Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ. PROJECT 3: Τα Τεγκεράκια ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ. PROJECT 3: Τα Τεγκεράκια ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012"

Transcript

1 Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ PROJECT 3: Τα Τεγκεράκια ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΣΤΟΧΟΙ ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΣΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καινούργιο αντικείµενο εργασίας-ήµασταν ακόµα άπειροι αν και είχαµε πάρει µια πρώτη γεύση από το πρώτο τετράµηνο. Πιο ενδιαφέρον project-> οµάδα 20 ατόµων -> 4 πενταµελείς υποοµάδες-> θέµα δικής µας υποοµάδας ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ. Λόγοι επιλογής project και υποοµάδας: 1) Η πειρατεία είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβληµα παγκοσµίως αλλά και στην Ελλάδα. 2) Η περιγραφή του τρόπου που θα δουλεύαµε καθ όλη την διάρκεια του project από την υπεύθυνη καθηγήτρια.

4 ΠΛΑΙΣΙΟ-ΣΤΟΧΟΙ Μετά από µία χρονοβόρα συζήτηση µεταξύ των µελών της οµάδας καταλήξαµε πως θα εργαστούµε πάνω σε κάποια βασικά ερωτήµατα: 1. Τι ακριβώς είναι η Πειρατεία και ποιες είναι οι µορφές της; 2. Κατά πόσο είναι διαδεδοµένη η Πειρατεία ανά τον κόσµο και κατά πόσο συγκεκριµένα στην Ελλάδα; 3. Ποια είναι τα αίτια και ποιες οι συνέπειες της Πειρατείας; 4. Κατά πόσο είναι οι σηµερινοί νέοι ενηµερωµένοι για την Πειρατεία (ιδιαίτερα του διαδικτύου, καθώς είναι ένα µέσο που χρησιµοποιούν καθηµερινά) και κατά πόσο βοηθούν στην διάδοσή της ; 5. Ποια είναι τα µέτρα που έχουν παρθεί από την Πολιτεία για την αντιµετώπιση της Πειρατείας και µε ποιούς τρόπους µπορούµε να βοηθήσουµε εµείς οι ίδιοι;

5 ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ Αρχικά κάναµε ένα πλάνο που θα ακολουθούσαµε καθ όλη την διάρκεια του project. Έρευνα στο διαδίκτυο-> Συγκέντρωση πληροφοριών-> Επιλογή των πιο σηµαντικών-> ηµιουργία δικού µας κειµένου. Ερωτηµατολόγιο: Στόχος µας να διαπιστώσουµε κατά πόσο οι νέοι είναι ενηµερωµένοι για την πειρατεία και πως την αντιµετωπίζουν. Επίσης, επειδή θέλαµε να παρουσιάσουµε κάτι καλλιτεχνικό, αποφασίσαµε να φτιάξουµε ένα κόµικ (αν και αρχικά είχαµε αποφασίσει ταινία, αλλά καταλάβαµε πως ήταν ανέφικτο, καθώς δεν είχαµε τα κατάλληλα µέσα). Αφού φτιάξαµε το σενάριο και χωρίσαµε τις σκηνές, µετά από πολύ ψάξιµο στο διαδίκτυο καταφέραµε να βρούµε την κατάλληλη ιστοσελίδα, µε τη βοήθεια της οποίας καταφέραµε, τελικά, να δηµιουργήσουµε το κόµικ. Κάνοντας τον απολογισµό, λίγο πριν το Πάσχα συνειδητοποιήσαµε πως το κύριο µέρος της εργασίας µας είχε τελειώσει και πως το µόνο που µας έµενε ήταν οι λεπτοµέρειες της αρχής και του τέλους. Αυτές τις εργασίες τις χωρίσαµε κατάλληλα και τις δουλέψαµε µέσα στο Πάσχα. Στην τελευταία µας συνάντηση, ενώσαµε τις δουλειές µας ώστε να πάρει την τελική της µορφή η εργασία µας, την οποία στη συνέχεια δουλέψαµε σε powerpoint.

6 ΚΥΡΙΟ ΣΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ O όρος «Πειρατεία» αναφέρεται κυρίως στην προσβολή πνευµατικών δικαιωµάτων έργων που διανέµονται χωρίς τέλη ή δικαιώµατα, και µπορεί να διατεθούν στο εµπόριο, σε γενικές γραµµές παράβαση του νόµου περί πνευµατικών δικαιωµάτων. Ο όρος αναφέρεται γενικά σε µη εξουσιοδοτηµένες κυκλοφορίες από οργανωµένες οµάδες, σε αντίθεση µε διανοµές αρχείων µεταξύ φίλων ή µεγάλες οµάδες ανθρώπων µε παρόµοιο ενδιαφέρον. Ο όρος συνήθως δεν αναφέρεται µόνο στις εµπορικές πλαστογραφήσεις λογισµικού. Αυτός ο όρος επινοήθηκε αρχικά από τα µέλη των διάφορων «underground» κύκλων των υπολογιστών, αλλά πλέον έχει γίνει ευρεία η χρήση του µεταξύ των χρηστών του ιαδικτύου και των µέσων µαζικής ενηµέρωσης. Η πειρατεία στη ιανοητική Ιδιοκτησία εκδηλώνεται µε διάφορες µορφές και αφορά στον τοµέα των ευρεσιτεχνιών, των φαρµάκων, των σηµάτων, της µουσικής, των οπτικοακουστικών έργων, των προγραµµάτων H/Y, αλλά και στο χώρο του διαδικτύου.

7 ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ Πειρατεία-> νοµικοί όροι-> κλοπή για εµάς Παράνοµη αντιγραφή έργων οικονοµικό όφελος 5% παγκοσµίου εµπορίου ιάφορες µορφές π.χ. λογισµικού, ταινιών, µουσικής κ.α. Μουσική πειρατεία-> αρχική µορφή Πειρατεία µέσω ίντερνετ-> Πλέον πιο διαδεδοµένη (µεγαλύτερα προβλήµατα από CD) Λόγω νέων τρόπων ταχύτητας µεταφοράς συµπίεσης δεδοµένων π.χ. Μp3 + αύξηση Σοβαρότερο εµπόδιο για ανάπτυξη νόµιµου περιβάλλοντος ηλεκτρονικής διάθεσης έργων µέσω ίντερνετ. Οικονοµικό όφελος-> 0.10 $ ανά κλικ ιάθεση κλεµµένων έργων 3 κατηγορίες ανάλογα µε περιεχόµενο 1. Πειρατικά (αναπαραγωγή πρωτότυπου ηχογραφήµατος, χωρίς συγκατάθεση δικαιούχου) 2. Παραχαραγµένα (αντίγραφα σε παρόµοια συσκευασία µε γνήσια) 3. Bootlegs(παράνοµη ηχογράφηση ή βιντεοσκόπηση την ώρα ζωντανής µετάδοσης)

8 ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Ελλάδα-> πρώτη δεκάδα σε στατιστικές έρευνες παράνοµης διακίνησης και κατανάλωσης πλαστών προϊόντων µουσικά έργα µέσω ίντερνετ παράνοµη διακίνηση έργα 4 στις 10 ταινίες πειρατικές κάθε χρήσης διαδικτύου 10 µουσικά έργα τον µήνα ΙΙΡΑ-> παράπονα διακίνηση σε ίντερνετ αλλά και σε δρόµους «Προβληµατικές πόλεις»-> Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και νησιά το καλοκαίρι 200 µη έγκυρα µαγαζιά πειρατικά sites Συνέπειες: 1. Απώλεια εσόδων του ελληνικού δηµοσίου λόγω µειωµένων εισπράξεων ΦΠA και τελωνειακώνδασµών. 2. Απώλειαθέσεωνεργασίας. 3. Συρρίκνωσητηςπολιτιστικήςβιοµηχανίας. 4. Μείωση/ ιστακτικότηταεπενδύσεωνξένωνκεφαλαίων. 5. Απειλήγιατηνπροστασίατουκαταναλωτή. 6. ιακύβευσητουκύρουςτηςχώρας. 7. Καταστρατήγηση µέτρων επιβολής των σχετικών νόµων και εφαρµογής διεθνών Υποχρεώσεων.

9 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Π.χ. Ελλάδα-> µείωση πειρατείας λογισµικού (-7%)-> κατάλληλα µέτρα-> πολιτεία: 1) Τήρηση οδηγιών Ε.Ε. 2) Ψήφιση νοµοσχεδίου για επιβολή προστίµων για ζητούµενα ποσόντα(35%) Ε.Ε. Χρειάζεται βοήθεια πολιτών κατάλληλη παιδεία + συνειδητή απόφαση και κινήσεις εταιριών π.χ. µείωση αδειών χρήσης Εναλλακτική λύση-> ελεύθερο λογισµικό (δωρεάν και όχι παράνοµο) ΗΠΑ-> αντιµετώπιση πειρατείας διαδικτύου ισκογραφικές εταιρίες -> κίνηση κατά Mg.MP3.com( παράνοµο site) και κατά Napster (υπηρεσία παράνοµης ανταλλαγής µουσικών αρχείων) Ρωσία-> Πειρατεία ταινιών-> σύλληψη σπείρας που διακινούσε παράνοµα ταινίες µέσω ίντερνετ.

10

11 Ερωτηµατολόγιο Αποφασίσαµε να φτιάξουµε ένα ερωτηµατολόγιο σχετικό µε την πειρατεία και το µοιράσαµε σε παιδιά της ηλικίας µας (Α Λυκείου) για να δούµε κατά πόσο οι νέοι στις µέρες µας είναι ενηµερωµένοι σχετικά µε την πειρατεία και το κατά πόσο βοηθούν στην εξάπλωσή της.

12 Συµπέρασµα Παρατηρώντας τα ποσοστά βλέπουµε πως οι περισσότεροι νέοι(70%) δεν αγοράζουν µόνιµα CD από δισκοπωλεία πληρώνοντας τις αντίστοιχες τιµές καθώς είναι αρκετά υψηλές. Μόλις το (30%) απαντά πως αγοράζει CD µερικές φορές ενώ κανένας νέος δεν απάντησε Συνέχεια.

13 Συµπέρασµα Μόνο το (4%) των νέων είναι αντίθετο µε το φαινόµενο της πειρατείας, το (18%) δηλώνει άγνοια, ενώ το (78%) δεν έχει κανένα πρόβληµα. Σε συνδυασµό µε την προηγούµενη ερώτηση βλέπουµε πως οι νέοι προτιµούν την παράνοµη λύση και όχι την νόµιµη που δεν είναι τόσο φιλική για το πορτοφόλι τους.

14 Συµπέρασµα Σε αυτήν την ερώτηση οι επιλογές «Συνέχεια» και «συχνά» είναι οι πιο πολυαπαντηµένες,(38%) και (48%) αντίστοιχα. Το 12% απάντησε «σπάνια» ενώ µόλις το 2% απάντησε ποτέ. Συµπεραίνουµε λοιπόν πως η πειρατεία, ιδιαίτερα η διαδικτυακή είναι ιδιαίτερα διαδεδοµένη στην νέα γενιά στην χώρα µας.

15 Συµπέρασµα Σε αυτήν την ερώτηση το 46% απάντησε θετικά, το 48% αρνητικά ενώ το 6% απάντησε πως δεν γνωρίζει. Βλέπουµε πως περίπου οι µισοί έφηβοι έχουν κατεβάσει παράνοµα λογισµικό ενώ σχεδόν οι άλλοι µισοί έχουν νόµιµο η δεν έχουν καθόλου ενώ ένα µικρό µέρος των νέων δεν γνωρίζουν.

16 Συµπέρασµα Βλέπουµε πως οι νέοι είναι αρκετά καλά ενηµερωµένοι καθώς κανένας δεν απάντησε «δεν γνωρίζω» και κανένας «όχι» που είναι πραγµατικότητα, καθώς η Ελλάδα καταλαµβάνει κάθε χρόνο πρώτες θέσεις στην κατάταξη των χωρών στις οποίες η πειρατεία είναι πιο διαδεδοµένη. Πιστεύετε πως είναι διαδεδοµένο το φαινόµενο της πειρατείας στην Ελλάδα; Ναι Αρκετά εν γνωρίζω Όχι

17 Συµπέρασµα Συµπεραίνουµε πως οι νέοι είναι αρκετά ενηµερωµένοι καθώς ένα πολύ µεγάλο ποσοστό(76%) απάντησε πως γνωρίζει πως διαπράττει έγκληµα κατεβάζοντας παράνοµα από το διαδίκτυο, ενώ µόλις το 24% δεν γνώριζε για αυτό. Συνδυάζοντας αυτά τα ποσοστά µε τα ποσοστά των προηγούµενων ερωτήσεων βλέπουµε πως αν και οι νέοι γνωρίζουν πως διαπράττουν έγκληµα δεν έχουν κανέναν ενδοιασµό στο να κατεβάζουν παράνοµα από το ίντερνετ.

18 ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ Επαρκής ενηµέρωση για πειρατεία-> σοβαρό πρόβληµα Περιγραφή προσωπικών εµπειριών και γεγονότων γύρω µας Συνειδητοποίηση από δουλειά (ατοµική-οµαδική) πως γινόµασταν συνεργοί και πως δεχόµασταν αρνητικές επιρροές που πλέον θα αποκρούουµε-> µάθαµε να συνεργαζόµαστε εν δουλέψαµε τα θετικά της πειρατείας( περιορισµένος χρόνος δύσκολη εύρεση σχετικού υλικού)

19 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; Hacker: Ως hacker νοούνται οι υπερεξειδικευµένοι χρήστες µε ειδικές γνώσεις σε θέµατα ασφαλείας που επιθυµούν να παραβιάσουν λογισµικά συστήµατα για προσωπικό όφελος. Password: χρησιµοποιούνται σε όλες τις υπηρεσίες που απαιτούν εµπιστευτικότητα προκειµένου να πιστοποιήσουν την ταυτότητα του χρήστη. Spam: Η µαζική αποστολή ηλεκτρονικών µηνυµάτων σε εκατοµµύρια χρήστες (χωρίς οι χρήστες αυτοί να την επιθυµούν η να την έχουν ζητήσει)

20 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ έντυπο wind γιαγονείςκαιπαιδιά

Η νοµοθεσία στην υπηρεσία των κινητών τηλεφώνων

Η νοµοθεσία στην υπηρεσία των κινητών τηλεφώνων Η νοµοθεσία στην υπηρεσία των κινητών τηλεφώνων Γουγούλη- ηµητριάδου Ελένη 1, Γρηγοριάδου έσποινα 1, Εύδου έσποινα 1, Κατσίφας Κωνσταντίνος 1, Μήτογλου Κωνσταντίνος 1 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου από παιδιά και εφήβους. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

Oδηγός για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου από παιδιά και εφήβους. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς. Oδηγός για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου από παιδιά και εφήβους. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς. «Τα θεµέλια για την ορθή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά µπορούµε να

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς Oδηγός για ασφαλή χρήση internet και κινητού τηλεφώνου για παιδιά και εφήβους Tμήμα Εταιρικών Σχέσεων WIND Ελλάς Mε τη συνεργασία: Γενική επιστημονκή επιμέλεια: Ι. Τσιάντης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΕΙ ΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Ψυχαγωγία και κίνδυνοι στο διαδίκτυο»

«Ψυχαγωγία και κίνδυνοι στο διαδίκτυο» Τ Ε Χ Ν ΟΛΟ Γ Ι ΚΟ Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι ΚΟ Ι Δ Ρ Υ Μ Α Μ Ε Σ ΟΛΟ Γ Γ Ι Ο Υ Σ Χ ΟΛ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ο Ι ΚΟ Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Ε ΦΑ Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ Σ Τ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Mentoring AE ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005 Το παρόν αποτελεί µέρος του υποέργου «Μελέτες ζήτησης και ανάπτυξης Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στο Νοµό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΣΔ. Καριπίδης Νίκος Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Δράμας

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΣΔ. Καριπίδης Νίκος Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Δράμας ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΣΔ Καριπίδης Νίκος Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Δράμας Το διαδίκτυο αποτελεί σήμερα μια απτή πραγματικότητα η οποία μας ανοίγει την πόρτα της γνώσης, της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας ενώ

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Παράνομη χρήση, Απειλές, Μέθοδοι Προστασίας και Υποστήριξης της Ασφάλειας στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Επιχειρηµατικά Μοντέλα Ηλεκτρονικού Εµπορίου: ιεπιχειρησιακά vs. Προσανατολισµένα στον Καταναλωτή. ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ρ. Γεώργιος Παπαµιχαήλ

ΘΕΜΑ: Επιχειρηµατικά Μοντέλα Ηλεκτρονικού Εµπορίου: ιεπιχειρησιακά vs. Προσανατολισµένα στον Καταναλωτή. ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ρ. Γεώργιος Παπαµιχαήλ Ε ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙE ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΜΗΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Επιχειρηµατικά Μοντέλα Ηλεκτρονικού Εµπορίου: ιεπιχειρησιακά vs. Προσανατολισµένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙ Ι ΚΑΙ INTERNET - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. Καριπίδης Νίκος Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ ράµας

ΠΑΙ Ι ΚΑΙ INTERNET - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. Καριπίδης Νίκος Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ ράµας ΠΑΙ Ι ΚΑΙ INTERNET - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Καριπίδης Νίκος Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ ράµας Το διαδίκτυο αποτελεί σήµερα µια απτή πραγµατικότητα η οποία µας ανοίγει την πόρτα της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: '' ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ''

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: '' ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ '' ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: '' ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ '' ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΙΛΗΣ ΑΜ 3620 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Σχολή: Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών. Π τυ χ ιακ ή Ερ γασία Θέμα: Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επιμέλεια εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Κατασκευή Ιστοσελίδας Ηλεκτρονικού Καταστήματος με χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης Ηλεκτρονικό Εμπόριο Πίνακας περιεχομένων ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ... 2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΕΝΙΚΑ... 3 ΟΡΙΣΜΟΣ:... 3 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ιανουάριος 2011 ΙΕΛΚΑ 2011 ΕΡΕΥΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Δρ. Λ. Κιοσές, Δρ. Γ. Δουκίδης, Δρ. Π. Βλάχος Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Αγαπητοί συνάδελφοι, ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Ευρωπαϊκή Επιχείρηση καθώς και οι πολυεθνικές εταιρείες είναι ήδη ή θα αποτελέσουν στο προσεχές µέλλον µια πραγµατικότητα την οποία το εργατικό κίνηµα των εργαζοµένων θα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό εμπόριο & Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος

Ηλεκτρονικό εμπόριο & Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Ηλεκτρονικό εμπόριο & Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Αντωνελάκη Ελένης (ΑΜ: Τ02983) Επιβλέπων:

Διαβάστε περισσότερα

Τάσεις στη χρήση του διαδικτύου για επικοινωνία, πληροφόρηση και ψυχαγωγία

Τάσεις στη χρήση του διαδικτύου για επικοινωνία, πληροφόρηση και ψυχαγωγία Τάσεις στη χρήση του διαδικτύου για επικοινωνία, πληροφόρηση και ψυχαγωγία Μάρτιος 2010 «Νέες τάσεις στη χρήση του διαδικτύου για επικοινωνία, πληροφόρηση και ψυχαγωγία» Δρ Α. Κουντζέρης, Μ. Κωνσταντάτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (2000-2006) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α κύκλος εργασιών: ΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη εφαρμογής για την ασφάλεια των παιδιών και την ενημέρωση των γονέων σε φορητές συσκευές. Μιχαήλου Γεώργιος (ΑΜ:4411063) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ανάπτυξη εφαρμογής για την ασφάλεια των παιδιών και την ενημέρωση των γονέων σε φορητές συσκευές. Μιχαήλου Γεώργιος (ΑΜ:4411063) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ανάπτυξη εφαρμογής για την ασφάλεια των παιδιών και την ενημέρωση των γονέων σε φορητές συσκευές. Μιχαήλου Γεώργιος (ΑΜ:4411063) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Επιβλέπων: Δρ. Βασίλης Βλάχος ΑΤΕΙ Θεσσαλίας 2015 Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ... 5. Εισαγωγή... 5. Τι είναι το Ηλεκτρονικό Εμπόριο... 5. Το ιστορικό της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου...

ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ... 5. Εισαγωγή... 5. Τι είναι το Ηλεκτρονικό Εμπόριο... 5. Το ιστορικό της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου... ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ... 5 Εισαγωγή... 5 Τι είναι το Ηλεκτρονικό Εμπόριο... 5 Το ιστορικό της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου... 7 Πορεία προς το ηλεκτρονικό εμπόριο... 7 Η λειτουργία του

Διαβάστε περισσότερα

ιαδίκτυο διαδίκτυο ιαδίκτυο Ιντερνέτ Ίντερνετ

ιαδίκτυο διαδίκτυο ιαδίκτυο Ιντερνέτ Ίντερνετ Εισαγωγή στο Internet ιαδίκτυο Στην γενική του έννοια, διαδίκτυο (ίντερνετ) είναι ένα δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών που (δια)συνδέει άλλα δίκτυα. Ο αντίστοιχος αγγλικός όρος internet προκύπτει από τη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ο ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. 5.1 Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ο ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. 5.1 Εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ο ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 5.1 Εισαγωγή Στην ενότητα αυτήν θα παρουσιάσουµε µία αναλυτική περιγραφή της γνώµης των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά µε τα ναρκωτικά. Καθώς είναι γνωστό, στις µέρες

Διαβάστε περισσότερα

<<Η διαφήμιση στη ζωή μας και ο ρόλος των ΜΜΕ>>

<<Η διαφήμιση στη ζωή μας και ο ρόλος των ΜΜΕ>> Σχολείο: 1 ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου Σχολικό Έτος: 2012-2013 Τμήμα Α1 Ομάδα Δ Μέλη Ομάδας: Μίλτος Γιαννούτσος Αλέξανδρος Αντωνάκος Δημήτρης Γεωργαντής Πέτρος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κωνσταντίνα Βαμβάκου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κωνσταντίνα Βαμβάκου Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κωνσταντίνα Βαμβάκου ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Βασίλειος Χατζής Εκπονηθείσα πτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΙ ΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΙΒ ΣΥΝΟ ΟΣ Α ΕΙ ΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κατά την Α' Τακτική Σύνοδο

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαική Κατάσταση στο Φαινόµενο του Εκφοβισµού ιακρατική Έκθεση. Αριθµός Έργου: 511645-2010-LLP-IT-KA1-KA1SCR

Η Ευρωπαική Κατάσταση στο Φαινόµενο του Εκφοβισµού ιακρατική Έκθεση. Αριθµός Έργου: 511645-2010-LLP-IT-KA1-KA1SCR Η Ευρωπαική Κατάσταση στο Φαινόµενο του Εκφοβισµού ιακρατική Έκθεση Αριθµός Έργου: 511645-2010-LLP-IT-KA1-KA1SCR Φορέας Υλοποίησης Έργου: Ινστιτούτο Don Milani (IT) Περίοδος Αναφοράς: 1 Νοεµβρίου 2010

Διαβάστε περισσότερα