BMW M3 M4 Ημέρες Τεχνολογίας. Περιεχόμενα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "BMW M3 M4 Ημέρες Τεχνολογίας. Περιεχόμενα."

Transcript

1 Page 1 BMW M3 M4 Ημέρες Τεχνολογίας. Περιεχόμενα. 1. Νέα BMW M3 Sedan και νέα BMW M4 Coupe. Καινοτόμος τεχνολογία κινητήρων, έμφαση στη μείωση βάρους. 2. Ισορροπία συνολικής φιλοσοφίας: Ένα μίγμα στοιχείων αρμονικά συνεργαζόμενων στοιχείων προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, ακρίβεια και ευελιξία. 3. Νέος εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας: Υψηλόστροφη και υπερτροφοδοτούμενη μονάδα συνδυάζει τα καλύτερα δύο κόσμων. 4. Συνολική σχεδιαστική φιλοσοφία ελαφρού βάρους: Κατανομή βάρους στα σωστά σημεία. 5. Υποστήριξη DTM κατά τη διαδικασία εξέλιξης. Δοκιμές στο Nürburgring με τους Bruno Spengler και Timo Glock.

2 Page 2 1. Νέα BMW M3 Sedan και νέα BMW M4 Coupe: Καινοτόμος σχεδίαση κινητήρων, έμφαση στη μείωση βάρους. Με το λανσάρισμα των νέων μοντέλων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe, η BMW M GmbH παρουσιάζει μία νέα εκδοχή σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων μεταφέροντας τη φιλοσοφία BMW M στην πέμπτη γενιά της Μ3. Μετά από αντίτυπα της τέταρτης γενιάς BMW M3 Coupe, τώρα η BMW M4 Coupe προτίθεται να συνεχίσει αυτή την ιστορία επιτυχίας. Το σήμα M4 αναφέρεται στη σειρά του μοντέλου που αποτελεί τη βάση για το νέο μοντέλο Μ. Και για πρώτη φορά, το Coupe λανσάρεται ταυτόχρονα ως η τετράθυρη έκδοση με την εύλογη ονομασία BMW M3. «Τέσσερις γενιές BMW M3 έχουν καταφέρει να αναμείξουν αγωνιστικά γονίδια και ασυμβίβαστη καθημερινή χρηστικότητα σε μία άκρως συναισθηματική συνολική φιλοσοφία,» εξηγεί ο Dr Friedrich Nitschke, Πρόεδρος της BMW M GmbH. «Η BMW M3 Sedan και η BMW M4 Coupe αντιπροσωπεύουν μία συνεχή δέσμευση σε αυτή τη φιλοσοφία. Ο κινητήρας είναι η καρδιά οποιουδήποτε μοντέλου M, και η μονάδα που τοποθετείται στα δύο νέα αυτοκίνητα συνδυάζει τις αρετές ενός υψηλόστροφου ατμοσφαιρικού κινητήρα με τα πλεονεκτήματα της υπερσυμπίεσης. Μία συνολική σχεδίαση ελαφρού βάρους διατηρεί το βάρος των αυτοκινήτων κάτω από τα 1500 kg. Οι BMW M3 και M4 μεταφέρουν την τεχνολογία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο δρόμο και χιλιάδες γύροι της θρυλικής Nürburgring Nordschleife της παγκοσμίως πιο απαιτητικής αγωνιστικής πίστας έχουν προετοιμάσει τα νέα μοντέλα γι αυτή τη μετάβαση. Μέσα από μία διεξοδική και γεμάτη πάθος διαδικασία εξέλιξης γεννήθηκαν δύο σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων που θέτουν νέα πρότυπα στους τομείς συνολικής φιλοσοφίας, ακρίβειας και ευελιξίας.» Ο υψηλόστροφος, εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας τεχνολογίας BMW M TwinPower Turbo που εξελίχθηκε πρόσφατα για τις νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe αποδίδει μέγιστη ισχύ περίπου 430 hp. Η μέγιστη ροπή υπερβαίνει τα 500 Nm, πάνω από 30% συγκρινόμενη με την απερχόμενη BMW M3. Εν τούτοις, ο κινητήρας πετυχαίνει μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων περίπου 25%. Το βάρος των αυτοκινήτων έχει μειωθεί - λιγότερο από kg - που συμβάλλει στην άψογη δυναμική συμπεριφορά και την κορυφαία απόδοση.

3 Page 3 2. Ισορροπία συνολικής φιλοσοφίας: Ένα μίγμα αρμονικά συνεργαζόμενων στοιχείων προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, ακρίβεια και ευελιξία. Οι νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe μοιράζονται ένα χαμηλωμένο και άριστα ισορροπημένο αμάξωμα, που υπογραμμίζει τις υψηλές επιδόσεις και το έντονα συναισθηματικό στοιχείο της σχεδίασης Μ. Μεγάλοι αεραγωγοί μπροστά, ορατά εξαρτήματα από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και ο διαχύτης στο γραμμωμένο πίσω τμήμα δεν είναι απλές σχεδιαστικές πινελιές αφού εξυπηρετούν και λειτουργικούς σκοπούς σε επίπεδο αεροδυναμικής, ψύξης και μείωσης βάρους. Πολυάριθμα αεροδυναμικά μέτρα σε όλες τις περιοχές του αμαξώματος. Η αεροδυναμική φιλοσοφία των μοντέλων BMW M GmbH ήταν ανέκαθεν βασικό στοιχείο στην εξέλιξή τους. Οι μηχανικοί φροντίζουν για τη βέλτιστη διέλευση του αέρα γύρω από το αυτοκίνητο, ώστε να δημιουργείται η κατάλληλη υποδομή για δυναμικές επιδόσεις και παράλληλα να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις ψύξης του κινητήρα, του συστήματος μετάδοσης και των φρένων σε συνάρτηση με τις υψηλές επιδόσεις. Ταυτόχρονα όμως τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν καλό συντελεστή οπισθέλκουσας δείκτη εντυπωσιακής απόδοσης σε υψηλότερες ταχύτητες, ιδιαίτερα. Λεπτομέρειες όπως η δυναμική εμπρός ποδιά, το λείο κάτω τμήμα το αμαξώματος και το έντονο χείλος της αεροτομής Gurney στο πίσω μέρος της M3 Sedan (ή το ενσωματωμένο αντίστοιχα στο πίσω τμήμα της BMW M4 Coupe) μειώνουν την αεροδυναμική άνωση στον εμπρός και πίσω άξονα και διασφαλίζουν άριστη συμπεριφορά. Τέτοια παραδείγματα υπογραμμίζουν την επιτυχία των μηχανικών Μ στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της καθημερινής χρήσης αλλά και των αναγκών της αγωνιστικής πίστας. Στοιχεία όπως το Air Curtain και τα βράγχια M με ενσωματωμένο Air Breather πίσω από τους εμπρός τροχούς ελαχιστοποιούν το στροβιλισμό στους θόλους των εμπρός τροχών. Και μαζί με τους ανάγλυφους εξωτερικούς καθρέπτες αποτελούν τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe. Προηγμένη φιλοσοφία ψύξης για μέγιστη απόδοση. Οι εξαιρετικές επιδόσεις των BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe έχουν εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση θερμοκρασίας του κινητήρα και των περιφερειακών συστημάτων.

4 Page 4 Για να διασφαλίζονται βέλτιστες θερμοκρασίες λειτουργίας σε καθημερινή χρήση, σύντομες διαδρομές στην πόλη και στην αγωνιστική πίστα, οι μηχανικοί της BMW M GmbH δημιούργησαν ένα άκρως αποτελεσματικό σύστημα ψύξης. Για παράδειγμα, παράλληλα με τους δύο πολύ δυναμικούς υπερσυμπιεστές, το σύστημα εισαγωγής αέρα του εξακύλινδρου περιλαμβάνει έναν «έμμεσο» εναλλάκτη (intercooler) που ψύχει τον αέρα εισαγωγής, μεγιστοποιεί την πίεση υπερπλήρωσης και την ισχύ του κινητήρα. Πέρα από το βασικό ψυγείο, η αγωνιστική φιλοσοφία ψύξης περιλαμβάνει πρόσθετα ψυγεία για τα κυκλώματα νερού υψηλής και χαμηλής θερμοκρασίας, τον υπερσυμπιεστή και τη βαλβολίνη του κιβωτίου. Αυτά διασφαλίζουν μία σταθερή ισορροπία θερμοκρασίας και επομένως απεριόριστες επιδόσεις σε δυναμική οδήγηση. Μία πρόσθετη ηλεκτρική αντλία ψυκτικού ψύχει τα ρουλεμάν του υπερσυμπιεστή όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. Οφέλη κινητήρα σαν αποτέλεσμα ποικίλων τεχνολογιών του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η πολυετής εμπειρία των μηχανικών της BMW M στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού γίνεται αισθητή και στη δομή των κινητήρων των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe. Για παράδειγμα, η εντυπωσιακή ροπή του κινητήρα αποστέλλεται από ένα σφυρήλατο στρόφαλο με υψηλή στρεπτική ακαμψία και μειωμένο βάρος που επιτρέπει σημαντική μείωση των περιστρεφόμενων μαζών. Ο στρόφαλος επομένως βοηθά στη βελτιστοποίηση της απόκρισης του κινητήρα και της επιτάχυνσης και συμβάλλει στον υψηλόστροφο χαρακτήρα του. Ο κινητήρας στέλνει την ισχύ του στους τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου στάνταρ. Το κιβώτιο είναι πολύ πιο συμπαγές από τον προκάτοχό του και κατά 12 kg ελαφρύτερο, κάτι που συντελεί στην άριστη κατανομή βάρους του αυτοκινήτου σχεδόν 50:50. Για πιο άνετες αλλαγές σχέσεων, το μηχανικό κιβώτιο χρησιμοποιεί προηγμένη επίστρωση από ανθρακονήματα στις επιφάνειες τριβής των συγχρονιζέ. Η λίπανση ξηρού κάρτερ παρέχει ικανή ποσότητα λιπαντικού σε όλα τα εξαρτήματα του κιβωτίου. Εξάλλου, το νέο κιβώτιο λειτουργεί πολύ πιο αθόρυβα από πριν, ενώ τα κατεβάσματα συνοδεύονται από «ξερογκαζιές» μέχρι πρότινος χαρακτηριστικό τουm Double Clutch Transmission (Κιβώτιο Μ με Διπλό Συμπλέκτη). Αυτή η λειτουργία ελέγχου στροφών κινητήρα κατά την επιλογή μιας σχέσης στο κιβώτιο αυξάνει την ευστάθεια και αποτελεί δημιούργημα των μηχανικών του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

5 Page 5 Επτατάχυτο Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη M με Launch Control (Έλεγχο Εκκίνησης). Το προαιρετικό, επτατάχυτο Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη M (Double Clutch Transmission) με DriveLogic υιοθετεί μία πολύ ειδική φιλοσοφία για να συνδυάσει τις εκ πρώτης όψεως αντικρουόμενες έννοιες των σπορ επιδόσεων και της άνεσης. Πέρα από την αυτόματη αλλαγή σχέσεων, το μηχανικό πρόγραμμα του κιβωτίου επιτρέπει ταχεία αλλαγή σχέσεων χωρίς διακοπή στη ροή ισχύος. Η ενσωματωμένη λειτουργία ελέγχου εκκίνησης (Launch Control) διασφαλίζει βέλτιστη επιτάχυνση από στάση που ξεπερνά ακόμα και τις επιδόσεις του μηχανικού κιβωτίου. Το M Double Clutch Transmission περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες λειτουργίες όπως δυνατότητα επιλογής προγραμμάτων με έμφαση την άνεση, την οικονομία ή το σπορ χαρακτήρα των BMW M3 και BMW M4. Η πρόσθετη σχέση έναντι του μηχανικού κιβωτίου επιτρέπει πυκνότερη κλιμάκωση με αποτέλεσμα να βελτιώνονται οι επιδόσεις και η απόδοση. Οι υλικές ιδιότητες του άνθρακα επέτρεψαν στους μηχανικούς να ακολουθήσουν μία ριζικά νέα μέθοδο στην κατασκευή του άξονα μετάδοσης. Αυτό το εξάρτημα μεταφέρει τη ροπή του κινητήρα από το κιβώτιο στο πίσω διαφορικό και λειτουργεί υπό εξαιρετικά υψηλά φορτία κυρίως στα οχήματα υψηλών επιδόσεων. Η εντυπωσιακή ακαμψία και το χαμηλό βάρος του CFRP επιτρέπουν την κατασκευή του άξονα μετάδοσης σαν μονοκόμματης μονάδας χωρίς ρουλεμάν στο κέντρο. Εκτός από την εξοικονόμηση βάρους κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, επιτυγχάνεται επίσης μείωση των περιστρεφόμενων μαζών με αποτέλεσμα την πιο ζωηρή απόκριση στις κινήσεις του γκαζιού, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη δυναμική. Ένα ακόμα στοιχείο που προσδίδει μία νέα διάσταση στη δυναμική συμπεριφορά των BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe είναι το Active M Differential. Αντίθετα με το μηχανικό σύστημα που χρησιμοποιεί η απερχόμενη BMW M3, εδώ ένας ηλεκτρικός ενεργοποιητής μεταβάλλει συνεχώς το ποσοστό εμπλοκής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη ελκτική πρόσφυση, βελτιωμένη ικανότητα προσαρμογής του αυτοκινήτου ενώ η υποστροφή στις εξόδους των στροφών έχει περιοριστεί εντυπωσιακά. Το M Dynamic Mode μία επιμέρους λειτουργία του συστήματος Dynamic Stability Control (DSC) ικανοποιεί την επιθυμία των παθιασμένων οδηγών για σπορ οδήγηση. Ενώ το DSC παρεμβαίνει ανάλογα με τις απαιτήσεις για την εξουδετέρωση της υποστροφής και της υπερστροφής, το M Dynamic Mode επιτρέπει μεγαλύτερη ολίσθηση των τροχών και επομένως εύκολες υπερστροφές ισχύος (drifting).

6 Page 6 Όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει σπορ και δυναμική οδήγηση θα εκτιμήσουν αυτά τα περιθώρια στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αν και το DSC θα παρέμβει εάν το αυτοκίνητο κινδυνεύει να ξεπεράσει τα όρια εκτός εάν σκόπιμα απενεργοποιηθεί τελείως. Οποιαδήποτε ρύθμιση κι αν επιλέξει ο οδηγός, παραμένει ο ίδιος υπεύθυνος για την ευστάθεια του αυτοκινήτου. Αλουμινένια στοιχεία ανάρτησης για πιο δυναμική οδηγική εμπειρία. Η μαεστρία της BMW M GmbH έγκειται στη δημιουργία αυτοκινήτων που προσφέρουν ακρίβεια διεύθυνσης, έλεγχο ακόμα και στο όριο, ευελιξία και οδηγική αίσθηση, σε συνδυασμό με ασυναγώνιστη ελκτική πρόσφυση και εξαιρετική κατευθυντική ευστάθεια και όλα αυτά χωρίς να παραμελείται η καθημερινή χρηστικότητα. Για να μπορέσουν αυτές οι αρετές και συνδυαστούν με τις αισθητά αυξημένες επιδόσεις των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe, οι άξονες της απερχόμενης BMW M3 έχουν εξελιχθεί και όλα τα σχετικά εξαρτήματα έχουν αναθεωρηθεί. Και εδώ, το χαμηλό βάρος και το υψηλό επίπεδο δομικής ακαμψίας είναι απαραίτητα συστατικά για μία πολύ δυναμική οδηγική εμπειρία. Στον εμπρός άξονα δύο συνδέσμων με γόνατα ελατηρίων, η χρήση ελαφρού αλουμινίου στη δομή των διαφόρων εξαρτημάτων όπως βραχίονες, ακραξόνια και υποπλαίσια του άξονα εξοικονομεί πέντε κιλά σε σχέση με μία συμβατική ατσάλινη σχεδίαση. Σφαιρικοί σύνδεσμοι χωρίς τζόγους και ελαστικά σαϊλεντμπλόκ που σχεδιάστηκαν ειδικά για τις BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe διασφαλίζουν βέλτιστη και άμεση μεταφορά δυνάμεων διαμήκως και εγκάρσια. Μια αλουμινένια πλάκα ενίσχυσης, μια μπάρα θόλων από ανθρακονήματα (CFRP) και πρόσθετοι βιδωτοί σύνδεσμοι του υποπλαισίου στα μαρσπιέ συμβάλλουν στην αύξηση της ακαμψίας της εμπρός δομής. Επίσης ελαφρύτερος από αυτόν της απερχόμενης BMW M3 είναι ο νέος πίσω άξονας πέντε συνδέσμων. Όλοι οι βραχίονες και τα ακραξόνια κατασκευάζονται από σφυρήλατο αλουμίνιο, που μειώνει τις μη αναρτώμενες μάζες κατά τρία κιλά περίπου συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου. Η άκαμπτη έδραση μεταξύ υποπλαισίου του πίσω άξονα και του αμαξώματος χωρίς τη χρήση ελαστικών σαϊλεντμπλόκ προέρχεται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και βελτιώνει περαιτέρω τη γεωμετρία των τροχών και κατ επέκταση την κατευθυντική τους ευστάθεια. Η διαδικασία εξέλιξης ελαστικών για τα συγκεκριμένα μοντέλα εντάχθηκε από την αρχή στη διαδικασία κατασκευής των αξόνων.

7 Page 7 Για σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων όπως οι BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe, η αίσθηση και ακρίβεια του τιμονιού είναι μέγιστες προτεραιότητες στην εξέλιξη ελαστικών του εμπρός άξονα μαζί με την πλευρική ευστάθεια και τις δυνάμεις πέδησης. Στον πίσω άξονα, η ελκτική πρόφυση, και η πλευρική και κατευθυντική ευστάθεια παίζουν ουσιαστικό ρόλο. Γι αυτό και τα δύο αυτοκίνητα εφοδιάζονται με ελαφρούς σφυρήλατους τροχούς και ανάμικτα ελαστικά. Οι ειδικά σχεδιασμένες σφυρήλατες ζάντες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των μη αναρτώμενων μαζών του αυτοκινήτου και, κατ επέκταση στη βελτιστοποίηση των δυναμικών χαρακτηριστικών και της απόδοσης. Electric Power Steering με τρεις ρυθμίσεις. Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης που χρησιμοποιείται στις BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe είναι προϊόν της BMW M GmbH. Είναι ειδικά χαρτογραφημένο για υποστήριξη της δυναμικής συμπεριφοράς και προσφέρει άμεση αίσθηση τιμονιού και ακριβή πληροφόρηση (feedback). Η ενσωματωμένη λειτουργία Servotronic ρυθμίζει ηλεκτρονικά το επίπεδο υποβοήθησης διεύθυνσης σύμφωνα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου, προσφέροντας βέλτιστα χαρακτηριστικά διεύθυνσης σε όλες τις ταχύτητες. Το σύστημα διεύθυνσης των BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe προσφέρει επίσης τρία προγράμματα στάνταρ, που ο οδηγός επιλέγει μέσω μπουτόν. Τα COMFORT, SPORT and SPORT+ modes επιτρέπουν τη ρύθμιση του επιπέδου υποβοήθησης σύμφωνα με την εκάστοτε κατάσταση και τις προτιμήσεις του οδηγού. Η προαιρετική ανάρτηση Adaptive M ομοίως περιλαμβάνει COMFORT, SPORT και SPORT+ modes, για να μπορεί ο οδηγός να επιλέξει ανάμεσα σε ένα πιο άνετο σετάρισμα αποσβεστήρων, όπως για οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, πιο σκληρό για δυναμική οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους και μία τρίτη ρύθμιση που ελαχιστοποιεί τις κινήσεις του τιμονιού και μεγιστοποιεί τις δυναμικές επιδόσεις για αγωνιστική χρήση. Λόγω των έξοχων δυναμικών χαρακτηριστικών τους, οι BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe προσφέρονται στάνταρ με συνθετικά φρένα BMW M που εγγυώνται εντυπωσιακή αίσθηση, εξαιρετική ισχύ ακινητοποίησης και υψηλή αντοχή στην κόπωση. Πολύ ελαφρύτερα από τα αντίστοιχα συμβατικά, τα φρένα αυτά μειώνουν αισθητά το βάρος των μη αναρτώμενων μαζών προς όφελος των δυναμικών επιδόσεων.

8 Page 8 Προαιρετικά, διατίθενται ακόμα ελαφρύτερα κεραμικά φρένα BMW M ενισχυμένα με ανθρακονήματα, τα οποία λόγω βελτιστοποιημένων χαρακτηριστικών απόδοσης είναι ιδανικά για χρήση στην πίστα.

9 Page 9 3. Νέος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας: Υψηλόστροφη και υπερτροφοδοτούμενη μονάδα συνδυάζει τα καλύτερα δύο κόσμων. Οι νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe της BMW M GmbH σηματοδοτούν μία επιστροφή σε διάταξη εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα, γνωστή από τη δεύτερη και τρίτη γενιά του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου. Η νέα υπερτροφοδοτούμενη μονάδα που μπορεί να ξεπεράσει τις rpm, συνδυάζει τα καλύτερα δύο κόσμων αφενός μία υψηλόστροφη σχεδίαση για άμεση απόκριση, γραμμική καμπύλη ισχύος σε ευρεία κλίμακα στροφών και αναγνωρίσιμο, χαρακτηριστικό ήχο κινητήρα, αφετέρου τεχνολογία BMW TwinPower Turbo για μεγιστοποιημένη ροπή σε ευρεία κλίμακα στροφών. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου κινητήρα είναι η εξαιρετική απόδοση. Ο νέος κινητήρας έχει ελαφρώς αυξημένη ιπποδύναμη συγκριτικά με τον προηγούμενο V8, φτάνοντας περίπου τα 430 hp, ενώ η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 30+% υπερβαίνοντας τα 500 Nm, και διατηρείται σε μία ευρεία κλίμακα στροφών. Η νέα κινητήρα μονάδα προσφέρει εξαιρετική κατανάλωση, βελτιωμένη πάνω από 25% συγκριτικά με τις τιμές του προηγούμενου μοντέλου, ενώ οι εκπομπές ρύπων πληρούν ήδη τις προδιαγραφές EU6. Η τεχνολογία BMW M TwinPower Turbo περιλαμβάνει δύο υπερσυμπιεστές με μονούς αυλούς εισαγωγής (mono-scroll turbochargers), High Precision Direct Injection, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VALVETRONIC και μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων Double-VANOS. Ο μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων και εκκεντροφόρων παρέχει πλήρως μεταβλητό έλεγχο βύθισης των βαλβίδων εισαγωγής. Έτσι, ο κινητήρας αποδίδει την ισχύ του ομαλά και αποδοτικά, με αποτέλεσμα χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων. Ταυτόχρονα, η απόκριση του γκαζιού είναι ζωηρότερη από πριν. Ο εξακύλινδρος κινητήρας έχει κλειστό στροφαλοθάλαμο, κάτι που αυξάνει την ακαμψία και επιτρέπει αύξηση των πιέσεων των κυλίνδρων για μεγιστοποιημένη απόδοση ισχύος Αντί για χιτώνια, οι κύλινδροι φέρουν επίστρωση μέσω ηλεκτρικού τόξου δύο ηλεκτροδίων που μειώνει σημαντικά το βάρος του κινητήρα. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο τεχνικό χαρακτηριστικό είναι ο σφυρήλατος, στρεπτικά άκαμπτος στρόφαλος που, παράλληλα με την αυξημένη ικανότητα μεταφοράς ροπής, είναι και ελαφρύτερος. Οι μειωμένες περιστρεφόμενες μάζες βελτιώνουν επίσης την απόκριση του γκαζιού και την επιτάχυνση.

10 Page 10 Σύστημα ψύξης αγωνιστικών προδιαγραφών και παροχή λιπαντικού κινητήρα για εξαιρετικές επιδόσεις. Οι εξαιρετικές επιδόσεις των BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe απαιτούν ένα επίσης εξαιρετικό σύστημα θερμικής διαχείρισης για τον κινητήρα και τις περιφερειακές μονάδες. Για τη διασφάλιση των βέλτιστων θερμοκρασιών λειτουργίας, τόσο σε σύντομες καθημερινές διαδρομές στην πόλη, αλλά και στην οδήγηση με τέρμα γκάζι στην πίστα, οι μηχανικοί της M GmbH εξέλιξαν ένα πολύ αποδοτικό σύστημα ψύξης που αποτελείται από το κύριο ψυγείο και πρόσθετα ψυγεία για τα κυκλώματα υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, υπερσυμπιεστή και κιβώτιο, ενώ μία ηλεκτρική αντλία νερού θερμικής αντιστάθμισης διασφαλίζει μέγιστες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες. Το σύστημα παροχής λιπαντικού προέρχεται επίσης από την πλούσια εμπειρία της BMW M GmbH στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το ελαφρύ κάρτερ από μαγνήσιο για παράδειγμα περιλαμβάνει ένα ειδικό κάλυμμα που περιορίζει την κίνηση του λαδιού εξ αιτίας μιας έντονα δυναμικής πλευρικής επιτάχυνσης. Σε ακραία διαμήκη επιτάχυνση και επιβράδυνση, μία αντλία λαδιού και ένα προηγμένο σύστημα επιστροφής του κοντά στον υπερσυμπιεστή ομοίως συμβάλλουν στη διατήρηση της ομαλής και χωρίς διακοπές λίπανσης. Επομένως, λιπαντικό διοχετεύεται συνεχώς σε όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα σε όλες τις οδηγικές καταστάσεις σε καθημερινές ή σπορ συνθήκες οδήγησης. Ο σπορ ήχος του κινητήρα που εναρμονίζεται με τις σπορ επιδόσεις των BMW M3 και BMW M4 προσφέρεται από πρωτοποριακές πεταλούδες στο διπλό σύστημα εξαγωγής. Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες πεταλούδες πριν από το πίσω σιλανσιέ ελαχιστοποιούν την πίεση επιστροφής των καυσαερίων και παράγουν έναν ήχο BMW M που είναι εντυπωσιακός και αναγνωρίσιμος σε όλη την κλίμακα στροφών και παρέχει ακριβές feedback για το φορτίο του κινητήρα.

11 Page Συνολική σχεδιαστική φιλοσοφία ελαφρού βάρους: Κατανομή βάρους στα σωστά σημεία. Η ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους ήταν κορυφαία προτεραιότητα στην εξέλιξη των BMW M3 και BMW M4. Στόχος ήταν η ελαχιστοποίηση του απόβαρου ώστε και να δύο μοντέλα να εγγυώνται άριστη δυναμική συμπεριφορά και υποδειγματική απόδοση. Τα μέτρα αυτά έχουν αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το απόβαρο της BMW M4 μειώθηκε κάτω από kg, που σημαίνει ότι το νέο μοντέλο είναι περίπου 80 kg ελαφρύτερο από ένα εφάμιλλα εξοπλισμένο προηγούμενο μοντέλο με οφέλη στη δυναμική συμπεριφορά και την κατανάλωση. Η BMW M3 Sedan αποκτά οροφή από CFRP για πρώτη φορά. Στα προηγούμενα μοντέλα, η οροφή από CFRP περιοριζόταν μόνο στην έκδοση Coupe. Τώρα, για πρώτη φορά, η τετράθυρη BMW M3 θα περιλαμβάνει αυτό το εντυπωσιακό σχεδιαστικό και λειτουργικό χαρακτηριστικό. Η οροφή από CFRP εξοικονομεί βάρος πέντε κιλών στην περίπτωση της BMW M3 Sedan και πάνω από έξι στην περίπτωση της BMW M4 Coupe. Επίσης χαμηλώνει το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου με θετική επίδραση στη δυναμική συμπεριφορά. Στην M4 Coupe, η ανάγλυφη οροφή με κεντρική εξοχή (Gurney bubble) συνεχίζεται στο πορτμπαγκάζ, και τονίζει την πιο σπορ προσωπικότητα του νέου μοντέλου. Η νέα σχεδίαση του πορτμπαγκάζ αναδεικνύει το στυλ του πίσω τμήματος, ενώ η ακριβής γεωμετρία προσφέρει βέλτιστη αεροδυναμική και με τη χρήση ανθρακονημάτων και πλαστικών εξοικονομείται βάρος. Οι νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe χρησιμοποιούν άξονα μετάδοσης από CFRP. Η υψηλή ακαμψία και το χαμηλό βάρος του CFRP σημαίνουν ότι ο άξονας μετάδοσης μπορεί να κατασκευάζεται σαν μονοκόμματο στοιχείο χωρίς κεντρικό ρουλεμάν. Αυτό εξοικονομεί βάρος μέχρι 40% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, και η μείωση των περιστρεφόμενων μαζών μεταφράζεται σε πιο ζωηρή απόκριση του γκαζιού. Η χρήση ανθρακονημάτων στα μοντέλα αυτά υπενθυμίζει ότι η BMW είναι παγκόσμιος ηγέτης στη δομή υψηλής αντοχής και ελαφρού βάρους από CFRP, και ήταν η BMW αυτή που κυκλοφόρησε το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής με αμάξωμα κατασκευασμένο αποκλειστικά από αυτό το υλικό το καινοτόμο BMW i3. Η μπάρα θόλων από CFRP στο χώρο του κινητήρα επιβεβαιώνει πως όλα τα μέτρα μείωσης βάρους αποφασίστηκαν με γνώμονα τη βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς. Ζυγίζοντας μόλις 1,5 kg, η μπάρα θόλων προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία από ένα εφάμιλλο αλουμινένιο εξάρτημα και παίζει ζωτικό ρόλο στην εξαιρετική απόκριση διεύθυνσης και ακρίβειας και των δύο οχημάτων.

12 Page Υποστήριξη DTM κατά τη διαδικασία εξέλιξης. Δοκιμές στο Nürburgring με τους Bruno Spengler και Timo Glock. Κατά την εξέλιξη των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe, οι μηχανικοί του τμήματος BMW M βασίστηκαν όχι μόνο σε τεχνολογίες προερχόμενες από τις αγωνιστικές πίστες, αλλά και στο οδηγικό ταλέντο έμπειρων αγωνιζόμενων. Για παράδειγμα, οι εργοστασιακοί οδηγοί της BMW, Bruno Spengler και Timo Glock έλαβαν μέρος σε εκτενείς δοκιμές συμπεριφοράς και σεταρίσματος στην πίστα Nürburgring-Nordschleife, για την αξιολόγηση της ανάρτησης, των ελαστικών και όλων των στοιχείων του συστήματος κίνησης των αυτοκινήτων. Μετά τις πρώτες δοκιμές των πρωτοτύπων στη θρυλική και πολύ απαιτητική πίστα, οι δύο επαγγελματίες οδηγοί αγώνων έδωσαν στην ομάδα εξέλιξης της BMW M πολύτιμο feedback. «Είμαι περήφανος που μπορέσαμε να συμβάλλουμε στη φάση σεταρίσματος των δύο αυτών οχημάτων» εξηγεί ο εν ενεργεία πρωταθλητής του DTM, Spengler. «Οι εργασίες εξέλιξης μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά η οδηγική εμπειρία είναι ήδη συναρπαστική. Η ανάρτηση έχει έντονα σπορ σετάρισμα, η πληροφόρηση από τον εμπρός άξονα είναι εξαιρετικά άμεση, ενώ η πρόσφυση του πίσω απλά ασύλληπτη. Και ο κινητήρας όμως είναι εντυπωσιακός. Η ισχύς είναι πάντα διαθέσιμη, ακόμα και στις χαμηλές στροφές και νιώθεις ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς την ισχύ και ροπή σε εξαιρετικά μεγάλο εύρος στροφών. Ανυπομονώ να οδηγήσω πάλι τα αυτοκίνητα αλλά δηλώνω ακόμα πιο ενθουσιασμένος από την οδήγηση των πρώτων μου γύρων με μία BMW M4 DTM.» Ο Timo Glock συμπλήρωσε εξίσου ενθουσιασμένος: «Αυτά τα δύο αυτοκίνητα μπορούν να παράγουν απίστευτες πλευρικές επιταχύνσεις» είπε ο πρώην οδηγός της Formula 1. - Τέλος Δελτίου Τύπου- Το BMW Group Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 28 μονάδες παραγωγής σε 13 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες. Το οικονομικό έτος 2012, το BMW Group πούλησε 1.85 εκατομμύρια αυτοκίνητα και πάνω από 117,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2012 ήταν 7.82 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2012, η εταιρία είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 105,876 ατόμων. Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της. Facebook: Twitter: YouTube:

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications 23 Μαΐου 2017 Η νέα M5 με M xdrive. Με μια ματιά. Με την άφιξη της νέας M5 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 241 g/km), η M GmbH λανσάρει την έκτη γενιά του παγκοσμίως

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications BMW Corporate Communications Δελτίο Τύπου 16 Δεκεμβρίου 2013 Οι νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe. Με το λανσάρισμα των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé, η BMW M αναγγέλλει την άφιξη της πέμπτης γενιάς

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα

Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα Η νέα δέκατη γενιά του Honda Civic είναι ένα δυναμικό, πεντάθυρο, σπορ hatchback. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για τη Honda στην κατηγορία C, επωφελούμενη από

Διαβάστε περισσότερα

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Το απόλυτο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων Όταν πρόκειται για οικονομία καυσίμου, το θέμα δεν είναι μόνο πόση οικονομία μπορείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4

Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4 Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4 Η BMW τόλμησε και μετονόμασε την ανοικτή έκδοση, την Coupe και την Gran Coupe, της σειράς 3, σε σειρά 4 το 2013. Η ιστορική αυτή επιλογή, μόνο σαν θετική μπορεί να κριθεί, μιας

Διαβάστε περισσότερα

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Στουτγάρδη. Στη δεκαετία του '80 η Porsche ανέπτυξε μια παγκόσμια τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV.

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV. Ο κινητήρας με την κωδική ονομασία D3876 θα προσφέρει ιπποδύναμη 520 hp (390 kw), 560 hp (420 kw) και 640 hp (470 kw), ενώ η μέγιστη ροπή που θα παράγεται μεταξύ 930 και 1350 rpm, λέγεται ότι θα καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW M2 Competition. Περιεχόμενα.

Η νέα BMW M2 Competition. Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Η νέα M2 Competition. Περιεχόμενα. 1. Η νέα M2 Competition. (περιληπτικά)... 2 2. Σύστημα κίνησης.... 4 3. Δυναμικές επιδόσεις.... 7 4. Σχεδίαση... 10 5. Εσωτερικό, εξοπλισμός και ConnectedDrive....

Διαβάστε περισσότερα

Opel Insignia: Η ανάγλυφη σχεδίαση συναντά τη Γερμανική ακρίβεια

Opel Insignia: Η ανάγλυφη σχεδίαση συναντά τη Γερμανική ακρίβεια Σεπτέμβριος 2008 Περίληψη Opel Insignia: Η ανάγλυφη σχεδίαση συναντά τη Γερμανική ακρίβεια Νέα φιλοσοφία: Σπορ, μεσαίου μεγέθους sedan Πλούσια γκάμα επιλογών: Τρεις εκδόσεις αμαξώματος, επτά κινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi.

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Vorsprung durch Technik www.audi.gr Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Ανακαλύψτε περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αudi www.audi.gr ή στους Εξουσιοδοτημένους

Διαβάστε περισσότερα

Νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe. Περιεχόμενα.

Νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe. Περιεχόμενα. Page 1 Νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe. Περιεχόμενα. 1. Νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe: Πρωτοποριακή τεχνολογία κινητήρων και έμφαση στη σχεδίαση ελαφρού βάρους. (Περιληπτικά) 2. Ισορροπημένη συνολική

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι Turbo-Diesel Υπογραμμίζουν τη Γκάμα Κορυφαίων Κινητήρων

Νέοι Turbo-Diesel Υπογραμμίζουν τη Γκάμα Κορυφαίων Κινητήρων Κινητήρες Νέοι Turbo-Diesel Υπογραμμίζουν τη Γκάμα Κορυφαίων Κινητήρων Από το λανσάρισμα: Ευρεία γκάμα 7 κινητήρων, όλοι προδιαγραφών Euro 5 Νέοι κινητήρες 2.0 l Diesel: Χαμηλή κατανάλωση και αυτονομία

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications BMW Corporate Communications ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ BMW (Ισχύει από 03/11/2014) ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΒΙΣΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ (HP) ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ (Co2) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ME ΟΦΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Alfa Romeo 4C: «just drive»

Alfa Romeo 4C: «just drive» Alfa Romeo 4C: «just drive» 4 κιλά/ίππο, 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5'', 137 ίπποι/λίτρο και 1.2 g στην επιβράδυνση: «just drive» Το σλόγκαν «just drive» είναι μια καθαρή πρόσκληση στην εξερεύνηση των αυθεντικών

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα.

Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 1 Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 2 Σελίδα 3 Σελίδα 4 Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος τώρα σε δύο τύπους αμαξώματος. Τα νέα BMW i8 Roadster και BMW i8 Coupe

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά Porter. euro

Νέα σειρά Porter. euro Νέα σειρά Porter euro 6 euro 6 euro 6 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΧΥΣ* ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΠΗ* Νέος Κινητήρας Ο νέος κινητήρας MultiTech Euro 6 είναι η τέλεια απάντηση της Piaggio στον τομέα των βενζινοκίνητων οχημάτων επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

RR ENDURO 4T 350/400/350/498 MY2014

RR ENDURO 4T 350/400/350/498 MY2014 Δελτίο_Τύπου_2013_19 18/7/2013 Τα νέα Beta RR 4T του 2014 Betamotor S.p.A. authorised importer 29 Ν. Dimitrakopoulou street, ATHENS 11742,, Tel: +30 210 9211877-9225930 http://www.betamotor.gr, e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Pirelli είναι μία μάρκα με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα για τις βασικές αξίες της, κυρίως τις επιδόσεις

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications BMW Corporate Communications ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ BMW (Ισχύει από 01/06/2016) ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΒΙΣΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ (HP) ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ (CO2) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ F21 LCI - Σειρά 1 3θυρη 116i 1.499

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications BMW Corporate Communications ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ BMW (Ισχύει από 16/12/2016) ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΒΙΣΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ (HP) ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ (CO2) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications BMW Corporate Communications ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ BMW (Ισχύει από 29/02/2016) ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΒΙΣΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ (HP) ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ (Co2) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ME ΟΦΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αργυρούπολη, 22 Ιανουαρίου 2013 Θέμα: «Το Polo BlueGT ενώνει την δύναμη με την οικονομία» 0 100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα με μέση κατανάλωση 4,6 l/100km Αθήνα, Ιανουάριος 2013. Το νέο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM!

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! Με τη δυναμική σχεδίαση, το ελαφρύ πλαίσιο και το καθαρόαιμο DNA του Yamaha X-MAX, αυτό το σκούτερ γενικής χρήσης και υψηλής απόδοσης έχει κατασκευαστεί για μια συναρπαστική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD ECONETIC TECHNOLOGY ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD ECONETIC TECHNOLOGY ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD ECONETIC TECHNOLOGY ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 Νέο μοντέλο Ford Mondeo ECOnetic με εκπομπές CO 2 κάτω από 115 γραμμ./χλμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Γιατί να αγοράσω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; BMW i. BMW i8 Coupé. BMW i8 Roadster. BMW 225xe Active Tourer. BMW 0e. BMW 50e. BMW 745e. BMW X5 xdrive45e. MINI Cooper

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW M5. Περιεχόμενα.

Η νέα BMW M5. Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Η νέα M5. Περιεχόμενα. M5: Προηγμένη δυναμική συμπεριφορά. Συστηματική εξέλιξη της φιλοσοφίας υψηλών επιδόσεων.... 2 M TwinPower Turbo, M xdrive και οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic. Αξεπέραστη

Διαβάστε περισσότερα

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr Η Mazda Motor Europe διατηρεί το δικαίωµα τροποποίησης των προδιαγραφών και του εξοπλισµού λόγω της εξελισσόµενης ανάπτυξης της παραγωγής. Τα χρώµατα και τα δείγµατα των διακοσµητικών του φυλλαδίου µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder.

Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder. Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder. Κορυφαία ισχύς για υψηλές απαιτήσεις. Το Arocs Loader και το Arocs Grounder. Για ιδιαίτερα υψηλό ωφέλιμο φορτίο και ακραία φορτία. Με το Arocs Loader και το

Διαβάστε περισσότερα

Ιπτάμενοι αναβάτες. YZ125

Ιπτάμενοι αναβάτες. YZ125 Ιπτάμενοι αναβάτες Για να διαπρέψετε στο motocross πρέπει να έχετε 'γράψει' πολλές ώρες στους αγώνες. Έτσι, εάν πραγματικά θέλετε να φτάσετε στην κορυφή, θα χρειαστείτε ικανότητες, καλή φόρμα, αποφασιστικότητα

Διαβάστε περισσότερα

DUCATO NATURAL POWER

DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Yamaha YZF-R1M. Γίνετε ένα με μια R1

Yamaha YZF-R1M. Γίνετε ένα με μια R1 Yamaha. Γίνετε ένα με μια R1 Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα είναι μια ειδική έκδοση της R1 και διαθέτει ακόμα πιο υψηλές εργοστασιακές προδιαγραφές, ώστε να μπορεί κάθε οδηγός αγώνων και κάθε αναβάτης που τρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση 29 Ιουνίου 2017 110 VARIO 125 BEAT 110 Το απλό δεν ήταν ποτέ τόσο εντυπωσιακό Κυβισμός: 125κ.εκ. Μέγιστη Ισχύς: 8,9 hp / 7.250 σ.α.λ. Μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης!

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! XCITING 400i ABS Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! Θέλεις να κινηθείς γρήγορα αλλά και με άνεση. Να έχεις στην διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DRIVE-E

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DRIVE-E Κινητήρες εξελιγμένοι από λευκό χαρτί. Γιατί όμως χρειάζονται νέοι κινητήρες; 1. όλο και πιο αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων 2. ανάγκη μείωσης κατανάλωσης. 3. οι παλιοί τείνουν στα όριά τους και η όποια βελτίωση,

Διαβάστε περισσότερα

Ξεσηκώστε τη σκοτεινή πλευρά σας

Ξεσηκώστε τη σκοτεινή πλευρά σας Ξεσηκώστε τη σκοτεινή πλευρά σας Η έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει διασκέδαση, εξοικονόμηση χρημάτων και πραγματική απόλαυση! Τα πάντα σε αυτή την ευέλικτη naked μοτοσυκλέτα, από τη μεγάλη ροπή της μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

SUPER BIKE SUPER SCOOTER SRV 850 SRV 850 ABS

SUPER BIKE SUPER SCOOTER SRV 850 SRV 850 ABS BIKE SUPER SCOOTER SRV 850 SRV 850 ABS BIKE SUPER SCOOTER ΑΝ ΑΝΑΖΗΤΑσ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟ ΣΠΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΤΟ SRV 850 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ SCOOTER ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Δημιουργήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

Η HKS είναι ένας από τους κορυφαίους οίκους βελτιώσεων στο κόσμο.

Η HKS είναι ένας από τους κορυφαίους οίκους βελτιώσεων στο κόσμο. Λιπαντικά Απόλυτων Επιδόσεων! Η HKS είναι ένας από τους κορυφαίους οίκους βελτιώσεων στο κόσμο. Μέσα από τη μεγάλη εμπειρία της στη σχεδίαση και κατασκευή κινητήρων & συστημάτων μετάδοσης υψηλών επιδόσεων,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Αυτοκινήτων Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Υπόθεση Honda Civic Type-R

Υπόθεση Honda Civic Type-R Υπόθεση Honda Civic Type-R ΗHonda έχει πολύ μεγάλο και φανατικό κοινό και αυτό το διαπιστώνεις στιγμές σαν και αυτή. Το ενδιαφέρον του κόσμου για το νέο Type-R είναι τεράστιο, σε μια χώρα που λίγοι θα

Διαβάστε περισσότερα

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV.

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV. ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

Νέο επίπεδο απόδοσης.

Νέο επίπεδο απόδοσης. Nέα BMW M8 GTE Η BMW Motorsport παρουσίασε το νέο, κορυφαίο μοντέλο της για τη διεθνή αγωνιστική σκηνή GT στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης: την BMW M8 GTE. Πριν η BMW Σειρά 8 Coupé κυκλοφορήσει

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW M4 GTS. Περιεχόμενα.

Η νέα BMW M4 GTS. Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Η νέα BMW M4 GTS. Περιεχόμενα. 1. Κύρια χαρακτηριστικά.... 2 2. Η νέα BMW M4 GTS. Γνήσια αγωνιστική τεχνογνωσία για την απόλυτη δυναμική συμπεριφορά. (Περιληπτικά)... 5 3. Ευφυής σχεδίαση ελαφρού

Διαβάστε περισσότερα

Nissan: Παρουσιάστηκε το Navara στην Ελλάδα (vid.)

Nissan: Παρουσιάστηκε το Navara στην Ελλάδα (vid.) Nissan: Παρουσιάστηκε το Navara στην Ελλάδα (vid.) Τοόνομα της Nissan στην χώρα μας είναι βαρύ και αυτό ισχύει εκτός από τα επιβατικά και στα επαγγελματικά μοντέλα. Ίσως το σημαντικότερο από αυτά είναι

Διαβάστε περισσότερα

Seat 1500 (1963) Written by cordova

Seat 1500 (1963) Written by cordova Το 1965 η Seat παρουσίασε στην αγορά το Seat 1500 (δύο χρόνια πριν -1963- είχε παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Βαρκελώνης). Λόγω του μεγαλύτερου και ισχυρότερου κινητήρα, των χώρων που πρόσφερε

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση!

Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση! Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση! Οι επιλογές σας είναι οι εξής: Μπορείτε να περνάτε το χρόνο σας καθηλωμένοι στη στάση του λεωφορείου, μέσα στο μετρό, αναζητώντας θέση να παρκάρετε ή μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Γεννημένη για να κυριαρχεί

Γεννημένη για να κυριαρχεί Γεννημένη για να κυριαρχεί Η είναι μια πραγματική ευκαιρία. Μια απολαυστική εμπειρία οδήγησης που εξασφαλίζεται από την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιείται και επηρεάζεται από μια απαράμιλλη ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Toyota Hybrid Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Η σημερινή μας agenda Toyota & Hybrid Η τεχνολογία Toyota Hybrid Μοναδικά οφέλη Toyota Hybrid Γκάμα Test Drive Η Toyota στον κόσμο Δηλαδή Kaizen προκαλώντας

Διαβάστε περισσότερα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά Φορτηγά DAF Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά οχήματα CF Σχεδιασμένα για σκληρή δουλειά Το CF αποτελεί ένα όχημα πολλαπλών εφαρμογών, σχεδιασμένο για βαριές δουλειές. Τα

Διαβάστε περισσότερα

08/2018. Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας Ελλάδος

08/2018. Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας Ελλάδος Σκοπός αυτού του ενημερωτικού φυλλαδίου είναι να σας κάνει μία πρώτη, συνοπτική παρουσίαση του νέου CR-V. Για πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο δίκτυο επιβατικών αυτοκινήτων

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό Ακόμα πιο φροντισμένο σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται αλλά και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Πιο high tech, τόσο

Εσωτερικό Ακόμα πιο φροντισμένο σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται αλλά και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Πιο high tech, τόσο Design Ιδιαίτερα εκτεταμένη ανανέωση που ξεπερνά κατά πολύ τα συνηθισμένα όρια ενός facelift. Δίνει σε σημαντικό βαθμό το δικαίωμα να μιλάμε για νέα μοντέλα. Εμπρός μέρος έχει αλλάξει ριζικά μορφή. Νέα

Διαβάστε περισσότερα

DOWNTOWN 350i ABS. Sport Touring Reinvented

DOWNTOWN 350i ABS. Sport Touring Reinvented DOWNTOWN 350i ABS Sport Touring Reinvented Με το αρχικό μοντέλο να έχει πετύχει πωλήσεις πάνω από 100.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο, η KYMCO παρουσιάζει το εντελώς νέο Downtown 350, στοχεύοντας στην άνεση

Διαβάστε περισσότερα

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Πληροφορίες Πωλητή Όνομα: Autotrader team Ηλεκτρονικό support@autotrader.com.cy Ταχυδρομείο: Όνομα: Autotrader team Τηλέφωνο: 70 000 886 Στοιχεία καταχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

SL Συρόμενο Θερμομονωτικό. για μοναδικές. επιδόσεις

SL Συρόμενο Θερμομονωτικό. για μοναδικές. επιδόσεις SL 2900 Συρόμενο Θερμομονωτικό Σύστημα για μοναδικές συναρπαστικές επιδόσεις SL 2900 Το πνεύμα της εποχής; Το έχει προσπεράσει προ πολλού 3 SL 2900 Το SL 2900 είναι το μοναδικό συρόμενο σύστημα με εκτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις.

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις. Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις. Άλλη ονομασία του συστήματος υποβοήθησης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.

Διαβάστε περισσότερα

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Πίνακας περιεχομένων 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων...3 2 Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση...4

Διαβάστε περισσότερα

Ολιστική Μέθοδος από την Παραγωγή Μέχρι και το Service

Ολιστική Μέθοδος από την Παραγωγή Μέχρι και το Service Παραγωγή και Ποιότητα Ολιστική Μέθοδος από την Παραγωγή Μέχρι και το Service Rüsselsheim: προηγμένες εγκαταστάσεις για ένα προηγμένο αυτοκίνητο Φιλοσοφία Service: Έμφαση σε μικρού κόστους επισκευές Ασφάλεια:

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications BMW Corporate Communications Δελτίο Τύπου 08 Ιανουαρίου 2013 Νέα BMW Z4: Ένα roadster με άποψη και σπορ αίσθηση. Συνδυασμός κλασικών αναλογιών και προηγμένης τεχνολογίας, σύγχρονη ερμηνεία της παραδοσιακής

Διαβάστε περισσότερα

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V NEW FLY 125 3V / 50 4T4V Η πόλη είναι το φυσικό του περιβάλλον. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, μετατρέπει σε απόλαυση κάθε μετακίνησή σας. Συμπαγείς διαστάσεις και τροχοί 12 το καθιστούν εξαιρετικά ευέλικτο.

Διαβάστε περισσότερα

Ανοίξτε δρόμο στον μύθο

Ανοίξτε δρόμο στον μύθο Racer Special Stone Ανοίξτε δρόμο στον μύθο Αρχικά ήταν το μέλλον Κομψή, Ιταλίδα, δικύλινδρη, με μια μοναδική ιστορία. Το πάθος, η συγκίνηση και η περιπέτεια χρόνο με το χρόνο δυναμώνουν... Η αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

99000-SWIFT-014 02/2015

99000-SWIFT-014 02/2015 99000-SWIFT-014 02/2015 5MT ΑΝΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1,2 L 5MT GL+ GL+ Ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Ρύθμιση τιμονιού καθ ύψος Ρύθμιση τιμονιού τηλεσκοπική Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (IΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα Ημερομηνία Ώρα εξέτασης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων

ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων www.textar.com ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Mελετημένοι μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια Θερμογέφυρα Κατευθύνει τη μεταφορά θερμότητας στο θάλαμο αερισμού του δίσκου, αυξάνει

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications Η BMW στο 81 ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011. 1. Η BMW στο 81 ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011. (Σύντομη Παρουσίαση) 2. Επισκόπηση Η BMW στο 81 ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011. (Σύντομη

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>>

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> The new Kia Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> Επαναπροσδιορίστε τη σκέψη σας! Διαγράψτε την παλιά νοοτροπία. Αποκτήστε την τελευταία έκδοση της οικογένειας του Kia Cee d. Το

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

Σκοτεινή αχτίδα. MT-10

Σκοτεινή αχτίδα. MT-10 Σκοτεινή αχτίδα Ισχύς. Ροπή. Ευελιξία. Η MT-10 είναι η μοτοσυκλέτα που περιμένατε. Είναι η πιο ισχυρή MT που δημιουργήθηκε ποτέ. Και ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο του σκότους. Έχετε οδηγήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03 ΝΕΟ FIESTA FORD FIESTA Παρουσίαση των μοντέλων Επιλέξτε το Fiesta που σας ταιριάζει. Διαθέσιμο σε μια σειρά από διαφορετικές σχεδιαστικές επιλογές, το νέο Ford Fiesta μπορεί να σας ικανοποιήσει, όποιες

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

Ninja ZX-10R / 2013 Κυριαρχια στα Superbikes. Lime Green / Metallic Spark Black. Metallic Spark Black / Flat Ebony

Ninja ZX-10R / 2013 Κυριαρχια στα Superbikes. Lime Green / Metallic Spark Black. Metallic Spark Black / Flat Ebony Ninja ZX-10R / 2013 Κυριαρχια στα Superbikes Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε μία μοτοσυκλέτα, το ΖΧ10R. Στην πίστα ή στο δρόμο, πιέστε την εξελιγμένη από το WSBK μοτοσυκλέτα με το Κ-ΤRC traction control

Διαβάστε περισσότερα

Δοκιμάζουμε το Renault Twingo Energy 0.9 TCe

Δοκιμάζουμε το Renault Twingo Energy 0.9 TCe Δοκιμάζουμε το Renault Twingo Energy 0.9 TCe Πάει αρκετός καιρός από τότε που σας είχαμε παρουσιάσει δοκιμή μιας έκδοσης του Renault Twingo. Ήταν τον Σεπτέμβρη του 2015 αλλά μας φαίνεται σα να ήταν χθες!

Διαβάστε περισσότερα

OPC: Εκδόσεις Υψηλών Επιδόσεων Corsa, Meriva, Astra, Zafira και Vectra

OPC: Εκδόσεις Υψηλών Επιδόσεων Corsa, Meriva, Astra, Zafira και Vectra Σεπτέμβριος 2007 OPC: Εκδόσεις Υψηλών Επιδόσεων Corsa, Meriva, Astra, Zafira και Vectra Corsa OPC και Meriva OPC: υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6-λίτρων με 192/180 hp Astra OPC και Zafira OPC: υπερτροφοδοτούμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ PRN 2019

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ PRN 2019 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ PRN 2019 Πριν από την ανάγνωση του παρόντος τεχνικού κανονισμού, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαβάσουν: 1. Τον «Τεχνικό κανονισμό αγώνων αυτοκινήτου», που καλύπτει γενικά θέματα

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών.

Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών. Δελτίο τύπου Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών. Με τη νέα σειρά Volvo FH, η Volvo Trucks διευρύνει τις ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

TMAX SX. Ξαναγράφει τους κανόνες του MAX

TMAX SX. Ξαναγράφει τους κανόνες του MAX . Ξαναγράφει τους κανόνες του MAX Εκτός από τη λίστα με τα κυριότερα στοιχεία του TMAX που υπάρχουν στη βασική έκδοση, το σπορ διαθέτει ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά. Με το σύστημα D-MODE μπορείτε να

Διαβάστε περισσότερα

Φτάστε στα άκρα. MT-09 Street Rally

Φτάστε στα άκρα. MT-09 Street Rally Φτάστε στα άκρα Η MT-09 Street Rally διαθέτει αποκλειστικά καινούργια εξαρτήματα κουστουμιού και πλαισίου, καθιστώντας αυτή τη μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων με τρικύλινδρο κινητήρα υψηλής ροπής ακόμη πιο

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ.

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ. www.toyota.gr Μοναδική σχεδίαση Νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «J-Playful» που αναδεικνύει το χαρούμενο, «παιχνιδιάρικο» και νεανικό του χαρακτήρα. Εμβληματική σχεδίαση στην μπροστινή μάσκα με το χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 2014 Από πολύ νωρίς το σχήμα των οχημάτων επηρέασε σε μεγάλο βαθμό κατασκευαστές, επιστήμονες και μηχανικούς καθώς συνδέεται άμεσα με την αεροδυναμική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη, όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

NEO. Το πρώτο αλυσοπρίονο του μέλλοντος. Το πρώτο αλυσοπρίονο στον κόσμο με ηλεκτρονικό σύστημα έγχυσης καυσίμου. Αλυσοπρίονο STIHL MS 500i

NEO. Το πρώτο αλυσοπρίονο του μέλλοντος. Το πρώτο αλυσοπρίονο στον κόσμο με ηλεκτρονικό σύστημα έγχυσης καυσίμου. Αλυσοπρίονο STIHL MS 500i Το πρώτο αλυσοπρίονο του μέλλοντος NEO Αλυσοπρίονο STIHL MS 00i Το πρώτο αλυσοπρίονο στον κόσμο με ηλεκτρονικό σύστημα έγχυσης καυσίμου Το νέο STIHL MS 00i Ο κινητήρας που δίνει το έναυσμα για μια νέα

Διαβάστε περισσότερα

DESIGN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΘΟΣ

DESIGN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΘΟΣ DESIGN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΘΟΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΠΟΡ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟΥ DESIGN. Από τους πρωτοπόρους των αρχών του 20ού αιώνα, η ιστορία της Gilera είναι συνώνυμο της Ιταλικής επιτυχίας που εξακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Κύρια Χαρακτηριστικά.

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Κύρια Χαρακτηριστικά. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Κύρια Χαρακτηριστικά. Σελίδα 2 Πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 5 Touring: Η 5 η γενιά του μοντέλου ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη 25χρονη ιστορία της Touring

Διαβάστε περισσότερα

Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno με το θαυματουργό χιλιάρη κινητήρα

Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno με το θαυματουργό χιλιάρη κινητήρα Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno με το θαυματουργό χιλιάρη κινητήρα Θυμόμαστε πριν περίπου δέκα χρόνια σε μια παρουσίαση Ιαπωνικής εταιρίας, που μας είχε τονίσει ο υπεύθυνος τεχνικού τμήματος το πόσο δύσκολο

Διαβάστε περισσότερα

Μην ψάχνετε για δείκτη στάθμης λιπαντικού στην νέα γενιά συστημάτων λίπανσης!

Μην ψάχνετε για δείκτη στάθμης λιπαντικού στην νέα γενιά συστημάτων λίπανσης! Μην ψάχνετε για δείκτη στάθμης λιπαντικού στην νέα γενιά συστημάτων λίπανσης! Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα, ιδιαίτερα στα νέα ακριβά μοντέλα της μάρκας τους χρησιμοποιούν νέα συστήματα λίπανσης

Διαβάστε περισσότερα

NISSAN. e-nv200 EVALIA

NISSAN. e-nv200 EVALIA NISSAN e-nv200 EVALIA 40-60 min* ΤΑΧΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΙΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 200 KM ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΗΣ 301 KM (ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ WLTP) 7H 30min WALLBOX 21H 30min ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΡΙΖΑ *Ο χρόνος εξαρτάται από τις συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα Mercedes-AMG GT. Σχεδιασμένη από πρωταθλητές.

Η νέα Mercedes-AMG GT. Σχεδιασμένη από πρωταθλητές. Mercedes-AMG GT. T Η νέα Mercedes-AMG GT. Σχεδιασμένη από πρωταθλητές. S Ήρθε για να σας απογειώσει. Είναι εδώ. Η δήλωση από το Affalterbach: μακρύ καπό, θέση οδηγού τοποθετημένη αρκετά πίσω, φαρδύ και

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Τα Σημαντικότερα.

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 2 Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo συνδυάζει την καινοτόμο αυτοκινητιστική φιλοσοφία της προκατόχου της με τη γοητεία ενός coupe, προσφέροντας

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180

Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180 Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180 Πόσο πιο όμορφη, αναρωτιέσαι μόλις την πρωτοδείς. Είχαμε τη χαρά να οδηγήσουμε πέρυσι, παρόμοια εποχή, μια SLC και τώρα, στη μέση του καλοκαιριού ζούμε ξανά με μια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ VESPA ΜΕ ΤΗ ΣΠΟΡ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, Η VESPA SPRINT ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ,

Διαβάστε περισσότερα

Η Mercedes-Benz εφηύρε πρίν 20 χρόνια τα πολυτελή, μεσαία SUV

Η Mercedes-Benz εφηύρε πρίν 20 χρόνια τα πολυτελή, μεσαία SUV Η Mercedes-Benz εφηύρε πρίν 20 χρόνια τα πολυτελή, μεσαία SUV Εκτός δρόμου, κανένα άλλο αστέρι επιβατικού αυτοκινήτου δεν λάμπει τόσο επιβλητικά όσο της Mercedes-Benz G-Class, η οποία παράγεται από το

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής. Τα συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής παρουσιάζουν τα

Συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής. Τα συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής παρουσιάζουν τα Συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής Τα συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση στους κινητήρες παραγωγής. Χρησιμοποιούνται ως μέσα βελτίωσης της ροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΑ CUMMINS ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΑ CUMMINS ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο. Καλύτερα εξαρτήματα. Καλύτερη διαθεσιμότητα. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Συχνά, αυτό που δεν μπορείτε να δείτε κάνει όλη τη διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα

COROLL A ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA

COROLL A ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA ΝΕΟ ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA Το νέο Toyota Corolla σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας συναρπαστικής εποχής για το Νο 1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στον κόσμο. Με τη μοναδική υβριδική τεχνολογία 4ης γενιάς διαθέσιμη σε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Δυναμικό, Ευέλικτο με Λιγότερα από 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme

Δυναμικό, Ευέλικτο με Λιγότερα από 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme 10 Σεπτεμβρίου, 2007 Δυναμικό, Ευέλικτο με Λιγότερα από 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme Σπορ πρωτότυπο ενός όγκου λανσάρει καινοτομίες και παρουσιάζει την επαναστατική αρχιτεκτονική E-Flex Αυτονομία 55 km,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία και Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Κινητήρες μιας νέας εποχής

Κινητήρες μιας νέας εποχής Κινητήρες μιας νέας εποχής H ABB παρουσιάζει μια νέα γενιά κινητήρων υψηλής απόδοσης βασισμένη στην τεχνολογία σύγχρονης μαγνητικής αντίστασης. Η ΑΒΒ στρέφεται στην τεχνολογία κινητήρων σύγχρονης μαγνητικής

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO PRO LUDO Μαύροι ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες Μαύροι προφυλακτήρες Δύο ασύμμετρα ανοιγόμενες πίσω πόρτες με παράθυρο Αντιθαμβωτικό πίσω παράθυρο Πίσω υαλοκαθαριστήρας Φιμέ πλευρικά κρύσταλλα και κρύσταλλα

Διαβάστε περισσότερα