NEWSLETTER. ΕΡΓΟ «SYNTHESIS» στο πλαίσιο του προγράμματος MARCO POLO II. Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "NEWSLETTER. ΕΡΓΟ «SYNTHESIS» στο πλαίσιο του προγράμματος MARCO POLO II. Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα"

Transcript

1 Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα NEWSLETTER ΕΡΓΟ «SYNTHESIS» στο πλαίσιο του προγράμματος II To Πρόγραμμα Marco Polo II έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση των δρόμων από τις εμπορευματικές μεταφορές και τη μείωση της ρύπανσης με την προώθηση οικολογικών τρόπων μεταφοράς. Το έργο SYNTHESIS, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσα από το πρόγραμμα Marco Polo II μετά από 25 μήνες υλοποίησης και μέσα στο δυσχερές χρηματοοικονομικό περιβάλλον που πλήττει τον ευρωπαϊκό Νότο κατάφερε να παράγει: Μια έκθεση που απεικονίζει την κατάσταση των εμπορευματικών μεταφορών στην Αδριατική Θάλασσα. Μια συλλογή βέλτιστων πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο για την θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων. 500 συνεντεύξεις με φορείς εμπλεκόμενους στις εμπορευματικές μεταφορές στην Αδριατική για να αποτυπωθούν τα προβλήματά τους και οι προτάσεις τους για πράσινες μεταφορές. Μια μελέτη που αναλύει τα κυριότερα προβλήματα των μεταφορέων και των εμποδίων για τις συνδυασμένες μεταφορές. 8 συνεδριάσεις στο πλαίσιο «Δίκτυα Μάθησης και Συνεργασίας» με συμμετέχοντες από την Ελλάδα και την Ιταλία να συζητούν προβλήματα και να προτείνουν λύσεις. Τα Δίκτυα αυτά θα συνεχίσουν να ανταλλάσουν πληροφορίες εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων του έργου. Μαθήματα κατάρτισης «Εν Πλω» για 165 οδηγούς φορτηγών. Μαθήματα σε μεγάλα λιμάνια της Αδριατικής θάλασσας με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες για ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών, που θα ενισχύσουν τις συνδυαστικές μεταφορές. Μια σειρά εκδηλώσεων και συνεντεύξεων Τύπου σε μεγάλα λιμάνια της στην Ελλάδα και την Ιταλία προωθώντας την έννοια των συνδυαστικών μεταφορών. Ένα Διεθνές συνέδριο στο Ιέσι (Ανκόνα). Μια σημαντική σχέση μεταξύ των εταίρων του έργου, που έκανε την υλοποίηση του ομαλή και αποτελεσματική. Ενημερωτικό υλικό για όλα τα παραπάνω είναι αναρτημένο στο Business and Project Management s.a.

2 The picture Συνάντηση «δικτύου μάθησης» για θέματα ασφάλειας Συνεδρίαση στο λιμάνι της Πάτρας στις 14 Μαΐου 2013 Ομιλία του Δ. Ν. Κολέτσου, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, MSc. Prod. Management, ΥΑΛΕ Πάτρας Με αφετηρία το δυναμικό μας, ως Τερματικός Λιμένας της Δυτικής Πύλης της χώρας, θεωρήσαμε αναγκαίο να τοποθετήσουμε και να τεκμηριώσουμε δύο Ορόσημα στις γραμμές Ιονίου και Αδριατικής θάλασσας. Στο πλαίσιο αυτό, o Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ, ενεργώντας προδραστικά σχεδίασε και υλοποίησε δύο διαδοχικές δράσεις: Συνδυασμένη Άσκηση Λιμένα Πλοίου σε εφαρμογή των προβλέψεων του Κώδικα ISPS Code PSP / PFSP σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ Α.Ν.Ε., με βασικό σενάριο «τηλεφωνική εκδήλωση απειλής στον Νότιο Λιμένα Πατρών για τοποθέτηση βόμβας στο F/B HELLENIC SPIRIT " αμέσως μετά την έναρξη της φόρτωσής του με οχήματα και επιβάτες, που ακολούθησε Μια πλήρους κλίμακας επίδειξη επανελέγχου φορτηγών με κυνοτεχνική μονάδα «βιο-ανίχνευσης» από το δυναμικό της ομάδας ασφαλείας ΙΕΠΥΑ του Λιμένα Πατρών, που είχε προηγουμένως αφιχθεί και εγκλιματισθεί στις αποβάθρες ISPS του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Η έναρξη της σχετικής επιχείρησης, που κράτησε δέκα λεπτά ρυθμίστηκε έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί ακριβώς πριν την πτώση του καταπέλτη του F/B Hellenic Spirit στο κρηπίδωμα. Κατά τη διάρκειά της επανελέγχθηκαν 58 φορτηγά σε δύο από τα οποία «εντοπίσθηκαν λαθρεπιβάτες», που είχαν τοποθετηθεί από ανεξάρτητο κλιμάκιο στους άξονες του πρώτου και στον χώρο φορτίου του δεύτερου φορτηγού. Αυτή η αλυσίδα γεγονότων απέδειξε ότι όλα τα κύρια ενδιαφερόμενα μέρη, δηλαδή: Τα Κεντρικά Λιμεναρχεία Πατρών και Ηγουμενίτσας, τόσο σε διοικητικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο, Οι αντίστοιχοι φορείς διαχείρισης Ο.Λ.ΠΑ. Α,.Ε & Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., Το πλοίο, η Ναυτιλιακή Εταιρεία και η πρακτόρευσή της Είναι σε θέση να: Συνεργαστούν σε πραγματικό χρόνο, Διατηρήσουν τους διακριτούς τους ρόλους, Συμμορφωθούν με τα λειτουργικά τους καθήκοντα, Συντονιστούν από ρεαλιστική και νομικά θεσμοθετημένη ιεραρχία, και να παρέχουν απτές αποδείξεις ικανότητας και προθυμίας σε ότι αφορά την καθιέρωση και διατήρηση καλών πρακτικών Ασφαλείας στο κρίσιμο τμήμα Λιμένας - Πλοίο - Λιμένας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Στο γραφείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), από δεξιά προς τα αριστερά: κα. Γατσέλου Ιππολύτη (ΟΛΗΓ), ο κ. Γκρίνιας Κωνσταντίνος (Διευθυντής Ανάπτυξης (ΟΛΗΓ), ο κ. Νικολάου Παναγιώτης (ISPS/ΟΛΗΓ), η κα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου (Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας / Υπηρεσία Ασφαλείας), ο κ. Μακογκίτας (Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας / Υπηρεσία Ασφαλείας), ο κ. Ζογάκης Νικόλαος, (Αντιπρόεδρος Λιμεναρχείους Ηγουμενίτσας), Δρ Αδάμης Μητσοτάκης (ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΕ, εταίρος του έργου), ο κ. Μάνος Σοφιανόπουλος (BPM ΑΕ, εταίρος του έργου).

3 Τι αναμένεται από το Interporto Marche; Από το Διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Ανκόνα στις 18 Μαΐου 2013 Ομιλία του κου Giuseppe Bugane, Schenker Italiana S.p.A. Ο κόσμος των logistics περιμένει από το Interporto Marche (το εμπορευματικό χωριό της Ανκόνα) να γίνει μια ελκυστική τοποθεσία για εταιρείες μεταφορών και Logistics και συγκεκριμένα: Να προωθεί της εμπορευματικές μεταφορές με τρένο μέσα σε ένα πολύ-συνδυαστικό σύστημα μεταφορών (επιπλέον των οδικών, υδάτινων και αεροπορικών) Να ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητα των εταιρειών μεταφορών και Logistics. Να παρέχει κορυφαίου επιπέδου υπηρεσίες logistics υψηλής αποτελεσματικότητας με οικολογικά φιλική εργασιακή συμπεριφορά. Να είναι ένας αξιόπιστος και συνεπής εταίρος που θα ολοκληρώνει τα εθνικά και διεθνή δίκτυα Logistics Εν συντομία μια υπηρεσία «μιας στάσης»

4 Έρευνα προς μια πράσινη μεταφορά στην Αδριατική θάλασσα. Ένα από τα κύρια αποτελέσματα του έργου είναι μια έρευνα ανάμεσα σε 500 εμπλεκόμενους στην αλυσίδα εμπορευματικών μεταφορών στην Αδριατική Θάλασσα. Παρακάτω είναι τα αποτελέσματα της έρευνας στο κρίσιμο ερώτημα: Ποια είναι τα πιο κοινά εμπόδια για τις καθημερινές μεταφορές στην διαδρομή Ελλάδα-Ιταλία-Κεντρική Ευρώπη; Παραμένει γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρέασε δραματικά το διεθνές εμπόριο και, κατά συνέπεια, τη ζήτηση για υπηρεσίες οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα και οι γειτονικές χώρες, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την κρίση, έχουν βιώσει μια σημαντική πτώση στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών. Από την άλλη πλευρά, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η περίσσεια των υπηρεσιών μεταφοράς σε σύγκριση με τη συνεχή μείωση της ζήτησης, οδήγησε τον κλάδο των οδικών μεταφορών σε ύφεση. Ως εκ τούτου δεν ήταν έκπληξη, ότι ένα από τα πιο κοινά εμπόδια που εντοπίζονται από την έρευνα για τις μεταφορές στα εμπλεκόμενα μέρη ήταν η οικονομική κατάσταση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, το γεγονός ότι η «λαθρομετανάστευση» έχει προσδιοριστεί ως κορυφαίο θέμα, από ένα μεγάλο αριθμό εταιρειών μεταφορών και οδηγών φορτηγών, καταδεικνύει την ανησυχία τους για τα θέματα ασφάλειας. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει θεωρηθεί μείζονος σημασία και οδήγησε το έργο να επικεντρωθεί στις αντιλήψεις, καθώς και την πραγματική κατάσταση των θεμάτων ασφάλειας στους λιμένες της Αδριατικής. Το «SYNTHESIS» έχει αφιερώσει δύο συναντήσεις από τα δίκτυα μάθησης για θέματα ασφαλείας, αναγνωρίζοντας την ανησυχία για την ασφάλεια σαν πρόβλημα για την περαιτέρω ανάπτυξη "συνδυασμένων μεταφορών". Το επόμενο εμπόδιο για τις καθημερινές μεταφορές με σημαντικό αριθμό απαντήσεων, είναι η αυξημένη κυκλοφορία στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, η οποία είναι μια μάλλον αναμενόμενη ανταπόκριση. Τα μαθήματα κατάρτισης του «SYNTHESIS» εστιάσανε κυρίως σε αυτά τα θέματα και επικοινωνήσανε στους ενδιαφερόμενους τρόπους και μεθόδους σχετικά με την προώθηση των ασφαλών, βέλτιστων και πιο "πράσινων" συνδυαστικών μεταφορών.

5 Κος. Διονύσης Γρηγορόπουλος Εκπαιδευτής Εκπαίδευση εν πλώ Το «SYNTHESIS» έχει κύριο στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για πράσινες συνδυαστικές μεταφορές στην Αδριατική Θάλασσα. Αυτό επετεύχθη μέσω καινοτόμων προσαρμοσμένων μαθημάτων κατάρτισης στους ενδιαφερόμενους «εν πλω» στο "FB HELLENIC SPIRIT και στους κύριους λιμένες της Αδριατικής και του Ιονίου. Η Εκπαίδευση έγινε από εξειδικευμένα στελέχη στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και των logistics σε οδηγούς φορτηγών, επιχειρήσεις logistics, μεταφορείς και διαχειριστές logistics. Η εκπαίδευση με το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ειδικά για τους οδηγούς φορτηγών ολοκληρώθηκε επιτυχώς με ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Η εφαρμογή είχε μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους εκπαιδευόμενους, αλλά και για τους διδάσκοντες και όλους όσους έχουν εμπλακεί με το έργο. Οι οδηγοί φορτηγών, άκουσαν για θέματα σχετικά με τις συνδυαστικές μεταφορές, την επιρροή των καυσίμων στο περιβάλλον και για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και της νομοθεσία. Τους δόθηκε πρόσβαση στα τελευταία νέα σχετικά με τεχνικές πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες από την κοινωνία της πληροφορίας, στήριξη για την επαγγελματική ανάπτυξη και είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν με κοινότητες μεταφορέων. Για όλους τους εμπλεκόμενους, υπήρξαν ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες σε θέματα αειφόρων μεταφορών και λειτουργίας με εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μεταφορές. Το κύριο αποτέλεσμα από την αλληλεπίδραση των διαφόρων ομάδων ήταν η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για την προώθηση λύσεων από εμπειρογνώμονες. Η αλληλεπίδραση τόνισε κρίσιμα σημεία όπως το πώς θα είναι το νέο θεσμικό καθεστώς, και ποιές είναι οι προσαρμογές που οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν, προκειμένου να είναι έτοιμες. Μια σημαντική ανησυχία είναι η δυνατότητα των αρχών για την επιβολή των νόμων που θα προστατεύσουν τα φορτία από τους κινδύνους. Οι εταίροι του έργου έλαβαν υπόψη τα θέματα που τέθηκαν, προκειμένου να παρουσιάσουν μια πρόταση πολιτικής στις αρμόδιες αρχές και να προωθήσουν την εφαρμογή των συνδυασμένων και πράσινων μεταφορών.

6 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Marco Polo II, έργο «SYNTHESIS»: κοιτάζοντας το βιώσιμο σύστημα μεταφορών JESI, 18η Μαΐου 2013 Διεθνές συνέδριο για τις συνδυαστικές μεταφορές. «Η απλή ανάπτυξη υποδομών δεν αρκεί να οδηγήσει την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή Marche. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα μοντέλο διαχείρισης κατάλληλο για τη λειτουργία της πλατφόρμας Logistics της Κεντρικής Ιταλίας, σε συμμόρφωση με το ψήφισμα από τις κυβερνήσεις Umbria και Marche». Εν συντομία, αυτή είναι η εισαγωγική ομιλία από τον κ. Paolo Eusebi, Σύμβουλο Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού της περιφερειακής κυβέρνησης του Marche. Σε γενικές γραμμές πρόσθεσε ο κ. Roberto Pesaresi, Πρόεδρος της Interporto Marche Spa «Ξηρού Λιμένος» και εταίρο του έργου. Είναι σοφό οι εργασίες να γίνουν σε καθημερινή βάση μέσα σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική πλαισίου. Στόχος του έργου «SYNTHESIS» είναι να ενσωματώσει την παραδοσιακή κουλτούρα των μεταφορών με την τελευταία έννοια στις βιώσιμες μεταφορές: το συνδυαστικό σύστημα μεταφορών. Το οποίο είναι εξαιρετικά ευέλικτο, μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση με την προώθηση των εμπορευματικών μεταφορών προς τους σιδηροδρόμους και τις θαλάσσιες μεταφορές σε συμμόρφωση με τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποία είναι σαφής όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και στοχεύει: να αφαιρεθεί από το οδικό δίκτυο έως το έτος 2030, το 30%, και μέχρι το έτος 2050 το 50% των μεταφορών φορτίου που ταξιδεύουν πάνω από 300 km. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, μειώνοντας το επίπεδο των τοξικών Pm10, την εκπομπή CO2 και την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Ο κ. Galliano di Marco, Πρόεδρος του Λιμεναρχείου Ραβέννας σαφώς δήλωσε την ισχυρή βούλησή του να κάνει συμμαχίες με λιμάνια της Κεντρικής και Νότιας Αδριατικής (δηλαδή, Ανκόνα, Μπάρι και Τάραντα) και όχι από τους Βόρειους ομολόγους της Αδριατικής επί του παρό- Ο κ.massimo Di Giacomo, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ Italia σαν επικεφαλής εταίρος του Έργου «SYNTHESIS» τόνισε τη σημαντική συνεισφορά του σχεδίου από την άποψη της ευαισθητο- ποίησης και τις προοπτικές προς την κατεύθυνση της διασύνδεσης των μεταφορέων παρά την αρχική δυσπιστία και καχυποψία από τους οδηγούς φοβούμενοι απώλειες θέσεων εργασίας. Αντιθέτως, ο συνδυαστικός τρόπος μεταφοράς επιτρέπει σε οδηγούς να εργάζονται σε όλη την Ευρώπη παρακάμπτοντας βαριές οδικές απαγορεύσεις μεταφορών, που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Ελβετία και την Αυστρία. ντος μέλη της N.A.P.A. (Ένωση Λιμένων Βόρειας Αδριατικής). Η Ραβένα είναι πρώην μέλος της NAPA. Άλλοι βασικοί ομιλητές του έργου Synthesis στην τελική εκδήλωση ήταν: - ο Δρ. Αδάμης Μητσοτάκης από τη Διάσταση Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, κάνοντας μια αναλυτική επισκόπηση της επιτευγμάτων του έργου και ο κ. Giuseppe Buganè - Schenker Ιταλία, Rail Logistics & Διευθυντής Πωλήσεων προβάλλοντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται από τα συνδυαστικά συστήματα μεταφορών. Εκπρόσωποι της κύριας ένωσης μεταφορέων συμμετείχαν στην συζήτηση. Από τα συμπεράσματα των εργασιών του Δρ. Νικολά Παραντίσο (επικεφαλή μονάδας ανάπτυξης εργασιών της εταιρείας Interporto Marche).

7 Η εκδήλωση κλεισίματος του έργου SYNTHESIS Την Τρίτη 21/5, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κλεισίματος του έργου «SYNTHESIS» στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ LINES στα Χανιά. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του έργου «SYNTHESIS» του προγράμματος II, αυτοκινητιστές από την Κρήτη, εκπρόσωποι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, λιμενικές αρχές, εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και Διευθυντές και στελέχη της ANEK LINES. Το έργο «SYNTHESIS» ολοκλήρωσε μια σειρά από σημαντικές μελέτες που αφορούν τις μεταφορές στην Αδριατική Θάλασσα, στο Ιόνιο Πέλαγος και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτές οι μελέτες έχουν δείξει τη ποικιλομορφία στα μέσα μεταφοράς, με μια σημαντική αύξηση στη χρήση των τρένων στην Ιταλία, μειώνοντας τον αριθμό των πλοίων στην περιοχή, τις σοβαρές ελλείψεις στις λιμενικές υποδομές και το τρένο στην Ελλάδα και τη σταδιακή αύξηση των φορτίων που διακινούνται από την Εγνατία οδό (κυρίως από την Τουρκία), η οποία καταλήγει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (η οποία επαναπροσδιορίζει συνεχώς το ρόλο της). Ένα από τα παραδοτέα ήταν μια μεγάλη έρευνα μεταξύ 500 ερωτηθέντων που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα αποκαλύπτοντας τα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και τις ανησυχίες σχετικά με το περιβάλλον, τα εναλλακτικά καύσιμα και το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα, τη βελτιστοποίηση του φορτίου, τα θέματα της ασφάλειας, την παρουσία των λαθρεμπόρων κλπ. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μεταφορείς (οδηγοί και οι ιδιοκτήτες φορτηγών) επί του σκάφους HELLENIC SPIRIT της ΑΝΕΚ LINES στην γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα. Εν κατακλείδι, τα οφέλη του έργου ήταν: Περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού στην Αδριατική θάλασσα. Η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την ασφάλεια των μεταφορών. Προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών στην Αδριατική. Να τεθεί επίσημα η ανάγκη για περαιτέρω επενδύσεις. Αύξηση της ευαισθητοποίησης των εταίρων για το Περιβάλλον Προστασία και ασφάλεια στον τομέα των μεταφορών Βελτίωση των υπηρεσιών Αύξηση της ευαισθητοποίησης για συνδυασμένες μεταφορές.

NEWSLETTER. Το έργο SYNTHESIS ανήκει. Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα

NEWSLETTER. Το έργο SYNTHESIS ανήκει. Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα NEWSLETTER Το έργο SYNTHESIS ανήκει στις Δράσεις κοινής εκμάθησης του προγράμματος και προσέφερε χωρίς οικονομική επιβάρυνση στους

Διαβάστε περισσότερα

H ANEK σε μια ματιά: 12 Ιδιόκτητα πλοία 16 υπό διαχείρηση. 50 Λιμάνια σε προσέγγιση. >100 διαφορετικοί προορισμοί και εξυπηρετούμενες γραμμές.

H ANEK σε μια ματιά: 12 Ιδιόκτητα πλοία 16 υπό διαχείρηση. 50 Λιμάνια σε προσέγγιση. >100 διαφορετικοί προορισμοί και εξυπηρετούμενες γραμμές. Παρουσίαση έργου, Χανιά 10 Μαΐου 2012 H ANEK σε μια ματιά: Ο Όμιλος εταιρειών ΑΝΕΚ LINES ασχολείται, κυρίως, με τη διαχείριση ιδιόκτητων και ναυλωμένων πλοίων επιβατηγού και φορτηγού ναυτιλίας για 44 και

Διαβάστε περισσότερα

H ANEK σε μια ματιά: 12 Ιδιόκτητα πλοία 13 υπό διαχείρηση. 50 Λιμάνια σε προσέγγιση. >100 διαφορετικοί προορισμοί και εξυπηρετούμενες γραμμές.

H ANEK σε μια ματιά: 12 Ιδιόκτητα πλοία 13 υπό διαχείρηση. 50 Λιμάνια σε προσέγγιση. >100 διαφορετικοί προορισμοί και εξυπηρετούμενες γραμμές. Παρουσίαση έργου, Πάτρα 2 Οκτωβρίου 2012 H ANEK σε μια ματιά: Ο Όμιλος εταιρειών ΑΝΕΚ LINES ασχολείται, κυρίως, με τη διαχείριση ιδιόκτητων και ναυλωμένων πλοίων επιβατηγού και φορτηγού ναυτιλίας για 44

Διαβάστε περισσότερα

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIAMOS Εταιρικό Σχήμα Εταίροι: Ιταλία (2) Ελλάδα (1) Λιμενική Αρχή Βενετίας (Επικεφαλής) Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Ροδόπουλος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data AE Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής

Νίκος Ροδόπουλος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data AE Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής Νίκος Ροδόπουλος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data AE Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης 11% ΑΕΠ για την Ε.Α. &

Διαβάστε περισσότερα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ. Το ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο και οι προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα

Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα 6 ο Φόρουμ Ενέργειας Πάτρα, 03-04 Φεβρουαρίου 2017 Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα Γεώργιος Πολυχρονίου Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής, Ανάπτυξης, Διοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Το λιμάνι της Πάτρας από τον 11 ο π.χ. αιώνα έχει συνδεθεί με την ιστορική ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα

27 Νοεμβρίου Πολυτροπικός μεταφορικός Διάδρομος ADRIETA : Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας

27 Νοεμβρίου Πολυτροπικός μεταφορικός Διάδρομος ADRIETA : Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας 27 Νοεμβρίου 2018 Πολυτροπικός μεταφορικός Διάδρομος ADRIETA : Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. 1 Υποδομές Λιμένα Ηγουμενίτσας Παλαιός Λιμένας

Διαβάστε περισσότερα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας. ΥΦΑ στη Ναυτιλία: Προοπτικές Ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας. ΥΦΑ στη Ναυτιλία: Προοπτικές Ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ. ΥΦΑ στη Ναυτιλία: Προοπτικές Ανάπτυξης στη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) Τομεακό Σχέδιο Αθήνα, 03.04.2014 Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια σύνθεση των απόψεων που μέχρι τώρα διατυπώθηκαν από Υπηρεσίες, Κοινωνικούς Εταίρους

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Ιστορία του Έργου

Σύντομη Ιστορία του Έργου Σύντομη Ιστορία του Έργου Η ιστορία του «LOCPROII» βρίσκει τις ρίζες της στην επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός έργου Interreg IIIA με όνομα «LOCPRO». Η εκ των υστέρων γνώση από το «LOCPRO» κατέστησε εμφανές

Διαβάστε περισσότερα

Workshop 1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο νησιωτικό χώρο

Workshop 1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο νησιωτικό χώρο 27.5.2017 Workshop 1 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο νησιωτικό χώρο Εφαρμογές ΥΦΑ Μικρής Κλίμακας Προοπτικές για τη Νησιωτική Ελλάδα Μαρία Θεοδωρίδου Poseidon Med II Project Management Team

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Ελληνικού ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην εποχή του ΥΦΑ

Ο ρόλος του Ελληνικού ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην εποχή του ΥΦΑ POSEIDON MED II LNG Bunkering Project Μαρία Θεοδωρίδου Poseidon Med II Project Management Team Τμήμα Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ ΑΕ. Ο ρόλος του Ελληνικού ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην εποχή του

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώνοντας την Ανταγωνιστικότητα των Συστημάτων Λιμένων-Ενδοχώρας της Μεσογείου

Βελτιώνοντας την Ανταγωνιστικότητα των Συστημάτων Λιμένων-Ενδοχώρας της Μεσογείου Βελτιώνοντας την Ανταγωνιστικότητα των Συστημάτων Λιμένων-Ενδοχώρας της Μεσογείου Σύστημα υποστήριξης πληροφόρησης διακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο

Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ Poseidon Med II: Το όχημα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ Μέρος πρώτο: Η πορεία προς μία κοινή ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανάγκη για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. GREEK EU Presidency Summit. February 17 th 18 th

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. GREEK EU Presidency Summit. February 17 th 18 th ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. GREEK EU Presidency Summit February 17 th 18 th Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που μου δίνεται, εκπροσωπώντας το λιμένα

Διαβάστε περισσότερα

GET-UP ] Συνοπτική έκθεση σχετικά με τα ερωτηματολόγια

GET-UP ] Συνοπτική έκθεση σχετικά με τα ερωτηματολόγια Πράσινο Πρόγραμμα Κατάρτισης Επιχειρηματικότητας (GET-UP) O 5 - Πράσινη επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη - Συγκριτική προοπτική GET-UP ] Συνοπτική έκθεση σχετικά με τα ερωτηματολόγια Με την παρούσα έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ADRIATIC MoS UPGRATED. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

ADRIATIC MoS UPGRATED. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIATIC MoS UPGRATED Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRI-UP Εταιρικό Σχήμα Εταίροι: Ελλάδα (3) - Ιταλία (4) Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (Επικεφαλής) Λιμενική Αρχή Ανκόνα Λιμενική

Διαβάστε περισσότερα

«Καθ οδόν προς την προσβασιμότητα»

«Καθ οδόν προς την προσβασιμότητα» «Καθ οδόν προς την προσβασιμότητα» του Andrea Campagna, τεχνικού & επιστημονικού συντονιστή του έργου FutureMed Project n 2S-MED11-29 Project co-funded by the European Regional Development Fund (ERDF)

Διαβάστε περισσότερα

Στο συνηµµένο Υπόµνηµα επισυνάπτουµε το σκεπτικό και τα βασικά θέµατα που επιθυµούµε να συζητήσουµε µαζί σας στο άµεσο µέλλον.

Στο συνηµµένο Υπόµνηµα επισυνάπτουµε το σκεπτικό και τα βασικά θέµατα που επιθυµούµε να συζητήσουµε µαζί σας στο άµεσο µέλλον. 25 Σεπτεµβρίου 2012 Α.Π. 02190 κ. Κωστή Χατζηδάκη Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών και ικτύων Νίκης 5-7 101 80 Αθήνα Θέµα: «Τα Logistics µοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας»

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση Επιστημονικός Συνεργάτης Χορηγός ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση Επιστημονικός Συνεργάτης Χορηγός ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διοργάνωση Επιστημονικός Συνεργάτης Χορηγός ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Μαρτίου 2018 Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) με την επιστημονική συνεργασία της OPTILOG Advisory Services και με χορηγό

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορές και Εφοδιαστική αλυσίδα. στην Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης

Μεταφορές και Εφοδιαστική αλυσίδα. στην Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Μεταφορές και Εφοδιαστική αλυσίδα Δρ Σωτήρης Παυλέας Ειδικός Σύμβουλος, Γραφείο Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας στην Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Συνάντηση Εργασίας Αθήνα, 20 Μαΐου 2016

Διαβάστε περισσότερα

Κουπόνια Καινοτομίας Πρόσκληση υποβολής προτάσεων

Κουπόνια Καινοτομίας Πρόσκληση υποβολής προτάσεων EU Horizon 2020 no. 646457 01/04/2015-31/03/2018 www.securechain.eu Κουπόνια Καινοτομίας Το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από το Πρόγραμμα SECURECHAIN, το οποίο χρηματοδοτείται

Διαβάστε περισσότερα

Ένας γρήγορος και φιλικός προς το περιβάλλον δρόμος από την Ελλάδα προς τη Βόρεια Ευρώπη. Χαρακτηριστικά. Προνόμια για την επιχείρησή σας

Ένας γρήγορος και φιλικός προς το περιβάλλον δρόμος από την Ελλάδα προς τη Βόρεια Ευρώπη. Χαρακτηριστικά. Προνόμια για την επιχείρησή σας Ένας γρήγορος και φιλικός προς το περιβάλλον δρόμος από την Ελλάδα προς τη Βόρεια Ευρώπη. Εάν ενδιαφέρεστε για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση Logistics για τις ανάγκες της εφοδιαστικής σας αλυσίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εμπορικό Λιμάνι, Τ.Κ , Αλεξανδρούπολη, τηλ.: fax: ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εμπορικό Λιμάνι, Τ.Κ , Αλεξανδρούπολη, τηλ.: fax: , Εμπορικό Λιμάνι, Τ.Κ. 68-100, Αλεξανδρούπολη, τηλ.: 25510-26251 fax: 25510-26485, www.olasa.gr, email: ola@otenet.gr, fd@ola-sa.gr ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 26/02/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε περισσότερα

City Logistics Mapping The Future

City Logistics Mapping The Future Διονύσης Γρηγορόπουλος City Logistics Mapping The Future Υπό την αιγίδα: Case Study City Logistics με την Χρήση Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Αθηνά 23-24/1/2018 3η Διημερίδα ITS Hellas 2018, Υπουργείο Υποδομών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜIA IΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. στην

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜIA IΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.12.2013 COM(2013) 913 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜIA IΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ALTERNATE MINISTER, MINISTRY OF MARITIME AFFAIRS AND INSULAR POLICY, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ALTERNATE MINISTER, MINISTRY OF MARITIME AFFAIRS AND INSULAR POLICY, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ALTERNATE MINISTER, MINISTRY OF MARITIME AFFAIRS AND INSULAR POLICY, GREECE EASTMED INFRASTRUCTURE IN THE NEXT DECADE Is Greece on its way to becoming a major

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» O Σιδηρόδρομος στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες βίωσε την απαξίωση για λογούς που δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ «Ευκαιρία η απειλή για τα Ελληνικά LOGISTICS;» Σωτήρης Τριχάς 18 Μαρτίου 2009 Η αγορά περνάει 适 合 Κρίση 适 合 = 适 Κρίση = Απειλή Στον κόσµο Ραγδαίες αλλαγές στον παγκόσµιο οικονοµικό

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Στόχος της ΜΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ θα είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σχηματισμών Η Περίπτωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους

Σχηματισμών Η Περίπτωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους Συστάδες Συνεργατικών Δρ Παναγιώτης Γραμμέλης, Δ/ντής Ερευνών, Ι.Δ.Ε.Π. / Ε.ΚΕ.Τ.Α. Σχηματισμών Η Περίπτωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους Logistics Conferences Γλυφάδα Golf Gardens, 19-20 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Η Ηλεκτροκίνηση στο Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Η Ηλεκτροκίνηση στο Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Η Ηλεκτροκίνηση στο Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 1 st EcoMobility Conference 2018 Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018 Ιωάννης Μάργαρης Αντιπρόεδρος ΔΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας KA2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών Αναμενόμενα αποτελέσματα Τα σχέδια που υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης αναμένονται να επιφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα: Καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του υτικού Άξονα στην ολοκλήρωση των ιευρωπαϊκών δικτύων και η σηµερινή κατάσταση των σιδηροδροµικών συνδέσεων στη ΝΑ Ευρώπη

Ο ρόλος του υτικού Άξονα στην ολοκλήρωση των ιευρωπαϊκών δικτύων και η σηµερινή κατάσταση των σιδηροδροµικών συνδέσεων στη ΝΑ Ευρώπη Ο ρόλος του υτικού Άξονα στην ολοκλήρωση των ιευρωπαϊκών δικτύων και η σηµερινή κατάσταση των σιδηροδροµικών συνδέσεων στη ΝΑ Ευρώπη Γεωργία Αϋφαντοπούλου Πολιτικός Μηχανικός-Συγκ/λόγος Εντεταλµένη ερευνήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ. Στόχοι του Έργου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ. Στόχοι του Έργου Έργο R e.herb Recording, documentation, promotion and distribution of the aromatic and therapeutic herbs, plants and plant products ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ Στόχοι του Έργου Η καταγραφή και ανάδειξη των αρωματικών

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές

Εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές Ο ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 29-30 ΜΑΪΟΥ 2009 Εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές Δρ. Δημήτρης Δημητρίου 1 Μεταφορές και Καύσιμα Βασικές Διαπιστώσεις Μεταφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 22 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Κυρίες και Κύριοι, Αναμφίβολα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια από τις δυναμικότερες και επιλεκτικότερες μορφές σύγχρονου τουρισμού και

Διαβάστε περισσότερα

«Η συµβολή του τοµέα των µεταφορών στην οικονοµία της Ελλάδας και ο ρόλος της έρευνας»

«Η συµβολή του τοµέα των µεταφορών στην οικονοµία της Ελλάδας και ο ρόλος της έρευνας» ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ Τοµέας : METAΦΟΡΕΣ & Logistics 1 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ» «Η συµβολή του τοµέα των µεταφορών στην οικονοµία της Ελλάδας και ο ρόλος της έρευνας» Μαρία Μποϊλέ,

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ROMAN VASSILENKO DEPUTY MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF KAZAKHSTAN

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ROMAN VASSILENKO DEPUTY MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF KAZAKHSTAN THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ROMAN VASSILENKO DEPUTY MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF KAZAKHSTAN THE EU EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT Building bridges from east to west ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2017-1-RO01-KA202-037308 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογή τεχνολογιών για την αποτελεσµατική διαχείριση αστικών διανοµών: Τα αποτελέσµατα από το έργο CITY PORTS ρ. Ιωάννης Τυρινόπουλος

Εφαρµογή τεχνολογιών για την αποτελεσµατική διαχείριση αστικών διανοµών: Τα αποτελέσµατα από το έργο CITY PORTS ρ. Ιωάννης Τυρινόπουλος Εφαρµογή τεχνολογιών για την αποτελεσµατική διαχείριση αστικών διανοµών: Τα αποτελέσµατα από το έργο CITY PORTS ρ. Ιωάννης Τυρινόπουλος Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Τομέας Β: Ευφυής Βιώσιμη Κινητικότητα - Εμπορευματικές Μεταφορές & Δίκτυα

Τομέας Β: Ευφυής Βιώσιμη Κινητικότητα - Εμπορευματικές Μεταφορές & Δίκτυα Τομέας Β: Ευφυής Βιώσιμη Κινητικότητα - Εμπορευματικές Μεταφορές & Δίκτυα Τμήμα Β1: Ζήτηση και Διαχείριση κινητικότητας Δημιουργία Συστημάτων Βιώσιμης Κινητικότητας Υπεύθυνη: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών

Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών 2018-2028 Αρμόδια υπηρεσία Απόσπασμα Όρων Εντολής Η Αναθέτουσα Αρχή, είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ I.S.TO.S. Services in South Aegean. Καινοτοµία για τον Αειφόρο Τουρισµό & τις υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ I.S.TO.S. Services in South Aegean. Καινοτοµία για τον Αειφόρο Τουρισµό & τις υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ I.S.TO.S Ιnnοvation for Sustainable Tourism & Services in South Aegean Καινοτοµία για τον Αειφόρο Τουρισµό & τις υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο DG REGIO ΥΠ.ΟΙ.Ο Το Πρόγραµµα Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΒΟΓΔΑΝΟΥ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ GIOIA

Διαβάστε περισσότερα

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental Specialist, MSc Διαχείριση εγκαταστάσεων ψ (IFMA, 2012) International Facility Management Association

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Συνάντηση Πλατφόρμας «Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα» στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση της προγραμματικής περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για

Διαβάστε περισσότερα

Τα αποτελέσματα του LOSAMEDCHEM στο σύνολο της μεσογειακής περιοχής παρέμβασης του έργου

Τα αποτελέσματα του LOSAMEDCHEM στο σύνολο της μεσογειακής περιοχής παρέμβασης του έργου Τα αποτελέσματα του LOSAMEDCHEM στο σύνολο της μεσογειακής περιοχής παρέμβασης του έργου Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, 20.05.2013 Γιώργος Εμμανουηλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικοί στόχοι για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης* μέχρι το 2020

Στρατηγικοί στόχοι για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης* μέχρι το 2020 Στρατηγικοί στόχοι για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης* μέχρι το 2020 Η Ευρωπαϊκή τυποποίηση θα αποτελέσει ουσιαστικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο, την ανάπτυξη,

Διαβάστε περισσότερα

Οδικές Υποδομές και Ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Αττικής Οδού Μεγάλα Έργα Υποδομών: Στρατηγικός Σχεδιασμός και Υλοποίηση

Οδικές Υποδομές και Ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Αττικής Οδού Μεγάλα Έργα Υποδομών: Στρατηγικός Σχεδιασμός και Υλοποίηση 14ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη & Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας Πέμπτη 3 Οκτώβριου 2013 Οδικές Υποδομές και Ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Αττικής Οδού Μεγάλα Έργα Υποδομών: Στρατηγικός Σχεδιασμός και

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Ολοκληρωµένα Προγράµµατα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων Καινοτομίας Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013

Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013 Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013 Θέμα 1: Διασύνδεση μεταφορών μικρών και μεγάλων αποστάσεων Εισαγωγή Στη λευκή βίβλο «WHITE PAPER Roadmap to a Single European Transport Area Towards a competitive

Διαβάστε περισσότερα

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας.

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας Ιωάννινα, 27 Μαρτίου 2015, Ενημερωτικό Τεχνικό Σεμινάριο ECOFUNDING 1 Το Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ)

Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 Νέο ΕΣΠΑ Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα που υπεβλήθησαν είναι επτά τομεακά και δεκατρία περιφερειακά. Ο προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Α.Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Καθηγητής Ηλίας Ζήλας MSc in Information Systems ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΤΟΣ 2008-2009 ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ - ΟΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΒΕ ΕΒΕΘ ΣΒΒΕ EU UNECE SOLE EUROPE ΣΥΝ Ε &L ΟΦΑΕ

ΣΕΒΕ ΕΒΕΘ ΣΒΒΕ EU UNECE SOLE EUROPE ΣΥΝ Ε &L ΟΦΑΕ ΣΒΒΕ ΣΕΒΕ ΕΒΕΘ ΕΕL ILME EU UNECE SOLE EUROPE ΟΣΕ ΟΛΘ ΠΕΕ ΟΦΑΕ ΣΕΜΒΕ ΣΥΝ Ε &L ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ LOGISTICS ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑ Α Συµπεράσµατα της ηµερίδας «Logistics 2004 ίκτυα Μεταφορών

Διαβάστε περισσότερα

Διαφάνεια 1 από 11 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. Συνοπτική παρουσίαση Συστήματος Ασφάλειας Νότιου Λιμένα Πατρών

Διαφάνεια 1 από 11 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. Συνοπτική παρουσίαση Συστήματος Ασφάλειας Νότιου Λιμένα Πατρών Διαφάνεια 1 από 11 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε Συνοπτική παρουσίαση Συστήματος Ασφάλειας Νότιου Λιμένα Πατρών Διαφάνεια 2 από 11 Στον Νότιο Λιμένα Πατρών η Λειτουργία και η Ασφάλεια είναι δύο

Διαβάστε περισσότερα

Πράσινη εφοδιαστική, ανθρακικό αποτύπωμα και αεριοκίνηση: Υφιστάμενη κατάσταση, δράσεις και προκλήσεις για τον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών

Πράσινη εφοδιαστική, ανθρακικό αποτύπωμα και αεριοκίνηση: Υφιστάμενη κατάσταση, δράσεις και προκλήσεις για τον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών ψ Πράσινη εφοδιαστική, ανθρακικό αποτύπωμα και αεριοκίνηση: Υφιστάμενη κατάσταση, δράσεις και προκλήσεις για τον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης Διευθύνων Σύμβουλος vzeimp@optilog.gr

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο Archipelago-LNG Κύρια αποτελέσματα και προοπτικές

Το έργο Archipelago-LNG Κύρια αποτελέσματα και προοπτικές Το έργο Archipelago-LNG Κύρια αποτελέσματα και προοπτικές Δρ. Παναγιώτης Γραμμέλης, Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΤΑ Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά Πειραιάς, 11/11/2016 Περιεχόμενα 1. Εταίροι Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

2.0 ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2.0 ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 2.0 ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2.1 ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...62 2.2 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ...63 2.3 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ...64 2.4 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...64 2.5 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...64

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Ν. ΜΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Κοσµήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Ν. ΜΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Κοσµήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Ν. ΜΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Κοσµήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η ΟΠΠ αποτελεί Ευρωπαϊκή προσέγγιση µε στόχοτην: Εγκαθίδρυση µοντέλου ανάπτυξης µε γνώµονα τη βιωσιµότητα Εξασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ του έργου «Χερσαίο Τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής πίεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ του έργου «Χερσαίο Τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής πίεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ του έργου «Χερσαίο Τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής πίεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ (Κήποι Έβρου Φλωροβούνι Θεσπρωτίας)» Φορέα υλοποίησης του έργου : «IGI

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΛΕΩΝΙ ΑΣ ΜΟΣΧΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Η υπεροχή του σιδηρόδροµου σε ταχύτητα, οικονοµία, προστασία περιβάλλοντος, ασφάλεια κλπ. έναντι των

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» Μεταφορικό έργο στην Ελλάδα. Γιώργος Πατρής, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος ΥΜΕ,, 28/3/2007

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» Μεταφορικό έργο στην Ελλάδα. Γιώργος Πατρής, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος ΥΜΕ,, 28/3/2007 ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» Το Μεταφορικό έργο στην Ελλάδα Γιώργος Πατρής, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος ΥΜΕ,, 28/3/2007 Πολιτική Μεταφορών Παράγοντες διαμόρφωσης της πολιτικής μεταφορών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 17 o Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012 30-31 Οκτωβρίου 2012 Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα Έντιμε Κύριε Υπουργέ, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Είναι

Διαβάστε περισσότερα

«Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & εξελίξεις στην Ελλάδα»

«Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & εξελίξεις στην Ελλάδα» Με την επίσημη υποστήριξη: Δρ Άγγελος Αμδίτης Διευθυντής Έρευνας, ΕΠΙΣΕΥ «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & εξελίξεις στην Ελλάδα» Αθήνα, 15-16 Δεκεμβρίου 2015 Εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα: Ρόλος, κατάσταση,

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου 2008 σχετικά με τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ευρώπη (2008/2008(INI))

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου 2008 σχετικά με τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ευρώπη (2008/2008(INI)) P6_TA-PROV(2008)0409 Εμπορευματικές μεταφορές στην Ευρώπη Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου 2008 σχετικά με τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ευρώπη (2008/2008(INI)) Το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Πρέβεζα, 8 9 Οκτωβρίου 2012. Πέπη Θεοδώρου. S.M.R. Consultants

Πρέβεζα, 8 9 Οκτωβρίου 2012. Πέπη Θεοδώρου. S.M.R. Consultants Training Session Ευκαιρίες χρηµατοδότησης για έργα σχετικά µε την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στην Περιφέρεια Ηπείρου γενικότερα Πρέβεζα, 8 9 Οκτωβρίου 2012 «Ειδικές

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένες Μεταφορές Προϊόντων: Η Περίπτωση της Ελλάδας

Συνδυασμένες Μεταφορές Προϊόντων: Η Περίπτωση της Ελλάδας Συνδυασμένες Μεταφορές Προϊόντων: Η Περίπτωση της Ελλάδας Φοιτήτρια: Καγιαδάκη Νίκη Επιβλέπων καθηγητής: κ. Ξανθόπουλος Αναστάσιος ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕ ΧΕΡΣΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-

Διαβάστε περισσότερα

4 ο Ενημερωτικό Δελτίο

4 ο Ενημερωτικό Δελτίο 4 ο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2018 (ελληνική έκδοση) http://www.interregeurope.eu/cesme Εισαγωγή Το έργο Κυκλική Οικονομία για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Circular Economy for SMEs CESME) ξεκίνησε

Διαβάστε περισσότερα

Η χρηματοδότηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων

Η χρηματοδότηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Η χρηματοδότηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα (ΔΕΔ) χρηματοδοτούνται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εν μέρει από τα κράτη μέλη. Η χρηματοδοτική ενίσχυση της ΕΕ λειτουργεί ως καταλύτης,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Εισαγωγή. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Εισαγωγή Στόχοι του μαθήματος Πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που έχουν αποκτηθεί στα μαθήματα της ροής Γνωριμία με εργαλεία στρατηγικής και λήψης αποφάσεων Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συνδυάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Β: ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Aθήνα 13.11.2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Aθήνα 13.11.2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Aθήνα 13.11.2015 Τηλ: 210. 52.83.494 Fax: 210. 52.83.491 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη του Δ/νοντος Συμβούλου της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. κου Θάνου Βούρδα στα έργα της Πελοποννήσου και συμμετοχή στην έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα «Ενεργειακά δίκτυα στην Ευρώπη η υλοποίηση ενός οράματος» The Economist «Η Θάλασσα της Ευρώπης: Σκιαγραφώντας τον χάρτη της οικονομικής ανάπτυξης» Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2014 Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε.

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. ΑΑΑ Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση A global sustainability framework and initiative of the United Nations Environment Programme Finance Initiative Ένα παγκόσμιο πλαίσιο και μια πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας

Διαβάστε περισσότερα

«CIVITAS DESTINATIONS» - Πρωτοβουλίες Βιώσιμης Κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς

«CIVITAS DESTINATIONS» - Πρωτοβουλίες Βιώσιμης Κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς «CIVITAS DESTINATIONS» - Πρωτοβουλίες Βιώσιμης Κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς Θωμάς Παπαδογιάννης Local Project Manager CIVITAS DESTINATIONS Δ. Ρεθύμνης ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. (ISO 9001 ISO 22000 ISO 14001 ISO 27001 ISO 50001 OHSAS 18001) Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμα Εργαλεία για την Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων

Χρήσιμα Εργαλεία για την Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων Χρήσιμα Εργαλεία για την Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων Αγνή Παγούνη Σύμβουλος του Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ΚΕΠΑ the microstars Project

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού. προς την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας

Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού. προς την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2011/0300(COD) 5.3.2012 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού προς την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 13.5.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx σύμφωνα με το άρθρο 115 παράγραφος 5 του

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό σημείο επαφής δεδομένων ΕΣΜ: Crocodile II

Εθνικό σημείο επαφής δεδομένων ΕΣΜ: Crocodile II Παναγιώτης Ιορδανόπουλος Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικό σημείο επαφής δεδομένων ΕΣΜ: Crocodile II Υπό την αιγίδα: 23-24/1/2018 3η Διημερίδα ITS Hellas 2018, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ στο πλαίσιο της πολιτικής του Yπουργείου στον τομέα των μεταφορών. Company LOGO

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ στο πλαίσιο της πολιτικής του Yπουργείου στον τομέα των μεταφορών. Company LOGO Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ στο πλαίσιο της πολιτικής του Yπουργείου στον τομέα των μεταφορών Company LOGO Aναδιάρθρωση της Ε.Δ. ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ (ΦΕΚ 2643/25.8.2016, τεύχος Β ) Η Ε.Δ. ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ έχει ως αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

6693/17 ΜΜ/μκρ 1 DGE 2A

6693/17 ΜΜ/μκρ 1 DGE 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 28 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) 6693/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 28 Φεβρουαρίου 2017 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις στο επάγγελμα του Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού

Σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις στο επάγγελμα του Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού Σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις στο επάγγελμα του Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού Γιώργος Γιαννής Καθηγητής ΕΜΠ, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής

Διαβάστε περισσότερα

Οι Δήμοι στο κατώφλι της νέας προγραμματικής περιόδου. Ράλλης Γκέκας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ Φεβρουάριος 2014

Οι Δήμοι στο κατώφλι της νέας προγραμματικής περιόδου. Ράλλης Γκέκας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ Φεβρουάριος 2014 Οι Δήμοι στο κατώφλι της νέας προγραμματικής περιόδου Ράλλης Γκέκας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ Φεβρουάριος 2014 Περιεχόμενα Παρουσίασης Η Στρατηγική «Ευρώπη 2020» Οι Δήμοι στη νέα προγραμματική περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις. E-learning. Οδηγός Σπουδών Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, σας καλωσορίζει στο μάθημα «Διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

2.5 Ενδιαφερόμενα Μέρη

2.5 Ενδιαφερόμενα Μέρη 2.5 Ενδιαφερόμενα Μέρη Τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη του ΟΤΕ και της COSMOTE είναι οι εργαζόμενοι οι επενδυτές οι πελάτες, οι δημόσιοι και ρυθμιστικοί φορείς, τα Μ.Μ.Ε. και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

2Ουσιαστικά Θέµατα και Ενδιαφερόµενα Μέρη

2Ουσιαστικά Θέµατα και Ενδιαφερόµενα Μέρη 2Ουσιαστικά Θέµατα και Ενδιαφερόµενα Μέρη 27 18 2. Ουσιαστικά Θέματα και Ενδιαφερόμενα Μέρη Προσεγγίζουµε και αξιολογούµε υπεύθυνα τα ουσιαστικά θέµατα που αφορούν στην εταιρεία µας και επηρεάζουν άµεσα

Διαβάστε περισσότερα

www.enclose.eu Αρ. τεύχους 10, 1 Νοεμβρίου 2014 Το παρόν ειδικό τεύχος του Ενημερωτικού Δελτίου ENCLOSE διατίθεται σε 12 γλώσσες! Σε αυτό το τεύχος:

www.enclose.eu Αρ. τεύχους 10, 1 Νοεμβρίου 2014 Το παρόν ειδικό τεύχος του Ενημερωτικού Δελτίου ENCLOSE διατίθεται σε 12 γλώσσες! Σε αυτό το τεύχος: Αρ. τεύχους 10, 1 Νοεμβρίου 2014 Dear Reader, Αγαπητέ αναγνώστη, Καλώς ήρθατε στο τελευταίο τεύχος των Ενημερωτικών Δελτίων του ENCLOSE! Το έργο «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στις Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Πορεία του Ηλεκτρικού Τομέα για το 2030 και 2050 στην Ευρώπη

Στόχοι και Πορεία του Ηλεκτρικού Τομέα για το 2030 και 2050 στην Ευρώπη Στόχοι και Πορεία του Ηλεκτρικού Τομέα για το 2030 και 2050 στην Ευρώπη Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, Γενικός Γραμματέας Δ.Ε., ΙΕΝΕ 1 Ευρωπαϊκή Στρατηγική σε Ενέργεια και Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμαστε για μια

Συνεργαζόμαστε για μια NEWSLETTER 2 ο Ειδικό Αφιέρωμα Συνεργαζόμαστε για μια ανοιχτή, πολυπολιτισμική κοινωνία ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Έργο 4.1.β/12: «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Με FAX & E-MAIL Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014 Α.Π. 23680

Με FAX & E-MAIL Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014 Α.Π. 23680 Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα