BS-211. Aνιχνευτής καπνο δέσμης m (με καθρέπτη). Οδηγίες εγκατάστασης χρήσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "BS-211. Aνιχνευτής καπνο δέσμης 10-100m (με καθρέπτη). Οδηγίες εγκατάστασης χρήσης"

Transcript

1 BS-211 Aνιχνευτής καπνο δέσμης m (με καθρέπτη). Οδηγίες εγκατάστασης χρήσης

2 Σελίδα 2 απ 7 Περιεχ μενα Περιγραφή...2 Τρ πος λειτουργίας...2 Επιλογή της κατάλληλης θέσης για την τοποθέτηση του ανιχνευτή...3 Ρυθμίσεις...3 Ρ θμιση του επιπέδου σκίασης...4 Ρ θμιση της λειτουργίας πλήρους διακοπής σήματος...4 Ρ θμιση της λειτουργίας του ALARM relay...4 Τοποθέτηση και σ νδεση του ανιχνευτή...5 Ευθυγράμμιση και ρ θμιση...6 Τοποθέτηση του καθρέπτη...6 Ευθυγράμμιση του ανιχνευτή...6 οκιμές εγκατάστασης...7 οκιμή συναγερμο με το ειδικ φίλτρο...7 οκιμή πλήρους διακοπής της δέσμης...7 Τεχνικά χαρακτηριστικά...7 Περιγραφή Ο ανιχνευτής καπνο δέσμης BS-250 αποτελείται απ δ ο κομμάτια. Το ένα, ο κυρίως ανιχνευτής, περιλαμβάνει έναν πομπ υπέρυθρης ακτινοβολίας, έναν δέκτη και τα κυκλώματα για τον έλεγχ τους. Το δε τερο κομμάτι είναι ένας ειδικ ς καθρέπτης που τοποθετείται απέναντι απ τον κυρίως ανιχνευτή. Ο καθρέπτης αποτελείται απ 4 κομμάτια και πρέπει να τοποθετηθεί: Ο πομπ ς παράγει μια δέσμη υπέρυθρης ακτινοβολίας η οποία διαπερνά τον καλυπτ μενο χώρο, αντανακλάται στον καθρέπτη και ανιχνε εται απ τον δέκτη. Ο δέκτης επεξεργάζεται την ακτινοβολία που λαμβάνει και αν αυτή είναι μειωμένη κατά ένα προρυθμισμένο ριο αντιλαμβάνεται τι υπάρχει καπν ς και δίνει συναγερμ. Ο ανιχνευτής και ο καθρέπτης τοποθετο νται στο χώρο που θα καλυφθεί παράλληλα με την οροφή και σε απ σταση 0.3 έως 0.6 μέτρα απ αυτήν. Η μέγιστη απ σταση μεταξ ανιχνευτή και καθρέπτη είναι 50 μέτρα. Καλ πτουν το χώρο που βρίσκεται μέχρι 7.5 μέτρα δεξιά και αριστερά του άξονα ανιχνευτή-καθρέπτη. Τρ πος λειτουργίας Όταν στον καλυπτ μενο χώρο δεν υπάρχει καπν ς, η ακτινοβολία του πομπο φτάνει λη στο δέκτη και ο ανιχνευτής βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Σε περίπτωση φωτιάς ο καπν ς που παράγεται απορροφά μέρος της ακτινοβολίας του πομπο. Όταν η ακτινοβολία που λαμβάνει ο δέκτης πέσει κάτω απ ένα προρυθμισμένο ριο για περισσ τερα απ 8 με 10 δευτερ λεπτα ο ανιχνευτής δίνει σήμα συναγερμο φωτιάς (ενεργοποιεί το alarm relay). Το επίπεδο ανίχνευσης μπορεί να ρυθμιστεί στο 25%, 35%, ή 50% ανάλογα με το περιβάλλον. Το alarm relay του ανιχνευτή μπορεί να προγραμματιστεί απ τον χρήστη να λειτουργεί με δ ο διαφορετικο ς τρ πους. Στον τρ πο που ονομάζεται «auto reset», μετά απ κάθε συναγερμ, ο ανιχνευτής απενεργοποιεί το alarm relay αυτ ματα μετά απ 5 δευτερ λεπτα. Στον τρ πο που ονομάζεται «latched» το alarm relay παραμένει ενεργοποιημένο μετά απ συναγερμ μέχρι να γίνει διακοπή της τάσης τροφοδοσίας στον ανιχνευτή. Για να απενεργοποιηθεί σίγουρα ο ανιχνευτής πρέπει η διακοπή της τάσης τροφοδοσίας να διαρκέσει τουλάχιστον 5 δευτερ λεπτα.

3 Σελίδα 3 απ 7 Όταν η ακτινοβολία που λαμβάνει ο δέκτης είναι μειωμένη κατά 90% για περισσ τερα απ 10 δευτερ λεπτα ο ανιχνευτής ενεργοποιεί το fault relay. Αυτή η κατάσταση θα εμφανιστεί αν για παράδειγμα κάποιο αντικείμενο μπει ανάμεσα στον ανιχνευτή και τον καθρέπτη, έχει καταστραφεί ο καθρέπτης ή δεν εκπέμπει ο πομπ ς. Το fault relay απενεργοποιείται αυτ ματα μετά απ 5 δευτερ λεπτα αν διορθωθεί το σφάλμα. Ο ανιχνευτής διαθέτει κυκλώματα αυτορ θμισης για να παραμένει σταθερή η ευαισθησία του ταν η ακτινοβολία μειώνεται σταδιακά λ γω π.χ. της σκ νης που επικάθεται πάνω στον ανιχνευτή και στον καθρέπτη. Επίπεδα μείωσης της ακτινοβολίας μέχρι 0.7dB/ώρα μπορο ν να ρυθμιστο ν αυτ ματα απ τον ανιχνευτή. Επιλογή της κατάλληλης θέσης για την τοποθέτηση του ανιχνευτή Ο ανιχνευτής πρέπει να τοποθετηθεί στο κατάλληλο σημείο ώστε να ανιχνε σει σο το δυνατ ν γρηγορ τερα τον καπν σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ο χρ νος απ κρισης εξαρτάται απ : - Τη θέση του ανιχνευτή μέσα στο χώρο τον οποίο θέλουμε να καλ ψουμε - Την ποσ τητα του καπνο που θα παραχθεί απ την φωτιά - Την κατασκευή της οροφής - Τυχ ν παρξη διατάξεων εξαερισμο εν πρέπει να τοποθετήσουμε ανιχνευτές δέσμης σε μέρη που: - υπάρχει πολ φως σε κανονικές συνθήκες - υπάρχει υπερβολική σκ νη, καπν ς ή ατμοί νερο σε κανονικές συνθήκες - υπάρχουν απ τομες μεταβολές θερμοκρασίας - οι επιφάνειες τοποθέτησης του πομπο και του δέκτη δέχονται κραδασμο ς ή μετακινο νται - δεν μπορεί ο ανιχνευτής να τοποθετηθεί σταθερά ή να ευθυγραμμιστεί σωστά Όταν αποφασίσουμε που θα τοποθετήσουμε τον ανιχνευτή δέσμης θα πρέπει να προσέξουμε την κατασκευή των επιφανειών, και τι πιθανές αλλαγές θα υπάρξουν (π.χ. λ γο αλλαγής εποχής). 1 5 m 3 0 m 4 5 m m m m 7.5 m 7.5 m 7.5 m 1 5 m 7.5 m 7.5 m 1 5 m 1 5m 7.5 m Κ τ ίρ ιο π λ ά τ ο υ ς 1 5 μ έ τ ρ ω ν Κ τ ίρ ιο π λ ά τ ο υ ς 3 0 μ έ τ ρ ω ν Κ τ ίρ ιο π λ ά τ ο υ ς 4 5 μ έ τ ρ ω ν Ε ικ ν α 1. Α π ο σ τ ά σ ε ις α ν ιχ ν ε υ τ ώ ν δ έ σ μ η ς α π τ ο ν τ ο ίχ ο. Τ ρ ία π α ρ α δ ε ίγ μ α τ α Η μέγιστη απ σταση κάλυψης εκατέρωθεν του άξονα της δέσμης είναι τυπικά 7,5 μέτρα για ικανοποιητική ανίχνευση κάτω απ επίπεδες οροφές, παρέχοντας μέγιστη κάλυψη σε μια περιοχή 1500 τετρ. μέτρα. Το μέγιστο προτειν μενο ψος τοποθέτησης απ το πάτωμα είναι 40μ και η απ σταση μεταξ της δέσμης και της οροφής πρέπει να είναι μεταξ 0,3 και 0,6 μέτρα. Η απ σταση της δέσμης απ τον τοίχο ή απ άλλα εμπ δια δεν πρέπει να είναι μικρ τερη απ 0,5 μέτρα. Ρυθμίσεις Αν δο με τον ανιχνευτή απ το πίσω μέρος (δες παρακάτω σχήμα), υπάρχουν τέσσερις διακ πτες για την ρ θμιση των παραμέτρων λειτουργίας του και ένας διακ πτης τριών θέσεων που χρησιμοποιείται στην διαδικασία της ευθυγράμμισης. Η ρ θμιση των τεσσάρων διακοπτών πρέπει να γίνει πριν τη σ νδεση του ανιχνευτή.

4 Αρχείο _08_001.DOC Σελίδα 4 απ 7 Μ ικ ρ ο δ ια κ π τ ε ς ρ θ μ ισ η ς λ ε ιτ ο υ ρ γ ιώ ν τ ο υ α ν ιχ ν ε υ τ ή M ODE SWITCH D IP SW IT C H S E TT IN G S Ο Ν 5 0% T H R E SH O LD % T H R E SH O LD 2 5% T H R E SH O LD O N O N Β ο η θ η τ ικ ς δ ια κ π τ η ς ε υ θ υ γ ρ ά μ ισ η ς 1 2% T H R E SH O LD LATCHING ALARM AUTO RESET COM P FIRE ENABLE COM P FIRE DISABLE O N O N Χ Ρ θμιση του επιπέδου σκίασης Χρησιμοποιώντας τους διακ πτες 3 και 4 πρέπει να ρυθμίσουμε στον ανιχνευτή ένα απ τα 3 επίπεδα σκίασης ανάλογα με τη λειτουργία του χώρου που θα τοποθετηθεί ο ανιχνευτής πως στον παρακάτω πίνακα : Ποσοστ επιπέδου σκίασης (%) Τυπικές εφαρμογές 12 εν πρέπει να χρησιμοποιηθεί 25 Γραφεία, μικρά κτήρια, περιοχές χωρίς καπνιστές πως μουσεία, θέατρα 35 Εργοστάσια, αποθήκες 50 Περιβάλλοντα με υψηλ επίπεδο σκ νης Απ κατασκευής το ποσοστ σκίασης που είναι επιλεγμένο είναι το 35%. Ρ θμιση της λειτουργίας πλήρους διακοπής σήματος Πλήρης διακοπής σήματος ορίζεται διακοπή της δέσμης μεγαλ τερη απ 93% για 8-10 δευτερ λεπτα. Στον ανιχνευτή πρέπει να ρυθμίσουμε αν αυτή η περίπτωση θα δίνει ALARM ή FAULT. Αυτ γίνεται μετακινώντας το διακ πτη 2 του τμήματος ρ θμισης ευαισθησίας στο ON για να δίνει FAULT και στο OFF για να δίνει ALARM. Η εργοστασιακή ρ θμιση είναι FAULT. Ρ θμιση της λειτουργίας του ALARM relay Το alarm relay μπορεί να παραμένει ενεργοποιημένο μ νιμα μετά απ συναγερμ αν ρυθμίσουμε το διακ πτη 1 στη θέση OFF. Αν ο διακ πτης ρυθμιστεί στη θέση ΟΝ το relay απενεργοποιείται αυτ ματα 5 δευτερ λεπτα μετά την λήξη του επιπέδου συναγερμο.

5 Σελίδα 5 απ 7 Απ κατασκευής ο διακ πτης είναι ρυθμισμένος στη θέση ΟΝ (αυτή η θέση είναι η πιο κατάλληλη στις περισσ τερες εγκαταστάσεις πυρανίχνευσης). Τοποθέτηση και σ νδεση του ανιχνευτή Ο ανιχνευτής δέσμης BS-211 δεν επηρεάζεται απ φυσιολογικ φωτισμ. Σε μέρη μως που υπάρχει δυνατ ς φωτισμ ς, είτε φυσικ ς είτε τεχνητ ς, ο ανιχνευτής θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το φως να μην χτυπάει απ ευθείας πάνω στο φακ του. Τοποθετο με πρώτα τον ανιχνευτή βιδώνοντας με 4 βίδες την μεταλλική βάση του στον τοίχο με τα δ ο LED να βρίσκονται προς το έδαφος. Η σ νδεση με τον πίνακα γίνεται μέσω των καλωδίων που βγαίνουν απ το σώμα του ανιχνευτή. Ανά ζώνη μπορο ν να συνδεθο ν ένας ή περισσ τεροι ανιχνευτές. Στο παρακάτω σχήμα βλέπουμε την τοποθέτηση εν ς ή δ ο ανιχνευτών σε ζώνη πίνακα πυρανίχνευσης. Αν για την τροφοδοσία των ανιχνευτών χρησιμοποιηθεί η έξοδος 24V_P του πίνακα, μπορο ν να τροφοδοτηθο ν μέχρι 10 BS-211 απ τους πίνακες BS-632,B-634, BS-636 και μέχρι 20 απ τον πίνακα BS-116. Π ρ ά σ ιν ο Ά σ π ρ ο Τ ε ρ μ α τ ικ ή α ν τ ίσ τ α σ η π ίν α κ α 5 Κ 6 Τ ε ρ μ α τ ικ ή α ν τ ίσ τ α σ η π ίν α κ α 5 Κ 6 Π ρ ά σ ιν ο Ά σ π ρ ο Μ π λ έ Κ ίτ ρ ιν ο Μ π λ έ Κ ίτ ρ ιν ο Κ κ κ ιν ο Κ κ κ ιν ο Μ α ρ ο Μ α ρ ο Π ρ ά σ ιν ο Ά σ π ρ ο Μ π λ έ Κ ίτ ρ ιν ο Κ κ κ ιν ο Μ α ρ ο 2 4 V _ P Z -1 Z -2

6 Σελίδα 6 απ 7 Ευθυγράμμιση και ρ θμιση Ο πομπ ς εκπέμπει μια δέσμη φωτ ς η οποία έχει περίπου 1.5 μέτρα διάμετρο σε απ σταση 50 μέτρων. Σκοπ ς της ευθυγράμμισης είναι να σιγουρευτο με τι το κέντρο της δέσμης, αφο αντανακλαστεί στον καθρέπτη, επιστρέφει στο κέντρο του δέκτη. Η ευθυγράμμιση γίνεται σε δ ο φάσεις, στην πρώτη τοποθετο με στη σωστή θέση τον καθρέπτη και στη δε τερη ευθυγραμμίζουμε με ακρίβεια τον ανιχνευτή. Τοποθέτηση του καθρέπτη Ο καθρέπτης δεν πρέπει να τοποθετηθεί σε τζάμι ή σε γυαλιστερή αντανακλαστική επιφάνεια. Κατ αρχάς τα δ ο μηχανικά ρυθμιστικά στην κάτω και την δεξιά πλευρά του ανιχνευτή πρέπει να ρυθμιστο ν περίπου στη μέση της διαδρομής τους. Η τοποθέτηση του καθρέπτη γίνεται αφο τροφοδοτήσουμε με τάση τον ανιχνευτή. Πέντε δευτερ λεπτα περίπου μετά την τροφοδοσία το κ κκινο LED θα ανάψει μια φορά και μετά θα σβήσει. Ο βοηθητικ ς διακ πτης ευθυγράμμισης τριών θέσεων πρέπει να τοποθετηθεί στην θέση PRISM TARGETING. Βρίσκουμε την σωστή θέση του καθρέπτη μετακινώντας τον πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά στην επιφάνεια που θα βιδωθεί μέχρι το πράσινο LED του ανιχνευτή να είναι μ νιμα αναμμένο. Σβηστ πράσινο LED σημαίνει τι ο ανιχνευτής δεν βλέπει καθ λου τον καθρέπτη. Όταν το LED αναβοσβήνει σημαίνει τι πλησιάζουμε στο σωστ σημείο. Όσο πιο γρήγορα αναβοσβήνει τ σο πιο κοντά στο σωστ σημείο είμαστε. Όταν βρο με το σωστ σημείο είναι απαραίτητο να δοκιμάσουμε αν πράγματι ο καθρέπτης είναι η επιφάνεια στην οποία γίνεται η αντανάκλαση. Αυτ μπορο με να το πετ χουμε ε κολα σκεπάζοντας τον καθρέπτη με μια μη ανακλαστική επιφάνεια (π.χ. ένα φασμα ή ένα χαρτ νι) και δο με το πράσινο LED να σβήνει. Ευθυγράμμιση του ανιχνευτή Ο βοηθητικ ς διακ πτης ευθυγράμμισης τριών θέσεων πρέπει να τοποθετηθεί στην θέση ALIGNMENT MODE. Η ευθυγράμμιση γίνεται απ τα δ ο μηχανικά ρυθμιστικά που υπάρχουν στο κάτω και στο δεξι πλευρ του ανιχνευτή. Τα κυκλώματα του ανιχνευτή έχουν την δυνατ τητα αυτορ θμισης της ισχ ος εκπομπής του πομπο και της ευαισθησίας του δέκτη, διευκολ νοντας το χρήστη κατά τη ρ θμιση. Κατά την διαδικασία αυτή χρησιμοποιο νται και τα δ ο LEDs. Οι διάφορες καταστάσεις τους σημαίνουν : Κ κκινο που αναβοσβήνει. Σημαίνει τι ο δέκτης λαμβάνει υψηλ σήμα. Αν περιμένουμε σ αυτή την κατάσταση τα κυκλώματα θα αυτοριθμιστο ν και το LED θα σβήσει. Ανάλογα με την απ σταση ανιχνευτή-καθρέπτη αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι 20 δευτερ λεπτα. Πράσινο που αναβοσβήνει. Σημαίνει τι ο δέκτης λαμβάνει χαμηλ σήμα. Πρέπει να περιστρέψουμε το ρυθμιστικ προς την κατε θυνση που το LED αναβοσβήνει πιο αργά, μέχρι να αρχίζει να αναβοσβήνει το κ κκινο. Πράσινο μ νιμα αναμένο. Σημαίνει τι ο δέκτης δεν λαμβάνει καθ λου σήμα. Αυτή η κατάσταση σημαίνει τι δεν έχουμε ρυθμίσει σωστά τον καθρέπτη και πρέπει να επαναλάβουμε το προηγο μενο βήμα ξανά. Κ κκινο και πράσινο σβηστά ή αναβοσβήνουν και τα δ ο εναλάξ. Σημαίνει τι ο ανιχνευτής έχει ρυθμιστεί και ο δέκτης λαμβάνει σωστ σήμα. Η ρ θμιση πρέπει να γίνει ξεχωριστά για κάθε μία απ τις δ ο κατευθ νσεις (πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά). Ξεκινάμε απ ένα απ τα ρυθμιστικά και το γυρίζουμε προς την κατε θυνση που αναβοσβήνει λο και πιο αργά το πράσινο, μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει κ κκινο. Περιμένουμε να αυτορυθμιστο ν τα κυκλώματα και συνεχίζουμε προς την ίδια κατε θυνση σες φορές χρειαστεί μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει ξανά πράσινο. Τ τε σταματάμε, περιστρέφουμε το ρυθμιστικ λίγο (περίπου ¼ της στροφής) προς την αντίθετη

7 Αρχείο _08_001.DOC Σελίδα 7 απ 7 κατε θυνση, μέχρι να αναβοσβήσει κ κκινο και περιμένουμε να γίνει η αυτορ θμιση. Αφήνουμε αυτ το ρυθμιστικ σ αυτή τη θέση και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το άλλο ρυθμιστικ. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί έχουμε τελειώσει με την ρ θμιση. οκιμές εγκατάστασης Μετά το τέλος της ευθυγράμμισης πρέπει να κάνουμε δ ο δοκιμές, μία δοκιμή συναγερμο και μία δοκιμή σφάλματος. Αν κάποια απ τις δ ο δοκιμές δεν δώσει τα αναμεν μενα αποτελέσματα τ τε η διαδικασίες ρ θμισης και ευθυγράμμισης πρέπει να γίνουν απ την αρχή. οκιμή συναγερμο με το ειδικ φίλτρο Το ειδικ φίλτρο περιλαμβάνετε στη συσκευασία του ανιχνευτή και είναι διαβαθμισμένο στη μια πλευρά του με αριθμο ς που αντιστοιχο ν στα ποσοστά σκίασης. Κρατάμε το φίλτρο δοκιμής πάνω απ τον φακ του πομπο ( πως στο διπλαν σχήμα) με τέτοιο τρ πο που το κέντρο του δέκτη να βρίσκεται σε θέση με ένδειξη λίγο μεγαλ τερη απ την ευαισθησία που έχουμε ρυθμίσει. Μετά απ περίπου 8-10 δευτερ λεπτα ένας συναγερμ ς θα δοθεί και το κ κκινο LED του δέκτη θα αναβοσβήσει. Ελέγχουμε αν ο συναγερμ ς έχει καταγραφεί στον πίνακα ελέγχου. Αφαιρο με το φίλτρο και ο ανιχνευτής θα κάνει αυτ ματο reset (αν έχει ρυθμιστεί κατάλληλα) μετά απ περίπου 5 δευτερ λεπτα. Αν έχουμε επιλέξει το alarm relay να είναι μ νιμα ενεργοποιημένο μετά την δοκιμή πρέπει να κάνουμε reset στον πίνακα πυρανίχνευσης. οκιμή πλήρους διακοπής της δέσμης Μπορο με να επιλέξουμε σε περίπτωση διακοπής της δέσμης κατά 93% για περισσ τερο απ 8 δευτερ λεπτα αν ο πίνακας θα δώσει συναγερμ ή σφάλμα (ανάλογα με την ρ θμιση που κάναμε). Για να κάνουμε αυτή τη δοκιμή καλ πτουμε πλήρως το δέκτη με μια αδιαφανή επιφάνεια. Περιμένουμε περίπου 10 δευτερ λεπτα για να λειτουργήσει ο ανιχνευτής. Έπειτα ελέγχουμε ποιο LED (σφάλματος ή συναγερμο ) και τι σήμα (σφάλματος ή συναγερμο ) κατέγραψε ο πίνακας. Αφαιρο με το εμπ διο της δέσμης και ο ανιχνευτής θα επανέλθει αυτ ματα σε κανονική λειτουργία σε 10 δευτερ λεπτα, εφ σον έτσι το ρυθμίσαμε. Αν έχουμε ρυθμίσει τον ανιχνευτή να δίνει συναγερμ σ αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνουμε reset τον πίνακα πυρανίχνευσης. Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση τροφοδοσίας Κατανάλωση ηρεμίας Κατανάλωση συναγερμο Απ σταση ανιχνευτή - καθρέπτη Ανοχή στην ευθυγράμμιση Μήκος κ ματος φωτεινής δέσμης V DC 8.5 ma στα 24V 16.5 ma στα 24V Απ 50 μέχρι 100 μέτρα ±1 ο για τον ανιχνευτή, ±5 ο για τον καθρέπτη 880nm Κλάση προστασίας περιβλήματος IP 50 Θερμοκρασία λειτουργίας ιστάσεις ανιχνευτή Βάρος ανιχνευτή Εγγ ηση -30 μέχρι 55 ο C 130 x 210 x 120 mm 770 g 2 έτη

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη 1. Εγκατάσταση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδρομή της υπέρυθρης δέσμης ΠΡΕΠΕΙ να διατηρείται ελεύθερη, χωρίς εμπόδια, πάντα! ιαφορετικά, το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Σελίδα 1

Οδηγίες χρήσης. Σελίδα 1 Οδηγίες χρήσης EL Σελίδα 1 Στο κουτί 1 Βάση Fireray One 2 Κεφαλή ανιχνευτή Fireray One 3 Ανακλαστήρας Οδηγίες χρήσης Κάλυμμα μικρής εμβέλειας Οδηγίες χρήσης Σελίδα 2 Γενικές πληροφορίες Εγκατάσταση Όλες

Διαβάστε περισσότερα

Αμφίδρομος ανιχνευτής καπνού δέσμης. Οδηγίες χρήσης

Αμφίδρομος ανιχνευτής καπνού δέσμης. Οδηγίες χρήσης Αμφίδρομος ανιχνευτής καπνού δέσμης Οδηγίες χρήσης EL 1. Γενικές πληροφορίες >30 cm Διασφαλίστε ανεμπόδιστη οπτική επαφή μεταξύ δέκτη και πομπού Πομπός >30 cm Δέκτης 5-120 m Μονάδα τροφοδοσίας ρεύματος

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυνσιοδοτούμενη μονάδα εισόδου-εξόδου

Διευθυνσιοδοτούμενη μονάδα εισόδου-εξόδου BS-00 Διευθυνσιοδοτούμενη μονάδα εισόδου-εξόδου Τεχνικά χαρακτηριστικά ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΣΑΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΥΜ. ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

BOSCH FIRE PANEL FP 102 / FR 104 / FR 106 GB

BOSCH FIRE PANEL FP 102 / FR 104 / FR 106 GB BOSCH FIRE PANEL FP 102 / FR 104 / FR 106 GB ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 1. Με την τροφοδότηση του πίνακα ανάβουν τα εξής LED: το πράσινο της τροφοδοσίας (power on) το κίτρινο (disabled zones) και

Διαβάστε περισσότερα

Προσαρμογή του προϊόντος

Προσαρμογή του προϊόντος ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Προσαρμογή του προϊόντος 50 100 m = x4 Διασφαλίστε ανεμπόδιστη οπτική επαφή μεταξύ Ανιχνευτή και Ανακλαστήρα 8-100 m Στηρίξτε σε στέρεες επιφάνειες (σε δομικό τοίχο ή δοκό) 18

Διαβάστε περισσότερα

Kollias Industrial Doors

Kollias Industrial Doors Kollias Industrial Doors ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΣΜΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ FFS-1 (FFT-1, FFR-1, FFM-1) & FFS-2 (FFM-2, FFR-1, FFM-1) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το σύστημα δέσμης υπερύθρων FFS-1, αποτελείται από την κεντρική μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυνσιοδοτούμενη μονάδα εισόδου-εξόδου

Διευθυνσιοδοτούμενη μονάδα εισόδου-εξόδου BS-8020 Διευθυνσιοδοτούμενη μονάδα εισόδου-εξόδου Τεχνικά χαρακτηριστικά ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΣΑΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΥΜ. ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣEIΣ & ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες πυρανίχνευσης 4 και 6 ζωνών

Πίνακες πυρανίχνευσης 4 και 6 ζωνών Ακολουθήστε μας... lympia Electronics @lympiaelectro lympia Electronics lympiaelectronics lympia Electronics ν Πιστεύουμε στη ν Παράγουμε στη BS-634, BS-636 Πίνακες πυρανίχνευσης 4 και 6 ζωνών Ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας Κέντρο εκπαίδευσης ISC July 2009 > Ανίχνευση κίνησης και παρουσίας Περιεχόμενα Τι είναι ο ανιχνευτής κίνησης? Ανιχνευτές κίνησης & οφέλη για τον πελάτη Ανιχνευτές κίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

BS-685 Στεγανός ανιχνευτής υγραερίου-lpg για συμβατικούς πίνακες BS-686 Στεγανός ανιχνευτής φυσικού αερίου-μεθανίου για συμβατικούς πίνακες

BS-685 Στεγανός ανιχνευτής υγραερίου-lpg για συμβατικούς πίνακες BS-686 Στεγανός ανιχνευτής φυσικού αερίου-μεθανίου για συμβατικούς πίνακες BS-685 Στεγανός ανιχνευτής υγραερίου-lpg για συμβατικούς πίνακες BS-686 Στεγανός ανιχνευτής φυσικού αερίου-μεθανίου για συμβατικούς πίνακες Τάση τροφοδοσίας Μέση κατανάλωση Ευαισθησία Ενδεικτικά Κλάση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Περιγραφή προϊόντος:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Περιγραφή προϊόντος: ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Επιτοίχια τοποθέτηση Κάλυψη 15 µ, 90 µοίρες Συχνότητα µικροκύµατος 10.525 GHz Τεχνολογία επεξεργασίας συναγερµού DSP (Ψηφιακή επεξεργασία σήµατος) Απόσταση ανίχνευσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829 Εγχειρίδιο χρήσης Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο GSC-P829 παθητικός υπέρυθρος ανιχνευτής συνδυάζει ψηφιακή, διπλού-πυρήνα ελέγχου, ασαφής λογικής, τεχνολογία επεξεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM )

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM ) AKAI AR321 S ΘΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ 1. Πλήκτρο τροφοδοσίας 2. Πλήκτρο χρονοδιακόπτη 3. Πλήκτρο λειτουργίας 4. Πλήκτρο ήχου 5. Έλεγχος περιστροφής 6. Ρύθμιση φωτισμού 7. Οθόνη LCD 8. Κλίμακα περιστροφής 9. Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Τριπλή Φωτοηλεκτρική Δέσμη

Τριπλή Φωτοηλεκτρική Δέσμη Τριπλή Φωτοηλεκτρική Δέσμη Εγχειρίδιο Χρήση 1. Περιγραφή Εξαρτημάτων Τερματικά σύνδεση Οπή καλωδίων Ενδεικτικά Led Τροφοδοσία Ρύθμιση χρόνου απόκριση Ενδεικτικά ευθυγράμμιση Πομπό Οπή για τεστ τάση Φακό

Διαβάστε περισσότερα

Αctive. electronic systems FIRE USER S MANUAL. Εγχειρίδιο Χειρισμού FIRE FP102/104/106PA

Αctive. electronic systems FIRE USER S MANUAL. Εγχειρίδιο Χειρισμού FIRE FP102/104/106PA FIRE USER S MANUAL Συστήματα ασφαλείας GR Εγχειρίδιο Χειρισμού FIRE FP102/104/106PA BOSCH FIRE PANEL FP 102 / FR 104 / FR 106 GB ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 1. Με την τροφοδότηση του πίνακα ανάβουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 Κωδικοποιηµένα φωτοκύτταρα τοίχου, περιστροφής 180 και εµβέλειας έως 20 mt. Η κωδικοποίηση του σήµατος µετάδοσης, προς ρύθµιση της στιγµής της εγκατάστασης, ελαχιστοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Και οι δύο πίνακες διατίθενται στο ίδιο μεταλλικό κουτί και έχουν τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά:

Και οι δύο πίνακες διατίθενται στο ίδιο μεταλλικό κουτί και έχουν τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά: PROMETHEUS ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 4 & 8 ΖΩΝΩΝ Η σειρά συμβατικών πινάκων πυρανίχνευσης PROMETHEUS, της SIGMA SECURITY, έχει σχεδιασθεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές EN-54 Part 4 & Part 2. Είναι βασισμένοι

Διαβάστε περισσότερα

``ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΕΝΙΚΑ

``ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΒS-0 Διευθυνσιοδοτούμενη φαροσειρήνα για πίνακα πυρανίχνευσης ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ ΣΤΟ μέτρο ΤΥΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας Αισθητήρας χρώματος O5C / / 2016

Οδηγίες λειτουργίας Αισθητήρας χρώματος O5C / / 2016 Οδηγίες λειτουργίας Αισθητήρας χρώματος O5C500 704677 / 00 / 06 Περιεχόμενα Προεισαγωγική σημείωση. Σύμβολισμοί Λειτουργία και χαρακτηριστικά Εγκατάσταση 4. Παράμετροι εγκατάστασης 4 4 Οθόνη λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες πυρανίχνευσης 2,4 και 6 ζωνών

Πίνακες πυρανίχνευσης 2,4 και 6 ζωνών Ακολουθήστε μας... lympia Electronics @lympiaelectro lympia Electronics lympiaelectronics lympia Electronics ν Πιστεύουμε στη ν Παράγουμε στη BS-1632, BS- 1 634, BS- 1 636 Πίνακες πυρανίχνευσης 2,4 και

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Περιγραφή Το τηλεχειριστήριο ZEFIRO περιλαµβάνει: Τον ποµποδέκτη υπέρυθρης ακτινοβολίας. 4 κουµπιά ελέγχου λειτουργίας ενεργοποίησης/

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). V-GDN & V-GDL Εγχειρίδιο χρήσης (01VGDN) & (01VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας μιας εντολής κατάσβεσης με 4 ζώνες

Πίνακας μιας εντολής κατάσβεσης με 4 ζώνες Ακολουθήστε μας... lympia Electronics @lympiaelectro lympia Electronics lympiaelectronics lympia Electronics ν ιστεύουμε στη ν αράγουμε στη BS-627 ίνακας μιας εντολής κατάσβεσης με 4 ζώνες Ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ ΤΕΡΙΚH ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΞ ΤΕΡΙΚH ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ I. ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Χ ΡΟΥ ΕΙΣΑΓ ΓΗΤ Το σ στημα ελέγχου ESP είναι ένα timer για το π τισμα, για ιδιωτική και ελαφρά επαγγελματική χρήση. Το σ στημα ελέγχου ESP - IESP-M είναι και για εσωτερική και

Διαβάστε περισσότερα

18 50 m = m = 1 Χρησιµοποιήστε. εµβέλειας. ιασφαλίστε ανεµπόδιστη οπτική επαφή µεταξύ Ανιχνευτή και Ανακλαστήρα

18 50 m = m = 1 Χρησιµοποιήστε. εµβέλειας. ιασφαλίστε ανεµπόδιστη οπτική επαφή µεταξύ Ανιχνευτή και Ανακλαστήρα Εγκατάσταση Γενικές πληροφορίες 50cm 50 100m = 4 50cm cm ιασφαλίστε ανεµπόδιστη οπτική επαφή µεταξύ Ανιχνευτή και Ανακλαστήρα 8-100mm Στηρίξτε σε στέρεες επιφάνειες (σε δοµικό τοίχο ή δοκό) 18 50 m = 1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10 Oδηγίες χρήσης Περιεχόμενα Σύντομη εισαγωγή 2 Εξαρτήματα, κουμπιά ελέγχου και ενδεικτικά της συσκευής 2 Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια σας 3 Λειτουργίες καταμέτρησης

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP-CP500 EL 2 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP- CP500 Το πληκτρολόγιο είναι το μέσο

Διαβάστε περισσότερα

MFD-01 ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

MFD-01 ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ MFD-01 ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 Ο MFD-01 είναι ένας πολύ αξιόπιστος ανιχνευτής πολλαπλών λειτουργιών σεισμικός ανιχνευτής, ανιχνευτής κλίσης και ανιχνευτής περιστροφής-, ο οποίος χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Επιτοίχια τοποθέτηση Μήκος ανίχνευσης 12µ, 7.5 Συχνότητα µικροκυµάτων 24.125 GHz Τεχνολογία µικροεπεξεργαστή DSP (Ψηφιακή επεξεργασία σήµατος) Μήκος ανίχνευσης

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). V-GDN02 & V-GDL02 Εγχειρίδιο χρήσης (02VGDN) & (02VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Θερμοστάτης LTC 530 Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Ο θερμοστάτης έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Εικόνα 1. Ηλεκτρολογική συνδεσμολογία ηλ. περίφραξης 1. Βγάζουμε τη συσκευή (κεντρική μονάδα) από τη συσκευασία (εικ. 2). Εικόνα 2. Κεντρική μονάδα 2. Τη στερεώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Θερμόμετρο για μετρήσεις χωρίς επαφή με το αντικείμενο μέτρησης

Θερμόμετρο για μετρήσεις χωρίς επαφή με το αντικείμενο μέτρησης Θερμόμετρο για μετρήσεις χωρίς επαφή με το αντικείμενο μέτρησης Σύντομη περιγραφή Το είναι θερμόμετρο το οποίο μπορεί να μετρήσει την θερμοκρασία χωρίς να έρθει σε επαφή με το αντικείμενο. Η μέτρηση γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Εγχειρίδιο χρήσης Ευχαριστούµε που προτιµήσατε αυτή τη συσκευή. Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να µπορέσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ Ελληνικά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδρομή της υπέρυθρης δέσμης ΠΡΕΠΕΙ να παραμένει ανεμπόδιστη σε κάθε περίπτωση! Διαφορετικά, ο ανιχνευτής ενδέχεται να πυροδοτήσει σήμα φωτιάς ή σφάλματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ gr ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ηλεκτρική παροχή: Ο.Τ. (Open Therm protocol) για τον πομπό και μπαταρίες ΑΑ LR06 για το δέκτη

Διαβάστε περισσότερα

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ Οδηγίες Παραμετροποίησης Power Electronics Control Ε.Π.Ε. Τύποι Συσκευών: LFT169 - LFR169 Περιγραφή: Πομπός και Δέκτης Τηλεχειρισμού 169MHz

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσµης υπέρυθρων µε µοτέρ. Οδηγός χρήσης

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσµης υπέρυθρων µε µοτέρ. Οδηγός χρήσης Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσµης υπέρυθρων µε µοτέρ Οδηγός χρήσης EL 1. Γενικές πληροφορίες 50cm cm 50cm cm 8-100mm ιασφαλίστε ανεµπόδιστη οπτική επαφή µεταξύ ανιχνευτή και ανακλαστήρα Στηρίξτε σε στέρεες

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσµης υπέρυθρων µε µοτέρ. Οδηγός χρήσης

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσµης υπέρυθρων µε µοτέρ. Οδηγός χρήσης Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσµης υπέρυθρων µε µοτέρ Οδηγός χρήσης EL 1. Γενικές πληροφορίες 50cm cm 50cm cm 8-100mm ιασφαλίστε ανεµπόδιστη οπτική επαφή µεταξύ ανιχνευτή και ανακλαστήρα Στηρίξτε σε στέρεες

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 EL 2 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 Το πληκτρολόγιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

ZLD-44/EM/ADR Τάση τροφοδοσίας ZLD-28/EM/ADR

ZLD-44/EM/ADR Τάση τροφοδοσίας ZLD-28/EM/ADR Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής έγχρωμης εικόνας τεσσάρων καναλιών που συνδέεται με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες πανοραμικής λήψης 180 ο.

Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής έγχρωμης εικόνας τεσσάρων καναλιών που συνδέεται με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες πανοραμικής λήψης 180 ο. Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής έγχρωμης εικόνας τεσσάρων καναλιών που συνδέεται με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες πανοραμικής λήψης 180 ο. CQ - PP 100 QUAD Οδηγίες χρήσης Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ *Μπορεί να εκπαιδεύση έως 3 σκυλιά από ένα τηλεχειρηστήριο. *Είναι αδιάβροχο. *Εμβέλεια 1000 μέτρων. *Έχει 3 λειτουργίες:προειδοποιητικό ήχο, δόνηση και στατική διέγερση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000

Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000 Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000 Τεχνικά χαρακτηριστικά. 1. Ελάχιστη πίεση λειτουργίας 0,5bar Μέγιστη πίεση λειτουργίας 12bar 2. Μέγιστη θερμοκρασία νερού 40 ο C. Τοποθέτηση: 1. Αφαιρέστε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΚΤΗ AZUSA UHT-13

ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΚΤΗ AZUSA UHT-13 ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΚΤΗ AZUSA UHT-13 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΚΤΗ Πρόσοψη 1 POWER : Διακόπτης ενεργοποίησης απενεργοποίησης 2 VOLUME: Ρυθμιστικό έντασης 3 Οθόνη ενδείξεων 4 ACT: IR πομπός

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Καταμετρητής χαρτονομισμάτων EasyCount EC960

Εγχειρίδιο Χρήσης. Καταμετρητής χαρτονομισμάτων EasyCount EC960 Εγχειρίδιο Χρήσης Καταμετρητής χαρτονομισμάτων EasyCount EC960 ΠΡΟΣΟΧΗ Προτού θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα που παρεμποδίζουν τον τροφοδότη χαρτονομισμάτων κατά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Πρώτα βήματα με το φωτιστικό LivingColors LivingColors Αφαίρεση συσκευασίας και εγκατάσταση Όταν αφαιρείτε τη συσκευασία του φωτιστικού LivingColors, το φωτιστικό είναι

Διαβάστε περισσότερα

[Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου]

[Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου] [Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου] ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕ-ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ψαθάδικα, Νήσος Μήλος ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Αρχιτεκτονικό Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ Προσοχή σε καμία περίπτωση μην αποσυναρμολογείτε την κάμερα, στο εσωτερικό της δεν υπάρχουν εξαρτήματα που μπορεί να επισκευαστούν. Επιπλέον υπάρχει σοβαρός

Διαβάστε περισσότερα

NEO ΟΔΗΓOΣ ΧΡHΣΗΣ. 6 2 Επιθυμητή (προγραμματισμένη) θερμοκρασία. 7 6 Θερμοκρασία ημέρας μείωση (5 ημέρες)

NEO ΟΔΗΓOΣ ΧΡHΣΗΣ. 6 2 Επιθυμητή (προγραμματισμένη) θερμοκρασία. 7 6 Θερμοκρασία ημέρας μείωση (5 ημέρες) NEO ΟΔΗΓOΣ ΧΡHΣΗΣ 1 5 2 3 4 1 Hμέρα 6 2 Επιθυμητή (προγραμματισμένη) θερμοκρασία 3 Θέρμανση ανοικτή / κλειστή 4 Νύχτα 5 Κλειδί λειτουργίας 7 6 Θερμοκρασία ημέρας μείωση (5 ημέρες) 7 Θερμοκρασία νύχτας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GR.10.2018.Rv1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η ηλεκτρική πετσετοκρεμάστρα electro έχει IP44 και μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρους με υγρασία, όπως είναι το λουτρό, στις ζώνες όγκου

Διαβάστε περισσότερα

HX-DG20 TELE HX-DG20 1

HX-DG20 TELE HX-DG20 1 HX-DG20 Συσκευή τηλεφωνητή µέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραµµατισµού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω µέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυµµα. Πριν τοποθετήσετε την

Διαβάστε περισσότερα

Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100

Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100 Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics ν Πιστεύουμε στη ν Παράγουμε στη Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100

Διαβάστε περισσότερα

CES 5062 60 2B. Energy Under Control. D.MITSOTAKIS & Co

CES 5062 60 2B. Energy Under Control. D.MITSOTAKIS & Co CES 5062 60 2B ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Για την ασφάλειά σας Το αερόθερµο είναι µια συµπληρωµατική πηγή θέρµανσης για το σπίτι. Πρέπει να χρησιµοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Περιληπτικά 3 2. Τι θα βρείτε στη συσκευασία... 3 Πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της συσκευής...3 Κανόνες για την ασφαλή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

BS-841 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ

BS-841 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ Ακολουθήστε μας... BS-841 Olympia Electrnics @Olympiaelectr Olympia Electrnics OlympiaElectrnics Olympia Electrnics ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Exd Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης Οδηγίες χρήσης EL

Exd Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης Οδηγίες χρήσης EL Exd Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης Οδηγίες χρήσης EL 1. Περιγραφή Αυτός ο ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης Exd χρησιμοποιείται για την ανίχνευση πυρκαγιάς σε εκρηκτική ατμόσφαιρα. Αποτελείται από έναν

Διαβάστε περισσότερα

BS-316. Πίνακας ανίχνευσης αερίου με σύνδεση έως και 16 εισόδων. Εγκατάσταση οδηγίες χρήσεως

BS-316. Πίνακας ανίχνευσης αερίου με σύνδεση έως και 16 εισόδων. Εγκατάσταση οδηγίες χρήσεως BS-316 Πίνακας ανίχνευσης αερίου με σύνδεση έως και 16 εισόδων Εγκατάσταση οδηγίες χρήσεως Σελίδα 1 από 21 Περιεχόμενα 1 Οδηγίες χρήσεως---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------3

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοστάτης LTC 730. Οδηγίες

Θερμοστάτης LTC 730. Οδηγίες Θερμοστάτης LTC 730 Οδηγίες Προγραμματιζόμενος θερμοστάτης με απομακρυσμένο αισθητήρα θερμοκρασίας. Η οθόνη με οπίσθιο φωτισμό LED, και εμφανίζει την τρέχουσα επιθυμητή θερμοκρασία Ο θερμοστάτης έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Amico Remote Control Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Το COMANDO AMICO REMOTO (CAR) είναι ένα σύστημα τηλεχειρισμού που επιτρέπει την ρύθμιση και τον έλεγχο συσκευών της IMMERGAS

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

www.tridimas.gr E-mail: info@tridimas.gr

www.tridimas.gr E-mail: info@tridimas.gr Κεντρικό: Ν. Πλαστήρα 257 & Αιόλου 36, ΤΚ: 135 62, Αγ. Ανάργυροι Αθήνα, Τηλ. Κέντρο: 210 26 20 250, Fax: 210 26 23 805 Υποκατάστημα: Σμύρνης 31, Τ.Κ.: 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα Τηλ: 210 25 25 534-210

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FOCUS ST-IIIB 1 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η εγγύηση παύει να ισχύει αν η συσκευή χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15

Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15 Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15 1 Γενικές προφυλάξεις: Παρακαλείσθε να λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά το χειρισμό του μετρητή. Μην χρησιμοποιείτε τον μετρητή σε πολύ ζεστούς ή υγρούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics RF54 @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Συσκευή ελέγχου ηλεκτρικής κλειδαριάς, και κλιματισμού που συνεργάζεται με καρτοδιακόπτες

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΗΜ JANTEX INTELLIGENT CORPORATION

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΗΜ JANTEX INTELLIGENT CORPORATION ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΗΜ 701 2014 JANTEX INTELLIGENT CORPORATION Κουμπί ελέγχου LED Πράσινο τροφοδοσίας LED Λειτουργιών CT 04090004 20/9/2005 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Διαστάσεις 115*72*41mm

Διαβάστε περισσότερα

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O el Smoke Alarm Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Graphics 4 2 Εισαγωγή 6 3 Τοποθέτηση 7 4 Συντήρηση 9 5 Τεχνικά στοιχεία 10 6 Εξυπηρέτηση πελατών 12 Bosch Sicherheitssysteme

Διαβάστε περισσότερα

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας TC100N Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου Πληροφορίες ασφάλειας Πριν χρησιμοποιηθεί αυτή η συσκευή, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες ασφάλειας: Μόλις ανοίξετε το κιβώτιο συσκευασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό εγχειρίδιο KIT VENTILATORE SOLIDA κωδ. 5183606

Τεχνικό εγχειρίδιο KIT VENTILATORE SOLIDA κωδ. 5183606 Τεχνικό εγχειρίδιο KIT VENTILATORE SOLIDA κωδ. 5183606 Σελίδα 1 από 16 Περιεχόμενα 1 Εγκατάσταση... 3 2 Λειτουργία... Σφάλμα! Δεν έχει οριστεί σελιδοδείκτης. 2.1 Έναυση... 10 2.2 Λειτουργία OFF... 10 2.3

Διαβάστε περισσότερα

REG. N. 4796 UNI EN ISO 9001:2000 GR868RX8. Art. 4052. Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

REG. N. 4796 UNI EN ISO 9001:2000 GR868RX8. Art. 4052. Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας REG. N. 4796 UNI EN ISO 9001:2000 GR868RX8 Art. 4052 Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Το παρόν φυλλάδιο οδηγιών χρήσης είναι πνευματική ιδιοκτησία της SIGMA SECURITY A.B.E.E. Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

λ [nm]

λ [nm] Ατµοσφαιρική Τεχνολογία: Εργαστήριο Ακτινοµετρίας Εξοπλισµός:. Ρυθµιζόµενη πηγή τροφοδοσίας συνεχούς ρεύµατος 4 V, 0 Α.. Ψηφιακό πολύµετρο για τη µέτρηση της τάσης (Β). 3. Ψηφιακό πολύµετρο για τη µέτρηση

Διαβάστε περισσότερα

Matrix. Πολλαπλή υπέρυθρη δέσμη εξωτερικού χώρου. Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης. Rakson Δυναμικά δίπλα σας

Matrix. Πολλαπλή υπέρυθρη δέσμη εξωτερικού χώρου. Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης. Rakson Δυναμικά δίπλα σας Matrix Πολλαπλή υπέρυθρη δέσμη εξωτερικού χώρου Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Rakson Δυναμικά δίπλα σας Διαβάστε προσεκτικά πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση Η σειρά Matrix είναι παθητικές δέσμες οι οποίες

Διαβάστε περισσότερα

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW el Wireless Smoke Alarm Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Graphics 4 2 Εισαγωγή 6 3 Τοποθέτηση 7 4 Δίκτυο ραδιοεπικοινωνίας 9 5 Συντήρηση 14 6 Τεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ IMS STC

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ IMS STC ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ IMS STC ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 2.1 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ IR IMS STC 621/641/661 4 2.2 ΠΑΝΕΛ ΕΚΠΟΜΠΗΣ IR IMS STC 622/642/662 5 2.3 ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας

Συναγερμός μοτοσυκλέτας Συναγερμός μοτοσυκλέτας Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων και προδιαγραφών.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ HL-3800 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HL

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ HL-3800 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HL ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Περιεχόμενα 1. Σύντομη εισαγωγή...... 2 2. Ενδεικτικά, χειριστήρια και λειτουργικά μέρη του καταμετρητή 2 3 Λειτουργίες και ενδείξεις....3 4. Οδηγίες σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΒΔ. ΠΡΟΓΡΑΜ/ΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΨΥΞΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ T1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Πριν από την εγκατάσταση: 1)Για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας,απενεργοποιείστε την παροχή ρεύματος της

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό ενχειρίδιο προγραμματιζόμενου θερμοστατη AutoHeat

Τεχνικό ενχειρίδιο προγραμματιζόμενου θερμοστατη AutoHeat Τεχνικό ενχειρίδιο προγραμματιζόμενου θερμοστατη AutoHeat Επτά τρόποι λειτουργίας: Άνεση, Νυχτερινή, Αντιπαγωτική, Fil-Pilote, Chrono, Χρονοδιακόπτης-2h, Stand-by. - Λειτουργία "Άνεσης": Ο θερμοστάτης

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματος υπέρυθρος ανιχνευτής κίνησης για τον πίνακα συναγερμού BS-468/A

Ασύρματος υπέρυθρος ανιχνευτής κίνησης για τον πίνακα συναγερμού BS-468/A BS-470 Ασύρματος υπέρυθρος ανιχνευτής κίνησης για τον πίνακα συναγερμού BS-468/A Κύκλωμα με θωρακισμένη βαθμίδα εισόδου για προστασία από εξωτερικές παρεμβολές Επιλογή κανονικής και υψηλής ευαισθησίας

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτές διαφυγής αερίου για οικιακή χρήση Σύμφωνα με την οδηγία CEI-EN50194. Περιγραφή : Τύπος : Ανιχνευτής αέριου μεθανίου (CH4) LPG ανιχνευτής

Ελεγκτές διαφυγής αερίου για οικιακή χρήση Σύμφωνα με την οδηγία CEI-EN50194. Περιγραφή : Τύπος : Ανιχνευτής αέριου μεθανίου (CH4) LPG ανιχνευτής SIEMENS 7 680.7 INTELLIGAS Ελεγκτές διαφυγής αερίου για οικιακή χρήση Σύμφωνα με την οδηγία CEI-EN50194 Ηλεκτρονικοί ελεγκτές διαφυγής αερίου, για οικιακή χρήση. Με ημιαγωγό αισθητήριο διοξειδίου του κασσίτερου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΣΤΕΓΑΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΣΤΕΓΑΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας µιας εντολής κατάσβεσης µε 4 ζώνες

Πίνακας µιας εντολής κατάσβεσης µε 4 ζώνες Ακολουθήστε µας... Olympia Electronics @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Πιστεύουµε στην Παράγουµε στην BS-627 Πίνακας µιας εντολής κατάσβεσης µε 4 ζώνες Ευχαριστούµε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Στο κείμενο που ακολουθεί, οι αριθμοί και τα γράμματα που περιγράφουν τα πλήκτρα, γράφονται μέσα σε παρένθεση π.χ. (3) ή (A) ή (d) ΓΕΝΙΚΑ Οι οδηγίες συντάχθηκαν από το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας

Συναγερμός μοτοσυκλέτας Συναγερμός μοτοσυκλέτας Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων και προδιαγραφών.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ Σκοπός και περίγραμμα της Ενότητας 7 Σκοπός της παρουσίασης ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΥΘΡΟΥ ΦΩΤΟΣ Χρήση αισθητήρα υπέρυθρων για τον εντοπισμό αντικειμένων, εμποδίων, παρουσίας

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματη ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης και αμφίδρομης επικοινωνίας για μωρό VB601

Ασύρματη ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης και αμφίδρομης επικοινωνίας για μωρό VB601 Ασύρματη ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης και αμφίδρομης επικοινωνίας για μωρό VB601 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του προϊόντος μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο οδηγιών πριν τη χρήση,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008. www.olympia-electronics.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008. www.olympia-electronics.gr S R CERT ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008 www.olympia-electronics.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓH 2. ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ. 3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 3.1. Σύστημα 48 ζωνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕ202 διακόπτης λυκόφωτος EE003 εξωτερικό φωτοκύτταρο

ΕΕ202 διακόπτης λυκόφωτος EE003 εξωτερικό φωτοκύτταρο ΕΕ202 διακόπτης λυκόφωτος EE003 εξωτερικό φωτοκύτταρο ΕΕ203 = ΕΕ202+ΕΕ003 Δυνατότητες προϊόντος Ο διακόπτης λυκόφωτος 2 εξόδων ελέγχει κυκλώματα φωτισμού ανάλογα με τον φυσικό φωτισμό. Ο χρήστης θέτει

Διαβάστε περισσότερα

BT-M6Z02-RF 230V/24V

BT-M6Z02-RF 230V/24V BT-M6Z02-RF 230V/24V USER GUIDE GB MASTER 6 ZONES RF 3-9 BEDIENUNGSANLEITUNG DE Regelverteiler Funkline 10-16 GUIDE D UTILISATION FR MASTER 6 ZONES RF 17-23 BRUKSANVISNING SE MASTER 6 ZONES RF 24-30 3

Διαβάστε περισσότερα

3.2.1 Σχεδιάζοντας τον προγραµµατισµό: Παράδειγµα προγραµµατισµού:

3.2.1 Σχεδιάζοντας τον προγραµµατισµό: Παράδειγµα προγραµµατισµού: ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΨΥΞΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟN/OFF Boiler (Ζεστού νερού χρήσης) ST2ΤΧ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Πριν από την εγκατάσταση: 1)Για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας,απενεργοποιείστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Οδηγίες Χρήσης Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Για την εγκατάσταση µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τις βίδες που θα βρείτε µέσα στη συσκευασία του συναγερµού. Για µεγαλύτερη ευκολία στη συσκευασία περιλαµβάνονται,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ: 1- (Normally Closed) επαφή. Εάν δεν χρησιµοποιείται αφήστε την κλειστή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ: 1- (Normally Closed) επαφή. Εάν δεν χρησιµοποιείται αφήστε την κλειστή. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ευχαριστούµε που επιλέξατε τον ανιχνευτή µας. Ο 9456/9457 είναι ένας εξωτερικός µικρών διαστάσεων ανιχνευτής, ιδιαίτερα ικανός για να εγκαθίσταται σε πατζούρια / παράθυρα / πόρτες. Τα

Διαβάστε περισσότερα

VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ

VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ 1.Εξαρτήματα και λειτουργίες Οι κωδικοί 8200 έως 8231 χρησιμοποιούνται για να ορίσουν την διεύθυνση της κάθε θυροτηλεόραση από 00 έως 31.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες VTC Απενεργοποίηση και ενεργοποιηση του θερμοστατη

Οδηγίες VTC Απενεργοποίηση και ενεργοποιηση του θερμοστατη Οδηγίες VTC 770 Ο μοναδικός σχεδιασμός των ρυθμιστικών αρχών AURA σειρά VTC που επιτρέπει σε λίγα λεπτά αναβάθμιση θερμοστάτη σας από το ένα μοντέλο στο άλλο, 1. Πλήκτρο ON / OFF του θερμοστάτη 2. Κουμπί

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτής Σταδιακής Ανατολής/Δύσης Λαμπτήρων Ενυδρείου Sunrise/Sunset Aquarium Dim Controller

Ελεγκτής Σταδιακής Ανατολής/Δύσης Λαμπτήρων Ενυδρείου Sunrise/Sunset Aquarium Dim Controller Ελεγκτής Σταδιακής Ανατολής/Δύσης Λαμπτήρων Ενυδρείου Sunrise/Sunset Aquarium Dim Controller 1. Γενικά. Ιστορικά, οι πρώτοι λαμπτήρες που κατασκευάστηκαν ήταν οι γνωστοί σε όλους μας λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΕΙΔΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ Α. Περιμετρικοί ανιχνευτές 1. Μαγνητικές επαφές Είναι κατάλληλες για τον εντοπισμό ανοιγμάτων. Αποτελούνται από δύο μαγνητικά τμήματα από τα οποία το ένα τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

PC585/PC1616 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

PC585/PC1616 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ An ISO 9001 certified Company Made In Canada PC585/PC1616 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ PK1555 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper"

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper Κ4 Elderly Care System Οδηγίες Χρήσεως Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper" για smart phones και να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα