ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"

Transcript

1 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

2 Ξεκινώντας Το SuperPen σας επιτρέπει να µεταφράσετε σαρωθέν κείµενο χρησιµοποιώντας τις υπηρεσίες µετάφρασης της εφαρµογής Quicktionary ή να σαρώσετε κείµενο χρησιµοποιώντας τις εφαρµογές QuickLink. Από τι αποτελείται το SuperPen Το µπροστινό µέρος του SuperPen αποτελείται από: Κεφαλή ανάγνωσης Προστατευτικό κάλυµµα ιακόπτη λειτουργίας πληκτρολόγιο οθόνη 3 γραµµών ενσωµατωµένο ηχείο Σηµείωση: το ενσωµατωµένο ηχείο υπάρχει µόνο στα προϊόντα ήχου Display Power Button Tip Keypad Το πίσω µέρος του SuperPen αποτελείται από: κάλυµµα µπαταριών θήκη µπαταριών σειριακός αριθµός θυρίδα µνήµης flash και υποδοχή υποδοχή PC link θύρα υπερύθρων έξοδος ακουστικού

3 Σετάροντας το SuperPen Βήµα 1:Μπαταρίες 1. αφαιρέστε το κάλυµµα των µπαταριών από το πίσω µέρος του super pen 2. τοποθετήστε δυο AAA µπαταρίες (συµπεριλαµβάνονται) µε τη σωστή πολικότητα. 3. επανατοποθετήστε το κάλυµµα των µπαταριών. Βήµα 2:Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυµµα Προκειµένου να σαρώσετε κάποιο κείµενο αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυµµα ώστε να αποκαλυφθεί η κεφαλή ανάγνωσης. Βεβαιωθείτε ότι επανατοποθετήσατε το κάλυµµα όταν τελειώσετε τη σάρωση.

4 Βασικές εντολές για το SuperPen Τα κουµπιά του SuperPen και οι λειτουργίες τους Το πληκτρολόγιο διαθέτει επτά κουµπιά όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία Παρακάτω φαίνονται οι λειτουργίες τους. πλήκτρο Λειτουργία Ανοίγει και κλείνει το SuperPen. Εισάγει µια επιλογή από το µενού η µια εντολή. Αλλάζει την κατάσταση του SuperPen σε κατάσταση σάρωσης η διόρθωσης. Τικάρει και ξε-τικάρει το checkbox. το σύµβολο ( ) εµφανίζεται όταν είναι επιλεγµένο. Σας επιστρέφει στο προηγούµενο µενού. Κλείνει ένα παράθυρο υπενθύµισης ή ένα πλαίσιο κειµένου. Σας βγάζει από το µενού διόρθωσης (Edit Menu). Ανοίγει το µενού διόρθωσης όταν βρίσκεστε στην κατάσταση διόρθωσης (Edit mode) όταν χρησιµοποιείτε τις εφαρµογές Σηµειώσεων (Notes) και πινάκων (Tables). Μετακινεί στην προηγούµενη γραµµή σε ένα µενού, λίστα, αρχείο ή ορισµό. Στους πίνακες: όταν πατηθεί διαρκώς σας µετακινεί στην κορυφή µιας στήλης Μετακινεί στην επόµενη σε ένα µενού, λίστα, αρχείο ή ορισµό. Στους πίνακες: όταν πατηθεί διαρκώς σας µετακινεί στο τέλος µιας στήλης

5 Σας µετακινεί δεξιά µέσα σε µια επιλογή, γραµµή κειµένου ή πίνακα. Τικάρει και ξε-τικάρει το checkbox. Το σύµβολο ( ) εµφανίζεται όταν είναι επιλεγµένο. Στην κατάσταση διόρθωσης: όταν πατηθεί 2 φορές σας µεταφέρει στο τέλος µιας γραµµής. Σε πίνακες : όταν πατηθεί διαρκώς σας µεταφέρει στο τέλος µιας γραµµής. Στην εφαρµογή Quicktionary: σας µεταφέρει στην επόµενη λέξη που έχετε σαρώσει, αν έχετε σαρώσει πάνω από µία. Σας µετακινεί δεξιά µέσα σε µια επιλογή, γραµµή κειµένου ή πίνακα. Τικάρει και ξε-τικάρει το checkbox. Το σύµβολο ( ) εµφανίζεται όταν είναι επιλεγµένο. Στην κατάσταση διόρθωσης: όταν πατηθεί 2 φορές σας µεταφέρει στην αρχή µιας γραµµής. Στην λίστα εµφάνισης διευθύνσεων (View Addresses list), εµφανίζει το µενού για τη λειτουργία των διευθύνσεων. Στη λίστα εµφάνισης κόµβων διαδικτύου (View Links list), εµφανίζει το µενού της λειτουργίας των κόµβων διαδικτύου. Σε πίνακες : όταν πατηθεί διαρκώς σας µεταφέρει στην αρχή µιας γραµµής. Εµφανίζει τις επιλογές σάρωσης στη λειτουργία εισαγωγής νέας διεύθυνσης ή κόµβου. ιαγράφει το προεπιλεγµένο όνοµα αρχείου στις σηµειώσεις (Notes/New File). Στο Quicktionary: σας µεταφέρει στην προηγούµενη λέξη που έχετε σαρώσει, αν έχετε σαρώσει και δει πάνω από µία ιπλό κλικ Για να κάνετε διπλό κλικ σε ένα κουµπί µε βελάκι πατήστε το 2 φορές γρήγορα. Παρατεταµένο πάτηµα Πατήστε ένα κουµπί και κρατήστε το πατηµένο για λίγο. Περιήγηση στα µενού τις επιλογές και τις λίστες Το κεντρικό µενού (Main Menu) του SuperPen περιέχει όλες τις εφαρµογές και λειτουργίες που έχουν εγκατασταθεί στο SuperPen σας. Όταν επιλέγετε ένα αντικείµενο από το µενού, ένα υποµενού εµφανίζεται,από το οποίο µπορείτε να επιλέξετε µια συγκεκριµένη επιλογή.μερικές από τις επιλογές αυτές µπορεί να έχουν επιπλέον υποµενού. Για να διαλέξετε ένα αντικείµενο από µια επιλογή ή µια λίστα 1. περιηγηθείτε στο µενού χρησιµοποιώντας ή.

6 2. πιέστε. Για να επιλέξετε το κουµπί OK: 3. µετακινηθείτε στο κουµπί OK,χρησιµοποιώντας ή αν χρειάζεται. Το κουµπί τότε είναι µαρκαρισµένο. 4. πιέστε. Συνδέοντας το SuperPen µε Υπολογιστή Εναλλαγή πληροφοριών ανάµεσα στο SuperPen σας και στον υπολογιστή σας µπορεί να γίνει είτε µέσω του καλωδίου QuickLink είτε µέσω της θύρας υπερύθρων. Αν θέλετε να χρησιµοποιήσετε τη θύρα υπερύθρων, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να έχει ενσωµατωµένη θύρα υπερύθρων ή µια εξωτερική συνδεδεµένη. Συνδέοντας το καλώδιο επικοινωνίας QuickLink Το καλώδιο επικοινωνίας QuickLink έχει ένα βύσµα σε κάθε του άκρη, το οποίο πρέπει να συνδεθεί µε την αντίστοιχη υποδοχή: 9-πινο σειριακό βύσµα για σύνδεση µε τη σειριακή θύρα του υπολογιστή. Βύσµα «καρφί» για σύνδεση µε το SuperPen. Χρησιµοποιώντας το CD-ROM του SuperPen Το CD-ROM µπορεί να χρησιµοποιηθεί για τις παρακάτω λειτουργίες: Εγκατάσταση της εφαρµογής QuickLink Desktop στον υπολογιστή σας Προσθήκη ενός λεξικού στο SuperPen Προσθήκη νέας γλώσσας περιβάλλοντος λειτουργίας Μαθαίνοντας να σαρώνετε µε τη χρήση της εφαρµογής Quicktionary Για να σαρώσετε κείµενο µε τη βοήθεια της εφαρµογής Quicktionary: 1. Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυµµα.πατήστε για να ανοίξετε το SuperPen. The Το βασικό µενού (Main Menu) εµφανίζεται. Εαν οχι πατήστε.

7 2. Πατήστε µέχρι η εφαρµογή Quicktionary να εµφανιστεί ως επιλογή στο µενού. Πατήστε. 3. ιαλέξτε το λεξικό της προτίµησής σας. Αν το SuperPen σας περιέχει περισσότερα από ένα λεξικά, πατήστε ή για να φτάσετε σε αυτό που επιθυµείτε να χρησιµοποιήσετε. 4. Πατήστε. Από δω και στο εξής η εφαρµογή Quicktionary θα ανοίγει αυτόµατα µε αυτό το λεξικό πρώτα. Η οθόνη εισαγωγής εµφανίζεται και απεικονίζει τη γλώσσα στην οποία πρόκειται να σαρώσετε καθώς και το πεδίο εισαγωγής το οποίο είναι διακριτό. Το κόκκινο φως της κεφαλής αρχίζει να αναβοσβήνει δείχνοντας ότι είστε έτοιµοι να σαρώσετε κείµενο. 5. Τοποθετήστε τους µικροκυλίνδρους περίπου 1εκ από την αρχή του δείγµατος κειµένου όπως ακριβώς παρακάτω. 6. Σαρώστε απαλά από αριστερά προς τα δεξιά κρατώντας το µέσον της κεφαλής ευθυγραµµισµένο µε το κέντρο των γραµµάτων στο κείµενο.η εφαρµογή Quicktionary επεξεργάζεται το κείµενο που σαρώσατε και το απεικονίζει στην οθόνη, όπως περιγράφεται παρακάτω. Σηµείωση: αν το κείµενο περιέχει λάθη πατήστε για να επιστρέψετε στην οθόνη εισαγωγής (Input screen) και απλά ξανα-σαρώστε το κείµενο. Βλέποντας το σαρωθέν κείµενο στην οθόνη µετάφρασης Η οθόνη µετάφρασης εµφανίζεται όταν σαρώνετε περισσότερες από µια λέξεις σε µια σάρωση. Χωρίζεται σε δυο τοµείς.ο πάνω εµφανίζει το σαρωθέν κείµενο και ο κάτω την αναφορά του λεξικού που ανταποκρίνεται στην επιλεγµένη λέξη.οι µεταφράσεις ξεκινούν στην επόµενη γραµµή.

8 Selected word Voice icon Headword Part of speech (e.g., noun) Translation Scroll arrow indicates additional translations Scroll arrow indicates additional scanned text Word List sign Για να δείτε τη µετάφραση :: πατήστε για να δείτε τη µετάφραση για κάθε λέξη του σαρωθέντος κειµένου. Πατήστε για να δείτε περισσότερα για τη µετάφραση. Για να µεταφράσετε κι άλλο κείµενο σαρώστε ξανά. Το νέο κείµενο θα αντικαταστήσει το τρέχον. Πατήστε για να δείτε τον ορισµό της επιλεγµένης λέξης σε πλήρη οθόνη. Βλέποντας το σαρωθέν κείµενο στην οθόνη της αναφοράς του λεξικού Η οθόνη αναφοράς του λεξικού απεικονίζει την αναφορά στο λεξικό και τη µετάφραση για µια λέξη. Αν η σαρωθείσα λέξη δεν αντιστοιχεί σε κάποια που υπάρχει στο λεξικό αλλά είναι παράγωγο κάποιας άλλης, τότε εµφανίζεται η αναφορά για την αντίστοιχη λέξη. Η αναφορά του λεξικού για µια λέξη µπορεί να προβληθεί είτε σαρώνοντας µόνο µια λέξη είτε πατώντας κατά τη διάρκεια χρήσης της οθόνης µετάφρασης, όπως φαίνεται παρακάτω: Homonym number Headword Phonetics Word List sign Scroll arrow Part of speech (e.g., noun) Translation Dictionary Entry screen Ρυθµίζοντας το SuperPen για χρήση από αριστερόχειρες: 1. Ανοίξτε το SuperPen και πηγαίνετε από το βασικό µενού (Main Menu) στο µενού προεπιλογών (Preferences menu). Πατήστε. 2. µετακινηθείτε στην επιλογή Right-/Left- Handed. 3. Πατήστε δυο φορές. Η απεικόνιση κάνει στροφή 180 µοιρών. Πατήστε για να επιστρέψετε στο βασικό µενού.

9 Επιλογές βασικού µενού (Main Menu) του SuperPen Το βασικό µενού σας επιτρέπει να χρησιµοποιήσετε τις εφαρµογές QuickLink και Quicktionary, να ρυθµίσετε τις βασικές ρυθµίσεις και τις ρυθµίσεις επικοινωνίας και να δείτε σηµαντικές πληροφορίες σχετικά µε το SuperPen σας. Ανοίξτε το SuperPen για να µπείτε στο βασικό µενού και περιηγηθείτε στις επιλογές του. Σηµείωση: Την πρώτη φορά που ανοίγετε το SuperPen, ανοίγει στο βασικό µενού. Κάθε επόµενη, ανοίγει στη τελευταία χρησιµοποιηθείσα εφαρµογή. Αν θέλετε να ανοίγει στο βασικό µενού πατήστε καθώς ανοίγετε το SuperPen. Επισκόπηση βασικού µενού (Main Menu) Το βασικό µενού περιέχει τις παρακάτω επιλογές: Σηµειώσεις (Notes) Η εφαρµογή των σηµειώσεων σας επιτρέπει να σαρώνετε κείµενο όπως αποσπάσµατα από βιβλία και περιοδικά και να τα αποθηκεύετε στο SuperPen. Μπορείτε µετά µε την εφαρµογή QuickLink να µεταφέρετε το κείµενο στον υπολογιστή σας στο Microsoft Word ή το Microsoft Outlook. Μπορείτε ακόµα να το µεταφέρετε µέσω υπερύθρων σε συσκευή PDA ή κινητό τηλέφωνο. Βιβλίο διευθύνσεων (Address Book) Η εφαρµογή αυτή σας επιτρέπει να σαρώνετε επαγγελµατικές κάρτες και άλλες διευθύνσεις στο SuperPen σας. Οι πληροφορίες αυτές µπορούν επίσης να µεταφερθούν όπως και παραπάνω σε υπολογιστή, PDA ή κινητό τηλέφωνο Κόµβοι διαδικτύου (Internet Links) Η εφαρµογή αυτή σας επιτρέπει να σαρώνετε κόµβους διαδικτύου (διευθύνσεις internet) στο SuperPen σας. Οι πληροφορίες αυτές µπορούν επίσης να µεταφερθούν στην εφαρµογή QuickLink Desktop, στο φάκελο «Αγαπηµένα» ( Favorites ) του Microsoft Internet Explorer, ή στο φάκελο Bookmarks του Netscape Navigator στον υπολογιστή σας Πίνακες (Tables) Η εφαρµογή αυτή σας επιτρέπει να σαρώνετε πίνακες στο SuperPen σας. Μπορείτε µετά να τους µεταφέρετε στην εφαρµογή QuickLink Desktop καθώς και στο Microsoft Excel Απευθείας σάρωση στον υπολογιστή (Scan to PC) Η εφαρµογή αυτή σας επιτρέπει να σαρώνετε κείµενο και να το εισάγετε απευθείας σε µια εφαρµογή των Windows ακριβώς στο σηµείο που βρίσκεται ο κέρσορας στην οθόνη του υπολογιστή.για να συµβεί αυτό πρέπει η εφαρµογή QuickLink Desktop να «τρέχει»

10 Εφαρµογή QuickLink Ενεργοποιεί τη διεργασία QuickLink, η οποία ανταλλάσσει δεδοµένα ανάµεσα στο SuperPen σας και στον υπολογιστή.για να συµβεί αυτό πρέπει η εφαρµογή QuickLink Desktop να «τρέχει». Εφαρµογή Quicktionary Εµφανίζει την οθόνη εισαγωγής (Input screen) του Quicktionary ώστε να µπορείτε να σαρώνετε κείµενο και να χρησιµοποιείτε το λεξικό για να µεταφράσετε το κείµενο του σαρώσατε. Επικοινωνίες αναβάθµισης και ρυθµίσεων µέσω υπολογιστή (PC-Controlled Communications) Ξεκινάει την επικοινωνία µεταξύ του SuperPen σας και του υπολογιστή και σας επιτρέπει να το αναβαθµίσετε, να προθαφαιρέσετε λειτουργίες, ή να βελτιστοποιήσετε το σύστηµα αρχείων του. Προτιµήσεις-Προεπιλογές (Preferences) Περιέχει επιλογές για αλλαγή των ρυθµίσεων του SuperPen, όπως την γλώσσα σάρωσης και τον τύπο των µενού. Πληροφορίες (Information) Εµφανίζει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση του SuperPen σας. Σηµείωση : Αν έχετε εγκαταστήσει επιπλέον εφαρµογές αυτές θα εµφανιστούν επίσης στο βασικό µενού. Χρησιµοποιώντας τις γενικές επιλογές του βασικού µενού (General Main Menu Options) Παρακάτω περιγράφεται η χρήση των µενού των Επικοινωνιών αναβάθµισης και ρυθµίσεων µέσω υπολογιστή, των προτιµήσεων προεπιλογών και των πληροφοριών. Μενού των Επικοινωνιών αναβάθµισης και ρυθµίσεων µέσω υπολογιστή Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να πραγµατοποιήσετε τις παρακάτω λειτουργίες: Προσθαφαίρεση συστατικών και λειτουργιών του SuperPen. Συµπίεση της µνήµης flash του SuperPen. Επανακαθορισµό των εφαρµογών του SuperPen. Εµφάνιση πληροφοριών σχετικών µε τα συστατικά του SuperPen. Για να την ενεργοποιήσετε:

11 1. Αν χρησιµοποιείτε σειριακή θύρα, συνδέστε το SuperPen µε τον υπολογιστή. Αν χρησιµοποιείτε εξωτερική θύρα υπερύθρων βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι συνδεδεµένη στη σειριακή θύρα του υπολογιστή σας. 2. Επιλέξτε PC-Controlled Communications από το Main Menu. The PC-Controlled Communications option in the Main Menu. Press to activate communications mode. When communications mode is active, the display looks like this. Για να βγείτε από την επιλογή πατήστε. Μενού προτιµήσεων- προεπιλογών (Preferences Menu) Το SuperPen περιέχει προεπιλεγµένες ρυθµίσεις για τις γλώσσες σάρωσης και λειτουργικού περιβάλλοντος, τον τύπο των µενού κ.ά. λειτουργίες.μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθµίσεις από το µενού που περιγράφεται εδώ. Γλώσσα σάρωσης (Scanning Language ) Η γλώσσα σάρωσης είναι η γλώσσα που η εφαρµογή QuickLink έχει ρυθµιστεί να αναγνωρίζει.για να την αλλάξετε: 1. Επιλέξτε Scanning Language. 2. µετακινηθείτε στην επιθυµητή γλώσσα και πατήστε. Γλώσσα λειτουργικού περιβάλλοντος (Interface Language) Η γλώσσα λειτουργικού περιβάλλοντος είναι αυτή στην οποία εµφανίζονται τα µηνύµατα και τα µενού του σαρωτή. Για να την αλλάξετε: 1. Επιλέξτε Interface Language. 2. µετακινηθείτε στην επιθυµητή γλώσσα και πατήστε. Ρυθµίσεις επικοινωνίας (Communications Settings) Η επιλογή αυτή περιέχει δυο υποµενού: Συσκευή σύνδεσης (Connection Device) Ορίζει τη συσκευή σύνδεσης που θα χρησιµοποιήσετε για την επικοινωνία του SuperPen µε τον υπολογιστή σας (σειριακή θύρα ή θύρα υπερύθρων). 1. επιλέξτε Connection Device.

12 2. Μετακινηθείτε στη σωστή συσκευή και πατήστε. Ταχύτητα επικοινωνίας (Baud Rate) Ρυθµίζει την ταχύτητα επικοινωνίας του σαρωτή µε τον υπολογιστή και θα πρέπει να είναι η ίδια µε αυτή που έχετε ορίσει στην εφαρµογή QuickLink Desktop.Η προεπιλεγµένη ρύθµιση είναι 115, επιλέξτε Baud Rate. 2. µετακινηθείτε στην επιθυµητή τιµή χρησιµοποιώντας ή. 3. πατήστε. Ρυθµίσεις φωνής (Voice Settings) Περιέχει ρυθµίσεις για το πως θα ακούτε την προφορά των λέξεων. Ένταση (Volume) 1. επιλέξτε Volume. Η µπάρα της έντασης εµφανίζεται. 2. Ρυθµίστε την όπως επιθυµείτε,χρησιµοποιώντας ή. 3. Πατήστε. Τόνος (Pitch) 1. Επιλέξτε Pitch. 2. µετακινηθείτε στην τονικότητα που επιθυµείτε χρησιµοποιώντας ή. Όσο µεγαλύτερος ο αριθµός, τόσο υψηλότερος ο τόνος. 3. Πιέστε. Ταχύτητα ανάγνωσης (Reading Speed) 1. Επιλέξτε Reading Speed. 2. Μετακινηθείτε στην ταχύτητα που επιθυµείτε χρησιµοποιώντας ή. Όσο µεγαλύτερος ο αριθµός, τόσο µεγαλύτερη η ταχύτητα ανάγνωσης. 3. Πιέστε.

13 Χρόνος αυτόµατης διακοπής λειτουργίας (Auto Shut-Off Time ) Το SuperPen αυτόµατα κλείνει µετά από 60 δευτερόλεπτα πλήρους αδράνειας. Για να ρυθµίσετε το χρόνο αυτό: 1. Επιλέξτε Auto Shut-Off Time. 2. Μετακινηθείτε στο χρόνο που επιθυµείτε µε ή. 3. Πατήστε. εξιόχειρες/αριστερόχειρες (Right-/Left-Handed) Ρυθµίστε το SuperPen για χρήση από αριστερόχειρες ή δεξιόχειρες. Η εναλλαγή µεταξύ των δυο αυτών επιλογών περιστρέφει τις ενδείξεις της οθόνης κατά 180 µοίρες. 1. Επιλέξτε Right/Left-Handed. 2. Μετακινηθείτε στην επιλογή που προτιµάτε και πατήστε. Τύπος µενού (Menu Type ) Επιλέξτε το στιλ απεικόνισης που επιθυµείτε για τα µενού: π..χ. µόνο κείµενο, µόνο εικόνες ή και τα δυο. 1. Επιλέξτε Menu Type. 2. µετακινηθείτε στον τύπο που επιθυµείτε και πατήστε. Χρόνος παρατεταµένης πίεσης πλήκτρου (Long-Press Interval ) Επιλέξτε αυτή τη ρύθµιση για να καθορίσετε το χρονικό διάστηµα που χρειάζεται να κρατήσετε ένα πλήκτρο πατηµένο όταν κάνετε παρατεταµένη πίεση πλήκτρου. Αυτό συµβαίνει όταν χρησιµοποιείτε κάποιες εντολές όπως για παράδειγµα κρατώντας πατηµένο το προφέρεται η λέξη που είναι επιλεγµένη. 1. Επιλέξτε Long-Press Interval. Η µπάρα ρύθµισης εµφανίζεται. 2. Μετακινηθείτε στην επιθυµητή ρύθµιση, µε ή. 3. ελέγξτε τη ρύθµιση κρατώντας πατηµένο το µέχρι να δείτε να αναβοσβήνει η οθόνη. Χρόνος διπλού κλικ (Double-Click Interval) Επιλέξτε αυτή τη ρύθµιση για να καθορίσετε το χρονικό διάστηµα που χρειάζεται να περάσει µεταξύ δυο κλικ ενός πλήκτρου για να επιτύχετε διπλό κλικ. 1. Επιλέξτε Double-Click Interval. Η µπάρα ρύθµισης εµφανίζεται 2. Μετακινηθείτε στην επιθυµητή ρύθµιση, µε ή.

14 3. ελέγξτε τη ρύθµιση κάνοντας διπλό κλικ στο µέχρι να δείτε να αναβοσβήνει η οθόνη. Αντίθεση (Contrast) Επιλέξτε αυτή τη ρύθµιση για να ρυθµίσετε την αντίθεση της απεικόνισης στην οθόνη 1. Επιλέξτε Contrast. Η µπάρα ρύθµισης εµφανίζεται. 2. Μετακινηθείτε στην επιθυµητή ρύθµιση, µε ή. 3. Πατήστε. Χρησιµοποιώντας το µενού πληροφοριών (Information Menu) Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για τις παρακάτω καταστάσεις: Κατάσταση µνήµης (Memory Status) Σας δείχνει τη διαθέσιµη µνήµη στο SuperPen. Για να δείτε το µέγεθος της µνήµης που µπορεί να συµπιεστεί (Compact Memory), πιέστε. Η επιλογή αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιµη όταν προσθέτετε συστατικά στο SuperPen, καθώς σας επιτρέπει να αποφασίσετε αν υπάρχει αρκετή ελεύθερη µνήµη. Συµπίεση µνήµης (Compact Memory) Μεγιστοποιεί τον ελεύθερο χώρο στην κάρτα µνήµης του SuperPen συµπιέζοντας τα συστατικά του. Κατάσταση µπαταρίας (Battery Status) Υποδεικνύει το επίπεδο φόρτισης των µπαταριών του SuperPen µέσω διαγράµµατος. Σηµείωση: ελέγξτε συχνά το επίπεδο φόρτισης και αντικαταστήστε τις µπαταρίες αν χρειάζεται ώστε να βελτιστοποιήσετε τη λειτουργία του SuperPen. Σειριακός αριθµός (Serial Number) Εµφανίζει το σειριακό αριθµό της συσκευής σας, ο οποίος µπορεί να σας ζητηθεί αν αγοράσετε εφαρµογές, λεξικά και άλλα συστατικά από το δικτυακό κατάστηµα της WizCom ή άλλους προµηθευτές SuperPen ώστε να γίνει σαφές ότι το συστατικό που πρόκειται να προστεθεί είναι συµβατό µε τη συσκευή σας.

15 Σηµείωση: Ο σειριακός αριθµός είναι επίσης τυπωµένος µέσα στη θήκη των µπαταριών και κάτω από αυτές. Σχετικά (About) Εµφανίζει πληροφορίες σχετικές µε την έκδοση του SuperPen,πληροφορίες δικαιωµάτων χρήσης (copyright), καθώς και την έκδοση του λειτουργικού συστήµατος. Χρησιµοποιώντας το λεξικό Αφού έχετε εγκατεστηµένο και επιλεγµένο ένα λεξικό (όπως εξηγείται παραπάνω) η οθόνη εισαγωγής εµφανίζεται πάντα όταν επιλέγετε την εφαρµογή Quicktionary από το βασικό µενού. Οθόνη εισαγωγής (Input Screen) Η οθόνη εισαγωγής εµφανίζει τη γλώσσα σάρωσης και το πεδίο εισαγωγής. οθόνη εισαγωγής Σαρώστε το κείµενο σύµφωνα µε τις οδηγίες. Η εφαρµογή Quicktionary επεξεργάζεται το κείµενο που σαρώσατε και εµφανίζει τη µετάφραση,όπως εξηγείται παρακάτω. Οθόνη µετάφρασης Η οθόνη µετάφρασης εµφανίζεται όποτε σαρώνετε περισσότερες από µια λέξεις σε µια σάρωση. Χωρίζεται σε δυο τοµείς. Ο πάνω τοµέας εµφανίζει το σαρωθέν κείµενο.ο κάτω εµφανίζει την αναφορά του λεξικού που ανταποκρίνεται στην επιλεγµένη λέξη. Οι µεταφράσεις ξεκινούν στην επόµενη γραµµή. Homonym Number Selected word Voice icon Headword Part of speech (e.g., noun) Translation Scroll arrow indicates additional translations Scroll arrow indicates additional scanned text Word List sign οθόνη µετάφρασης

16 Χρησιµοποιώντας την οθόνη µετάφρασης 1. Πατήστε και για να µετακινηθείτε κατά µήκος του σαρωθέντος κειµένου. Ένα δεξί βέλος στο τέλος του κειµένου σας δείχνει ότι µπορείτε να µετακινηθείτε δεξιά για να δείτε τη συνέχεια του κειµένου. Όταν µετακινείστε δεξιά, ένα αριστερό βέλος σας δείχνει ότι µπορείτε να µετακινηθείτε αριστερά για να δείτε το προηγούµενο τµήµα του κειµένου. Η αναφορά του λεξικού και η µετάφραση κάθε επιλεγµένης λέξης εµφανίζονται στο κάτω µέρος της οθόνης.αν η επιλεγµένη λέξη είναι παράγωγο άλλης, εµφανίζεται η αναφορά του λεξικού που ανταποκρίνεται περισσότερο σε αυτήν. Αν είναι η πρώτη λέξη από ένα ιδίωµα, τότε εµφανίζεται όλο το ιδίωµα. Σηµείωση : Αν µετακινηθείτε στο εικονίδιο,τότε προφέρεται όλη η γραµµή του κειµένου. 2. Πατήστε και για να µετακινηθείτε σε όλες τις µεταφράσεις που υπάρχουν στο κάτω µέρος της οθόνης. 3. Για να δείτε την αναφορά του λεξικού χωρίς το σαρωθέν κείµενο πιέστε. Μπορείτε να σαρώσετε ξανά. Το νέο κείµενο θα αντικαταστήσει το παλιό. Οθόνη αναφοράς του λεξικού Αυτή η οθόνη εµφανίζει την αναφορά του λεξικού και τις µεταφράσεις για µια µεµονωµένη λέξη. Αν σαρώσετε µόνο µια λέξη, τότε θα µεταφερθείτε αυτόµατα στην οθόνη αναφοράς λεξικού. Αν πατήσετε από την οθόνη µετάφρασης θα µεταφερθείτε στην οθόνη αναφοράς λεξικού. Μπορείτε να σαρώσετε ξανά. Το νέο κείµενο θα αντικαταστήσει το παλιό. Επεξήγηση αναφορών λεξικού Μια αναφορά λεξικού περιλαµβάνει τα παρακάτω στοιχεία: Homonym number Headword Phonetics Part of speech (e.g., noun) Translation Dictionary Entry screen Word List sign Scroll arrow Λήµµα (Headword) µια απλή ή σύνθετη λέξη καταχωρηµένη στο λεξικό. Για να ακούσετε το λήµµα που εµφανίζεται στην οθόνη πατήστε Αριθµός οµωνύµου (Homonym number) Όταν η σαρωθείσα λέξη ανταποκρίνεται σε περισσότερες από µια καταχωρήσεις µε διαφορετικό νόηµα,τότε κάθε µία από τις επεξηγήσεις του λήµµατος έχει το δικό της αριθµό.

17 Φωνητική (Phonetics)- Η φωνητική εκφορά του λήµµατος. είτε και την επιλογή help του µενού του quicktionary. Μέρος του λόγου (Part of speech) διευκρινίζει τι µέρος του λόγου είναι το λήµµα, π.χ. ρήµα, ουσιαστικό κλπ. Κάποιες καταχωρίσεις αντιστοιχούν σε περισσότερα από ένα µέρη του λόγου.όταν το σύµβολο εµφανίζεται στα δεξιά µιας µετάφρασης, µετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε και τις υπόλοιπες καταχωρήσεις. Ιδιώµατα (Idioms) Εκφράσεις,περιφράσεις,και ουσιαστικά µε περισσότερες από µια λέξεις που περιέχουν το λήµµα. Εµφανίζονται κάτω από τη µετάφραση του λήµµατος. Translation of idiom Dictionary Entry displaying idiom Last translation of headword First idiom Additional idioms Χρησιµοποιώντας το µενού Quicktionary Το µενού Quicktionary περιέχει τέσσερις επιλογές. Για να εµφανίσετε αυτό το µενού πηγαίνετε στην οθόνη εισαγωγής και πατήστε. Οι επιλογές αυτές είναι: Λεξικό (Dictionary) Το λεξικό (Dictionary) περιέχει µια σειρά από εργαλεία, καθώς και επιλογές αλλαγής του τρέχοντος λεξικού. Ιστορικό (History) Αυτή η επιλογή εµφανίζει µια λίστα µε τις πιο πρόσφατα µεταφρασµένες λέξεις για όλα τα λεξικά του σαρωτή µε την τελευταία από αυτές στην κορυφή της λίστας. Για να επιλέξετε µια από αυτές και να δείτε τη µετάφρασή της : 1. Επιλέξτε Dictionary, και µετά History. 2. Μετακινηθείτε στην λέξη που επιθυµείτε. 3. Πατήστε. Η καταχώρηση στο λεξικό εµφανίζεται. 4. Πατήστε για να επιστρέψετε στη λίστα του ιστορικού. 5. Πατήστε ξανά για να επιστρέψετε στο µενού του λεξικού, και ξανά για να επιστρέψετε στο µενού του Quicktionary. Στο ιστορικό αποθηκεύονται µέχρι 80 λέξεις. Όταν η λίστα γεµίσει, για κάθε νέα λέξη που εισάγεται διαγράφεται η πιο παλιά από τις καταχωρηµένες στο ιστορικό.

18 Γειτονικές εισαγωγές (Adjacent Entries) Αυτή η επιλογή εµφανίζει µια λίστα µε όλα τα λήµµατα στο τρέχον λεξικό τοποθετώντας σας στην τελευταία λέξη που µεταφράστηκε ή στην τελευταία λέξη από το ιστορικό που επιλέξατε. Αν δεν έχετε µεταφράσει κάποια λέξη στην τρέχουσα χρήση του λεξικού, σας µεταφέρει στην πρώτη λέξη του λεξικού. 1. Επιλέξτε Dictionary, και µετά Adjacent Entries. 2. Μετακινηθείτε στη λέξη που επιθυµείτε 3. Πατήστε. Η αναφορά του λεξικού εµφανίζεται. 4. Πατήστε για να επιστρέψετε στην λίστα των γειτονικών εισαγωγών. 5. Πατήστε για να επιστρέψετε στο µενού του λεξικού και πατήστε ξανά για να επιστρέψετε στο µενού Quicktionary. Επιλογή Λεξικού (Select Dictionary) επιλέξτε το για να αλλάξετε το τρέχον λεξικό. 1. Επιλέξτε Dictionary, κατόπιν Select Dictionary. Εµφανίζεται το µενού µε τα διαθέσιµα λεξικά. 2. Μεταφερθείτε στο λεξικό που επιθυµείτε και πατήστε. Η οθόνη εισαγωγής εµφανίζεται. Καθαρισµός Ιστορικού (Reset History) Επιλέξτε το για να διαγράψετε όλες τις καταχωρήσεις από το ιστορικό. Προεπιλογές- Προτιµήσεις (Preferences) Το µενού αυτό περιέχει επιλογές για τη ρύθµιση των ιδιοτήτων του λεξικού. Μπορείτε να αλλάξετε περισσότερες από µια κάθε φορά. Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές, πατήστε για να επιστρέψετε στο µενού Quicktionary. Οι επιλογές είναι οι παρακάτω:

19 Αντιστροφή (Inverse) Επιλέξτε αυτή την προεπιλογή αν σαρώνετε κείµενο µε ανοιχτόχρωµα γράµµατα σε σκούρο φόντο. Για να επιλέξετε και να απο-επιλέξετε την επιλογή,πατήστε, ή. = επιλεγµένη, ένα εµφανίζεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης εισαγωγής, το οποίο σηµαίνει ότι η συσκευή είναι σε κατάσταση αντιστροφής σάρωσης και το κόκκινο φωτάκι της κεφαλής ανάγνωσης αναβοσβήνει ταχύτατα. Μειωµένη απεικόνιση (Reduced Display) Αυτή η επιλογή καθορίζει αν όλα τα στοιχεία απεικονίζονται στην οθόνη µαζί µε την µετάφραση.όταν η µειωµένη απεικόνιση είναι επιλεγµένη, συγκεκριµένα στοιχεία όπως τα φωνητικά, δεν απεικονίζονται. Για να επιλέξετε και να απο-επιλέξετε τη µειωµένη απεικόνιση,πιέστε, or. = επιλεγµένη. Αυτόµατη προφορά (Auto Speak) Όταν είναι επιλεγµένη κάθε λέξη που έχει σαρωθεί προφέρεται αυτόµατα τη στιγµή που την επιλέγετε να µεταφραστεί. Για να επιλέξετε και να απο-επιλέξετε την αυτόµατη προφορά, πατήστε,, or. = επιλεγµένη. Πλήθος Γραµµών ανά µετακίνηση ( Line(s) Per Scroll) Η επιλογή αυτή σας επιτρέπει να ορίσετε πόσες γραµµές ταυτόχρονα θα µετακινείστε στις οθόνες µετάφρασης και αναφορών λεξικού. Για να αλλάξετε τον αριθµό τους, πιέστε ή. Μπορείτε να µετακινείστε κατά 1,2 ή 3 γραµµές κάθε φορά. Βοήθεια (Help) Η επιλογή αυτή περιέχει πληροφορίες για το τρέχον λεξικό.αφού δείτε κάθε πληροφορία, πατήστε για να επιστρέψετε στο µενού της βοήθειας και πιέστε ξανά για να επιστρέψετε στο µενού Quicktionary. Οι πληροφορίες του µενού Help περιλαµβάνουν: Βασικό µενού (Pen Main Menu) Επιλέξτε το για να δείτε τι βασικό µενού. Μενού διορθώσεων Quicktionary (The Quicktionary Edit Menu) Επιπλέον των βασικών επιλογών του µενού διορθώσεων, αυτό το µενού περιέχει: Καθαρισµός κειµένου (Clear Text) Επιλέξτε Clear για να διαγράψετε το κείµενο από την οθόνη εισαγωγής.

20 Χειροκίνητη εισαγωγή κειµένου Το SuperPen διαθέτει δυο τρόπους αυτόµατης εισαγωγής χαρακτήρων: τη µπάρα χαρακτήρων και την Opticard. Αν θέλετε να διορθώσετε ένα χαρακτήρα σε µια πρόταση που µόλις σαρώσατε, προτιµήστε τη µπάρα χαρακτήρων. Αν θέλετε να εισάγετε µια ολόκληρη πρόταση ή λέξη προτιµήστε την Opticard. Η µπάρα χαρακτήρων είναι προσπελάσιµη όταν είστε στην κατάσταση διόρθωσης (Edit mode) πατώντας. Οι χαρακτήρες που εισάγετε τοποθετούνται στην θέση που βρίσκεται ο κέρσορας. Για να χρησιµοποιήσετε την Opticard, σαρώστε πρώτα το Opticard key. Οι χαρακτήρες που εισάγετε τοποθετούνται στην θέση που βρίσκεται ο κέρσορας. Χρησιµοποιώντας την µπάρα χαρακτήρων Η µπάρα χαρακτήρων λειτουργεί είτε στην κατάσταση εισαγωγής (Insert mode) ή στην κατάσταση Overwrite, ανάλογα µε τη ρύθµιση στο µενού διορθώσεων (Edit Menu). Στην κατάσταση εισαγωγής, κάθε χαρακτήρας που επιλέγετε εισάγεται στη θέση του κέρσορα. Στην κατάσταση Overwrite Κάθε χαρακτήρας που επιλέγετε αντικαθιστά αυτόν που είναι επιλεγµένος. Σύµβολα µπάρας χαρακτήρων Η µπάρα χαρακτήρων περιέχει ένα βασικό σετ χαρακτήρων µε µικρά γράµµατα καθώς επίσης και το παρακάτω σύµβολα: Σηµεία στίξης (Punctuation ) Αν µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήσετε σηµείων στίξης., εισέρχεστε στην ακολουθία των Αριθµητικά σύµβολα (Numerals ) Αν µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήσετε τρέχουσα ακολουθία και οι αριθµοι 0-9 εµφανίζονται., τα αριθµητικά σύµβολα γίνονται η Αλφαβητικοί χαρακτήρες (Alphabet ) Το σύµβολο αυτό (που εµφανίζεται µε λατινικούς χαρακτήρες στο σχετικό σετ χαρακτήρων εµφανίζεται όταν τα σηµεία στίξης ή τα αριθµητικά σύµβολα είναι η ενεργός ακολουθία.για

21 να επανεπιλέξετε τους αλφαβητικούς χαρακτήρες ως την ενεργό ακολουθία χαρακτήρων, µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήστε. Πολλαπλοί χαρακτήρες (Multiple Characters) Το σύµβολο αυτό σηµαίνει ότι είστε στην κατάσταση εισαγωγής πολλαπλών χαρακτήρων. Σε αυτή την κατάσταση µπορείτε να χρησιµοποιείτε την µπάρα χαρακτήρων για να εισάγετε περισσότερους από έναν χαρακτήρες στη θέση του κέρσορα. Η µπάρα χαρακτήρων παραµένει ανοιχτή µέχρι να πατήσετε για να την κλείσετε. Η κατάσταση αυτή είναι η προεπιλεγµένη. Για να την αλλάξετε σε κατάσταση εισαγωγής µονού χαρακτήρα, µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήστε. Το σύµβολο αντικαθίσταται µε αυτό της εισαγωγής µονού χαρακτήρα. Μονός χαρακτήρας (Single Character) Το σύµβολο αυτό σηµαίνει ότι είστε στην κατάσταση εισαγωγής µονού χαρακτήρα Μόλις εισάγετε ένα χαρακτήρα, η µπάρα κλείνει και επιστρέφετε στην κατάσταση διόρθωσης (Edit mode). Για να αλλάξετε σε κατάσταση εισαγωγής πολλαπλών χαρακτήρων µεταφερθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήστε. Το σύµβολο αντικαθίσταται µε αυτό της εισαγωγλης πολλαπλών χαρακτήρων. ιαγραφή (Delete ) Χρησιµοποιήστε το σύµβολο αυτό για να διαγράψετε χαρακτήρες. Σηµείωση : Αν είστε στην κατάσταση εισαγωγής και έχετε ξεπεράσει το όριο των 200 χαρακτήρων, κέρσορας µετακινείται αυτόµατα στο σύµβολο διαγραφής µέχρι να διαγράψετε ένα χαρακτήρα. ιάστηµα (Space Character) Αν µετακινηθείτε στο σύµβολο αυτό και πατήσετε, εισάγεται ένα κενό διάστηµα στη γραµµή κειµένου ή αντικαθίσταται ένας χαρακτήρας µε το κενό. Προσπέλαση της µπάρας χαρακτήρων 1. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε κατάσταση διόρθωσης.αν είστε σε κατάσταση σάρωσης µόνο ( Scan Only), πατήστε για να αλλάξετε σε κατάσταση διόρθωσης 2. Μετακινηθείτε στη θέση στην οποία θέλετε να εισάγετε ή να αντικαταστήσετε χαρακτήρα. 3. Πατήστε. Η µπάρα χαρακτήρων ανοίγει και η γραµµή κειµένου που διορθώνετε εµφανίζεται από πάνω ή από κάτω της. 4. Πατήστε ή για να µετακινηθείτε κατά µήκος της µπάρας χαρακτήρων. Καθώς µετακινείστε από χαρακτήρα σε χαρακτήρα, κάθε χαρακτήρας φωτίζεται και εµφανίζεται στη γραµµή του κειµένου.

22 5. Πατήστε για να επιλέξετε το φωτισµένο χαρακτήρα.εισάγεται στη γραµµή κειµένου όταν ο χαρακτήρας δε φωτίζεται. 6. Αν είστε στην κατάσταση εισαγωγής πολλαπλών χαρακτήρων µπορείτε να εισάγετε κι άλλους χαρακτήρες.όταν τελειώσετε πατήστε για να κλείσετε την µπάρα χαρακτήρων. Αν είστε στην κατάσταση εισαγωγής µονού χαρακτήρα η µπάρα θα κλείσει αυτόµατα. Εισάγοντας παραλλαγµένους χαρακτήρες Για να εισάγετε παραλλαγµένους χαρακτήρες (κεφαλαία ή µε τόνο): 1. Μετακινηθείτε στο γράµµα στη µπάρα χαρακτήρων. 2. Πατήστε ή. Η µπάρα χαρακτήρων αντικαθίσταται από µια λίστα µε παραλλαγές του επιλεγµένου γράµµατος. Πατώντας διαλέγετε όλα τα κεφαλαία ενώ πατώντας διαλέγετε όλα τα µικρά γράµµατα. 3. Μετακινηθείτε στην παραλλαγή που επιθυµείτε χρησιµοποιώντας ή. 4. Πατήστε. Σηµείωση: Για να βγείτε από την ακολουθία χωρίς να επιλέξετε τίποτα, πιέστε ξανά. ή Χρησιµοποιώντας την Opticard Η Opticard, κάρτα οπτικής εισαγωγής χαρακτήρων, η οποία βρίσκεται στο πίσω µέρος της θήκης του SuperPen, είναι ένα πληκτρολόγιο του οποίου τα πλήκτρα µπορούν να σαρωθούν. Όταν βρίσκεστε στην κατάσταση οπτικής εισαγωγής ( Opticard mode) και σαρώσετε ένα από τα bar code πάνω στην κάρτα, ο σαρωτής εισάγει το χαρακτήρα στο σηµείο που βρίσκεται ο κέρσορας. Μπορείτε να χρησιµοποιείτε την Opticard για να διορθώσετε σαρωθέν κείµενο.επίσης θα σας φανεί χρήσιµη όταν λέξεις ή φράσεις δεν µπορούν να σαρωθούν γιατί είναι πολύ µεγάλα τα γράµµατα, είναι χειρόγραφα είτε έχουν φόντο που το SuperPen δε µπορεί να σαρώσει. Για να τη χρησιµοποιήσετε : 1. Βεβαιωθείτε ότι είστε στην κατάσταση διόρθωσης ή σάρωσης µόνο.

23 2. Κρατήστε τη θήκη του SuperPen οριζόντια µε την Opticard προς τα πάνω και τον τίτλο Opticard στα δεξιά 3. Σαρώστε το κλειδί (key) στην κάτω αριστερή γωνία της Opticard, από αριστερά προς τα δεξιά ή αντίστροφα για να ενεργοποιήσετε την κατάσταση οπτικής εισαγωγής.το κόκκινο φως της κεφαλής θα πρέπει να αναβοσβήνει πιο γρήγορα από πριν. 4. Σαρώστε αργά το barcode κάποιου γράµµατος από αριστερά προς τα δεξιά ή αντίστροφα ή απλώς αγγίξτε το µε την άκρη της κεφαλής ανάγνωσης και το γράµµα εµφανίζεται στην οθόνη.μπορείτε να χρησιµοποιήσετε τα παρακάτω πλήκτρα ή συνδυασµούς για να εισάγετε τα γράµµατα που επιθυµείτε: Μικρά γράµµατα: σαρώστε το barcode του γράµµατος. Μεγάλα γράµµατα: σαρώστε πρώτα το shift και µετά το barcode του γράµµατος CAPS LOCK: για να ενεργοποιήσετε/ απενεργοποιήσετε το CAPS LOCK, σαρώστε το Shift δυο φορές. Η ενεργοποίηση του CAPS LOCK σας επιτρέπει να εισάγετε µόνο κεφαλαία γράµµατα. Ctrl : σαρώστε το πριν από κάποιο γράµµα για να εισάγετε µια παραλλαγή του Ctrl + Shift: σαρώστε τα πριν από κάποιο γράµµα για να εισάγετε µια παραλλαγή του στα κεφαλαία. ιάστηµα : Για να εισάγετε ένα κενό διάστηµα, σαρώστε το spc. ιαγραφή : για να διαγράψετε τον προηγούµενο χαρακτήρα σαρώστε το Shift και µετά το del. 5. Συνεχίστε να σαρώνετε χαρακτήρες. 6. Όταν τελειώσετε σαρώστε το κλειδί της Opticard ξανά για να επιστέψετε στην κανονική σάρωση.είστε σε κατάσταση διόρθωσης.( Edit mode). Ή Αν χρησιµοποιείτε την εφαρµογή Quicktionary και θέλετε να µεταφράσετε την λέξη που εισαγάγατε µετακινηθείτε στο GO και πατήστε. Συντήρηση Ενηµέρωση και αναβάθµιση λογισµικού Η µητρική εταιρεία WizCom συχνά διαθέτει ανανεώσεις για το λογισµικό του SuperPen. Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε κατά καιρούς τη σελίδα (http://www.wizcomtech.com) για να δείτε ποιες ενηµερώσεις είναι διαθέσιµες. Για αναβάθµιση του SuperPen και του QuickLink Desktop, επισκεφθείτε : Για να προσθέσετε λεξικά επισκεφτείτε Επιπρόσθετες εφαρµογές µπορούν να βρεθούν στο Third party εφαρµογές µπορούν να βρεθούν στο rd _party_apps.php3.

24 Φροντίδα και καθαρισµός Προστατέψτε το από την έκθεση στον ήλιο, τη ζέστη, την υγρασία και τη σκόνη.μην το χτυπάτε ή πετάτε. ιατηρήστε το στην προστατευτική του θήκη για να αποφύγετε τις γρατσουνιές. ΠΑΝΤΑ να τοποθετείτε το προστατευτικό κάλυµµα της καφαλής ανάγνωσης όταν δεν το χρησιµοποιείτε. Καθαρίστε το µε ένα µαλακό στεγνό πανί. ΜΗ χρησιµοποιείτε οργανικούς διαλύτες. ΠΟΤΕ µην καθαρίζετε ή σκουπίζετε την κεφαλή ανάγνωσης. Περιέχει ένα ευαίσθητο ηλεκτρονικό µάτι που θα µπορούσε να καταστραφεί. Μπαταρίες Το SuperPen χρησιµοποιεί 2 µπαταρίες AAA. Για να τις ελέγξετε επιλέξτε Battery status από το µενού Information. Αν οι µπαταρίες είναι πεσµένες θα εµφανιστεί η διπλανή εικόνα. Όταν κοντεύουν να τελειώσουν το SuperPen κλείνει αυτόµατα. Low Battery Indicator Όταν αλλάζετε µπαταρίες χρησιµοποιήστε µόνο καλής ποιότητας αλκαλικές, αλκαλικές επαναφορτιζόµενες ή επαναφορτιζόµενες υδριδίου του νικελίου /µετάλλου. Επικοινωνία ιαδικτυακός τόπος WizCom Η δικτυακή διεύθυνση της WizCom είναι Πληροφορίες επικοινωνίας µε την wizcom Στο CD-ROM περιέχονται πληροφορίες για το πώς θα επικοινωνήσετε µε την WizCom για επιπλέον πληροφορίες και εξυπηρέτηση πελατών Τεχνική υποστήριξη µπορεί να δοθεί µέσω Για ΗΠΑ, Καναδά Για τον υπόλοιπο κόσµο Για πλήρεις και ενηµερωµένες πληροφορίες επικοινωνίας µπείτε στο:

25 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ SuperPen Επεξεργαστής µνήµη RAM µνήµη ROM µνήµη Flash Υποδοχή για flash memory cards Επικοινωνίες Οπτική κεφαλή ARM 7 TDMI 64 ως 256KB 2MB - 8MB 2MB 2MB/4MB/6MB/8MB (αναβαθµίσιµη) RS232 serial cable and IrDA (including OBEX) 128 pixels γραµµικής παράταξης αισθητήρας εικόνας 400 DPI ανάλυση ιαστάσεις απεικόνισης 61χιλ x 20χιλ/2.4 x x 32 pixel ανάλυση Παροχή ενέργειας υο µπαταρίες AAA 1.5v Βάρος ιαστάσεις 90 γρ. (χωρίς µπαταρίες και κάρτα µνήµης) Μήκος (µε το κάλυµµα): 163 χιλ Πλάτος: 38 χιλ Ύψος: 23 χιλ Χαµηλής κατανάλωσης ενέργειας Συµβατό µε FCC class B Συµβατό µε CE standards UL listed

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 MASTER-MID GPS Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 Εγχειρίδιο GR Εισαγωγή...2 Περιεχόμενα συσκευασίας...2 Επισκόπηση...2 Κουμπιά...3 Ενεργοποίηση συσκευής...3 Απενεργοποίηση συσκευής...3 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ Κεραία οθόνη ON/OFF Αλλαγή ταχύτητας συντονισµού Σίγαση Αύξηση έντασης φωνής Πλήκτρο FM ιαγραφή/επιστροφή Μείωση έντασης φωνής Εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

IR-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Οδηγίες Χρήσης

IR-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Οδηγίες Χρήσης IR-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Οδηγίες Χρήσης 1. Περιεχόμενα 1.Περιεχόμενα 2.Δομή των οδηγιών χρήσης 3.Αρχική εγκατάσταση του προϊόντος 3.1.Περιγραφή του συστήματος 3.2.Εγκατάσταση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 1 Απαιτήσεις συστήματος 2 Γενική επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση 2. Εισαγωγή 3. Σύνδεση 4. Ρυθµίσεις 2.1 Περιοχή εργασιών και πλοήγησης 2.2 Περιοχή απεικόνισης "Λεπτοµέρειες" 2.3 Περιοχή απεικόνισης "Στατιστικά" 4.1 Προφίλ 4.2 ίκτυο 4.2.1

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόµενα της συσκευασίας. Ελληνική Έκδοση. Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel

Εισαγωγή. Περιεχόµενα της συσκευασίας. Ελληνική Έκδοση. Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel JB000160 Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 Megapixel Sweex Εισαγωγή Σας ευχαριστούµε που προτιµήσατε την ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel της Sweex. Σας συνιστούµε να διαβάσετε πρώτα προσεκτικά αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade One version 1.1

ZTrade One version 1.1 ZTrade One version 1.1 Περιεχόμενα 1. Πλοήγηση 2. Κατάσταση Εφαρμογής 3. Λίστα Μετοχών 4. Χαρτοφυλάκια 5. Ξένοι Δείκτες 6. Τεχνική Ανάλυση 7. Ειδοποιήσεις 8. Ρυθμίσεις 1. Πλοήγηση Η εφαρμογή οργανώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE INTERNET PHONE A.S. DRIGAS Applied Technologies Department NCSR DEMOKRITOS Ag. Paraskevi GREECE dr@imm.demokritos.gr http://imm.demokritos.gr Το Internet Phone θέτει καινούργια δεδοµένα για την επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ευθυγράµµιση των κασετών εκτύπωσης χωρίς υπολογιστή Ολοκληρώστε την εγκατάσταση του υλικού εξοπλισµού σύµφωνα µε τα βήµατα που περιγράφονται στο Φυλλάδιο εγκατάστασης. Συνεχίστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) Πρόγραμμα για τον Προγραμματισμό των Μηχανών D.P.S. S-800, Open Cash και S-710 μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z3. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Αγγίξτε τα «άκρα» με τη δική σας μουσική. Αισθανθείτε ελεύθερος

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Απαιτήσεις συστήματος IBM συμβατό PC με επεξεργαστή Pentium III 700 MHz ή ανώτερο Τουλάχιστον 256 MB RAM Τουλάχιστον 30 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office...

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 31 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 37 5 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail

Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης λειτουργιών σάρωσης XE3024EL0-2 Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει οδηγίες για: Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail στη σελίδα 1 Εγκατάσταση της λειτουργίας Σάρωση σε θυρίδα

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό Διαχείρισης Περιεχομένου

Λογισμικό Διαχείρισης Περιεχομένου Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή για να εισάγετε, οργανώσετε και να δείτε βίντεο, κατεβάστε το λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου (συμβατό μόνο με PC). Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.fisher-price.com/kidtough

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Περιγραφή. 1. STOP (Διακοπή αναπαραγωγής/επαναφορά λειτουργίας)

ΕΛΛΗΝΙΚA. Περιγραφή. 1. STOP (Διακοπή αναπαραγωγής/επαναφορά λειτουργίας) ΕΛΛΗΝΙΚA Περιγραφή 1. Ένδειξη φωνητικού καταλόγου 2. Ένδειξη ποιότητας εγγραφής 3. Ένδειξη περιβάλλοντος ηχογράφησης 4. Ένδειξη ταχύτητας αναπαραγωγής 5. Ένδειξη αριθμού/κωδικού αρχείου 6. Ένδειξη αναπαραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων EBSCO ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων EBSCO ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Οδηγός Χρήσης Απρίλιος, 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ EBSCO... 3 1. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ADOBE DIGITAL EDITIONS... 3 2. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Η-ΒΙΒΛΙΩΝ... 4

Διαβάστε περισσότερα

TeleCost Hotel για Panasonic TDA

TeleCost Hotel για Panasonic TDA TeleCost Hotel για Panasonic TDA 1. Οδηγίες Εγκατάστασης του Λογισμικού του Συστήματος Telecost Hotel Γενικά Για την εγκατάσταση του Λογισμικού του Συστήματος TeleCost HL θα πρέπει να ακολουθηθούν συνοπτικά

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word Βόλος, Νοέμβριος 2008 To Microsoft Word (έκδοση 2003) είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου, με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το

Διαβάστε περισσότερα

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Πνευματικά Δικαιώματα 2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Περιεχόμενα 1. Samsung PC Studio...4 1.1. Απαιτήσεις συστήματος...4 1.2. Χαρακτηριστικά του PC Studio...4 2.

Διαβάστε περισσότερα

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε το σύστημα εντοπισμού / παρακολούθησης πορείας Trakky Personal. Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα του επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη!

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη! ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2014 Α Μαθαίνω τον υπολογιστή μου Ανακαλύπτω Ο υπολογιστής στην πράξη! Ο υπολογιστής στην πράξη! Επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Επαναφόρτιση Μπαταρίας Λιθίου. Άναμμα/Σβήσιμο. Διακόπτης Κλειδώματος. Σύνδεση USB

Επαναφόρτιση Μπαταρίας Λιθίου. Άναμμα/Σβήσιμο. Διακόπτης Κλειδώματος. Σύνδεση USB Επαναφόρτιση Μπαταρίας Λιθίου 1. Συνδέστε τη μια άκρη του καλωδίου USB στο MEGA PLAYER 521, την άλλη άκρη στον προαιρετικό προσαρμογέα (adapter) και συνδέστε το με πρίζα Εναλλασσόμενου Ρεύματος. (ή συνδέστε

Διαβάστε περισσότερα

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr Συσκευή καταγραφής εικόνας DVR-422 Οδηγίες χρήσης 1 Χειριστήρια και µέρη της συσκευής Ενδεικτικό φόρτισης Ενδεικτικό λειτουργίας Οθόνη Έναρξη λειτουργίας Ακροδέκτης τροφοδοσίας Κουµπί ΟΚ Κουµπί Μενού Μικρόφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης. Smart TV box

Οδηγός χρήσης. Smart TV box Smart TV box CPU: Τετραπύρηνη έως 1.6 GHz RAM: 2 GB, ROM: 8 GB μνήμη flash Android Jelly Bean 4.2 OS Wi-Fi 802.11b/g/n + LAN RJ45 Τηλεχειριστήριο υπερύθρων Υποστήριξη για κάρτα microsdhc Google Play Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Microsoft Internet Explorer 9.0 ανοιχτεί) ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear στη σωστή γραμμή. 3. Κάντε κλικ στο Επιλογές Internet και επιλέξτε την καρτέλα Γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτή τη συσκευή αναπαραγωγής MP3 Sweex. Με αυτή την ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΗΓΟΡΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ACER n35

ΓΡΗΓΟΡΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ACER n35 Για όποιον αρχίζει τώρα Προειδοποίηση: για την αρχική χρήση θα πρέπει να φορτίσετε την φορητή συσκευή χειρός για περίπου 4 ώρες. Προσοχή: Πριν εγκαταστήσετε και χρησιµοποιήσετε την συσκευή, διαβάστε και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1 Σελίδα 1 ΓΕΝΙΚΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το GRS-1 της TOPCON διαθέτει λειτουργικό σύστημα Windows CE NET 6.1 παρέχοντας την δυνατότητα εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής και λογισμικού έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND 1. Ένδειξη συχνότητας/ ώρας 2. Ένδειξη μπάσου 3. Ένδειξη FM 4. Ένδειξη έντασης σήματος 5. Ένδειξη λειτουργίας για το ξυπνητήρι 6. Ένδειξη λειτουργίας αυτόματης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Έκδοση 1.0 Δημιουργός Εκδότης, 2008 SIEM Τηλ. 210-7299571, Φαξ: 210-7299572 email: siem@siem.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο TVGo DVB-T02PRO

Ελληνικά. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο TVGo DVB-T02PRO Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο TVGo DVB-T02PRO Ελληνικά 1.1 Εισαγωγή Το TVGo DVB-T02PRO μπορεί να μετατρέψει τον φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή σας σε μία προσωπική ψηφιακή τηλεόραση και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ O προγραμματιστής μπαταρίας μίας βαλβίδας SVC αποτελεί την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου απαιτείται αξιόπιστη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ USB 2.0 Adaptor για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Επιτρέπει σύνδεση στο PC συσκευών που διαθέτουν υποδοχές SATA/ IDE μέσω USB2.0

Διαβάστε περισσότερα

I. Μαθαίνοντας τη κάμερά σας 1. Διευθέτηση και εγκατάσταση

I. Μαθαίνοντας τη κάμερά σας 1. Διευθέτηση και εγκατάσταση I. Μαθαίνοντας τη κάμερά σας 1. Διευθέτηση και εγκατάσταση 1 1 Κουμπί οθόνης Κουμπί ενεργοποίησης / 2 απενεργοποίησης οθόνης υγρών Κουμπί λειτουργίας (DV / 3 DSC) 4 Κουμπί διαφράγματος 5 Άνω κουμπί 6 Κουμπί

Διαβάστε περισσότερα

JABRA MOVE WIRELESS ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ. jabra.com/movewireless ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ jabra.com/movewireless 1. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ:...3 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 4 3. ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ...5 3.1 ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΨΟΥΣ 4. ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ... 6 4.1 ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΠΑΤΑΡΊΑΣ 5. ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ...7

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z1. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Φορητό ηχείο με λειτουργία line-in και θύρα micro SD/SDHC

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Περιγραφή και επεξήγηση της χρήσης του χώρου διαχείρισης της ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες 1 Περιεχόμενα Είσοδος στο χώρο διαχείρισης...3 Επεξεργασία της σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ενημέρωσης Λογισμικού Bluetooth Windows 7

Εγχειρίδιο Χρήσης Ενημέρωσης Λογισμικού Bluetooth Windows 7 Εγχειρίδιο Χρήσης Ενημέρωσης Λογισμικού Bluetooth Windows 7 Ισχύει για προϊόντα από το 2012 και μετά CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Αυτό το εγχειρίδιο περιγράφει τα βήματα που απαιτούνται για την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100 Οδηγός χρήστη Owner s Guide December 6, 2010 NSOG-1.0-100 2 2 Νομικές πληροφορίες Legal Πνευματικά δικαιώματα 2011 Google Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Copyright 2010 Google Inc. All rights reserved.

Διαβάστε περισσότερα

Πλοήγηση www / Με τον Internet Explorer

Πλοήγηση www / Με τον Internet Explorer Πλοήγηση www / Με τον Internet Explorer Περιεχόμενα 1.Eισαγωγή 2.Το περιβάλλον του Internet Explorer 3.Οδηγίες πλοήγησης 4.Αποθήκευση αρχείων 5.Αγαπημένα 6.Ασφαλής σύνδεση 7.Διακομιστής μεσολάβησης 1.Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το επιλεγμένο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω;

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Ερωτήσεις 1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Απαντήσεις Υπάρχουν 3 κύριοι πιθανοί λόγοι για αυτό το πρόβλημα: κακή σύνδεση, ακατάλληλη θερμοκρασία, κατεστραμμένη μπαταρία ή τροφοδοτικό. Σε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Turbo-X Digital TV Tuner

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Turbo-X Digital TV Tuner Εγχειρίδιο εγκατάστασης Turbo-X Digital TV Tuner Περιεχόμενα V1.1 Κεφάλαιο 1 : Εγκατάσταση hardware Turbo-X Digital TV Tuner... 1 1.1 Περιεχόμενα συσκευασίας... 1 1.2 Απαιτήσεις συστήματος... 1 1.3 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Desktop Software. Έκδοση: 7.1. Οδηγός χρήσης

BlackBerry Desktop Software. Έκδοση: 7.1. Οδηγός χρήσης BlackBerry Desktop Software Έκδοση: 7.1 Οδηγός χρήσης Δημοσίευση: 2012-06-05 SWD-20120605130440069 Περιεχόμενα Βασικά στοιχεία... 7 Πληροφορίες σχετικά με το BlackBerry Desktop Software... 7 Ρύθμιση του

Διαβάστε περισσότερα

Smart TV stick D2. GR Εγχειρίδιο χρήστη. Android HDMI SmartTV dongle

Smart TV stick D2. GR Εγχειρίδιο χρήστη. Android HDMI SmartTV dongle Smart TV stick D2 Android HDMI SmartTV dongle Διπύρηνο έως 1.6 GHz - RAM: 1 GB, ROM: 4 GB - Android JellyBean 4.2 - WiFi 802.11 b/g/n - Υποστήριξη για κάρτα microsdhc - Google Play - Υποστήριξη ασύρματου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ σ. 1 από 18 _ Εγχειρίδιο ρυθµίσεων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους bibliotecas Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

TYPE-S. Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5. Setup Guide

TYPE-S. Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5. Setup Guide TYPE-S Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5 Setup Guide TYPE-S Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5 Contents Ελληνικά 125 www.logitech.com/support/type-s

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που αγοράσατε τα BT7 ασύρματα ακουστικά της Energy Sistem. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε. Με αυτά τα ακουστικά μπορείτε να ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας NSZ-GS7. Network Media Player. Οι εικόνες επί της οθόνης, οι λειτουργίες και οι προδιαγραφές μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Ξεκινώντας NSZ-GS7. Network Media Player. Οι εικόνες επί της οθόνης, οι λειτουργίες και οι προδιαγραφές μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Ξεκινώντας EL Network Media Player NSZ-GS7 Οι εικόνες επί της οθόνης, οι λειτουργίες και οι προδιαγραφές μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Ξεκινώντας: ON/STANDBY Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ Οδηγίες χρήσης - 20.12.09 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc - 1-1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διαφορικός ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Η Εγκατάσταση της Μονάδας AVerMedia και του Δέκτη TV στο Windows Media Center

Η Εγκατάσταση της Μονάδας AVerMedia και του Δέκτη TV στο Windows Media Center Εγχειρίδιο Χρήστη Η Εγκατάσταση της Μονάδας AVerMedia και του Δέκτη TV στο Windows Media Center Ελληνική ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Όλες οι οθόνες σε αυτήν την τεκμηρίωση αποτελούν εικόνες παραδείγματα. Οι εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Ασύρµατο Τηλέφωνο DECT µε αναγνώριση κλήσης Σύντοµη περιγραφή λειτουργιών ακουστικού Λειτουργία Κλείδωµα / ξεκλείδωµα πλήκτρων Εξωτερική κλήση Εσωτερική κλήση Επανάκληση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων. Πριν την εγκατάσταση... 3. Ελάχιστες απαιτήσεις σε εξοπλισμό... 3 2. Εγκατάσταση... 4

Διαβάστε περισσότερα

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Meridian είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑ Α ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ SELTRON PROMATIC D20 1. Οδηγίες συνδεσµολογίας του ελεγκτή 2. Επισκόπηση και βασικές ενδείξεις του ελεγκτή 3. Ρυθµίσεις του ελεγκτή ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ιαδικασία δικτύωσης PC µέσω modem Στις επόµενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειµένου

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές οδηγίες ασύρματης δικτύωσης

Βασικές οδηγίες ασύρματης δικτύωσης Βασικές οδηγίες ασύρματης δικτύωσης Το εγχειρίδιο αυτό σας βοηθά να εγκαταστήσετε μια ασύρματη σύνδεση μεταξύ του εκτυπωτή και των υπολογιστών σας. Ανατρέξτε στον "Οδηγό Δικτύωσης" στις ηλεκτρονικές Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ TD-2300 SERIES SIGMA SECURITY

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ TD-2300 SERIES SIGMA SECURITY 2011 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ TD-2300 SERIES SIGMA SECURITY 1 Oδηγίες χρήσης TD-2304SE, TD-2308SE, TD-2316ME 2 1. Συνδέσεις 1.1 Πίσω πλευρά TD-2304SE Σχήμα.2.1 πίσω πλευρά καταγραφικού 4 καναλιών

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση για Windows XP και Vista

Εγκατάσταση για Windows XP και Vista LW311 Sweex - Ασύρματος προσαρμογέας LAN Cardbus 300 Mbps Μην εκθέτετε τον ασύρματο προσαρμογέα LAN Cardbus 300 Mbps της Sweex σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή του βασικού παραθύρου του Cubase SE3. Εικόνα 1

Περιγραφή του βασικού παραθύρου του Cubase SE3. Εικόνα 1 Περιγραφή του βασικού παραθύρου του Cubase SE3 Εικόνα 1 Transport panel Προετοιμασία και εκτέλεση ηχογράφησης σε ένα κανάλι MIDI και Quantize 1. Ανοίγουμε το Cubase, πηγαίνουμε στο μενού File και επιλέγουμε

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΛΗΚΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

1. ΠΛΗΚΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ - συσκευή τηλεφώνου x 1 - δέκτης x 1 - καλώδιο Helix x 1 - καλώδιο τηλεφωνικής σύδνεσης x 1 - μπαταρίες ΑΑΑ x 2 - Οδηγίες χρήσης x 1 1. ΠΛΗΚΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

COSMOTE E220 USB Modem (3G HSDPA 3.6Mbps) Εγχειρίδιο Χρήσης

COSMOTE E220 USB Modem (3G HSDPA 3.6Mbps) Εγχειρίδιο Χρήσης COSMOTE E220 USB Modem (3G HSDPA 3.6Mbps) Εγχειρίδιο Χρήσης i Περιεχόµενα Προετοιµασία Ε220...1 Οδηγός Εγκατάστασης...1 Εισαγωγή στην Εφαρµογή Ε220 Manager...3 Υπηρεσίες Internet...4 SMS...4 Κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM )

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM ) AKAI AR321 S ΘΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ 1. Πλήκτρο τροφοδοσίας 2. Πλήκτρο χρονοδιακόπτη 3. Πλήκτρο λειτουργίας 4. Πλήκτρο ήχου 5. Έλεγχος περιστροφής 6. Ρύθμιση φωτισμού 7. Οθόνη LCD 8. Κλίμακα περιστροφής 9. Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν Sweex Wireless Internet Phone. Αυτό το Τηλέφωνο Διαδικτύου σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε γρήγορα και εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθητικό Εγχειρίδιο

Βοηθητικό Εγχειρίδιο AGFN EXPERT LITE Χρηµατιστήριο Αθηνών Χρηµατιστήριο Αξιών Κύπρου Βοηθητικό Εγχειρίδιο Version 7.5.0.322 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 1.1. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ AGFN EXPERTLITE... 2 2. ΣΥΝ ΕΣΗ (LOGIN)... 3

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Επειδή οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Word δεν περιλαμβάνουν στο μενού τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 1. Εισαγωγή Το κείμενο αυτό περιγράφει τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής ZΤrade για την παρακολούθηση των αγορών και την διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Για

Διαβάστε περισσότερα

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10 2.1 Windows XP 1. Τι είναι τα Windows XP; 2. Τι εννοούμε με τον όρο λειτουργικό σύστημα; 3. Αναφέρετε μερικά άλλα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά. 4. Αναφέρετε μερικά από τα βοηθητικά

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter Powerline Adapter Παρακαλούμε σημειώστε! Μην εκθέτετε τον Powerline Adapter σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση επαφή με το φως του ηλίου ή σε άμεση εγγύτητα με συσκευές ακτινοβολίας.

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που σας βοηθά να γράφετε όμορφα κείμενα στα οποία μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, γραφικά ακόμα και ήχους. Aφού γράψετε ένα κείμενο,

Διαβάστε περισσότερα

Antivirus + Firewall

Antivirus + Firewall Panda Antivirus + Firewall NEO Titanium 2007 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα εγγραφή online του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι

Διαβάστε περισσότερα