A13) TO EYPΩΠAΪKO ΣYMBOYΛIO TOY BEPOΛINOY

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "A13) TO EYPΩΠAΪKO ΣYMBOYΛIO TOY BEPOΛINOY"

Transcript

1 A13) TO EYPΩΠAΪKO ΣYMBOYΛIO TOY BEPOΛINOY Tο E.Σ. του Bερολίνου συνήλθε στις 24 και 25 Mαρτίου 1999 και κατέληξε σε συνολική συμφωνία για την Aτζέντα, ενώ όρισε ομόφωνα τον Pομάνο Πρόντι σαν Πρόεδρο της νέας Eυρωπαϊκής Eπιτροπής. Mε τον όρο Aτζέντα νοείται ένα πλαίσιο συμφωνίας για την εσωτερική μεταρρύθμιση και τη διεύρυνση της E.E. Mετά από διετή κύκλο έντονων διαπραγματεύσεων επετεύχθη στο Bερολίνο συμφωνία για την προενταξιακή στρατηγική, την κατανομή των δαπανών μεταξύ των 15 κρατών μελών της EE και την κατανομή μεταξύ των 21 κρατών μελών μετά την πρώτη υποτιθέμενη διεύρυνση. Στόχος της Aτζέντας ήταν να αποκτήσει η EE αποτελεσματικότερες πολιτικές και οικονομικά μέσα για την υλοποίησή τους με πνεύμα αλληλεγγύης και παράλληλη διασφάλιση δημοσιονομικής πειθαρχίας. Aπό την πλευρά της ONE η επιτευχθείσα συμφωνία είναι θετική διότι επιτρέπει σε κράτη μέλη με διαρθρωτικά προβλήματα να επιτύχουν σταδιακά την πραγματική σύγκλιση της οικονομίας τους με αυτή των πλουσιότερων χωρών. Mε τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται όχι μόνο η ονομαστική σύγκλιση των μακροοικονομικών μεγεθών αλλά και η πραγματική σύγκλιση και ευημερία που είναι απαραίτητες για την επιβίωση της ONE. Oι νέες δημοσιονομικές προοπτικές καταρτίζονται για μία επταετία που καλύπτει την περίοδο -6. Xρησιμοποιούνται σταθερές τιμές 1999, με αυτόματες ετήσιες τεχνικές αναπροσαρμογές λόγω πληθωρισμού.

2 Α13α. Δημοσιονομική προοπτική για την ΕΕ - 15 Το Ε.Σ. έκρινε ότι η κατάλληλη κατανομή των δαπανών της ΕΕ - 15 είναι αυτή που εκτίθεται στον Πίνακα Α που παρατίθεται στο τέλος του παρόντος κεφαλαίου. Oι δαπάνες για τα τρία προενταξιακά μέσα (το PHARE, το γεωργικό μέσο και το διαρθρωτικό μέσο) υπάγονται σε χωριστούς υποτομείς του νέου τομέα 7 των δημοσιονομικών προοπτικών. Το ετήσιο ανώτατο επίπεδο για τους τρεις υποτομείς παραμένει σταθερό καθ' όλη την περίοδο - 6, δηλαδή εκατομ. ευρώ το χρόνο και αναλυτικά για το PHARE, για το γεωργικό και εκατομ. ευρώ για το διαρθρωτικό μέσο. Oρίζεται εκτός του ανωτάτου ορίου ιδίων πόρων για την περίοδο 2-6 ένα "αποθεματικό διεύρυνσης" ως το μέγιστο ποσό πιστώσεων πληρωμών προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες που προκύπτουν από τις νέες προσχωρήσεις κατά τη διάρκεια της ανωτέρω περιόδου. Oι πιστώσεις πληρωμών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα ποσά που αναφέρονται στον Πίνακα Α. Αρχίζουν από 4.14 εκατ. ευρώ το 2 (Γεωργία 1.6, άλλες δαπάνες 2.54 εκατομ. ευρώ) και φθάνουν τα εκατομ. ευρώ το 6 (Γεωργία 3., άλλες δαπάνες 1.82 εκατομ. ευρώ).

3 Α13β. Δημοσιονομικό πλαίσιο για την ΕΕ - 21 Ένα ενδεικτικό δημοσιονομικό πλαίσιο για την ΕΕ των 21 χωρών συνοδεύει τις δημοσιονομικές προοπτικές. Περιλαμβάνει πρόσθετους ίδιους πόρους που προκύπτουν από την πιθανή προσχώρηση των έξι κρατών πρώτης διαπραγμάτευσης (Πολωνία, Oυγγαρία, Τσεχία, Σλοβενία, Εσθονία, Κύπρος). Το πλαίσιο αυτό απεικονίζεται στον Πίνακα Β που παρατίθεται στο τέλος του παρόντος κεφαλαίου. Όπως φαίνεται από τον τομέα 8 - Διεύρυνση, οι σχετικές δαπάνες αρχίζουν με 6.45 εκατομ. ευρώ το έτος 2 και καταλήγουν με εκατομ. ευρώ το έτος 6. Το ΕΣ του Βερολίνου επιβεβαιώνει την απαίτηση που εκτίθεται στα συμπεράσματα του ΕΣ του Κάρντιφ ότι πρέπει να γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ των δημοσιονομικών προοπτικών της ΕΕ - 15 και εκείνων μετά τη διεύρυνση. Oι δαπάνες που προορίζονται για την ΕΕ - 15 δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για την προενταξιακή ενίσχυση και αντίστροφα όσες προορίζονται για την προενταξιακή ενίσχυση δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται από την ΕΕ Τα ποσά που προορίζονται για την προσχώρηση δεν μπορούν να καλύπτουν απρόβλεπτες δαπάνες της ΕΕ - 15 ούτε προενταξιακές δαπάνες. Αντίστροφα οι δαπάνες που προβλέπονται για την ΕΕ - 15 ή για προενταξιακές δαπάνες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά για το κόστος των νέων προσχωρήσεων. Κατά τη διεύρυνση οι δημοσιονομικές προοπτικές για την ΕΕ - 15 θα αναπροσαρμοστούν λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των νέων χωρών και τα μέγιστα ποσά που προβλέπονται στον τομέα 8 του ενδεικτικού Πίνακα Β.

4 Α13γ. Η νέα Διοργανική Συμφωνία Διοργανική Συμφωνία (Interinstitutional Agreement) σημαίνει τη συμφωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συμβούλιο ECOFIN) με βάση την οποία εξασφαλίζεται αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία ενώ διατηρείται παράλληλα η συνολική ισορροπία αρμοδιοτήτων μεταξύ των ανωτέρω οργάνων και οριοθετούνται σαφώς οι προενταξιακές και ενταξιακές δαπάνες για όλη τη διάρκεια των δημοσιονομικών προοπτικών. Δεδομένου ότι η ισχύουσα μέχρι τώρα Διοργανική Συμφωνία έχει συντελέσει στη διασφάλιση της ομαλής ολοκλήρωσης της ετήσιας διαδικασίας του προϋπολογισμού, το ΕΣ προτρέπει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να ανανεώσουν την ανωτέρω Συμφωνία. Η νέα Διοργανική Συμφωνία θα αντικατοπτρίζει την ουσία των συμπερασμάτων του ΕΣ συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας θέσπισης διάταξης για εξασφάλιση κάποιας ευελιξίας στις δημοσιονομικές προοπτικές κατά την ετήσια διαδικασία του προϋπολογισμού μέχρι ποσού εκατομ. ευρώ ετησίως.

5 Α13δ. Τομέας 1 - Γεωργία Η γεωργική κατευθυντήρια γραμμή παραμένει αμετάβλητη. Θα αναθεωρηθεί πριν από την πρώτη διεύρυνση της ΕΕ προκειμένου να γίνουν όσες προσαρμογές κρίνονται αναγκαίες. Το ΕΣ επικροτεί τη συμφωνία που σημειώθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας του Μαρτίου 1999 σχετικά με μία δίκαιη και αξιόλογη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. Στόχος είναι μία γεωργία πολυλειτουργική, αειοφόρος και ανταγωνιστική. Το ΕΣ θεωρεί ότι η παρούσα μεταρρύθμιση μπορεί να υλοποιηθεί εντός δημοσιονομικού πλαισίου κατά μέσο όρο 4,5 δισεκ. ευρώ συν 14 δισεκ. ευρώ για ολόκληρη την περίοδο υπέρ της αγροτικής ανάπτυξης καθώς και για κτηνιατρικά και φυτοϋγειονομικά μέτρα (μείον 875 εκατομ. ευρώ που διατίθεται για την αλιεία). Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο των δαπανών για τη γεωργία της περιόδου - 6 αντιστοιχεί στα σημερινά επίπεδα δαπανών. Δηλαδή, οι δαπάνες για τη γεωργία ούτε αυξάνονται ούτε μειώνονται αλλά σταθεροποιούνται μέχρι το 6. Για να διασφαλισθεί η σταθεροποίηση το ΕΣ του Βερολίνου αποφάσισε: α) η μεταρρύθμιση του γαλακτοκομικού τομέα αρχίζει από το έτος εμπορίας 5/6 β) η τιμή παρέμβασης για τα σιτηρά μειώνεται κατά 15% σε δύο ίσα στάδια των 7,5% έκαστο στα έτη εμπορίας - 1 και 1-2 γ) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην αγορά ελαιούχων σπόρων και θα υποβάλει έκθεση εντός δύο ετών από την εφαρμογή του νέου διακανονισμού δ) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθήσει και την ευρωπαϊκή αγορά βοείου κρέατος και θα λάβει, εάν απαιτηθεί, τα κατάλληλα μέτρα σχετικά με την κοινή οργάνωση αγοράς του βοείου κρέατος μη αποκλειομένων των ad hoc παρεμβατικών αγορών ε) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας καλούνται να επιδιώξουν ακόμη περισσότερες οικονομίες ώστε να εξασφαλισθεί ότι το σύνολο των δαπανών, εξαιρουμένης της αγροτικής ανάπτυξης και των κτηνιατρικών μέτρων, κατά την περίοδο - 6 δεν θα υπερβεί ένα μέσο ετήσιο επίπεδο 4,5 δισεκ. ευρώ. Το ΕΣ αναγνωρίζει ότι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν ιδίως για τη μείωση των τιμών στήριξης συνιστούν ουσιώδη συμβολή για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων γεωργικών αγορών. Oι αποφάσεις όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στα πλαίσια της Ατζέντας αποτελούν ουσιώδη στοιχεία κατά τον καθορισμό της διαπραγματευτικής εντολής της Επιτροπής για τις πολυμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις στην Παγκόσμια Oργάνωση Εμπορίου.

6 Α13ε. Τομέας 2 - Διαρθρωτικές Ενέργειες Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Διαρθρωτικών Ταμείων (ΕΤΠΑ, ΕΚΤα, ΕΓΤΠΕ) και του Ταμείου Συνοχής για την επίτευξη του στόχου της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής που καθορίζεται στη Συνθήκη αποτελεί ουσιαστική συνιστώσα των μεταρρυθμίσεων της Ατζέντας. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των ενισχύσεων των διαρθρωτικών ταμείων στις περιοχές με τις μεγαλύτερες ανάγκες, η μείωση των στόχων παρέμβασης καθώς και ο περιορισμός σε τρεις του αριθμού των κοινοτικών πρωτοβουλιών αποτελούν τις καινοτομίες της νέας συμφωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, το συνολικό επίπεδο των πόρων για τα διαρθρωτικά ταμεία ανέρχεται σε 195 δισεκ. ευρώ και για το Ταμείο Συνοχής σε 18 δισεκ. ευρώ, ήτοι σύνολο 213 δισεκ. ευρώ. Το συνολικό αυτό επίπεδο επιτρέπει στην ΕΕ να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα μέσης έντασης ενίσχυσης. Αναλυτικότερα: α) 69,7% των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων θα διατεθούν στο Στόχο 1, συμπεριλαμβανομένου 4,3% για μεταβατική στήριξη, δηλαδή συνολικά 135,9 δισεκ. ευρώ. O Στόχος 1 προωθεί την ανάπτυξη και τη διαρθρωτική προσαρμογή των περιοχών που υστερούν από αναπτυξιακή άποψη και αφορά και την Ελλάδα β) 11,5 θα διατεθούν στο Στόχο 2, συμπεριλαμβανομένου 1,4% για μεταβατική στήριξη, δηλαδή συνολικά 22,5 δισεκ. ευρώ. O Στόχος 2 στηρίζει τον οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό περιοχών που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικές δυσκολίες. Περιλαμβάνονται οι περιοχές που αντιμετωπίζουν αλλαγές στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, οι φθίνουσες αγροτικές περιοχές, οι αστικές περιοχές που πλήττονται από την ανεργία και οι εξαρτώμενες από την αλιεία ζώνες που βρίσκονται σε κρίση γ) 12,3% θα διατεθούν στο Στόχο 3, ήτοι συνολικά 24,5 δισεκ. ευρώ. Δυνάμει του Στόχου 3 παρέχεται στήριξη στην προσαρμογή και τον εκσυγχρονισμό των πολιτικών και συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης. Κάθε κράτος μέλος λαμβάνει ένα ποσοστό των συνολικών πόρων για το Στόχο 3 με βάση το μερίδιό του στο συνολικό πληθυσμό - στόχο της ΕΕ. Η κατανομή των πόρων στα κράτη μέλη για τους Στόχους 1 και 2 βασίζεται στα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια: επιλέξιμος πληθυσμός, περιφερειακή ευημερία, εθνική ευημερία και σοβαρότητα των διαρθρωτικών προβλημάτων, ιδίως του επιπέδου της ανεργίας. Για το Στόχο 3, η κατανομή ανά κράτος μέλος βασίζεται κύρια στον επιλέξιμο πληθυσμό, στην κατάσταση της απασχόλησης και τη σοβαρότητα των προβλημάτων όπως οι κοινωνικός αποκλεισμός, τα επίπεδα εκπαίδευσης και κατάρτισης και η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. Το σύνολο των ετησίων εσόδων κάθε κράτους μέλους από διαρθρωτικές ενέργειες - συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Συνοχής - δεν πρέπει να υπερβαίνει το 4% του εθνικού ΑΕΠ. Η συνεισφορά των Διαρθρωτικών Ταμείων υπάγεται στα ακόλουθα ανώτατα όρια: Α) κατ' ανώτατο όριο στο 75% του συνολικού επιλέξιμου κόστους και, κατά γενικό κανόνα, τουλάχιστον στο 5% των επιλέξιμων δημοσίων δαπανών σε περίπτωση μέτρων που υλοποιούνται σε περιφέρειες που καλύπτει ο Στόχος 1. Όταν οι περιφέρειες αυτές βρίσκονται σε κράτος μέλος που καλύπτονται από το Ταμείο Συνοχής, η κοινοτική συνεισφορά μπορεί να αυξηθεί σε εξαιρετικές και δεόντως αιτιολογημένες περιπτώσεις σε ανώτατο όριο 8% του συνολικού επιλέξιμου κόστους και σε ανώτατο όριο 85% για τις απομακρυσμένες περιοχές και τα απομακρυσμένα ελληνικά νησιά. Β) σε περίπτωση μέτρων που υλοποιούνται σε περιοχές που καλύπτονται από τους Στόχους 2 ή 3 κατ' ανώτατο όριο στο 5% του συνολικού επιλέξιμου κόστους και, κατά γενικό κανόνα, τουλάχιστον στο 25% των επιλέξιμων δημοσίων δαπανών.

7 Α13ζ. Το Ταμείο Συνοχής Το ΕΣ του Βερολίνου έκρινε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι βασικοί στόχοι του Ταμείου Συνοχής που συστάθηκε για να προάγει την οικονομική και κοινωνική συνοχή της ΕΕ και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών συνεισφέροντας οικονομικά σε σχέδια στους τομείς του περιβάλλοντος και των διευρωπαϊκών δικτύων. Το ΕΣ θεωρεί ότι οι τέσσερις δικαιούχοι (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία) πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι επιλέξιμοι το για το Ταμείο, εφόσον το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι κατώτερο του 9% του μέσου όρου της ΕΕ. Καθ' οδόν, το 3, θα επανεξετασθεί η επιλεξιμότητα με βάση το κριτήριο αυτό. Εάν ένα κράτος δεν είναι πλέον επιλέξιμο οι πόροι για το Ταμείο Συνοχής θα μειωθούν ανάλογα. Εκτιμάται ότι το 3 δεν θα είναι πλέον επιλέξιμη η Ιρλανδία διότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ αυτής θα έχει υπερβεί το 9% του μέσου όρου της ΕΕ. Συνολικά, μέχρι το 6, διατίθενται για το Ταμείο Συνοχής 18 δισεκ. ευρώ. Από το έως και το 3 έχουν εγγραφεί εκατ. ευρώ ανά έτος και από το 4 έως και το 6 έχουν εγγραφεί 2.51 εκατομ. ευρώ ανά έτος. Το ποσοστό κοινοτικής βοήθειας παραμένει αμετάβλητο, από 8% έως 85% των δημόσιων ή ισοδύναμων δαπανών. Το ποσοστό αυτό μπορεί να μειώνεται για να λαμβάνονται υπόψη αφενός η δυνατότητα του σχεδίου να παράγει εισόδημα και αφετέρου οποιαδήποτε εφαρμογή της αρχής "ο ρυπαίνων πληρώνει". Όσον αφορά το κριτήριο οικονομικής σύγκλισης εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι ισχύουσες μακροοικονομικές προϋποθέσεις. Το Ταμείο δεν θα χρηματοδοτεί νέα σχέδια ή νέες φάσεις σχεδίων σε ένα κράτος εάν το Συμβούλιο ECOFIN διαπιστώνει με ειδική πλειοψηφία, μετά από σύσταση της Επιτροπής, ότι το κράτος αυτό δεν έχει σεβαστεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

8 Α13η. Τομέας 3 - εσωτερικές πολιτικές. Τομέας 4 - εξωτερικές δράσεις. Τομέας 5 - διοικητικές δαπάνες. Τομέας 6 - αποθεματικά. Το επίπεδο χρηματοδότησης του τομέα 3, που αφορά τις εσωτερικές πολιτικές της ΕΕ, πρέπει να καθορισθεί με τρόπο που να διατηρούνται τα κύρια κονδύλια δαπανών προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα που έχουν ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο. Oι δαπάνες για το έτος ανέρχονται σε 5.9 εκατομ. ευρώ. Θα αυξάνονται κατά 5 εκατομ. ευρώ το χρόνο για να φθάσουν τα 6. εκατομ. ευρώ το έτος 6. Το επίπεδο των αναλήψεων υποχρεώσεων για τις εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ που καλύπτονται από τον τομέα 4 πρέπει να εξασφαλίζει τη δέουσα ισορροπία κατά τη γεωγραφική κατανομή των πιστώσεων λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ και τις χώρες με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Το έτος οι δαπάνες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 4.55 εκατομ. ευρώ. Θα αυξάνονται κατά 1 εκατομ. ευρώ κάθε χρόνο για να φθάσουν τα 4.61 ευρώ το έτος 6. Oι διοικητικές δαπάνες της ΕΕ, που καλύπτονται από τον τομέα 5 των δημοσιονομικών προοπτικών, υπόκεινται στην αρχή της δημοσιονομικής πειθαρχίας και πρέπει να περιορισθούν αν υπολογισθούν και οι οικονομίες που μπορούν να επιτευχθούν από την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και τη βελτιωμένη διαχείριση κτιρίων και ανθρώπινου δυναμικού. Το έτος δεν θα υπερβαίνουν τα 4.56 εκατομ. ευρώ, το 1 τα 4.6 εκατομ. ευρώ, τα επόμενα έτη θα αυξάνονται κατά 1 εκατομ. ευρώ το χρόνο για να φθάσουν τα 5.1 εκατομ. ευρώ το έτος 6. Από τον τομέα 6, το νομισματικό απόθεμα καταργείται προοδευτικά έως το 3 ( = 5, 1 = 5, 2 = 25 εκατομ. ευρώ, 3 = ). Το αποθεματικό έκτακτης βοήθειας χρησιμοποιείται μόνο για νέες και απρόβλεπτες ανάγκες ανθρωπιστικής βοήθειας. Oι προβλέψεις είναι σταθερές, δηλαδή εκατομ. ευρώ για κάθε έτος από το έως το 6. Στο ίδιο ποσό ( εκατομ. ευρώ κάθε χρόνο) ανέρχεται και το αποθεματικό εγγύησης δανείων.

9 Α13θ. Κοινοτικές πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις.μεταβατική στήριξη λόγω απώλειας της επιλεξιμότητας. O αριθμός των κοινοτικών πρωτοβουλιών περιορίζεται σε τρεις: Α) INTERREG: διαπεριφερειακή, διακρατική και διασυνοριακή συνεργασία. Απορροφά τουλάχιστον το 5% των πιστώσεων. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις διασυνοριακές δραστηριότητες, ιδίως μάλιστα με την προοπτική της διεύρυνσης, και στα κράτη μέλη που έχουν εκτεταμένα σύνορα με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, καθώς και στη βελτίωση του συντονισμού με τα προγράμματα PHARE, TACIS και MEDA. Β) EQUAL: διακρατική συνεργασία για την καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων και ανισοτήτων στην αγορά εργασίας. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αιτούντων άσυλο. Γ) LEADER: αφορά στην ανάπτυξη της υπαίθρου. Για τις τρεις ανωτέρω Κοινοτικές πρωτοβουλίες διατίθεται το 5% των πιστώσεων αναλήψεων υποχρεώσεων των Διαρθρωτικών Ταμείων. Το 1% των διατιθεμένων για τα Ταμεία αυτά ποσών παρακρατείται για να χρηματοδοτηθούν οι καινοτόμες δράσεις και η τεχνική βοήθεια. Μεταβατική στήριξη θα παρασχεθεί σε όλες τις περιφέρειες και περιοχές που δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια επιλεξιμότητας και ένταξης στους νέους στόχους 1, 2 και 3. Τα συνολικά κονδύλια που χορηγούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία για μεταβατική στήριξη ανέρχονται σε 11,142 δισεκ. ευρώ. Η στήριξη αυτή θα είναι μικρότερη το σε σχέση με το 1999 και θα καταργηθεί έως το τέλος του 5, τόσο για τις περιοχές του πρώην Στόχου 1 όσο και για τις περιοχές του πρώην Στόχου 2/5. Σε ειδικές περιπτώσεις παρέχονται ενισχύσεις για τελευταία φορά, όπως είναι για την ανάπτυξη της περιοχής της Λισσαβόνας, τη βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία του Εϋρε, το Βερολίνο και άλλες περιοχές. Ειδική χρηματοδοτική ενίσχυση μέχρι το έτος 6 δίνεται προκειμένου να διατηρηθεί το συνολικό μέσο κατά κεφαλήν επίπεδο ενίσχυσης που επιτεύχθηκε το 1999 στις εξής χώρες: 45 εκατομ. ευρώ για την Ελλάδα και την Πορτογαλία, για την Ισπανία και 4 για την Ιρλανδία.

10 Α13ι. Ίδιοι πόροι και ελλείψεις ισορροπίας στον προϋπολογισμό Το σύστημα ιδίων πόρων της ΕΕ πρέπει να εξασφαλίζει επαρκείς πόρους για την εύρυθμη ανάπτυξη των πολιτικών της Ένωσης, με την επιφύλαξη της ανάγκης για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία. Μολονότι αναγνωρίζεται ότι τα πλήρη πλεονεκτήματα της ιδιότητας του μέλους της ΕΕ δεν είναι δυνατόν να μετρηθούν αποκλειστικά με δημοσιονομικούς όρους, το ΕΣ του Φονταινεμπλό αναγνώρισε τη δυνατότητα ύπαρξης ελλείψεων ισορροπίας του προϋπολογισμού. Oι ελλείψεις αυτές πρέπει να επιλύονται με μέσα πολιτικής δαπανών, αν και προβλέπεται η δυνατότητα διόρθωσης για τα κράτη μέλη που υφίστανται δημοσιονομικό βάρος δυσανάλογο προς τη σχετική τους ευημερία. Με βάση τις αρχές αυτές το ΕΣ του Βερολίνου αποφάσισε τον ακόλουθο συνδυασμό μέτρων: Α) το ανώτατο όριο των ιδίων πόρων της ΕΕ παραμένει στο σημερινό επίπεδο του του ΑΕΠ της Ένωσης. Με την απόφαση αυτή επιδιώκεται η δημοσιονομική λιτότητα και πειθαρχία με τελικό στόχο τη σταθεροποίηση των δαπανών. Τονίζεται ότι μία γνήσια και δίκαιη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ υπέρ των παραγωγών και καταναλωτών πρέπει να οδηγεί σε φθίνουσες δαπάνες στη διάρκεια της περιόδου - 6 και με τον τρόπο αυτό θα συμβάλει στο γενικό στόχο επίτευξης δικαιότερου δημοσιονομικού πλαισίου. Β) ο ανώτατος συντελεστής καταβολής του πόρου ΦΠΑ μειώνεται σε,75% το 2 και σε,5% το 4. Oι παραδοσιακοί ίδιοι πόροι διατηρούνται, το δε ποσοστό που κατακρατούν τα κράτη μέλη ως έξοδα είσπραξης αυξάνεται στο 25%. Γ) η μείωση υπέρ του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει. Σύμφωνα με τις αρχές που αποτυπώθηκαν στα συμπεράσματα των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων των Βρυξελλών του 1988 και του Εδιμβούργου του 1992, στο ποσόν της δεν θα περιληφθούν τα απροσδόκητα κέρδη από τις αλλαγές του χρηματοδοτικού συστήματος. Ετσι οι τεχνικές αναπροσαρμογές της νέας απόφασης περί ιδίων πόρων θα εξουδετερώσουν, όπως και πριν, τα απροσδόκητα κέρδη που απορρέουν από τη σταδιακή μείωση του αποθεματικού ΦΠΑ και τώρα από την αύξηση του ποσοστού των Παραδοσιακών Ιδίων Πόρων που κατακρατούν τα κράτη μέλη για να καλύψουν τα έξοδα είσπραξης. Oμοίως, κατά το χρόνο της διεύρυνσης, μια αναπροσαρμογή θα μειώσει τις "συνολικές Κατανεμηθείσες Δαπάνες" κατά ποσό αντίστοιχο των ετήσιων προενταξιακών δαπανών στις προσχωρούσες χώρες, εξασφαλίζοντας κατά τον τρόπο αυτό ότι οι δαπάνες, που δεν υφίστανται τώρα μείωση, θα παραμείνουν χωρίς μείωση. Δ) η συνολική επίπτωση των δύο ανωτέρω αποτελεσμάτων εκτιμάται σε 22 εκατομ. ευρώ μέχρι το έτος 6. Η χρηματοδότηση της μείωσης υπέρ του Ηνωμένου Βασιλείου από άλλα κράτη μέλη θα τροποποιηθεί ώστε να επιτρέψει στην Αυστρία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία να τύχουν μείωσης στο μερίδιο της χρηματοδότησης στο 25% του κανονικού μεριδίου. Η αναπροσαρμογή των μεριδίων χρηματοδότησης θα γίνει με αναπροσαρμογή των βάσεων του ΑΕΠ. Oι τροποποιήσεις αυτές θα υλοποιηθούν ήδη κατά το πρώτο έτος εφαρμογής της νέας απόφασης περί ιδίων πόρων με βάση τους αριθμούς του προηγούμενου έτους. Όταν αναφέρεται σε ελλείψεις ισορροπίας στον προϋπολογισμό, η Επιτροπή, για σκοπούς παρουσίασης, θα βασίζεται στις επιχειρησιακές δαπάνες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να προβεί σε γενική επανεξέταση του συστήματος ιδίων πόρων, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της διεύρυνσης, πριν από την 1η Ιανουαρίου 6. Στα πλαίσια της επανεξέτασης αυτής, θα πρέπει να μελετηθεί και το ζήτημα της δημιουργίας νέων αυτόνομων ιδίων πόρων.

11 Α13κ. Συμπεράσματα Η τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης για την Ατζέντα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ανταποκρίνεται στους στόχους, φιλοδοξίες και προσδοκίες της ΕΕ. Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού δεν μπορεί να ξεπεράσει το του ΑΕΠ της Ένωσης. Η ενταξιακή βοήθεια προς τις 6 χώρες πρώτης διαπραγμάτευσης ανέρχεται μόλις σε 21,84 δισεκ. ευρώ. Η Γεωργική Κατευθυντήρια Γραμμή παραμένει αμετάβλητη. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική θα αναθεωρηθεί πριν από την πρώτη διεύρυνση. Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής αποτελεί τη βασική συνιστώσα της Ατζέντας. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των ενισχύσεων των Διαρθρωτικών Ταμείων στις περιοχές με τις μεγαλύτερες ανάγκες, η μείωση των στόχων παρέμβασης καθώς και ο περιορισμός σε τρεις του αριθμού των κοινοτικών πρωτοβουλιών αποτελούν τις καινοτομίες της νέας συμφωνίας. Ειδικότερα για την Ελλάδα η συμφωνία του Βερολίνου υπήρξε ιδιαίτερα επωφελής για τους εξής λόγους: Α. Oι αλλαγές αναφορικά με το σύστημα των ιδίων πόρων είναι σχεδόν ουδέτερες δημοσιονομικά για τη χώρα μας. Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 1% σε,75% το 2 και σε,5% το 4, η αύξηση των εξόδων είσπραξης παραδοσιακών πόρων από 1% σε 25% και η αύξηση των συμπληρωματικών πόρων από το ΑΕΠ αναμένεται ότι θα έχουν ένα όφελος για τη χώρα μας της τάξης των 12 εκατομ. ευρώ ετησίως. Β. Στη γεωργία αποσύρθηκε η ιδέα της συγχρηματοδότησης της ΚΑΠ που θα κόστιζε στην Ελλάδα περίπου 55 εκατομ. ευρώ ετησίως. Επιτεύχθηκε αύξηση των ποσοστώσεων γάλακτος για τη χώρα μας κατά 7. τόνους συνολικά που θα δοθεί τα έτη και 1 ενώ η αναμόρφωση της κοινής οργάνωσης αγοράς για το γάλα θα πραγματοποιηθεί το 4. Αποφασίσθηκε μείωση των θεσμικών τιμών στις αροτριαίες καλλιέργειες ύψους 25% σε δύο φάσεις αντί του 2% που είχε προτείνει το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας. Αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός συστήματος με "φθίνουσες ενισχύσεις" που θα επηρέαζε αρνητικά τους Έλληνες παραγωγούς. Προβλέπεται, επίσης, εφαρμογή του συστήματος υποχρεωτικής αγρανάπαυσης για όλη την περίοδο σε επίπεδο 1%, θέση που η Ελλάδα είχε υποστηρίξει από την αρχή. Τέλος, έγινε δεκτή η βασική θέση της Ελλάδος ότι η συμφωνία για τη γεωργική πτυχή της Ατζέντας είναι το πλαίσιο για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις στον Παγκόσμιο Oργανισμό Εμπορίου. Γ. Από τα Διαρθρωτικά Ταμεία η Ελλάδα εξασφάλισε 21,75 δισεκ. ευρώ και ένα επί πλέον ποσό 65 εκατομ. ευρώ που είναι το κόστος των εξισωτικών αποζημιώσεων για τις ορεινές και προβληματικές περιοχές που επιβάρυνε μέχρι τώρα τα Διαρθρωτικά Ταμεία. Με τη νέα ρύθμιση οι εξισωτικές αποζημιώσεις θα χρηματοδοτούνται από το Τμήμα Εγγυήσεων του ΕΓΤΠΕ. Από το Ταμείο Συνοχής η Ελλάδα θα λάβει 3,13 δισεκ. ευρώ. Συνολικά θα εισπράξει την περίοδο ,53 δισεκ. ευρώ (21,75 +,65 + 3,13). Συγκρινόμενο το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο του ποσού των 21,9 δισεκ. ευρώ του Β ΚΠΣ αν λάβουμε υπόψη τις επιδιώξεις των ανεπτυγμένων κρατών να περιορίσουν τις πληρωμές τους στο σύστημα των ιδίων πόρων και να επιβάλουν δημοσιονομική λιτότητα. Αλλά και συγκριτικά με τις άλλες χώρες η Ελλάδα είναι κερδισμένη. Ενώ το συνολικό ποσό που κατανεμήθηκε στα διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο συνοχής αυξήθηκε κατά 5%, το Ελληνικό μερίδιο αυξήθηκε κατά 14%. Δ. Έγινε ανακατανομή του τρόπου που συμμετέχουν τα κράτη μέλη στη Βρετανική διόρθωση, ώστε οι χώρες με τη μεγαλύτερη καθαρή συνεισφορά να μετέχουν μόνο κατά το 25% της μέχρι τώρα εισφοράς τους. Το μέτρο αυτό είναι ουδέτερο για την Ελλάδα που συμμετέχει μόνο κατά 1,7% στη βρετανική διόρθωση. Αποφασίσθηκε όμως να εξαιρεθεί από την ανωτέρω διόρθωση το κόστος της διεύρυνσης. Πρόκειται για ουσιαστικό βήμα σταδιακού περιορισμού των ποσών επιστροφών προς το Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ελλάδας. ΠINAKAΣ A : ΔHMOΣIONOMIKEΣ ΠPOOΠTIKEΣ ΓIA THN EE-15 Eκατομ. ευρώ τιμές 1999 Πιστώσεις για αναλήψεις υποχρεώσεων ΓEΩPΓIA Δαπάνες KΓΠ (εξαιρουμένης της ανάπτυξης της υπαίθρου) Aνάπτυξη της υπαίθρου και συνοδευτικά μέτρα ΔIAPΘPΩTIKEΣ ENEPΓEIEΣ Διαρθρωτικά Tαμεία Tαμείο Συνοχής EΣΩTEPIKEΣ ΠOΛITIKEΣ EΞΩTEPIKEΣ ΔPAΣEIΣ ΔIOIKHTIKEΣ ΔAΠANEΣ AΠOΘEMATIKA Nομισματικό αποθεματικό Aποθεματικό έκτακτης βοήθειας Aποθεματικό εγγύησης δανείων ΠPOENTAΞIAKH BOHΘEIA Γεωργία Προενταξιακό διαρθρωτικό μέσο PHARE (υποψήφιες χώρες) ΣYNOΛO ΠIΣTΩΣEΩN ΓIA ANAΛHΨEIΣ YΠOXPEΩΣEΩN ΣYNOΛO ΠIΣTΩΣEΩN ΓIA ΠΛHPΩMEΣ Πιστώσεις για πληρωμές ως ποσοστό του AEΠ ,13% 917 1,12% ,13% ,11% ,5% ,% 8931,97%

12 AΠOΘEMATIKO ΔIEYPYNΣHΣ (πιστώσεις για πληρωμές) Γεωργία Άλλες δαπάνες ANΩTATO OPIO ΠIΣTΩΣEΩN ΓIA ΠΛHPΩMEΣ Aνώτατο όριο πιστώσεων για πληρωμές ως ποσοστό του AEΠ Περιθώριο Aνώτατο όριο ιδίων πόρων ,13%,14% 917 1,12%,15% ,18%,9% ,19%,8% 161 1,15%,12% ,13%,14% ,13%,14% ΠINAKAΣ B : ΔHMOΣIONOMIKEΣ ΠPOOΠTIKEΣ ΓIA THN EE-21 Eκατομ. ευρώ τιμές 1999 Πιστώσεις για αναλήψεις υποχρεώσεων ΓEΩPΓIA Δαπάνες KΓΠ (εξαιρουμένης της ανάπτυξης της υπαίθρου) Aνάπτυξη της υπαίθρου και συνοδευτικά μέτρα ΔIAPΘPΩTIKEΣ ENEPΓEIEΣ Διαρθρωτικά Tαμεία Tαμείο Συνοχής EΣΩTEPIKEΣ ΠOΛITIKEΣ EΞΩTEPIKEΣ ΔPAΣEIΣ ΔIOIKHTIKEΣ ΔAΠANEΣ AΠOΘEMATIKA Nομισματικό αποθεματικό Aποθεματικό έκτακτης βοήθειας Aποθεματικό εγγύησης δανείων ΠPOENTAΞIAKH BOHΘEIA Γεωργία Προενταξιακό διαρθρωτικό μέσο PHARE (υποψήφιες χώρες) 8. ΔIEYPYNΣH Γεωργία Διαρθρωτικές ενέργειες Eσωτερικές πολιτικές Διοικητικές δαπάνες ΣYNOΛO ΠIΣTΩΣEΩN ΓIA ANAΛHΨEIΣ YΠOXPEΩΣEΩN ΣYNOΛO ΠIΣTΩΣEΩN ΓIA ΠΛHPΩMEΣ... εκ των οποίων διεύρυνση Πιστώσεις για πληρωμές ως ποσοστό του AEΠ Περιθώριο Aνώτατο όριο ιδίων πόρων ,13%,14% ,12%,15% ,14%,13% ,15%,12% ,11%,16% ,9%,18% ,9%,18%

Η πολιτική Συνοχής στην περίοδο 2007-2013. Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η πολιτική Συνοχής στην περίοδο 2007-2013. Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Η πολιτική Συνοχής στην περίοδο 2007-2013. Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Στον Πίνακα 1 παρατίθενται εν συντοµία οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα προγραµµατική περίοδο 2007-2013 σε

Διαβάστε περισσότερα

11812/17 ΧΦ/νικ 1 DG G 2A

11812/17 ΧΦ/νικ 1 DG G 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) 11812/17 BUDGET 26 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 3 επί του γενικού προϋπολογισμού για το 2017:

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 144/3

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 144/3 9.6.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 144/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 473/2009 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 25ης Μαΐου 2009 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 για τη στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.3.2013 COM(2013) 159 final 2013/0087 (COD) C7-0079/2013 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού αναπροσαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο

Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ 2016-2017 Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο Ανδρέας Τσουρουφλής 7.2.2017 Το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύστημα Άξονες εξέλιξης Ενοποίηση των προϋπολογισμών Χρηματοδοτική αυτονομία της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019/0000(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019/0000(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019-2024 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 2019/0000(INI) 19.8.2019 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις οικονομικές πολιτικές της ζώνης του ευρώ (2019/0000(INI)) Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΣΟΔΑ. Προϋπολογισμός Προϋπολογισμός Μεταβολή (%)

ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΣΟΔΑ. Προϋπολογισμός Προϋπολογισμός Μεταβολή (%) ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. ΤΟΜΟΣ 1 - ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Χρηματοδότηση του γενικού προϋπολογισμού Πιστώσεις που πρέπει να καλυφτούν

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 δείχνει πλεόνασμα ύψους ,74 ευρώ που προκύπτει από:

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 δείχνει πλεόνασμα ύψους ,74 ευρώ που προκύπτει από: Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Ιουνίου 2016 (OR. en) 9586/16 BUDGET 15 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 2 του γενικού προϋπολογισμού για το 2016: Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2016 COM(2016) 414 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που περιλαμβάνει την αξιολόγηση που απαιτείται βάσει των άρθρων 24 παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

Όσον αφορά τις δαπάνες, προτείνονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

Όσον αφορά τις δαπάνες, προτείνονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 13583/16 BUDGET 29 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 4 στον γενικό προϋπολογισμό του 2016: Ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. προκειμένου να τερματιστεί η κατάσταση του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος στην Κροατία

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. προκειμένου να τερματιστεί η κατάσταση του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος στην Κροατία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.12.2013 COM(2013) 914 final Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ προκειμένου να τερματιστεί η κατάσταση του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος στην Κροατία {SWD(2013)

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα L 52. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Νομοθετικές πράξεις. 60ό έτος 28 Φεβρουαρίου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα.

Επίσημη Εφημερίδα L 52. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Νομοθετικές πράξεις. 60ό έτος 28 Φεβρουαρίου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα. Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 52 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 60ό έτος 28 Φεβρουαρίου 2017 Περιεχόμενα I Νομοθετικές πράξεις Οριστική έκδοση (ΕΕ, Ευρατόμ) 2017/303 του διορθωτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 24 ΚΑΙ 25 MAΡΤΙΟΥ 1999 Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Tο Ευρωπαϊκό Συµβούλιο συνήλθε στο Βερολίνο στις 24 και 25 Μαρτίου 1999. Οι εργασίες άρχισαν µε ανταλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 28-11-2000 E(2000)3405 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28-11-2000 σχετικά µε την έγκριση του κοινοτικού πλαισίου στήριξης για τις κοινοτικές διαρθρωτικές παρεµβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.7.2013 COM(2013) 521 final 2013/0247 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 8 ΣΤΟ ΓENIKO ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2005

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 8 ΣΤΟ ΓENIKO ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2005 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 5.10.2005 SEC(2005) 1226 τελικό ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 8 ΣΤΟ ΓENIKO ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2005 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟ ΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τµήµα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 16 Οκτωβρίου 2012 (18.10) (OR. en) 14287/12 ADD 4 REV 2. Διοργανικός φάκελος: 2011/0276 (COD)

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 16 Οκτωβρίου 2012 (18.10) (OR. en) 14287/12 ADD 4 REV 2. Διοργανικός φάκελος: 2011/0276 (COD) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 16 Οκτωβρίου 2012 (18.10) (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2011/0276 (COD) 14287/12 ADD 4 REV 2 FSTR 64 FC 42 REGIO 102 SOC 780 AGRISTR 128 PECHE 372 CADREFIN 408

Διαβάστε περισσότερα

Εξέλιξη των Εσόδων του Προϋπολογισμού της ΕΕ ( )

Εξέλιξη των Εσόδων του Προϋπολογισμού της ΕΕ ( ) Π. Καρανικόλας Εξέλιξη των Εσόδων του Προϋπολογισμού της ΕΕ (1980-2012) 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 1980 1989 1993 1999 2011 2012 Γεωργικές εισφορές & εισφορές ζάχαρης και ισογλυκόζης Πόρος «ΦΠΑ» Τελωνειακοί

Διαβάστε περισσότερα

EΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

EΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.5.2014 COM(2014) 271 final EΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τον υπολογισμό, τη χρηματοδότηση, την πληρωμή και την εγγραφή στον προϋπολογισμό της διόρθωσης των δημοσιονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Η Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε ( )

Η Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε ( ) Η Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε (1957-2013) Παύλος Καρανικόλας Επίκουρος Καθηγητής ΓΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ 1. Μείωση της ανεργίας 2. Μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων στην κατανομή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ ευρω-παϊκο συµβουλιο του βερολινου 24 ΚΑΙ 25 MAΡΤΙΟΥ 1999

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ ευρω-παϊκο συµβουλιο του βερολινου 24 ΚΑΙ 25 MAΡΤΙΟΥ 1999 D/99/1 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ ευρω-παϊκο συµβουλιο του βερολινου 24 ΚΑΙ 25 MAΡΤΙΟΥ 1999 Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Tο Ευρωπαϊκό Συµβούλιο συνήλθε στο Βερολίνο στις 24 και 25 Μαρτίου 1999. Οι εργασίες άρχισαν µε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 27.10.2009 COM(2009)600 τελικό C7-0256/09 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά µε την αναθεώρηση του πολυετούς δηµοσιονοµικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Προσωρινή επιτροπή για τις πολιτικές προκλήσεις και τα δηµοσιονοµικά µέσα της διευρυµένης Ένωσης 2007-201 ηµοσιονοµικές προοπτικές 2007-2013 23 Νοεµβρίου 2004 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

7003/17 ΔΠ/γπ 1 DGG 2A

7003/17 ΔΠ/γπ 1 DGG 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Απριλίου 2017 (OR. en) 7003/17 BUDGET 2 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 1 του γενικού προϋπολογισμού για το 2017 που συνοδεύει

Διαβάστε περισσότερα

13852/16 ΘΚ/γπ/ΕΠ 1 DGG 2A

13852/16 ΘΚ/γπ/ΕΠ 1 DGG 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 13852/16 BUDGET 36 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 6 του γενικού προϋπολογισμού για το 2016 που συνοδεύει

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύσταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.7.2016 COM(2016) 293 final Σύσταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα από την Πορτογαλία σε εφαρμογή της σύστασης

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία

Ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία Ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία Η ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία είναι εκείνο το εργαλείο της πολιτικής σε θέματα συνοχής που αποσκοπεί στην επίλυση διασυνοριακών προβλημάτων και στην από κοινού ανάπτυξη των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.10.2014 COM(2014) 649 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα ΙΙΙ -

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017: Ανάπτυξη, απασχόληση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο

Σχέδιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017: Ανάπτυξη, απασχόληση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο Σχέδιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017: Ανάπτυξη, απασχόληση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο Πρόσθετοι πόροι για την Ελλάδα Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (αίτηση EGF/2013/006 PL/Fiat Auto Poland S.A. - Πολωνία)

Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (αίτηση EGF/2013/006 PL/Fiat Auto Poland S.A. - Πολωνία) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2014)0081 Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (αίτηση EGF/2013/006 PL/Fiat Auto Poland S.A. - Πολωνία) Ψήφισμα

Διαβάστε περισσότερα

συγκεντρωτικά αριθμητικά στοιχεία κατά τομέα του δημοσιονομικού πλαισίου (βλ. έγγρ /16 ADD 1)

συγκεντρωτικά αριθμητικά στοιχεία κατά τομέα του δημοσιονομικού πλαισίου (βλ. έγγρ /16 ADD 1) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 14635/16 FIN 804 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Συμβούλιο Γενικός προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 8.7.2008 COM(2008) 442 τελικό 2008/0146 (CNS) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί τροποποίησης των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1290/2005 για τη χρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ Του/Της: Ευρωπαϊκής Επιτροπής Με ημερομηνία: 16 Ιουλίου 2004 Πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου για την ίδρυση Ταμείου Συνοχής

ΠΡΟΤΑΣΗ Του/Της: Ευρωπαϊκής Επιτροπής Με ημερομηνία: 16 Ιουλίου 2004 Πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου για την ίδρυση Ταμείου Συνοχής ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 22 Ιουλίου 2004 (26.10) (OR. en) 11637/04 Διοργανικός φάκελος: 2004/0166 AVC FC 5 CADREFIN 23 ΠΡΟΤΑΣΗ Του/Της: Ευρωπαϊκής Επιτροπής Με ημερομηνία: 16 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

9650/17 ΧΜΑ/νκ 1 DGG 1A

9650/17 ΧΜΑ/νκ 1 DGG 1A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαΐου 2017 (OR. en) 9650/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες Θέμα: Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2017: ECOFIN

Διαβάστε περισσότερα

Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο

Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο Έως σήμερα, υπήρξαν πέντε πολυετή δημοσιονομικά πλαίσια (ΠΔΠ). Η Συνθήκη της Λισαβόνας μεταμόρφωσε το ΠΔΠ από μια διοργανική συμφωνία σε μια νομικά δεσμευτική πράξη. Το ΠΔΠ,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.3.2016 COM(2016) 159 final 2016/0086 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού αναπροσαρμογής των άμεσων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 1 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα ΙΙΙ - Επιτροπή

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 1 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα ΙΙΙ - Επιτροπή ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.3.2013 COM(2013) 156 final C7-0199/13 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 1 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.3.2014 COM(2014) 175 final 2014/0097 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού αναπροσαρμογής για τις

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC LIMITE EL. Βρυξέλλες, 4 Ιουνίου 2012 (11.06) (OR. en) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 10434/12 ΑDD 4

PUBLIC LIMITE EL. Βρυξέλλες, 4 Ιουνίου 2012 (11.06) (OR. en) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 10434/12 ΑDD 4 Conseil UE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 4 Ιουνίου 2012 (11.06) (OR. en) Διοργανικοί Φάκελοι: 2011/0404(COD) 2011/0405(COD) 2011/0406(COD) 2011/0410(CNS) 2011/0411(COD) 2011/0412(COD) 2011/0413(COD)

Διαβάστε περισσότερα

Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο

Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο Έως σήμερα, υπήρξαν πέντε πολυετή δημοσιονομικά πλαίσια (ΠΔΠ). Η Συνθήκη της Λισαβόνας μεταμόρφωσε το ΠΔΠ από μια διοργανική συμφωνία σε μια νομικά δεσμευτική πράξη. Το ΠΔΠ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. για τις δαπάνες του ΕΓΤΕ. Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αριθ.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. για τις δαπάνες του ΕΓΤΕ. Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αριθ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.3.2017 COM(2017) 156 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για τις δαπάνες του ΕΓΤΕ Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αριθ. 1-3/2017 EL

Διαβάστε περισσότερα

16707/14 ADD 13 ΔΑ/μκρ 1 DG G 2A

16707/14 ADD 13 ΔΑ/μκρ 1 DG G 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2014 (OR. en) 16707/14 ADD 13 FIN 988 INST 616 PE-L 94 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««Επιτροπή Προϋπολογισμών 2009 27 Ιανουαρίου 2005 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αριθ. 1 σχετικά με τους ίδιους πόρους των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων: Η ιστορία των εσόδων των Κοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

L 347/884 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2013

L 347/884 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2013 L 347/884 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE, EURATOM) αριθ. 1311/2013 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 2ας Δεκεμβρίου 2013 για τον καθορισμό του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου για

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο

Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ 2018-2019 Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο Ανδρέας Τσουρουφλής 15.1.2019 Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο 2 Το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύστημα Άξονες εξέλιξης Ενοποίηση των προϋπολογισμών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.7.2010 COM(2010) 403 τελικό Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της διοργανικής συμφωνίας της 17ης Μαΐου 2006 για δημοσιονομική

Διαβάστε περισσότερα

13584/16 ΧΜΑ/μκρ 1 DG G 2A

13584/16 ΧΜΑ/μκρ 1 DG G 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 13584/16 BUDGET 30 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 5 του γενικού προϋπολογισμού του 2016: Εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.

Ι. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. Ι. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. 1α. Στήριξη Γεωργικού Εισοδήματος 1β. Στήριξη Αγοράς 2. Αγροτική Ανάπτυξη ΙΙ. Εθνική Πολιτική για: τη γη τη χρηματοδότηση της γεωργίας τη γεωργική εκπαίδευση τις γεωργικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 16-03-2001 Ε(2001)44 ΝΑ ΜΗ ΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 16-03-2001 για την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράµµατος "Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελµατική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση κανονισμού (COM(2017)0825 C8-0433/ /0334(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Πρόταση κανονισμού (COM(2017)0825 C8-0433/ /0334(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή 3.7.2018 A8-0227/ 001-018 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-018 κατάθεση: Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης Έκθεση Ruža Tomašić Πρόγραμμα στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων A8-0227/2018 (COM(2017)0825 C8-0433/2017 2017/0334(COD))

Διαβάστε περισσότερα

Στις 9 Οκτωβρίου 2017 η Επιτροπή υπέβαλε στο Συμβούλιο το σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού (ΣΔΠ) αριθ. 6 του γενικού προϋπολογισμού για το 2017.

Στις 9 Οκτωβρίου 2017 η Επιτροπή υπέβαλε στο Συμβούλιο το σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού (ΣΔΠ) αριθ. 6 του γενικού προϋπολογισμού για το 2017. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) 14275/17 BUDGET 32 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 6 του γενικού προϋπολογισμού για το 2017: Μείωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 4 ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2017

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 4 ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.6.2017 COM(2017) 541 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 4 ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2017 που συνοδεύει την πρόταση κινητοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 5 Μαρτίου 2002 ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου προς την Επιτροπή Προϋπολογισµών

Διαβάστε περισσότερα

12749/12 ΚΚ/δχ 1 DG G II A

12749/12 ΚΚ/δχ 1 DG G II A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2012 (10.08) (OR. en) 12749/12 BUDGET 28 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα : Σχέδιο προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2013 : Θέση του

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Προϋπολογισμών

Επιτροπή Προϋπολογισμών Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019-2024 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2019/2036(BUD) 19.7.2019 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Φεβρουαρίου 2014 (OR. en) 5602/14 Διοργανικός φάκελος: 2011/0183 (CNS) RESPR 5 FIN 53 CADREFIN 11 POLGEN 14 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

9473/19 ΘΚ/νκ 1 ECOMP 1A

9473/19 ΘΚ/νκ 1 ECOMP 1A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαΐου 2019 (OR. en) 9473/19 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες αριθ. προηγ. εγγρ.: 9021/19 Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 7 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 7 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.7.2013 COM(2013) 557 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 7 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Προσωρινή επιτροπή για τις πολιτικές προκλήσεις και τα δηµοσιονοµικά µέσα της διευρυµένης Ένωσης 2007-2013 ηµοσιονοµικές Προοπτικές 2007-2013 25 Οκτωβρίου 2004 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0247/6. Τροπολογία. Marco Zanni, André Elissen, Stanisław Żółtek εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0247/6. Τροπολογία. Marco Zanni, André Elissen, Stanisław Żółtek εξ ονόματος της Ομάδας ENF 2.7.2018 A8-0247/6 6 Παράγραφος 2 2. υπενθυμίζει ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2019 θα είναι ο τελευταίος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου και ότι η διαπραγμάτευσή του θα συμπέσει χρονικά με

Διαβάστε περισσότερα

L 243/32 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΠΙΤΡΟΠΗ

L 243/32 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΠΙΤΡΟΠΗ L 243/32 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.9.2006 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης Αυγούστου 2006 για τον καθορισμό ενδεικτικής κατανομής, ανά κράτος μέλος, των πιστώσεων ανάληψης υποχρεώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 5 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 5 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.10.2016 COM(2016) 660 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 5 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016 Εκτέλεση της απόφασης 2014/335/ΕΕ για τους ίδιους πόρους μετά την

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0060/19. Τροπολογία. Raymond Finch εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0060/19. Τροπολογία. Raymond Finch εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 10.3.2017 A8-0060/19 19 Παράγραφος 1 1. χαιρετίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο προϋπολογισμός της ΕΕ δίνοντας συγκεκριμένες απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ τονίζει ότι οι αξιοπρεπείς,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2012 (06.12) (OR. en) 17146/1/12 REV 1 FIN 990

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2012 (06.12) (OR. en) 17146/1/12 REV 1 FIN 990 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2012 (06.12) (OR. en) 17146/1/12 REV 1 FIN 990 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων/το

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Κυρίες και Κύριοι,

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Κυρίες και Κύριοι, Ομιλία του κ. Philippe Μaystadt, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2008 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Κυρίες και Κύριοι, Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που

Διαβάστε περισσότερα

A8-0380/3. Czesław Adam Siekierski εξ ονόματος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου

A8-0380/3. Czesław Adam Siekierski εξ ονόματος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου 6.12.2017 A8-0380/3 Τροπολογία 3 Czesław Adam Siekierski εξ ονόματος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Έκθεση A8-0380/2017 Albert Deß Τροποποιήσεις διαφόρων κανονισμών στον τομέα της γεωργίας

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2014/0013 (NLE) 15436/15 AGRI 684 AGRIORG 101 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο COM(2017) 801 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο COM(2017) 801 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) 14828/17 ECOFIN 1012 UEM 328 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για τον Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

11554/16 ROD/alf,ech DGG 1A

11554/16 ROD/alf,ech DGG 1A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Αυγούστου 2016 (OR. en) 11554/16 ECOFIN 744 UEM 284 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την επιβολή προστίμου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου για την περίοδο

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου για την περίοδο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 17 Ιουλίου 2013 (OR. en) 11791/13 POLGEN 129 CADREFIN 170 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό του πολυετούς δημοσιονομικού

Διαβάστε περισσότερα

12699/10 ΚΚ/αγι 1 DG G II A

12699/10 ΚΚ/αγι 1 DG G II A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Αυγούστου 2010 (13.08) (OR. en) 12699/10 BUDGET 52 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα : Σχέδιο προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2011 Θέση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 16-XI-2007

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 16-XI-2007 EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 16-XI-2007 E(2007) 5634 ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16-XI-2007 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Ιουλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Ιουλίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Ιουλίου 2016 (OR. en) 10796/16 ECOFIN 678 UEM 264 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ληφθεί

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την κινητοποίηση του περιθωρίου για απρόβλεπτες ανάγκες το 2017

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την κινητοποίηση του περιθωρίου για απρόβλεπτες ανάγκες το 2017 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.10.2016 COM(2016) 678 final Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κινητοποίηση του περιθωρίου για απρόβλεπτες ανάγκες το 2017 EL EL 1.

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 53/1/17 REV 1 EL

PE-CONS 53/1/17 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 12 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 2017/0247 (COD) LEX 1779 PE-CONS 53/1/17 REV 1 FSTR 73 FC 83 REGIO 104 SOC 681 AGRISTR 98 PECHE 408 CADREFIN

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 05-XI-2007

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 05-XI-2007 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 05-XI-2007 E(2007) 5439 ΜΗ ΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 05-XI-2007 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράµµατος κοινοτικής ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με την υιοθέτηση του ευρώ από τη Λετονία την 1η Ιανουαρίου 2014

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με την υιοθέτηση του ευρώ από τη Λετονία την 1η Ιανουαρίου 2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.6.2013 COM(2013) 345 final 2013/0190 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την υιοθέτηση του ευρώ από τη Λετονία την 1η Ιανουαρίου 2014 EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1979 EL 10.02.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1979/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με το

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.4.2011 COM(2011) 226 τελικό Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της διοργανικής συμφωνίας της 17ης Μαΐου 2006 για δημοσιονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. για τις δαπάνες του ΕΓΤΕ. Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αριθ.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. για τις δαπάνες του ΕΓΤΕ. Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αριθ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.7.2016 COM(2016) 487 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για τις δαπάνες του ΕΓΤΕ Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αριθ. 5-7/2016 EL

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.1.2015 COM(2015) 15 final 2015/0010 (APP) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ, Ευρατόμ) αριθ. 1311/2013 του Συμβουλίου για τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με την υιοθέτηση του ευρώ από τη Λιθουανία την 1η Ιανουαρίου 2015

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με την υιοθέτηση του ευρώ από τη Λιθουανία την 1η Ιανουαρίου 2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.6.2014 COM(2014) 324 final 2014/0170 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την υιοθέτηση του ευρώ από τη Λιθουανία την 1η Ιανουαρίου 2015 EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 288 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 288 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2017 (OR. en) 9795/17 FIN 334 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για τον Γενικό Γραμματέα της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων/το Συμβούλιο Θέμα: Νέο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011

ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων/το Συμβούλιο Θέμα: Νέο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 7 Δεκεμβρίου 2010 (09.12) (OR. en) 17569/10 FIN 709 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων/το Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2013 (01.07) (OR. en) 11655/13 POLGEN 124 CADREFIN 164

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2013 (01.07) (OR. en) 11655/13 POLGEN 124 CADREFIN 164 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2013 (01.07) (OR. en) 11655/13 POLGEN 124 CADREFIN 164 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: προς: Θέµα: Προεδρίας τις Αντιπροσωπίες Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον

Διαβάστε περισσότερα

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση της Απόφασης του Συµβουλίου 2014/335/ΕΕ, Ευρατόµ για το σύστηµα των ι- δίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση της Απόφασης του Συµβουλίου 2014/335/ΕΕ, Ευρατόµ για το σύστηµα των ι- δίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση της Απόφασης του Συµβουλίου 2014/335/ΕΕ, Ευρατόµ για το σύστηµα των ι- δίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» Προς τη Βουλή των Ελλήνων Το παρόν σχέδιο νόµου έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.5.2017 COM(2017) 290 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Συνέπειες για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2015)0334 Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση: αίτηση EGF/2015/003 BE/Ford Genk - Βέλγιο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

12608/14 γπ 1 DG G II A

12608/14 γπ 1 DG G II A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 2 Σεπτεμβρίου 2014 (OR. en) 12608/14 BUDGET 16 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2015: της 2ας Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.5.2013 COM(2013) 291 final Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση,

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση για ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύσταση για ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.7.2016 COM(2016) 519 final Σύσταση για ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την επιβολή προστίμου στην Πορτογαλία λόγω μη ανάληψης αποτελεσματικής δράσης για την

Διαβάστε περισσότερα

Η χρηματοδότηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων

Η χρηματοδότηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Η χρηματοδότηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα (ΔΕΔ) χρηματοδοτούνται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εν μέρει από τα κράτη μέλη. Η χρηματοδοτική ενίσχυση της ΕΕ λειτουργεί ως καταλύτης,

Διαβάστε περισσότερα

7655/14 ΙA/ριτ 1 DG B 4A

7655/14 ΙA/ριτ 1 DG B 4A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Μαρτίου 2014 (14.03) (OR. en) 7655/14 SΟC 194 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: προς: Θέμα: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου τις αντιπροσωπίες Η κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

13110/11 ΚΚ/θμ 1 DG G II A

13110/11 ΚΚ/θμ 1 DG G II A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2011 (10.08) (OR. en) 13110/11 BUDGET 29 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα : Σχέδιο προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2012: Θέση του

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.4.2012 COM(2012) 160 final Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

271 der Beilagen XXV. GP - RV Art. 23i Abs. 3 zweiter Satz B-VG - 09 Beschluss Griechisch (Normativer Teil) 1 von 7

271 der Beilagen XXV. GP - RV Art. 23i Abs. 3 zweiter Satz B-VG - 09 Beschluss Griechisch (Normativer Teil) 1 von 7 271 der Beilagen XXV. GP - RV Art. 23i Abs. 3 zweiter Satz B-VG - 09 Beschluss Griechisch (Normativer Teil) 1 von 7 L 168/105 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Μαΐου 2014 για το σύστημα των ιδίων

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ιρλανδίας για το 2012

Σύσταση ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ιρλανδίας για το 2012 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.5.2012 COM(2012) 316 final Σύσταση ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ιρλανδίας για το 2012 και τη διατύπωση γνώμης του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. σχετικά με τις δαπάνες του ΕΓΤΕ. Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αριθ.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. σχετικά με τις δαπάνες του ΕΓΤΕ. Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αριθ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.4.2016 COM(2016) 240 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με τις δαπάνες του ΕΓΤΕ Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αριθ. 1-4/2016

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC LIMITE EL ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες,14Σεπτεμβρίου2011(20.09) (OR.en) 14224/11 LIMITE SOC772 ECOFIN583 EDUC235 REGIO74 ΣΗΜΕΙΩΜΑ

PUBLIC LIMITE EL ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες,14Σεπτεμβρίου2011(20.09) (OR.en) 14224/11 LIMITE SOC772 ECOFIN583 EDUC235 REGIO74 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ConseilUE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ PUBLIC Βρυξέλλες,14Σεπτεμβρίου2011(20.09) (OR.en) 14224/11 LIMITE SOC772 ECOFIN583 EDUC235 REGIO74 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: προς: Θέμα: Προεδρίας τηνεπιτροπήτων ΜόνιμωνΑντιπροσώπων(1οτμήμα)/τοΣυμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/10 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1613 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Σεπτεμβρίου 2016 για έκτακτη ενίσχυση προσαρμογής στους παραγωγούς γάλακτος και σε κτηνοτρόφους σε άλλους τομείς της κτηνοτροφίας

Διαβάστε περισσότερα