Document Scanning System Ιανουάριος, 2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Document Scanning System Ιανουάριος, 2014"

Transcript

1 Document Scanning System Ιανουάριος, 2014

2 Το DSS, είναι ένα ολοκληρωμένο συστημα διαχείρισης ψηφιοποίησης εγγράφων, αφού εκτός από την διαδικασία ψηφιοποίησης των εγγράφων, αρχειοθετεί και μία σειρά δεδομένων τα οποία συσχετίζονται με τα ψηφιοποιημένα έγγραφα. Το Document Scanning System αποτελεί σημαντικό εργαλείο με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα ψηφιοποίησης εγγράφων όπως π.χ. Αστ. Ταυτότητα, Εκκαθαριστικό Εφορίας, Άδειες κυκλοφορίας - οδήγησης κλπ. Το σύστημα διαχειρίζεται βάσει του επιθυμητού κωδικού όλα τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στο φάκελο του εκάστοτε πελάτη. Έτσι αρχειοθετούνται όλα τα έγγραφα σε folder με ονομασία τον κωδικό και σε format.tiff &.pdf για εξοικονόμηση χώρου και ταχύτερη αναζήτηση. H data base στην οποία καταχωρούνται τα ψηφιοποιημένα έγγραφα, εκτός των άλλων αρχειοθετεί και συγκεκριμένα πεδία που αφορούν στα συγκεκριμένα έγγραφα.

3 Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω: 1. Αρ. Δανείου 2. Αρ. Σύμβασης 3. Όνομα 4. Επώνυμο 5. Ημερομηνία καταχώρησης 6. Θέση αρχειοθέτησης (file s path) 7. Σκαναρισμένα Έγγραφα Το module εκτός του αρχείου ψηφιοποιημένων εγγράφων διαχειρίζεται και πλήρες log file με τα στοιχεία των χειριστών που πραγματοποίησαν την σάρωση - ψηφιοποίηση των εγγράφων την ημερομηνία και ώρα. Το σύστημα έχει πλήρη διαχείριση αρχείου χειριστών και ρόλων αυτών, όπως επίσης και μία σειρά εκτυπώσεων που ενημερώνουν, οι οποίες με τη χρήση κριτηρίων ενημερώνουν σχετικά με τη δραστηριότητα των χειριστών. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει δυνατότητα integration με εφαρμογές Web, αφού αντίστοιχες υλοποιήσεις έχουν αναπτυχθεί σε εταιρείες με ανάλογες λειτουργικές εγκαταστασεις (δικηγορικά γραφεία, δικαστικοί επιμελητές κλπ).

4 Σύντομη παρουσίαση του DSS Για την εισαγωγή στο σύστημα χρειάζεται να εισαχθεί όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης, στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις διάφορες καταχωρήσεις. Η είσοδος στο σύστημα γίνεται μέσω της παραπάνω ομώνυμης οθόνης. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες και απαιτείται Όνομα Χρήστη (User Name) και Κωδικός Πρόσβασης (Password). Κάθε Χρήστης έχει δικό του Username και Password που του δίνεται από τον Manager του τμήματος. Σε περίπτωση λανθασμένης πληκτρολόγησης είτε του ονόματος χρήστη είτε του κωδικού πρόσβασης εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος και η είσοδος του χρήστη απορρίπτεται. Τέλος για την έξοδο από το πρόγραμμα o χειριστής θα πρέπει να πατήσει το κουμπί «Έξοδος».

5 Διαχείριση Χρηστών - Ρόλων Το σύστημα χρησιμοποιεί επίπεδα πρόσβασης χρηστών, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα ελέγχου και ορισμού, του ποιοι χρήστες μπορούν και ποιοι χρήστες δε μπορούν να χειριστούν αρχικά το σύστημα και έπειτα αναλόγως με το επίπεδο πρόσβασης το τι εργασίες θα μπορούν να εκτελέσουν. Υπάρχουν δυο προκαθορισμένοι ρόλοι: Administrator & User. Κάθε χρήστης ανάλογα με το ρόλο του επιτρέπεται να εκτελέσει ένα σύνολο εργασιών. Τα επίπεδα πρόσβασης καθορίζουν τις ευθύνες των χρηστών στο σύστημα. Administrator: έχει πρόσβαση σε όλες τις παραμέτρους του συστήματος. Χρήστης που έχει δυνατότητα δημιουργίας - αλλαγής ή διαγραφής χρηστών και εκτύπωσης στατιστικών στοιχείων για τις κινήσεις των users. Tέλος σε περίπτωση οποιουδήποτε σφάλματος ή προβλήματος του λογισμικού είναι υπεύθυνος για την αναφορά του στην εταιρία παραγωγής του λογισμικού και τον έλεγχο για της διόρθωσή του. User: χρήστης με δικαίωμα καταχώρισης πελατών & scanning εγγράφων στην βασική οθόνη.

6 Μέσω της οθόνης αυτής, ο administrator έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τους χρήστες της εφαρμογής. Λειτουργικότητα πλήκτρων: - Πλήκτρο Καταχώριση: συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία & αποθηκεύεται η εγγραφή. - Πλήκτρο Αναζήτηση: συμπληρώνεται κωδικός χρήστη & πατώντας το πλήκτρο «Αναζήτηση» εμφανίζονται τα στοιχεία του καταχωρημένου χρήστη (εφόσον αυτός υπάρχει). - Πλήκτρο Διαγραφή: επιλέγεται συγκεκριμένη εγγραφή & διαγράφεται μόνιμα από την εφαρμογή. - Πλήκτρο Αλλαγή: επιλέγεται μια εγγραφή & γίνεται μεταβολή των στοιχείων που ο χειριστής επιθυμεί. - Πλήκτρο Ακύρωση: : αρχικοποίηση πεδίων. - Πλήκτρο Έξοδος: κλείσιμο τρέχουσας οθόνης & επιστροφή στη βασική οθόνη της σάρωσης.

7 Παραμετροποίηση Σάρωσης Αμέσως μετά την επιτυχημένη είσοδο του χρήστη στο σύστημα, ανεξαρτήτως επίπεδου πρόσβασης (manager ή user), ο χειριστής συναντάει την οθόνη καταχώρησης δίσκου, folder & περιγραφής αποθήκευσης των σαρώσεων. Στο πρώτο πεδίο, "Επιλέξτε δίσκο αποθήκευσης", καταχωρείται το όνομα του δίσκου προορισμού π.χ. C, έπειτα καταχωρείται και δημιουργείται το βασικό folder αποθήκευσης π.χ. IMAGES και τέλος καταχωρείται (προεραιτικά) η περιγραφή προτίμησης των σαρώσεων που πραγματοποιούνται. Η λειτουργία αυτή είναι πλήρως παραμετρική έτσι ώστε κάθε φορά ο χειριστής να μπορεί να διαλέγει και να ορίζει ακριβώς τις περιγραφές - προορισμούς αποθήκευσής των αρχείων που σαρώνει. Συμπληρώνοντας τα πεδία και πατώντας "Αποθήκευση" ο χειριστής καταχωρεί - δημιουργεί τον εκάστοτε προορισμό αποθήκευσης και πατώντας "ΟΚ" μεταφέρεται στη βασική οθόνη του συστήματος. Σημείωση: σε περίπτωση που ο προορισμός αποθήκευσης υπάρχει ήδη, ο χειριστής ενημερώνεται με αντίστοιχο μήνυμα.

8 Βασική οθόνη σάρωσεων Όλες οι λειτουργίες του συστήματος πραγματοποιούνται μέσω της βασικής οθόνης. Η Βασική οθόνη είναι χωρισμένη σε τέσσερα μέρη: Απεικόνιση σάρωσης: εμφανίζονται τα έγγραφα που σαρώνονται ή που έχουν σαρωθεί & είναι αποθηκεμένα. Λειτουργία scanner: παραμετροποίηση μηχανήματος scanner, επιλογή τύπου αποθήκευσης σαρωμένου εγγράφου. Καταχώρηση στοιχείων πελάτη: συμπληρώνονται μεταβάλλονται διαγράφονται τα στοιχεία του εκάστοτε πελάτη. Οθόνες διαχείρισης παραμετρικών λειτουργιών του συστήματος, οι οποίες είναι ενεργές μόνο για τους Administrator χειριστές. Σάρωση Εγγράφων Η διαδικασία σάρωσης πραγματοποιείται ως εξής: - Ο χειριστής επιλέγει folder Αποθήκευσης - Καταχωρεί τα στοιχεία του πελάτη και επιλέγει εκείνα τα έγγραφα που πρόκειται να σαρώσει από τα πεδία "Σκαναρισμένα Έγγραφα". - Επιλέγει τύπο αρχείου στο οποίο θα μετατραπούν τα έγγραφα τα οποία πρόκειται να σαρώσει π.χ..tiff ή.pdf. - Επιλέγει "Σάρωση" έχοντας πρώτα τοποθετήσει το φύλλο που θέλει να σαρώσει στην γυάλινη επιφάνεια του μηχανήματός του. Σε περίπτωση που θέλει να σαρώσει πάνω από μια σελίδες επιλέγει "Προσθήκη Σελίδων" και συνεχίζει να σαρώνει όσες σελίδες επιθυμεί. Τέλος πατώντας "Καταχώρηση" αποθηκεύει την τρέχουσα εγγραφή με τα έγγραφα τα οποία έχει σαρώσει.

9 Λειτουργία Πλήκτρων Βασικής Οθόνης: Αλλαγή: Με το πλήκτρο Αλλαγή ο χειριστής μπορεί να σαρώσει επιπλέον έγγραφα που αντιστοιχούν στον εκάστοτε πελάτη που έχει επιλέξει καθώς επίσης και να κάνει αλλαγές στα προσωπικά στοιχεία. Αναζήτηση: Συμπληρώνοντας "Επώνυμο" ο χειριστής μπορεί να αναζητήσει κάποιο πελάτη. Ακύρωση: Αρχικοποίηση όλων των πεδίων της οθόνης. Διαγραφή: Διαγράφεται ο φάκελος με τα αποθηκεμένα έγγραφα καθώς επίσης και όλα τα στοιχεία του εκάστοτε επιλεγμένου πελάτη.

10 Εκτυπώσεις Μέσω της οθόνης αυτής, ο administrator χειριστής έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει λίστα με όλο το πελατολόγιο που έχει καταχωρηθεί στην βάση δεδομένων της εφαρμογής βάσει της ημερομηνίας καταχώρησης ή βάσει επωνύμου. Το report που εξάγεται εμφανίζει επίσης & όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει για τον εκάστοτε πελάτη. Παράδειγμα εκτύπωσης Σημείωση: Η στήλη «Αποθηκεμένα Έγγραφα» εμφανίζει με την ένδειξη «Ν» τα έγγραφα τα οποία έχουν σαρωθεί & με την ένδειξη «Ο» αυτά για τα οποία δεν υπάρχει σαρωμένο δείγμα, με τη σειρά που εμφανίζονται στην βασική οθόνη της σάρωσης στα πεδία «Σκαναρισμένα Έγγραφα». Λειτουργικότητα πλήκτρων: - Πλήκτρο Αναζήτηση: πραγματοποιείται η αναζήτηση των εγγραφών που πληρούν τα κριτήρια. - Πλήκτρο Ακύρωση: αρχικοποίηση πεδίων. - Πλήκτρο Έξοδος: κλείσιμο τρέχουσας οθόνης & επιστροφή στη βασική οθόνη της σάρωσης.

11 Ιστορικό σαρώσεων Μέσω της οθόνης αυτής, ο administrator έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει λίστα με τις κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει συγκεκριμένος χρήστης ή όλοι οι χρήστες & για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στην βασική οθόνη της εφαρμογής (διαχείριση πελατολογίου). Ο χειριστής πρέπει πάντα να επιλέγει χρήστη χρήστες αναζήτησης. Παράδειγμα εκτύπωσης Σημείωση: Η στήλη «Αποθηκεμένα Έγγραφα» εμφανίζει με την ένδειξη «Ν» τα έγγραφα τα οποία έχουν σαρωθεί & με την ένδειξη «Ο» αυτά για τα οποία δεν υπάρχει σαρωμένο δείγμα, με τη σειρά που εμφανίζονται στην βασική οθόνη της σάρωσης στα πεδία «Σκαναρισμένα Έγγραφα». Λειτουργικότητα πλήκτρων: - Πλήκτρο Αναζήτηση: πραγματοποιείται η αναζήτηση των εγγραφών που πληρούν τα κριτήρια. - Πλήκτρο Ακύρωση: αρχικοποίηση πεδίων. - Πλήκτρο Έξοδος: κλείσιμο τρέχουσας οθόνης & επιστροφή στη βασική οθόνη της σάρωσης.

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.Εισαγωγή... 4 1.1 Συμβατότητα Browser... 4 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 4 2 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ / ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ.... 3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Περιπτώσεις αλλαγής Λογιστικού Σχεδίου.

Περιπτώσεις αλλαγής Λογιστικού Σχεδίου. Μετατροπή Κωδικοποίησης Λογιστικού Σχεδίου Παράµετρος & Προτιµήσεις Εργασίες Έναρξης Οικονοµικές Χρήσεις Μετατροπή Κωδικοποίησης Λογιστικού Σχεδίου Μέσω της εργασίας αυτής, αναλύεται ο τρόπος µε τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

ATLANTIS E.R.P. Οργάνωση Λειτουργίας Συστήµατος

ATLANTIS E.R.P. Οργάνωση Λειτουργίας Συστήµατος ATLANTIS ERP 3 ATLANTIS E.R.P. Οργάνωση Λειτουργίας Συστήµατος ATLANTIS ERP 4 ATLANTIS Οργάνωση Λειτουργίας Συστήµατος Απρίλιος 2010 COPYRIGHT, ALTEC ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Α.Ε. Η ALTEC ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισµικού. (Software User Manual) ΜΗΤΡΩΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ & ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισµικού. (Software User Manual) ΜΗΤΡΩΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ & ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισµικού (Software User Manual) ΜΗΤΡΩΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ & ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ Συντάκτης (Author) : Παππά Γεωργία Δ/νση Πληροφορικής Ανάλυση σχεδιασμό : Παππά Γεωργία Ανάλυση Προδιαγραφών

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG Μια από τις πιο σηµαντικές ανάγκες που αντιµετωπίζει µια επιχείρηση κατά την εγκατάσταση ενός λογισµικού «πακέτου» (Οικονοµικής & Εµπορικής ιαχείρισης), είναι ο τρόπος µε τον οποίο πρέπει να ανταποκριθεί

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Σύστημα Business Intelligence (BI) Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.0 Ιανουάριος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΈΣΟ Α - ΈΞΟ Α 4

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΈΣΟ Α - ΈΞΟ Α 4 ΈΚ ΟΣΗ 2.0.0000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΈΣΟ Α - ΈΞΟ Α 4 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 4 Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 5 Α1. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ... 5 Α2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ... 5 Α3. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ... 5 Α4.

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων Οδηγός χρήσης εφαρμογής καταχώρησης παραστατικών Σελίδα 1 από 15 Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων 1. Εγγραφή στην εφαρμογή Για την εγγραφή σας στη εφαρμογή παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Έλεγχος Έκδοσης Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Σειρές εκδόσεων 4.1, 4.5 Εάν στην εγκατάστασή σας χρησιμοποιείτε έκδοση της σειράς 4.1 ή προγενέστερη θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αναβάθμιση σε 4.12h πριν συνεχίσετε.

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Εικόνων. 22/04/2014 Έκδοση 3.0.1

Πίνακας Εικόνων. 22/04/2014 Έκδοση 3.0.1 Προδιαγραφές για Τελικούς Χρήστες Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα». Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ 2015 1 Γενικά... 3 2 Βασικοί ορισμοί / Σύμβολα... 4 3 Λειτουργία Λογισμικού... 6 3.1 Εισαγωγή στο σύστημα... 6 3.1.1

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ w: http://www.admin.upatras.gr/dkm/pub/main.aspx e: tmx@upatras.gr

Διαβάστε περισσότερα

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων»

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων» «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών» ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Εφαρμογή Αλιείας... 1 1.1. Αυτόνομη Εγκατεστημένη Εφαρμογή (Client)... 1 1.1.1. Εισαγωγή... 1 1.1.2. Επισκόπηση Επιλογών

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Περιεχόμενα Εγκατάσταση Joomla, JoomFish και VirtueMart... 3 Αποστολή αρχείων Joomla στο Διακομιστή (Host)... 3 Εγκατάσταση Joomla... 4 Εγκατάσταση VirtueMart... 9

Διαβάστε περισσότερα