RESPONDING TO MARKET NEEDS ΣΕΛΙΔΑ 4 OUR MOST IMPORTANT ASSETS ΣΕΛΙΔΑ 5 WHAT MAKES SGS DIFFERENT? ΣΕΛΙΔΑ 6 AGRICULTURAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 8 & 9

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "RESPONDING TO MARKET NEEDS ΣΕΛΙΔΑ 4 OUR MOST IMPORTANT ASSETS ΣΕΛΙΔΑ 5 WHAT MAKES SGS DIFFERENT? ΣΕΛΙΔΑ 6 AGRICULTURAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 8 & 9"

Transcript

1

2 YOU ASK, WE SOLVE.

3

4 RESPONDING TO MARKET NEEDS ΣΕΛΙΔΑ 4 OUR MOST IMPORTANT ASSETS ΣΕΛΙΔΑ 5 WHAT MAKES SGS DIFFERENT? ΣΕΛΙΔΑ 6 WHY SGS? ΣΕΛΙΔΑ 7 AGRICULTURAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 8 & 9 AUTOMOTIVE SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 10 & 11 CONSUMER TESTING SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 12 & 13 ENVIRONMENTAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 14 & 15 GOVERNMENTS & INSTITUTIONS SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 16 & 17 INDUSTRIAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 18 & 19 LIFE SCIENCE SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 20 & 21 MINERALS SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 22 & 23 OIL, GAS & CHEMICALS SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 24 & 25 3 SYSTEMS & SERVICES CERTIFICATION ΣΕΛΙΔΕΣ 26 & 27 SGS GLOBAL NETWORK ΣΕΛΙΔΑ 28 SGS GREECE ΣΕΛΙΔΑ 30 CONTACTS ΣΕΛΙΔΑ 31

5 4 RESPONDING TO MARKET NEEDS > > > > Οι δραστηριότητές μας οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης. ανάμεσα σε ανθρώπους, εταιρείες και κυβερνήσεις. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι συναλλαγές καθίστανται απλούστερες και πιο αποτελεσματικές, τα περιθώρια κέρδους διευρύνονται και η απόσταση δεν αποτελεί πλέον ζήτημα. Οι δραστηριότητές μας στοχεύουν στη συνεχή βελτίωση: την αύξηση της παραγωγικότητας, τη διευκόλυνση του εμπορίου και της διακίνησης αγαθών στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας. Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα εξακολουθούμε να δραστηριοποιούμαστε σε αυτό το επίπεδο, προχωράμε πέρα από το προφανές και δημιουργούμε τις καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες που χρειάζονται οι πελάτες μας. INSPECTION Επιθεωρούμε την ποσότητα και την ποιότητα των εμπορεύσιμων αγαθών. Οι υπηρεσίες μας ποικίλλουν από επιθεωρήσεις της παραγωγικής διαδικασίας σε εργοστάσια ως τυχαίες επιθεωρήσεις τελικών προϊόντων στην αποθήκη και από εργαστηριακούς ελέγχους ως τις επιτόπου επιθεωρήσεις κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση αγαθών. VERIFICATION Οι υπηρεσίες επαλήθευσης διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές και τους τοπικούς κανονισμούς. Συνδυάζοντας την παγκόσμια κάλυψη με τη γνώση των τοπικών αγορών, την ασυναγώνιστη εμπειρία μας και την εξειδίκευσή μας σχεδόν σε κάθε κλάδο, καλύπτουμε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα από την πρώτη ύλη ως την τελική κατανάλωση. TESTING Ελέγχουμε την ποιότητα και την απόδοση σε σχέση με διάφορα τεχνικά πρότυπα, προδιαγραφές ασφαλείας και εκείνα τα πρότυπα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Προκειμένου να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες, διαθέτουμε ένα διεθνές δίκτυο εργαστηρίων και τεχνικών εγκαταστάσεων τελευταίας τεχνολογίας. CERTIFICATION Η SGS πιστοποιεί ότι προϊόντα, συστήματα ή υπηρεσίες είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων που έχουν οριστεί από τα κράτη, τους διεθνείς οργανισμούς τυποποίησης ή τους πελάτες μας. Επίσης βοηθάμε στη δημιουργία ειδικών προτύπων και πιστοποιούμε τους πελάτες μας σε σχέση με αυτά.

6 OUR MOST IMPORTANT ASSETS 5 OUR PEOPLE Η ασύγκριτη κατάρτιση, η εμπειρία και αφοσίωση των ανθρώπων μας τους καθιστούν το σημαντικότερο πλεονέκτημά μας. Απασχολούμε επαγγελματίες που είναι ειδικοί στο χώρο τους και συνδυάζουμε τις ειδικές τους γνώσεις με τη βαθιά κατανόηση των αναγκών των πελατών μας. OUR EXPERTISE Επειδή ακριβώς δραστηριοποιούμαστε σε εξαιρετικά απαιτητικούς τομείς, η υψηλή εξειδίκευση αποτελεί μονόδρομο. Συνδυάζουμε τη συνεχή εκπαίδευση με την προσπάθεια να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι, ενώ, αντλώντας γνώση από την κορυφαία επιστημονική έρευνα, διασφαλίζουμε ότι είμαστε πραγματικά ειδικοί. OUR COMMITMENT Η αφοσίωσή μας αποδεικνύεται έμπρακτα από τις πρακτικές μας. Επενδύουμε στην εκπαίδευση των ανθρώπων μας ώστε να μπορούμε να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα και τις καλύτερες υπηρεσίες. Αυτή η πεποίθηση είναι το θεμέλιο στο οποίο η SGS έχτισε τη διεθνή φήμη της ως αξιόπιστου συνεργάτη.

7 WHAT MAKES SGS DIFFERENT? WORKING ACROSS INDUSTRIES Η SGS παρέχει υπηρεσίες σε μεγάλο εύρος κλάδων της οικονομίας, από τα αγροτικά προϊόντα έως τον κλάδο του αυτοκινήτου, από τα τρόφιμα έως τα δασικά προϊόντα. Οι ειδικοί που εργάζονται για μας, αν και εκπαιδευμένοι σε ξεχωριστούς τομείς, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, αγορές και κουλτούρες ώστε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πολυδιάστατη κάλυψη. THINKING GLOBALLY Η SGS είναι ένας διεθνής όμιλος με περισσότερα από γραφεία σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία μας βοηθά τους πελάτες να πάρουν αποφάσεις με διεθνή προσανατολισμό και να εφαρμόσουν διεθνή πρότυπα. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι διαθέτουμε εξαιρετικά καταρτισμένους υπαλλήλους οι οποίοι είναι διαθέσιμοι όπου και όταν χρειαστεί. 6 COVERING SUPPLY CHAINS Οι εφοδιαστικές αλυσίδες γίνονται όλο και πιο σύνθετες αλλά και πιο ολοκληρωμένες ενώ διαρκώς μεταλλάσσονται. Κατά συνέπεια οι πελάτες αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για τη διασφάλιση της ποιότητας, της αξίας και της προέλευσης των αγαθών. Οι υπηρεσίες της SGS είναι σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη διαφάνεια σε όλες τις φάσεις των συναλλαγών, από τις πρώτες ύλες ως το τελικό προϊόν. ACTING LOCALLY Είναι πεποίθησή μας ότι οι κατά τόπους πελάτες μας χρειάζονται τις κατάλληλες λύσεις σε τοπικό επίπεδο και γι αυτό ακριβώς διαθέτουμε τους καλύτερους ειδικούς και προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες. Οι συνεργάτες μας έχουν την ευελιξία να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε διεθνή δίκτυα και εργαλεία. USING THE RIGHT TECHNOLOGY Η τεχνολογία καθαυτή δεν είναι η λύση. Το ζήτημα είναι να διαθέτεις την κατάλληλη τεχνολογία. Γι αυτό το λόγο η SGS ανανεώνει διαρκώς τα συστήματα και τα εργαλεία της ώστε να είναι σε θέση να διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία τόσο στο πεδίο όσο και στα εργαστήρια και τα γραφεία της.

8 WHY SGS? DELIVERING A COMPETITIVE EDGE BY ENHANCING QUALITY Προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, οι επιχειρήσεις αναζητούν νέους, καλύτερους τρόπους να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους διατηρώντας ταυτόχρονα το κόστος σε χαμηλό επίπεδο. Στην SGS προσφέρουμε μια γκάμα ευέλικτων υπηρεσιών που επιτρέπουν στους πελάτες μας να μετρήσουν την απόδοσή τους και να βελτιώσουν τα συστήματα, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες τους. BY IMPROVING PRODUCTIVITY Οι κύριες υπηρεσίες μας διασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση των ελαττωματικών προϊόντων, συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου παραγωγής και βελτιστοποιούν το απόθεμα. Οι πελάτες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τις εσωτερικές διαδικασίες τους ή μας αναθέτουν συγκεκριμένες εργασίες ώστε να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους διασφαλίζοντας ότι οι επιθεωρήσεις, οι επαληθεύσεις, οι δοκιμές και οι πιστοποιήσεις είναι πιο οργανωμένες, τόσο τμηματικά όσο και αλληλένδετα. BY REDUCING RISK Στην SGS συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη διαχείριση κινδύνου. Γινόμαστε τα μάτια και τα αυτιά τους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Με την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών βοηθάμε στη βελτίωση της κερδοφορίας και καθιστούμε τις συναλλαγές ταχύτερες και απλούστερες. BY ENSURING COMPLIANCE Οι αυξημένες νομοθετικές απαιτήσεις είναι μια πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωπες όλες οι επιχειρήσεις και οι συμβατικές υποχρεώσεις που αυτές συνεπάγονται είναι συχνά περίπλοκες. Φέρνουμε τη διαφάνεια στις συναλλαγές και διευκολύνουμε τη συμμόρφωση με την αγορά, τον κλάδο, τη γεωγραφική περιοχή ή μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Με αυτό τον τρόπο, η συμμόρφωση μεταφράζεται ως εμπιστοσύνη της αγοράς μέσω της οποίας οι πελάτες μας απελευθερώνονται ώστε να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τις κύριες ανάγκες της επιχείρησής τους. 7

9 CULTIVATE YOUR

10 AGRICULTURAL SERVICES Το ξεκίνημα της SGS χρονολογείται στο 1878, όταν οι ιδρυτές της διαπίστωσαν την ανάγκη των εμπόρων να έχουν δικό τους αντιπρόσωπο παρόντα κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση των πλοίων στις αποβάθρες. Προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των συμβατικών όρων, η SGS οργάνωσε ένα μοναδικό δίκτυο ειδικών και εργαστηρίων στα μεγαλύτερα λιμάνια. Με την πάροδο του χρόνου, τα πιστοποιητικά της SGS για το βάρος, τον αριθμό των σάκων και την ποιότητα των προϊόντων απέκτησαν εγκυρότητα και αποτέλεσαν εγγύηση ποιότητας ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των συναλλασσόμενων και να προχωρήσει η πληρωμή από τον αγοραστή. Σήμερα οι Αγροτικές Υπηρεσίες, κορυφαίες στο είδος τους παγκοσμίως, βοηθούν τους πελάτες μας να μεταφέρουν χιλιάδες τόνους αγαθών μέσω της αλυσίδας προμηθειών αγροτικών προϊόντων και ελαχιστοποιούν τους κινδύνους που συνεπάγονται αυτές οι συναλλαγές. DIFFERENCE 9 Ποσοτικοί έλεγχοι αγροτικών εμπορευμάτων με ζύγιο, draft surveys, καταμέτρηση, μέτρηση δεξαμενών ξηράς. Εγγύηση παράδοσης πλήρους ποσότητας φορτίου FOG και ολοκληρωμένη κάλυψη (FOG Full outturn guarantee και ναυτιλιακή ασφάλιση) σε χύδην αγροτικά φορτία εισαγωγής ή εξαγωγής Έλεγχοι καταλληλότητας μέσων φόρτωσης (πλοία, φορτηγά ψυγεία, εμπορευματοκιβώτια) και επιβλέψεις φορτοεκφορτώσεων αγροτικών φορτίων Ποιοτικοί και εργαστηριακοί έλεγχοι πρώτων υλών (αγροτικών προϊόντων) σύμφωνα με τις νομοθετικές ή εμπορικές απαιτήσεις Επιθεωρήσεις προϊόντων όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, βαμβάκι, φυτικά έλαια που έχουν υποστεί βλάβες ή ζημιές κατά τη μεταφορά, αποθήκευση ή συντήρηση Δειγματοληψίες και εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις (ΓΤΟ, μυκοτοξινών, βαρέων μετάλλων κ.λπ.) Προγράμματα παρακολούθησης τροφικής αλυσίδας προμηθειών/ πρόγραμμα διατήρησης ταυτότητας και ιχνηλασιμότητας Πρόγραμμα παρακολούθησης εφοδιαστικής αλυσίδας για τον έλεγχο Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) Εργαστηριακές αναλύσεις υποστήριξης αγροτικού τομέα (αναλύσεις εδαφών, φυλλοδιαγνωστική, υπολείμματα φυτοφαρμάκων κ.λπ.) Επιθεωρήσεις φορτοεκφορτώσεων και ποιότητας πρώτων υλών βιομηχανίας βιοκαυσίμων (φυτικά έλαια, βιομάζες κ.λπ.)

11

12 AUTOMOTIVE SERVICES Οι υπηρεσίες κλάδου αυτοκινήτου εστιάζουν σε λύσεις σχετικά με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία μηχανισμών επιθεώρησης οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται σε κρατικές αρχές, κατασκευαστές, εμπόρους, οικονομικούς οργανισμούς και ασφαλιστικές εταιρείες και στις πέντε ηπείρους. YOUR COMPETENT BUSINESS PARTNER 11 Επιθεωρήσεις νέων αυτοκινήτων Διαχείριση Δεδομένων από Επιθεωρήσεις Αυτοκινήτων Επιθεωρήσεις κατά τη λήξη των συμβολαίων χρηματοδοτικής μίσθωσης (off lease inspections)

13 GIVE YOUR BUSINESS

14 CONSUMER TESTING SERVICES Οι προσδοκίες για την ποιότητα και οι προδιαγραφές ασφαλείας τις οποίες οι πελάτες μας πρέπει να ικανοποιούν γίνονται ολοένα και πιο σύνθετες καθημερινά. Προκειμένου να βοηθηθούν για την κάλυψη αυτών των αναγκών, το τμήμα Καταναλωτικών Δοκιμών (CTS) προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κατασκευαστές, εισαγωγείς, εξαγωγείς και εμπόρους λιανικής καταναλωτικών αγαθών στις οποίες περιλαμβάνονται εργαστηριακές δοκιμές, επιθεωρήσεις προϊόντων και συμβουλευτικές υπηρεσίες, αξιολόγηση διεργασιών και τεχνική βοήθεια. Το CTS βοηθά τους πελάτες να μειώσουν τον κίνδυνο, να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και διασφαλίσουν τη συμμόρφωσή τους με τις συμβατικές ή τις προβλεπόμενες από το νόμο απαιτήσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Οι υπηρεσίες μας σε διεθνή κλίμακα προσφέρονται για καταναλωτικά αγαθά όπως υφάσματα, παιχνίδια, υποδήματα, εξοπλισμός υπολογιστών, οικιακός εξοπλισμός, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα και τρόφιμα. Για τα τρόφιμα, το CTS καλύπτει όλη την αλυσίδα τροφικής παραγωγής από την αρχική παραγωγή έως την τελική επεξεργασία των τροφών, τη μεταφορά, τα δίκτυα διανομής έως τον τελικό καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων και υπηρεσιών για ξενοδοχεία και εστιατόρια. A COMPETITIVE EDGE 13 Επιθεωρήσεις καταναλωτικών προϊόντων σε όλες τις φάσεις παραγωγής τους (επιθεώρηση πρώτων υλών, αρχικής παραγωγής, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, τελικού προϊόντος) στις εγκαταστάσεις του προμηθευτή εγκατεστημένου σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου Εργαστηριακός έλεγχος ποιότητας καταναλωτικών προϊόντων σύμφωνα με τις προδιαγραφές εμπορίας του και τις απαιτήσεις της χώρας κυκλοφορίας του Αξιολόγηση εργοστασίου κατασκευής ή προμηθευτή σύμφωνα με τα πρότυπα ή τις απαιτήσεις των αγοραστών του Δειγματοληψίες προϊόντων τροφίμων και ποτών και εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις (αντιβιοτικά, βιταμίνες, βαρέα μέταλλα, τοξίνες κ.ά.) Πλήρη πακέτα αναλύσεων εμφιαλωμένων νερών και πιστοποίηση ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ Έλεγχοι προϊόντων στο ράφι, έλεγχοι πλαστών προϊόντων, μυστικοί έλεγχοι προϊόντων ανταγωνισμού στα σημεία λιανικής πώλησης, προστασία εμπορικού ονόματος (Brand name protection) Τεχνική υποστήριξη ανάπτυξης ορθής επισήμανσης προϊόντων ιδιωτικής ή νέας ετικέτας Συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τη συμμόρφωση με Κανονισμούς, πρότυπα και προδιαγραφές ποιότητας συγκεκριμένων προϊόντων και αγορών Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Υγιεινής και Ασφάλειας σε προσωπικό επιχειρήσεων τροφίμων Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστηριακή υποστήριξη εφαρμογής νέων οδηγιών της ΕΕ για την ασφάλεια στα καταναλωτικά προϊόντα όπως RoHS, REACH κ.ά

15 ONE STEP

16 ENVIRONMENTAL SERVICES Καθημερινά το παγκόσμιο οικοσύστημα επηρεάζεται από τις φυσικές και τις ανθρώπινες δραστηριότητες που ρυπαίνουν το έδαφος, το νερό και τον αέρα. Η μόλυνση επηρεάζει τους ανθρώπους παντού και αποτελεί άμεση απειλή της δημόσιας υγείας σε παγκόσμια κλίμακα αν δεν ελεγχθεί ή αποτραπεί. Έχοντας αυτό κατά νου, η αειφόρος ανάπτυξη είναι σημαντική για όλους μας. Προκειμένου να συνδράμει τις κυβερνήσεις και τις βιομηχανίες να συμπεριλάβουν την περιβαλλοντική διαχείριση στις λειτουργίες τους, το τμήμα Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αναλυτικών υπηρεσιών ενώ είναι σε θέση να βοηθήσει τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. AHEAD 15 Στερεά Απόβλητα - Ανακύκλωση Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο Ποιοτικοί έλεγχοι φορτίων Διοξίνες Εργαστηριακές αναλύσεις Επιθεωρήσεις - Επαληθεύσεις EU ETS (EU Emissions Trading Scheme) CDM (Clean Development Mechanism) JI (Joint Implementation) CSI (Cement Sustainability Initiative) Αέριες Εκπομπές Μετρήσεις Δειγματοληψίες Εργαστηριακές Αναλύσεις Εσωτερικός Αέρας Μετρήσεις Δειγματοληψίες Εργαστηριακές Αναλύσεις Ύδατα Υγρά Απόβλητα Μετρήσεις Δειγματοληψίες Εργαστηριακές Αναλύσεις Εδάφη Δειγματοληψίες Εργαστηριακές Αναλύσεις Θόρυβος - Δονήσεις Μετρήσεις Μελέτες Χαρακτηρισμός Υλικών Έκδοση MSDS (Material Safety Data Sheet)

17 ONE PARTNER,

18 GOVERNMENTS & INSTITUTIONS SERVICES Οι υπηρεσίες προς Κυβερνήσεις και Οργανισμούς (GIS) προσφέρουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών ελέγχου εμπορευόμενων αγαθών, που αξιολογούν τη συμμόρφωση με νομοθετικές απαιτήσεις και αυξάνουν τα έσοδα των κυβερνήσεων. Το GIS διευκολύνει το εμπόριο, υποστηρίζει την καλή διαχείριση και προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη. Μεταξύ των πελατών είναι κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, βιομηχανίες του ιδιωτικού τομέα και έμποροι. Τα τελευταία χρόνια το GIS έχει αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων υπηρεσιών που βασίζονται στις δεξιότητες του τμήματος αυτού, όπως η επαλήθευση τιμών και η ανεξάρτητη παρακολούθηση και επικύρωση πληροφοριών, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και συστήματα πληροφορικής. MANY SOLUTIONS 17

19 PROFESSIONAL

20 INDUSTRIAL SERVICES Οι βιομηχανικές υπηρεσίες είναι ένας παγκόσμιος φορέας παροχής τεχνικών επαληθεύσεων, επιθεωρήσεων, δοκιμών και αξιολογήσεων συμμόρφωσης σε όλες τις βιομηχανικές αγορές. Οι ομάδες των μηχανικών και των τεχνικών μας διασφαλίζουν ότι η ποιότητα και η απόδοση των προϊόντων και των εγκαταστάσεων είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες προδιαγραφές, είτε αυτές είναι κανονιστικές είτε εθελοντικές είτε ορισμένες από τον πελάτη. Μπορούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του εξοπλισμού, να διασφαλίσουμε ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες εργασίας και να ελαχιστοποιήσουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των βιομηχανικών δραστηριοτήτων. SERVICES 19 Διαπίστευση για Υποχρεωτικούς Ελέγχους σύμφωνα με Κοινοτικές Οδηγίες και την Ισχύουσα Εθνική Νομοθεσία για Ανελκυστήρες, Ανυψωτικά, Δοχεία υπό Πίεση και Μεταφερτό Εξοπλισμό Υπό Πίεση Ποσοτικοί και Ποιοτικοί Έλεγχοι Βιομηχανικών Προϊόντων και Αγαθών Έλεγχοι προ-φορτώσεως και Επιβλέψεις Φορτώσεως Παρακολούθηση εργαστηριακών δοκιμών με βάση τις απαιτήσεις των πελατών ή συγκεκριμένα πρότυπα Συμβατικές και Προηγμένες Μη Καταστροφικές Δοκιμές και Έλεγχοι Χορήγηση σήμανσης CE και πιστοποιήσεις με βάση διάφορα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των Ρωσικών (GOST R) και των Ιρανικών (ISIRI) Έλεγχοι σε Ενεργειακά Έργα, όπως Αιολικά Πάρκα, Εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Επιθεωρήσεις της κατάστασης πλοίων (Condition Surveys) Παρακολούθηση Σχεδιασμού, Υλοποίησης και Λειτουργίας Έργων

21 INTEGRATED

22 LIFE SCIENCE SERVICES Το τμήμα υπηρεσιών επιστημών υγείας (LSS) είναι κορυφαίο στο χώρο των υπηρεσιών για τη δημιουργία φαρμάκων. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες για τις κλινικές δοκιμές, Φάσης Ι έως ΙV, οι υπηρεσίες διαχείρισης βιοστατιστικών δεδομένων, οι υπηρεσίες νομοθετικών θεμάτων και οι υπηρεσίες εργαστηριών βιοανάλυσης. Επίσης προσφέρονται υπηρεσίες για τη δημιουργία και την έγκριση αγροχημικών, εντομοκτόνων, βιοκτόνων και χημικών. Το LSS διαθέτει τη δυνατότητα ολοκληρωμένων δοκιμών υψηλής ποιότητας στη μικροβιολογία, την αναλυτική χημεία, τη βιοσυμβατότητα, την ασφάλεια, την αποστείρωση, καθώς και δοκιμών χημικής σταθερότητας σε φαρμακευτικά προϊόντα, βιοτεχνολογία, ιατρικές συσκευές, αγροχημικά, καλλυντικά και άλλες εταιρείες επιστημών ζωής παγκοσμίως. SOLUTIONS 21

23 MAXIMIZE YOUR

24 MINERALS SERVICES Το τμήμα Υπηρεσιών Μεταλλευμάτων προσφέρει υπηρεσίες που εκτείνονται από τις επιθεωρήσεις ποσότητας και ποιότητας καθώς και τις δοκιμές σε μεγάλη γκάμα προϊόντων ως τον εξελιγμένο έλεγχο διεργασιών προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ανάκτηση μετάλλων σε μονάδες επεξεργασίας. Προσφέροντας μοναδική κάλυψη και παρουσία παγκοσμίως, η SGS είναι ο κορυφαίος φορέας παροχής καινοτόμων και τεχνολογικά εξελιγμένων υπηρεσιών. POTENTIAL Δομικά Υλικά Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys, καταμέτρηση Ποιοτικοί έλεγχοι δομικών υλικών και αδρανών Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Στερεά Καύσιμα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Μετρήσεις αποθεμάτων Λιπάσματα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Εγγύηση παράδοσης πλήρους ποσότητας φορτίου FOG και ολοκληρωμένη κάλυψη (FOG Full outturn guarantee και ναυτιλιακή ασφάλιση) Βιομηχανικά Μεταλλεύματα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Μη Σιδηρούχα Μεταλλεύματα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Σιδηρούχα Υλικά - Scrap Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Ποιοτικοί έλεγχοι φορτίων Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Μεταλλικά Προϊόντα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, καταμέτρηση Ποιοτικοί έλεγχοι φορτίων Δοκιμές και χημικές αναλύσεις 23

25 GET SGS

26 OIL, GAS & CHEMICALS SERVICES Το τμήμα υπηρεσιών Πετρελαίου, Αέριων Καυσίμων και Χημικών (OGC) είναι κορυφαίο παγκοσμίως στις ανεξάρτητες επιθεωρήσεις, στις δοκιμές, στις επαληθεύσεις και τις εξειδικευμένες τεχνικές υπηρεσίες σε βιομηχανίες προϊόντων πετρελαίου, αέριων καυσίμων και χημικών. Παράλληλα με τη σχετική με το εμπόριο δραστηριότητά του, το OGC προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών από την έρευνα και την παραγωγή ως την κατανάλωση, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται υπηρεσίες ανάμειξης και επεξεργασίας φορτίων με τη χρήση προσθέτων, διαχείριση δειγμάτων, στατική και δυναμική διακρίβωση, αντιμετώπιση επειγουσών περιπτώσεων, εργολαβική ανάληψη εργαστηριακής κάλυψης και υπηρεσίες logistics. Οι υπηρεσίες διαχείρισης συμβολαίων τις οποίες αναλαμβάνουν οι ομάδες εργασίας σε μονάδες και σε εγκαταστάσεις διακίνησης φορτίων βοηθούν τους πελάτες μας να βελτιστοποιήσουν τους πόρους τους. Στόχος του OGC είναι να βοηθήσει τους πελάτες να προσθέσουν αξία στα αγαθά και τις υπηρεσίες τους, να διατηρήσουν τη φήμη τους για προϊόντα υψηλής ποιότητας και να μειώσουν τους εμπορικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους που σχετίζονται με την παραγωγή, την εμπορία, τη διανομή και την αποθήκευση προϊόντων πετρελαίου, αέριων καυσίμων και χημικών. ON BOARD 25 Ποσοτικοί & Ποιοτικοί έλεγχοι πετρελαιοειδών & χημικών εμπορευμάτων Αντιπροσώπευση επί του τόπου φόρτωσης/εκφόρτωσης Συμβουλευτικές υπηρεσίες Μετρήσεις Δεξαμενών και επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων και σωληνώσεων Έλεγχοι καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Δειγματοληψία και Σφράγιση δειγμάτων Εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις σύμφωνα με τις νομοθετικές ή εμπορικές απαιτήσεις Αυτόματοι δειγματολήπτες Αυτόματες δειγματοληπτικές συσκευές από μια σειρά επιλεγμένων κατασκευαστών Σχεδιασμένοι για δειγματοληψία αργού πετρελαίου και προϊόντων. Τα συστήματα καλύπτουν τις απαιτήσεις των προτύπων ISO, IP και API Βελτιωτικά προϊόντων πετρελαίου. Διατηρούμε ένα ευρύ φάσμα βελτιωτικών επιλεγμένων για την ποιότητα και την απόδοσή τους Διαχείριση δειγμάτων Συλλογή & Συσκευασία δειγμάτων Αποστολή Δειγμάτων και Aποθήκευση Στατική & Δυναμική Oγκομέτρηση Oγκομέτρηση δεξαμενών στεριάς Oγκομέτρηση δεξαμενών πλοίων Σεμινάρια & Εκπαίδευση Σεμινάρια & Εκπαίδευση προσωπικού για προϊόντα πετρελαιοειδών & χημικών Απόγραφες Προϊόντων και εγκαταστάσεων Εξακρίβωση απωλειών σε δεξαμενές στεριάς με τη μέθοδο MTC

27 NOW IS

28 SYSTEMS & SERVICES CERTIFICATION Το τμήμα Πιστοποιήσεων Συστημάτων και Υπηρεσιών (SSC) έχει περισσότερους από πελάτες παγκοσμίως. Η έκδοση περισσότερων από πιστοποιητικών καθιστά την SGS τον πλέον δημοφιλή φορέα ελέγχου και πιστοποίησης. Το πιστοποιητικό που εκδίδεται από την SGS αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως σύμβολο συμμόρφωσης με τα καθιερωμένα πρότυπα και επιχειρηματικής υπεροχής. Όσοι αγοράζουν από επιχείρηση που έχει πιστοποιηθεί από την SGS πιστεύουν ότι οι συναλλαγές τους θα γίνουν σύμφωνα με τις πιο αυστηρές ποιοτικές, περιβαλλοντικές, ασφαλιστικές προδιαγραφές. Πέρα από την πιστοποίηση, μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε λύσεις που θα αυξήσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών της επιχείρησής σας. Επίσης μπορούμε να προσφέρουμε εκπαίδευση, είτε με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων είτε μέσω του διαδικτύου, ώστε να επιδιώξετε τη βελτίωση σε κάθε επίπεδο της οργάνωσής σας. Η προληπτική συνεργασία με την SGS θα σας προσφέρει μια επικεντρωμένη και δυναμική προσέγγιση στην αναβάθμιση της αξίας των προϊόντων σας, στη βελτίωση των επιδόσεών σας και στην απόκτηση πραγματικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. THE TIME 27 Πιστοποίηση Συστημάτων Ποιότητα ISO 9001 Περιβάλλον ISO Υγιεινή & Ασφάλεια στην Εργασία OHSAS Ασφάλεια Τροφίμων HACCP, BRC, ISO Κοινωνική Υπευθυνότητα SA 8000 Επιθεωρήσεις Δευτέρου Μέρους 2nd Party Audit Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Επιβεβαίωση Απολογισμού Κοινωνικής Ευθύνης

29

30 65 80

31 SGS GREECE SGS GREECE Η SGS Greece στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1933 σε επιθεωρήσεις ξηρών και υγρών φορτίων (αγροτικά, μεταλλεύματα, πετρελαιοειδή, καταναλωτικά και βιομηχανικά αγαθά), επαληθεύσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και από το 1987 στον τομέα πιστοποίησης εταιρειών κατά τα πρότυπα ISO. Ακόμα, η SGS διαθέτει διαπίστευση από το ΕΣΥΔ (Αριθμός Διαπίστευσης ΕΣΥΔ: Αριθμός κοινοποίησης στην ΕΕ: 1998) ως φορέας ελέγχου τύπου Α (ISO 17020). Η διαπίστευση αφορά ελέγχους και πιστοποιήσεις ανελκυστήρων, ανυψωτικών (περονοφόρων, γερανογεφυρών, αναβατορίων κ.λπ.), καθώς και εξοπλισμό υπό πίεση και μεταφερτό εξοπλισμό υπό πίεση. Διαθέτει δύο γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 30

32 Παρνασσού 2 & Λ. Κηφισίας Μαρούσι Τηλ: (+30) Fax: (+30) / / Εmail: URL:

33

34

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΣΜΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΣΜΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΣΜΑ Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί τον Επαγγελματικό Συλλογικό Φορέα των οργανωμένων εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008 Παραδοτέο Φάσης 1 Σελ. 1 από 53 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α. ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ...4 Α1. Γενικά...4 Α2. Οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

logistics για έναν καλύτερο κόσμο!

logistics για έναν καλύτερο κόσμο! logistics για έναν καλύτερο κόσμο! περιεχόμενα Ο εφοδιαστικός Τομέας γίνεται παγκόσμιος, ο κόσμος μικραίνει... η Ekol αναπτύσσεται! Δημιουργώντας ένα Παγκοσμίου Φήμης Εμπορικό Σήμα στην Ευρώπη Σταθμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Τσάµη Καρατάσου 11, 11742 Αθήνα Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977

Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Τσάµη Καρατάσου 11, 11742 Αθήνα Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977 Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Τσάµη Καρατάσου 11, 11742 Αθήνα Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΝΥΨΩΣΗΣ

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΓΕΡΑΝΟΓΈΦΥΡΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ ΓΕΡΑΝΟΓΕΦΥΡΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ ΓΕΡΑΝΟΓΕΦΥΡΕΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΆ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΒΑΡΈΟΥ ΤΎΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΩΝ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΝΥΨΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENFOOD 2010-1-ES1-LEO05-20948

ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENFOOD 2010-1-ES1-LEO05-20948 ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENFOOD 2010-1-ES1-LEO05-20948 Περιεχόμενα: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ... 4 2.1. Αρχές και Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

AUSTRIA ACADEMY Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2015

AUSTRIA ACADEMY Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2015 AUSTRIA ACADEMY Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2015 ΤΟ ΟΡΑΜΑ & ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ Το όραμα μας, αξιοποιώντας τα περισσότερα από 140 χρόνια εμπειρίας και τεχνικής πρωτοπορίας του TÜV AUSTRIA GROUP, είναι ν αποτελέσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 ΕΞΩΦΥΛΛΟ Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 1. Προφίλ 06 1.1 Παρουσίαση Εταιρίας 10 1.2 Σημαντικοί Σταθμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΧΑΛΚΟΡ 12

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να βρείτε τις περιγραφές των θέσεων εργασίας των κύριων επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας των ΑΠΕ. Η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας μπορεί να βρεθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Η εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας με βάση το πρότυπο EN ISO 9001:2000 στις Ελληνικές

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ Copyright Δημήτρης Φωλίνας Τηλ: +30 23510.20940 Φαξ: +30 23510.47860 Email: dfolinas@gmail.com Με επιφύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 05. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 07

Περί Απολογισμού 05. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 07 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού 05 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 07 1. Προφίλ Εταιρίας 09 1.1 Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 09 1.2 Η Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. 11 1.3 Όραμα, Αποστολή, Αξίες και Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

VODAFONE ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2009-2010

VODAFONE ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2009-2010 VODAFONE ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2009-2010 Περιεχόμενα Εισαγωγικό Σημείωμα 4 Περιβάλλον 5 Η Εταιρεία 6 Η ιστορία της περιβαλλοντικής διαχείρισης στη Vodafone 10 Η συνολική προσέγγιση της

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με τον Απολογισμό

Σχετικά με τον Απολογισμό Hμέρα 1 Hμέρα 1 Σελίδα 1 Σελίδα 2 Hμέρα 3 Hμέρα 6 Σελίδα 3 Σχετικά με τον Απολογισμό Ο ετήσιος Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του ΟΤΕ που κρατάτε, αποτελεί τη δεύτερη ετήσια επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ISO 9001:2000 ΚΑΙ ΕΛΟΤ 1416 (HACCP) ΣΤΟ ISO 22000:2005

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ISO 9001:2000 ΚΑΙ ΕΛΟΤ 1416 (HACCP) ΣΤΟ ISO 22000:2005 ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ISO 9001:2000 ΚΑΙ ΕΛΟΤ 1416 (HACCP) ΣΤΟ ISO 22000:2005 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τµήµα Λογιστικής Πτυχιακή εργασία του τµήµατος λογιστικής Εισηγητής: Γαβριλάκης Νεκτάριος ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Clarity and Opportunity Βασικό στοιχείο μας είναι ο ξεκάθαρος προσανατολισμός μας. Σε αυτό το ενημερωτικό έντυπο υπογραμμίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! 2 Γιάννης Κυρίτσης Chief Operating Officer Greece & Albania Στην ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι εταιρείες υποχρεούνται

Διαβάστε περισσότερα

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση 889 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 1. Προφίλ 2 4 5 6 1.1 Προφίλ της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. 1.2 Επιχειρηματική Στρατηγική 1.3 Σημαντικοί Σταθμοί Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ

Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας μπορεί να προσφέρουν μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει οι ίδιες να είναι διεθνώς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΓΑΛ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΓΑΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μ.Β.Α. ΕΧΕCUTIVE ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΓΑΛ Μεταπτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο για συμβούλους απασχόλησης και επαγγελματικού προσανατολισμού

Εγχειρίδιο για συμβούλους απασχόλησης και επαγγελματικού προσανατολισμού Save the EARTH: Counsellors and Advisors on Renewable Energy sources Απασχόληση στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) - Επισκόπηση και Παραδείγματα Περιγραφών Επαγγελμάτων - Εγχειρίδιο για συμβούλους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Quality Management Systems Training for SMEs Leonardo da Vinci Project ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 9001:2008, ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Διαβάστε περισσότερα

HORIZON 2020 εν συντομία

HORIZON 2020 εν συντομία HORIZON 2020 εν συντομία Το Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία Έρευνα και Καινοτομία Η Άμεση Ευρώπη είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας για την

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικός Απολογισμός. Φροντίζουμε για το μέλλον

Κοινωνικός Απολογισμός. Φροντίζουμε για το μέλλον Κοινωνικός Απολογισμός 2013 Φροντίζουμε για το μέλλον ΟΡΑΜΑ Να είμαστε ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της διύλισης πετρελαίου και εμπορίας των παραγόμενων προϊόντων του στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού 2 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 1. Προφίλ Εταιρίας 6 1.1 Συνοπτική Παρουσίαση Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 6 1.2 Συνοπτική Παρουσίαση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. 8 1.3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Επιχειρησιακών Πόρων ( E.R.P..) και Λογιστική των Aποθεμάτων" ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Επιχειρησιακών Πόρων ( E.R.P..) και Λογιστική των Aποθεμάτων ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ "Πληροφοριακά Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων ( E.R.P..) και Λογιστική των Aποθεμάτων" Επιμέλεια: Αφροδίτη Φουρτουλάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ISO 9001:2000 ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ISO 9001:2000 ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ISO 9001:2000 ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΚΡΑΝΙΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΡΑΝΙΤΗ ΚΑΝΕΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα