Έτοιμες απαντήσεις για φωτογράφους γάμου Πλήρες πακέτο (μέρος 1ο κ' 2ο) (PDF + WORD) - Ελληνικά

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έτοιμες απαντήσεις για φωτογράφους γάμου Πλήρες πακέτο (μέρος 1ο κ' 2ο) (PDF + WORD) - Ελληνικά"

Transcript

1 Έτοιμες απαντήσεις για φωτογράφους γάμου Πλήρες πακέτο (μέρος 1ο κ' 2ο) (PDF + WORD) - Ελληνικά Η γρήγορη και αποτελεσματική γραπτή επικοινωνία είναι πλέον ιδιαίτερα σημαντική για τους φωτογράφους γάμου. Η διαχείριση των προσδοκιών, η ταχύτητα στην απόκριση, αλλά και η ικανότητα για επιπλέον πωλήσεις (upsell) είναι κρίσιμα στοιχεία που μπορεί να σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει 28 έτοιμες απαντήσεις σε (templates), από την πρώτη επαφή με ζευγάρι για γάμο, έως και την παράδοση των άλμπουμ. 1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ - CONTACT FORM 2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ- ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ- ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ 5. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 6. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ (ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1Ο ) - ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 7. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ (ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1Ο ) - ΣΤΟΧΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΤΙΜΗΣ 8. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ (ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ) - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 9. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ 11. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ 12. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 13. ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 14. ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 15. ΜΟΛΙΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ - ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΑΜΟΥ 16. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΑΜΟΥ

2 17. ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ PRE-WEDDING 18. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ 19. SLIDESHOW KAI ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ 20. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 21. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ BLOG POST 22. ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΤΟΙΜΟ - ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 23. ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΤΟΙΜΟ - ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 24. ΤΕΛΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ 25. ΤΕΛΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ 26. ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ 27. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΕΙΣ (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) 28. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΕΙΣ (ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) TESTIMONIALS Γιάννης Σωτηρόπουλος - "Ο Χρήστος Κοντσαλούδης χαρακτηρίζεται από την οργανωτικότητα και τη συνέπεια του ως επαγγελματίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να πάρω το σετ emai Templates για φωτογράφους γάμου. Πραγματικά η βοήθεια που πήρα ήταν πολύ μεγάλη, γιατί απλά έβαλα κάποιες σκόρπιες σκέψεις σε τάξη και πλέον οι απαντήσεις στους πελάτες μου είναι προς την κατεύθυνση που εγώ επιθυμώ. Χρήστο μπράβο για την καλή δουλειά." Ηρακλής Σολιόπουλος - "Αμεσότητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είναι τα απτά πλεονεκτήματα που προστέθηκαν στα χαρακτηριστικά της επιχείρησής μου με τη χρήση οδηγιών και των συμβουλών σας. Η επικοινωνία είναι γρήγορη, ουσιαστική και οι ενδιαφερόμενοι αισθάνονται οτι απολαμβάνουν καλά οργανωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες."

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟΥ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ - CONTACT FORM Αυτό είναι το που στέλνουμε ως πρώτη απάντηση σε αίτημα για φωτογράφιση γάμου που δεχόμαστε από την Contact From του site μας. Στόχος μας με αυτό το είναι να ξεκινήσουμε μία προσωπική σχέση με το ζευγάρι και να μάθουμε πληροφορίες για τον γάμο, ώστε να το πετύχουμε αυτό και να απαντήσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιήσουμε τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ - Αυτό είναι το που στέλνουμε ως πρώτη απάντηση σε αίτημα για φωτογράφιση γάμου που δεχόμαστε μέσω . Στόχος μας με αυτό το είναι να ξεκινήσουμε μία προσωπική σχέση με το ζευγάρι και να μάθουμε πληροφορίες για τον γάμο, ώστε να το πετύχουμε αυτό και να απαντήσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιήσουμε τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ- ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Αυτό είναι το που στέλνουμε ως πρώτη απάντηση σε αίτημα για φωτογράφιση γάμου, ύστερα από τηλεφώνημα που έχουμε δεχτεί και στο οποίο έχουμε μάθει πότε και που γίνεται ο γάμος. Σκοπός μας με αυτό το είναι να συνεχίσουμε την προσωπική σχέση με το ζευγάρι (που ξεκινήσαμε στο τηλεφώνημα) και να στείλουμε επιπλέον πληροφορίες. Στόχος μας μετά από αυτό είναι να κάνουμε ραντεβού μαζί τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ- ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ Αυτό είναι το που στέλνουμε ως πρώτη απάντηση σε αίτημα για φωτογράφιση γάμου, ύστερα από τηλεφώνημα που έχουμε δεχτεί και στο οποίο έχουμε μάθει πότε και που γίνεται ο γάμος. Σκοπός μας με αυτό το είναι να συνεχίσουμε την προσωπική σχέση με το ζευγάρι (που ξεκινήσαμε στο τηλεφώνημα) και να στείλουμε επιπλέον πληροφορίες.. Στόχος μας μετά από αυτό είναι να κάνουμε ραντεβού μαζί τους, αφού αναφέρουμε όμως το ελάχιστη τιμή, ώστε να μην κάνουμε άδικα ένα ραντεβού με κάποιο ζευγάρι που ψάχνει ξεκάθαρα σε άλλο εύρος τιμών ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Αυτό είναι το που στέλνουμε ως πρώτη απάντηση σε αίτημα για φωτογράφιση γάμου, ύστερα από τηλεφώνημα που έχουμε δεχτεί και στο οποίο έχουμε μάθει πότε και που γίνεται ο γάμος. Σκοπός μας με αυτό το είναι να συνεχίσουμε την προσωπική σχέση με το ζευγάρι (που ξεκινήσαμε στο τηλεφώνημα) και να στείλουμε επιπλέον πληροφορίες.. Στόχος μας μετά από αυτό είναι να στείλουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας και να κάνουμε ραντεβού πλέον μόνο με όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται.

4 6. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ (ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ) - ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ έχουμε στείλει ( 1 ή 2). Σε αυτό το θέλουμε να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε την προσωπική σχέση με το ζευγάρι και να σχολιάσουμε με θετικό τρόπο τις πληροφορίες που μας έστειλαν για τον γάμο τους. Στόχος μας μετά από αυτό είναι να κάνουμε ραντεβού μαζί τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ (ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ) - ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ έχουμε στείλει ( 1 ή 2). Σε αυτό το θέλουμε να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε την προσωπική σχέση με το ζευγάρι και να σχολιάσουμε με θετικό τρόπο τις πληροφορίες που μας έστειλαν για τον γάμο τους. Στόχος μας μετά από αυτό είναι να κάνουμε ραντεβού μαζί τους, αφού αναφέρουμε όμως το ελάχιστη τιμή, ώστε να μην κάνουμε άδικα ένα ραντεβού με κάποιο ζευγάρι που ψάχνει ξεκάθαρα σε άλλο εύρος τιμών ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ (ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ) - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ έχουμε στείλει ( 1 ή 2). Σε αυτό το θέλουμε να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε την προσωπική σχέση με το ζευγάρι και να σχολιάσουμε με θετικό τρόπο τις πληροφορίες που μας έστειλαν για τον γάμο τους. Στόχος μας μετά από αυτό είναι να στείλουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας και να κάνουμε ραντεβού πλέον μόνο με όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Αυτό είναι το που στέλνουμε ως απάντηση σε αίτημα για φωτογράφιση γάμου για την οποία δεν έχουμε διαθεσιμότητα την συγκεκριμένη ημερομηνία. Θέλουμε να φανούμε πρόθυμοι να βοηθήσουμε για να τους αφήσουμε θετική εντύπωση, ώστε να μας συστήνουν γενικά ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ έχουμε στείλει για μη διαθεσιμότητα( 9), για να συστήσουμε άλλους φωτογράφους (τουλάχιστον 3 και όχι παραπάνω από 6) ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ Αυτό είναι το που στέλνουμε στο ζευγάρι εάν δεν μας απαντήσουν στο πρώτο ή στο δεύτερο που τους έχουμε στείλει. Μπορεί να σταλεί 3-5 μέρες ύστερα από το προηγούμενο . Εδώ δεν θέλουμε να φανούμε απεγνωσμένοι, αλλά να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε ακόμα διαθέσιμοι και να δείξουμε ξανά πρόθεση να βοηθήσουμε ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Αυτό είναι το που στέλνουμε στο ζευγάρι εφόσον έχουμε κλείσει το ραντεβού. Σημαντικό εδώ είναι να τους το κάνουμε εύκολο να μας βρουν.

5 13. ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Αυτό είναι το που στέλνουμε στο ζευγάρι εφόσον μας ενημερώσει ότι θέλει να συνεργαστούμε. Εδώ παρουσιάζουμε το Ιδιωτικό συμφωνητικό μας, προσπαθώντας να διατηρήσουμε την σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αυτό είναι το που στέλνουμε στο ζευγάρι εφόσον μας απαντήσουν ότι δεν θα συνεργαστούμε τελικά. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να αφήσουμε θετική εντύπωση, ώστε να μας συστήνουν γενικά, παρόλο που σε αυτή την φάση δεν μας επέλεξαν ΜΟΛΙΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ - ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΑΜΟΥ Αυτό είναι το που στέλνουμε αμέσως μετά τον λήψη της προκαταβολής για να καταγράψουμε αναλυτικά τα βασικά στοιχεία του ζευγαριού και του γάμου τους, για να τα εισάγουμε στην βάση δεδομένων μας ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΑΜΟΥ Αυτό είναι το που στέλνουμε στο ζευγάρι ένα μήνα περίπου πριν τον γάμου τους, για να ενημερωθούμε μέσω του Ερωτηματολογίου, αναλυτικά στοιχεία για αυτούς και τον γάμο τους ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ PRE-WEDDING Αυτό είναι το που στέλνουμε στο ζευγάρι πριν την φωτογράφιση Pre-Wedding. Θέλουμε να τους δώσουμε επιλογές για να επιλέξουν, αλλά και να τους ενημερώσουμε για πρακτικές λεπτομέρειες ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ Αυτό είναι το που στέλνουμε αμέσως μετά τον γάμο στο ζευγάρι, ιδανικά την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τον γάμο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκία για το αποτέλεσμα και να ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα SLIDESHOW KAI ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ Αυτό είναι το που στέλνουμε μόλις είναι έτοιμα το Slideshow και τα δείγματα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκία για το αποτέλεσμα, αλλά και να ενημερώσουμε / θυμίσουμε για την εξόφληση του υπολοίπου ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Αυτό είναι το που στέλνουμε συνεργάτες στον γάμο (Κτήμα, Wedding Planner, DJ, Make up artist κλπ.)μετά τον γάμο. Στόχος είναι η εκκίνηση ή συνέχιση μίας σχέσης με τους συνεργάτες, ώστε να υπάρχουν αμοιβαίες συστάσεις. Ta ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας για τους συνεργάτες του γάμου, τα έχουμε μάθει από το Ερωτηματολόγιο που στείλαμε στο ζευγάρι.

6 21. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ BLOG POST Αυτό είναι το που στέλνουμε σε συνεργάτες στον γάμο, αφού ανεβάσουμε το Blog Post του γάμου. Στόχος είναι η ενδυνάμωση της σχέσης μας με τους συνεργάτες, ώστε να υπάρχουν αμοιβαίες συστάσεις ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΤΟΙΜΟ - ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Αυτό είναι το που στέλνουμε μόλις είναι έτοιμο το στήσιμο του άλμπουμ και θέλουμε να κάνουμε ραντεβού με το ζευγάρι να τους το παρουσιάσουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκία για το αποτέλεσμα, αλλά και να ενημερώσουμε / θυμίσουμε την λογική του άλμπουμ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΤΟΙΜΟ - ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Αυτό είναι το που στέλνουμε μόλις είναι έτοιμο το στήσιμο του άλμπουμ και θέλουμε να το δει το ζευγάρι στην Online gallery. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκία για το αποτέλεσμα, αλλά και να ενημερώσουμε / θυμίσουμε την λογική του άλμπουμ ΤΕΛΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ Αυτό είναι το που στέλνουμε μόλις είναι έτοιμο το τελικό άλμπουμ για να σταλεί για εκτύπωση. Θέλουμε την τυπική επιβεβαίωση του ζευγαριού για το τελικό αποτέλεσμα ΤΕΛΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ Αυτό είναι το που στέλνουμε μόλις λάβουμε την τελική έγκριση για το άλμπουμ και το στείλουμε για εκτύπωση. Το χρονικό διάστημα που αναφέρουμε καλό είναι να ακολουθεί την λογική underpromise / overdeliver ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ Αυτό είναι το που στέλνουμε μόλις λάβουμε το τυπωμένο άλμπουμ έτοιμο προς παράδοση. Σε αυτό το θέλουμε να μεταφέρουμε ενθουσιασμό, αλλά και να ενημερώσουμε θυμίσουμε για το υπόλοιπο ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΕΙΣ (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) Αυτό είναι το που στέλνουμε δύο εβδομάδες μετά την παραλαβή του άλμπουμ για να προτείνουμε μεγεθύνσεις (καμβά ή επικολλήσεις). Εφόσον κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με την δουλειά μας, το τελικό αποτέλεσμα που έλαβαν (άλμπουμ) και είναι και ευχαριστημένοι από την εμπειρία που είχαν μαζί μας, θα σκεφτούν / ενδιαφερθούν να αγοράσουν ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΕΙΣ (ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) Αυτό είναι το που στέλνουμε δύο εβδομάδες μετά την παραλαβή του άλμπουμ για να προτείνουμε μεγεθύνσεις (καμβά ή επικολλήσεις). Εφόσον κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με την δουλειά μας, το τελικό αποτέλεσμα που έλαβαν (άλμπουμ) και είναι και ευχαριστημένοι από την εμπειρία που είχαν μαζί μας, θα σκεφτούν / ενδιαφερθούν να αγοράσουν. Αναφέρουμε χρονική προσφορά, ώστε να πιέσουμε όσους ενδιαφέρονται, αλλά παραμένουν σε αδράνεια.

Έτοιμες απαντήσεις για φωτογράφους γάμου Μέρος 1ο, μέχρι το κλείσιμο (PDF + WORD) - Ελληνικά

Έτοιμες απαντήσεις  για φωτογράφους γάμου Μέρος 1ο, μέχρι το κλείσιμο (PDF + WORD) - Ελληνικά Έτοιμες απαντήσεις e-mail για φωτογράφους γάμου Μέρος 1ο, μέχρι το κλείσιμο - 14 e-mail (PDF + WORD) - Ελληνικά Η γρήγορη και αποτελεσματική γραπτή επικοινωνία είναι πλέον ιδιαίτερα σημαντική για τους

Διαβάστε περισσότερα

WEDDING DJs ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΑ Ε-MAIL TEMPLATES

WEDDING DJs ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΑ Ε-MAIL TEMPLATES 25 έτοιµα templates στα Ελληνικά, που καλύπτουν όλες τις περίπτωσεις. Από την πρώτη επαφή ως και την επικοινωνία µετά το γάµο & το review. Η γρήγορη και αποτελεσματική γραπτή επικοινωνία είναι πλέον ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Αύξηση πελατών Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Βελτίωση των προωθήσεων σας Εισαγωγή Συγκρίνετε τι σας συμφέρει Αποτέλεσμα και επανάληψη Υπάρχουν δυνατότητες για όλες τις επιχειρήσεις Εισαγωγή πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

website guide B2B e-shop

website guide B2B e-shop website guide B2B e-shop Η ιστοσελίδα της Sun Electronics κατασκευάστηκε για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο στους συνεργάτες της όσο και στους τελικούς καταναλωτές. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε η τιμολογιακή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συμμετοχής στις Διαδικτυακές μας Δημοπρασίες

Οδηγός Συμμετοχής στις Διαδικτυακές μας Δημοπρασίες Οδηγός Συμμετοχής στις Διαδικτυακές μας Δημοπρασίες Η Auto Auctions Η εταιρία Auto Auctions είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Auktion&Markt AG για Ελλάδα και Κύπρο, ενός από τους μεγαλύτερους οίκους

Διαβάστε περισσότερα

Χτίζοντας brand love Ο ρόλος του Mystery Shopping

Χτίζοντας brand love Ο ρόλος του Mystery Shopping 3 ο Mystery Shopping Forum Χτίζοντας brand love Ο ρόλος του Mystery Shopping Κώστας Σκυλογιάννης Events & Sampling Manager // Greece, Cyprus & Malta The Coca-Cola Company 20 Νοεμβρίου 2013 Πως χτίζαμε

Διαβάστε περισσότερα

WWW.MLMNET.GR GOLDBEX

WWW.MLMNET.GR GOLDBEX WWW.MLMNET.GR GOLDBEX ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ 1. Για να προσκαλέσουμε έναν καινούριο αγοραστή να μπει στην ομάδα μας του στέλνουμε το προσωπικό μας λινκ. Το λινκ αυτό το βρίσκουμε στο e-mail που μας έστειλε η εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

Πριν γράψω το όνομά μου στον πίνακα θέλω να με ενημερώσετε αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήετε αργότερα!

Πριν γράψω το όνομά μου στον πίνακα θέλω να με ενημερώσετε αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήετε αργότερα! Πριν γράψω το όνομά μου στον πίνακα θέλω να με ενημερώσετε αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήετε αργότερα! GDPR: Η επόμενη μέρα! Ανδρέας Σ. Κωνσταντινίδης Εμπορικός Διευθυντής Yuboto Ltd 22-25 Μιάου 2018:

Διαβάστε περισσότερα

Το μεγαλύτερο portal για τον γάμο και την βάπτιση στο Ελληνικό ιντερνετ

Το μεγαλύτερο portal για τον γάμο και την βάπτιση στο Ελληνικό ιντερνετ Το μεγαλύτερο portal για τον γάμο και την βάπτιση στο Ελληνικό ιντερνετ 2001 2013 Το www.gamosorganosi.gr είναι προϊόν της εταιρείας SOP Internet, η οποία επίσης εκδίδει τo μοναδικό περιοδικό γάμου στην

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Elite Weddings ΓΝΩΡΙΜΊΑ ΜΕ ΤΗΝ. Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Εlite Weddings Photography.

Elite Weddings ΓΝΩΡΙΜΊΑ ΜΕ ΤΗΝ. Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Εlite Weddings Photography. ΓΝΩΡΙΜΊΑ ΜΕ ΤΗΝ Elite Weddings Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Εlite Weddings Photography. Η φωτογραφία γάμου δεν είναι απλά η δουλειά μας Η φωτογραφία γάμου είναι το πάθος μας! Αφού ήδη μας βρήκατε, φαίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε UML

ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε UML ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε UML για το µάθηµα ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Ακαδηµαϊκό Έτος 2012-2013 «Αντικειµενοστρεφής Ανάλυση Ηλεκτρονικού Καταστήµατος Προσφορών (e-shop)» Η άσκηση αφορά στη χρήση της

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;... Περιεχόμενα Αντί προλόγου... 7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω τη δημιουργία του Προφίλ

Διαβάστε περισσότερα

SMA Πρόγραμμα Εγγύησης Medium Power Solutions

SMA Πρόγραμμα Εγγύησης Medium Power Solutions SMA Πρόγραμμα Εγγύησης Medium Power Solutions ΕΥΕΛΙΞΙΑ. ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΗΣ SMA Καθώς η αγορά φωτοβολταϊκών αλλάζει οι εγκαταστάτες αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες»

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ «Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» (MIS: 439851) Σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού για εμβολιασμό στα Κέντρα Υγείας. Εγχειρίδιο χρήστη Έκδοση 1.2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Εγχειρίδιο Χρήσης Εθελοντή Αιμοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλο ARP. Γεωργιλά Χιονία Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ1901

Πρωτόκολλο ARP. Γεωργιλά Χιονία Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ1901 Πρωτόκολλο ARP Γεωργιλά Χιονία Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ1901 Ποιο είναι το έργο του Πρωτοκόλλου Μετατροπής Διεύθυνσης (Address Resolution Protocol ARP) Κάνει δυναμική μετατροπή των IP διευθύνσεων σε φυσικές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επιτυχημένης καμπάνιας

Οδηγός επιτυχημένης καμπάνιας Οδηγός επιτυχημένης καμπάνιας Γειά! Σε ευχαριστούμε που θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο μαζί μας! Εδώ θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνεις μια καταπληκτική κι επιτυχημένη καμπάνια. Με την

Διαβάστε περισσότερα

Δεξίωση, επιλογή χώρου κράτηση αίθουσας και προκαταβολή. Προσλάβετε wedding planner ( αν το επιθυµείτε)

Δεξίωση, επιλογή χώρου κράτηση αίθουσας και προκαταβολή. Προσλάβετε wedding planner ( αν το επιθυµείτε) 12 µήνες πριν Επιλογή ηµεροµηνίας γάµου Tί είδους γάµου θα κάνετε ; Προετοιµασία, προϋπολογισµός Δεξίωση, επιλογή χώρου κράτηση αίθουσας και προκαταβολή Προσλάβετε wedding planner ( αν το επιθυµείτε) 10

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών Epsilon Software 2010

Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών Epsilon Software 2010 Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών Epsilon Software 2010 Αγαπητέ πελάτη, στην Epsilon Software δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην ικανοποίηση του τελικού χρήστη, ώστε οι εφαρμογές μας όχι μόνο να εξυπηρετούν τις

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Kοστολόγηση υπηρεσιών φωτογραφίας, video

Kοστολόγηση υπηρεσιών φωτογραφίας, video Kοστολόγηση υπηρεσιών φωτογραφίας, video Δρ Γιάννης Λάριος larios@yannislarios.com - facebook.com/yannislarios - @larios The Papillon Συμβολή στους φωτογράφους Η «αγορά» Χωρίς αντάλλαγμα Περί σεμιναρίων:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Πατρών MIS: 304457 Οδηγίες Χρήσης για τους Φοιτητές Πακέτο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ: Wedding PHOTOGRAPHY ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ: «ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΨΕΙΣ» Πώς εκτιμάτε αυτήν τη στιγμή την κατάσταση της Φωτογραφίας Γάμου στην Ελλάδα; Η φωτογράφιση

Διαβάστε περισσότερα

Beauty Center LB. Εφαρμογή διαχείρισης κέντρου αισθητικής. Beauty Center LB v2.0 Εφαρμογή διαχείρισης Κέντρου Αισθητικής

Beauty Center LB. Εφαρμογή διαχείρισης κέντρου αισθητικής. Beauty Center LB v2.0 Εφαρμογή διαχείρισης Κέντρου Αισθητικής Εφαρμογή διαχείρισης κέντρου αισθητικής Beauty Center LB Beauty Center LB v2.0 Εφαρμογή διαχείρισης Κέντρου Αισθητικής Προϊόν της εταιρίας Τερτίπη 1, 41221, Λάρισα Τηλ: 2410 234620 email: info@itbiz.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΜΕΛΩΝ SF

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΜΕΛΩΝ SF Id Πρόγραμμα sed aute occaecat Ανταμοιβής aliqua Μελών id dolor SF ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΜΕΛΩΝ SF Σας γνωστοποιούμε ότι το Servicefinder.gr από σήμερα 09/03/2018, θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανταμοιβής

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Πελατών 2015

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Πελατών 2015 Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Πελατών 2015 Οι απαντήσεις σας είναι πολύ σημαντικές για εμάς, καθώς μας βοηθούν να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και τη δική σας εξυπηρέτηση. Όλες τις πληροφορίες που μας παραχωρείτε

Διαβάστε περισσότερα

Η λύση που σας προτείνουμε για την διαχείριση των πελατών σας συνοπτικά περιλαμβάνει

Η λύση που σας προτείνουμε για την διαχείριση των πελατών σας συνοπτικά περιλαμβάνει Σκεφτείτε πόσες πωλήσεις χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από λάθη, από παραλήψεις, από μη συνεργασία των υπευθύνων ή απλά από κακή οργάνωση. Πόσοι υποψήφιοι πελάτες έμειναν μόνο υποψήφιοι και αν γνωρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Η σοφία, η κατανόηση, η συμπόνια, και η ολοκληρωμένη προσωπικότητα είναι σίγουρα σημαντικές παράμετροι και χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο ψυχοθεραπευτής σου, αλλά δεν είναι επαρκή κριτήρια στα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι:

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: Βήμα 1ο Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: http://www.onoma_site.gr/administrator και δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για τη διαχείριση. Βήμα 2ο

Διαβάστε περισσότερα

Τσέκαρέ το! Facebook Check

Τσέκαρέ το! Facebook Check Facebook Check Ξέρεις καλά όλους τους «φίλους» σου; Ποιος μπορεί να δει τι κοινοποιείς στο Facebook; Διατήρησε τον έλεγχο των δημοσιεύσεών σου! Πώς διαχειρίζεσαι τις λίστες των «φίλων» σου; Πώς μπορείς

Διαβάστε περισσότερα

Ο νέος, διαφορετικός τρόπος να βρίσκεις προσωπικό. www.jobmeup.gr

Ο νέος, διαφορετικός τρόπος να βρίσκεις προσωπικό. www.jobmeup.gr Ο νέος, διαφορετικός τρόπος να βρίσκεις προσωπικό. www.jobmeup.gr 2 Είμαστε εσύ. Σκεφτόμαστε και λειτουργούμε με βάση τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου θέλω, τις δικές σου απαιτήσεις. Με το δικό μας τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister

Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού Uregister v1.1 Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister (ισχύει για λογαριασμούς Φοιτητών και Προσωπικού) Η Υπηρεσία Διαχείρισης Κωδικού χρήστη σας παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της έρευνας

Ταυτότητα της έρευνας PEOPLE SERVICES Your Opinion Justjobs Survey Ιανουάριος 2005 http://www.justjobs.gr/e-recruit_results_frame.html Αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τον εντοπισμό των εξελίξεων στο χώρο του e-recruiting. Η

Διαβάστε περισσότερα

Η δική σας επιχείρηση!

Η δική σας επιχείρηση! Εκπαίδευση Παροχές Ο δρόμος για την επιτυχία Η δική σας επιχείρηση! Καλώς ήλθατε στην ENJO! Καλώς ήλθατε στην ENJO! Η επιβάρυνση των υπόγειων υδάτων από τα χημικά και ο όγκος των αποβλήτων που αυξανόταν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Εγχειρίδιο Χρήσης Εθελοντή Αιμοδότη στo Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Οδηγός για Φοιτητές/τριες (ΔΕΟ10) του Αριστείδη Χατζή ahatzis@phs.uoa.gr ΣΕΠ ΑΘΗΝΑ-2, Portal Officer ΔΕΟ10 Αυτός ο οδηγός απευθύνεται στις φοιτήτριες και τους φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

e Seminars Newsletter 2

e Seminars Newsletter 2 e Seminars Newsletter 2 Αγαπητοί αναγνώστες γεια σας, Το newsletter αυτό, θα είναι το μέσο της συχνής επικοινωνίας μας, με νέα για τα e Seminars που είναι πολλά και ποικίλα, από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies)

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Lino it Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Το «Lino» είναι µια νέα διαδικτυακή εφαρµογή, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση εικονικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Οι συμμετέχοντες θα σκεφτούν για το απόρρητο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιούν πληροφορίες και επικοινωνούν με τους άλλους στο διαδίκτυο,

Διαβάστε περισσότερα

Τρόποι πωλήσεων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τι να κάνετε όταν πηγαίνετε στο ραντεβού 2. Κρίσιμες ερωτήσεις πωλήσεων 3. Δέκα χρήσιμες συμβουλές

Τρόποι πωλήσεων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τι να κάνετε όταν πηγαίνετε στο ραντεβού 2. Κρίσιμες ερωτήσεις πωλήσεων 3. Δέκα χρήσιμες συμβουλές 99 Τρόποι πωλήσεων 1. Τι να κάνετε όταν πηγαίνετε στο ραντεβού 2. Κρίσιμες ερωτήσεις πωλήσεων 3. Δέκα χρήσιμες συμβουλές ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Α) ΑΝ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ α. Του

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή MLM Online Εκπαίδευση µε θέµα: Πρακτική Εκπαίδευση Στόχων:

Ανοιχτή MLM Online Εκπαίδευση µε θέµα: Πρακτική Εκπαίδευση Στόχων: Ανοιχτή MLM Online Εκπαίδευση µε θέµα: Πρακτική Εκπαίδευση Στόχων: Το µυστικό για την επιτυχία δεν είναι να βάζουµε στόχους αλλά να πετυχαίνουµε στόχους Στόχοι Συγκεκριµένα πώς να βάζουµε τους στόχους

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 15ης Νοεμβρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 15ης Νοεμβρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου της 15ης Νοεμβρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου Αγαπητοί γονείς, των μαθητών μας της Γ Λυκείου, σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα μας επισημάνατε

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία και Προώθηση. Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο

Επικοινωνία και Προώθηση. Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο 3 Επικοινωνία και Προώθηση Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο Το καλό περιεχόμενο πάντα έχει ένα στόχο δημιουργείται με μια πρόθεση. Ως εκ τούτου μεταφέρει ερεθίσματα για δράση. Ann

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η κάρτα Dental Card

Τι είναι η κάρτα Dental Card Τι είναι η κάρτα Dental Card Στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών που εξυπηρετούν την αρχή του υγιούς ανταγωνισμού, η οποία σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της αυξημένης

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα Πύλη etwinning. Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών. Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου etwinning

Η νέα Πύλη etwinning. Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών. Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου etwinning Η νέα Πύλη etwinning Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου etwinning ΝΕΑ ΠΥΛΗ ETWINNING...3 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ...4 ΕΓΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 7 Αντί προλόγου... 9 Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Κεφάλαιο 5: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Facebook;... 15 Τι

Διαβάστε περισσότερα

FAQs. οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

FAQs. οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. FAQs Αριθμός υποβολής: Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το παρόν περιεχόμενο αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις του συγγραφέα και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Teaching Computer Science

Teaching Computer Science Teaching Computer Science ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ (User Manual) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2016 Teaching Computer Science ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ (User manual) Περιεχόμενα 1. Αρχική οθόνη... 2 2. Δημιουργία λογαριασμού Εγγραφή...

Διαβάστε περισσότερα

φιλοξενία & διαχείριση ιστοσελίδων

φιλοξενία & διαχείριση ιστοσελίδων φιλοξενία & διαχείριση ιστοσελίδων για Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Internet Marketing κατάλογος προϊόντων & υπηρεσιών 2015 Πακέτα φιλοξενίας - Περιγραφή Cloud Hosting - Κατοχύρωση ονόματος - Οικονομικό START

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019 Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... 4 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ... 5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 6 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η θέση του κινητού τηλεφώνου στη ζωή των παιδιών σχολικής ηλικίας (6-12 χρονών) Χρήση Πληροφόρηση Ασφάλεια» Σκοπός Να διαπιστωθoύν: η έκταση χρήσης του κινητού

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του χρήστη εύκολα.

Το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του χρήστη εύκολα. Έγγραφο απαιτήσεων 1 Περιγραφή Συστήματος Η online ιστοσελίδα και η αντίστοιχη έκδοση για κινητά τηλέφωνα έχει ως στόχο να υποστηρίξει και να ενισχύσει το User Experience (UX) των επισκεπτών του e-museum,

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018 Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018 Version 6 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... 4 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ... 5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 6 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ CYPRUS CONVENTION BUREAU

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ CYPRUS CONVENTION BUREAU ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ CYPRUS CONVENTION BUREAU ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η τεχνολογία σύμμαχος στις προκλήσεις του σήμερα

Η τεχνολογία σύμμαχος στις προκλήσεις του σήμερα Η τεχνολογία σύμμαχος στις προκλήσεις του σήμερα Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς δυσκολότερο ρόλο σήμερα από αυτό των Πωλήσεων. Μέσα σε αγορές που - πολλές φορές ζητούμενο έχει γίνει ο περιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Καθοδήγηση στο Twinspace

Καθοδήγηση στο Twinspace Καλώς ήλθατε Καθοδήγηση στο Twinspace Αυτή η καθοδήγηση σχεδιάστηκε για χρήση από τους Εκπαιδευτικούς Διαχειριστές που είναι νέοι στο TwinSpace. Θα σας βοηθήσει: - Να έχετε πρόσβαση στο Twinspace - Να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

Για τους κατόχους λογαριασμού HSS, οι δηλώσεις καρτών απαριθμούν με λεπτομέρειες το Φ.Π.Α.

Για τους κατόχους λογαριασμού HSS, οι δηλώσεις καρτών απαριθμούν με λεπτομέρειες το Φ.Π.Α. Μέσω τραπέζης Κάρτες αγορών Εκτός από τους μηνιαίους πιστωτικούς λογαριασμούς, δεχόμαστε τις κάρτες αγορών που εκδίδονται από όλες τις μεγάλες τράπεζες και επιπλέον τις All Star και American Express, έτσι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις 2019 Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις 2019 Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης Οδηγίες Διαχείρισης ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις 2019 Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης 1 Αγαπητοί Ασφαλισμένοι/Συνταξιούχοι, Σας παρουσιάζουμε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΤ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ YajHFC ΑΠΟΣΤΟΛΗ FAX ΛΗΨΗ FAX... 9

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΤ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ YajHFC ΑΠΟΣΤΟΛΗ FAX ΛΗΨΗ FAX... 9 ΚΤ2-08-ΟΕ-05-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ... 2 2. ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ... 2 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ YajHFC... 3 4. ΑΠΟΣΤΟΛΗ... 5 5. ΛΗΨΗ... 9 Έκδοση: 01 / 01-03-2016 Αναθεωρεί την έκδοση: Σελίδα 1 από 9

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση Υποκείμενου Δεδομένων για Πρόσβαση (ΓΚΔΠ)

Αίτηση Υποκείμενου Δεδομένων για Πρόσβαση (ΓΚΔΠ) Αίτηση Υποκείμενου Δεδομένων για Πρόσβαση (ΓΚΔΠ) ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Το Άρθρο 15 του Κανονισμού 2016/679 Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΓΚΔΠ)

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube;

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube; Περιεχόμενα Αντί προλόγου...9 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ τον λογαριασμό μου στο ΥouΤube;...15 Κεφάλαιο 2: Πώς μπορώ να συνδεθώ και να αποσυνδεθώ από το YouTube;...41

Διαβάστε περισσότερα

Μητρώο Τεκµηρίων Εκπαιδευτή ΕΝΟΤΗΤΑ/ΣΤΟΙΧΕΙΟ E/15 ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 15 ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΣ Χρίστου Χρίστος

Μητρώο Τεκµηρίων Εκπαιδευτή ΕΝΟΤΗΤΑ/ΣΤΟΙΧΕΙΟ E/15 ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 15 ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΣ Χρίστου Χρίστος 1. Προσδιορισµός κατάλληλων µέτρων αξιολόγησης για το πρόγραµµα ECDL α. Εφαρµογή διαφορετικών επιπέδων αξιολόγησης στο πρόγραµµα ECDL. Η αξιολόγηση του προγράµµατος ECDL πρέπει να διενεργείται σε 4 επίπεδα

Διαβάστε περισσότερα

*Στοιχεία Επικοινωνίας. Φιλελλήνων 1, Αθήνα, τηλ.: 210 3232500, fax: 210 3242537 e-mail: info@frontco.gr, url: www.frontco.gr. 58 insurance w * rld

*Στοιχεία Επικοινωνίας. Φιλελλήνων 1, Αθήνα, τηλ.: 210 3232500, fax: 210 3242537 e-mail: info@frontco.gr, url: www.frontco.gr. 58 insurance w * rld *Στοιχεία Επικοινωνίας Φιλελλήνων 1, Αθήνα, τηλ.: 210 3232500, fax: 210 3242537 e-mail: info@frontco.gr, url: www.frontco.gr 58 insurance w * rld Frontco Με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην ασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

Μέσω τραπέζης GR Κάρτες αγορών

Μέσω τραπέζης GR Κάρτες αγορών Μέσω τραπέζης ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN ΕΘΝΙΚΗ ΟΨΕΩΣ GR7701102080000020847036777 ΕΘΝΙΚΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣGR2601102080000020847048947 ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR8701722370005237007323598 ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ GR4801722230005223022833810 ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Σύνταξης ερωτηματολογίου με τη χρήση google Forms

Οδηγίες Σύνταξης ερωτηματολογίου με τη χρήση google Forms Οδηγίες Σύνταξης ερωτηματολογίου με τη χρήση google Forms Προκειμένου να διεξαχθεί μία έρευνα με ερωτηματολόγιο με τη χρήση του διαδικτύου με τη χρήση google Forms, απαραίτητο είναι να έχετε εμαιλ στο

Διαβάστε περισσότερα

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign Περιεχόμενα 1. SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign... 2 2. Παραλαβή Ειδοποίησης Email... 2 3. Υπογραφή Εγγράφου... 3 4. Άλλες Επιλογές... 4 4.1 Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να κάνετε διασταύρωση κρατήσεων. Οδηγός βήμα-βήμα

Πώς να κάνετε διασταύρωση κρατήσεων. Οδηγός βήμα-βήμα Πώς να κάνετε διασταύρωση κρατήσεων Οδηγός βήμα-βήμα Τι είναι η διασταύρωση; Διασταύρωση είναι η σύγκριση του τιμολογίου σας με την «Κατάσταση Κρατήσεων» για να επαληθεύσετε την ακρίβεια των περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γάµος σας. Smile photography by Chrystalla. Tel. 99659470 Athienou. E-mail: photographysmile@hotmail.com

Ο Γάµος σας. Smile photography by Chrystalla. Tel. 99659470 Athienou. E-mail: photographysmile@hotmail.com Ο Γάµος σας Η φωτογραφία γάµου αποτελεί την βασική ενασχόληση µου εδώ και 15 χρόνια, αξιοποιώντας όλα τα µέσα µιας φωτογράφησης στούντιο. Η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπησ η γάµου που προτείνουµε έχει ένα

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Τι προσφέρουν τα e Seminars Αξιοποιήστε τα e Seminars

e-seminars Τι προσφέρουν τα e Seminars Αξιοποιήστε τα e Seminars e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Τι προσφέρουν τα e Seminars Αξιοποιήστε τα e Seminars e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ e-seminars

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων

Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων sevdesk Walkthrough Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων Πίνακας Διαχείρισης Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.) ---------------------------------- 12/02/2015 UΣυνοπτική Γενική Ενημέρωση Δανειοληπτών Αγαπητοί Δανειολήπτες, Αν λόγω της οικονομικής κρίσης, η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. Avon Store

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. Avon Store ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Avon Store Το ηλεκτρονικό Κατάστημα της Avon είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας με ταχύτερη επεξεργασία παραγγελιών, φθάνοντας σε νέους πελάτες και

Διαβάστε περισσότερα

τηλ , myalbums

τηλ , myalbums www.myalbums.gr τηλ. 2310384291, 2310456927 email:info@myalbums.gr myalbums Ζητήστε μας κουτί με δείγματα εκτυπώσεων και εξωφύλλων Ένα πολυτελές ξύλινο κουτί που περιέχει άλμπουμ με δείγματα εκτυπώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε εκπτώσεις & bonus στους πελάτες σας, κέρδη στην επιχείρηση σας. www.thessbonus.gr

Δώστε εκπτώσεις & bonus στους πελάτες σας, κέρδη στην επιχείρηση σας. www.thessbonus.gr Δώστε εκπτώσεις & bonus στους πελάτες σας, κέρδη στην επιχείρηση σας www.thessbonus.gr Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να παρέχει στις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ E-PORTAL

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ E-PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ E-PORTAL GANO EXCEL SHOP, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 1 Στο παρακάτω εγχειρίδιο χρήσης θα βρείτε όλα τα βήματα για την χρήση του e- portal της εταιρείας μας. Αλλά ας τα πάρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 452293 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 24 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 24 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 45 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του

Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του Easy-Booking.gr Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του Μέσα από τις παρακάτω οδηγίες οι συνεργάτες μετά από την ορθή αποστολή email θα μπορέσουν να καταχωρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Αριθμός Έκδοσης: 8.0.1.0001 Λογιστικές εφαρμογές Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στις

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα Ηλεκτρονική Διαφήμιση Αντωνιάδου Όλγα Διαφήμιση στο διαδίκτυο Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο προώθησης και διαφήμισης υπηρεσιών και προϊόντων. Η ποσότητα της πληροφορίας που διακινείται

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access...9. Κεφάλαιο 2 Χειρισμός πινάκων... 25

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access...9. Κεφάλαιο 2 Χειρισμός πινάκων... 25 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access...9 Γνωριμία με την Access... 12 Δημιουργία βάσης δεδομένων... 18 Άνοιγμα και κλείσιμο βάσης δεδομένων... 21 Ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης... 22 Πρακτική εξάσκηση...

Διαβάστε περισσότερα

6 ο ΜΑΘΗΜΑ Έλεγχοι Υποθέσεων

6 ο ΜΑΘΗΜΑ Έλεγχοι Υποθέσεων 6 ο ΜΑΘΗΜΑ Έλεγχοι Υποθέσεων 6.1 Το Πρόβλημα του Ελέγχου Υποθέσεων Ενός υποθέσουμε ότι μία φαρμακευτική εταιρεία πειραματίζεται πάνω σε ένα νέο φάρμακο για κάποια ασθένεια έχοντας ως στόχο, τα πρώτα θετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ

ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Αν διαβάζετε αυτό το έντυπο τότε έχετε φτάσει σε ένα σημαντικό σημείο στην πορεία σας με την Oriflame, αυτό του Χορηγού. Από τη στιγμή

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Πατρών MIS: 304457 Οδηγίες Χρήσης για τον Υπάλληλο του Γραφείου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Έκδοση 1 η Copyright Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγάλεω, Οκτώβριος 2018 http://www.ba.uniwa.gr/ Πανεπιστημιούπολη 2 Πέτρου

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή βοήθειας για την αποφυγή αμφισβητήσεων και αντιστροφών χρέωσης.

Παροχή βοήθειας για την αποφυγή αμφισβητήσεων και αντιστροφών χρέωσης. Παροχή βοήθειας για την αποφυγή αμφισβητήσεων και αντιστροφών χρέωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με μια παραγγελία. Ακολουθεί ο εύχρηστος οδηγός μας για την αποφυγή αμφισβητήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να βελτιώσετε την επιχείρηση σας; Βελτιώστε το Marketing!!!

Θέλετε να βελτιώσετε την επιχείρηση σας; Βελτιώστε το Marketing!!! Θέλετε να βελτιώσετε την επιχείρηση σας; Βελτιώστε το Marketing!!! ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΑΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ (Π.Χ. ΔΙΚΑΣΚΩ) ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Τι συμβαίνει: Άνθρωποι που ξεκινούν

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια ΕΓΓΡΑΦΟ 1 Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια 1. Την Τετάρτη 10/9/08, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, άρχισε η πρώτη φάση

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία e-consulting

Υπηρεσία e-consulting Υπηρεσία e-consulting Εγχειρίδιο Χρήσης Είσοδος στο σύστημα Αφού μεταβείτε στην αρχική σελίδα του συστήματος (https://e-consulting.uhc.gr) καλείστε να εισάγετε το όνομα χρήστη (το email που έχετε δηλώσει)

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης 1 Αγαπητοί Ασφαλισμένοι/Συνταξιούχοι, Σας παρουσιάζουμε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ σελ. 1 Κατανοώντας το Ηλεκτρονικό Εμπόριο Τι είναι; Ο όρος ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) αφορά στις επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης εφαρμογής

Οδηγός Χρήσης εφαρμογής Οδηγός Χρήσης εφαρμογής Περιεχόμενα 1. Ενεργοποίηση εφαρμογής σελ. 3 2. Σύνδεση εφαρμογής με συσκευή mpos σελ. 4 3. Πώληση σελ. 5 4. Κατάσταση... σελ. 9 5. Συναλλαγές.. σελ. 10 6. Κλείσιμο πακέτου σελ.

Διαβάστε περισσότερα