ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WINLABEL

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WINLABEL"

Transcript

1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WINLABEL ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ Εισαγωγή Στο Πρόγραμμα Διαχείριση Ετικετών 1. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΗ 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ 4. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ 5. ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ 6. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ 7. ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ 8. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΤΑ ΜΝΗΜΗΣ Μορφοποίηση Ετικέτας και Εισαγωγή Δεδομένων 9. ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 10. ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΛΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ 11. BARCODE 12. 2D BARCODE 13. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 14. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΩΡΑΣ 15. ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕΙΡΙΑΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 16. ΣΧΗΜΑΤΑ 17. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ 18. ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

2 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ξεκινώντας το πρόγραμμα μας εμφανίζει την παρακάτω εικόνα. Επιλέγουμε New Label για να δημιουργήσουμε μια καινούρια ετικέτα.

3 Πριν ξεκινήσουμε το σχεδιασμό της ετικέτας μας επιλέγουμε απευθείας εκτύπωση (Direct Print). Η επιλογή να σώσουμε την ετικέτα μας σε κάρτα μνήμης την οποία θα εισάγουμε στον εκτυπωτή σε μεταγενέστερη χρονική περίοδο (Standalone Program) υποστηρίζεται μόνο από τα μοντέλα Wincode LP423A και Wincode LP433A. Εμείς εδώ επιλέγουμε απευθείας εκτύπωση (Direct Print).

4 Αν πατήσουμε κατευθείαν το Finish θα έχουμε το ακόλουθο σφάλμα το οποίο μας προειδοποιεί ότι δεν έχουμε εγκατεστημένο εκτυπωτή. Πατάμε OK για να εγκαταστήσουμε έναν εκτυπωτή στο επόμενο βήμα.

5 Όπως βλέπετε στην κόκκινη γραμμή δεν έχουμε επιλεγμένο κανέναν εκτυπωτή. Θα πατήσουμε λοιπόν το κυκλωμένο κουμπί που λέει Install Printer Driver.

6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΗ (INSTALL PRINTER DRIVER) Στη συνέχεια βλέπουμε το ακόλουθο μήνυμα που μας τονίζει: 1. Να συνδέσουμε τον εκτυπωτή με το ρεύμα 2. Να συνδέσουμε τον εκτυπωτή με τον υπολογιστή 3. Να τον ενεργοποιήσουμε 4. Να πατήσουμε το κυκλωμένο κουμπί Next

7 Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε το μοντέλο του εκτυπωτή μας. Στην προκειμένη περίπτωση εμείς χρησιμοποιούμε έναν Wincode LP423Α series και στη συνέχεια πατάμε Next.

8 Στο τρίτο βήμα μεταφερόμαστε στην παρακάτω εικόνα όπου μας ζητάει να διαλέξουμε σε ποια θύρα (με ποιον τρόπο δηλαδή) έχουμε συνδέσει τον εκτυπωτή μας. Εφόσον χρησιμοποιήσαμε το καλώδιο που παρέχεται με τον εκτυπωτή, τον συνδέσαμε σε μία θύρα USB. Κοιτώντας τη λίστα δίπλα από την USB θύρα, βλέπουμε στην κόκκινη υπογράμμιση να αναγράφεται το μοντέλο του εκτυπωτή μας. Δεξιά στα βελάκια έχουμε την επιλογή να μετονομάσουμε τον εκτυπωτή και να τον Ορίσουμε ως Προεπιλεγμένο (Default Printer) αν θέλουμε όλες τις εκτυπώσεις μας να βγαίνουν σε αυτόν από το συγκεκριμένο μηχάνημα.

9 Παρακάτω έχουμε μια γρήγορη σύνοψη των στοιχείων του εκτυπωτή. Πατώντας Next η εγκατάσταση θα ξεκινήσει.

10 Μόλις εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα, η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί.

11 Μόλις πατήσουμε το κουμπί Finish και επιστρέφουμε στην παρακάτω εικόνα. Εδώ επιλέγουμε τον εκτυπωτή μας από τη λίστα που δείχνει το βελάκι.

12 Στην περίπτωση που η λίστα που δείχνει το βελάκι είναι κενή, πατάμε το κουμπί Refresh στα δεξιά, για να εμφανιστεί ο εκτυπωτής μας. Στη συνέχεια πατάμε το Finish στην κάτω πλευρά.

13 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ (NEW LABEL) Στην καρτέλα Measurement ορίζουμε τη μονάδα μέτρησης για τις ετικέτες μας. Εμείς επιλέγουμε τα χιλιοστά (mm).

14 Στην παρακάτω εικόνα, στην καρτέλα Page επιλέγουμε τις διαστάσεις της ετικέτας μας. Στο πρώτο βελάκι διαλέγουμε την επιλογή Custom για να φτιάξουμε τη δική μας ετικέτα. Στο κουτάκι Width βάζουμε το Πλάτος της ετικέτας μας και στο κουτάκι Height βάζουμε το μήκος της. Στα δύο τελευταία βελάκια με τη σήμανση Α διαλέγουμε αν θα βγαίνει Κάθετα ή Οριζόντια η ετικέτα μας.

15 Τα περιθώρια δεξιά και αριστερά της ετικέτας, ορίζονται στην καρτέλα Label Layout, θέτοντας τις τιμές στα κουτάκια Left (Αριστερό περιθώριο) και Right (Δεξί περιθώριο). Πατώντας Okay δημιουργείται η πρώτη ετικέτα μας.

16 Θα εξηγήσουμε από αριστερά προς τα δεξιά τη χρήση του κάθε κουμπιού από το μενού. File : Στο μενού File βρίσκονται όλες η βασικές επιλογές του προγράμματος μας, Αυτές που χρησιμοποιούμε είναι: Αποθήκευση (Save), Άνοιγμα αρχείου (Open), Δημιουργία νέας ετικέτας (New Label), Εκτύπωση (Print). Main : Στο βασικό μενού έχουμε όλες τις κύριες επιλογές για την ετικέτα μας. View : Σε αυτό το μενού είναι οι «Οπτικές» επιλογές, όπως η μεγέθυνση, για να βοηθήσουν εμάς στη χρήση του προγράμματος. Arrange : Στο μενού Arrange υπάρχουν δευτερεύουσες επιλογές για τις ετικέτες μας, π.χ. κλείδωμα κειμένου, εμφάνιση σε πρώτο ή δεύτερο πλάνο. Database : Αυτό το μενού είναι αποκλειστικά για τη σύνδεση πεδίου με βάση δεδομένων και προβολή αυτών των ετικετών. Κάτι που θα δούμε στη συνέχεια. Tools : Σε αυτή την καρτέλα υπάρχουν μόνο συντομεύσεις βοηθητικού χαρακτήρα για το πρόγραμμα όπως η εγκατάσταση εκτυπωτή (Install Printer Driver) και η έναρξη του βοηθητικού προγράμματος ελέγχου του εκτυπωτή (Printer Utility). Page Setup : Αυτή η συντόμευση μας ανοίγει το μενού όπου ορίζουμε τις διαστάσεις της ετικέτας μας, όπως είδαμε νωρίτερα. Printer Setup : Αυτό το κουμπί ανοίγει ένα μενού επιλογών που σχετίζονται με τον εκτυπωτή μας, κάτι που θα δούμε αργότερα. Print : Το κουμπί εκτύπωσης μας ανοίγει ένα μενού με επιλογές σχετικές μονό με την εκτύπωση των ετικετών.

17 ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ (SINGLE-LINE TEXT) Ξεκινώντας τη δημιουργία της ετικέτας μας, η πιο συνήθης επιλογή είναι η εισαγωγή κειμένου. Για να γράψουμε επάνω στην ετικέτα μας (Single-Line Text).

18 Πατάμε με το ποντίκι αριστερό κλικ επάνω στο Single-Line Text και ύστερα πατάμε οπουδήποτε μέσα στην ετικέτα για να δημιουργηθεί μια γραμμή κειμένου. Αν πάμε με το ποντίκι μας επάνω στη γραμμή Single-line Text θα δούμε ότι αλλάζει το σύμβολο σε 4 μικρά βελάκια. Αν πατήσουμε επάνω στο Single-line Text και κρατήσουμε πατημένο το αριστερό κλικ του ποντικιού, μπορούμε να μεταφέρουμε το επιλεγμένο κομμάτι σε όποιο σημείο τις ετικέτας επιθυμούμε.

19 Για να γράψουμε μέσα στο κουτάκι κάνουμε διπλό κλικ με το ποντίκι επάνω του και βλέπουμε την παρακάτω εικόνα. Πατάμε στην καρτέλα που λέει Content και στο κυκλωμένο σημείο μπορούμε να γράψουμε το κείμενο που θέλουμε να εμφανίζεται.

20 Στην καρτέλα με την ονομασία Font έχουμε όλες τις επιλογές για τη μορφοποίηση του κειμένου μας, η οποία υπάρχει σε όλες τις μορφές Εισαγωγής Κειμένου ή Barcode στην ετικέτα μας. Στη στήλη Font Name επιλέγουμε τη γραμματοσειρά προβολής. Το Font Style είναι οι επιλογές για Έντονη, Πλάγια ή Έντονη Πλάγια γραφή. Το Font Size ορίζει πόσο μεγάλα θα είναι τα γράμματα. Η επιλογή Strikeout βάζει μια γραμμή διαγραφής επάνω στο κείμενο μας. (Test) Η επιλογή Underline υπογραμμίζει το κείμενο μας. (Test) Η επιλογή White On Black μετατρέπει σε αντίθεση το κείμενο μας. (Test) Τέλος οι επιλογές Text Color και Background Color αλλάζουν το χρώμα του κειμένου και του φόντου αντίστοιχα.

21 BARCODE Η εισαγωγή Barcode έχει πολλές κοινές επιλογές με την εισαγωγή κειμένου. Κάνουμε δύο κλικ με το ποντίκι επάνω στο Barcode για να ανοίξουμε τις επιλογές του. Στο πρώτο βελάκι επιλέγουμε τον τύπο του Barcode μας. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι το EAN 13 και το EAN 8. Με την επιλογή Narrow Bar Width επιλέγουμε το πλάτος του Barcode και το μειώνουμε στην περίπτωση που περισσεύει της ετικέτας μας. Με την επιλογή Height ορίζουμε το ύψος του Barcode. Τέλος πατάμε OK.

22 Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στα EAN 13 και EAN 8 Barcode που θα δούμε με παράδειγμα. Παράδειγμα 1 (EAN-13): Στα Barcode ΕΑΝ-13 γράφουμε στο περιεχόμενο Content μόνο τους 12 αριθμούς και ο 13 ος συμπληρώνεται αυτόματα. Παράδειγμα 2 (EAN-8): Στα Barcode ΕΑΝ-8 γράφουμε στο περιεχόμενο Content μόνο τους 7 αριθμούς και ο 8 ος συμπληρώνεται αυτόματα.

23 2D BARCODE Τα 2D barcode έχουν και αυτά πολλές κοινές επιλογές με τα απλά barcode. Εμείς θα δούμε τις επιλογές του QR Code. Στην επιλογή X Expansion Factor ορίζουμε τις διαστάσεις του QR Code μας. Αλλάζοντας την Χ διάσταση, αλλάζει αυτόματα η Υ διάσταση. Στην επιλογή Version επιλέγουμε το πόσα πολλά κουτάκια θα έχει το QR Code μας μέσα στις διαστάσεις που δηλώσαμε παραπάνω.

24 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ Για να βάλουμε να εμφανίζεται ημερομηνία στην ετικέτα μας δημιουργούμε Κείμενο μιας Γραμμής (Single Line Text). Πηγαίνουμε με το ποντίκι επάνω στο κείμενο και κάνουμε διπλό κλικ. Στη συνέχεια επιλέγουμε την καρτέλα Content βλέπουμε την παρακάτω εικόνα. Επιλέγουμε τα Variable Data (Μεταβλητά Δεδομένα) που βλέπουμε υπογραμμισμένα στο επάνω μέρος. Ύστερα πατάμε στο βελάκι δίπλα από το Create a Data Source (Δημιουργία πηγής δεδομένων). Τέλος πατάμε με το ποντίκι επάνω στο Date (Ημερομηνία).

25 Εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο με τις επιλογές για την ημερομηνία. Η ημερομηνία που βλέπουμε πάντα είναι η τρέχουσα της ημέρας που βρισκόμαστε. Στην επιλογή Format (Διαμόρφωση) επιλέγουμε τον τρόπο που θέλουμε να προβάλλεται η ημερομηνία μας. [Π.χ ή 14/6/2005 ή 14 Ιουνίου 2005] Αν ενεργοποιήσουμε το Date Offset (Αντιστάθμιση Ημερομηνίας), εμφανίζονται οι επιλογές στο τετράγωνο κάτω από το Date Offset που μας δίνουν την επιλογή να προσθέσουμε επιπλέον Ημέρες (Days), Μήνες (Months), Χρόνια (Years). Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται για την εισαγωγή Ημερομηνίας Παραγωγής και Ημερομηνίας Λήξης.

26 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΩΡΑΣ Για να βάλουμε να εμφανίζεται ημερομηνία στην ετικέτα μας δημιουργούμε Κείμενο μιας Γραμμής (Single Line Text). Πηγαίνουμε με το ποντίκι επάνω στο κείμενο και κάνουμε διπλό κλικ. Στη συνέχεια βλέπουμε την παρακάτω εικόνα. Επιλέγουμε τα Variable Data (Μεταβλητά Δεδομένα) που βλέπουμε υπογραμμισμένα στο επάνω μέρος. Ύστερα πατάμε στο βελάκι δίπλα από το Create a Data Source (Δημιουργία πηγής δεδομένων).

27 Εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο με τις επιλογές για την ώρα. Η ώρα που βλέπουμε πάντα είναι η τρέχουσα ώρα που βρισκόμαστε. Στην επιλογή Format (Διαμόρφωση) επιλέγουμε τον τρόπο που θέλουμε να προβάλλεται η ώρα μας. [Π.χ. 10:45 ή 22:45 ή 10:45 PM] Αν ενεργοποιήσουμε το Time Offset (Αντιστάθμιση Ώρας), εμφανίζονται οι επιλογές στο τετράγωνο κάτω από το Time Offset που μας δίνουν την επιλογή να προσθέσουμε επιπλέον Ώρες (Hours), Λεπτά (Minutes).

28 ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕΙΡΙΑΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ Το πρόγραμμα μας δίνει τη δυνατότητα αυτόματης αρίθμησης στις ετικέτες μας. Ο οποίος αριθμός μπορεί είτε να αυξάνεται ανά ετικέτα [π.χ. 1,2,3,4,,99,100], είτε να μειώνεται ανά ετικέτα [π.χ. 100,99,98,,2,1] Για να βάλουμε αυτόματη αρίθμηση στην ετικέτα μας δημιουργούμε Κείμενο μιας Γραμμής (Single Line Text). Πηγαίνουμε με το ποντίκι επάνω στο κείμενο και κάνουμε διπλό κλικ. Επιλέγουμε Variable Data στο παράθυρο που ανοίγει. Πατάμε στο βελάκι μέσα στο τετράγωνο και κάνουμε κλικ επάνω στο Serial Number (Σειριακό Αριθμό).

29 Εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο με τις εξής επιλογές για την αρίθμηση: Η επιλογή Increment (Αύξουσα) θα δημιουργήσει μια αριθμητική σειρά από μικρό προς μεγάλο αριθμό. Η επιλογή Decrement (Φθίνουσα) θα δημιουργήσει μια αριθμητική σειρά από μεγάλο προς μικρό αριθμό. Στην επιλογή Type επιλέγουμε αν θέλουμε να χρησιμοποιηθούν Αριθμοί, Γράμματα ή μια μίξη τους για την αρίθμηση. Στο Current Value δίνουμε από ποιον αριθμό θέλουμε να ξεκινήσει η αρίθμηση. Με την επιλογή Labels per Count μπορούμε να επιλέξουμε πόσες ετικέτες θα εκτυπώνονται ανά αριθμό, αν δεν θέλουμε μόνο μια.

30 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ Μόλις τελειώσουμε με τη δημιουργία της ετικέτας μας μπορούμε να την αποθηκεύσουμε για μελλοντική χρήση. Πατάμε επάνω αριστερά στο File και μετά Save As (Αποθήκευση Ως).

31 Ανοίγει το ακόλουθο παράθυρο Επιλέγουμε από τη λίστα αριστερά που θέλουμε να αποθηκευτεί η ετικέτα μας. Ύστερα στο βελάκι δίπλα από το File Name (όνομα αρχείου) γράφουμε πως θέλουμε να λέγεται η ετικέτα μας για να την ξεχωρίζουμε. Τέλος πατάμε το Save (Αποθήκευση) και αποθηκεύεται η ετικέτα μας.

32 ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ Αν θέλουμε να ανοίξουμε μια αποθηκευμένη ετικέτα μας ακολουθούμε τα εξής βήματα. Πατάμε επάνω αριστερά στο File και στη συνέχεια πατάμε Open (Άνοιγμα ).

33 Μας ανοίγει το ακόλουθο παράθυρο για να αναζητήσουμε την αποθηκευμένη ετικέτα μας. Από την αριστερή λίστα πηγαίνουμε στο φάκελο που αποθηκεύσαμε την ετικέτα μας. Την επιλέγουμε με ένα κλικ επάνω της και πατάμε Open (Άνοιγμα) στη συνέχεια.

34 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ Για να ξεκινήσουμε μια νέα ετικέτα πατάμε πρώτα στο κουμπί File και στη συνέχεια στο κουμπί New Label (Νέα ετικέτα), όπως φαίνεται παρακάτω.

35 ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΛΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ (MULTI-LINE TEXT) Το Multi-Line Text εισάγεται όπως και το Single-Line Text και οι περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης τους είναι κοινές. Στην καρτέλα Content έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε ολόκληρη παράγραφο και όχι μόνο μία γραμμή κειμένου.

36 Επίσης υπάρχει μια επιπλέον καρτέλα Texts Format με την οποία ορίζουμε τη στοίχιση της παραγράφου Horizontal Alignment (αριστερά, δεξιά, κέντρο), καθώς επίσης και την απόσταση μεταξύ των γραμμών Line Spacing.

37 Τώρα ας δούμε τι επιλογές έχουμε στο Single-Line Text και στο Multi-Line Text. Στην καρτέλα Content στον πρώτο κύκλο εισάγουμε το κείμενο που θέλουμε να αναγράφεται μέσα στο Single-line Text και πατάμε OK. Στην καρτέλα Position υπάρχουν οι επιλογές που δείχνουν τα βελάκια. Με την επιλογή Angle μπορούμε να κάνουμε το κείμενο μας να εμφανίζεται κάθετα. Με την επιλογή Lock Object κλειδώνουμε τη θέση του αντικειμένου μας ώστε να μην μπορεί να μετακινηθεί κατά λάθος Τέλος με την επιλογή Overwrite other objects behind this one επιτρέπουμε στο συγκεκριμένο αντικείμενο να κρύψει άλλα αντικείμενα όταν βρεθεί επάνω τους.

38 ΣΧΗΜΑΤΑ Υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι σχημάτων που μπορούμε να εισάγουμε. Ευθεία Γραμμή, Διαγώνιος, Τετράγωνο και Έλλειψη.

39 Οι βασικές ρυθμίσεις σε όλα είναι κοινές. Στα πρώτα δύο βελάκια στο Width βάζουμε το πλάτος του σχήματος και στο Height το ύψος του. Στο βελάκι Line Style διαλέγουμε τον τύπο της γραμμής του σχήματος (π.χ. συνεχής ή διακεκομμένη γραμμή) καθώς επίσης και το χρώμα της. Στο βελάκι Line Thickness διαλέγουμε το πάχος της γραμμής.

40 Η διαφορά στις επιλογές του ορθογωνίου σε σχέση με τα άλλα σχήματα είναι το πόσο στρογγυλεμένες θα είναι οι γωνίες του.

41 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ Για την εισαγωγή εικόνας πατάμε στο φακελάκι στα δεξιά. Επιλέγουμε την εικόνα μας και πατάμε Open.

42 Στις επιλογές κάτω από το Size (που δείχνει το κόκκινο βελάκι) προσαρμόζουμε το μέγεθος της εικόνας μας. Τέλος πατάμε OK και γίνεται η εισαγωγή της εικόνας μας.

43

44 ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ (Direct Print) Πατώντας το Print για να εκτυπώσουμε τις ετικέτες μας ανοίγει το παρακάτω παράθυρο επιλογών. Οι επιλογές που μας δίνονται κατά την απευθείας εκτύπωση (Direct Print) είναι οι εξής: Print Speed : Επιλέγουμε την ταχύτητα εκτύπωσης των ετικετών μας. Print Darkness : Επιλέγουμε πόσο σκουρόχρωμη θα είναι η εκτύπωση μας. Print Mode : Εδώ επιλέγουμε τον τύπο εκτύπωσης. Ως Direct Thermal ορίζεται η εκτύπωση σε θερμική ετικέτα και ως Thermal Transfer ορίζεται η εκτύπωση σε ετικέτα με τη χρήση Μελανοταινίας (Ribbon). Enable Device : Εδώ επιλέγουμε αν ο εκτυπωτής θα Κόβει (Cut), Αποκολλά (Peel off), Σχίζει (Tear off) ή δε κάνει Καμία επιπλέον λειτουργία (Normal). Media Type : Τέλος επιλέγουμε τον Τύπο των ετικετών που χρησιμοποιούμε. Ετικέτες με κενά (Label with Gaps), Ετικέτες με σημάδι (Label with Marks) ή Συνεχές ρολό ετικέτας (Continuous Garment Lab).

45 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΤΑ ΜΝΗΜΗΣ (Standalone Program) Η παρακάτω λειτουργία υποστηρίζεται μόνο από τα μοντέλα WINCODE LP423A και WINCODE LP433A. Μπορούμε να επιλέξουμε να αποθηκεύσουμε σε κάρτα SD τις ετικέτες μας. Ύστερα να βάλουμε την κάρτα στον εκτυπωτή μας και να τυπώσουμε απευθείας από την κάρτα. Αυτή είναι μια καλή λύση εκτύπωσης ετικετών χωρίς την αναγκαία ύπαρξη συνδεμένου υπολογιστή. Επιλέγουμε στην εκκίνηση του προγράμματος το Standalone Program και πατάμε Finish.

46 Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες δημιουργίας ετικετών παραμένουν ίδιες, η μόνη αλλαγή παρουσιάζεται κατά την εκτύπωση των ετικετών στο μενού Print όπως βλέπουμε παρακάτω. Στην καρτέλα File Name στα δεξιά, στην επιλογή Program Name μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα που θα αποθηκευτεί το πρόγραμμα μας. Στην καρτέλα Printer Settings υπάρχουν οι ίδιες επιλογές που είδαμε αναλυτικά στο προηγούμενο κεφάλαιο Απ ευθείας Εκτύπωση (Direct Print).

47 ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (Variable Data) (ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ, ΩΡΑΣ, κλπ) Η κατηγορία Variable Data, όπως φαίνεται παρακάτω, δίνει τη δυνατότητα να εισάγουμε σε πεδίο Single-Line Text ή Multi-Line Text δεδομένα πέρα από απλό κείμενο, τα οποία θα προβάλλονται μέσα στο πεδίο. Η πρώτη επιλογή είναι η εισαγωγή κειμένου στο πεδίο σε περίπτωση που το επιθυμούμε. Υπάρχει και η επιλογή εισαγωγής συμβόλων με το κουμπί Insert

48 Symbol Πατώντας το Create a Data Source όπως βλέπουμε παρακάτω μεταφερόμαστε στο μενού επιλογής της πηγής.

49 Fixed : Εξηγήσαμε στην προηγούμενη σελίδα τη χρησιμότητα του. Keyboard Input : Εφόσον έχουμε συνδεμένο πληκτρολόγιο ή scanner στον εκτυπωτή μας, μπορεί να μας ζητάτε η εισαγωγή barcode κατά την εκτύπωση. Serialization : Είναι δυνατή η αυτόματη προσθήκη σειριακού αριθμού στις ετικέτες. Date : Μπορούμε να προσθέσουμε αυτόματη ημερομηνία στο πεδίο μας. Time : Είναι δυνατή και η αυτόματη προσθήκη ώρας στη ετικέτα. Database Field : Μπορούμε να έχουμε αυτόματη ανάγνωση πεδίων μιας βάσης δεδομένων και εκτύπωση τους. PrintJob Field : Έχουμε τη δυνατότητα να μας ζητάει ο υπολογιστής εισαγωγή στοιχείων πριν από την εκτύπωση. Όλες οι επιλογές που κάνουμε φαίνονται στο κουτάκι με το κόκκινο περίγραμμα στα δεξιά. Μπορούμε να κάνουμε πολλαπλές επιλογές για το τι θα περιλαμβάνει το πεδίο που θα φαίνεται στην ετικέτα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

50 Έχουμε την παρακάτω βάση δεδομένων και θέλουμε να βάλουμε μερικά από τα πεδία της να φαίνονται στην ετικέτα μας. Πατάμε στο Database Field και Add Database. Εδώ μας δίνονται η επιλογές να διαλέξουμε από πολλούς τύπους βάσεων δεδομένων όπως βλέπουμε με τα βελάκια. Στο δικό μας παράδειγμα χρησιμοποιούμε βάση δεδομένων του Excel.

51 Πατάμε το κουμπί που φαίνεται παρακάτω για να αναζητήσουμε τη βάση δεδομένων μας.

52 Εντοπίζουμε τη βάση δεδομένων μας, την επιλέγουμε και πατάμε Open.

53 Βλέπουμε ότι έχει επιλεγεί η βάση μας όπως δείχνει το βελάκι και πατάμε Next. Επιλέγουμε το φύλλο εργασίας που έχει τη βάση μας και πατάμε ADD.

54 Βλέπουμε το φύλλο εργασίας να πηγαίνει στα επιλεγμένα φύλλα και πατάμε Finish. Μπορούμε να βάλουμε παραπάνω από ένα φύλλο βάσης δεδομένων.

55 Βλέπουμε μια γενική εικόνα με όλες τις βάσεις και τα φύλλα που έχουμε επιλέξει και πατάμε OK.

56 Επιλέγουμε τη στήλη της βάσης δεδομένων από την οποία θέλουμε να εισάγουμε τα δεδομένα και πατάμε OK.

57 Έτσι μπορούμε να εισάγουμε όσες στήλες θέλουμε να προβάλλονται στο πεδίο που δημιουργήσαμε όπως δείχνουν τα βελάκια. Αν το πεδίο μας διαβάζει μία μόνο στήλη, τότε κατά την εκτύπωση μας τυπώνει το ένα πεδίο μετά το άλλο σε διαφορετικές ετικέτες. Παράδειγμα: 1 η ετικέτα 2 η ετικέτα 3 η ετικέτα 4 η ετικέτα

58 Αν εισάγουμε παραπάνω από ένα πεδία τότε αυτά μας προβάλλονται όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα. (Χωρίς τις κόκκινες γραμμές διαχωρισμού)

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ REINER PC set graphic

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ REINER PC set graphic Β.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ & ΣΙΑ ΟΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ & ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ 30, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΚ:14452 ΑΦΜ: 998587823, Δ.Ο.Υ. : ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΗΛ: 2102844831 ΦΑΞ: 2102828703 www.sigma-hellas.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DYMO LABEL V.8

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DYMO LABEL V.8 Β.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ & ΣΙΑ ΟΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ & ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ 30, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΚ:14452 ΑΦΜ: 998587823, Δ.Ο.Υ. : ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΗΛ: 2102844831 ΦΑΞ: 2102828703 www.sigma-hellas.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ001

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ001 www.epl001lab.weebly.com Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ001 Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word Πως αρχίζουμε το Microsoft Word Για να αρχίσουμε το Word, πρέπει να κάνουμε double click στο εικονίδιο του

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕXCEL

ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕXCEL ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕXCEL 1. Εισαγωγή δεδομένων σε φύλλο εργασίας του Microsoft Excel Για να τοποθετήσουμε τις μετρήσεις μας σε ένα φύλλο Excel, κάνουμε κλικ στο κελί στο οποίο θέλουμε να τοποθετήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Word) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT WORD (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ003. Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ003. Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ003 Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word 1 Πως αρχίζουμε το Microsoft Word Για να αρχίσουμε το Word, πρέπει να κάνουμε double click στο εικονίδιο του Word που βρίσκεται στον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Επειδή οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Word δεν περιλαμβάνουν στο μενού τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32 Πρόγραμμα Print2PDF (Εκτύπωση κειμένου και εικόνων σε αρχεία PDF) Πρόλογος Η εφαρμογή Print2PDF (Print to PDF Εκτύπωση σε αρχεία PDF) σας επιτρέπει να εκτυπώσετε το δικό σας κείμενο πάνω σε ένα έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

SPSS Statistical Package for the Social Sciences

SPSS Statistical Package for the Social Sciences SPSS Statistical Package for the Social Sciences Ξεκινώντας την εφαρμογή Εισαγωγή εδομένων Ορισμός Μεταβλητών Εισαγωγή περίπτωσης και μεταβλητής ιαγραφή περιπτώσεων ή και μεταβλητών ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

Πώς εισάγουμε μια νέα έννοια χρησιμοποιώντας το εργαλείο Create

Πώς εισάγουμε μια νέα έννοια χρησιμοποιώντας το εργαλείο Create Inspiration 8 IE Β ήμα προς Βήμα Για μαθητές Έναρξη Προγράμματος Inspiration 1. Κάνουμε κλικ στο κουμπί Start, επιλέγουμε Programs και κάνουμε κλικ στο Inspiration 8 IE. 2. Στην αρχική οθόνη του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 17 Εκτύπωση Φύλλων Εργασίας και Γραφικών Παραστάσεων

Ενότητα 17 Εκτύπωση Φύλλων Εργασίας και Γραφικών Παραστάσεων Ενότητα 17 Εκτύπωση Φύλλων Εργασίας και Γραφικών Παραστάσεων 17.1 Το παράθυρο Print Preview Θέλουμε να τυπώσουμε το φύλλο εργασίας μας. Πρέπει όμως να σιγουρευτούμε ότι οι σωστές γραμμές και στήλες θα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

CTEC-153: ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

CTEC-153: ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 7 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Προσανατολισμός Σελίδας Ενός Φύλλου Εργασίας 2. Τροποποίηση Περιθωρίων Φύλλου Εργασίας 3. Στοίχιση Δεδομένων Στο Κέντρο Της Σελίδας Οριζόντια Και Κάθετα 4. Αλλαγή Μεγέθους Χαρτιού 5.

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία πολλαπλών φύλλων εργασίας - Γραφημάτων Excel

Επεξεργασία πολλαπλών φύλλων εργασίας - Γραφημάτων Excel Επεξεργασία πολλαπλών φύλλων εργασίας - Γραφημάτων Excel 11.1. Πολλαπλά φύλλα εργασίας Στο προηγούμενο κεφάλαιο δημιουργήσαμε ένα φύλλο εργασίας με τον προϋπολογισμό δαπανών του προσωπικού που θα συμμετάσχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word) 1. Πώς δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο; 2. Πώς αποθηκεύουμε ένα έγγραφο στη δισκέτα μας; 3. Μπορείτε να περιγράψετε τη βασική οθόνη του Word;. 4. Τι ακριβώς κάνει το εργαλείο ζουμ; 5. Ποιους κανόνες ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-2: Σύνθεση αναφοράς Σύνθεση Αναφοράς http://eep.physics.auth.gr Τι περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου Μενού Προβολή Προβολές εγγράφου Το Word παρέχει πέντε διαφορετικού είδους προβολές στον χρήστη, οι οποίες και βρίσκονται στο μενού Προβολή (View). Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε το είδος προβολής που

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαζόμενη Απόδειξη Πληρωμής

Σχεδιαζόμενη Απόδειξη Πληρωμής Σχεδιαζόμενη Απόδειξη Πληρωμής Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Σχεδιαζόμενης Απόδειξης Πληρωμής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Κειμενογράφος WORD

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Κειμενογράφος WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Κειμενογράφος WORD ΣΚΟΠΟΣ Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επεξεργασίας κειμένου ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Άνω περιθώριο (top margin) : 2.49cm Κάτω περιθώριο (bottom margin) :5.99cm Αριστερό περιθώριο

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 15 Μορφοποίηση της Γραφικής Παράστασης

Ενότητα 15 Μορφοποίηση της Γραφικής Παράστασης Ενότητα 15 Μορφοποίηση της Γραφικής Παράστασης Ίσως η γραφική σας παράσταση δεν παρουσιάζεται όπως εσείς περιμένατε. Τα εργαλεία που προσφέρει το Excel για δημιουργία γραφικών παραστάσεων είναι ευέλικτα

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο PowerPoint

Σημειώσεις στο PowerPoint Σημειώσεις στο PowerPoint Τι είναι το PowerPoint; Το PowerPoint 2010 είναι μια οπτική και γραφική εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Προαπαιτούμενες Ρυθμίσεις: Για την σωστή εκτύπωση των προσφορών απαιτούνται οι εξής ρυθμίσεις στο φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε:

Προαπαιτούμενες Ρυθμίσεις: Για την σωστή εκτύπωση των προσφορών απαιτούνται οι εξής ρυθμίσεις στο φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε: Ελάχιστες Απαιτήσεις Εφαρμογής Η εφαρμογή για να λειτουργήσει σωστά απαιτεί τα εξής: Internet Explorer 6.0 ή νεότερο / Mozilla Firefox 1.5 ή νεότερο / Safari Οποιοδήποτε συνδυασμό υπολογιστή (PC/MAC/Linux/Unix)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια.

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Πελάτες > Εκτυπώσεις Εκτυπώσεις Λογιστικές Καρτέλα Πελάτη Στην Καρτέλα του Πελάτη εμφανίζονται αναλυτικά,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εάν δεν επιθυµείτε να χρησιµοποιείτε τις προσχεδιασµένες φόρµες εντύπων της Singular, η εργασία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζετε φόρµες µε βάση τις οποίες επιθυµείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Εργαστηριακές Ασκήσεις στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Εργαστηριακές Ασκήσεις στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ο : Εισαγωγή στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών ArcMap (2/2) Μέρος 1: (συνέχεια από τα προηγούμενα) Κάνουμε κλικ το εικονίδιο Add Data στην γραμμή εργαλείων standard και επιλέγουμε το αρχείο/τα

Διαβάστε περισσότερα

1.Puzzle. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΛΩΣΤΡΑΚΗ Σελίδα 1

1.Puzzle. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΛΩΣΤΡΑΚΗ Σελίδα 1 1.Puzzle Μόλις ανοίξω το πρόγραμμα επιλέγω την εντολή Browse. Στη συνέχεια αναζητώ την εικόνα που έχω αποθηκεύσει σε ένα φάκελο (στην επιφάνεια εργασίας ή στα έγγραφά μου ή στο σκληρό μου δίσκο). Αφού

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ http://h2056wwwhp.com/portal/site/hpsc/template.page/public/psi... 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ Για το σπίτι Για την επιχείρηση Υποστήριξη Είσοδος Εγγραφή Βοήθεια ιστότοπου HP Color LaserJet 3600 Printer series

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πίνακες. Για να εισάγουμε έναν πίνακα επιλέγουμε από το μενού Insert->Table.

Σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πίνακες. Για να εισάγουμε έναν πίνακα επιλέγουμε από το μενού Insert->Table. DreamWeaver - Άσκηση 4η Πίνακες Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να δημιουργούμε και να επεξεργαζόμαστε πίνακες, μια πολύ βασική δομή. Θα δούμε πως γίνεται εισαγωγή πίνακα, ένωση κελιών του πίνακα, προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( ) " " Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( )   Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση Επεξεργαστής κειμένου Word 2003 Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση Για να αλλάξουμε παράγραφο πατάμε Enter. Για να αφήσουμε μία κενή γραμμή, πατάμε μία φορά το Enter. Για να γράψουμε την επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

1. Κλικ στην καρτέλα Insert 2. Tables 3. Κλικ Table 4. Σύρουμε το δείκτη του ποντικιού και επιλέγουμε τον επιθυμητό αριθμό γραμμών και στηλών

1. Κλικ στην καρτέλα Insert 2. Tables 3. Κλικ Table 4. Σύρουμε το δείκτη του ποντικιού και επιλέγουμε τον επιθυμητό αριθμό γραμμών και στηλών ΜΑΘΗΜΑ 4 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Προσθήκη Πίνακα (Table) 2. Εισαγωγή Και Μετακίνηση Κειμένου Σε Πίνακα 3. Εισαγωγή Στηλών Και Γραμμών Σε Πίνακα 4. Διαγραφή Στηλών Και Γραμμών Σε Πίνακα 5. Αλλαγή Πλάτους Στηλών Και

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Στοίχιση Παραγράφων. 2. Εσοχές Παραγράφων ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Στοίχιση Παραγράφων. 2. Εσοχές Παραγράφων ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 4 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Στοίχιση Παραγράφων 2. Εσοχές Παραγράφων 3. Διάστημα Μεταξύ Γραμμών (Διάστιχο) 4. Απόσταση Μεταξύ Παραγράφων 5. Καθορισμός Στηλοθετών (Tabs) 6. Μετακίνηση Στηλοθετών 7. Διαγραφή Στηλοθετών

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και επεξεργασία διανυσματικών επιπέδων στο QGIS

Δημιουργία και επεξεργασία διανυσματικών επιπέδων στο QGIS Δημιουργία και επεξεργασία διανυσματικών επιπέδων στο QGIS Δημιουργία επιπέδου σχεδίασης 1. Από το Menu Layer Create Layer New Shapefile Layer δημιουργούμε νέο επίπεδο. Στο παράθυρο που ανοίγει (Εικ. 1)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 5 ΣΤΟΧΟΙ: Τρόπος 1:

ΜΑΘΗΜΑ 5 ΣΤΟΧΟΙ: Τρόπος 1: ΜΑΘΗΜΑ 5 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Εισαγωγή Εικόνας 2. Εισαγωγή Αρχείου Γραφικού 3. Εισαγωγή Αυτόματου Σχήματος 4. Τροποποίηση Γραφικών Αντικειμένων 5. Αλλαγή Μεγέθους Γραφικού Αντικειμένου 6. Περιστροφή Γραφικού Αντικειμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που σας βοηθά να γράφετε όμορφα κείμενα στα οποία μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, γραφικά ακόμα και ήχους. Aφού γράψετε ένα κείμενο,

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Επίλυση προβλήματος με Access

Επίλυση προβλήματος με Access Δ.1. Το προς επίλυση πρόβλημα Ζητείται να κατασκευάσετε τα αρχεία και τα προγράμματα μιας εφαρμογής καταχώρησης Δαπανών μελών ΔΕΠ (Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό) για την παρακολούθηση του απολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Θέματα 1,2 ης εβδομάδας Περιβάλλον εργασίας Word, Μορφοποίηση Γραμματοσειράς, Μορφοποίηση Παραγράφου Εξάσκηση σε βασικά κείμενα Τι είναι το MS-WORD Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για εισαγωγή Photo Gallery σε Ιστοσελίδα με το SharePoint Designer 2007

Οδηγίες για εισαγωγή Photo Gallery σε Ιστοσελίδα με το SharePoint Designer 2007 Οδηγίες για εισαγωγή Photo Gallery σε Ιστοσελίδα με το SharePoint Designer 2007 Το πρόγραμμα Share Point Designer 2007 παρέχει την δυνατότητα να εισάγουμε Συλλογή φωτογραφιών, οι οποίες προβάλλονται με

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα 3,4 ης εβδομάδας. Πίνακες Εικόνες Πρότυπα/Δημιουργία προτύπων εγγράφων Στήλες

Θέματα 3,4 ης εβδομάδας. Πίνακες Εικόνες Πρότυπα/Δημιουργία προτύπων εγγράφων Στήλες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Θέματα 3,4 ης εβδομάδας Πίνακες Εικόνες Πρότυπα/Δημιουργία προτύπων εγγράφων Στήλες Πίνακες Τι είναι πίνακας: Μια ορθογώνια διάταξη με γραμμές και στήλες) Βασικές έννοιες (κελί, στήλη, σειρά,

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε ένα κελί θα πρέπει να περιέχει ένα μόνο στοιχείο δεδομένων, για παράδειγμα το όνομα σε ένα κελί, το επίθετο σε άλλο κελί.

Κάθε ένα κελί θα πρέπει να περιέχει ένα μόνο στοιχείο δεδομένων, για παράδειγμα το όνομα σε ένα κελί, το επίθετο σε άλλο κελί. ΜΑΘΗΜΑ 2 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Εισαγωγή Δεδομένων Σε Κελιά 2. Αλλαγή Προβολής Φύλλου Εργασίας 3. Επιλογή Κελιών 4. Επιλογή Όλου Του Φύλλου Εργασίας 5. Μετακίνηση Στο Φύλλο Εργασίας 6. Επεξεργασία Δεδομένων Σε Ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγή...15 Κεφάλαιο 1: Τα βασικά στοιχεία του Excel Κεφάλαιο 2: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας...33

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγή...15 Κεφάλαιο 1: Τα βασικά στοιχεία του Excel Κεφάλαιο 2: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας...33 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...15 Κεφάλαιο 1: Τα βασικά στοιχεία του Excel 2002...17 Εκκίνηση του Excel...17 Πλοήγηση στο χώρο εργασίας...18 Φύλλα εργασίας (worksheets)...18 Γραμμή τίτλου...19 Γραμμή μενού...19

Διαβάστε περισσότερα

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής Μάθημα 7ο Πολυμέσα 7.Α.1 Παρουσιάσεις Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών μας. Αποτελούν μια συνοπτική μορφή των εργασιών μας. Μέσω δημιουργίας διαφανειών, μορφοποιήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ 2.1 Παραμετροποίηση Φόρμας Καταχώρησης Η δημιουργία φορμών δεν έχει σχέση μόνο με τη μορφή της οθόνης καταχώρησης, αλλά και με το ποια παραστατικά μπορούν να μετασχηματιστούν σε παραστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0

Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0 Πίνακας Περιεχομένων: 1. Σύνδεση με την συσκευή 3 1.1 Σύνδεση μέσω Wi-Fi Direct.... 3 1.2 Ενσύρματη σύνδεση (LAN) 3 1.3 Ασύρματη σύνδεση (WiFi).

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel 2002... 9 Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων...

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης.

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης. Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας σχεδίασης μισθοδοτικής κατάστασης. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20 1 Εκκίνηση για πρώτη φορά Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του OpenOffice, έτσι και το Impress μπορούμε να το εκκινήσουμε μέσω της συντόμευσης που εγκαθίσταται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Calc

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Calc ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Calc Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα βασικά εργαλεία του Calc κατασκευάζει πίνακες δημιουργεί φόρμουλες υπολογισμού κατασκευάζει

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Το Microsoft Office Word 2003 είναι το πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου που κάνει ευκολότερη τη δηµιουργία, την κοινή χρήση και την ανάγνωση εγγράφων. Οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Στατιστική (ΔΕ200Α-210Α)

Εισαγωγή στην Στατιστική (ΔΕ200Α-210Α) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Α. Ν.), Τ.Ε.Ι. Κρήτης Εργαστήριο Στατιστική-Ασκ2, Εαρ. 2018 Σελίδα 1 από 11 2η Εργαστηριακή Άσκηση Σκοπός: Η παρούσα εργαστηριακή άσκηση, χρησιμοποιώντας ως δεδομένα, μεγέθη

Διαβάστε περισσότερα

Inspiration 7 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Inspiration 7 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Inspiration 7 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Εισαγωγή Κύριας Ιδέας ή Γενικού Θέματος: Όταν ανοίγει το Inspiration, εμφανίζεται ένα σύμβολο στο κέντρο της οθόνης με τις λέξεις: Main Idea (Κύρια Ιδέα).

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε;

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Πρακτική Άσκηση 2 ΑΣΠΑΙΤΕ Α Ημερομηνία :. Τμήμα : Ονοματεπώνυμο :. Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Ποιο από τα παρακάτω προγράμματα θα χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

1. Κλικ στην καρτέλα Insert 2. Tables 3. Κλικ Table 4. Σύρουμε το δείκτη του ποντικιού και επιλέγουμε τον επιθυμητό αριθμό γραμμών και στηλών

1. Κλικ στην καρτέλα Insert 2. Tables 3. Κλικ Table 4. Σύρουμε το δείκτη του ποντικιού και επιλέγουμε τον επιθυμητό αριθμό γραμμών και στηλών ΜΑΘΗΜΑ 6 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Δημιουργία Ενός Πίνακα 2. Εισαγωγή Και Μετακίνηση Δεδομένων 3. Επιλογή Κελιού, Στήλης, Γραμμής, Πίνακα 4. Εισαγωγή Στήλης Και Γραμμής 5. Διαγραφή Κελιού, Στήλης, Γραμμής Και Πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 10 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Β ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ (NON-EXPERTS) Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ 1. TOOLS DATA UTILITIES SWITCHBOARD MANAGER YES

ΜΑΘΗΜΑ 10 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Β ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ (NON-EXPERTS) Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ 1. TOOLS DATA UTILITIES SWITCHBOARD MANAGER YES ΜΑΘΗΜΑ 10 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Β ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ (NON-EXPERTS) Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ 1. TOOLS DATA UTILITIES SWITCHBOARD MANAGER YES 2. ΠΑΤΗΣΤΕ EDIT ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ COMPANY CLOSE 3. ΠΑΤΗΣΤΕ NEW (CREATE NEW)

Διαβάστε περισσότερα

Στην επόμενη σελίδα μπορούμε πια να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε.

Στην επόμενη σελίδα μπορούμε πια να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο βασικό μενού επιλογών (Toons, Books, Dooers, Tools κλπ). Δείτε επίσης το μενού γρήγορων επιλογών ακριβώς από κάτω που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε κατευθείαν ένα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης

Οδηγίες Εγκατάστασης Οδηγίες Εγκατάστασης Εισάγετε το DVD στη μονάδα ανάγνωσης DVD του υπολογιστή σας. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αυτόματα, από την

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2003...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 14 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 17 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 18 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Οι νέες Τεχνολογίες αλλάζουν ριζικά το τοπίο της εκπαίδευσης. Αλλάζουν τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης, τον τρόπο μελέτης αλλά και τον τρόπο έρευνας και αξιολόγησης,

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής WORDPRESS Το παρόν εγχειρίδιο είναι μία προσπάθεια για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για την δημοσίευση άρθρων. Για παραλήψεις, λάθη ή κάτι το δυσνόητο παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Bar Tender Ultra Lite

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Bar Tender Ultra Lite Β.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ & ΣΙΑ ΟΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ & ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ 30, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΚ:14452 ΑΦΜ: 998587823, Δ.Ο.Υ. : ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΗΛ: 2102844831 ΦΑΞ: 2102828703 www.sigma-hellas.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση με το AutoCAD

Σχεδίαση με το AutoCAD Σχεδίαση με το AutoCAD Δημιουργία Αποθήκευση Αρχείων, Σχεδίαση & Επεξεργασία Γεωμετρικών Σχημάτων. Το παράθυρο του AutoCAD Δημιουργία - Αποθήκευση Νέου Σχεδίου Από το menu εφαρμογής επιλέγετε New και εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργίας Ενεργειών

Δημιουργίας Ενεργειών Δημιουργίας Ενεργειών Περιεχόμενα Δημιουργία Ενεργειών (Επικοινωνίας, Ραντεβού)... 3 Καταχώρηση Επικοινωνίας και Ραντεβού... 4 Βασικά Στοιχεία... 7 Πεδία Χρήστη... 8 Υπομνήματα... 8 Μεταβολή Ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access... 9 Κεφάλαιο 2: Microsoft Access 2002... 20 Κεφάλαιο 3: Το σύστημα Βοήθειας του Microsoft Office ΧΡ... 36

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Dcad 1.0

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Dcad 1.0 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Dcad 1.0 20130510 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εγκατάσταση προγράμματος DCAD 2 2. Ενεργοποίηση Registration 2 3. DCAD 3 3.1 Εισαγωγή σημείων 3 3.2 Εξαγωγή σημείων 5 3.3 Στοιχεία ιδιοκτησίας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Τα στοιχεία του παραθύρου του Excel... 10 Κελιά και διευθύνσεις... 13 Σε ποιο κελί θα τοποθετηθούν τα δεδομένα;... 14 Καταχώριση δεδομένων... 15 Τι καταλαβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

CTEC-153: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ

CTEC-153: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑ 5 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Μορφοποίηση Αριθμών 2. Αλλαγή Μεγέθους Και Τύπου Γραμματοσειράς 3. Χρησιμοποίηση Πλάγιων, Έντονων, Υπογραμμισμένων Χαρακτήρων 4. Αλλαγή Χρώματος Γραμματοσειράς 5. Παράθυρο Διαλόγου

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Σχεδίασης Μισθοδοτικής Κατάστασης. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Σύντομη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης Εργασία 7η 2 Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι σε θέση να χειρίζεται ί ά άνετα έ ένα πρόγραμμα ό

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία μιας εφαρμογής Java με το NetBeans

Δημιουργία μιας εφαρμογής Java με το NetBeans Δημιουργία μιας εφαρμογής Java με το NetBeans Για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή Java πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα : Αρχικά πρέπει να δημιουργηθεί ένα project το οποίο θα περιέχει όλα τα αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word Βόλος, Νοέμβριος 2008 To Microsoft Word (έκδοση 2003) είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου, με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

[συνέχεια του εγγράφου Word 2]

[συνέχεια του εγγράφου Word 2] [συνέχεια του εγγράφου Word 2] Συνεχίζουμε την πρακτική μας άσκηση πάνω στο έγγραφο που δημιουργήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο αποθηκεύσαμε στον φάκελο με το όνομά μας, με το όνομα: Word 2x.

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία τομής σε εξάρτημα

Δημιουργία τομής σε εξάρτημα Ξεκινάμε την εφαρμογή Pro/Engineer Student Edition από την συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας (ή από το κουμπί Έναρξη/PTC/ProEngineer Student Edition/ProEngineer Student Edition) Επιλέγουμε File Open (ή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Προσθήκη Κειμένου. 2. Ελληνική Διάταξη Πληκτρολογίου ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Προσθήκη Κειμένου. 2. Ελληνική Διάταξη Πληκτρολογίου ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 2 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Προσθήκη Κειμένου 2. Ελληνική Διάταξη Πληκτρολογίου 3. Αλλαγή Παρουσίασης Σελίδας 4. Εισαγωγή Συμβόλων/Ειδικών Χαρακτήρων 5. Παρουσίαση Και Απόκρυψη Μη Εκτυπώσιμων Χαρακτήρων 6. Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT To Power Point είναι ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα παρουσίασης γραφικών. Ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες των υπολογιστών να δημιουργούν εντυπωσιακά έγγραφα, επιστολές και

Διαβάστε περισσότερα

Survey 123 User Manual

Survey 123 User Manual Survey 123 User Manual 1. Γενικά για το πρόγραμμα 2. Έναρξη προγράμματος 3. Ορισμός χρηστών εφαρμογής 4. Επιλογή - Άνοιγμα έρευνας 5. Δημιουργία νέας έρευνας 6. Δημιουργία έρευνας με βάση το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία καννάβου στο QGIS

Δημιουργία καννάβου στο QGIS Δημιουργία καννάβου στο QGIS Στο QGIS, είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε κάνναβο σε συγκεκριμένο σύστημα αναφοράς. Οι συντεταγμένες του καννάβου μπορούν να είναι προβολικές (Χ,Υ ή Ε,Ν,) ή γεωγραφικές (γεωγραφικό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο SPSS. Για την πρώτη σας προσπάθεια να εξοικειωθείτε με το SPSS, σκεφτείτε το παρακάτω πείραμα.

Εισαγωγή στο SPSS. Για την πρώτη σας προσπάθεια να εξοικειωθείτε με το SPSS, σκεφτείτε το παρακάτω πείραμα. Εισαγωγή στο SPSS Παράδειγμα εισαγωγής δεδομένων Για την πρώτη σας προσπάθεια να εξοικειωθείτε με το SPSS, σκεφτείτε το παρακάτω πείραμα. Ένας ψυχολογος ενδιαφέρεται για την επίδραση της διατροφής στη

Διαβάστε περισσότερα

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer)

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) ΣΤΟΧΟΙ: 1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Μιας Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) 2. Παρουσίαση Μιας Ιστοσελίδας 3. Διακοπή Και Ανανέωση Μιας Ιστοσελίδας (Stop and Refresh) 4.

Διαβάστε περισσότερα

Γράφοντας μουσική με το Finale 2006 (Δ μέρος)

Γράφοντας μουσική με το Finale 2006 (Δ μέρος) Γράφοντας μουσική με το Finale 2006 (Δ μέρος) Αυτό είναι το 4 ο άρθρο που περιλαμβάνει οδηγίες για την χρήση του FINALE 2006 για PC. Σ αυτή την ενότητα θα δούμε μερικά ακόμα εργαλεία του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Στατιστική (ΔΕ200Α-210Α)

Εισαγωγή στην Στατιστική (ΔΕ200Α-210Α) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Α. Ν.), Τ.Ε.Ι. Κρήτης Εργαστήριο Στατιστική, Εαρ. 2018 Σελίδα 1 από 15 1η Εργαστηριακή Άσκηση Σκοπός: Η παρούσα εργαστηριακή άσκηση, χρησιμοποιώντας ως δεδομένα, μεγέθη που

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Αποθήκη... 6 Διαθεσιμότητα... 7 Προϊόντα με παραστατικά... 9 Πωλήσεις... 9 Έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης... 9 Τιμολόγιο... 11 Δελτίο αποστολής... 12 Αναφορές... 16

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 1. ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 2. ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Κάθε μενού έχει τις δικές της δυνατότητες, όπως για παράδειγμα μόλις πατήσετε το κουμπί κεντρική βγαίνουν τα εικονίδια των δυνατοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς PowerPoint 1. Εισαγωγή διαφάνειας a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας b. Επιλέγουμε το είδος της διαφάνειας που επιθυμούμε. Η πρώτη διαφάνεια συνήθως είναι η διαφάνεια τίτλου. c. Ξεκινούμε να γράφουμε

Διαβάστε περισσότερα