ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Μ.Κ.Ο ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Μ.Κ.Ο ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ"

Transcript

1 1 ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Μ.Κ.Ο ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. (ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ)» του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (Ε.Π.) «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ »

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΝ- ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ... 4 ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FOUR ELEMENTS... 5 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΙΡΙΔΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΥΒΩΝ... 6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ... 7 ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ WOMEN IN NEED HELLAS... 8 ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΝΗ- (ΔΙΚΤΥΟ)... 9 ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ- Ε.Δ.Ε.Π ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΒΟΛΟΥ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ- ΕΝ. Ε.Ο.Ν ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΛΑΥΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ- Ε.Κ.Α.Ψ.Υ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ IΑΣΙΣ- ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ- ΙΝ.ΑΠ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ «ΒΙΑ ΣΤΟΠ» ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΥΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ Κ.Μ.Ο.Π ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΑ- ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ- ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ- ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ... 30

3 ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΩΠΙΑΣ (ΘΗΒΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.. 34 «ΣΥΝ-ΕΙΡΜΟΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΚΕ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ- ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ W.W.A.C. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

4 ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΝ- ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος σχεδίου δράσης: Αντιμετώπιση των πολλαπλών διακρίσεων και ενδυνάμωση των γυναικών Ρομά του Ασπρόπυργου Η Αντίρροπον, δραστηριοποιείται από το 2001, αρχικά ως επιστημονική ομάδα υποστήριξης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Αχαρνών, Δήμος Ζεφυρίου, Δήμος Μαρκοπούλου Αττικής) και στη συνέχεια ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Έχει υλοποιήσει επί σειρά ετών σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προγράμματα φιλοξενίας παιδιών και νέων από τις «αποκλεισμένες» ομάδες πληθυσμού, σε θερινές κατασκηνώσεις, επιδιώκοντας τη δημιουργία συνθηκών συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης παιδιών και νέων με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο. Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί στην οργάνωση και υλοποίηση Σαββατοκύριακων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων και ευρύτερα σε δράσεις που εντάσσονται στον τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (εκδρομές, εκδηλώσεις κλπ). 4 Διεύθυνση: Βερανζέρου 23 Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

5 ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FOUR ELEMENTS Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Συμβουλευτική υποστήριξη γυναικών κοινωνικά ευπαθών ομάδων και θυμάτων έμφυλης βίας 5 Διεύθυνση: Βερανζέρου 1 Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

6 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΙΡΙΔΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΥΒΩΝ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Κρήτης Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Οι γυναίκες για τις γυναίκες Women 4 Women Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών «Ίριδα» ιδρύθηκε το 2009 και είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. 6 Το σχέδιο δράσης «Οι Γυναίκες για τις Γυναίκες, Women 4 Women» αφορά τον τομέα ένταξης της οπτικής του φύλου με καινοτόμο χαρακτήρα, όπως το περιβάλλον, η κοινωνία της γνώσης, ο πολιτισμός και η τέχνη. Διεύθυνση: Περιοχή: Ανώπολη (δημοτική ενότητα Γουβών) Τηλέφωνο:

7 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Δωδεκανήσου Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Δράσεις της οργάνωσης ΓΧΣ για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και υποστήριξη μονογονεϊκών οικογενειών Ιδρύθηκε το 2001 στη Ρόδο και σκοπός της Οργάνωσης είναι η καλλιέργεια μιας σύγχρονης ανθρωπιστικής και κοινωνικής αντίληψης χωρίς διακρίσεις και σύνορα και η ανάδειξη της γυναίκας σε ισότιμο πρωταγωνιστή της ανθρώπινης κοινωνίας, η ενεργοποίησή της σε πρωτοβουλίες και δράσεις που θα υπηρετούν την κοινωνική και οικονομική της απελευθέρωση. 7 Διεύθυνση: Νέα Αγορά 32 Περιοχή: Ρόδος Τηλέφωνο:

8 ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ WOMEN IN NEED HELLAS Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Η βία στη ζωή μας. Πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS ιδρύθηκε στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά - Παπαδάκου και αριθμεί πλέον περισσότερα από μέλη. Η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. 8 Διεύθυνση: Υγείας 33 Περιοχή: Βούλα Τηλέφωνο:

9 ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΝΗ- (ΔΙΚΤΥΟ) Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Κεντρικής Μακεδονίας Τίτλος σχεδίου δράσης: Οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας δικτυώνονται. Περιφερειακό κέντρο στήριξης γυναικών στη Δυτική Μακεδονία Το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη συγκροτήθηκε το Νοέμβριο του 1999 από γυναίκες επιχειρηματίες, ωφελούμενες των Υπηρεσιών του Κέντρου και βασίστηκε στην ιδέα της οργάνωσης των γυναικών επιχειρηματιών σε μια συλλογική δομή που θα προσέφερε αυξημένες δυνατότητες για συνεργασία, αλληλοϋποστήριξη, προβολή, δικτύωση και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των μελών, καθώς και επικοινωνία με άλλα δίκτυα απ όλο τον κόσμο. Στόχοι του Δικτύου είναι η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, η προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων των ωφελουμένων, η επιμόρφωση των μελών του και η συνεργασία με ελληνικούς και διεθνείς φορείς με ομοειδείς στόχους. 9 Διεύθυνση: Καραβαγγέλη 1, Συκιές Περιοχή: Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο:

10 ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Κρήτης Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Παγκρήτια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και απασχόλησης Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη/εξέλιξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η ένταξη και η επανένταξη γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσα από συμβουλευτική υποστήριξη, ενέργειες κατάρτισης/επιμόρφωσης και εκμάθησης/αξιοποίησης μεθόδων αναζήτησης εργασίας. 10 Διεύθυνση: Κορωναίου 9 Περιοχή: Ηράκλειο Τηλέφωνο:

11 ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Γυναίκα Πόντια παλιννοστούσα από πρώην ΕΣΣΔ: τα πολλαπλά φορτία Η Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος» ιδρύθηκε το 1995 από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και δραστηριοποιείται στον τομέα της υποστήριξης της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης όσων ατόμων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσπάθειά τους να ενσωματωθούν στο κοινωνικό ιστό και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Για το σκοπό αυτό παρέχει υπηρεσίες και ασκεί δραστηριότητες κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. 11 Διεύθυνση: Μετσόβου & Νοταρά Περιοχή: Εξάρχεια Τηλέφωνο: ,

12 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ- Ε.Δ.Ε.Π Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος σχεδίου WOMEN- Η τεχνολογία στην υπηρεσία των γυναικών Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής είναι φορέας έκφρασης των συμφερόντων των Επαγγελματιών της Ελληνικής Αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Είναι το μοναδικό μέλος του CEPIS (COUNSIL OF EUROPEAN PROFESSIONAL INFORMATICS SOCIETIES) και της IFIP (INTERNATIONAK FEDERATION FOR INFORMATION PROCESSING) στην Ελλάδα προωθώντας τα συμφέροντα και τις απόψεις των Ελλήνων Επαγγελματιών και Επιστημόνων των ΤΠΕ σε Παγκόσμιο επίπεδο. 12 Διεύθυνση: Κοραή 3 Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο: ,

13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος σχεδίου δράσης : Ανάδειξη της οπτικής του φύλου και καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων στα ΑΕΙ- ΑΦΕΑ Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.) είναι ένα μηκερδοσκοπικό, επιστημονικό σωματείο που έχει ως βασικό σκοπό του τη βελτίωση της θέσης και του κύρους των γυναικών στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας μας και την ανάδειξη του επιστημονικού τους έργου και της κοινωνικής τους προσφοράς. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π., η οποία αποτελεί ανεξάρτητη από πολιτικές σκοπιμότητες νομική οντότητα, επιδιώκει την ανάπτυξη μηχανισμών υποστήριξης των γυναικών πανεπιστημιακών στο χώρο εργασίας τους, την εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής τους σε όλα τα όργανα, επιτροπές, προγράμματα και δραστηριότητες του Α.Ε.Ι. στο οποίο ανήκουν και την προαγωγή του διαλόγου, της διδασκαλίας και της έρευνας σχετικά με θέματα κοινωνικού φύλου, κοινωνίας και επιστήμης. 13 Διεύθυνση: Οδυσσέα Ανδρούτσου 18, Αγία Παρασκευή Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

14 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΒΟΛΟΥ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Θεσσαλίας Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Σπίτι κακοποιημένης γυναίκας παιδιού για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της βίας Η Ελληνική Μέριμνα Βόλου είναι ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αναγνωρισμένο και ελεγχόμενο από το κράτος. Από τον Ιούνιο 1998 λειτουργεί το «Κέντρο Κακοποιημένης Γυναίκας Παιδιού» στο ιδιόκτητο κτίριο της Ελληνικής Μέριμνας, το οποίο προσφέρει ολιγοήμερη φιλοξενία και ηθική στήριξη στην άπορη, απροστάτευτη, κακοποιημένη γυναίκα και παιδί. 14 Διεύθυνση: Αλεξάνδρας 189 Περιοχή: Βόλος Τηλέφωνο: ,

15 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ- ΕΝ. Ε.Ο.Ν. Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος σχεδίου δράσης: ΕΝΕΟΝ- Δράσεις πρόληψης και καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας και της προώθησης της ισότητας των φύλων 15 Διεύθυνση: Τερψιχόρης 20, Παλαιό Φάληρο Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

16 ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης Τίτλος σχεδίου δράσης: Διέξοδος Η Ένωση Κυριών Δράμας είναι αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο από το Προσφέρει ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική κάλυψη, ψυχολογική υποστήριξη, οικονομική συμβολή, εύρεση εργασίας, ιματισμού και τροφίμων. Σε άπορους φοιτητές παρέχει στέγη, εύρεση εργασίας, οικονομική υποστήριξη μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους και την επαγγελματική αποκατάστασή τους 16 Διεύθυνση: Βενιζέλου 114, Δράμα Περιοχή: Δράμα Τηλέφωνο:

17 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΛΑΥΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης Τίτλος σχεδίου δράσης: Προώθηση της ισότητας μέσα από τη δραστηριοποίηση των γυναικών σε πρωτοβουλίες αγροτικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος Το επιμορφωτικό κέντρο Γλαύκης είναι μια Μη Κυβερνητική και Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που έχει σαν άμεσο στόχο τη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στην ελληνική γλώσσα για τους κατοίκους της ορεινής ζώνης της Θράκης και διάφορα προγράμματα που αφορούν την επιμόρφωση ενηλίκων, κυρίως γυναικών. Ταυτόχρονα, το κέντρο αυτό αποτελεί και για τους δημιουργούς του μια εστία συνεύρεσης ανθρώπων που προσδοκούν να αποδείξουν στην τοπική κοινότητα πως η ελληνική «παιδεία» είναι απαραίτητη προϋπόθεση κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. 17 Διεύθυνση: Γλαύκη Ξάνθη Περιοχή: Ξάνθη Τηλέφωνο:

18 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ- Ε.Κ.Α.Ψ.Υ. Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος σχεδίου δράσης: Ενεργοί/ενεργές στη βία κατά των γυναικών Η «Εταιρία για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία, είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση. Η νομική της μορφή είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σκοποί της είναι η προαγωγή της δημόσιας υγείας και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού μη προνομιούχων κοινωνικά ομάδων. 18 Διεύθυνση: Λ.Πεντέλης 138, Χαλάνδρι Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

19 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Δυτικής Ελλάδος Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην κακοποίηση γυναικών με χρήση οπτικοακουστικού μέσου (dvd) 19 Η Εταιρεία Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας (Ε.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο.) ιδρύθηκε το 2009 και είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία που εδρεύει στο Μεσολόγγι. Οι ενέργειες που θα προβεί η Εταιρεία, μέσα από αυτό το πρόγραμμα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, στοχεύουν στην αγωγή κοινότητας, στην εκπαίδευση και ενημέρωση των ανθρώπων που ζουν και κινούνται στο χώρο της Αιτωλοακαρνανίας. Διεύθυνση: Ζάχου Μήλιου 1 Περιοχή: Μεσολόγγι Τηλέφωνο:

20 IΑΣΙΣ- ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος σχεδίου δράσης: Υπηρεσία υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών με ψυχική νόσο ή/ και νοητική στέρηση «έχω θέση, έχω φωνή» Η ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει ως σκοπό να παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. 20 Διεύθυνση: Αργοναυτών 46, Ελληνικό Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

21 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ. Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Θεσσαλίας Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Γυναικεία κοινωνική επιχειρηματικότητα a path to equality Το έργο «Γυναικεία Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: A path to equality» εστιάζει στην υποστήριξη γυναικών ευπαθών κοινωνικά ομάδων και συγκεκριμένα των απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών που διαθέτουν περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης στην αγορά εργασίας και κατά συνέπεια δυσκολίες κοινωνικοοικονομικής ένταξης. 21 Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 60 Περιοχή: Λάρισα Τηλέφωνο:

22 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ- ΙΝ.ΑΠ. Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος σχεδίου δράσης: Κέντρο προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης γυναικών Ρομά Το Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2006 με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών απασχολησιμότητας ατόμων που δυσκολεύονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, όπως άνεργοι, άτομα που κινδυνεύουν από ανεργία ή ανήκουν σε κάποια ευπαθή κοινωνική ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό το ΙΝΑΠ παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα που χρήζουν της υποστήριξής του, αναπτύσσει καινοτόμες υπηρεσίες προώθησης στην αγορά εργασίας και συμβουλευτικής κυρίως με τη χρήση εργαλείων νέας τεχνολογίας και εκπονεί μελέτες και έρευνες για την αγορά εργασίας. 22 Διεύθυνση: Σούρπη 4, Κηφισιά Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

23 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ «ΒΙΑ ΣΤΟΠ» Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών Το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας κατά της βίας και προώθησης της ισότητας των δύο φύλων «Βία Στοπ» ιδρύθηκε το 2008 και έχει ως στόχο την καταπολέμηση της βίας σε όλες τις μορφές της. 23 Διεύθυνση: Ομονοίας 117 Περιοχή: Καβάλα Τηλέφωνο:

24 ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΥΡΟΥ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Κυκλάδων Τίτλος σχεδίου δράσης: Ισότιμη πρόσβαση- δράσεις ενδυνάμωσης και εργασιακής επανένταξης ευπαθών ομάδων Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΜΚΟ), ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2003 από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και έχει κοινωφελείς επιμορφωτικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Αναπτύσσει δραστηριότητες που σχετίζονται με το κοινωνικό θρησκευτικό και εν γένει έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ συμμετέχει και υλοποιεί προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ελληνικό δημόσιο. 24 Διεύθυνση: Ομήρου 8 Ερμούπολη Περιοχή: Σύρος Τηλέφωνο:

25 ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ Κ.Μ.Ο.Π. Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Κέντρο προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης γυναικών Ρομά Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στη στήριξη ατόμων που απειλούνται ή διαβιούν κάτω από συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, την παροχή υπηρεσιών για κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη ανέργων και ευπαθών ομάδων, την ανάπτυξη υποβαθμισμένων περιοχών, την επιστημονική έρευνα και την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. 25 Το Σχέδιο Δράσης, η διάρκεια του οποίου είναι 24 μήνες, θα υλοποιηθεί στο Δήμο Φυλής και στοχεύει να συμβάλει στην καταπολέμηση του κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού που βιώνουν οι γυναίκες Ρόμα. Διεύθυνση: Σκουφά 75 Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

26 ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΩΝ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής, Πελοποννήσου Τίτλος σχεδίου δράσης: Ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα των δύο φύλων Το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ιδρύθηκε το 1998 ως μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, οργάνωση, από άτομα με γνώσεις και εμπειρία στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με σκοπό την προαγωγή και την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή Οι στόχοι του Κέντρου περιλαμβάνουν ενημέρωση, εκπαίδευση, διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης, καθώς και κινητοποίηση για τη βελτίωση της κατάστασης ως προς την εφαρμογή των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα και στη ευρύτερη περιοχή. Στόχος του Κέντρου είναι επίσης η παροχή βοήθειας σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 26 Διεύθυνση: Αρχελάου 27 Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

27 ΚΛΙΜΑΚΑ- ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής, Βοιωτίας, Στερεάς Ελλάδος Τίτλος σχεδίου δράσης: Παρέμβαση στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελαιώνα Θηβών. Πρόγραμμα Δεινομάχη 27 Η ΚΛΙΚΑΜΑ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, με δραστηριότητες που στοχεύουν τόσο στη διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Προσφέρει υπηρεσίες ιατρικές, ψυχοκοινωνικές, ειδικής υποστήριξης και φροντίδας σε άτομα και ομάδες ευπαθείς με πολλαπλά προβλήματα που χρήζουν συστηματικής και ολοκληρωμένης παρέμβασης. Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 51& Βαλτετσίου Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

28 ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΙΛΚΙΣ Περιφέρεια: Κεντρικής Μακεδονίας Χρηματοδότηση: ,00 Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Η ένταξη και η συμβολή της οπτικής του φύλου στον πολιτισμό Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί παράρτημα του Κεντρικού Λυκείου των Αθηνών. Βασικός σκοπός του είναι η αναζωπύρωση και διατήρηση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων. 28 Το Σχέδιο δράσης στοχεύει στην ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου των γυναικών. Διεύθυνση: Μητροπόλεως 11 Περιοχή: Κιλκίς Τηλέφωνο:

29 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Η Α-όρατη βία βγες από τον κύκλο Η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής είναι μια οργάνωση γυναικών από όλες τις χώρες της Αφρικής, η οποία ιδρύθηκε το 2005 και από τότε δραστηριοποιείται για την ένταξη των Αφρικανών μεταναστριών στην ελληνική κοινωνία. 29 Διεύθυνση: Κοσμά Αιτωλού 2 Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

30 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ- ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ- ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Χρηματοδότηση : ,00 Περιφέρεια: Δυτικής Μακεδονίας Τίτλος σχεδίου δράσης: Το σπίτι της γυναίκας Φλώρινας εν δράσει Ο Σύλλογος «Το Σπίτι της Γυναίκας» ιδρύθηκε το Το σχέδιο δράσης απευθύνεται σε γυναίκες του Δήμου Φλώρινας, του Δήμου Αμυνταίου και του Δήμου Πρεσπών άνεργες, μακροχρόνια άνεργες, γυναίκες με χαμηλά προσόντα, μετανάστριες, μέλη ιδιαίτερων πολιτιστικών ομάδων και γυναίκες που βίωσαν ή βιώνουν ενδοοικογενειακή βία. 30 Διεύθυνση: Πρεσπών 25 Περιοχή: Φλώρινα Τηλέφωνο

31 ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Νότιου Αιγαίου Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Ίσες ευκαιρίες Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στην κοινωνική μέριμνα, στην ένταξη και επανένταξη κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων και ατόμων, στην παροχή διευκολύνσεων για απασχόληση και γενικότερα να προσφέρει πληροφόρηση και να υποδείξει μεθόδους που βοηθούν να ξεπεραστούν τα εργασιακά προβλήματα, οι οικονομικές δυσκολίες και τα κοινωνικά αδιέξοδα στο νομό Κυκλάδων. 31 Διεύθυνση: Μανδηλαρά Νικηφόρου 11 Περιοχή: Ερμούπολη Τηλέφωνο:

32 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΩΠΙΑΣ (ΘΗΒΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ) Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Στερεάς Ελλάδος Τίτλος σχεδίου δράσης: Γυναίκα από την παραβατικότητα στην αποκατάσταση 32 Διεύθυνση: Περιοχή: Τηλέφωνο:

33 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής, Θεσσαλίας, Ηπείρου Τίτλος σχεδίου δράσης: Συμβολή στην καταπολέμηση των στερεοτύπων λόγω φύλου όπως παρουσιάζονται στα Μ.Μ.Ε Ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας ιδρύθηκε το 1920 και είναι το πρώτο αποκλειστικά φεμινιστικό Σωματείο στην Ελλάδα. Σκοπός του Συνδέσμου είναι η επίτευξη της τυπικής και ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων, η προάσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών και η εξάλειψη των στερεοτύπων φύλου. 33 Διεύθυνση: Σκουφά Νικολάου Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

34 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Περιφέρεια: Κρήτης Χρηματοδότηση: ,00 Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Κακοποίηση, ισότητα και ενεργή κοινωνία, «μαζί για τη γυναίκα» Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται ενεργά από το 2000 σε ζητήματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Πιο συγκεκριμένα, από το 2000 λειτουργεί τον ξενώνα Κακαποιημένης Γυναίκας και Παιδιού στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ από το 2005 λειτουργεί την γραμμή SOS στο στην οποία απευθύνονται γυναίκες από όλη την Κρήτη, και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και στα γραφεία του Φορέα λειτουργεί το Κέντρο Υποδοχής Γυναικών (Συμβουλευτικό Κέντρο). 34 Διεύθυνση: Μεραμβέλου 56 Περιοχή: Ηράκλειο Τηλέφωνο:

35 «ΣΥΝ-ΕΙΡΜΟΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Θεσσαλίας Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Συμβολή Δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων στο νομό Τρικάλων Η Συν-ειρμός ΑμΚΕ Κοινωνικής Αλληλεγγύης ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στα πεδία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής οικονομίας, της μέριμνας και της ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων. Αναπτύσσει παρεμβάσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (μετανάστες, ΑμεΑ, ψυχικά ασθενείς). Από το 2007, έχει επίσης την επιστημονική και διοικητική ευθύνη της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στο νομό Τρικάλων και του Κέντρου Ημέρας «Βαβέλ» για την ψυχική υγεία των μεταναστών στην Αθήνα, δομών που εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «Ψυχαργώς» και εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 35 Διεύθυνση: Συγγρού 32 Περιοχή: Τρίκαλα Τηλέφωνο: , ,

36 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΚΕ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Συν-ύπαρξη στη Θράκη Κύριος στόχος του σχεδίου δράσης είναι η προώθηση της ισότητας των δύο φύλων, που συγκροτούν την κοινωνία του Δήμου Μαρωνείας Σαπών και της δημιουργίας ενός δικτύου στήριξης των γυναικών, ώστε να λειτουργήσει εναλλακτικά και συμπληρωματικά στην προώθηση της ισότητας των επωφελουμένων στην ευρύτερη κοινωνία. 36 Διεύθυνση: Ξενοφώντος 25 Περιοχή: Σάπες Τηλέφωνο:

37 ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης Τίτλος σχεδίου δράσης: Χτίζουμε γέφυρες. Πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων αλλοδαπών μεταναστριών με στόχο την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία Ο Οδηγισμός είναι μια παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Είναι η «πιο μεγάλη παρέα του κόσμου» σε 140 πόλεις σε πόλη την Ελλάδα, 144 χώρες τον κόσμο και μέλη σε όλη τη γη. Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε παιδιά και νέους. 37 Διεύθυνση: Ξενοφώντος 10 Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

38 ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Συμβουλευτική και υποστήριξη μεταναστριών εγκύων και νέων μητέρων Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την έρευνα και την παρέμβαση για την προαγωγή της υγείας της γυναίκας και της οικογένειας στην Ελλάδα. Η «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» οργανώνει δράσεις και αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες με άμεση αναφορά στη γυναίκα και την οικογένεια και βασικό άξονα την αντίληψη ότι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν συνιστά πολυτέλεια αλλά ανάγκη και δικαίωμα κάθε πολίτη. 38 Διεύθυνση: Γορδίου 1 & 2ας Μαΐου 24 Περιοχή: Νέα Σμύρνη Τηλέφωνο:

39 ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ- ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Χρηματοδότηση: ,00 Περιφέρεια: Αττικής Τίτλος σχεδίου δράσης: ΑΣΠΙΔΑ Το σχέδιο δράσης εντάσσεται στον τομέα της πρόληψης και της καταπολέμησης κάθε μορφής έμφυλης βίας κατά των γυναικών και της αρωγής θυμάτων έμφυλης βίας. 39 Διεύθυνση: Περιοχή: Αθήνα Τηλέφωνο:

40 W.W.A.C. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Περιφέρεια: Θεσσαλίας Χρηματοδότηση: ,00 Τίτλος Σχεδίου Δράσης: Σχέδιο δράσης για την υποστήριξη γυναικών μεταναστριών στη περιοχή της Λάρισας Η «Παγκόσμια Βοήθεια και Συνεργασία» (W.W.A.C.) είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 2002 στη Λάρισα. 40 Βασικός στόχος του σχεδίου δράσης είναι η ενδυνάμωση και η αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας της Οργάνωσης στην διαδικασία λήψεως αποφάσεων που αφορούν τις μετανάστριες, αλλά και η παράλληλη συστημική αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ της Οργάνωσης και του συνόλου των γυναικών που ενδέχεται να ανήκουν στο μεταναστευτικό πληθυσμό, αλλά και σε άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 211 Περιοχή: Λάρισα Τηλέφωνο:

Αλυκές Ποταμού (Kτίρια Μαρκεζίνη) 49100-Κέρκυρα

Αλυκές Ποταμού (Kτίρια Μαρκεζίνη) 49100-Κέρκυρα Λεωφ. Κηφισίας 100 & Μαραθωνοδρόμου 83 151 25 Μαρούσι Τηλ.: 210 67 25 966, Fax: 210 67 25 972 e-mail: remaco@remaco.gr, Web: www.remaco.gr ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Αλυκές Ποταμού

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ 2014-2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ 2014-2016 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ, ΤΟΥ ΕΣΣΑΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΣΑΑΛ (2007-2009)

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ, ΤΟΥ ΕΣΣΑΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΣΑΑΛ (2007-2009) ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΠΣ 2000-2006 ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ðïéá åéíáé ç ÅÍ; Η ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία, εθελοντική,

ðïéá åéíáé ç ÅÍ; Η ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία, εθελοντική, ðïéá åéíáé ç ÅÍ; Η ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία, εθελοντική, Μ.Κ.Ο., μέλος της Παγκόσμιας ΧΕΝ (World YWCA). Πάγια ενδιαφέροντα της Οργάνωσης, εθνικά και παγκόσμια, είναι η προώθηση της ισότητας, η στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα (*)

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα (*) Φιλανθρωπικά Ιδρύματα (*) 1. Αγκαλιά, Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1998. Μαζί με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού ο σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Έργα στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL...4 A. Έργα που αναφέρονται σε απασχόληση για µετανάστριες...4 1 ος Φορέας: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

μετανάστριες καλές πρακτικές απασχόλησης ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ

μετανάστριες καλές πρακτικές απασχόλησης ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Ε Υ Ρ Ω Π Α Ϊ Κ Ο Y ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ P R O G R E S S (ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ VS/2009/0383) ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά Τμήματα θεραπευτικών προγραμμάτων KEΘEA

Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά Τμήματα θεραπευτικών προγραμμάτων KEΘEA Απολογισμός Έργου y m2 εκδότης Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) υπεύθυνος έκδοσης Βασίλειος Γκιτάκος/PhD, Διευθυντής KEΘEA συλλογή στοιχείων Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 3ο Χαρτογράφηση των φορέων συνεχιζόμενης και Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης.

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 3ο Χαρτογράφηση των φορέων συνεχιζόμενης και Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης. ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 3 ο Χαρτογράφηση των φορέων συνεχιζόμενης και Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης. Αδυναμίες ή ελλείψεις και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων Πρόταση σχεδίου ερευνών για τη μελλοντική διαμόρφωση ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής:

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής: Η ένταξη και επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, η ενίσχυση των νέων για την είσοδό τους στην απασχόληση, η υποστήριξη των εργαζομένων για την προσαρμογή τους στα διαφοροποιούμενα αντικείμενα εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ 2010-2013 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η προώθηση της ένταξης της διάστασης του φύλου στο

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη και Τρίτη Περιοδική Έκθεση της Ελλάδας

Δεύτερη και Τρίτη Περιοδική Έκθεση της Ελλάδας Φ092.22 / 4836 Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών Δεύτερη και Τρίτη Περιοδική Έκθεση της Ελλάδας 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Η Ελλάδα υπέγραψε την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών, η οποία ψηφίστηκε από την

Διαβάστε περισσότερα

«Επιχειρησιακό Σχέδιο προώθησης Δράσεων Κοινωνικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αθηναίων»

«Επιχειρησιακό Σχέδιο προώθησης Δράσεων Κοινωνικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αθηναίων» ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «Επιχειρησιακό Σχέδιο προώθησης Δράσεων Κοινωνικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΟ ΔΗΜΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΟ ΔΗΜΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΟ ΔΗΜΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ «Τοπική Δράση Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης», Δράση 3 «Τοπικές δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe

Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe Directorate-General for Education and Culture Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα 2005/06 European Commission 7. Διά Βίου

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής Έκδοση: Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία - Ε.Σ.Α.μεΑ. Το παρόν παράχθηκε στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Οι κοινωφελείς οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση

Οι κοινωφελείς οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση Οι κοινωφελείς οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση ActionAid Hellas Φαλήρου 52, 11741 Αθήνα Τ: 2109212321 E: info.hellas@actionaid.org www.actionaid.gr H ActionAid είναι μια διεθνής, μη κυβερνητική,

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα: Η περίπτωση της Ελλάδας»

«Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα: Η περίπτωση της Ελλάδας» Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία «Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα: Η περίπτωση της Ελλάδας» Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ 2 Παρουσίαση της Πράξης Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης

Διαβάστε περισσότερα

Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά Τμήματα θεραπευτικών προγραμμάτων KEΘEA

Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά Τμήματα θεραπευτικών προγραμμάτων KEΘEA Απολογισμός Έργου y m2 εκδότης Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) υπεύθυνος έκδοσης Βασίλειος Γκιτάκος/PhD, Διευθυντής KEΘEA συλλογή στοιχείων Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2008 ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ www.kethea.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ KΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ www.kethea.gr / facebook.com/kethea / www.twitter.com/ketheagr ΑΡ. ΛΟΓ. ΔΩΡΕΩΝ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Κ.Κ.Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Κ.Κ.Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Κ.Κ.Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2012 ΑΘΗΝΑ 2013 Πρόλογος Η παρούσα έκθεση απολογισμού των δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 1 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 2 Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Υ Η «Ακαδημία των Πολιτών» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία), ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 με διοικητική έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Ε.Ε. ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ «ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Ε.Ε. ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ «ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΑΘΗΝΑ, 16/10/2008 ΑΡ.ΠΡΩΤ: 7766 ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Ε.Ε. ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ «ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΜΕΤΡΟ 4.1 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έκθεση 2012. για τη Διά Βίου Μάθηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έκθεση 2012. για τη Διά Βίου Μάθηση. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού 2012 Έκθεση 2012 για τη Διά Βίου Μάθηση στην Ελλάδα ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ιανουάριος 2013 Συντονισμός έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας πολιτική σε θέματα αναπηρίας

Σχεδιάζοντας πολιτική σε θέματα αναπηρίας Σχεδιάζοντας πολιτική σε θέματα αναπηρίας E R T Y U I S D F G H J Z X C V B N ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ Ε Σ Α ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Α Το Έργο συγχρηματοδοτείται έως 80% από το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ. 2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2014 2020

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ. 2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2014 2020 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ 2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2014 2020 ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3...1 Μέτρα πολιτικής...3 Στόχος 1.1 Μέτρα πολιτικής για την

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3...1 Μέτρα πολιτικής...3 Στόχος 1.1 Μέτρα πολιτικής για την ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3...1 Μέτρα πολιτικής...3 Στόχος 1.1 Μέτρα πολιτικής για την απασχόληση...4 Πυλώνας 1 Απασχολησιµότητα...4 1. Κίνητρο επανένταξης

Διαβάστε περισσότερα