ECDL Ελλάς - Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ECDL Ελλάς - Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης"

Transcript

1

2 ECDL Ελλάς - Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Με κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Μήνυμα Γενικού Διευθυντή Όραμα Αποστολή - Αξίες ECDL Ελλάς Παρουσίαση της εταιρείας Το Πρόγραμμα ECDL Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ECDL Ελλάς «ΣΤΡΟΦΗ» «ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» «ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» «ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ «ΗΛΙΟΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» «ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» «ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» «ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ»

3 ECDL Ελλάς - Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Συνεχίζουμε τις προσπάθειες... με κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα

4 ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Η αλματώδης ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών προσφέρει τεράστιες δυνατότητες πρόσβασης σε πληροφορίες και δεδομένα απαραίτητα για το επαγγελματικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο των πολιτών και γενικότερα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Δυστυχώς όμως υπάρχουν ομάδες ανθρώπων οι οποίες, λόγω της δυσκολίας πρόσβασής τους στη νέα γνώση των Η/Υ, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απομονωθούν από το επαγγελματικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Αποστολή του Ιδρύματος ECDL είναι η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, η ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην Κοινωνία της Γνώσης και ο εξοπλισμός τους με τις απαραίτητες τεχνολογικές δεξιότητες ως εφόδιο ζωής. Η ECDL Ελλάς προσεγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία κοινωνικά θέματα που αφορούν στον ψηφιακό αλφαβητισμό των Ελλήνων, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί τριετές Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για την ψηφιακή κατάρτιση ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ΑμεΑ με στόχο την «Ισότιμη πρόσβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας για όλους». Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της ECDL Ελλάς στοχεύει στην εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, όπως έφηβοι πρώην χρήστες ναρκωτικών, τυφλοί και άτομα με προβλήματα όρασης, μέλη απόρων οικογενειών, και μεγάλης ηλικίας πολίτες που δεν έχουν καμία προγενέστερη επαφή με τους Η/Υ. Ελπίδα και προσδοκία μας είναι οι πρωτοβουλίες αυτές να αποτελέσουν το έναυσμα για ανάλογες μελλοντικές δράσεις που θα συμβάλουν στην υλοποίηση της Κοινωνίας της Γνώσης. Κωνσταντίνος Κεσεντές Γενικός Διευθυντής ECDL Ελλάς

5 ΟΡΑΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΑΞΙΕΣ Το Όραμά μας Να είμαστε στους παγκόσμιους ηγέτες στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων ανθρώπινου δυναμικού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον άνθρωπο. Αποστολή μας είναι Να παρέχουμε εφόδια ζωής με διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση δεξιοτήτων, ισότιμα προσβάσιμη σε όλους, δημιουργώντας αξία για τους συνεργάτες, εργαζόμενους, μετόχους μας και την κοινωνία. Οι Αξίες μας Ποιότητα Καινοτομία Ομαδικότητα Κοινωνική Ευθύνη Αριστεία

6 ECDL ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η ECDL Ελλάς είναι ο αποκλειστικός Δικαιούχος του Προγράμματος ECDL στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, πιστοποιεί ως Εξεταστικά Κέντρα ECDL δημόσιους & ιδιωτικούς οργανισμούς, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς που έχει θέσει το Ίδρυμα ECDL. Διασφαλίζει τον αξιόπιστο χαρακτήρα των εξετάσεων, θέτοντας αδιάβλητες διαδικασίες. Εκπαιδεύει τους Υπεύθυνους Εξεταστικών Κέντρων και τους Εξεταστές πάνω στα θέματα που αφορούν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Επιτηρεί τις εξετάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με το Σώμα Επιτηρητών και διενεργεί τακτικούς ελέγχους σε όλα τα Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα ECDL για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του Προγράμματος ECDL. Στα 6 χρόνια της επιτυχημένης πορείας του Προγράμματος στη χώρα μας έχει παρουσία σε 195 πόλεις, σε κάθε νομό της χώρας, ενώ αριθμεί Εξεταστικά Κέντρα και υποψηφίους. Το ECDL αναγνωρίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο και αναφέρεται ως έγκυρο πιστοποιητικό βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής στις προκηρύξεις δημοσίων φορέων και του ΑΣΕΠ. Με δέσμευση στην ποιότητα, για να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και ακεραιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, η ECDL Ελλάς: Έχει Διαπιστευθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σύμφωνα με τις απιστήσεις του ISO/IEK Έχει πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) ως φορέα χορήγησης Πιστοποιητικών Πληροφορικής. Έχει Πιστοποιηθεί για τις διαδικασίες λειτουργίας βάσει του διεθνούς προτύπου BS EN ISO 9001:2000. Αποτελεί πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Φορέων Πιστοποίησης Προσώπων (IPC). Με σαφή πελατοκεντρική φιλοσοφία, συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές, άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό 100 ατόμων και πίστη σε ένα κοινό όραμα η ECDL Ελλάς προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε δημόσιους φορείς, ακαδημαϊκά Ιδρύματα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ιδιωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες.

7 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECDL To European Computer Driving Licence (ECDL) είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης, το οποίο ακολουθώντας τις ίδιες προδιαγραφές και μεθοδολογία σε ολόκληρο τον κόσμο, πιστοποιεί γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση υπολογιστή, σε εισαγωγικό, βασικό, προχωρημένο και εξειδικευμένο επίπεδο. Το European Computer Driving Licence (ECDL) είναι γνωστό ως International Computer Driving Licence (ICDL) στις χώρες εκτός Ευρώπης. Με Υποψήφιους, σε 150 χώρες σε όλο τoν κόσμο, το ECDL αναγνωρίζεται σήμερα ως το διεθνώς αποδεκτό μέτρο σύγκρισης για τις δεξιότητες χρήσης Η/Υ και υιοθετείται από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και τον εκπαιδευτικό τομέα. Με την υποστήριξη περισσότερων από 45 Ενώσεων Επιστημόνων Πληροφορικής που αντιπροσωπεύουν πάνω από επαγγελματίες του κλάδου των Τεχνολογιών Επικοινωνίας & Πληροφορίας (ΤΠΕ) σε ολόκληρο τον κόσμο το Ίδρυμα ECDL διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό των αναγκών βασικής εκπαίδευσης στους Η/Υ, τόσο στην κοινωνία, όσο και στην αγορά εργασίας. Το ECDL αναπτύσσεται και προάγεται από το Ίδρυμα ECDL (ΕCDL Foundation έναν παγκόσμιο οργανισμό μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε το 1997, από το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών της Πληροφορικής CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies Έχοντας ως αποστολή τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, το Ίδρυμα φροντίζει να παρέχει σε όλους τους πολίτες ισότιμη πρόσβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας, ανεξάρτητα από το γένος, το έθνος, τις φυσικές ικανότητες, την ηλικία ή την ειδικότητά τους. Το Ίδρυμα ECDL αποτελεί τον εγγυητή των προδιαγραφών του ECDL και διασφαλίζει την εγκυρότητα του Προγράμματος.

8 Τα Προγράμματα Πιστοποίησης ECDL, ανά επίπεδο γνώσης ή εμπειρίας, είναι τα εξής: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ECDL kids (e-kids) για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. ECDL equalskills ένα απλό, ευχάριστο και ευέλικτο εισαγωγικό Πρόγραμμα εκμάθησης και αξιολόγησης στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών για αρχάριους κάθε ηλικίας. 2. ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ECDL Core: Πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του διαθέτει τις βασικές δεξιότητες στη χρήση Η/Υ και είναι σε θέση αν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή, τις κύριες εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου και τις βασικές υπηρεσίες Διαδικτύου. Για να αποκτήσει κάποιος το ECDL Core πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία τις παρακάτω επτά (7) ενότητες: Βασικές Έννοιες Πληροφορικής, Χρήση Υπολογιστή & Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Βάσεις Δεδομένων, Παρουσιάσεις, Πληροφορίες & Επικοινωνίες. Για να αποκτήσει κάποιος το ECDL Core πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και τα 7 τεστ που αντιστοιχούν στις 7 ενότητες. ECDL Progress: πιστοποιεί γνώσεις σε οποιαδήποτε από τις επτά ενότητες του ECDL Core επιλέξει ο υποψήφιος.

9 3. ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ECDL Advanced: Πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του διαθέτει προχωρημένες γνώσεις και δεξιότητες σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω τέσσερις (4) ενότητες, που επεκτείνονται πέραν και επιπλέον των γνωστικών περιοχών και των γνώσεων του ΕCDL σε βασικό επίπεδο. Θεωρείται δεδομένο ότι ένας υποψήφιος ήδη κατέχει και έχει αποκτήσει τις γνώσεις που περιγράφονται. ECDL Εxpert: Αποτελεί την ανώτερη Πιστοποίηση δεξιοτήτων για χρήστες που κατέχουν σε βάθος τις βασικές εφαρμογές γραφείου και είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν σύνθετα έργα και να παράγουν αποτελέσματα 4. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ECDL CAD. Αποτελεί το πρώτο διεθνές πρότυπο πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων σχεδιασμού με τη χρήση Υπολογιστή (Computer Aided Design) σε δύο διαστάσεις 2D. ECDL ImageMaker. Πιστοποιεί βασικές γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τις κύριες εφαρμογές επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων. ECDL WebStarter. Ένα νέο Πρόγραμμα Πιστοποίησης, από το ίδρυμα ECDL, το οποίο πιστοποιεί τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται για το σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός Δικτυακού Τόπου (website). ECDL Certified Training Professional (CTP). Ένα νέο Πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από το ίδρυμα ECDL, για να πιστοποιήσει την ικανότητα εκπαιδευτών Η/Υ να διδάσκουν αποτελεσματικά και εμπεριστατωμένα του σπουδαστές τους κατά ECDL.

10 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ECDL ΕΛΛΑΣ Η κοινωνική υπευθυνότητα της ECDL Ελλάς και η συναίσθηση του χρέους που έχει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο διαφαίνεται με σαφήνεια στο όραμα, στις αξίες και στην εταιρική φιλοσοφία της. Προσεγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία κοινωνικά θέματα που αφορούν στον ψηφιακό αλφαβητισμό των Ελλήνων, η ECDL Ελλάς έχει σχεδιάσει και υλοποιεί, από το 2005, τριετές Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για την ψηφιακή κατάρτιση ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ΑμεΑ με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας για ΟΛΟΥΣ. Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις της ECDL Ελλάς κινούνται στους ακόλουθους άξονες: Ειδικές ευπαθείς ομάδες (έφηβοι πρώην χρήστες ναρκωτικών, φυλακισμένοι κ.ά) ΑμεΑ (άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικά ανάπηροι κ.ά) Ειδικές κατηγορίες πολιτών (άποροι, άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, πολίτες άνω των 50 ετών)

11 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Η ΣΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε έφηβους που κάνουν κατάχρηση ή /και είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες και επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας. Οι μαθητές, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, είναι έφηβοι που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, έχουν εμπλακεί σε παραβατικές δραστηριότητες, δεν έχουν συστηματική εργασιακή απασχόληση και οι οικογενειακές τους σχέσεις έχουν διαταραχθεί. Οι υπηρεσίες της ΣΤΡΟΦΗΣ ξεκινούν από την απλή ενημέρωση γονέων και εφήβων, προχωρούν στη συμβουλευτική και καταλήγουν σε ολοκληρωμένα προγράμματα θεραπείας εκπαίδευσης και επανένταξης. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, ενώ η προσέλευση είναι εθελοντική. Στόχος του Μεταβατικού Σχολείου της ΣΤΡΟΦΗΣ είναι η επανασύνδεση των εφήβων με την Σχολική εκπαίδευση. Χορηγικό Πρόγραμμα ECDL Στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος η ECDL Ελλάς χορηγεί για την επόμενη τριετία τη λειτουργία του Μεταβατικού Σχολείου της ΣΤΡΟΦΗΣ ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση του πιστοποιητικού ECDL Core. Στόχος χορηγίας Στόχος της ECDL Ελλάς είναι να αποτελέσει το πιστοποιητικό ECDL πολύτιμο εφόδιο για όλους τους μαθητές της ΣΤΡΟΦΗΣ για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία και προϋπόθεση για την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους. Διάρκεια χορηγίας: 3 χρόνια Ημερομηνία έναρξης: Ιούλιος 2005

12 Μιλώντας για τη χορηγία της ECDL Ελλάς, η κυρία Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ, δήλωσε, «Σήμερα, 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, εμείς που δίνουμε αυτόν τον αγώνα καθημερινά, απευθυνόμαστε στην ευρύτερη κοινωνία, περιμένοντας αρωγή και υποστήριξη στο έργο μας. Η απόφαση της ECDL Ελλάς να υποστηρίξει το Μεταβατικό Σχολείο της ΣΤΡΟΦΗΣ, μας δίνει δύναμη για τη συνέχιση του έργου μας.».

13 ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί με τη νομική μορφή του Ειδικά Αναγνωρισμένου ΜΗ κερδοσκοπικού και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Κύριος σκοπός του ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι : Η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στα άτομα με προβλήματα όρασης ΚΑΘΕ ηλικίας, κυρίως δε σε Νεοτυφλωθέντα άτομα και στις Οικογένειες τους. Δημιουργία ευκαιριών και μέσων προαγωγής του πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου των τυφλών. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ επενδύει στην εκμάθηση Η/Υ, με στόχο να δώσει την δυνατότητα στα άτομα με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις αυτές στην εκπαίδευσή τους (μαθητές, σπουδαστές), στο επάγγελμά τους (Δικηγόροι, Τηλεφωνητές), και στην καθημερινή τους διαβίωση (διάβασμα εφημερίδων, βιβλίων, πρόσβαση στο Internet. Τα τμήματα εκμάθησης Η/Υ ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 1990 και το 1997 ξεκίνησε και το τμήμα εκμάθησης για παιδιά 8 12 ετών. Οι σημειώσεις των μαθητών τυπώνονται στη γραφή Braille, Large Print (μεγενθυμένα) για μερικώς βλέποντες και σε κασέτες. Χορηγικό Πρόγραμμα ECDL Στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος η ECDL Ελλάς χορηγεί για την επόμενη τριετία τη λειτουργία του ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση του πιστοποιητικού ECDL Core. Στόχος χορηγίας Στόχος της ECDL Ελλάς είναι τα άτομα με πρόβλημα όρασης να απολαμβάνουν ΙΣΟΤΙΜΑ τα αγαθά της τεχνολογίας. Το πιστοποιητικό ECDL θα αποτελέσει για αυτούς ένα πολύτιμο εργαλείο στην καθημερινή τους ζωή και ένα απαραίτητο εφόδιο για την επαγγελματική τους απασχόληση. Διάρκεια χορηγίας: 3 χρόνια Ημερομηνία έναρξης: Ιούλιος 2004

14 Μιλώντας για τη χορηγία αυτή ο κύριος Θεοδόσιος Μιτζέλης Διευθυντής του Προγράμματος, ανέφερε, «Τα άτομα με πρόβλημα όρασης αξιοποιούν τα αγαθά της τεχνολογίας και τα χρησιμοποιούν τόσο στο διάβασμα εφημερίδων, βιβλίων και πρόσβασης στο Internet όσο και στο χώρο της εργασίας τους. Με το ECDL, ο τυφλός αποδεικνύει ότι είναι τυπικά αλλά και ουσιαστικά χρήστης και γνώστης του Η/Υ. Ευχαριστούμε το Δ.Σ. της ECDL Ελλάς για την ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισε το Φ.Τ.Ε. Ευχόμαστε ακόμα ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι κρατικοί ή ιδιωτικοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες».

15 ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της ECDL Ελλάς για τη δωρεάν εκπαίδευση 100 Αθηναίων δημοτών, ηλικίας άνω των 45 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος ECDL equalskills. Η επιλογή των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με δημόσια κλήρωση, μετά από σημαντικά μεγάλη ανταπόκριση του κοινού (περίπου άτομα). Το εκπαιδευτικό κομμάτι του προγράμματος πραγματοποίησε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αθηναίων με επιστήμονες της πληροφορικής. Στόχος της πρωτοβουλίας Να συμβάλλει στην εξοικείωση των Αθηναίων Δημοτών με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και στην απόκτηση δεξιοτήτων για την ευκολότερη χρήση τους σε καθημερινή βάση. Το ECDL equalskills βοηθάει τον υποψήφιο να κατανοήσει τι μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής και τι λειτουργίες μπορούν να εκτελεσθούν μέσω του διαδικτύου. Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, ο κάτοχος ECDL equalskills μπορεί να χρησιμοποιεί βασικές εφαρμογές Η/Υ, να αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα και να περιηγείται στο Διαδίκτυο, εντοπίζοντας χρήσιμες πληροφορίες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου 2004, με ανακοίνωση της Δημάρχου Αθηναίων κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στα ΜΜΕ, και ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου 2005, με την διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για την απονομή των πιστοποιητικών ECDL equalskills από τη Δήμαρχο Αθηναίων.

16 Η Δήμαρχος Αθηναίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή δήλωσε «Εμείς, στον Δήμο Αθηναίων, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και πολιτικές στηρίζουμε τους πολίτες, που για κοινωνικούς, επαγγελματικούς, οικογενειακούς, οικονομικούς λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις δεξιότητες για την ενεργή συμμετοχή τους στην Κοινωνία της Γνώσης. Στόχος μας μία δυναμική Ελλάδα, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν οι πληροφοριακά καταρτισμένοι πολίτες»

17 ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ «ΗΛΙΟΣ» Β. ΕΛΛΑΔΟΣ Για την κάλυψη των αναγκών των τυφλών ατόμων στη Β. Ελλάδα η ECDL Ελλάς χορηγεί τη λειτουργία της Σχολής Τυφλών «ο Ήλιος». Χορηγικό Πρόγραμμα ECDL Στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος η ECDL Ελλάς χορηγεί για την επόμενη τριετία τη λειτουργία της Σχολής Τυφλών «ο Ήλιος», του Ιδρύματος Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος, ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση του πιστοποιητικού ECDL Core. Στόχος χορηγίας Στόχος της ECDL Ελλάς είναι τα άτομα με πρόβλημα όρασης να απολαμβάνουν ΙΣΟΤΙΜΑ τα αγαθά της τεχνολογίας. Το πιστοποιητικό ECDL θα αποτελέσει για αυτούς ένα πολύτιμο εργαλείο στην καθημερινή τους ζωή και ένα απαραίτητο εφόδιο για την επαγγελματική τους απασχόληση. Διάρκεια χορηγίας: 3 χρόνια Ημερομηνία έναρξης: Νοέμβριος 2005

18 ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΔΕΕΚΜΕ σε συνεργασία με την ECDL Ελλάς έχουν αναλάβει πρωτοβουλία εκπαίδευσης στην πληροφορική και δυνατότητα απόκτησης του Πιστοποιητικού ECDL για 300 άτομα, μέλη απόρων οικογενειών. Η εκπαίδευση υλοποιείται στα γραφεία της ΔΕΕΚΜΕ, από επιλεγμένα Εξεταστικά Κέντρα ECDL του νομού Θεσσαλονίκης. Χορηγικό Πρόγραμμα ECDL Η ECDL Ελλάς προσφέρει: Τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό (15 H/Y, απαιτούμενος δικτυακός εξοπλισμός και προγράμματα λειτουργίας) Μία Κάρτα Δεξιοτήτων ECDL για κάθε συμμετέχοντα Η εκπαίδευση υλοποιείται από τα ακόλουθα Εξεταστικά Κέντρα ECDL στη Θεσσαλονίκη: COMPUTER INTERNATIONAL COMPUTER ON LINE KORELPLUS ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ PC EXPLORER SIGMANET STUDIO INFORMATICS NEW HORIZONS COMPUTER COLLEGE EXPERT IN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 42 ώρες, σε ομάδες 15 ατόμων. Διάρκεια χορηγίας 22 Μαΐου 31 Δεκεμβρίου 2006

19 Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Βασίλειος Παπαγεωργίου δήλωσε: «Στόχος όλων μας στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι η ανάδειξη της πόλης μας σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Όραμα μας είναι η σύγκλιση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση, η οποία επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα ποιότητας ζωής και πόλεις φιλόξενες σε κατοίκους και επισκέπτες. Η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, τον ίδιο τον πολίτη που δοκιμάζεται. Τα κοινωνικά μας προγράμματα αφορούν σε πολύτεκνες οικογένειες, άπορους δημότες, ΑΜΕΑ, άστεγους, μετανάστες, ηλικιωμένους και κακοποιημένες γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για την κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων υπολογιστών σε μέλη απόρων οικογενειών, που υλοποιείται στη ΔΕΕΚΜΕ σε συνεργασία με την ECDL Ελλάς.»

20 ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και της ECDL Ελλάς για τη δωρεάν εκπαίδευση 100 δημοτών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως άποροι, άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στο πλαίσιο του προγράμματος ECDL equalskills. Το πρόγραμμα υλοποιείται στη Δημοτική Επιχείρηση Τεχνολογίας, Τομέας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου. Στόχος της πρωτοβουλίας Να συμβάλλει στην εξοικείωση των Δημοτών με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και στην απόκτηση δεξιοτήτων για την ευκολότερη χρήση τους σε καθημερινή βάση. Το ECDL equalskills βοηθάει τον υποψήφιο να κατανοήσει τι μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής και τι λειτουργίες μπορούν να εκτελεσθούν μέσω του διαδικτύου. Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, ο κάτοχος ECDL equalskills μπορεί να χρησιμοποιεί βασικές εφαρμογές Η/Υ, να αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα και να περιηγείται στο Διαδίκτυο, εντοπίζοντας χρήσιμες πληροφορίες. Διάρκεια χορηγίας 25 Σεπτεμβρίου Ιανουαρίου 2007

21 ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ Συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου - στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του - και της ECDL Ελλάς για τη δωρεάν εκπαίδευση 100 μελών της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, ηλικίας άνω των 45 ετών, με το πρόγραμμα ECDL equalskills. Η εκπαίδευση υλοποιείται στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στόχος της πρωτοβουλίας Να συμβάλλει στην εξοικείωση των μελών της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και στην απόκτηση δεξιοτήτων για την ευκολότερη χρήση τους σε καθημερινή βάση. Το ECDL equalskills βοηθάει τον υποψήφιο να κατανοήσει τι μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής και τι λειτουργίες μπορούν να εκτελεσθούν μέσω του διαδικτύου. Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, ο κάτοχος ECDL equalskills μπορεί να χρησιμοποιεί βασικές εφαρμογές Η/Υ, να αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα και να περιηγείται στο Διαδίκτυο, εντοπίζοντας χρήσιμες πληροφορίες. Διάρκεια χορηγίας 2 Οκτωβρίου Ιανουαρίου 2007

1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.2 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ECDL. 1.2.1 Η ιστορία του ΕCDL. 1.2.2 Στόχοι του ECDL

1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.2 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ECDL. 1.2.1 Η ιστορία του ΕCDL. 1.2.2 Στόχοι του ECDL Πρόγραµµα Πιστοποίησης European Computer Driving Licence - 1-1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Tο ρεύµα της παγκοσµιοποίησης που επικράτησε µετά το 1990 είχε σαν αποτέλεσµα την κατάργηση των προστατευτικών τειχών των οικονοµιών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ COSMOTE ΟΟΜΙΛΟΣCOSMOTE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Η COSMOTE ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περιεχόμενα ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ COSMOTE ΟΟΜΙΛΟΣCOSMOTE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Η COSMOTE ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ Περιεχόμενα ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ COSMOTE ΟΟΜΙΛΟΣCOSMOTE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Η COSMOTE ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό 1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND Ελλάς είναι ο τέταρτος κατά σειρά ετήσιος Απολογισμός που εκδίδουμε και ο τρίτος σύμφωνα με το πρότυπο των δεικτών του GRI.

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία 1 Κοινωνικός Απολογισμός 2007 H WIND Hellas προχωρά στην έκδοση Κοινωνικού Απολογισμού, ο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικός Απολογισμός 2005. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ

Κοινωνικός Απολογισμός 2005. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ Κοινωνικός Απολογισμός 2005 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ O Όμιλος ΟΤΕ Σταθερή τηλεφωνία Ο OTE είναι ο μεγαλύτερος πάροχος σταθερής τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα και ο βασικός

Διαβάστε περισσότερα

TEFNFE- A NEW CHANCE / Training Educators for Non-Formal Education

TEFNFE- A NEW CHANCE / Training Educators for Non-Formal Education TEFNFE- A NEW CHANCE / Training Educators for Non-Formal Education ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ: - EIΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Συγγραφείς: Lubica Cerna, Άννα Πηλαβάκη, Rumen Valchev

Διαβάστε περισσότερα

6. Πληροφορική και Κοινωνία

6. Πληροφορική και Κοινωνία 6. Πληροφορική και Κοινωνία 6.1. Εισαγωγή Στο παρόν κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια να οριστεί, να καταγραφεί και να οριοθετηθεί, ο ρόλος της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στην Ελληνική κοινωνία του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. Ethos Sustainability Awards

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. Ethos Sustainability Awards ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Ethos Sustainability Awards 2015 Κατηγορίες Ethos Sustainability Awards 2015 Περιεχόμενα: Κορυφαίο Βραβείο: «Ethos Sustainability Award 2015» Α/Α Υποψηφιότητες 1 Roche Hellas / Πρόγραμμα Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή περιεχόμενα ακαδημαϊκά προγράμματα Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου 6-7 Ακαδημαϊκό Συμβούλιο 8-9 Σημαντικοί

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή Χαιρετισμός 6-7 Σημαντικοί Σταθμοί στην ιστορία του Ιδρύματος 8-11 Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας 12 Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ικτύου Ευρυδίκη. Αναπτύσσοντας. Βασικές Ικανότητες. στο Σχολείο στην Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες χάραξης Πολιτικής

Έκθεση ικτύου Ευρυδίκη. Αναπτύσσοντας. Βασικές Ικανότητες. στο Σχολείο στην Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες χάραξης Πολιτικής Έκθεση ικτύου Ευρυδίκη Αναπτύσσοντας Βασικές Ικανότητες στο Σχολείο στην Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες χάραξης Πολιτικής Αναπτύσσοντας Βασικές Ικανότητες Στο Σχολείο στην Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες

Διαβάστε περισσότερα

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση 889 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 1. Προφίλ 2 4 5 6 1.1 Προφίλ της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. 1.2 Επιχειρηματική Στρατηγική 1.3 Σημαντικοί Σταθμοί Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας»,

Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας», > page _ 2 Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας», Σε καλωσορίζουμε στο σύγχρονο κόσμο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Όπως ήδη γνωρίζεις, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ εμπεριέχει σε κάθε του κύτταρο όλη την εμπειρία,

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με τον Απολογισμό

Σχετικά με τον Απολογισμό Hμέρα 1 Hμέρα 1 Σελίδα 1 Σελίδα 2 Hμέρα 3 Hμέρα 6 Σελίδα 3 Σχετικά με τον Απολογισμό Ο ετήσιος Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του ΟΤΕ που κρατάτε, αποτελεί τη δεύτερη ετήσια επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ WIND ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 2012 2 Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας Περιεχόμενα 1. Μήνυμα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου...

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού 2 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 1. Προφίλ Εταιρίας 6 1.1 Συνοπτική Παρουσίαση Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 6 1.2 Συνοπτική Παρουσίαση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. 8 1.3

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένο Πολυκαναλικό Σύστημα Υπηρεσιών Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας στους Καλλικράτειους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Λοκρών και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικές Πληροφορίες 5 Σχολές και Τμήματα 7 Περιγραφή Προγραμμάτων Σπουδών 9 Διαδικασίες Εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έκθεση 2012. για τη Διά Βίου Μάθηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έκθεση 2012. για τη Διά Βίου Μάθηση. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού 2012 Έκθεση 2012 για τη Διά Βίου Μάθηση στην Ελλάδα ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ιανουάριος 2013 Συντονισμός έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Ευθύνη στην πράξη. Υπευθυνότητα για όλους.

Ευθύνη στην πράξη. Υπευθυνότητα για όλους. Ευθύνη στην πράξη. Υπευθυνότητα για όλους. 2011 Aπολογισμός Εταιρικής Yπευθυνότητας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ WIND Περιεχόμενα 1. 2. 3. 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 4. 4.1 4.2 4.3 4.4 5. 5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6 6.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 Με την αντίληψη ότι «πραγματικά μεγάλος είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα των συμπολιτών του», η ΟΠΑΠ μετατρέπει την επιχειρηματική της δράση σε

Διαβάστε περισσότερα

Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά Τμήματα θεραπευτικών προγραμμάτων KEΘEA

Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά Τμήματα θεραπευτικών προγραμμάτων KEΘEA Απολογισμός Έργου y m2 εκδότης Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) υπεύθυνος έκδοσης Βασίλειος Γκιτάκος/PhD, Διευθυντής KEΘEA συλλογή στοιχείων Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

2008 Ετήσιος Απολογισµός

2008 Ετήσιος Απολογισµός 2008 Ετήσιος Απολογισµός Περιεχόµενα ΠΟΡΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 4 Συνοπτικά Μεγέθη Οµίλου Γράµµα προς τους Μετόχους Μέλη Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασµού και Εκτελεστικής Επιτροπής Οικονοµική Επισκόπηση Η Μετοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 ΕΞΩΦΥΛΛΟ Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 1. Προφίλ 06 1.1 Παρουσίαση Εταιρίας 10 1.2 Σημαντικοί Σταθμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΧΑΛΚΟΡ 12

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗN ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΜPA) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ... 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ... 4 ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ...10 ΕΝΟΤΗΤΑ 3: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ...14 ΕΝΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2010

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2010 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2010 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ JETOIL 2010 Εισαγωγή Το 2010 αποτέλεσε, κατά γενική ομολογία, μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας συνθήκες και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα