GenikiCourier Prestashop Module ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "GenikiCourier Prestashop Module ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ"

Transcript

1 GenikiCourier Prestashop Module ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ MODULE... 2 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 3 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ (Configuration)... 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ...5 ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ... 6 ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...9 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ... 11

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ MODULE Το module "Γενική Ταχυδρομική" απευθύνεται στους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων Prestashop που συνεργάζοντυαι με την Ελληνική εταιρεία ταχυμεταφορών "Γενική Ταχυδρομική". Η ιδέα και ευκαιρία υλοποίησής του ξεκίνησε απο τον ιδιοκτήτη ενός απο των πιό επιτυχημένων επιχειρήσων διαδικτυακής πώλησης στον τομέα της, που επιθυμούσε να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία αποστολής των παραγγελιών. Με την δική του τεχνογνωσία παραγωγής, πωλήσεων και διαχείρισης των παραγγελιών και την ευγενική συνδρομή της Γενικής Ταχυδρομικής, η λύση αυτή δημιουργήθηκε, δοκιμάστηκε και τώρα είναι διαθέσιμη για όποιους θέλουν να αυτοματοποιήσουν το e-shop τους και στο κομμάτι της διαχείρισης των αποστολών τους. Συνοπτικά το module πραγματοποιεί τις ακόλουθες διαδικασίες: 1. Αποστέλλει στην Γενική Ταχυδρομική τα στοιχεία αποδεικτικών (Vouchers) κατευθείαν απο τον πίνακα διαχείρισης παραγγελιών του Prestashop με σύντομη και απλή παρέμβαση του διαχειριστή του περιορίζεται σε δύο κλικ ανα δέμα. 2. Εκτυπώνει τα στοιχεία του αποδεικτικού με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου barcode και προαιρετικά λογότυπου του e-shop, στο προτυπωμένο έντυπο (Voucher) παραλαβής απο την ταχυμεταφορική εταιρεία. 3. Ενημερώνει το e-shop με τον αριθμό αποδεικτικού (tracking No). Που αυτόματα αποστέλλεται και στον πελάτη εφ' όσον αυτό έχει επιλεχθεί στις τυθμίσεις του Prestashop. 4. Υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες καταχώρησης,ακύρωσης,επαν-ενεργοποίησης voucher, το κλείσιμο ημερήσων αποστολών στο σύστημα της Γενικής ταχυδρομικής,καθώς επίσης και την διαχείριση των αποστολών με αντικαταβολή. Με αποδεδειγμένη εξοικονόμηση χρόνου για όλα τα συνεργαζόμενα μέρη, που αποτελεί πλεονέκτημα για την σύγχρονη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στις on-line πωλήσεις, αλλα και την εξασφάλιση αυτοποιημένου ελέγχου και αυτόματης διασταύρωσης στοιχείων που εκμηδενίζουν την πιθανότητα σφάλματος σε όλα τα στάδια αποστολής των εμπορευμάτων, το module "Γενική Ταχυδρομική" αποτελεί μία απο τις πολυτιμότερες επενδύσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε για την βελτιστοποίηση της ταχύτητας και αποδοτικότητας της επιχείρησής σας.

3 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγκατεστημένη έκδοση Prestashop τουλάχιστο 1.5 Εγκατεστημένη έκδοση PHP 3 και νεώτερη με GD2 Οποιοσδήποτε εκτυπωτής Α4 (dot matrix, inkjet,laser, κ.ά) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τον τυποποιημένο τρόπο του Prestashop. Το module δεν εγκαθιστά νέους πίνακες στη βάση δεδομένων και δεν χρησιμοποιεί overrides. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ (Configuration) Η διαμόρφωση πραγματοποιέιται απο το μενού διαμόρφωσης του module (configure). Οι ρυθμίσεις αφορούν: Τα στοιχεία πρόσβασης στο σύστημα της Γενικής Ταχυδρομικής Παραμέτρους εκτύπωσης. Οι προκαθορισμένες παράμετροι εγκαθίστανται με την εγκατάσταση του module, παρ'όλα αυτα, παρέχεται η δυνατότητα μικρορύθμισής τους κατα βούληση. Προαιρετικά το λογότυπο της επιχείρησής σας που θα εκτυπωθεί στο Voucher. Ο πίνακας διαμόρφωσης είναι εύληπτος και φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.

4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Η διαχείριση των παραγγελιών κατα την διαδικασία αποστολής των στοιχείων στην μεταφορική εταιρεία γίνεται απο δύο σημεία στο Back Office του Prestashop. 1. Απο την προβολή λεπτομερειών της κάθε παραγγελίας του. Εκεί υπάρχει το πεδίο του module που δημιουργείται κατα την εγκατάσταση, όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα. Πρίν πραγματοποιηθεί η καταχώρηση της αποστολής το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του πεδίου ελιναι κενό, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Το εικονίδιο που απεικονιζει πιθανώς τον οικείο σε εσάς υπάλληλο της Γενικής Ταχυδρομικής που παραλαμβάνει τα εμπορεύματά σας, είναι το κουμπί με το οποίο ξεκινάει η σύντομη και ευχάριστη διαδικασία καταχώρησης, όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο "ΧΡΗΣΗ". 2. Απο το μενού με τον τίτλο "Γενική Ταχυδρομική" που εγκαθίσταται στο μενου επιλογών στο επάνω μέρος του Back Office όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα. Με την επιλογή αυτή εμφανίζεται ένας πίνακας που περιέχει τις παραγγελίες που θα οριστικοποιήσετε στο σύστημα της Γενικής ταχυδρομικής σαν παραδοτέες κατα ημερομηνία.

5 ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Η διαδικασία καταχώρησης της αποστολής περιλαμβάνει δύο βήματα για κάθε εμπόρευμα που πρόκειται να αποσταλεί: ΒΗΜΑ 1 Στον πίνακα εμφάνισης λεπτομερειών παραγγελίας με κλικ στο κουμπί με τον χαρακτήρα του μηχανοκίνητου κούριερ εμφανίζεται μία φόρμα με όλα τα στοιχεία που θα καταχωρηθούν. Τα στοιχεία αυτά μπορεί επιπρόσθετα να τα επεξεργαστεί ο διαχειριστής εφ' όσον το επιθυμεί. Σε μία τυπική αποστολή όμως, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς η φόρμα περιέχει όλα τα απαιτούμενα επικαιροποιημένα στροιχεία της αποστολής όπως αυτά βρίσκονται καταχωρημένα στο Prestashop. Aπαραίτητες προσθήκες πρέπει να γίνουν στα ακόλουθα δύο πεδία: i. Στο πεδίο τεμάχια, που αναφέρεται στον αριθμό των δεμάτων που αποτελούν την αποστολή. (1 στο σχήμα Α) ii. Στο πεδίο Βάρος, όπου δηλώνεται το συνολικό βάρος όλων των δεμάτων της αποστολής.(2 στο σχήμα Α) Προαιρετική επιλογή εφ' όσον η παράδοση γίνεται με αντικαταβολή (η χρέωση μεταφορικων στον πελάτη ή και τα δύο) στα αντίστοιχα κουτάκια επιλογών ( 3 στο σχήμα A) Σχήμα Α

6 Η συμπλήρωση του βάρους είναι υποχρεωτική, γι' αυτό τον λόγο το σύστημα θα σας ειδοποιήσει εάν επιχειρήσετε να καταχωρήσετε την αποστολή χωρίς να το συμπληρώσετε στη φόρμα. ΒΗΜΑ 2 Εφ' όσον έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο βήμα, πατάμε το κουμπί "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της φόρμας. Το σύστημα θα επικοινωνήσει με το Web Service της Γενικής ταχυδρομικής χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πρόσβασης που έχετε καθορίσει κατα τη διαμόρφωση του module, και εφ' όσον επιτευχθεί η σύνδεση, θα καταχωρήσει την αποστολή με έναν αριθμό αποδεικτικού που θα εμφανιστεί στο πεδίο "Voucher" και κατόπιν η φόρμα θα κλείσει αυτόματα. Με τα παραπάνω δύο βήματα, έχει ολοκληρωθεί η καταχώρηση της αποστολής στο σύστημα της μεταφορικής εταιρείας και το Prestashop έχει αποθηκεύσει τον αριθμό αποδεικτικού αποστολής σε αντοστοιχεία με την παραγγελία, ενώ συγχρόνως έχει στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στον πελάτη με τον αριθμό αποστολής, εφ' όσον βέβαια αυτό έχει καθοριστεί στις ρυθμίσεις. Ο αριθμός αποδεικτικού εμφανίζεται τώρα και στο πεδίο του module όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα. Επίσης, όπως φαίνεται στην εικόνα, εφ' όσον έχουμε δηλώσει την αποστολή με περισσότερα απο ένα δέματα, εμφανίζεται η σχετική ένδειξη, καθώς και ένα πεδίο επιλογής με το οποίο μπορούμε να εναλλάσσουμε τους αριθμούς αποδεικτικών. Το κουμπί "ΠΡΟΒΟΛΗ" επιτρέπει την εκτύπωση του επιλεγμένου αριθμού αποδεικτικού. Πατώντας σε αυτό, εμφανίζεται μία φόρμα προεπισκόπησης των στοιχείων της εκτύπωσης όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.

7 Πρίν πατήσουμε το κουμπί "Εκτύπωση", πρέπει να συμπληρωθρί το πεδίο "Βάρος", που αντοστοιχεί στο βάρος του συγκερκιμένου δέματος. Εάν δεν είναι συμπλωμένο αυτό το πεδίο, θα μας ζητηθεί απο το σύστημα, εμποδίζοντας την εκτύπωση. Πατώντας το κουμπί "ΕΚΤΥΠΩΣΗ" δημιουργείται η εκτύπωση σε αρχείο.pdf έτοιμο να αποσταλεί στον εκτυπωτή. Στην ακόλουθη εικόνα καθώς και στην δοκιμαστική έκδοση στο Ιντερνετ, για λόγους επίδειξης συμπεριλαμβάνεται στο.pdf και το προτυπωμένο έντυπο του μεταφορέα. Στην λειτουργικλη έκδοση, αυτό παραλείπεται, εφ' όσον η εκτύπωση θα γίνεται στα έντυπα. Η ετικέτα είναι έτοιμη να επικολήθεί στο δέμα με ευδιάκριτα όλα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να παραληφθεί απο τον υπάλληλο κούριερ και να είναι ανιχνεύσιμο με τον αριθμό αποδεικτικού απο την στιγμή παραλαβής του. ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Μία αποστολή που έχει καταχωρηθεί όπως περιγράφεται προηγουμένως, μπορεί να ακυρωθρί οποιαδήποτε στιγμή πριν να έχει γίνει το "κλείσιμο" των αποστολών της ημέρας που περιγράφεται στο κεφάλαιο "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ". Η ακύρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν πατήσουμε το κουμπί αρχικής καταχώρησης (ο κούριερ με το σκουτερ). Τοτε, σε μία παραγγελία που έχει ήδη καταχωρηθεί, εμφανιζεται η φλορμα καταχώρησης με την επιλογή "ΑΚΥΡΩΣΗ", οπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.

8 Αφού ακυρωθεί η αποστολή, με τον ίδιο τρόπο η φόρμα μας δίνει την ευχέρεια είτε να την επαν-ενεργοποιήσουμε με τα ίδια στοιχεία και αριθμό αποστολής, είτε να δημιουργήσουμε νέο αποδεικτικό, όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.

9 Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αποστολή φαίνεται και στο πεδίο του module:, οπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Προκειμένου η μεταφορική εταιρεία να ειδοποιηθεί ώστε να παραλάβει τις καταχωρημένες αποστολές, πρέπει να προχωρήσουμε στο "κλείσιμό" τους. Το κλείσιμο γίνεται ανα περίοδο (συνήθως τρέχουσα ημέρα) με την ημερομηνία να αναφέρεται σε εκείνη κατα την οποία κάναμε την καταχώρηση. Όλες οι εκκρεμούσες καταχωρήσεις της περιόδου που θα καθορίσουμε να κλείσουμε, συμπεριλαμβάνονται στην ειδοποίηση που αποστέλλεται αυτόματα στην μεταφορική εταιρεία. Αυτό μας δίνει την επιπλέον ευχέρεια να πραγματοποιήσουμε προσθήκες, συμπληρωματικά κλεισίματα δηλαδή της τελευταίας στιγμής. Η διαδικασία κλεισίματος γίνεται πολύ απλό τρόπο στον πίνακα που εμφανίζεται με την επιλογή του κουμπιού του module στο μενού του B.O του Prestashop: Στον πίνακα, επιλέγουμε τις ημερομηνίες Απο - Εως και μετά πατάμε το κουμπί "Κλείσιμο περιόδου". Για περισότερες πληροφορίες : Demo: pass: demouser

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες»

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ «Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» (MIS: 439851) Σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού για εμβολιασμό στα Κέντρα Υγείας. Εγχειρίδιο χρήστη Έκδοση 1.2

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το λογαριασμό της NETELLER! Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει με τις πιο χρήσιμες και δημοφιλείς δυνατότητες του λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών Carat Sign Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΕΑΦΔΣΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ DRIVER ΤΥΠΟΥ Α NANOTAX Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT 2013 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Δημήτρης Μπούγας MCSD, MCDBA, SCJP 2012 e-way.gr Περιεχόμενα ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ... 4 Σωματειακό δίκαιο: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου;... 6 Τι είναι το Passe-Partout;...

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΔΑΝΕΙΣΜΟΥ (smille)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΔΑΝΕΙΣΜΟΥ (smille) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΔΑΝΕΙΣΜΟΥ (smille) Εγχειρίδιο Χρήσης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Μ.Π. Το σύστημα smille αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Βιβλιοθήκη & Κέντρο πληροφόρησηας,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ. Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.Χ Manufacturer: DocImagination Software homepage: http://www.opendental.gr/docimagination

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων»

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων» «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών» ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Εφαρμογή Αλιείας... 1 1.1. Αυτόνομη Εγκατεστημένη Εφαρμογή (Client)... 1 1.1.1. Εισαγωγή... 1 1.1.2. Επισκόπηση Επιλογών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 231 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ WINERA ERP 231 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ WINERA ERP 234 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 234 3.2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Έκδοση 1.1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητών 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 7 2. ΕΙΣΟΔΟΣ... 8 2.1. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. ΥΠ.ΕΣ. Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. v.1.3 Ιούνιος 2013 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 4 2. Είσοδος στην εφαρμογή...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγι ες Παραγ για. ατες. (v.1.0.7)

Οδηγι ες Παραγ για. ατες. (v.1.0.7) Οδηγιες Παραγ γγελιοληψιας μεσω CRM για συνεργα ατες (v.1.0.7) 1 Περιεχόμενα 2 Πρόσβαση στους Πελάτες σας... 3 2.1 Καταχώρηση Νέου Πελάτη... 3 3 ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠΕΛΑΤΗ... 5 3.1 Καταχώρηση Στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο Thesis... 02. Τα 4 Κύρια πεδία του Thesis... 03. Αναζήτηση στο Χαρτοφυλάκιο... 04. Εκκρεμότητες... 08

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο Thesis... 02. Τα 4 Κύρια πεδία του Thesis... 03. Αναζήτηση στο Χαρτοφυλάκιο... 04. Εκκρεμότητες... 08 Εισαγωγή... 01 Είσοδος στο Thesis... 02 Τα 4 Κύρια πεδία του Thesis... 03 Αναζήτηση στο Χαρτοφυλάκιο... 04 Εκκρεμότητες... 08 Φάκελος Εγγράφων Συνεργάτη... 10 Αναζήτηση Εκκρεμοτήτων... 12 Πρότυπα Αιτήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ PCGUIDE Τηλ: 210 6841089, Κινητό: 6938676154-6944280906 Fax: 210 6841088 E-mail: thginis@acci.gr, support@pcguide.gr Web address: http://www.pcguide.gr CUSTOMS BROKERS 2001 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Πρόκειται για εκτύπωση που απεικονίζει μία ή περισσότερες μισθοδοσίες μηνός, είτε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης IBSHOP

Εγχειρίδιο Χρήσης IBSHOP Εγχειρίδιο Χρήσης IBSHOP : 210 88 12 784, : 210 88 33 852, : info@ibhellas.gr, Url: www.ibhellas.gr Page 1 Περιεχόμενα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... 4 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

1. Αρχική Guru CMS docs... 2 1.1 Δυνατότητες... 3 1.2 Είναι το Guru CMS το κατάλληλο εργαλείο... 4 1.3 Εγχειρίδιο CMS... 5 1.3.1 Εισαγωγή... 5 1.3.

1. Αρχική Guru CMS docs... 2 1.1 Δυνατότητες... 3 1.2 Είναι το Guru CMS το κατάλληλο εργαλείο... 4 1.3 Εγχειρίδιο CMS... 5 1.3.1 Εισαγωγή... 5 1.3. 1. Αρχική Guru CMS docs................................................................. 2 1.1 Δυνατότητες..................................................................... 3 1.2 Είναι το Guru CMS το

Διαβάστε περισσότερα

MELCloud Εγχειρίδιο χρήσης

MELCloud Εγχειρίδιο χρήσης MELCloud Εγχειρίδιο χρήσης Καλώς ήρθατε στο MELCloud για γρήγορο και εύκολο έλεγχο και επιτήρηση των συστημάτων Mitsubishi Electric μέσω φορητής συσκευής Περιεχόμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα