Μπαρ με Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά. Πηγή:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μπαρ με Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά. Πηγή: http://www.seaop.gr/el/drinks/"

Transcript

1 Μπαρ με Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά Πηγή:

2 Φρούτα, καρποί, αρωματικά βότανα και σπόροι αποτέλεσαν τη βάση για την παραγωγή αποσταγμάτων όπως, το ούζο, το τσίπουρο, η μαστίχα, η τεντούρα, το κουμ-κουάτ, το κίτρο Νάξου και φυσικά το γνωστό ΜΕΤΑΧΑ, αλλά και ένα πλήθος άλλων ποτών, που συναντά κανείς ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.

3

4 Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Το ούζο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με άνισο που παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά στην Ελλάδα Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αλκοόλη γεωργικής προέλευσης (π.χ. από την απόσταξη σιτηρών, σταφίδας και κυρίως μελάσας) και αρωματικοί σπόροι (γλυκάνισο, αστεροειδής άνισος, μάραθος, μαστίχα Χίου κ.α.) Στο ούζο, παραδοσιακά, η παραλαβή των αρωματικών ουσιών γίνεται φυσικά, με συναπόσταξη των σπορών σε διάλυμα νερού και αλκοόλης. Γι αυτό και εντάσσεται στην κατηγορία των αποσταγμένων anis.

5 Παρασκευάζεται σε παραδοσιακούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες (καζάνια) Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο αλκαλικός τίτλος πρέπει να είναι μεγαλύτερος του 37,5 % vol Διαχωρίζεται σε ούζο «από απόσταξη 100%» και στο «απλό» ούζο Οι παραγωγοί ούζου είναι περίπου 300 Το ούζο είναι απεριτίφ, δηλαδή πίνεται πριν από το φαγητό για να «ανοίξει» την όρεξη και συνοδεύεται με ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες. Πηγή:

6

7 Η παραγωγή λέγεται ότι ξεκίνησε στο Άγιο Όρος το 14ο αιώνα και σταδιακά εξαπλώθηκε στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την Κρήτη. Είναι το απόσταγμα των στεμφύλων της σταφυλής Η παραγωγή του ξεκινά από την επιλογή των ποικιλιών των σταφυλιών, συνεχίζεται με την προσεκτική ζύμωση των στεμφύλων τους (τις φλούδες που μένουν μετά το πάτημα των σταφυλιών και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού) και ολοκληρώνεται με την αργή απόσταξη τους (των ήδη ζυμωθέντων στεμφύλων). Κάποια αποστάγματα μπορούν να παλαιωθούν για χρόνια σε δρύινα βαρέλια

8 Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, στον αποστακτήρα εκτός από τα στέμφυλα προστίθενται και αρωματικοί σπόροι η φυτά (γλυκάνισος, μάραθος, κρόκκος, φύλλα καρυδιάς κ.α ) Το τσίπουρο / η τσικουδιά αναγνωρίστηκαν σαν προστατευόμενες ονομασίες ποτών που παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα Το τσίπουρο πίνεται ως ορεκτικό αλλά και ως χωνευτικό Συνδυάζει ιδανικά κρεατικές και θαλασσινές γεύσεις Πηγή:

9

10 Παρασκευάσθηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά το 1888, από τον Σπύρο Μεταξά Απόσταγμα οίνου παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για πολλά χρόνια, ανάλογα με τον τύπο ΜΕΤΑΧΑ που πρόκειται να παραχθεί. Στο διάστημα αυτό τα αποστάγματα αποκτούν την γεύση το άρωμα και το χρώμα τους από την επαφή με τα βαρέλια (καθώς και την επίδραση του οξυγόνου του αέρα). Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος ωρίμανσης, τα παλαιωμένα αποστάγματα αναμειγνύονται με μοσχάτο κρασί από τη Σάμο, τη Λήμνο και το Ρίο Πατρών, επεξεργασμένο μαλακό νερό και μια μυστική συνταγή από εκχυλίσματα βοτάνων. Στη συνέχεια επιστρέφουν για δεύτερη φορά στα δρύινα βαρέλια, όπου αφήνονται μέσα στα κελάρια για περαιτέρω παλαίωση και ωρίμανση. Έχει κερδίσει πληθώρα μεταλλίων, βραβείων και διακρίσεων σε όλο τον κόσμο. Σήμερα το ΜΕΤΑΧΑ εξάγεται σε περισσότερες από 50 χώρες και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 50 πιο δημοφιλή ποτά παγκοσμίως.

11

12 Το Λικέρ «Μαστίχα Χίου» παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά στην Χίο και είναι προϊόν απόσταξης αυθεντικής μαστίχας. Απόσταζουν τη μαστίχα σε χάλκινους παραδοσιακούς άμβυκες, χωρητικότητας 1000 λίτρων και με το απόσταγμα φυσικής μαστίχας, δημιουργούν αυτό το εξαιρετικό λικέρ, που περικλείει στη γεύση του όλη την ιστορία του νησιού. Η τοπική παράδοση θέλει το λικέρ Μαστίχα να σερβίρεται συνοδευόμενο από επιδόρπιο, μετά από κάθε γεύμα ως χωνευτικό ή μαζί με τον καφέ. Πηγή: :

13

14 Για την προέλευση του ονόματος υπάρχουν πολλές υποθέσεις. Επικρατέστερη φαίνεται εκείνη που το θέλει να προέρχεται από το λατινικό tinctura και περιγράφει το έντονο χαρακτηριστικό της χρώμα. Οφείλει το άρωμα και το χρώμα του στα εκχυλίσματα μπαχαρικών που περιέχει, κυρίως κανέλλας, γαρύφαλλου και μοσχοκάρυδου. Παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά στην Ελλάδα με την μέθοδο της διαβροχής ή της απόσταξης. Παράγεται με αρωμάτιση αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης και με εκχύλιση των αρωματικών φυτών Έχει ελάχιστο αλκαλικό τίτλο 18%-20%(ένδειξη «Πατρών») Πηγή:

15

16 Η διαδικασία παραγωγής του κίτρου, αρχίζει με τη συγκομιδή των φύλλων. Τα φύλλα στην συνέχεια καθαρίζονται από τα ξερά και τα ακατάλληλα μέρη και τοποθετούνται με μίσχους και φλούδα καρπού, νερό κι οινόπνευμα σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες (καζάνια), για τουλάχιστον 12 ώρες. Στη συνέχεια γίνεται η απόσταξη και έχουμε το 100% απόσταγμα κίτρου. Ανάλογα με την ποιότητα του αποστάγματος που επιζητείται μπορεί να γίνει δεύτερη και τρίτη απόσταξη. Έτσι το άρωμα και η γεύση του «κίτρου» γίνεται πιο έντονη. Στη συνέχεια, το απόσταγμα αραιώνεται με νερό, προστίθεται ζάχαρη και τα φυτικά χρώματα για τη διάκριση των τύπων του κίτρου Νάξου.

17

18 Πήρε το όνομά του από το kam kwat που στα κινέζικα σημαίνει χρυσό πορτοκάλι Το κουμ κουάτ είναι ένα δέντρο που ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών και δεν ξεπερνά τα 2,5 μέτρα ύψος και καλλιεργείται εκτεταμένα στην Κέρκυρα από το Είναι ένα ευχάριστο ηδύποτο που το άρωμα και γεύση που παραπέμπει σε εκείνο του πορτοκαλιού και της φράουλας

19 Επιλέξαμε να το ονομάσουμε Ba Raki διότι αυτό το όνομα έχει το πλεονέκτημα να παραπέμπει σε μπαρ με ελληνικά αποστάγματα και ταυτόχρονα είναι εύκολο όνομα και για τους ξένους επισκέπτες Βρίσκεται στην καρδιά του Μεταξουργείου για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση (στάση μετρό) Στο Μεταξουργείο συγκεντρώνονται μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ της πόλης και είναι πόλος έλξης της νεολαίας

20 Φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας και αντίκες γεμίζουν πληθωρικά τον χώρο και στολίζουν τους εντυπωσιακούς πέτρινους τοίχους Πολύχρωμες κουρελούδες διακοσμούν τους χτιστούς καναπέδες Αυλή περικυκλωμένη με δέντρα, καρέκλες καφενείου, και χτιστά καναπεδάκια για το καλοκαίρι Γλαστράκια με τις ελιές πάνω στα τραπεζάκια Διαβάστε περισσότερα στο: και στο

21 Παραδοσιακές ξύλινες καρέκλες με κάθισμα από ψάθα σε διάφορα χρώματα Λίγες μεταλλικές καρέκλες σε διάφορες αποχρώσεις Παραδοσιακά τραπέζια καφενείου, ξύλινα για τον εσωτερικό χώρο και μεταλλικά στην αυλή Χτιστοί καναπέδες στην αυλή Μεταλλικά σκαμπό μπαρ αντικέ με κάθισμα από ύφασμα Μεταλλικά τραπέζια μπαρ Φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας, αντίκες, παλιό ποδήλατο στην αυλή Περισσότερες πληροφορίες στο

22 Εργαλεία μπαρ, όπως shaker boston, στίφτη λεμονιού, αναδευτήρες, σουρωτήρι κοκτέιλ, μεζούρες ποτών, εργαλεία διακόσμησης, ανοιχτήρια, muddler κ.α. Ποτήρια ούζου, cocktail, old fashion, tumbler, σφηνοπότηρα, martini κ.α. Καραφάκια για το ούζο και το τσίπουρο Περισσότερες πληροφορίες:

23 Back Bar 2 barman, 1 barboy Front Bar 2 Σερβιτόροι, 1 Βοηθός 1 tableau 1 Υπεύθυνος

24 Greek nights: Παρασκευή και Σάββατο η μουσική είναι ζωντανή, με ακούσματα λαϊκά και ρεμπέτικα Happy days: Δευτέρα και Τρίτη τα ποτά «κατεβαίνουν» στην τιμή των 5 ευρώ και τα κοκτέιλ κοστίζουν 7 ευρώ Με κάθε καραφάκι ούζου ή τσίπουρου κερνάμε μια μικρή ποικιλία με ελληνικούς μεζέδες ( φέτα, γραβιέρα, ελιές και ντομάτα), ενώ το ποτό το συνοδεύουμε με ξηρούς καρπούς. Διαβάστε περισσότερα στο: Πηγή:

25 ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ 0,5 lt. 0,50 ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ 1 lt..2,00 ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 250 ml..3,00 ΟΥΖΟ ΠΟΤΗΡΙ (ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) 3,00 ΚΑΡΑΦΑΚΙ 200 ml ΧΥΜΑ..6,00 ΚΑΡΑΦΑΚΙ 200 ml (ΠΛΩΜΑΡΙ, ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΖΑΝΙΣΤΟ ΣΤΟΥΠΑΚΗ, ΜΙΝΙ) 7,00 ΤΣΙΠΟΥΡΟ-ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ (ΔΙΠΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ) ΠΟΤΗΡΙ....3,00 ΚΑΡΑΦΑΚΙ 200 ml ΧΥΜΑ.6,00 ΚΑΡΑΦΑΚΙ 200 ml ΤΣΙΛΙΛΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ).7,00 ΡΑΚΟΜΕΛΟ 100 ml..4,00 ΚΡΑΣΙ (ΛΕΥΚΟ/ΡΟΖΕ/ΚΟΚΚΙΝΟ) ΧΥΜΑ ΠΟΤΗΡΙ.3,00 ΚΑΝΑΤΑ 500 ml.6,00 ΜΠΥΡΕΣ (ΦΙΑΛΕΣ 330 ml) ΑΛΦΑ/ΦΙΧ/HEINEKEN 4,00 ΠΟΤΑ ΛΙΚΕΡ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΜΕΤΑΧΑ 5* 6,00 ΜΕΤΑΧΑ 7*...7,00 ΜΕΤΑΧΑ RESERVE.. 8,00 ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ..7,00 ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΠΑΤΡΩΝ...7,00 ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ..7,00 ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ..7,00 ΠΟΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ:... 7,00 ΠΟΤΑ PREMIUM JOHNNIE BLACK LABEL...8,00 JOHNNIE BLUE LABEL...28,00 DIMPLE...8,00 CHIVAS 8,00 CARDHU....9,00 SMIRNOFF BLACK...8,00 BELVEDERE..9,00 GREY GOOSE. 10,00 TANQUERAY TEN.. 9,50

26 ΕΛΛΗΝΙΚΑ COCKTAILS ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ MEDITERRANEAN STREET...9,00 (ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ,APEROL,ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΑΙΜ,ΑΛΑΤΙ&ΠΙΠΕΡΙ ) MINTAXA... 9,00 (METAXA,ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΠΑΓΟΣ,ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ,ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ) PANACEA... 9,00 (METAXA,ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΑΝΑΝΑ,ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ,ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙ ) FORTUNELLA MARGARITA... 9,00 (TEQUILA,KUM-KUAT,ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΛΑΙΜ ) PINK ELIXIR(THE GREEK DAIQUIRI)... 9,00 (TΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΡΟΔΙ,ΣΟΔΑ,ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΛΑΙΜ ) OPHIOUSSA'S TEMPLE... 9,00 (ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ,ΒΟΤΚΑ,ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙ,CREME DE CASSIS ) MOJOUZO(THE GREEK MOJITO)... 9,00 (OYZO,ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΣΟΔΑ,ΛΑΙΜ,ΜΑΡΑΘΟΣ ) OCEANIOUS... 9,00 (GIN,ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ,ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΛΑΙΜ,ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΥΜΑΔΑΣ,ΣΙΡΟΠΙ ΒΙΟΛΕΤΑΣ,ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ) PATHOS... 9,00 (ΤΕΝΤΟΥΡΑ, ΜΕΤΑΧΑ, MARTINI ROSSO, ΧΥΜΟΣ ΛΑΪΜ)

27 MEDITERRANEAN STREET Προσθέτουμε στο shaker: 50ml Μαστίχα Χίου 25ml Aperol 20ml φρέσκο χυμό lime Φύλλα βασιλικού Ροζ αλάτι και ροζ πιπέρι Αναδεύουμε στο shaker για περίπου 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε ένα ποτήρι cocktail με τη βοήθεια ενός strainer. Τέλος γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και λίγο ροζ πιπέρι.

28 PANACEA Προσθέτουμε στο shaker: 50ml Metaxa 5* 40ml φρέσκο χυμό Ανανά 2 teaspoons μαρμελάδα φράουλα 25ml φρέσκο χυμό λεμόνι Αναδεύουμε στο shaker για περίπου 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε ένα ποτήρι hurricane με τη βοήθεια ενός strainer. Τέλος γαρνίρουμε με φύλλα ανανά και ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα.

29 FORTUNELLA MARGARITA Προσθέτουμε στο shaker: 45ml Tequila 15ml Κουμ Κουάτ 30ml φρέσκο χυμό lime Κουνάμε τα 3 υγρά αυτά υλικά σε σέικερ με πάγο και σουρώνουμε σε ποτήρι μαργαρίτας, το χείλος του οποίου έχουμε περάσει με μία φέτα λάιμ και βουτήξει σε αλάτι.

30 MOJOUZO(THE GREEK MOJITO) Προσθέτουμε στο ποτήρι cocktail: 1/2 κομμένο lime 2 teaspoons ζάχαρη μαύρη 60ml Ούζο 30ml soda Φύλλα μάραθου Με την βοήθεια ενός muddler χτυπάμε τα κομμάτια lime και τη ζάχαρη που έχουμε προσθέσει στο ποτήρι μας έως ότου λιώσει η ζάχαρη και απελευθερώσει το lime τα αρώματα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 60ml Ούζο και συμπληρώνουμε με τη Soda. Αναδεύουμε προσεκτικά με ένα barspoon. Τέλος γαρνίρουμε με μερικά φύλλα μάραθου.

31 PINK ELIXIR(THE GREEK DAIQUIRI) Προσθέτουμε στο ποτήρι cocktail: 1/2 κομμένο lime 2 teaspoons ζάχαρη 30ml τσίπουρο με ρόδι 30ml soda Με την βοήθεια ενός muddler χτυπάμε τα κομμάτια lime και τη ζάχαρη που έχουμε προσθέσει στο ποτήρι μας έως ότου λιώσει η ζάχαρη και απελευθερώσει το lime το άρωμα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 30ml τσίπουρο με ρόδι και συμπληρώνουμε με τη soda. Τέλος γαρνίρουμε με λίγα κομμάτια ρόδι. (Για να αρωματίσουμε το τσίπουρο μας το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσθέσουμε σε μία γυάλινη φιάλη το καρύκευμα ή οτιδήποτε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε-π.χ. ρόδι, γαρύφαλλο κ.α.- μαζί με το τσίπουρο και να το αφήσουμε εκεί για μία περίπου εβδομάδα.)

32 PATHOS Προσθέτουμε στο shaker: 10ml τεντούρα Castro 30ml Metaxa 10ml Martini Rosso 20ml φρέσκο χυμό lime Αναδεύουμε στο shaker ελαφρά για λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε ένα ποτήρι cocktail με τη βοήθεια ενός strainer. Τέλος γαρνίρουμε με μία κανέλα και φλούδα από lime.

33 Tα VERMOUTHS είναι ενισχυμένοι οίνοι με αλκοόλ (15-18% vol), που έχουν αρωματιστεί υποχρεωτικά με αψέντι και διάφορα άλλα βότανα (ρίζες, φλοιούς, άνθη, σπόρους) και μπαχαρικά. Είδη VERMOUTHS: extra dry, (ξηρό), bianco (λευκό), γλυκό ή κόκκινο (ambre ή rosso), και το ροζέ (Rosé). α) Ο γλυκός τύπος ή Ιταλικός αναφέρεται συνήθως σε βερμούτ με κόκκινο χρώμα «rosso» και ελαφρώς πικρόγλυκη γεύση. Αυτά τα βερμούτ περιέχουν % αλκοόλη και % σάκχαρα και συνήθως δεν γίνονται από κόκκινο κρασί, αλλά οφείλουν το χρώμα τους στην προστιθέμενη καραμέλα, ενώ κατά κανόνα προστίθεται κατά την παραγωγή τους μεγαλύτερη ποσότητα αρωματικών συστατικών εν συγκρίσει με τα ξηρά. β) Ο ξηρός τύπος ή Γαλλικός αναφέρεται γενικά σε ένα χλωμό - ξηρό βερμούτ, με ελαφρύτερο σώμα και σαφώς πιο πικρό (με περισσότερο μοσχοκάρυδο ή και πικρή φλούδα πορτοκαλιού) από το γλυκό βερμούτ. Συνήθως περιέχουν περίπου 18 % αλκοόλη και περίπου 4 % σάκχαρα. Ο όρος Bianco αναφέρεται σε ένα είδος χλωμού (λευκού - κίτρινο), πιο γλυκού βερμούτ. Γνωστές ετικέτες VERMOUTHS είναι Cinzano, Martini, Carpano, Noilly Prat

34 Πολλά ξενοδοχεία έχουν εξοπλίσει τα δωμάτια με mini bar που περιέχουν εμφιαλωμένο νερό και ποικιλία από ποτά, αναψυκτικά και σνακς. Τα mini bar θα πρέπει να ελέγχονται για καταναλώσεις που έχουν γίνει και να αναπληρώνονται καθημερινά από τον αρμόδιο υπάλληλο. Θα πρέπει επίσης να ελέγχεται εάν η θερμοκρασία συντήρησης είναι η ενδεδειγμένη. Τέλος, περιοδικά θα πρέπει να ελέγχονται οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων που περιέχονται μέσα στο mini bar.

Αποσταγματοπωλείο ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αποσταγματοπωλείο ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ Αποσταγματοπωλείο Τσίπουρo (απόσταγμα στεμφύλων σταφύλης) Τσικουδιά Κρήτης (Μιξόρρουμα-Ρεθύμνου) 40% al. Χύμα ποικ: λιάτικα -σουλτανίνα Παρ:Γ. Δουλγεράκης 100/250 ml. 3 / 7 Ρακόμελο/Ψημένη καραφάκι «Τρίκυκλο»

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21 Αποστάγματα O γλυκάνισος στα ποτήρια μας Ούζο από την Ελλάδα, παστίς από την Γαλλία, αράκ από τη Μέση Ανατολή, ρακί από την Τουρκία, σαμπούκα από την Ιταλία. Η παγκοσμιοποίηση έχει γεύση γλυκάνισου...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Στην Ελλάδα άρχισε η

Διαβάστε περισσότερα

Τζίν. Λουπασκου Ανδρει Πετρου Αντώνιος

Τζίν. Λουπασκου Ανδρει Πετρου Αντώνιος Τζίν Λουπασκου Ανδρει Πετρου Αντώνιος Το όνομα τζιν προέρχεται από genièvre ( γαλλικά ) jenever ( ολλανδικά) δηλαδη " αρκεύθου ". Ιστορία Πολλούς αιώνες πριν, Ιταλοί μοναχοί αρωμάτιζαν με τους μικρούς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑΡ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ TEQUILA. Λευτέρης Κέρπελης Αλεξία Σεφεριάδη

ΜΠΑΡ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ TEQUILA. Λευτέρης Κέρπελης Αλεξία Σεφεριάδη ΜΠΑΡ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ TEQUILA Λευτέρης Κέρπελης Αλεξία Σεφεριάδη ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ενα μπαρ με ειδίκευση στην τεκίλα πρέπει πρώτα απ όλα να πληρεί τα χαρακτηριστικά ενός καλά οργανωμένου μπάρ που σερβίρει

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία η σύγχρονη παραγωγή Η ανάπτυξη

Η ιστορία η σύγχρονη παραγωγή Η ανάπτυξη ΚΟ Ν Ι Α Κ Μ Π ΡΑ Ν Τ Υ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Η ιστορία, η σύγχρονη παραγωγή, οι διάσημοι θαυμαστές του και πολλές άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του διασημότερου ελληνικού ποτού που φέτος γίνεται 126 ετών!

Διαβάστε περισσότερα

Η λέξη λικέρ, προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει διαλύω. Στην αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και αντιμετώπιζαν

Η λέξη λικέρ, προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει διαλύω. Στην αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και αντιμετώπιζαν Η λέξη λικέρ, προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει διαλύω. Στην αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και αντιμετώπιζαν ασθένειες όπως η μαλάρια (ελονοσία), οι στομαχικές

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5 Τα κρασιά μας Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5 Ροζέ ημίξηρος μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5

Διαβάστε περισσότερα

Με 35 % Alc,το Amarodi Angostura έχει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, προσφέροντας αρώματα της κανέλας, μαύρης σοκολάτας και των απαράμιλλων Angostura

Με 35 % Alc,το Amarodi Angostura έχει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, προσφέροντας αρώματα της κανέλας, μαύρης σοκολάτας και των απαράμιλλων Angostura Λίστα µε προϊόντα Εισαγωγής και Αντιπ/σης Το Λευκό αυτό ρούµι µένει πάνω από 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια µέχρι να είναι έτοιµο να το απολαύσετε. Τότε, φιλτράρεται για να αποµακρυνθεί οποιοδήποτε χρώµα δηµιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ»

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ» Ημερομηνία παραλαβής : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ» Αριθμός σελίδων (με την παρούσα): 9 Γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε για την υποβολή του φακέλου: Ελληνική Αριθμός φακέλου: Καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Η εταιρεία μας Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός των Vakakis Wines είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στην παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

EXOTIC ISLAND COCKTAILS

EXOTIC ISLAND COCKTAILS EXOTIC ISLAND COCKTAILS T.G.I. Friday s Recipe Guide Spicy Melon Cooler Tequila August Sun Oriental Noche Αλάτι στο μισό χείλος του ποτηριού 1 Μπουκέτο από φύλλα βασιλικού Μισό ντοματάκι Cherry με μια

Διαβάστε περισσότερα

Γεύση και άρωμα της Βότκας

Γεύση και άρωμα της Βότκας Vodka Παραγωγή Βότκας Η βότκα είναι διαφανές ποτό και είναι απόσταγμα δημητριακών, νερό και οινόπνευμα. Η βότκα έχει συνήθως περιεκτικότητα σε οινόπνευμα που κυμαίνεται από 35% ως 50% vol. Παρασκευάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό δώρο 2017

Επιχειρηματικό δώρο 2017 Επιχειρηματικό δώρο 2017 - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ - www.ampelaki.com.gr Η δημιουργική ομάδα του "Αμπελακι" μεσα απο μια μεγάλη γκάμα κρασιών που διαθέτει απο όλο τον ελληνικό αμπελώνα, επέλεξε για φέτος κάποιες ξεχωριστές

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.  Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων Τα κρασιά μας Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Οίνοι Λευκοί ROBOLA DE CEPHALONIE ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Παράγεται από την μοναδική ποικιλία ρομπόλας Κεφαλονιάς και από επιλεγμένους

Διαβάστε περισσότερα

Whisky- Whiskey Σκωτία- Ιρλανδία

Whisky- Whiskey Σκωτία- Ιρλανδία Whisky- Whiskey Σκωτία- Ιρλανδία Το αποκαλούσαν Uisque Beathe = νερό της ζωής και το χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο... Παράγεται απο διάφορα δημητριακά όπως κριθάρι,σίκαλη, σίτο, καλαμπόκι, βρώμη... Αρχικά

Διαβάστε περισσότερα

Ποτοποιία Μ.Γ. Βαλληνδρά

Ποτοποιία Μ.Γ. Βαλληνδρά Ποτοποιία Μ.Γ. Βαλληνδρά της Κατερίνας Φραγκουδάκη Ονομάζομαι Κατερίνα Φραγκουδάκη, πέμπτη γενιά της ποτοποιίας Μ.Γ. Βαλληνδρά που βρίσκεται στο Χαλκί της Νάξου. Το προϊόν που παράγουμε είναι το ΚΙΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Το ποτό των Πειρατών

Το ποτό των Πειρατών Το ποτό των Πειρατών Και τί είναι το ρούμι; Είναι αλκοολούχο απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο ή από τα παράγωγα του. Που σημαίνει κυρίως τον χυμό του ζαχαροκάλαμου (Vesou)-αγροτική μέθοδος- ή την μελάσσα (κατάλοιπο

Διαβάστε περισσότερα

αμπελήσιος είναι ο προερχόμενος εξ αμπέλου αμπελήσιους είναι το νέο προϊόν που δημιουργήσαμε για σας!!!

αμπελήσιος είναι ο προερχόμενος εξ αμπέλου αμπελήσιους είναι το νέο προϊόν που δημιουργήσαμε για σας!!! Η Εταιρία Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ξεκινά την μακρόχρονη πορεία της οικογένειας ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ιδρύοντας εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών με την ονομασία ΑΛΦΑ, οίνων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» Ημερομηνία παραλαβής : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» Αριθμός σελίδων (με την παρούσα): 9 Γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε για την υποβολή του φακέλου: Ελληνική Αριθμός φακέλου:

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Αποθήκευση & Διάθεση Τσικουδιάς & Ρακόμελου

Παραγωγή Αποθήκευση & Διάθεση Τσικουδιάς & Ρακόμελου Ένωση Ελλήνων Χημικών Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης Παραγωγή Αποθήκευση & Διάθεση Τσικουδιάς & Ρακόμελου Ιωάννης Μ. Γαλανάκης Χημικός Μηχανικός Απόσταγμα Στεμφύλων Σταφυλιού Τσικουδιά Τσίπουρο Raki (Ρακί)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΟΥΖΟ»

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΟΥΖΟ» ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΟΥΖΟ» Το όνομα «ούζο» επέχει θέσιν επωνυμίας πώλησης αλκοολούχου ποτού που α- νήκει στην κατηγορία των «αποσταγμένων anis» και είναι καταχωρισμένο στο Παράρτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΤΑΞΗ N.KOKKINOΣ ΧΗΜΙΚΟΣ-ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΑΠΟΣΤΑΞΗ N.KOKKINOΣ ΧΗΜΙΚΟΣ-ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗ N.KOKKINOΣ ΧΗΜΙΚΟΣ-ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Μια πειραματική τεχνική στην οποίαν ένα υγρό ή αέριο μίγμα δύο ή περισσότερων ουσιών διαχωρίζεται στα συστατικά του λόγω του διαφορετικού σημείου βρασμού

Διαβάστε περισσότερα

Wine Catalogue WINEST

Wine Catalogue WINEST Wine Catalogue 2018 WINEST Το οινοποιείο μας βρίσκεται στη Σκιλλουντία Ολυμπίας του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και η παραγωγή οίνου ξεκινά το 1980. Η εταιρεία καλλιεργεί αμπελώνες έκτασης 32,5 στρεμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να:

Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: ΕΝΟΤΗΤΑ:9 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1. Περιγράφει τη διαδικασία σερβιρίσµατος κρασιού. 2. Καταγράφει των εξοπλισµό σερβιρίσµατος.

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β ΓΕΛ Γέρας

Ερευνητική Εργασία Β ΓΕΛ Γέρας Ερευνητική Εργασία Β ΓΕΛ Γέρας ΘΈΜΑ: ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΥΠΌΘΕΜΑ: ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ "Αλκοολούχα ποτά" ονομάζονται όλα τα ποτά που περιέχουν αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) γεωργικής προέλευσης, σε οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

DORIAN ZEST. Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα

DORIAN ZEST. Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα DORIAN ZEST Exclusive Business Gifts Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Έτοιμες Συνθέσεις Δώρων Lunch Break..4 Taste and Colour..5 Tomato the Antioxidant..6 A Big Mediterranean

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η Αμπελήσιους Ρετσίνα κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η Αμπελήσιους Ρετσίνα κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014. Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ξεκινά την μακρόχρονη πορεία της οικογένειας ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ιδρύοντας εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών με την ονομασία ΑΛΦΑ, οίνων και ρετσίνας

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Τα τοπικά κρασιά από τους αμπελώνες της Πάρου, της οικογένειας Μωραϊτη, παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ασπασία Καρατζά Μαρία Μπεκιάρη Σαράντος Ανδριώτης Γιάννης Γιαννάκας Στρατής Βαμβουρέλλης

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ασπασία Καρατζά Μαρία Μπεκιάρη Σαράντος Ανδριώτης Γιάννης Γιαννάκας Στρατής Βαμβουρέλλης ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Ασπασία Καρατζά Μαρία Μπεκιάρη Σαράντος Ανδριώτης Γιάννης Γιαννάκας Στρατής Βαμβουρέλλης H Μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό & τα κλαδιά του σχίνου. Η έκκριση

Διαβάστε περισσότερα

Σταύρος Σάμιος ΓΧΚ Δ/νση ΑΛΚΟΟΛΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ιούνιος 2016

Σταύρος Σάμιος ΓΧΚ Δ/νση ΑΛΚΟΟΛΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ιούνιος 2016 Σταύρος Σάμιος ΓΧΚ Δ/νση ΑΛΚΟΟΛΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ιούνιος 2016 ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ Καν(ΕΟΚ) 1576/89 (βασικός) Καν(ΕΟΚ) 1014/90 & λοιποί εφαρμοστικοί Καν(ΕΚ) 110/2008 Καν(ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ» (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ» (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ) Ημερομηνία παραλαβής : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ» (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ) Αριθμός σελίδων (με την παρούσα): 9 Γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε για την υποβολή του φακέλου: Ελληνική Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Η παρασκευή του Τσίπουρου. Τυπικό αποστακτήριο Τσίπουρου

Η παρασκευή του Τσίπουρου. Τυπικό αποστακτήριο Τσίπουρου Η παρασκευή του Τσίπουρου Τυπικό αποστακτήριο Τσίπουρου Αποστακτήριο στη Δυτική Μακεδονία Το τσίπουρο βγαίνει... Η πρώτη ύλη για την παρασκευή του Τσίπουρου (η μάζα) αποτελείται από τους φλοιούς των σταφυλιών,

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού. Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία

Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού. Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία Σπιτικά ποτά Αλκοολούχα (ηδύποτα) Ζαχαρούχοι συμπυκνωμένοι χυμοί Ηδύποτα Παρασκευάζονται με την προσθήκη ζάχαρης

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την E-GEOPONOI.GR Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 18:07

Συντάχθηκε απο τον/την E-GEOPONOI.GR Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 18:07 Τα χαρακτηριστικά από τα οποία διακρίνεται ένα κρασί εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Κατά κύριο λόγο όμως οφείλονται στην (ή στις) ποικιλία σταφυλιών από την οποία προέρχεται, στην περιοχή και τον τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ» (Τροποποιημένος)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ» (Τροποποιημένος) Ημερομηνία παραλαβής : Αριθμός σελίδων (με την παρούσα): 5 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ» (Τροποποιημένος) Γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε για την υποβολή του φακέλου: Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού

Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού 1 Τα «ΤΙ» του κρασιού! Τι είναι το κρασί; o Κρασί είναι ο ζυμωμένος χυμός σταφυλιών o Κρασί είναι η έκφραση ενός συγκεκριμένου αμπελώνα και της δουλειάς ενός συγκεκριμένου

Διαβάστε περισσότερα

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Ερυθρές ποικιλίες Cabernet Sauvignon Syrah Merlot Pinot Noir Grenache Λευκές ποικιλίες Chardonnay Gewürztraminer Riesling Sauvignon Blanc Sylvaner

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία brand για συνεταιρισμό παραγωγής τοπικών προϊόντων της Κρήτης»

«Δημιουργία brand για συνεταιρισμό παραγωγής τοπικών προϊόντων της Κρήτης» των σπουδαστριών του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - ΤΕΙ Αθήνας, Εργαστήριο Σχεδιασμού Συσκευασίας Αναστασάκη Ερωφίλης & Αχλαδιανάκη Δήμητρας Η δημιουργία του λογοτύπου του συνεταιρισμού, Ξαθέρι,

Διαβάστε περισσότερα

(Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΟΚ) αριθ. 1576/89 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 29ης Μαΐου 1989

(Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΟΚ) αριθ. 1576/89 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 29ης Μαΐου 1989 12. 6. 89 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπάϊκων Κοινοτήτων Αριθ. L 160/ 1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΟΚ) αριθ. 1576/89 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Μαΐου 1989 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΑΛΑΤΕΣ Χωριάτικη 6.00 (Ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, κάπαρη, φέτα, ελαιόλαδο) Ντάκος 5.50 (Κριθαροκούλουρο Κρήτης, ντομάτα τριμμένη, ξινομυζήθρα, κάπαρη,

Διαβάστε περισσότερα

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Stilvi Lager Μπύρα με λαμπερό χρυσό διαφανές χρωμα, δροσιστική με μεταξένια υφή και αρωματισμένη με τις καλύτερες ποικιλίες λυκίσκου του κόσμου που τις προσδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

Transmission of an established geographical indication of spirit drinks

Transmission of an established geographical indication of spirit drinks Transmission of an established geographical indication of spirit drinks Σχέδιο - Τελευταία αποθήκευση στις 18/02/2015 15:40 από null I. ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1.Ονομασία και τύπος a. Ονομασία(-ες) προς καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΥΖΑ - ΤΣΙΠΟΥΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΥΖΑ - ΤΣΙΠΟΥΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΥΖΑ - ΤΣΙΠΟΥΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 003646 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟ Χ.ΓΛ. 0,05L 40% 003645 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟ Χ.ΓΛ 4Χ24Φ 0,05L 40% 003642 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠ ΝΔΦΚ.ΣΕ.ΣΡΟ.Δ. μαζί και στημ εκπαίδευση

ΔΑΠ ΝΔΦΚ.ΣΕ.ΣΡΟ.Δ. μαζί και στημ εκπαίδευση ΔΑΠ ΝΔΦΚ μαζί και στημ εκπαίδευση Τλικό από τα σεμιμάρια στξ φξρτηγό τξυ BarAcademy τις 22, 23 και 28 Μαΐου φιλοξενήσαμε στη σχολή Σεχνολογίας Σροφίμων και Διατροφής το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Το Μοσχοφίλερο πιθανότατα είναι µια απο τις πιο παλιές Ελληνικές ποικιλίες, καθώς σύµφωνα µε ισχυρισµούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ4749/17-09-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ4749/17-09-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ4749/17-09-2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Μπαχαρικά και βότανα. > Μπαχαρικά & βότανα. σε Βοχ > Αρωματικά φυτά ψυχρής αφυδάτωσης

Μπαχαρικά και βότανα. > Μπαχαρικά & βότανα. σε Βοχ > Αρωματικά φυτά ψυχρής αφυδάτωσης ΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΓΕΝΙΚA ΠΟΣOΤΗΤΕΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ. Μπαχαρικά και βότανα Αποτελούν τους καρπούς ή τα αποξηραμένα τμήματα φυτών που περιέχουν

Διαβάστε περισσότερα

bar στίφτες παγοθραύστες σαμπανιέρες σπουμαντιέρες παγοδιατηρητές bar service ποτήρια πισίνας αξεσουάρ bar σταχτοδοχεία

bar στίφτες παγοθραύστες σαμπανιέρες σπουμαντιέρες παγοδιατηρητές bar service ποτήρια πισίνας αξεσουάρ bar σταχτοδοχεία bar O χώρος του bar είναι ένας χώρος ιδιαίτερα απαιτητικός στις μέρες μας ως προς τα απαραίτητα εργαλεία για την λειτουργία. Η MMR διαθέτει μια εκτενεί γκάμα προϊόντων που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες,

Διαβάστε περισσότερα

Ντύσσελντορφ, 15 Μαρτίου Εξέλιξη ελληνικών εξαγωγών οίνων και οινοπνευµατωδών κατά το 2010

Ντύσσελντορφ, 15 Μαρτίου Εξέλιξη ελληνικών εξαγωγών οίνων και οινοπνευµατωδών κατά το 2010 ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑ ΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ντύσσελντορφ, 15 Μαρτίου 2011 Εξέλιξη ελληνικών εξαγωγών οίνων και οινοπνευµατωδών κατά το Ι. Οίνος Οι εξαγωγές οίνου

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (τροποποιημένος)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (τροποποιημένος) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (τροποποιημένος) Ημερομηνία παραλαβής : Αριθμός σελίδων (με την παρούσα): 10 Γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε για την υποβολή του φακέλου: Ελληνική Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

«Τσίπο π υρο υρ το τ αμα μ ρτ ρ ω τ λ ω ό λ» Δευτέρα 22/6/2015 1

«Τσίπο π υρο υρ το τ αμα μ ρτ ρ ω τ λ ω ό λ» Δευτέρα 22/6/2015 1 «Τσίπουρο το αμαρτωλό» Δευτέρα 22/6/2015 1 Διήμεροι: 30.000 άδειες /έτος 5.000-6.000 άμβυκες /έτος, Παραγόμενο προϊόν : Κατά δήλωση 2.735.627 λίτρα άνυδρα ή 6.839.098 λίτρα 40% vol. Εκτίμηση πραγματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Η Κρήτη έχει μια από τις αρχαιότερες και πιο εύγευστες γαστριμαργικές παραδόσεις στον κόσμο, μια παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών που ξεκινά

Διαβάστε περισσότερα

gefyri:layout 1 5/26/14 1:31 PM Page 1 L O U N G E B A R C A F E R E S T A U R A N T

gefyri:layout 1 5/26/14 1:31 PM Page 1 L O U N G E B A R C A F E R E S T A U R A N T gefyri:layout 1 5/26/14 1:31 PM Page 1 L O U N G E B A R C A F E R E S T A U R A N T gefyri:layout 1 5/26/14 1:31 PM Page 2 Ορεκτικά... Χωριάτικη πίτα ηµέρας (κασιόπιτα, τυρόπιτα, χορτόπιτα)... 4,00 Τηγανητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΣΗ 1 Η... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η κουζίνα της Μακεδονίας αντανακλά την πολιτισμική και γαστρονομική

Διαβάστε περισσότερα

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας!

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας! 1. Βρέστε την άσχετη λέξη 2. Μήλο/ κιμά/ αχλάδι/ σταφύλι/ καρπούζι 3. Μουσακάς/ γεμιστά/ τζατζίκι/ γάλα/ φασολάδα 4. Μοσχάρι/ χοιρινό/ ψάρι/ κοτόπουλο/ μπριζόλα 5. Αλάτι/ λάχανο/ μαρούλι/ κρεμμύδι/ σκόρδο

Διαβάστε περισσότερα

Δοκιμάστε το! Restaurant Sen s es. Δώρο η μακέτα της ετικέτας Ελάχιστη ποσότητα 48 τεμάχια το μεγάλο και 60 τεμ το μικρό Παράδοση 15 μέρες

Δοκιμάστε το! Restaurant Sen s es. Δώρο η μακέτα της ετικέτας Ελάχιστη ποσότητα 48 τεμάχια το μεγάλο και 60 τεμ το μικρό Παράδοση 15 μέρες Κρασί από βιολογικούς αμπελώνες ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΑΣ Sen s es Δώρο η μακέτα της ετικέτας Ελάχιστη ποσότητα 48 τεμάχια το μεγάλο και 60 τεμ το μικρό Παράδοση 15 μέρες Χαρακτηριστικά λευκού κρασιού Χρώμα λευκόχρυσο

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

MENU. Γεύσεις από Ελλάδα και απ όλο το κόσμο

MENU. Γεύσεις από Ελλάδα και απ όλο το κόσμο MENU Γεύσεις από Ελλάδα και απ όλο το κόσμο ΟΡΕΚΤΙΚΑ Τορτίγια με κοτόπουλο, τραγανό μπέικον & καπνιστό τυρί... 3,00 Μανιτάρια σωτέ με φύλλα δάφνης, γκροτιναρισμένα με γραβιέρα Κρήτης... 3,00 Πατάτα γεμιστή

Διαβάστε περισσότερα

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION #FOOD BRANDING#

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION #FOOD BRANDING# A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION #FOOD BRANDING# Δώστε στη γεύση... το όνομά σας! Κρασί από βιολογικούς αμπελώνες Δοκιμάστε το! Χαρακτηριστικά λευκού κρασιού Χρώμα λευκόχρυσο με πρασινωπές ανταύγειες.

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρo 137 (1) Παγωτά

Άρθρo 137 (1) Παγωτά Άρθρo 137 (1) Παγωτά 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα προϊόντα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. 2. Οι ονομασίες προϊόντων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Ι χρησιμοποιούνται μόνον για τα

Διαβάστε περισσότερα

Ο αλκοολικός τίτλος % vol είναι % v/v. Η αλκοόλη, % vol, μετράται στους 20 o C. Γίνεται διόρθωση της αλκοόλης όταν η θερμοκρασία είναι διαφορετική

Ο αλκοολικός τίτλος % vol είναι % v/v. Η αλκοόλη, % vol, μετράται στους 20 o C. Γίνεται διόρθωση της αλκοόλης όταν η θερμοκρασία είναι διαφορετική ΟΙΝΟΣ ΑΛΚΟΟΛΗ Με απόσταξη 200 ml οίνου συλλέγονται 133-150 ml αποστάγματος. Για την εξουδετέρωση της οξύτητας του οίνου, για να μη ληφθούν στο απόσταγμα πτητικά οξέα (οξικό, ανθρακικό και θειώδες), στα

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεκτικότητα αλκοολούχων ποτών σε αλκοόλ και νοθευμένα ποτά

Περιεκτικότητα αλκοολούχων ποτών σε αλκοόλ και νοθευμένα ποτά Περιεκτικότητα αλκοολούχων ποτών σε αλκοόλ και νοθευμένα ποτά Πίνακας 1. Περιεκτικότητα οινοπνευματωδών ποτών σε αιθανόλη Αλκοολικός βαθμός είναι το επί της % ποσοστό αιθυλικής αλκοόλης που περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

6η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 Α/Α ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΙΜΗ. 5 Σαλάμι (τμχ: 1) Αγ. Ι. Ρέντης 1 kg 3.

6η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 Α/Α ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΙΜΗ. 5 Σαλάμι (τμχ: 1) Αγ. Ι. Ρέντης 1 kg 3. 6η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 Α/Α ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΛΕΥΡΙ 1 Αλεύρι χωριάτικο (σταρένιο) Ωρωπός 10 kg 6.00 2 Αλεύρι γενικής χρήσης (μαλακό) Ωρωπός 10 kg

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Corfu ACORDO - Corfu Specialty Foods Artisan + natural

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων για την Ιταλια. Υλικά:

Διαβάστε περισσότερα

επιχείρησης σύμφωνα με την αριθ. 2/2011 απόφαση του Δ.Σ της εταιρίας

επιχείρησης σύμφωνα με την αριθ. 2/2011 απόφαση του Δ.Σ της εταιρίας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΛΟΥΤΡΑ 23/03/2012 ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:209 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

bar νέο νέο www.newvolkan.gr 1

bar νέο νέο www.newvolkan.gr 1 05-019 Σέικερ inox 250ml 25 5,98 05-020 Σέικερ inox 350ml 25 6,27 05-021 Σέικερ inox 500ml 50 7,16 05-022 Σέικερ inox 750ml 25 8,59 Το κλασικό σέικερ. Διαθέτουμε όλα τα μεγέθη. Σφραγίζουν πολύ καλά διότι

Διαβάστε περισσότερα

menucatalogue CAFE BISTREAU differenteverytime

menucatalogue CAFE BISTREAU differenteverytime menucatalogue CAFE BISTREAU differenteverytime Σαλάτες Ρόκα (Πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα, ρόκα και παρμεζάνα) Σαλάτα Ζυμαρικών Light Dishes Τοστ (με ζαμπόν ή γαλοπούλα και τυρί) Κρύο σάντουιτς (με

Διαβάστε περισσότερα

για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής

για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2006 1 Αυτό το βιβλίο εργασίας ανήκει στ... µαθητ Αντώνης

Διαβάστε περισσότερα

Οινοφόρος (Βag in Box)

Οινοφόρος (Βag in Box) Οίνος Λευκός Ξηρός Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλία: Ορεινός Ροδίτης Χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκό, χρυσοκίτρινο. Άρωμα φρουτώδες, νεανικό. Γεύση, γεμάτο φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 18Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ & 4Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 18Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ & 4Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 18Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ & 4Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 27 2-1 3 2018 H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ 18o ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 4o ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΛΙΚΑ 1κιλό μελιτζάνες 160 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 450 γρ. κιμά 1 ποτήρι άσπρο κρασί 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Διαβάστε περισσότερα

«Οίνος, ο αγαθός δαίμονας» Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας.

«Οίνος, ο αγαθός δαίμονας» Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας. «Οίνος, ο αγαθός δαίμονας» Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας. Μαρία Κορωνίδου Φαίδρα Μπάζε Χριστίνα Μωραΐτη Ειρήνη Ποιμενίδου Χρήστος Κοσμάς Για

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS.

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS. από το 1966 Το Χθες Το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας ιδρύθηκε το 1966, από τον παππού της οικογένειας Γρηγόρη στο χωριό Χύδηρα της Λέσβου. Το χωριό Χύδηρα είναι ένα μικρό σχετικά χωριό δυτικά του νησιού,

Διαβάστε περισσότερα

PREMIUM VODKA / ΠΡΕΜΙΟΥΜ ΒΟΤΚΑ SMIRNOFF BLACK, BELVEDERE 9.00 MIX WITH ENERGY DRINK 10.00

PREMIUM VODKA / ΠΡΕΜΙΟΥΜ ΒΟΤΚΑ SMIRNOFF BLACK, BELVEDERE 9.00 MIX WITH ENERGY DRINK 10.00 WHITE SPIRITS /ΛΕΥΚΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ (4 CL) PREMIUM VODKA / ΠΡΕΜΙΟΥΜ ΒΟΤΚΑ SMIRNOFF BLACK, BELVEDERE 9.00 MIX WITH ENERGY DRINK 10.00 DE LUXE VODKA / ΝΤΕ ΛΟΥΞ ΒΟΤΚΑ STOLICHNAYA ELIT, BELUGA, CIROC 12.00

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικά παραδοσιακά τρόφιμα : Oίνος OΡΘΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΟΙΝΩΝ

Τοπικά παραδοσιακά τρόφιμα : Oίνος OΡΘΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΟΙΝΩΝ Τοπικά παραδοσιακά τρόφιμα : Oίνος OΡΘΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΟΙΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΕΡΙΔΗΣ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου Τοπικά Παραδοσιακά

Διαβάστε περισσότερα

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ «Άρθρο 137» Παγωτά 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα προϊόντα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. 2. Οι ονομασίες προϊόντων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Ι χρησιμοποιούνται μόνον για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Transmission of an established geographical indication of spirit drinks

Transmission of an established geographical indication of spirit drinks Transmission of an established geographical indication of spirit drinks Σχέδιο - Τελευταία αποθήκευση στις 17/02/2015 14:00 από null I. ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1.Ονομασία και τύπος a. Ονομασία(-ες) προς καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕ Τ Ο Χ Η ΣΤ Ο Ν 19Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ & 5Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΜΜΕ Τ Ο Χ Η ΣΤ Ο Ν 19Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ & 5Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19-21 2 2019 ΣΥΜΜΕ Τ Ο Χ Η ΣΤ Ο Ν 19Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ & 5Ο ΙΕΘΝΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ 19ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 5o ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

σκέτη γλύκα ...χρώματα και αρώματα χειροποίητη και μοναδική η τέχνη που γεννιέται μπροστά στα μάτια σου

σκέτη γλύκα ...χρώματα και αρώματα χειροποίητη και μοναδική η τέχνη που γεννιέται μπροστά στα μάτια σου σκέτη γλύκα...χρώματα και αρώματα χειροποίητη και μοναδική η τέχνη που γεννιέται μπροστά στα μάτια σου Κατάλογος προϊόντων 2017-2018 Η Εταιρεία μας Η εταιρεία «CARAMELLA NAXOS» ιδρύθηκε το 2013 στη Χώρα

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Τ Υ Π Ο Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Η Σ Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α Σ

Ε Ν Τ Υ Π Ο Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Η Σ Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α Σ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ταχ. Δ/νση: Παροικία Πάρου Τ.Κ. 8 00 Πληροφορίες: Μωραϊτίδης Ιωάννης Τηλ: 801 Fax: 80- E-mail: moraitidis@paros.gr

Διαβάστε περισσότερα

% % % % % % % % % % % % % %

% % % % % % % % % % % % % % 1/12 Πρόγραμμα εργ/κού ελέγχου του προϊόντος απόσταξης διημέρων για το έτος 2011 (Σύμφωνα με τον πίνακα 1 του σχεδίου επισήμου ελέγχου) α1. Προγραμματισμένες Δειγματοληψίες Προγραμματισμός Υλοποίηση α2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Λονδίνο, Απρίλιος 2015 Στοιχεία της αγοράς αλκοολούχων ποτών (spirits), οίνου και ούζου στο Ηνωμένο Βασίλειο Το Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών «Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών Ανακατεύοντας υλικά φτιάχνουμε λικέρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

- ΠΑΣΤΙΡΜΑΛΙ ΓΙΟΥΜΟΥΡΤΑΛΙ (ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΝΙΣΙΟΣ ΚΙΜΑΣ ME ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΑΥΓΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ) 7.50

- ΠΑΣΤΙΡΜΑΛΙ ΓΙΟΥΜΟΥΡΤΑΛΙ (ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΝΙΣΙΟΣ ΚΙΜΑΣ ME ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΑΥΓΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ) 7.50 ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΠΑΣΤΙΡΜΑΛΙ ΓΙΟΥΜΟΥΡΤΑΛΙ (ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΝΙΣΙΟΣ ΚΙΜΑΣ ME ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΑΥΓΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ) 7.50 - ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ (ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ, ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗα ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΜΠΥΡΕΣ ΚΡΑΣΙΑ Live your Dream Catering Equipment

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΥΖΑ - ΤΣΙΠΟΥΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΥΖΑ - ΤΣΙΠΟΥΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΥΖΑ - ΤΣΙΠΟΥΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 003646 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟ Χ.ΓΛ.40% 0,05L 003645 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟ Χ.ΓΛ.40% 0,05L 4Χ24Φ 003642 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΧΥΜΩΝ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΠΟΣΟΥ 35.902,25 ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ (44.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΧΥΜΩΝ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΠΟΣΟΥ 35.902,25 ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ (44. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΛΟΥΤΡΑ 17/12/2014 ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:1149 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις για την εργαστηριακή άσκηση ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΝΟΥ του Εργαστηρίου Ανάλυσης και Τεχνολογίας Τροφίμων Καθηγητής Ιωάννης Ρούσσης.

Σημειώσεις για την εργαστηριακή άσκηση ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΝΟΥ του Εργαστηρίου Ανάλυσης και Τεχνολογίας Τροφίμων Καθηγητής Ιωάννης Ρούσσης. Σημειώσεις για την εργαστηριακή άσκηση ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΝΟΥ του Εργαστηρίου Ανάλυσης και Τεχνολογίας Τροφίμων Καθηγητής Ιωάννης Ρούσσης Προσδιορισμοί Αλκοόλη Ολική οξύτητα Πτητική οξύτητα Ελεύθερος θειώδης ανυδρίτης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Δ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΜΕΡΟΣ Δ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθμός Όνομα 0. Όλες οι κατηγορίες τροφίμων 01. Γαλακτοκομικά προϊόντα και ανάλογα 01.1 Μη αρωματισμένο παστεριωμένο και αποστειρωμένο γάλα (συμπεριλαμβανομένου του αποστειρωμένου

Διαβάστε περισσότερα

Project 2 2014-15 ΟΜΑΔΑ Δ

Project 2 2014-15 ΟΜΑΔΑ Δ Project 2 2014-15 ΟΜΑΔΑ Δ ΜΑΘΗΤΕΣ : ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΥΡΛΑΥΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΛΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αμπέλι : Το αμπέλι είναι πολυετές φυτό και αναπτύσσεται γρήγορα. Ο κορμός του έχει πολλαπλές διακλαδώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Ούζο Τσίπουρο Τσικουδιά Αποστάγματα Σταφυλής Ηδύποτα

ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Ούζο Τσίπουρο Τσικουδιά Αποστάγματα Σταφυλής Ηδύποτα ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Ούζο Τσίπουρο Τσικουδιά Αποστάγματα Σταφυλής Ηδύποτα Το επώνυμο ελληνικό απόσταγμα στο προσκήνιο Η εταιρεία Vinetum σάς προσκαλεί να λάβετε μέρος στo Ελληνικό Απόσταγμα,

Διαβάστε περισσότερα

σκέτη γλύκα ...χρώματα και αρώματα χειροποίητη και μοναδική η τέχνη που γεννιέται μπροστά στα μάτια σου

σκέτη γλύκα ...χρώματα και αρώματα χειροποίητη και μοναδική η τέχνη που γεννιέται μπροστά στα μάτια σου σκέτη γλύκα...χρώματα και αρώματα χειροποίητη και μοναδική η τέχνη που γεννιέται μπροστά στα μάτια σου Κατάλογος προϊόντων 2016 Η Εταιρεία μας Η εταιρεία «CARAMELLA NAXOS» ιδρύθηκε το 2013 στη Χώρα Νάξου

Διαβάστε περισσότερα

ορεκτικά ντάκος 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο 9,80 φέτα 5,80 ψητά μανιτάρια

ορεκτικά ντάκος 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο 9,80 φέτα 5,80 ψητά μανιτάρια ορεκτικά ντάκος κρίθινο παξιμάδι με τριμμένη φρέσκια ντομάτα, πηχτόγαλο χανίων, ελαιόλαδο και ελιές 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο μοσχαρίσιο φιλέτο, άγριες αγκινάρες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ. Αθήνα, εκέµβριος 2007

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ. Αθήνα, εκέµβριος 2007 ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ Αθήνα, εκέµβριος 2007 ΚΛΑ ΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Απαγορεύεται η µε κάθε µηχανικό, ηλεκτρονικό ή άλλο µέσο αντιγραφή, αναπαραγωγή ή ανατύπωση του παρόντος, η µετάφραση, διασκευή ή τροποποίηση αυτού,

Διαβάστε περισσότερα