Μονάδα Αεριοποίθςθσ Βιομάηασ BIOMASS ENERGY SOLUTIONS. Η Μονάδα Αεριοποίθςθσ ζχει όλα τα κριτιρια επιλογείσ που κζτει θ Team Energy όπωσ :

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μονάδα Αεριοποίθςθσ Βιομάηασ BIOMASS ENERGY SOLUTIONS. Η Μονάδα Αεριοποίθςθσ ζχει όλα τα κριτιρια επιλογείσ που κζτει θ Team Energy όπωσ :"

Transcript

1 Μονάδα Αεριοποίθςθσ Βιομάηασ BIOMASS ENERGY SOLUTIONS Η Μονάδα Αεριοποίθςθσ ζχει όλα τα κριτιρια επιλογείσ που κζτει θ Team Energy όπωσ : Τεχνολογία τθσ Αεριοποίθςθσ Ποιότθτα καταςκευισ. Ποιότθτα υλικϊν. Απόδοςθ. Λειτουργία. Αςφάλεια. Εγγφθςθ. H μονάδα Αεριοποίθςθσ Βιομάηασ καταςκευάηεται ςτισ Ηνωμζνεσ Πολιτείεσ τθσ Αμερικισ (USA) Η εταιρεία δραςτθριοποιείται ςτον ςχεδιαςμό ςτθν τεχνογνωςία ςτθν καταςκευι και ςτθν εμπορικι διάκεςθ πάνω από 30 ζτθ. Για τον λόγο αυτό οι εγγυιςεισ που προςφζρει ο ίδιοσ ο καταςκευαςτισ είναι 20 ζτθ ςτον Αεριοποιθτι με διάρκεια ηωισ άνω των 30ετων ςυνεχείσ λειτουργίασ. Η υψθλι ποιότθτα καταςκευισ ςυνοδευόμενθ με τθν άριςτθ τεχνολογία και τεχνογνωςία που εφαρμόηει θ εταιρεία ςτθν διαχείριςθ και επεξεργαςία τθσ Βιομάηασ τθν κατατάςςει ωσ τθν κορυφαία Μονάδα Αεριοποίθςθσ. Δζχεται τθν οποιαδιποτε Ά φλθ Βιομάηασ ι ακόμα και πρόςμειξθ με διαφορετικά είδθ Ά φλθσ Βιομάηασ ανεξαρτιτωσ ποςοςτοφ υγραςίασ, παράγοντασ κακαρό αζριο ( syngas ) υψθλισ ποιότθτασ χωρίσ πίςςα και λοιπά μικροςωματίδια.

2 Μονάδεσ υμπαραγωγισ Ηλεκτριςμοφ & Θερμότθτασ BIOMASS ENERGY SOLUTION Η δφναμθ τθσ ενεργειακισ ανεξαρτθςίασ! Η Μονάδα είναι ζνα ςφςτθμα αεριοποίθςθσ βιομάηασ ςχεδιαςμζνθ για τθ μετατροπι τθσ ςε αζριο καφςιμο. Το αζριο μπορεί να χρθςιμοποιθκεί για πολλζσ εφαρμογζσ, ςυμπεριλαμβανομζνων των καυςίμων για κινθτιρεσ ΜΕΚ,λζβθτεσ και ςτροβίλουσ, ενϊ παρζχει κερμότθτα για τθν ςτιριξθ επιλεγμζνων εφαρμογϊν ςτισ οποίεσ θ Μονάδα μπορεί να χρθςιμοποιιςει Οι πλθροφορίεσ που περιζχονται ςε αυτό το ζγγραφο είναι προϊόν τθσ επί ςχεδόν ςαράντα χρόνια εμπορικισ εμπειρίασ αεριοποίθςθσ, ςχεδιαςμό αεριοποιθτι, τθ μθχανικι και τθν καταςκευι, μια ςφγχρονθσ & υψθλισ τεχνολογίασ. Η Μονάδα καταςκευάηεται ςτισ Ηνωμζνεσ Πολιτείεσ ( Made in USA ) από ειδικευμζνουσ τεχνίτεσ, χρθςιμοποιϊντασ τα υψθλότερα ποιοτικά υλικά, θ καταςκευι και λειτουργία τθσ υπερβαίνουν εκνικά και διεκνι πρότυπα για παρόμοιεσ εφαρμογζσ. Η Μονάδα είναι θ ποιο αξιόπιςτθ λφςθ για τθν παραγωγι Ενζργειασ ( Ηλεκτριςμό & Θερμότθτα ) από Βιομάηα. Είναι θ μόνθ εταιρεία που προςφζρει γραπτι 20ετθ εγγφθςθ ςτθν καταςκευι, τθν ποιότθτα υλικϊν και τθν άριςτθ λειτουργία 24 ϊρεσ 7μζρεσ τθν εβδομάδα 365 μζρεσ το χρόνο!!! Η επιλογι είναι δικι ςασ!

3 Μονάδα υμπαραγωγισ Ηλεκτριςμοφ & Θερμότθτασ Σφποσ Αϋ φλθσ Θα δουλζψει; Απόδοςθ Περιγραφι Ροκανίδια ςκλθροφ ξφλου Wood chips Ροκανίδια μαλακοφ ξφλου Wood chips ΝΑΙ Εξαιρετικι Μζγεκοσ : Δεν ζχει περιοριςμό Τγραςία : ΝΑΙ Εξαιρετικι Μζγεκοσ : Δεν ζχει περιοριςμό Τγραςία : Πριονίδι ( με μίξθ ) ΝΑΙ Εξαιρετικι Υγραςία : Τπολείμματα Γεωργικισ καλλιζργειασ : Καλαμπόκι,ςτάρι, αγριαγκινάρα κα, όλα τα είδθ ( με μίξθ ) ΝΑΙ Εξαιρετικι Μζγεκοσ : ε μπάλεσ Τγραςία : Πζλετεσ ΝΑΙ Εξαιρετικι Τγραςία : Μπριγκζτεσ ΝΑΙ Εξαιρετικι Τγραςία : Πυρινασ, Πυρθνόξυλο ΝΑΙ Εξαιρετικι Τγραςία : Κουκοφτςια Φροφτων ΝΑΙ Εξαιρετικι Τγραςία : Κελφφθ ξθρϊν καρπϊν ΝΑΙ Εξαιρετικι Τγραςία : Αςτικά Απόβλθτα ΝΑΙ Εξαιρετικι Μζγεκοσ : Δεν ζχει περιοριςμό Τγραςία : Κοπριά ι αλλά ηωικά ΝΑΙ Εξαιρετικι Τγραςία : Χαρτιά πλαςτικά ΝΑΙ Εξαιρετικι Τγραςία : Φροφτα ι Λαχανικά ΝΑΙ Εξαιρετικι Τγραςία : Λάςτιχα, Car Flaps ΝΑΙ Εξαιρετικι

4 Σύστημα αεριοποίησης βιομάζας Τψηλή απόδοση Προηγμένη Σεχνολογία Πλήρως αυτοματοποιημένη Τψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής Υιλική προς το Περιβάλλον Η Μονάδα είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα Αεριοποίησης Βιομάζας, έτοιμη να παραδώσει ένα καθαρό, υψηλής ποιότητας Αέριο από Ροκανίδια ξύλου, κλαδέματα, δασικά υπολείμματα,πριονίδια, MSW (ΑΑ), τα ζωικά απόβλητα, τα τρόφιμα, γεωργικά - αγροτικά απόβλητα, τα απόβλητα πτηνοτροφείων και πολλά άλλα. Σο παραγόμενο καθαρό και υψηλής ποιότητας αέριο της Μονάδας μας την κάνει κατάλληλη για πολλές Ε- πενδυτικές εφαρμογές σε όλο τον κόσμο! Όταν η παραγόμενη θερμότητα της Μονάδας ανακτάται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιπρόσθετες εφαρμογές, η συνολική αποτελεσματικότητα βελτιώνει τα οικονομικά στοιχεία του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής. Η ανάκτηση της θερμότητας έχει σχεδόν απεριόριστες εφαρμογές! Μετατρέπουν τα απόβλητα σε μια βιώσιμη και καθαρή Ενέργεια!

5 Η διαφορά Οι πληροφορίες που παρέχονται πάρα κάτω είναι τα μοναδικά σχεδιαστικά και κατασκευαστικά προτερήματα της Μονάδας Αεριοποίησης και παραγωγής ενέργειας. Δεδομένο 1 Η Μονάδα Αεριοποίησης είναι με ακρίβεια ένα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύστημα μετατροπής της βιομάζας που, μέσα από την υψηλή αποδοτικότητα και την φιλικότητα προς το περιβάλλον, κατέληξε να είναι σήμερα η προτιμώμενη μέθοδος για τη μετατροπή των αποβλήτων με πρώτη ύλη τα δασικά,αγροτικά, ζωικά, ΑΑ κλπ για την μετετροπή τους σε ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα, σε όλο τον κόσμο. Δεδομένο 2 Η Μονάδα είναι σταθερής κατασκευής με γραμμική παραγωγή, εξοπλισμένη με Αεριοποιητή downdraft (καθοδικής ροής). Σο γεγονός αυτό, μόνο του, εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας αέριο κατάλληλο για οποιαδήποτε εφαρμογή. Δεδομένο 3 Ο Αεριοποιητής της μονάδας δεν έχει κινούμενα μέρη. Είναι κατασκευασμένος με αυστηρές προδιαγραφές χρησιμοποιώντας υψηλή ποιότητας υλικά, ενώ η κατασκευή γίνεται από εξειδικευμένους τεχνίτες. Λόγω της σχεδιαστικής ακρίβειας της εξαιρετικής, ποιότητας υλικών και κατασκευής, κάθε Αεριοποιητής έχει μια αναμενόμενη διάρκεια ζωής τριάντα με σαράντα χρόνια, με λειτουργία στο 100%, είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα ( 24h ), κάθε ημέρα του έτους ( 365 ). Δεδομένο 4 Οι Αεριοποιητής της μονάδας «ζει» στην ζώνη πυρόλυσης, φθάνοντας βέλτιστες θερμοκρασίες λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση παράγοντας υψηλής ποιότητας αέριο απαλλαγμένο από πίσσα. Η υψηλή ( C) θερμοκρασία εξασφαλίζει την πυρόλυση και τις άλλες ανεπιθύμητες ενώσεις, διασφαλίζοντας ένα καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον αέριο, κατάλληλο ως καύσιμο για κάθε εφαρμογή. Δεδομένο 5 Η μονάδα μας είναι το μόνο σύστημα Αεριοποίησης βιομάζας στον κόσμο που προστατεύεται από δύο εγγυήσεις μία καλής εκτέλεσης ενός έτους "no risk" και μία που υποστηρίζεται με την πλήρη εγγύηση. Τποστήριξη παρέχεται μέσα από το είκοσι τεσσάρων ωρών σύστημα παρακολούθησης από τον Αυτοματισμό και ύστημα Διαχείρισης. Σο σύστημα παρακολούθησης μέσω μιας κυτταρικής ή σύνδεση στο internet παρέχει επίσης είκοσι τέσσερις ώρες οπουδήποτε στον κόσμο την υποστήριξη του χειριστή.

6 Η διαφορά Δεδομένο 6 Η Μονάδα χρησιμοποιεί σύστημα τριών βαθμίδων "στεγνό" καθαρισμό των αερίων και δίνει τη δυνατότητα στο παραγόμενο αέριο να καθαριστεί και να γυαλιστεί απ όλα τα σωματίδια του υλικού. Δεδομένο 7 Σο σύστημα ψύξης του αερίου της Μονάδος έχει δύο στάδια εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα ως καύσιμο που έχει οριστεί για κάθε προδιαγραφή των κινητήρων ( I Power Energy Systems ) στη βέλτιστη θερμοκρασία. Δεδομένο 8 Η ολοκληρωμένη μονάδα της εταιρείας μας είναι ικανή να δέχεται πρώτη ύλη ως καύσιμο τροφοδοσίας οποιουδήποτε περιεχομένου υγρασίας. Δεδομένο 9 Η μονάδα μας μετατρέπει την πρώτη ύλη σε ποσοστό λιγότερο από 1,25 κιλά ανά κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ως μονό καύσιμο και 0,8 kg ανά κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στην περίπτωση ως " διπλό καύσιμο ". Σο υψηλό ποσοστό απόδοσης οφείλεται στο αποτέλεσμα χρόνιας αφοσιωμένης έρευνας και ανάπτυξης με την αρχιτεκτονική του συστήματος και την επιστήμη της χημικής διεργασίας εν θερμό. Δεδομένο 10 Όλη η μονάδα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και μπορεί να παρακολουθείται, και να ελέγχεται εξ αποστάσεως από το θάλαμο ελέγχου, ή το κινητό τηλέφωνο ή με σύνδεση στο internet. Μολονότι πλήρως αυτοματοποιημένη οποιαδήποτε ή όλες οι φάσεις της λειτουργίας της μπορούν εύκολα να ελέγχονται και χειροκίνητα. Δεδομένο 11 Δεν είναι απαραίτητο να κλείσει το σύστημα Αεριοποίησης κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης τέφρας. Η μέθοδος είναι αυτόματη και συνεχής. Δεδομένο 12 Ο Αεριοποιητής της μονάδας παράγει σταθερά μεταξύ του ενός τετάρτου και του μισού του ενός τοις εκατό τέφρα. Αυτό συγκρίνεται ευνοϊκά ανάμεσα με τα πρότυπα της βιομηχανίας που κυμαίνεται μεταξύ ένα και δύο τοις εκατό ( 1% - 2% ). Δεδομένο 13 Κάθε ολοκληρωμένη μονάδα υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους πριν από την πιστοποίηση και την αποστολή στον τόπο του έργου. Για παράδειγμα: πριν από την αποστολή, κάθε μονάδα υποβάλλεται σε δύο 24 ώρες ασταμάτητα δοκιμές και 100 ώρες ασταμάτητα "πιστοποίηση" δοκιμή

7 Η διαφορά Δεδομένο 14 Η προσαρμοστικότητα της μονάδας έχει την ικανότητά της να Αεριοποιεί πολλούς τύπους Βιομάζας σε διάφορες μορφές χωρίς τροποποιήσεις του συστήματος ή αλλοιώσεις. Παράδειγμα: κομμάτια ξύλου, κλαδέματα, τα τσιπ ξύλου, αγροτικές μπάλες, κα. Δεδομένο 15 Η ολοκληρωμένη μονάδα καταλαμβάνει μικρό χώρο εγκατάστασης (για 1MW μονάδα απαιτείτε χώρος 300 τετραγωνικών!!! ) Φαρακτηριστικό ότι ο Αεριοποιητής είναι σε θέση να "χωρέσει" σε οποιαδήποτε δωμάτιο, ακόμη και σε μια γωνία.( Αεριοποιητής 1MW καταλαμβάνει χώρο ενός τετραγωνικού και ύψος δύο μέτρων!!! ) Ανάλογος σχεδιασμός επιτρέπει παραλλαγή διαμορφώσεις πλάτους και μήκους. Δεδομένο 16 Σο αέριο είναι καθαρό και απαλλαγμένο από πίσσα κλπ σωματίδια. Σο αέριο υψηλών οκτανίων είναι κατάλληλο για χρήση ως καύσιμο για κινητήρες, λέβητες, κλιβάνους, ξηραντήρες ή οποιαδήποτε από πολλές άλλες εφαρμογές. Λοιπά εξαρτήματα και υλικά όπως: Ακροφύσια, βαλβίδες κλπ είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιείται απ την Μονάδα. Δεδομένο 17 Ολοκληρωμένη η Μονάδα παραγωγής ενέργειας είναι σε θέση να λειτουργεί, στο 100%, είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα, όλο το χρόνο. (αφαιρούνται οι χρόνοι συντήρησης ) Αυτό το χαρακτηριστικό και όλα τα παραπάνω έχουν αναληφθεί από Εγγύηση καλής εκτέλεσης και η πολύχρονη επιτυχή λειτουργία προστατεύεται και υποστηρίζεται πλήρως με γραπτή εγγύηση. Δεδομένο 18 Κάθε μονάδα παραγωγής ενέργειας είναι ένα πλήρης έργο με "κλειδί στο χέρι" οπουδήποτε στον κόσμο. Κάθε χειριστής είναι καλά εκπαιδευμένος και υποστηρίζεται πλήρως από τις δυνατότητες παρακολούθησης του Αυτοματισμού και το ύστημα Διαχείρισης. Με άλλα λόγια, όταν οι τεχνικοί μας ολοκληρώσουν το έργο με το πάτημα ενός κουμπιού η μονάδα Biz λειτουργεί στο 100%! Η επιλογή είναι δική σας!

8 Παραγωγική Διαδικασία Αερίου Η αεριοποίηση είναι μια χημική διαδικασία εν θερμό, το αποτέλεσμα της σωστής τήρησης και ερμηνεία των πολυάριθμων επιστημονικών αρχών απαιτούν μια ορισμένη σειρά εκτέλεσης και συνοδεύεται από προβλέψιμα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Ο Αεριοποιητής καθοδικής ροής,( downdraft), γραμμικής διαδικασίας αποτελεί παράδειγμα στην πιο πάνω δήλωση και υπογραμμίζει την απλότητα της τεχνολογίας που απαιτείται για τη διαδικασία της Αεριοποίησης. Ανάφλεξη Η εκκίνηση στην ζώνη καύσης της εστίας ( Αεριοποιητή ) γίνεται με την εισαγωγή ξυλάνθρακα ( κάρβουνο ) και παροχή αέρα. Η πρώτη μας ύλης είναι συσσωρευμένη στην κορυφή του Αεριοποιητή και η διαδικασία συνεχίζεται ως εξής : Μια ελεγχόμενη ροή του αρχικού αέρα περνά πλευρικά μέσα από την εστία και με εισαγωγή στιγμιαίας φλόγας α- νάβουμε το κάρβουνο η καύση αρχίζει. Ξήρανση, η απόσταξη και η απανθράκωση Η θερμότητα απ την άνω διαδικασία ( ανάφλεξης ) οδηγείται προς την κορυφή της εστία για να συναντήσει την υγρασία της πρώτης ύλης στους 100 Cο, όσο ο ξυλάνθρακα ( κάρβουνο ) κάτω συνεχίζει την καύση του, η πρώτη ύλη βυθίζεται πιο κοντά στην πηγή της θερμότητας. ε αυτό το σημείο, η θερμοκρασία είναι Cο. Οι πτητικές ουσίες που αποστάζονται από την πρώτη ύλη μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω ανάφλεξη, και γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας. τους 600 Cο η πυρακτωμένη πρώτη ύλη αναφλέγεται, προκαλώντας την γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας. Οξείδωση και καύσης Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο σύστημα επιτυγχάνονται σε αυτό το επίπεδο, όταν ο αέρας έρχεται σε επαφή με την ζώνη καύσης η αντίδραση με το πυρακτωμένο ξυλάνθρακα ( κάρβουνο ) παράγει μονοξείδιο του άνθρακα, ένα αέριο καύσιμο το οποίο διαχέεται πίσω στο χώρο του Αεριοποιητή μεταξύ των κομματιών του ξυλάνθρακα ( κάρβουνο ) όπου οξειδώνεται και καίγεται για να σχηματίσει ως καυσαέριο διοξείδιο του άνθρακα. Καθώς το διοξείδιο του άνθρακα αυξάνεται στους χώρους Αεριοποίησης, την ίδια στιγμή μειώνεται το ελεύθερο οξυγόνο και οι συγκεντρώσεις των δύο αυτών αερίων ισορροπούν. Σο μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την αρχική αντίδραση του οξυγόνου ( ξυλάνθρακα / αέρα ) πέφτει γρήγορα σε μία χαμηλή συγκέντρωση η οποία συγκρατείται για την δυναμική ευστάθεια και σταθερότητα του συστήματος..

9 Σαυτόχρονα, ο ατμός από την πρώτη ύλη έχει ενωθεί με τον αέρα για να αντιδράσει με το πυρακτωμένο ξυλάνθρακα ( κάρβουνο ) όπου διασπάται σε μονοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο, τα οποία μαζί, διαχέονται πίσω στους χώρους της Αεριοποίησης μεταξύ των κομματιών του ξυλάνθρακα ( κάρβουνο ) όπου αυτοί οξειδώνονται προς σχηματισμό διοξειδίου του άνθρακα και ατμού αντίστοιχα. Η θερμοκρασία της διεργασίας κατά τη διάρκεια της παραπάνω αντίδρασης είναι 800 C ο C ο. Κατά το χρόνο αυτό οι απαιτήσεις της θερμότητας με την διαδικασία της εξισορρόπησης δημιουργεί θερμότητα και η θερμοκρασία είναι στο μέγιστο της, περίπου C ο έως C ο, και το οξυγόνο να έχει σχεδόν εξαντληθεί. Κάτω από αυτό το επίπεδο, ένα μεγάλο μέρος της θερμότητας που εξελίχθηκε κατά τη διαδικασία της "Οξείδωση και καύσης" καταναλώνεται στη διαδικασία της αναγωγής. Μείωση ε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, το διοξείδιο του άνθρακα και ο ατμός διαχέονται στους χώρους Αεριοποίησης και αντιδρούν με το θερμό ξυλάνθρακα στη Ζώνη Αναγωγή παράγοντας μονοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο, τα κύρια συστατικά του καυσίμου "SynGas». Οι αντιδράσεις αυτές καταναλώνουν θερμότητα και ξυλάνθρακα. Καθώς η διαδικασία θερμοκρασίας συνεχίζει να μειώνεται τα ποσοστά αυτών των αντιδράσεων επίσης μειώνεται, όταν η θερμοκρασία πέσει στους Cο ή το θερμό υλικό εφοδιασμού εξαντληθεί η διαδικασία Αεριοποίησης σταματά. Σα κύρια αέρια μονοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο μπορεί να διοχετευθεί μακριά για χρήση ως καύσιμο οι θερμοκρασίες παράγουν φλόγα των Cο και Cο αντίστοιχα Περίληψη Μολονότι ορισμένα στάδια εμφανίζονται διαδοχικά,άλλα ταυτόχρονα η διαδικασία είναι συνεχή και σε ισορροπία, ενώ η πρώτη ύλη και η διαχείριση του πρωτεύοντα αέρα τροφοδοτούν τον Αεριοποιητή ( εστία ) για να τη διατηρήσουν. Εκτός από την πρώτη ύλη στάδιο "ξήρανσης", οι άλλες διεργασίες αεριοποίησης συμβαίνουν εντός του δοχείου α- ντιδράσεως που ονομάζεται Αεριοποιητής ή «εστία». Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας προσαυξημένη κατά την διαδικασία της οξείδωσης και τη μείωσης και αναγωγής των αερίων της ατμόσφαιρας, που αναπτύσσονται και διατηρούνται μέσα στον Αεριοποιητή η «εστία», ενσωματώνει ειδικά πυρίμαχα υλικά, στην επιφανειακή επεξεργασία και θερμομονωτικά υλικά. Σοποθετούνται επιλεκτικά να αντέξουν την αυστηρότητα των κύριων διεργασιών αεριοποίησης και να διανέμει εξίσου την υψηλή θερμότητα. Παρακαλώ σημειώστε: πολλές γενιές Αεριοποίησης έχουν εξελιχθεί και εξελίσσονται συνεχώς μέσα απ την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας της τεχνολογίας της επιστήμης από το παρόν έγγραφο, που συνδέονται με τις τροποποιήσεις στον εσωτερικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αλλαγές στη μέθοδος εισαγωγής πρώτων υλών και στην εξέλιξη της τεχνολογίας για την διαδικασία παραγωγής αερίου. Πολλές από τις αλλαγές και τροποποιήσεις ανήκουν στην ιδιοκτησία της κατασκευάστριας εταιρείας, περιορισμένες πληροφορίες είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.

10 Εκεί που η τεχνολογία και η επιστήμη ανταποκρίνεται! Αεριοποιητής Ο Αεριοποιητής είναι μια μονάδα μετατροπής της βιομάζας, που στηρίζεται στην απλότητα! Δεν έχει κινούμενα μέρη και, μέσα από μια προσεκτική διαχείριση του αέρα, είναι σε θέση να φθάσει πολύ εύκολα σε υψηλές θερμοκρασίες ( από 50 έως βαθμούς Κελσίου). Με την παρουσία αυτών των πολύ υψηλών θερμοκρασιών ξεκινά η διαδικασία της Αεριοποίησης. Με απλά λόγια, είναι αυτή η διαδικασία που μετατρέπει ένα στερεό καύσιμο Βιομάζας ως πρώτη ύλη τροφοδοσίας, σε ένα πολύ καθαρό, ζεστό, αέριο υψηλών οκτανίων. Σο αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας σε ένα κλίβανο ή λέβητα ή να περάσει μέσα απ το σύστημα καθαρισμού και ψύξεως αφαιρώντας ανεπιθύμητα συστατικά πριν χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για έναν κινητήρα ή στρόβιλο. Σο επίπεδο της αποδοτικότητας του Αεριοποιητή και η διαδικασία μετατροπής μπορεί να παρατηρηθεί στην ποσότητα τέφρας. Σο βιομηχανικό πρότυπο για την περιεκτικότητα σε τέφρα κυμαίνεται γύρω από δύο τοις εκατό ( 2% ) ενώ ορισμένοι κατασκευαστές είναι πολύ περήφανοι για την παραγωγή ενός τοις εκατό ( 1% ) της τέφρας. Ο Αεριοποιητής της Μονάδας Biz Solutions παράγει σταθερά ένα τέταρτο ( 0,25% ) έως μισό τοις εκατό ( 0,5% ) τέφρας κατ 'όγκο που καταναλώνεται στο καύσιμο τροφοδοσίας. Γεγονός είναι ότι τα αποτελέσματα μας σε περιεκτικότητα σε τέφρα είναι πέντε κιλά ( 5 ) ή λιγότερο ανά μετρικό τόνο της κατανάλωσης πρώτης ύλης Βιομάζας ως καύσιμο. Ο Αεριοποιητής είναι ένα εντελώς αεροστεγές σύστημα, ένας κλειστός βρόχος. Δηλαδή, από το αεροστεγές σύστημα παροχής πρώτης ύλης, εντός του αεριοποιητή, μέσω της σωληνώσεως και προς τον κινητήρα, το σύστημα είναι αεροστεγές με αυστηρή διαχείριση εισαγωγής του αέρα και καμία άλλη έκθεση στο περιβάλλον. Περαιτέρω, η αεροστεγής ακεραιότητα του συστήματος επιτρέπει, προσεκτική διαχείριση, υψηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας που, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράγει ένα καθαρό, αέριο καύσιμο απαλλαγμένο από πίσσα και αλλά σωματίδια υψηλής ποιότητας εύκολο για κάθε εφαρμογή. Η κατασκευή και ο μοναδικός σχεδιασμός η ποιότητα υλικών που χρησιμοποιούνται, επιτρέπουν μία λειτουργία υψηλής αποδοτικότητας,με χαμηλό και σταθερό ρυθμό εισαγωγής πρώτης ύλης που έχει την ικανότητα να την μετατρέπει σχολαστικά χωρίς να δημιουργεί φθορές και αλλοίωσης ή την τροποποίηση του συστήματος. Δηλαδή, μία ευρεία ποικιλία πρώτων υλών μπορούν να εισαχθούν στην διαδικασία μετατροπής, ταυτόχρονα ή διαδοχικά, χωρίς διακοπή της διαδικασίας αεριοποίησης. Ο Αυτοματισμός και το ύστημα Διαχείρισης διασφαλίζει με την αλλαγή της πρώτης ύλης να γίνονται οι κατάλληλες ρυθμίσεις και θέσεις βαλβίδων, η ταχύτητα παράδοσης αερίου και ο ρυθμό αναρρόφησης. Η τελική φάση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η διαδικασία περιλαμβάνει τον κινητήρα και την εξάτμιση Capture (ύστημα σύλληψης καυσαερίων του κινητήρα )

11 Σο αέριο που παράγεται από τον Αεριοποιητή μας, αφού επιμελώς ψύχεται, καθαρίζεται και εγκλιματίζεται, εισέρχεται στον κινητήρα ως καύσιμο. Ο κινητήρας, και η γεννήτρια της I Power Energy Systems (Ενεργειακά υστήματα Ισχύος ), λειτουργούν σαν να έγιναν ειδικά για το φυσικό αέριο του Αεριοποιητή μας. Η κινητήρες ισχύος της I Power Energy Systems πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας του αερίου και έχουν εγκριθεί από τους περιβαλλοντολογικούς ρυθμιστικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Σα καυσαέρια που αφήνει ο κινητήρας, περνούν μέσα από ένα καταλυτικό μετατροπέα και στο Capture ( σύστημα σύλληψης καυσαερίων ) εξάτμισης του κινητήρα και του συστήματος αποκατάστασης. Κινητήρας Γεννήτρια ( Engine Alternator ) Σο αέριο που παράγεται από τον Αεριοποιητή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο σε οποιαδήποτε κινητήρα στον κόσμο. Η μονάδα Αεριοποίησης προτίμησε να τροφοδοτεί κινητήρες ΜΕΚ καλύπτοντας όλες τις εργοστασιακές, κατασκευαστικές προδιαγραφές,για την άριστη και συνεχή λειτουργία τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κατασκευαστών στην ποιότητα παραγωγής Αερίου απ την μονάδα και την θερμοκρασία εισαγωγής του Αερίου προς στον κινητήρα. Η "I Power" συνεργάζεται και εξοπλίζει τις μονάδες της Biz ( ολοκληρωμένα συστήματα κινητήρες και γεννήτριες ) να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών της στους τομείς της παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας (συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας - ΗΘ). Η I Power Energy Systems είναι στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας στην ποιότητα εξοπλισμού για Μονάδες συμπαραγωγής ενέργειας, για άλλες ενεργειακές εφαρμογές καθώς και την διαχείριση ενέργειας. Μέσα απ την συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο που έχει κάνει στην επέκταση των αποδόσεων, τις αντοχές και τις εκπομπές ρύπων των κινητήρων εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για τα συστήματα του κινητήρα και των συστημάτων συμπαραγωγής. Αυτά περιλαμβάνουν: Φαμηλή στάθμη καυσίμου. υστήματα ανάπτυξης για να επωφεληθούν το βιοαέριο από χώρους υγειονομικής ταφής και άλλων εφαρμογών. υστήματα κινητήρων για εφαρμογές που απαιτούν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων και υψηλή απόδοση με μεγάλη διάρκεια ζωής. Παρακολούθηση ισχύος και ελέγχου για την βελτιστοποίηση σε πολύ μικρές εφαρμογές δικτύου. Η συνεχής ανάπτυξη για την αύξηση της αντοχής και της αποδοτικότητας και τη μείωση των εκπομπών. Απομακρυσμένη παρακολούθηση και έλεγχο. Ηλεκτρονική ρύθμιση ολοκληρωμένης διασύνδεσης στο δίκτυο.

12 ύστημα σύλληψης και καθαρισμού καυσαερίων εξάτμισης ( Capture ) Σο σύστημα Capture εξάτμισης του κινητήρα δεν είχε σχεδιαστεί με σκοπό την αντιμετωπίσει των εκπομπών καυσαερίων των κινητήρων στην ατμόσφαιρα. Ψστόσο κατά τη διάρκεια σειράς δοκιμών του συστήματος,, ανακαλύφθηκε στα καυσαέρια του κινητήρα που απέμειναν, ( ύστερα από την τελειοποίηση του συστήματος Capture, και που στην συνέχεια ελευθερώνονταν στην ατμόσφαιρα ) είχαν ήδη μειωθεί δραματικά. Ψς αποτέλεσμα της εμφανούς μείωσης καυσαερίων, αναλήφθηκαν συμπληρωματικές εργασίες για να καθαρίσει περαιτέρω τα υπόλοιπα καυσαέρια της εξάτμιση. Οποιαδήποτε σωματίδια τα οποία θα μπορούσαν να βρεθούν στα καυσαέρια απομακρύνθηκαν και ένας κατάλληλου μεγέθους εν σειρά καταλυτικός μετατροπέας προστέθηκε στο σύστημα. Σο σύστημα Capture καυσαερίων του κινητήρα αναπτύχθηκε ως ένα μέσο προς μια ποιοτική αναβάθμιση του παραγόμενου αερίου, αυξάνοντας την θερμιδική αξία, ενώ περαιτέρω μείωσε τη μη-καύσιμη ποσότητα αερίου. Σα καυσαέρια και οι εκπομπές του κινητήρα που τροφοδοτήθηκε στο σύστημα μετατροπής βιομάζας περιέχουν, κατά όγκο, περίπου 50% ατμό. Σα καυσαέρια του κινητήρα μπορούν να κατευθύνονται και να συλλαμβάνονται από το Capture σύστημα εξάτμισης του κινητήρα, όπου ψύχονται και ο ατμός συμπυκνώνεται με το αέριο της εξάτμισης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το αέριο διέρχεται μέσω ενός κατάλληλου μεγέθους καταλυτικό μετατροπέα και απομακρύνει ΝΟΦ και άλλα ανεπιθύμητα σωματίδια. Μετά την έξοδο από την ζώνη συμπύκνωσης, το ψυχθέν αέριο (περίπου 90C) εγκαταλείπει το σύστημα και είναι ενσωματωμένο με τον αέρα εισαγωγής του Αεριοποιητή. Σο νερό, που προκύπτει από την συμπύκνωση του αερίου εξάτμισης επανεισάγεται στην πρώτη ύλη. Σο προστιθέμενο διοξείδιο του άνθρακα, που ενσωματώνεται απ το σύστημα ( Capture ) εξάτμισης κινητήρα, είναι μειωμένο, κατά τη διάρκεια της κανονικής διαδικασίας αεριοποίησης, με μονοξείδιο του άνθρακα, ένα πολύτιμο εύφλεκτο αέριο. Οι υπόλοιπες εκπομπές καυσαερίων αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό των αρχικών αέριων του κινητήρα που εκπέμπονταν πριν από την εγκατάστασή του, το σύστημα πληροί όλες τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς για την ποιότητα του αέρα σε όλο τον κόσμο, απ τον Ιούλιο του Επιπλέον, οι πραγματικές εκπομπές καυσαερίων που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα μπορεί να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και να συνδεθεί με την αυτοματοποίηση και το ύστημα Διαχείρισης.

13 Αεροστεγές σύστημα παράδοσης της πρώτης ύλης Σα συστήματα μηχανικής παράδοσης πρώτων υλών είναι αεροστεγείς, υπογραμμίζοντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια εμπειρίας Αεριοποίησης ότι η υψηλή ποιότητα των προϊόντων του αερίου απαιτούν αυστηρή διαχείριση και συνοπτική εισαγωγή αέρα. Κάθε σύστημα παροχής είναι προσεκτικά κατασκευασμένο γύρω από τις απαιτήσεις του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, τον τύπο της πρώτης ύλης και τις προδιαγραφές του σχεδίου που μπορεί να είναι ένας από τους δύο τύπους συστήματος παράδοσης : μια αλυσίδα ταινιόδρομου ή ένα τροποποιημένο σύστημα ατέρμονα κοχλία. Σο σύστημα παροχής πρώτη ύλη ενσωματώνει ένα κάδο μέτρησης, σχεδιασμένο να συγκρατεί μία προκαθορισμένη ποσότητα της πρώτης ύλης πριν να μεταφερθεί στον Αεριοποιητή. Είναι προγραμματισμένο να παραδώσει συνεχώς την ορισθείσα πρώτη ύλη σε ένα προκαθορισμένο ρυθμό ροής. Σο σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο ενώ έχει ενσωματωθεί στο σύστημα Αυτοματισμού και ύστημα Διαχείρισης. Επιπλέον μπορεί να τοποθετηθεί στο "χειροκίνητη λειτουργία" mode όταν χρειάζεται. Σο σύστημα παροχής έχει βαθμονομηθεί για τις πρώτες ύλες που καθορίζονται από το σχέδιο του πελάτη και ελεγχθεί πλήρως, χρησιμοποιώντας μία μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών και υπό όλες τις πιθανές συνθήκες στις οποίες το σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί. Απομάκρυνσης τέφρας Σο σύστημα απομάκρυνσης τέφρας είναι μοναδικό για τη βιομηχανία της Αεριοποίησης. Σο σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και έχει ενσωματωθεί στο γενικό Αυτοματισμό και ύστημα Διαχείρισης. Δεν είναι απαραίτητο να κλείσει ο Αεριοποιητής για την απομάκρυνση στάχτης. Σο σύστημα απομάκρυνσης τέφρας είναι αεροστεγής και η λειτουργία του συστήματος είναι συνεχής κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μονάδας παραγωγής ενέργειας. Η τέφρα παραδίδεται σε ένα δοχείο, ειδικά για κάθε μεγέθους Μονάδας Αεριοποίησης και θα λάβει μία προκαθορισμένη ποσότητα τέφρας (πριν θα πρέπει το δοχείο υποδοχείς να είναι καθαρό). Αν και πλήρως αυτοματοποιημένο, το σύστημα απομάκρυνσης τέφρας μπορεί να λειτουργεί χειροκίνητα, εάν είναι απαραίτητο. Κυκλωνικός Καθαρισμός Αερίου ( Cyclonic Cleaner ) Ο κυκλωνικός καθαρισμός του Αερίου είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την Μονάδα μας και ένα εξίσου σημαντικό η διαδικασία της καθώς, αξίζει εξήγηση. Σο αέριο εγκαταλείπει τον Αεριοποιητή σε πολύ μεγάλη ταχύτητα που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του Αερίου. Υεύγοντας από το Αεριοποιητή το αέριο εισέρχεται σε μια σειρά από ειδικούς σωλήνες δημιουργώντας στροβιλισμό του αερίου σε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, φτάνοντας σ ένα "κυκλωνικό" αποτέλεσμα. Είναι από τη φυγόκεντρο δύναμη που δημιουργείται από αυτό το αποτέλεσμα που προκαλεί το σωματιδιακό υλικό να αφήσει το αέριο καθώς στροβιλίζεται μέσω του καθαριστή. ε αυτό το σημείο, όλα τα αλλά μικροσκοπικά σωματίδια έχουν αφαιρεθεί από το αέριο.

14 Χύξη Αερίου και Μονάδα Καθαρισμού Η αρχιτεκτονική του σε αντίθεση με άλλους Αεριοποιητές, σε όλη τη βιομηχανία, παράγει ένα εξαιρετικά θερμό, καθαρό αέριο που έχει πολλές εφαρμογές. Σο παραγόμενο αέριο είναι με βεβαιότητα ασφαλή για χρήση. Όταν το θερμό αέριο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για κινητήρα, το αέριο πρέπει ουσιαστικά να ψύχεται, σε συμμόρφωση με τις συστάσεις και τις προδιαγραφές των κατασκευαστών κινητήρων. Μέσω της διαδικασίας της ψύξης το θερμό αέριο απλώς χρησιμοποιεί γνωστές και δοκιμασμένες μεθόδους της επιστήμης επάνω στην Αεριοποίηση. Ο πραγματικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που χρησιμοποιούμαι στη ψύξη του αερίου είναι ιδιόκτητο. Σο αέριο, κατά την έξοδο από το ψυγείο και την μονάδα καθαρισμού, είναι έτοιμο να λειτουργήσει ένα κατάλληλου μεγέθους κινητήρα με ασφάλεια και σιγουριά, παρουσιάζοντας ένα καύσιμο που ανταποκρίνεται εύκολα τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του κινητήρα. Αυτοματοποίηση και ύστημα Διαχείρισης Η μονάδα παραγωγής ενέργειας είναι εξοπλισμένη με ένα πακέτο αυτοματισμού Rockwell Automation 10 "PanelView προγραμματιζόμενο με Ελεγκτή (PLC). Η PanelView είναι μια ισχυρή οθόνη αφής σχεδιασμένη για ένα βιομηχανικό περιβάλλον. Σο σύστημα έχει σχεδιαστεί για την εκκίνηση με την ελάχιστη παρέμβαση του χειριστή. Όλες οι λειτουργικές μεταβλητές θα εμφανίζεται σε μία μόνο οθόνη που επιτρέπει στο χειριστή να δείτε το σύστημα. Όλα τα δεδομένα αεριοποιητή και γεννήτρια θα εμφανίζεται σε διάφορες οθόνες. Σο σχήμα αυτοματισμού βασίζεται στην εκπαίδευση. Η αυτοματοποίηση θα ζητήσει την παρέμβαση του χειριστή, όταν είναι απαραίτητο. Ο χειριστής θα έχει τη δυνατότητα να αγγίξει τα βασικά συστατικά του συστήματος σε μια οθόνη για να δει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για να ενισχύσει τη λειτουργία του συστήματος. Ολόκληρη η λειτουργική προδιαγραφή θα έχει πρόσβαση απ τον χειριστή. Σο βασικό πακέτο έλεγχου θα περιλαμβάνει την απόκτηση δεδομένων. Σο σύστημα αποθηκεύει αρκετών εβδομάδων δεδομένα για σκοπούς αντιμετώπισης προβλημάτων. Σο σύστημα θα επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω μιας σύνδεσης web χρησιμοποιώντας ένα απομακρυσμένο webbased PC. Σο πακέτο ελέγχει την πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πρέπει να βασίζεται στην σύνδεση στο internet του πελάτη. Σο όλο σύστημα αυτοματισμού παρουσιάζεται στην γλώσσα και διάλεκτο του κατασκευαστή.

15 Η Rockwell Automation είναι μια παγκόσμια εταιρεία. Σα ανταλλακτικά είναι διαθέσιμα οπουδήποτε στον κόσμο. Ο κύκλος ζωής είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία αυτοματισμού. Η Rockwell Automation παρέχει ένα αξιόπιστο πακέτο αυτοματισμού που δεν θα διαχειρίζεται μόνο τη λειτουργία της Αεριοποίησης με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση του χειριστή, αλλά επίσης να χρησιμεύσει ως εκπαιδευτικό βοήθημα για την ενίσχυση και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κατανόησης του χειριστή του συστήματος. Σο ύστημα Διαχείρισης των ολοκληρωμένων Μονάδων Biz Solutions δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κάθε φάση της διαδικασίας αεριοποίησης και το σύνολο των εγκαταστάσεων ισχύος από τον θάλαμο ελέγχου, ένα κινητό τηλέφωνο ή το διαδίκτυο. Σο ύστημα Διαχείρισης είναι επίσης υπεύθυνο για την αυτοματοποίηση του συστήματος. Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι, παρά την αυτοματοποίηση του συστήματος, οποιαδήποτε διαδικασία μπορεί εύκολα να παρακαμφθεί και εύκολα να λειτουργήσει κανονικά σε χειροκίνητη λειτουργία. Ανά πάσα στιγμή, ολόκληρο το σύστημα μπορεί να ανατραπεί και να λειτουργεί χειροκίνητα. Σο σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια διάταξη αισθητήρων διευκολύνοντας τον τρόπο λειτουργίας. ημείωση: Ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας, συνιστάται ότι οι επιθεωρήσεις βόλτα να γίνεται κάθε δέκα έως δώδεκα ώρες λειτουργίας. Δωμάτιο Ελέγχου ( Control Booth ) Σο ύστημα Διαχείρισης παρατηρείται καλύτερα από τον πίνακα ελέγχου ή το δωμάτιο ελέγχου, όπου τα πάντα παρακολουθούνται εκεί μαζί. Από μια θέση στον χώρο ελέγχου μπορεί κανείς να παρατηρήσει όλες τις οθόνες που δείχνουν όλα αυτά που συμβαίνουν στην ολοκληρωμένη μονάδα Biz Solution παραγωγής ενέργειας. Επίσης στον χώρο ελέγχου βρίσκεται μια μονάδα αποθήκευσης δεδομένων, ένας καταγραφέας δεδομένων ο απαραίτητος εξοπλισμό αυτοματισμού και το σύστημα συναγερμού ( alarm ) Έλεγχος και Δοκιμή Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και συναρμολόγησης, κάθε Αεριοποιητή θα πρέπει να ελεγχθεί διεξοδικά για τη δομική ακεραιότητα του συστήματος, την παραγωγή φυσικού αερίου, την ασφαλή λειτουργία και της ποιότητας του φυσικού αερίου και θερμογόνο δύναμη. Όλες οι δοκιμές περιλαμβάνουν βοηθητικά υλικά και επιβλέπονται α- νεξάρτητα. Όλα τα αποτελέσματα έχουν πιστοποιηθεί, σημειώνοντας το είδος δοκιμής, την διάρκεια και τα αποτελέσματα.

16 Δοκιμή 1 Η πρώτη δοκιμή πιστοποίησης είναι μια δοκιμή ασταμάτητα 24 ώρες κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοκιμαστεί εκτενώς στα ακόλουθα: Δομική ακεραιότητα. (διαρροές, εξαρτήματα, φλάντζες, κ.λπ.). υμπαρομαρτούντα.( Βοηθητικά υλικά ) Σην παράδοση της πρώτης ύλης βαθμονόμηση του συστήματος. Βαθμονόμηση Ανεμιστήρα αναρρόφησης. Βαθμονόμησης αφαίρεση τέφρας ( Ash ) Έλεγχος της βαλβίδων διαμόρφωσης. Έλεγχος των αισθητήρων και ακρίβεια ανάγνωσης Καταγραφή πρώτων σημείων δεδομένων Δοκιμή 2 Η δεύτερη δοκιμή είναι μια ασταμάτητα 24 ώρες δοκιμών όπου θα δοκιμαστεί εκτενώς στα εξής: Επαλήθευση των ενδεχόμενων αναπροσαρμογών που προκύπτει από την προηγούμενη δοκιμή. Δοκιμές φυσικού αερίου Δοκιμές της ποιότητας του φυσικού αερίου Δοκιμές τέφρα (ποσότητα, ποιότητα και ανάλυση) Ρυθμός της κατανάλωσης πρώτων υλών Αναλογίες της ροής του φυσικού αερίου Δοκιμή 3 Η τρίτη δοκιμή είναι ένα ασταμάτητα 100 test ώρες. Η δοκιμή είναι πρωτίστως μια δοκιμή λειτουργίας όπου όλα τα συστατικά έχουν ελεγχθεί διεξοδικά ενσωματωθεί ως ένα λειτουργικό σύστημα. Οι ακόλουθες δοκιμές του συστήματος εκτελούνται σε διάφορα προκαθορισμένα ποσοστά κατανάλωσης και επίπεδα παραγωγής αερίου: ύγκριση της πρώτης ύλης ολοκλήρωση βαθμονόμησης Βαθμονόμηση διασταυρωτικών ελέγχων με την ποιότητα του αερίου και τις ταχύτητες ανεμιστήρα Ποσοστό Ανάκαμψης από απρόβλεπτα γεγονότα προετοιμασίας εξετάσεων Πρώτη ύλη ποικιλία δοκιμές επιβεβαίωση της ποιότητας του φυσικού αερίου υνεχής στοιχεία εισόδου δεδομένων αυτοματισμού και διαχείρισης

17 Με την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών κάθε ολοκληρωμένη Μονάδα λαμβάνει πιστοποίηση απ το εργοστάσιο, αναφέροντας τις διάφορες δοκιμασίες και τα ευρήματα. Ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού παρουσιάζεται στον πελάτη για να εγκρίνει την αποστολή. Σο αντίγραφο συνοδεύει το αεριοποιητή στον τελικό προορισμό του. Σο πρωτότυπο του πιστοποιητικού αποτελεί μέρος της τεκμηρίωσης της ανάθεσης. Εγκατάσταση στην Θέση έργου Η ανάθεση εγκατάστασης της πλήρους μονάδας παραγωγής ενέργειας αποτελείται από πολλά βήματα. 1. Αφαιρούνται και τοποθετούνται όλα τα εξαρτήματα 2. υναρμολόγηση και στατικές δοκιμές 3. Δοκιμασίες ένταξης εξαρτημάτων 4. Αναπροσαρμογές, εάν είναι αναγκαίο 5. Πρόσθετες δοκιμές εξαρτημάτων, όπως απαιτείται 6. Ολοκληρωμένο σύστημα "on line" δοκιμές, σε χαμηλή ταχύτητα 7. Αξιολόγηση όλων των δοκιμών 8. * Εκπαίδευση Φειριστή Μετά την ολοκλήρωση της προκαθορισμένης περιόδου λειτουργίας, το σύστημα τερματίζει την λειτουργία του. Εξετάζεται εάν είναι αναγκαίο να αναπροσαρμοστεί προκειμένου να επιτευχθούν οι βέλτιστες παραμέτρους λειτουργίας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, εκτελούνται οι ακόλουθες δοκιμές: Δοκιμή 1 Η πρώτη δοκιμή είναι μια δοκιμή ασταμάτητα 24 ώρες για τις αξίες της ακεραιότητας και επαλήθευσης του συστήματος. Δοκιμή 2 Η δεύτερη δοκιμή είναι μία ασταμάτητη λειτουργία 100 ωρών εξετάσεων και απόδοσης για την επικύρωση της πρώτη ύλη και τις προδιαγραφές του πελάτη. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών, το σύστημα είναι ενεργοποιημένο πάνω στον ιδιοκτήτη / πελάτη. Παραλαμβάνεται ο κύκλος εργασιών του συστήματος, όλα τα διαδικαστικά αρχεία καταγραφής και σχέδια, καθώς και συσσωρευμένα στοιχεία σύμφωνα με τις προδιαγραφές. * Η Κατάρτιση χειριστή ξεκινά με τις διαδικασίες εγκατάστασης του συστήματος, εκκίνησης και τη τελική θέση λειτουργίας της Μονάδας. Οι υποψήφιοι φορείς ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε όλες τις φάσεις της εξέλιξης και λειτουργίας. Εκπαίδευση χειριστών δεν θα θεωρείται ολοκληρωμένη αν δεν παρακολούθησαν αυτές τις φάσεις. ημείωση: Σελική θέση περιλαμβάνει το σύνολο, πλήρως ενσωματωμένης μονάδας παραγωγής ενέργειας.

18 Μονάδα Συμπαραγωγισ Ηλεκτριςμοφ & Θερμότθτασ Η δφναμθ και θ αφοςίωςθ αντανακλάται ςτο άριςτο ςχεδιαςμό των ςυςτθμάτων και τθν μθχανικι υπεροχι, ενϊ θ ποιότθτα του κάκε Αεριοποιθτι υπογραμμίηεται από ζνα "μθδενικοφ κινδφνου" Εγγφθςθ καλισ εκτζλεςθσ και μία πλιρωσ υποςτθριηόμενθ εγγφθςθ 20 ετϊν. Μετά από πάνω από ςαράντα ζτθ εμπορικισ εμπειρίασ ςτθν Αεριοποίθςθ είκοςι οκτϊ χρόνια εμπειρίασ ςτθν καταςκευι κινθτιρων για να λειτουργιςουν, αποκλειςτικά, με φυςικό αζριο είναι κατ 'εξοχιν τα προςόντα για να βοθκιςουν να ςυνειδθτοποιιςουμε τθ δφναμθ τθσ ενεργειακισ ανεξαρτθςίασ! Κάκε ςφςτθμα παροχισ είναι προςεκτικά καταςκευαςμζνο γφρω από τισ απαιτιςεισ του ςτακμοφ θλεκτροπαραγωγισ, τον τφπο τθσ πρϊτθσ φλθσ και τισ προδιαγραφζσ του ςχεδίου. Το κάκε ςφςτθμα κοςτολογείται και βακμονομείται ςφμφωνα με τισ πρϊτεσ φλεσ που κακορίηονται και ζχουν ε- λεγχκεί πλιρωσ από τον πελάτθ. Ζχοντασ τθν δυνατότθτα να χρθςιμοποιιςει μία μεγάλθ ποικιλία πρϊτων υλϊν και υπό όλεσ τισ πικανζσ ςυνκικεσ ςτισ οποίεσ το ςφςτθμα μπορεί να τοποκετθκεί και να διαχειριςτι. Οι Μονάδεσ είναι κατάλλθλεσ για εγκατάςταςθ ςε : ΟΣΑ Επεξεργάηεται και διαχειρίηεται το Αςτικό απόβλθτο, τθν Λάςπθ κακαριςμοφ, Χαρτί, Πλαςτικό τα Δαςικά και Αγροτικά υπολείμματα ( κλαδζματα, ροκανίδια ξφλα, χορτάρια από κακαριςμό οικοπζδων δρόμων κα),παράγοντασ κακαρό αζριο ( Syngas ) ωσ καφςιμο για τθν παραγωγι και πϊλθςθ Ηλεκτρικισ Ενζργειασ ενϊ παράλλθλα παράγει Θερμότθτα που αξιοποιείται για οποιαδιποτε χριςθ. ( Θερμοκιπια, Ξθραντιρια, κζρμανςθ κτιρίων, κολυμβθτιρια κα ) Κτθνοτροφικζσ Μονάδεσ. Επεξεργάηεται και διαχειρίηεται το ηωικό απόβλθτο ( κατά περίπτωςθ με μικρι πρόςμειξθ άλλθσ Ά φλθσ πχ. αγροτικό και δαςικό απόβλθτο ) για τθν παραγωγι και πϊλθςθ Ηλεκτρικισ Ενζργειασ και χριςθ Θερμικισ Ενζργειασ. Πτθνοτροφικζσ Μονάδεσ. Ιςχφει ότι και ςτισ Κτθνοτροφικζσ Μονάδεσ. Ελαιοτριβεία. Επεξεργάηεται και διαχειρίηεται τον πυρινα και το απόβλθτο των ελαιοτριβείων ) για τθν παραγωγι και πϊλθςθ Ηλεκτρικισ Ενζργειασ και χριςθ Θερμικισ Ενζργειασ. Εργοςτάςια και επιχειριςεισ. Ανάλογα με τθν ποςότθτα και το είδοσ του αποβλιτου γίνεται εργοςταςιακόσ ςχεδιαςμόσ για τθν Επεξεργαςία και τθν διαχείριςθ του για τθν παραγωγι κακαροφ αερίου ( Syngas ) ωσ καφςιμο για τθν παραγωγι και πϊλθςθ Ηλεκτρικισ Ενζργειασ ενϊ παράλλθλα παράγει Θερμότθτα που αξιοποιείται για οποιαδιποτε χριςθ. Αγροτικοί υνεταιριςμοί. Επεξεργάηεται και διαχειρίηεται το αγροτικό και δαςικό απόβλθτο για τθν παραγωγι και πϊλθςθ Ηλεκτρικισ Ενζργειασ ενϊ παράλλθλα παράγει Θερμότθτα που αξιοποιείται για οποιαδιποτε χριςθ. ( Θερμοκιπια, Ξθραντιρια, κζρμανςθ κτιρίων, κα )

19

Gasification TECHNOLOGY

Gasification TECHNOLOGY www.gasification-technology.gr ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Gasification TECHNOLOGY συστηματα ηλεκτροπαραγωγησ με αεριοποιηση βιομαζασ www.gasification-technology.gr Gasification TECHNOLOGY συστηματα ηλεκτροπαραγωγησ

Διαβάστε περισσότερα

TEAM ENERGY ΜΟΝΑΔΕ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΗ ΒΙΟΜΑΖΑ

TEAM ENERGY ΜΟΝΑΔΕ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΗ ΒΙΟΜΑΖΑ TEAM ENERGY ΜΟΝΑΔΕ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΗ ΒΙΟΜΑΖΑ Εταιρικό προφίλ Η TEAM ENERGY δραστηριοποιείται στον χώρο των ΑΠΕ και των νέων τεχνολογιών, με την διανομή την κατασκευή και υποστήριξη προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (10kw) ΜΕ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (10kw) ΜΕ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ GASIFICATION TECHNOLOGY COMPANY 2ο χλμ. Προς Β ΚΤΕΟ-οδός ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ τηλ: 2310699524, Διεύθυνση πωλήσεων: 6987106186 http://www.gasification-technology.gr, www.αεριοποιηση.gr info@gasification-technology.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο οίκος Sime, αναλογιζόμενος τα ενεργειακά προβλήματα και τη ζήτηση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσφέρει στην αγορά και λέβητες βιομάζας:

Διαβάστε περισσότερα

Με καθαρή συνείδηση. Βιομηχανική Λύση

Με καθαρή συνείδηση. Βιομηχανική Λύση Μειώστε τα έξοδα θέρμανσης Με καθαρή συνείδηση Βιομηχανική Λύση Λέβητες Βιομάζας REFO-AMECO ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝ 303-5 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ο λέβητας REFO είναι κατασκευασμένος από πιστοποιημένο χάλυβα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕ. Βισκαδούρος Γ. Ι. Φραγκιαδάκης Φ. Μαυροματάκης

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕ. Βισκαδούρος Γ. Ι. Φραγκιαδάκης Φ. Μαυροματάκης ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕ Βισκαδούρος Γ. Ι. Φραγκιαδάκης Φ. Μαυροματάκης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο όρος βιομάζα μπορεί να δηλώσει : α) Τα υλικά ή τα υποπροϊόντα και κατάλοιπα της φυσικής, ζωικής δασικής και αλιευτικής παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές Μονάδες Αεριοποίησης σε Επίπεδο Παραγωγού και Κοινότητας

Μικρές Μονάδες Αεριοποίησης σε Επίπεδο Παραγωγού και Κοινότητας Μικρές Μονάδες Αεριοποίησης σε Επίπεδο Παραγωγού και Κοινότητας από το Σπύρο ΚΥΡΙΤΣΗ Προσκεκλημένο Ομιλητή Ημερίδα «Αεριοποίησης Βιομάζας για την Αποκεντρωμένη Συμπαραγωγή Θερμότητας και Ηλεκτρισμού» Αμύνταιο

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΕΣ HYDROWOOD 40 - 70 kw

ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΕΣ HYDROWOOD 40 - 70 kw ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΕΣ 0 70 Λέβητας καύσης ξύλου µε αυτόµατη ειασγωγή αέρα στον κινητήρα www.caminodesign.gr / Ξυλολέβητες 70 kw 0 kw CAMINODESIGN ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΕΣ HYDROWOOD 0/70 ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Gasification TECHNOLOGY

Gasification TECHNOLOGY www.gasification-technology.gr ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Gasification TECHNOLOGY ξηραντηρια με αεριοποιηση βιομαζασ www.gasification-technology.gr ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΟ ΤD ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΟ ΟΒD ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΟ VD Gasification TECHNOLOGY

Διαβάστε περισσότερα

Σταθµοί ηλεκτροπαραγωγής συνδυασµένου κύκλου µε ενσωµατωµένη αεριοποίηση άνθρακα (IGCC) ρ. Αντώνιος Τουρλιδάκης Καθηγητής Τµ. Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήµιο υτικής Μακεδονίας 1 ιαδικασίες, σχήµατα

Διαβάστε περισσότερα

1. Τί ονομάζουμε καύσιμο ή καύσιμη ύλη των ΜΕΚ; 122

1. Τί ονομάζουμε καύσιμο ή καύσιμη ύλη των ΜΕΚ; 122 Απαντήσεις στο: Διαγώνισμα στο 4.7 στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 13 η 1. Τί ονομάζουμε καύσιμο ή καύσιμη ύλη των ΜΕΚ; 122 Είναι διάφοροι τύποι υδρογονανθράκων ΗC ( υγρών ή αέριων ) που χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ECO T G. ΝΕΟ Ολοκληρωµένο σύστηµα παραγωγής ζεστού νερού βιοµάζας / Wood chips µεγάλων εφαρµογών.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ECO T G. ΝΕΟ Ολοκληρωµένο σύστηµα παραγωγής ζεστού νερού βιοµάζας / Wood chips µεγάλων εφαρµογών. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ T G ECO FRIENDLY ΝΕΟ Ολοκληρωµένο σύστηµα παραγωγής ζεστού νερού βιοµάζας / Wood chips µεγάλων εφαρµογών www.caminodesign.gr ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ NEW PELLETECH IDRO 1150 kw INDUSTRIAL

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΥΣΗΣ. Μέρος 1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΥΣΗΣ. Μέρος 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙ [Άρθρα 2(1), 47(2), (3), (4), (5), (8), (9), (10), 48 (1), (2)(α), 49(3)(γ) και (4)(δ), 50(1)(δ), 51(2), 55(1), (2), 56, 57(1)(α), (2), (3) και 99(1), (2) και (3)] ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

Η ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΑΝΝΑ ΧΑΝΙΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2004 ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Βελτιστοποίηση Εγκατάστασης Συντήρηση εγκαταστάσεων CHP. Μηχανικές υπηρεσίες Βιολογικές Υπηρεσίες

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Βελτιστοποίηση Εγκατάστασης Συντήρηση εγκαταστάσεων CHP. Μηχανικές υπηρεσίες Βιολογικές Υπηρεσίες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Βελτιστοποίηση Εγκατάστασης Συντήρηση εγκαταστάσεων CHP Μηχανικές υπηρεσίες Βιολογικές Υπηρεσίες Έλεγχος εγκαταστάσεων Διαχείριση Επιθεώρησης και Αποδοχής Βελτιστοποίηση Εγκατάστασης Οι μεταβαλλόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Συντελεστής διάθεσης ενέργειας - EUF (Energy Utilisation Factor) ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ P ch-s : η συνολική χημική ισχύς των καυσίμων

Διαβάστε περισσότερα

HYDRO 30 ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ.

HYDRO 30 ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ. HYDRO 0 ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ www.caminodesign.gr HYDRO 0 ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ 0 kw Πλεονεκτήµατα: 1 2 Χαµηλή κατανάλωση Μεγάλος βαθµός απόδοσης Χώρος καυσης από χυτοσίδηρο µε µεγάλη αντοχή 4 5 Εύκολη Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης

Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης i-safe Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ #DOC 2015/BUSES/FWR/ILP/Rev. 2.0 Η «καρδιά» της γκάμας προϊόντων i-safe είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2007

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2007 ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2007 ΜΑΘΗΜΑ : ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ : Ε. ΣΚΩΤΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΜ.. 03067 1 Cost and performance

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση ατμού είναι ευρέως διαδεδομένη σχεδόν σε όλη την βιομηχανία. Ο ατμός

Η χρήση ατμού είναι ευρέως διαδεδομένη σχεδόν σε όλη την βιομηχανία. Ο ατμός Η χρήση ατμού είναι ευρέως διαδεδομένη σχεδόν σε όλη την βιομηχανία. Ο ατμός μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ενέργειας με την μορφή θερμότητας και χρησιμοποιείται στην παραγωγική διαδικασία για την επιτάχυνση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην αεριοποίηση βιομάζας

Εισαγωγή στην αεριοποίηση βιομάζας ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Κεντρικό: 6 ο χλμ. oδού Χαριλάου-Θέρμης Τ.Θ. 60361 570 01 Θέρμη, Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-498100 Fax: 2310-498180

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα 21/11/2014 «Ενεργειακή Αξιοποίηση Κλάσματος Μη Ανακυκλώσιμων Αστικών Απορριμμάτων σε μία Βιώσιμη Αγορά Παραγωγής Ενέργειας από Απορρίμματα»

Ημερίδα 21/11/2014 «Ενεργειακή Αξιοποίηση Κλάσματος Μη Ανακυκλώσιμων Αστικών Απορριμμάτων σε μία Βιώσιμη Αγορά Παραγωγής Ενέργειας από Απορρίμματα» ENERGY WASTE Ημερίδα 21/11/2014 «Ενεργειακή Αξιοποίηση Κλάσματος Μη Ανακυκλώσιμων Αστικών Απορριμμάτων σε μία Βιώσιμη Αγορά Παραγωγής Ενέργειας από Απορρίμματα» Παρουσίαση έργου ENERGY WASTE Κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm.

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Η Halcotherm ιδρύθηκε το 1986 και η έδρα της βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Pellet P55 ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ. NEΑ Αερόθερµη σόµπα Pellet P55.

Pellet P55 ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ. NEΑ Αερόθερµη σόµπα Pellet P55. Pellet ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ P55 NEΑ Αερόθερµη σόµπα Pellet P55 www.caminodesign.gr Pellet P55 ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ 13 kw ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ PELLET Η αερόθερµη σόµπα Pellet P 55 είναι µία σόµπα pellet µε πρωτότυπο σχεδιασµό,

Διαβάστε περισσότερα

4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Συστήματα θέρμανσης Στόχος του εργαστηρίου Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές: - τα συστήματα θέρμανσης που μπορεί να υπάρχουν σε ένα κτηνοτροφικό

Διαβάστε περισσότερα

Ατομικό Θέμα: Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας από ελαιοπυρηνόξυλο μέσω θερμοχημικής ή βιοχημικής μετατροπής

Ατομικό Θέμα: Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας από ελαιοπυρηνόξυλο μέσω θερμοχημικής ή βιοχημικής μετατροπής Ατομικό Θέμα: Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας από ελαιοπυρηνόξυλο μέσω θερμοχημικής ή βιοχημικής μετατροπής Τζιάσιου Γεωργία Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Άδεια Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Case Stady Boutique Hotel Ονειρόπετρα Καρπενήσι Hydro 200kw. Αποτελέσματα ενεργειακής αναβάθμισης Ξενοδοχείου στο Καρπενήσι

Case Stady  Boutique Hotel Ονειρόπετρα Καρπενήσι Hydro 200kw.
Αποτελέσματα ενεργειακής αναβάθμισης Ξενοδοχείου στο Καρπενήσι Ξενοδοχείο Ονειρόπετρα Boutique ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Γ. Φαρµάκης Oniropetra Boutique Hotel, Καρπενήσι, Ελλάδα PelleTech Idro 200 kw ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΡΓΟΥ 1 x βιοµηχανικός λέβητας PelleTech 200 kw Idro τσιπ ξύλου Παροχή

Διαβάστε περισσότερα

04-04: «Ιδιαίτερα» κλάσματα βιομάζας Ιδιότητες και διεργασίες

04-04: «Ιδιαίτερα» κλάσματα βιομάζας Ιδιότητες και διεργασίες Κεφάλαιο 04-04 σελ. 1 04-04: «Ιδιαίτερα» κλάσματα βιομάζας Ιδιότητες και διεργασίες Εισαγωγή Γενικά, υπάρχουν πέντε διαφορετικές διεργασίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να παραχθεί χρήσιμη ενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΥΣΗ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΥΣΗ Την εργασία επιμελήθηκαν οι: Αναστασοπούλου Ευτυχία Ανδρεοπούλου Μαρία Αρβανίτη Αγγελίνα Ηρακλέους Κυριακή Καραβιώτη Θεοδώρα Καραβιώτης Στέλιος Σπυρόπουλος Παντελής Τσάτος Σπύρος

Διαβάστε περισσότερα

FOKOLUS TΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

FOKOLUS TΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ FOKOLUS TΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ FOKOLUS ΜΟΝΤΕΛΟ ονομαστική ωφέλιμη ισχύς Απόθεμα ξύλου αυτονομία kw kw l FOKOLUS 20 20 70 5-7 FOKOLUS 30 33 125 5-7 FOKOLUS 40 42 165 5-7 Η δύναμη του χάλυβα, η θερμότητα από

Διαβάστε περισσότερα

3 ο κεφάλαιο. καύσιμα και καύση

3 ο κεφάλαιο. καύσιμα και καύση 3 ο κεφάλαιο καύσιμα και καύση 1. Τι ονομάζουμε καύσιμο ; 122 Είναι διάφοροι τύποι υδρογονανθράκων ΗC ( υγρών ή αέριων ) που χρησιμοποιούνται από τις ΜΕΚ για την παραγωγή έργου κίνησης. Το καλύτερο καύσιμο

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 1. Γενικές απαιτήσεις για τη χρήση ζωικών υποπροϊόντων και παράγωγων προϊόντων ως καυσίμων

Τμήμα 1. Γενικές απαιτήσεις για τη χρήση ζωικών υποπροϊόντων και παράγωγων προϊόντων ως καυσίμων Τα παραρτήματα III και XVI του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 142/ 2011 τροποποιούνται ως εξής: 1. Το παράρτημα III τροποποιείται ως εξής: α) Ο τίτλος του παραρτήματος III αντικαθίσταται από τον ακόλουθο τίτλο:

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή Αξιοποίηση Βιομάζας. Δρ Θρασύβουλος Μανιός Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης ΣΕΠ στην ΠΣΕ50

Ενεργειακή Αξιοποίηση Βιομάζας. Δρ Θρασύβουλος Μανιός Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης ΣΕΠ στην ΠΣΕ50 Ενεργειακή Αξιοποίηση Βιομάζας Δρ Θρασύβουλος Μανιός Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης ΣΕΠ στην ΠΣΕ50 Τι ορίζουμε ως «βιομάζα» Ως βιομάζα ορίζεται η ύλη που έχει βιολογική (οργανική) προέλευση. Πρακτικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. group. think green!!

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. group. think green!! ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ think green!! Ο Όμιλος εταιρειών ΒΙΟΤΕΝ είναι δυναμικός και αναπτυσσόμενος με παρουσία στην Ελλάδα, Ρουμανία και Γκάνα. Δραστηριοποιείται στην έρευνα-παραγωγή και εμπορία στερεών βιοκαυσίμων

Διαβάστε περισσότερα

BU SERIES ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ T G. NΕΟ Βιοµηχανικοί καυστήρες βιοµάζας.

BU SERIES ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ T G. NΕΟ Βιοµηχανικοί καυστήρες βιοµάζας. BU SERIES ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ T G NΕΟ Βιοµηχανικοί καυστήρες βιοµάζας www.caminodesign.gr BU SERIES ΝΕΟΙ PELLETECH ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ BU Η σειρά των βιοµηχανιών καυστήρων PelleTech έχουν κατασκευαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S

Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Δεδομένου ότι η αγορά ακολουθεί την πορεία της περιβαλλοντικής προστασίας και τα ενεργειακά κόστη

Διαβάστε περισσότερα

3.2 Οξυγόνο. 2-3. Ποιες είναι οι φυσικές ιδιότητες του οξυγόνου. Οι φυσικές ιδιότητες του οξυγόνου εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα.

3.2 Οξυγόνο. 2-3. Ποιες είναι οι φυσικές ιδιότητες του οξυγόνου. Οι φυσικές ιδιότητες του οξυγόνου εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα. 93 Ερωτήσεις θεωρίας με απαντήσεις 3.2 Οξυγόνο 2-1. Ποιο είναι το οξυγόνο και πόσο διαδεδομένο είναι στη φύση. Το οξυγόνο είναι αέριο στοιχείο με μοριακό τύπο Ο 2. Είναι το πλέον διαδεδομένο στοιχείο στη

Διαβάστε περισσότερα

Αναερόβιες Μονάδες για την παραγωγή βιο-αερίου από βιοµάζα

Αναερόβιες Μονάδες για την παραγωγή βιο-αερίου από βιοµάζα Αναερόβιες Μονάδες για την παραγωγή βιο-αερίου από βιοµάζα Βιο-αέριο? Το αέριο που παράγεται από την ζύµωση των οργανικών, ζωικών και φυτικών υπολειµµάτων και το οποίο µπορεί να χρησιµοποιηθεί για την

Διαβάστε περισσότερα

Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης

Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης i-safe Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ #DOC 2014/ENGINE COMPARTMENTS/FWR/Rev. 2.0 Η «καρδιά» της γκάμας προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ - Προοπτικές συµπαραγωγής θερµότητας / ηλεκτρισµού

ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ - Προοπτικές συµπαραγωγής θερµότητας / ηλεκτρισµού TEE / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας - Η θέση τους στο νέο ενεργειακό τοπίο της χώρας και στην περιοχή της Θεσσαλίας Λάρισα, 29 Νοεµβρίου -1 εκεµβρίου 2007 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας Μηνιαία έκδοση Νοέμβριος 2012 τεύχος 64 Μονάδες θέρμανσης με κορυφαία ενεργειακή αποδοτικότητα Υδρόψυκτοι Ψύκτες Νερού με τεχνολογία inverter Οι υδρόψυκτες μονάδες νερού 30XW-V/ 30XWHV αποτελούν μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

PERFECTA PERFECTA PLUS επιτοιχοι λεβητεσ συμπυκνωσησ. italian technology - italian design

PERFECTA PERFECTA PLUS επιτοιχοι λεβητεσ συμπυκνωσησ. italian technology - italian design PERFECTA PERFECTA PLUS επιτοιχοι λεβητεσ συμπυκνωσησ italian technology - italian design Θέρμανση. Θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. PERFECTA Νέος εναλλάκτης ειδικά σχεδιασμένος για μέγιστη απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

Συµπαραγωγή Η/Θ στη νήσο Ρεβυθούσα ηµήτριος Καρδοµατέας Γεν. ιευθυντήςεργων, Ρυθµιστικών Θεµάτων & Στρατηγικού Σχεδιασµού ΕΣΦΑ Α.Ε. FORUM ΑΠΕ/ΣΗΘ «Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα σήµερα», Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ. NEΑ Αερόθερµη σόµπα Pellet P50.

ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ. NEΑ Αερόθερµη σόµπα Pellet P50. Pellet P0 ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ NEΑ Αερόθερµη σόµπα Pellet P0 www.caminodesign.gr Pellet P0 ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ, kw ΑΕΡΟΘΕΡΜΗ ΣΟΜΠΑ PELLET Η αερόθερµη σόµπα Pellet P0 είναι µία σόµπα pellet µε πρωτότυπο σχεδιασµό,

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Ν Δ Υ Α Σ Μ Ε Ν Ο Ι Λ Ε Β Η Τ Ε Σ

Σ Υ Ν Δ Υ Α Σ Μ Ε Ν Ο Ι Λ Ε Β Η Τ Ε Σ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΠΙΟ ΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΛΕΒΗΤΕΣ ΘΕΡΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ATMOS D 15 P, D 20 P, D 30 p και D 45 P είναι σχεδιασμένοι για άνετη θέρμανση σπιτιών με πελλέτες και με ξύλο ως εναλλακτικό καύσιμο,

Διαβάστε περισσότερα

Διαγώνισμα στο 4 ο κεφάλαιο

Διαγώνισμα στο 4 ο κεφάλαιο Διαγώνισμα στο 4 ο κεφάλαιο 1. Από ποια συστήματα ( εκτός από το σύστημα του καταλύτη ) χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της εκπομπής ρύπων από το αυτοκίνητο ; 137 2. Από ποια μέρη αποτελείται το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ε Μ Π NTUA /3662 Fax: ΟΜΑΔΑ 3: Δοκιμή 1

Ε Μ Π NTUA /3662 Fax: ΟΜΑΔΑ 3: Δοκιμή 1 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΤΜΟΚΙΝΗΤΗΡΩΝ & ΛΕΒΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 9-15780 ΑΘΗΝΑ Ε Μ Π NTUA 210-772 3604/3662 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση από Νικόλαο Σαμαρά.

Παρουσίαση από Νικόλαο Σαμαρά. Παρουσίαση από Νικόλαο Σαμαρά. από το 1957 με γνώση και μεράκι Βασικές Αγορές Βιομηχανία Οικίες Βιομάζα Με τον όρο βιομάζα ονομάζουμε οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΑΤΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΑΤΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΑΤΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Η περίπτωση του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ. Παπαδέλης Π. Τσανούλας Δ. Σωτηρόπουλος Ηλεκτρική ενέργεια: αγαθό που δεν αποθηκεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας αέρα - νερού

Αντλίες θερμότητας αέρα - νερού Αντλίες θερμότητας αέρα - νερού Air Inverter Χαμηλή κατανάλωση χάρη στην τεχνολογία inverter Visual_Heat pumps_air Inverter_2.0 Air Inverter Πεδίο εφαρμογής: Θέρμανση Ψύξη Ζεστό νερό χρήσης Χρήσεις: Διαμερίσματα,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡ. Α. ΞΕΝΙΔΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗ 10. ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΩΓΗ

ΔΡ. Α. ΞΕΝΙΔΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗ 10. ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ Ι Μεταλλουργία Σιδήρου Χυτοσιδήρου Θεωρία και Τεχνολογία Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών ΔΡ. Α. ΞΕΝΙΔΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗ 10. ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΩΓΗ ΑΔΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θερμική νησίδα», το πρόβλημα στις αστικές περιοχές. Παρουσίαση από την Έψιλον-Έψιλον Α.Ε.

Θερμική νησίδα», το πρόβλημα στις αστικές περιοχές. Παρουσίαση από την Έψιλον-Έψιλον Α.Ε. Θερμική νησίδα», το πρόβλημα στις αστικές περιοχές. Παρουσίαση από την Έψιλον-Έψιλον Α.Ε. Η ένταση της Θερμικής νησίδας στον κόσμο είναι πολύ υψηλή Ένταση της θερμικής νησίδας κυμαίνεται μεταξύ 1-10 o

Διαβάστε περισσότερα

25 % 101,5 % 15 % 97,3 % ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! << www.klimatika.gr >>

25 % 101,5 % 15 % 97,3 % ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! << www.klimatika.gr >> ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! Υψηλές αποδόσεις, που πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις NAI ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ! Compact λέβητας για εύκολη εγκατάσταση! Απλός και εύχρηστος για ακόμα μεγάλυτερη

Διαβάστε περισσότερα

Σίσκος Ιωάννης, Μηχανολόγος Μηχανικός

Σίσκος Ιωάννης, Μηχανολόγος Μηχανικός Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας, Τύποι Μηχανών Συμπαραγωγής, μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης για Συμπαραγωγή, Κλιματισμός με Φυσικό Αέριο Σίσκος Ιωάννης, Μηχανολόγος Μηχανικός Ι. Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Εξοικονομήσεις Κόστους με τη χρήση της Γκάμας AddHX Προσθέτων Καυσίμων Βαρέως Μαζούτ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Εξοικονομήσεις Κόστους με τη χρήση της Γκάμας AddHX Προσθέτων Καυσίμων Βαρέως Μαζούτ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εξοικονομήσεις Κόστους με τη χρήση της Γκάμας AddHX Προσθέτων Καυσίμων Βαρέως Μαζούτ Κατά τη λειτουργία ενός καυστήρα, υπάρχουν πολλές δαπάνες. Κάποιες από αυτές τις δαπάνες θα μπορούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Διπλ. Μηχανικός Βασιλειάδης Μιχαήλ ΑΟΥΤΕΒ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. 04 Φεβρουαρίου 2011 Hotel King George II Palace Πλατεία Συντάγματος Αθήνα

Διπλ. Μηχανικός Βασιλειάδης Μιχαήλ ΑΟΥΤΕΒ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. 04 Φεβρουαρίου 2011 Hotel King George II Palace Πλατεία Συντάγματος Αθήνα Διπλ. Μηχανικός Βασιλειάδης Μιχαήλ ΑΟΥΤΕΒ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. 04 Φεβρουαρίου 2011 Hotel King George II Palace Πλατεία Συντάγματος Αθήνα Είδη πρώτων υλών Αγροτικού τομέα Κτηνοτροφικού τομέα Αστικά απόβλητα Αγροτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΥΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΥΣΗΣ

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΥΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΥΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Μελέτη Εφαρμογών Συστημάτων Καύσης μέσω Λογισμικού Ανάλυσης Κύκλου Ζωής Δ. Γιαννόπουλος, Μ. Φούντη Εργαστήριο Ετερογενών Μειγμάτων και Συστημάτων Καύσης Τομέας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΩΝ

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ 1 ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΟΥ Του Παναγιώτη Φαντάκη. ΓΕΝΙΚΑ Οι καυστήρες αερίων καυσίμων διακρίνονται σε ατμοσφαιρικούς καυστήρες, σε

Διαβάστε περισσότερα

«Συστήματα Συμπαραγωγής και Κλιματική Αλλαγή»

«Συστήματα Συμπαραγωγής και Κλιματική Αλλαγή» «Συστήματα Συμπαραγωγής και Κλιματική Αλλαγή» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Πρόεδρος Ελληνικός Σύνδεσμος Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (Ε.Σ.Σ.Η.Θ) e-mail: hachp@hachp.gr Ποιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

For Zeme Eco Fuels & Alloys Ltd ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

For Zeme Eco Fuels & Alloys Ltd ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ For Zeme Eco Fuels & Alloys Ltd ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ 2 Η εταιρεία ZEME ECO FUELS & ALLOYS LTD πρόκειται να προβεί στην κατασκευή και λειτουργία μονάδας που θα περιλαμβάνει την παραγωγή υψηλής αξίας κραμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Οι μετατροπείς συχνότητας της ΑΒΒ καθιστούν τις αντλίες ευφυείς

Οι μετατροπείς συχνότητας της ΑΒΒ καθιστούν τις αντλίες ευφυείς Έξυπνη άντληση Οι μετατροπείς συχνότητας της ΑΒΒ καθιστούν τις αντλίες ευφυείς Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για νερό που προκύπτουν από την παγκόσμια αστικοποίηση και οι σχετικές οδηγίες της ΕΕ, καθιστούν

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Inverter ACTEA SI

Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Inverter ACTEA SI Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Inverter ACTEA SI Actea SI Πεδίο εφαρμογής: Θέρμανση Ψύξη Ζεστό νερό χρήσης Χρήσεις: Διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα Συνδυασμός με ακτινοβόλα συστήματα Συνδυασμός με

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού. Α. Ευθυμιάδης,

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού. Α. Ευθυμιάδης, ΙΕΝΕ : Ετήσιο 13ο Εθνικό Συνέδριο - «Ενέργεια & Ανάπτυξη 08» (12-13/11-Ίδρυμα Ευγενίδου) Ενεργειακές Επιθεωρήσεις σε Λεβητοστάσια και Εγκαταστάσεις Κλιματισμού Α. Ευθυμιάδης, ρ. Μηχανικός, ιπλ. Μηχ/γος-Ηλ/γος

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη και κατανόηση των διαφόρων φάσεων του υδρολογικού κύκλου.

Μελέτη και κατανόηση των διαφόρων φάσεων του υδρολογικού κύκλου. Ζαΐμης Γεώργιος Κλάδος της Υδρολογίας. Μελέτη και κατανόηση των διαφόρων φάσεων του υδρολογικού κύκλου. Η απόκτηση βασικών γνώσεων της ατμόσφαιρας και των μετεωρολογικών παραμέτρων που διαμορφώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

Λ Ε Β Η Τ Ε Σ Μ Ε Ι Κ Τ Η Σ Κ Α Υ Σ Η Σ

Λ Ε Β Η Τ Ε Σ Μ Ε Ι Κ Τ Η Σ Κ Α Υ Σ Η Σ Λ Ε Β Η Τ Ε Σ Μ Ε Ι Κ Τ Η Σ Κ Α Υ Σ Η Σ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Λέβητες Atmos D 15 P, D 20 P, D 30 P και D 45 P είναι σχεδιασμένοι για τη θέρμανση σπιτιών με Pellets και με ξύλο ως εναλλακτικό καύσιμο.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη νέας γενιάς σταθµών Ηλεκτροπαραγωγής

Ανάπτυξη νέας γενιάς σταθµών Ηλεκτροπαραγωγής ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. Ανάπτυξη νέας γενιάς σταθµών Ηλεκτροπαραγωγής υνατότητες προσαρµογής υφιστάµενων Μονάδων ΕΗ I. ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ Α. ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα

Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου/ αερίου

Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου/ αερίου λέβητες πετρελαίου/ αερίου Θερμικής ισχύς από 71 έως 1.00 kw Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον Logano GE315 Logano GE515 Logano GE615 Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας Χυτοσίδηρος

Διαβάστε περισσότερα

Η παράμετρος (λ) είναι ένας αριθμός που βρίσκεται αν διαιρέσουμε την ποσότητα του αέρα που καταναλώνει ο κινητήρας με την ποσότητα που θα έπρεπε να καταναλώνει για να έχουμε στοιχειομετρικό μείγμα. Δεικνύει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) / Κεντρική Διεύθυνση (ΚΔ) Θεσσαλονίκη, 21-02-2017 Αριθμ. Πρωτ.: 000077 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις

Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Δεδομένου ότι η αγορά είναι περισσότερο από ποτέ περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη ενώ παράλληλα

Διαβάστε περισσότερα

Διάρκεια εξέτασης 75 λεπτά

Διάρκεια εξέτασης 75 λεπτά Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑ... ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΕΠΩΝΗΜΟ.. ΕΞΑΜΗΝΟ B ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ... Οι απαντήσεις να συμπληρωθούν στο πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Συντήρηση ηλεκτροκινητήρων σε βιομηχανία επίστρωσης εξαρτημάτων

Συντήρηση ηλεκτροκινητήρων σε βιομηχανία επίστρωσης εξαρτημάτων Συντήρηση ηλεκτροκινητήρων σε βιομηχανία επίστρωσης εξαρτημάτων Karol Bielecki Η εταιρεία CNP Myszkow (http://cnpmyszkow.pl/?lang=en) εξειδικεύεται στη διαδικασία επίστρωσης μικρών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Visio ΣΟΜΠΑ PELLET. NEΑ Σόµπα Pellet για σύνδεση στο κεντρικό σύστηµα θέρµανσης.

Visio ΣΟΜΠΑ PELLET. NEΑ Σόµπα Pellet για σύνδεση στο κεντρικό σύστηµα θέρµανσης. Visio ΣΟΜΠΑ PELLET NEΑ Σόµπα Pellet για σύνδεση στο κεντρικό σύστηµα θέρµανσης www.caminodesign.gr Visio ΣΟΜΠΑ PELLET 24 kw ΣΟΜΠΑ - ΛΕΒΗΤΑΣ PELLETS ΓΙΑ ΣΥΝ ΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Σόµπα εσωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ PROJECT

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ PROJECT ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ PROJECT Οι μαθήτριες : Αναγνωστοπούλου Πηνελόπη Αποστολοπούλου Εύα Βαλλιάνου Λυδία Γερονικόλα Πηνελόπη Ηλιοπούλου Ναταλία Click to edit Master subtitle style ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Η ΟΜΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

2. Ποιο είναι το πρώτο βήμα της μεθοδολογίας διάγνωσης βλαβών ; 165

2. Ποιο είναι το πρώτο βήμα της μεθοδολογίας διάγνωσης βλαβών ; 165 Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 5 ου κεφαλαίου 1. Τι εννοούμε με τον όρο διάγνωση ; 165 Με τον όρο διάγνωση εννοούμε τη μεθοδολογία που εφαρμόζουμε προκειμένου να εντοπίσουμε μια βλάβη σ ένα σύστημα λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Έξοδος καπναερίων πίσω. Έξοδος καπναερίων επάνω S.C.P. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ. Οι Τεχνολογικές Λύσεις και Τα Βασικά Όργανα

Έξοδος καπναερίων πίσω. Έξοδος καπναερίων επάνω S.C.P. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ. Οι Τεχνολογικές Λύσεις και Τα Βασικά Όργανα Οι Τεχνολογικές Λύσεις και Τα Βασικά Όργανα Κάθε µοντέλο Edilkamin έχει διάφορες λειτουργίες που αναφέρονται µε τα παρακάτω σύµβολα. Προσοχή. Τα σύµβολα δείχνουν τη λειτουργία, είναι σκόπιµο όµως να γίνει

Διαβάστε περισσότερα

microflex 933 / 936 / 13400

microflex 933 / 936 / 13400 Product Information PI 933 / 936 / 13400 _2814 microflex 933 / 936 / 13400 Σύστημα Καθαρισμού Βαλβίδων με Κόκκους ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καθαρίζει αποτελεσματικά, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένων κόκκων,

Διαβάστε περισσότερα

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV.

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV. Ο κινητήρας με την κωδική ονομασία D3876 θα προσφέρει ιπποδύναμη 520 hp (390 kw), 560 hp (420 kw) και 640 hp (470 kw), ενώ η μέγιστη ροπή που θα παράγεται μεταξύ 930 και 1350 rpm, λέγεται ότι θα καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

BIOENERGY CONFERENCE 2013

BIOENERGY CONFERENCE 2013 BIOENERGY CONFERENCE 2013 Παραγωγή ενέργειας με πυρόλυση- αεριοποίησης βιομάζας γεωργικών υπολειμμάτων Σωτήριος Καρέλλας Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων, Σχολή Μηχανολόγων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

ROTOR. www.nsamaras.gr. Η επιτομή της τεχνολογίας στην θέρμανση βιομάζας! Λέβητας Βιομάζας με ανάδευση εστίας

ROTOR. www.nsamaras.gr. Η επιτομή της τεχνολογίας στην θέρμανση βιομάζας! Λέβητας Βιομάζας με ανάδευση εστίας www.nsamaras.gr Η επιτομή της τεχνολογίας στην θέρμανση βιομάζας! ROTOR Λέβητας Βιομάζας με ανάδευση εστίας Καύσιμα Υλικά: Αγριαγκινάρα, Πυρηνόξυλο, ξυλοpellet, agropellet, όλων των ειδών τα pellet! pellet

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά Diesel EGR 3-1 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Επαγγελματική χρήση Diesel EGR 3 Καθαρίζει το Σύστηµα Εισαγωγής Αέρα, τις Βαλβίδες Εισαγωγής, τον Αισθητήρα Ροής Αέρα, το EGR (σύστηµα επανακυκλοφορίας απαγόµενων καυσαερίων) και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 1 ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ Το Βιοαέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις τρεις μορφές ενέργειας όπου επιδιώκεται περιστολή των εκπομπών

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Τ.Ε. 1ο ΧΛΜ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Τ.Ε. 1ο ΧΛΜ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ORC ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Awarded the ecolabel! ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ Εμπειρία 30 Ετών Η εταιρεία KLIMATIKA ιδρύθηκε το 1982 στο Κορωπί Αττικής, με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

8 ΧΡΟΝΙΑ. Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής ΕΓΓΥΗΣΗ.

8 ΧΡΟΝΙΑ. Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής ΕΓΓΥΗΣΗ. 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! www.rig-radiators.com Ιδανικός συνδυασμός θερμού αέρα και θερμικής εκπομπής (infrared) 2 Ελληνικοί Θερμοπομποί

Διαβάστε περισσότερα

Logamax plus GB172i. Πρωτοποριακός σχεδιασμός και κορυφαία ποιότητα. Buderus Λέβητας συμπύκνωσης αερίου Ισχύς: 30, 35 & 42 kw

Logamax plus GB172i. Πρωτοποριακός σχεδιασμός και κορυφαία ποιότητα. Buderus Λέβητας συμπύκνωσης αερίου Ισχύς: 30, 35 & 42 kw Buderus Λέβητας συμπύκνωσης αερίου Ισχύς: 30, 35 & 42 kw Logamax plus GB172i Πρωτοποριακός σχεδιασμός και κορυφαία ποιότητα. Επίτοιχος λέβητας συμπύκνωσης αερίου Logamax plus GB172i 1 Το μέλλον είναι εδώ.

Διαβάστε περισσότερα

SUNNY MINI CENTRAL. Ακριβής σχεδιασμός και υλοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων

SUNNY MINI CENTRAL. Ακριβής σχεδιασμός και υλοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων SUNNY MINI CENTRAL Ακριβής σχεδιασμός και υλοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων Προσγείωση Ακριβείας Εξαιρετικά ακριβής σχεδιασμός φωτοβολταϊκών συστημάτων Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο απλό να σχεδιαστούν και

Διαβάστε περισσότερα

Το Fernox Filter Fluid+ Protector χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Cleaner F3/F5 και ένα φίλτρο συστήματος

Το Fernox Filter Fluid+ Protector χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Cleaner F3/F5 και ένα φίλτρο συστήματος To Fernox 360 Clean Το Fernox Filter Fluid+ Protector χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Cleaner F3/F5 και ένα φίλτρο συστήματος Βελτιώνει τη συνολική απόδοση καθαρισμού Αυξάνει την μακροχρόνια αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

9η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ

9η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ 9η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ Από τη Χημεία, καταλύτης είναι ένα στοιχείο που με την παρουσία του βοηθά στην πραγματοποίηση μιας χημικής αντίδρασης, χωρίς o ίδιος να συμμετέχει σε αυτή. Στα αυτοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ SERVICE ΤΗΣ HACH Αυξήστε τη σιγουριά, χωρίς έγνοια, γνωρίζοντας ότι έχετε αφήσει τη και τις του εξοπλισμού σας στα χέρια των ειδικών. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα

νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ δ ι β ά θ μ ι ο ι κ α υ σ τ ή ρ ε ς κ α υ σ τ ή ρ ε ς μ ε έ λ ε γ χ ο I N V E RT E R π ν ε υ μ α τ ι κ ά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης και θέρμανσης νερού με υγραέριο και φυσικό αέριο (αέριο) είναι σίγουρα η οικονομικότερη λύση. Όμως

Διαβάστε περισσότερα

Παράγοντες επιτυχίας για την ανάπτυξη της ελληνικήςαγοράςσυσσωµατωµάτων

Παράγοντες επιτυχίας για την ανάπτυξη της ελληνικήςαγοράςσυσσωµατωµάτων Παράγοντες επιτυχίας για την ανάπτυξη της ελληνικήςαγοράςσυσσωµατωµάτων ρ Νικόλαος Καραπαναγιώτης ΚΑΠΕ /νση Τεκµηρίωσης, ιάδοσης και Ανάπτυξης - Marketing nkaras@cres.gr Επικρατέστερες εφαρµογές βιοµάζας-προς-ενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

>> >> << www.klimatika.gr >>>> Η συμπύκνωση με την αιχμή της καινοτομίας. Φιλικοί προς το περιβάλλον για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

>> >> << www.klimatika.gr >>>> Η συμπύκνωση με την αιχμή της καινοτομίας. Φιλικοί προς το περιβάλλον για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΑΕΡΙΟΥ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ Innov Inn oven ens s ADV ADVANCE ANCE Η συμπύκνωση με την αιχμή της καινοτομίας >>> >> Φιλικοί προς το περιβάλλον για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΛΕΒΗΤΕΣ. Ατμοποίηση

ΑΤΜΟΛΕΒΗΤΕΣ. Ατμοποίηση ΑΤΜΟΛΕΒΗΤΕΣ Σημειώσεις Ναυτικών Μηχανών - Ατμολέβητες Σκοπός του μηχανήματος αυτού είναι να παράγει ατμό υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει μια ατμομηχανή για παραγωγή έργου

Διαβάστε περισσότερα

Noga Water Care - Netherlands

Noga Water Care - Netherlands ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Noga Water Care - Netherlands ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΩΝ ΝΕΡΟΥ Συστήματα για Μείωση Αλάτων Ασβεστίου και Σωματιδίων ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑΣ ΝΕΡΟΎ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της βιομάζας για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας

Ο ρόλος της βιομάζας για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας 4η Ενότητα: «Βιοκαύσιμα 2ης Γενιάς» Ο ρόλος της βιομάζας για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας Αντώνης Γερασίμου Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Βιοµάζας ΕΛ.Ε.Α.ΒΙΟΜ ΒΙΟΜΑΖΑ Η αδικημένη μορφή ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα