ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΛΕ 2004 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ POWERPOINT - ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΛΕ 2004 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ POWERPOINT - ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ"

Transcript

1 A. Να χωρίσετε την επιφάνεια εργασίας σε 2 ίσα µέρη µε Excel & Powerpoint. B. Να δηµιουργήσετε ένα ιάγραµµα Στηλών στο Excel και να το αποθηκεύσετε. Γ. Να ανοίξετε ένα αρχείο παρουσίασης στο Powerpoint µε extension PPT και να εισάγετε ιαφάνεια τύπου ιαγράµµατος (Chart).. Να αντιγράψετε το διάγραµµα µε Ειδική Επικόλληση (Επικόλληση σύνδεσης) στη θέση διαγράµµατος της ιαφάνειας. Ε. Να αποθηκευτούν οι µεταβολές στα 2 αρχεία και να επιβεβαιώσετε την λειτουργία του δυναµικού δεσµού. ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ Α. 1. Ανοίγω το Microsoft Excel, Ανοίγω το Microsoft Powerpoint: 2. Το Μouse στο taskbar -µπάρα εργασιών σε κενό χώρο. εξί πλήκτρο: Tile Windows Vertically (Κατακόρυφη Παράθεση Παραθύρων) ( µε δεξί ή αριστερό πλήκτρο) Β. 1. ηµιουργώ τον πίνακα στο Excel ΟΝΟΜ/ΜΟ ΜΙΣΘΟΣ Γιώργος Ιωάννου 1400 Ελένη Παπαγεωργίου 1200 Γρηγόρης Παπαδόπουλος 1500 ηµιουργώ ένα διάγραµµα στηλών 3-διαστάσεων και θέτω τίτλο : ΠΩΛΗΣΕΙΣ. Αποθήκευση του αρχείου µε όνοµα : ΠΩΛΗΣΕΙΣ. Γ. 1. Στο Powerpoint επιλέγω Αρχείο - ηµιουργία 2. Επιλέγω σαν τύπο ιαφάνειας το διάγραµµα. OK.. Από το Excel επιλέγω το διάγραµµα 3-D που δηµιούργησα. Κάνω Αντιγραφή Στη θέση chart της ιαφάνειας στο Powerpoint: Επιλέγω Επεξεργασία-Ειδική Επικόλληση. Τσεκάρω την επιλογή Επικόλληση Σύνδεσης. OK. Στο Excel αλλαγή στο κελί που έχει την τιµή 1200 και πληκτρολογώ την τιµή Παρατηρώ ότι αλλάζουν όλα τα ποσοστά στο διάγραµµα του Excel και ταυτόχρονα λόγω του δυναµικού δεσµού αλλάζουν όλα τα ποσοστά στο διάγραµµα της ιαφάνειας του αρχείου του Powerpoint.

2 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Στο πλαίσιο ιαλόγου που εµφανίζετε επιλέγουµε Κενή Παρουσίαση. 2. Στο επόµενο πλαίσιο που εµφανίζετε επιλέγουµε ιαφάνεια Τίτλου, και πατάµε ΟΚ. 3. Πληκτρολογώ τον Τίτλο και τον Υπότιτλο της Παρουσίασης. Σαν τίτλο πληκτρολογείστε ΑΣΚΗΣΗ 2, και σαν υπότιτλο το Ονοµ/µο σας και την Ηµερ/νια. 4. Μετακινώ το πλαίσιο Τίτλου και το τοποθετώ στο πάνω µέρος της ιαφάνειας και στο κέντρο της. Κάνουµε κλικ στο πλαίσιο το οποίο θα µετακινήσουµε. Εµφανίζεται ένα γκρι περίγραµµα γύρω του που δηλώνει ότι είναι επιλεγµένο. Τοποθετούµε τον δείκτη του ποντικιού στο περίγραµµα του πλαισίου. Ο δείκτης αλλάζει και παίρνει την µορφή. Κρατώντας πατηµένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού µετακινώ το πλαίσιο στη νέα θέση. 5. ιαµορφώνω τα γράµµατα του Τίτλου σε Arial, Bold, 60, χρώµα µπλε. 6. ιαγράφω από την 1 η ιαφάνεια τον Υπότιτλο. Κλικ για επιλογή, µετά κλικ στο γκρι περίγραµµα και DELETE, (διέγραψα το περιεχόµενο), ξανά πάτηµα στο πλήκτρο DELETE και διαγράφω και το πλαίσιο από την προκαθορισµένη θέση του. 7. Εφαρµόζω ένα φόντο ιαφάνειας, (Μενού Μορφή, Φόντο ιαφάνειας ή µε δεξί κλικ του ποντικιού στον χώρο της ιαφάνειας και επιλογή του "Φόντο ιαφάνειας"), Εφαρµογή σε όλες τις ιαφάνειες). 8. ηµιουργώ µια Νέα ιαφάνεια Κενή. Μενού Εισαγωγή, Νέα ιαφάνεια. 9. Αντιγράφω από την 1 η ιαφάνεια τον Τίτλο και κάνω επικόλληση στην 2 η. Για να αντιγράψω το περιεχόµενο ενός πλαισίου Κειµένου κάνω κλικ επάνω του και το επιλέγω. Κατόπιν κλικ στο γκρι περίγραµµά του και τότε µου δίνεται η δυνατότητα της αντιγραφής. 10. Ρυθµίζω την εναλλαγή µεταξύ των ιαφανειών να γίνεται µε "Αποκάλυψη Επάνω", "Μέτρια", Αυτόµατα µετά από 2 δευτερόλεπτα, και να συνοδεύετε από ήχο "Συσκευή προβολής ιαφανειών". Εφαρµόζω την ρύθµιση αυτή σε όλες τις ιαφάνειες. 11. Αποθηκεύω την άσκηση στον φάκελο "Τα έγγραφά µου/νελε", µε όνοµα "ΑΣΚΗΣΗ2". 12. ηµιουργώ µια Κενή ιαφάνεια, µετά την 2 η. 13. Εισάγω Τίτλο στην Κενή ιαφάνεια ( εξί κλικ στον χώρο της διαφάνειας και " ιάταξη ιαφάνειας". Επιλέγω την µορφή "Μόνο Τίτλος"). Όταν είµαστε σε κατάσταση Κανονικής Προβολής εξιά εµφανίζονται κατά σειρά όλες οι ιαφάνειες που έχουµε τοποθετήσει στην παρουσίαση. Παρατηρώ ότι οι δύο ιαφάνειες έχουν Τίτλο. 14. ηµιουργώ ένα Εφέ Κίνησης για τον Τίτλο της 3 ης ιαφάνειας (Μενού Παρουσίαση, Προσαρµογή Κίνησης). Ρυθµίζω το εφέ κίνησης να ξεκινά αυτόµατα 15. Κάνω προβολή της Παρουσίασης. 16. Αποθηκεύω την Παρουσίαση.

3 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Στο πλαίσιο ιαλόγου που εµφανίζετε επιλέγουµε Κενή Παρουσίαση. 2. Στο επόµενο πλαίσιο που εµφανίζετε επιλέγουµε: ιαφάνεια Τίτλου, και πατάµε ΟΚ. 3. Πληκτρολογώ τον Τίτλο και τον Υπότιτλο της Παρουσίασης. Σαν τίτλο πληκτρολογείστε ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, και σαν υπότιτλο το Ονοµ/µο σας και την Ηµερ/νια. 4. Μετακινώ το πλαίσιο Τίτλου και το τοποθετώ στο πάνω µέρος της ιαφάνειας και στο κέντρο της. ιαµορφώνω τα γράµµατα του Τίτλου σε Arial, Bold, 48, χρώµα µπλε. 5. Εφαρµόζω ένα φόντο ιαφάνειας. 6. ηµιουργώ µια Νέα ιαφάνεια, της µορφής: Clip Art και Κείµενο. 7. Τοποθετώ ένα Clip Art στον αντίστοιχο χώρο σχετικό µε το θέµα της παρουσίασης. 8. Στο πλαίσιο Κειµένου γράφω: Αιολική, Ηλιακή, Υδροηλεκτρική, Γεωθερµική, Βιοµάζα. Σαν σύµβολο Κουκίδων να εισάγετε τον χαρακτήρα. 9. Ρυθµίζω την εναλλαγή µεταξύ των ιαφανειών να γίνεται µε: Πλάγια εξιά Κάτω, Μέτρια, Αυτόµατα µετά από 2 δευτερόλεπτα, και να συνοδεύετε από ήχο: Συσκευή προβολής ιαφανειών. Εφαρµόζω την ρύθµιση αυτή σε όλες τις ιαφάνειες. 10. Εισάγετε εφέ κίνησης στην προβολή του Κειµένου. Η εισαγωγή του κειµένου να γίνετε ανά λέξη Αυτόµατα µετά την είσοδο της Σελίδας. 11. Αποθηκεύω την άσκηση στον φάκελο "Τα έγγραφά µου/νελε", µε όνοµα "ΑΣΚΗΣΗ3". 12. Κάνω προβολή της Παρουσίασης. 13. Εισάγουµε τον αριθµό της ιαφάνειας (Μενού Προβολή, Κεφαλίδα και Υποσέλιδο). 14. ηµιουργώ 3 Κενές ιαφάνειες, µετά την 2 η. Έτσι συνολικά έχουµε 5 ιαφάνειες. Εισάγω Τίτλο στις Κενές ιαφάνειες. Στην 3 η "ΑΙΟΛΙΚΗ", στην 4 η "ΗΛΙΑΚΗ" και στην 5 η "Υ ΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ" 15. Ρυθµίζω την εναλλαγή µεταξύ των ιαφανειών να γίνεται µε κλικ του ποντικιού σε όλες τις ιαφάνειες. 16. Στην 2 η ιαφάνεια σβήνουµε το πλαίσιο τίτλου και σχεδιάζουµε 3 αυτόµατα σχήµατα Με δεξί κλικ στο 1 ο και επιλογή της ενέργειας: Προσθήκη Κείµενο, γράφω "Αιολική". Επιλέγω την λέξη "Αιολική" και µε δεξί κλικ επιλέγω Υπερσύνδεση. Επιλέγω Θέση µέσα στο έγγραφο και την 3 η ιαφάνεια. Το ίδιο κάνω και µε τα άλλα δύο Αυτόµατα σχήµατα. Έχουµε δηµιουργήσει µια Σελίδα πλοήγησης στην Παρουσίασή µας. Όταν προβάλλεται κάνοντας κλικ στο εικονίδιο θα µεταβαίνουµε στην αντίστοιχη ιαφάνεια. 17. Σε κάθε µια από τις διαφάνειες 3, 4 και 5 τοποθετούµε το αυτόµατο σχήµα και δηµιουργούµε Υπερσύνδεση σε αυτό ώστε πατώντας το να µεταβαίνουµε στην 2 η ιαφάνεια. 18. Στο παραπάνω αυτόµατο σχήµα να εισάγετε εφέ κίνησης ώστε να τραβά την προσοχή του χρήστη. Με δεξί κλικ και επιλογή Ρυθµίσεις Ενέργειας, ιέλευση Ποντικιού, αποδίδουµε ένα ήχο καθώς το ποντίκι περνά πάνω από το εικονίδιο.

4 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Στο πλαίσιο διαλόγου που εµφανίζεται επιλέγουµε Κενή Παρουσίαση. 2. Στο Επόµενο πλαίσιο επιλέγω διαφάνεια τίτλου. Σαν τίτλο πληκτρολογήστε Άσκηση 3, και σαν υπότιτλο Σεµινάρια ΝΕΛΕ. 3. ιαµορφώνω τα γράµµατα του τίτλου σε Arial, Bold, 60, χρώµα κόκκινο. 4. Εφαρµόζω ένα φόντο ιαφάνειας. 5. Εφαρµογή ή σχεδίαση διαδροµής κίνησης Επιλέξτε τον τίτλο, εάν το παράθυρο εργασιών Προσαρµοσµένη κίνηση δεν εµφανίζεται, από το µενού Προβολή παρουσίασης, κάντε κλικ στην εντολή Προσαρµογή κίνησης. Στο παράθυρο εργασιών Προσαρµοσµένη κίνηση, κάντε κλικ στο, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή ιαδροµές κίνησης και κάντε κλικ σε µια προκαθορισµένη διαδροµή ή κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερες διαδροµές κίνησης για να έχετε τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών. 6. Κάνουµε Προβολή της Παρουσίασης. 7. ηµιουργία προσαρµοσµένης διαδροµής κίνησης στον Υπότιτλο. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Σχεδίαση προσαρµοσµένης διαδροµής και στη συνέχεια κάντε ένα από τα εξής: Κάντε κλικ στην επιλογή Ελεύθερη σχεδίαση για να σχεδιάσετε µια διαδροµή, η οποία περιλαµβάνει καµπυλόγραµµα και ευθεία τµήµατα. Σύρετε το ποντίκι για να σχεδιάσετε σχήµατα ελεύθερης σχεδίασης, ενώ κάντε κλικ και µετακινήστε το ποντίκι για να σχεδιάσετε ευθείες γραµµές. 8. Κάνουµε Προβολή της Παρουσίασης. 9. Μπορούµε να µεταβάλλουµε τα σηµεία κίνησης. Στη διαφάνεια, κάντε κλικ µε το δεξιό κουµπί του ποντικιού στη διαδροµή κίνησης και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία σηµείων. Σύρετε µε το ποντίκι σας το σηµείο έναρξης ή τέλους στη νέα θέση. 1. Σηµείο τέλους. 2. Σηµείο έναρξης. 10. Καταργείστε την κίνηση του Υπότιτλου. Κάνω κλικ πάνω στην διαδροµή κίνησης και πατώ το πλήκτρο Delete. Αν η διαδροµή κίνησης δεν είναι ορατή από το Μενού Προβολή Παρουσίασης Προσαρµογή Κίνησης την εµφανίζω, την επιλέγω και µπορώ να πατήσω το πλήκτρο Κατάργηση. 11. ηµιουργείστε το παρακάτω σχήµα. Εφαρµόστε ένα εφέ κίνησης στον κύκλο, ώστε να ξεκινά από την πάνω αριστερή γωνία του παραλληλογράµµου και να καταλήγει στην κάτω δεξιά γωνία. 12. Επιλέγοντας Επιλογές εφέ µπορούµε να αντιστοιχίσουµε κάποιο ήχο κατά την κίνηση, να γίνεται η κίνηση και κατά την αντίστροφη φορά, ή επιλέγοντας τον Χρονισµό να ρυθµίσουµε τον τρόπο έναρξης καθώς και την επαναληπτικότητα της κίνησης.

5 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Eπιλέγω διαφάνεια τίτλου. Σαν τίτλο πληκτρολογήστε Άσκηση, και σαν υπότιτλο Σεµινάρια ΝΕΛΕ. 2. ηµιουργήστε µια κενή διαφάνεια µε ΤΙΤΛΟ και ΥΠΟΤΙΤΛΟ 3. Γράψτε ως τίτλο: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 4. Μορφοποιείστε τον τίτλο: Arial, 28, Έντονα, Πλάγια 5. Γράψτε ως υπότιτλο: το ονοµατεπώνυµό σας 6. Μορφοποιείστε τον υπότιτλο: Arial, 20, Έντονα 7. Επιλέξτε ως ΦΟΝΤΟ διαφάνειας κάποιο ανοικτό χρώµα και επιλέξτε ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΟΛΕΣ 8. Αλλάξτε το χρώµα των γραµµάτων του τίτλου και υπότιτλου σε κόκκινο. 9. Εισάγετε νέα διαφάνεια µε ΤΙΤΛΟ και ΚΕΙΜΕΝΟ µε κουκκίδες (δεύτερο πρότυπο). 10. Γράψτε ως τίτλο: ΕΝΟΤΗΤΕΣ 11. Μορφοποιείστε τον τίτλο: Κόκκινα, Arial, 40, Έντονα, Πλάγια 12. Γράψτε ως κείµενο στις κουκίδες: Windows Word Excel Internet Powerpoint 13. Μορφοποιείστε κείµενο στις κουκκίδες: Arial, 28, Έντονα, πλάγια. 14. Αποθηκεύστε την παρουσίαση µε όνοµα: ΑΣΚΗΣΗ5 15. Μεταβείτε στην 1 η διαφάνεια 16. Εισάγετε µια έτοιµη εικόνα clip-art (από την οµάδα «εκπαίδευση»). Χειριστείτε κατάλληλα την εικόνα (σε µέγεθος και θέση) ώστε να µην καλύπτει το κείµενο του τίτλου και του υπότιτλου. 17. Εισάγετε δεύτερη εικόνα cip-art (να έχει θέµα υπολογιστή, χωρίς έντονα χρώµατα). 18. Μεγαλώστε την εικόνα ώστε να καλύπτει πλήρως την διαφάνεια και µεταφέρετε την εικόνα αυτή στο φόντο. 19. Μεταβείτε στη 2 η διαφάνεια. 20. Προσαρµόστε τη κίνηση του τίτλου έτσι ώστε αυτός να εµφανίζεται µε ανάδυση από τα αριστερά. Προσθέστε ήχο «θρόισµα» 21. ηµιουργείστε 5 WordArt. Το καθένα να έχει το αρχικό γράµµα από τις λέξεις που υπάρχουν στην λίστα. Αποδώστε κίνηση σε κάθε WordArt χωρίς ήχο. 22. Ρυθµίστε την εναλλαγή των διαφανειών ώστε να εµφανίζονται µε αποκάλυψη από τα αριστερά προς τα δεξιά, αργά, χωρίς ήχο. Επιλέξτε εφαρµογή σε όλες. 23. ηµιουργείστε 5 Νέες ιαφάνειες της µορφής Κείµενο και Clip Art και σαν Τίτλο στην καθεµία τοποθετείστε τις λέξεις Windows, Word, Excel, Internet, Powerpoint. Τοποθετείστε ένα σχετικό Clip Art σε καθεµιά και ένα σαν κείµενο µια περιγραφή για το κάθε ένα πακέτο λογισµικού. 24. Επιλέξτε ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ! 25. Επιστρέψτε στην κανονική προβολή 26. Αποθηκεύστε την παρουσίασή σας.

6 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Επιλέγουµε Κενή Παρουσίαση. 2. Η 1 η ιαφάνεια να είναι µορφής Τίτλου. 3. Πληκτρολογώ τον Τίτλο και τον Υπότιτλο της Παρουσίασης. Σαν τίτλο πληκτρολογείστε Τροπικά άση. Σαν Υπότιτλο το όνοµά σας. 4. ηµιουργείστε µια νέα ιαφάνεια του τύπου "Λίστα µε κουκίδες". Πληκτρολογείστε σαν τίτλο Που βρίσκονται και στην λίστα Αφρική Ασία Νότια Αµερική 5. ηµιουργείστε µια νέα ιαφάνεια του τύπου "Λίστα µε κουκίδες". Πληκτρολογείστε σαν Τίτλο Εξήγηση των όρων 6. Στην Λίστα πληκτρολογείστε Το Οικοσύστηµα Το σύστηµα των βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων µιας περιοχής και οι µεταξύ τους αλληλεπιδράσεις. Βιόσφαιρα Το σύνολο των περιοχών της Γης και της ατµόσφαιρας που επιτρέπουν την ύπαρξη ζωής. 7. Αποθηκεύστε την ιαφάνεια σαν Άσκηση Σε κάθε ιαφάνεια το κείµενο του Τίτλου να έχει µέγεθος 36 και το υπόλοιπο κείµενο µέγεθος Αλλάξτε το χρώµα των γραµµάτων του Τίτλου σε κάθε ιαφάνεια σε πράσινο. 10. Ο Τίτλος στην εύτερη διαφάνεια να έχει ανάγλυφη όψη. 11. Μετακινηθείτε στην 3 η ιαφάνεια. Η λέξη Το Οικοσύστηµα και Βιόσφαιρα να έχουν έντονη γραφή. 12. Οι παράγραφοι που επεξηγούν τους παραπάνω όρους να έχουν πλάγια γραφή και µέγεθος γραµµάτων Στην εύτερη ιαφάνεια ρυθµίστε την απόσταση µεταξύ των γραµµών σε διπλή ( ιάστιχο διπλό). 14. Στην 3 η ιαφάνεια οι έννοιες Το Οικοσύστηµα και Βιόσφαιρα να έχουν µονή εσοχή ενώ η επεξήγηση των όρων αυτών να έχει διπλή εσοχή. 15. ηµιουργείστε νέα ιαφάνεια µετά την 1 η. Η µορφή της να είναι ιαφάνεια Τίτλου. Σαν Τίτλο γράψτε: Ποια είναι τα Τροπικά άση. 16. ιαγράψτε το πλαίσιο του Υπότιτλου και αλλάξτε το µέγεθος στο πλαίσιο του τίτλου ώστε η λέξη άση να είναι στην 2 η γραµµή, στοιχίστε κατόπιν το πλαίσιο Τίτλου στο κέντρο της ιαφάνειας. 17. ηµιουργείστε µια Νέα ιαφάνεια του τύπου Κείµενο και Clip Art και τοποθετείστε ένα Clip Art. Καταργείστε την οµαδοποίηση των αντικειµένων που συνθέτουν το Clip Art και διαγράψτε µερικά από αυτά. 18. Οµαδοποιείστε τα υπόλοιπα αντικείµενα του Clip Art και περιστρέψτε το. ιαγράψτε την ιαφάνεια µε το Clip Art και αποθηκεύστε την Παρουσίαση.

7 Χρήση της Γραµµής Εργαλείων Σχεδίαση Με την γραµµή εργαλείων Σχεδίαση, µπορείτε να εισάγετε στην παρουσίαση γραµµές, βέλη, και µια ποικιλία από έτοιµα σχήµατα (Αυτόµατα Σχήµατα). Μπορείτε να εισάγετε µια γραµµή ή ένα βέλος κάνοντας κλικ στα εικονίδια ( ), ( ) των εργαλείων Σχεδίασης. Ο δείκτης του ποντικιού γίνεται σταυρός, µπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα σηµείο και κρατώντας το αριστερό πλήκτρο πατηµένο να σχεδιάσετε µια γραµµή. Όταν σχεδιάσετε ένα αντικείµενο καθώς το επιλέγετε σχηµατίζονται γύρω του λεπτά κουτιά στα οποία µπορείτε να κάνετε κλικ και να τροποποιήσετε το αντικείµενο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ιδιότητες της γραµµής που εισάγατε χρησιµοποιώντας ένα από τα παρακάτω πλήκτρα: Χρώµα Γραµµής ( ), Στυλ Γραµµής ( ), Στυλ ιακεκοµµένης Γραµµής ( ), Στυλ Βέλους ( ), Κουµπί σκιάς ( ), Κουµπί τρισδιάστατου αντικειµένου ( ). 1. ηµιουργείστε µια Κενή ιαφάνεια. ( ) 2. Εισάγετε Τίτλο Αντικείµενα Σχεδίασης κάνοντας κλικ στο πλαίσιο Τίτλου. 3. Αν η γραµµή Εργαλείων Αντικείµενα Σχεδίασης δεν είναι ορατή κάνετε δεξί κλικ σε µια γραµµή εργαλείων και εµφανίστε τα επιλέγοντας Σχεδίαση. 4. Εισάγετε µια γραµµή στην ιαφάνεια κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ( ). Ο δείκτης του ποντικιού γίνετε σταυρός, τον οδηγούµε στο κέντρο της ιαφάνειας, σύρουµε το ποντίκι δεξιά και σχεδιάζουµε την γραµµή. 5. Έχοντας επιλέξει το αντικείµενο του αλλάζουµε το πάχος της γραµµής. ( ). 6. Επιλέγουµε πάχος 6 στ. 7. Κάνουµε κλικ στο εικονίδιο Στυλ διάστιξης. ( ) επιλέγοντας το παρακάτω στυλ (7 ο από την αρχή) 8. Εφαρµόζουµε ένα στυλ Βέλους στην γραµµή. ( ). Το 4 ο από την αρχή. 9. Με το κουµπί Σκιάς ( ) εφαρµόζουµε σκιά στην γραµµή, επιλέγοντας σκιά πάνω αριστερά. Η γραµµή τώρα µοιάζει κάπως έτσι. 10. Αν θέλουµε να ακυρώσουµε το εφέ Σκιάς πατάµε το κουµπί Αναίρεση ( ) Τέλος εφαρµόζουµε ένα 3- εφέ στην γραµµή κάνοντας κλικ στο κουµπί ( ) επιλέγοντας το 4 ο στυλ και η γραµµή µας δείχνει όπως στο σχήµα.

8 ηµιουργώντας µια Βάση εδοµένων. 1. Ανοίγουµε το PowerPoint. Στην Πρώτη διαφάνεια εισάγουµε Τίτλο Εκπαίδευση και Υπότιτλο Microsoft Access. 2. ιαµορφώνω τα γράµµατα όλων των τίτλων σε Arial, Bold, 60, χρώµα κόκκινο. Εφαρµόζω ένα φόντο ιαφάνειας. 3. Εισάγουµε µια νέα ιαφάνεια Κειµένου και σαν τίτλο καταχωρούµε: Βάσεις εδοµένων. 4. Η εναλλαγή µεταξύ των ιαφανειών να γίνεται µε κλικ του ποντικιού. Και ο τρόπος εναλλαγής να είναι: Τυχαία εναλλαγή διαφανειών. 5. Εισάγουµε Κενή διαφάνεια. Από το µενού Εισαγωγή ιάγραµµα επιλέγουµε ένα διάγραµµα κύκλου. Στα εργαλεία ιαγράµµατος κάνουµε κλικ στο κουµπί εισαγωγή σχήµατος και στα αντίστοιχα πλαίσια πληκτρολογούµε: Πίνακας, Ερώτηµα, φόρµα, Έκθεση. Κάνοντας κλικ σε κάποιο στοιχείο του διαγράµµατος µπορούµε να αλλάξουµε τις ιδιότητές του (χρώµα, πάχος και στυλ γραµµής). Με κλικ στο κουµπί ιάταξη (Εργαλεία ιαγράµµατος), κλίµακα ιαγράµµατος µπορούµε να αλλάξουµε τις διαστάσεις του. 6. Εισάγουµε διαφάνεια µε τίτλο Πίνακες και πληκτρολογούµε το παρακάτω κείµενο στο πλαίσιο Κειµένου. Πληροφορίες για τους πίνακες Ένας πίνακας είναι µια συλλογή δεδοµένων σχετικών µε ένα συγκεκριµένο θέµα, όπως τα προϊόντα ή οι προµηθευτές. Χρησιµοποιώντας διαφορετικό πίνακα για κάθε θέµα, αποθηκεύετε τα δεδοµένα µόνο µία φορά. Έτσι η βάση δεδοµένων σας καθίσταται πιο αποδοτική και µειώνονται τα σφάλµατα καταχώρησης δεδοµένων. 7. Εισάγουµε διαφάνεια µε τίτλο Ερωτήµατα και πληκτρολογούµε το παρακάτω κείµενο στο πλαίσιο Κειµένου. Πληροφορίες σχετικά µε τους τύπους ερωτηµάτων Χρησιµοποιείτε τα ερωτήµατα για να προβάλλετε, να αλλάζετε και να αναλύετε δεδοµένα µε διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε επίσης να τα χρησιµοποιείτε ως προέλευση εγγραφών για φόρµες, εκθέσεις και σελίδες πρόσβασης δεδοµένων. Υπάρχουν πολλοί τύποι ερωτηµάτων στην Microsoft Access. Ερωτήµατα επιλογής, Ερωτήµατα παραµέτρων, Ερωτήµατα διασταύρωσης, Ερωτήµατα ενέργειας, Ερωτήµατα SQL 8. Εισάγουµε διαφάνεια µε τίτλο Φόρµες και πληκτρολογούµε το παρακάτω κείµενο στο πλαίσιο Κειµένου. Πληροφορίες για τις φόρµες Μια φόρµα είναι ένας τύπος αντικειµένου βάσης δεδοµένων, ο οποίος χρησιµοποιείται κυρίως για την εισαγωγή ή την εµφάνιση δεδοµένων σε µια βάση δεδοµένων. Επίσης, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε µια φόρµα ως πίνακα επιλογών, ο οποίος θα ανοίγει άλλες φόρµες και εκθέσεις στη βάση δεδοµένων, ή ως ένα προσαρµοσµένο πλαίσιο διαλόγου, το οποίο θα δέχεται καταχωρήσεις χρηστών και θα εκτελεί µια ενέργεια µε βάση αυτές τις καταχωρήσεις. 9. Εισάγουµε διαφάνεια µε τίτλο Εκθέσεις και πληκτρολογούµε το παρακάτω κείµενο στο πλαίσιο Κειµένου. Πληροφορίες για τις εκθέσεις Μια έκθεση είναι ένας αποτελεσµατικός τρόπος να παρουσιάσετε τα δεδοµένα σας σε έντυπη µορφή. Σε µια έκθεση, µπορείτε να ελέγξετε το µέγεθος και την εµφάνιση κάθε στοιχείου και να εµφανίσετε τις πληροφορίες µε τον τρόπο που θέλετε να τις δείτε. 10. Κάνουµε Προβολή της Παρουσίασης.

Πρόλογος...9. Κεφάλαιο 1: Microsoft Word Κεφάλαιο 2: Microsoft Excel Κεφάλαιο 3: Microsoft Power Point...73

Πρόλογος...9. Κεφάλαιο 1: Microsoft Word Κεφάλαιο 2: Microsoft Excel Κεφάλαιο 3: Microsoft Power Point...73 Περιεχόμενα Πρόλογος...9 Κεφάλαιο 1: Microsoft Word...11 Κεφάλαιο 2: Microsoft Excel...45 Κεφάλαιο 3: Microsoft Power Point...73 Κεφάλαιο 4: Microsoft Access...103 Κεφάλαιο 5: Microsoft Outlook...133 Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT 1 Εισαγωγή Το PowerPoint είναι µια ισχυρή εφαρµογή για τη δηµιουργία παρουσιάσεων και µπορεί να χρησιµεύσει στη δηµιουργία διαφανειών, καθώς και συνοδευτικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο PowerPoint

Σημειώσεις στο PowerPoint Σημειώσεις στο PowerPoint Τι είναι το PowerPoint; Το PowerPoint 2010 είναι μια οπτική και γραφική εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

10 η Εργαστηριακή Άσκηση

10 η Εργαστηριακή Άσκηση 10 η Εργαστηριακή Άσκηση MICROSOFT OFFICE POWERPOINT Το πρόγραμμα PowerPoint της εταιρείας Microsoft χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παρουσιάσεων οποιουδήποτε είδους. Ανήκει και αυτό στα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Εργαστηρίου για το MICROSOFT POWERPOINT Δρ. Ευάγγελος

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Τεχνολογία σε Ακαδημαϊκό Περιβάλλον

Ψηφιακή Τεχνολογία σε Ακαδημαϊκό Περιβάλλον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ψηφιακή Τεχνολογία σε Ακαδημαϊκό Περιβάλλον 10 η Ενότητα: Επεξεργασία Παρουσιάσεων με το Power Point Θεόδωρος Βαβούρας Άδειες Χρήσης Το

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριµία µε τη Microsoft Access

Γνωριµία µε τη Microsoft Access Γνωριµία µε τη Microsoft Access ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων Έναρξη - Προγράµµατα - Microsoft Access - ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων µε χρήση Κενής βάσης δεδοµένων - ΟΚ Επιλέγουµε Φάκελο και στο Όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται η γραμμή εργαλείων της σχεδίασης. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Powerpoint) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT POWERPOINT (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ)

Διαβάστε περισσότερα

ιαµόρφωση σελίδας Προεπισκόπηση Εκτύπωση

ιαµόρφωση σελίδας Προεπισκόπηση Εκτύπωση ιαµόρφωση σελίδας Προεπισκόπηση Εκτύπωση Η µορφοποίηση των σελίδων ενός εγγράφου Πριν ξεκινήσετε να δηµιουργείτε ένα έγγραφο, είναι χρήσιµο να έχετε σχεδιάσει ή να έχετε κατά νου πώς περίπου θέλετε να

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: PowerPoint... 9 Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέας παρουσίασης... 27 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 1. Πηγαίνετε Έναρξη-Προγράµµατα-Microsoft Office-Microsoft Office PowerPoint 2003 και ανοίξτε το πρόγραµµα. 2. Εµφανίζεται η πρώτη διαφάνεια. 3. Κάντε κλικ και

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 5 η Εργαστηριακή άσκηση (WORD) ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2 Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9 Κεφάλαιο 3 Εφαρμογή σχεδίων 19 Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26 Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Κεφάλαιο 6 Κουμπιά ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Πληκτρολογώ το διπλανό κείµενο. Επειδή το κείµενο αποτελείται από δύο παραγράφους πατάω το Enter µόνο στο τέλος της κάθε παραγράφου και όχι σε κάθε γραµµή 1. δηµιουργία

Διαβάστε περισσότερα

1. Ξεκινήστε το πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου. 2. Αλλάξτε την Προβολή σε ιάταξη εκτύπωσης. 3. Αλλάξτε το Ζουµ προβολής σε Πλάτος σελίδας

1. Ξεκινήστε το πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου. 2. Αλλάξτε την Προβολή σε ιάταξη εκτύπωσης. 3. Αλλάξτε το Ζουµ προβολής σε Πλάτος σελίδας 1. Ξεκινήστε το πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου 2. Αλλάξτε την Προβολή σε ιάταξη εκτύπωσης 3. Αλλάξτε το Ζουµ προβολής σε Πλάτος σελίδας 4. Εµφανίστε τη γραµµή εργαλείων Σχεδίαση 5. Πληκτρολογήστε το κείµενο

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραµµα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή του PowerPoint µπορεί να έχει ως στόχο να διδάξει, να εξηγήσει ή και να πείσει. Ό,τι φτιάχνουµε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Χρήση κειµενογράφου. 4.1 Εισαγωγή Σκοπός Τι θα µάθεις

Κεφάλαιο Χρήση κειµενογράφου. 4.1 Εισαγωγή Σκοπός Τι θα µάθεις Κεφάλαιο 4 4. Χρήση κειµενογράφου 4.1 Εισαγωγή Η επεξεργασία κειµένων και εγγράφων αποτελεί µια από τις πιο διαδεδοµένες χρήσεις του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Το κεφάλαιο αυτό αποτελεί µια εισαγωγή στον

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. Ανοίγουµε το Microsoft Excel. 2. Στην κορυφή του Φύλλου κάνουµε δεξί κλικ στο γράµµα B (Κεφαλίδα Στήλης) και κλικ στο Μορφοποίηση Κελιών. 3. Στην καρτέλα Αριθµός

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( ) " " Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( )   Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση Επεξεργαστής κειμένου Word 2003 Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση Για να αλλάξουμε παράγραφο πατάμε Enter. Για να αφήσουμε μία κενή γραμμή, πατάμε μία φορά το Enter. Για να γράψουμε την επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word) 1. Πώς δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο; 2. Πώς αποθηκεύουμε ένα έγγραφο στη δισκέτα μας; 3. Μπορείτε να περιγράψετε τη βασική οθόνη του Word;. 4. Τι ακριβώς κάνει το εργαλείο ζουμ; 5. Ποιους κανόνες ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Άσκηση 1: Επιλέξτε ένα πρότυπο σχεδίασης Τώρα μπορείτε να προσθέσετε χρώματα. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, ανοίξτε το παράθυρο εργασιών Σχεδίαση διαφάνειας και επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD 1. Προσθήκη στηλών σε τμήμα εγγράφου 2. Εσοχή παραγράφου 3. Εισαγωγή Κεφαλίδας, Υποσέλιδου και Αριθμού Σελίδας 4. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Word) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT WORD (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Μάθηµα 4 Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή δεδοµένων σε πίνακα 1. Ανοίγουµε το παράθυρο του πίνακα Υπάλληλοι σε προβολή φύλλου δεδοµένων. 2. Η κενή γραµµή, η οποία υπάρχει πάντα στον πίνακα,

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου Open Office. Κείμενο: Δραστηριότητα Ανοίξτε τον κειμενογράφο OpenOffice.writer ακολουθώντας την διαδρομή:

Επεξεργασία Κειμένου Open Office. Κείμενο: Δραστηριότητα Ανοίξτε τον κειμενογράφο OpenOffice.writer ακολουθώντας την διαδρομή: Τάξη: Γ Μάθημα: Γλώσσα Απόσπασμα - σελ.36 Μίκης Θεοδωράκης 1 Επεξεργασία Κειμένου Open Office Κείμενο: Δραστηριότητα 1 1. Ανοίξτε τον κειμενογράφο OpenOffice.writer ακολουθώντας την διαδρομή: Έναρξη Όλα

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης Εργασία 7η 2 Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι σε θέση να χειρίζεται ί ά άνετα έ ένα πρόγραμμα ό

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word)

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Στο περιβάλλον εργασίας του επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word εκτελούμε τις παρακάτω λειτουργίες: 1) Δημιουργία Νέου Εγγράφου: Η Δημιουργία ενός Νέου Εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε;

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Πρακτική Άσκηση 2 ΑΣΠΑΙΤΕ Α Ημερομηνία :. Τμήμα : Ονοματεπώνυμο :. Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Ποιο από τα παρακάτω προγράμματα θα χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. )

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. ) 1 Επεξεργασία Κειμένου OpenOffice writer Απόσπασμα Μάθημα: Γλώσσα, Τάξη: Δ Ενότητα 2: «Ρώτα το νερό τι τρέχει» Θυμόμαστε: Ποιο πλήκτρο είναι ο τόνος; ( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Παρουσιάσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Παρουσιάσεις Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης σε εξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT To Power Point είναι ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα παρουσίασης γραφικών. Ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες των υπολογιστών να δημιουργούν εντυπωσιακά έγγραφα, επιστολές και

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20 1 Εκκίνηση για πρώτη φορά Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του OpenOffice, έτσι και το Impress μπορούμε να το εκκινήσουμε μέσω της συντόμευσης που εγκαθίσταται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του Μορφοποίηση χαρακτήρων Όταν ανοίγουμε το Word η γραμματοσειρά που υπάρχει είναι προκαθορισμένη. Το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μορφοποιήσεις. Επιλέγουμε Μορφή Απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word 1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word Το MS-Word, που είναι και αντικείμενο αυτών των σημειώσεων είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, που στις σελίδες του μπορεί να περιέχει εκτός από κείμενο, εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Παρουσιάσεις Κεφάλαιο 82. PowerPoint 2007 Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Η εφαρμογή Microsoft PowerPoint είναι ειδικά κατασκευασμένη για την αποτελεσματική παρουσίαση δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας.

1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας. Άσκηση 1 1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας. 2. Αλλάξτε την προβολή του εγγράφου σε Κανονική. 3. Επιλέξτε την κατάλληλη εντολή για κρύψετε τον οριζόντιο

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και να

Διαβάστε περισσότερα

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και

Διαβάστε περισσότερα

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς PowerPoint 1. Εισαγωγή διαφάνειας a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας b. Επιλέγουμε το είδος της διαφάνειας που επιθυμούμε. Η πρώτη διαφάνεια συνήθως είναι η διαφάνεια τίτλου. c. Ξεκινούμε να γράφουμε

Διαβάστε περισσότερα

[συνέχεια του εγγράφου Word 2]

[συνέχεια του εγγράφου Word 2] [συνέχεια του εγγράφου Word 2] Συνεχίζουμε την πρακτική μας άσκηση πάνω στο έγγραφο που δημιουργήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο αποθηκεύσαμε στον φάκελο με το όνομά μας, με το όνομα: Word 2x.

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος - 217 - Το στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε επισημαίνεται ξεκάθαρα με λαβές επιλογής. Συμβουλή: Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το στοιχείο γραφήματος που θέλετε να επιλέξετε, το Microsoft Office Excel

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Οι νέες Τεχνολογίες αλλάζουν ριζικά το τοπίο της εκπαίδευσης. Αλλάζουν τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης, τον τρόπο μελέτης αλλά και τον τρόπο έρευνας και αξιολόγησης,

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

www.costaschatzinikolas.gr

www.costaschatzinikolas.gr ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων Δημιουργία - Συγγραφή Costas

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο]

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο] ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007 1. Πώς βάζουμε διπλή υπογράμμιση και χρώμα υπογράμμισης; [Επιλέγουμε το κείμενο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε στο βελάκι δίπλα στο εικονίδιο της υπογράμμισης] 2. Πώς αλλάζουμε το

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Πληροφορίες για την εφαρµογή της µορφοποίησης Μπορείτε εύκολα να εφαρµόσετε µορφοποίηση για να δώσετε στα έγγραφά σας µια συνεπή εµφάνιση.

Διαβάστε περισσότερα

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER 1. Ανοίξτε από ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, το Windows movie maker 2. Αυτή είναι η βασική επιφάνεια εργασίας του λογισµικού Το movie maker µας δίνει δύο δυνατότητες. Να κάνουµε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFΤ POWERPOINT 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFΤ POWERPOINT 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFΤ POWERPOINT 2003 Παρουσίαση του Microsoft Office PowerPoint 2003 Το Microsoft Office PowerPoint 2003 είναι το πρόγραµµα γραφικών παρουσίασης που σας βοηθά να εντυπωσιάσετε

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειµένου

Επεξεργασία Κειµένου Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης σε εξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 1 Λίγα λόγια για το βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο PowerPoint Εισαγωγή στο PowerPoint

Περιεχόµενα. 1 Λίγα λόγια για το βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο PowerPoint Εισαγωγή στο PowerPoint Περιεχόµενα Ευχαριστίες... 11 1 Λίγα λόγια για το βιβλίο... 13 Χωρίς τεχνικούς όρους... 13 Σύντοµη παρουσίαση... 14 Μερικές συµβάσεις... 15 Τι νέο υπάρχει στο PowerPoint 2007;... 15 Μια τελευταία λέξη...

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Σε αυτήν την πρακτική εξάσκηση, θα τροποποιήσετε τους συνδυασμούς που έχουν εφαρμοστεί στην παρουσίαση της εταιρείας σας. Βήμα 1: Αλλαγή του εφέ για το κείμενο του τίτλου

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Εµφάνιση των γραµµών εργαλείων "Βασική" και "Μορφοποίηση" σε δύο γραµµές Από προεπιλογή, οι γραµµές εργαλείων Βασική και Μορφοποίηση εµφανίζονται µε αγκύρωση (σταθεροποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό (Hardware) - Λογισµικό (Software) 23 Ιστορική Εξέλιξη

1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό (Hardware) - Λογισµικό (Software) 23 Ιστορική Εξέλιξη Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Μαθαίνετε Εύκολα Microsoft Office 2003 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό (Hardware) - Λογισµικό

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας

Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας Αυτό μοιάζει πανεύκολο μετά την άσκηση που έχετε κάνει στο Μάθημα 1. Θα προσθέσετε μια προσαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος...

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος... Περιεχόμενα Πρόλογος...11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών... 13 1.1 Εισαγωγή στους υπολογιστές... 15 1.2 Μονάδες μέτρησης... 27 1.3 Οι βασικές λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή...

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή άσκηση 8 η (EXCEL) ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Εργαστηριακή άσκηση 8 η (EXCEL) ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ Εργαστηριακή άσκηση 8 η (EXCEL) ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ 1 Συνάρτηση SUMIF() Περιγραφή Χρησιμοποιείτε τη συνάρτηση SUMIF για να αθροίσετε τις τιμές σε μια περιοχή οι οποίες πληρούν τα κριτήρια

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ - Ερωτήσεις Εµπέδωσης Αξιολόγησης για το Word. A. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας. Προεπισκόπηση. Εκτύπωση

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ - Ερωτήσεις Εµπέδωσης Αξιολόγησης για το Word. A. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας. Προεπισκόπηση. Εκτύπωση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ A. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας. Προεπισκόπηση. Εκτύπωση...1 Β. Επιλογή - ιόρθωση Αναζήτηση. ιαµόρφωση σελίδας. Μορφοποίηση γραµµατοσειρών και παραγράφων...3 Γ. Εισαγωγή και διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 15 Ιστορική Ανασκόπηση 16 Γενιές Υπολογιστών 20 Κατηγορίες Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Κωδικός Πακέτου ACTA CCU/2-012 Τίτλος Πακέτου Εκπαιδευτικές Ενότητες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Χρήση Η/Υ και ιαχείριση Αρχείων - Windows Περιβάλλον Η/Υ - Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ A C C E S S ΑΣΚΗΣΗ 1 1. Δημιουργήστε μια κενή βάση δεδομένων με όνομα «ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ» και αποθηκεύστε την στο φάκελο «Τα έγγραφά μου». 2. Δημιουργήστε πίνακα με ένα πεδίο με όνομα «ΝΟΜΟΣ» το οποίο θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access... 9 Κεφάλαιο 2: Microsoft Access 2002... 20 Κεφάλαιο 3: Το σύστημα Βοήθειας του Microsoft Office ΧΡ... 36

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.15 : Προβολή παρουσίασης και εφέ

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.15 : Προβολή παρουσίασης και εφέ Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.15 : Προβολή παρουσίασης και εφέ Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία 1.

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Βασικό Επίπεδο στο Modellus

Βασικό Επίπεδο στο Modellus Βασικό Επίπεδο στο Modellus Το λογισµικό Modellus επιτρέπει στον χρήστη να οικοδοµήσει µαθηµατικά µοντέλα και να τα εξερευνήσει µε προσοµοιώσεις, γραφήµατα, πίνακες τιµών. Ο χρήστης πρέπει να γράψει τις

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου - 117-2. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές, κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία και κατόπιν επιλέξτε ή απαλείψτε το πλαίσιο ελέγχου Να επιτρέπεται η μεταφορά και η απόθεση κελιών. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9 Βασικές έννοιες... 10 Το παράθυρο του PowerPoint... 13 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 15 Βασικές εργασίες με διαφάνειες... 22 Προβολές παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...26 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

1 Εισαγωγή στην Πληροφορική

1 Εισαγωγή στην Πληροφορική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 17 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 18 Υλικό Λογισµικό 19 Ιστορική Εξέλιξη των Η/Υ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ηµιουργήστε στην επιφάνεια εργασίας δύο φακέλους µε ονόµατα Εργαστήριο1 και Εργαστήριο2.

ΑΣΚΗΣΗ ηµιουργήστε στην επιφάνεια εργασίας δύο φακέλους µε ονόµατα Εργαστήριο1 και Εργαστήριο2. ΑΣΚΗΣΗ 1 Ασκήσεις Α 1. ηµιουργήστε στην επιφάνεια εργασίας δύο φακέλους µε ονόµατα Εργαστήριο1 και Εργαστήριο2. εξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας και επιλογή ηµιουργία Φάκελος εξί κλίκ πάνω στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις OpenOffice Impress

Παρουσιάσεις OpenOffice Impress Παρουσιάσεις OpenOffice Impress 58 Άσκηση 1 Impress Εισαγωγή κειμένου Κάνουμε κλικ στο Εφαρμογές > Γραφείο > Παρουσιάσεις OpenOffice.org. Επιλέγουμε Κενή παρουσίαση και κάνουμε αριστερό κλικ στο Επόμενο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Με το σχεδιασµό επιφάνειας (Custom επιφάνεια) µπορούµε να σχεδιάσουµε επιφάνειες και αντικείµενα που δεν υπάρχουν στους καταλόγους του 1992. Τι µπορούµε να κάνουµε µε το σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Υπολογιστικά Φύλλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Υπολογιστικά Φύλλα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Υπολογιστικά Φύλλα Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία γραφικών πινάκων στο Word

ηµιουργία γραφικών πινάκων στο Word ηµιουργία γραφικών πινάκων στο Word 7.1. ηµιουργία γραφικών Θα δηµιουργήσουµε ένα σχεδιάγραµµα για να δείξουµε σχηµατικά πώς θα είναι κατανεµηµένος ο εξοπλισµός της πρότασής µας. Για να δηµιουργήσουµε

Διαβάστε περισσότερα

Βιωματικό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού με Η/Υ από δραστηριότητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο.

Βιωματικό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού με Η/Υ από δραστηριότητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο. Βιωματικό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού με Η/Υ από δραστηριότητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο. Εισηγητής : Χρήστος Μανώλης δάσκαλος Θεσσαλονίκη Οκτώβριος - Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή εικόνας / γραφικού - διαγράμματος σε έγγραφο

Εισαγωγή εικόνας / γραφικού - διαγράμματος σε έγγραφο 3.4.2.1 Εισαγωγή εικόνας / γραφικού - διαγράμματος σε έγγραφο Εισαγωγή εικόνας σε έγγραφο Αν και ένα έγγραφο περιέχει ως επί το πλείστο κείμενο, μπορείτε να εισάγετε σε αυτό και άλλα αντικείμενα. Τα πιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Η Microsoft Access 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Αλλαγή του

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Ονομασία και αποθήκευση της παρουσίασής σας Προσθήκη, αναδιάταξη και διαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word. 1) Έναρξη

Microsoft Word. 1) Έναρξη Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή Word ξεκινά και εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Περιεχόµενα Σύνδεση στον προσωπικό χώρο...2 Το κεντρικό παράθυρο...3 ιαδροµή φακέλου...3 ιαχείριση αρχείων και φακέλων...4 Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα