RESPONDING TO MARKET NEEDS ΣΕΛΙΔΑ 4 OUR MOST IMPORTANT ASSETS ΣΕΛΙΔΑ 5 WHAT MAKES SGS DIFFERENT? ΣΕΛΙΔΑ 6 AGRICULTURAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 8 & 9

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "RESPONDING TO MARKET NEEDS ΣΕΛΙΔΑ 4 OUR MOST IMPORTANT ASSETS ΣΕΛΙΔΑ 5 WHAT MAKES SGS DIFFERENT? ΣΕΛΙΔΑ 6 AGRICULTURAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 8 & 9"

Transcript

1

2 YOU ASK, WE SOLVE.

3

4 RESPONDING TO MARKET NEEDS ΣΕΛΙΔΑ 4 OUR MOST IMPORTANT ASSETS ΣΕΛΙΔΑ 5 WHAT MAKES SGS DIFFERENT? ΣΕΛΙΔΑ 6 WHY SGS? ΣΕΛΙΔΑ 7 AGRICULTURAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 8 & 9 AUTOMOTIVE SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 10 & 11 CONSUMER TESTING SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 12 & 13 ENVIRONMENTAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 14 & 15 GOVERNMENTS & INSTITUTIONS SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 16 & 17 INDUSTRIAL SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 18 & 19 LIFE SCIENCE SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 20 & 21 MINERALS SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 22 & 23 OIL, GAS & CHEMICALS SERVICES ΣΕΛΙΔΕΣ 24 & 25 3 SYSTEMS & SERVICES CERTIFICATION ΣΕΛΙΔΕΣ 26 & 27 SGS GLOBAL NETWORK ΣΕΛΙΔΑ 28 SGS GREECE ΣΕΛΙΔΑ 30 CONTACTS ΣΕΛΙΔΑ 31

5 4 RESPONDING TO MARKET NEEDS > > > > Οι δραστηριότητές μας οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης. ανάμεσα σε ανθρώπους, εταιρείες και κυβερνήσεις. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι συναλλαγές καθίστανται απλούστερες και πιο αποτελεσματικές, τα περιθώρια κέρδους διευρύνονται και η απόσταση δεν αποτελεί πλέον ζήτημα. Οι δραστηριότητές μας στοχεύουν στη συνεχή βελτίωση: την αύξηση της παραγωγικότητας, τη διευκόλυνση του εμπορίου και της διακίνησης αγαθών στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας. Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα εξακολουθούμε να δραστηριοποιούμαστε σε αυτό το επίπεδο, προχωράμε πέρα από το προφανές και δημιουργούμε τις καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες που χρειάζονται οι πελάτες μας. INSPECTION Επιθεωρούμε την ποσότητα και την ποιότητα των εμπορεύσιμων αγαθών. Οι υπηρεσίες μας ποικίλλουν από επιθεωρήσεις της παραγωγικής διαδικασίας σε εργοστάσια ως τυχαίες επιθεωρήσεις τελικών προϊόντων στην αποθήκη και από εργαστηριακούς ελέγχους ως τις επιτόπου επιθεωρήσεις κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση αγαθών. VERIFICATION Οι υπηρεσίες επαλήθευσης διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές και τους τοπικούς κανονισμούς. Συνδυάζοντας την παγκόσμια κάλυψη με τη γνώση των τοπικών αγορών, την ασυναγώνιστη εμπειρία μας και την εξειδίκευσή μας σχεδόν σε κάθε κλάδο, καλύπτουμε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα από την πρώτη ύλη ως την τελική κατανάλωση. TESTING Ελέγχουμε την ποιότητα και την απόδοση σε σχέση με διάφορα τεχνικά πρότυπα, προδιαγραφές ασφαλείας και εκείνα τα πρότυπα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Προκειμένου να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες, διαθέτουμε ένα διεθνές δίκτυο εργαστηρίων και τεχνικών εγκαταστάσεων τελευταίας τεχνολογίας. CERTIFICATION Η SGS πιστοποιεί ότι προϊόντα, συστήματα ή υπηρεσίες είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων που έχουν οριστεί από τα κράτη, τους διεθνείς οργανισμούς τυποποίησης ή τους πελάτες μας. Επίσης βοηθάμε στη δημιουργία ειδικών προτύπων και πιστοποιούμε τους πελάτες μας σε σχέση με αυτά.

6 OUR MOST IMPORTANT ASSETS 5 OUR PEOPLE Η ασύγκριτη κατάρτιση, η εμπειρία και αφοσίωση των ανθρώπων μας τους καθιστούν το σημαντικότερο πλεονέκτημά μας. Απασχολούμε επαγγελματίες που είναι ειδικοί στο χώρο τους και συνδυάζουμε τις ειδικές τους γνώσεις με τη βαθιά κατανόηση των αναγκών των πελατών μας. OUR EXPERTISE Επειδή ακριβώς δραστηριοποιούμαστε σε εξαιρετικά απαιτητικούς τομείς, η υψηλή εξειδίκευση αποτελεί μονόδρομο. Συνδυάζουμε τη συνεχή εκπαίδευση με την προσπάθεια να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι, ενώ, αντλώντας γνώση από την κορυφαία επιστημονική έρευνα, διασφαλίζουμε ότι είμαστε πραγματικά ειδικοί. OUR COMMITMENT Η αφοσίωσή μας αποδεικνύεται έμπρακτα από τις πρακτικές μας. Επενδύουμε στην εκπαίδευση των ανθρώπων μας ώστε να μπορούμε να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα και τις καλύτερες υπηρεσίες. Αυτή η πεποίθηση είναι το θεμέλιο στο οποίο η SGS έχτισε τη διεθνή φήμη της ως αξιόπιστου συνεργάτη.

7 WHAT MAKES SGS DIFFERENT? WORKING ACROSS INDUSTRIES Η SGS παρέχει υπηρεσίες σε μεγάλο εύρος κλάδων της οικονομίας, από τα αγροτικά προϊόντα έως τον κλάδο του αυτοκινήτου, από τα τρόφιμα έως τα δασικά προϊόντα. Οι ειδικοί που εργάζονται για μας, αν και εκπαιδευμένοι σε ξεχωριστούς τομείς, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, αγορές και κουλτούρες ώστε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πολυδιάστατη κάλυψη. THINKING GLOBALLY Η SGS είναι ένας διεθνής όμιλος με περισσότερα από γραφεία σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία μας βοηθά τους πελάτες να πάρουν αποφάσεις με διεθνή προσανατολισμό και να εφαρμόσουν διεθνή πρότυπα. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι διαθέτουμε εξαιρετικά καταρτισμένους υπαλλήλους οι οποίοι είναι διαθέσιμοι όπου και όταν χρειαστεί. 6 COVERING SUPPLY CHAINS Οι εφοδιαστικές αλυσίδες γίνονται όλο και πιο σύνθετες αλλά και πιο ολοκληρωμένες ενώ διαρκώς μεταλλάσσονται. Κατά συνέπεια οι πελάτες αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για τη διασφάλιση της ποιότητας, της αξίας και της προέλευσης των αγαθών. Οι υπηρεσίες της SGS είναι σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη διαφάνεια σε όλες τις φάσεις των συναλλαγών, από τις πρώτες ύλες ως το τελικό προϊόν. ACTING LOCALLY Είναι πεποίθησή μας ότι οι κατά τόπους πελάτες μας χρειάζονται τις κατάλληλες λύσεις σε τοπικό επίπεδο και γι αυτό ακριβώς διαθέτουμε τους καλύτερους ειδικούς και προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες. Οι συνεργάτες μας έχουν την ευελιξία να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε διεθνή δίκτυα και εργαλεία. USING THE RIGHT TECHNOLOGY Η τεχνολογία καθαυτή δεν είναι η λύση. Το ζήτημα είναι να διαθέτεις την κατάλληλη τεχνολογία. Γι αυτό το λόγο η SGS ανανεώνει διαρκώς τα συστήματα και τα εργαλεία της ώστε να είναι σε θέση να διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία τόσο στο πεδίο όσο και στα εργαστήρια και τα γραφεία της.

8 WHY SGS? DELIVERING A COMPETITIVE EDGE BY ENHANCING QUALITY Προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, οι επιχειρήσεις αναζητούν νέους, καλύτερους τρόπους να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους διατηρώντας ταυτόχρονα το κόστος σε χαμηλό επίπεδο. Στην SGS προσφέρουμε μια γκάμα ευέλικτων υπηρεσιών που επιτρέπουν στους πελάτες μας να μετρήσουν την απόδοσή τους και να βελτιώσουν τα συστήματα, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες τους. BY IMPROVING PRODUCTIVITY Οι κύριες υπηρεσίες μας διασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση των ελαττωματικών προϊόντων, συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου παραγωγής και βελτιστοποιούν το απόθεμα. Οι πελάτες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τις εσωτερικές διαδικασίες τους ή μας αναθέτουν συγκεκριμένες εργασίες ώστε να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους διασφαλίζοντας ότι οι επιθεωρήσεις, οι επαληθεύσεις, οι δοκιμές και οι πιστοποιήσεις είναι πιο οργανωμένες, τόσο τμηματικά όσο και αλληλένδετα. BY REDUCING RISK Στην SGS συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη διαχείριση κινδύνου. Γινόμαστε τα μάτια και τα αυτιά τους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Με την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών βοηθάμε στη βελτίωση της κερδοφορίας και καθιστούμε τις συναλλαγές ταχύτερες και απλούστερες. BY ENSURING COMPLIANCE Οι αυξημένες νομοθετικές απαιτήσεις είναι μια πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωπες όλες οι επιχειρήσεις και οι συμβατικές υποχρεώσεις που αυτές συνεπάγονται είναι συχνά περίπλοκες. Φέρνουμε τη διαφάνεια στις συναλλαγές και διευκολύνουμε τη συμμόρφωση με την αγορά, τον κλάδο, τη γεωγραφική περιοχή ή μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Με αυτό τον τρόπο, η συμμόρφωση μεταφράζεται ως εμπιστοσύνη της αγοράς μέσω της οποίας οι πελάτες μας απελευθερώνονται ώστε να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τις κύριες ανάγκες της επιχείρησής τους. 7

9 CULTIVATE YOUR

10 AGRICULTURAL SERVICES Το ξεκίνημα της SGS χρονολογείται στο 1878, όταν οι ιδρυτές της διαπίστωσαν την ανάγκη των εμπόρων να έχουν δικό τους αντιπρόσωπο παρόντα κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση των πλοίων στις αποβάθρες. Προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των συμβατικών όρων, η SGS οργάνωσε ένα μοναδικό δίκτυο ειδικών και εργαστηρίων στα μεγαλύτερα λιμάνια. Με την πάροδο του χρόνου, τα πιστοποιητικά της SGS για το βάρος, τον αριθμό των σάκων και την ποιότητα των προϊόντων απέκτησαν εγκυρότητα και αποτέλεσαν εγγύηση ποιότητας ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των συναλλασσόμενων και να προχωρήσει η πληρωμή από τον αγοραστή. Σήμερα οι Αγροτικές Υπηρεσίες, κορυφαίες στο είδος τους παγκοσμίως, βοηθούν τους πελάτες μας να μεταφέρουν χιλιάδες τόνους αγαθών μέσω της αλυσίδας προμηθειών αγροτικών προϊόντων και ελαχιστοποιούν τους κινδύνους που συνεπάγονται αυτές οι συναλλαγές. DIFFERENCE 9 Ποσοτικοί έλεγχοι αγροτικών εμπορευμάτων με ζύγιο, draft surveys, καταμέτρηση, μέτρηση δεξαμενών ξηράς. Εγγύηση παράδοσης πλήρους ποσότητας φορτίου FOG και ολοκληρωμένη κάλυψη (FOG Full outturn guarantee και ναυτιλιακή ασφάλιση) σε χύδην αγροτικά φορτία εισαγωγής ή εξαγωγής Έλεγχοι καταλληλότητας μέσων φόρτωσης (πλοία, φορτηγά ψυγεία, εμπορευματοκιβώτια) και επιβλέψεις φορτοεκφορτώσεων αγροτικών φορτίων Ποιοτικοί και εργαστηριακοί έλεγχοι πρώτων υλών (αγροτικών προϊόντων) σύμφωνα με τις νομοθετικές ή εμπορικές απαιτήσεις Επιθεωρήσεις προϊόντων όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, βαμβάκι, φυτικά έλαια που έχουν υποστεί βλάβες ή ζημιές κατά τη μεταφορά, αποθήκευση ή συντήρηση Δειγματοληψίες και εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις (ΓΤΟ, μυκοτοξινών, βαρέων μετάλλων κ.λπ.) Προγράμματα παρακολούθησης τροφικής αλυσίδας προμηθειών/ πρόγραμμα διατήρησης ταυτότητας και ιχνηλασιμότητας Πρόγραμμα παρακολούθησης εφοδιαστικής αλυσίδας για τον έλεγχο Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) Εργαστηριακές αναλύσεις υποστήριξης αγροτικού τομέα (αναλύσεις εδαφών, φυλλοδιαγνωστική, υπολείμματα φυτοφαρμάκων κ.λπ.) Επιθεωρήσεις φορτοεκφορτώσεων και ποιότητας πρώτων υλών βιομηχανίας βιοκαυσίμων (φυτικά έλαια, βιομάζες κ.λπ.)

11

12 AUTOMOTIVE SERVICES Οι υπηρεσίες κλάδου αυτοκινήτου εστιάζουν σε λύσεις σχετικά με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία μηχανισμών επιθεώρησης οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται σε κρατικές αρχές, κατασκευαστές, εμπόρους, οικονομικούς οργανισμούς και ασφαλιστικές εταιρείες και στις πέντε ηπείρους. YOUR COMPETENT BUSINESS PARTNER 11 Επιθεωρήσεις νέων αυτοκινήτων Διαχείριση Δεδομένων από Επιθεωρήσεις Αυτοκινήτων Επιθεωρήσεις κατά τη λήξη των συμβολαίων χρηματοδοτικής μίσθωσης (off lease inspections)

13 GIVE YOUR BUSINESS

14 CONSUMER TESTING SERVICES Οι προσδοκίες για την ποιότητα και οι προδιαγραφές ασφαλείας τις οποίες οι πελάτες μας πρέπει να ικανοποιούν γίνονται ολοένα και πιο σύνθετες καθημερινά. Προκειμένου να βοηθηθούν για την κάλυψη αυτών των αναγκών, το τμήμα Καταναλωτικών Δοκιμών (CTS) προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κατασκευαστές, εισαγωγείς, εξαγωγείς και εμπόρους λιανικής καταναλωτικών αγαθών στις οποίες περιλαμβάνονται εργαστηριακές δοκιμές, επιθεωρήσεις προϊόντων και συμβουλευτικές υπηρεσίες, αξιολόγηση διεργασιών και τεχνική βοήθεια. Το CTS βοηθά τους πελάτες να μειώσουν τον κίνδυνο, να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και διασφαλίσουν τη συμμόρφωσή τους με τις συμβατικές ή τις προβλεπόμενες από το νόμο απαιτήσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Οι υπηρεσίες μας σε διεθνή κλίμακα προσφέρονται για καταναλωτικά αγαθά όπως υφάσματα, παιχνίδια, υποδήματα, εξοπλισμός υπολογιστών, οικιακός εξοπλισμός, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα και τρόφιμα. Για τα τρόφιμα, το CTS καλύπτει όλη την αλυσίδα τροφικής παραγωγής από την αρχική παραγωγή έως την τελική επεξεργασία των τροφών, τη μεταφορά, τα δίκτυα διανομής έως τον τελικό καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων και υπηρεσιών για ξενοδοχεία και εστιατόρια. A COMPETITIVE EDGE 13 Επιθεωρήσεις καταναλωτικών προϊόντων σε όλες τις φάσεις παραγωγής τους (επιθεώρηση πρώτων υλών, αρχικής παραγωγής, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, τελικού προϊόντος) στις εγκαταστάσεις του προμηθευτή εγκατεστημένου σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου Εργαστηριακός έλεγχος ποιότητας καταναλωτικών προϊόντων σύμφωνα με τις προδιαγραφές εμπορίας του και τις απαιτήσεις της χώρας κυκλοφορίας του Αξιολόγηση εργοστασίου κατασκευής ή προμηθευτή σύμφωνα με τα πρότυπα ή τις απαιτήσεις των αγοραστών του Δειγματοληψίες προϊόντων τροφίμων και ποτών και εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις (αντιβιοτικά, βιταμίνες, βαρέα μέταλλα, τοξίνες κ.ά.) Πλήρη πακέτα αναλύσεων εμφιαλωμένων νερών και πιστοποίηση ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ Έλεγχοι προϊόντων στο ράφι, έλεγχοι πλαστών προϊόντων, μυστικοί έλεγχοι προϊόντων ανταγωνισμού στα σημεία λιανικής πώλησης, προστασία εμπορικού ονόματος (Brand name protection) Τεχνική υποστήριξη ανάπτυξης ορθής επισήμανσης προϊόντων ιδιωτικής ή νέας ετικέτας Συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τη συμμόρφωση με Κανονισμούς, πρότυπα και προδιαγραφές ποιότητας συγκεκριμένων προϊόντων και αγορών Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Υγιεινής και Ασφάλειας σε προσωπικό επιχειρήσεων τροφίμων Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστηριακή υποστήριξη εφαρμογής νέων οδηγιών της ΕΕ για την ασφάλεια στα καταναλωτικά προϊόντα όπως RoHS, REACH κ.ά

15 ONE STEP

16 ENVIRONMENTAL SERVICES Καθημερινά το παγκόσμιο οικοσύστημα επηρεάζεται από τις φυσικές και τις ανθρώπινες δραστηριότητες που ρυπαίνουν το έδαφος, το νερό και τον αέρα. Η μόλυνση επηρεάζει τους ανθρώπους παντού και αποτελεί άμεση απειλή της δημόσιας υγείας σε παγκόσμια κλίμακα αν δεν ελεγχθεί ή αποτραπεί. Έχοντας αυτό κατά νου, η αειφόρος ανάπτυξη είναι σημαντική για όλους μας. Προκειμένου να συνδράμει τις κυβερνήσεις και τις βιομηχανίες να συμπεριλάβουν την περιβαλλοντική διαχείριση στις λειτουργίες τους, το τμήμα Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αναλυτικών υπηρεσιών ενώ είναι σε θέση να βοηθήσει τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. AHEAD 15 Στερεά Απόβλητα - Ανακύκλωση Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο Ποιοτικοί έλεγχοι φορτίων Διοξίνες Εργαστηριακές αναλύσεις Επιθεωρήσεις - Επαληθεύσεις EU ETS (EU Emissions Trading Scheme) CDM (Clean Development Mechanism) JI (Joint Implementation) CSI (Cement Sustainability Initiative) Αέριες Εκπομπές Μετρήσεις Δειγματοληψίες Εργαστηριακές Αναλύσεις Εσωτερικός Αέρας Μετρήσεις Δειγματοληψίες Εργαστηριακές Αναλύσεις Ύδατα Υγρά Απόβλητα Μετρήσεις Δειγματοληψίες Εργαστηριακές Αναλύσεις Εδάφη Δειγματοληψίες Εργαστηριακές Αναλύσεις Θόρυβος - Δονήσεις Μετρήσεις Μελέτες Χαρακτηρισμός Υλικών Έκδοση MSDS (Material Safety Data Sheet)

17 ONE PARTNER,

18 GOVERNMENTS & INSTITUTIONS SERVICES Οι υπηρεσίες προς Κυβερνήσεις και Οργανισμούς (GIS) προσφέρουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών ελέγχου εμπορευόμενων αγαθών, που αξιολογούν τη συμμόρφωση με νομοθετικές απαιτήσεις και αυξάνουν τα έσοδα των κυβερνήσεων. Το GIS διευκολύνει το εμπόριο, υποστηρίζει την καλή διαχείριση και προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη. Μεταξύ των πελατών είναι κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, βιομηχανίες του ιδιωτικού τομέα και έμποροι. Τα τελευταία χρόνια το GIS έχει αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων υπηρεσιών που βασίζονται στις δεξιότητες του τμήματος αυτού, όπως η επαλήθευση τιμών και η ανεξάρτητη παρακολούθηση και επικύρωση πληροφοριών, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και συστήματα πληροφορικής. MANY SOLUTIONS 17

19 PROFESSIONAL

20 INDUSTRIAL SERVICES Οι βιομηχανικές υπηρεσίες είναι ένας παγκόσμιος φορέας παροχής τεχνικών επαληθεύσεων, επιθεωρήσεων, δοκιμών και αξιολογήσεων συμμόρφωσης σε όλες τις βιομηχανικές αγορές. Οι ομάδες των μηχανικών και των τεχνικών μας διασφαλίζουν ότι η ποιότητα και η απόδοση των προϊόντων και των εγκαταστάσεων είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες προδιαγραφές, είτε αυτές είναι κανονιστικές είτε εθελοντικές είτε ορισμένες από τον πελάτη. Μπορούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του εξοπλισμού, να διασφαλίσουμε ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες εργασίας και να ελαχιστοποιήσουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των βιομηχανικών δραστηριοτήτων. SERVICES 19 Διαπίστευση για Υποχρεωτικούς Ελέγχους σύμφωνα με Κοινοτικές Οδηγίες και την Ισχύουσα Εθνική Νομοθεσία για Ανελκυστήρες, Ανυψωτικά, Δοχεία υπό Πίεση και Μεταφερτό Εξοπλισμό Υπό Πίεση Ποσοτικοί και Ποιοτικοί Έλεγχοι Βιομηχανικών Προϊόντων και Αγαθών Έλεγχοι προ-φορτώσεως και Επιβλέψεις Φορτώσεως Παρακολούθηση εργαστηριακών δοκιμών με βάση τις απαιτήσεις των πελατών ή συγκεκριμένα πρότυπα Συμβατικές και Προηγμένες Μη Καταστροφικές Δοκιμές και Έλεγχοι Χορήγηση σήμανσης CE και πιστοποιήσεις με βάση διάφορα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των Ρωσικών (GOST R) και των Ιρανικών (ISIRI) Έλεγχοι σε Ενεργειακά Έργα, όπως Αιολικά Πάρκα, Εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Επιθεωρήσεις της κατάστασης πλοίων (Condition Surveys) Παρακολούθηση Σχεδιασμού, Υλοποίησης και Λειτουργίας Έργων

21 INTEGRATED

22 LIFE SCIENCE SERVICES Το τμήμα υπηρεσιών επιστημών υγείας (LSS) είναι κορυφαίο στο χώρο των υπηρεσιών για τη δημιουργία φαρμάκων. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες για τις κλινικές δοκιμές, Φάσης Ι έως ΙV, οι υπηρεσίες διαχείρισης βιοστατιστικών δεδομένων, οι υπηρεσίες νομοθετικών θεμάτων και οι υπηρεσίες εργαστηριών βιοανάλυσης. Επίσης προσφέρονται υπηρεσίες για τη δημιουργία και την έγκριση αγροχημικών, εντομοκτόνων, βιοκτόνων και χημικών. Το LSS διαθέτει τη δυνατότητα ολοκληρωμένων δοκιμών υψηλής ποιότητας στη μικροβιολογία, την αναλυτική χημεία, τη βιοσυμβατότητα, την ασφάλεια, την αποστείρωση, καθώς και δοκιμών χημικής σταθερότητας σε φαρμακευτικά προϊόντα, βιοτεχνολογία, ιατρικές συσκευές, αγροχημικά, καλλυντικά και άλλες εταιρείες επιστημών ζωής παγκοσμίως. SOLUTIONS 21

23 MAXIMIZE YOUR

24 MINERALS SERVICES Το τμήμα Υπηρεσιών Μεταλλευμάτων προσφέρει υπηρεσίες που εκτείνονται από τις επιθεωρήσεις ποσότητας και ποιότητας καθώς και τις δοκιμές σε μεγάλη γκάμα προϊόντων ως τον εξελιγμένο έλεγχο διεργασιών προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ανάκτηση μετάλλων σε μονάδες επεξεργασίας. Προσφέροντας μοναδική κάλυψη και παρουσία παγκοσμίως, η SGS είναι ο κορυφαίος φορέας παροχής καινοτόμων και τεχνολογικά εξελιγμένων υπηρεσιών. POTENTIAL Δομικά Υλικά Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys, καταμέτρηση Ποιοτικοί έλεγχοι δομικών υλικών και αδρανών Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Στερεά Καύσιμα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Μετρήσεις αποθεμάτων Λιπάσματα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Εγγύηση παράδοσης πλήρους ποσότητας φορτίου FOG και ολοκληρωμένη κάλυψη (FOG Full outturn guarantee και ναυτιλιακή ασφάλιση) Βιομηχανικά Μεταλλεύματα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Μη Σιδηρούχα Μεταλλεύματα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Σιδηρούχα Υλικά - Scrap Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, draft surveys Ποιοτικοί έλεγχοι φορτίων Δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις Έλεγχοι κατάστασης και καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Συστήματα δειγματοληψίας Μεταλλικά Προϊόντα Ποσοτικοί έλεγχοι με ζύγιο, καταμέτρηση Ποιοτικοί έλεγχοι φορτίων Δοκιμές και χημικές αναλύσεις 23

25 GET SGS

26 OIL, GAS & CHEMICALS SERVICES Το τμήμα υπηρεσιών Πετρελαίου, Αέριων Καυσίμων και Χημικών (OGC) είναι κορυφαίο παγκοσμίως στις ανεξάρτητες επιθεωρήσεις, στις δοκιμές, στις επαληθεύσεις και τις εξειδικευμένες τεχνικές υπηρεσίες σε βιομηχανίες προϊόντων πετρελαίου, αέριων καυσίμων και χημικών. Παράλληλα με τη σχετική με το εμπόριο δραστηριότητά του, το OGC προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών από την έρευνα και την παραγωγή ως την κατανάλωση, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται υπηρεσίες ανάμειξης και επεξεργασίας φορτίων με τη χρήση προσθέτων, διαχείριση δειγμάτων, στατική και δυναμική διακρίβωση, αντιμετώπιση επειγουσών περιπτώσεων, εργολαβική ανάληψη εργαστηριακής κάλυψης και υπηρεσίες logistics. Οι υπηρεσίες διαχείρισης συμβολαίων τις οποίες αναλαμβάνουν οι ομάδες εργασίας σε μονάδες και σε εγκαταστάσεις διακίνησης φορτίων βοηθούν τους πελάτες μας να βελτιστοποιήσουν τους πόρους τους. Στόχος του OGC είναι να βοηθήσει τους πελάτες να προσθέσουν αξία στα αγαθά και τις υπηρεσίες τους, να διατηρήσουν τη φήμη τους για προϊόντα υψηλής ποιότητας και να μειώσουν τους εμπορικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους που σχετίζονται με την παραγωγή, την εμπορία, τη διανομή και την αποθήκευση προϊόντων πετρελαίου, αέριων καυσίμων και χημικών. ON BOARD 25 Ποσοτικοί & Ποιοτικοί έλεγχοι πετρελαιοειδών & χημικών εμπορευμάτων Αντιπροσώπευση επί του τόπου φόρτωσης/εκφόρτωσης Συμβουλευτικές υπηρεσίες Μετρήσεις Δεξαμενών και επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων και σωληνώσεων Έλεγχοι καταλληλότητας μέσων φόρτωσης Δειγματοληψία και Σφράγιση δειγμάτων Εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις σύμφωνα με τις νομοθετικές ή εμπορικές απαιτήσεις Αυτόματοι δειγματολήπτες Αυτόματες δειγματοληπτικές συσκευές από μια σειρά επιλεγμένων κατασκευαστών Σχεδιασμένοι για δειγματοληψία αργού πετρελαίου και προϊόντων. Τα συστήματα καλύπτουν τις απαιτήσεις των προτύπων ISO, IP και API Βελτιωτικά προϊόντων πετρελαίου. Διατηρούμε ένα ευρύ φάσμα βελτιωτικών επιλεγμένων για την ποιότητα και την απόδοσή τους Διαχείριση δειγμάτων Συλλογή & Συσκευασία δειγμάτων Αποστολή Δειγμάτων και Aποθήκευση Στατική & Δυναμική Oγκομέτρηση Oγκομέτρηση δεξαμενών στεριάς Oγκομέτρηση δεξαμενών πλοίων Σεμινάρια & Εκπαίδευση Σεμινάρια & Εκπαίδευση προσωπικού για προϊόντα πετρελαιοειδών & χημικών Απόγραφες Προϊόντων και εγκαταστάσεων Εξακρίβωση απωλειών σε δεξαμενές στεριάς με τη μέθοδο MTC

27 NOW IS

28 SYSTEMS & SERVICES CERTIFICATION Το τμήμα Πιστοποιήσεων Συστημάτων και Υπηρεσιών (SSC) έχει περισσότερους από πελάτες παγκοσμίως. Η έκδοση περισσότερων από πιστοποιητικών καθιστά την SGS τον πλέον δημοφιλή φορέα ελέγχου και πιστοποίησης. Το πιστοποιητικό που εκδίδεται από την SGS αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως σύμβολο συμμόρφωσης με τα καθιερωμένα πρότυπα και επιχειρηματικής υπεροχής. Όσοι αγοράζουν από επιχείρηση που έχει πιστοποιηθεί από την SGS πιστεύουν ότι οι συναλλαγές τους θα γίνουν σύμφωνα με τις πιο αυστηρές ποιοτικές, περιβαλλοντικές, ασφαλιστικές προδιαγραφές. Πέρα από την πιστοποίηση, μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε λύσεις που θα αυξήσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών της επιχείρησής σας. Επίσης μπορούμε να προσφέρουμε εκπαίδευση, είτε με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων είτε μέσω του διαδικτύου, ώστε να επιδιώξετε τη βελτίωση σε κάθε επίπεδο της οργάνωσής σας. Η προληπτική συνεργασία με την SGS θα σας προσφέρει μια επικεντρωμένη και δυναμική προσέγγιση στην αναβάθμιση της αξίας των προϊόντων σας, στη βελτίωση των επιδόσεών σας και στην απόκτηση πραγματικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. THE TIME 27 Πιστοποίηση Συστημάτων Ποιότητα ISO 9001 Περιβάλλον ISO Υγιεινή & Ασφάλεια στην Εργασία OHSAS Ασφάλεια Τροφίμων HACCP, BRC, ISO Κοινωνική Υπευθυνότητα SA 8000 Επιθεωρήσεις Δευτέρου Μέρους 2nd Party Audit Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Επιβεβαίωση Απολογισμού Κοινωνικής Ευθύνης

29

30 65 80

31 SGS GREECE SGS GREECE Η SGS Greece στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1933 σε επιθεωρήσεις ξηρών και υγρών φορτίων (αγροτικά, μεταλλεύματα, πετρελαιοειδή, καταναλωτικά και βιομηχανικά αγαθά), επαληθεύσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και από το 1987 στον τομέα πιστοποίησης εταιρειών κατά τα πρότυπα ISO. Ακόμα, η SGS διαθέτει διαπίστευση από το ΕΣΥΔ (Αριθμός Διαπίστευσης ΕΣΥΔ: Αριθμός κοινοποίησης στην ΕΕ: 1998) ως φορέας ελέγχου τύπου Α (ISO 17020). Η διαπίστευση αφορά ελέγχους και πιστοποιήσεις ανελκυστήρων, ανυψωτικών (περονοφόρων, γερανογεφυρών, αναβατορίων κ.λπ.), καθώς και εξοπλισμό υπό πίεση και μεταφερτό εξοπλισμό υπό πίεση. Διαθέτει δύο γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 30

32 Παρνασσού 2 & Λ. Κηφισίας Μαρούσι Τηλ: (+30) Fax: (+30) / / Εmail: URL:

33

34

Η SGS ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΩΝ, ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ

Η SGS ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΩΝ, ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ YOU ASK, WE SOLVE. Η SGS ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΩΝ, ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. (ISO 9001 ISO 22000 ISO 14001 ISO 27001 ISO 50001 OHSAS 18001) Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα και Επιχειρηματικότητα Τρίτη, 19 Μάϊου 2014

Πρότυπα και Επιχειρηματικότητα Τρίτη, 19 Μάϊου 2014 Πρότυπα και Επιχειρηματικότητα Τρίτη, 19 Μάϊου 2014 Αγγελική Λοϊζου Λειτουργός Τυποποίησης Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) Αυτόνομος Οργανισμός Λειτουργεί με βάση το Ιδιωτικό Δίκαιο Πλήρως αναγνωρισμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Μηχανική όραση Cognex... για μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή. Τρόφιμα & Ποτά

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Μηχανική όραση Cognex... για μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή. Τρόφιμα & Ποτά ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Μηχανική όραση Cognex... για μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή. Τρόφιμα & Ποτά Ένα ευρύ φάσμα λύσεων Οι αισθητήρες μηχανικής όρασης της Cognex παρέχουν στη βιομηχανία τροφίμων & ποτών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ. µε τη χρήση ενός παγκοσµίως αναγνωρίσιµου σήµατος Ποιότητας, για πραγµατική Προστιθέµενη Αξία

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ. µε τη χρήση ενός παγκοσµίως αναγνωρίσιµου σήµατος Ποιότητας, για πραγµατική Προστιθέµενη Αξία ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ µε τη χρήση ενός παγκοσµίως αναγνωρίσιµου σήµατος Ποιότητας, για πραγµατική Προστιθέµενη Αξία Η TUV HELLAS παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στον αγροδιατροφικό

Διαβάστε περισσότερα

Τα ελληνικά γαλακτοκοµικά προϊόντα

Τα ελληνικά γαλακτοκοµικά προϊόντα Τα ελληνικά γαλακτοκοµικά προϊόντα µοχλός ανάπτυξης της οικονοµίας Θεµατική ενότητα Γαλακτοκοµικά προϊόντα και ο σύγχρονος καταναλωτής Εισήγηση Συστήµατα ποιότητας στη παραγωγή γαλακτοκοµικών προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠ. Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠ. Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠ Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ Π. Ταούκης, Αν. Καθ. ΕΜΠ Κ. Τζιά, Καθ. ΕΜΠ, Β. Ωραιοπούλου, Καθ. ΕΜΠ Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Weighing & Automation

Weighing & Automation Απόλυτος Έλεγχος Μέγιστη Ακρίβεια Weighing & Automation Η παροχή ολοκληρωμένων συστημάτων Ζύγισης & Αυτοματισμού υψηλής ποιότητας, στην αιχμή της τεχνολογίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αξιόπιστος και υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Σύστηµα ιαπίστευσης Α.Ε.

Εθνικό Σύστηµα ιαπίστευσης Α.Ε. ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΚΑΤΑ ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025 ΕΣΥ ΚΟ- ΕΙΓΜ /01/02/10-5-2006 1/7 ΕΣΥ ΚΟ- ΕΙΓΜ Έκδοση: 01 Αναθεώρηση: 02 Ηµεροµηνία Έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή και μεταφορά ιατρικών αποβλήτων Ενεργειακές μελέτες Ενεργειακά πιστοποιητικά Περιβαλλοντικές μελέτες Μελέτες διαχείρισης αποβλήτων

Συλλογή και μεταφορά ιατρικών αποβλήτων Ενεργειακές μελέτες Ενεργειακά πιστοποιητικά Περιβαλλοντικές μελέτες Μελέτες διαχείρισης αποβλήτων WASTEMED ΕΠΕ Συλλογή και μεταφορά ιατρικών αποβλήτων Ενεργειακές μελέτες Ενεργειακά πιστοποιητικά Περιβαλλοντικές μελέτες Μελέτες διαχείρισης αποβλήτων Εταιρική Παρουσίαση H WASTEMED Ε.Π.Ε. δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας

Κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας Κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (GPP/ΠΔΣ) αποτελούν προαιρετικό μέσο. Το παρόν έγγραφο παρέχει τα κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ, τα οποία έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 6o Διακλαδικό Σχολείο Διαλειτουργικότητας, Στοχοθεσίας και Ποιότητας

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 6o Διακλαδικό Σχολείο Διαλειτουργικότητας, Στοχοθεσίας και Ποιότητας ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 6o Διακλαδικό Σχολείο Διαλειτουργικότητας, Στοχοθεσίας και Ποιότητας Αθήνα Νοέμβριος 2014 Βασικές υποδομές (πυλώνες) της ποιότητας (Τυποποίηση Αξιολόγηση Συμμόρφωσης Μετρολογία)

Διαβάστε περισσότερα

TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης

TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης Making Our World Safer TÜV HELLAS (TÜV NORD) Η TÜV HELLASείναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αθήνα, 24-07 - 2009 Αρ. Πρωτ.: ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΧΝΗΘΕΤΕΣ

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΧΝΗΘΕΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΧΝΗΘΕΤΕΣ Οι απαντήσεις σε όλα τα πεδία οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη και να είναι σύμφωνες με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς. Για κάθε πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

Η παραγωγή, η επεξεργασία και η εμπορία του Κρητικού κρέατος. Προβλήματα, προοπτικές.

Η παραγωγή, η επεξεργασία και η εμπορία του Κρητικού κρέατος. Προβλήματα, προοπτικές. Η παραγωγή, η επεξεργασία και η εμπορία του Κρητικού κρέατος. Ε. Σουρανάκης 1, Α. Στεφανάκης 2. Προβλήματα, προοπτικές. 1 Κτηνίατρος, Ιδιώτης, Πρόεδρος ΔΣ ΒΙΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Ε. 2 Δρ, Κτηνίατρος,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο ΗΓΙΕΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο ΗΓΙΕΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο ΗΓΙΕΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ Οι παραγωγοί ή οι έµποροι τροφίµων διαχειρίζονται µεγάλες ποσότητες. Όπως και µε κάθε προϊόν, για να γίνει εξισορρόπηση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΟΝ ΡΙΚΟ & ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ Quality HELLENIC LABORATORIES & SERVICES OF CHEMISTRY & QUALITY MANAGEMENT Αµαρυσίας Αρτέµιδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με σκοπό την επίτευξη των στρατηγικών

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια & Έλεγχος Τροφίμων: Οι Νέοι Κανονισμοί. Ευάγγελος Σ. Λάζος Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ Καθηγητής

Ασφάλεια & Έλεγχος Τροφίμων: Οι Νέοι Κανονισμοί. Ευάγγελος Σ. Λάζος Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ Καθηγητής Ασφάλεια & Έλεγχος Τροφίμων: Οι Νέοι Κανονισμοί Ευάγγελος Σ. Λάζος Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ Καθηγητής Οι Νέοι Κανονισμοί 178/2003 από 01/01/2005 Ιχνηλασιμότητα 852/2004 από 01/01/2006 αντικαθιστά την 93/43/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ARCHIVING@CONNECT ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ PAPERLESS@CONNECT CASE STUDY PHARMATHEN SA

ΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ARCHIVING@CONNECT ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ PAPERLESS@CONNECT CASE STUDY PHARMATHEN SA ΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ARCHIVING@CONNECT ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ PAPERLESS@CONNECT CASE STUDY PHARMATHEN SA ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PHARMATHEN ΑΒΕΕ... 3 2. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρόν και μέλλον της λιανικής πώλησης αγροεφοδίων

Παρόν και μέλλον της λιανικής πώλησης αγροεφοδίων Διάθεση στην Αγορά & Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων Παρόν και μέλλον της λιανικής πώλησης αγροεφοδίων Εισήγηση: Ευθύμιος Ιακωβάκης Γεωπόνος Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Γ. 1 Επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Είναι μια καταγραφή/υπολογισμός των ποσοτήτων

Είναι μια καταγραφή/υπολογισμός των ποσοτήτων Απογραφές Εκπομπών: α) Γενικά, β) Ειδικά για τις ανάγκες απογραφής CO 2 σε αστική περιοχή Θεόδωρος Ζαχαριάδης Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου τηλ. 25 002304,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Στόχος Βασικές έννοιες για την ποιότητα και τα συστήματα ποιότητας Έννοια της ποιότητας και των συστημάτων ποιότητας Τεκμηρίωση ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΙΝΙΟΣ Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος

ΠΛΙΝΙΟΣ Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ Η ΠΛΙΝΙΟΣ Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος, Εταιρεία Έντασης Γνώσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εμπορικής αξιοποίησης των παραγόμενων

Διαβάστε περισσότερα

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics)

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) www.logistics.teithe.gr Επίκουρος Καθηγητής dfolinas@gmail.com Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση και διάθεση συσκευασιών ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Συλλογή και μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων

Διαχείριση και διάθεση συσκευασιών ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Συλλογή και μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Αρ. μελέτης: 20/205 Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Εντός του περιφραγμένου ΧΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων (στη γεωργία) Φίλιππος Ι. Καρυπίδης, Καθηγητής Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων Κατ. Αγροτικής Οικονομίας

Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων (στη γεωργία) Φίλιππος Ι. Καρυπίδης, Καθηγητής Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων Κατ. Αγροτικής Οικονομίας Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων (στη γεωργία) Διδάσκων: Φίλιππος Ι. Καρυπίδης, Καθηγητής Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων Κατ. Αγροτικής Οικονομίας Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων -Φ. Καρυπίδης 1 Εφοδιαστική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ποιότητα Βασικός παράγοντας ανταγωνιστικότητας στην βιοµηχανία επίπλου ρ. Ιωάννης Μπαρµπούτης,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε.

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. ΑΑΑ Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση A global sustainability framework and initiative of the United Nations Environment Programme Finance Initiative Ένα παγκόσμιο πλαίσιο και μια πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΟΚΤΟΝΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ & ΑΛΛΑ Quality HELLENIC LABORATORIES & SERVICES OF CHEMISTRY & QUALITY MANAGEMENT Αµαρυσίας Αρτέµιδος

Διαβάστε περισσότερα

shaping the world of life sciences life sciences good to know you

shaping the world of life sciences life sciences good to know you shaping the world of life sciences good to know you life sciences Best Workplaces 2013 Greece profile H Randstad είναι ένας από τους μεγαλύτερως παρόχους στελέχωσης και υπηρεσίων Ανθρώπινου Δυναμικού παγκοσμίως

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Προϊόντα... 4 Υπηρεσίες...

Διαβάστε περισσότερα

«Διαχείριση Ποιότητας»

«Διαχείριση Ποιότητας» ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΕΕ-ΤΠΔΠ Ενημερωτική Εκδήλωση «Διαχείριση Ποιότητας» Αθήνα, 4 Απριλίου 2012 Τεχνικό

Διαβάστε περισσότερα

Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης

Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Χημικών Μηχανικών Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης Καθηγήτρια Μαρία Λοϊζίδου Αθήνα, 3/4/2014 Βιομηχανική Συμβίωση Ως Βιομηχανική Συμβίωση (Industrial

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνιος Μαζάρης, Λέκτορας Τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ

Αντώνιος Μαζάρης, Λέκτορας Τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Αντώνιος Μαζάρης, Λέκτορας Τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ Στέλλα Χρυσαλίδου, Βιολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Cloud ERP. Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας

Cloud ERP. Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας Cloud ERP Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας για µια ανοικτή επιχείρηση... Με τις προκλήσεις της αγοράς να αυξάνονται διαρκώς, κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριοποίησης,

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του προτύπου. Άµεση αναφορά στην ικανοποίηση των αιτηµάτων για ασφάλεια τροφίµων όχι µόνο διαφόρων κρατικών φορέων αλλά και των καταναλωτών

Σκοπός του προτύπου. Άµεση αναφορά στην ικανοποίηση των αιτηµάτων για ασφάλεια τροφίµων όχι µόνο διαφόρων κρατικών φορέων αλλά και των καταναλωτών ISO 22000 1 Σκοπός του προτύπου Άµεση αναφορά στην ικανοποίηση των αιτηµάτων για ασφάλεια τροφίµων όχι µόνο διαφόρων κρατικών φορέων αλλά και των καταναλωτών Αιτήµατα καταναλωτή (i) Ο φορέας παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ 1. Τυποποίηση και Συσκευασία Η τυποποίηση, σε συνδυασμό με την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Νέα πρότυπα & Αειφορία

Νέα πρότυπα & Αειφορία Χαράλαμπος Αγγελούδης Διευθυντής Πιστοποίησης Οκτώβριος 2014 Ο ουσιαστικός ρόλος των προτύπων στην Αειφόρο ανάπτυξη Το όραμα του ISO για τα προϊόντα του είναι να «αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστά

Διαβάστε περισσότερα

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Πανεπιστήμιο Πειραιά Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Κουκουράκης Δημήτρης MSc Logistics ΕΜΠ-Πανεπιστήμιο Πειραιά Μάϊος 2012 Logistics (business) Είναι το τμήμα της επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης

TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης Making Our World Safer TÜV HELLAS Η TÜV HELLASείναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του TÜV NORD Group. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων και ολοκληρωμένης διαχείρισης. Γιώργος Κράββας Δ/ντης Agrisystems Γραφείο Θεσσαλονίκης

Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων και ολοκληρωμένης διαχείρισης. Γιώργος Κράββας Δ/ντης Agrisystems Γραφείο Θεσσαλονίκης Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων και ολοκληρωμένης διαχείρισης Γιώργος Κράββας Δ/ντης Agrisystems Γραφείο Θεσσαλονίκης Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων Αρχή Εποπτείας: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ- Click to edit Master text styles -Förderung landwirtschaftlicher Erzeugnisse Second level Η Third Πιστοποίηση level ως Διαβατήριο στις Εξαγωγές Fourth level Fifth level Αγροτικών

Διαβάστε περισσότερα

Aσφάλεια και ποιότητα δύο βασικοί πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα

Aσφάλεια και ποιότητα δύο βασικοί πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 Aσφάλεια και ποιότητα δύο βασικοί πυλώνες της στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες και προκλήσεις των Εξαγωγών Τροφίμων στις ΗΠΑ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Διευθύνων Σύμβουλος, Pelopac ABEE

Ευκαιρίες και προκλήσεις των Εξαγωγών Τροφίμων στις ΗΠΑ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Διευθύνων Σύμβουλος, Pelopac ABEE Ευκαιρίες και προκλήσεις των Εξαγωγών Τροφίμων στις ΗΠΑ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Διευθύνων Σύμβουλος, Pelopac ABEE Πως ξεκινήσαμε Η Pelopac σήμερα Προϊόντα Ελιές Πιπεριές Μεζέδες / Antipasti Tapenades/Dips

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Σκοπός: εκπαίδευση - Βιοτεχνολογία - Επιστήµη και Τεχνολογία Τροφίµων συστατικά τροφίµων διεργασίες επεξεργασίας/συντήρησης τροφίµων ποιότητα, υγιεινή και συσκευασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ HACCP 12.1 Εισαγωγή Η υγιεινή και η ασφάλεια της διατροφικής αλυσίδας είναι ένα επίκαιρο θέμα πρωταρχικής σημασίας τόσο για τους δημόσιους

Διαβάστε περισσότερα

ÓõóôÞìáôá óùëþíùí ðñïóôáóßáò êáëùäßùí

ÓõóôÞìáôá óùëþíùí ðñïóôáóßáò êáëùäßùí ÓõóôÞìáôá óùëþíùí ðñïóôáóßáò êáëùäßùí Ποιότητα Εφαρμόζουμε μια σειρά από προηγμένα συστήματα διαχείρισης, πιστοποιημένα κατά ISO 9001, ISO 14001 & OHSAS 18001, υιοθετούμε τις αρχές της επιχειρηματικής

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού :

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού : «Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού : Επιχειρηµατική Καθοδήγηση για την Βιωσιµότητα των Αγροτικών Επιχειρήσεων & Προοπτικές Αρωµατικών-Φαρµακευτικών και Ενεργειακών φυτών» Ανάλυση της Απόδοσης της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού Η καλλιέργεια κριθαριού στην Ελλάδα Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, το σύνολο σχεδόν της ελληνικής παραγωγής κριθαριού προοριζόταν για χρήση στην κτηνοτροφία,

Διαβάστε περισσότερα

Tο Κέντρο Τεχνολογίας και Σχε -

Tο Κέντρο Τεχνολογίας και Σχε - Σήμα ποιότητας επίπλου της Λίνας Tσακάλου Ξεκαθαρίζει το τοπίο στη χώρα μας σχετικά με το ποιοτικό και ασφαλές έπιπλο με την καθιέρωση από το ΕΛΚΕΔΕ Σήματος Ποιότητας. Tο Κέντρο Τεχνολογίας και Σχε - διασμού

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχέδιο στοχεύει στην υποστήριξη, ανάπτυξη και προώθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα

Το Σχέδιο στοχεύει στην υποστήριξη, ανάπτυξη και προώθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα Απρίλιος 2015 Σύντομη Περιγραφη ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 108 Nikou Pattichi

Διαβάστε περισσότερα

TUNAP ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. Εσωτερικό Έγγραφο. Τεχνική Πιστοποίηση TÜV Δελτίο Τύπου και Πληροφορίες. Θέμα

TUNAP ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. Εσωτερικό Έγγραφο. Τεχνική Πιστοποίηση TÜV Δελτίο Τύπου και Πληροφορίες. Θέμα TUNAP ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. Εσωτερικό Έγγραφο Θέμα Τεχνική Πιστοποίηση TÜV Δελτίο Τύπου και Πληροφορίες Περιεχόμενα: Σελ. Δελτίο Τύπου 2 Τί είναι η TÜV; 3 Τί είναι Πιστοποιημένο 3 Προϊόν; Πιστοποιημένα Προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

29-12-05. Αθήνα, Αριθ. πρωτ.: 4245/Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ. Ως Πίνακας Διανομής ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Νέοι Κανονισμοί Τροφίμων

29-12-05. Αθήνα, Αριθ. πρωτ.: 4245/Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ. Ως Πίνακας Διανομής ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Νέοι Κανονισμοί Τροφίμων ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, Αριθ. πρωτ.: 29-12-05 4245/Α ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Διανομής ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Θέμα: Νέοι Κανονισμοί Τροφίμων Εδώ και μερικά χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται πάνω στην εναρμόνιση της

Διαβάστε περισσότερα

ISO 50001. Συστήματα Διαχείρισης της Ενέργειας. Improving performance, reducing risk

ISO 50001. Συστήματα Διαχείρισης της Ενέργειας. Improving performance, reducing risk ISO 50001 Συστήματα Διαχείρισης της Ενέργειας Improving performance, reducing risk Ενέργεια... Όλες οι μορφές εμπορικώς διαθέσιμης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Αθήνα, Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 Θέμα εισήγησης: «Πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί η ιαχείριση του Κινδύνου εοντολογίας έχει σηµασία

Γιατί η ιαχείριση του Κινδύνου εοντολογίας έχει σηµασία Γιατί η ιαχείριση του Κινδύνου εοντολογίας έχει σηµασία 3 ο ΠανελλήνιοΣυνέδριο ικηγόρωννοµικώνυπηρεσιών Θανάσης Κυράτσης Senior Legal Counsel & Compliance Manager, ING Greece Νοµική Βιβλιοθήκη 27 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Τυποποίηση και ποιότητα στη σύγχρονη κοινωνία ΜΕ-ΤΠ Π ΤΕΕ, 2008

Τυποποίηση και ποιότητα στη σύγχρονη κοινωνία ΜΕ-ΤΠ Π ΤΕΕ, 2008 8. ιακρίβωση 8.1 Εισαγωγή Η ανάγκη µιας διαδικασίας προκειµένου να ελέγχεται η µέτρηση για την αξιοπιστία της είναι, θα µπορούσαµε να πούµε προφανής. Και την απαντάµε ως πράξη και στις καθηµερινές µας

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Πελατολόγιο... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Υπηρεσίες Τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ BRC IFS ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ BRC IFS ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ BRC IFS ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ημερίδα 7-8/07/2005 Αθήνα.. Α Νούλης Δρ Χημικός Επικεφαλής Επιθεωρητής LRQA Slide 1 BRC Global Standard Food BRITISH

Διαβάστε περισσότερα

Tel: 2310 552166 - Fax: 2310 552068 - email:info@4-e.gr

Tel: 2310 552166 - Fax: 2310 552068 - email:info@4-e.gr ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΗΤΑ ΕΜΠΡΙΥ ι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παρουσιάζονται παρακάτω. ΕΠΙΛΕΞΙΜΙ ΚΩΔΙΚΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΤΗΤΑΣ (νέοι Κωδικοί ΚΑΔ του 2008), είναι οι παρακάτω 4ψήφιοι κωδικοί με την

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ βιολογικών αγροτικών προϊόντων H στάση των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά προϊόντα

Μάρκετινγκ βιολογικών αγροτικών προϊόντων H στάση των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά προϊόντα Μάρκετινγκ βιολογικών αγροτικών προϊόντων H στάση των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά προϊόντα Δρ Ιωάννα Γιαννούκου Σύμβουλος Επιχειρήσεων Ερευνήτρια Πανεπιστήμιο Πατρών Βασικοί ορισμοί Βιολογική γεωργία:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΑ Συνολικός πληθυσμός: 142,960,000 Αστικός πληθυσμός: 73,8% Μόσχα: 13,500,000 Αγία Πετρούπολη: 4,750,000 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Αν και στις προτιμήσεις των Ρώσων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ GWS Ltd. Γιαννιτσών 200, 54628 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310 523245, Φαξ.: 2310 523241 info@gws.gr www.gws.gr Η Global

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΣΗ CE ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΣΗΜΑΝΣΗ CE ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ CE ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Κυρίες και κύριοι, Η εταιρεία ISOMAT δραστηριοποιείται στην παραγωγή δομικών υλικών από το 1980. Τα προϊόντα που παράγει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

PARATUS EUROPE Memo Φεβρουάριος 13

PARATUS EUROPE Memo Φεβρουάριος 13 PARATUS EUROPE Memo Φεβρουάριος 13 Μάθετε για το Ελαιόλαδο από τους Ειδικούς! Πιστοποιηθείτε ως Olive Oil Enthusiast ή Pro Olive Oil Expert! Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ελαιολάδου, πιστοποιημένα από τον Διαπιστευμένο

Διαβάστε περισσότερα

οικονομικές τάσεις Εκτεταμένη συνεργασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Παγκόσμιες

οικονομικές τάσεις Εκτεταμένη συνεργασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Παγκόσμιες Συνοπτική παρουσίαση του ευνητικού έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ενοποίηση τρίτων παρόχων υπηρεσιών με ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα σε πολυλειτουργικές πλατφόρμες

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου

Μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου Περιβαλλοντικές μελέτες Πιστοποιητικά πυρασφάλειας Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας Μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου Συμβουλευτικές υπηρεσίες Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ 1 Ποιότητας ISO 9001 Ασφάλειας τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της.

Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της. Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της. Η εταιρεία μας στελεχώνεται από πραγματογνώμονες, μηχανολόγους, πολιτικούς

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 16.3.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 77/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 225/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 15ης Μαρτίου 2012 για την τροποποίηση του παραρτήματος II

Διαβάστε περισσότερα

Agro-logistics: Πιστοποίηση και Ιχνηλασιμότητα

Agro-logistics: Πιστοποίηση και Ιχνηλασιμότητα Agro-logistics: Πιστοποίηση και Ιχνηλασιμότητα Τσιτσάμης Σπυρίδων 1, Ιακώβου Ελευθέριος 2, Βλάχος Δημήτριος 2 Τα Logistics των αγροτικών προϊόντων (Agro-logistics) είναι αναμφίβολα ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της βιομάζας για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας

Ο ρόλος της βιομάζας για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας 4η Ενότητα: «Βιοκαύσιμα 2ης Γενιάς» Ο ρόλος της βιομάζας για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας Αντώνης Γερασίμου Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Βιοµάζας ΕΛ.Ε.Α.ΒΙΟΜ ΒΙΟΜΑΖΑ Η αδικημένη μορφή ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων Χημείας των Πανεπιστημίων Άρθρο 1 Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Χημείας με βάση

Διαβάστε περισσότερα

«Το Σ ΑΤ ISO22000:2005 Πλεονεκτήµατα & Μειονεκτήµατα απο την εφαρµογή του» ρ. Γεώργιος Γαϊτάνος LRQA Lead Auditor LRQA Πειραιάς

«Το Σ ΑΤ ISO22000:2005 Πλεονεκτήµατα & Μειονεκτήµατα απο την εφαρµογή του» ρ. Γεώργιος Γαϊτάνος LRQA Lead Auditor LRQA Πειραιάς «Το Σ ΑΤ ISO22000:2005 Πλεονεκτήµατα & Μειονεκτήµατα απο την εφαρµογή του» ρ. Γεώργιος Γαϊτάνος LRQA Lead Auditor LRQA Πειραιάς ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ :Το υπόδειγµα Στοιχεία του ιοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ: ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ 2014 2015

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ: ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ 2014 2015 ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ: ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ 2014 2015 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Π Ρ Ο Ο Ι Μ Ι Ο Η σημασία του ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

GMP και HACCP. Οι κυριότεροι κίνδυνοι μη - πιστοποιημένων επιχειρήσεων είναι:

GMP και HACCP. Οι κυριότεροι κίνδυνοι μη - πιστοποιημένων επιχειρήσεων είναι: GMP και HACCP Μέσα απο προσεχτικά επιλεγμένους προμηθευτές με πολλά χρόνια εμπειρία στην φαρμακευτική αγορά και την αγορά καλλυντικών, όλα τα προϊόντα Essens μπορούν να παρουσιάσουν την καταγωγή τους από

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτο εργαλείων του έργου «OPTIMES»

Πακέτο εργαλείων του έργου «OPTIMES» Πακέτο εργαλείων του έργου «OPTIMES» Περιεχόμενα 1/ Περιβαλλοντική κατάσταση ανά περιοχή... 2 2/ Ευρωπαϊκοί και εθνικοί κανονισμοί... 2 2.1 Ευρωπαϊκοί κανονισμοί... 2 2.1.1 Διαχείριση των αποβλήτων...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Σκοπός του συγκεκριμένου Σήματος είναι η πιστοποίηση των προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Shaping the Future of HealthCare in Greece

Shaping the Future of HealthCare in Greece Shaping the Future of HealthCare in Greece Reducing cost and Optimizing hospital supply chain processes through a healthcare logistics partner: The Case of Y-LOGIMED Stella Gioni Supply Chain Director

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Α Ε Π Ε Ξ Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ Τ Ρ Ο Φ Ι Μ Ω Ν Ποιοι είµαστε Η SANECO ιδρύθηκε το 1996 µε σκοπό την ανάπτυξη αξιόπιστων λύσεων διαχείρισης παρασίτων

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας

Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας Μπάμπης Σιαφλάς: Supply Chain & Commercial Director Ταυτότητα SARMED (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση στις νέες εκδόσεις

Μετάβαση στις νέες εκδόσεις Μετάβαση στις νέες εκδόσεις Η προσέγγιση της TÜV AUSTRIA HELLAS Μαρία Αγαπητού Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων και Προϊόντων Οκτώβριος 2014 Θα μπορούσαμε να συγχαρούμε τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ISO 14001:2004 & EMAS

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ISO 14001:2004 & EMAS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ISO 14001:2004 & EMAS ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΟΦΕΛΗ Τεκμηριώνει στις αρχές τη συμμόρφωση με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία Ελαχιστοποιεί το ρίσκο - Μειώνει τον κινδύνο αποζημιώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εξοικονόμησης Ενέργειας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Πράσινη Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Ενέργειας Γ. Βουγιουκλάκης Υπ. Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο για την ανάπτυξη της συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (UNDP-BSTIP)

Σεμινάριο για την ανάπτυξη της συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (UNDP-BSTIP) Σεμινάριο για την ανάπτυξη της συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (UNDP-BSTIP) Θεσσαλονίκη, 19 Ιουνίου 2013 ΚΡΕΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Προϊστάμενος Δ/νσης Αξιολόγησης &

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Έρευνα αγοράς (Ι) Ανάγκη στην αγορά (κάτι που η αγορά θέλει αλλά δεν το έχει) Σύλληψη και

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά

Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά REFLEXIS RETAIL: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων Κανονισμός 178/2002 Περιεχόμενο Γενικές Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων και Ζωοτροφών Ίδρυση Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων Τι Αφορά Όλαταστάδιατηςπαραγωγής,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επιβίωσης και ανάπτυξης μεταφορικών επιχειρήσεων Best practices

Οδηγός επιβίωσης και ανάπτυξης μεταφορικών επιχειρήσεων Best practices Ημερίδα Οδηγός επιβίωσης και ανάπτυξης μεταφορικών επιχειρήσεων Best practices Κυριακή 7/4/2013 13.30 16.30 Metropolitan Expo Ανάπτυξη Μηχανισμού Υπολογισμού & Αναφοράς του Αποτυπώματος Άνθρακα στα Logistics

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. Θεσσαλονίκη, 2015. sep4u.gr

ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. Θεσσαλονίκη, 2015. sep4u.gr ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΜΗΜΑ Χ Η Μ Ι Κ Ω Ν ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Θεσσαλονίκη, 2015 Η συνεισφορά της Χημικής

Διαβάστε περισσότερα

«Εισαγωγή στα Συστήµατα ιαχείρισης: Ποιότητα Περιβάλλον Ασφάλεια Τροφίµων»

«Εισαγωγή στα Συστήµατα ιαχείρισης: Ποιότητα Περιβάλλον Ασφάλεια Τροφίµων» «Εισαγωγή στα Συστήµατα ιαχείρισης: Ποιότητα Περιβάλλον Ασφάλεια Τροφίµων» ρ. Ευάγγελος Ευµορφόπουλος, Επιθεωρητής του ΕΦΕΤ, Επιστηµονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών Σε ένα ανταγωνιστικό παγκόσµιο περιβάλλον,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ Εισαγωγή Το κυματοειδές χαρτόνι ως υλικό έχει ποικίλες εφαρμογές στον κλάδο της συσκευασίας και της μεταφοράς των τροφίμων. Τα κύρια προτερήματά του είναι το χαμηλό κόστος, η διαθεσιμότητά του, η εύκολη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Οδηγίες για την αδειοδότηση & τη λειτουργία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΟΡΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ HELLAS PHARM 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΟΡΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΑΝΤΕΛΊΑ ΓΚΟΥΡΑ ΧΗΜΙΚΌς MBA TQM Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Αποστολή του ΕΟΦ Η προώθηση και κατοχύρωση της δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρικό Ιστορικό. ww.sector.gr. Παράλληλα αναπτύσσεται ο κλάδος των στατικών και VIP φυλάξεων στον οποίο η Sector διατηρεί ένα σοβαρό πελατολόγιο.

Εταιρικό Ιστορικό. ww.sector.gr. Παράλληλα αναπτύσσεται ο κλάδος των στατικών και VIP φυλάξεων στον οποίο η Sector διατηρεί ένα σοβαρό πελατολόγιο. Εταιρικό Ιστορικό Η Sector αποτελεί ένα από τα παλαιότερα Ελληνικά εταιρικά σχήματα στο χώρο των Συστημάτων και Υπηρεσιών Ασφαλείας. Από το 1976 η εταιρία σχεδιάζει, εγκαθιστά και υποστηρίζει ολοκληρωμένες

Διαβάστε περισσότερα

Telecoms. Retail. Τοµείς δραστηριοποίησης: Wholesale. στο χώρο της διανοµής προϊόντων τεχνολογίας µέσω της εταιρείας WestNet Distribution

Telecoms. Retail. Τοµείς δραστηριοποίησης: Wholesale. στο χώρο της διανοµής προϊόντων τεχνολογίας µέσω της εταιρείας WestNet Distribution Ο Όµιλος Εταιριών Olympia, του επιχειρηµατία Πάνου Γερµανού, αποτελεί σηµείο αναφοράς για την ελληνική επιχειρηµατική σκηνή ήδη από τη δεκαετία του 1980 και συνεχίζει αδιάλειπτα να στηρίζει την εθνική

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας Εργαστηρίων Δοκιμών & Διακριβώσεων

Ολοκληρωμένο Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας Εργαστηρίων Δοκιμών & Διακριβώσεων Ολοκληρωμένο Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας Εργαστηρίων Δοκιμών & Διακριβώσεων totalab Edit.1 Rev 0/ 06-03-2012 Τι είναι το totalab ; To totalab : είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας μετρήσεων

Διαβάστε περισσότερα