Εισαγωγη. Φαρμακείο. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εισαγωγη. Φαρμακείο. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media)"

Transcript

1

2 Εισαγωγη Οι όροι που θα μας απασχολήσουν και «παντρεύτηκαν» είναι το φαρμακείο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media). Ας δούμε ποιοι είναι οι ορισμοί τους: Η Επιστήμη που έχει κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης την παρασκευή και την τυποποίησης των φαρμάκων ονομάζεται Φαρμακευτική και αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο της Ιατρικής, ο δε πτυχιούχος της επιστήμης αυτής καλείται Φαρμακοποιός και το κατάστημα όπου εργάζεται Φαρμακείο. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media) αναφέρεται στα μέσα αλληλεπίδρασης ομάδων ανθρώπων μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων. Τα social media εμφανίζονται σε διάφορες μορφές όπως πχ. ιστολόγια, ιστοσελίδες όπως το Facebook, φόρουμς, κλπ.

3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο Μέσα κοινωνικής δικτύωσης Κοινωνικό δίκτυο ονομάζεται μία κοινωνική δομή αποτελούμενη από κόμβους (συνήθως άτομα ή επιχειρήσεις) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με έναν ή περισσότερους τύπους αλληλεξάρτησης, όπως αξίες, οράματα, ιδέες, οικονομικές συναλλαγές, φιλία, συγγένεια, ή επιγραμμικές (web) επαφές.

4 Δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα Οι ιστότοποι διακρίνονται σε κατηγορίες ανάλογα με το αντικείμενό τους, τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των μελών τους και το είδος του περιεχομένου που ανταλλάσσουν οι χρήστες μεταξύ τους. Στους περισσότερους ιστότοπους τα μέλη μπορούν και να δημιουργήσουν το δικό τους δίκτυο φίλων και να εξαλείψουν τα μέλη που δεν έχουν κοινά ενδιαφέροντα ή στόχους.

5 Το περιεχόμενο που δημοσιεύουν ή ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα μέλη του ιστότοπου μπορεί να είναι κείμενο, φωτογραφίες, ή ακόμα και βίντεο. Τα ιστολόγια, όπως ονομάζονται οι χώροι αυτοί επικοινωνίας, αποτελούν ένα είδος κοινωνικών δικτύων των οποίων τα μέλη δραστηριοποιούνται έντονα επαγγελματικά ή από προσωπικό ενδιαφέρον σε συγκεκριμένο τομέα ή θέμα και επιθυμούν να δημοσιεύουν τις προσωπικές τους απόψεις συνήθως με εκτενή τρόπο. Το δημοφιλέστερο στη χώρα μας είναι ασφαλώς το facebook

6 Οι πιο δημοφιλείς ισότοποι κοινωνικής σήμερα είναι οι εξής: δικτύωσης Facebook MySpace Youtube Blogger Flickr Twitter LinkedIn

7 Έρευνα Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ένας στους τρεις Έλληνες (36%) χρησιμοποιεί σήμερα τα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό να έρθει σε επικοινωνία με τους φίλους του, να εκφραστεί, να ψυχαγωγηθεί, αλλά και να αγοράσει ποικίλα προϊόντα.

8 Ο ρόλος του social media marketing και το λεγόμενο e business Το e-business αποτελεί πλέον ένα μοντέλο πλήρους αναδιάρθρωσης όλων των δραστηριοτήτων κάθε επιχείρησης με κέντρο τον πελάτη και τον προμηθευτή, χρησιμοποιώντας ως κύριο μέσο επικοινωνίας και συνεργασίας το Internet. Η σύγχρονη άποψη περί e- business αναφέρεται σε μια διαφορετική επιχειρηματική νοοτροπία, δομή και οργάνωση. Για να μπει πραγματικά στο χώρο του e-business μια επιχείρηση πρέπει να επανακαθορίσει τη φύση της, υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση για όλες τις δραστηριότητές της. Να χρησιμοποιήσει δηλαδή μια ενιαία δομή, μια κοινή πλατφόρμα εφαρμογών και έναν ομοιόμορφο τρόπο σκέψης για όλες τις εργασίες της.

9 Το e business όμως μέσα από τις σελίδες του διαδικτύου οδήγησε και σε μια νέα εποχή τη διαφήμιση και την προώθηση αυτών των προϊόντων. Η δημιουργία των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης οδήγησε στο λεγόμενο Social Media Marketing, που είναι η χρησιμοποίηση των networking sites, των blogs και των γενικότερων online κοινοτήτων για την ενίσχυση μιας παρουσίας στο διαδίκτυο.

10 Με αυτήν την κίνηση οι επιχειρήσεις βελτιστοποιούν και το marketing plan που έχουν σχεδιάσει, αφού μεγαλώνουν το ποσοστό μετατροπής των επισκεπτών τους σε πιθανούς πελάτες. Στο μάρκετινγκ που ακολουθούν οι εταιρείες ηλεκτρονικά φαρμακεία, που μας ενδιαφέρουν στην παρούσα εργασία, εφαρμόζουν δύο βασικούς τρόπους προώθησης και πλασαρίσματος του προϊόντος τους στην αγορά.

11 Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω των social media μπορούν εύκολα και γρήγορα να αποκτήσουν όποιο προϊόν επιθυμούν Είναι μεγάλα εργαλεία για τη δημιουργία αποτελεσματικής διαφήμισης για μια επιχείρηση Προσιτό Η επιχείρηση δεν έχει να αγοράζει άρθρα αλλά ούτε πληρώνει για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

12 Ειδικά η χρήση των κοινωνικών δικτύων άλλαξε τις ισορροπίες και δημιούργησε νέες ανάγκες και μεθόδους στην προβολή και την παρουσία μια επιχείρησης στο Διαδίκτυο. Τα κοινωνικά δίκτυα καθιέρωσαν το μάρκετινγκ που επιτρέπει στον καταναλωτή να συμμετέχει ενεργά και να μην είναι απλά παθητικός δέκτης διαφημιστικών μηνυμάτων.

13 Τo marketing μέσω κοινωνικών δικτύων Στόχος του μαρκετίστα, στην εποχή μας, είναι να μπορέσει να ενταχθεί στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα και να βρει τρόπους επικοινωνίας στο συγκεκριμένο ψηφιακό περιβάλλον. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει πλέον για πολλούς ανθρώπους το βασικό κέντρο δραστηριοτήτων τους για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Γι αυτό και τα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορούν να αγνοηθούν, γιατί δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα να εκφραστούν, βοηθώντας έτσι τους σχεδιαστές των μέσων ενημέρωσης να καταλάβουν ποιοι είναι αυτοί που θα προσεγγίσουν, τι μπορούν να τους προσφέρουν και τι τους υποκινεί.

14 Οι ενέργειες του μάρκετινγκ μέσω κοινωνικών δικτύων και η υλοποίηση της στρατηγικής μάρκετινγκ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Το χτίσιμο και η διαμόρφωση της εικόνας της μάρκας (brand image). Η διεύρυνση της γνώσης και αναγνωρισιμότητας της μάρκας (brand awareness). Η διαχείριση της εταιρικής φήμης. Το χτίσιμο σχέσεων και η εμπλοκή του καταναλωτή. Η εξυπηρέτηση πελατών.

15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο Facebook, Google, YouTube, Twitter Τα Social Media εξελίσσονται και αρχίζουν να εδραιώνονται ως νέα μορφή διαφήμισης και στοχευόμενου μάρκετινγκ. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως με αποτέλεσμα οι εταιρείες και τα ηλεκτρονικά φαρμακεία που εξετάζουμε στην παρούσα εργασία, να εμπλέκονται όλο και περισσότερο επενδύοντας στην ανάπτυξη της διαφήμισης και του μάρκετινγκ μέσα στα κοινωνικά δίκτυα.

16 Οι «10 εντολες» ορθης χρησιμοποιησης του Social Media Marketing για το ηλεκτρονικο φαρμακειο: Δημιούργησε μια σελίδα που να είναι φιλική και να τραβάει την προσοχή Καθόρισε τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσεις και εφάρμοσέ την πιστά. Μεθοδική παρουσία. Φρόντισε το περιεχόμενό σου να είναι ενδιαφέρον και ελκυστικό.

17 Κράτησε ισορροπία στη συχνότητα δημοσίευσης και τη σχετικότητα του περιεχομένου. Χτίσε μια προσωπική σχέση με τον καταναλωτή. Μίλα πάντα με ειλικρίνεια. Ποτέ μη δώσεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να κρατήσεις. Πρόσφερε άμεση ανταπόκριση και συνέπεια. Απάντησε σε όλα τα σχόλια ακόμη και στα αρνητικά. Μείνε ενήμερος για τις εξελίξεις και προσαρμόσου στις αλλαγές.

18 Προώθηση ηλεκτρονικού φαρμακείου μέσα από τα Social Media Youtube Δημιουργήστε παρουσία στο Youtube. Επιλέξτε λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με την εταιρεία. Βάλτε τα βίντεο σε site κοινωνικής δικτύωσης. Βάλτε links του καναλιού σας στο site και στις υπογραφές των . Διαφήμιση youtube Στείλτε updates στους πελάτες.

19 Τα 7 tips για το YouTube Αντιγράψτε ότι «δουλεύει». Βάλτε παντού λέξεις κλειδιά. «Κλέψτε» λέξεις κλειδιά από δημοφιλή βίντεο. Πριν ανεβάσετε τα βίντεο στο κανάλι, προσαρμόστε το κανάλι σας ώστε να φαίνεται ευπαρουσίαστο. Προσθέστε το URL του site σας ξεκινώντας με στην αρχή της περιγραφής του βίντεο, ώστε να μπορούν οι χρήστες να κλικάρουν στο link και να μπουν στο site.

20 Χρησιμοποιήστε φράσεις για να ενεργοποιήσετε τους χρήστες να λάβουν δράση. «Ελαφριά Πώληση».

21 Instagram Πως να χρησιμοποιήσετε το instagram για να προωθήσετε ένα brand του φαρμακείου σου Τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο είναι αποτελεσματικά με το δικό τους τρόπο. Καλύτερη ώρα για να δημοσιεύετε υλικό. Χρησιμοποιήστε hashtags για ανακάλυψη. Ταγκάρισμα άλλων εταιρειών ή ανθρώπων στα posts. Ακολουθήστε άλλους και κάντε like στις φωτογραφίες και στα posts τους.

22 Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες και φίλτρα που σχετίζονται με το φαρμακείο και τους πελάτες. Για να πετύχετε στο Ιnstagram, πρέπει να προσπεράσετε την ιδέα του να «πουλάτε». Το Ιnstagram δημιουργεί δίκτυα ανάμεσα στους ανθρώπους με τη βοήθεια των φωτογραφιών. Ο συνδυασμός Ιnstagram και Facebook δίνει φοβερές δυνατότητες προώθησης.

23 Για πληροφορίες σχετικά με την αποδοτικότητα του λογαριασμού σας στο Instagram υπάρχουν τα BlitzMetrics & Curalateω(τα ανάλογα Google Analytics) Βάλτε βίντεο με κορυφαίες στιγμές της εταιρείας. Βρείτε άλλα φαρμακεία να ακολουθήσετε το Statigram βοηθά σημαντικά

24 Τwitter Φτιάξτε το προφίλ σας ώστε να φαίνεται επαγγελματικό. Κοινοποιήστε το προφίλ σας και ξεκινήστε να ακολουθείτε χρήστες. Να δημοσιεύετε σπουδαίο και κοινοποιήσιμο περιεχόμενο. Η εμπειρία σας άλλωστε στο Τwitter καθορίζεται από ποιους ακολουθείτε όχι ποιοι σας ακολουθούν.

25 Στους ανθρώπους αρέσουν οι φωτογραφίες, για αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να τις δημοσιεύσετε. Η υπηρεσία Vine σας βοηθά να τραβάτε τα δικά σας βίντεο όπου και αν είστε και να τα δημοσιεύετε απευθείας στη σελίδα σας. Παρόλο που είναι διεθνής πλατφόρμα και βοηθά να συνδεθείτε με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, το σημαντικό για ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο είναι οι χρήστες της χώρας σας, της πόλης σας.

26 Facebook. Τι είναι το facebook Το Facebook είναι ένας κοινωνικός ιστοχώρος δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τις ειδοποιούν, όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται μέσω πανεπιστημίων, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών.

27 Στόχος του Facebook,είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά με τους φίλους τους, την οικογένεια τους και τους συνεργάτες τους. Η εταιρεία φαρμακείο από την άλλη αναπτύσσει τεχνολογίες που διευκολύνουν την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω αυτής της υπηρεσίας, δημιουργώντας μια εικονική σύνδεση στο πραγματικό κόσμο των ανθρώπων. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να εγγραφεί στο Facebook και να αλληλεπιδράσει με τους ανθρώπους που γνωρίζει σε ένα αξιόπιστο περιβάλλον.

28 Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα προς και από τους φίλους του. Επίσης, μπορεί να ανταλλάσσει μηνύματα και από άλλους χρήστες χωρίς απαραίτητα να είναι φίλοι του. Με τα μηνύματα αυτά οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν να ενημερώνονται για οτιδήποτε συμβαίνει στον «κόσμο» του.

29 Η λειτουργιά του facebook Η σύνδεση με την υπηρεσία είναι πολύ απλή, καθότι δεν απαιτεί προσωπικά δεδομένα και τεχνικές γνώσεις. Σε κάθε σύνδεση του χρήστη η υπηρεσία του Facebook δημιουργεί και παρέχει σε αυτόν ένα μοναδικό κωδικό, ο οποίος διαφέρει από σύνδεση σε σύνδεση. Μόλις συνδεθεί με την υπηρεσία, ο χρήστης είναι ελεύθερος να αλληλεπιδράσει με το Facebook.

30 Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα διαμόρφωσης της προσωπικής τους ιστοσελίδας σε 8 κατηγορίες: profile friends photos groups events messages account settings privacy settings.

31 Facebook & marketing Το Facebook από την επιχειρηματική του πλευρά, αποτελεί μία ξεχωριστή μορφή αγοράς με πολύ μεγάλη δυναμική ανάπτυξης, όπου μπορούν να δικτυωθούν χιλιάδες πελάτες σε πολύ μικρό χρόνο, χωρίς κανένα κόστος. Οι επιχειρήσεις μπορούν να προωθήσουν τις διαφημίσεις τους σε εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες χρήστες, απλά με ένα κλικ. Ως Facebookmarketing ορίζονται οι τεχνικές και οι στρατηγικές marketing που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κοινωνικό του δίκτυο, με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της απήχησης του μηνύματος της επιχείρησής σας (ηλεκτρονικό φαρμακείο).

32 Στοfacebookmarketing υπάρχειμια διαδικασία που έχει κάποια σταδία όπως: Διαμόρφωση στρατηγικής Ανάπτυξη περιεχομένου Ανανέωση προφίλ Δημιουργία ενεργειών προώθησης Αναφορά-παρακολούθηση

33 Επιλέξετε το μέσω δικτύωσης που σας ταιριάζει Facebook Το facebook φαντάζει ως ο «παράδεισος» γιατί είναι το μόνο κοινωνικό δίκτυο αυτή τη στιγμή που προσφέρει τόσες επιλογές προώθησης. Μέσω του facebook advertising, μπορείτε να στοχεύσετε σε χρήστες που έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες σας και έχουν κάνει «like» σε παρόμοιες σελίδες. Μέσω της ανάπτυξης εφαρμογών για το facebook, το μήνυμα σας θα έχει απήχηση σε χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι αυτομάτως γίνονται υποψήφιοι πελάτες σας. Twitter Το Twitter έχει το πλεονέκτημα ότι θεωρείται το πλέον επαγγελματικό μέσo κοινωνικής δικτύωσης. Δεν ενδείκνυται όμως, εφόσον θέλετε να δημιουργήσετε μια μεγάλη βάση followers σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς το viral effect του είναι δεν είναι τόσο έντονο, όσο του facebook. Πιθανόν να είναι το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο μέσω δικτύωσης μεταξύ κοινοτήτων,υστερεί όμως, ιδιαίτερα σε σχέση με το facebook, στις επιλογές προώθησης και διαφήμισης.

34 Google+ Σαφώς λιγότερους χρήστες από το facebook γιατί στην αρχή απαιτούσε πρόσκληση για να φτιάξεις προσωπικό λογαριασμό, ενώ λίγο καθυστερημένα ξεκίνησε την υποστήριξη για επαγγελματικές σελίδες. Η google έχει το πλεονέκτημα ότι παρέχει ένα τεράστιο εύρος υπηρεσιών, από το gmail στο google android.

35 Οι στόχοιτουηλεκτρονικού φαρμακείου μέσω του marketing: Η αύξηση του τζίρου, ή η αύξηση των πωλήσεων για κάθε προϊόν. Η διερεύνηση και τη διεύρυνση των αναγκών, των επιθυμιών και των οικονομικών δυνατοτήτων του στόχου- κοινού, όπου απευθύνονται τα προϊόντα. Η τελική επιλογή του συγκεκριμένου τμήματος του στόχουκοινού και του τρόπου επικοινωνίας με αυτό. Ο έλεγχος των πωλήσεων. Ο προγραμματισμός των κερδών της επιχείρησης μέσω μιας καλύτερης παραγωγικής δυναμικής. Η εικόνα του προϊόντος. Ο έλεγχος των συνθηκών αγοράς.

36 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ο Το νομικό πλαίσιο των social media σε συνάρτηση με το ηλεκτρονικό φαρμακείο Οι Έλληνες φαρμακοποιοί πλέον μαζί με χρήστες του Ιντερνέτ προχωρούν τώρα στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων με φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής, είδη υγιεινής και καλλυντικά. Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα μόδα που κάνει θραύση στον κυβερνοχώρο και απευθύνεται σε όσους ψωνίζουν διαδικτυακά με την ελπίδα εξασφάλισης καλύτερων τιμών.. Παρ' ότι θεωρητικά απαγορεύεται η πώληση φαρμάκων έστω και μη συνταγογραφούμενων (ΜΗΣΥΦΑ), δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μπορεί κανείς να βρει κανονικά φαρμακευτικά σκευάσματα και μάλιστα με έκπτωση.

37 Γενικές διατάξεις για την προώθηση -πώληση προϊόντων ενός ηλεκτρονικού φαρμακείου Κάθε εταιρεία που προωθεί ή και πωλεί προϊόντα µέσω διαδικτύου, πρέπει να παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της τα ακόλουθα:

38 Γενικές πληροφορίες για την επιχείρηση φαρμακείο Ενημέρωση του καταναλωτή πριν τη σύναψη πώλησης Πληροφορίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων Πληροφορίες για την ασφάλεια της ιστοσελίδας Πληροφορίες για την τήρηση της νοµοθεσίας.

39 Οι εταιρείες επιχειρήσεις υποχρεούνται να τηρούν τις πρόσθετες και ειδικότερες προδιαγραφές, πρότυπα και κανόνες, που ορίζονται από τις σχετικές νοµικές διατάξεις που δραστηριοποιούνται στην παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, διανομή, διακίνηση, ή την προσφορά προς πώληση ή διάθεση φαρµάκων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων,

40 Σε περίπτωση εμφάνισης προϊόντων σε ακατάλληλη κατάσταση θα πρέπει να: προσδιορίζονται οι προβλεπόμενοι από την επιχείρηση τρόποι και προϋποθέσεις μαζικής επιστροφή τους υπάρχει ειδικός χώρος στην ιστοσελίδα, στον οποίο θα αναφέρονται τα υπό ανάκληση προϊόντα, να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης των πελατών, οι οποίοι πιθανώς να έχουν παραλάβει προϊόντα υπό ανάκληση Και τέλος, κάθε διαφήμιση θα πρέπει να µην είναι παραπλανητική ως προς τα στοιχεία της και ιδίως: τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προϊόντος, την τιμή, τον τρόπο διαμόρφωσής της, τους όρους υπό τους οποίους παρέχονται τα αγαθά και οι υπηρεσίες την ιδιότητα, τα γνωρίσματα και τα δικαιώματα του διαφημιζόμενου.

41 Διαδικτυακή ενημέρωση του καταναλωτή πριν τη σύναψη σύμβασης Πριν από οποιαδήποτε πράξη αγοραπωλησίας, η εταιρεία πρέπει να παρέχει τις ακόλουθες,πληροφορίες για το προϊόν,τις συνθήκες παραγωγής του και τέλος την χρήση του. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η διαφήμιση και η διακίνηση (πώληση) µέσω διαδικτύου φαρμακευτικών προϊόντων που μπορούν να χορηγηθούν µόνο µε ιατρική συνταγή

42 Σε περίπτωση, που δηλώνεται το προϊόν ως συμπλήρωμα διατροφής, τότε θα πρέπει να δίδονται πληροφορίες σχετικά µε την πηγή που ορίζει ότι το προωθούμενο και προσφερόμενο σκεύασμα είναι συμπλήρωμα διατροφής, και να αναφέρονται οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες αρχές

43 Καλλυντικά Οι εταιρείες παραγωγής-διακίνησης καλλυντικών είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των προϊόντων τους και για την τήρηση της κείμενης ελληνικής και κοινοτικής νοµοθεσίας (οδηγίας 76/768/ΕΟΚ, και τροποποιήσεων αυτής, συμπεριλαμβανομένων σχετικών εγκυκλίων του ΕΟΦ) στα πλαίσια της ηλεκτρονικής παρουσίασηςπροώθησης των προϊόντων τους. Στην ιστοσελίδα κάθε ηλεκτρονικού φαρμακείου θα πρέπει να αναφέρονται µε σαφήνεια τουλάχιστον οι παρακάτω πληροφορίες στην ελληνική γλώσσα:

44 Το όνομα του προϊόντος και της εταιρίας, η ποιοτική σύνθεση, όπως αυτή αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος Οι οδηγίες χρήσης Ο τόπος τήρησης του φακέλου του προϊόντος, ο αριθµός άδειας λειτουργίας του εργαστηρίου παρασκευής και ο αντιπρόσωπος Τέλος, άλλες πληροφορίες που αναφέρει η ετικέτα του προϊόντος

45 Γενικές πληροφορίες για την επιχείρηση Προτού ο καταναλωτής προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει να ενημερώνεται µε σαφήνεια για: Την τελική τιµή του προϊόντος Τις δυνατότητες επιλογής πληρωµής Το ότι θα παραλάβει σχετική απόδειξη/παραστατικό µαζί µε το εµπόρευµα Τη διάρκεια ισχύος της αναφερόμενης προσφοράς ή της τιµής Τη δυνατότητα άµεσης ακύρωσης ή αναθεώρησης της παραγγελίας Την πιθανή ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας του

46 Το ότι θα λάβει επιβεβαίωση της παραλαβής της παραγγελίας του µε αναφορά στα δεδοµένα αυτής Την πιθανή ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων Την ενδεχόµενη καθυστέρηση παραλαβής του προϊόντος Την νέα ημερομηνία παραλαβής Την πολιτική επιστροφής προϊόντων Τις εγγυήσεις µετά την πώληση Την πολιτική παραπόνων και την διαδικασία εξυπηρέτησης πελατών

47 Την διαδικασία επιστροφής χρημάτων, σε περίπτωση που θα υπάρξει πρόβληµα Τα υπάρχοντα σχήματα εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα, καθώς και αυτά των διασυνοριακών διαφορών, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο Το αρµόδια δικαστήρια για τη δικαστική διευθέτηση ενδεχόμενων διαφορών Την υποβολή παραπόνων-καταγγελιών, µε παροχή τηλεφώνων/διευθύνσεων, στις: αρµόδιες κρατικές αρχές

48 Απαγορεύεται η δωρεάν διανομή δειγμάτων, καθώς και οιπροσφορές. σε περίπτωση που φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία χορηγούνται µόνο µε ιατρική συνταγή, προωθούνται σε σχετικό ηλεκτρονικό περιοδικό στο οποίο µπορεί να έχει πρόσβαση και το κοινό, θα πρέπει να υπάρχουν σαφείς επισημάνσεις, που να διασαφηνίζουν ότι «η παρουσιαζόμενη πληροφόρηση προορίζεται για τους επαγγελματίες και µόνο, και ότι η παραλαβή των σχετικών πληροφοριών από µη επαγγελματίες - κοινό ενέχει κινδύνους γι αυτούς,λόγω της ενδεχόμενης παρεξήγησης που µπορεί να προκύψει από την έλλειψη επιστημονικών και τεχνικών γνώσεων για τα φαρµακευτικά προϊόντα και τις λειτουργίες αυτών»

49 Επίσης, θα πρέπει να είναι σαφές που µπορούν να βρεθούν συνταγογραφικές πληροφορίες, ενώ οι πληροφορίες οι σχετικές µε την ονοµασία του προιόντος, τις δραστικές ουσίες κ.ά. θα πρέπει να είναι σε µέγεθος κατάλληλο για εύκολη ανάγνωση. Οι καταναλωτές θα πρέπει να προφυλάσσονται ακόμη και από τα πλαστά σκευάσματα

50 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 Ο Το marketing στην Ελλάδα σε σχέση με το ηλεκτρονικό φαρμακείο Το μάρκετινγκ στον ελληνικό χώρο, παρουσιάζει δύο όψεις : Η πρώτη αφορά ορισμένα προϊόντα πολυεθνικών κυρίως εταιριών που προωθούνται με τις διεθνώς καθιερωμένες μεθόδους Αντίθετα, η δεύτερη όψη του μάρκετινγκ, που αφορά αρκετά ελληνικά προϊόντα, δεν είναι ικανοποιητική.

51 Σε γενικές γραμμές το μάρκετινγκ των ελληνικών προϊόντων, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης δεν έχει επιτύχει ακόμα το βασικό στόχο του που, είναι η κάλυψη του χάσματος μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης. Πάντως το τελευταίο διάστημα οι ευκαιρίες που εμφανίστηκαν για τα ελληνικά ηλεκτρονικά φαρμακεία στη Βαλκανική αγορά υπήρξαν σημαντικός παράγων ενεργοποίησης φιλόδοξων στελεχών και εφαρμογής των νέων μεθόδων του μάρκετινγκ

52 Το διαδίκτυο άλλωστε έχει συμβάλλει μοναδικά στον τομέα του marketing παρέχοντας οφέλη ιδιαίτερης σημασίας με τη διανομή των πληροφοριών στο παγκόσμιο κοινό με πολύ χαμηλό κόστος. Το μεγαλύτερο προνόμιο του, ως μέσο, είναι η αμεσότητα των πληροφοριών που μπορεί να πάρει κάποιος και αυτό το γεγονός είναι που το καθιστά μοναδικό και υψίστης σημασίας

53 Παράδειγμα ηλεκτρονικού φαρμακείου Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης :Η Εταιρεία δικαιούται να τροποποιεί οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση τους παρόντες Προϊόντα : H Εταιρεία δεσμεύεται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο site τόσο όσον αφορά την ταυτότητά του, όσο και των παρεχομένων απ' αυτό υπηρεσιών.

54 Περιορισμός ευθύνης : Η Εταιρεία δεν ευθύνεται έναντι των πελατών / χρηστών για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας : Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, μεταφορά, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου διαδικτυακού τόπου.

55 Ευθύνη Χρήστη : Οι Χρήστες αποδέχονται, συμφωνούν και συνομολογούν ότι θα κάνουν σύννομη και πρόσφορη χρήση του site

56 Παραγγελίες. Διεκπεραίωση παραγγελιών - πολιτική τιμών Μετά το πέρας της παραγγελίας η εταιρεία θα επιβεβαιώσει την παραγγελία και θα ελέγξει την διαθεσιμότητα των προϊόντων. Έπειτα γίνεται η παράδοσή της. Δίνεται το δικαίωμα βέβαια στον πελάτη να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε εντός 10 ημερών από την παραλαβή τους χωρίς να υποχρεούται να αναφέρει το λόγο για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων όπως ακόμα και να ακυρώσει την παραγγελία.

57 Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Το ηλεκτρονικό μας φαρμακείο δεν διανέμει σε κανένα άλλο οργανισμό ή συνεργάτη που δεν συνδέεται με το site του τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες του. Οι πληροφορίες που συλλέγει το site μέσω της ιστοσελίδας, έχουν ως σκοπό να μετρήσουν τον αριθμό επισκεψιμότητας της, να καθορίσουν τις απαιτήσεις των πελατών για περισσότερα προϊόντα και να διευκολύνουν στις συνναλαγές με την εταιρεία.

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Pinterest Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest Instagram YouTube Wordpress Google + LinkedIn Hootsuite

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ σελ. 1 Κατανοώντας το Ηλεκτρονικό Εμπόριο Τι είναι; Ο όρος ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) αφορά στις επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (1 ο Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Σκοπός του Εργαστηρίου Να εισάγει τους φοιτητές στον κόσμο των μέσων

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Social media είναι οι ιστοσελίδες οι οποίες έχουν σκοπό να δικτυώσουν τον κόσμο. Με την εγγραφή ενός ατόμου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Το διαδίκτυο στην υπηρεσία µιας επιχείρησης. Χρήση διαδικτύου & socialmedia ως εργαλεία διαφήµισης χαµηλού κόστους

Το διαδίκτυο στην υπηρεσία µιας επιχείρησης. Χρήση διαδικτύου & socialmedia ως εργαλεία διαφήµισης χαµηλού κόστους Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Το διαδίκτυο στην υπηρεσία µιας επιχείρησης Χρήση διαδικτύου & socialmedia ως εργαλεία διαφήµισης χαµηλού κόστους Εισηγητής: Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα 1 η ΕΝΟΤΗΤΑ Δημιουργώντας εισόδημα online Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης Οι περισσότεροι σε αυτόν τον χώρο θα χαίρονταν να ακούσουν τους άλλους να λένε: «Είναι πολύ αργά τώρα, υπάρχει πολύς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠ 7/ΑΠ 8 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός LinkedIn. «10 συμβουλές επέκτασης της επιχείρησης σας, χρησιμοποιώντας το LinkedIn» Provided to you by

Οδηγός LinkedIn. «10 συμβουλές επέκτασης της επιχείρησης σας, χρησιμοποιώντας το LinkedIn» Provided to you by Οδηγός LinkedIn «10 συμβουλές επέκτασης της επιχείρησης σας, χρησιμοποιώντας το LinkedIn» Provided to you by 2 Οδηγός Linkedin, πώς να βοηθήσετε την επιχείρηση σας χρησιμοποιώντας το Ο ποιο κάτω οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 ΤΟΜΟΣ Α «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» πηγή: ibm.com Ηλεκτρονικό Επιχειρείν Η εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) για

Διαβάστε περισσότερα

Liveschool Marketing Services

Liveschool Marketing Services Liveschool Marketing Services Περιεχόμενα Βελτιστοποίηση website SEO... 3 Social media design & creation... 4 Social media management... 4 Διαγωνισμοί Facebook... 5 Google Adwords... 5 Facebook Ads...

Διαβάστε περισσότερα

Διαφήμιση στα Κοινωνικά Δίκτυα

Διαφήμιση στα Κοινωνικά Δίκτυα Διαφήμιση στα Κοινωνικά Δίκτυα ΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΚΤΥΑ Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστά κυρίως με τον αγγλικό όρο social media, ανακαλύπτουν σιγά σιγά όλο και περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

DIGITAL MARKETING. ΠΩΣ τα αξιοποιείτε και ΠΟΙΟΣ τα λειτουργεί;

DIGITAL MARKETING. ΠΩΣ τα αξιοποιείτε και ΠΟΙΟΣ τα λειτουργεί; DIGITAL MARKETING ΠΩΣ τα αξιοποιείτε και ΠΟΙΟΣ τα λειτουργεί; Η άποψή μας. Η ζωή εξελίσσεται. Αυτή η κοινότυπη φράση από την αρχαιότητα «Τα πάντα ρει» είναι και η ουσία που στηρίζεται η πρότασή μας. Εμείς

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Pinterest Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Pinterest Eίναι ένα Κοινωνικό Μέσο που δημιουργήθηκε το 2010 Αποτελεί μία πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

Internet Marketing. www.webkey.gr info@webkey.gr 694 8888 640

Internet Marketing. www.webkey.gr info@webkey.gr 694 8888 640 Internet Marketing www.webkey.gr info@webkey.gr 694 8888 640 Τι είναι το Internet Marketing? To Marketing είναι η διαδικασία η οποία συνδέει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία με τον καταναλωτή. Το Internet Marketing

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα Ηλεκτρονική Διαφήμιση Αντωνιάδου Όλγα Διαφήμιση στο διαδίκτυο Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο προώθησης και διαφήμισης υπηρεσιών και προϊόντων. Η ποσότητα της πληροφορίας που διακινείται

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων στις Επιχειρήσεις

Αξιοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων στις Επιχειρήσεις Αξιοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων στις Επιχειρήσεις Αγγελιδάκη Ιωάννα ΕΒΕΧ Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά, 30 Απριλίου 2014 Ποιος είναι ο στόχος της επιχείρησής μου?

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (1 ο Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Σκοπός του Εργαστηρίου Να εισάγει τους φοιτητές στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ideas that take you places

Ideas that take you places Ideas that take you places Ρόλος και δυνατότητες των Social Media στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία Δημητρακοπούλου Κατερίνα Ms. Ιούνιος 2018 Τι άλλαξε με τα Social Media; Αλλαγές Ο τρόπος που ο κόσμος

Διαβάστε περισσότερα

10 λόγοι να φτιάξω ιστοσελίδα

10 λόγοι να φτιάξω ιστοσελίδα 10 λόγοι να φτιάξω ιστοσελίδα 1 10 λόγοι να φτιάξω ιστοσελίδα Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται να έχει παρουσία στο διαδίκτυο? 2 1. Η εταιρική σας ιστοσελίδα είναι ανοιχτή στον κόσμο 24 ώρες την ημέρα,

Διαβάστε περισσότερα

Internet Business Hellas

Internet Business Hellas Internet Business Hellas Περιεχόμενα Εισαγωγή email marketing IBNEWSLETTER Χαρακτηριστικά Πλεονεκτήματα Επικοινωνία Εισαγωγή email marketing «Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνίσταται στην

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών από ασφαλιστικά ταμεία

Μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών από ασφαλιστικά ταμεία ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ Ο Δεκάλογος των Προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Φαρμακείο 1. Μεγάλος αριθμός φαρμακείων 3. Μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών από ασφαλιστικά ταμεία 2. 4. 5. 6. 7. 8.

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Αγγελική Καραματσούκη karamaag@gmail.com Πράσινες Ιδέες 22/10/2014 Γνωριμία 2 Αγγελική Καραματσούκη Πτυχίο Νοσηλευτικής, Πτυχίο Πληροφορικής Διδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης LinkedIn Κουστουμπάρδη Ερατώ Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το LinkedIn Το LinkedIn είναι ένα Κοινωνικό Μέσω Δικτύωσης εστιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Αύξηση πελατών Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Βελτίωση των προωθήσεων σας Εισαγωγή Συγκρίνετε τι σας συμφέρει Αποτέλεσμα και επανάληψη Υπάρχουν δυνατότητες για όλες τις επιχειρήσεις Εισαγωγή πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ Φτιάξε το Site σου σε 5 βήματα!!! Φτιάξτε τώρα μια σύγχρονη ιστοσελίδα με δυνατότητα να την ανανεώνετε μόνοι σας...με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο!!!

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Twitter Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest YouTube Instagram Wordpress Google + LinkedIn Hootsuite Επανάληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο τρόπος ανάπτυξης των ηλεκτρονικών καταστημάτων μπορεί να αναλυθεί με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες μπορεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Marketing Presentation

Social Media Marketing Presentation ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΔΕΛΤΑ Α.Ε Σητείας 8 & Μεσολογγίου, 14451 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλέφωνο: 210 211 7676 E-mail: socialmedia@ksd.gr Social Media Marketing Presentation Σκοπός Το e-word-of-mouth είναι ο πιο αποδοτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA MARKETING

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA MARKETING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Καλύψτε το χαμένο χρόνο και ξεπεράστε τον ανταγωνισμό επενδύοντας στα Social Media!

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης IBNEWSLETTER

Περιεχόμενα. Τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης IBNEWSLETTER Περιεχόμενα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... 2 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Εισαγωγή Email marketing... 3 Σχετικά με το IBNEWSLETTER... 3 Μεθοδολογία... 4 Χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα 1 15.1 Γενικά για τα Κοινωνικά Δίκτυα Κοινωνικό Δίκτυο: ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει στα μέλη της δυνατότητες διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης. Πρόκειται για εικονικές κοινότητες,

Διαβάστε περισσότερα

1.2 Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα είναι οι εξής:... 9. 1.5 Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω των social media...

1.2 Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα είναι οι εξής:... 9. 1.5 Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω των social media... Περίληψη Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε μια στενωπό από την οποία δύσκολα θα βγει. Οι νέοι επαγγελματίες αλλά και οι παλιοί προσπαθούν να επιβιώσουν καθημερινά σε έναν άνισο αγώνα. Σε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης LinkedIn Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το LinkedIn Το LinkedIn είναι ένα Κοινωνικό Μέσω Δικτύωσης εστιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ A. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ A. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Η εταιρία VITRO HELLAS Α.Ε. (VITRO HELLAS) αναλαμβάνει τη δέσμευση για την τήρηση της πολιτική προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ατόμων, όσον αφορά την επεξεργασία των

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός δημιουργίας καμπάνιας Display Εισαγωγή:

Οδηγός δημιουργίας καμπάνιας Display Εισαγωγή: Οδηγός δημιουργίας καμπάνιας Display Εισαγωγή: Η display διαφήμιση συγκαταλέγεται στις πιο διαδεδομένες μεθόδους ψηφιακής διαφήμισης. Η διαφήμιση αυτή προσφέρει τη δυνατότητα προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media!

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ - LINKEDIN: BUSINESS UP YOUR IMAGE Γνωρίζεις πως να παρουσιάσεις τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά Διαχείριση Social Media

Οικονομική Προσφορά Διαχείριση Social Media Οικονομική Προσφορά Διαχείριση Social Media 2015 Η εταιρία μας Η Moving up είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ολοκληρωμένων μορφών επικοινωνίας και διαφήμισης.όποιο και αν είναι το

Διαβάστε περισσότερα

Τα κοινωνικά δίκτυα του δικτύου, όπως Twitter, το Linkedln και το Facebook απλοποιούν τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού στις τάσεις της αγοράς

Τα κοινωνικά δίκτυα του δικτύου, όπως Twitter, το Linkedln και το Facebook απλοποιούν τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού στις τάσεις της αγοράς Κοινωνικά Δίκτυα ονομάζουμε τις διαδικτυακές τεχνολογικές πλατφόρμες οι οποίες επιτρέπουν τη δημοσίευση περιεχομένου και πληροφοριών, την ανάπτυξη κατ αρχήν επικοινωνιακών και στη συνέχεια κοινωνικών,

Διαβάστε περισσότερα

Digital Marketing. Περακάκης Μάνος Καθηγητής Εφαρμογών Τομέας Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ

Digital Marketing. Περακάκης Μάνος Καθηγητής Εφαρμογών Τομέας Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ Digital Marketing Περακάκης Μάνος Καθηγητής Εφαρμογών Τομέας Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ Internet: Παρελθόν και Παρόν Παλιότερα το Internet ήταν στατικό και η αλληλεπίδραση με τον χρήστη ήταν περιορισμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΑΪΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Υπεύθυνος καθηγητής: Λαμπροπούλου Γεωργία ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό εμπόριο. Ψηφιακή οικονομία επιχειρηματικά μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου

Ηλεκτρονικό εμπόριο. Ψηφιακή οικονομία επιχειρηματικά μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου Ηλεκτρονικό εμπόριο Ψηφιακή οικονομία επιχειρηματικά μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου Ψηφιακή οικονομία Οικονομία που στηρίζεται στις ψηφιακές τεχνολογίες Απαιτεί ισχυρές τεχνολογικές υποδομές Κατάργηση γεωγραφικών

Διαβάστε περισσότερα

Maison La Meloise - Chagny, Γαλλία. Kαλύτερo εστιατόριo στον κόσµο σύµφωνα µε το TripAdvisor

Maison La Meloise - Chagny, Γαλλία. Kαλύτερo εστιατόριo στον κόσµο σύµφωνα µε το TripAdvisor Maison La Meloise - Chagny, Γαλλία Kαλύτερo εστιατόριo στον κόσµο σύµφωνα µε το TripAdvisor Madame Marigoula (µε καταγωγή απ την Πόλη) Θεία του ιδιοκτήτη του Maison La Meloise - Chagny, Γαλλία Master Chef

Διαβάστε περισσότερα

To No1 Περιοδικό των Καταναλωτών του Φαρμακείου

To No1 Περιοδικό των Καταναλωτών του Φαρμακείου To No1 Περιοδικό των Καταναλωτών του Φαρμακείου MEDIA KIT 2017-2018 Το 1ο Πολυκαναλικό Μέσο Ενημέρωσης Υγείας και Ομορφιάς στην Υπηρεσία των Φαρμακοποιών και των Ασθενών τους Δωρεάν 3μηνιαίο Περιοδικό

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET MARKETING. Προώθηση και Διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Β Ο/Δ Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Σχ. Έτος

INTERNET MARKETING. Προώθηση και Διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Β Ο/Δ Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Σχ. Έτος INTERNET MARKETING Προώθηση και Διαφήμιση στο Διαδίκτυο Β Ο/Δ Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Σχ. Έτος 2013-14 Το Διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο Προώθησης και Διαφήμισης Υπηρεσιών και Προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή, επεξεργασία και προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δικαιώματα Υποκειμένου χρήση αυτών από την εταιρεία.

Συλλογή, επεξεργασία και προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δικαιώματα Υποκειμένου χρήση αυτών από την εταιρεία. Δήλωση Προστασίας Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Γενικές πληροφορίες Η προστασία της ιδιωτικής ζωής του ατόμου στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Instagram Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest YouTube Instagram Wikipedia Wordpress Google + LinkedIn

Διαβάστε περισσότερα

Social Media. Chapter 2 Social Media Marketing

Social Media. Chapter 2 Social Media Marketing Social Media W Chapter 2 Social Media Marketing p.1 Τι είναι το Social Media Marketing Πρόκειται για ένα νέο marketing, που απευθύνεται σε ένα νέο καταναλωτή. Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία αλλάζει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός βέλτιστων πρακτικών Google+ Αποκλειστικές και εμπιστευτικές πληροφορίες της Google

Οδηγός βέλτιστων πρακτικών Google+ Αποκλειστικές και εμπιστευτικές πληροφορίες της Google Οδηγός βέλτιστων πρακτικών Google+ Αποκλειστικές και εμπιστευτικές πληροφορίες της Google Πίνακας περιεχομένων Διαμορφώστε την παρουσία σας στο Google+ Δημιουργήστε ένα προσωπικό προφίλ Google+ Δημιουργήστε

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Αδμίν Τετάρτη, 04 Μάιος :07 - Τελευταία Ενημέρωση Παρασκευή, 26 Δεκέμβριος :32

Συντάχθηκε απο τον/την Αδμίν Τετάρτη, 04 Μάιος :07 - Τελευταία Ενημέρωση Παρασκευή, 26 Δεκέμβριος :32 Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα azores.gr. Το Ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρέχει τις υπηρεσίες του προς εσάς (επισκέπτη ή πελάτη) μόνο εφόσον αποδεχθείτε τους όρους χρήσης που διέπουν την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Τα είδη των ιστοσελίδων. Web Sites E-commerce Sites CMS & Blog Sites CMS Flash Facebook Layouts Tumblr Themes

Τα είδη των ιστοσελίδων. Web Sites E-commerce Sites CMS & Blog Sites CMS Flash Facebook Layouts Tumblr Themes Ορισμός ιστοσελίδας Ιστοσελίδα (αγγλικά: web page) είναι ένα είδος εγγράφου του παγκόσμιου ιστού (WWW) που περιλαμβάνει πληροφορίες με την μορφή κειμένου, υπερκειμένου, εικόνας, βίντεο και ήχου. Τα είδη

Διαβάστε περισσότερα

Διαφάνεια 1.1. Μέρος 1 Εισαγωγή. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο ψηφιακό επιχειρείν και το ηλεκτρονικό εμπόριο

Διαφάνεια 1.1. Μέρος 1 Εισαγωγή. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο ψηφιακό επιχειρείν και το ηλεκτρονικό εμπόριο Διαφάνεια 1.1 Μέρος 1 Εισαγωγή Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο ψηφιακό επιχειρείν και το ηλεκτρονικό εμπόριο Διαφάνεια 1.2 Διδακτικά πορίσματα Ορισμός της έννοιας και του εύρους του ψηφιακού επιχειρείν και του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Η διαφήμιση με μία μόνο λέξη χαρακτηρίζεται και ως «υπόσχεση», καθώς δίνει μια υπόσχεση στον υποψήφιο αγοραστή, για το προϊόν που διαφημίζει και αναφέρεται στην επίδραση

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας Και Επικοινωνίας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας Και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας Και Επικοινωνίας Ψηφιακό Περιεχόμενο & Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Δ εξάμηνο) Διάλεξη # 8η: Έρευνα αγοράς στο Διαδίκτυο Χαρίκλεια

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Πολιτική Απορρήτου 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Πολιτική Απορρήτου 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής «Πολιτική Απορρήτου») αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας www.hellagro.gr (εφεξής «Ιστοσελίδα»).

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. επαγγελματίες πωλητές

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. επαγγελματίες πωλητές ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ επαγγελματίες πωλητές Απρίλιος 2013 2 Περιεχόμενα Προφίλ... 4 Βάλτε την επιχείρησή σας στο podilato.net... 5 Εγγραφή / Είσοδος... 5 Η Συνδρομή είναι δωρεάν!... 5 Ο Λογαριασμός Σας...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ELECTRONIC COMMERCE & SOCIAL MEDIA ΆΝΤΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Ο εικοστός πρώτος αιώνας θα µπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως τεχνολογικός αιώνας µιας και τα νέα δεδοµένα µαρτυρούν αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή,

Διαβάστε περισσότερα

/ citybeez.gr @ citybeez.gr. citybeez.gr - Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης 1

/ citybeez.gr @ citybeez.gr. citybeez.gr - Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης 1 / citybeez.gr @ citybeez.gr 1 Τι είναι το citybeez.gr Το citybeez.gr είναι μια διαδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα προηγμένης επαγγελματικής προβολής, αποστολής στοχευμένων προσφορών σε πραγματικό χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

οµάδα 57 Ζαφειριάδης Δηµήτρης Μπατσούκας Δηµήτρης Case Study Intel Εργασία για «Πληροφοριακά Συστήµατα Μάρκετινγκ»

οµάδα 57 Ζαφειριάδης Δηµήτρης Μπατσούκας Δηµήτρης Case Study Intel Εργασία για «Πληροφοριακά Συστήµατα Μάρκετινγκ» οµάδα 57 Ζαφειριάδης Δηµήτρης Μπατσούκας Δηµήτρης Case Study Intel Εργασία για «Πληροφοριακά Συστήµατα Μάρκετινγκ» Τι είναι Πολιτική Προβολής µέσα από το διαδίκτυο ; Ο όρος αναφέρεται στην διαφήµιση (προώθηση)

Διαβάστε περισσότερα

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 1 : Marketing/Προώθηση & Ηλεκτρονικό εμπόριο

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 1 : Marketing/Προώθηση & Ηλεκτρονικό εμπόριο MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 1 : Marketing/Προώθηση & Ηλεκτρονικό εμπόριο Επιμέλεια των φορέων του έργου: Irish Rural Link National

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» Καμπουρογιάννη Ευγενία (6638)

«Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» Καμπουρογιάννη Ευγενία (6638) «Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» Καμπουρογιάννη Ευγενία (6638) Επιβλέπων Καθηγητής: Γιαννάς Πρόδρομος ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ 2014 Παρουσία τριών ελληνικών εταιρειών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγη στα SOCIal MEDIA

Εισαγωγη στα SOCIal MEDIA Εισαγωγη στα SOCIal MEDIA ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔιοΙκηση, ΟργΑνωση και ΠληροφορικΗ για Μικρο-MεσαΙες ΕπιχειρΗσεις 14/5/2014 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Εισαγωγή Κοινωνικά δίκτυα, αναπόσπαστο κομμάτι

Διαβάστε περισσότερα

Μη σκέφτεστε το internet ως μία μονοδιάστατη δραστηριότητα. Alicon Femah Vice President of Research & Marketing IAB Europe

Μη σκέφτεστε το internet ως μία μονοδιάστατη δραστηριότητα. Alicon Femah Vice President of Research & Marketing IAB Europe Μη σκέφτεστε το internet ως μία μονοδιάστατη δραστηριότητα. Alicon Femah Vice President of Research & Marketing IAB Europe 2 3 Τέσσερις άλλαξαν την ιστορία της ανθρωπότητας προς το καλύτερο χωρίς αίμα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ì ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ʺΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ"ʺ «Στήήριξη και Ανάάδειξη Πολυνησιωτικώών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης YouTube Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το YouTube Το YouTube είναι ένα Κοινωνικό Μέσο με βασικές λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

BUSINESS GROWTH Web Facility Management (WFM)

BUSINESS GROWTH Web Facility Management (WFM) BUSINESS GROWTH Web Facility Management (WFM) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Δημιουργούμε τον Ιστότοπο-Website σας ή το Ε-Shop σας Ενθέτουμε στοχευμένο περιεχόμενο (Content Marketing) Σας προβάλλουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ τεύχη ONLINE Πρωτοποριακό Περιοδικό αποκλειστικά για τον καταναλωτή του φαρμακείου Ελλάδα + 20.

ΕΝΤΥΠΟ τεύχη ONLINE Πρωτοποριακό Περιοδικό αποκλειστικά για τον καταναλωτή του φαρμακείου Ελλάδα + 20. ΕΝΤΥΠΟ 80.000 τεύχη 60.000 Ελλάδα + 20.000 Κύπρο ONLINE 400.000 Πρωτοποριακό Περιοδικό αποκλειστικά για τον καταναλωτή του φαρμακείου Τριμηνιαία ΔΩΡΕΑΝ διανομή Πανελλαδικά σε 650 επιλεγμένα φαρμακεία και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. Avon Store

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. Avon Store ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Avon Store Το ηλεκτρονικό Κατάστημα της Avon είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας με ταχύτερη επεξεργασία παραγγελιών, φθάνοντας σε νέους πελάτες και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός καταγραφής διαδικτυακού project

Οδηγός καταγραφής διαδικτυακού project Οδηγός καταγραφής διαδικτυακού project Σε αυτό το έγγραφο θα βρείτε δομημένες σε ερωτηματολόγια & φόρμες όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται η OXO WEB SERVICES για να σας προτείνει μια λύση που θα ταιριάζει

Διαβάστε περισσότερα

Chapter 3. Facebook Marketing. You have been invited by Paperplane. Add an RSVP note: (optional) Will you integrate Social Media in your marketing?

Chapter 3. Facebook Marketing. You have been invited by Paperplane. Add an RSVP note: (optional) Will you integrate Social Media in your marketing? Chapter 3. You have been invited by Paperplane. Add an RSVP note: (optional) Will you integrate in your marketing? Yes No Maybe Learn all you need to know inside. 3 p.1 Το facebook είναι o δημοφιλέστερος

Διαβάστε περισσότερα

Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση

Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση Η Διαχρονική Εξέλιξη 2 Σημασία Επικοινωνίας: Αφήγηση Ιστοριών Διαχρονική τάση των ανθρώπων να διηγούνται Ιστορίες. Τα 4 Στοιχεία μιας σύγχρονης Ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Ηλεκτρονικό Εμπόριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Ηλεκτρονικό Εμπόριο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ηλεκτρονικό Εμπόριο Αναπτύσσοντας ένα Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ηλεκτρονικό Εμπόριο Θέματα Προσδιορισμός επιχειρηματικού μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ CATAWIKI

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ CATAWIKI ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ CATAWIKI 117123150.249275284 Η Catawiki επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που επισκέπτονται την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα και χρησιμοποιούν την

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Περίπτωσης (case study) spitishop.gr

Μελέτη Περίπτωσης (case study) spitishop.gr Μελέτη Περίπτωσης (case study) spitishop.gr Μελέτη Περίπτωσης spitishop.gr Περιεχόμενα Μελέτης Γενικές πληροφορίες εταιρίας Ανάλυση ανταγωνιστών Στρατηγικές προώθησης της εταιρικής ταυτότητας στο Web H

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Γιώργος Μανής Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τι είναι οι Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου www.pizzafan.gr. 1. Γενικά

Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου www.pizzafan.gr. 1. Γενικά Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου www.pizzafan.gr 1. Γενικά Ο δικτυακός τόπος www.pizzafan.gr αποτελεί ιδιοκτησία της ΦΑΝΑΤΙΚΣ ΠΙΤΣΑ ΠΑΡ. ΥΠ & ΕΚΜ. ΕΣΤ ΕΠΕ. Υπεύθυνος Εκπρόσωπος Διαχείρισης Δεδομένων των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Instagram Κουστουμπάρδη Ερατώ Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το Instagram Η λέξη προέρχεται από ένωση των λέξεων «instant» και

Διαβάστε περισσότερα

Στα πλαίσια του Διαδικτύου, ο όρος αναφέρεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στα πλαίσια του Διαδικτύου, ο όρος αναφέρεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15 Κοινωνικά Δίκτυα αποτελούν μία ομάδα ατόμων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και το σύνολο των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των μελών της ομάδας. Στα πλαίσια του Διαδικτύου, ο όρος αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις

Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις Ομάδα Ο.Π.Α.Π.Σ. Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις Βαρσάμης Παναγιώτης, Μπέρμπεης Γιάννης, Πλατής Σωτήρης, Τσαγγαίος

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είχε πει προσφάτως:

Ο Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είχε πει προσφάτως: Ο Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είχε πει προσφάτως: Στον 21ο αιώνα θα υπάρχουν δυο ειδών επιχειρήσεις: Αυτές με παρουσία στο Internet και αυτές που θα έχουν βάλει ΛΟΥΚΕΤΟ! Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Ο έξυπνος τρόπος για να Συνδεθείτε, να Μοιραστείτε και να Συνεργαστείτε

Μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Ο έξυπνος τρόπος για να Συνδεθείτε, να Μοιραστείτε και να Συνεργαστείτε Elgg.com (http://elgg.com/index.php) Μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Ο έξυπνος τρόπος για να Συνδεθείτε, να Μοιραστείτε και να Συνεργαστείτε Χαρακτηριστικά (http://elgg.com/features.php) Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να διαφημίσω την επιχείρησή μου στο Facebook; Πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλα είδη διαφήμισης

Γιατί να διαφημίσω την επιχείρησή μου στο Facebook; Πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλα είδη διαφήμισης 3 η ΕΝΟΤΗΤΑ Διαφήμιση σε Facebook & Instagram Γιατί να διαφημίσω την επιχείρησή μου στο Facebook; Η επισκεψιμότητα του Facebook είναι υψηλότερη από του Google! Στο Facebook υπάρχουν σχεδόν 3 εκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα 6 ονόματα μελών: Μπάκος Αριστοτέλης Ξανθάκου Στέλλα Τσιουβάκας Νίκος Χιόνης-Κουφάκος Αριστοφάνης

Ομάδα 6 ονόματα μελών: Μπάκος Αριστοτέλης Ξανθάκου Στέλλα Τσιουβάκας Νίκος Χιόνης-Κουφάκος Αριστοφάνης Ομάδα 6 ονόματα μελών: Μπάκος Αριστοτέλης Ξανθάκου Στέλλα Τσιουβάκας Νίκος Χιόνης-Κουφάκος Αριστοφάνης Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program YES) Οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Velvet Studio. Creative Agency

Velvet Studio. Creative Agency Velvet Studio Creative Agency www.velvetstudio.gr info@velvetstudio.gr Αμαζονων 46 Ηράκλειο Κρήτης Το VelvetStudio είναι ένα πρωτοποριακό Creative Agency που ειδικεύεται στις υπηρεσίες διαδικτύου. Καλύπτουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ/ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ/ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ/ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Ο ιστότοπος utopiamedia.gr, αποτελεί ένα δικτυακό τόπο διάθεσης υπηρεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω του Διαδικτύου και ανήκει στην

Διαβάστε περισσότερα

SOCIAL MEDIA. Συμβουλές για σωστή χρήση! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

SOCIAL MEDIA. Συμβουλές για σωστή χρήση! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου SOCIAL MEDIA Συμβουλές για σωστή χρήση! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τι είναι τα κοινωνικά δίκτυα; Μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα.

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. 2 Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2015 Προϊόντα Γεύσεις Υπηρεσίες Πολιτισμός ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για τις ηλεκτρονικές αγορές

Συμβουλές για τις ηλεκτρονικές αγορές ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Συμβουλές για τις ηλεκτρονικές αγορές Χρήσιμες συμβουλές για τις ηλεκτρονικές αγορές των εορτών Τις αγορές του από ηλεκτρονικά καταστήματα πραγματοποιεί τα τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΤΠ61 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ - ΠΟΛΥΜΕΣΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΣΤΟ MARKETING Σπουδαστής: Πυροβολάκη Γεωργία Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 9: Επεξήγηση των ΤΠΕ για τις Μικρές Αγροτικές επιχειρήσεις Επιμέλεια των φορέων του έργου: Irish Rural

Διαβάστε περισσότερα

OΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2019/20

OΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2019/20 OΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2019/20 Ο Οδηγός Σπουδών για την Ψυχολογία και την Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα*. *Ο «Οδηγός Σπουδών Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας» είναι τίτλος νομικά κατοχυρώμένος

Διαβάστε περισσότερα

14. Α. ΤO FACEBOOK ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. [Video webinar

14. Α. ΤO FACEBOOK ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. [Video webinar 14. Α. ΤO FACEBOOK ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ [Video webinar http://youtu.be/ddth1rt8jvw] Είναι πολύ σημαντική η περιγραφή που κάνουμε στο About. Έτσι μας βρίσκουν. Λινκ στη landing page μας οπωσδήποτε.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ A Τετράμηνο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ENAΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ; Τα Κοινωνικά ίκτυα είναι µία κοινωνική δοµή η οποία αποτελείται από συνδέσεις κόµβων και κόµβους

Διαβάστε περισσότερα

COMPANY PROFILE. Έως το 2006 έχοντας σαν κύριο πεδίο δράσης το Word of Mouth Marketing, η

COMPANY PROFILE. Έως το 2006 έχοντας σαν κύριο πεδίο δράσης το Word of Mouth Marketing, η COMPANY PROFILE Η Citrine είναι ένα διαφημιστικό agency. Ιδρύθηκε το 2004 και είναι μία από τις πρώτες εταιρίες στην Ευρώπη που αφουγκράστηκαν τον παλμό της εποχής αφού στράφηκε σε καινοτόμες και εναλλακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας είναι η παράθεση των όρων που διέπουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του "Αριστέα Ε. Κωνσταντοπούλου (Andele.gr)" προς όλους εσάς που θα επισκεφθείτε τις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA ΤΑΞΗ Α 2 ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: ΦΙΟΝΑ ΤΖΟΥΜΑΚΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΧΑΤΖΗΠΟΥΦΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ O όρος Κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

των πελατών για το κλείσιμο ραντεβού για έλεγχο όρασης στα καταστήματά μας. Αποδέκτης των προσωπικών μη ευαίσθητων δεδομένων είναι μόνο η Εταιρεία

των πελατών για το κλείσιμο ραντεβού για έλεγχο όρασης στα καταστήματά μας. Αποδέκτης των προσωπικών μη ευαίσθητων δεδομένων είναι μόνο η Εταιρεία 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY) 1.1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η Εταιρεία καταβάλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr!

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr! INTERNET MARKETING Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών SOURCE CONTAC T ABOU T ---- MakeMoneyOnline.gr! (*) Κλείσε κινητά, internet, πάρε χαρτί, στυλό και ετοιμάσου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Ηλεκτρονικές Καμπάνιες σελ. 1 Από πού ξεκινάω; Τι υπάρχει γύρω μου; Αφού έχετε αποκτήσει ενεργή παρουσία στο

Διαβάστε περισσότερα

WELCOME GROWTH YOUR COMPANY WORLDWIDE VIA US. Creative Market Services

WELCOME GROWTH YOUR COMPANY WORLDWIDE VIA US. Creative Market Services 1 WELCOME GROWTH YOUR COMPANY WORLDWIDE VIA US 155 Minories Street, Office 137, EC3N 1AD London, UK LTD 2 Ποιοι είμαστε Η Creative αποτελείτε από μια ομάδα νέων ατόμων με φιλοδοξία και όραμα στοχεύοντας

Διαβάστε περισσότερα