Έλληνες καταναλωτές και Προσωπικά Δεδομένα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έλληνες καταναλωτές και Προσωπικά Δεδομένα."

Transcript

1 Έλληνες καταναλωτές και Προσωπικά Δεδομένα. Πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες την έννοια των «προσωπικών δεδομένων» & σε ποιο βαθμό είναι διατεθειμένοι να τα μοιραστούν με τις εταιρίες.

2 Η ClientIQ με τη Focus Bari, οργάνωσαν φέτος έρευνα με στόχο να καταγράψουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι Έλληνες την έννοια των προσωπικών δεδομένων, καθώς και τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφασή τους να «μοιραστούν» ή όχι, κάποια από αυτά με τις εταιρίες που τα ζητούν. Σε μια περίοδο, που λόγω του κανονισμού GDPR, ολόκληρη η αγορά αναθεωρεί τον τρόπο συλλογής αλλά και αξιοποίησης των δεδομένων της πελατειακής της βάσης, πιστεύουμε ότι η έρευνα αυτή θα αποτελέσει «εργαλείο» για το σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών, στα χέρια των διοικήσεων των εταιριών της αγοράς. Η έρευνα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Focus Bari και την ClientIQ, την περίοδο 18 Μαΐου 2018 με 21 Ιουνίου 2018 & περιλάμβανε τόσο ποιοτική διερεύνηση του θέματος μέσω focus groups όσο & ποσοτική μέσω μεθοδολογίας CAWI ( computer assisted online interviews), σε δείγμα 630 ατόμων ηλικίας που είναι χρήστες του Internet. Μέσω της έρευνας αυτής, ενισχύεται η συνεχής προσπάθεια των δύο εταιρειών να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους πελάτες τους, στους τομείς εξειδίκευσης τους, αποτελώντας αφενός ένα ακόμη ισχυρό εργαλείο στα χέρια της ClientIQ στην παροχή προστιθέμενης αξίας υπηρεσιών γύρω από την αποτελεσματική διαχείριση των πελατολογίων των εταιρειών, και επιτρέποντας παράλληλα στην Focus Bari να αναδεικνύει συστηματικά τις καταναλωτικές τάσεις που επικρατούν αναφορικά με επίκαιρα θέματα της αγοράς.

3 ΣΎΝΟΨΗ Από την έρευνα προέκυψε ότι η αντίληψη που επικρατεί στο ελληνικό κοινό είναι ότι η καταγραφή και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων σχετίζεται άμεσα με τον ψηφιακό κόσμο του σήμερα, το Internet και κυρίως τα κοινωνικά δίκτυα. Η εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων θεωρείται δεδομένη, με την έννοια του ότι είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί ποιος έχει πρόσβαση σε ποια στοιχεία και τι κάνει με αυτά. Η ευθύνη για την προστασία του κάθε ατόμου φαίνεται να θεωρείται σε μεγάλο βαθμό και προσωπική υπόθεση, καθώς η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναφέρει ότι ο καταναλωτής έχει επιλογή. Ακόμα και εάν σε κάποιες περιπτώσεις, η επιλογή είναι τυπική και τελικά «υποχρεωτική» όπως για παράδειγμα για τη χρήση κάποιας εφαρμογής. Ως επιλογή πάντως υπάρχει. Εν τελει, από την έρευνα προέκυψε ξεκάθαρα η αντίληψη, ότι η καταγραφή και εκμετάλλευσή προσωπικών δεδομένων είναι το «τίμημα» που παραχωρούν οι χρήστες προκειμένου να απολαμβάνουν τα οφέλη κάποιων υπηρεσιών, όπως ενδεικτικά αγορά από e-shops, χρήση των social media, εγγραφή σε προγράμματα επιβράβευσης, κλπ. και όλοι, λίγο έως πολύ, έχουν μάθει να ζουν με αυτό

4 ΕΝΌΤΗΤΑ 1 ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΟΡΊΖΟΥΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΈΣ ΩΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΔΕΔΟΜΈΝΑ»; Το τι αντιλαμβάνονται οι Έλληνες καταναλωτές ως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα διαφέρει ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν. Generation Z Millennials Generation X Baby Boomers (18-23 ΕΤΩΝ) (24-38 ΕΤΩΝ) (39-53 ΕΤΩΝ) (54-72 ΕΤΩΝ) Ως ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία αναφέρονται κυρίως οι φωτογραφίες & επικοινωνία µέσω των social media. ιαχειρίζονται µε τον ίδιο τρόπο όλους τους τύπους προσωπικών δεδοµένων, ανεξάρτητα εάν αφορούν: στοιχεία επικοινωνίας όπως τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση κατοικίας ή Στοιχεία & φωτογραφίες αναφορικά µε τα παιδιά καθώς και ιατρικά & νοµικά στοιχεία αναφέρονται ως πιο ευαίσθητα Οι µεγαλύτεροι σε ηλικία αναφέρουν στη συζήτηση ότι δεν δίνουν µε ευκολία στοιχεία αναφορικά µε τα στοιχεία επικοινωνίας τους όπως τηλέφωνο, διεύθυνση ακόµα & νοµικά στοιχεία όπως ΑΦΜ, Α Τ, ΑΜΚΑ προσωπικές επιλογές όπως η οικογενειακή κατάσταση, το θρήσκευµα ή η ψήφος.

5 ΕΝΌΤΗΤΑ 2 ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΥΤΩΝ Ο χαλαρός (permissive) «εν έχω ανασφάλεια, τί έχω κάτι να κρύψω» Είτε από άποψη, είτε από άγνοια, αυτός ο τύπος καταναλωτή µοιράζεται εύκολα, παραχωρεί και κοινοποιεί στοιχεία του. Θεωρεί δεδοµένη τη σχετικότητα µεταξύ σκοπού και στοιχείων που ζητούνται. εν φοβάται ότι µπορεί να χρησιµοποιηθούν µε τρόπο βλαπτικό -δεν νιώθει ότι απειλείται & δεν θεωρεί τα προσωπικά του/της στοιχεία ιδιαίτερης/ ξεχωριστής αξίας. Κυρίως γυναίκες Millennials, GenX, Baby boomers Ο λογικός (rational) «Είναι θέµα αµοιβαίου οφέλους» Είτε γνώστης, είτε αδαής, αυτός ο τύπος καταναλωτή λειτουργεί µέσω εκλογίκευσης. Επιλέγει να παραχωρήσει εν γνώσει του προσωπικά δεδοµένα, εφόσον εξυπηρετούν συγκεκριµένο σκοπό και «αντάλλαγµα». Κρίνει την «αξία» των στοιχείων σε συνάρτηση µε το αντιλαµβανόµενο όφελος και αναλόγως πράττει. Αυτό δεν σηµαίνει κατ ανάγκη «αυστηρότητα», καθώς τα συνήθη στοιχεία που του ζητούνται δεν θεωρούνται ευαίσθητα ή δύσκολα. Αποτελούν το µεγαλύτερο µέρος κοινού, µε αναλογική συµµετοχή σε όλες τις γενιές: GenZ, Millennials, GenX, Baby boomers Ο επιφυλακτικός (skeptical) «εν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δίνω τα στοιχεία µου» Αδαής αλλά κυρίως καχύποπτος, ο καταναλωτής αυτός είναι αρνητικός στο να δίνει κάθε είδους στοιχεία. Οι ανησυχίες είναι συχνά θεωρητικές και µάλλον αόριστες - δεν αφορούν σε συγκεκριµένους λόγους, πέραν ίσως της αποφυγής ενόχλησης για λόγους marketing / διαφήµισης. Σε αυτήν την τυπολογία συναντούµε άτοµα πιο πρόθυµα να παραχωρήσουν στοιχεία τους σε φυσικό πρόσωπο & χώρο (κατάστηµα), παρά OnLine. Εντοπίζονται περισσότεροι µεταξύ των Baby boomers και Gen X, αλλά όχι αποκλειστικά. Η τυπολογία απαντάται και στις νεαρότερες γενιές.

6 ΕΝΌΤΗΤΑ 2 ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΥΤΩΝ Με δικά τους λόγια «Οι καταναλωτικές προτιµήσεις θες δε θες, φαίνονται στο Facebook και γενικότερα στο interaction που έχεις µε το internet» «Εγώ τα δίνω όλα ελεύθερα. εν κάνω κάποια χρήση που εάν καταγραφεί θα µε βλάψει» «ε µπορείς να προστατευθείς πλήρως και γι αυτό επιλέγεις τι ανεβάζεις» «Το όριο του τι δίνεις είναι καθαρά προσωπικό» «Σήµερα τα πάντα είναι ηλεκτρονικά και δεν ξέρεις τι κρύβεται από πίσω» «Οι εταιρίες θέλουν τα στοιχεία µας για να µας ελέγχουν»

7 ΕΝΌΤΗΤΑ 3 ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ; Οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να μοιράζονται κατά μέσο όρο 8.6 στοιχεία από τα ακόλουθα, όταν τους ζητηθούν: Όνοµα/Επώνυµο ιεύθυνση Αριθµός κινητού τηλ. Αριθµός σταθερού τηλ. Ηµ/νια γέννησης Οικογενειακή Κατάσταση Ύπαρξη & ηλικίες παιδιών Στοιχεία εισοδήµατος Επάγγελµα Εθνικότητα Ενδιαφέροντα / Hobbies Αγοραστικές συνήθειες µε τη συγκεκριµένη εταιρία Η μοναδική περίσταση όπου εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι, δίνοντας κατά μέσο όρο μόνο 6 προσωπικά τους στοιχεία, είναι όταν τους ζητούνται για να εγγραφούν σε ένα newsletter ή για να πάρουν πρόσβαση στο wi-fi κάποιας εταιρίας. 9/10 Έλληνες δίνουν το τους 8/10 Έλληνες ή και παραπάνω, είναι πολύ δεκτικοί στο να δώσουν προσωπικά δεδομένα όπως ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση, τα ενδιαφέροντά τους, πληροφορίες συναλλαγών με την εταιρεία, την εθνικότητά τους, το επάγγελμα τους Είναι πιο συγκρατημένοι με την παραχώρηση στοιχείων όπως το σταθερό τηλεφώνο όπου μόνο ένα 31% θα το έδινε. τα στοιχεία εισοδήματoς, όπου το 36% θα ήταν διατεθειμένο να τα μοιραστεί τη διεύθυνση σε ποσοστό 38% και το κινητό τηλέφωνο, όπου το 51% των ερωτηθέντων θα το έδινε.

8 ΕΝΌΤΗΤΑ 3 ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ; Η πρόθεση διάθεσης των προσωπικών δεδομένων αυξάνεται σημαντικά όταν ο πελάτης γνωρίζει ότι έχει να κερδίσει κάτι από αυτή. Χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν τα προσωπικά στοιχεία ζητούνται από τις εταιρίες προκειμένου ο πελάτης να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης ή με στόχο την παροχής μιας συνολικά καλύτερης αγοραστικής εμπειρίας, μέσω υπηρεσιών που ταιριάζουν σε κάθε πελάτη ξεχωριστά, η πρόθεση διάθεσης συγκεκριμένων στοιχείων αυξάνει έως και 70%, σε σχέση με τις περιπτώσεις όπου οι εταιρίες δεν αναφέρουν τον τρόπο χρήσης των στοιχείων που θα δοθούν. Πρόθεση διάθεσης προσωπικών στοιχείων ανάλογα µε το σκοπό της χρήσης τους Όνοµα/Επώνυµο ιεύθυνση Αριθµός κινητού τηλεφώνου Αριθµός σταθερού τηλεφώνου 69% 86% 79% 38% 66% 53% 51% 74% 72% 31% 41% 39% ιάθεση γενικού σκοπού ιάθεση για συµµετοχή σε πρόγραµµα επιβράβευσης ιάθεση για παροχή εξατοµικευµένων υπηρεσιών

9 ΕΝΌΤΗΤΑ 3 ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ; Με δικά τους λόγια «Αν η προτεινόµενη υπηρεσία µου κάνει τη ζωή µου αρκετά πιο εύκολη, τότε θα έδινα όλα µου τα στοιχεία» «Πρέπει να καταλαβαίνω το σκοπό για τον οποίο µου ζητάνε τα προσωπικά µου δεδοµένα. Αν ξέρω το σκοπό τα δίνω, αλλιώς όχι» «ίνοντας τα στοιχεία µου, διευκολύνεται η ζωή µου. Oι εταιρίες µου στέλνουν πράγµατα που µε ενδιαφέρουν και έτσι κερδίζω χρόνο»

10 ΕΝΌΤΗΤΑ 3 ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ; Το κανάλι που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για τη συλλογή των δεδομένων των πελατών τους επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας. Οι καταναλωτές εμπιστεύονται πρωτίστως το προσωπικό του καταστήματος για να προσκομίσουν τα στοιχεία τους. Αντίθετα, εμφανίζονται αρκετά σκεπτικοί στο να δώσουν στοιχεία τους μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που τηρεί η εταιρία. Στο προσωπικό του καταστήµατος Στην ιστοσελίδα της εταιρίας Σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο του καταστήµατος Μέσω τηλεφώνου Μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας Μέσω SMS 3,6 3,2 3,2 2,6 2,2 1,9 Ερώτηση: Σκεπτόμενοι τους τρόπους που μπορεί να έρχεστε σε επαφή ή επικοινωνία με κάποια εταιρία, σε μια κλίμακα από 1 ως 5, πόσο πιθανό είναι να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε καθεμία από τις παρακάτω περιπτώσεις; 5 = πολύ πιθανό, 1 = εντελώς απίθανο

11 ΕΝΌΤΗΤΑ 3 ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ; Τελικά ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση των καταναλωτών να παρέχουν ή όχι, προσωπικά στοιχεία στις εταιρίες; 1 2 Η διαφύλαξη της ασφάλειας των προσωπικών δεδοµένων 3,7 / 5 Η διαφάνεια ως προς τη χρήση 3,5 / 5 Με δικά τους λόγια «Όλες οι πλευρές κερδίζουν. Οι εταιρίες παίρνουν αυτό που θέλουν και εµείς παίρνουµε αυτό που ψάχνουµε αφού οι εταιρίες γνωρίζουν τις προτιµήσεις µας.» «Αν είναι µια εταιρία που δεν την ξέρω µπορεί να είµαι πιο επιφυλακτικός» 3 Το brand name της εταιρίας 3,5 / Η επιβράβευση που θα πάρουν ως αντάλλαγµα 2,2 / 5 Η συχνότητα που συναλλάσσονται µε την εταιρία 2,1 / 5 «εν έχω πρόβληµα να δώσω τα στοιχεία µου αρκεί να ξέρω που τα δίνω και γιατί» «Όταν δίνω στα στοιχεία µου σε µια εταιρία περιµένω να υπάρχει αυστηρότητα ως προς το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά, για ποιο λόγο & για πόσο καιρό»

12 ΕΝΌΤΗΤΑ 4 ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ; Οι Έλληνες καταναλωτές όταν παρέχουν προσωπικά δεδομένα σε εταιρίες της επιλογής τους, αναμένουν να λαμβάνουν από αυτές εξατομικευμένες υπηρεσίες, που ταιριάζουν με τις καταναλωτικές τους συνήθειες και φυσικά απαιτούν να υπάρχει διαφάνεια αναφορικά με το χρόνο διατήρησης και τον τρόπο χρήσης των δεδομένων που παρέχουν. Αντίθετα όμως με τις προσδοκίες των καταναλωτών, φαίνεται ότι η πλειονότητα των εταιριών δεν χρησιμοποιούν τα στοιχεία που συλλέγουν, καθώς 9/10 καταναλωτές δηλώνουν ότι οι εταιρίες δεν κάνουν καθόλου η κάνουν μερική χρήση της πληροφορίας που λαμβάνουν στα πλαίσια του να τους παρέχουν προσωποποιημένες προσφορές. 93% 78% 72% Θέλω ανά πάσα στιγµή να µπορώ να γνωρίζω τι στοιχεία έχει για εµένα η εταιρία και πως τα χρησιµοποιεί ΠΡΟΣ ΟΚΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Αναµένω να λαµβάνω µηνύµατα ή προσφορές τα οποία µε ενδιαφέρουν Αναµένω να λαµβάνω προσωποποιηµένη εξυπηρέτηση Η ύπαρξη αυτής της μεγάλης διάστασης μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας μπορεί να αποβεί επιζήμιο για τις εταιρίες, καθώς είναι κάτι που ενοχλεί την πλειοψηφία των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, το 83% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ενοχλούνται όταν συνεχίζουν να λαμβάνουν προσφορές που δεν συμβαδίζουν με τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει. Δεδομένης της εντατικοποίησης της προσπάθειας συλλογής προσωπικών δεδομένων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από τις εταιρίες, ένα επιπλέον σημείο βελτίωσης της εξυπηρέτησης που αναδείχτηκε από την έρευνα είναι η ανάγκη του single customer view. Δηλαδή η αναγνώριση του πελάτη και η παροχή της ίδιας ποιότητας εξυπηρέτησης ανεξαρτήτως καναλιού επαφής με την εταιρία. Χαρακτηριστικά, το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενοχλούνται όταν πρέπει να προσκομίσουν εκ νέου στην εταιρεία στοιχεία που έδωσαν στο παρελθόν, πιθανώς σε διαφορετικό κανάλι επαφής. Είναι λοιπόν εμφανές ότι από τη στιγμή που μια εταιρία ζητάει προσωπικά δεδομένα από τους πελάτες της είναι αναγκαίο να τα αξιοποιεί προσφέροντάς τους αναβαθμισμένη και πολύκαναλική εμπειρία εξυπηρέτησης, μέσα από εξατομικευμένες προσφορές προκειμένου να μη θέσει σε ρίσκο τη φήμη και το τζίρο της, μη ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες των πελατών της. 90% ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Πιστεύω ότι οι εταιρίες δεν κάνουν καθόλου ή κάνουν µερική χρήση των δεδοµένων που λαµβάνουν µε σκοπό να παρέχουν προσωποποιηµένη εξυπηρέτηση 83% ενοχλούνται από τη µη προσωποποίηση των προσφορών από τις εταιρίες που έχουν δώσει τα στοιχεία τους 86% ενοχλούνται όταν πρέπει να ξαναδώσουν στοιχεία που έχουν ήδη προσκοµίσει στο παρελθόν στην ίδια εταιρία

13 ΕΝΌΤΗΤΑ 4 ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ; Με δικά τους λόγια «ε θέλω επί 2 χρόνια να παίρνω την ίδια πληροφόρηση, τα ενδιαφέροντά µου αλλάζουν & θέλω να αλλάζει και η επικοινωνία που παίρνω» «Θέλω να λαµβάνω πληροφορίες & προσφορές για αυτά που µε ενδιαφέρουν. Εάν µου στέλνουν τα πάντα & συνεχώς, απλά κουράζοµαι και αγνοώ τα µηνύµατα» «Μου αρέσουν τα προγράµµατα επιβράβευσης αλλά θα ήθελα να είναι πιο δελεαστικά, να νιώθω ότι µε ανταµείβουν πραγµατικά µε βάση τις κινήσεις µου»

14 ΕΝΌΤΗΤΑ 5 ΜΙΑ ΜΑΤΙΆ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΔΙΕΊΣΔΥΣΉ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΣΉΜΕΡΑ; Τα social media είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Κατά μέσο όρο, οι Έλληνες τηρούν 1.8 λογαριασμούς στα social media, με τις νεότερες γενιές (18-23 ετών) να διατηρούν 2.6 λογαριασμούς κατά μέσο όρο και οι μεγαλύτεροι 1.0 λογαριασμό, αντίστοιχα. Το Facebook είναι η εφαρμογή με τη μεγαλύτερη διείσδυση καθώς 7 στους 10 Έλληνες είναι και χρήστες του Facebook. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στις γενιές των ετών η διείσδυση του συγκεκριμένου μέσου φτάνει το 90%! Το Viber έρχεται 2ο στις προτιμήσεις των νεότερων χρηστών social media στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις ηλικίες μέχρι 38 ετών η διείσδυσή του φτάνει έως και το 72%, κάνοντας το ένα ανταγωνιστικό μέσο προβολής των εταιριών. Ηλικιακή Ομάδα Μ.Ο. Ενεργών Λογαριασμών σε Social Media (18-23) 2,6 (24-38) 2,2 (39-53) 1,5 (54-72) 1,0 Σύνολο ερωτηθέντων 1,8 Social Media Μέση Διείσδηση 70% 59% 33% 16% Διείσδηση ανά ηλικιακή ομάδα (18-23) 90% 68% (24-38) 80% 72% (39-53) 64% 56% (54-72) 49% 35% Σύνολο ερωτηθέντων 70% 59% *πηγή: FB Focus on Techlife Web

15 ΕΝΌΤΗΤΑ 5 ΜΙΑ ΜΑΤΙΆ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA Η ΧΡΉΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΜΈΣΩ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA Για τους Έλληνες η χρήση των social media είναι κάτι καθαρά προσωπικό, καθώς 43% των ερωτηθέντων, δηλώνουν ότι ενοχλούνται από τις διαφημίσεις στα social media και άλλο ένα 39% δηλώνουν ότι αδιαφορούν για οτιδήποτε διαφημιστικό καθώς χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα μέσα ως τρόπο επικοινωνίας με τον κύκλο τους. Από την άλλη πλευρά, η αυξημένη χρήση των social media δεν συνεπάγεται και εμπιστοσύνη στον τρόπο διαχείρισης των στοιχείων των χρηστών τους. Η πλειοψηφία των Ελλήνων (85%) εμφανίζονται ανήσυχοι για το ενδεχόμενο διαρροής των δεδομένων τους ενώ το 77% των ερωτηθέντων έχουν γίνει πιο προσεκτικοί μετά το περιστατικό διαρροής δεδομένων του Facebook Ποια η γνώµη σας για τη χρήση των στοιχείων του λογαριασµού σας στα social media, µε στόχο την προώθηση προϊόντων σχετικών µε τις ανάγκες σας; Μου αρέσουν, καθώς ενηµερώνοµαι για προϊόντα και υπηρεσίες που µε ενδιαφέρουν 18% 43% 39% Με ενοχλούν, αισθάνοµαι ότι κάποιος µε παρακολουθεί Με αφήνουν αδιάφορο Πως επηρεάζει το ενδεχόµενο µια πιθανής διαρροής, την πρόθεση σας να διαθέσετε τα στοιχεία σας στις εταιρίες που τα ζητούν; ε µε απασχολεί καθόλου Ανησυχώ ιδιαιτέρως και για αυτό δε δίνω τα προσωπικά δεδοµένα Ανησυχώ, αλλά δίνω τα στοιχεία µου για να επωφεληθώ από υπηρεσίες που µου παρέχουν οι εταιρίες 13% 21% 2% 13% 51% Το σκέφτοµαι, αλλά αυτό δεν επηρεάζει στο αν θα δώσω τα στοιχεία µου ή όχι Ανησυχώ και για αυτό είµαι πολύ προσεκτικός σε ποιον δίνω τα δεδοµένα µου

16 ΕΝΌΤΗΤΑ 6 Ο ΝΈΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ (GDPR) ΘΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΏΝ; Ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος του νέου κανονισμού το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήταν ενήμεροι για αυτόν. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης, ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων είναι πεπεισμένη αναφορικά με την μερική ή και ολική υιοθέτηση του συγκεκριμένου κανονισμού, καθώς το 70% αυτών πιστεύει ότι οι εταιρίες θα προχωρήσουν σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας τους εν όψει του νέου κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR), είτε αυξάνοντας τα μέτρα ασφάλειας, είτε αυξάνοντας το βαθμό διαφάνειάς τους προς τους πελάτες, είτε συνδυάζοντας και τα 2 παραπάνω μέτρα. Καθόλου, οι εταιρίες θα κάνουν ότι έκαναν Οι εταιρίες ΚΑΙ θα αυξήσουν τα µέτρα ασφαλείας ΚΑΙ θα γίνουν πιο διαφανείς ως προς τη χρήση των προσωπικών δεδοµένων 30% 13% 13% 26% 21% 29% 15% Οι εταιρίες θα αυξήσουν τα µέτρα ασφαλείας Οι εταιρίες θα γίνουν πιο διαφανείς ως προς τη χρήση των προσωπικών δεδοµένων

17 6 ΣΤΌΧΟΙ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΆΞΟΥΝ ΆΜΕΣΑ ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΊΕΣ ΣΤΑ ΠΛΆΝΑ ΤΟΥΣ 1 Η διαφύλαξη της ασφάλειας των προσωπικών δεδοµένων 2 ιαφάνεια ως προς τον τρόπο χρήσης των δεδοµένων 3 Αξιοποίηση των δεδοµένων που συλλέγονται για παροχή εξατοµικευµένων υπηρεσιών & προσφορών 4 Παροχή της ίδιας ποιότητας εξυπηρέτησης ανεξαρτήτως καναλιού επαφής µε την εταιρία 5 Συνετή χρήση των διαφόρων καναλιών επικοινωνίας µε βάση τις προτιµήσεις του εκάστοτε πελάτη 6 Κατανόηση της αγοραστικής συµπεριφοράς συνδυάζοντας analytics & έρευνα καταναλωτών

Επηρεάζουν τα προγράμματα επιβράβευσης τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Επηρεάζουν τα προγράμματα επιβράβευσης τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Επηρεάζουν τα προγράμματα επιβράβευσης τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Οκτώβριος 2017 Η ClientIQ στα πλαίσια της ανάπτυξης των εργασιών της και με στόχο να προσφέρει πάντα

Διαβάστε περισσότερα

Η αποκωδικοποίηση του STAKEHOLDER ENGAGEMENT μέσω της ONLINE έρευνας αγοράς

Η αποκωδικοποίηση του STAKEHOLDER ENGAGEMENT μέσω της ONLINE έρευνας αγοράς Η αποκωδικοποίηση του STAKEHOLDER ENGAGEMENT μέσω της ONLINE έρευνας αγοράς page...2 Ποια είναι η Global Link? Γιατί ONLINE έρευνα αγοράς? Αποτελέσματα έρευνας Global Sustain Stakeholders Engagement page...3

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο: Πηνελόπη Ζαρκάδα Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Γ. Πανηγυράκης

Ονοματεπώνυμο: Πηνελόπη Ζαρκάδα Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Γ. Πανηγυράκης Ονοματεπώνυμο: Πηνελόπη Ζαρκάδα Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Γ. Πανηγυράκης Δεκέμβριος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Βιβλιογραφική επισκόπηση, η οποία διαχωρίζεται σε δύο (2) μέρη: 1) Η Έννοια του Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Τα Αποτελέσματα της Έρευνας

Τα Αποτελέσματα της Έρευνας Τα Αποτελέσματα της Έρευνας 1. Επίσκεψη στο Γιατρό τους Τελευταίους 12 Μήνες Ποσοστό 30,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα, χρειάστηκε να επισκεφτεί γιατρό τους τελευταίους 12 μήνες για κάποιο χρόνιο πρόβλημα

Διαβάστε περισσότερα

«Διαχείριση Δεδομένων Καταναλωτή μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών»

«Διαχείριση Δεδομένων Καταναλωτή μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών» «Διαχείριση Δεδομένων Καταναλωτή μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών» Ονοματεπώνυμο: Κωνσταντίνα Καντιώτη Σειρά 10 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Α. Βρεχόπουλος Δεκέμβριος 2013 Σκοπός Έρευνας Η διερεύνηση

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοτική Έρευνα στο Κοινό του Money Show 2013 στην Αθήνα. ή ς 42-44, 161 21 ή.210-7455900, Fax 210-7488713 E-mail: hrh@otenet.gr, http://www.hrh.

Ποσοτική Έρευνα στο Κοινό του Money Show 2013 στην Αθήνα. ή ς 42-44, 161 21 ή.210-7455900, Fax 210-7488713 E-mail: hrh@otenet.gr, http://www.hrh. Ποσοτική Έρευνα στο Κοινό του Money Show 2013 στην Αθήνα ή ς 42-44, 161 21 ή.210-7455900, Fax 210-7488713 E-mail: hrh@otenet.gr, http://www.hrh.gr Εισαγωγή / Στόχος της Έρευνας Στα πλαίσια της μεγαλύτερης

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είχε πει προσφάτως:

Ο Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είχε πει προσφάτως: Ο Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είχε πει προσφάτως: Στον 21ο αιώνα θα υπάρχουν δυο ειδών επιχειρήσεις: Αυτές με παρουσία στο Internet και αυτές που θα έχουν βάλει ΛΟΥΚΕΤΟ! Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤH ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ INTERNET

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤH ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ INTERNET ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤH ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ INTERNET Ταυτότητα Έρευνας www.focusbari.gr focus@focus.gr 210-7238122 H έρευνα για τη χρήση του internet στην Ελλάδα Η Focus on Techlife I WEB αποτελεί την μετεξέλιξη

Διαβάστε περισσότερα

Η εικόνα και η φήµη των επιχειρήσεων και τα social media

Η εικόνα και η φήµη των επιχειρήσεων και τα social media Η εικόνα και η φήµη των επιχειρήσεων και τα social media Αθήνα, 18 εκεµβρίου 2012 Πριν µια εβδοµάδα: Θεσσαλονίκη, Πενταήµερη η Μαρία Ελπίδα ο Λεωνίδας η Μαρία η Νεφέλη η Ελεάννα Με µία συσκευή µιλούσαν

Διαβάστε περισσότερα

DIGITAL MARKETING. ΠΩΣ τα αξιοποιείτε και ΠΟΙΟΣ τα λειτουργεί;

DIGITAL MARKETING. ΠΩΣ τα αξιοποιείτε και ΠΟΙΟΣ τα λειτουργεί; DIGITAL MARKETING ΠΩΣ τα αξιοποιείτε και ΠΟΙΟΣ τα λειτουργεί; Η άποψή μας. Η ζωή εξελίσσεται. Αυτή η κοινότυπη φράση από την αρχαιότητα «Τα πάντα ρει» είναι και η ουσία που στηρίζεται η πρότασή μας. Εμείς

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε εκπτώσεις & bonus στους πελάτες σας, κέρδη στην επιχείρηση σας. www.thessbonus.gr

Δώστε εκπτώσεις & bonus στους πελάτες σας, κέρδη στην επιχείρηση σας. www.thessbonus.gr Δώστε εκπτώσεις & bonus στους πελάτες σας, κέρδη στην επιχείρηση σας www.thessbonus.gr Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να παρέχει στις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης 1 ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Ιανουάριος Μάρτιος 2013 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης 1 ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 30/10/2012 4/1/2013 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

GENERATION Y. in the workplace. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΠΣ Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

GENERATION Y. in the workplace. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΠΣ Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού GENERATION Y in the workplace Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΠΣ Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Τι θα συζητήσουμε Γνωριμία με τη γενιά Υ Η έρευνά μας Αποτελέσματα της έρευνάς μας Προσέλκυση Παρακίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας Και Επικοινωνίας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας Και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας Και Επικοινωνίας Ψηφιακό Περιεχόμενο & Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Δ εξάμηνο) Διάλεξη # 8η: Έρευνα αγοράς στο Διαδίκτυο Χαρίκλεια

Διαβάστε περισσότερα

ταυτότητα έρευνας Η έρευνα καταγράφει αναλυτικές πληροφορίες για την χρήση του internet καθώς και τους βασικούς δείκτες επισκεψιμότητας των sites

ταυτότητα έρευνας Η έρευνα καταγράφει αναλυτικές πληροφορίες για την χρήση του internet καθώς και τους βασικούς δείκτες επισκεψιμότητας των sites ταυτότητα έρευνας Πηγή: FOCUS BARI Έρευνα: WEB ID Ετήσιο Δείγμα: 12.000 άτομα Πανελλαδικά Μεθοδολογία: Computer Assisted Personal Interviews Καλυπτόμενος Πληθυσμός: Ηλικίες 13-74, μόνιμοι κάτοικοι Ν. Αττικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΑΣ. January 1. Ανάλυση έτους 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΑΣ. January 1. Ανάλυση έτους 2012 ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΑΣ January 1 2012 Σύγκριση έτους 2012 με έτος 2011 Ανάλυση έτους 2012 Περιγραφή του Δείγματος της Έρευνας Στον Πίνακα 1 και στο Σχήμα 1 που ακολουθούν παρουσιάζεται η κατανομή του δείγματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ποιες πληροφορίες είναι προσωπικά δεδομένα και δε θα ήθελες να τα μοιραστείς με άγνωστα άτομα; Το όνομα σου Την ηλικία σου Τη διεύθυνσή σου Το σχολείο σου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ. Επιστημονικός Υπεύθυνος Έρευνας : Καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ. Επιστημονικός Υπεύθυνος Έρευνας : Καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Επιστημονικός Υπεύθυνος Έρευνας : Καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2010 2 3 4 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009

Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009 Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009 Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας είναι φορέας μη κερδοσκοπικός. Στους στόχους του περιλαμβάνεται η συμβολή στην ανάπτυξη της έρευνας και την ανάδειξη κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Ενότητα 4: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons εκτός

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός της έρευνας Εισαγωγή Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μεθοδολογία Έρευνας Ανάλυση και ερμηνεία αποτελεσμάτων Συμπεράσματα

Περιεχόμενα. Σκοπός της έρευνας Εισαγωγή Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μεθοδολογία Έρευνας Ανάλυση και ερμηνεία αποτελεσμάτων Συμπεράσματα Περιεχόμενα Σκοπός της έρευνας Εισαγωγή Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μεθοδολογία Έρευνας Ανάλυση και ερμηνεία αποτελεσμάτων Συμπεράσματα Σκοπός της έρευνας Η συμβολή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο

Η επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο Η επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο Υπηρεσίες διαδικτύου και προγραμματισμού. Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2271 0 81694 Website : www.webpromotion.com.gr Η δική σας ιστοσελίδα πουλάει; Παρουσίαση και ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

Όταν η παράδοση του μερακλίδικου ελληνικού καφέ συνάντησε την καφεμαντεία!

Όταν η παράδοση του μερακλίδικου ελληνικού καφέ συνάντησε την καφεμαντεία! Όταν η παράδοση του μερακλίδικου ελληνικού καφέ συνάντησε την καφεμαντεία! 1 Ο Ωκεανός είναι ένα καινοτόμο concept, που βασίστηκε εξαρχής στο αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων, τον ελληνικό καφέ αλλά και σε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο απόρρητο

Εισαγωγή στο απόρρητο Εισαγωγή στο απόρρητο Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν την προσωπική τους αντίληψη για το απόρρητο και την επίδραση που αυτό έχει στη ζωή τους. Θα εξετάσουν τα είδη των πληροφοριών που θα ήθελαν να διατηρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η προβολή πολυτελών υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η προβολή πολυτελών υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Η προβολή πολυτελών υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Δομή έρευνας Εισαγωγή Βασικές Έννοιες και Εργαλεία Έρευνας Σχεδιασμός Έρευνας Σκοπός Έρευνας Στρατηγική Έρευνας και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ευρωβαρόμετρο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Τακτικό EB 69.2) - Άνοιξη 2008 Αναλυτική σύνθεση

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ευρωβαρόμετρο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Τακτικό EB 69.2) - Άνοιξη 2008 Αναλυτική σύνθεση Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας Διεύθυνση Γ Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Ευρωβαρόμετρο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Τακτικό EB 69.2) - Άνοιξη

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης 1 ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ97 ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Ιανουάριος Μάρτιος 2013 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών

Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών Καινοτομία στις Πωλήσεις μέσω Internet Social Media Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης, Διευθυντής Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου-ELTRUN Τμήμα Διοικητικής

Διαβάστε περισσότερα

Maria Gravani Open University of Cyprus

Maria Gravani Open University of Cyprus Εστιάζει σε δυο σημεία του ρόλου του ΣΕΠ στο ΑΠΚΥ: 1) ως εκπαιδευτή ενηλίκων, δεδομένου ότι το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται αποτελείται κατά αποκλειστικότητα από ενήλικους εκπαιδευόμενους. 2) ως συνεργάτη

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 2/10/2013-21/12/2013 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Οκτώβριος 2013 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 4/7/2013-25/9/2013 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 1 : Marketing/Προώθηση & Ηλεκτρονικό εμπόριο

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 1 : Marketing/Προώθηση & Ηλεκτρονικό εμπόριο MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 1 : Marketing/Προώθηση & Ηλεκτρονικό εμπόριο Επιμέλεια των φορέων του έργου: Irish Rural Link National

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας

ΚΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας ΚΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας 2016 Τι είναι επιχειρηματικότητα; ΜΥΘΟΙ, ΕΙΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Ο επιχειρηματίας γεννιέται ή γίνεται; Ποιόν επιχειρηματία θαυμάζετε και γιατί; Ποιο είναι το όραμά

Διαβάστε περισσότερα

ταυτότητα έρευνας Η έρευνα καταγράφει αναλυτικές πληροφορίες για την χρήση του internet καθώς και τους βασικούς δείκτες επισκεψιμότητας των sites

ταυτότητα έρευνας Η έρευνα καταγράφει αναλυτικές πληροφορίες για την χρήση του internet καθώς και τους βασικούς δείκτες επισκεψιμότητας των sites ταυτότητα έρευνας Πηγή: FOCUS BARI Έρευνα: WEB ID Ετήσιο Δείγμα: 12.000 άτομα Πανελλαδικά Μεθοδολογία: Computer Assisted Personal Interviews Καλυπτόμενος πληθυσμός: Ηλικίες 13-74, μόνιμοι κάτοικοι Ν. Αττικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου! Tο Πρόγραμμα είναι της εταιρείας ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ EMΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Ιανουάριος ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 2/10/2013 21/12/2013 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής λ ή Εμπιστοσύνηςύ. Ιούλιος 2012

Έρευνα Καταναλωτικής λ ή Εμπιστοσύνηςύ. Ιούλιος 2012 Έρευνα Καταναλωτικής λ ή Εμπιστοσύνηςύ 1 ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 19/4/2012 25/6/2012 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για το Κοινωνικό Κεφάλαιο

Έρευνα για το Κοινωνικό Κεφάλαιο Έρευνα για το Κοινωνικό Κεφάλαιο 2012 ΣΥΝΟΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Ταυτότητα της έρευνας ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 12/09/2012 έως 21/10/2012 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 4.532 ΑΤΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

έρευνα κοινής γνώμης σε επιχειρήσεις Έρευνα Επιχειρήσεων επιτυχείς συνεντεύξεις σε διευθυντές επιχειρήσεων 2ο Εξάμηνο 2018

έρευνα κοινής γνώμης σε επιχειρήσεις Έρευνα Επιχειρήσεων επιτυχείς συνεντεύξεις σε διευθυντές επιχειρήσεων 2ο Εξάμηνο 2018 έρευνα κοινής γνώμης σε επιχειρήσεις Έρευνα Επιχειρήσεων - 301 επιτυχείς συνεντεύξεις σε διευθυντές επιχειρήσεων 2ο Εξάμηνο 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ {05} Συνοπτική Παρουσίαση {15} Επενδύσεις {07} Δείκτες γενικής

Διαβάστε περισσότερα

THE STATE OF THE CIO IN GREECE 2018

THE STATE OF THE CIO IN GREECE 2018 Εμείς δεν βλέπουμε ένα απλό σχεδιάγραμμα. Βλέπουμε τον τρόπο να αναπτύξετε το brand σας. Για εμάς έρευνα δεν είναι παράθεση αποτελεσμάτων. Για αυτό και θέλουμε να ερευνούμε σε βάθος, αξιοποιώντας την πολύχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Που πάνε τα στοιχεία (data) μας; Κίνδυνοι από τρίτους φορείς

Που πάνε τα στοιχεία (data) μας; Κίνδυνοι από τρίτους φορείς Που πάνε τα στοιχεία (data) μας; Κίνδυνοι από τρίτους φορείς Παναγιώτης Δρούκας Πρόεδρος ISACA Athens Chapter CISA, CRISC, CGEIT, COBIT 5 (f) 2η Ημερίδα Εσωτερικού Ελέγχου 19 Μαΐου 2016 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος 2017 Αφιέρωμα στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος 2017 Αφιέρωμα στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος 2017 Αφιέρωμα στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος 2017 Αφιέρωμα στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο Απόψεις Καταναλωτών Νομός Θεσσαλονίκης Καταναλωτές Εσείς προσωπικά, πραγματοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Πληροφόρησης Νέων Δήμου Ρεθύμνης

Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Πληροφόρησης Νέων Δήμου Ρεθύμνης Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Πληροφόρησης Νέων Δήμου Ρεθύμνης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός του παρόντος είναι να παρουσιάσει τον τρόπο δημιουργία και λειτουργίας Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Πληροφορίες για Μαθητές SOCIAL MEDIA Information Sheet for Μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Οκτώβριος Ιούλιος Οκτώβριος 1 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

Social Media. Chapter 2 Social Media Marketing

Social Media. Chapter 2 Social Media Marketing Social Media W Chapter 2 Social Media Marketing p.1 Τι είναι το Social Media Marketing Πρόκειται για ένα νέο marketing, που απευθύνεται σε ένα νέο καταναλωτή. Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία αλλάζει

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 13/5/2013 1/7/2013 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΕΓΕΘΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Έρευνας για Κλινικές Μελέτες. Ετοιμάστηκε για τον: Click to edit Master subtitle style

Παρουσίαση Έρευνας για Κλινικές Μελέτες. Ετοιμάστηκε για τον: Click to edit Master subtitle style Παρουσίαση Έρευνας για Κλινικές Μελέτες Ετοιμάστηκε για τον: Click to edit Master subtitle style Μάιος 2017 Στόχος Έρευνας Στόχοι της έρευνας είναι να: Αξιολογήσει τις Αντιλήψεις των Ελλήνων για τις Κλινικές

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Προέδρου Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Προέδρου Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12 14 Τ.Κ. 10563 Αθήνα, Τηλ. 5202250 / 5202260 / 5202270 TELEFAX. 5227300 Γραφείο Προέδρου Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Περισσότεροι

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 ΤΟΜΟΣ Α «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» πηγή: ibm.com Ηλεκτρονικό Επιχειρείν Η εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) για

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου B-C στην Ελλάδα: Αντιλήψεις και συμπεριφορά των on-line καταναλωτών

Καταγραφή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου B-C στην Ελλάδα: Αντιλήψεις και συμπεριφορά των on-line καταναλωτών Καταγραφή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου B-C στην Ελλάδα: Αντιλήψεις και συμπεριφορά των on-line καταναλωτών Υπ. Διδ. Κ. Φραϊδάκη Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου-ELTRUN Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Mobile Marketing: Οι Παράγοντες Αποδοχής του SMS των Ελλήνων Καταναλωτών

Mobile Marketing: Οι Παράγοντες Αποδοχής του SMS των Ελλήνων Καταναλωτών Mobile Marketing: Οι Παράγοντες Αποδοχής του SMS των Ελλήνων Καταναλωτών Ονοματεπώνυμο: Πατεράκη Σοφία Σειρά: 8 η Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: κα. Άννα Ζαρκάδα Δεκέμβριος 2011 Περιεχόμενα Βιβλιογραφία Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

Παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες πάνω σε καθημερινά θέματα. Η πορεία της διαφήμισης ανά περιόδους και τα τεχνολογικά μέσα που συνέβαλαν

Παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες πάνω σε καθημερινά θέματα. Η πορεία της διαφήμισης ανά περιόδους και τα τεχνολογικά μέσα που συνέβαλαν 1) Κριτήρια επιλογής θέματος Ενδιαφέρον θέμα Θέμα της αρεσκείας μας Παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες πάνω σε καθημερινά θέματα 2) Τίτλος Η πορεία της διαφήμισης ανά περιόδους και τα τεχνολογικά μέσα που

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα στάσεων και αντιλήψεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Έρευνα στάσεων και αντιλήψεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων Έρευνα στάσεων και αντιλήψεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων Με σκοπό τον σχεδιασμό εξειδικευμένων επικοινωνιακών δράσεων για την εντατικοποίηση της ενημέρωσης των πολιτών, η Αρχή απευθύνθηκε

Διαβάστε περισσότερα

λιανικό εμπόριο Κλαδική Έρευνα - 1o Τρίμηνο 2019

λιανικό εμπόριο Κλαδική Έρευνα - 1o Τρίμηνο 2019 λιανικό εμπόριο Κλαδική Έρευνα - 1o Τρίμηνο 2019 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 {04} {06} {08} Δείκτες αγοράς Συνοπτική Παρουσίαση Προσδοκίες & αντιλήψεις καταναλωτών για τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων {08} Κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

Μη σκέφτεστε το internet ως μία μονοδιάστατη δραστηριότητα. Alicon Femah Vice President of Research & Marketing IAB Europe

Μη σκέφτεστε το internet ως μία μονοδιάστατη δραστηριότητα. Alicon Femah Vice President of Research & Marketing IAB Europe Μη σκέφτεστε το internet ως μία μονοδιάστατη δραστηριότητα. Alicon Femah Vice President of Research & Marketing IAB Europe 2 3 Τέσσερις άλλαξαν την ιστορία της ανθρωπότητας προς το καλύτερο χωρίς αίμα.

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: Digital Media. Τίτλος Συμμετοχής: Notos Galleries Mobile Geolocation. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Notos Galleries

Ermis Media. Κατηγορία: Digital Media. Τίτλος Συμμετοχής: Notos Galleries Mobile Geolocation. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Notos Galleries Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

«Μελέτη των δυνατοτήτων ανάπτυξης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών ξενοδοχειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα»

«Μελέτη των δυνατοτήτων ανάπτυξης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών ξενοδοχειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα» «Μελέτη των δυνατοτήτων ανάπτυξης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών ξενοδοχειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα» Ονοματεπώνυμο: Κοντακτσή Νίκη Σειρά: 10 Επιβλέπων Καθηγητής: Καρδαράς Δημήτριος Δεκέμβριος 2014 Τουρισμός

Διαβάστε περισσότερα

The SMS Marketing Guide for

The SMS Marketing Guide for The SMS Marketing Guide for Οδηγός για αποτελεσματικές Χριστουγεννιάτικες SMS καμπάνιες YUBOTO ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ & ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Christmas Mobile Facts Ξέρετε ότι... 7 στις 10 retail

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακό Περιεχόμενο και Συμπεριφορά Καταναλωτή στον Τομέα της Ψυχαγωγίας

Ψηφιακό Περιεχόμενο και Συμπεριφορά Καταναλωτή στον Τομέα της Ψυχαγωγίας Ψηφιακό Περιεχόμενο και Συμπεριφορά Καταναλωτή στον Τομέα της Ψυχαγωγίας Ονοματεπώνυμο: Μαγδαληνή Βασιλάκη Σειρά: MSM 8 Επιβλέπων Καθηγητής: Α. Βρεχόπουλος Δεκέμβριος 2011 Σκοπός Έρευνας και Ερευνητικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Πανελλαδικής Έρευνας CSR 2011

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Πανελλαδικής Έρευνας CSR 2011 Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Πανελλαδικής Έρευνας CSR 2011 Μεθοδολογία: Πανελλαδική Τηλεφωνική έρευνα με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου Συλλογή Στοιχείων:

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Stedima: Η χρησιμοποίηση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης (social networks) από στελέχη επιχειρήσεων

Έρευνα Stedima: Η χρησιμοποίηση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης (social networks) από στελέχη επιχειρήσεων Έρευνα Stedima: Η χρησιμοποίηση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης (social networks) από στελέχη επιχειρήσεων Εισαγωγή Γιώργος Ντάκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Χαρχαντής Αθανάσιος STEDIMA S.A. www.stedima.gr

Διαβάστε περισσότερα

/ citybeez.gr @ citybeez.gr. citybeez.gr - Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης 1

/ citybeez.gr @ citybeez.gr. citybeez.gr - Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης 1 / citybeez.gr @ citybeez.gr 1 Τι είναι το citybeez.gr Το citybeez.gr είναι μια διαδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα προηγμένης επαγγελματικής προβολής, αποστολής στοχευμένων προσφορών σε πραγματικό χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S MONEY SHOW 2008. Έκθεση Αποτελεσµάτων. - Ιανουάριος 2009 - 1661208prs (ΞΚ/ΑΨ)

M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S MONEY SHOW 2008. Έκθεση Αποτελεσµάτων. - Ιανουάριος 2009 - 1661208prs (ΞΚ/ΑΨ) M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S MONEY SHOW 2008 Έκθεση Αποτελεσµάτων - Ιανουάριος 2009-1661208prs (ΞΚ/ΑΨ) Περιεχόµενα Εισαγωγή / Σκοπός Μεθοδολογία Κύρια Ευρήµατα 2 Εισαγωγή /Σκοπός Η

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Ιανουάριος 2014 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ2 ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝNΗΣΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 2/10/2013 21/12/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας. Διαφήμιση & Στρατηγική

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας. Διαφήμιση & Στρατηγική ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας Σημειώσεις για το μάθημα Διαφήμιση & Στρατηγική Επικοινωνίας Διάλεξη 8 η Διαφήμιση & Στρατηγική Δρ. Α. Κουμπαρέλης Διαφημιστική Στρατηγική Ο προσδιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Χτίσιμο της Εταιρικής Εικόνας μέσω Ολοκληρωμένων Επικοινωνιών Μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο

Χτίσιμο της Εταιρικής Εικόνας μέσω Ολοκληρωμένων Επικοινωνιών Μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο Χτίσιμο της Εταιρικής Εικόνας μέσω Ολοκληρωμένων Επικοινωνιών Μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο Ονοματεπώνυμο: Ευελπίδου Μαριάννα-Γεωργία Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: Βρεχόπουλος Αδάμ ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Το διαδίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

10 λόγοι να φτιάξω ιστοσελίδα

10 λόγοι να φτιάξω ιστοσελίδα 10 λόγοι να φτιάξω ιστοσελίδα 1 10 λόγοι να φτιάξω ιστοσελίδα Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται να έχει παρουσία στο διαδίκτυο? 2 1. Η εταιρική σας ιστοσελίδα είναι ανοιχτή στον κόσμο 24 ώρες την ημέρα,

Διαβάστε περισσότερα

Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing

Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing Ο τίτλος έχει μεγάλο αντίκτυπο στον ψηφιακό κόσμο. Μπορείς να αυξήσεις κατακόρυφα την ανταπόκριση βελτιστοποιώντας τον τίτλο είτε αυτός βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Πριν γράψω το όνομά μου στον πίνακα θέλω να με ενημερώσετε αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήετε αργότερα!

Πριν γράψω το όνομά μου στον πίνακα θέλω να με ενημερώσετε αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήετε αργότερα! Πριν γράψω το όνομά μου στον πίνακα θέλω να με ενημερώσετε αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήετε αργότερα! GDPR: Η επόμενη μέρα! Ανδρέας Σ. Κωνσταντινίδης Εμπορικός Διευθυντής Yuboto Ltd 22-25 Μιάου 2018:

Διαβάστε περισσότερα

GDPR. Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων

GDPR. Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων GDPR Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων Πρόκειται για ένα νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ SHOPPERS ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ. Λευτέρης Κιοσές, Γενικός Διευθυντής, ΙΕΛΚΑ

ΟΙ SHOPPERS ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ. Λευτέρης Κιοσές, Γενικός Διευθυντής, ΙΕΛΚΑ ΟΙ SHOPPERS ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ Λευτέρης Κιοσές, Γενικός Διευθυντής, ΙΕΛΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Οι γενιές στην Ελλάδα σήμερα Millennials και Xennials Αναδυόμενες Αγοραστικές και Διατροφικές τάσεις Εταιρική και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Εργασία 1 η : Παρακολούθηση Διεθνούς συνεδρίου: Scinte2015: "Scince in Technology".

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Marketing Presentation

Social Media Marketing Presentation ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΔΕΛΤΑ Α.Ε Σητείας 8 & Μεσολογγίου, 14451 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλέφωνο: 210 211 7676 E-mail: socialmedia@ksd.gr Social Media Marketing Presentation Σκοπός Το e-word-of-mouth είναι ο πιο αποδοτικός

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ Πειραιάς,12.11.2008 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2008 ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Theo Nichols Nadir Suğur

Theo Nichols Nadir Suğur 1 2 The Nichls Nadir Suğur 3 4 Ευχαριστίες Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους εταίρους του προγράμματος που συμμετείχαν στην άσκηση αυτή, τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να ευχαριστήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Τμηματοποίηση αγοράς. Έννοια, κριτήρια, είδη

Τμηματοποίηση αγοράς. Έννοια, κριτήρια, είδη Τμηματοποίηση αγοράς Έννοια, κριτήρια, είδη Τμηματοποίηση της αγοράς Η κατάτμηση της συνολικής ανομοιογενούς αγοράς ενός προϊόντος σε επιμέρους ομοιογενή τμήματα και η εξυπηρέτηση κάθε τμήματος μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» Καμπουρογιάννη Ευγενία (6638)

«Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» Καμπουρογιάννη Ευγενία (6638) «Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» Καμπουρογιάννη Ευγενία (6638) Επιβλέπων Καθηγητής: Γιαννάς Πρόδρομος ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ 2014 Παρουσία τριών ελληνικών εταιρειών

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 12/04/2013 30/06/2013 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πωλήσεις και Εξυπηρέτηση πελατών (Customer Service)

Πωλήσεις και Εξυπηρέτηση πελατών (Customer Service) Marketing δεν είναι μόνο προώθηση μέσω διαφήμισης ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ όπως : Έρευνα αγοράς Προβολή Προώθηση Πωλήσεις και Εξυπηρέτηση πελατών (Customer Service) To ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ Marketing προϋποθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Η ταυτότητα της έρευνας περιγράφεται στην τελευταία σελίδα του παρόντος.

Εισαγωγή. Η ταυτότητα της έρευνας περιγράφεται στην τελευταία σελίδα του παρόντος. on line shopping Εισαγωγή Με την διάδοση του internet, οι online αγορές αποτελούν μία δραστηριότητα με την οποία εξοικειώνονται καθημερινά όλο και περισσότεροι χρήστες. Το κοινό, έχει τη δυνατότητα πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Τσικολάτας Α. (2009) Customer Relationship Management - CRM. Πάτρα

Τσικολάτας Α. (2009) Customer Relationship Management - CRM. Πάτρα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧ/ΕΩΝ Μεταπτυχιακή Εργασία για το Customer Relationship Management Εργασία Μεταπτυχιακών Φοιτητών: Κάρλος

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ»

«ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ» Π.Μ.Σ. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΤΡΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ «ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Iστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Τα social media και οι τυπολογίες χρηστών τους. Άννα Καραδημητρίου Γενική Διευθύντρια Καταναλωτικών Ερευνών

Τα social media και οι τυπολογίες χρηστών τους. Άννα Καραδημητρίου Γενική Διευθύντρια Καταναλωτικών Ερευνών Τα social media και οι τυπολογίες χρηστών τους Άννα Καραδημητρίου Γενική Διευθύντρια Καταναλωτικών Ερευνών Οι πηγές Οι πηγές Συνεχής Πανελλήνια έρευνα για το internet 12.000 συνεντεύξεις τον χρόνο Η χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Digital. Κατηγορία: Craft & Function 5. Omni-Channel Experience Design. Τίτλος Συμμετοχής: Goody s Burger House Omni-Channel Implementation

Ermis Digital. Κατηγορία: Craft & Function 5. Omni-Channel Experience Design. Τίτλος Συμμετοχής: Goody s Burger House Omni-Channel Implementation Ermis Digital Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media!

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ - LINKEDIN: BUSINESS UP YOUR IMAGE Γνωρίζεις πως να παρουσιάσεις τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

<< Τα διαχειρίσιμα στοιχεία της εμπειρίας στο πολυτελές λιανεμπόριο και η Ικανοποίηση των millennials >>

<< Τα διαχειρίσιμα στοιχεία της εμπειρίας στο πολυτελές λιανεμπόριο και η Ικανοποίηση των millennials >> > Ονοματεπώνυμο:Παρασκευή Αντωνοπούλου Σειρά:13 Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Ζαρκάδα Άννα Δεκέμβριος 2016

Διαβάστε περισσότερα

«Καθοριστικοί παράγοντες της αποτελεσματικότητας της από στόμα-σε-στόμα επικοινωνίας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης»

«Καθοριστικοί παράγοντες της αποτελεσματικότητας της από στόμα-σε-στόμα επικοινωνίας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης» «Καθοριστικοί παράγοντες της αποτελεσματικότητας της από στόμα-σε-στόμα επικοινωνίας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης» Ονοματεπώνυμο: Ταχταρά Κατερίνα Σειρά: 8 η Επιβλέπων Καθηγητής: Βρεχόπουλος Αδάμ

Διαβάστε περισσότερα

EB ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Μετεκλογική ανάλυση Προφίλ χώρας: ευρωπαϊκός μέσος όρος και αποτελέσματα για την Ελλάδα

EB ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Μετεκλογική ανάλυση Προφίλ χώρας: ευρωπαϊκός μέσος όρος και αποτελέσματα για την Ελλάδα Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας Διεύθυνση Γ Σχέσεις με τους Πολίτες ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 30/09/2009 EB71.3 - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Μετεκλογική ανάλυση Προφίλ χώρας: ευρωπαϊκός μέσος όρος και

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα Ηλεκτρονική Διαφήμιση Αντωνιάδου Όλγα Διαφήμιση στο διαδίκτυο Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο προώθησης και διαφήμισης υπηρεσιών και προϊόντων. Η ποσότητα της πληροφορίας που διακινείται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηράκλειο 26 Μαρτίου Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηράκλειο 26 Μαρτίου Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηράκλειο 26 Μαρτίου 2018 Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 Στην Ελλάδα η έρευνα για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Υπεύθυνη Κατανάλωση» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για 5 η φορά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ V PRC «Συνδικαλισμός, συνδικάτα και συνδικαλιστική συμμετοχή στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης», ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα