ECDL Ελλάς - Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ECDL Ελλάς - Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης"

Transcript

1

2 ECDL Ελλάς - Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Με κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Μήνυμα Γενικού Διευθυντή Όραμα Αποστολή - Αξίες ECDL Ελλάς Παρουσίαση της εταιρείας Το Πρόγραμμα ECDL Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ECDL Ελλάς «ΣΤΡΟΦΗ» «ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» «ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» «ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ «ΗΛΙΟΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» «ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» «ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» «ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ»

3 ECDL Ελλάς - Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Συνεχίζουμε τις προσπάθειες... με κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα

4 ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Η αλματώδης ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών προσφέρει τεράστιες δυνατότητες πρόσβασης σε πληροφορίες και δεδομένα απαραίτητα για το επαγγελματικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο των πολιτών και γενικότερα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Δυστυχώς όμως υπάρχουν ομάδες ανθρώπων οι οποίες, λόγω της δυσκολίας πρόσβασής τους στη νέα γνώση των Η/Υ, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απομονωθούν από το επαγγελματικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Αποστολή του Ιδρύματος ECDL είναι η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, η ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην Κοινωνία της Γνώσης και ο εξοπλισμός τους με τις απαραίτητες τεχνολογικές δεξιότητες ως εφόδιο ζωής. Η ECDL Ελλάς προσεγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία κοινωνικά θέματα που αφορούν στον ψηφιακό αλφαβητισμό των Ελλήνων, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί τριετές Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για την ψηφιακή κατάρτιση ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ΑμεΑ με στόχο την «Ισότιμη πρόσβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας για όλους». Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της ECDL Ελλάς στοχεύει στην εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, όπως έφηβοι πρώην χρήστες ναρκωτικών, τυφλοί και άτομα με προβλήματα όρασης, μέλη απόρων οικογενειών, και μεγάλης ηλικίας πολίτες που δεν έχουν καμία προγενέστερη επαφή με τους Η/Υ. Ελπίδα και προσδοκία μας είναι οι πρωτοβουλίες αυτές να αποτελέσουν το έναυσμα για ανάλογες μελλοντικές δράσεις που θα συμβάλουν στην υλοποίηση της Κοινωνίας της Γνώσης. Κωνσταντίνος Κεσεντές Γενικός Διευθυντής ECDL Ελλάς

5 ΟΡΑΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΑΞΙΕΣ Το Όραμά μας Να είμαστε στους παγκόσμιους ηγέτες στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων ανθρώπινου δυναμικού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον άνθρωπο. Αποστολή μας είναι Να παρέχουμε εφόδια ζωής με διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση δεξιοτήτων, ισότιμα προσβάσιμη σε όλους, δημιουργώντας αξία για τους συνεργάτες, εργαζόμενους, μετόχους μας και την κοινωνία. Οι Αξίες μας Ποιότητα Καινοτομία Ομαδικότητα Κοινωνική Ευθύνη Αριστεία

6 ECDL ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η ECDL Ελλάς είναι ο αποκλειστικός Δικαιούχος του Προγράμματος ECDL στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, πιστοποιεί ως Εξεταστικά Κέντρα ECDL δημόσιους & ιδιωτικούς οργανισμούς, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς που έχει θέσει το Ίδρυμα ECDL. Διασφαλίζει τον αξιόπιστο χαρακτήρα των εξετάσεων, θέτοντας αδιάβλητες διαδικασίες. Εκπαιδεύει τους Υπεύθυνους Εξεταστικών Κέντρων και τους Εξεταστές πάνω στα θέματα που αφορούν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Επιτηρεί τις εξετάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με το Σώμα Επιτηρητών και διενεργεί τακτικούς ελέγχους σε όλα τα Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα ECDL για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του Προγράμματος ECDL. Στα 6 χρόνια της επιτυχημένης πορείας του Προγράμματος στη χώρα μας έχει παρουσία σε 195 πόλεις, σε κάθε νομό της χώρας, ενώ αριθμεί Εξεταστικά Κέντρα και υποψηφίους. Το ECDL αναγνωρίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο και αναφέρεται ως έγκυρο πιστοποιητικό βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής στις προκηρύξεις δημοσίων φορέων και του ΑΣΕΠ. Με δέσμευση στην ποιότητα, για να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και ακεραιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, η ECDL Ελλάς: Έχει Διαπιστευθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σύμφωνα με τις απιστήσεις του ISO/IEK Έχει πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) ως φορέα χορήγησης Πιστοποιητικών Πληροφορικής. Έχει Πιστοποιηθεί για τις διαδικασίες λειτουργίας βάσει του διεθνούς προτύπου BS EN ISO 9001:2000. Αποτελεί πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Φορέων Πιστοποίησης Προσώπων (IPC). Με σαφή πελατοκεντρική φιλοσοφία, συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές, άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό 100 ατόμων και πίστη σε ένα κοινό όραμα η ECDL Ελλάς προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε δημόσιους φορείς, ακαδημαϊκά Ιδρύματα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ιδιωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες.

7 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECDL To European Computer Driving Licence (ECDL) είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης, το οποίο ακολουθώντας τις ίδιες προδιαγραφές και μεθοδολογία σε ολόκληρο τον κόσμο, πιστοποιεί γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση υπολογιστή, σε εισαγωγικό, βασικό, προχωρημένο και εξειδικευμένο επίπεδο. Το European Computer Driving Licence (ECDL) είναι γνωστό ως International Computer Driving Licence (ICDL) στις χώρες εκτός Ευρώπης. Με Υποψήφιους, σε 150 χώρες σε όλο τoν κόσμο, το ECDL αναγνωρίζεται σήμερα ως το διεθνώς αποδεκτό μέτρο σύγκρισης για τις δεξιότητες χρήσης Η/Υ και υιοθετείται από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και τον εκπαιδευτικό τομέα. Με την υποστήριξη περισσότερων από 45 Ενώσεων Επιστημόνων Πληροφορικής που αντιπροσωπεύουν πάνω από επαγγελματίες του κλάδου των Τεχνολογιών Επικοινωνίας & Πληροφορίας (ΤΠΕ) σε ολόκληρο τον κόσμο το Ίδρυμα ECDL διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό των αναγκών βασικής εκπαίδευσης στους Η/Υ, τόσο στην κοινωνία, όσο και στην αγορά εργασίας. Το ECDL αναπτύσσεται και προάγεται από το Ίδρυμα ECDL (ΕCDL Foundation έναν παγκόσμιο οργανισμό μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε το 1997, από το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών της Πληροφορικής CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies Έχοντας ως αποστολή τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, το Ίδρυμα φροντίζει να παρέχει σε όλους τους πολίτες ισότιμη πρόσβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας, ανεξάρτητα από το γένος, το έθνος, τις φυσικές ικανότητες, την ηλικία ή την ειδικότητά τους. Το Ίδρυμα ECDL αποτελεί τον εγγυητή των προδιαγραφών του ECDL και διασφαλίζει την εγκυρότητα του Προγράμματος.

8 Τα Προγράμματα Πιστοποίησης ECDL, ανά επίπεδο γνώσης ή εμπειρίας, είναι τα εξής: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ECDL kids (e-kids) για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. ECDL equalskills ένα απλό, ευχάριστο και ευέλικτο εισαγωγικό Πρόγραμμα εκμάθησης και αξιολόγησης στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών για αρχάριους κάθε ηλικίας. 2. ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ECDL Core: Πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του διαθέτει τις βασικές δεξιότητες στη χρήση Η/Υ και είναι σε θέση αν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή, τις κύριες εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου και τις βασικές υπηρεσίες Διαδικτύου. Για να αποκτήσει κάποιος το ECDL Core πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία τις παρακάτω επτά (7) ενότητες: Βασικές Έννοιες Πληροφορικής, Χρήση Υπολογιστή & Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Βάσεις Δεδομένων, Παρουσιάσεις, Πληροφορίες & Επικοινωνίες. Για να αποκτήσει κάποιος το ECDL Core πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και τα 7 τεστ που αντιστοιχούν στις 7 ενότητες. ECDL Progress: πιστοποιεί γνώσεις σε οποιαδήποτε από τις επτά ενότητες του ECDL Core επιλέξει ο υποψήφιος.

9 3. ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ECDL Advanced: Πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του διαθέτει προχωρημένες γνώσεις και δεξιότητες σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω τέσσερις (4) ενότητες, που επεκτείνονται πέραν και επιπλέον των γνωστικών περιοχών και των γνώσεων του ΕCDL σε βασικό επίπεδο. Θεωρείται δεδομένο ότι ένας υποψήφιος ήδη κατέχει και έχει αποκτήσει τις γνώσεις που περιγράφονται. ECDL Εxpert: Αποτελεί την ανώτερη Πιστοποίηση δεξιοτήτων για χρήστες που κατέχουν σε βάθος τις βασικές εφαρμογές γραφείου και είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν σύνθετα έργα και να παράγουν αποτελέσματα 4. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ECDL CAD. Αποτελεί το πρώτο διεθνές πρότυπο πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων σχεδιασμού με τη χρήση Υπολογιστή (Computer Aided Design) σε δύο διαστάσεις 2D. ECDL ImageMaker. Πιστοποιεί βασικές γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τις κύριες εφαρμογές επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων. ECDL WebStarter. Ένα νέο Πρόγραμμα Πιστοποίησης, από το ίδρυμα ECDL, το οποίο πιστοποιεί τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται για το σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός Δικτυακού Τόπου (website). ECDL Certified Training Professional (CTP). Ένα νέο Πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από το ίδρυμα ECDL, για να πιστοποιήσει την ικανότητα εκπαιδευτών Η/Υ να διδάσκουν αποτελεσματικά και εμπεριστατωμένα του σπουδαστές τους κατά ECDL.

10 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ECDL ΕΛΛΑΣ Η κοινωνική υπευθυνότητα της ECDL Ελλάς και η συναίσθηση του χρέους που έχει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο διαφαίνεται με σαφήνεια στο όραμα, στις αξίες και στην εταιρική φιλοσοφία της. Προσεγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία κοινωνικά θέματα που αφορούν στον ψηφιακό αλφαβητισμό των Ελλήνων, η ECDL Ελλάς έχει σχεδιάσει και υλοποιεί, από το 2005, τριετές Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για την ψηφιακή κατάρτιση ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ΑμεΑ με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας για ΟΛΟΥΣ. Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις της ECDL Ελλάς κινούνται στους ακόλουθους άξονες: Ειδικές ευπαθείς ομάδες (έφηβοι πρώην χρήστες ναρκωτικών, φυλακισμένοι κ.ά) ΑμεΑ (άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικά ανάπηροι κ.ά) Ειδικές κατηγορίες πολιτών (άποροι, άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, πολίτες άνω των 50 ετών)

11 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Η ΣΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε έφηβους που κάνουν κατάχρηση ή /και είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες και επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας. Οι μαθητές, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, είναι έφηβοι που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, έχουν εμπλακεί σε παραβατικές δραστηριότητες, δεν έχουν συστηματική εργασιακή απασχόληση και οι οικογενειακές τους σχέσεις έχουν διαταραχθεί. Οι υπηρεσίες της ΣΤΡΟΦΗΣ ξεκινούν από την απλή ενημέρωση γονέων και εφήβων, προχωρούν στη συμβουλευτική και καταλήγουν σε ολοκληρωμένα προγράμματα θεραπείας εκπαίδευσης και επανένταξης. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, ενώ η προσέλευση είναι εθελοντική. Στόχος του Μεταβατικού Σχολείου της ΣΤΡΟΦΗΣ είναι η επανασύνδεση των εφήβων με την Σχολική εκπαίδευση. Χορηγικό Πρόγραμμα ECDL Στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος η ECDL Ελλάς χορηγεί για την επόμενη τριετία τη λειτουργία του Μεταβατικού Σχολείου της ΣΤΡΟΦΗΣ ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση του πιστοποιητικού ECDL Core. Στόχος χορηγίας Στόχος της ECDL Ελλάς είναι να αποτελέσει το πιστοποιητικό ECDL πολύτιμο εφόδιο για όλους τους μαθητές της ΣΤΡΟΦΗΣ για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία και προϋπόθεση για την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους. Διάρκεια χορηγίας: 3 χρόνια Ημερομηνία έναρξης: Ιούλιος 2005

12 Μιλώντας για τη χορηγία της ECDL Ελλάς, η κυρία Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ, δήλωσε, «Σήμερα, 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, εμείς που δίνουμε αυτόν τον αγώνα καθημερινά, απευθυνόμαστε στην ευρύτερη κοινωνία, περιμένοντας αρωγή και υποστήριξη στο έργο μας. Η απόφαση της ECDL Ελλάς να υποστηρίξει το Μεταβατικό Σχολείο της ΣΤΡΟΦΗΣ, μας δίνει δύναμη για τη συνέχιση του έργου μας.».

13 ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί με τη νομική μορφή του Ειδικά Αναγνωρισμένου ΜΗ κερδοσκοπικού και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Κύριος σκοπός του ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι : Η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στα άτομα με προβλήματα όρασης ΚΑΘΕ ηλικίας, κυρίως δε σε Νεοτυφλωθέντα άτομα και στις Οικογένειες τους. Δημιουργία ευκαιριών και μέσων προαγωγής του πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου των τυφλών. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ επενδύει στην εκμάθηση Η/Υ, με στόχο να δώσει την δυνατότητα στα άτομα με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις αυτές στην εκπαίδευσή τους (μαθητές, σπουδαστές), στο επάγγελμά τους (Δικηγόροι, Τηλεφωνητές), και στην καθημερινή τους διαβίωση (διάβασμα εφημερίδων, βιβλίων, πρόσβαση στο Internet. Τα τμήματα εκμάθησης Η/Υ ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 1990 και το 1997 ξεκίνησε και το τμήμα εκμάθησης για παιδιά 8 12 ετών. Οι σημειώσεις των μαθητών τυπώνονται στη γραφή Braille, Large Print (μεγενθυμένα) για μερικώς βλέποντες και σε κασέτες. Χορηγικό Πρόγραμμα ECDL Στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος η ECDL Ελλάς χορηγεί για την επόμενη τριετία τη λειτουργία του ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση του πιστοποιητικού ECDL Core. Στόχος χορηγίας Στόχος της ECDL Ελλάς είναι τα άτομα με πρόβλημα όρασης να απολαμβάνουν ΙΣΟΤΙΜΑ τα αγαθά της τεχνολογίας. Το πιστοποιητικό ECDL θα αποτελέσει για αυτούς ένα πολύτιμο εργαλείο στην καθημερινή τους ζωή και ένα απαραίτητο εφόδιο για την επαγγελματική τους απασχόληση. Διάρκεια χορηγίας: 3 χρόνια Ημερομηνία έναρξης: Ιούλιος 2004

14 Μιλώντας για τη χορηγία αυτή ο κύριος Θεοδόσιος Μιτζέλης Διευθυντής του Προγράμματος, ανέφερε, «Τα άτομα με πρόβλημα όρασης αξιοποιούν τα αγαθά της τεχνολογίας και τα χρησιμοποιούν τόσο στο διάβασμα εφημερίδων, βιβλίων και πρόσβασης στο Internet όσο και στο χώρο της εργασίας τους. Με το ECDL, ο τυφλός αποδεικνύει ότι είναι τυπικά αλλά και ουσιαστικά χρήστης και γνώστης του Η/Υ. Ευχαριστούμε το Δ.Σ. της ECDL Ελλάς για την ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισε το Φ.Τ.Ε. Ευχόμαστε ακόμα ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι κρατικοί ή ιδιωτικοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες».

15 ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της ECDL Ελλάς για τη δωρεάν εκπαίδευση 100 Αθηναίων δημοτών, ηλικίας άνω των 45 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος ECDL equalskills. Η επιλογή των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με δημόσια κλήρωση, μετά από σημαντικά μεγάλη ανταπόκριση του κοινού (περίπου άτομα). Το εκπαιδευτικό κομμάτι του προγράμματος πραγματοποίησε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αθηναίων με επιστήμονες της πληροφορικής. Στόχος της πρωτοβουλίας Να συμβάλλει στην εξοικείωση των Αθηναίων Δημοτών με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και στην απόκτηση δεξιοτήτων για την ευκολότερη χρήση τους σε καθημερινή βάση. Το ECDL equalskills βοηθάει τον υποψήφιο να κατανοήσει τι μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής και τι λειτουργίες μπορούν να εκτελεσθούν μέσω του διαδικτύου. Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, ο κάτοχος ECDL equalskills μπορεί να χρησιμοποιεί βασικές εφαρμογές Η/Υ, να αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα και να περιηγείται στο Διαδίκτυο, εντοπίζοντας χρήσιμες πληροφορίες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου 2004, με ανακοίνωση της Δημάρχου Αθηναίων κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στα ΜΜΕ, και ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου 2005, με την διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για την απονομή των πιστοποιητικών ECDL equalskills από τη Δήμαρχο Αθηναίων.

16 Η Δήμαρχος Αθηναίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή δήλωσε «Εμείς, στον Δήμο Αθηναίων, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και πολιτικές στηρίζουμε τους πολίτες, που για κοινωνικούς, επαγγελματικούς, οικογενειακούς, οικονομικούς λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις δεξιότητες για την ενεργή συμμετοχή τους στην Κοινωνία της Γνώσης. Στόχος μας μία δυναμική Ελλάδα, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν οι πληροφοριακά καταρτισμένοι πολίτες»

17 ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ «ΗΛΙΟΣ» Β. ΕΛΛΑΔΟΣ Για την κάλυψη των αναγκών των τυφλών ατόμων στη Β. Ελλάδα η ECDL Ελλάς χορηγεί τη λειτουργία της Σχολής Τυφλών «ο Ήλιος». Χορηγικό Πρόγραμμα ECDL Στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος η ECDL Ελλάς χορηγεί για την επόμενη τριετία τη λειτουργία της Σχολής Τυφλών «ο Ήλιος», του Ιδρύματος Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος, ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση του πιστοποιητικού ECDL Core. Στόχος χορηγίας Στόχος της ECDL Ελλάς είναι τα άτομα με πρόβλημα όρασης να απολαμβάνουν ΙΣΟΤΙΜΑ τα αγαθά της τεχνολογίας. Το πιστοποιητικό ECDL θα αποτελέσει για αυτούς ένα πολύτιμο εργαλείο στην καθημερινή τους ζωή και ένα απαραίτητο εφόδιο για την επαγγελματική τους απασχόληση. Διάρκεια χορηγίας: 3 χρόνια Ημερομηνία έναρξης: Νοέμβριος 2005

18 ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΔΕΕΚΜΕ σε συνεργασία με την ECDL Ελλάς έχουν αναλάβει πρωτοβουλία εκπαίδευσης στην πληροφορική και δυνατότητα απόκτησης του Πιστοποιητικού ECDL για 300 άτομα, μέλη απόρων οικογενειών. Η εκπαίδευση υλοποιείται στα γραφεία της ΔΕΕΚΜΕ, από επιλεγμένα Εξεταστικά Κέντρα ECDL του νομού Θεσσαλονίκης. Χορηγικό Πρόγραμμα ECDL Η ECDL Ελλάς προσφέρει: Τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό (15 H/Y, απαιτούμενος δικτυακός εξοπλισμός και προγράμματα λειτουργίας) Μία Κάρτα Δεξιοτήτων ECDL για κάθε συμμετέχοντα Η εκπαίδευση υλοποιείται από τα ακόλουθα Εξεταστικά Κέντρα ECDL στη Θεσσαλονίκη: COMPUTER INTERNATIONAL COMPUTER ON LINE KORELPLUS ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ PC EXPLORER SIGMANET STUDIO INFORMATICS NEW HORIZONS COMPUTER COLLEGE EXPERT IN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 42 ώρες, σε ομάδες 15 ατόμων. Διάρκεια χορηγίας 22 Μαΐου 31 Δεκεμβρίου 2006

19 Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Βασίλειος Παπαγεωργίου δήλωσε: «Στόχος όλων μας στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι η ανάδειξη της πόλης μας σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Όραμα μας είναι η σύγκλιση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση, η οποία επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα ποιότητας ζωής και πόλεις φιλόξενες σε κατοίκους και επισκέπτες. Η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, τον ίδιο τον πολίτη που δοκιμάζεται. Τα κοινωνικά μας προγράμματα αφορούν σε πολύτεκνες οικογένειες, άπορους δημότες, ΑΜΕΑ, άστεγους, μετανάστες, ηλικιωμένους και κακοποιημένες γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για την κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων υπολογιστών σε μέλη απόρων οικογενειών, που υλοποιείται στη ΔΕΕΚΜΕ σε συνεργασία με την ECDL Ελλάς.»

20 ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και της ECDL Ελλάς για τη δωρεάν εκπαίδευση 100 δημοτών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως άποροι, άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στο πλαίσιο του προγράμματος ECDL equalskills. Το πρόγραμμα υλοποιείται στη Δημοτική Επιχείρηση Τεχνολογίας, Τομέας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου. Στόχος της πρωτοβουλίας Να συμβάλλει στην εξοικείωση των Δημοτών με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και στην απόκτηση δεξιοτήτων για την ευκολότερη χρήση τους σε καθημερινή βάση. Το ECDL equalskills βοηθάει τον υποψήφιο να κατανοήσει τι μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής και τι λειτουργίες μπορούν να εκτελεσθούν μέσω του διαδικτύου. Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, ο κάτοχος ECDL equalskills μπορεί να χρησιμοποιεί βασικές εφαρμογές Η/Υ, να αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα και να περιηγείται στο Διαδίκτυο, εντοπίζοντας χρήσιμες πληροφορίες. Διάρκεια χορηγίας 25 Σεπτεμβρίου Ιανουαρίου 2007

21 ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ Συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου - στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του - και της ECDL Ελλάς για τη δωρεάν εκπαίδευση 100 μελών της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, ηλικίας άνω των 45 ετών, με το πρόγραμμα ECDL equalskills. Η εκπαίδευση υλοποιείται στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στόχος της πρωτοβουλίας Να συμβάλλει στην εξοικείωση των μελών της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και στην απόκτηση δεξιοτήτων για την ευκολότερη χρήση τους σε καθημερινή βάση. Το ECDL equalskills βοηθάει τον υποψήφιο να κατανοήσει τι μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής και τι λειτουργίες μπορούν να εκτελεσθούν μέσω του διαδικτύου. Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, ο κάτοχος ECDL equalskills μπορεί να χρησιμοποιεί βασικές εφαρμογές Η/Υ, να αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα και να περιηγείται στο Διαδίκτυο, εντοπίζοντας χρήσιμες πληροφορίες. Διάρκεια χορηγίας 2 Οκτωβρίου Ιανουαρίου 2007

International Computer Technology

International Computer Technology International Computer Technology Το International Computer Technology είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Δεξιοτήτων στη χρήση υπολογιστή και γνώσεων Πληροφορικής σε εισαγωγικό, βασικό

Διαβάστε περισσότερα

Προσβλέπουμε στη συνεργασία σας για να καταστήσουμε και την εξέταση αυτή ως θεσμό στην Κύπρο προς όφελος των υποψηφίων και της οικονομίας.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία σας για να καταστήσουμε και την εξέταση αυτή ως θεσμό στην Κύπρο προς όφελος των υποψηφίων και της οικονομίας. 21 Νοεμβρίου 2008 Αγαπητοί συνεργάτες, Εισαγωγή Επικοινωνούμε μαζί σας και σας ενημερώνουμε για την εισαγωγή της νέας εξέτασης «Πιστοποίηση Δεξιοτήτων Λογιστικής με τη Χρήση. Στο κείμενο που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

INFO. Copyright ECDL Ελλάς, Σεπτέµβριος 2004 ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ECDL

INFO. Copyright ECDL Ελλάς, Σεπτέµβριος 2004 ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ECDL INFO ECDL Expert Ένα ολοκληρωµένο Πρόγραµµα Πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής και δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ Copyright ECDL Ελλάς, Σεπτέµβριος 2004 ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΦΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

GLOBAL CERT. Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες

GLOBAL CERT. Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες GLOBAL CERT Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες Η PALSO με την πολυετή επιτυχημένη πορεία της στον κλάδο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης & πιστοποίησης και η GLOBAL CERT με την εμπειρία της και την άρτια τεχνογνωσία

Διαβάστε περισσότερα

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ; ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση. Εισηγήσεις σε Συνέδρια

Εκπαίδευση. Εισηγήσεις σε Συνέδρια Αικατερίνη Σκαπέτη Προσωπικά Στοιχεία Διεύθυνση: Μυκηνών 19, Καλλιθέα Ημερομηνία Γέννησης: 05/05/1986 Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμη Τόπος Γέννησης: Αθήνα Τηλέφωνο: 2130345556-6947597995 Εκπαίδευση Master

Διαβάστε περισσότερα

Η Διά Βίου Μάθηση Αρωγός στην Επαγγελματική Ανταγωνιστικότητα

Η Διά Βίου Μάθηση Αρωγός στην Επαγγελματική Ανταγωνιστικότητα Η Διά Βίου Μάθηση Αρωγός στην Επαγγελματική Ανταγωνιστικότητα Η Ευρώπη για τη Διά Βίου Μάθηση Nα καταστεί η Ευρώπη μία από τις πλέον ανταγωνιστικές κοινωνίες της γνώσης ανά την Υφήλιο Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας που θα διενεργηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, για άνεργους

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση για όλους: Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ECDL και Αγγλικής Γλώσσας City & Guilds

Πιστοποίηση για όλους: Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ECDL και Αγγλικής Γλώσσας City & Guilds Πιστοποίηση για όλους: Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ECDL και Αγγλικής Γλώσσας City & Guilds Γιώργος Βασιλάκης Language Certification Director Μάριος Μολφέτας Marketing and Communication Manager Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΙΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Τι είναι η πιστοποίηση Η Πιστοποίηση επαγγελματιών είναι η διαδικασία επιβεβαίωσης και επικύρωσης των δεξιοτήτων φυσικών προσώπων επαγγελματιών μέσα από τη χρήση διεθνών προτύπων

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Τύπου 2 ου Συνεδρίου Συνεργατών της ACTA

ελτίο Τύπου 2 ου Συνεδρίου Συνεργατών της ACTA Θεσσαλονίκη: Εγνατίας 1, ΤΚ 54630 Τηλ: 2310-510870 Fax: 2310-510871 Αθήνα: Ψαρρών 2, T.K 10552 Τηλ: 210-5228643 e-mail: info@acta.edu.gr website: www.acta.edu.gr ελτίο Τύπου 2 ου Συνεδρίου Συνεργατών της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑμεΑ (ΕΚΚΕΕ)

ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑμεΑ (ΕΚΚΕΕ) ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑμεΑ (ΕΚΚΕΕ) του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "Η ΑΡΓΩ", ΥΛΟΠΟΙΕΙ: ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2012-2013 Υπουργείο Εργασίας & Κονωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Συμμαχία με κέντρο το Παιδί!

Συμμαχία με κέντρο το Παιδί! Συμμαχία με κέντρο το Παιδί! ΟΙ 17 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η αύξηση του ποσοστού φτώχειας έχει αποκλείσει πολλά παιδιά από την

Διαβάστε περισσότερα

«Ηθική Σκέψη και Πράξη» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α.

«Ηθική Σκέψη και Πράξη» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Απόδειξη της γνώσης πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, ως πρόσθετου προσόντος για διορισμό σε θέσεις δημοσίων υπηρεσιών κ.λπ.

Θέμα: Απόδειξη της γνώσης πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, ως πρόσθετου προσόντος για διορισμό σε θέσεις δημοσίων υπηρεσιών κ.λπ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δεξιότητες Συμβουλευτικής για εκπαιδευτικούς επαγγελματίες και γονείς

Δεξιότητες Συμβουλευτικής για εκπαιδευτικούς επαγγελματίες και γονείς Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Δεξιότητες Συμβουλευτικής για εκπαιδευτικούς επαγγελματίες και γονείς Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015 & BS ISO 29990:2010

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015 & BS ISO 29990:2010 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση

Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση...μια ευκαιρία για όλους εμάς! Λίγα λόγια για το επιχειρησιακό πρόγραμμα Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Απασχολησιμότητα Ανεργία & Ψηφιακές δεξιότητες Προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Απασχολησιμότητα Ανεργία & Ψηφιακές δεξιότητες Προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Απασχολησιμότητα Ανεργία & Ψηφιακές δεξιότητες Προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Α. Βύρων Νικολαΐδης Πρόεδρος Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Πληροφορικής(CEPIS) To Όραμα Δημιουργώντας 500.000

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής Επιμέλεια κειμένου: Δ.Σ. ΠΕΚαΠ κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης των μελών της Ένωσης από 20/07/2010. Τελική έκδοση κειμένου:

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Έτος Ίδρυσης : 2007 5336/09 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 2010 : πλήρες μέλος της TEGoVA 2012 : εντεταλμένος χορηγός Αναγνώρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2014-2020. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2014-2020. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2014-2020 Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση Οι Άξονες Προτεραιότητας 6,7,8,και 9 περιλαµβάνουν τις παρεµβάσεις του τοµέα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1. Σύντομη περιγραφή φορέα Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων, ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

γνωστικό περιβάλλον της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών με σύγχρονες μεθόδους,

γνωστικό περιβάλλον της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών με σύγχρονες μεθόδους, Ενέργεια 2.1.3 : Ενίσχυση βιβλιοθηκών Η Ενέργεια των σχολικών βιβλιοθηκών με την ίδρυση των 499 πρώτων αποτελεί καθοριστικό εργαλείο υποστήριξης των Ενεργειών, που στοχεύουν στην αναβάθμιση των σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ. Οδηγός για τους Γονείς

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ. Οδηγός για τους Γονείς ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Οδηγός για τους Γονείς Γνωρίζουμε πως ο Έλληνας γονιός θέλει να έχει στη διάθεσή του τις πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να επιλέξει τις εξετάσεις που θα λάβει μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Π. ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ

Ε.Π. ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ Ε.Π. ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 01: «ΜΈΣΟ-ΜΑΚΡΟΠΡΌΘΕΣΜΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΎ ΠΟΥ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΈΠΕΙΕΣ ΑΠΡΌΒΛΕΠΤΩΝ ΤΟΠΙΚΏΝ Ή ΤΟΜΕΑΚΏΝ ΚΡΊΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΈΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Erasmus

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Εσωτερικών. Σταδιοδρομία 2014. 29 30 Νοεμβρίου 2014. www.iiacyprus.org.cy / www.theiia.org

Σύνδεσμος Εσωτερικών. Σταδιοδρομία 2014. 29 30 Νοεμβρίου 2014. www.iiacyprus.org.cy / www.theiia.org Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου Σταδιοδρομία 2014 29 30 Νοεμβρίου 2014 Ορισμός του Εσωτερικού Ελέγχου 2 ΟΕσωτερικός Έλεγχος είναι «μια ανεξάρτητη, αντικειμενική, διαβεβαιωτική και συμβουλευτική δραστηριότητα,

Διαβάστε περισσότερα

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship)

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Οι αιτήσεις ξεκίνησαν (1ος κύκλος εγγραφών μέχρι 20 Ιουνίου 2015) Έναρξη μαθημάτων: 29 Σεπτεμβρίου 2015 Επιστημονικές υπεύθυνες:

Διαβάστε περισσότερα

του ΚΕΘΕΑ εγγράφονται σε δηµόσια σχολεία ως κατ οίκον διδαχθέντες, για να συµµετάσχουν στις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις. Ακόµη, όλες σχεδόν

του ΚΕΘΕΑ εγγράφονται σε δηµόσια σχολεία ως κατ οίκον διδαχθέντες, για να συµµετάσχουν στις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις. Ακόµη, όλες σχεδόν Εκδοτικό σηµείωµα Στη φιλοσοφία και πρακτική του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτηµένων Ατόµων η εκπαίδευση αποτελεί κεντρικό άξονα της θεραπευτικής του προσέγγισης και της λειτουργίας του. Το προσερχόµενο στη

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος 4 ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Λευκωσία, 01.07.2011 Η GENESIS

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας

Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κωνσταντίνος Αργυρός, Δημοτικός Σύμβουλος Rivalta Τορίνο, Ιταλία Ελευθέριος

Διαβάστε περισσότερα

Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου αποδεικνύεται ως εξής:

Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου αποδεικνύεται ως εξής: Αξίζει να σημειωθεί ότι φοιτητές ή απόφοιτοι που έχουν παρακολουθήσει τέσσερα τουλάχιστον μαθήματα υποχρεωτικά ή κατ επιλογή Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ δεν απαιτείται να καταφύγουν σε ιδιωτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποιείται σε >30 χώρες και συμμετέχουν >17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Μια ομαδοσυνεργατική προσέγγιση μάθησης.

Υλοποιείται σε >30 χώρες και συμμετέχουν >17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Μια ομαδοσυνεργατική προσέγγιση μάθησης. Υλοποιείται σε >30 χώρες και συμμετέχουν >17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Μια ομαδοσυνεργατική προσέγγιση μάθησης. Οι μαθητές ανακαλύπτουν την Φυσική, τις Τεχνολογίες, την Μηχανική και τα Μαθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Καταληκτική ημερομηνία προσφορών: 14-12-2015 ώρα 17:00. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: info@equalsociety.gr

Καταληκτική ημερομηνία προσφορών: 14-12-2015 ώρα 17:00. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: info@equalsociety.gr Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου: Δωρεάν κατάρτιση 10.000 ανέργων σε βασικές δεξιότητες ΤΠΕ για την απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού χρήσης Η/Υ E-GNOSIS IT Καταληκτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου αποδεικνύεται ως εξής: (1) Με πιστοποιητικά

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α. Η δυνατότητα για εργασιακή απασχόληση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δείκτες κοινωνικής καταξίωσης και αποδοχής του ατόμου από το κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Τροπολογία. Isabella Adinolfi εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Τροπολογία. Isabella Adinolfi εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 6.9.2018 A8-0060/179 179 Αιτιολογική σκέψη 8 (8) Το θα πρέπει να δημιουργεί νέες ευκαιρίες ώστε οι νέοι να συμμετέχουν σε θέσεις εθελοντισμού, πρακτικής άσκησης ή θέσεις εργασίας σε τομείς που σχετίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόοδος στην Υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή»

Πρόοδος στην Υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή» Πρόοδος στην Υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2007-2013 23 Ιουνίου 2011 Αλέξανδρος Αλεξάνδρου Προϊστάμενος Μονάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΠΕ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ» Εθννιικό ΣΣττραττηγγιικό Πλαίίσιιο Ανναφοράςς 2007 2013 Επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. στα πλαίσια ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. στα πλαίσια ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στα πλαίσια ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έχοντας αναγνωρίσει το μεγάλο ρόλο που διαδραματίζει ο σωστός σχεδιασμός εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2017-1-RO01-KA202-037308 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017 Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017 Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας Ιούλιος 2017 #Employability2017 Ο όμιλος Adecco Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου αποδεικνύεται ως εξής: (1) Με πιστοποιητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Ο /Η υπογεγραμμένος-η...

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Ο /Η υπογεγραμμένος-η... ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ο /Η υπογεγραμμένος-η..... (όνομα εκπροσώπου βάσει

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 05 Μάιος :23 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 07 Μάιος :49

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 05 Μάιος :23 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 07 Μάιος :49 Στη μάχη 21.659 υποψήφιοι Οδηγός εξετάσεων σε έξι ξένες γλώσσες Έθνος Το προσεχές Σαββατοκύριακο, 7-8 Μαΐου, διεξάγονται οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) σε πέντε επίπεδα έξι

Διαβάστε περισσότερα

TEST OF INTERACTIVE ENGLISH (TIE)

TEST OF INTERACTIVE ENGLISH (TIE) TEST OF INTERACTIVE ENGLISH (TIE) Το πιστοποιητικό αγγλικής γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ιρλανδίας Αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ για τα επίπεδα Lower (Β2), Advanced (C1) και Proficiency

Διαβάστε περισσότερα

«Από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ψηφιακή Σύγκλιση»

«Από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ψηφιακή Σύγκλιση» «Από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ψηφιακή Σύγκλιση» ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠ ΚΤΠ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Στο πλαίσιο του ΕΠ ΚτΠ ο Δήμος Ηρακλείου σχεδίασε και υλοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Νεανική γυναικεία επιχειρηματικότητα. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος Εντεταλμένη Σύμβουλος σε Θέματα Νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Νεανική γυναικεία επιχειρηματικότητα. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος Εντεταλμένη Σύμβουλος σε Θέματα Νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος ΜΚΟ ΝΕΟΙ Νεανική γυναικεία επιχειρηματικότητα Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος Εντεταλμένη Σύμβουλος σε Θέματα Νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος ΜΚΟ ΝΕΟΙ Ορισμός επιχειρηματικότητας κάθε προσπάθεια για δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Αθήνα, 2/12/2014 ΣΚΟΠΟΣ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (Κ.Ε.Κ.- ΕΚΠΑ) αποτελεί την υπηρεσία μέσω της οποίας το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών

Διαβάστε περισσότερα

www.emfasisfoundation.org

www.emfasisfoundation.org www.emfasisfoundation.org Emfasis Foundation 2 Περιεχόμενα Emfasis σελ. 4 Ο σκοπός μας σελ. 4 Κοινωνική Εργασία Δρόμου (Social Street Work) σελ. 5-6 Τι είναι αυτό που μας ορίζει σελ. 6-7 Οι ομάδες μας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Ενέργεια 2.4.2 : Πρακτική Άσκηση και Γραφεία Διασύνδεσης Η παρούσα Ενέργεια στοχεύει, μέσω δύο διακριτών παρεμβάσεων, στην ουσιαστική σύζευξη της

Ενέργεια 2.4.2 : Πρακτική Άσκηση και Γραφεία Διασύνδεσης Η παρούσα Ενέργεια στοχεύει, μέσω δύο διακριτών παρεμβάσεων, στην ουσιαστική σύζευξη της Ενέργεια 2.4.2 : Πρακτική Άσκηση και Γραφεία Διασύνδεσης Η παρούσα Ενέργεια στοχεύει, μέσω δύο διακριτών παρεμβάσεων, στην ουσιαστική σύζευξη της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Η πρώτη παρέμβαση αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμβολή της Εκπαίδευσης στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας. Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής Γεωπόνος Προϊστάμενος Δ/νσης ΙΓΕ

Η Συμβολή της Εκπαίδευσης στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας. Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής Γεωπόνος Προϊστάμενος Δ/νσης ΙΓΕ Η Συμβολή της Εκπαίδευσης στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής Γεωπόνος Προϊστάμενος Δ/νσης ΙΓΕ Εκπαιδευτικό σύστημα Συνεχιζόμενη κατάρτιση ΑΕΙ ΤΕΙ ΚΕΚ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΚ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

«Η πιστοποίηση συμβούλων ως αξιολογικό υπόβαθρο για βελτίωση της παροχής υπηρεσιών»

«Η πιστοποίηση συμβούλων ως αξιολογικό υπόβαθρο για βελτίωση της παροχής υπηρεσιών» «Η πιστοποίηση συμβούλων ως αξιολογικό υπόβαθρο για βελτίωση της παροχής υπηρεσιών» Δρ. Τίνα Ορφανίδου Μέλος ΔΣ ΣΕΣΜΑ & Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΕΣΜΑ Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων 1. Ιδιαίτερα συνήθης πρακτική

Διαβάστε περισσότερα

1. Την παρουσίαση του ελληνικού προτύπου ΕΛΟΤ 1452 για τη διαχείριση της ποιότητας εμπορικών καταστημάτων,

1. Την παρουσίαση του ελληνικού προτύπου ΕΛΟΤ 1452 για τη διαχείριση της ποιότητας εμπορικών καταστημάτων, Εκδήλωση για Πρότυπο ποιότητας για εμπορικά καταστήματα Νέες εκδόσεις προτύπων συστημάτων διαχείρισης αίθουσα Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών πλ. Γεωργίου Α 25, ΠΑΤΡΑ Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Πειραιάς 5 Νοεμβρίου 2012 Αρ. Πρωτ. 20126093 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «BRINGING EUROPE TO SCHOOL TEACHERS (B.E.S.T.)» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Δείκτες ερευνητικής δραστηριότητας και σχεδιασμός πολιτικών για έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία

Ημερίδα «Δείκτες ερευνητικής δραστηριότητας και σχεδιασμός πολιτικών για έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία 1 Ημερίδα «Δείκτες ερευνητικής δραστηριότητας και σχεδιασμός πολιτικών για έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία Αθήνα 2 Μαΐου 2012 Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζερβας) Κ. Κοκκινοπλιτης Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Στο πλαίσιο της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας, η συζήτηση η οποία αφορά στην εκπόνηση πολιτικών προστασίας του παιδιού και της οικογένειας εστιάζει,

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Μεταλυκειακού έτους στα ΕΠΑΛ-Τάξης Μαθητείας

Εφαρμογή Μεταλυκειακού έτους στα ΕΠΑΛ-Τάξης Μαθητείας Εφαρμογή Μεταλυκειακού έτους στα ΕΠΑΛ-Τάξης Μαθητείας του Ν. 4386/2016 1 ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας- 3 ο ΕΚ Πειραιά Παρουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί: Βρυσούλη Νικόλ ΠΕ17.01, Μπέη Παναγιώτα ΠΕ17.03, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Β: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Δήμοι και Περιφέρειες μαζί, η απάντηση στην κρίση του Κοινωνικού Κράτους

Δήμοι και Περιφέρειες μαζί, η απάντηση στην κρίση του Κοινωνικού Κράτους Από Μπάστα Κων/νο Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής «Κεντρικός Τομέας» Δήμοι και Περιφέρειες μαζί, η απάντηση στην κρίση του Κοινωνικού Κράτους Η κρίση του Κοινωνικού Κράτους σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας KA2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών Αναμενόμενα αποτελέσματα Τα σχέδια που υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης αναμένονται να επιφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα: Καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση ποιότητας ISO σε σχολεία

Πιστοποίηση ποιότητας ISO σε σχολεία Πιστοποίηση ποιότητας ISO σε σχολεία Πιντζοπούλου Ελένη, ΠΕ03-ΠΕ11 Κατσιαούνη Σοφία, ΠΕ04.02 Διαχείριση ποιότητας είναι το σύνολο των ενεργειών ή διαδικασιών που είναι απαραίτητες για να εξασφαλίσουν ότι

Διαβάστε περισσότερα

«Πλαίσιο. Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής. Ηνωμένο Βασίλειο» Ηνωμένο Βασίλειο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Πλαίσιο. Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής. Ηνωμένο Βασίλειο» Ηνωμένο Βασίλειο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «Πλαίσιο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Ηνωμένο Βασίλειο» ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Διακίδης Ισίδωρος, Αντιδήμαρχος Haringey Λονδίνο Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες δραστηριότητες υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης;

Ποιες δραστηριότητες υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης; Έδρες Jean Monnet Τι είναι οι έδρες Jean Monnet; Οι έδρες Jean Monnet είναι έδρες διδασκαλίας που απευθύνονται σε καθηγητές πανεπιστημίου με ειδίκευση στον τομέα των σπουδών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) ΑΠΟ ΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ

ΕΙ ΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) ΑΠΟ ΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ ΕΙ ΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) ΑΠΟ ΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ 03-10-2013 Η γνώση χειρισµού Η/Υ στα αντικείµενα: α) επεξεργασίας κειµένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου αποδεικνύεται ως εξής: (1)

Διαβάστε περισσότερα

FACEtoFACE Εκπαιδεύουμε και Πιστοποιούμε Επαγγελματίες από το 1984. Είμαστε, Επίσημος Εκπαιδευτικός & Εξεταστικός όμιλος Autodesk & Chaosgroup, Mc Neel, Ecdl, EOPPEP Authorized Training & Certification

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ενημέρωση για τη διεξαγωγή εξετάσεων αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

Θέμα: Ενημέρωση για τη διεξαγωγή εξετάσεων αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή Θέμα: Ενημέρωση για τη διεξαγωγή εξετάσεων αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή Η πράξη με τίτλο «Δημιουργία Συστήματος Ηλεκτρονικών Εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

CIM Marketing Qualifications

CIM Marketing Qualifications CIM Marketing Qualifications CERTIFICATE IN PROFESSIONAL MARKETING - LEVEL 4 Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS BETTER BUSINESS πιστεύουµε ότι

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε. Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση»

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Συνέδριο «Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Έκθεση ΠΟΛΙΣ, Θεσσαλονίκη 21-22 / 11/ 2013 «Κοινωνικές Δράσεις στη Νέα Προγραμματική Περίοδο» Αγγελική Ωραιοπούλου Προϊσταμένη ΕΔΑ Περιφέρειας Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εισαγωγή Τα Εργαστήρια και οι Ομάδες Ερασιτεχνικής Δημιουργίας του Δήμου Καλλιθέας λειτουργούν αδιάλειπτα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Ανοιχτή Προκήρυξη Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Εισαγωγή H Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος AE (ΚΠΙΣΝ AE) παρέχει σε νέους και νέες από 18 έως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.» ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.» Εισηγήτρια:: ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Καθηγητής : κος Δημήτρης Ι. Τσελές Σχολή: «Βιομηχανική Πληροφορική» Α.Μ. 549 Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Έτος

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση: Απολογισμός έργου του Ενιαίου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΚΕΚ - Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης ΤΑΚΙ - Α.Ε.

Εισήγηση: Απολογισμός έργου του Ενιαίου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΚΕΚ - Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης ΤΑΚΙ - Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Δ/νση: Κτίριο Διοικητηρίου, 28100 Αργοστόλι Τηλ. 26713-60507 Φαξ: 26710-28462 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακή Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη (ΠΕΣΚΕ) Μονάδα Α1 Προγραμματισμού & Αξιολόγησης Προγράμματος

Περιφερειακή Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη (ΠΕΣΚΕ) Μονάδα Α1 Προγραμματισμού & Αξιολόγησης Προγράμματος Περιφερειακή Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη (ΠΕΣΚΕ) Μονάδα Α1 Προγραμματισμού & Αξιολόγησης Προγράμματος Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος τι είναι η ΠΕΣΚΕ; προώθηση κοινωνικής ένταξης καταπολέμηση της φτώχειας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ονοματεπώνυμο: Τουφεξή Ασπασία Σειρά: 12 Επιβλέπων καθηγητής: Ιωαννίδης Α. Διευθυντής ΠΜΣ: Σιώμκος Γεώργιος Ο ρόλος του μουσείου

Διαβάστε περισσότερα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Συκεών Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και

Διαβάστε περισσότερα

«Διαχείριση συναισθημάτων. Αναστοχασμός των εκπαιδευτικών επί των πρακτικών για την προώθηση της εκπαίδευσης των μαθητών στη συναισθηματική ζωή».

«Διαχείριση συναισθημάτων. Αναστοχασμός των εκπαιδευτικών επί των πρακτικών για την προώθηση της εκπαίδευσης των μαθητών στη συναισθηματική ζωή». Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο χώρο του σχολείου μας το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόληψης του ΚΕΘΕΑ που αφορά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων για παιδιά του Δημοτικού. Το πρόγραμμα ήταν 4ήμερο και

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για το Μάθημα

Ενημέρωση για το Μάθημα Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα - Ακαδημία CISCO Β και Γ Λυκείου Ακαδημία Δικτύων CISCO Δίκτυα και Ηλεκτρονικοί CCNA3: Switching Basics Υπολογιστές and Μέχρι το 1993 Προσωπικοί υπολογιστές Απομονωμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ήµος Αθηναίων ήµος Βύρωνος ήµος άφνης- Υµηττού ήµος Ζωγράφου ήµος Ηλιουπόλεως ήµος Καισαριανής ήµος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

ήµος Αθηναίων ήµος Βύρωνος ήµος άφνης- Υµηττού ήµος Ζωγράφου ήµος Ηλιουπόλεως ήµος Καισαριανής ήµος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Συντονιστής φορέας και εταίροι της ΑΣ Συντονιστής Εταίρος: Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαγγελματιών «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Επαγγελµατικό Επιµελητήριο Αθηνών Οµοσπονδία Εµπορικών Συλλόγων Αττικής, Όµορων Νοµών

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Το Τμήμα Ηλεκτρολογίας, ανήκει στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.) του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ"

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΚΥΟΝΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Ηράκλειο,02.04.2014 αρ. πρωτ. : 48315 Προς: τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά Κοινοποίηση: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Κων/νο

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Ε ενδύοντας στη Γνώση. Πρόταση για το νέο. Γυμνάσιο

Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Ε ενδύοντας στη Γνώση. Πρόταση για το νέο. Γυμνάσιο Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Ε ενδύοντας στη Γνώση Πρόταση για το νέο Γυμνάσιο Συντάκτες: Παναγιώτης Ε. Καταγής Θανάσης Ι. Νικολόπουλος Νίκος Ι. Παρίκος Γυμνάσιο Κατευθύνσεις 1. Γενική 2. Τεχνολογική 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (09) ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (09) ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Αριθμ. πρωτ.020742/24-0-208 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 020740/24-0-208 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ στο πλαίσιο του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα