Μια ξεχωριστή υπηρεσία για ένα μοναδικό παιδί

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μια ξεχωριστή υπηρεσία για ένα μοναδικό παιδί"

Transcript

1 1 Biohe enika ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μια ξεχωριστή υπηρεσία για ένα μοναδικό παιδί ΚΛΙΝΙΚEΣ ΔΟΚΙΜEΣ ΑΡ. ΠΙΣΤ. 410

2 Ένα πολύτιμο δώρο το καλωσορίζει στον κόσμο μας

3 Το π α ι δ ί π ο υ π ε ρ ι μ έ ν ε τ ε να καλωσορίσετε στον κόσμο μας είναι ένα μοναδικό και ξεχωριστό ανθρώπινο πλάσμα. Διαφορετικό από κάθε άλλο ζωντανό άτομο και από οποιονδήποτε έζησε ποτέ ή πρόκειται να ζήσει σ αυτόν τον πλανήτη. Θα μπορεί να κάνει πράγματα και να ζήσει μια ζωή που κανείς ποτέ δεν έζησε, επειδή είναι μοναδικό, όπως και ο καθένας από εμάς. Όμως η υπέροχη ιδιαιτερότητα του π ο λ ύ τ ι μ ο υ α υ τ ο ύ ο ρ γα ν ι σ μ ο ύ, δημιουργεί και τη δυσκολία να βρεθούν «ανταλλακτικά» αν αυτά χρειαστούν για να διατηρήσουν την υγεία του και την ποιότητα της ζωής του. Κι όμως η Μητέρα Φύση, έχει ήδη προβλέψει πώς να ξεπεραστεί αυτό το μειονέκτημα της μοναδικότητας. Έτσι, κάθε παιδί έρχεται στη ζωή με ένα «σάκο γεμάτο ανταλλακτικά». Δηλαδή δικά του κύτταρα που μπορούν να φυλαχθούν κατά τη στιγμή της γέννησης και να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ζωής του για την αντικατάσταση φθαρμένων κυττάρων και πιθανόν ακόμη και οργάνων. Το γεγονός αυτό δεν το γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα και για το λόγο αυτό, αυτά τα μοναδικά και πολύτιμα κύτταρα αφήνονταν να καταστραφούν. Μια άλλη επιλογή ήταν, μέχρι πριν λίγα χρόνια, να χαρίσει κανείς τα κύτταρα αυτά για να χρησιμοποιηθούν, πολλές φορές χωρίς επιτυχία, από κάποιον ξένο. Όμως ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός Σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτά τα αυτόλογα κύτταρα (του ίδιου ατόμου), που συλλέγονται με τη γέννηση αντιπροσωπεύουν το καταλληλότερο και πλέον αξιόλογο θεραπευτικό υλικό για κυτταρικές θεραπείες αναγεννητικής ιατρικής, ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο πεδίο της ιατρικής, με καθημερινές νέες εφαρμογές σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Γνωρίζουμε ότι τα αυτόλογα κύτταρα που συλλέγονται κατά τη γέννηση, και για αυτό δεν έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου, είναι η καταλληλότερη πρώτη ύλη για τις νέες αυτές ιατρικές εφαρμογές. Επειδή σήμερα γνωρίζουμε ότι τα βλαστοκύτταρα γερνάνε και η γήρανση των βλαστοκυττάρων είναι ένας από τους κυριότερους λόγους του γήρατος στον άνθρωπο. Με βάση τις γνώσεις αυτές οι απαιτήσεις για τη φύλαξη βλαστικών κυττάρων κατά τη στιγμή της γέννησης αυξάνονται συνεχώς. Σήμερα το κρίσιμο ερώτημα για τους προνοητικούς μελλοντικούς γονείς δεν είναι εάν πρέπει να φυλάξουν ή όχι τα βλαστοκύτταρα του παιδιού τους αλλά το πώς θα επιλέξουν τις καλύτερες υπηρεσίες για το μέλλον του παιδιού τους.

4 Καλώς ήρθατε στη Biohellenika Η Biohellenika, εταιρεία οικογενειακής φύλαξης βλαστοκυττάρων με ιατρικό προσανατολισμό, έχει χορηγήσει με επιτυχία βλαστικά κύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος που φυλάσσονταν στα εργαστήριά της για αυτόλογες θεραπείες (στο ίδιο το παιδί) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και υποστηρίζει κλινικές μελέτες σε συνεργασία με εξειδικευμένες και ειδικά εκπαιδευμένες ιατρικές ομάδες. Η Biohellenika είναι μία από τις τρεις εταιρείες στην Ευρώπη που έχει τη διεθνή διαπίστευση της ΑΑΒΒ (American Association of Blood Banks), η οποία επιτρέπει σε όλες τις οικογένειες που έχουν φυλάξει τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους στη Biohellenika να τα χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Biohellenika, αποκλειστικός εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στον τομέα της κρυοσυντήρησης των βλαστικών κυττάρων, ιδρύθηκε, οργανώθηκε και λειτουργεί υπό την καθοδήγηση μιας ομάδας ακαδημαϊκών ιατρών με βάση τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Σήμερα η Biohellenika είναι η πρώτη επιλογή των γονέων που θέλουν να κρυοσυντηρήσουν τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους, παρουσιάζει σταθερή αύξηση στον αριθμό των δειγμάτων της και κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες τράπεζες βλαστικών κυττάρων στην Ευρώπη.

5 Τι είναι τα βλαστοκύτταρα; Ποιες είναι οι εφαρμογές των βλαστοκυττάρων σήμερα; Σήμερα, τα βλαστικά κύτταρα από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία κακοήθων και αυτοάνοσων νοσημάτων, αλλά και σε κλινικές δοκιμές για τη θεραπεία της εγκεφαλικής παράλυσης, του αυτισμού και του νεανικού σακχαρώδη διαβήτη σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο. Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα, ''ανταλλακτικά κύτταρα'' τα οποία υπό κατάλληλες συνθήκες μπορούν να μετατραπούν σε οποιοδήποτε τύπο κυττάρου του σώματος μας. Το ομφαλο- πλακουντιακό αίμα και ο πλακούντας περιέχουν το μεγαλύτερο αριθμό υγιών και νεαρών βλαστοκυττάρων, τα οποία έχουν την υψηλότερη ιστοσυμβατότητα μεταξύ των μελών της οικογένειας, αλλά και τη μεγαλύτερη αναγεννητική ικανότητα λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Η καρδιακή ανεπάρκεια και η ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια, η πνευμονική ίνωση, το εμφύσημα, τα εγκεφαλικά επεισόδια, τα επιπεπλεγμένα κατάγματα, η περιφερική αρτηριακή απόφραξη, η σκλήρυνση κατά πλάκας, τα εγκαύματα, τα έλκη και οι ουλές, επίσης, μπορούν να αντιμετωπι- στούν με τα βλαστοκοκύτταρα. Ακόμα, τα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται στην πλαστική και αισθητική χειρουργική και στη δημιουργία μικρών οργάνων. Στην τελευταία περίπτωση, ανακοινώθηκε η δημιουργία καρδιακών βαλβίδων, ουροδόχου κύστης, τραχείας και γνάθου, ενώ σε προκλινικές μελέτες χρησιμοποιούνται για την αναγέννηση του ήπατος και των νεφρών σε οξείες καταστάσεις ή σε γονιδιακές θεραπείες στις περιπτώσεις κληρονομικών ασθενειών.

6 Φροντίζουμε για σένα όπως η οικογένεια σου Η BIOHELLENIKA ΚΑΙ Η ΤΑΚ ΕΙΕ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ Σε κάθε περίπτωση η Biohellenika-TAK EIE κρυοσυντηρούν τα κύτταρα του παιδιού σας ως ένα μοναδικό και αναντικατάστατο θεραπευτικό υλικό προς δικό του όφελος, αλλά και της οικογενείας σας. Η BIOHELLENIKA ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η Biohellenika είναι ο αποκλειστικός εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) και αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η Τράπεζα Αρχέγονων Κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος (ΤΑΚ ΕΙΕ), το οποίο εγγυάται σε κάθε περίπτωση τη συνέχιση της φύλαξης όλων των δειγμάτων που φυλάσσονται στη Biohellenika σύμφωνα με τους όρους του υπογεγραμμένου Ιδιωτικού Συμφωνητικού. Το Ε.Ι.Ε. θα υφίσταται όσο υπάρχει το Ελληνικό κράτος. Η Biohellenika σας εξασφαλίζει: Φύλαξη σε δύο διαφορετικές πόλεις. Τα κύτταρα φυλάσσονται στα διαπιστευμένα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστάσεις του Ε.Ι.Ε. στην Αθήνα. Σε πολλαπλά φιαλίδια. Η Biohellenika αποθηκεύει τα βλαστοκύτταρα από 3 έως 8 φιαλίδια, ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα επιλέξετε, και πολλαπλά μικροφιαλίδια για τον ποιοτικό έλεγχο. Φύλαξη των δειγμάτων στο μοναδικό, πιστοποιημένο κατά ISO πατενταρισμένο σύστημα κρυοσυντήρησης που εγγυάται τη φύλαξη σε απόλυτα σταθερή θερμοκρασία C για απεριόριστο χρόνο. Βιωσιμότητα των βλαστοκυττάρων μετά από απόψυξη, υψηλότερη από το διεθνή μέσο όρο. Διεθνή διαπίστευση από την ΑΑΒΒ (American Association of Blood Banks) Διαπιστευμένες διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου ISO15189 Εργαστηριακή πιστοποίηση Καθαρά Δωμάτια ISO14644 Πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 Πιστοποιημένο σύστημα αποθήκευσης βλαστοκύτταρων ISO Επίπεδα ασφαλείας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ISO Άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Δύο σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τα οποία λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν δημοσιευθεί στο Νόμο 3984, 27 Ιουνίου 2011, ΦΕΚ 150 για τη λειτουργία των τραπεζών ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

7 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ Η Biohellenika έχει ήδη αποδεσμεύσει με επιτυχία, αποθηκευμένες μονάδες ομφαλοπλακουντιακού αίματος οι οποίες χορηγήθηκαν σε νοσοκομεία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Η Biohellenika έχει την εμπειρία άνω των 400 επιτυχημένων αυτόλογων κυτταρικών θεραπειών. ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Δημοσιεύσεις σε διεθνή Επιστημονικά και Ιατρικά Περιοδικά Βραβεία σε Επιστημονικά και Ιατρικά Συνέδρια Επιστημονική συνεργασία με εξέχοντα Ερευνητικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια Υποστήριξη κλινικών δοκιμών με αυτόλογα βλαστικά κύτταρα. ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ Κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα Επιπλέον βλαστοκύτταρα από την αποστράγγιση του πλακούντα Επιπλέον βλαστοκύτταρα από ολόκληρο τον ιστό του ομφαλίου λώρου Κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων από νεογιλά δόντια και φρονιμίτες Κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων από το λιπώδη ιστό Κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων από το μυελό των οστών Ινοβλάστες Χονδροκύτταρα ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ 20ετή ειδικά προγράμματα φύλαξης με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής Όλες οι οικονομικές συναλλαγές αρχίζουν μετά τον ποιοτικό έλεγχο και την έκδοση των ιατρικών αποτελεσμάτων Τα μικρά σε αριθμό βλαστοκυττάρων δείγματα κρυοσυντηρούνται δωρεάν για την οικογένεια ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ Το επιστημονικό συμβούλιο της Biohellenika που αποτελείται από καθηγητές της Ιατρικής Σχολής είναι κοντά σας και σας παρέχει πληροφορίες, σε κάθε περίπτωση που η οικογένειά σας χρειαστεί.

8 Αυτόλογες Θεραπευτικές Εφαρμογές που έχει υποστηρίξει η Biohellenika Τα τελευταία χρόνια η Biohellenika σε συνεργασία με επιλεγμένες επιστημονικές ομάδες υποστηρίζει κλινικές δοκιμές για την εγκεφαλική παράλυση, τον αυτισμό και την καρδιακή ανεπάρκεια. Ακόμη συνέβαλε στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, ενώ η επιλεκτική θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, εκφυλιστικής ή τραυματικής με τη χρήση βλαστοκυττάρων από το λιπώδη ιστό, χονδροκυττάρων ή προϊόντων του αίματος (PRP) έχει βελτιώσει την ποιότητα της ζωής πολλών ασθενών και ελαττώνει τον αριθμό των επεμβάσεων μόνο στις απολύτως απαραίτητες. Παράλληλα η Biohellenika έχει αναπτύξει εξατομικευμένα προϊόντα για την αισθητική ιατρική με στόχο την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Όλες οι ανωτέρω θεραπείες γίνονται με αυτόλογα βλαστοκύτταρα (του ίδιου του ασθενούς), είναι ασφαλείς, έχουν χαμηλότερο κόστος και παρέχουν την ελάχιστη επιβάρυνση για τον ασθενή.

9 Καινοτόμα έργα που υποστηρίζονται από τη Biohellenika και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας: 1. Ανάπτυξη νέων στρατηγικών για την αναγέννηση του μυοκαρδίου. εσωτερικό του πλακούντα, μετά την κλασική αιμοληψία. Μεγάλος αριθμός βλαστοκυττάρων παγιδεύεται μέσα στα αγγεία του πλακούντα και θα παραμείνει αναξιοποίητος, ενώ με την ειδική μέθοδο της Biohellenika όλα αυτά τα κύτταρα συλλέγονται και προστίθενται στην αρχική λήψη, εξασφαλίζοντας διπλάσιο αριθμό βλαστοκυττάρων. Η μέθοδος βραβεύτηκε ου στα πλαίσια του 15 Πανελλήνιου Συνε- 2. Η νανοτεχνολογία στην αναγέννηση του δρίου Μεταμοσχεύσεων στη Θεσσαλονίκη χόνδρου για την καταπολέμηση της και δημοσιεύτηκε στο διεθνές ιατρικό οστεοαρθρίτιδας. περιοδικό Transfusion. 3. Αντιοξειδωτικά και προϊόντα αντιγήρανσης που προέρχονται από βλαστικά Γ. Κρυοσυντήρηση μεσεγχυματικών κύτταρα. βλαστοκυττάρων που λαμβάνονται 4. Γενετική τροποποίηση των μεσεγχυμα- από όλο το μήκος του ομφαλίου λώρου τικών κυττάρων του λιπώδους ιστού με (ουσία Wharton) σκοπό την καταπολέμηση του καρκίνου. Ο τρόπος αυτός λήψης αφορά τη συλλογή Η χρήση του τρανσποζονίου sleeping- μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων τα οποία beauty για την ανάπτυξη ανθρώπινων βρίσκονται έξω και γύρω από τα αγγεία του κυτταρικών σειρών που παράγουν ομφαλίου λώρου. Η συλλογή τους γίνεται θεραπευτικές πρωτεΐνες. μετά τη λήψη και αποστολή ολόκληρου του μήκους του ομφαλίου λώρου στα εργαστήρια της Biohellenika (Πατέντα Νο Υπηρεσίες φύλαξης Βλαστοκυττάρων κατά τον τοκετό αξιοποιείται το σύνολο των μεσεγχυματι ). Με τον τρόπο αυτόν κών βλαστοκυττάρων του ομφαλίου Α. Κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων που λαμβάνονται με παρακέντηση των αγγείων του ομφαλίου λώρου Η λήψη πραγματοποιείται από το μαιευτήρα αμέσως μετά τον τοκετό και την περίδεση του ομφαλίου λώρου. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 5 λεπτά, είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη τόσο για τη μητέρα όσο και το μωρό. Το αίμα από την ομφαλική φλέβα συλλέγεται σε ειδικά αποστειρωμένο ασκό και αποστέλλεται στα εργαστήρια της Biohellenika όπου γίνονται οι έλεγχοι και η κρυοσυντήρηση των βλαστοκυττάρων. λώρου και δεν είναι απαραίτητο να γίνεται στο μέλλον κυτταρικός πολλαπλασιασμός, ο οποίος αφ ενός μεν έχει επί πλέον κόστος για την οικογένεια και αφ ετέρου μεταβάλλει τις βιολογικές ιδιότητες των κυττάρων. H Biohellenika εφιστά την προσοχή των γονέων, ως προς τον τρόπο φύλαξης των μεσεγχυματικών κυττάρων του ιστού του ομφαλίου λώ- ρου. Τα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα απομονώνονται μετά από ειδική εργαστηριακή διαδικασία από όλο το μήκος του ομφαλίου λώρου, η οποία καταλήγει σε κρυοσυντήρηση συγκεκριμένου Β. Κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων που λαμβάνονται με αποστράγγιση- έκπλυση του πλακούντα Η Biohellenika είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει την τεχνογνωσία να συλλέξει επιπλέον βλαστοκύτταρα από το αριθμού κυττάρων, έτοιμων προς χρήση, και ποτέ ως κατάψυξη ολόκληρου του ιστού χωρίς προηγούμενη εργαστηριακή διαδικασία απομόνωσης των κυττάρων.

10 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε 1. Επιστημονική Ενημέρωση Το επιστημονικό προσωπικό της Biohellenika είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο για την έγκυρη και άμεση ενημέρωσή σας. Μ' ένα τηλεφώνημα στο ή στο θα έχετε πλήρη ενημέρωση για τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε. Εναλλακτικά, μια επίσκεψη ξενάγηση στα εργαστήρια θα σας δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη διαδικασία επεξεργασίας ενός δείγματος. 2. Ασκός Συλλογής Ακολουθώντας τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται οι άριστες συνθήκες μεταφοράς και η ποιότητα του δείγματος, ο ασκός συλλογής αποστέλλεται στη διεύθυνση κατοικίας σας χωρίς καμία επιβάρυνση ή μπορείτε να τον παραλάβετε κατά την επίσκεψή σας στα εργαστήριά μας. Η Biohellenika διαθέτει ισοθερμικά κιτ, ειδικά σχεδιασμένα για τη μεταφορά βιολογικού υλικού με συνεχή καταγραφή της θερμοκρασίας. 3. Αυστηρός Ποιοτικός Έλεγχος Ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό, με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα και δημοσιευμένα σε διεθνή περιοδικά πρωτόκολλα που έχει αναπτύξει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Biohellenika. Τα ποσοστά της βιωσιμότητας και ανάκτησης των βλαστικών κυττάρων που κρυοσυντηρούνται στα εργαστήρια της Biohellenika μετά από απόψυξη είναι άνω του 95%, όπως αξιολογήθηκαν από διαπιστευμένα εργαστήρια του εξωτερικού τα οποία χορήγησαν δείγματά της σε ασθενείς. 4. Ιατρικό Πόρισμα Η διαδικασία ελέγχου του δείγματος διαρκεί μια εβδομάδα και ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα με γραπτό ιατρικό πόρισμα από το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας. 5. Ιδιωτικό Συμφωνητικό Το ιδιωτικό συμφωνητικό της Biohellenika είναι η εγγύηση για την απρόσκοπτη 20ετή φύλαξη των βλαστοκυττάρων με μοναδικές προνομιακές παροχές της Biohellenika προς την οικογένεια. Παρέχεται δωρεάν ιατρική καθοδήγηση καθ όλη τη διάρκεια του συμφωνητικού. 6. Οικονομικός Διακανονισμός Όλες οι οικονομικές συναλλαγές γίνονται μετά την έκδοση των ιατρικών αποτελεσμάτων. Επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό της Biohellenika να σας εξηγήσει όλους τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμών. Η Καλύτερη Επιλογή για το Μέλλον του Παιδιών σας

11 Διαδικασία Συλλογής Βλαστοκυττάρων 1 8 Το νεογνό κατά τη γέννησή του είναι συνδεδεμένο με τον πλακούντα μέσω του ομφαλίου λώρου. 2 Οι θεράποντες ιατροί στη συνέχεια αναλαμβάνουν τη μεταμόσχευση. Ο γιατρός κόβει τον ομφάλιο λώρο και συλλέγει το αίμα που παραμένει μέσα στον πλακούντα με παρακέντηση της ομφαλικής φλέβας στο ειδικό κιτ συλλογής, που η οικογένεια έχει έγκαιρα προμηθευτεί από τη Biohellenika. 7 Στις περιπτώσεις θεραπείας, τα βλαστικά κύτταρα αποψύχονται στα εργαστήρια μας και έτοιμα προς χρήση μεταφέρονται εντός Ελλάδος στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο ασθενής ή αποστέλλονται εντός του υγρού αζώτου σε νοσοκομεία του εξωτερικού, που ο ασθενής έχει επιλέξει για τη νοσηλεία του. 3 Όταν ο πλακούντας αποκολληθεί, τοποθετείται μαζί με ολόκληρο τον ομφάλιο λώρο σε ένα δεύτερο κιτ ειδικό για μεταφορά βιολογικού υλικού Τα βλαστικά κύτταρα κρυοσυντηρούνται σε δοχεία υγρού αζώτου θερμοκρασίας Κελσίου για τα επόμενα 20 χρόνια, στις δύο ασφαλείς και διαπιστευμένες εργαστηριακές εγκαταστάσεις μας. Στα εργαστήρια μας γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος των δειγμάτων. Δείγμα αίματος από τη μητέρα επίσης εξετάζεται με σύγχρονες μεθόδους και για το λόγο αυτόν δεν απαιτείται επανεξέταση της μητέρας μετά από έξι μήνες. Μόλις το κιτ συλλογής είναι έτοιμο, θα μας καλέσετε στο ή στο Το κιτ συλλογής παραλαμβάνεται και μεταφέρετε στα εργαστήρια μας από το εξειδικευμένο προσωπικό μας.

12 5 λόγοι για να επιλέξετε τη Biohellenika, με αποδείξεις 1 Καινοτομία Καινοτόμες διεθνώς αναγνωρισμένες νέες υπηρεσίες, εκεί που σταματούν οι υπόλοιποι Πέρα από την κλασική λήψη, επιπλέον βλαστικά κύτταρα από την αποστράγγιση του πλακούντα και ολόκληρο το μήκος του ομφάλιου λώρου προσφέρουν μοναδικά οφέλη στο παιδί και την οικογένειά του Συνολικός αριθμός κρυοσυντηρημένων βλαστοκυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα Συνολικός αριθμός κρυοσυντηρημένων βλαστοκυττάρων από την αποστράγγιση του πλακούντα Υπηρεσίες άλλων Εταιρειών Βλαστοκύτταρα για ΜΙΑ θεραπευτική εφαρμογή. ΜΟΝΟ για αιματολογικές θεραπείες Μη διαθέσιμη υπηρεσία Κρυοσυντήρηση τμημάτων ομφαλίου λώρου Υπηρεσίες της Biohellenika Βλαστοκύτταρα για ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ θεραπευτικές εφαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς για τη θεραπεία αιμοποιητικών, αυτοάνοσων νοσημάτων αλλά και την αναγεννητική ιατρική Πατέντα της Biohellenika (Νο ) για το πιστοποιημένο σύστημα αποθήκευσης των βλαστοκυττάρων σύμφωνα με το ISO Επιπλέον ποσότητα βλαστοκυττάρων για ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ θεραπευτικές εφαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς για τη θεραπεία αιμοποιητικών, αυτοάνοσων νοσημάτων και την αναγεννητική ιατρική Περισσότερες από μια εφαρμογές μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων έτοιμα προς χρήση Σπουδαιότητα Μόσχευμα βλαστοκυττάρων με δυνατότητα για πολλαπλές εφαρμογές σ' ένα ευρύ φάσμα ασθενειών Δεύτερο μόσχευμα βλαστοκυττάρωνεπαρκή ποσότητα για τη θεραπεία αιματολογικών ασθενειών ενήλικα ασθενή Συνολικός αριθμός κρυοσυντηρημένων μεσεγχυματικών κυττάρων 15εκ Ομφαλίου Λώρου 1. Πιστοποιητικό Κρυοσυντήρησης 2. Απαιτείται χρόνος 6 εβδομάδων για την παράδοση των κυττάρων για χορήγηση 3. Άγνωστος αριθμός μεσεγχυματικών κυττάρων μετά την απόψυξη 4. Ο κυτταρικός πολλαπλασιασμός είναι υποχρεωτικός 5. Ο κυτταρικός πολλαπλασιασμός έχει ένα επιπλέον κόστος για τον ασθενή 6. Ο κυτταρικός πολλαπλασιασμός μεταβάλλει την ποιότητα των κυττάρων Ολόκληρο το μήκος του Ομφαλίου Λώρου ( 50cm) 1. Πιστοποιητικό κρυοσυντήρησης με τον ακριβή αριθμό των κρυοσυντηρημένων κυττάρων 2. Κύτταρα έτοιμα προς χορήγηση για θεραπευτική εφαρμογή (1 ώρα από τη ζήτηση) 3. Ο ακριβής αριθμός των απομονωμένων κυττάρων είναι γνωστός 4. Επαρκή ποσότητα κυττάρων χωρίς πολλαπλασιασμό 5. Δεν υπάρχει κόστος για πολλαπλασιασμό των κυττάρων 6. Τα κύτταρα διατηρούν την αρχική τους ποιότητα Μέγιστος αριθμός μεσεγχυματικών κυττάρων έτοιμα προς χρήση με πιστοποιημένη βιωσιμότητα

13 2 Ασφάλεια Αυστηροί κανόνες ασφαλείας Η Biohellenika εξασφαλίζει την ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά των δειγμάτων Clean Rooms: Συνεχής καταγραφή της ποιότητας του αέρα στα εργαστήρια 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα μέσω υπολογιστή και συστήματος συναγερμού. ISO 15189: Διαπιστευμένοι ποιοτικοί έλεγχοι από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης AABB: Η ποιότητα της επεξεργασίας και οι συνθήκες κρυοσυντήρησης ελέγχονται και διαπιστεύονται από την Αμερικανική Ένωση Τραπεζών Αίματος (ΑΑΒΒ) Σύστημα Πληροφοριών Cryo-view: Συνεχής καταγραφή και παρακολούθηση των επιπέδων του υγρού αζώτου στην Τράπεζα Κρυοσυντήρησης. Σε περίπτωση απόκλισης ενημερώνονται άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας. Το ISBT 128 σύστημα barcoding εξασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα των δειγμάτων. Η Biohellenika έχει δικό της κωδικό στο διεθνές σύστημα barcoding που τον αναγράφει στα δείγματά της και αναγνωρίζονται σε οποιοδήποτε νοσοκομείο στον κόσμο προσκομιστούν για θεραπεία. Θερμοκρασία: Συναγερμός Ν2 συνδέει κάθε δεξαμενή με το τηλεφωνικό κέντρο που καλεί αυτόματα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το Διευθυντή Ποιοτικού Ελέγχου, σε περίπτωση απόκλισης. Σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης στην Κρυοτράπεζα: Μοναδικός κωδικός ασφαλείας σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό, το οποίο έχει άδεια εισόδου στα εργαστήρια. Σύστημα Ελέγχου Δακτυλικών Αποτυπωμάτων: Μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό έχει πρόσβαση στα εργαστήρια. Δίκτυο Ασφαλείας IP: Ασφαλής βιντεοεπιτήρηση των εγκαταστάσεων η οποία λειτουργεί 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα μέσω ασφαλούς σύνδεσης στο Internet. Το Σύστημα Ελέγχου Συναγερμού ενημερώνει την εταιρεία ασφαλείας (Security) 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα. Εκτεταμένο Σύστημα Πυροπροστασίας: Σε περίπτωση ενεργοποίησης, ένα σήμα θα σταλεί αμέσως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σύστημα οροφής κρουνών κατάσβεσης ενεργοποιείται αυτόματα. Σύστημα Συναγερμού Ανίχνευσης Επιπέδων Οξυγόνου/Αζώτου: Σε περίπτωση που η αναλογία οξυγόνου/αζώτου στην ατμόσφαιρα της κρυοτράπεζας αλλάξει, το σύστημα εξαερισμού ενεργοποιείται αυτόματα, εισάγεται νέος αέρας και ενημερώνεται ο Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου. Συνεχής λειτουργία γεννητριών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος: Σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, δύο μεγάλης ισχύος γεννήτριες διασφαλίζουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

14 Υπεροχή 3 Ταχύτητα: Σε λιγότερο από 12 ώρες κατά μέσο όρο τα δείγματα από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό βρίσκονται στα εργαστήριά μας. Βιωσιμότητα: Έως 98% ανάκτηση των βλαστοκυττάρων του αρχικού δείγματος μετά την επεξεργασία 95% βιωσιμότητα μετά την απόψυξη, δείκτης υψηλότερος από το διεθνή μέσο όρο Πρωτόκολλα: Η Biohellenika αναπτύσει και χρησιμοποιεί πρωτόκολλα που έχει δημοσιεύσει σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και χρησιμοποιούνται από πολλούς επιστήμονες ανά τον κόσμο. Η εταιρεία διατηρεί τα πνευματικά της δικαιώματα και τα έχει κατοχυρώσει με διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ασφαλή και μακροχρόνια κρυοσυντήρηση 4 Τεχνολογία Κρυοσυντήρηση ανώτερης ποιότητας μοσχευμάτων βλαστοκυττάρων Οι υπηρεσίες της Biohellenika είναι ποιοτικά ανώτερες σε σύγκριση με άλλων εταιρειών Προηγμένη τεχνολογία με υψηλές αποδόσεις Όλα τα μηχανήματα επεξεργασίας των βλαστοκυττάρων είναι τουλάχιστον διπλά για λόγους ασφαλείας Διπλή καταμέτρηση των βλαστοκυττάρων κατά την έναρξη της απομόνωσης και πριν την κρυοσυντήρηση. Κλειστό σύστημα διαχωρισμού και κρυοσυντήρησης των βλαστοκυττάρων, το οποίο οδηγεί στην τμηματική φύλαξη του δείγματος σε πολλαπλά κρυοφιαλίδια. Real Time PCR: Εξετάζουμε το αίμα της μητέρας και του παιδιού με την πλέον προηγμένη μέθοδο ανίχνευσης των ιών (ηπατίτιδας και HIV), συνεπώς δεν χρειάζεται να επαναληφθούν οι εξετάσεις στο αίμα της μητέρας έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της. Δεν υπάρχει έξτρα χρέωση για τις εξετάσεις αυτές. BactAlert: Κλειστό σύστημα ανίχνευσης αερόβιων και αναερόβιων βακτηρίων, χωρίς την πιθανότητα της επιμόλυνσης. Bactec: Ένα επί πλέον κλειστό σύστημα ανίχνευσης όλων των τύπων των μικροβίων. Vitec Biomerieux: Σε περίπτωση ανίχνευσης μικροβίων με βάση τα προηγούμενα δύο συστήματα η Biohellenika προχωρεί ένα βήμα παραπάνω και αναγνωρίζει το μικρόβιο, ανιχνεύει την ευαισθησία του στα αντιβιοτικά και επιλέγει το κατάλληλο αντιβιοτικό. 5 Ικανοποιημένοι γονείς Ρωτήσαμε τους γονείς και είπαν ΝΑΙ!!! 95% δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της Biohellenika 97% βαθμολόγησε πολύ υψηλή την ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών 93% εμπιστεύεται τις διεθνείς διαπιστεύσεις και πιστοποιήσεις της Biohellenika 100% συνιστά τη Biohellenika σε φίλους και γνωστούς ως την πλέον αξιόπιστη τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων Πηγή: Ποιοτική Εθνική Έρευνα σε πελάτες, Δεκέμβριος 2012.

15 Προγράμματα Φύλαξης Παροχές Baby Bio Simple Baby Bio Start Baby Bio Basic Baby Bio Premium Baby Bio Luxury Εγγύηση από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Φύλαξη σε 2 διαφορετικά εργαστήρια X Διεθνής διαπίστευση από την ΑΑΒΒ Εθνική διαπίστευση από τον ΕΣΥΔ Εμπειρία περισσοτέρων από 400 θεραπειών 15 εκ ομφαλίου λώρου X X 50 εκ ομφαλίου λώρου X X X Αποστράγγιση Πλακούντα X X X Λιγότερο από 12 ώρες μέσος χρόνος μεταφοράς από το νοσοκομείο στο εργαστήριο από όλη την Ελλάδα Τράπεζες Φύλαξης Βλαστοκυττάρων μέσα σε Νοσοκομεία - Κλινικές Τράπεζες Φύλαξης Βλαστοκυττάρων Εξωτερικού Άλλες Ελληνικές Τράπεζες Φύλαξης Βλαστοκυττάρων Δωρεά Βλαστοκυττάρων X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X

16 ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ ΡOYMANIA Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65 Μ. Αλεξάνδρου 23 Βουκουρέστι Τ.Κ , Κτήριο ZEDA (3ος όροφος), Τ.Κ Street Costache Negri No. 10A, T: T: District F: T: F: Κ: F: Κ: info@biohellenika.gr ΒΟΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Κ: Σόφια ΑΘΗΝΑ 66 Exarch Joseph Str. Αρχελάου 28Α', Τ.Κ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ T: T: , Αμαλθείας 17 & Κατεχάκη Τ.Κ F: ΣΕΡΒΙΑ Τ: Βελιγράδι Κ: Κ: Beo Stem info@biollenikasa.gr ul. Balkanska 18, lokal 100 ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ T: ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τζανακάνη M: ΕΡΕΥΝΩΝ Γραφείο Α6 Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Τ: FYROM T.K , Αθήνα Κ: Σκόπια Τ: ul.makedonija br.11/1-2, F: IΩANNINA centar 1000 Skopje Κ: T: ΠΑΤΡΑ F: Κως 18 & Πανεπιστημίου 3, ΚΑΒΑΛΑ Τ.Κ Κ: ΚΥΠΡΟΣ Τ: Λευκωσία F: KΕΡΚΥΡΑ 55 Alekos Constantine Street Κ: Κ: T: F: Center Cyprus Phone: ΙΤΑΛΙΑ Bel Paso Via Prima Retta Levante 237 CT T: ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (κλήση μόνο από σταθερό τηλέφωνο) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Κ. Κουζή, Ιατρός, Καθηγήτρια Ιστολογίας Εμβρυολογίας Α.Π.Θ., Κιν.: Γ. Κολιάκος, Ιατρός, Καθηγητής Βιοχημείας Α.Π.Θ.

Τι είναι τα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα. Τι είναι τα μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα ΦΥΛΑΞΗ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

Τι είναι τα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα. Τι είναι τα μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα ΦΥΛΑΞΗ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΦΥΛΑΞΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ ΦΥΛΑΞΗ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ 1 Τι είναι τα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα Τα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα αποτελούν την πηγή δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

9λόγοι. Οικογενειακή Φύλαξη. Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος. H καλύτερη Tράπεζα Βλαστικών Κυττάρων. στην Ευρώπη

9λόγοι. Οικογενειακή Φύλαξη. Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος. H καλύτερη Tράπεζα Βλαστικών Κυττάρων. στην Ευρώπη Οικογενειακή Φύλαξη Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος 9λόγοι για τους οποίους θα διαλέξετε τη Stem-Health Hellas Μοναδική Στιγμή. Μοναδική Απόφαση. H καλύτερη Tράπεζα Βλαστικών Κυττάρων στην Ευρώπη Η πρώτη μεταμόσχευση

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεά Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων Γεργιανάκη Ειρήνη

Δωρεά Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων Γεργιανάκη Ειρήνη Δωρεά Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων Γεργιανάκη Ειρήνη Δωρεά Ομφαλικού Αίματος Τι είναι το ομφαλoπλακουντιακό αίμα; «Ομφαλοπλακουντιακό» ονομάζουμε το αίμα που μπορεί να ληφθεί από τον ομφάλιο λώρο και

Διαβάστε περισσότερα

Βλαστοκύτταρα κλειδί στη θεραπεία ασθενειών.

Βλαστοκύτταρα κλειδί στη θεραπεία ασθενειών. Βλαστοκύτταρα κλειδί στη θεραπεία ασθενειών. Η πρώτη και ασφαλής πηγή λήψης βλαστοκυττάρων στη ζωή του ανθρώπου είναι το ομφαλοπλακουντιακό αίμα το οποίο παραμένει στον πλακούντα μετά τη γέννηση. Το υπόλοιπο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΟΝΕΩΝ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΟΝΕΩΝ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΟΝΕΩΝ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ Η μεταμόσχευση αίματος από ομφάλιο λώρο και πλακούντα σε ασθενείς με Λευχαιμία και άλλες παθήσεις είναι μια νέα μέθοδος θεραπείας που άρχισε

Διαβάστε περισσότερα

Βλαστοκύτταρα και χρήσεις

Βλαστοκύτταρα και χρήσεις Βλαστοκύτταρα και χρήσεις Θαυµατουργές λύσεις στην ιατρική συνήθως δεν υπάρχουν. Ακόµη και ανακαλύψεις που υπόσχονται θαύµατα, τις περισσότερες φορές διανύουν πολύ δρόµο µέχρι να φτάσουν στην επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Μία ανεκτίμητη προσφορά ζωής για όλους!

Δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Μία ανεκτίμητη προσφορά ζωής για όλους! Δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος Μία ανεκτίμητη προσφορά ζωής για όλους! Σελ. 3 H Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος Σελ. 4 Oμφαλοπλακουντιακό αίμα (ΟΠΑ) Αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα Σελ. 6

Διαβάστε περισσότερα

BIOHELLENIKA NEWSLETTER Τεύχος Δεκεμβρίου 2014 Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

BIOHELLENIKA NEWSLETTER Τεύχος Δεκεμβρίου 2014 Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ BIOHELLENIKA NEWSLETTER Τεύχος Δεκεμβρίου 2014 Biohellenika News WWW.BIOHELLENIKA.GR ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Οι χρήσεις των βλαστοκυττάρων αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

Κ Υ Τ Τ Α Ρ Ι Κ Ε Σ Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ - Α Ν Ο Σ Ο Γ Ε Ν Ε Τ Ι Κ Η

Κ Υ Τ Τ Α Ρ Ι Κ Ε Σ Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ - Α Ν Ο Σ Ο Γ Ε Ν Ε Τ Ι Κ Η Κ Υ Τ Τ Α Ρ Ι Κ Ε Σ Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ - Α Ν Ο Σ Ο Γ Ε Ν Ε Τ Ι Κ Η Τράπεζα Μεσεγχυματικών Κυττάρων Τι είναι τα Μεσεγχυματικά στελεχιαία κύτταρα ( MSCs); Αποτελούν ετερογενή πληθυσμό πολυδύναμων αρχέγονων

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα Βιολογίας: Βλαστοκύτταρα και η χρήση τους στη θεραπεία ασθενειών. Ζωή Σελά

Μάθημα Βιολογίας: Βλαστοκύτταρα και η χρήση τους στη θεραπεία ασθενειών. Ζωή Σελά Μάθημα Βιολογίας: Βλαστοκύτταρα και η χρήση τους στη θεραπεία ασθενειών Ζωή Σελά Τα βλαστοκύτταρα είναι ένα νέο θεραπευτικό εργαλείο στην Ιατρική διαφορετικό από τα φάρμακα που μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει.

Διαβάστε περισσότερα

1. Η εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξηγήσει στους υπογράφοντες γονείς ή στους νόμιμα

1. Η εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξηγήσει στους υπογράφοντες γονείς ή στους νόμιμα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ Στην Αθήνα, σήμερα την / /2006 μεταξύ των κάτωθι υπογεγραμμένων: α).. κάτοικος οδός.. αριθμός, κάτοχος του υπ αριθμόν δελτίου αστυνομικής

Διαβάστε περισσότερα

Με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζονται ασφaλέστερα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας και άμεσης εφαρμογής

Με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζονται ασφaλέστερα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας και άμεσης εφαρμογής Η Biohellenika προσφέρει σήμερα στους ορθοπεδικούς της χώρας μας τη δυνατότητα να εφαρμόσουν αυτόλογες κυτταρικές θεραπείες, μια δυνατότητα που μέχρι πρότινος προσφέρονταν μόνο από εταιρείες του εξωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα

Βλαστοκύτταρο. Χοτζάι Αθηνά, Στέργιο Χάιδω Τμήμα Γ5

Βλαστοκύτταρο. Χοτζάι Αθηνά, Στέργιο Χάιδω Τμήμα Γ5 Βλαστοκύτταρο Χοτζάι Αθηνά, Στέργιο Χάιδω Τμήμα Γ5 Τα βλαστοκύτταρα είναι κύτταρα που αναπαράγονται διαρκώς και έχουν την ικανότητα να μετατραπούν (να διαφοροποιηθούν) σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου

Διαβάστε περισσότερα

Στην ασφάλιση υγείας, τώρα, η επιλογή είναι απλή!

Στην ασφάλιση υγείας, τώρα, η επιλογή είναι απλή! Στην ασφάλιση υγείας, τώρα, η επιλογή είναι απλή! Η 1η direct ασφάλιση Ασφάλιση υγείας απλή, προσιτή και εγγυημένη! Η Anytime, η 1η direct ασφάλιση στη χώρα μας, από την INTERAMERICAN, φροντίζει τώρα και

Διαβάστε περισσότερα

1. Η εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξηγήσει στους υπογράφοντες γονείς ή στους νόμιμα

1. Η εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξηγήσει στους υπογράφοντες γονείς ή στους νόμιμα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ Στην Αθήνα, σήμερα την / /2006 οι κάτωθι υπογεγραμμένοι: α)......... κάτοικοι. οδός. αριθμός..., κάτοχοι των υπ αριθμόν....δελτίων αστυνομικής

Διαβάστε περισσότερα

NEWS 06. H Biohellenika υποστηρίζει αυτόλογες κυτταρικές θεραπείες ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ. Éïýëéïò 2010. www.biohellenika.gr

NEWS 06. H Biohellenika υποστηρίζει αυτόλογες κυτταρικές θεραπείες ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ. Éïýëéïò 2010. www.biohellenika.gr NEWS 06 Éïýëéïò 2010 www.biohellenika.gr H Biohellenika υποστηρίζει αυτόλογες κυτταρικές θεραπείες ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ παράλυση και τον αυτισμό αποτε- Με τη συνεργασία της Biohellenika και ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις & Aπαντήσεις

Ερωτήσεις & Aπαντήσεις Ερωτήσεις & Aπαντήσεις Τι είναι τα βλαστικά κύτταρα; Ομφαλοπλακουντιακά βλαστικά κύτταρα Τι είναι το ομφαλοπλακουντιακό αίμα; Τι είναι τα βλαστικά κύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος; Το ομφαλοπλακουντιακό

Διαβάστε περισσότερα

Bλάβες αρθρικού χόνδρου και σύγχρονες θεραπείες - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Δευτέρα, 02 Ιούλιος :04

Bλάβες αρθρικού χόνδρου και σύγχρονες θεραπείες - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Δευτέρα, 02 Ιούλιος :04 Γράφει: Δρ. Νικόλαος Πισκοπάκης MD, PhD, Ορθοπεδικός Χειρουργός, Δ/ντής Ορθοπεδικής Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ΕΑΕ) Τι είναι ο αρθρικός

Διαβάστε περισσότερα

Βλαστοκύτταρα στην κοσμητική ιατρική

Βλαστοκύτταρα στην κοσμητική ιατρική Βλαστοκύτταρα στην κοσμητική ιατρική Biohe enika ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Τι είναι τα βλαστικά Ποιά είναι η Ένας τέτοιος ιστός κύτταρα λειτουργία τους είναι το λίπος Τα βλαστοκύτταρα Τα βλαστοκύτταρα Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ Ταχ. Δ/νση : Σωρανού του Εφεσίου 4, 115 27 Αθήνα Τηλέφωνο : 2106597617-619 - 620 E mail : hr@bioacademy.gr Ο ΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΡΟΠΛΗΣ Αθήνα: 18/12/2012

Διαβάστε περισσότερα

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών με έδρα την Ελλάδα. Ο ειδικός επί... κεφαλής!

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών με έδρα την Ελλάδα. Ο ειδικός επί... κεφαλής! Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών με έδρα την Ελλάδα Ο ειδικός επί... κεφαλής! Η κλινική μαλλιών Bergmann Kord ιδρύθηκε το 1979 ως το πρώτο Επιστημονικό Κέντρο αντιμετώπισης της Τριχόπτωσης στην

Διαβάστε περισσότερα

Άγγελος Πάλλης Γ4 Γυμνασίου

Άγγελος Πάλλης Γ4 Γυμνασίου Άγγελος Πάλλης Γ4 Γυμνασίου Γυμνάσιο Κερατέας Ιανουάριος 2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1 ο : Τι είναι βλαστοκύτταρα; σελ. 3 Κεφάλαιο 2 ο : Είδη βλαστοκυττάρων σελ. 4 Κεφάλαιο 3 ο : Ύπαρξη βλαστοκυττάρων

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΔΩΡΕΑ ΖΩΗΣ»

«ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΔΩΡΕΑ ΖΩΗΣ» «ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΔΩΡΕΑ ΖΩΗΣ» Ερευνητική εργασία 2012-13 Από τις μαθήτριες του Β 1: Αλεξοπούλου Ειρήνη Αντωνάτου Ελευθερία Γκορέγια Στέλλα Γλάρου Αθανασία Ζαφειρίου Λία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Ιδέα της Δωρεάς

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα.

Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα. Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα. Μαρία Φωτουλάκη Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Βλαστοκύτταρα από τον πολφό των νεογιλών δοντιών και τους φρονιμίτες

Βλαστοκύτταρα από τον πολφό των νεογιλών δοντιών και τους φρονιμίτες Βλαστοκύτταρα από τον πολφό των νεογιλών δοντιών και τους φρονιμίτες Η συλλογή των βλαστοκυττάρων των δοντιών αποτελεί μια ευκαιρία για να φυλάξει κανείς για το μέλλον μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα με μοναδικές

Διαβάστε περισσότερα

Κρυογονία ΤΡΑΠΕΖΑ 1 ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Κρυογονία ΤΡΑΠΕΖΑ 1 ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗ - ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Κρυογονία ΤΡΑΠΕΖΑ 1 ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ το όνειρο μιας ζωής που μπορεί - να γίνει πραγματικότητα ΜΚ Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ Τμήμα Προσωπικού Ταχ. Δ/νση : Σωρανού του Εφεσίου 4, 115 27 Αθήνα Τηλέφωνο : 2106597617-619 - 620 E mail : atzamali@bioacademy.gr vmaridaki@bioacademy.gr Αθήνα: 30/10/2012 Αριθμ. Πρωτοκ.: 2172 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Παρουσίαση. 13 Ιουνίου 2013

Εταιρική Παρουσίαση. 13 Ιουνίου 2013 Εταιρική Παρουσίαση 13 Ιουνίου 2013 Κατά Κεφαλήν Δαπάνη Υγείας (μ.ο. ισοτιμίας US$) 3.500,00 3.000,00 2.500,00 2.373,38 3.232,51 2.864,20 2008 2.000,00 2009 1.500,00 2010 1.000,00 2011 500,00 - Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Οικογενειακή Τράπεζα Βλαστικών Κυττάρων του Ομφάλιου Λώρου

Οικογενειακή Τράπεζα Βλαστικών Κυττάρων του Ομφάλιου Λώρου Οικογενειακή Τράπεζα Βλαστικών Κυττάρων του Ομφάλιου Λώρου ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ; Τα βλαστικά κύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. Αγαπητοί συνάδελφοι, Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητοί συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και να παρακολουθήσετε το 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Αναγεννητικής Ιατρικής, με θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

24ωρο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού

24ωρο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΑ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Γιώργος Παπαβασιλείου Τηλ.: : 6945541410-2291037674 E-mail: info@mysecuritysystem.gr www.mysecuritysystem.gr 24ωρη ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

NEWS 05. Αυτόλογη χορήγηση βλαστοκυττάρων που φυλάσσονταν στη Biohellenika από την αιματολογική κλινική του πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ

NEWS 05. Αυτόλογη χορήγηση βλαστοκυττάρων που φυλάσσονταν στη Biohellenika από την αιματολογική κλινική του πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ NEWS 05 ÓåðôÝìâñéïò 2009 www.biohellenika.gr Αυτόλογη χορήγηση βλαστοκυττάρων που φυλάσσονταν στη Biohellenika από την αιματολογική κλινική του πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ Αυτόλογη μεταμόσχευση Η Βiohellenika

Διαβάστε περισσότερα

Προνόμια στην ασφάλεια υγείας, ειδικά για τα μέλη μας

Προνόμια στην ασφάλεια υγείας, ειδικά για τα μέλη μας ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1 9 7 6 Προνόμια στην ασφάλεια υγείας, ειδικά για τα μέλη μας www.interamerican.gr ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus. NEW LifeKit. Οικογενειακή Τράπεζα Αίματος και Ιστού Ομφάλιου Λώρου Umbilical Cord Blood and Tissue Family Bank

Cyprus. NEW LifeKit. Οικογενειακή Τράπεζα Αίματος και Ιστού Ομφάλιου Λώρου Umbilical Cord Blood and Tissue Family Bank Cyprus NEW LifeKit Οικογενειακή Τράπεζα Αίματος και Ιστού Ομφάλιου Λώρου Umbilical Cord Blood and Tissue Family Bank Η Πρώτη Τράπεζα που Ιδρύθηκε στην Ευρώπη για Φύλαξη Βλαστικών Κυττάρων Η Lifeline ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Δειγματοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών

Δειγματοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών Δειγματοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ: 2310892819

Διαβάστε περισσότερα

Βιοηθικά Διλήμματα που Προκύπτουν από Έρευνα με την Χρήση Βλαστικών Κυττάρων

Βιοηθικά Διλήμματα που Προκύπτουν από Έρευνα με την Χρήση Βλαστικών Κυττάρων Βιοηθικά Διλήμματα που Προκύπτουν από Έρευνα με την Χρήση Βλαστικών Κυττάρων Απόψεις Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ) 10 ο Συνέδριο Ιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου ΓΑΛΗΝΟΣ 18-19 Μαρτίου 2017 Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα

Ακούει την καρδιά σας!

Ακούει την καρδιά σας! Ακούει την καρδιά σας! Καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Όταν η καρδιά φέρνει τα πάνω κάτω Ένα οξύ καρδιολογικό πρόβλημα ή ένα χειρουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Είναι δυνατή η επιστημονική και ηθική νομιμοποίηση της ιδιωτικής αποθήκευσης ομφαλοπλακουντιακού αίματος;

Είναι δυνατή η επιστημονική και ηθική νομιμοποίηση της ιδιωτικής αποθήκευσης ομφαλοπλακουντιακού αίματος; Είναι δυνατή η επιστημονική και ηθική νομιμοποίηση της ιδιωτικής αποθήκευσης ομφαλοπλακουντιακού αίματος; Nicholas M. Fisk, Irene A. G. Roberts, Roger Markwald, Vladimir Mironov Πρωτότυπο άρθρο: Can routine

Διαβάστε περισσότερα

Αναζητώντας κατάλληλο Μόσχευμα: Τράπεζες Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος και Δότες Μυελού των Οστών

Αναζητώντας κατάλληλο Μόσχευμα: Τράπεζες Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος και Δότες Μυελού των Οστών Αναζητώντας κατάλληλο Μόσχευμα: Τράπεζες Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος και Δότες Μυελού των Οστών Δαμιανός Σωτηρόπουλος Αιματολόγος - Διευθυντής Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Αιματολογική κλινική και Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! Τα νέα δεδομένα στην υγεία Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών υγείας στην Ευρώπη (41%). Πάνω από 2 εκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα

Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς

Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς Στέλιος Γραφάκος Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Βλαστοκύτταρα:Η χρήση τους στη θεραπεία ασθενειών

Βλαστοκύτταρα:Η χρήση τους στη θεραπεία ασθενειών Βλαστοκύτταρα:Η χρήση τους στη θεραπεία ασθενειών Εργασία στο μάθημα της Βιολογίας Γυμνάσιο Κερατέας Δήμητρα Κοντού Νεφέλη Καλπάκα Γ2 Σχολικό έτος:2014-2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πρόοδος της τεχνολογίας είναι ραγδαία

Διαβάστε περισσότερα

Τα αποτελέσματά μας δεν αποτελούν ελεγχόμενη μελέτη ή κλινική δοκιμή, αλλά στοιχεία μητρώου των ασθενών μας.

Τα αποτελέσματά μας δεν αποτελούν ελεγχόμενη μελέτη ή κλινική δοκιμή, αλλά στοιχεία μητρώου των ασθενών μας. CUMMULATINE SUCCESS SCORE % ΙΣΧΙΟ CUMMULATINE SUCCESS RATE % YΛΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ 42 ΑΝΔΡΕΣ 16 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 26 ΗΛΙΚΙΑ 63.1 (42-92) ΥΨΟΣ 171 (162-191) Δ.Μ.Σ 36 (22-47) Το ποσοστό των ασθενών που αναφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία)

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από φυσιολογικά αίτια ή ατύχημα καταβάλλεται στους δικαιούχους το ποσό των: 10.000 (έως 40 ετών), 5.000 (41-50 ετών) και

Διαβάστε περισσότερα

Μεταμόσχευση Νεφρού. Το όργανο και η λειτουργία του :

Μεταμόσχευση Νεφρού. Το όργανο και η λειτουργία του : Μεταμόσχευση Νεφρού Το όργανο και η λειτουργία του : Το ουροποιητικό σύστημα του ανθρώπου αποτελείται από τους νεφρούς, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Σκοπός του συστήματος αυτού είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην Αιμοδοσία

ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην Αιμοδοσία ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ Νίκη Βγόντζα Διευθύντρια Αιμοδοσίας Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν.Ν. Ιωνίας Σημαίνει : ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην Αιμοδοσία μετάγγιση σωστού και ασφαλούς αίματος στο σωστό ασθενή τη κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι Είμαστε Από το 1976

Ποιοι Είμαστε Από το 1976 Παναγία Ελεούσα Ποιοι Είμαστε Από το 1976 Η Παναγία η Ελεούσα ξεκίνησε να λειτουργεί σαν στέγη ηλικιωμένων από το 1976. Δημιουργήθηκε από την κυρία Μαρούλλα Γρηγοριάδου για να καλύψει ένα ποιοτικό κενό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος και η σημασία των μοριακών τεχνικών στον έλεγχο των. μικροβιολογικών παραμέτρων σε περιβαλλοντικά δείγματα για την προστασία

Ο ρόλος και η σημασία των μοριακών τεχνικών στον έλεγχο των. μικροβιολογικών παραμέτρων σε περιβαλλοντικά δείγματα για την προστασία Ο ρόλος και η σημασία των μοριακών τεχνικών στον έλεγχο των μικροβιολογικών παραμέτρων σε περιβαλλοντικά δείγματα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας Α. Βανταράκης Εργαστήριο Υγιεινής, Ιατρική Σχολή,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ 1 ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Έκδοση του IΔPYMAΤΟΣ EΛΛHNIKHΣ AIMATOΛOΓIKHΣ

Διαβάστε περισσότερα

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! H INTERAMERICAN, το 2013, κατέβαλε 58,1 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις ατομικών ασφαλίσεων υγείας, σε 193.500 περιπτώσεις Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ Καθώς η επιστημονική γνώση και κατανόηση αναπτύσσονται, ο μελλοντικός σχεδιασμός βιοτεχνολογικών προϊόντων περιορίζεται μόνο από τη φαντασία μας Βιοτεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Kλινικές Mελέτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1Τι είναι οι κλινικές μελέτες είναι σημαντικές; > Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε και άλλη γιατί πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

Προνόμια στην ασφάλεια υγείας, ειδικά για τα μέλη μας

Προνόμια στην ασφάλεια υγείας, ειδικά για τα μέλη μας Προνόμια στην ασφάλεια υγείας, ειδικά για τα μέλη μας www.interamerican.gr Ο Προμηθευτικός & Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Αστυνομικών Αττικής εξασφαλίζει ασφαλιστικά προνόμια, ειδικά για τα μέλη του! Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΓΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Mεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων : Αναζήτηση συμβατού δότη.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΓΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Mεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων : Αναζήτηση συμβατού δότη. ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΓΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Mεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων : Αναζήτηση συμβατού δότη Dr Αλίκη Ινιωτάκη Συντονίστρια Διευθύντρια 17/4/2018 Η έκβαση της μεταμόσχευσης

Διαβάστε περισσότερα

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! H INTERAMERICAN, το 2013, κατέβαλε 58,1 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις ατομικών ασφαλίσεων υγείας, σε 193.500 περιπτώσεις Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

Το Συνεταιριστικό Μοντέλο και ο ρόλος των Εργαστηριακών Ιατρών στο Σύστημα Υγείας

Το Συνεταιριστικό Μοντέλο και ο ρόλος των Εργαστηριακών Ιατρών στο Σύστημα Υγείας Το Συνεταιριστικό Μοντέλο και ο ρόλος των Εργαστηριακών Ιατρών στο Σύστημα Υγείας Δρ. Μακρίδης Παναγιώτης Ιατρός Βιοπαθολόγος, Πρόεδρος ΔΣ Medisyn Αθήνα 5 Οκτωβρίου 2017 Το Συνεταιριστικό Μοντέλο Εργαστηριακών

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως έχω Σκληρόδερµα;

Μήπως έχω Σκληρόδερµα; Μήπως έχω Σκληρόδερµα; Για να πληροφορηθώ µýëïò ôçò Σπάνιος ναι... Μόνος όχι Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ) είναι ο μόνος φορέας, μη κερδοσκοπικό σωματείο, συλλόγων ασθενών σπανίων παθήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ: 1. ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ/ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ 2. ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΚΟΥ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ: 1. ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ/ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ 2. ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΚΟΥ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ: 1. ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ/ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ 2. ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΚΟΥ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία ενθαρρύνει έμπρακτα τη δωρεά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΚΗΛΗ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΣΧΕΟΥ - ΥΔΡΟΚΗΛΗ - ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ - ΣΥΣΤΡΟΦΗ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ - ΚΥΣΤΗ ΕΠΙΔΙΔΥΜΙΔΑΣ - ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΥΣΤΗ - ΚΥΣΤΕΣ ΟΣΧΕΟΥ

ΥΔΡΟΚΗΛΗ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΣΧΕΟΥ - ΥΔΡΟΚΗΛΗ - ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ - ΣΥΣΤΡΟΦΗ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ - ΚΥΣΤΗ ΕΠΙΔΙΔΥΜΙΔΑΣ - ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΥΣΤΗ - ΚΥΣΤΕΣ ΟΣΧΕΟΥ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΣΧΕΟΥ - ΥΔΡΟΚΗΛΗ - ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ - ΣΥΣΤΡΟΦΗ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ - ΚΥΣΤΗ ΕΠΙΔΙΔΥΜΙΔΑΣ - ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΥΣΤΗ - ΚΥΣΤΕΣ ΟΣΧΕΟΥ ΥΔΡΟΚΗΛΗ Είναι η συλλογή υγρού μεταξύ των πετάλων του ιδίως ελυτροειδούς χιτώνα

Διαβάστε περισσότερα

SYNLAB CYPRUS LTD. Μέλος του Νο.1 Ομίλου Εργαστηρίων της Ευρώπης

SYNLAB CYPRUS LTD. Μέλος του Νο.1 Ομίλου Εργαστηρίων της Ευρώπης SYNLAB CYPRUS LTD Μέλος του Νο.1 Ομίλου Εργαστηρίων της Ευρώπης EUROPE'S NUMBER ONE Ποιοί είμαστε στην Ευρώπη: Ιστορική αναδρομή Η synlab ιδρύθηκε από ένα μικρό σύνδεσμο εργαστηριακών γιατρών στο Augsburg

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! H INTERAMERICAN, το 2016, κατέβαλε 57,9 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις ατομικών ασφαλίσεων υγείας, σε 212.927 περιπτώσεις Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ Κωδικός Αριθ.: ΟΕ.002 Έκδοση : 1 Ημερ/νία Ισχύος: 15/12/12 Σελίδα: 1 / 5 Το είδος δείγματος και οι συνθήκες διατήρησής του περιγράφονται στον κατάλογο εξετάσεων. Αιμολυμένα, λιπαιμικά και ικτερικά δείγματα

Διαβάστε περισσότερα

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας!

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Medical Safety Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! - Έχετε φανταστεί ένα ολόκληρο μηχανισμό προηγμένων υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σχεδιασμένο από εσάς και προσαρμοσμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ: 2310892819 e-mail: hmesogiaki@ippokratio.gr

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας Μονάδων Εφαρμογής Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων»

Θέμα: «Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας Μονάδων Εφαρμογής Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ\ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙKΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΤΕΧΝΙKΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙKΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το ζητούμενο είδος θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές, που θα πρέπει να αποδεικνύονται

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στη διάθεσή σας!

Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στη διάθεσή σας! Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Υγείας Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στη διάθεσή σας! Νοσοκομειακή Περίθαλψη Το πρόγραμμα σας εξασφαλίζει πλήρη Νοσοκομειακή Περίθαλψη σε περίπτωση Ατυχήματος ή Ασθένειας καλύπτοντας

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα: Εκπαίδευσης. Χώρα: Ελλάδα

Τμήμα: Εκπαίδευσης. Χώρα: Ελλάδα Τμήμα: Εκπαίδευσης Χώρα: Ελλάδα Γιατί το Medical Easy είναι Μοναδικό! Εξαιρετικά Ανταγωνιστικό Ασφάλιστρο. Αναδεικνύει τον ρόλο του Συνεργάτη ως Συμβούλου και όχι ως χειριστή διαδικασιών: Χωρίς ανάμειξή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ 8 η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΗΓΕΣ: ΕΟΜ,CDC.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ 8 η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΗΓΕΣ: ΕΟΜ,CDC. ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ 8 η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΗΓΕΣ: ΕΟΜ,CDC.PUBMED ΕΟΜ Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) ιδρύθηκε το 1999 ως

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας. Βιοπαθολογικό Εργαστήριο

Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας. Βιοπαθολογικό Εργαστήριο Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας Ιανουάριος 2013 Περιεχόμενα Υπόμνημα - Επεξηγήσεις... 3 Κεφάλαιο 1: Διαχείριση Προσωπικού... 4 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση Εξοπλισμού/ Εγκαταστάσεων... 5 Κεφάλαιο 3: Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι αποθήκευσης µονάδων οµφαλοπλακουντιακού αίµατος σε:

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι αποθήκευσης µονάδων οµφαλοπλακουντιακού αίµατος σε: Στείλτε το κείµενο αυτό σε όσους περισσότερους µπορείτε. Συµβάλετε στη σωστή ενηµέρωση του κόσµου. ΕΟΜ Μυελός των Οστών ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑ ΩΝ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης Εβδομάδες 40 η /2011-44 η /2011 21 Νοεμβρίου 2011 Η επιτήρηση της γρίπης για την περίοδο 2011-2012 σε Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ Κάθε χρόνο περίπου 200.000 νέοι ασθενείς διαγιγνώσκονται με Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής. Είναι γνωστό επίσης, ότι η ρήξη του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής οδηγεί σε ποσοστό τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 1 ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 1 ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 1 ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΜΑ 1 ο Α. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής 1. γ 2. α 3. β 4. δ 5. δ Β. Ερωτήσεις σωστού - λάθους 1. Σωστό 2. Λάθος 3. Λάθος 4. Λάθος 5. Σωστό ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ;

ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ; NEWS 07 Éïýëéïò 2011 www.biohellenika.gr ΘΑ ΧΑΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ; ΝΑΙ ΟΧΙ Οικογενειακή ή δημόσια φύλαξη βλαστοκυττάρων; Πως εξασφαλίζω το παιδί μου; Στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι

Διαβάστε περισσότερα

Ισοθερμική Τσάντα. έντυπο ενημέρωσης δεν επιστρέφεται

Ισοθερμική Τσάντα. έντυπο ενημέρωσης δεν επιστρέφεται Πληροφορίες CBB I 006.002.003/1. Η Παρουσίαση απευθύνεται Αποκλειστικά στους Εγκεκριμένους Επαγγελματίες Υγείας. (Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συλλογή παρακαλώ επικοινωνήστε στο 210697697 Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης έργου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης έργου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μ.Προμηθειών Ε.Ε. Α.Π.Θ. Καραστογιάννης Δημοσθένης 2310-994082 2310-200392 Procur@rc.auth.gr 84954 Θεσσαλονίκη, 18 /01/2013 Αρ.Πρωτ.:5181/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η αιµοδοσία µπροστά σε νέες προκλήσεις. Κ. Σταµούλης Αιµατολόγος Επιστηµονικός Δ/ντης Ε.ΚΕ.Α

Η αιµοδοσία µπροστά σε νέες προκλήσεις. Κ. Σταµούλης Αιµατολόγος Επιστηµονικός Δ/ντης Ε.ΚΕ.Α Η αιµοδοσία µπροστά σε νέες προκλήσεις Κ. Σταµούλης Αιµατολόγος Επιστηµονικός Δ/ντης Ε.ΚΕ.Α SECTION ONE Το παλαιό µοντέλο λειτουργίας 1667 1800 από τον Denis στον Blundell J.B. Denis πρώτη µετάγγιση ζώο

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου. 1η Νοεμβρίου Πανελλήνια Ημέρα ωρεάς Οργάνων

Συνέντευξη Τύπου. 1η Νοεμβρίου Πανελλήνια Ημέρα ωρεάς Οργάνων Συνέντευξη Τύπου 1η Νοεμβρίου Πανελλήνια Ημέρα ωρεάς Οργάνων 10 χρόνια λειτουργίας Ε.Ο.Μ. Θεσμικοί και Κοινωνικοί παράγοντες που συμμετέχουν και καθορίζουν τη μεταμοσχευτική πορεία μιας χώρας ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ. Λειτουργία των νεφρών. Συμπτώματα της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ. Λειτουργία των νεφρών. Συμπτώματα της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι η προοδευτική, μη αναστρέψιμη μείωση της νεφρικής λειτουργίας, η οποία προκαλείται από βλάβη του νεφρού ποικίλης αιτιολογίας. Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεά οργάνων σώματος για ερευνητικούς σκοπούς - Η σύσταση και λειτουργία της ΠΑ.ΒΙ.Ν.Ν.

Δωρεά οργάνων σώματος για ερευνητικούς σκοπούς - Η σύσταση και λειτουργία της ΠΑ.ΒΙ.Ν.Ν. Δωρεά οργάνων σώματος για ερευνητικούς σκοπούς - Η σύσταση και λειτουργία της ΠΑ.ΒΙ.Ν.Ν. Εισηγητές: Ανεστάκης Δοξάκης Ιατρός-Παθολογοανατόμος, Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Πρόεδρος ΠΑ.ΒΙ.Ν.Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ Ονοματεπώνυμο Ασφαλιζόμενου: ΠΕΛΑΤΙΔΟΥdΑΓΑΠΗΤΗ Ονοματεπώνυμο Αντισυμβαλλομένου: ΠΕΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣdΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Ασφαλιστικό Γραφείο: Ονοματεπώνυμο Συνεργάτη: Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

Διαβάστε περισσότερα

9: Στρογγυλό Τραπέζι Βλαστοκύτταρα και Αναγεννητική Ιατρική Προεδρείο: Κουζή Κοκκώνα, Θεοδωρίδης Θεόδωρος

9: Στρογγυλό Τραπέζι Βλαστοκύτταρα και Αναγεννητική Ιατρική Προεδρείο: Κουζή Κοκκώνα, Θεοδωρίδης Θεόδωρος 1 ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Αναγεννητικής Ιατρικής 21-22 Ιουνίου 2019, ΚΕΔΕΑ, Θεσσαλονίκη «Νεότερα δεδομένα στη βιολογία και τις εφαρμογές των βλαστοκυττάρων» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 8:30-9:00

Διαβάστε περισσότερα

BIOHELLENIKA NEWSLETTER Σεύχοσ Οκτώβριοσ 2014 Ο ΡΟΛΟ ΣΨΝ ΒΛΑΣΟΚΤΣΣΑΡΨΝ ΣΗΝ ΕΠΟΤΛΨΗ ΣΨΝ ΔΙΑΒΗΣΙΚΨΝ ΕΛΚΨΝ

BIOHELLENIKA NEWSLETTER Σεύχοσ Οκτώβριοσ 2014 Ο ΡΟΛΟ ΣΨΝ ΒΛΑΣΟΚΤΣΣΑΡΨΝ ΣΗΝ ΕΠΟΤΛΨΗ ΣΨΝ ΔΙΑΒΗΣΙΚΨΝ ΕΛΚΨΝ BIOHELLENIKA NEWSLETTER Σεύχοσ Οκτώβριοσ 2014 Biohellenika News WWW.BIOHELLENIKA.GR ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ Τελευταία Νέα ΑΤΣΙΜΟ: ΟΙ ΝΕΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕ & Η ΔΤΝΑΜΗ ΣΨΝ ΒΛΑΣΟΚΤΣΣΑΡΨΝ Ο αυτισμός είναι μια αινιγματική

Διαβάστε περισσότερα

υγεία Σε πορεία ανάπτυξης νέων φαρμάκων

υγεία Σε πορεία ανάπτυξης νέων φαρμάκων Σελίδα: 1,18 (1 από 5) υγεία Σε πορεία ανάπτυξης νέων φαρμάκων Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης Innovative Medicines Initiative (IMI) αποτελεί μια ευρωπαϊκή σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,

Διαβάστε περισσότερα

Το δέρµα σου επιδιορθώνεται; Platelets Rich Plasma Method Cream

Το δέρµα σου επιδιορθώνεται; Platelets Rich Plasma Method Cream Το δέρµα σου επιδιορθώνεται; Platelets Rich Plasma Method Cream Ετερόλογη ή αυτόλογη; H δική µας δύναµη Μια από τις τελευταίες ανακαλύψεις της αναγεννητικής ιατρικής, είναι η ικανότητα των κυττάρων να

Διαβάστε περισσότερα

Προγεννητικός Μοριακός Καρυότυπος. Η τεχνολογία αιχμής στη διάθεσή σας για πιο υγιή μωρά

Προγεννητικός Μοριακός Καρυότυπος. Η τεχνολογία αιχμής στη διάθεσή σας για πιο υγιή μωρά Προγεννητικός Μοριακός Καρυότυπος Η τεχνολογία αιχμής στη διάθεσή σας για πιο υγιή μωρά Η νέα εποχή στον Προγεννητικό Έλεγχο: Μοριακός Καρυότυπος - array CGH - Συγκριτικός γενωμικός υβριδισμός με μικροσυστοιχίες

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ασφαλίσεις Υγείας και Περίθαλψης του Ομίλου μας. Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας

Οι Ασφαλίσεις Υγείας και Περίθαλψης του Ομίλου μας. Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας Οι Ασφαλίσεις Υγείας και Περίθαλψης του Ομίλου μας Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας Οι Ασφαλίσεις Υγείας και Περίθαλψης του Ομίλου μας MEDISYSTEM MEDIHOSPITAL Freedom Ιατρικές επισκέψεις

Διαβάστε περισσότερα

Νεογνολογικό Τμήμα. Μέλη ΔΕΠ. Καθηγήτρια Α. Μαλαμίτση - Πούχνερ. Επ. Καθηγήτρια Ν. Ιακωβίδου. Επ. Καθηγήτρια Θ. Μπούτσικου. Λέκτωρ Ζ.

Νεογνολογικό Τμήμα. Μέλη ΔΕΠ. Καθηγήτρια Α. Μαλαμίτση - Πούχνερ. Επ. Καθηγήτρια Ν. Ιακωβίδου. Επ. Καθηγήτρια Θ. Μπούτσικου. Λέκτωρ Ζ. Νεογνολογικό Τμήμα Μέλη ΔΕΠ Καθηγήτρια Α. Μαλαμίτση - Πούχνερ Επ. Καθηγήτρια Ν. Ιακωβίδου Επ. Καθηγήτρια Θ. Μπούτσικου Λέκτωρ Ζ. Ηλιοδρομίτη Προϊσταμένη Μαία Σ. Παλιάτσιου upadate swfobject.embedswf('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ο...2 I. Εφαρµογές της βιοτεχνολογίας στην ιατρική...2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...7 ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΕΞΗ...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ο...2 I. Εφαρµογές της βιοτεχνολογίας στην ιατρική...2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...7 ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΕΞΗ... ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ο...2 I. Εφαρµογές της βιοτεχνολογίας στην ιατρική...2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...7 ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΕΞΗ...10 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ο I. Εφαρµογές της βιοτεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΛΑΣΜΑΤΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ CPV:

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΛΑΣΜΑΤΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ CPV: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΛΑΣΜΑΤΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ CPV:33190000-8 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.7797/13-05-2016 Τύπος Ι-ΗΣ ( Μονής φλεβοκέντησης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ αιμοδοσία, κατάθεση ψυχής, αντίκρισμα ζωής

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ αιμοδοσία, κατάθεση ψυχής, αντίκρισμα ζωής Αιμοδοσίες ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ αιμοδοσία, κατάθεση ψυχής, αντίκρισμα ζωής Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Τόσο απλά! Με μια Μπατονέτα!

Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Τόσο απλά! Με μια Μπατονέτα! Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Τόσο απλά! Με μια Μπατονέτα! Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με στόχο την Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση και Εγγραφή Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο

Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ποιότητας Μονάδων ΕΠΥΥ από επισκέπτες Σελίδα 1 ΕΠΥΥ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΛΓΙ ΙΚΑΝΠΙΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - Παρακαλούμε απαντήστε στις ερωτήσεις 1 Πόσες ημέρες περιμένατε για ραντεβού;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 Ώρες Συνεδρίου: 13:00 20:00

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 Ώρες Συνεδρίου: 13:00 20:00 Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 Ώρες Συνεδρίου: 13:00 20:00 13:00-15:00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ 15:00-15:30 Χαιρετισμοί Προέδρου ΔΣ Συνδέσμου Υγειονομικών Χαιρετισμοί Επίσημων Προσκεκλημένων Χαιρετισμοί Εκπροσώπων Επιστημονικών

Διαβάστε περισσότερα

ειγµατοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS)

ειγµατοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) 12 ειγµατοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) Μεταφρασµένο από την Κατερίνα Πουγούνια και την Μαρία Τζέτη. Ιανουάριος 2009 Τροποποιήθηκε από φυλλάδια που εκδόθηκαν από τα νοσοκοµεία Guy s και St Thomas στο Λονδίνο,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 12 Μαρτίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 12 Μαρτίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 15 11528 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 2107298586 FAX: 2107237705 e-mail: nefreter@otenet.gr HELLENIC SOCIETY OF NEPHROLOGY 15 MEANDROU STR. ATHENS, 11528 GREECE TEL.: (+3021) 07298586

Διαβάστε περισσότερα

[1] ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

[1] ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΦΕΚ 1005/Β ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα, 09/03/2017 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Αριθ. Πρωτ: Α3γ/οικ. 18092 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Τίτλος Μελέτης: Ιδιοπαθής φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και προκαρκινικές αλλοιώσεις /καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά αυτό

Διαβάστε περισσότερα

προτάσεις Posted by ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ - 03 Apr :02

προτάσεις Posted by ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ - 03 Apr :02 προτάσεις Posted by ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ - 03 Apr 2017 19:02 03/04/2017 Προς Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας Γραφείο Προμηθειών Θέμα : Διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών αντιδραστηρίων αιματολογικού Στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα