτήρων περιέχει ένα βασικό σετ χαρακτήρων µε µικρά γράµµατα καθώς επίσης και το παρακάτω σύµβολα: Σηµεία στίξης (Punctuation ) Αν µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήσετε σηµείων στίξης., εισέρχεστε στην ακολουθία των Αριθµητικά σύµβολα (Numerals ) Αν µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήσετε τρέχουσα ακολουθία και οι αριθµοι 0-9 εµφανίζονται., τα αριθµητικά σύµβολα γίνονται η Αλφαβητικοί χαρακτήρες (Alphabet ) Το σύµβολο αυτό (που εµφανίζεται µε λατινικούς χαρακτήρες στο σχετικό σετ χαρακτήρων εµφανίζεται όταν τα σηµεία στίξης ή τα αριθµητικά σύµβολα είναι η ενεργός ακολουθία.για

21 να επανεπιλέξετε τους αλφαβητικούς χαρακτήρες ως την ενεργό ακολουθία χαρακτήρων, µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήστε. Πολλαπλοί χαρακτήρες (Multiple Characters) Το σύµβολο αυτό σηµαίνει ότι είστε στην κατάσταση εισαγωγής πολλαπλών χαρακτήρων. Σε αυτή την κατάσταση µπορείτε να χρησιµοποιείτε την µπάρα χαρακτήρων για να εισάγετε περισσότερους από έναν χαρακτήρες στη θέση του κέρσορα. Η µπάρα χαρακτήρων παραµένει ανοιχτή µέχρι να πατήσετε για να την κλείσετε. Η κατάσταση αυτή είναι η προεπιλεγµένη. Για να την αλλάξετε σε κατάσταση εισαγωγής µονού χαρακτήρα, µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήστε. Το σύµβολο αντικαθίσταται µε αυτό της εισαγωγής µονού χαρακτήρα. Μονός χαρακτήρας (Single Character) Το σύµβολο αυτό σηµαίνει ότι είστε στην κατάσταση εισαγωγής µονού χαρακτήρα Μόλις εισάγετε ένα χαρακτήρα, η µπάρα κλείνει και επιστρέφετε στην κατάσταση διόρθωσης (Edit mode). Για να αλλάξετε σε κατάσταση εισαγωγής πολλαπλών χαρακτήρων µεταφερθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήστε. Το σύµβολο αντικαθίσταται µε αυτό της εισαγωγλης πολλαπλών χαρακτήρων. ιαγραφή (Delete ) Χρησιµοποιήστε το σύµβολο αυτό για να διαγράψετε χαρακτήρες. Σηµείωση : Αν είστε στην κατάσταση εισαγωγής και έχετε ξεπεράσει το όριο των 200 χαρακτήρων, κέρσορας µετακινείται αυτόµατα στο σύµβολο διαγραφής µέχρι να διαγράψετε ένα χαρακτήρα. ιάστηµα (Space Character) Αν µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήσετε, εισάγεται ένα κενό διάστηµα στη γραµµή κειµένου ή αντικαθίσταται ένας χαρακτήρας µε το κενό. Προσπέλαση της µπάρας χαρακτήρων 1. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε κατάσταση διόρθωσης.αν είστε σε κατάσταση σάρωσης µόνο ( Scan Only), πατήστε για να αλλάξετε σε κατάσταση διόρθωσης 2. Μετακινηθείτε στη θέση στην οποία θέλετε να εισάγετε ή να αντικαταστήσετε χαρακτήρα. 3. Πατήστε. Η µπάρα χαρακτήρων ανοίγει και η γραµµή κειµένου που διορθώνετε εµφανίζεται από πάνω ή από κάτω της. 4. Πατήστε ή για να µετακινηθείτε κατά µήκος της µπάρας χαρακτήρων. Καθώς µετακινείστε από χαρακτήρα σε χαρακτήρα, κάθε χαρακτήρας φωτίζεται και εµφανίζεται στη γραµµή του κειµένου.

22 5. Πατήστε για να επιλέξετε το φωτισµένο χαρακτήρα.εισάγεται στη γραµµή κειµένου όταν ο χαρακτήρας δε φωτίζεται. 6. Αν είστε στην κατάσταση εισαγωγής πολλαπλών χαρακτήρων µπορείτε να εισάγετε κι άλλους χαρακτήρες.όταν τελειώσετε πατήστε για να κλείσετε την µπάρα χαρακτήρων. Αν είστε στην κατάσταση εισαγωγής µονού χαρακτήρα η µπάρα θα κλείσει αυτόµατα. Εισάγοντας παραλλαγµένους χαρακτήρες Για να εισάγετε παραλλαγµένους χαρακτήρες (κεφαλαία ή µε τόνο): 1. Μετακινηθείτε στο γράµµα στη µπάρα χαρακτήρων. 2. Πατήστε ή. Η µπάρα χαρακτήρων αντικαθίσταται από µια λίστα µε παραλλαγές του επιλεγµένου γράµµατος. Πατώντας διαλέγετε όλα τα κεφαλαία ενώ πατώντας διαλέγετε όλα τα µικρά γράµµατα. 3. Μετακινηθείτε στην παραλλαγή που επιθυµείτε χρησιµοποιώντας ή. 4. Πατήστε. Σηµείωση: Για να βγείτε από την ακολουθία χωρίς να επιλέξετε τίποτα, πιέστε ξανά. ή Χρησιµοποιώντας την Opticard Η Opticard, κάρτα οπτικής εισαγωγής χαρακτήρων, η οποία βρίσκεται στο πίσω µέρος της θήκης του SuperPen, είναι ένα πληκτρολόγιο του οποίου τα πλήκτρα µπορούν να σαρωθούν. Όταν βρίσκεστε στην κατάσταση οπτικής εισαγωγής ( Opticard mode) και σαρώσετε ένα από τα bar code πάνω στην κάρτα, ο σαρωτής εισάγει το χαρακτήρα στο σηµείο που βρίσκεται ο κέρσορας. Μπορείτε να χρησιµοποιείτε την Opticard για να διορθώσετε σαρωθέν κείµενο.επίσης θα σας φανεί χρήσιµη όταν λέξεις ή φράσεις δεν µπορούν να σαρωθούν γιατί είναι πολύ µεγάλα τα γράµµατα, είναι χειρόγραφα είτε έχουν φόντο που το SuperPen δε µπορεί να σαρώσει. Για να τη χρησιµοποιήσετε : 1. Βεβαιωθείτε ότι είστε στην κατάσταση διόρθωσης ή σάρωσης µόνο.

23 2. Κρατήστε τη θήκη του SuperPen οριζόντια µε την Opticard προς τα πάνω και τον τίτλο Opticard στα δεξιά 3. Σαρώστε το κλειδί (key) στην κάτω αριστερή γωνία της Opticard, από αριστερά προς τα δεξιά ή αντίστροφα για να ενεργοποιήσετε την κατάσταση οπτικής εισαγωγής.το κόκκινο φως της κεφαλής θα πρέπει να αναβοσβήνει πιο γρήγορα από πριν. 4. Σαρώστε αργά το barcode κάποιου γράµµατος από αριστερά προς τα δεξιά ή αντίστροφα ή απλώς αγγίξτε το µε την άκρη της κεφαλής ανάγνωσης και το γράµµα εµφανίζεται στην οθόνη.μπορείτε να χρησιµοποιήσετε τα παρακάτω πλήκτρα ή συνδυασµούς για να εισάγετε τα γράµµατα που επιθυµείτε: Μικρά γράµµατα: σαρώστε το barcode του γράµµατος. Μεγάλα γράµµατα: σαρώστε πρώτα το shift και µετά το barcode του γράµµατος CAPS LOCK: για να ενεργοποιήσετε/ απενεργοποιήσετε το CAPS LOCK, σαρώστε το Shift δυο φορές. Η ενεργοποίηση του CAPS LOCK σας επιτρέπει να εισάγετε µόνο κεφαλαία γράµµατα. Ctrl : σαρώστε το πριν από κάποιο γράµµα για να εισάγετε µια παραλλαγή του Ctrl + Shift: σαρώστε τα πριν από κάποιο γράµµα για να εισάγετε µια παραλλαγή του στα κεφαλαία. ιάστηµα : Για να εισάγετε ένα κενό διάστηµα, σαρώστε το spc. ιαγραφή : για να διαγράψετε τον προηγούµενο χαρακτήρα σαρώστε το Shift και µετά το del. 5. Συνεχίστε να σαρώνετε χαρακτήρες. 6. Όταν τελειώσετε σαρώστε το κλειδί της Opticard ξανά για να επιστέψετε στην κανονική σάρωση.είστε σε κατάσταση διόρθωσης.( Edit mode). Ή Αν χρησιµοποιείτε την εφαρµογή Quicktionary και θέλετε να µεταφράσετε την λέξη που εισαγάγατε µετακινηθείτε στο GO και πατήστε. Συντήρηση Ενηµέρωση και αναβάθµιση λογισµικού Η µητρική εταιρεία WizCom συχνά διαθέτει ανανεώσεις για το λογισµικό του SuperPen. Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε κατά καιρούς τη σελίδα (http://www.wizcomtech.com) για να δείτε ποιες ενηµερώσεις είναι διαθέσιµες. Για αναβάθµιση του SuperPen και του QuickLink Desktop, επισκεφθείτε : Για να προσθέσετε λεξικά επισκεφτείτε Επιπρόσθετες εφαρµογές µπορούν να βρεθούν στο Third party εφαρµογές µπορούν να βρεθούν στο rd _party_apps.php3.

24 Φροντίδα και καθαρισµός Προστατέψτε το από την έκθεση στον ήλιο, τη ζέστη, την υγρασία και τη σκόνη.μην το χτυπάτε ή πετάτε. ιατηρήστε το στην προστατευτική του θήκη για να αποφύγετε τις γρατσουνιές. ΠΑΝΤΑ να τοποθετείτε το προστατευτικό κάλυµµα της καφαλής ανάγνωσης όταν δεν το χρησιµοποιείτε. Καθαρίστε το µε ένα µαλακό στεγνό πανί. ΜΗ χρησιµοποιείτε οργανικούς διαλύτες. ΠΟΤΕ µην καθαρίζετε ή σκουπίζετε την κεφαλή ανάγνωσης. Περιέχει ένα ευαίσθητο ηλεκτρονικό µάτι που θα µπορούσε να καταστραφεί. Μπαταρίες Το SuperPen χρησιµοποιεί 2 µπαταρίες AAA. Για να τις ελέγξετε επιλέξτε Battery status από το µενού Information. Αν οι µπαταρίες είναι πεσµένες θα εµφανιστεί η διπλανή εικόνα. Όταν κοντεύουν να τελειώσουν το SuperPen κλείνει αυτόµατα. Low Battery Indicator Όταν αλλάζετε µπαταρίες χρησιµοποιήστε µόνο καλής ποιότητας αλκαλικές, αλκαλικές επαναφορτιζόµενες ή επαναφορτιζόµενες υδριδίου του νικελίου /µετάλλου. Επικοινωνία ιαδικτυακός τόπος WizCom Η δικτυακή διεύθυνση της WizCom είναι Πληροφορίες επικοινωνίας µε την wizcom Στο CD-ROM περιέχονται πληροφορίες για το πώς θα επικοινωνήσετε µε την WizCom για επιπλέον πληροφορίες και εξυπηρέτηση πελατών Τεχνική υποστήριξη µπορεί να δοθεί µέσω Για ΗΠΑ, Καναδά Για τον υπόλοιπο κόσµο Για πλήρεις και ενηµερωµένες πληροφορίες επικοινωνίας µπείτε στο:

25 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ SuperPen Επεξεργαστής µνήµη RAM µνήµη ROM µνήµη Flash Υποδοχή για flash memory cards Επικοινωνίες Οπτική κεφαλή ARM 7 TDMI 64 ως 256KB 2MB - 8MB 2MB 2MB/4MB/6MB/8MB (αναβαθµίσιµη) RS232 serial cable and IrDA (including OBEX) 128 pixels γραµµικής παράταξης αισθητήρας εικόνας 400 DPI ανάλυση ιαστάσεις απεικόνισης 61χιλ x 20χιλ/2.4 x x 32 pixel ανάλυση Παροχή ενέργειας υο µπαταρίες AAA 1.5v Βάρος ιαστάσεις 90 γρ. (χωρίς µπαταρίες και κάρτα µνήµης) Μήκος (µε το κάλυµµα): 163 χιλ Πλάτος: 38 χιλ Ύψος: 23 χιλ Χαµηλής κατανάλωσης ενέργειας Συµβατό µε FCC class B Συµβατό µε CE standards UL listed

2. Για να σβήσετε το MEGA STICK,

2. Για να σβήσετε το MEGA STICK, Tοποθέτηση Μπαταρίας 1. Αφαιρέστε το καπάκι του συνδετήρα USB. 2. Ανοίξτε το καπάκι της µπαταρίας. 3. Τοποθετήστε µια µπαταρία ΑΑΑ και βεβαιωθείτε ότι η µπαταρία έχει τοποθετηθεί στη σωστή θέση. 4. Κλείστε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης Γρήγορη Εκκίνηση 1 Γρήγορη Εκκίνηση Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην Εικόνα 1. (Οι ετικέτες που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία μπορεί να ποικίλουν.)

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 MASTER-MID GPS Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 Εγχειρίδιο GR Εισαγωγή...2 Περιεχόμενα συσκευασίας...2 Επισκόπηση...2 Κουμπιά...3 Ενεργοποίηση συσκευής...3 Απενεργοποίηση συσκευής...3 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ Κεραία οθόνη ON/OFF Αλλαγή ταχύτητας συντονισµού Σίγαση Αύξηση έντασης φωνής Πλήκτρο FM ιαγραφή/επιστροφή Μείωση έντασης φωνής Εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade One version 1.1

ZTrade One version 1.1 ZTrade One version 1.1 Περιεχόμενα 1. Πλοήγηση 2. Κατάσταση Εφαρμογής 3. Λίστα Μετοχών 4. Χαρτοφυλάκια 5. Ξένοι Δείκτες 6. Τεχνική Ανάλυση 7. Ειδοποιήσεις 8. Ρυθμίσεις 1. Πλοήγηση Η εφαρμογή οργανώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

SRM Γνωρίζοντας τη συσκευή σας. Μπαταρία

SRM Γνωρίζοντας τη συσκευή σας. Μπαταρία SRM-8340 Γνωρίζοντας τη συσκευή σας Μπαταρία Η μπαταρία είναι πλήρης στα 3.8V. Όσο περνάει ο χρόνος η χωρητικότητα της ένδειξης θα εξαντλείται. Η ένδειξη είναι κενή όταν η μπαταρία έχει σχεδόν τελειώσει.

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων...... EL 1 Γενικές υποδείξεις.......... EL 1 Παραλλαγές εκδόσεων / Πληροφορίες......... EL 1 Περιγραφή................ EL 1 Λειτουργία........... EL 1 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) Πρόγραμμα για τον Προγραμματισμό των Μηχανών D.P.S. S-800, Open Cash και S-710 μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 1 Απαιτήσεις συστήματος 2 Γενική επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Windows XP Κεφάλαιο 2: Επιφάνεια εργασίας (desktop)... 15

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Windows XP Κεφάλαιο 2: Επιφάνεια εργασίας (desktop)... 15 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Windows XP... 9 Κεφάλαιο 2: Επιφάνεια εργασίας (desktop)... 15 Κεφάλαιο 3: Γραμμή εργασιών (taskbar)... 26 Κεφάλαιο 4: Χειρισμός παραθύρων... 44

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

ήχου υψηλής ποιότητας)

ήχου υψηλής ποιότητας) Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. Μικρόφωνο 2. Οθόνη LCD 3. κουµπί REPEAT / φακέλων, λειτουργία επανάληψης, η επιλογή φακέλους 4. Back3Tasto, κοµµάτι-παράλειψη προηγούµενης εγγραφής / Rewind Next4 κουµπί, κοµµάτι-παράλειψη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση 2. Εισαγωγή 3. Σύνδεση 4. Ρυθµίσεις 2.1 Περιοχή εργασιών και πλοήγησης 2.2 Περιοχή απεικόνισης "Λεπτοµέρειες" 2.3 Περιοχή απεικόνισης "Στατιστικά" 4.1 Προφίλ 4.2 ίκτυο 4.2.1

Διαβάστε περισσότερα

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE INTERNET PHONE A.S. DRIGAS Applied Technologies Department NCSR DEMOKRITOS Ag. Paraskevi GREECE dr@imm.demokritos.gr http://imm.demokritos.gr Το Internet Phone θέτει καινούργια δεδοµένα για την επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόµενα της συσκευασίας. Ελληνική Έκδοση. Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel

Εισαγωγή. Περιεχόµενα της συσκευασίας. Ελληνική Έκδοση. Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel JB000160 Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 Megapixel Sweex Εισαγωγή Σας ευχαριστούµε που προτιµήσατε την ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel της Sweex. Σας συνιστούµε να διαβάσετε πρώτα προσεκτικά αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

Computer Setup Οδηγός χρήσης

Computer Setup Οδηγός χρήσης Computer Setup Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM Εισαγωγή IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex USB Internet Phone with Display. Με αυτό το τηλέφωνο εύκολης σύνδεσης μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ευθυγράµµιση των κασετών εκτύπωσης χωρίς υπολογιστή Ολοκληρώστε την εγκατάσταση του υλικού εξοπλισµού σύµφωνα µε τα βήµατα που περιγράφονται στο Φυλλάδιο εγκατάστασης. Συνεχίστε

Διαβάστε περισσότερα

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Πίνακας ελέγχου

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Πίνακας ελέγχου Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον Oδηγό χρήσης. 3 5 Απασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Προσθήκη Κειμένου. 2. Ελληνική Διάταξη Πληκτρολογίου ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Προσθήκη Κειμένου. 2. Ελληνική Διάταξη Πληκτρολογίου ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 2 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Προσθήκη Κειμένου 2. Ελληνική Διάταξη Πληκτρολογίου 3. Αλλαγή Παρουσίασης Σελίδας 4. Εισαγωγή Συμβόλων/Ειδικών Χαρακτήρων 5. Παρουσίαση Και Απόκρυψη Μη Εκτυπώσιμων Χαρακτήρων 6. Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Απαιτήσεις συστήματος IBM συμβατό PC με επεξεργαστή Pentium III 700 MHz ή ανώτερο Τουλάχιστον 256 MB RAM Τουλάχιστον 30 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό Διαχείρισης Περιεχομένου

Λογισμικό Διαχείρισης Περιεχομένου Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή για να εισάγετε, οργανώσετε και να δείτε βίντεο, κατεβάστε το λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου (συμβατό μόνο με PC). Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.fisher-price.com/kidtough

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία κατασκευαστή SHENZHEN SHENKINHAO ELECTRONICS CO.,LTD Διεύθυνση: 4/F, D Block NO.28,2nd Road,Liantangwei Industrial Zone,He ao

Στοιχεία κατασκευαστή SHENZHEN SHENKINHAO ELECTRONICS CO.,LTD Διεύθυνση: 4/F, D Block NO.28,2nd Road,Liantangwei Industrial Zone,He ao Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνική συσκευή SKH-400 Λειτουργικά χαρακτηριστικά Συµβατό µε συστήµατα FSK&DTMF 10 µνήµες εξερχοµένων αριθµών µε απεικόνιση ηµεροµηνίας και ώρας. 35 µνήµες εισερχοµένων αριθµών µε απεικόνιση

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο HP Media (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο HP Media (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο HP Media (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Windows και Windows Vista είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών Εγχειρίδιο Χρήσης Χαρακτηριστικά προϊόντος Με / Χωρίς έξοδο βίντεο HDMI 2,4 ίντσες LTPS TFT LCD οθόνη 4 μέρη του κυρίως φακού. Το εύρος εστίασης είναι 12 εκ. εώς άπειρο Φακοί HD ευρείας γωνίας 4x ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel 2002... 9 Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων...

Διαβάστε περισσότερα

BeoSound 9000 Οδηγ ς

BeoSound 9000 Οδηγ ς BeoSound 9000 Οδηγός BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Περιεχόµενα του Οδηγού 3 Υπάρχουν δύο οδηγοί στη διάθεση σας, για να γνωρίσετε τη δική σας συσκευή Bang & Olufsen. Ο οδηγός Το

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα της εταιρίας Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word Βόλος, Νοέμβριος 2008 To Microsoft Word (έκδοση 2003) είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου, με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Σύντοµος οδηγός. Συνδέσεις. Τοποθέτηση µπαταριών/φόρτιση µπαταριών. Φόρτιση για 7 ώρες περίπου. PNQW1108ZA. Αρ. µοντέλου KX-TG7301GR KX-TG7321GR

Σύντοµος οδηγός. Συνδέσεις. Τοποθέτηση µπαταριών/φόρτιση µπαταριών. Φόρτιση για 7 ώρες περίπου. PNQW1108ZA. Αρ. µοντέλου KX-TG7301GR KX-TG7321GR TG7301_7321GR(gr_gr)_QG.fm Page 1 Tuesday, May 27, 2008 4:07 PM Σύντοµος οδηγός Συνδέσεις Αρ. µοντέλου KX-TG7301GR KX-TG7321GR Μονάδα βάσης Κάντε κλικ στο Στο τηλεφωνικό δίκτυο Φίλτρο DSL/ADSL (για χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι κατοχυρωµένο εµπορικό σήµα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση.

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ξεκινώντας 1. Χρήση 3 x 1.5V μπαταρίες AA. Ανοίξτε τη θήκη των μπαταριών και τοποθετήστε τις μπαταρίες σύμφωνα με τη σωστή πολικότητα, κλείστε το πορτάκι (προτείνεται να χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε το σύστημα εντοπισμού / παρακολούθησης πορείας Trakky Personal. Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα του επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

IR-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Οδηγίες Χρήσης

IR-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Οδηγίες Χρήσης IR-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Οδηγίες Χρήσης 1. Περιεχόμενα 1.Περιεχόμενα 2.Δομή των οδηγιών χρήσης 3.Αρχική εγκατάσταση του προϊόντος 3.1.Περιγραφή του συστήματος 3.2.Εγκατάσταση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

TeleCost Hotel για Panasonic TDA

TeleCost Hotel για Panasonic TDA TeleCost Hotel για Panasonic TDA 1. Οδηγίες Εγκατάστασης του Λογισμικού του Συστήματος Telecost Hotel Γενικά Για την εγκατάσταση του Λογισμικού του Συστήματος TeleCost HL θα πρέπει να ακολουθηθούν συνοπτικά

Διαβάστε περισσότερα

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr Συσκευή καταγραφής εικόνας DVR-422 Οδηγίες χρήσης 1 Χειριστήρια και µέρη της συσκευής Ενδεικτικό φόρτισης Ενδεικτικό λειτουργίας Οθόνη Έναρξη λειτουργίας Ακροδέκτης τροφοδοσίας Κουµπί ΟΚ Κουµπί Μενού Μικρόφωνο

Διαβάστε περισσότερα

PointWrite - Εγχειρίδιο χρήσης

PointWrite - Εγχειρίδιο χρήσης PointWrite - Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων Περιεχόμενα συσκευασίας... 3 Προετοιμασία για εγκατάσταση... 4 Συνθήκες περιβάλλοντος... 4 Οδηγίες για την επιφάνεια... 5 Εγκατάσταση κάμερας στο βιντεοπροβολέα...

Διαβάστε περισσότερα

2. Περιγραφή Προιόντος 2.1. Εγκατάσταση της συσκευής προγραμματισμού 2.2. Εγκατάσταση του λογισμικού 2.3. Εισαγωγή μπαταριών

2. Περιγραφή Προιόντος 2.1. Εγκατάσταση της συσκευής προγραμματισμού 2.2. Εγκατάσταση του λογισμικού 2.3. Εισαγωγή μπαταριών 1. Περιεχόμενα 1. Περιεχόμενα 2. Περιγραφή Προιόντος 2.1. Εγκατάσταση της συσκευής προγραμματισμού 2.2. Εγκατάσταση του λογισμικού 2.3. Εισαγωγή μπαταριών 3. Πως να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό καταλόγου

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα)

Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσεως για τον ηλεκτρονικό συνδυασμό Selo-B της SECU

Οδηγίες χρήσεως για τον ηλεκτρονικό συνδυασμό Selo-B της SECU Οδηγίες χρήσεως για τον ηλεκτρονικό συνδυασμό Selo-B της SECU Γενικά Το πλήκτρο «on» χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του συνδυασμού όπως επίσης και για «enter», που το πατάμε μετά από κάθε μας εντολή.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτές οι οδηγίες χρήσης προορίζονται για χρήστες Η/Υ µε ΚΜΕ Pentium (ή συµβατή) ή χρήστες Mac µε Power PC τουλάχιστον.

Αυτές οι οδηγίες χρήσης προορίζονται για χρήστες Η/Υ µε ΚΜΕ Pentium (ή συµβατή) ή χρήστες Mac µε Power PC τουλάχιστον. Οδηγίες για την πρώτη χρήση Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή (1) 3. Εγκατάσταση και ενεργοποίηση (3) Αφαίρεση παλαιών οδηγών (3.1) Εγκατάσταση σε Windows 98SE/2000 (3.2) Ενεργοποίηση σε Windows (3.3) Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TC 29

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TC 29 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TC 29 Πληροφορίες ασφαλείας Παρακαλούµε διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών λειτουργίας προσεκτικά. Σύνδεση του τηλεφώνου Συνδέστε το τηλεφωνικό καλώδιο που περιλαµβάνεται µε µία τηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Να µην εκτίθεται το Sweex Black Onyx MP4 Player σε υψηλές θερµοκρασίες. Μην τοποθετείται την συσκευή εκτεθειµένη σε έντονο ηλιακό φως ή κοντά σε πηγές υψηλής θερµοκρασίας(π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Windows και Windows Vista είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Advanced Template Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Advanced template Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας

Διαβάστε περισσότερα

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID.

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 1 2 9 4 3 5 6 7 8 Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 6.3 Επιλέξτε µια εικόνα. Κάντε κλικ στο "Wallpaper"

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Εµφάνιση των γραµµών εργαλείων "Βασική" και "Μορφοποίηση" σε δύο γραµµές Από προεπιλογή, οι γραµµές εργαλείων Βασική και Μορφοποίηση εµφανίζονται µε αγκύρωση (σταθεροποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο HP Mobile (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο HP Mobile (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο HP Mobile (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Windows και Windows Vista είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ USB 2.0 Adaptor για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Επιτρέπει σύνδεση στο PC συσκευών που διαθέτουν υποδοχές SATA/ IDE μέσω USB2.0

Διαβάστε περισσότερα

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το επιλεγμένο

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z3. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Αγγίξτε τα «άκρα» με τη δική σας μουσική. Αισθανθείτε ελεύθερος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΗΓΟΡΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ACER n35

ΓΡΗΓΟΡΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ACER n35 Για όποιον αρχίζει τώρα Προειδοποίηση: για την αρχική χρήση θα πρέπει να φορτίσετε την φορητή συσκευή χειρός για περίπου 4 ώρες. Προσοχή: Πριν εγκαταστήσετε και χρησιµοποιήσετε την συσκευή, διαβάστε και

Διαβάστε περισσότερα

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 WEBPHONE

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 WEBPHONE WEBPHONE A.S. DRIGAS Applied Technologies Department NCSR DEMOKRITOS Ag. Paraskevi GREECE dr@imm.demokritos.gr http://imm.demokritos.gr Το WebPhone είναι ένα εύκολο και ευχάριστο πρόγραµµα µετάδοσης ήχου

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

F: Κουµπί σύνδεσης G: Θήκη µπαταριών Η: Σύνδεσης φόρτισης I: Αισθητήρας κίνησης/λυχνία. GR Τοποθέτηση µπαταριών. 12 ώρες

F: Κουµπί σύνδεσης G: Θήκη µπαταριών Η: Σύνδεσης φόρτισης I: Αισθητήρας κίνησης/λυχνία. GR Τοποθέτηση µπαταριών. 12 ώρες TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Πληροφορίες προϊόντος Ποντίκι A B Φορτιστής F D G I E C H J A: εξί πλήκτρο ποντικιού B: Τροχός Intelli /λυχνία µπαταρίας άδεια και φόρτιση C: Αριστερό πλήκτρο ποντικιού

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθητικό πρόγραµµα Setup

Βοηθητικό πρόγραµµα Setup Βοηθητικό πρόγραµµα Setup Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

EdoorLock Programmer. EdoorLock Programmer_App.doc

EdoorLock Programmer. EdoorLock Programmer_App.doc EdoorLock Programmer Α. Λίγα λόγια. Το EdoorLock Programmer χρησιμοποιείται για την διαχείριση και τον προγραμματισμό του EdoorLock Electronic Lock. Το EdoorLock Electronic Lock είναι μια συσκευή Access

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail

Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης λειτουργιών σάρωσης XE3024EL0-2 Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει οδηγίες για: Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail στη σελίδα 1 Εγκατάσταση της λειτουργίας Σάρωση σε θυρίδα

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο HP Mobile (Μόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο HP Mobile (Μόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο HP Mobile (Μόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Windows και Windows Vista είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL AIR+ KAI TO DJUCED 40

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL AIR+ KAI TO DJUCED 40 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL IR+ KI TO DJUCED 40 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ 1 - ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ, ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΗΧΕΙΩΝ Εισάγετε το CD-ROM. ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΠΑΝ: ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι WL200 Εγχειρίδιο Χρήσης Όλα τα ονόματα εταιρειών και προϊόντων ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis - Νέο user interface

Atlantis - Νέο user interface New Desktop 1 Atlantis - Νέο user interface ATLANTIS - ΝΕΟ USER INTERFACE...2 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ...3 ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...4 ΜΠΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ (USER TOOLBAR)...5 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...6 Κεντρικό μενού

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ O προγραμματιστής μπαταρίας μίας βαλβίδας SVC αποτελεί την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου απαιτείται αξιόπιστη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Πίνακας ελέγχου

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Πίνακας ελέγχου 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον Oδηγό

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του πληκτρολογίου

Χρήση του πληκτρολογίου Χρήση του πληκτρολογίου Τρόπος οργάνωσης των πλήκτρων... 2 Πληκτρολόγηση κειμένου... 3 Χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου... 3 Χρήση των πλήκτρων περιήγησης... 5 Χρήση του αριθμητικού πληκτρολογίου... 5

Διαβάστε περισσότερα

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Word 2010... 7 Κεφάλαιο 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 13 Κεφάλαιο 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 26 Κεφάλαιο 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 31 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

1 Τοποθετήστε τις µπαταρίες

1 Τοποθετήστε τις µπαταρίες Πληροφορίες προϊόντος A B C F D E G H I J K Ποντίκι A: Τροχός κύλισης και τρίτο πλήκτρο LED χαµηλής ισχύος µπαταρίας (αναβοσβήνει) B: εξί πλήκτρο C: Αριστερό πλήκτρο D: Πλήκτρο περιήγησης πίσω E: Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Radio R 4.0 IntelliLink Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Radio R 4.0 IntelliLink Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) Περιεχόµενα 1. Audio. 2. Σύστηµα Πλοήγησης... 3. Τηλέφωνο.... 4. Φωνητική Αναγνώριση. 5. Λοιπά. 1. Audio Πώς µπορώ να µεταβαίνω διαδοχικά από το ηχοσύστηµα στις πηγές πολυµέσων, π.χ. από το ραδιόφωνο FM

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη!

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη! ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2014 Α Μαθαίνω τον υπολογιστή μου Ανακαλύπτω Ο υπολογιστής στην πράξη! Ο υπολογιστής στην πράξη! Επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100 Οδηγός χρήστη Owner s Guide December 6, 2010 NSOG-1.0-100 2 2 Νομικές πληροφορίες Legal Πνευματικά δικαιώματα 2011 Google Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Copyright 2010 Google Inc. All rights reserved.

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάφωνο HP UC. Οδηγός χρήσης

Μεγάφωνο HP UC. Οδηγός χρήσης Μεγάφωνο HP UC Οδηγός χρήσης Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Bluetooth είναι εμπορικό σήμα που ανήκει στον κάτοχό του και χρησιμοποιείται από τη Hewlett-Packard

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Περιγραφή. 1. STOP (Διακοπή αναπαραγωγής/επαναφορά λειτουργίας)

ΕΛΛΗΝΙΚA. Περιγραφή. 1. STOP (Διακοπή αναπαραγωγής/επαναφορά λειτουργίας) ΕΛΛΗΝΙΚA Περιγραφή 1. Ένδειξη φωνητικού καταλόγου 2. Ένδειξη ποιότητας εγγραφής 3. Ένδειξη περιβάλλοντος ηχογράφησης 4. Ένδειξη ταχύτητας αναπαραγωγής 5. Ένδειξη αριθμού/κωδικού αρχείου 6. Ένδειξη αναπαραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λειτουργίας. Α. Εγκαταστήστε το περικάρπιο σύμφωνα με τις οδηγίες:

Οδηγίες Λειτουργίας. Α. Εγκαταστήστε το περικάρπιο σύμφωνα με τις οδηγίες: Οδηγίες Λειτουργίας Α. Εγκαταστήστε το περικάρπιο σύμφωνα με τις οδηγίες: α) τοποθετήστε τον κατάλληλο αισθητήρα στην υποδοχή στην δεξιά πλευρά του οξύμετρου (Ο αισθητήρας παράγεται αποκλειστικά από την

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660 Mini DVR MDS 660 Βασικά χαρακτηριστικά Σύστημα ανίχνευσης κίνησης με ενσωματωμένο σύστημα καταγραφής εικόνας. Από τη στιγμή που ανιχνεύεται εισβολή στον επιτηρούμενο χώρο το αισθητήριο ανίχνευσης κίνησης

Διαβάστε περισσότερα