εργάστηκε η επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους εξής: Εκπόνηση Μελέτης Εκτίμσης & Αξιολόγησης των Επιπέδων του Η/Μ Υποβάθρου Παναγιώτης Ρισβάς

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "εργάστηκε η επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους εξής: Εκπόνηση Μελέτης Εκτίμσης & Αξιολόγησης των Επιπέδων του Η/Μ Υποβάθρου Παναγιώτης Ρισβάς"

Transcript

1 A B C A B C A B C A B C A B C A B C Από την COMOT, για την εκπόνηση της Μελέτης Εκτίμησης & Αξιολόγησης των Επιπέδων του Η/Μ Υποβάθρου του Σ/Β: KARITA_X (40 430) εργάστηκε η επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους εξής: Εκπόνηση Μελέτης Εκτίμσης & Αξιολόγησης των Επιπέδων του Η/Μ Υποβάθρου Παναγιώτης Ρισβάς Ακτινοφυσικός ικός Φυσικός Ιατρικής Mc Ιατρικής ΦυσικήςΑκτινοφυσικής ή Εκπόνηση Μελέτης Ραδιοεκπομπών Γιώργος Παναγόπουλος Ακτινοφυσικός Φυσικός Ιατρικής Mc Φυσικής Ακτινιβολιών με Ιατρικές Εφαρμογές

2 ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ Σ/Β ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ COMOT ΜΕ ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ KARITA_X (40 430) Το κεφάλαιο αυτό αφορά φρ την αξιολόγηση η κι εκτίμηση η του ηλεκτρομαγνητικού η υποβάθρου στα σημεία ευαίσθητων περιοχών στην περιοχή μελέτης (σε ακτίνα 000 μέτρων από το σημείο εγκατάστασης του κεραιοσυστήματος της COMOT στην παρακάτω διεύθυνση: Περιοχή: "Αγία γ Τριάδα",, Πλησίον οικισμού Καριτσας ήμος: Αγίας Νομός: Λάρισας Γενικά για το ηλεκτρομαγνητικό υπόβαθρο Το ηλεκτρομαγνητικό υπόβαθρο στην περιοχή μελέτης αφορά τις τιμές των μεγεθών που χαρακτηρίζουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο εμφανίζεται σε ένα σύνολο συχνοτήτων (φάσμα), που διαιρείται σε περιοχές (ζώνες συχνοτήτων) ανάλογα με τον τρόπο παραγωγής ή χρήσης τους. Η περιοχή άνω των 300 γιγακύκλων γγ (Gz) που περιλαμβάνει το ηλιακό φάσμα και τις ακτίνες χ και γ ονομάζεται «ιοντίζουσα ή ραδιενεργός ακτινοβολία». Η περιοχή κάτω των 300 γιγακύκλων (Gz) ονομάζεται «μη ιοντίζουσα ή μη ραδιενεργός ακτινοβολία» βλί και είναι η περιοχή για την οποία θα γίνει η εκτίμηση του ηλεκτρομαγνητικού υποβάθρου, και συγκεκριμένα έως 300 Gz. 6 Μη Ιονίζουσες: 0 z Πυλώνες δικτύου διανομής ηλ.ενέργειας, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, ίκτυα επικοινωνίας Σωμάτων Ασφαλείας, Κινητή Τηλεφωνία (GM,UMT), Σταθερή Ασύρματη Τηλεφωνία, Μικροκυματικές διασυνδέσεις, δέ Ιατρικές ρ ς εφαρμογές & Ορατό φως 0 6 z Ιονίζουσες: Υπεριώδης, Υ ς Ιατρικές εφαρμογές όπως ( Χ ακτίνες, γάμμα ακτίνες )

3 Στον παρακάτω πίνακα περιγράφεται το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και διάφορες εφαρμογές ανάλογα τη συχνότητα στην οποία λειτουργούν. ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΗΓΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ 0300 z Γραμμές Ηλ. Ενέργειας, ακουστικές συχνότητες, ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (.L.F.) υποβρύχιες επικοινωνίες ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ 033k 0,33kz Φωνή, ακουστικές συχνότητες ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (VF) ΠΟΛΎ ΧΑΜΗΛΕΣ 330kz30k Ακουστικές συχνότητες ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (VF) ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ 30300kz300kz Ραδιοεπικοινωνία Ναυσιπλοϊας, επικοινωνίες μεγάλων (LF) αποστάσεων ΜΕΣΑΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ 0,33Mz 3Mz Ραδιοεπικοινωνία Ναυσιπλοϊας, ερασιτεχνικοί (MF) ραδιοσταθμοί ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ 330Mz 30Mz Ερασιτεχνικοί σταθμοί, διεθνείς επικοινωνίες, έλεγχος (F) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ 30300Mz300M αεροπλοϊας Αστυνομία, σταθμοί FM VFTV, έλεγχος αεροπολοϊας ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (VF) και ναυσιπλοϊας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ 0,33Gz 3Gz Επικοινωνία ταξί, αστυνομία, UFTV, φούρνοι ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (UF) μικροκυμάτων, ιατρική διαθερμία, βιονηχανικά μικροκύματα μ ΥΠΕΡ ΥΨΗΛΕΣ 330Gz ΡΑΝΤΑΡ, δορυφορικές επικονωνίες ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (F) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ 30300Gz ΡΑΝΤΑΡ,, δορυφορικές ρφρ επικονωνίες, ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (F) ραδιοφασματομετρία ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 300Gz300Tz300Tz Εποπτεία, ηλεκτρονικός πόλεμος, βιομηχανική θέρμανση (IR) Στις υψηλές συχνότητες το ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο θεωρούνται ότι είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και αποτελούν το ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Τα ραδιοκύματα που αποτελούν μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος όπου περιλαμβάνονται η κινητή τηλεφωνία, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και τα ραντάρ ανήκουν στην κατηγορία των μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών υψηλών συχνοτήτων. Η ένταση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργείται περιμετρικά των κεραιοσυστημάτων κινητής τηλεφωνίας, εξαρτάται από:. Την ισχύ του ραδιοκύματος που εκπέμπεται από τη κεραία. Το δά διάγραμμα ακτινοβολίας βλί (λοβός) βό) της κεραίας 3. Την απόσταση από την κεραία στην κατεύθυνση που εκπέμπει. Η ένταση του πεδίου μειώνεται ραγδαίως καθώς αυξάνεται η απόσταση (σύμφωνα με το αντίστροφο του τετραγώνου της απόστασης από την κεραία).

4 Η εκτίμηση του ηλεκτρομαγνητικού υποβάθρου με ποσοτικά στοιχεία επιτυγχάνεται υπολογίζοντας γζ τα χαρακτηριστικά μεγέθη μγ του ηλεκτρομαγνητικού η πεδίου λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί για την εκπομπή των διαφόρων πηγών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας βλί στην περιοχή μελέτης, βάσει: α. Θεωρητικών υπολογισμών, ή β. Μετρήσεων που υπάρχουν διαθέσιμες μςή γ. Συνδυασμό και των δύο και σύγκριση των τιμών που υπολογίζονται με τα Διεθνή και Ελληνικά όρια ασφαλούς έκθεσης. Φυσικά μεγέθη που χαρακτηρίζουν το ηλεκτρομαγνητικό η πεδίο ανάλογα τη ζώνη συχνοτήτων Τα φυσικά μεγέθη που χαρακτηρίζουν την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία ανάλογα τη συχνότητα της εφαρμογής ορίζονται παρακάτω Ρεύµα επαφής (IC): µεταξύ ενός ατόµου και ενός αντικειµένου εκφράζεται σε αµπέρ(α). Ένα αγώγιµο σώµα που βρίσκεται σε ένα ηλεκτρικό πεδίο µπορεί να φορτιστείαπό το πεδίο αυτό. Πυκνότητα ρεύµατος (J): ορίζεται ως το ρεύµα που διέρχεται καθέτως από διατοµή µοναδιαίου εµβαδού εντός ενός τρισδιάστατου αγωγού, όπως το ανθρώπινο σώµα ή µέρος αυτού, και εκφράζεται σε αµπέρ µ ανά τετραγωνικό µέτρο έ ρ (A/m). Ένταση ηλεκτρικού πεδίου: είναι ένα διανυσµατικό µέγεθος (Ε) που αντιστοιχεί στη δύναµη που ασκείται επί ενός φορτισµένου φρ µ σωµατιδίου, µ, ανεξάρτητα από την κίνησή του στο χώρο. Εκφράζεται σε βολτ ανά µέτρο (V/m). Ένταση µαγνητικού γη ύ πεδίου: είναι ένα διανυσµατικό µ µέγεθος θ ς (Η), το οποίο, σε συνδυασµό µ µε την πυκνότητα µαγνητικής ροής, ορίζει ένα µαγνητικό πεδίο σε κάθε σηµείο στο χώρο. Εκφράζεται σε αµπέρ ανά µέτρο (A/m). Πυκνότητα µαγνητικής ροής (µαγνητική επαγωγή): είναι ένα διανυσµατικό µέγεθος (Β), που έχει ως αποτέλεσµα µια δύναµη η οποία ασκείται επί κινουµένων µέγεθος (Β), που έχει ως αποτέλεσµα µ µια δύναµη η οποία ασκείται επί κινουµένων µ µετατροπή ρ ή της πυκνότητας µαγνητικής ροής σε ένταση του µαγνητικού πεδίου και αντίστροφα, µε χρήση του τύπου A/m = 4π 07 Τ. Πυκνότητα ισχύος (): είναι το µέγεθος που χρησιµοποιείται επί πολύ υψηλών συχνοτήτων, για τις οποίες το βάθος της διείσδυσης στο σώµα είναι µικρό. Πρόκειται για την ακτινοβολούµενη ισχύ που προσπίπτει κάθετα επί µιας ς επιφάνειας, διαιρούµενη µ δια του εµβαδού της επιφανείας, εκφράζεται δε σε βατ ανά τετραγωνικό µέτρο (W/m). = Για επίπεδο κύµα στο µακρινό πεδίο, η πυκνότητα ισχύος (), η ένταση ηλεκτρικού πεδίου (Ε) και η ένταση µαγνητικού πεδίου (Η) σχετίζονται από την εµπέδηση η ελευθέρου χώρου, π.χ. Z0=377 Ω. Συγκεκριµένα:

5 377 ή () 377 Όπου Ε και Η εκφράζονται αντιστοίχως σε V/m και A/m και σε W/m². Κανονισμοί Όρια Ασφαλούς Έκθεσης Κοινού Σε Ραδιοκύματα Για την ασφαλή έκθεση του ανθρώπου σε ηλεκτρομαγνητική (ΗΜ) ακτινοβολία, και ειδικότερα σε ραδιοκύματα (0 Kz300 Gz), έχουν εκδοθεί δθί διεθνείς κανονισμοί που ορίζουν αυστηρότατα όρια προστασίας. Επίσης, συστάσεις έχει εκδώσει και η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ΙCNIRP/WO 998: Guidelines or limiting exposure to timevarying electric, magnetic and electromagnetic ields (up (p to 300 Gz), ), ealth Physics, April 998. Επίσης, το 999 δημοσιεύθηκε η Σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαικής Ένωσης Σχετικάχ ά με τον περιορισμό ρ της έκθεσης του κοινού σε ΗΜ πεδία 0 z 300 Gz, (999/59/ΕΚ), Επιπλέον, το 000 δημοσιεύτηκε η η κοινή υπουργική απόφαση με θέμα «Μέτρα ρ προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών εγκατεστημένων στην ξηρά» (5357/3839), /9/000 σύμφωνα με την οποία υιοθετήθηκαν τα όρια ασφαλείας που θεσπίστηκαν από τους ICNIRP/WO και συστήθηκαν ήη από την ΕΕ,, μειωμένα μ κατά 0%. Σύμφωνα με τους παραπάνω κανονισμούς, για το ποσοτικό χαρακτηρισμό της έκθεσης σε ΗΜ ακτινοβολία γίνεται, στην περιοχή συχνοτήτων 0 Mz 300 Gz, ισοδύναμα με τη πυκνότητα ροής ρής ηλεκτρομαγνητικής ισχύος (ή ένταση ακτινοβολίας), που μετριέται σε Watt/m. Τέλος, πρόσφατα ψηφίσθηκε η ο Νόμος μς 4070 «Ρυθμίσεις Ρθί μ ς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσιών Έργων και άλλες διατάξεις», ΦΕΚ 8, όπου υιοθετούνται τα όρια ασφαλούς έκθεσης που συστήνονται από τους ICNIRP/WO και την ΕΕ, μειωμένα κατά 30% ενώ στις περιπτώσεις που σε απόσταση 000 μέτρων από το κεραιοσύστημα κινητής τηλεφωνίας υπάρχει η περίμετρος κτιριακής εγκατάστασης σχολείου, βρεφονηπιακού σταθμού, νοσοκομείου και γηροκομείου,, τότε. υιοθετούνται τα όρια ασφαλούς λύ έκθεσης που συστήνονται από τους ICNIRP/WO και την ΕΕ, μειωμένα κατά 40% και η υπ αριθμ. Π/05/04/ εγκύκλιος της Ε.Ε.Α.Ε. Ε Ε με θέμα «Καθορισμός ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθμών κεραιών σε εφαρμογή του Ν (ΦΕΚ 8, 0040)» όπου καθορίζονται οι τιμές των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική η ακτινοβολία βλί όπως προκύπτουν μετά τη μείωση κατά 30% και 40%.

6 Σύμφωνα με τους παραπάνω κανονισμούς, τόσο η σύσταση της Ε.Ε. Ε όσο και η ΚΥΑ προβλέπουν ρβ βασικούς περιορισμούς ρ και επίπεδα αναφοράς φρςγ για την έκθεση του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία υιοθετώντας τις απόψεις της Διεθνούς Επιτροπής Προστασίας από Μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP). Σύμφωνα με την σύσταση του Συμβουλίου της Ε.Ε. 999/59/C και την υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ, οι βασικοί περιορισμοί βασίστηκαν σε όλες τις μέχρι σήμερα αποδεδειγμένες επιδράσεις κι έχουν οριστεί θεωρώντας μεγάλους συντελεστές ασφαλείας (δηλαδή οι τιμές των ορίων μειώθηκαν 50 φορές από τις πραγματικές τιμές) ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι αβεβαιότητες ββ που υπάρχουν όσον αφορά φρ την ατομική ευαισθησία,, τις περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και τις διαφορές όσον αφορά την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του κοινού. Ανάλογα με τη συχνότητα, χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα φυσικά μεγέθη για τον προσδιορισμό των βασικών περιορισμό όσον αφορά τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. Πίνακας. Βασικοί περιορισμοί ρ για ηλεκτρικά, μαγνητικά πεδία (0 z 300 Gz). Τοπικός Μέσος ρυθμός Μαγνη Πυκνότητα Τοπικός ρυθμός ρυθμός ειδικής Πυκνότητα Ζώνη τική ρεύματος ειδικής απορρόφησης ειδικής απορρόφησης για ισχύος συχνοτήτων επαγωγή γή (ma/m ) (κεφάλι φ και κορμός) απορρόφησ όλο το σώμα (W/m ) (mt) (rms) (W/kg) ης (άκρα) (W/kg) (W/kg) 0 z 40 > 0 z 8 4z 4 8/ 4000 z kz 00 kz /500 00kz 0Mz0M / , Mz 0 Gz 0, Gz 0 Όπου είναι η συχνότητα σε z. Ο ποσοτικός χαρακτηρισμός της έκθεσης σε ΗΜ ακτινοβολία για συχνότητες μεγαλύτερες από 0 Mz, γίνεται με τον Εδ ΕιδικόΣυντελεστή Απορρόφησης AR (peciic Absorption Rate), t) που ορίζεται ως ο ρυθμός απορρόφησης ενέργειας ανά μονάδα μάζας των ιστών και μετριέται σε Watt/Kg. Το μέγεθος αυτό δεν προσφέρεται για υπολογισμούς διότι παρουσιάζει δυσκολία τόσο στην θεωρητική ήόσο και στην πειραματική του μέτρηση. η

7 Για το λόγο αυτό και για λόγους σύγκρισης με τις τιμές μς των μετρούμενων μ μεγεθών μγ προτείνονται εναλλακτικοί ισοδύναμοι τρόποι υπολογισμών και πειραματικών μετρήσεων. Δηλαδή προβλέπονται επίπεδα αναφοράς όσον αφορά την έκθεση. Η τήρηση όλων των προτεινόμενων επιπέδων αναφοράς εξασφαλίζει την τήρηση των βασικών περιορισμών. Εάν οι μετρούμενες μ τιμές μς είναι μεγαλύτερες μγ ρςαπό τα επίπεδα αναφοράς, φρς, αυτό δε σημαίνει αυτομάτως και υπέρβαση των βασικών περιορισμών. Στην περίπτωση αυτή θα εκτιμάται κατά πόσον τα επίπεδα έκθεσης είναι χαμηλότερα από τους βασικούς περιορισμούς. Τα επίπεδα αναφοράς για τον περιορισμό της έκθεσης προέρχονται από τους βασικούς περιορισμούς, υπό συνθήκες μέγιστης σύζευξης του πεδίου με το εκτιθέμενο σε αυτό άτομο, περιέχοντας έτσι το μέγιστο βαθμό προστασίας. Στον παρακάτω πίνακα παρέχεται μία σύνοψη των επιπέδων αναφοράς. φρς Τα επίπεδα αναφοράς φρς αποτελούν λύ γενικά μέσες τιμές μςγ για όλο το σώμα του εκτιθέμενου ατόμου, με τη σημαντική όμως προϋπόθεση ότι δεν θα γίνεται υπέρβαση των βασικών περιορισμών τοπικής έκθεσης. Πίνακας. Επίπεδα αναφοράς για ηλεκτρικά, μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία (0 z 300 Gz, σταθερές τιμές rms) Ζώνη Ένταση Ένταση Μαγνητική Ισοδύναμη συχνοτήτων ηλεκτρικού μαγνητικού επαγωγή γήπεδίου πυκνότητα πεδίου Ε (V/m) πεδίου Η (A/m) B (μτ) ισχύος επιπέδου κύματος eq ) (W/m ) 0 z 4 4 3,X0 4 4X0 4 8 z ,X0 4 / 4X0 4 / 8 5 z / 5.000/ 0,05 0,8 kz 50/ 4/ 5/ 0,8 3 kz 50/ , kz ,5 0,5 Mz 87 0,73/ 0,9/ 0 Mz 87/ / 0,73/ 0,9/ Mz 8 0,073 0, Mz,375 / 0, / 0, / / Gz ,6 0 0, 0 Όπου είναι η συχνότητα σε z ή kz ή Mz, ανάλογα με το πώς ορίζεται στο κελί του πίνακα που βί βρίσκεται στην ίδια γραμμή και στη στήλη της ζώνης συχνοτήτων.

8 Σύμφωνα με το νόμο 4070, άρθρο 30, παράγραφο 9 στην Ελλάδα θεωρούνται ως όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθμών κεραιών το 70% των τιμών που καθορίζονται ρζ στα άθ άρθρα ρρ 4 της υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ,, επιπλέον στην παράγραφο 0 του άρθρου 3 υιοθετείται επιπλέον μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης στην περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 000 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων όπου οι τιμές των ορίων δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 60% των τιμών που καθορίζονται ρζ στην υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Σύμφωνα με την υπ αριθμ. Π/05/04/ εγκύκλιο της Ε.Ε.Α.Ε., Ε Ε, δδ δεδομένου ότι δεν είναι ισοδύναμη η εφαρμογή ενός συντελεστή μείωσης στις τιμές των μεγεθών που αφορούν τα επίπεδα αναφοράς και τους βασικούς περιορισμούς και επειδή η τήρηση των βασικών περιορισμών είναι το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση, ενώ τα επίπεδα αναφοράς είναι ουσιαστικά ενδιάμεσα μετρήσιμα μεγέθη που διευκολύνουν πρακτικά την διαπίστωση της συμμόρφωσης με τους βασικούς περιορισμούς, ρ προκύπτει ότι η εφαρμογή των συντελεστών μείωσης στο 60% και 70% κατά περίπτωση, αφορά αποκλειστικά τα μεγέθη των βασικών περιορισμών. Με αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, διασφαλίζεται ότι σε κάθε περίπτωση η μη υπέρβαση των επιπέδων αναφοράς συνεπάγεται και την μη υπέρβαση των βασικών περιορισμών, ενώ η υπέρβαση των επιπέδων αναφοράς, δεν συνεπάγεται κατ ανάγκη και την υπέρβαση των βασικών περιορισμών, όπως αναφέρεται φρ ρητά τόσο στην προαναφερθείσα ρθί Σύσταση της Ε.Ε. Ε όσο και στην υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Στους Πίνακες 3 και 4 παρουσιάζονται σύμφωνα με την υπ αριθμ. Π/05/04/ εγκύκλιο της Ε.Ε.Α.Ε., Ε Ε οι βασικοί περιορισμοί, όπως προκύπτουν μετά την εφαρμογή των συντελεστών μείωσης 70% και 60%, αντίστοιχα,, στους αντίστοιχους βασικούς περιορισμούς ρ του άρθρου της υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ.

9 Πίνακας 3. Βασικοί περιορισμοί στην περιοχή συχνοτήτων kz 300Gz, όπως προκύπτουν μετά την εφαρμογή του συντελεστή μείωσης 70%, που ορίζεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 30 του Νόμου 4070 (ΦΕΚ 8, 0040), 04 στους αντίστοιχους βασικούς περιορισμούς ρ του άρθρου ρ της υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Ζώνη Πυκνότητα Μέσος ρυθμός Τοπικός ρυθμός Τοπικός ρυθμός Πυκνότητα Συχνοτήτων ρεύματος ειδικής ειδικής ειδικής Ισχύος απορρόφησης ης για απορρόφησης ης απορρόφησης ης όλο το σώμα (κεφάλι και κορμός) (άκρα) (rms) (W/kg) (W/kg) (W/kg) (W/m ) ) (mα/m ) kz 00 kz / kz 0Mz / 74 0, ,4 8,8 0 Mz 0Gz 0,056,4,8 0 Gz 300Gz 7 Σημείωση: η είναι η συχνότητα σε z Πίνακας 4. Βασικοί περιορισμοί στην περιοχή συχνοτήτων kz 300Gz, όπως προκύπτουν μετά την εφαρμογή του συντελεστή μείωσης 60%, που ορίζεται στην παράγραφο 0 του άρθρου 30 του Νόμου 4070 (ΦΕΚ 8, 0040), 04 στους αντίστοιχους βασικούς περιορισμούς του άρθρου της υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Ζώνη Πυκνότητα Μέσος ρυθμός Τοπικός ρυθμός Τοπικός ρυθμός Πυκνότητα Συχνοτήτων ρεύματος ειδικής ειδικής ειδικής Ισχύος απορρόφησης για απορρόφησης απορρόφησης όλο το σώμα (κεφάλι φ και (άκρα) ρ κορμός) (rms) (W/kg) (W/kg) (mα/m ) (W/kg) (W/m ) kz 00 kz / kz 0Mz / 833 0,048,,4 0 Mz 0Gz 0,048,,4 0 Gz 300Gz 6 Σημείωση: είναι η συχνότητα σε z Στους Πίνακες 5 και 6 παρουσιάζονται σύμφωνα με την υπ αριθμ. Π/05/04/ εγκύκλιο της Ε.Ε.Α.Ε., Ε Ε, παρουσιάζονται τα επίπεδα αναφοράς φρςγ για τα επίπεδα πεδίων όπως προκύπτουν μετά την εφαρμογή των συντελεστών μείωσης 70% και 60%, αντίστοιχα, στους αντίστοιχους βασικούς περιορισμούς του άρθρου άθ 3 της υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ.

10 Πίνακας 5. Επίπεδα αναφοράς για τα επίπεδα εδα πεδίων στην περιοχή συχνοτήτων kz 300Gz, όπως προκύπτουν μετά την εφαρμογή του συντελεστή μείωσης 70%, που ορίζεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 30 του Νόμου 4070 (ΦΕΚ 8, 0040), στους βασικούς περιορισμούς του άρθρου της υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Ζώνη Ένταση Ένταση Μαγνητική γη Ισοδύναμη Συχνοτήτων ηλεκτρικού μαγνητικού επαγωγή πεδίου, πυκνότητα πεδίου, Ε πεδίου, Η Β ισχύος επίπεδου κύματος, eq (V/m) (Α/m) (μτ) (W/m ) 3 kz 75 / 3,5 4, kz 60,9 3,5 4,375 0,74,43Mz 43Mz 60,9 06/ 0,6 077/ 0,77,43 0 Mz 7,8 / / 0,6 / 0,77 / Mz 3,4 0,0606 0, , Mz / 0,003 /,5 /, 0,0038 / / Gz 5 0,34 0,67 7 Σημείωση: η είναι η συχνότητα στις μονάδες (z, kz ή ΜΗz) ) που αναγράφονται στην στήλη της ζώνης συχνοτήτων, στην εκάστοτε γραμμή του πίνακα Πίνακας 6. Επίπεδα αναφοράς για τα επίπεδα πεδίων στην περιοχή συχνοτήτων kz 300Gz, όπως προκύπτουν μετά την εφαρμογή του συντελεστή μείωσης 60%, που ορίζεται στην παράγραφο 0 του άρθρου 30 του Νόμου 4070 (ΦΕΚ 8, 0040), 04 στους βασικούς περιορισμούς του άρθρου της υπ αριθμ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Ζώνη Ένταση Ένταση Μαγνητική Ισοδύναμη Συχνοτήτων ηλεκτρικού μαγνητικού επαγωγή πεδίου, πυκνότητα πεδίου, Ε πεδίου, Η Β ισχύος επίπεδου κύματος, eq (V/m) (Α/m) (μτ) (W/m ) 3kz 50/ , kz 5, , ,88 66M,66 Mz 5, 0565/ 0,565 07/ 0,7,66 0 Mz 67,3 / / 0,565 / 0,7 / Mz,7 0,0565 0,07, Mz,065 / 0, / 0, / / Gz 47, 0,4 0,55 6 Σημείωση: είναι η συχνότητα στις μονάδες (z, kz ή ΜΗz) που αναγράφονται στην στήλη της ζώνης συχνοτήτων, στην εκάστοτε γραμμή του πίνακα.

11 Σύμφωνα με τους παραπάνω πίνακες τα επίπεδα εδα αναφοράς για στην περιοχή συχνοτήτων των σταθμών βάσης κινητών επικοινωνιών GM900, GM800 και UMT καθώς και άλλων εφαρμογών όπως διαμορφώνονται μετά την μείωσή τους σύμφωνα με το Νόμο 4070 φαίνονται στον παρακάτω πίνακα 7 όπως περιγράφονται ργρ στην υπ αριθμ. Π/05/04/ εγκύκλιο της Ε.Ε.Α.Ε.. Ε Ε Πίνακας 7. Επίπεδα αναφοράς της Ελληνικής Νομοθεσίας σε διάφορες περιοχές συχνοτήτων όπως προκύπτουν για συντελεστή μείωσης 70% και 60% για τα μεγέθη ης έντασης του ηλεκτρικού πεδίου (Ε), της έντασης του μαγνητικού πεδίου (Η) και της ισοδύναμης πυκνότητας ισχύος επίπεδου κύματος (Ρ). 70% 60% Περιοχή Συχνοτήτων Ε Η Ρ Ε Η Ρ (V/m) (W/m ) (A/m) (V/m) (A/m) (W/m ) Εφαρμογές 0400Mz , , 600 Mz Mz ραδιοφωνία FM, επικοινωνίες TTRA, εκπομπές VF, κ.α. εκπομπές TV UF 900 Mz κινητή τηλεφωνία (GM900) 800 Mz Gz κινητή τηλεφωνία (GM800) κινητή τηλεφωνία UMT, μικροκυματικές ζύξ ζεύξεις, Για τις περιπτώσεις όπου εξετάζονται κεραιοδιατάξεις που εκπέμπουν σε διαφορετικές περιοχές συχνοτήτων (π.χ. χ GM900, DC800 και UMT) ή όταν υπάρχουν γειτονικοί σταθμοί κεραιών που στις συνήθεις περιπτώσεις που όλες οι κεραιοδιατάξεις εκπέμπουν σε συχνότητες μεγαλύτερες από 0Mz, τότε θα εφαρμόζονται όσα αναφέρονται στο άρθρο 4 της υπ αριθ. 5357/3839 (ΦΕΚ 05/Β/69000) ΚΥΑ, δηλαδή θα υπολογίζεται η τιμή του Δείκτης Έκθεσης Πηγών Πολλαπλών Συχνοτήτων (ΔΕΠΠΣ) ο οποίος περιγράφεται αμέσως παρακάτω.

12 Σύμφωνα όμως με τις διεθνείς προδιαγραφές και την ελληνική νομοθεσία οι εκπομπές περιορίζονται από διαφορετικά όρια ασφαλείας για κάθε περιοχή συχνοτήτων (πίνακες, 7). Αυτό συμβαίνει γιατί η κάθε συχνότητα έχει διαφορετική ικανότητα διείσδυσης (διεισδυτικότητα) στον ανθρώπινο ιστό άρα επιδρά με διαφορετικό τρόπο με αυτόν. Για παράδειγμα τα ραδιοκύματα που εκπέμπονται από μία κεραία κινητής τηλεφωνία (συχνότητα 800 ΜΗz) περιορίζονται από όριο ασφαλείας 5,4W/m, ενώ η αντίστοιχη εκπεμπόμενη από έναν ραδιοφωνικό πομπό (συχνότητα 88 0 Mz) ακτινοβολία περιορίζεται από όριο ασφαλείας,w/m (πιο αυστηρό όριο). Αυτό συμβαίνει λόγω της πολύ μεγαλύτερης διεισδυτικότητας της τελευταίας. Με πιο απλά λόγια εάν μετρούσαμε την εκπομπή ενός ραδιοφωνικού σταθμού και βρίσκαμε τιμή πχ W/m, η τιμή αυτή θα υπερέβαινε τα όρια ασφαλείας (που είναι,mw/m ) ενώ η ίδια τιμή εάν αναφερόταν στην εκπομπή μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας θα ήταν μόλις το 8% του ορίου ασφαλείας (που είναι 5,4W/m ). Λαμβάνοντας υπ όψη τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς ότι τα εξαγόμενα συμπεράσματα από τις απόλυτες τιμές των μετρήσεων δεν είναι απολύτως ενδεικτικά. Για το λόγο αυτό είναι χρήσιμη η κανονικοποίηση των τιμών ώστε να συγκρίνονται κάθε φορά με το ίδιο όριο ασφαλείας. Η διαδικασίαδ αυτή υπαγορεύεται γρ άλλωστε από την ελληνική νομοθεσία (ΚΥΑ Α 05, 6/9/000) στην περίπτωση που έχουμε συνεισφορά από πηγές διαφορετικών συχνοτήτων. Κανονικοποιώντας λοιπόν τις παραπάνω τιμές μς στη μονάδα, υπολογίζουμε γζ τον Δί Δείκτη Έκθεσης Πηγών Πολλαπλών Συχνοτήτων (ΔΕΠΠΣ) ο οποίος μας δίνει τη συνολική κανονικοποιημένη στη μονάδα τιμή της μετρηθείσας ακτινοβολίας. Με απλά λόγια η τιμή του ΔΕΠΠΣ συγκρίνεται με το κανονικοποιημένο όριο ασφαλείας που είναι τώρα η μονάδα. Επομένως υπολογίζεται ο δείκτης έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων για το ηλεκτρικό πεδίο:

13 ,, (), (),,,, ό Ε έ λ ύ δί ό Ε ί δ ά, όπου Ε η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου στη συχνότητα και Ε το επίπεδο αναφοράς για, χ ς γ την ένταση του ηλεκτρικού πεδίου στη συχνότητα μετά την εφαρμογή του κατάλληλου, την ένταση του ηλεκτρικού πεδίου στη συχνότητα, μετά την εφαρμογή του κατάλληλου υν ελε ή είω ης (Πίνακας 7), συντελεστή μείωσης (Πίνακας 7),, και ο δείκτης έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων για το μαγνητικό πεδίο, και ο δείκτης έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων για το μαγνητικό πεδίο,,, (3), (3),,,, όπου Η η ένταση του μαγνητικού πεδίου στη συχνότητα και Η το επίπεδο αναφοράς για, όπου Η η ένταση του μαγνητικού πεδίου στη συχνότητα και Η το επίπεδο αναφοράς για έ ύ δί ό ά ή άλλ λ, την ένταση του μαγνητικού πεδίου στη συχνότητα, μετά την εφαρμογή του κατάλληλου, η η μ γ η η χ η, μ η φ ρμ γή η συντελεστή μείωσης (Πίνακας 7), συντελεστή μείωσης (Πίνακας 7).,, Στις συνήθεις περιπτώσεις που όλες οι κεραιοδιατάξεις εκπέμπουν σε συχνότητες μεγαλύτερες, Στις συνήθεις περιπτώσεις που όλες οι κεραιοδιατάξεις εκπέμπουν σε συχνότητες μεγαλύτερες ό 0M ά έ ύ ύ Υ όδ ή λέ, από 0Mz, οι παραπάνω σχέσεις ικανοποιούνται σύμφωνα με το «Υπόδειγμα τεχνικής μελέτης,, ρ χ ς μφ μ γμ χ ής μ ης ραδιοεκπομπών κεραιών σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας» που έχει εκδώσει η Ε Ε Α Ε εάν, ραδιοεκπομπών κεραιών σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας» που έχει εκδώσει η Ε.Ε.Α.Ε. εάν ι ύει η εξής ανι ό η α ια ον δείκ η έκθε ης ηών ολλα λών υνοήωνδεππσ:, ισχύει η εξής ανισότητα για τον δείκτη έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων, ΔΕΠΠΣ:,, (4) ΔΕΠΠΣ =, (4) ΔΕΠΠΣ =,,, Όπου η ισοδύναμη πυκνότητα ισχύος στη συχνότητα που προσπίπτει στην υπό εξέταση, Όπου η ισοδύναμη πυκνότητα ισχύος στη συχνότητα που προσπίπτει στην υπό εξέταση, θέση και το επίπεδο αναφοράς για την ισοδύναμη πυκνότητα ισχύος στη συχνότητα, θέση και, το επίπεδο αναφοράς για την ισοδύναμη πυκνότητα ισχύος στη συχνότητα μετά την εφαρμογή του κατάλληλου συντελεστή μείωσης (βλέπε πίνακα 7), μετά την εφαρμογή του κατάλληλου συντελεστή μείωσης (βλέπε πίνακα 7)., Σημειώνεται ότι οι παραπάνω τιμές ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική, Σημειώνεται ότι οι παραπάνω τιμές ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική βλί έ ή έ θ ό λ θ ό δ λ δή θώ, ακτινοβολία, αναφέρονται σε συνεχή έκθεση και γενικό πληθυσμό, δηλαδή για ανθρώπους που, δεν έχουν επαγγελματική ενασχόληση με τα ραδιοκύματα., δεν έχουν επαγγελματική ενασχόληση με τα ραδιοκύματα.,,,

14 Παραδοχές για την εκτίμηση την εκτίμηση του ηλεκτρομαγνητικού υποβάθρου ) Στην περιοχή μελέτης όσον αφορά τους Σταθμούς Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας ή άλλων τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών, οι κεραίες δεν ακτινοβολούν ομοιόμορφα στον περιβάλλοντα χώρο,, αλλά εκπέμπουν ΗΜ ακτινοβολία βλί που συγκεντρώνεται σε ορισμένες κατευθύνσεις. Για αυτό το λόγο το ισοτροπικό κέρδος G (σε dbi) είναι συνάρτηση των γωνιακών πολικών συντεταγμένων. Οι κεραίες διακρίνονται σε ομοιοκατευθυντικές (omni) όταν εκπέμπουν ομοιόμορφα στο οριζόντιο επίπεδο, και κατευθυντικές όταν έχουν περιορισμένο άνοιγμα στο οριζόντιο διάγραμμα ακτινοβολίας, συνήθως μικρότερο από 0 ο. Για λόγους απλούστευσης λύ της μεθόδου υπολογισμού,, θεωρούμε ότι οι κατευθυντικές κεραίες, τοποθετημένες πάνω στον ίδιο ιστό ή σε διαφορετικούς ιστούς στο ίδιο δώμα, παράγουν διαγράμματα ακτινοβολίας που προσεγγίζει αυτό μιας ομοιοκατευθυντικής κεραίας. Η προσέγγιση αυτή είναι ήδη πολύ αυστηρή, αφού οι κατευθυντικές κεραίες που χρησιμοποιούνται έχουν γωνίες ημίσεως ισχύος περίπου 30, ενώ σε γωνίες 60 το κέρδος έχει μειωθεί κατά 0 db. Επομένως, σε περιπτώσεις όπου οι κατευθυντικές κεραίες τοποθετούνται πάνω στον ίδιο ιστό ή σε διαφορετικούς ιστούς στο ίδιο δώμα, θα θεωρούμε διάγραμμα ακτινοβολίας μεγίστου κέρδους ανεξάρτητο από την γωνία αζιμουθίου ζμ φ (κατεύθυνση η κεραιών). ) Η υπόθεση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά μείζονα λόγο σε περιπτώσεις τοποθέτησης ή κατευθυντικών κεραιών πάνω στον ίδιο ιστό ή σε διαφορετικούς ιστούς στο ίδιο δώμα. ) Ο υπολογισμός της ενδεικνυόμενης τιμής της έντασης ακτινοβολίας που παράγεται από κεραία γίνεται με βάση τον ακόλουθο τύπο: 0.G P 0 4 R u (5) όπου : η ένταση ακτινοβολίας (ή πυκνότητα ροής ΗΜ ισχύος), σε W/m, P: η ισχύς χς στην είσοδο της κεραίας σε Watt, G: το ισοτροπικό κέρδος της κεραίας σε dbi, R: η απόσταση από την κεραία της θέσης υπολογισμού της έντασης ακτινοβολίας, βλί σε m, και u: ο παράγοντας διάταξης που λαμβάνει υπόψιν την ανάκλαση από το έδαφος

15 Σημείωση: Ο παράγοντας u κυμαίνεται από (διάδοση ελευθέρου χώρου) έως (τέλεια αγώγιμο έδαφος τέλεια ανάκλαση). 3) Στη συνέχεια θεωρούμε τη χειρότερη περίπτωση u=, δηλαδή τα απευθείας κύματα συμβάλλουν σε φάση με τα ανακλώμενα. Άρα ο παραπάνω τύπος δίνει : 0.G P 0 (6) R Παρατήρηση: η Ο παραπάνω τύπος είναι ακριβής όταν το έδαφος ς(ή η ταράτσα) ) έχουν άπειρη αγωγιμότητα και δεν υπάρχουν σώματα που εμποδίζουν τη διάδοση των κυμάτων. Επίσης είναι ακριβής στο μακρινό πεδίο της κεραίας (δηλαδή δή απόσταση R από την κεραία μεγαλύτερη μγ από D /λ, όπου D είναι η μέγιστη διάσταση της κεραίας και λ το μήκος κύματος). Σε μικρότερες αποστάσεις ο παραπάνω τύπος υπερεκτιμά κατά πολύ την ένταση της ακτινοβολίας. βλί 4) Η συνεισφορά των μικροκυψελών και γενικά των σταθμών των οποίων η συνολική ενεργός ακτινοβολούμενη ισχύς όλων των καναλιών δεν ξεπερνά τα 64 Weirp για τις ζώνες συχνοτήτων πάνω από 30 Mz θεωρείται αμελητέα καθώς δεν απαιτείται εκπόνηση και κατάθεση στην Ε.Ε.Α.Ε. Ε Ε μελέτης ραδιοεκπομπών σύμφωνα με το άθ άρθρο ρρ 6, παράγραφος 6 της ΚΥΑ 05, 6/9/000. Πάρα ταύτα για λόγους υπερεκτίμησης η όποια συνεισφορά τους συνυπολογίζεται στην τιμή υποβάθρου που δίνεται παρακάτω.

16 Καταγραφή πηγών ΗΜ πεδίου σε απόσταση 000 μέτρων από το σημείο εγκατάστασης του παρακάτω Σ/Β της COMOT: ΟΝΟΜΑΣΙΑ: KARITA_X ΚΩ ΙΚΟΣ: (40 430) ΙΕΥΘΥΝΣΗ: "Αγία γ Τριάδα",, Πλησίον οικισμού Καριτσας ΗΜΟΣ: Αγίας ΝΟΜΟΣ: Λάρισας. Με βάση τα δδ δεδομένα των ευαίσθητων χρήσεων σε ακτίνα 000 μέτρων της περιοχής μελέτης από το σημείο εγκατάστασης του παραπάνω Σ/Β της COMOT υπάρχουν οι παρακάτω πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων. Πίνακας 8α. Πηγές (εκπομποί) ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων Τυπικά στοιχεία ακτινοβολίας Α/Α ΠΑΡΟΧΟΣ Κωδική Συχνότητα Μέγιστη Μέγιστο ονομασία Δ/νση Σ/Β Λειτουργίας Κέρδος Ισχύς Σ/Β (Mz) κύριου λοβού εισόδου ακτινοβολίας στην (dbi) κεραία (Watt) "ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ", ΠΛΗΣΙΟΝ ,5 COMOT ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΙΤΣΑΣ, Δ. ΑΓΙΑΣ, ,5 Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΨΩΜΑ "ΚΟΥΤΡΑ", ΑΓΙΑ ,4 VODAFON 884 ΤΡΙΑΔΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΙΤΣΗΣ ,6 Δ. ΑΓΙΑΣ, Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ,8 ΥΨΩΜΑ "ΚΟΥΤΡΑ", ΑΓΙΑ ,5 3 WIND 884 ΤΡΙΑΔΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΙΤΣΗΣ ,9 Δ. ΑΓΙΑΣ, Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ,3

17 Πίνακας 8β. Μικροκυματικές κεραίες (σταθμός COMOT υπό μελέτη) Στην εν λόγω θέση χρησιμοποιούνται μικροκυματικές μ κεραίες των τύπων που περιγράφονται στο παρακάτω "Παράρτημα Υπολογισμών Μικροκυματικών Κεραιών".. Ο αριθμός των μικροκυματικών κεραιών που χρησιμοποιούνται δίνεται παρακάτω: ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ COMOT 0 Πίνακας 8δ. Μικροκυματικές κεραίες (γειτονικοί σταθμοί) Α/Α ΠΑΡΟΧΟΣ Κωδική ονομασία Σ/Β Δ/νση Σ/Β Αριθμός μικροκυματικών μ κεραιών διασύνδεσης ΥΨΩΜΑ "ΚΟΥΤΡΑ", ΑΓΙΑ VODAFON 884 ΤΡΙΑΔΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 5 ΚΑΡΙΤΣΗΣ ΥΨΩΜΑ "ΚΟΥΤΡΑ", ΑΓΙΑ WIND 884 ΤΡΙΑΔΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΙΤΣΗΣ 4 Δ ΑΓΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ: 9. Στην περιοχή μελέτης υπάρχουν οι παρακάτω χρήσεις ευαίσθητων περιοχών (000 μέτρα ακτινικά από το κεραιοσύστημα της COMOT) O Πίνακας 9. Χρήσεις ευαίσθητων περιοχών στην περιοχή χήμ μελέτης Α/Α ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ/Β ΤΗΣ COMOT (m) ΣΧΟΛΕΙΟ 740 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ Σ/Β ΤΗΣ COMOT ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ

18 3. Στην περιοχή δεν έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις Η/Μ πεδίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος πομπός σε απόσταση μικρότερη των 300m από το Σ/Β της COMOT (εκτός από αυτούς που αναφέρονται φρ παραπάνω), ) θεωρούμε ως τιμή υποβάθρου μια τυπική τιμή πυκνότητας ισχύος που προκύπτει από μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού. Η τιμή αυτή δίνεται στον παρακάτω πίνακα: Πίνακας 0. Τυπική τιμή Η/Μ υποβάθρου Φασματική Περιοχή Μέγιστη Ένταση Ηλεκτρικού Πεδίου (V/m) Μέγιστη Πυκνότητα Ισχύος ς( (W/m ) Φορές ρς κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Συνολικό φάσμα συχνοτήτων 00 Mz 3000 Mz 03 0,3 0, Ποσοτικά στοιχεία για την εκτίμηση και αξιολόγηση του ηλεκτρομαγνητικού υποβάθρου στην περιοχή χήμ μελέτης Για την εκτίμηση του ηλεκτρομαγνητικού ού υποβάθρου στην περιοχή μελέτης υπολογίζεται ογίζεται η πυκνότητα ισχύος (W/m ) ανά συχνότητα, βάση της σχέσης (6), θεωρώντας τα στοιχεία του πίνακα 8 και τα αποτελέσματα των μετρήσεων του πίνακα 0 εξαιρουμένων των τιμών των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας οι οποίες υπολογίζονται θεωρητικά.. Για τον υπολογισμό της εκπεμπόμενης από τις μικροκυματικές κεραίες της COMOT πυκνότητας ισχύος (W/m ), χρησιμοποιούνται οι μεθόδοι που περιγράφονται στο υπόδειγμα τεχνικής μελέτης ραδιοεκπομπών μικροκυματικών κεραιών σημειακών ζεύξεων και κεραιών επίγειων δορυφορικών ρφρ σταθμών,, το οποίο εξεδόθη από την Ε.Ε.Α.Ε. Ε Ε το Δεκέμβριο 00. Η συνεισφορά των μικροκυματικών κεραιών γειτονικών Σ/Β (πίνακας 8δ) είναι αμελητέα λόγω του γεγονότος γγ ότι η δέσμη ακτινοβολίας βλί των κεραιών αυτών δεν "βλέπει" β " σημεία ανθρώπινης θώ δραστηριότητας. Πάρα ταύτα, στην παρούσα μελέτη εκτιμάται μια τιμή Η/Μ υποβάθρου που οφείλεται στις κεραίες αυτές. Η τιμή αυτή προκύπτει θεωρώντας ότι κάθε μικροκυματική μ κεραία συνεισφέρει σε κάθε σημείο τιμή πυκνότητας ισχύος =0,0005W/m 0005W/m. Υπολογίζεται γζ ο δί δείκτης έκθεσης πηγών πολλαπλών λώ συχνοτήτων ΔΕΠΠΣ βάση της σχέσης (4) () πριν και μετά την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT στα διάφορα σημεία ευαίσθητων περιοχών στην περιοχή μελέτης

19 Πίνακας α. Υπολογισμός ποσοτικών στοιχείων (Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) ανά φασματική περιοχή και συνολικός ΔΕΠΠΣ) ) στο Σημείο ΠΑΡΟΧΟΣ (Mz) Απόσταση από σημείο (m) Πυκνότητα Ισχύος ) (W/m ) από μετρήσεις θεωρείται <400 0, LINK άλλων σταθμών >000 0, , COMOT , ,000 LINK COMOT > , ,00035 VODAFON , , , WIND , , Συνολικός ΔΕΠΠΣ 0, Πριν την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 373,6 τηλεφωνίας της ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος COMOT Συνολικός ΔΕΠΠΣ 0, Μετά την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 0,0 τηλεφωνίας της ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος COMOT Επίσης από τη μελέτη ραδιοεκπομπών η οποία έχει κατατεθεί στην Ε.Ε.Α.Ε. φαίνεται ότι σε όλα τα σημεία ελεύθερης πρόσβασης του κοινού εντός 50 μέτρων από το κεραιοσύστημα της COMOT, οι τιμές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου είναι χαμηλότερες από το 60% των ορίων της ICNIRP.

20 Από τα παραπάνω αποτελέσματα που φαίνονται στους πίνακες προκύπτει ότι οι τιμές μς του Η/Μ πεδίου από όλες τις πηγές στην περιοχή μελέτης κυμαίνεται περίπου 0,0 φορές κάτω από το 60% των ορίων ασφαλούς έκθεσης όπως έχει υιοθετηθεί από το νόμο 4070 και αφορούν σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία κ.α. όταν σε απόσταση 000 μέτρα υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας. Συμπεράσματα Από την παραπάνω μελέτη βάση των θεωρητικών υπολογισμών σύμφωνα με τα ποσοτικά στοιχεία που υπολογίστηκαν, δηλαδή την πυκνότητα ισχύος (W/m), ο δείκτης έκθεσης πολλαπλών πηγών συχνοτήτων ΔΕΠΠΣ που εκφράζει πόσες φορές είναι χαμηλότερες οι τιμές του συνολικού Η/Μ πεδίου από το 60% των ορίων ασφαλούς έκθεσης φαίνεται ότι δεν υπάρχει υπέρβαση του 60% των ορίων και συγκεκριμένα σε όλα τα σημεία των ευαίσθητων περιοχών στην περιοχή μελέτης οι τιμές του Η/Μ πεδίου κυμαίνονται 0, φορές χαμηλότερα. χρησιμοποιώντας αυστηρές παραδοχές οι οποίες οδηγούν σε υπερεκτίμηση των τιμών.

21 ΑΝΑΦΟΡΕΣ. Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Αά Ανάπτυξης, Περιβάλλλοντος, ρβ Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορών και Επικοινωνιών με θέμα «Μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών εγκατεστημένων στην ξηρά», ΦΕΚ 05, 6/9/000.. ΙCNIRP/WO 998: Guidelines or limitingi i exposure to timevarying i electric, magnetic and electromagnetic ields (up to 300 Gz), ealth Physics, April Σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαικής Ένωσης Σχετικά με τον περιορισμό της έκθεσης του κοινού σε ΗΜ πεδία 0 z 300 Gz, (999/59/ΕΚ), Νόμος 4070 «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσιών Έργων και άλλες διατάξεις», ΦΕΚ 8, Υπόδειγμα τεχνικής μελέτης ραδιοεκπομπών κεραιών σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, το οποίο εξεδόθη από την Ε.Ε.Α.Ε. Ε Ε τον Ιούλιο Ιύλ Υπόδειγμα τεχνικής μελέτης ραδιοεκπομπών μικροκυματικών μ κεραιών σημειακών ζύξ ζεύξεων και κεραιών επίγειων δορυφορικών σταθμών, το οποίο εξεδόθη από την Ε.Ε.Α.Ε. το Δεκέμβριο Εγκύκλιος με θέμα «Καθορισμός ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθμών κεραιών σε εφαρμογή του Ν. 4070/0 (ΦΕΚ 8, ), η οποία εξεδόθη από την Ε.Ε.Α.Ε. Ε Ε (Π/05/04/0007) ) 8. Υπουργική απόφαση Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Ε με θέμα «Διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και περιεχόμενο περιβαλλοντικών ρβ μελετών για τις εγκαταστάσεις κεραιών σταθμών στην ξηρά» (ΦΕΚ 435/93007)

22 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ Για τον υπολογισμό της συνεισφοράς των μικροκυματικών ικών κεραιών του σταθμού θα χρησιμοποιήσουμε τους υπολογισμούς που γίνονται παρακάτω: Αρχικά θα κατηγοριοποιήσουμε τους τύπους των μικροκυματικών κεραιών που χρησιμοποιούνται στον εν λόγω σταθμό ανάλογα με την διάμετρό τους. Μία σύνθεση των πιο επιβαρρυντικών στοιχείων κάθε κατηγορίας μικροκυματικών μ κεραιών δίνεται στον παρακάτω πίνακα: Α/Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ (m) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (Gz) ΕΚΠΟΜΠΗΣ(W) , 0, ,3 0, ,4 0, ,5 0, ,6 0, ,8 0, ,9 0, ,, ,5, ,8 3, ,98 58,4 5, , , ,6 0 Σχετικά με τις μικροκυματικές μ κεραίες που εγκαθίστανται στον υπό μελέτη σταθμό,, όλες οι κεραίες τοποθετούνται σε ύψος άνω των m οπότε δεν είναι δυνατή η ανθρώπινη παρουσία μπροστά στην κεραία μέσα στη δέσμη ακτινοβολίας. Για τους υπολογισμούς θεωρούμε ότι οι κεραίες τοποθετούνται σε ύψος,m (δυσμενέστερο σενάριο). Έτσι τα σημεία στα οποία υπολογίζεται η ένταση ακτινοβολίας που παράγεται από τις μικροκυματικές κεραίες βρίσκονται όλα στο εγγύς πεδίο των κεραιών.

23 Η πυκνότητα ισχύος που υπολογίζεται γζ για κάθεμία από τις κατηγορίες κεραιών του παραπάνω πίνακα δίνεται παρακάτω: Α/Α ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ (m) R εσ (m) εσ (W/m ) 0 0, 0 0, 0, ,3 0, 0, ,4 0 0, 0, ,5 0 0, 0, ,6 0, 0, ,8 0 0, 0, ,9 0, 0,056 8, 0 0, 0, Από τις παραπάνω τιμές υπολογισθείσας πυκνότητας ισχύος, η μεγαλύτερη τιμή προκύπτει για την κατηγορία κεραιών με α/α (κεραίες με διάμετρο 0,3m). Δεδομένου ότι ο μέγιστος αριθμός των μικροκυματικών κεραιών των παραπάνω κατηγοριών που εγκαθίστανται στον εν λόγω σταθμό είναι αυτός που εμφανίζεται στον παρακάτω πίνακα, η μέγιστη μγ συνολική πυκνότητα ισχύος λόγω των μικροκυματικών κεραιών θεωρούμε ότι είναι ίση με την πυκνότητα ισχύος που συνεισφέρει η κατηγορία κεραιών με διάμετρο 03m 0,3m πολλαπλασιασμένη επί τον αριθμό των μικροκυματικών κεραιών που εγκαθίστανται στον εν λόγω σταθμό όπως φαίνεται κα στον παρακάτω πίνακα: ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΟΣ (για κεραίες διαμέτρου 0,3m) ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΟΣ (W/m ) ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΔΕΠΠΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ 0 0, ,569 0,095095

ΒΛΑΧΑΒΑ Α/T. Γενικά για το ηλεκτροµαγνητικό υπόβαθρο

ΒΛΑΧΑΒΑ Α/T. Γενικά για το ηλεκτροµαγνητικό υπόβαθρο ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕ ΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ Σ/Β ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ COMOT ΜΕ ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΛΑΧΑΒΑ Α/T (404090) Το κεφάλαιο αυτό αφορά την

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΨΙΝΘΟΣ /

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014

Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014 Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014 Εγκύκλιος Θέμα : Καθορισμός ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθμών κεραιών σε εφαρμογή του Ν. 3431/2006 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΒΛΑΧΑΒΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Μετρήσεων: Τζίµας Χρήστος Υπεύθυνος Έκθεσης: Τζίµας Χρήστος. Ηµεροµηνία Ελέγχου: 11-06-2008 Ώρα ελέγχου: 17.00 18:30. Μαρούσι, Ιούνιος 2008

Υπεύθυνος Μετρήσεων: Τζίµας Χρήστος Υπεύθυνος Έκθεσης: Τζίµας Χρήστος. Ηµεροµηνία Ελέγχου: 11-06-2008 Ώρα ελέγχου: 17.00 18:30. Μαρούσι, Ιούνιος 2008 ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕ ΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Σ/Β ΤΗΣ COSMOTE ΜΕ ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΒΡΟΥΤΣΙ Α/Τ (1404036) Υπεύθυνος Μετρήσεων: Τζίµας Χρήστος Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΟΒΡΟΥΤΣΙ ΑΤ ΚΩ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΛΙΟΠΡΑΣΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: MAKRICH-X2

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ O 6 ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΑΣ Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Τμήμα: Α1Π Υπεύθυνοι καθηγητές: Σταυρόπουλος Γεώργιος, Τεχν.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOEΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΞΗΡΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOEΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΞΗΡΑΣ Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOEΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΞΗΡΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: OTE A.E. ΚΩ ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ: 0360089 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ: ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΗΜΟΣ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης 1 : Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ 1 : Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: WIND HELLAS ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΚΑΝΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Εκτίμησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος

Μελέτη Εκτίμησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Μελέτη Εκτίμησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Αριθμός Θέσης 1002123 Θέση ΦΥΛΛΟΝ Γεωγρ.Πλάτος 39 26 30 ΕΓΣΑ 87 Γεωγρ.Μήκος 22 17 06 Διεύθυνση Θέσης ΎΨΩΜΑ «ΣΤΑΛΑΣ», ΤΟΠΙΚΗ (Οδός, αριθμός, ΤΚ.,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης 1 : Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ 1 : Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: WIND HELLAS ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΡΑΨΑΝΗ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης 1 : Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ 1 : Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: WIND HELLAS ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΛΑΡΙΣΑ ΖΑΠΕΙΟ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης 1 : Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ 1 : Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: WIND HELLAS ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Μελέτη Ραδιοεκπομπών Κεραιών Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και Λήψης μέτρων Προφύλαξης του κοινού Αριθμός Θέσης 1006431 Θέση ΣΤΟΜΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Γεωγρ.Πλάτος 39 51 20 ΕΓΣΑ 87 Γεωγρ.Μήκος 22 44 05 Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας Νομοθετικό πλαίσιο

Σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας Νομοθετικό πλαίσιο Σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας Νομοθετικό πλαίσιο Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού Μελέτες ραδιοεκπομπών-μετρήσεις Δρ. Ε. Καραμπέτσος Υπεύθυνος Γραφείου Μη-Ιοντιζουσών Ε.Ε.Α.Ε. Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος

Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Αριθμός Θέσης 1000127 Θέση ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 39 ο 40 07 Γεωγρ.Πλάτος ΕΓΣΑ 87 Γεωγρ.Μήκος 21 ο 34 02 Διεύθυνση Θέσης ΘΕΣΗ «ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ», (Οδός, αριθμός, ΤΚ.,

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος

Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Αριθµός Θέσης 1002886 Θέση ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Γεωγρ.Πλάτος 39 43 37 ΕΓΣΑ 87 Γεωγρ.Μήκος 22 21 46 ιεύθυνση Θέσης ΘΕΣΗ «ΜΑΥΡΟΤΟΠΟΣ», (Οδός, αριθµός, ΤΚ.,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Τίτλος Εγγράφου: ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ Συντάκτης Έκθεσης: Νικόλαος Ε. Παπανικολάου Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Ραδιοηλεκτρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Τίτλος Εγγράφου: ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Συντάκτης Έκθεσης: Νικόλαος Ε. Παπανικολάου Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Ραδιοηλεκτρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός και Ασφάλεια Λειτουργίας Εργαστηρίου

Κανονισμός και Ασφάλεια Λειτουργίας Εργαστηρίου Κανονισμός και Ασφάλεια Λειτουργίας Εργαστηρίου Οι κύριες πηγές Η/Μ ακτινοβολίας του Εργαστηρίου αφορούν γεννήτριες συχνοτήτων οι οποίες λειτουργούν στη μηιονίζουσα περιοχή του φάσματος των συχνοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ. Αναστάσιος Παστός Ηλεκτρονικός

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ. Αναστάσιος Παστός Ηλεκτρονικός ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ (ΣΒΑΠ) Ταϋγέτου 11, 15452 Ψυχικό Τηλ.: 2106719138, 2106711228 Fax: 2106719043 e-mail : 21ota@forthnet.gr ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Τίτλος Εγγράφου: ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

COSMOTE - ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΕΚΠΟΜΠΩΝ

COSMOTE - ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΕΚΠΟΜΠΩΝ οκιμές Αρ. Πιστ. 802 Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Περιβάλλοντος COSMOTE - ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΕΚΠΟΜΠΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕ ΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

β) Για ένα μέσο, όπου το Η/Μ κύμα έχει ταχύτητα υ

β) Για ένα μέσο, όπου το Η/Μ κύμα έχει ταχύτητα υ Ασκ. 5 (σελ 354) Το πλάτος του μαγνητικού πεδίου ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος ειναι 5.4 * 10 7 Τ. Υπολογίστε το πλάτος του ηλεκτρικού πεδίου, αν το κύμα διαδίδεται (a) στο κενό και (b) σε ένα μέσο στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΒ ΤΗΣ COSMOTE ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗ 19 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΒ ΤΗΣ COSMOTE ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗ 19 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΒ ΤΗΣ COSMOTE ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗ 19 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ Ημερομηνία 26/09/2014

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία: Νομοθετικό πλαίσιο, Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού, Αποτελέσματα ελέγχων

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία: Νομοθετικό πλαίσιο, Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού, Αποτελέσματα ελέγχων Ηλεκτρομαγνητικά πεδία: Νομοθετικό πλαίσιο, Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού, Αποτελέσματα ελέγχων Δρ Ευθύμιος Καραμπέτσος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Βαθμ. Γ Υπεύθυνος Γραφείου Μη-Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών

Διαβάστε περισσότερα

Μετρήσεις έντασης ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Μετρήσεις έντασης ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας Μετρήσεις έντασης ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας Φίλιππος Κωνσταντίνου Καθηγητής ΕΜΠ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών Έκθεση στην Η/Μ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Οποτε ακούτε ραδιόφωνο, βλέπετε τηλεόραση, στέλνετε SMS χρησιµοποιείτε ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία (ΗΜΑ). Η ΗΜΑ ταξιδεύει µε

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ WIND»

«ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ WIND» Μελέτη Ραδιοεκπομπών Κεραιών Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και Λήψης μέτρων Προφύλαξης του κοινού «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Αριθμός Θέσης 1002916 Θέση ΨΙΝΘΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όλα τα θέματα των εξετάσεων έως και το 2014 σε συμβολή, στάσιμα, ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ανάκλαση - διάθλαση Η/Μ ΚΥΜΑΤΑ. Ερωτήσεις Πολλαπλής επιλογής

Όλα τα θέματα των εξετάσεων έως και το 2014 σε συμβολή, στάσιμα, ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ανάκλαση - διάθλαση Η/Μ ΚΥΜΑΤΑ. Ερωτήσεις Πολλαπλής επιλογής Η/Μ ΚΥΜΑΤΑ 1. Τα ηλεκτροµαγνητικά κύµατα: Ερωτήσεις Πολλαπλής επιλογής α. είναι διαµήκη. β. υπακούουν στην αρχή της επαλληλίας. γ. διαδίδονται σε όλα τα µέσα µε την ίδια ταχύτητα. δ. Δημιουργούνται από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 1 ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ OΡΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ Ε. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ Διπλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 29 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 29 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 29 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ημερομηνία 17/10/2017 Έντυπο Ε.1030-1/1 ΕΚΡ.ΠΔΝ.2017.016 Σελίδα 1 από 17 1. Σκοπός Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Μελετητής. Ελευθέριος Πλατύρραχος Ακτινοφυσικός Φυσικός Ιατρικής

Μελετητής. Ελευθέριος Πλατύρραχος Ακτινοφυσικός Φυσικός Ιατρικής Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Εκτίµηση και αξιολόγηση έντασης ηλεκτροµαγνητικού πεδίου στην περιοχή µελέτης του Σταθµού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας Wind µε κωδική ονοµασία «ΠΗΛΙΟ»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΚΟΠΕΛΟ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Υπεύθυνος Έκθεσης ΧΡ. ΟΥΛΗΓΕΡΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΚΟΠΕΛΟ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Υπεύθυνος Έκθεσης ΧΡ. ΟΥΛΗΓΕΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΚΟΠΕΛΟ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Υπεύθυνος Έκθεσης ΧΡ. ΟΥΛΗΓΕΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ Ι ΑΚΤΩΡ ΗΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Mή Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες

Mή Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες Mή Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ενεργειακά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια. Υπάρχουν φυσικές ακτινοβολίες (η ηλιακή και άλλες κοσμικές ακτινοβολίες,

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή τηλεφωνία και ρυθµιστικό πλαίσιο. ρ Νικόλαος Βλασσόπουλος Προϊστάµενος ιεύθυνσης Φάσµατος

Κινητή τηλεφωνία και ρυθµιστικό πλαίσιο. ρ Νικόλαος Βλασσόπουλος Προϊστάµενος ιεύθυνσης Φάσµατος Κινητή τηλεφωνία και ρυθµιστικό πλαίσιο ρ Νικόλαος Βλασσόπουλος Προϊστάµενος ιεύθυνσης Φάσµατος 1 Καίρια ερωτήµατα Είναι το ρυθµιστικό πλαίσιο επαρκές για την προστασία της υγείας του πληθυσµού από την

Διαβάστε περισσότερα

Oι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την συχνότητα μετάδοσης τους:

Oι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την συχνότητα μετάδοσης τους: Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ενεργειακά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια. Υπάρχουν φυσικές ακτινοβολίες (η ηλιακή και άλλες κοσμικές ακτινοβολίες, το μαγνητικό πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000»

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000» Μαρούσι, 22/12/2003 Αριθ. AΠ: 302/11 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000» Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνουμε για τις ακτινοβολίες. Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Μαθητές:Παναγιώτης Κουνέλης Παναγιώτης Σανέτσης Νικόλας Παπακωνσταντίνου

Μαθαίνουμε για τις ακτινοβολίες. Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Μαθητές:Παναγιώτης Κουνέλης Παναγιώτης Σανέτσης Νικόλας Παπακωνσταντίνου Μαθαίνουμε για τις ακτινοβολίες Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Μαθητές:Παναγιώτης Κουνέλης Παναγιώτης Σανέτσης Νικόλας Παπακωνσταντίνου Περιεχόμενα-Με τι θα ασχοληθούμε Τι είναι η ακτινοβολία; Από πού προέρχεται;

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα Μάρτιος 2015 01 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ... 3 02 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ... 6 03 ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Από το στοιχειώδες δίπολο στις κεραίες

Από το στοιχειώδες δίπολο στις κεραίες Από το στοιχειώδες δίπολο στις κεραίες Τι ξέρουμε Έχουμε μελετήσει ένα στοιχειώδες (l

Διαβάστε περισσότερα

Μετράμε πόση Ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά εκεί που ζείτε.απο υψηλές συχνότητες

Μετράμε πόση Ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά εκεί που ζείτε.απο υψηλές συχνότητες Μετράμε πόση Ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά εκεί που ζείτε.απο υψηλές συχνότητες (Κεραίες τηλεφωνίας, Ασύρματα δίκτυα, Ραντάρ, Ραδιοτηλεοπτικές κεραίες, Δίκτυα ασύρματου Διαδικτύου WiMax, ) Επίσης απο

Διαβάστε περισσότερα

6.2.2 Χαρακτηριστικά κεραιών 1 / 18

6.2.2 Χαρακτηριστικά κεραιών 1 / 18 6.2.2 Χαρακτηριστικά κεραιών 1 / 18 Για κάθε κεραία υπάρχουν μια σειρά από μεγέθη που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της και την καταλληλότητά της για κάθε περίπτωση χρήσης. 2 / 18 Η ιδιοσυχνότητα fo Η ιδιοσυχνότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΈΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΔΕΤ) Α.Ε., ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΈΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΔΕΤ) Α.Ε., ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΈΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΔΕΤ) Α.Ε., ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Υπεύθυνος Έκθεσης ΧΡ. ΔΟΥΛΗΓΕΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΌΡΑΣΗ. Εργασία Β Τετράμηνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Μαρία Κόντη

ΌΡΑΣΗ. Εργασία Β Τετράμηνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Μαρία Κόντη ΌΡΑΣΗ Εργασία Β Τετράμηνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Μαρία Κόντη Τι ονομάζουμε όραση; Ονομάζεται μία από τις πέντε αισθήσεις Όργανο αντίληψης είναι τα μάτια Αντικείμενο αντίληψης είναι το φως Θεωρείται η

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχές Ακτινοβολίας Κεραιών

Περιοχές Ακτινοβολίας Κεραιών Κεραίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Δημοσθένης Βουγιούκας Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Περιοχές Ακτινοβολίας Κεραιών 2 1 Σημειακή Πηγή 3 Κατακόρυφα Πολωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Μάιος 2012 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Α. Γενικές Αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000»

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000» Μαρούσι, 22/12/2003 Αριθ. AΠ: 302/11 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000» Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της ΕΕΑΕ στον έλεγχο των σταθμών κεραιών. Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

Ο ρόλος της ΕΕΑΕ στον έλεγχο των σταθμών κεραιών. Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας Ο ρόλος της ΕΕΑΕ στον έλεγχο των σταθμών κεραιών Απρίλιος 2017 Ρυθμιστική Αρχή αρμόδια αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα Ενημερωτικό δελτίο υπ. αρ. 193 Ιούνιος 2011 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Κύρια στοιχεία Η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι ευρύτατα διαδεδομένη, καθώς υπολογίζεται ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Πως λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία; Για να έχουμε την δυνατότητα χρήσης του κινητού τηλεφώνου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασύρματου δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 1. Εισαγωγή. Η ενέργεια, όπως είναι γνωστό από τη φυσική, διαδίδεται με τρεις τρόπους: Α) δι' αγωγής Β) δια μεταφοράς Γ) δι'ακτινοβολίας Ο τελευταίος τρόπος διάδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δηµοσίευση) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δηµοσίευση) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 30. 7. 1999 EL Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων L 199/59 II (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δηµοσίευση) ΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΤΑΗ ΤΟΥ ΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Ιουλίου 1999 περί του περιορισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 3 3.0 ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 3 3.0 ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 3.0 ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Όπως είναι ήδη γνωστό, ένα σύστημα επικοινωνίας περιλαμβάνει τον πομπό, το δέκτη και το κανάλι επικοινωνίας. Στην ενότητα αυτή, θα εξετάσουμε τη δομή και τα χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση της Έκθεσης από Συστήματα Κινητών Επικοινωνιών

Εκτίμηση της Έκθεσης από Συστήματα Κινητών Επικοινωνιών Εκτίμηση της Έκθεσης από Συστήματα Κινητών Επικοινωνιών Ιωάννης Ν. Σάχαλος Καθηγητής Ραδιοεπικοινωνιών Α.Π.Θ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία Ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πολυτεχνική Σχολή ΘΕΜΑΤΙΚΗ : ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πολυτεχνική Σχολή ΘΕΜΑΤΙΚΗ : ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης ΘΕΜΑΤΙΚΗ : ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Ιωάννης Φαρασλής Τηλ : 24210-74466, Πεδίον Άρεως, Βόλος http://www.prd.uth.gr/el/staff/i_faraslis

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ 1. Πότε έχουμε σφαιρική διάδοση του ηλεκτρομαγνητικού κύματος; απ Αν θεωρήσουμε μια κεραία εκπομπής ως σημειακή πηγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας (μπορούμε να κάνουμε αυτή την υπόθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΦΧ639-3Σ7 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΦΧ639-3Σ7 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Μαρούσι, 14-05-2014 ΑΡΙΘ. : 718/1 Αρ. Εγγρ. Κεραίας : 8618A ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της υπ αριθ. ΑΠ 694/1/18-6-2013 Απόφασης της ΕΕΤΤ µε την οποία χορηγήθηκε στην Εταιρεία Οργανισµός

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογικά αποτελέσµατα και όρια ασφαλείας

Βιολογικά αποτελέσµατα και όρια ασφαλείας Βιολογικά αποτελέσµατα και όρια ασφαλείας Στην παρούσα ενότητα γίνεται αναφορά στα θέµατα υγείας, που σχετίζονται µε την ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία, σύµφωνα µε τα µέχρι σήµερα επιστηµονικά δεδοµένα.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΕΞΙΣΩΣΗ Η/Μ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ http://www.study4exams.gr/ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΕΙ ΑΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΥΠΟ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 06-03-2014 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 11137/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 9156 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Άδειας Κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Να αιτιολογήσετε την απάντησή σας. Μονάδες 5

Να αιτιολογήσετε την απάντησή σας. Μονάδες 5 2002 5. Να γράψετε στο τετράδιό σας τη λέξη που συµπληρώνει σωστά καθεµία από τις παρακάτω προτάσεις. γ. Η αιτία δηµιουργίας του ηλεκτροµαγνητικού κύµατος είναι η... κίνηση ηλεκτρικών φορτίων. 1. Ακτίνα

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία Ερωτήσεις & Απαντήσεις Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ...4 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ...6 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...13

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS)

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Χριστιάνα Δαυίδ 960057 Ιάκωβος Στυλιανού 992129 ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) Δρ. Χριστόφορος Χριστοφόρου Πανεπιστήμιο Κύπρου - Τμήμα Πληροφορικής Παρουσίαση 1- ΚΕΡΑΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας Επίκ. Καθηγητής Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών Τμήμα Φυσικής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία Ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 27-11-2015 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 18438/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 10501 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Άδειας Κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Διάφορες κεραίες. Μετάδοση ενέργειας μεταξύ πομπού-δέκτη

Διάφορες κεραίες. Μετάδοση ενέργειας μεταξύ πομπού-δέκτη Κεραίες Antennas Διάφορες κεραίες Μετάδοση ενέργειας μεταξύ πομπού-δέκτη Hκεραία αποτελεί μία μεταλλική κατασκευή η λειτουργία της οποίας εστιάζεται στη μετατροπή των υψίσυχνων τάσεων ή ρευμάτων σε ηλεκτρομαγνητικά

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο31 Εξισώσεις Maxwellκαι ΗλεκτροµαγνητικάΚύµατα. Copyright 2009 Pearson Education, Inc.

Κεφάλαιο31 Εξισώσεις Maxwellκαι ΗλεκτροµαγνητικάΚύµατα. Copyright 2009 Pearson Education, Inc. Κεφάλαιο31 Εξισώσεις Maxwellκαι ΗλεκτροµαγνητικάΚύµατα ΠεριεχόµεναΚεφαλαίου 31 Τα µεταβαλλόµενα ηλεκτρικά πεδία παράγουν µαγνητικά πεδία. Ο Νόµος του Ampère-Ρεύµα µετατόπισης Νόµος του Gauss s στο µαγνητισµό

Διαβάστε περισσότερα

Η θερμική υπέρυθρη εκπομπή της Γης

Η θερμική υπέρυθρη εκπομπή της Γης Η θερμική υπέρυθρη εκπομπή της Γης Δορυφορικές μετρήσεις στο IR. Θεωρητική θεώρηση της τηλεπισκόπισης της εκπομπήςτηςγήινηςακτινοβολίαςαπό δορυφορικές πλατφόρμες. Μοντέλα διάδοσης της υπέρυθρης ακτινοβολίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. 7.1 Τι είναι το ταλαντούμενο ηλεκτρικό δίπολο; Πως παράγεται ένα ηλεκτρομαγνητικό

ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. 7.1 Τι είναι το ταλαντούμενο ηλεκτρικό δίπολο; Πως παράγεται ένα ηλεκτρομαγνητικό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Ηλεκτρομαγνητικά κύματα 7. Τι είναι το ταλαντούμενο ηλεκτρικό δίπολο; Πως παράγεται ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα; 7.2 Ποιες εξισώσεις περιγράφουν την ένταση του ηλεκτρικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 10-12-2015 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 18676/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 10518 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία - Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθµού Ξηράς, σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία Ερωτήσεις & Απαντήσεις Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ...4 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ...6 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...13

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές έννοιες Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης. Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία

Βασικές έννοιες Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης. Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Βασικές έννοιες Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία Ιωάννης Φαρασλής Τηλ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 19-04-2016 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 19980/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Π-1152 A ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση, σύµφωνα µε το άρθρο 31 του ν. 4053/2012, της υπ αριθ. πρωτ. 81440/6763/23/12/1997 Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 19-03-2013 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 9348/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8492 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Πιστοποιητικού Πληρότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ/Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/02/12 ΛΥΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ/Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/02/12 ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΚΠ. ΕΤΟΥΣ 011-01 ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ/Γ ΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1/0/1 ΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑ 1 ο Οδηγία: Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό κάθε µίας από τις παρακάτω ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ Χ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ Υ

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ Χ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ Υ ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το υπό μελέτη έργο αφορά στο Σταθμό Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας (Σ.Β.Κ.Τ.) με κωδική ονομασία θέσης «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 1203031» πλησίον εξωκκλησιού Αγίου Νικολάου, Άνω Βούναινα, Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

6.10 Ηλεκτροµαγνητικά Κύµατα

6.10 Ηλεκτροµαγνητικά Κύµατα Πρόταση Μελέτης Λύσε απο τον Α τόµο των Γ. Μαθιουδάκη & Γ.Παναγιωτακόπουλου τις ακόλουθες ασκήσεις : 11.1-11.36, 11.46-11.50, 11.52-11.59, 11.61, 11.63, 11.64, 1.66-11.69, 11.71, 11.72, 11.75-11.79, 11.81

Διαβάστε περισσότερα

Γραμμικά φάσματα εκπομπής

Γραμμικά φάσματα εκπομπής Γραμμικά φάσματα εκπομπής Η Ηe Li Na Ca Sr Cd Οι γραμμές αντιστοιχούν σε ορατό φως που εκπέμπεται από διάφορα άτομα. Ba Hg Tl 400 500 600 700 nm Ποιο φάσμα χαρακτηρίζεται ως γραμμικό; Σχισμή Πρίσμα Φωτεινή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Kατασκευές Κεραιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν.2801/2000

ΑΠΟΦΑΣΗ. Kατασκευές Κεραιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν.2801/2000 Μαρούσι, 29-8-2001 ΑΡΙΘ. ΑΠ. : 227/86 ΑΠΟΦΑΣΗ Kατασκευές Κεραιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν.2801/2000 Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

τηλεφωνίας επί της οδού Φιλοκτήτου Περιγραφή των εγκαταστάσεων 2. Μετρήσεις τηλεφωνίας επί της οδού Καντακουζηνού

τηλεφωνίας επί της οδού Φιλοκτήτου Περιγραφή των εγκαταστάσεων 2. Μετρήσεις τηλεφωνίας επί της οδού Καντακουζηνού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή Σελίδα 06 2. Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού Σελίδα 08 3. Εξοπλισμός μέτρησης Σελίδα 13 4. Αποτελέσματα Σελίδα 17 A. Μετρήσεις στο περιβάλλον των σταθμών βάσης κινητής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ Ανάλυση και Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από Σταθμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Καβάλας, Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Μάθημα Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας Υπεύθυνη : Δρ Μάρθα Λαζαρίδου Αθανασιάδου

ΤΕΙ Καβάλας, Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Μάθημα Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας Υπεύθυνη : Δρ Μάρθα Λαζαρίδου Αθανασιάδου 2. ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΕΙ Καβάλας, Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Μάθημα Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας Υπεύθυνη : Δρ Μάρθα Λαζαρίδου Αθανασιάδου ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Με τον όρο ακτινοβολία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 30-11-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 4253/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-186Α

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 30-11-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 4253/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-186Α Μαρούσι, 30-11-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 4253/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-186Α ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της υπ αρ. ΑΠ: 53571/Β/1068/22-4-1998 Απόφασης του ΥΜΕ, δια της οποίας χορηγήθηκε στην Εταιρεία - Κινητές Τηλεπικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. από τη Λειτουργία Κεραιών Εγκατεστημένων στην Ξηρά (ΦΕΚ 1105/Β/2000), Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/ ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. από τη Λειτουργία Κεραιών Εγκατεστημένων στην Ξηρά (ΦΕΚ 1105/Β/2000), Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/ ), Μαρούσι, 26-09-2011 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 6767/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 7906 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών, Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθμού Ξηράς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: «ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΜΑΘΗΜΑ: «ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικό &Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Μ.Δ.Ε. «Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική» Διευθυντής: Καθηγητής Σταύρος Χαμόδρακας Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική ΘΕΜΑ 1 ΘΕΜΑ 2 ΘΕΜΑ 3

Φυσική ΘΕΜΑ 1 ΘΕΜΑ 2 ΘΕΜΑ 3 Φυσική ΘΕΜΑ 1 1) Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη φορτίου που ονομάστηκαν θετικό και αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο αντίστοιχα. Τα σώματα που έχουν θετικό φορτίο λέμε ότι είναι θετικά φορτισμένα (π.χ. μια γυάλινη

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας Να επιλέξετε τη σωστή απάντηση στις ερωτήσεις που ακολουθούν. Μπορείτε να αξιοποιήσετε το παραπάνω σχήμα που αναφέρεται στο φάσμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. από τη Λειτουργία Κεραιών Εγκατεστημένων στην Ξηρά (ΦΕΚ 1105/Β/2000), Κεραιών στηn Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/14-11-2006),

ΑΠΟΦΑΣΗ. από τη Λειτουργία Κεραιών Εγκατεστημένων στην Ξηρά (ΦΕΚ 1105/Β/2000), Κεραιών στηn Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/14-11-2006), Μαρούσι, 17-08-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 3517/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 7270 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ( FORTHNET Α.Ε.), Άδειας

Διαβάστε περισσότερα

Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις

Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις Αθανασίου Έκτορας, Γούλα Μαρία, Κλαδάς Αθανάσιος, Κοτσαβασίλογλου Λήδα, Μαρκούδης Βαγγέλης Ερευνητική εργασία, Α τετραμήνου Υπεύθυνοι

Διαβάστε περισσότερα

Δεκελείας 97, Νέα Φιλαδέλφεια Αγ.Παρασκευή Αττικής

Δεκελείας 97, Νέα Φιλαδέλφεια Αγ.Παρασκευή Αττικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & Γραφείο Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών Αγ. Παρασκευή, 30062009 Αρμόδιος: Δρ. Ε. Καραμπέτσος Α.Π.: Μ.ι./411/2637 Tηλ. : 2106506745, 2106506700

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεπισκόπηση - Φωτοερμηνεία

Τηλεπισκόπηση - Φωτοερμηνεία ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Τηλεπισκόπηση - Φωτοερμηνεία Ενότητα 6: Βασικές έννοιες Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης. Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία. Κωνσταντίνος Περάκης Ιωάννης Φαρασλής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Χορήγηση, στην Εταιρεία WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ Τηλεπικοινωνίες Άδειας Τύπου Κατασκευής Κεραίας με κωδικό αριθμό ΤΚΚ

ΑΠΟΦΑΣΗ. Χορήγηση, στην Εταιρεία WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ Τηλεπικοινωνίες Άδειας Τύπου Κατασκευής Κεραίας με κωδικό αριθμό ΤΚΚ Μαρούσι, 30-1-2014 Α. Π.: 705/2 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ Τηλεπικοινωνίες Άδειας Τύπου Κατασκευής Κεραίας με κωδικό αριθμό ΤΚΚ 01-004-06. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα. και. Ορατό Φως

Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα. και. Ορατό Φως Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα και Ορατό Φως Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα Το σύνολο των ΗΜ κυµάτων αποτελεί το Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα Το ορατό φως Το ορατό φως Το ορατό φως αποτελεί ένα πολύ µικρό κοµµάτι του Ηλεκτροµαγνητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/14-11-2006),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/14-11-2006), Μαρούσι, 24/2/2011 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 5115/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-226A ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της υπ αρ. ΑΠ: 64238/Β/3751/22/6/1998 Απόφασης του ΥΜΕ, δια της οποίας χορηγήθηκε στην Εταιρεία - Κινητές Τηλεπικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα

Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Εισαγωγή Πως λειτουργούν οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες: Ένα βασικό μοντέλο ηλεκτρονικής επικοινωνίας αποτελείται απλά από ένα πόμπο, το δίαυλο μεταδόσεως, και το δέκτη.

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα ΕΕΤΤ-30/1/07 Θεσσαλονίκη. Καθ. Νικόλαος Ουζούνογλου Εργαστήριο Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών Ε.Μ.Πολυτεχνείο

Ημερίδα ΕΕΤΤ-30/1/07 Θεσσαλονίκη. Καθ. Νικόλαος Ουζούνογλου Εργαστήριο Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών Ε.Μ.Πολυτεχνείο «Τα προβλήματα και ψευδόπροβλήματα στις επιδράσεις των μηιοντιζουσών ακτινοβολιών» Ημερίδα ΕΕΤΤ-30/1/07 Θεσσαλονίκη Καθ. Νικόλαος Ουζούνογλου Εργαστήριο Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών Ε.Μ.Πολυτεχνείο Ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

4.4 Τύποι ραδιοζεύξεων Εφαρμογές ραδιοφωνίας

4.4 Τύποι ραδιοζεύξεων Εφαρμογές ραδιοφωνίας 4.4 Τύποι ραδιοζεύξεων 4.4.1 Εφαρμογές ραδιοφωνίας 1 / 27 Στις εφαρμογές της ραδιοφωνίας το σήμα απευθύνεται σε πολλούς δέκτες, οι οποίοι ως προς το σύστημα εκπομπής έχουν τυχαία θέση. 2 / 27 Πρέπει λοιπόν

Διαβάστε περισσότερα