ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗ ΑΞΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗ ΑΞΙΑ"

Transcript

1

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Το ΑΚΙΝΗΤΗ ΑΞΙΑ απευθύνεται σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το ακίνητο και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο χαμηλού κόστους, για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας οποιουδήποτε ακινήτου, σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο από το 1995 και μετά, και την εκτύπωση των σχετικών φύλλων υπολογισμού. Συγχρόνως δημιουργεί μία βάση δεδομένων στην οποία ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει τους υπολογισμούς που δημιουργεί, είτε μεμονωμένα, είτε συνδέοντάς τους με το άτομο που αφορούν. Ο υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων είναι, κατά γενική ομολογία, μία από τις πλέον σύνθετες και πολύπλοκες διαδικασίες, αφού σε αυτήν εμπλέκονται βιβλία τιμών, χάρτες ζωνών, σχεδιαγράμματα μηχανικών, φορολογικά και πολεοδομικά διατάγματα σε μία αενάως μεταβαλλόμενη νομοθεσία και πραγματικότητα. Το ΑΚΙΝΗΤΗ ΑΞΙΑ φιλοδοξεί να είναι - και είναι - το απλούστερο μα και συγχρόνως το πληρέστερο πρόγραμμα υπολογισμού αντικειμενικών αξιών. Και είναι το απλούστερο γιατί μέσα από την απλότητα και την αμεσότητα, των οθονών του, προωθεί στο έπακρο την φιλικότητα προς τον χρήστη και τον καθοδηγεί στις ορθές επιλογές, χωρίς άσκοπες και περιττές κινήσεις που αποπροσανατολίζουν. Είναι δε το πληρέστερο πρόγραμμα του είδους του γιατί πέρα από την αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων, υποπεριπτώσεων και ειδικών ζητημάτων που τυχόν ανακύπτουν, παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα του αυτόματου υπολογισμού οποιασδήποτε αντικειμενικής αξίας από το 1995 και μετά, καθώς και της επιβεβαίωσης των επιλογών του, δίνοντας του άμεση πρόσβαση όχι μόνο στους χάρτες του internet, αλλά και σε όλους τους χάρτες, τα βιβλία τιμών του Υπουργείου Οικονομικών και τα σχετικά νομοθετήματα, σε βάθος εικοσαετίας.

3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται όχι μόνο σε εξειδικευμένους αλλά και σε απλούς χρήστες, θεωρούμε σκόπιμο σε κάθε θεματική ενότητα να προτάσσουμε ένα κεφάλαιο που να αναλύουμε τις βασικές έννοιες που εμπλέκονται στην ενότητα αυτή, ώστε το εγχειρίδιο αυτό να γίνεται στην συνέχεια πιο εύληπτο και κατανοητό για τον ανειδίκευτο χρήστη. ΚΕΝΤΡΙΚΟ MENU Με την είσοδο στο πρόγραμμα εμφανίζεται η κεντρική οθόνη επιλογών Στο παράθυρο αυτό υπάρχουν τρία πλαίσια. Ένα μεγάλο αριστερά με τον τίτλο Αντικειμενικοί μέσω των επιλογών του οποίου γίνεται η δημιουργία και διαχείριση των πάσης φύσεως υπολογισμών και δύο μικρότερα δεξιά από τα οποία το επάνω με τον τίτλο Πρόσωπα παρέχει την δυνατότητα εισαγωγής και διαχείρισης στοιχείων ατόμων και σύνδεσης αυτών με συγκεκριμένους υπολογισμούς και το αποκάτω με τίτλο Ρυθμίσεις παρέχει την δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και παραμετροποίησης του προγράμματος.

4 Αναβάθμιση και Ενεργοποίηση προγράμματος Στην επάνω δεξιά γωνία του παράθυρου υπάρχει το κουμπί <Επιλογές> μέσω του οποίου αναβαθμίζεται το πρόγραμμα και εμπλουτίζεται και συντηρείται η βάση δεδομένων του. Όταν πατηθεί το κουμπί αυτό εμφανίζεται οι επιλογές : Με την δεύτερη επιλογή ο χρήστης μπορεί να μεταβεί σε ένα menu μέσω του οποίου μπορεί να εμφανίσει στην οθόνη του σε μορφή pdf και στην συνέχεια να εκτυπώσει οποιοδήποτε φύλλο υπολογισμού είτε κενό είτε συμπληρώνοντάς το κατά το δοκούν.

5 Με την πρώτη επιλογή «Εγκατάσταση» εμφανίζεται ένα πινακίδιο επιλογών (menu) <Έλεγχος και αναβάθμιση της βάσης δεδομένων Ενεργοποίηση προγράμματος Αναβάθμιση προγράμματος> Έλεγχος και αναβάθμιση της βάσης δεδομένων Με την επιλογή αυτή ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει από τον server μας, οτιδήποτε λείπει ή έχει καταστραφεί από την βάση δεδομένων του, από πλευράς φορμών και εντύπων. Η προεπιλογή είναι να ληφθούν μόνο νεώτερα αρχεία, δηλαδή ότι έχει προστεθεί και ότι έχει αλλάξει, μπορεί όμως ο χρήστης να ζητήσει να κατεβεί όλη η βάση από την αρχή. Με πάτημα στο ΟΚ η αναβάθμιση αρχίζει και όταν τελειώσει εμφανίζεται σχετικό ενημερωτικό μήνυμα.

6 Ενεργοποίηση προγράμματος Η ενεργοποίηση προγράμματος γίνεται μία φορά κατά την πρώτη εγκατάσταση του προγράμματος. Αν κάποια φορά το πρόγραμμα χάσει την επαφή με τον server για κάποιο λόγο, (π.χ. αλλαγή μητρικής του μηχανήματος) θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς μας (τηλ ) για να λάβετε οδηγίες για την εκ νέου ενεργοποίησή του. Αναβάθμιση προγράμματος Με την επιλογή αυτή ο χρήστης έχει την δυνατότητα, κατά το διάστημα που ισχύει το συμβόλαιο συντήρησης, να κατεβάζει από τον server μας, αυτόματα και χωρίς άλλη παρέμβαση, την πλέον πρόσφατη έκδοση του προγράμματος με όλες τις προσθήκες και βελτιώσεις που έχουν γίνει μέχρι αυτήν την στιγμή. Με την κλήση της επιλογής εμφανίζεται το άνω παράθυρο και ο χρήστης πρέπει να επιλέξει «Έλεγχος για αναβάθμιση προγράμματος» οπότε το πρόγραμμα θα ζητήσει επιβεβαίωση. Μετά την επιβεβαίωσή σας το πρόγραμμα κλείνει και εμφανίζεται η JAVA που πιθανόν να ζητήσει επιβεβαίωση ασφαλείας.

7 Ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει το κουτί δίπλα στο «I accept» και να πατήσει «Run» για να συνεχίσει Εδώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει «Εμφάνισε και τις δοκιμαστικές» ώστε να επιλεγεί η πιο πρόσφατη πλην όμως ανεπίσημη έκδοση του προγράμματος και με το κουμπί «Εγκατάσταση Προγράμματος» να ξεκινήσει η αντιγραφή του προγράμματος. Αφού ολοκληρωθεί η αντιγραφή εμφανίζεται ενημερωτικό μήνυμα και ο χρήστης μπορεί να επανεκκινήσει το πρόγραμμα.

8 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Είναι ευνόητο ότι από την στιγμή που ο χρήστης θα πατήσει το κουμπί «Εγκατάσταση Προγράμματος» και θα ξεκινήσει η αντιγραφή του προγράμματος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακόψει την διαδικασία είτε κλείνοντας με οποιοδήποτε τρόπο το πρόγραμμα, είτε κλείνοντας τον υπολογιστή, διότι κατά πάσα πιθανότητα το πρόγραμμα είτε θα λειτουργήσει προβληματικά, είτε δεν θα λειτουργήσει καθόλου. Αν παρ ελπίδα συμβεί κάτι τέτοιο και υπάρχει πρόβλημα ο χρήστης θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους τεχνικούς μας. Ακόμη εάν το πρόγραμμα είναι εγκατεστημένο σε δίκτυο η αναβάθμιση προγράμματος πρέπει να γίνεται σε κάθε υπολογιστή του δικτύου, ενώ η αναβάθμιση της βάσης δεδομένων γίνεται μόνο στο κεντρικό και αν το πρόγραμμα το ζητήσει σε κάποιο περιφερειακό μηχάνημα.

9 1. Αντικειμενικοί ΕΙΔΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ Μέσω των επιλογών του πλαισίου αριστερά γίνεται η δημιουργία και διαχείριση των υπολογισμών που θέλει να κατασκευάσει ο χρήστης. Υπάρχουν τρία είδη υπολογισμού αντικειμενικών αξιών: α) Ο υπολογισμός εντός αντικειμενικού με τον οποίο υπολογίζονται ακίνητα (οικόπεδα και κτίσματα) που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως για όσες πόλεις και οικισμούς έχουν εκδοθεί βιβλία τιμών και χάρτες από το Υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι σήμερα σε αυτήν την κατηγορία έχουν υπαχθεί όλες οι μικρές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και επί πλέον αυτών όλοι οι οικισμοί 25 Νομών. Για όσες περιοχές εντός σχεδίου δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε αυτού του είδους τον υπολογισμό, ο υπολογισμός γίνεται για μεν τα κτίσματα μέσω του υπολογισμού ειδικών κτιρίων για δε τα ακάλυπτα οικόπεδα μέσω συγκριτικών στοιχείων (εκτίμηση εφορίας). Για τον εντός σχεδίου υπολογισμό χρησιμοποιούνται 5 έντυπα με τα οποία υπολογίζεται η αξία των κτισμάτων μαζί με το οικόπεδο που τους αναλογεί. Έντυπο E1 E2 E3 E4 E5 Υπολογίζει ακίνητα (κτίσματα/οικόπεδα) που θεωρούνται κατοικία επαγγελματική στέγη (καταστήματα, γραφεία κλπ) ακάλυπτα οικόπεδα, δικαίωμα υψούν, αποκλειστικές χρήσεις, δουλείες κλπ αποθήκες θέσεις στάθμευσης (κλειστές ή ανοιχτές)

10 β) Ο υπολογισμός ειδικών κτιρίων με τον οποίο υπολογίζονται όλα τα ειδικά κτίρια (βιομηχανικά, γεωργικές αποθήκες, ξενοδοχεία, εκπαιδευτήρια κλπ), όπου και αν βρίσκονται, αλλά και όλα τα κτίσματα σε περιοχές εντός σχεδίου για τις οποίες δεν έχει ισχύσει ακόμα ο εντός σχεδίου αντικειμενικός. Σημειώνεται ότι με το είδος αυτό υπολογίζεται μόνο η αξία του κτίσματος (σαν να βρίσκεται στον αέρα ), και το γεωτεμάχιο που του ανήκει ή του αναλογεί υπολογίζεται κατά περίπτωση, είτε με το πρώτο είδος υπολογισμού (έντυπο 3) αν βρίσκεται σε περιοχή εντός σχεδίου για την οποία ισχύει ο υπολογισμός αυτός, είτε με συγκριτικά στοιχεία στις υπόλοιπες εντός σχεδίου περιπτώσεις, είτε με το τρίτο είδος υπολογισμού ως αγροτεμάχιο αν βρίσκεται εκτός σχεδίου. Για τον υπολογισμό αυτόν χρησιμοποιούνται 9 διαφορετικά έντυπα (Κ1- Κ9), ανάλογα με το είδος του κτίσματος. Έντυπο Υπολογίζονται κτίσματα που θεωρούνται ή χρησιμοποιούνται Κ1 κατοικίες και αποτελούν τμήμα μεγαλύτερου κτιρίου, ανεξαρτήτως αν υπάγονται σε σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ή όχι Κ2 μονοκατοικίες δηλαδή χρησιμοποιούνται εξ ολοκλήρου ως κατοικία Κ3 ως επαγγελματική στέγη (γραφεία, καταστήματα κλπ) Κ4 ως βιομηχανικά ή βιοτεχνικά κτίρια ή σταθμοί αυτοκινήτων Κ5 ως γεωργικά ή κτηνοτροφικά κτίρια ή ως αποθήκες Κ6 ως ξενοδοχεία, νοσηλευτήρια ή ευαγή ιδρύματα Κ7 ως εκπαιδευτήρια Κ8 ως αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστές πισίνες, γυμναστήρια κλπ) Κ9 που δεν υπάγονται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες (πχ εκκλησίες)

11 γ) Ο υπολογισμός αγροτεμαχίων με τον οποίο υπολογίζεται η αξία των εκτός σχεδίου γεωτεμαχίων, (αγροτεμάχια), σε όλη την επικράτεια, είτε υπάρχουν επ αυτών κτίσματα είτε είναι ακάλυπτα. Για τον υπολογισμό αυτόν χρησιμοποιείται ένα και μοναδικό έντυπο το ΑΑ- ΓΗΣ.

12 1.1 Υπολογισμός εντός αντικειμενικού (ΕΝΤΥΠΑ 1-5) ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΖΩΝΗ (κυκλική γραμμική απέναντι): Είναι το τμήμα μιας εντός σχεδίου περιοχής ενός Δήμου ή Οικισμού που σύμφωνα με τα βιβλία και τους χάρτες του Υπουργείου Οικονομικών έχει ενιαία τιμή. Η ζώνη μπορεί να είναι είτε κυκλική (περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα οικοδομικά τετράγωνα και απεικονίζεται στο χάρτη περιμετρικά με συνεχόμενη κόκκινη γραμμή που διέρχεται από τον άξονα των οδών που την περικλείουν) είτε γραμμική (αναπτύσσεται κατά μήκος μιας οδού ή τμήματός της, παράλληλα προς τον άξονα της οδού και συμπεριλαμβάνει μόνο τα ακίνητα που έχουν πρόσοψη στην οδό αυτή). Απέναντι ονομάζονται δύο κυκλικές ζώνες εφόσον συνορεύουν και μεταξύ τους δεν παρεμβάλλεται γραμμική ζώνη. Στο παρακάτω τμήμα χάρτη εμφανίζονται : Οι κυκλικές ζώνες : Η, Θ, ΙΑ, ΙΒ, ΙΓ, ΙΔ. (Κόκκινη χοντρή γραμμή) Οι Γραμμικές ζώνες : Β Γρ.Ζ. και Γ Γρ.Ζ. (Κόκκινη λεπτή γραμμή) Απέναντι ζώνες είναι μόνο το ζευγάρι Η και ΙΑ διότι στα υπόλοιπα σύνορα παρεμβάλλονται γραμμικές ζώνες.

13 ΠΡΟΣΟΨΗ: Ένα κτίσμα θεωρείται ότι έχει πρόσοψη σε μία οδό, εάν έχει ανοίγματα (πόρτα, παράθυρο, βιτρίνα) προς την οδό. Τα γεωτεμάχια έχουν πρόσοψη στην οδό εφόσον συνορεύουν με αυτήν. ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ: Η ενιαία τιμή που δίνεται από τα βιβλία τιμών σε μία ζώνη και αφορά στην συνολική αξία κτίσματος και οικοπέδου ενός μ2 καινούργιου διαμερίσματος του α ορόφου με πρόσοψη σε ένα δρόμο και Συντελεστή Εμπορικότητας = 1 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΕ): Δίνεται από τα βιβλία τιμών, είναι πάντα ίσος ή μεγαλύτερος της μονάδας και απεικονίζει την εμπορικότητα ενός δρόμου ή τμήματος αυτού.

14 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (ΣΑΟ): Είναι ο συντελεστής που απεικονίζει την οικοδομησιμότητα ενός οικοπέδου. Συμπίπτει με τον πολεοδομικό "συντελεστή δόμησης". Π.χ. στη ζώνη ΙΒ ΣΑΟ = XVI = 2,4 ενώ στη ζώνη ΙΓ ΣΑΟ = ΙΙI = 4,2 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (ΣΟ): Είναι ο συντελεστής που ορίζει την αξία ενός οικοπέδου, εντός μιας συγκεκριμένης ζώνης, λαμβάνει τιμές μεγαλύτερες του μηδενός και προσδιορίζεται στα βιβλία τιμών ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (ΤΟ): Απεικονίζει την τιμή ενός μ 2 του οικοπέδου με πρόσοψη σε ένα δρόμο και ΣΕ = 1. Αποτελεί συνάρτηση της Τιμής Ζώνης και του ΣΑΟ και δίνεται από τους πίνακες των βιβλίων τιμών. Κ: Είναι ο συντελεστής που εκφράζει την δυνατότητα εκμετάλλευσης του ισογείου ενός ακινήτου. Αποτελεί συνάρτηση του ΣΕ και του ΣΑΟ και δίνεται από τους πίνακες των βιβλίων τιμών.

15 1.1.2 Είσοδος στον υπολογισμό εντός αντικειμενικού Όταν ο χρήστης επιλέξει από την εισαγωγική στον υπολογισμό αντικειμενικού οθόνη ΕΝΤΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη Η οθόνη αυτή περιέχει τέσσαρες θεματικές ενότητες (tabs) <ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE MAPS - ΧΑΡΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ - ΑΞΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΕΓΓΡΑΦΑ> μέσω των οποίων ο χρήστης έχει την δυνατότητα να εντοπίσει το ακίνητο που τον ενδιαφέρει, να προσδιορίσει την ζώνη που βρίσκεται και τον ΣΑΟ που του αντιστοιχεί, να μελετήσει τα βιβλία τιμών της εφορίας και τέλος να δημιουργήσει οποιοδήποτε έντυπο θέλει, ανάλογα με το είδος του ακινήτου για οποιαδήποτε χρονική περίοδο από το 1995 και μετά, μεταβαίνοντας κατά βούληση από την μία ενότητα στην άλλη με ένα απλό κλικ στον τίτλο της κάθε ενότητας και κάνοντας χρήση των δεδομένων της κάθε ενότητας σε όλες τις άλλες.. ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE MAPS Στην ενότητα αυτή ο χρήστης μεταφέρεται στην οθόνη του GOOGLE MAPS όπου του προσφέρονται όλες οι δυνατότητες που δίνει η GOOGLE για τον εντοπισμό μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης ή μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας οπουδήποτε στην Ελλάδα.

16 Ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει την διεύθυνση ή την τοποθεσία που αναζητεί και να εμφανισθεί ο αντίστοιχος χάρτης. Εναλλακτικά μπορεί με δεξί κλικ επάνω στον τίτλο ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE MAPS να επιλέξει από το εμφανιζόμενο μενού αν επιθυμεί την εμφάνιση χάρτη είτε βάσει της διεύθυνσης που τυχόν έχει ήδη καταχωρήσει στην ενότητα ΑΞΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ είτε βάσει του χάρτη Εφορίας που τυχόν έχει ήδη κληθεί στην ενότητα ΧΑΡΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ. Στο κέντρο του χάρτη υπάρχουν δύο ομόκεντροι κύκλοι. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να σύρει (πατημένο το αριστερό κλικ) τον χάρτη ώστε το σημείο που τον ενδιαφέρει να βρεθεί στο κέντρο των κύκλων. Αν στην συνέχεια μεταβεί στην ενότητα ΧΑΡΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ θα εμφανισθεί ο αντίστοιχος χάρτης του Υπουργείου Οικονομικών με κεντραρισμένο το επιλεγμένο σημείο. Η χρήση αυτής της ενότητας συνιστάται σε περιπτώσεις που είναι δύσκολη ή αδύνατη η εύρεση κάποιας οδού, είτε γιατί δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε στον χάρτη της Εφορίας, είτε γιατί ο χάρτης δεν την αναγράφει, είτε γιατί έχει μετονομαστεί κλπ. Ακόμη η ενότητα αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει διάσταση μεταξύ χάρτη Εφορίας (αποτυπώνει τα πολεοδομικά σχέδια) και πραγματικότητας, όπως αυτή αποτυπώνεται στους ιντερνετικούς χάρτες, Βρίσκουμε το σημείο που μας ενδιαφέρει από το internet και στην συνέχεια το αντιστοιχίζουμε στον χάρτη της Εφορίας. ΧΑΡΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ Στην ενότητα αυτή ο χρήστης έχει την δυνατότητα να εμφανίσει και να συμβουλευτεί οποιοδήποτε χάρτη της Εφορίας, οποιασδήποτε περιοχής

17 της Ελλάδας, από το 1995 και μετά, είτε πρόκειται για κύριο χάρτη, είτε για συμπληρωματικό, είτε για παλαιότερο είτε για νεώτερο. Και η οθόνη αυτή χωρίζεται καθέτως σε δύο πλαίσια εκ των οποίων το μικρότερο αριστερά είναι πλαίσιο επιλογών, ενώ το μεγαλύτερο δεξιά είναι το πλαίσιο εμφάνισης του χάρτη. Υπάρχουν δύο τρόποι στο πλαίσιο επιλογών για τον εντοπισμό και την εμφάνιση ενός χάρτη. Είτε βάσει συντεταγμένων, τις οποίες οι χρήστης μπορεί είτε να τις πληκτρολογήσει, είτε να τις φέρει με Αντιγραφή - Επικόλληση από την ενότητα ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE MAPS ή από οπουδήποτε αλλού, είτε χρησιμοποιώντας την επιλογή ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΑΡΤΗ, όπου ορίζει καταρχήν τον Νομό στον οποίο βρίσκεται ο ζητούμενος χάρτης. Το πρόγραμμα τότε εμφανίζει στο αποκάτω πλαίσιο όλους τους διαθέσιμους για τον Νομό χάρτες και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον χάρτη που αναζητεί. Το πεδίο Εντόπισε περιορίζει τον πίνακα των διαθέσιμων χαρτών σε όσους περιέχουν στην ονομασία τους το λήμμα που τυχόν πληκτρολογήθηκε Εναλλακτικά ο χρήστης μπορεί να κάνει δεξιό κλικ στον τίτλο ΧΑΡΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ και να επιλέξει την εμφάνιση του χάρτη είτε με βάση την διεύθυνση που έχει δοθεί στην ενότητα ΑΞΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, είτε βάσει του ιντερνετικού χάρτη που έχει επιλεγεί στην ενότητα ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE MAPS Στην περίπτωση αυτή εμφανίζονται οι γνωστοί ομόκεντροι κύκλοι το κέντρο των οποίων επισημαίνει το επιλεγμένο σημείο. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να μεγεθύνει ή σμικρύνει τον χάρτη χρησιμοποιώντας το ροδάκι του ποντικιού, ή να μετακινήσει τον χάρτη προς

18 κάθε κατεύθυνση, σέρνοντας τον με πατημένο το αριστερό κλικ. Κάνοντας δεξί κλικ ο χρήστης σε κάποιο σημείο του χάρτη εμφανίζεται ένα menu τεσσάρων επιλογών <Εντοπισμός σημείου στους χάρτες της Google - Εμφάνιση συντεταγμένων - Άλλοι χάρτες με αυτό το σημείο - Εντοπισμός συντεταγμένων εντός χάρτη>. Με την πρώτη επιλογή Εντοπισμός σημείου στους χάρτες της Google ο χρήστης οδηγείται στην πρώτη ενότητα, στον χάρτη της Google με το επιλεγμένο σημείο στο κέντρο των ομόκεντρων κύκλων. Με την δεύτερη επιλογή Εμφάνιση συντεταγμένων εμφανίζεται στην οθόνη ένα πινακίδιο με τις συντεταγμένες του επιλεγμένου σημείου. Με την τρίτη επιλογή Άλλοι χάρτες με αυτό το σημείο εμφανίζονται στο πλαίσιο αριστερά, των διαθεσίμων χαρτών, όσοι χάρτες (συμπληρωματικοί, παλαιότεροι, νεώτεροι) περιέχουν το επιλεγμένο σημείο και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον χάρτη που θέλει να εμφανίσει. Τέλος με την τέταρτη επιλογή Εντοπισμός συντεταγμένων εντός χάρτη εμφανίζεται στην οθόνη ένα πινακίδιο όπου ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει ή επικολλήσει τις συντεταγμένες που θέλει και τότε το πρόγραμμα θα εμφανίσει τον χάρτη με το σημείο που αντιστοιχεί στις δεδομένες συντεταγμένες, στο κέντρο των ομόκεντρων κύκλων. Η χρήση αυτής της ενότητας συνιστάται και είναι απαραίτητη, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία των οδών στα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ενότητας ΑΞΙΕΣ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ είτε γιατί οι χάρτες δεν ονοματίζουν την συγκεκριμένη οδό ή το Ο.Τ. είτε γιατί πρόκειται για μικρούς οικισμούς για τους οποίους δεν υπάρχει χάρτης (τιμές 2011 κλπ). Ο χρήστης είτε με την βοήθεια του πελάτη, είτε σε συνδυασμό με την αναζήτηση στο Google maps, είτε με οποιοδήποτε τρόπο, θα εντοπίσει το σημείο ενδιαφέροντος, με την ζώνη και τον ΣΑΟ που του αντιστοιχεί και θα προχωρήσει στην ενότητα ΑΞΙΕΣ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ και μέσω των ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ θα ολοκληρώσει τον υπολογισμό του.

19 ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ tabs ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ Εύρεση και εμφάνιση δρόμου ή τμήματος δρόμου που δεν εμφανίζεται στους χάρτες της εφορίας. Παράδειγμα : Έλλης 7 Περαία Θεσσαλονίκη Η διεύθυνση Έλλης 7 Περαίας στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται στους χάρτες της Google ως εξής : Το αντίστοιχο τμήμα στους χάρτες της εφορίας είναι :

20 Από τη σύγκριση μεταξύ των χαρτών προκύπτει ότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια οι οποίες απουσιάζουν στους χάρτες της εφορίας. Π.χ. η Έλλης δεν συνεχίζει στο Οικ.Τετρ. 28 (=ΟΤ28), η ανώνυμη οδός κάτω από το ΟΤ28 λέγεται σήμερα Ανθέων, η Αριστοτέλους λέγεται πλέον Ν. Πλαστήρα η Θερμαϊκού λέγεται Δημοκρατίας κ.ο.κ. Οι αλλαγές είναι σημαντικές αλλά παρόλα αυτά η ανεύρεση της οδού και των σωστών παραμέτρων της είναι κατά το πλείστον πανεύκολη. Α. ΕΥΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΜΗΜΑ. Παράδειγμα : Έλλης 7 Περαία Θεσσαλονίκη Αναζητώντας την οδό Έλλης 7 Περαία στους χάρτες της Google εμφανίζεται : 1. Μορφή χάρτη. Σημείωση : Αν το κέντρο του εσωτερικού κόκκινου κύκλου δεν περιέχει την κόκκινη πινέζα της Google μετακινήστε με το ποντίκι το χάρτη.

21 2. Δορυφορική μορφή 3. Street view (ο αριθμός 7 φαίνεται στη μεσαία κολώνα) Επιλέγοντας το 2 ο tab ΧΑΡΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ το πρόγραμμα εμφανίζει τον χάρτη της εφορίας και το σημείο που αντιστοιχεί στη διεύθυνση που επιλέξαμε. Αν όμως προερχόμαστε από μία άλλη διαφορετική αναζήτηση οδού παραμένει ο παλαιός χάρτης. Η ανανέωση στον επίκαιρο χάρτη γίνεται ως εξής :

22 Πατώντας δεξί κλικ στο tab ΧΑΡΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ εμφανίζεται : Εκτελώντας την πρώτη επιλογή εμφανίζεται ο χάρτης της εφορίας και το σημείο (εσωτερικός πράσινος κύκλος) που αντιστοιχεί στη διεύθυνση που επιλέξαμε. Είναι προφανές ότι όταν έγινε ο χάρτης της εφορίας το τμήμα της Έλλης κάτω από την Δημοκρατίας (Google σήμερα)-θερμαϊκού(εφορία τότε)=οτ28 δεν υπήρχε. Άρα το πρόγραμμα περιέχει δεδομένα μόνο για το πάνω τμήμα της οδού Έλλης την οποία και θεωρεί (βάσει χάρτη εφορίας ) ως την οδό Έλλη. Η λύση του προβλήματος είναι εύκολη και γίνεται ως εξής : Επιλέγουμε στο πρόγραμμα την οδό Έλλης που υπάρχει και αλλάζουμε το Σ.Α.Ο. μόνο σε περίπτωση που θα υπολογίσουμε Οικόπεδο ή το κτίσμα δεν είναι αποπερατωμένο και απαιτεί την ύπαρξη του σωστού Σ.Α.Ο.

23 Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να αναγραφεί ο σωστός Σ.Α.Ο. της περιοχής τότε πιέζουμε Ctrl + Αριστερό κλικ στο μπουτόν του Σ.Α.Ο. (κόκκινο βέλος ) και εμφανίζεται η παρακάτω επιλογή : Επιλέγουμε το σωστό XXXIV = 0,6 και το αποτέλεσμα γίνεται :

24 Β. ΕΥΡΕΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ Αν παρατηρήσουμε το δεξί-πάνω τμήμα της Περαίας Θεσσαλονίκης βλέπουμε ότι ο χάρτης της εφορίας είναι ελλιπής σε σχέση με το χάρτη της Google σήμερα. Εφορία Google Έτσι όταν αναζητήσουμε την οδό Μαιάνδρου στο tab Αξίες-Υπολογισμός, Νομός : Θεσσαλονίκης και Οικισμός : Περαίας δεν εμφανίζεται κάποιο αποτέλεσμα. Σε περιπτώσεις που υπάρχει παραπλήσιος δρόμος με παρόμοιες τιμές παραμέτρων (Τιμή Ζώνης κλπ) επιλέγουμε την οδό αυτή και αλλάζουμε το όνομα της οδού μέσα στο έντυπο (θα γίνει περιγραφή παρακάτω). Μία λύση στη περίπτωση αυτή είναι η εξής : Αρχικώς γίνεται η αναζήτηση της οδού Μαιάνδρου στη Google maps

25 Αφού έχουμε κεντράρει τη πινέζα της Google στον εσωτερικό κόκκινο κύκλο μεταφερόμαστε στο tab ΧΑΡΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ Από το χάρτη της εφορίας (και την αντιστοιχία με τη συγκεκριμένη διεύθυνση) προκύπτει ότι ζώνη είναι Β και το Σ.Α.Ο. = XXXIV = 0,6. Συγκρίνοντας τους 2 χάρτες (Google και εφορίας) βλέπουμε ότι στο παλιό χάρτη υπήρχαν 3 ΟΤ ενώ στο νέο 16

26 Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο tab ΑΞΙΕΣ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ και αντί για ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ επιλέγουμε ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ κατόπιν γίνεται η επιλογή της σωστής Ζώνης και Σ.Α.Ο. Επιλέγουμε όροφο και δημιουργούμε το έντυπο.

27 Δίπλα στη Α. ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ υπάρχει ένα πεδίο εγγραφής με γαλάζιο χρωματισμό (το σημαδεύει το κόκκινο βέλος) όπου μπορούμε να περιγράψουμε την επιλεγμένη οδό με τα στοιχεία της π.χ.

28 1.1.2 ΑΞΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η ενότητα αυτή αποτελεί την κυρίως οθόνη υπολογισμού και δημιουργίας αντικειμενικών αξιών, είναι δε η προεπιλογή του προγράμματος κάθε φορά που ο χρήστης δημιουργεί έναν νέο υπολογισμό, ή μπαίνει μέσα από κάποιον ήδη δημιουργημένο. Ευνόητο είναι ότι όταν μπαίνει ο χρήστης από ήδη δημιουργημένο υπολογισμό οι βασικές παράμετροι που αφορούν στην διεύθυνση του ακινήτου (Νομός-πόλη-οδός ή ζώνη) δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν, αλλιώς πρόκειται για νέο υπολογισμό. Με την επιλογή της ενότητας αυτής εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα Στην πάνω σειρά υπάρχουν τα πεδία <ΝΟΜΟΣ - ΟΙΚΙΣΜΟΣ/ΔΗΜΟΣ - ΟΔΟΣ - ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ> Ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει Νομό και στην συνέχεια Δήμο/οικισμό. Ορισμός Νομού ή και Οικισμού ως προεπιλογή Με δεξί κλικ επάνω στο όνομα του νομού ή του Δήμου που επέλεξε μπορεί να τον ορίσει ως προεπιλογή για τις επόμενες φορές που θα μπαίνει στην οθόνη αυτή.

29 Με την επιλογή του Δήμου το πρόγραμμα φορτώνει και εμφανίζει σε δύο ενότητες (tabs) τα Γενικά και Αναλυτικά στοιχεία που αφορούν στον συγκεκριμένο Δήμο. Γενικά στοιχεία είναι οι Ζώνες (κυκλικές και γραμμικές), οι τιμές τους, οι ΣΑΟ που ισχύουν και οι ΣΟ των ζωνών καθώς και οι εμπορικότητες των ζωνών. Αναλυτικά στοιχεία είναι οι οδοί, τα τμήματά τους κατά ζώνη που ανήκουν, αν υπάρχουν γραμμικές ή απέναντι ζώνες σε κάποιο τμήμα, οι εμπορικότητες των τμημάτων κάθε οδού κ.ο.κ. Ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει στο πεδίο οδός την ρίζα του ονόματος της οδού που αναζητά και πατώντας enter ή το πρώτο από τα δύο κουμπιά που βρίσκονται δεξιά του πεδίου, να εμφανίσει ακριβώς από κάτω, όλες τις οδούς του επιλεγμένου οικισμού που η ονομασία τους ξεκινά με το πληκτρολογημένο λήμμα. Εναλλακτικά πατώντας το δεύτερο από τα δύο κουμπιά που βρίσκονται δεξιά του πεδίου το πρόγραμμα θα εμφανίσει τις οδούς που η ονομασία τους περιέχει το πληκτρολογημένο λήμμα. Το τελευταίο πεδίο δεξιά ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ περιέχει όλες τις χρονολογίες που μεταβλήθηκαν οι τιμές για τον συγκεκριμένο δήμο/οικισμό και δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να επιλέξει για ποια χρονική περίοδο θα γίνει ο υπολογισμός. (Η προεπιλογή εδώ είναι πάντα η τελευταία περίοδος = τιμές που ισχύουν τώρα)

30 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Αφού εμφανισθούν οι οδοί βάσει της επιλογής του χρήστη, αυτός θα πρέπει να εντοπίσει την οδό που αναζητεί. Με διπλό κλικ επάνω της θα εμφανισθούν τα διάφορα τμήματά της για τα οποία ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές, ώστε ο χρήστης να επιλέξει το τμήμα της οδού στο οποίο ανήκει το υπολογιζόμενο ακίνητο Για κάθε τμήμα οδού εμφανίζεται η ονομασία της οδού, η κάθετη οδός από την οποία αρχίζει το τμήμα, η κάθετη οδός μέχρι την οποία φτάνει το τμήμα, η πίσω παράλληλη οδός, ο προσανατολισμός για τον αναγνώστη του χάρτη του οικισμού, η κυκλική ζώνη στην οποία ανήκει, η τυχόν γραμμική ή απέναντι ζώνη που υπάρχει στο συγκεκριμένο τμήμα, ο Συντελεστής εμπορικότητας και ο ΣΑΟ που ισχύουν για το τμήμα αυτό. Με δεξί κλικ επάνω σε κάποιο τμήμα δίνεται μέσω menu στον χρήστη η δυνατότητα να εντοπίσει κάποιον από τους κάθετους ή τον παράλληλο δρόμο, είτε στους χάρτες της Google είτε στα αναλυτικά στοιχεία του Δήμου.

31 Με διπλό κλικ ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει το επιλεγμένο τμήμα στο αποκάτω πλαίσιο σχηματίζοντας έτσι την πρώτη πρόσοψη του ακινήτου. Στην συνέχεια και εφόσον το ακίνητο ανήκει σε δύο ή περισσότερους δρόμους ο χρήστης μπορεί να επαναλάβει την διαδικασία προκειμένου να σχηματίσει και τις υπόλοιπες προσόψεις. Απλά σε κάθε επόμενη επιλογή το πρόγραμμα θα τον ρωτά εάν επιθυμεί με το επιλεγμένο τμήμα να σχηματίσει νέα πρόσοψη ή να αντικαταστήσει κάποια από τις ήδη υπάρχουσες. Ευνόητο είναι ότι αν η οδός όπως επιλέχθηκε αρχικά δεν διασπάται σε τμήματα (ισχύουν για όλο της το μήκος οι ίδιοι συντελεστές), τότε παρακάμπτεται η διαδικασία επιλογής τμήματος και με το πρώτο διπλό κλικ μεταφέρεται ως πρόσοψη στο κάτω πλαίσιο ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Εάν κατά την αναζήτηση της οδού δεν βρεθεί οδός, ο χρήστης θα πρέπει μέσω της ενότητας ΧΑΡΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ να εντοπίσει την θέση του ακινήτου, προκειμένου να προσδιορίσει την κυκλική ζώνη που ανήκει, αν στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει γραμμική ή απέναντι ζώνη και τον ΣΑΟ που ισχύει για το σημείο αυτό. Στην συνέχεια επιστρέφει στην ενότητα ΑΞΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ και επιλέγει ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Εδώ ο χρήστης πρέπει καταρχήν να ορίσει την κυκλική ζώνη στην οποία ανήκει το υπολογιζόμενο ακίνητο. Στην συνέχεια εφόσον υπάρχει γραμμική ή απέναντι ζώνη πρέπει να οριστεί και αυτή. Ακόμη πρέπει να οριστεί και ο ισχύων ΣΑΟ του ακινήτου. Τέλος πατώντας τα εισαγωγικά ο χρήστης δίνει την εντολή να δημιουργηθεί με βάση τα δεδομένα η πρόσοψη του ακινήτου.

32 Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μέχρι να δημιουργηθούν όλες οι απαιτούμενες προσόψεις. Ευνόητο είναι ότι ο χρήστης κατά την διαδικασία κατασκευής των προσόψεων μπορεί να χρησιμοποιεί εναλλάξ τα γενικά και αναλυτικά στοιχεία ανάλογα με τι είναι προσφορότερο την κάθε στιγμή. Δείτε και το κεφάλαιο ΕΥΡΕΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ Αφού ο χρήστης ορίσει τους δρόμους στους οποίους έχει πρόσοψη το οικόπεδο του ακινήτου, μπαίνει στην κυρίως διαδικασία υπολογισμού, στο κάτω πλαίσιο της οθόνης, η οποία διαφέρει ελαφρά από έντυπο σε έντυπο, όπως θα δούμε αναλυτικά στην συνέχεια αφού πρώτα περιγράψουμε σε γενικές γραμμές το πλαίσιο αυτό και τις λειτουργίες του. Στο πλαίσιο αυτό ο χρήστης διακρίνει πέντε ενότητες (tabs), όσα και τα είδη των εντός αντικειμενικού υπολογισμών, δηλαδή Διαμέρισμα, Επαγγελματική στέγη, Οικόπεδο, Αποθήκη και Θέση στάθμευσης. Σε όλες τις ενότητες είναι απολύτως ίδιο το κεντρικό τμήμα του πλαισίου στο οποίο καταχωρούνται οι δρόμοι στους οποίους ανήκει το ακίνητο, καθώς και το επίμηκες άσπρο πλαίσιο στα δεξιά στο οποίο εμφανίζονται οι τελικές τιμές των διαφόρων συντελεστών που θα σταλούν στο έντυπο. Υπάρχουν τέσσαρες γραμμές ώστε να μπορεί ο χρήστης να καταχωρεί μέχρι τέσσαρες προσόψεις. Κάθε γραμμή αποτελείται από κουμπιά και πεδία, ώστε ο χρήστης να μπορεί να επεμβαίνει και να ορίζει τα δεδομένα κάθε πρόσοψης, αλλά και να έχει κάθε στιγμή πλήρη εικόνα των δεδομένων αυτών και πως επηρεάζονται από τις επιλογές του.

33 Όταν ο χρήστης επιλέξει στο πάνω πλαίσιο της οθόνης κάποια οδό, η οδός αυτή εγγράφεται στο πεδίο Οδός της πρώτης ελεύθερης σειράς. Δίπλα στο πεδίο αυτό υπάρχουν τρία κουτιά (check box) τα οποία ο χρήστης μπορεί με κλικ να επιλέξει ή αποεπιλέξει και έτσι να υποδηλώσει με το πρώτο κουτί ότι το οικόπεδο έχει πρόσοψη στο συγκεκριμένο δρόμο, με το δεύτερο ότι και το κτίσμα έχει πρόσοψη στον δρόμο αυτό και με το τρίτο ότι ο δρόμος αυτός είναι πλάτους < 6 μέτρων. Στην συνέχεια υπάρχουν τρία πεδία στα οποία καταχωρούνται αυτόματα από το πρόγραμμα οι τιμές των συντελεστών <Τιμή ζώνης, Εμπορικότητα και ΣΑΟ> και δίπλα σε αυτά το κουμπί ΣΑΟ που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του, όταν η περίπτωση το απαιτεί. Τέλος δίπλα στο κουμπί ΣΑΟ αναγράφεται η κυκλική ζώνη που ανήκει η οδός, και αν υπάρχουν η γραμμική και η απέναντι. Το πρόγραμμα επιλέγει κάθε φορά μεταξύ των τιμών των συνυπαρχουσών ζωνών, σε συνδυασμό και με τα δεδομένα των προσόψεων την ενδεδειγμένη τιμή ζώνης και εμπορικότητας και την καταχωρεί στο οικείο πεδίο. Ο χρήστης μπορεί βάζοντας τον δείκτη του ποντικιού επάνω σε κάθε ζώνη να βλέπει τους συντελεστές που ισχύουν για την ζώνη αυτή, ώστε να ελέγχει και ο ίδιος την ορθότητα των επιλογών του προγράμματος. Επίσης στα αριστερά του πεδίου οδός υπάρχει ένα κουμπί, ενεργοποιημένο για τις υπάρχουσες προσόψεις και την πρώτη επόμενη που όταν το επιλέξει ο χρήστης εμφανίζει ένα menu τριών επιλογών <πρόσοψη χ - εντοπισμός στους χάρτες Google - διαγραφή>

34 Με την πρώτη επιλογή το πρόγραμμα τοποθετεί στην συγκεκριμένη πρόσοψη την επιλογή (οδού ή ζώνης) που βρίσκεται από πάνω, είτε στα γενικά είτε στα αναλυτικά στοιχεία. Με την δεύτερη επιλογή το πρόγραμμα μεταφέρεται στην ενότητα ΧΑΡΤΕΣ GOOGLE και εμφανίζει τον χάρτη της Google στον οποίο περιέχεται η συγκεκριμένη πρόσοψη. Τέλος με την τρίτη επιλογή ο χρήστης μπορεί να διαγράψει την πρόσοψη που αντιστοιχεί στο επιλεγμένο κουμπί. Στο άκρο δεξιά του πλαισίου υπάρχει ένα επίμηκες άσπρο ορθογώνιο με πεδία στα οποία το πρόγραμμα καταχωρεί αυτόματα τις ενδεδειγμένες τιμές των διάφορων συντελεστών, όπως προκύπτουν από τον συνδυασμό, προσόψεων και ζωνών και οι οποίες θα σταλούν στο έντυπο μόλις ο χρήστης δώσει την εντολή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ που βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτού του ορθογωνίου. Ο χρήστης διατηρεί το δικαίωμα να μπει σε οποιοδήποτε πεδίο και να πληκτρολογήσει την τιμή που θεωρεί ενδεδειγμένη με δική του ευθύνη, άλλωστε έχει την ευθύνη του ελέγχου και της διασταύρωσης των τιμών που δίνει το πρόγραμμα. Τέλος στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχουν δύο πεδία περιγραφών. Στο πρώτο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ο χρήστης μπορεί να δώσει μια σύντομη περιγραφή του δημιουργούμενου αντικειμενικού της αρεσκείας του. Το πρόγραμμα σε περίπτωση μη επέμβασης του χρήστη δίνει αυτόματα ως περιγραφή την Οδό τον Δήμο τον Νομό και την Ζώνη που ανήκει το ακίνητο. Στο δεύτερο πεδίο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ο χρήστης μπορεί πριν δώσει την εντολή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ να δώσει μία σύντομη περιγραφή του υπό δημιουργία εντύπου. π.χ. ΑΠΟΘΗΚΗ Υ-3 ή ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 55 τμ. Σε περίπτωση μη επέμβασης του χρήστη το πρόγραμμα δίνει αυτόματα ως περιγραφή το είδος του εντύπου πχ ΟΙΚΟΠΕΔΟ Εφιστάται η προσοχή των χρηστών ότι για τον ορθό υπολογισμό των διαφόρων συντελεστών, σωστό και πρέπον είναι να δίνονται όλες οι προσόψεις του οικοπέδου, ειδικά όταν αυτές έχουν διαφορετική τιμή ζώνης ή διαφορετικό συντελεστή εμπορικότητας ή διαφορετικό ΣΑΟ

35 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Η ενότητα υπολογισμού διαμερίσματος παρουσιάζει την παρακάτω εικόνα Ο χρήστης αφού ορίσει τις προσόψεις κατά τα ανωτέρω πρέπει να μεταβεί στα αριστερά της οθόνης και να επιλέξει τον όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα. (Η προεπιλογή είναι Ισόγειο). Εφόσον το διαμέρισμα βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό πρέπει να επιλεγεί το σχετικό κουτάκι κάτω από τις προσόψεις, ώστε να απενεργοποιηθεί ο συντελεστής πρόσοψης. Ακόμη εάν το διαμέρισμα δεν είναι αποπερατωμένο πρέπει να αποεπιλεχθεί το κουτί ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΜΕΝΟ, ώστε το πρόγραμμα να αναζητήσει και να στείλει στο έντυπο και την τιμή του ΣΑΟ. Για το ΕΝΤΥΠΟ 1 (ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ) στέλνονται από το πρόγραμμα στο έντυπο οι τιμές των παρακάτω συντελεστών: Τιμή Ζώνης, Συντελεστής Πρόσοψης, Συντελεστής Εμπορικότητας, Όροφος και εφόσον είναι ημιτελές ΣΑΟ. Οι τιμές αυτές δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στην συνέχεια από τον χρήστη, μέσα στο έντυπο. Γι αυτό ο χρήστης πριν πατήσει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να ελέγχει και την ορθότητα και την πληρότητα των τιμών. Επίσης πριν την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ θα πρέπει (όχι υποχρεωτικά) ο χρήστης να δώσει μία περιγραφή στο δημιουργούμενο έντυπο. Όταν τελικά κληθεί η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ εάν λείπει κάποια απαιτούμενη τιμή συντελεστή, το πρόγραμμα εμφανίζει σχετικό μήνυμα και δεν συνεχίζει έως ότου ο χρήστης προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες, αλλιώς εμφανίζεται σε μορφή επεξεργάσιμου pdf το έντυπο του διαμερίσματος με προκαταχωρημένους τους συντελεστές που προαναφέρθηκαν και ο χρήστης καλείται να καταχωρήσει τους υπόλοιπους (επιφάνεια, παλαιότητα, συνιδιοκτησία κ.λ.π.).

36 Ο χρήστης καταχωρεί τα δεδομένα και το πρόγραμμα κάνει αυτόματα τους υπολογισμούς Ο χρήστης αφού ολοκληρώσει την εισαγωγή των δεδομένων στο έντυπο το αποθηκεύει και το κλείνει. Το έντυπο είναι πλέον διαθέσιμο για άνοιγμα, εκτύπωση ή περαιτέρω επεξεργασία από την επιλογή <ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΑΛΙΟΥ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΕΙ ΠΑΛΙΟΥ του κεντρικού menu ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ Η ενότητα υπολογισμού επαγγελματικής στέγης παρουσιάζει την παρακάτω εικόνα

37 Η ενότητα επαγγελματική στέγη είναι ίδια ως προς την εμφάνιση και τις λειτουργίες με την προηγούμενη ενότητα διαμέρισμα. Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ υπάρχουν κάτω από τις προσόψεις δύο επιπλέον κουμπιά ΤΥΦΛΗ ΣΤΟΑ και ΣΤΟΑ ΔΙΑΜΠΕΡΗΣ τα οποία καλείται να επιλέξει ο χρήστης εφόσον η επαγγελματική στέγη που υπολογίζει υπόκειται σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις. Κατά τα άλλα ισχύουν όλα τα αναγραφόμενα στην ενότητα Διαμέρισμα. Για το ΕΝΤΥΠΟ 2 (επαγγελματική στέγη) στέλνονται από το πρόγραμμα στο έντυπο οι τιμές των παρακάτω συντελεστών: Τιμή Ζώνης, Συντελεστής Πρόσοψης, Συντελεστής Εμπορικότητας, Όροφος, οι σχετικές με τις Στοές επιλογές και εφόσον είναι ημιτελές ΣΑΟ. Οι τιμές και επιλογές αυτές δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στην συνέχεια από τον χρήστη, μέσα στο έντυπο. Γι αυτό ο χρήστης πριν πατήσει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να ελέγχει και την ορθότητα και την πληρότητα των τιμών και επιλογών του ΟΙΚΟΠΕΔΟ Η ενότητα υπολογισμού οικοπέδου παρουσιάζει την παρακάτω εικόνα Στην ενότητα αυτή έχουν παραλειφθεί, ως περιττά, τα κουμπιά προσδιορισμού ορόφου στην αριστερή πλευρά, το κουμπί ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΜΕΝΟ, και τα κουμπιά που επιλέγονται οι προσόψεις κτίσματος,

38 καθώς όλα αυτά αναφέρονται σε κτίσματα. Στην ενότητα αυτή χρειάζεται να υπολογιστούν οπωσδήποτε οι συντελεστές ΣΟ, Κ, ΤΟ και ΣΑΟ. Ο ΣΟ συνήθως είναι δεδομένος για κάθε ζώνη από τα βιβλία τιμών και στις σπάνιες περιπτώσεις που η τιμή του εξαρτάται από άλλους παράγοντες (π.χ. πλάτος δρόμου) εμφανίζεται μήνυμα προκειμένου να απαντήσει ο χρήστης και το πρόγραμμα να κάνει τον ορθό υπολογισμό. Οι συντελεστές ΤΟ και Κ εξαρτώνται από τον ΣΑΟ και την τιμή ζώνης η πρώτη, και από τον ΣΑΟ και τον ΣΕ η δεύτερη, οπότε το πρόγραμμα υπολογίζει αυτόματα την τιμή τους. Σε ότι αφορά δε τον ΣΑΟ, σε πολλές περιπτώσεις η τιμή του είναι σταθερή οπότε το πρόγραμμα την λαμβάνει από τα βιβλία τιμών, αλλά και σε πολλές άλλες εξαρτάται κατά περίπτωση από διάφορους παράγοντες, (οι συνηθέστεροι είναι η επιφάνεια του οικοπέδου και η αρτιότητα). Σ αυτές τις περιπτώσεις, στο κουμπί του ΣΑΟ, αντί για την τιμή του εμφανίζεται η κωδική ονομασία του, όπως δίνεται από τα βιβλία τιμών, που είναι D n (D 1,D 2,κλπ) και ο χρήστης θα πρέπει με κλικ επάνω στο κουμπί του ΣΑΟ να καλέσει τον πίνακα υπολογισμού του ΣΑΟ (διαφορετικό κατά περίπτωση), προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά του, και το πρόγραμμα να υπολογίσει βάσει των απαντήσεων του χρήστη και της ισχύουσας νομοθεσίας, την τιμή του ΣΑΟ και να την τοποθετήσει στο πεδίο ΣΑΟ της αντίστοιχης πρόσοψης.

39 Παράδειγμα: Διάλογος υπολογισμού Σ.Α.Ο. Ακόμη ο χρήστης έχει την δυνατότητα με Ctrl + κλικ επάνω στο ίδιο κουμπί να καλέσει το πινακίδιο με τους ΣΑΟ του οικισμού και να επιλέξει άλλον ΣΑΟ, εάν νομίζει ότι είναι σωστός. Μπορεί ακόμη να διορθώσει την τιμή του ΣΑΟ, είτε στο πεδίο των προσόψεων, είτε στο πεδίο των τελικών τιμών δεξιά.

40 Κάθε διόρθωση της τιμής του ΣΑΟ επιφέρει αυτόματα και αλλαγή των τιμών του ΤΟ και του Κ ενώ η αυθαίρετη διόρθωση του ΤΟ και του Κ δεν επηρεάζει την τιμή του ΣΑΟ. Για το ΕΝΤΥΠΟ 3 (οικόπεδο) στέλνονται από το πρόγραμμα στο έντυπο οι τιμές των παρακάτω συντελεστών: Τιμή Ζώνης, Συντελεστής Πρόσοψης, Συντελεστής Εμπορικότητας, ΣΑΟ, ΣΟ, Κ, και ΤΟ. Οι τιμές και επιλογές αυτές δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στην συνέχεια από τον χρήστη, μέσα στο έντυπο. Γι αυτό ο χρήστης πριν πατήσει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να ελέγχει και την ορθότητα και την πληρότητα των τιμών και επιλογών του. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΞΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ Όταν ο χρήστης δημιουργήσει το έντυπο και εφόσον θέλει να υπολογίσει την ενότητα Η (συντελεστής ποσοστού αξίας οικοπέδου) θα πρέπει α) αν επιθυμεί να υπολογίσει το οικόπεδο που αναλογεί σε συγκεκριμένη επιφάνεια κτίσματος να τσεκάρει το κουτάκι της περίπτωσης 1 και εν συνεχεία να συμπληρώσει από κάτω στο οικείο πεδίο την επιφάνεια του κτίσματος (υφιστάμενου ή μελλοντικού) που θέλει να υπολογίσει. β) αν επιθυμεί να υπολογίσει το οικόπεδο που αναλογεί στην υπολειπόμενη δόμηση (δικαίωμα υψούν) να τσεκάρει το κουτάκι της περίπτωσης 2 και εν συνεχεία να συμπληρώσει από κάτω στα οικεία πεδία τις επιφάνειες των υφισταμένων κτισμάτων. (Σε περίπτωση οριζοντίου ιδιοκτησίας και τις επιφάνειες των οριζοντίων ιδιοκτησιών που η ανοικοδόμησή τους δεν έχει υλοποιηθεί). Το πρόγραμμα θα μεταφέρει αυτόματα τα δεδομένα αυτά στα σημεία του εντύπου που απαιτείται και θα κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς, χωρίς άλλη παρέμβαση του χρήστη. Εφόσον έχουμε κάθετη ιδιοκτησία ο χρήστης πρέπει στην επιφάνεια οικοπέδου να δηλώσει την επιφάνεια του όλου

41 οικοπέδου, στις επιφάνειες κτισμάτων την επιφάνεια των κτισμάτων της κάθετης και μετά να μεταβεί στην ενότητα Ι (συντελεστής κάθετης ιδιοκτησίας) και να δηλώσει την επιφάνεια της κάθετης, τσεκάροντας και το κουτάκι δεξιά. Το πρόγραμμα αυτόματα θα ενημερώσει τους παρονομαστές των υπερκείμενων κλασμάτων και θα οδηγήσει τον υπολογισμό στο ορθό αποτέλεσμα ΑΠΟΘΗΚΗ Η ενότητα υπολογισμού αποθήκης παρουσιάζει την παρακάτω εικόνα Εδώ εκτός από τις προσόψεις ο χρήστης πρέπει να επιλέξει ισόγειο ή υπόγειο όροφο. Το πρόγραμμα στέλνει στο έντυπο τις τιμές των παρακάτω συντελεστών: Τιμή Ζώνης, Συντελεστής Εμπορικότητας και Όροφος. Οι τιμές και επιλογές αυτές δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στην συνέχεια από τον χρήστη, μέσα στο έντυπο. Γι αυτό ο χρήστης πριν πατήσει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να ελέγχει και την ορθότητα και την πληρότητα των τιμών και επιλογών του ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Η ενότητα υπολογισμού θέσης στάθμευσης παρουσιάζει την παρακάτω εικόνα

42 Εδώ εκτός από τις προσόψεις ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το είδος (κλειστή - ανοιχτή) και τον όροφο που βρίσκεται η υπολογιζόμενη θέση στάθμευσης.. Το πρόγραμμα στέλνει στο έντυπο τις τιμές των παρακάτω συντελεστών: Τιμή Ζώνης, Συντελεστής Εμπορικότητας και Όροφος. Οι τιμές και επιλογές αυτές δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στην συνέχεια από τον χρήστη, μέσα στο έντυπο. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΝ Σε κάθε έντυπο υπολογισμού που εμφανίζεται στην οθόνη είτε είναι έντυπο 1-5 είτε έντυπο Κ1-Κ9 στο πάνω αριστερά τμήμα του, εμφανίζεται σε κάθετη διάταξη το πεδίο ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ. Ο χρήστης μπορεί να κάνει κλικ επάνω στο πεδίο αυτό και τότε θα εμφανισθούν σε μορφή pdf οι οδηγίες συμπλήρωσης του Υπουργείου Οικονομικών που υπάρχουν στην πίσω σελίδα κάθε εντύπου

43 1.1.3 ΕΓΓΡΑΦΑ Σ αυτήν την τελευταία ενότητα ο χρήστης έχει την δυνατότητα να προσπελάσει τα βιβλία τιμών του Υπουργείου που αναφέρονται στον επιλεγμένο οικισμό, για όλες τις χρονικές περιόδους από το 1995 και μετά. Εδώ είναι ο χώρος που συγκεντρώνονται κατά οικισμό, βιβλία τιμών, νομοθετικά διατάγματα, ΠΟΛ, συμπληρωματικοί χάρτες και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει στην αποκρυστάλλωση γνώμης για τις ενδεδειγμένες τιμές του οικισμού για τον οποίο γίνεται ο υπολογισμός.

44 1.2 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΚΤΟΣ (ΕΝΤΥΠΑ Κ1-Κ9) Όταν ο χρήστης επιλέξει από την εισαγωγική στον αντικειμενικό οθόνη ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη εντοπισμού και επιλογής οικισμού. Στο επάνω δεξιά τμήμα του χάρτη υπάρχει το πεδίο ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ απ όπου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την χρονική περίοδο που με τις τιμές της θα γίνει ο υπολογισμός. (Προεπιλογή πάντοτε οι τελευταία ισχύουσες τιμές) Εν συνεχεία ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το Δημοτικό ή Κοινοτικό Διαμέρισμα για το οποίο θα γίνει ο υπολογισμός. Στον πίνακα υπάρχουν όλα τα Δημοτικά και Κοινοτικά Διαμερίσματα της χώρας, με τον Δήμο και το Νομό που ανήκουν, όπως δίνονται από τα βιβλία τιμών του Υπουργείου. Ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να εντοπίσει το ζητούμενο διαμέρισμα μέσω των τριών πεδίων εντοπισμού στο κάτω μέρος του πίνακα, να το επιλέξει και στην συνέχεια με το κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ να μεταβεί στην επόμενη οθόνη.

45 Μπορεί ακόμη ο χρήστης με δεξί κλικ επάνω στο επιλεγμένο να το ορίσει ως προεπιλεγμένο κατά τις επόμενες εισόδους του στο είδος αυτό του αντικειμενικού. Εδώ ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το τμήμα του οικισμού που ανήκει το υπολογιζόμενο ακίνητο (αν υπάρχουν τμήματα), καθώς και το έντυπο που θα κατασκευάσει ανάλογα με το είδος του ακινήτου. Να δώσει εφόσον επιθυμεί περιγραφή υπολογισμού και εντύπου και στην συνέχεια μέσω του κουμπιού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ να περάσει στο έντυπο, να το συμπληρώσει και να δημιουργήσει τον υπολογισμό. Στο έντυπο μεταφέρεται αυτόματα από το πρόγραμμα μόνον η τιμή εκκίνησης, βάσει των επιλογών του χρήστη και η οποία δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί μέσα στο έντυπο. Οι τιμές εκκίνησης για τα τρία πρώτα έντυπα είναι διαφορετικές κατά περίπτωση και κατά οικισμό και εμφανίζονται στα πεδία κάτω από τα τμήματα οικισμού. Στη παρακάτω εικόνα εμφανίζεται ένα παράδειγμα μιας μονοκατοικίας (Κ2) στη περιοχή της Κοινότητας Σαρωνίδας.

46

47 1.3 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ (ΑΑ-ΓΗΣ) Όταν ο χρήστης επιλέξει από την εισαγωγική στον αντικειμενικό οθόνη ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ - ΕΝΤΥΠΟ ΑΑ-ΓΗΣ εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη εντοπισμού και επιλογής οικισμού. Στο επάνω δεξιά τμήμα του χάρτη υπάρχει το πεδίο ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ απ όπου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την χρονική περίοδο που με τις τιμές της θα γίνει ο υπολογισμός. (Προεπιλογή πάντοτε οι τελευταία ισχύουσες τιμές) Εν συνεχεία ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το Δημοτικό ή Κοινοτικό Διαμέρισμα για το οποίο θα γίνει ο υπολογισμός. Στον πίνακα υπάρχουν όλα τα Δημοτικά και Κοινοτικά Διαμερίσματα της χώρας, με τον Δήμο και το Νομό που ανήκουν, όπως δίνονται από τα βιβλία τιμών του Υπουργείου. Ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να εντοπίσει το ζητούμενο διαμέρισμα μέσω των τριών πεδίων εντοπισμού στο κάτω μέρος του πίνακα, να το επιλέξει και στην συνέχεια με το κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ να μεταβεί στην επόμενη οθόνη. Μπορεί ακόμη ο χρήστης με δεξί κλικ επάνω στο επιλεγμένο να το ορίσει ως προεπιλεγμένο κατά τις επόμενες εισόδους του στο είδος αυτό του αντικειμενικού.

48 Στην οθόνη αυτή ο χρήστης πρέπει να δώσει τις επιλογές του προκειμένου να σταλεί στο έντυπο η ορθή ΑΒΑ ή ΕΒΑ βάσει της οποίας θα γίνει ο υπολογισμός. Η οθόνη εμφανίζει στο αριστερό τμήμα της τρία οριζοντίως επάλληλα πλαίσια μέσα στα οποία περιέχονται οι επιλογές των βιβλίων τιμών. Εφόσον η περιγραφή της επιλογής είναι μεγάλη και δεν χωρά στην μία γραμμή, ο χρήστης μπορεί να δει το πλήρες κείμενό της, σε ένα αναδυόμενο παράθυρο, τοποθετώντας την μύτη του ποντικιού επάνω στην επιλογή. Στο πρώτο πλαίσιο υπάρχουν επιλογές για τα τμήματα του οικισμού που έχουν διαφορετική ΑΒΑ. Εδώ ο χρήστης πρέπει να δώσει επιλογή εφόσον το υπολογιζόμενο αγροτεμάχιο ούτε έχει πρόσοψη σε κάποια από τις αναφερόμενες στο δεύτερο πλαίσιο οδούς, ούτε ανήκει σε κάποια περιοχή από τις αναγραφόμενες στο τρίτο πλαίσιο περιοχές με απόσταση από την θάλασσα μέτρα. Στο δεύτερο πλαίσιο υπάρχουν οι οδοί που εφόσον το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε κάποια από αυτές, και επιλεγεί από τον χρήστη λαμβάνει την ενδεδειγμένη βάσει του βιβλίου τιμών ΕΒΑ Το ίδιο ισχύει και για το τρίτο πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίζονται διάφορες περιοχές του οικισμού σε απόσταση μικρότερη των 800 μέτρων από την θάλασσα. Εφόσον ο χρήστης επιλέξει κάποια από αυτές το πρόγραμμα στέλνει στο έντυπο την ενδεδειγμένη βάσει του βιβλίου τιμών ΕΒΑ Σε περίπτωση που υπάρχει ΕΒΑ και από πρόσοψη σε οδό και από απόσταση από θάλασσα το πρόγραμμα λαμβάνει την μεγαλύτερη.

49 Κάτω από τα τρία πλαίσια υπάρχει μία σειρά από πέντε κουμπιά προκειμένου ο χρήστης να επιλέξει την απόσταση από την θάλασσα του υπολογιζόμενου ακινήτου. Σε περίπτωση που πρέπει να γίνει επιλογή της απόστασης από θάλασσα και ο χρήστης την έχει παραλείψει, το πρόγραμμα δεν συνεχίζει στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ αλλά εμφανίζει σχετικό προτρεπτικό μήνυμα προκειμένου να δοθεί και η επιλογή αυτή. Στο δεξιό τμήμα του παράθυρου υπάρχουν τα στοιχεία του οικισμού, παρακάτω ένα πεδίο στο οποίο αναγράφονται οι τιμές της ΑΒΑ της ΕΒΑ και της ΤΟ που το πρόγραμμα θα στείλει στο έντυπο και από κάτω το κουμπί ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ προκειμένου ο χρήστης μετά την ολοκλήρωση των επιλογών του να οδηγηθεί στο έντυπο. Τέλος στο κάτω μέρος του παράθυρου υπάρχουν τα γνωστά πεδία περιγραφής υπολογισμού και εντύπου τα οποία ο χρήστης μπορεί να τροποποιήσει κατά βούληση. Στο έντυπο μεταφέρονται αυτόματα από το πρόγραμμα οι τιμές της ΑΒΑ ή της ΕΒΑ βάσει των επιλογών του χρήστη, η ΤΟ καθώς και η απόσταση από θάλασσα. Οι τιμές και επιλογές αυτές δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν μέσα στο έντυπο. 1.4 ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΑΛΙΟΥ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΕΙ ΠΑΛΙΟΥ Εάν ο χρήστης επιθυμεί να εκτυπώσει κάποιο φύλλο υπολογισμού μαζί με την συνοδευτική πρώτη σελίδα στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία των ατόμων που εμπλέκονται στο υπολογιζόμενο ακίνητο θα πρέπει να μεταβεί στην οθόνη δημιουργημένων υπολογισμών μέσω της επιλογής «ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΑΛΙΟΥ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΕΙ ΠΑΛΙΟΥ» Με την επιλογή αυτή ο χρήστης μπορεί είτε να ανοίξει έναν δημιουργημένο υπολογισμό, για επεξεργασία, διόρθωση ή εκτύπωση, είτε βάσει αυτού να δημιουργήσει ένα νέο υπολογισμό. (άλλο φύλλο υπολογισμού στην ίδια διεύθυνση), είτε να δηλώσει τα άτομα στα οποία ανήκει ο συγκεκριμένος υπολογισμός. Με την είσοδο στην επιλογή αυτή η οθόνη εμφανίζει την παρακάτω εικόνα:

50 Η οθόνη αυτή διαιρείται σε δύο επάλληλα πλαίσια εκ των οποίων το πάνω είναι το πλαίσιο εμφάνισης και αναζήτησης ονομάτων και το κάτω το πλαίσιο εμφάνισης και αναζήτησης υπολογισμών. Στο πάνω πλαίσιο, στην πρώτη γραμμή, υπάρχουν καταρχήν δύο ενότητες (tabs) που όταν είναι ενεργοποιημένη η πρώτη εμφανίζονται όλα τα καταχωρημένα άτομα στην βάση δεδομένων, ενώ όταν είναι ενεργοποιημένη η δεύτερη εμφανίζονται μόνον τα άτομα που είναι συνδεδεμένα με τον υπολογισμό που τυχόν έχει επιλεγεί στο κάτω πλαίσιο. Στην δεύτερη γραμμή υπάρχουν τα πεδία «ΕΠΩΝΥΜΟ» και ΟΝΟΜΑ» στα οποία ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει την ρίζα του επωνύμου ή ονόματος αντίστοιχα του αναζητουμένου προσώπου, καθώς και η ενότητα κουμπιών «ΦΥΣΙΚΟ», «ΝΟΜΙΚΟ» «ΑΔΙΑΦΟΡΟ» που με την επιλογή κάποιου από αυτά ο χρήστης μπορεί να περιορίσει την αναζήτηση του προσώπου στην επιλεγμένη κατηγορία. Οι επόμενες γραμμές του πλαισίου περιέχουν τα εμφανιζόμενα ονόματα (η πρώτη εμφανίζει τις επικεφαλίδες των στηλών και κάθε επόμενη τα στοιχεία ενός προσώπου). Όταν ο χρήστης επιλέξει κάποιο από τα εμφανιζόμενα άτομα (διπλό κλικ) στο κάτω πλαίσιο εμφανίζονται μόνον οι υπολογισμοί που είναι συνδεδεμένοι με το συγκεκριμένο άτομο. Το κάτω πλαίσιο, αναζήτησης και εμφάνισης υπολογισμών, φέρει και αυτό στην πρώτη γραμμή του, δύο ενότητες (tabs) που η πρώτη εμφανίζει όλους τους υπολογισμούς και η δεύτερη μόνον τους συνδεδεμένους υπολογισμούς του

51 τυχόν επιλεγμένου προσώπου. Στην δεύτερη γραμμή υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού της αναζήτησης με βάση τον τύπο του αντικειμενικού (εντός εκτός- ΑΑΓΗΣ) ή την ημερομηνία δημιουργίας του. Στην επόμενη γραμμή δίνεται η δυνατότητα να πληκτρολογήσει ο χρήστης κάποιο λήμμα και το πρόγραμμα να εμφανίσει τους υπολογισμούς που κάποια λέξη της περιγραφής τους ξεκινά όπως το πληκτρολογημένο λήμμα. Οι επόμενες γραμμές εμφανίζουν τους υπολογισμούς που βρέθηκαν βάσει των δεδομένων της αναζήτησης. Όταν επιλέγεται κάποιος υπολογισμός (απλό κλικ) στο άνω πλαίσιο εμφανίζονται τα συνδεδεμένα με αυτόν τον υπολογισμό άτομα. Επίσης ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο υπολογισμό βάσει των δεδομένων του παλαιού χρησιμοποιώντας το κουμπί «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ» που βρίσκεται κάτω αριστερά της οθόνης. Εφόσον πατηθεί διπλό κλικ στον επιλεγμένο υπολογισμό ή το κουμπί «ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ» ο χρήστης οδηγείται στην οθόνη που εμφανίζει τα στοιχεία του υπολογισμού: Στο άνω αριστερά τμήμα της οθόνης εμφανίζονται το είδος του εντύπου, η χρονολογία των τιμών βάσει των οποίων κατασκευάστηκε, η αξία του και μια

52 σύντομη περιγραφή του υπολογισμού. Ακριβώς από κάτω υπάρχει το κουμπί «ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΝΤΥΠΟΥ» με το οποίο ο χρήστης μπορεί να ανοίξει το pdf έντυπο του υπολογισμού για περαιτέρω επεξεργασία. Στα δεξιά υπάρχει το κουμπί «ΕΠΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ» με το οποίο ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει εξαρχής τον υπολογισμό. ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΤΟΜΑ Στο κάτω αριστερά μέρος του παράθυρου υπάρχει το πλαίσιο των ατόμων όπου ο χρήστης μπορεί να ορίσει τα άτομα που συνδέονται με τον συγκεκριμένο υπολογισμό. Υπάρχει μέσα στο πλαίσιο ένα κενό πεδίο με δύο κουμπιά (πρόσωπο ποσοστά) στα δεξιά του. Εφόσον πατηθεί το «πρόσωπο» ο χρήστης μεταφέρεται στην οθόνη αναζήτησης ονομάτων προκειμένου να επιλέξει το άτομο που επιθυμεί. Το όνομα του επιλεγμένου ατόμου εμφανίζεται στο πεδίο (με δεξιά του το κουμπί διαγραφής <Χ>) και από κάτω ανοίγει νέο κενό πεδίο προκειμένου να αναζητηθεί και άλλο άτομο κ.ο.κ.. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να προσθαφαιρέσει όσα και όποια άτομα θέλει. Από την στιγμή που ορίζεται στο πεδίο κάποιο πρόσωπο ενεργοποιείται και το κουμπί «ποσοστά» και ο χρήστης πατώντας το εμφανίζει την παρακάτω καρτέλα και μπορεί να ορίσει το ποσοστό με με το οποίο συμμετέχει κάθε άτομο στο ακίνητο.

53 Ακόμη στα αριστερά κάθε πεδίου υπάρχει ένα check box όπου ο χρήστης μπορεί να ορίσει ποια άτομα επιθυμεί να εκτυπωθούν με το συγκεκριμένο φύλλο υπολογισμού. Στο κάτω δεξιά μέρος του παράθυρου υπάρχει ένα άσπρο πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίζονται τα δημιουργημένα -με άτομα - έντυπα Στο κάτω μέρος του πλαισίου υπάρχει το κουμπί ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΤΟΜΑ και ακόμη πιο κάτω υπάρχουν δύο επιλογές για την περίπτωση που έχουμε πολλά άτομα που δεν χωρούν σε μία σελίδα. Η πρώτη επιλογή ΠΟΛΛΑΠΛΗ 1η ΣΕΛΙΔΑ (προεπιλογή του προγράμματος) σημαίνει να τυπωθούν τόσες πρώτες σελίδες όσες απαιτούνται για να εμφανισθούν όλα τα επιλεγμένα άτομα και στην συνέχεια ο υπολογισμός. Η δεύτερη επιλογή ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΝΤΥΠΑ σημαίνει για κάθε πρώτη σελίδα να τυπώνεται στην συνέχεια και ο υπολογισμός. Όταν ο χρήστης κάνει κλικ στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΤΟΜΑ εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο διαλόγου με την παρακάτω μορφή. Το έντυπο εμφανίζεται ολοκληρωμένο με δυνατότητα επεξεργασίας μόνο της πρώτης σελίδας (στο Adobe Reader) και το τμήμα του υπολογισμού συναπτόμενο. Αν τα άτομα που παίρνουν μέρος στον υπολογισμό είναι περισσότερα από 4 έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν το έντυπο θα έχει πολλαπλές πρώτες σελίδες ή επαναλαμβανόμενη μορφή (1 η σελ+υπολογ.+1 η σελ.+υπολογ. κλπ)

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΕΡΟΒΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΑΝΑΕΡΟΒΙΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Υπολογισμός Φόρου για την Ατομική Επιχείρηση, Ομόρρυθμη Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία, Κοινωνία Κληρονομικού

Διαβάστε περισσότερα

3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 Α

3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 Α Υπουργική τροπολογία στο νομοσχέδιο «Για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα» Για την Τροποποίηση διατάξεων του νόμου 3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 Α ) όσον αφορά τα Πειραματικά Πρότυπα σχολεία 1. Γενικά Αιτιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το μέλλον της ΔΕΗ Ομιλία του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. 6-11-2008

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το μέλλον της ΔΕΗ Ομιλία του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. 6-11-2008 ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το μέλλον της ΔΕΗ Ομιλία του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. 6-11-2008 Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Αγαπητοί συνάδελφοι, Θα ήθελα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ κ. Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ κ. Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ κ. Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Φλώρινα, 29-7-2011 Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Μελίτης, κ. Π. Αναστασιάδη, σε εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Η διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ) στο Χωροταξικό Σχεδιασμό: εννοιολογικές αποσαφηνίσεις η εφαρμογή στα ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠΣΧΟΟΑΠ Μουτσιάκης Ευθύμιος Περιβαλλοντολόγος, Δρ. Αρχ. Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Ι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΛΦΑ Ι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Α. Διάρθρωση τμημάτων Τα τμήματα όλων των τάξεων δημιουργούνται με κύριο κριτήριο να είναι ομοιογενή από άποψη επιδόσεων των μαθητών. Δίνεται δηλαδή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ 2 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ Με τη συμπλήρωση σχεδόν 20 μηνών από την

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Αντιμετώπιση των μνημονιακών επιπτώσεων με έναν νέο, αριστερού χαρακτήρα, «προστατευτισμό» Αριστερή απάντηση στην κρίση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ Το ταξίδι δίνει νόημα στην ζωή μας ή η αισθανόμαστε πως με το ταξίδι αποκτά νόημα η ζωή μας; Ο εξωτερικός κόσμος δίνει νόημα στην ζωή μας ή εμείς χρησιμοποιούμε τα στοιχεία του

Διαβάστε περισσότερα

74 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013

74 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013 74 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013 ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 1. Θεσμικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (KATOKOPIA CULTURAL HERITAGE ASSOCIATION)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (KATOKOPIA CULTURAL HERITAGE ASSOCIATION) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (KATOKOPIA CULTURAL HERITAGE ASSOCIATION) Άρθρο 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ Όνομα: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ Έδρα: ΛΕΥΚΩΣΙΑ Έτος Ίδρυσης: 2008

Διαβάστε περισσότερα

591 Κ.Ι\ ΘΕΜΑ: ΚΑΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑλλΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τ.Ε.Ι Πειραιά για την απόκτηση του πτυχίου.

591 Κ.Ι\ ΘΕΜΑ: ΚΑΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑλλΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τ.Ε.Ι Πειραιά για την απόκτηση του πτυχίου. Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ 591 Κ.Ι\ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑ ΤΕΥΘΥΝΣΗ ΒΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑ: ΚΑΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑλλΟΝ Διπλωματική εργασία που υποβλήθηκε στο Τ.Ε.Ι Πειραιά για την απόκτηση του πτυχίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 23083 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1681 28 Ιουλίου 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Τροποποίηση της Φ.12.1/22913/Β3/22 2 2008 (Β 327) κοινής υπουργικής απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Β ΤΑΞΗΣ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΜΦΙΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣ. ΑΒΑΓΙΑΝΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1. Να γνωρίσουν οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 194/2013. (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς. 3. Kύριο *** *** *** Κοινοποίηση

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 194/2013. (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς. 3. Kύριο *** *** *** Κοινοποίηση Διαμεσολάβηση 194/2013 Σελίδα 1 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 194/2013 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Ι. Η καταγγελία Προς 1. Τμήμα Υποστήριξης Δημοτικού Συμβουλίου dimotikosymvoulio@cityofathens.gr 2. Διεύθυνση Οδοποιίας

Διαβάστε περισσότερα

Η οικονομική κρίση και ύφεση ανασχεθούν δεν θα αποφύγει να μετεξελιχθεί οι προοπτικές της ευρω- ζώνης αναιμικές η Ευρώπη Κινητήρια δύναμη

Η οικονομική κρίση και ύφεση ανασχεθούν δεν θα αποφύγει να μετεξελιχθεί οι προοπτικές της ευρω- ζώνης αναιμικές η Ευρώπη Κινητήρια δύναμη Σύνοψη συμπερασμάτων Η οικονομική κρίση και ύφεση σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις ασκούμενες πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης, ιδιαίτερα, στον Νότο, θέτει τις ευρωπαϊκές ελίτ,

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμοί και Σχολεία. ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ τεύχος 105-106

Σεισμοί και Σχολεία. ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ τεύχος 105-106 Σεισμοί και Σχολεία Κεχαγιάς Στέργιος, Διευθυντής του 3ου 6/θ Δ.Σ Ελευθερούπολης, μετεκπαιδευμένος στο πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών και των Τεχνολογικών

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. 5, 21 Ν. 8/91 Αρ. 2573,1.2.91

E.E., Παρ. 5, 21 Ν. 8/91 Αρ. 2573,1.2.91 E.E., Παρ. 5, 21 Ν. 8/91 Αρ. 2573,1.2.91 Ο περί Δημόσιων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφωνά με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτίμηση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη.

Η εκτίμηση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη. Η εκτίμηση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη. Η περίπτωση του νομού Μεσσηνίας. ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘ: ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ευχαριστίες Στα πλαίσια εκπόνησης της εργασίας θα ήθελα να

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Ι.Π.Μεσολογγίου, 21-05 - 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Αριθ.Πρωτ:Φ555/Ζ/ΛΣΤ/2457 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους που με στήριξαν στην προσπάθειά μου αυτή.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους που με στήριξαν στην προσπάθειά μου αυτή. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η παρούσα Πτυχιακή Εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών του τμήματος Κλωστοϋφαντουργίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Σπονδυλωτό Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα Εξειδίκευσης

Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Σπονδυλωτό Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Σπονδυλωτό Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Αναλυτική Περιγραφή Θεματικών Ενοτήτων 1. Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ατόμων με Οπτική Αναπηρία Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΣτΕ 4531/2009 Θέμα : [Νόμιμη απόρριψη αίτησης για οριοθέτηση ρέματος]

ΣτΕ 4531/2009 Θέμα : [Νόμιμη απόρριψη αίτησης για οριοθέτηση ρέματος] ΣτΕ 4531/2009 Θέμα : [Νόμιμη απόρριψη αίτησης για οριοθέτηση ρέματος] Περίληψη : Σκοπός της οριοθέτησης (μη πλεύσιμου) ποταμού ή του ρέματος, είναι η αποτύπωση της φυσικής κοίτης του ενόψει του χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ. Οι διακρίσεις αυτές συνοδεύονται από αντίστοιχο διακριτικό για τη στολή, όπως αυτά

ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ. Οι διακρίσεις αυτές συνοδεύονται από αντίστοιχο διακριτικό για τη στολή, όπως αυτά ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ Το Πρόγραμμα της Ομάδος Προσκόπων προσφέρει στα παιδιά της ηλικίας αυτής κίνητρα και ευκαιρίες για ηθική, πνευματική, φυσική και κοινωνική ανάπτυξη διευρύνοντας τις ατομικές κλίσεις και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου) ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΡΘΡΟ 1: Πεδίο Εφαρμογής 3 ΑΡΘΡΟ 2: Η Αξία της Ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωμα Σύνταξης Η ΓΣΕΕ στα πλαίσια του προσανατολισμού που έχει χαράξει στο 30 ο συνέδριό της, με συγκροτημένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο

Σημείωμα Σύνταξης Η ΓΣΕΕ στα πλαίσια του προσανατολισμού που έχει χαράξει στο 30 ο συνέδριό της, με συγκροτημένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο Σημείωμα Σύνταξης Η ΓΣΕΕ στα πλαίσια του προσανατολισμού που έχει χαράξει στο 30 ο συνέδριό της, με συγκροτημένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο συνεχίζει τις προσπάθειές της, για την υιοθέτηση μιας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΤΑ ΦΑΞ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 57.000,00 Αριθμ. Πρωτ.: 31631/24-09-2013

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα

Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα α. Ιδρύεται στην Ελλάδα επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925 28 ης Οκτωβρίου 4 τ.κ. 10677 ΑΘΗΝΑ. Τηλ.2103815177 fax.2103801207 Μάρτη 2014 Αθήνα 6 ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ Εφιαλτικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόεδρος: Ιωάννης Σίδερης, Αντιπρόεδρος. Εισηγήτρια: Ευγενία Προγάκη, Αρεοπαγίτης. Δικηγόροι: Ιω. Μαλταμπές, Κων. Γεωργιάδης (Πάρεδρος ΝΣΚ).

Πρόεδρος: Ιωάννης Σίδερης, Αντιπρόεδρος. Εισηγήτρια: Ευγενία Προγάκη, Αρεοπαγίτης. Δικηγόροι: Ιω. Μαλταμπές, Κων. Γεωργιάδης (Πάρεδρος ΝΣΚ). ΓΑΙΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Διακρίσεις γαιών κατά το οθωμανικό δίκαιο. Μετά την απελευθέρωση με τις διατάξεις των πρωτοκόλλων της 3.2.1830 «περί ανεξαρτησίας της Ελλάδος», και τα ερμηνευτικά των εν λόγω πρωτοκόλλων,

Διαβάστε περισσότερα

Βενιζέλου 55 - Καβάλα 65 403 Τηλ. 2510 222942 Fax. 2510 231505 Πληροφορίες: Μυστακίδης Ζαφείρης 6932-901030, 2592-041416 zafmis@gmail.

Βενιζέλου 55 - Καβάλα 65 403 Τηλ. 2510 222942 Fax. 2510 231505 Πληροφορίες: Μυστακίδης Ζαφείρης 6932-901030, 2592-041416 zafmis@gmail. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Πληροφορίες: Στοϊδης Βασίλειος 6972125967 vstoidis@otenet.gr Αμπελίδης Θεόδωρος 6977166169 6977166169@mycosm os.gr

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 8. ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΑΣΧΟΛΕΙΑ 9. ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Περιεχόμενα 8. ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΑΣΧΟΛΕΙΑ 9. ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Περιεχόμενα 1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17/01/2016 σελ.13 2. ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17/01/2016 σελ.18 3. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι.- 1. Συνοπτικός τίτλος. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2. Ερμηνεία. ΜΕΡΟΣ ΙΙ. - ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Δημαρχιακού Καταστήματος Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Δημαρχιακού Καταστήματος Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016 Ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Δημαρχιακού Καταστήματος Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. Πρωτ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 1 Προς όλα τα μέλη, Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου, 2012 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Κ.Υ.Α. αριθμ. Κ2-828/31.1.2013 Προτυποποιημένα καταστατικά Αριθμ. Κ2-828 (ΦΕΚ Β' 216/05-02-2013) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Οικονομία: Μια βιώσιμη εναλλακτική?

Κοινωνική Οικονομία: Μια βιώσιμη εναλλακτική? Κοινωνική Οικονομία: Μια βιώσιμη εναλλακτική? Δρ. Διευθυντής, Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Α. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ... 4 Α.1. Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και Κοινωνικά Ομόλογα... 4 Α.2.

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ. «ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Α.Σ. «ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε. Η δημιουργία μιας επιχείρησης αποτελεί μια εναλλακτική λύση για την επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν πρόκειται για μια απλή λύση, ωστόσο, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της αγοράς εργασίας, δίνει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ FEDERATION OF HELLENIC ASSOCIATIONS OF YOUNG ENTREPRENEURS

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ FEDERATION OF HELLENIC ASSOCIATIONS OF YOUNG ENTREPRENEURS Διαβούλευση για την προδημοσίευση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» και «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ Αθήνα 23 Οκτώβριου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών - Ευέλικτη Ζώνη» Δευτέρα, 17 Μαΐου 2004, Αμφιθέατρο Παιδαγωγικού Τμήματος, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

FORUM ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

FORUM ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ FORUM ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ Προς : Το Σώμα της Αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ Συναδέλφισες, Συνάδελφοι Μπροστά στην επιχειρούμενη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ρευστοποίηση του επαγγέλματος του μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο περίπλους της Γης και της Ανταρκτικής. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα ΣΤ Δημοτικού Η θαλασσοπορία του Μαγγελάνου Γεωγραφία

Ο περίπλους της Γης και της Ανταρκτικής. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα ΣΤ Δημοτικού Η θαλασσοπορία του Μαγγελάνου Γεωγραφία Ο περίπλους της Γης και της Ανταρκτικής Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα ΣΤ Δημοτικού Η θαλασσοπορία του Μαγγελάνου Γεωγραφία 1. Το 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος διέσχισε τον Ατλαντικό ωκεανό με σκοπό να ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α Αριθμός 4695 Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 385 Αριθμός 301 ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Β.ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη 17/12/2013

Ε.Β.ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη 17/12/2013 Ε.Β.ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη 17/12/2013 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Αριθμ. Πρωτ.: 6163 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ αριθμ. ΣΟΧ 1/2013 Για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Β.Ε.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΝΙΓΓΟΣ 31 106 82, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: 2103304120-1-2, FAX: 2103825322, email: info@obes.gr Αθήνα 08-11-2011 (τέταρτη έκδοση) ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΒΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα πτυχικακή εργασία έρχεται μετά από λίγα χρόνια να συμπληρώσει μία ακόμη σχεδιαστική πρόταση για την «Ανάπλαση της Αλάνας της Τούμπας», θέμα

Η παρούσα πτυχικακή εργασία έρχεται μετά από λίγα χρόνια να συμπληρώσει μία ακόμη σχεδιαστική πρόταση για την «Ανάπλαση της Αλάνας της Τούμπας», θέμα Πτυχιακή Εργασία Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών Τ.Ε.Ι Αθήνας Τµήµα: ιακόσµησης - Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων & Σχεδιασµού Επίπλου - Αντικειµένου Έρευνα - Επιµέλεια: ηµήτρης Θεοδώρου

Διαβάστε περισσότερα

Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Σχέδιο της Πρότασης

Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Σχέδιο της Πρότασης Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Σχέδιο της Πρότασης Ο στόχος του παρόντος φυλλαδίου είναι να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία και τη διαχείριση του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Ο Δήμος Κυθήρων δυνάμει της υπ αρίθμ. 19/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σφραγισμένες κλειστές

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Φιλολογίας Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

Στον Πανούλη. Γιάννης

Στον Πανούλη. Γιάννης Στον Πανούλη Γιάννης Φίλη μαθήτρια, φίλε μαθητή, Στο βιβλίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη μεθοδολογία αντιμετώπισης των θεμάτων που καλύπτουν την προς εξέταση ύλη. Αυτό επιτυγχάνεται με την επίλυση και τον

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ----------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γενικά Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θεμελιώδης αρχή της επιστήμης είναι η πίστη στην ύπαρξη ενός αντικειμενικού κόσμου ανεξάρτητου από το υποκείμενο (τον άνθρωπο) που επιδιώκει κάθε φορά την ερμηνεία

Διαβάστε περισσότερα

7. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. Μακέτα εργασίας 1/50.

7. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. Μακέτα εργασίας 1/50. Β. ΕΞ. /ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ/ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ Κα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ Παρουσίαση σε πίνακες 50Χ70 την 22 και 24 Απριλίου 1.ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: Τι συναισθήματα-ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. Πρόταση σχεδιασμού και κατάρτισης αναπτυξιακού προγραμματισμού περιόδου 2014 2020.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. Πρόταση σχεδιασμού και κατάρτισης αναπτυξιακού προγραμματισμού περιόδου 2014 2020. Πρόταση σχεδιασμού και κατάρτισης αναπτυξιακού προγραμματισμού περιόδου 2014 2020 Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ιούλιος 2013 1 Ενότητα 1: «Ανάλυση Στοχοθεσία»...5 I. Ανάλυση των

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ «ΑΣΤΙΜΙΤΣΙ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟY ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ «ΑΣΤΙΜΙΤΣΙ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟY ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΘΕ.ΚΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ «ΑΣΤΙΜΙΤΣΙ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟY ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ ΕΥΡYΔΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ γυμναστικής για χρήση σε εξωτερικό χώρο, χώρου και ενός ζεύγους μπάσκετ ολυμπιακού τύπου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δράμας έτους 2012 ΕΝΔ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 24.969,00 Δράμα 17 12 2012 Η Προϊσταμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α ΜΕΡΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α ΜΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Ι. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Α ΜΕΡΟΣ 1. Στις τιμές του παρόντος Τιμολογίου, που αναφέρονται σε μονάδες περαιωμένης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΦΕΚ τ. Β 378/09-03-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤIΑΔΑΣ ================== 19 ο /2003 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 19-12-2003

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤIΑΔΑΣ ================== 19 ο /2003 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 19-12-2003 ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤIΑΔΑΣ ================== 19 ο /2003 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 19-12-2003 Σήμερα τηv 19/12/2003 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 μ.μ. στo Δημoτικό Κατάστημα συvήλθε σε Τακτική

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλης Ο πατέρας της Δυτικής Επιστήμης

Αριστοτέλης Ο πατέρας της Δυτικής Επιστήμης Αριστοτέλης Ο πατέρας της Δυτικής Επιστήμης Δρ Μάνος Δανέζης Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 π.χ. (15 χρόνια μετά τον θάνατο του Σωκράτη, και 3 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α. ΣΤΑΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση

Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση Εκκινούμε από την αρχή ότι η οικολογική και η οικονομική κρίση συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΝΟΙΩΝ επιμέλεια: Μαρία Κάππου ΕΝΝΟΙΕΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. Οδηγός μελέτης και επανάληψης. Επιμέλεια: Μαρία Κάππου [1]

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΝΟΙΩΝ επιμέλεια: Μαρία Κάππου ΕΝΝΟΙΕΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. Οδηγός μελέτης και επανάληψης. Επιμέλεια: Μαρία Κάππου [1] ΕΝΝΟΙΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ Οδηγός μελέτης και επανάληψης Επιμέλεια: Μαρία Κάππου [1] ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα θέματα που προτείνονται για συζήτηση κατά τη σχολική διαδικασία 1. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΑΞΗ Οικολογία Προστασία του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Λυμπεράκης Δημήτριος Α.Μ.

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Λυμπεράκης Δημήτριος Α.Μ. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Λυμπεράκης Δημήτριος Α.Μ. : 3119 Εττιβλέπων : Βασίλης Λιόγκας, Μηχανολόγος Μηχανικός MSc Καβάλα,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Αρ. Φακ. 13.01.04 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Κανόνες Στήριξης Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1) ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Οι τρόποι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ 6-3-2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ : 26124 : Θ. : 24210 80959 ΠΡΟΣ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ 6-3-2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ : 26124 : Θ. : 24210 80959 ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Βόλος, 6-3-2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Αρ. πρωτ. : 26124 Πληροφορίες : Θ. Γώγος Τηλέφωνο : 24210 80959 ΠΡΟΣ: Fax : 24210 80344 την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

Διαβάστε περισσότερα

72(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014

72(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4446, 13.6.2014 Ν. 72(Ι)/2014 72(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας και κυρίως από που προέρχονται αυτές οι αλλαγές

Νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας και κυρίως από που προέρχονται αυτές οι αλλαγές Εισαγωγή Καριέρα ονομάζουμε μια πορεία ανέλιξης στα εργασιακά μέσω της συλλογής εμπειρίας και προσόντων. Ο όρος καριέρα είναι σήμερα ή πάει να γίνει ένα κατάλοιπο του παρελθόντος. Η διαπίστωση αυτή προκύπτει

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Λάρισα 04-06-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Λάρισα 04-06-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Λάρισα 04-06-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ 239 ΘΕΜΑ: Καθορισμός τρόπου και όρων εκτέλεσης, έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΣΥΣΤΑΣΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΣΥΣΤΑΣΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟΥ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΣΥΣΤΑΣΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις» ΜΕΡΟΣ Α

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις» ΜΕΡΟΣ Α ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις» ΜΕΡΟΣ Α ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Άρθρο 1 Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Η ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟΥ ΤΜΙΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ i

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Η ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟΥ ΤΜΙΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ i ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ* ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟΥ ΤΜΙΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ i ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΙΠ1ΛΙΑΓΚΟΠΟΥΑΟΣ ΜΙΧΑΑΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΗΘΙΚΗ. 4ο Επιστημονικό Συνέδριο - Retreat

ΒΙΟΗΘΙΚΗ. 4ο Επιστημονικό Συνέδριο - Retreat ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Τμήμα Ιατρικής Τμήμα Βιολογίας Τμήμα Κοινωνιολογίας Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΒΙΟΗΘΙΚΗ 4ο Επιστημονικό Συνέδριο - Retreat

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικό αέριο, χρήσεις, ασφάλεια και οικονομία Ομάδα Μαθητών: Συντονιστές Καθηγητές: Λύκειο Αγίου Αντωνίου Θεωρητικό υπόβαθρο Το Φυσικό αέριο

Φυσικό αέριο, χρήσεις, ασφάλεια και οικονομία Ομάδα Μαθητών: Συντονιστές Καθηγητές: Λύκειο Αγίου Αντωνίου Θεωρητικό υπόβαθρο Το Φυσικό αέριο 1 Φυσικό αέριο, χρήσεις, ασφάλεια και οικονομία Ομάδα Μαθητών: Γεδεών Στέλλα, Θεοφάνους Ρογήρος, Γεωργίου Μαρίνα, Ξενοφώντος Άννα, Μιχαήλ Αντρέας, Δήμου Ιωάννης, Παύλου Ειρήνη Συντονιστές Καθηγητές: Νικόλας

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 24 / Φεβρουάριος 2014. Ηλεκτρονική Έκδοση ΕΡΓΑΤΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ. www.pim.

Τεύχος 24 / Φεβρουάριος 2014. Ηλεκτρονική Έκδοση ΕΡΓΑΤΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ. www.pim. Τεύχος 24 / Ηλεκτρονική Έκδοση ΕΡΓΑΤΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ Επιχειρησιακές Συμβάσεις www.pim.gr ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ άρθρα Το νέο βιβλίο τροποποίησης ωραρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2016 Αγαπητοί συνάδελφοι, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2016 Το ΤΕΕ είναι, ως γνωστόν, ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας. Σταδιακά όμως έχει εξελιχθεί, άτυπα και σε συνδικαλιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ME TO ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΡΙΖΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ 21 ο ΑΙΩΝΑ

ME TO ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΡΙΖΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ 21 ο ΑΙΩΝΑ ME TO ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΡΙΖΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ 21 ο ΑΙΩΝΑ Δημήτρης Ματθαίου Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Στην εκπαίδευση μιλάμε συχνά για το μέλλον. Ίσως γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΥΠΟΣΤΥΛΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΌΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΒΛΑΜΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΣΕΙΣΜΟ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΥΠΟΣΤΥΛΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΌΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΒΛΑΜΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΣΕΙΣΜΟ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 8ο Φοιτητικό Συνέδριο «Επισκευές Κατασκευών 2002», Μάρτιος 2002 Εργασία Νο 6 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΥΠΟΣΤΥΛΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΌΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΒΛΑΜΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΣΕΙΣΜΟ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος 7 1ο ΜΕΡΟΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Γνωρίζω τι σημαίνει... Μαθαίνω τα κύρια σημεία... Γενικά... Διαχείριση φυσικών πόρων... Ελέγχω τις γνώσεις μου...

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ. Στην Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων του άρθρου 20 ν.3790/2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ. Στην Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων του άρθρου 20 ν.3790/2009 ΥΠΟΜΝΗΜΑ Στην Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων του άρθρου 20 ν.3790/2009 Ένα από τα μέτρα που προβλέπονται από το Ν. 3845/2010 για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος είναι η

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Εκπαίδευση και Παιδεία

1.1 Εκπαίδευση και Παιδεία Μέρος 1 o Μια εισαγωγή 1.1 Εκπαίδευση και Παιδεία Δύο είναι οι εκπαιδευτικοί μύθοι του φιλελευθερισμού,. η έννοια ότι η εκπαίδευση είναι μια ουδέτερη δραστηριότητα και ότι η εκπαίδευση είναι μια απολίτικη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Αιφνιδιασμένη η Δυτική κοινή γνώμη παρακολουθεί αμήχανα τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία και αγωνιά για τις επιπτώσεις μίας πολιτικής και στρατιωτικής κλιμακώσεως.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Αριθ. Αποφ. 87/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Αριθ. Αποφ. 87/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Αριθ. Αποφ. 87/2015 Από το Πρακτικό της 25 ης /2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας ΘΕΜΑ 4 ο : Κατάρτιση όρων του διαγωνισμού

Διαβάστε περισσότερα

AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1.1., 1.2.) 1. Ο οργανισμός του ανθρώπου προκειμένου να διατηρεί σταθερό το εσωτερικό του περιβάλλον είναι υποχρεωμένος να τροποποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2015-2020

ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2015-2020 ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2015-2020 Χρόνο ζωής στα ιστορικά δικαιώματα δίνουν οι αποφάσεις του Λουξεμβούργου ΣΤΟ 75% Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

2 Η απασχόληση στον τομέα του εμπορίου: Διάρθρωση και εξελίξεις

2 Η απασχόληση στον τομέα του εμπορίου: Διάρθρωση και εξελίξεις 2 Η απασχόληση στον τομέα του εμπορίου: Διάρθρωση και εξελίξεις 2.1. Εισαγωγικές παρατηρήσεις Στο κεφάλαιο αυτό αποτυπώνονται οι εξελίξεις στα μεγέθη και στη διάρθρωση των βασικών χαρακτηριστικών της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β440ΩΞΜ-ΤΘΒ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό 13/2011. της συνεδρίασης της Οικονοµικήςεπιτροπής του ήµου Πολυγύρου

ΑΔΑ: Β440ΩΞΜ-ΤΘΒ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό 13/2011. της συνεδρίασης της Οικονοµικήςεπιτροπής του ήµου Πολυγύρου 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ταχ. Δ/νση : Πολυτεχνείου 50 63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Πληροφορίες : Ψαθά Κωνσταντία Τηλέφωνο : 23713-50738 FAX : 23710

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Α/Α Αξίωμα 'Ονοματεπώνυμο Ένωση 1 Γραμματέας Γυναικών ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ 2

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (Φύλλα διδασκαλίας) για Τμήματα: Εργοθεραπείας, ημόσιας Υγείας και Νοσηλευτικής. (Γεώργιος. Μπαμπλέκος.)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (Φύλλα διδασκαλίας) για Τμήματα: Εργοθεραπείας, ημόσιας Υγείας και Νοσηλευτικής. (Γεώργιος. Μπαμπλέκος.) 1 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (Φύλλα διδασκαλίας) για Τμήματα: Εργοθεραπείας, ημόσιας Υγείας και Νοσηλευτικής (Γεώργιος. Μπαμπλέκος.) Συγγράμματα Αναφοράς: Επίτομη Ανατομική Παναγιώτη Σάββα, και Και, Περιγραφική

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΝΤΕΧΝΟΝ» ΙΣΤΟΡ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΕΧΝΟΥ» 19-7-2007 / 2-3-2009 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο.Ε.Ο.Π.

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΝΤΕΧΝΟΝ» ΙΣΤΟΡ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΕΧΝΟΥ» 19-7-2007 / 2-3-2009 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο.Ε.Ο.Π. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΝΤΕΧΝΟΝ» ΙΣΤΟΡ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΕΧΝΟΥ» 19-7-2007 / 2-3-2009 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο.Ε.Ο.Π. Ο.Ε.Ο.Π. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΝΤΕΧΝΟΝ» ΙΣΤΟΡ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΕΧΝΟΥ» 19-7-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ αγοράς Η οικολογική και κοινωνική οικονομία της Εισήγηση στο Γ συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδική, 22-24.4.1994 [...] ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ΕΡΓΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΔΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.1 Αντικείμενο του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ Η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, η ανάδειξη της πυραμίδας της τεχνικής εκπαίδευσης και η διασφάλιση αντίστοιχων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Πρόγραμμα «Σκαπανέας» «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ΑΘΗΝΑ 2012 Το σχέδιο στο εξώφυλλο είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. επαγγελματίες των υπηρεσιών υγείας και ψυχικής υγείας στο Ν. Ηρακλείου». ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΛΓΑ ΣΕΡΑΚΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. επαγγελματίες των υπηρεσιών υγείας και ψυχικής υγείας στο Ν. Ηρακλείου». ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΛΓΑ ΣΕΡΑΚΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Το εργασιακό άγχος και οι επιπτώσεις του στους επαγγελματίες των υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ. Άρθρο 75 Πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων Κυρώσεις Ποινές

ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ. Άρθρο 75 Πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων Κυρώσεις Ποινές ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΒΟΛΟΥ Ιανουάριος 2014 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κωνσταντίνος Λαλένης, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας

Διαβάστε περισσότερα