INVESTMENT SOLUTIONS. Επενδύστε στη γνώση και την αξιοπιστία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "INVESTMENT SOLUTIONS. Επενδύστε στη γνώση και την αξιοπιστία"

Transcript

1 INVESTMENT SOLUTIONS Επενδύστε στη γνώση και την αξιοπιστία

2 Η Τράπεζα Πειραιώς σταθερά όλο και πιο κοντά σας Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

3 Τράπεζα Πειραιώς Η Τράπεζα Πειραιώς ιδρύθηκε το 1916, ιδιωτικοποιήθηκε το 1991 και εξελίχθηκε ταχύτατα, με αποκορύφωμα τη διετία , κατά την οποία απέκτησε ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, μετά την ένταξη έξι τραπεζών στον Όμιλο. Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο από πλευράς ιδίων κεφαλαίων όσο και από πλευράς δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier I. Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς πρωταγωνίστησε στην αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και συνέβαλε καθοριστικά στην ευστάθεια και θωράκισή του. Με παρουσία σε 10 χώρες και με περίπου 22 χιλιάδες εργαζομένους, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε περίπου 7 εκατομμύρια πελάτες. Με συνεχείς επενδύσεις στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και σε προϊόντα αιχμής, η Τράπεζα Πειραιώς και οι άνθρωποί της έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και την κάλυψη των αναγκών τους. Προτεραιότητα όλων μας στην Τράπεζα Πειραιώς είναι να κατανοούμε τους πελάτες μας και να τους παρέχουμε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και κατανοώντας τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και προτεραιότητες των πελατών μας, δημιουργήσαμε το Personal Banking, έτσι ώστε να αναδεικνύουμε πίσω από κάθε πρόκληση και μία ευκαιρία. Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

4 Είμαστε δίπλα σας με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία

5 Personal Banking Στο Personal Banking της Τράπεζας Πειραιώς, θέλουμε να νιώθετε ξεχωριστοί. Γι αυτό ακριβώς, βρισκόμαστε κοντά σας για να σας παρέχουμε κάθε στιγμή, τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τις δικές σας τραπεζικές ανάγκες. Με προσωπική, άμεση εξυπηρέτηση, υψηλή εξειδίκευση και μια ευρεία γκάμα ειδικών προϊόντων και υπηρεσιών, είμαστε σήμερα σε θέση να απαντάμε σε κάθε σας πρόκληση. Επιλέγοντας το Personal Banking της Τράπεζας Πειραιώς, απολαμβάνετε έναν κόσμο διακεκριμένης εξυπηρέτησης και μια σειρά αποκλειστικών προνομίων, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και τη σιγουριά ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις εξειδικευμένες σας ανάγκες. Επιπλέον, σας παρέχουμε πάνω απ όλα τον Προσωπικό σας Συνεργάτη, έναν αξιόπιστο σύμβουλο που θα είναι κοντά σας σε κάθε βήμα και θα σας βοηθήσει στην εκπλήρωση των μελλοντικών σας στόχων. Το Personal Banking προσφέρεται σε εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

6 Καθορίζοντας τους στόχους σας, είστε ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωσή τους

7 Σχεδιάστε το αύριο από σήμερα Σε μια εποχή μειωμένων προσδοκιών για κοινωνικές παροχές και πρόνοια, ο οικογενειακός χρηματοοικονομικός σχεδιασμός αποτελεί πια ανάγκη. Βασική παράμετρος για την υλοποίησή του είναι η αποταμίευση. Ποιοι είναι οι πρωταρχικοί λόγοι που αποταμιεύετε; Για να εξασφαλίσω το βιοτικό μου επίπεδο όταν συνταξιοδοτηθώ. Για να εξασφαλίσω το οικονομικό μέλλον των παιδιών μου (σπουδές, επαγγελματική αποκατάσταση). Για να καλύψω πιθανές έκτακτες ανάγκες. Για να εξασφαλίσω μελλοντικούς πόρους σε μένα και την οικογένειά μου και να τους παρέχω την άνεση και την ασφάλεια που επιθυμώ. Για να υλοποιήσω κάποια σχέδια που έχω για το μέλλον. Για να έχω τη δυνατότητα να αξιοποιήσω επενδυτικές και άλλες ευκαιρίες που θα προκύψουν. Γιατί με αυτό τον τρόπο νιώθω ότι δημιουργώ και θέλω να απολαύσω τα αποτελέσματα των προσπαθειών μου. Γιατί αισθάνομαι πολύ καλά όταν σκέφτομαι ότι με αυτό τον τρόπο κάνω κάτι σημαντικό για την οικογένειά μου. Γνωρίζοντας τις ανάγκες σας, θέτετε στόχους και καθορίζετε το κεφάλαιο που θα χρειαστεί για να τους πετύχετε. Όσο πιο σαφείς είναι οι στόχοι, τόσο πιο κατάλληλες επενδυτικές αποφάσεις θα πάρετε για την επίτευξή τους.

8 Σχεδιάστε το μέλλον επιλέγοντας την επένδυση που σας ταιριάζει

9 Σχεδιάζοντας το μέλλον Προτού ξεκινήσετε τον οικονομικό σας προγραμματισμό, είναι σημαντικό να καθορίσετε τους ατομικούς σας στόχους και προσδοκίες. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το επιθυμητό σας χρονοδιάγραμμα, τα κεφάλαια που μπορείτε να διαθέσετε και την ανοχή σας στον κίνδυνο. Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός ανθρώπου 45 ετών που αποφασίζει να τοποθετήσει ένα κεφάλαιο σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων με μέση ετήσια απόδοση 3%, 5% ή 8% για ένα διάστημα 20 ετών % % % Γιατί μια μικρή διαφορά στις αποδόσεις επιφέρει τόσο σημαντικές διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα μετά από ένα διάστημα; Η αιτία είναι ο ανατοκισμός του κεφαλαίου, καθώς οι αποδόσεις σας προστίθενται στο αρχικό κεφάλαιο και αποδίδουν και αυτές με τη σειρά τους. Όσο περισσότερο χρόνο επενδύσετε, τόσο περισσότερο επωφελείστε από τον ανατοκισμό. Μια σημαντική παράμετρος στις αποφάσεις σας θα πρέπει όμως να είναι και ο κίνδυνος τον οποίο προτίθεστε να αναλάβετε. Δε θα πρέπει να ξεχνάτε πως οι επενδύσεις με τις μεγαλύτερες αποδόσεις, συνήθως έχουν και τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις. Αντίθετα, μικρές είναι οι αποδόσεις για τις επενδύσεις χαμηλού κινδύνου. Απόδοση Μικρός Κίνδυνος Χαµηλή Απόδοση Οµόλογα Κίνδυνος Μετοχές Υψηλός Κίνδυνος Υψηλή Απόδοση Η αντίστροφη σχέση κινδύνου και απόδοσης είναι η ισορροπία που ένας επενδυτής πρέπει να έχει κατά νου πριν επιλέξει τύπο επένδυσης. Θυμηθείτε πως τα χαμηλά επίπεδα αβεβαιότητας σχετίζονται με χαμηλές δυνητικά αποδόσεις, ενώ το αντίστροφο συνήθως συμβαίνει με τα υψηλότερα επίπεδα αβεβαιότητας.

10 Στην Τράπεζα Πειραιώς βρισκόμαστε δίπλα σας με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία

11 Βασικές αρχές επένδυσης Επενδύστε χρήματα που δεν θα χρειαστείτε για να καλύψετε άμεσες ανάγκες. Επενδύστε σταδιακά. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνετε τις πιθανότητες να πετύχετε καλές τιμές αγοράς. Η απόδοση μιας επένδυσης είναι ανάλογη με τον κίνδυνο που διατίθεστε να αναλάβετε. Ο συνδυασμός υψηλού ρίσκου με μακροχρόνιο ορίζοντα επένδυσης σας δίνει τη δυνατότητα υψηλότερων αποδόσεων. Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή αγοράς και πώλησης. Θέστε τους στόχους σας, αγοράστε σταδιακά και ρευστοποιήστε όταν επιτύχετε τον αρχικό σας στόχο. Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε μία και μόνο επένδυση. Η διασπορά σας μειώνει τον κίνδυνο και σας αυξάνει τις πιθανότητες για καλύτερες αποδόσεις. Κρατήστε ένα μέρος των χρημάτων σας διαθέσιμο. Έτσι θα μπορέσετε να καλύψετε πιθανές έκτακτες ανάγκες, χωρίς να ρευστοποιήσετε τις επενδύσεις σας και να αλλάξετε το χρηματοοικονομικό σας πλάνο. Ακόμη, θα έχετε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε τυχόν επενδυτικές ευκαιρίες. Επιλέξτε το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων με βάση τον κίνδυνο που είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε και τον χρονικό ορίζοντα, και φροντίστε με τακτικές αναδιαρθρώσεις να διατηρείτε την αρχική κατανομή ώστε να μην παρεκκλίνετε από το επενδυτικό σας προφίλ. Διαλέξτε τον καλύτερο επαγγελματία που θα σας προσφέρει τις γνώσεις, την εμπειρία, την πληροφόρηση και λύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες και στόχους.

12 Μαζί θα διαφυλάξουμε τη μελλοντική αξία των κεφαλαίων σας

13 Είστε έτοιμοι για το αύριο; Έχετε σκεφτεί πόσα χρήµατα θα χρειαστείτε για να καλύψετε τις µελλοντικές σας ανάγκες; Έχετε καταρτίσει κάποιο οικονοµικό πλάνο, που µε βάση τις ανάγκες σας θα θέτει συγκεκριµένους στόχους; Νιώθετε ότι το χρονοδιάγραµµα του οικονοµικού σας πλάνου συµβαδίζει µε τους στόχους σας; Ο υφιστάµενος σχεδιασµός σας θα µπορέσει να σας εξασφαλίσει ως προς την έκθεσή σας σε έκτακτες µελλοντικές ανάγκες; Αξιολογείτε τακτικά την πορεία των τοποθετήσεών σας σε σχέση µε τους οικονοµικούς σας στόχους; Είστε ικανοποιηµένοι από τις αποδόσεις των τοποθετήσεών σας; Έχετε αµφιβολίες για τις επιλογές που έχετε κάνει ως προς την τοποθέτηση των χρηµάτων σας; Νιώθετε ότι έχετε εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ευηµερία της οικογένειάς σας; Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικές, τότε είναι ώρα να επαναπροσδιορίσετε το οικονομικό σας πλάνο. Η τοποθέτηση των χρημάτων σας, οι επενδύσεις σας, δεν είναι μια διαδικασία απρόσωπη και στατική. Σε αυτό είμαστε δίπλα σας με επίκαιρες λύσεις, για να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές σας ανάγκες και τους στόχους σας. Μαζί θα κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές που θα σας επιτρέψουν να απολαμβάνετε το ίδιο βιοτικό επίπεδο και στο μέλλον, θωρακίζοντας την αξία των κεφαλαίων σας.

14 Γνωρίστε τις επενδυτικές επιλογές που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για εσάς

15 Personal Banking Investment Solutions Δημιουργήσαμε μια λύση που σας ταιριάζει! Οι επιλογές Personal Banking Investment Solutions δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για εσάς τους πελάτες του Personal Banking της Τράπεζας Πειραιώς και σας παρέχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που προσφέρουν τόσο η ελληνική, όσο και οι παγκόσμιες αγορές. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τους μελλοντικούς σας στόχους, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να τοποθετήσετε τα κεφάλαιά σας στις μετοχικές ή και ομολογιακές αγορές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των κατανομών Αμοιβαίων Κεφαλαίων Piraeus Multi Selections Global ή Greece. Με χαμηλό αρχικό κεφάλαιο επένδυσης για τις κατανομές Αμοιβαίων Κεφαλαίων Piraeus Multi Selections Global ή Greece (ελάχιστο κεφάλαιο επένδυσης ) και δυνατότητα να προσθέσετε όσα χρήματα εσείς επιθυμείτε μελλοντικά (ελάχιστο κεφάλαιο 1.000), επωφελείστε από τη σημαντική διασπορά των κεφαλαίων σας, την εμπειρία των διαχειριστών και την ευελιξία στην κατανομή των κεφαλαίων. Παράλληλα, η ρευστότητα που παρέχουν τα Αμοιβαία Κεφάλαια ως μορφή επένδυσης, σας επιτρέπει να ανακτάτε μέρος ή και το σύνολο του κεφαλαίου σας, όποτε εσείς το επιθυμείτε. Επενδύστε στην παγκόσμια ή την ελληνική αγορά Οι επιλογές Personal Banking Investment Solutions στοχεύουν σε υψηλότερο εισόδημα μέσα από μακροπρόθεσμες επενδύσεις και παρέχουν πρόσβαση στις σημαντικότερες παγκόσμιες Κεφαλαιαγορές ή στην ελληνική. Πρόκειται για επιλογές Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, τα οποία επενδύουν: σε διεθνείς αγορές, με τοποθετήσεις σε επιλεγμένα Αμοιβαία Κεφάλαια συνεργαζόμενων Διεθνών Οίκων Διαχείρισης (πρόκειται για τα Funds of Funds* της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ), ή στην ελληνική αγορά, σε ελληνικά αξιόγραφα. * Αμοιβαία Κεφάλαια που επενδύουν σε άλλα Αμοιβαία Κεφάλαια. Η επιλογή είναι δική σας Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη περιγραφή των κατανομών Αμοιβαίων Κεφαλαίων Piraeus Multi Selections Global ή Greece. Για να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς λύση, αρκεί να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα καθορίζοντας τις προτιμήσεις σας: α) ως προς την κατηγορία επένδυσης που επιθυμείτε, β) τη γεωγραφική ζώνη (Ελλάδα ή παγκόσμια) και γ) το χρόνο επένδυσης που διαθέτετε. Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

16 Piraeus Multi Selection Global Οι επιλογές Piraeus Multi Selection Global 1, 2 και 3 δίνουν πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά με διαφορετικές κατανομές στις επιμέρους κατηγορίες επένδυσης (μετοχές, ομόλογα) αντίστοιχα. Συνεπώς, επιτυγχάνεται τόσο γεωγραφική διασπορά, εφόσον οι υποκείμενες επενδύσεις αφορούν διάφορες γεωγραφικές περιοχές ή/και χώρες σε όλο τον κόσμο, όσο και διασπορά κινδύνου μέσω της κατανομής στις διάφορες κατηγορίες επένδυσης (ομόλογα, μετοχές). Η κατανομή των Α/Κ του Piraeus Multi Selection Global 1 στοχεύει στην επίτευξη εισοδήματος και κεφαλαιακών κερδών σε συνδυασμό με την ανάληψη του ανάλογου κινδύνου, περιλαμβάνοντας Ομολογιακά, Μικτά και Μετοχικά Α/Κ που επενδύουν στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή επενδύεται σε ομολογιακά Α/Κ με συνέπεια η συνολική απόδοση του επενδυτή να συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με τις αποδόσεις που παρουσιάζει η αγορά ομολόγων. Αναλυτικά η κατανομή του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή έχει ως εξής: Piraeus Multi Selection Global 1 Πειραιώς FoF Oµολογιακό 65% Πειραιώς FoF Μικτό 15% Πειραιώς FoF Μετοχικό 10% Πειραιώς FoF Total Return 10% Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

17 Η κατανομή των Α/Κ του Piraeus Multi Selection Global 2 στοχεύει στην επίτευξη των υψηλότερων δυνατών αποδόσεων σε συνδυασμό με την ανάληψη του ανάλογου κινδύνου περιλαμβάνοντας Ομολογιακά, Μικτά και Μετοχικά Α/Κ που επενδύουν στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Το κεφάλαιο του υποψήφιου επενδυτή κατανέμεται σε ίσες αναλογίες μεταξύ Ομολογιακών, Μικτών και Μετοχικών Α/Κ με συνέπεια η συνολική απόδοση του επενδυτή να είναι συνάρτηση των αποδόσεων που παρουσιάζουν οι αποδόσεις των αγορών μετοχών και ομολόγων. Αναλυτικά η κατανομή του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή έχει ως εξής: Piraeus Multi Selection Global 2 Πειραιώς FoF Oµολογιακό 30% Πειραιώς FoF Μικτό 30% Πειραιώς FoF Μετοχικό 30% Πειραιώς FoF Total Return 10% Η κατανομή των Α/Κ του Piraeus Multi Selection Global 3 στοχεύει στην επίτευξη των υψηλότερων δυνατών υπεραξιών σε συνδυασμό με την ανάληψη υψηλότερου κινδύνου, περιλαμβάνοντας Μετοχικά, Μικτά και Ομολογιακά Α/Κ που επενδύουν στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή επενδύεται σε Μετοχικά Α/Κ με συνέπεια η συνολική απόδοση του επενδυτή να συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με τις αποδόσεις που παρουσιάζει η παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά. Αναλυτικά η κατανομή του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή έχει ως εξής: Piraeus Multi Selection Global 3 Πειραιώς FoF Oµολογιακό 10% Πειραιώς FoF Μικτό 15% Πειραιώς FoF Μετοχικό 65% Πειραιώς FoF Total Return 10% Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

18 Piraeus Multi Selection Greece Οι επιλογές Piraeus Multi Selection Greece 1, 2 και 3 δίνουν πρόσβαση στην ελληνική αγορά με διαφορετικές κατανομές στις επιμέρους κατηγορίες επένδυσης (μετοχές, ομόλογα) αντίστοιχα. Πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι δεν υπάρχει γεωγραφική διασπορά και ως εκ τούτου η αξιολόγηση των υποκείμενων αξιών και συνεπώς και ο επενδυτικός κίνδυνος των εν λόγω επιλογών συνδέονται άμεσα με την ευρύτερη μακροοικονομική συγκυρία και αξιολόγηση της Ελλάδος. Η κατανομή των Α/Κ του Piraeus Multi Selection Greece 1 στοχεύει στην επίτευξη εισοδήματος και κεφαλαιακών κερδών σε συνδυασμό με την ανάληψη του ανάλογου κινδύνου, περιλαμβάνοντας Ομολογιακά, Μικτά και Μετοχικά Α/Κ που επενδύουν στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή επενδύεται σε ομολογιακά Α/Κ, με συνέπεια η συνολική απόδοση του επενδυτή να συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με τις αποδόσεις που παρουσιάζει η ελληνική αγορά Εταιρικών και Κρατικών Ομολόγων. Αναλυτικά η κατανομή του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή έχει ως εξής: Piraeus Multi Selection Greece 1 Πειραιώς Oµολόγων Εσωτερικού 60% Πειραιώς Μικτό Εσωτερικού 15% Πειραιώς Μετοχικό Εσωτερικού 10% Πειραιώς Ελληνικής Επιχειρη/κότητας 15% Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

19 Η κατανομή των Α/Κ του Piraeus Multi Selection Greece 2 στοχεύει στην επίτευξη των υψηλότερων δυνατών αποδόσεων σε συνδυασμό με την ανάληψη του ανάλογου κινδύνου, περιλαμβάνοντας Ομολογιακά, Μικτά και Μετοχικά Α/Κ που επενδύουν στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Το κεφάλαιο του υποψήφιου επενδυτή κατανέμεται σε σχετικά ίσες αναλογίες μεταξύ Ομολογιακών, Μικτών και Μετοχικών Α/Κ, με συνέπεια η συνολική απόδοση του επενδυτή να είναι συνάρτηση των αποδόσεων που παρουσιάζουν οι αποδόσεις της ελληνικής αγοράς μετοχών και ομολόγων. Αναλυτικά η κατανομή του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή έχει ως εξής: Piraeus Multi Selection Greece 2 Πειραιώς Oµολόγων Εσωτερικού 25% Πειραιώς Μικτό Εσωτερικού 30% Πειραιώς Μετοχικό Εσωτερικού 30% Πειραιώς Ελληνικής Επιχειρη/κότητας 15% Η κατανομή των Α/Κ του Piraeus Multi Selection Greece 3 στοχεύει στην επίτευξη των υψηλότερων δυνατών υπεραξιών, σε συνδυασμό με την ανάληψη υψηλότερου κινδύνου, περιλαμβάνοντας Μετοχικά, Μικτά και Ομολογιακά Α/Κ που επενδύουν στην Ελληνική κεφαλαιαγορά. Το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή επενδύεται σε Μετοχικά Α/Κ, με συνέπεια η συνολική απόδοση του επενδυτή να συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με τις αποδόσεις που παρουσιάζει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Αναλυτικά η κατανομή του κεφαλαίου του υποψήφιου επενδυτή έχει ως εξής: Piraeus Multi Selection Greece 3 Πειραιώς Oµολόγων Εσωτερικού 10% Πειραιώς Μικτό Εσωτερικού 15% Πειραιώς Μετοχικό Εσωτερικού 60% Πειραιώς Ελληνικής Επιχειρη/κότητας 15% Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

20 Η Τράπεζα Πειραιώς σας προσφέρει ολοκληρωμένες επενδυτικές λύσεις για κάθε σας ανάγκη

21 Επενδυτική Λύση με Μοναδικά Οφέλη Αξιοποιήστε τις γνώσεις των ειδικών! Για τη διαχείριση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που θα επιλέξετε, μπορείτε να στηριχθείτε στις εξειδικευμένες γνώσεις των ειδικών της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. Με βασικούς άξονες την υψηλή επενδυτική τεχνογνωσία, το επιτελείο εξειδικευμένων στελεχών και τα σύγχρονα συστήματα ποιοτικής και ποσοτικής ανάλυσης, η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ είναι υπεύθυνη για την καθημερινή ενεργή διαχείριση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που θα επιλέξετε. Αποκτήστε πρόσβαση στους καλύτερους Επενδυτικούς Οίκους Συμπληρωματικά, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές αξιολόγησης και ανάλυσης των αγορών, η Μονάδα Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς παράγει ενδελεχείς αναφορές που αφορούν τις συνθήκες στις χρηματοοικονομικές αγορές, την κατανομή επενδύσεων, την αξιολόγηση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, και οι οποίες προσθέτουν αξία σε όλες τις επενδυτικές ομάδες του Ομίλου. Έχοντας πρόσβαση στους σημαντικότερους Διεθνείς Επενδυτικούς Οίκους* και τα προϊόντα τους, διαλέγουμε για εσάς αυτά που ξεχωρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Personal Banking Investment Solutions Μονάδα Επενδυτικής Στρατηγικής Πειραιώς Asset Management ΑΕ ΑΚ ιεθνείς Επενδυτικοί Οίκοι* * Ενδεικτικά σήμερα οι JP Morgan, Blackrock, Franklin Templeton, Pictet, Schroders, Pioneer, Goldman Sachs, ING, Invesco, BNP Paribas, Amundi, Pimco κ.ά. Χάρη στην τεχνογνωσία του Ομίλου Πειραιώς, τώρα μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές και σε στρατηγικές που μέχρι πρότινος απευθύνονταν σε λίγους, αξιοποιώντας με βέλτιστο τρόπο τα κεφάλαιά σας. Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

22 Προστατευτείτε από τις διακυμάνσεις των αγορών Καθώς οι διακυμάνσεις των αγορών ευνοούν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο κάθε συγκεκριμένη κατηγορία επένδυσης, είναι λογικό η αρχική σύνθεση των επενδύσεών σας να μεταβληθεί μέσα στο χρόνο. Μεταβολή των επενδύσεων λόγω διακυµάνσεων στις αγορές Αρχική σύνθεση 6 µήνες αργότερα 10% 30% 10% 30% 30% 30% 40% 20% επιστρέφει το χαρτοφυλάκιο στην αρχική του σύνθεση Ο µηχανισµός αυτόµατης αναπροσαρµογής

23 Μέσα από το μηχανισμό τακτικής αναπροσαρμογής του χαρτοφυλακίου σας, μπορείτε να είστε ήσυχοι πως οι επενδύσεις σας διατηρούν την αρχική τους σύνθεση, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές. Δύο φορές το χρόνο το χαρτοφυλάκιό σας επανέρχεται στην αρχική κατανομή επενδύσεων που είχατε επιλέξει, μια διαδικασία που έχουμε μετατρέψει σε κάτι απλό για εσάς, καθώς εκτελείται μέσω πάγιας εντολής αγοράς και πώλησης μεριδίων*. * Σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στην αίτηση-σύμβαση συμμετοχής στις επιλογές Piraeus Multi Selection Global ή Greece. Ενημερωθείτε για την πορεία της επένδυσής σας Παρακολουθήστε εύκολα και γρήγορα την πορεία της επένδυσής σας καθημερινά μέσω του Προσωπικού σας Συνεργάτη και της winbank, αλλά και μέσω των 6μηνιαίων αναλυτικών statement της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

24 Γνωρίστε τον κόσμο των επενδύσεων με τις αξιόπιστες λύσεις που σας προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς

25 Επενδυτική Λύση με Μοναδικά Οφέλη Με μια Ματιά Αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για εσάς που θέλετε να επενδύσετε στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ή και στην ελληνική αγορά μέσω μιας κατανομής Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Σας παρέχονται οι εξειδικευμένες γνώσεις και η εμπειρία των πλέον ειδικών στο αντικείμενο, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Αποκτάτε πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές και σε εξειδικευμένες επενδυτικές στρατηγικές μέσα από επιλεγμένα Αμοιβαία Κεφάλαια κορυφαίων Διεθνών Οίκων Διαχείρισης. Συνεχής παρακολούθηση και διαχείριση των επιλεγμένων Αμοιβαίων Κεφαλαίων από την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. Επιλογή, βάσει μοντέλων αξιολόγησης, των καλύτερων Αμοιβαίων Κεφαλαίων που προσφέρουν Διεθνείς Οίκοι. Αναπροσαρμογή κάθε εξάμηνο (μέσω πάγιας εντολής) του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου, ώστε να επανέρχεται στην αρχική σας επιλογή. Σας εξασφαλίζει μεγάλη διασπορά και βέλτιστη κατανομή των κεφαλαίων σας. Μικρό ποσό πρώτης συμμετοχής ( ), αλλά και δυνατότητα για νέες συμπληρωματικές συμμετοχές (ελάχιστο ποσό 1.000). Δυνατότητα ρευστοποίησης μέρους ή του συνόλου της τοποθέτησής σας καθημερινά. Τακτική ενημέρωση της πορείας της επένδυσής σας μέσω του Προσωπικού σας Συνεργάτη, των 6μηνιαίων αναλυτικών statement και της winbank. Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

26 Συχνές ερωτήσεις - Απαντήσεις Μετά την πρώτη μου συμμετοχή ποιο είναι το ελάχιστο ποσό για συμπληρωματική τοποθέτηση; Το ελάχιστο ποσό για τις συμπληρωματικές τοποθετήσεις σας ορίζεται στα 1.000, η κατανομή των οποίων γίνεται βάσει των αρχικών ποσοστών. Υπάρχει περιορισμός στον ετήσιο αριθμό συμπληρωματικών τοποθετήσεων; Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον ετήσιο αριθμό συμπληρωματικών τοποθετήσεων. Υπάρχει ανώτατο ποσό συμμετοχής; Όχι, δεν υπάρχει ανώτατο ποσό συμμετοχής. Είμαι υποχρεωμένος να διαλέξω σε ποια από τις αγορές θα επενδύσω τα χρήματά μου; Μπορώ να κάνω παραπάνω από μία επιλογές; Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των επιλογών σας, όπως επίσης και στις αγορές (Ελληνική ή Παγκόσμιες) στις οποίες θα τοποθετήσετε τα χρήματά σας. Πόσες φορές το χρόνο μπορώ να κάνω εξαγορά; Μπορείτε να κάνετε εξαγορά των μεριδίων σας όσες φορές το χρόνο επιθυμείτε*. Μπορώ να κάνω μερική εξαγορά της επένδυσής μου; Ναι, μπορείτε να επιλέξετε τη μερική εξαγορά των μεριδίων της επένδυσής σας. Η εξαγορά γίνεται αναλογικά σε όλους τους τίτλους (pro rata)*. Από την ημερομηνία εξαγοράς, σε πόσες μέρες θα έχω διαθέσιμα τα χρήματά μου; Σε συνήθεις συνθήκες των αγορών, η συναλλαγή σας θα έχει ολοκληρωθεί σε έως 5 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που θα λάβουμε την εντολή εξαγοράς των μεριδίων σας. Πώς θα ενημερώνομαι για την πορεία της επένδυσής μου; Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά από τον Προσωπικό σας Συνεργάτη στο Δίκτυο Καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και από τη winbank. Επίσης, κάθε 6 μήνες μέσω του αναλυτικού statement που θα σας αποστέλλει η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. * Σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στην αίτηση-σύμβαση συμμετοχής στις επιλογές Piraeus Multi Selection Global ή Greece. Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

27 Πότε και πώς μπορεί να διακοπεί η πάγια εντολή τακτικής αναπροσαρμογής του χαρτοφυλακίου που θα επιλέξω; Η πάγια εντολή τακτικής αναπροσαρμογής του χαρτοφυλακίου σας δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Μπορεί όμως να διακοπεί στις εξής περιπτώσεις, οπότε και συνεχίζετε να κατέχετε τα μερίδιά σας ως απλός μεριδιούχος: Κατόπιν δικής σας αίτησης διακοπής της πάγιας εντολής. Σε περίπτωση που επιθυμείτε την εξαγορά (μερική ή ολική) συγκεκριμένου/ων Αμοιβαίων Κεφαλαίων από το χαρτοφυλάκιό σας. Σε περίπτωση που, κατόπιν της μερικής εξαγοράς των μεριδίων σας, η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου που απομένει είναι χαμηλότερη των Σε περίπτωση που εξαγοράσετε το σύνολο του χαρτοφυλακίου σας. Σε περίπτωση δέσμευσης του λογαριασμού εξυπηρέτησης του προϊόντος ή ενεχυρίασης έναντι τρίτων. Σημειώσεις Το Ενημερωτικό Δελτίο, οι Βασικές Πληροφορίες για τους Επενδυτές, ο Κανονισμός και η Ετήσια/ Εξαμηνιαία Έκθεση των Α/Κ είναι διαθέσιμα στην ελληνική γλώσσα σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και στην ιστοσελίδα της εταιρείας Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

28 T , Δ100/

εξασφαλιζω Χωρίς σωστή σύνταξη πώς να µιλήσεις για το µέλλον σου; Όλο το 24ωρο Europhone Banking: (από σταθερό)

εξασφαλιζω Χωρίς σωστή σύνταξη πώς να µιλήσεις για το µέλλον σου; Όλο το 24ωρο Europhone Banking: (από σταθερό) 0273301/0517 ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ εξασφαλιζω Όλο το 24ωρο Europhone Banking: 801 111 1144 (από σταθερό) 210-9555000 (από κινητό) www.eurobank.gr Εξειδικευµένοι Σύµβουλοι σε 340 καταστήµατα Eurobank

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Οι τίτλοι σταθερού εισοδήματος αφορούν μια μεγάλη μερίδα των επενδυτών, οι οποίοι αποστρέφονται τον υψηλό κίνδυνο που συνεπάγονται οι μετοχικές επενδύσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Capital CLASSIC. Κτίστε ένα κεφάλαιο για το μέλλον. www.interamerican.gr

Capital CLASSIC. Κτίστε ένα κεφάλαιο για το μέλλον. www.interamerican.gr www.interamerican.gr Σύστημα ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ & Επένδυσης INTERAMERICAN Capital CLASSIC Κτίστε ένα κεφάλαιο για το μέλλον ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Capital INVEST. Απογειώστε τις επενδυτικές σας επιλογές. www.interamerican.gr

Capital INVEST. Απογειώστε τις επενδυτικές σας επιλογές. www.interamerican.gr www.interamerican.gr Σύστημα Αποταμίευσης & Επένδυσης INTERAMERICAN Capital INVEST Απογειώστε τις επενδυτικές σας επιλογές ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης (LF) Fund of Funds Global Low, ένα υπό-αμοιβαίο κεφάλαιο του αμοιβαίου κεφαλαίου(lf) Fund of Funds Σειρά Μεριδίων Eurobank, ISIN: LU0956610256, Νόμισμα: EUR Η Eurobank Fund Management Company (Luxembourg)

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση: το παρόν αμοιβαίο κεφάλαιο ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για επενδυτές που σχεδιάζουν την απόσυρση των χρημάτων τους εντός τριών χρόνων.

Σύσταση: το παρόν αμοιβαίο κεφάλαιο ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για επενδυτές που σχεδιάζουν την απόσυρση των χρημάτων τους εντός τριών χρόνων. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Ευκαιρία είναι η επένδυσή σας να ακολουθεί ένα μέσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και όχι μια ευκαιριακή νοοτροπία. Γιατί καθετί ευκαιριακό δεν σας εγγυάται το μέλλον,

Διαβάστε περισσότερα

(LF) Fund of Funds Global Medium, ένα υπό-αμοιβαίο κεφάλαιο του αμοιβαίου κεφαλαίου(lf) Fund of Funds

(LF) Fund of Funds Global Medium, ένα υπό-αμοιβαίο κεφάλαιο του αμοιβαίου κεφαλαίου(lf) Fund of Funds ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Σύνοψη Η ενότητα αυτή αναφέρει βασικές πληροφορίες σχετικά με τη συγχώνευση οι οποίες σας αφορούν ως μεριδιούχο. Περισσότερες πληροφορίες περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Pension Plan. Για ένα σίγουρο μέλλον.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Pension Plan. Για ένα σίγουρο μέλλον. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Pension Plan Για ένα σίγουρο μέλλον. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Pension Plan Απoλαύστε το παρόν, σχεδιάστε το μέλλον! Η ποιότητα ζωής είναι βασική προτεραιότητα, τώρα

Διαβάστε περισσότερα

PRODUCT INFORMATION - ATHENEOS INSURANCE BROKERS SA Accelerator Plus UFS

PRODUCT INFORMATION - ATHENEOS INSURANCE BROKERS SA Accelerator Plus UFS Accelerator Plus UFS Accelerator Plus: Τα Χαρακτηριστικά με μια ματιά (1/2) Πρόγραμμα Διάρκεια Προγράμματος Βασικό / Συμπληρωματικό Ισόβια Min Ετήσιο Ασφάλιστρο 600 % επένδυσης 1ου έτους 60% για ασφάλιστρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Greek Equities Μετοχικό Εσωτερικού & Eurobank NTT Μετοχικό Εσωτερικού Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

με ισχυρές Οικονομικές διακυμάνσεις συνεχής πτώση αποδόσεων παραδοσιακών επενδύσεων έλλειψη χρόνου και γνώσεων στους επενδυτές

με ισχυρές Οικονομικές διακυμάνσεις συνεχής πτώση αποδόσεων παραδοσιακών επενδύσεων έλλειψη χρόνου και γνώσεων στους επενδυτές Η αγορά σήμερα Παγκόσμια αγορά με ισχυρές Οικονομικές διακυμάνσεις συνεχής πτώση αποδόσεων παραδοσιακών επενδύσεων έλλειψη χρόνου και γνώσεων στους επενδυτές επιθυμία μεγιστοποίησης της απόδοσης Η αγορά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Πειραιά «Διασύνδεση 2013» «Δυνατότητες Δημιουργίας Εισοδήματος Δουλεύοντας στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά Χρήματος και Κεφαλαίου»

ΤΕΙ Πειραιά «Διασύνδεση 2013» «Δυνατότητες Δημιουργίας Εισοδήματος Δουλεύοντας στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά Χρήματος και Κεφαλαίου» ΤΕΙ Πειραιά «Διασύνδεση 2013» «Δυνατότητες Δημιουργίας Εισοδήματος Δουλεύοντας στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά Χρήματος και Κεφαλαίου» Αβέβαιο Οικονομικό Περιβάλλον Κρίσης! Υπάρχουν Ευκαιρίες και Δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης (LF) Fund of Funds Global Low, ένα υπό-αμοιβαίο κεφάλαιο του αμοιβαίου κεφαλαίου(lf) Fund of Funds Σειρά Μεριδίων Eurobank, ISIN: LU0956610256, Νόμισμα: EUR Η Eurobank Fund Management Company (Luxembourg)

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονομικά Παράγωγα και Χρηματιστήριο

Χρηματοοικονομικά Παράγωγα και Χρηματιστήριο Χρηματοοικονομικά Παράγωγα και Χρηματιστήριο Ενότητα 14: ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Κυριαζόπουλος Γεώργιος Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Σύνοψη Η ενότητα αυτή αναφέρει βασικές πληροφορίες σχετικά με τη συγχώνευση οι οποίες σας αφορούν ως μεριδιούχο. Περισσότερες πληροφορίες περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Junior Principle Για το ασφαλές μέλλον των παιδιών σας.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Junior Principle Για το ασφαλές μέλλον των παιδιών σας. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Junior Principle Για το ασφαλές μέλλον των παιδιών σας. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Junior Principle Στέρεες βάσεις για ένα δυνατό ξεκίνημα! H Generali, με το πρωτοποριακό

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Προέδρου ΕΤΕ σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Παρουσίαση Προέδρου ΕΤΕ σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου Παρουσίαση Προέδρου ΕΤΕ σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου Προτείναμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογές. Αυτό είναι το κλειδί στη διαχείριση περιουσίας.

Επιλογές. Αυτό είναι το κλειδί στη διαχείριση περιουσίας. Επιλογές. Αυτό είναι το κλειδί στη διαχείριση περιουσίας. Ο σύγχρονος κόσµος είναι περίπλοκος, απρόβλεπτος αλλά και ιδιαίτερα δυναµικός, µε τις εγχώριες και διεθνείς χρηµατοοικονοµικές εξελίξεις να αλληλοεξαρτώνται

Διαβάστε περισσότερα

Η συμπληρωματική λύση για τη Σύνταξη

Η συμπληρωματική λύση για τη Σύνταξη www.interamerican.gr Σύστημα Αποταμίευσης & Επένδυσης INTERAMERICAN Capital Pension Η συμπληρωματική λύση για τη Σύνταξη ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Σύνοψη Η ενότητα αυτή αναφέρει βασικές πληροφορίες σχετικά με τη συγχώνευση οι οποίες σας αφορούν ως μεριδιούχο. Περισσότερες πληροφορίες περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Αμοιβαία Πορεία. Η πειθαρχημένη αισιοδοξία μίας εύθραυστης οικονομίας. Περιεχόμενα. Μάιος 2017

Αμοιβαία Πορεία. Η πειθαρχημένη αισιοδοξία μίας εύθραυστης οικονομίας. Περιεχόμενα. Μάιος 2017 Μάιος 2017 Newsletter Αμοιβαία Πορεία Περιεχόμενα σ.1 > Η πειθαρχημένη αισιοδοξία μίας εύθραυστης οικονομίας σ.2 > Διασπορά: Αβγά, Καλάθια & Επενδύσεις σ.3 > Αμοιβαία Κεφάλαια, Συνώνυμο της Διασποράς Επενδύσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Σύνοψη Η ενότητα αυτή αναφέρει βασικές πληροφορίες σχετικά με τη συγχώνευση οι οποίες σας αφορούν ως μεριδιούχο. Περισσότερες πληροφορίες περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών Σκοπός Το παρόν έγγραφο παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το παρόν επενδυτικό προϊόν. Δεν είναι υλικό εμπορικής προώθησης. Οι πληροφορίες απαιτούνται βάσει του νόμου για

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Αρχές για την Αποδοτικότερη Αξιοποίηση των Επενδύσεων

Βασικές Αρχές για την Αποδοτικότερη Αξιοποίηση των Επενδύσεων Βασικές Αρχές για την Αποδοτικότερη Αξιοποίηση των Επενδύσεων 1 Θέματα παρουσίασης Η Παγκόσμια Αγορά ο κύκλος της οικονομίας και των επενδύσεων Το Τρίπτυχο της Επένδυσης : Κατανομή Διασπορά Χρονικός Ορίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους της ΚΑΙ ΤΗΣ

Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους της ΚΑΙ ΤΗΣ Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους της BNP Paribas L1 Εταιρεία Επενδύσεων Μεταβλητού Κεφαλαίου δικαίου Λουξεμβούργου Κατηγορία ΟΣΕΚΑ Έδρα: 10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxembourg Αρ. Μητρώου Εμπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Ανακοίνωση για τη συγχώνευση επιμέρους αμοιβαίων κεφαλαίων Σύνοψη Η ενότητα αυτή αναφέρει βασικές πληροφορίες σχετικά με τη συγχώνευση οι οποίες σας αφορούν ως μεριδιούχο. Περισσότερες πληροφορίες περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών Σκοπός Το παρόν έγγραφο παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το παρόν επενδυτικό προϊόν. Δεν είναι υλικό εμπορικής προώθησης. Οι πληροφορίες απαιτούνται βάσει του νόμου για

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι να επιτύχει κεφαλαιακή υπεραξία σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα

Ο στόχος του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι να επιτύχει κεφαλαιακή υπεραξία σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων ΟΣΕΚΑ, οι εντολές που δίνονται για λογαριασµό των υπό διαχείριση ΟΣΕΚΑ δεν οµαδοποιούνται µε εντολές που

Στο πλαίσιο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων ΟΣΕΚΑ, οι εντολές που δίνονται για λογαριασµό των υπό διαχείριση ΟΣΕΚΑ δεν οµαδοποιούνται µε εντολές που 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Eurobank Asset Management Α.Ε..Α.Κ. (εφεξής: Εταιρεία ) έχει θεσπίσει και εφαρµόζει την παρούσα πολιτική που της επιτρέπει να εξυπηρετεί µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συµφέροντα των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας).

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας). Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Capital INVEST. Απογειώστε τις επενδυτικές σας επιλογές.

Capital INVEST. Απογειώστε τις επενδυτικές σας επιλογές. www.interamerican.gr Σύστημα Αποταμίευσης & Επένδυσης INTERAMERICAN Capital INVEST Απογειώστε τις επενδυτικές σας επιλογές ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

2) μία Επενδυτική Στρατηγική Παραγώγου Χρηματοοικονομικού Μέσου ενεργοποιείται μέσω παραγώγων χρηματοοικονομικών συμβολαίων.

2) μία Επενδυτική Στρατηγική Παραγώγου Χρηματοοικονομικού Μέσου ενεργοποιείται μέσω παραγώγων χρηματοοικονομικών συμβολαίων. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Προνοίας. Οδηγός για τα Μέλη

Ταμείο Προνοίας. Οδηγός για τα Μέλη Ταμείο Προνοίας Οδηγός για τα Μέλη +357 7000 2424 info@lifegoalsfund.net ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ LIFEGOALS. Είτε είστε νέο μέλος, είτε σας έχει δοθεί η επιλογή συμμετοχής στο

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Περιγραφή Αγοράς Στόχου (Target Market) 1. Γενικά. 2. Ορισμοί

Γενική Περιγραφή Αγοράς Στόχου (Target Market) 1. Γενικά. 2. Ορισμοί Γενική Περιγραφή Αγοράς Στόχου (Target Market) 1. Γενικά Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (η «Τράπεζα») συμμορφούμενη με τις απαιτήσεις διακυβέρνησης προϊόντων (product governance) που αναφέρονται στην

Διαβάστε περισσότερα

Multi Asset (Πολυκλαδικές) Schroder Global Diversified Growth Fund. Strategic Solutions. Παραδοσιακές και εναλλακτικές επενδύσεις

Multi Asset (Πολυκλαδικές) Schroder Global Diversified Growth Fund. Strategic Solutions. Παραδοσιακές και εναλλακτικές επενδύσεις Για επαγγελματίες επενδυτές και συμβούλους μόνο Strategic Solutions Schroder Global Diversified Growth Fund Multi Asset (Πολυκλαδικές) Παραδοσιακές και εναλλακτικές επενδύσεις ΑΠΟΦ. ΕΠΙΤΡ. ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ & ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ «EMPORIKI MINOAS» ΤΗΣ AMUNDI

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ & ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ «EMPORIKI MINOAS» ΤΗΣ AMUNDI ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ & ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ «EMPORIKI MINOAS» ΤΗΣ AMUNDI ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΡΙΔΙΩΝ Τo Αμοιβαίο Κεφάλαιο EMPORIKI MINOAS

Διαβάστε περισσότερα

Αμοιβαία Πορεία. Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την πορεία μας προς την κορυφή. Περιεχόμενα. Ιούνιος Newsletter

Αμοιβαία Πορεία. Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την πορεία μας προς την κορυφή. Περιεχόμενα. Ιούνιος Newsletter Ιούνιος 2018 Newsletter Αμοιβαία Πορεία Περιεχόμενα σ.1 > Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την πορεία μας προς την κορυφή σ.2 > Κορυφαίες διακρίσεις για την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ σ.3 > Νέα ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Τρόποι χρήσης των ETFs

Τρόποι χρήσης των ETFs ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Δ.Α.Κ.) (Exchange Traded Funds ETFs) Τρόποι χρήσης των ETFs Χρηματιστήριο Αθηνών A.E. Απρίλιος 2010 Σημαντική Παρατήρηση Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) πιστεύει ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας).

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας). ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας).

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας). ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας).

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας). Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας).

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας). ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ Εισαγωγή Ο σκοπός της διαχείρισης του ενεργητικού και παθητικού μιας τράπεζας είναι η μεγιστοποίηση του πλούτου των μετόχων. Η επίτευξη αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση: το παρόν αμοιβαίο κεφάλαιο είναι κατάλληλο για επενδυτές που σχεδιάζουν την διατήρηση της επένδυσης τους για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Σύσταση: το παρόν αμοιβαίο κεφάλαιο είναι κατάλληλο για επενδυτές που σχεδιάζουν την διατήρηση της επένδυσης τους για χρονικό διάστημα τριών ετών. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2008 ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ATTICA BANK. Κέρδη 12,61 εκατ. ευρώ μετά από φόρους Σύνολο ενεργητικού 4,52 δις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2008 ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ATTICA BANK. Κέρδη 12,61 εκατ. ευρώ μετά από φόρους Σύνολο ενεργητικού 4,52 δις. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2008 ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ATTICA BANK Κέρδη 12,61 εκατ. ευρώ μετά από φόρους Σύνολο ενεργητικού 4,52 δις. ευρώ Ο Όμιλος Attica Bank παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες που

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας).

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας). Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας).

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας). ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση (εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας).

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση (εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας). Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό

Διαβάστε περισσότερα

2) μία Επενδυτική Στρατηγική Παραγώγου Χρηματοοικονομικού Μέσου ενεργοποιείται μέσω παραγώγων χρηματοοικονομικών συμβολαίων.

2) μία Επενδυτική Στρατηγική Παραγώγου Χρηματοοικονομικού Μέσου ενεργοποιείται μέσω παραγώγων χρηματοοικονομικών συμβολαίων. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Η Eurobank Fund Management Company (Luxembourg) S.A., μέλος του Ομίλου Eurobank, διαχειρίζεται αυτό το α/κ

Η Eurobank Fund Management Company (Luxembourg) S.A., μέλος του Ομίλου Eurobank, διαχειρίζεται αυτό το α/κ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΙ ΙΟΥΧΟΥΣ

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΙ ΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙ ΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Global Equities Μετοχικό Εξωτερικού & Eurobank NTT Οικολογικό Μετοχικό Εξωτερικού Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυµη Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ CPB EURO GLOBAL BOND FUND OF FUNDS ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ CPB ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ CPB EURO GLOBAL BOND FUND OF FUNDS ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ CPB ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ CPB EURO GLOBAL BOND FUND OF FUNDS ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ CPB ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧ ΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔ ΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡ ΟΗΓ ΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛ

Διαβάστε περισσότερα

HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ. Επενδύσεις σε :

HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ. Επενδύσεις σε : ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΑΘΕΣΙΜΩΝ Απευθύνεται σε επενδυτές, φυσικά και νοµικά πρόσωπα, οι οποίοι επιδιώκουν την καλύτερη δυνατή απόδοση σε συνδυασµό µε άµεση ρευστότητα για βραχυπρόθεσµου χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Τιμολόγιο Υπηρεσίας Alpha Bank Gold Personal Banking

Ειδικό Τιμολόγιο Υπηρεσίας Alpha Bank Gold Personal Banking Ειδικό Τιμολόγιο Υπηρεσίας Alpha Bank Τελευταία Ενημέρωση Οκτώβριος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 Α. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ... 3 Β. ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ... 7 Χρέωση Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. «ΔΗΛΟΣ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ - Μετοχικό Εξωτερικού»

ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. «ΔΗΛΟΣ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ - Μετοχικό Εξωτερικού» ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ «ΔΗΛΟΣ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ - Μετοχικό Εξωτερικού» ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΔΗΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ - Μικτό Εξωτερικού»

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους PARVEST

Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους PARVEST Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους PARVEST Εταιρεία Επενδύσεων Μεταβλητού Κεφαλαίου του Λουξεμβούργου Κατηγορία ΟΣΕΚΑ Έδρα: 10, Rue Edward Steichen, L-2540 Luxembourg Αρ. Μητρώου Εμπορίου και Εταιρειών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: H παρούσα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ενημέρωσής σας, και δεν επιτρέπεται η

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: H παρούσα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ενημέρωσής σας, και δεν επιτρέπεται η Παρουσίαση Επιχειρηματικής Εξέλιξης 2013 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: H παρούσα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ενημέρωσής σας, και δεν επιτρέπεται η µε οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

«Equity USA Value» Απορροφών Επιμέρους αμοιβαίο κεφάλαιο PARVEST. Η συγχώνευση θα τεθεί σε ισχύ στις Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 (OTD)

«Equity USA Value» Απορροφών Επιμέρους αμοιβαίο κεφάλαιο PARVEST. Η συγχώνευση θα τεθεί σε ισχύ στις Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 (OTD) Λουξεμβούργο, 7 Αυγούστου 2017 Αγαπητοί Μεριδιούχοι, Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της (η Εταιρεία) αποφάσισε, με βάση το Άρθρο 32 του Καταστατικού της Εταιρείας και το Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙOY ΚΕΦΑΛΑΙOY «EMPORIKI PROTECTED FUND MIDAS VΙ» ΤΗΣ AMUNDI

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙOY ΚΕΦΑΛΑΙOY «EMPORIKI PROTECTED FUND MIDAS VΙ» ΤΗΣ AMUNDI . ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ & ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙOY ΚΕΦΑΛΑΙOY «EMPORIKI PROTECTED FUND MIDAS VΙ» ΤΗΣ AMUNDI ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τo Αμοιβαίο Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες Για τους Έλληνες Επενδυτές Η UBS Asset Management AG (Η Εταιρεία) έχει συνάψει συμφωνία με την Κύπρου Asset Management ΑΕΔΑΚ (ο Αντιπρόσωπος) (Φειδιππίδου 26 και Χαλκηδόνος, 115 27 Αθήνα, τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2007

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2007 Αθήνα, 9 Μαΐου 2007 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2007 Αύξηση Καθαρών Κερδών κατά 30% σε 204εκ. Διεύρυνση Χορηγήσεων Ομίλου κατά 30,3% Υπερδιπλασιασμός Δανείων και Κερδών εκτός Ελλάδος Βελτίωση Ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες Για τους Έλληνες Επενδυτές Η UBS Asset Management AG (Η Εταιρεία) έχει συνάψει συμφωνία με την Κύπρου ΑΕΔΑΚ (ο Αντιπρόσωπος) (Φειδιππίδου 26 και Χαλκηδόνος, 115 27 Αθήνα, τηλ. 210 77 65 441,

Διαβάστε περισσότερα

Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Interamerican Sales Division Group & Corporate Business. Απρίλιος Διεύθυνση Ομαδικών & Corporate Business

Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Interamerican Sales Division Group & Corporate Business. Απρίλιος Διεύθυνση Ομαδικών & Corporate Business Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Interamerican Sales Division Group & Corporate Business Απρίλιος 2016 Διεύθυνση Ομαδικών & Corporate Business Περιεχόμενα Interamerican Profile Παροχές του προγράμματος Επενδύσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Global Bond Ομολογιακό Εξωτερικού & Eurobank NTT Global Bond Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ 1

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ 1 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ «HIGH YIELD ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ» «EUROPLUS ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ» «ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» Η Εταιρεία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ 31 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ FUND OF FUNDS ΜΙΚΤΟΥ AMOIBAIOY ΚΕΦΑΛΑΙΟY Aπ. Ε.Κ. 32/19.10.2009

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ 31 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ FUND OF FUNDS ΜΙΚΤΟΥ AMOIBAIOY ΚΕΦΑΛΑΙΟY Aπ. Ε.Κ. 32/19.10.2009 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ 31 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ FUND OF FUNDS ΜΙΚΤΟΥ AMOIBAIOY ΚΕΦΑΛΑΙΟY Aπ. Ε.Κ. 32/19.10.2009 Εταιρεία ιαχειρίσεως : Κύπρου Asset Management Α.Ε..Α.Κ. Θεµατοφύλακας : Τράπεζα

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικές Έννοιες (Υπολογισμός Χρηματοοικονομικού κινδύνου και απόδοσης, διαχρονική αξία του Χρήματος)

Στατιστικές Έννοιες (Υπολογισμός Χρηματοοικονομικού κινδύνου και απόδοσης, διαχρονική αξία του Χρήματος) Στατιστικές Έννοιες (Υπολογισμός Χρηματοοικονομικού κινδύνου και απόδοσης, διαχρονική αξία του Χρήματος) 1 γ Ποιος είναι ο αριθμητικός μέσος όρος ενός δείγματος ετησίων αποδόσεων μιας μετοχής, της οποίας

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ CPB USD GLOBAL BOND FUND OF FUNDS ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ CPB ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ CPB USD GLOBAL BOND FUND OF FUNDS ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ CPB ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ CPB USD GLOBAL BOND FUND OF FUNDS ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ CPB ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧ ΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔ ΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡ ΟΗΓ ΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛ

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικές Έννοιες (Υπολογισμός Χρηματοοικονομικού κινδύνου και απόδοσης, διαχρονική αξία του Χρήματος)

Στατιστικές Έννοιες (Υπολογισμός Χρηματοοικονομικού κινδύνου και απόδοσης, διαχρονική αξία του Χρήματος) Στατιστικές Έννοιες (Υπολογισμός Χρηματοοικονομικού κινδύνου και απόδοσης, διαχρονική αξία του Χρήματος) 1. Ποιος είναι ο αριθμητικός μέσος όρος ενός δείγματος ετησίων αποδόσεων μιας μετοχής, της οποίας

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΤΟΜΟΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Άσκηση 1 (τελικές 2011 θέμα 3)

Γ ΤΟΜΟΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Άσκηση 1 (τελικές 2011 θέμα 3) Γ ΤΟΜΟΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Άσκηση 1 (τελικές 2011 θέμα 3) Ένας επενδυτής έχει αγοράσει μία μετοχή. Για να προστατευτεί από πιθανή μικρή πτώση της τιμής της μετοχής λαμβάνει θέση αγοράς σε ένα δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους PARVEST ΑΠΟΡΡΟΦΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους PARVEST ΑΠΟΡΡΟΦΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους PARVEST Εταιρεία Επενδύσεων Μεταβλητού Κεφαλαίου του Λουξεμβούργου Κατηγορία ΟΣΕΚΑ Έδρα: 10, Rue Edward Steichen, L-2540 Luxembourg Αρ. Μητρώου Εμπορίου και Εταιρειών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Balanced Blend Fund Of Funds Μικτό &

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Balanced Blend Fund Of Funds Μικτό & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Balanced Blend Fund Of Funds Μικτό & Eurobank Win Win Σύνθετο Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση προς τους Μεριδιούχους των Υποκεφαλαίων:

Ανακοίνωση προς τους Μεριδιούχους των Υποκεφαλαίων: 26 πτεμβρίου 2016 Ανακοίνωση προς τους Μεριδιούχους των Υποκεφαλαίων:» Pioneer Funds Absolute Return Asian Equity» Pioneer Funds Absolute Return Bond» Pioneer Funds Absolute Return Currencies» Pioneer

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΙ ΙΟΥΧΟΥΣ

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΙ ΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙ ΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Global Equities Μετοχικό Εξωτερικού & Eurobank Emerging Europe Μετοχικό Εξωτερικού Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυµη Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης

Στόχοι και Επενδυτική Πολιτική. Προφίλ Κινδύνου και Απόδοσης ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2009

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2009 Αποτελέσματα Εννεαμήνου Καθαρά κέρδη 111εκ. το Γ τρίμηνο, αυξημένα κατά 26,6% έναντι του Β τριμήνου Αύξηση προ προβλέψεων κερδών στο τρίμηνο κατά 6,4% σε 414εκ., ιστορικά τα υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση

Διαβάστε περισσότερα

Citigroup S&P Global Stars Index Callable Note USD (3 χρόνια) Τίτλοι Προστατευμένου Κεφαλαίου 100% Προστασία Κεφαλαίου στη λήξη

Citigroup S&P Global Stars Index Callable Note USD (3 χρόνια) Τίτλοι Προστατευμένου Κεφαλαίου 100% Προστασία Κεφαλαίου στη λήξη Συνοπτικό Ενημερωτικό Φυλλάδιο Citigroup S&P Global Stars Index Callable Note USD (3 χρόνια) Τίτλοι Προστατευμένου Κεφαλαίου % Προστασία Κεφαλαίου στη λήξη Εκδότης: Citibank International PLC (S&P AA)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΔΑΕΠ)

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΔΑΕΠ) ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΔΑΕΠ) ΤΑΜΕΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Εισαγωγή και Σκοπός Αυτό το έγγραφο είναι η Δήλωση των Αρχών Επενδυτικής Πολιτικής (η Δήλωση ) του πιο

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις. SmartPlan. 1. Ποια είναι η διάρκεια του Προγράμματος; Ελάχιστη διάρκεια Προγράμματος: 15 έτη Μέγιστη διάρκεια Προγράμματος: 25 έτη

Συχνές ερωτήσεις. SmartPlan. 1. Ποια είναι η διάρκεια του Προγράμματος; Ελάχιστη διάρκεια Προγράμματος: 15 έτη Μέγιστη διάρκεια Προγράμματος: 25 έτη SmartPlan Συχνές ερωτήσεις 1. Ποια είναι η διάρκεια του Προγράμματος; Ελάχιστη διάρκεια Προγράμματος: 15 έτη Μέγιστη διάρκεια Προγράμματος: 25 έτη 2. Ποια είναι τα όρια των ποσών τακτικών και Έκτακτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ Μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας 2 Επιτρέψτε μας να συστηθούμε Είμαστε η ΕΘΝΙΚΗ. Είμαστε η Πρώτη Επιθεώρηση της Πρώτης Ασφαλιστικής στην Ελλάδα. Είμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έτους 2008

Αποτελέσματα Έτους 2008 Αθήνα, 4 Μαρτίου 2009 Αποτελέσματα Έτους 2008 Αύξηση Καταθέσεων Πελατών κατά 26,3% σε 45,7δισ. Αύξηση Χορηγήσεων κατά 22,4% σε 57,1δισ. - Ενίσχυση υπολοίπων δανείων προς ελληνικές επιχειρήσεις άνω των

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010 Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010 Βελτίωση δεικτών ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου παρά τη δυσμενή συγκυρία Καθαρά κέρδη 105εκ. 1 το εννεάμηνο του 2010, μειωμένα κατά 62% έναντι της αντίστοιχης

Διαβάστε περισσότερα

Amundi Funds Société d investissement à capital variable Έδρα: 5, Allée Scheffer L-2520 Luxembourg R.C.S. de Luxembourg B

Amundi Funds Société d investissement à capital variable Έδρα: 5, Allée Scheffer L-2520 Luxembourg R.C.S. de Luxembourg B Amundi Funds Société d investissement à capital variable Έδρα: 5, Allée Scheffer L-2520 Luxembourg R.C.S. de Luxembourg B-68.806 Αγαπητέ Μεριδιούχε, Λουξεμβούργο, 8 Σεπτεμβρίου 2017 Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας).

Μπορείτε να αγοράσετε και να πωλήσετε μερίδια σε καθημερινή βάση(εργάσιμες ημέρες του Λουξεμβούργου και Ελλάδας). ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Το παρόν έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές σχετικά με αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό. Οι πληροφορίες απαιτούνται

Διαβάστε περισσότερα

HOUSEMARKET A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ FOURLIS HOUSEMARKET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

HOUSEMARKET A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ FOURLIS HOUSEMARKET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ HOUSEMARKET A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ FOURLIS HOUSEMARKET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2005

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2005 Αθήνα, 11 Αυγούστου 2005 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2005 Με βάση τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης (.Π.Χ.Π) Σηµαντική Αύξηση Καθαρών Κερδών 39% ( 225εκ.) υναµική Ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2007

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2007 Αθήνα, 9 Μαΐου 2007 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2007 Αύξηση Καθαρών Κερδών κατά 30% σε 204εκ. ιεύρυνση Χορηγήσεων Οµίλου κατά 30,3% Υπερδιπλασιασµός ανείων και Κερδών εκτός Ελλάδος Βελτίωση Ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα