ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ KELYFOS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ KELYFOS"

Transcript

1 1/14 1. Ονομασία: KELYFOS THERMAL PROTECTION SYSTEM 2. Κατηγορία: ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 3. Τεχνική Περιγραφή: Το σύστημα Kelyfos είναι ένα επικολούμενο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης και ανακαίνισης (με βοηθητική μηχανική στερέωση) που αποτελείται από θερμομονωτικές πλάκες Styrofoam IB-SL της Dow, κόλλες και σοβάδες της Isomat και άλλα παρελκόμενα τρίτων παραγωγών. ΣΥΝΘΕΣΗ (βασικά υλικά συστήματος) 1. Εξηλασμένη πολυστερίνη Styrofoam IB-SL (Dow) 2. Βύσματα στερέωσης θερμομονωτικών πλακών 3. Κόλλα Kelyfos Thermo (Isomat) 4. Υαλόπλεγμα Kelyfos (Vitrulan) 5. Σοβάδες Kelyfos (Τσιμεντοειδείς) και Kelyfos-Acryl (Ακρυλικοί) με λεία (FINE) ή αδρή επιφάνεια (Décor) σε διάφορες αποχρώσεις και κοκκομετρίες (Isomat) Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει και άλλα παρελκόμενα, όπως οδηγούς στήριξης θερμομονωτικών πλακών, βίδες οδηγών στήριξης, ειδικά τεμάχια εξηλασμένης πολυστερίνης, γωνιόκρανα, ειδικά υαλοπλέγματα κλπ.

2 2/14 Αναλυτική παρουσίαση όλων των υλικών του συστήματος:

3 3/14

4 4/14

5 5/14 4. Εφαρμογή υλικών συστήματος: 1. Προετοιμασία επιφάνειας Αποξηλώσεις Προετοιμασία επιφάνειας (αν χρειάζεται) o Οπτικός και μηχανικός έλεγχος υποστρώματος o Αποκατάσταση προβληματικών σημείων με έτοιμα επισκευαστικά κονιάματα o Σταθεροποίηση βασικής στρώσης με αστάρι σε περίπτωση αφαίρεσης σαθρού τελικού επιχρίσματος 2. Τοποθέτηση του οδηγού στήριξης αλουμινίου 5mm από τη βάση του κτιρίου και σφράγιση με κορδόνι αρμών και ειδική μαστίχη ή Κάτω από τη βάση του κτιρίου 3. Εφαρμογή της κόλλας Kelyfos Thermo σε ειδικά τεμάχια γωνιών του κτιρίου και ανοιγμάτων και κόλληση τους στην τοιχοποιία 4. Εφαρμογή κόλλας Kelyfos Thermo στο STYROFOAM IB-SL για την κόλληση του στην τοιχοποιία Σε όλη την επιφάνεια (ομαλή επιφάνεια) Περιμετρικά και σε δύο σημεία στο κέντρο (μη ομαλή επιφάνεια) 5. Μηχανική στήριξη των πλακών με ειδικά βύσματα Kelyfos Η εφαρμογή γίνεται τουλάχιστον μία μέρα μετά την κόλληση των θερμομονωτικών πλακών στην τοιχοποιία Για τούβλα: Πλαστκά βύσματα με πλαστική καρφίδα Για σκυρόδεμα: Πλαστικά βύσματα με μεταλλική καρφίδα 6. Ενισχύσεις άκρων με ειδικά τεμάχια Εξωτερικές γωνίες κτιρίου: Ειδικά σταθερά ανισοσκελή γωνιόκρανα από PVC Εσωτερικές γωνίες κτιρίου: Εύκαμπτα γωνιόκρανα από PVC Οριζόντιες αρχιτεκτονικές προεξοχές: Ειδικά σταθερά γωνιόκρανα από PVC με νεροσταλλάκτη Ανοίγματα: Ειδικά πλέγματα ανοιγμάτων 7. Τοποθέτηση κόλλας Kelyfos Thermo και υαλοπλέγματος Εφαρμογή κόλλας κατακόρυφα με οδοντωτή σπάτουλα No.10 σε τμήματα πλάτους μεγαλύτερα του ενός μέτρου Άμεση τοποθέτηση υαλοπλέγματος με αλληλοεπικάλυψη 10cm Τοποθέτηση διπλής στρώσης υαλοπλέγματος κοντά στο έδαφος (οριζόντιες λωρίδες πλάτους ενός μέτρου) Εγκιβωτισμός υαλοπλέγματος στην κόλλα όσο αυτή είναι ακόμα νωπή 8. Εφαρμογή έγχρωμου τελικού σοβά Kelyfos Λεία επιφάνεια: Τύπος FINE Αδρή επιφάνεια: Τύπος DÉCOR Χειμώνας: Εφαρμογή 1 εβδομάδα μετά την κόλλα Καλοκαίρι: Εφαρμογή 2-3 ημέρες μετά την κόλλα

6 6/14 Καταναλώσεις: ΥΛΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΑΧΟΣ (χιλιοστά) Κόλλα Kelyfos Αναλόγως Thermo υποστρώματος (λευκή) Κόλλα (Ινοπλισμένη, τσιμεντοειδούς βάσης, ενισχυμένη με πολυμερή συστατικά (απαιτεί ανάμειξη κατά 25% με νερό) Θερμομονωτικό υλικό Υπόστρωμα - Κόλλα (Ινοπλισμένη, τσιμεντοειδούς βάσης, ενισχυμένη με πολυμερή συστατικά (απαιτεί ανάμειξη κατά 25% με νερό) Οπλισμός (υαλόπλεγμα 161 gr/m2 4.0x4.0 χιλ.) Περίπου 3 με 4 κιλά ανά m2 (ενσακισμένο έτοιμο υλικό) Styrofoam IB-SL - 30, 50 Κόλλα Kelyfos Thermo (λευκή) Kelyfos Mesh (λευκό) Περίπου 1,5 κιλό ανά m2 για 1 χιλιοστό (ενσακισμένο έτοιμο υλικό) 3 με 4 - Ανάμεσα στο υπόστρωμα (με fresh on fresh επικάλυψή του)

7 7/14 Τελικό επίχρισμα (Έτοιμος σοβάς - μαρμαροκονίαμα με αδρανές, ενισχυμένος με ρητίνες (απαιτεί ανάμειξη κατά 20% με νερό) Τελικό επίχρισμα Ακρυλικός παστώδης σοβάς έτοιμος προς χρήση (ΔΕΝ απαιτεί ανάμιξη με νερό) Σοβάς Kelyfos Fine (Λεία επιφ.) ή Décor (Αδρή επιφ.) (λευκός / έγχρωμος) Σοβάς Kelyfos Acryl Fine (Λεία επιφ.) ή Décor (Αδρή επιφ.) (λευκός / έγχρωμος) 4.5 kg/m2/3mm (ενσακισμένο έτοιμο υλικό) 3 Εργαλεία για την εφαρμογή του συστήματος:

8 8/14 5. Πλεονεκτήματα συστήματος Θερμική άνεση όλο το χρόνο, διατηρώντας κατά το δυνατόν σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 49% με λιγότερα έξοδα για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Προστασία του κτιριακού κελύφους από τις καιρικές καταπονήσεις. Αποφυγή σχηματισμού θερμικών γεφυρών, συμπύκνωσης υδρατμών, δημιουργίας μούχλας καθώς και επιφανειακών βλαβών στα δομικά στοιχεία. Μηδενική όχληση των ενοίκων, οι οποίοι διαμένουν στο χώρο τους καθ όλη τη διάρκεια τοποθέτησης του συστήματος. Διατήρηση του ωφέλιμου χώρου του κτιρίου. Οικονομική και γρήγορη ανακαίνιση των κτιρίων. Σύντομη απόσβεση. 6. Πιστοποίηση Το σύστημα φέρει την επίσημη πιστοποίηση European Technical Approval (ETA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εκδόθηκε από τον εθνικό οργανισμό τυποποίησης DIBt της Γερμανίας. Τα επίσημα tests έχουν πραγματοποιηθεί από το ανεξάρτητο διαπιστευμένο εργαστήριο MPA της Γερμανίας, σύμφωνα με την οδηγία ETAG 004 (European Technical Approval Guideline) για τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Επομένως, ο τελικός χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα επί μέρους στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταξύ τους χωρίς κανένα πρόβλημα συμβατότητας, διατηρώντας τις ιδιότητες του όλου συστήματος σταθερές καθ'όλη τη διάρκεια ζωής του έργου. 7. Κόστος τοποθέτησης - Συγκρίσεις: Σε μια αγορά που υπολογίζεται σήμερα σε αμόνωτα κτίρια που μεταφράζονται σε m3, η διείσδυση των παραπάνω είναι ακόμα μικρή. Σαφέστατα η προοπτική και η δυναμική της αγοράς είναι μεγάλη και σε βάθος χρόνου μιας τριετίας υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας αγοράς. Οι τιμές των προϊόντων για τον τελικό καταναλωτή έχουν ένα εύρος μεταξύ /m2 ανάλογα της ιδιαιτερότητας του εκάστοτε κτιρίου. 8. Προϊόντα Μάρκες Αντιστοίχηση με Ανταγωνισμό I. STO : Με διογκωμένη πολυστερίνη ως μονωτικό και τους σοβάδες της, έχει πραγματοποιήσει αρκετά έργα ιδιαίτερα σε ανακαινίσεις ξενοδοχειακών μονάδων. II. KAEL : Επίσης με διογκωμένη πολυστερίνη και σοβάδες της DRYVIT (Αμερική), δραστηριοποιείται στο χώρο της ανακαίνισης κτιρίων χωρίς ακόμα σπουδαία επίδοση.

9 9/14 III. JUBIZOL : Συνεργάζεται με την FIBRAN (THERMOCOAT) και εφαρμόζει τους σοβάδες της είτε πάνω σε διογκωμένη είτε σε εξηλασμένη είτε σε πετροβάμβακα. Μικρή παρουσία στη αγορά χωρίς ακόμα κάποιο αξιοσημείωτο έργο. IV. KNAUF : Σε συνεργασία με την ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ δημιούργησαν το σύστημα THERMOPROSOPSIS που φυσικά έχει σαν μονωτικό την διογκωμένη πολυστερίνη του Ριζάκου. V. DIONYSSOMARBLE : Πρόσφατα ανακοίνωσαν τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, το σύστημα MARMOLINE NRG με μονωτικό υλικό είτε διογκωμένη πολυστερίνη είτε πετροβάμβακα είτε εξηλασμένη πολυστερίνη και ακρυλικό έγχρωμο σοβά MARMOLINE SVR Μικρότερες εταιρείες που εμφανίστηκαν είναι οι CAPAROL και η HELLIKO (Θεσ/κη), όπου η έμφαση δίνεται στους αντίστοιχους σοβάδες και κόλλες. Πρόσφατα ανακοίνωσε και ο ΜΕΤΑΞΙΩΤΗΣ το σύστημα METAMORFOSIS χωρίς περαιτέρω στοιχεία σύνθεσης του προϊοντικού μίγματος. 9. Κατηγοριοποίηση στον τιμοκατάλογο μας Τα υλικά αυτά βρίσκονται στους κωδικούς συσχέτισης 1.7 και 1.7Α (έντυποι τιμοκατάλογοι KELYFOS με αριθμούς 1.7 και 1.7Α στη λίστα του τιμοκαταλόγου 2006). Ανήκουν σε 2 ομάδες εφαρμογής: α) τα θερμομονωτικά συστατικά του συστήματος KELYFOS ανήκουν στην ομάδα 0 DOW XPS, ενώ β) τα υπόλοιπα στην ομάδα 1 THERMAL INSULATION. Όλα τα υλικά έχουν αριθμό εφαρμογής 1.07 KELYFOS SYSTEM. Οι δύο κωδικοί συσχέτισης χρησιμοποιήθηκαν για να υπάρχει ευελιξία εφαρμογής διαφορετικής έκπτωσης στον καθένα από αυτούς, καθώς υπάρχουν διαφορετικά περιθώρια μικτού κέρδους. Το KELYFOS είναι πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με κύριους προμηθευτές συνεργάτες την DOW και την ISOMAT, και αρκετούς δευτερεύοντες όπως την MARDAV ( θυγατρική μας στην Τουρκία) VWS, Αφοι Φωτιάδη κλπ. 10. Συχνές Ερωτήσεις Πρέπει να γίνεται διαβροχή της επιφάνειας του υποστρώματος πριν την εφαρμογή της κόλλας με το θερμομονωτικό; Ναι, αφού η κόλλα είναι τσιμεντοειδούς βάσης. Πόσο θα πρέπει να είναι το πάχος της κόλλας μεταξύ τοίχου και θερμομονωτικού; Μέχρι και 3 εκατοστά. Όταν πιεστεί όμως στον τοίχο, γίνεται περίπου 1 εκατοστό. Θα πρέπει να αφαιρέσουμε καθολικά το υπόστρωμα; Εξαρτάται. Αν το υπόστρωμα είναι σε καλή κατάσταση απαιτείται ένας απλός καθαρισμός. Αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, αφαιρούμε τα σαθρά τμήματα και αν χρειάζεται επισκευάζουμε με έτοιμα επισκευαστικά κονιάματα.

10 10/14 Τι χρόνο επικόλλησης έχει η κόλλα (pot life-μέσα στο δοχείο); Μέχρι και 3 ώρες. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην αναλογία και ποτέ δεν θα πρέπει να προσθέσουμε επιπλέον νερό στο δοχείο αν η κόλλα σφίξει μετά τις 3 ώρες (το χειμώνα μπορεί και 6 ώρες). Τι χρόνο εφαρμογής έχει ο σοβάς (open time-επάνω στο θ/μ); Μέχρι 30 λεπτά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Το καλοκαίρι ο χρόνος αυτός μειώνεται. Πότε βάζουμε σημειακά κόλλα και πότε ολοκληρωτικά επάνω στο θερμομονωτικό; Σε όλη την επιφάνεια βάζουμε κόλλα όταν έχουμε ομαλό υπόστρωμα (λίγες περιπτώσεις). Σημειακά, όταν έχουμε αδρό υπόστρωμα. Για να μειώσουμε τον χρόνο εφαρμογής, μπορούμε να βάζουμε την κόλλα με π.χ. φραγκόφτυαρο επάνω στην τοιχοποιία; Όχι, γιατί υπάρχουν συνήθως διαφορές στην επιπεδότητα του κτιρίου. Τι πρέπει να προσέξουμε σχετικά με την κατακορύφωση; Την σωστή εφαρμογή του οδηγού στήριξης και νήματος στάθμης και τη χρήση αλφαδιού στην εκάστοτε πλάκα. Τι γίνεται στην περίπτωση που ο τοίχος είναι πολύ στραβός; Πρέπει να γίνει αποκατάσταση με κάποιο τσιμεντοειδές, ή και να βάλουμε περισσότερη κόλλα. Ποιο είναι το τελικό κόστος του συστήματος; Απαιτείται να γίνει επίβλεψη του έργου για την τελική κοστολόγηση. Ο οδηγός στήριξης που θα πρέπει να τοποθετείται; Όσο πιο χαμηλά γίνεται, π.χ. 5 χιλιοστά και να σφραγίζεται με κορδόνι αρμών και μαστίχη. Το θερμομονωτικό μπορεί να σταθεί σε πιλοτή μόνο με την κόλλα (μέχρι να βάλουμε τα βύσματα); Ναι. Η κόλλα είναι ρητινούχα τσιμεντοειδής με πολύ μεγάλη πρόσφυση και υπάρχει και η σχετική πιστοποίηση. Τι γίνεται όταν έχουμε στρογγυλάδες στο κτίριο; Όταν η ακτίνα είναι μεγάλη, κόβουμε το θερμομονωτικό σε λωρίδες και γεμίζουμε με πολυουρεθάνη. Όταν έχουμε μικρή καμπυλότητα, χαράσσουμε το θερμομονωτικό σε σχήμα V και γεμίζουμε με πολυουρεθάνη. Με τι γεμίζουμε τα κενά μεταξύ των πλακών εφόσον δημιουργηθούν; Με αφρό πολυουρεθάνης, εκτός και αν είναι πολύ μικρά, οπότε στοκάρουμε με κόλλα. Πόσο θα πρέπει να είναι το βάθος αγκύρωσης στα βύσματα; Το βάθος αυτό αναφέρεται στο τελευταίο μέρος του βύσματος. Η ακίδα θα πρέπει να μην σκίσει το βύσμα, αλλά να κάνει διόγκωση. Πώς ξέρουμε πού να βάλουμε βύσματα στην πλάκα; Tα βύσματα θα πρέπει να μπουν εκεί που υπάρχει κόλλα. Χτυπάμε την πλάκα και βάζουμε βύσματα στα σημεία που είναι πληρωμένη με κόλλα. Ποια η διάταξη των βυσμάτων στους πάνω ορόφους; Γίνεται πύκνωση στις γωνίες. Πώς τρυπάμε το μπετόν; Η διάτρηση πρέπει να γίνεται παντού χωρίς κρούση, για να μην τραυματιστεί η κόλλα και τουλάχιστον μια μέρα μετά την κόλληση του θερμομονωτικού στο υπόστρωμα. Στην

11 11/14 περίπτωση σκυροδέματος μπορούμε να εφαρμόσουμε διάτρηση με κρούση, μόνο όταν φτάσουμε στο σκυρόδεμα. Μπορεί να εφαρμοστεί το σύστημα σε παλαιό πέτρινο κτίριο; Ναι. Βύσματα βάζουμε ανάλογα με τον τύπο της πέτρας. Όταν έχουμε πορόλιθο, βάζουμε βύσματα περιμετρικά στους αρμούς. Όταν έχουμε σιδηρόπετρα βάζουμε μόνο κόλλα. Πώς βάζουμε το βύσμα; Το πατάμε γύρω γύρω με το χέρι μας, ή με σφυρί και μετά χτυπάμε την καρφίδα με ένα μόνο χτύπημα (αν γίνεται), έτσι ώστε να μην δημιουργούμε κρούσεις. Πότε και πού εφαρμόζουμε διπλό πλέγμα; Στην βάση του κτιρίου (1 μέτρο σε οριζόντιες λωρίδες), ταυτόχρονα με το υπόλοιπο πλέγμα. Τι σπάτουλα χρειαζόμαστε για τον εγκιβωτισμό του πλέγματος στην κόλλα; Σπάτουλα οδοντωτή Νο10 Ή Νο8 είναι αρκετή και για να εγκιβωτίσουμε το πλέγμα μέσα στην κόλλα. Μπορούμε να εφαρμόσουμε την κόλλα και το σοβά και με μηχανή; Ναι, αλλά απαιτείται πάρα πολύ καλό ξέπλυμα/καθάρισμα με νερό, αμέσως μετά τη χρήση, όπως ισχύει γενικά σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Μπορούμε να τοποθετήσουμε την κόλλα πάνω στο θερμομονωτικό με φτυαγκόφτυαρο; Ναι. Μετά χτενίζουμε με την σπάτουλα εφόσον έχουμε ομαλό υπόστρωμα και εφαρμόζουμε την κόλλα καθολικά. Πώς πρέπει να μπαίνει το πλέγμα; Κατακόρυφα και πάντα με αλληλοεπικάλυξη 10 εκατοστών. Το σύστημα έχει δοκιμαστεί; Ναι, σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Πώς εφαρμόζεται η κόλλα πάνω στο θερμομονωτικό καθολικά; Σε 2 στρώσεις; Όχι, η κόλλα εφαρμόζεται fresh on fresh. Πόσες μέρες μετά την τοποθέτηση της κόλλας εφαρμόζεται ο σοβάς; Μετά από 7 ημέρες τον χειμώνα και 2-3 μέρες το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορέσει η κόλλα να πάρει τις συρρικνώσεις της. Χρειάζεται επιπλέον αστάρωμα πριν την εφαρμογή του σοβά; Όχι, η κόλλα αποτελεί το ιδανικό υπόστρωμα. Η κόλλα (αστάρι), μπαίνει για να σταθεροποιήσει το σύστημα και να εφαρμοστεί το τελικό επίχρισμα. Απαιτείται ελαφρά διαβροχή μόνο. Μπορεί να βαφτεί ο λευκός σοβάς; Ναι, με κάποιο ελαστικό χρώμα τύπου λάτεξ. Έχει αντοχές ο σοβάς; Ναι, είναι ρητινούχος, υδαταπωθητικός και υπάρχει και η σχετική πιστοποίηση. Πώς εφαρμόζουμε τον σοβά; Τον στρώνουμε αρχικά με πλαστική σπάτουλα ή με μεταλλική αμερικάνικη και στη συνέχεια γίνεται η επεξεργασία με σπογγώδη τριβίδια ή πλαστική σπάτουλα. Τι σφουγγάρια χρησιμοποιούμε για τρίψιμο/κατεργασία του σοβά; Ο χρόνος κατεργασίας εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες. Ο σοβάς θα πρέπει να έχει τραβήξει επαρκώς (να κολλάει, αλλά να μην λερώνει). Δεν θέλουμε σφουγγάρια βρεγμένα, αλλά ελαφρώς νοτισμένα. Καλό είναι να χρησιμοποιείται τριβίδι με λάστιχο που δεν τραβάει νερό, αλλά απλά πασαλίβει (μεταφέρει το αδρανές).

12 12/14 Που είναι καλύτερα να γίνεται η θερμομόνωση? Μέσα ή έξω? Έξω γιατί εκμεταλλευόμαστε τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων και προστατεύουμε το κτίριο από καιρικές καταπονήσεις. Γιατί η κόλλα είναι λευκή και όχι γκρι; Το λευκό τσιμέντο είναι πιο ισχυρό από αντίστοιχα γκρίζα. Απαιτείται μικρότερο ποσοστό στην ανάμειξη έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να σκιστεί. Για αυτό και παρατηρούνται κάποιες φορές ρηγματώσεις σε λευκά κονιάματα που δεν έχει γίνει σωστή αναλογία. Είναι ισχυρή η πρόσφυση κόλλας; Ναι. Είναι πολύ ισχυρή και υπάρχει η σχετική πιστοποίηση. Είναι πιθανή η αποκόλληση του θερμομονωτικού ή του σοβά; Όχι. Η κόλλα είναι πολύ ισχυρή και υπάρχει η σχετική πιστοποίηση. Πώς καθαρίζουμε την μηχανή αφού η κόλλα είναι τόσο ισχυρή; Σταματάμε την τροφοδοσία σκόνης (κόλλας) αλλά συνεχίζουμε να τραβάμε νερό, οπότε καθαρίζει η μηχανή. Τι γίνεται με τους σεισμούς; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν υπάρξει ρηγμάτωση θα φανεί και στο εσωτερικό του κτιρίου. Πώς μονώνεται ένας εξώστης; Ο εξώστης μονώνεται από κάτω και καλό είναι η θερμομόνωση να καλύπτει και το στηθαίο. Πιάνει η κόλλα σε γυψοσανίδα/τσιμεντοσανίδα; Nαι, και δεν χρειάζονται απαραίτητα τα βύσματα. Πώς είμαι σίγουρος ότι δεν θα ρηγματώσει ο σοβάς; Ο σοβάς είναι ρητινούχος και υπάρχει και η σχετική πιστοποίηση. Πότε είναι μικρότερες οι καταναλώσεις? Με μηχανή ή το χέρι; Οι καταναλώσεις είναι μικρότερες με τη χρήση μηχανής. Το σύστημα είναι μέχρι την κόλλα ή τον σοβά; Μέχρι και τον σοβά. Μπορώ να στερεώσω πέτρα στο κέλυφος; Αν ναι, τι είδους; Ναι μέχρι 1 εκατ. Πάχος, αλλά το πιστοποιημένο σύστημα kelyfos έχει σαν τελική στρώση τον ειδικό σοβά Kelyfos FINE/DECOR και όχι πέτρα. Μπορώ να βάλω αυτοφερόμενη πέτρα μετά την κόλλα; Ναι, αλλά το σύστημα δεν είναι kelyfos. Ποιες είναι οι καταναλώσεις για σπάτουλες; Νο10-4κιλά/μ2 Νο6-3κιλά/μ2 Πώς γίνεται το κλακελάρισμα του σοβά; Αφού μπει ο σοβάς, γίνεται βαφή με τσιμεντόχρωμα (σκούρα βαφή) και μετά κάψιμο με φλόγιστρο και αφού στεγνώσει η επιφάνεια απαιτείται ξύσιμο. Τέλος, γίνεται σφράγιση με διάφανο πολυουρεθανικό βερνίκι. Τι γίνεται με τα συρόμενα σε παλαιά οικοδομή; Σε παλαιά οικοδομή, εφόσον τα συρόμενα είναι εξωτερικά, θα πρέπει να φέρουμε τους οδηγούς πιο έξω, έτσι ώστε να χωρέσει το σύνολο του συστήματος. Τι γίνεται με τα συρόμενα σε νέα οικοδομή; Σε καινούρια οικοδομή ο οδηγός από τα συρόμενα δεν θα πρέπει να βιδώνεται πάνω στη μόνωση, αλλά στα δάπεδο ή την τοιχοποιία.

13 13/14 Μπορεί κάποιος να κρεμάσει/καρφώσει κάτι επάνω στο θερμομονωτικό; Όχι. Οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να γίνει πριν την τοποθέτηση θερμομονωτικού, είτε η οποιαδήποτε εκ των υστέρων στήριξη να φτάσει μέχρι το υπόστρωμα (π.χ. τούβλο - μπετό). Απαιτείται φράγμα υδρατμών; Όχι, εφόσον η θερμομόνωση τοποθετείται εξωτερικά. Πώς γίνεται αερισμός του χώρου; Από παράθυρα/πόρτες (φυσικός αερισμός) ή με μηχανικό τρόπο (εξαεριστές). Στο τελείωμα πάνω στο στηθαίο πώς στεγανοποιούμε για να μην περάσει υγρασία; Καλό είναι να μπαίνει γωνιακό προφίλ και γωνιόκρανο. Εναλλακτικά μπαίνει σφραγιστική μαστίχη στην ένωση θ/μ και στηθαίου, αλλά μπορεί μελλοντικά να παρουσιαστεί πρόβλημα. Ο οδηγός στήριξης σοβατίζεται; Ναι, εφαρμόζεται κανονικά το σύστημα όπως στην τοιχοποιία. Τα γωνιακά προφίλ τι πάχος έχουν στην λεπτή πλευρά; 1 εκατοστό. Γίνεται κάρφωμα σε γωνιακό προφίλ; Όχι. Κάρφωμα γίνεται περίπου 20 πόντους από την γωνία του κτιρίου. Γιατί χρειάζεται αναδευτήρας χαμηλών στροφών κατά την ανάμειξη των κονιαμάτων; Για να μην εγκλωβίζεται αέρας. Το διπλό υαλόπλεγμα τοποθετείται την ίδια μέρα; Ναι Έχει όψη η πλάκα του DOW ή μπορώ να την τοποθετήσω και από τις δύο πλευρές; Δεν έχει διαφορετική όψη από κάποια πλευρά. Πότε εφαρμόζουμε τα βύσματα στο θερμομονωτικό; Τουλάχιστον 1 μέρα μετά την εφαρμογή της κόλλας. Τι διαφορά απόδοσης έχουμε σχετικά με την συμβατική μέθοδο; Η διαφορά έγκειται στο ότι η συμβατική μέθοδος αφήνει ένα μικρό τμήμα το κτιριακού κελύφους απροστάτευτο και ότι στην ένωση τοιχοποιίας και κολώνας υπάρχει μικρό τμήμα που ενδέχεται να υπάρξει θερμογέφυρα. Με την τελική κονία γλιτώνουμε το βάψιμο; Ναι. Οι σοβάδες είναι έγχρωμοι. Ποια η τιμή σε σχέση με πετροβάμβακα/διογκωμένη; Αντίστοιχη, αν και η εξηλασμένη έχει περίπου διπλάσια τιμή. Θα μπορούσε να μπει κοινός σοβάς και να βαφτεί; Το σύστημα δεν είναι Kelyfos αν μπει κοινός σοβάς. Ο λευκός σοβάς Κelyfos FINE/DECOR μπορεί να βαφτεί με κάποιο ελαστικό χρώμα τύπου λάτεξ. Ο λευκός σοβάς έχει πρόβλημα υδαταπωθητικότητας; Όχι. Το χρώμα του σοβά είναι σταθερό; Είναι σταθερό. Παρ όλα αυτά αν χρειαστεί μπορεί μετά από χρόνια να ξαναβαφτεί. Μπορούμε να τοποθετήσουμε τις πλάκες κατακόρυφα και όχι οριζόντια; Μπορούμε αν και δεν υπάρχει λόγος. Αν όμως επιβάλλεται, δεν θα πρέπει να

14 14/14 δημιουργούνται συνεχόμενοι κατακόρυφοι αρμοί. Ποιες οι διαστάσεις των πλακών Styrofoam IB-SL; (1,25*0,6) m Ποιο είναι το βάρος του συστήματος/m2; Περίπου 14kg για Styrofoam 5cm Χρειάζονται αρμοί διαστολής; Ναι, ανά περίπου 50m2 τυφλού τοίχου. Υπάρχουν πολλοί τύποι διακοσμητικών τεμαχίων; Ναι. Τι είδους υπόβαθρο μπορούμε να έχουμε; Όλα τα είδη υποστρώματος. O σοβάς πρέπει να φύγει έστω και αν είναι λίγο σαθρός; Ναι.

Το ολοκληρωµένο σύστηµα εξωτερικής θερµοµόνωσης KELYFOS είναι προϊόν συνεργασίας των εταιρειών:

Το ολοκληρωµένο σύστηµα εξωτερικής θερµοµόνωσης KELYFOS είναι προϊόν συνεργασίας των εταιρειών: 1 Το ολοκληρωµένο σύστηµα εξωτερικής θερµοµόνωσης KELYFOS είναι προϊόν συνεργασίας των εταιρειών: 2 Εξοικονόµηση ενέργειας - Τεχνοοικονοµική Μελέτη (ΚΑΠΕ) Αποτελέσµατα για κτίριο κατοικίας: Εξοικονόµηση

Διαβάστε περισσότερα

Marmodom - Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων

Marmodom - Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Marmodom - Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Η εταιρία Marmodom σας προτείνει το υπό πιστοποίηση κατά ETAG 004 (ETICS) από φορέα της ΕΟΤΑ, σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BioPanoply για την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Technical Department page 1

Technical Department page 1 Technical Department page 1 E T I C S Eternal Thermal Insulation Compound System Technical Department page 2 Απώλειες Θερμότητας στα κτίρια Στέγη & ανώτατο όριο 27 % άπεδα, παράθυρα, πόρτες 22 % Τούβλο

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστηµα. εξωτερικής θερµοµόνωσης τοιχοποιίας. Κων/νος. νος Ασλάνης

«Σύστηµα. εξωτερικής θερµοµόνωσης τοιχοποιίας. Κων/νος. νος Ασλάνης «Σύστηµα εξωτερικής θερµοµόνωσης τοιχοποιίας KELYFOS και η συµβολή του στην εξοικονόµηση ενέργειας.» Κων/νος νος Ασλάνης ιευθυντής τµηµάτων τεχνικής υποστήριξης και marketing ISOMAT Α.Β.Ε.Ε. 1 Στην Ευρώπη,

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Θερµοµόνωση κτιρίων

Εξωτερική Θερµοµόνωση κτιρίων Εξωτερική Θερµοµόνωση κτιρίων Εισηγητής :ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ. ΙΩΑΝΝΗΣ 1 ΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε..Ε ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΕΕ ΤΑΚ Ενεργειακή Κατανάλωση Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει την ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Rigitherm

Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Rigitherm Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Συστήματα Δόμησης εσωτερικών χώρων με υψηλή θερμομονωτική απόδοση και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας Τα Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης είναι συστήματα δόμησης εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα θερμομόνωσης Star XPS

Σύστημα θερμομόνωσης Star XPS Σύστημα θερμομόνωσης Star XPS με θερμομονωτικές πλάκες από εξηλασμένη πολυστερίνη Ιδέες με μέλλον. Baumit XPS ΣΎΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΜΕ XPS Θερμομόνωση και διαμόρφωση πρόσοψης ταυτόχρονα Το Σύστημα εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιότητες Ανόργανο υλικό, διαπνέον, για εσωτερική και εξωτερική χρήση, με εξαιρετική εργασιμότητα.

Ιδιότητες Ανόργανο υλικό, διαπνέον, για εσωτερική και εξωτερική χρήση, με εξαιρετική εργασιμότητα. Baumit StarContact Προϊόν Σύνθεση Έτοιμη προς χρήση κονία για επικόλληση θερμομονωτικών πλακών EPS, πετροβάμβακα και XPS και για επίστρωση του υαλοπλέγματος. Κατάλληλο για εφαρμογή με το χέρι ή μηχανή.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ ATLAS STOPTER, ATLAS HOTER.

ΤΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ ATLAS STOPTER, ATLAS HOTER. ATLAS STOPTER K-10 /ATLAS HOTER S/ 3. Δεύτερο στρώμα κόλας εγκιβωτισμού ενισχυμένου γιαλοπλέγματος έως 1m πάνω από το επίπεδο του εδάφους. 4. Κόλα επικόλλησης πολυστερίνης ATLAS STOPTER K-20 6. Τελικός

Διαβάστε περισσότερα

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2014

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2014 Åùò êáé -58% ëéãüôåñç åíýñãåéá ãéá èýñìáíóç/øýîç TéìïêáôÜëïãïò 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. 1. Θερμομόνωση Εξωτερικής Τοιχοποιίας 1.1 Θερμομονωτικά Υλικά (1.7X) 1.2 Υλικά Επικόλλησης Θερμομονωτικών Πλακών (1.7I)

Διαβάστε περισσότερα

FIXOTHERM white. Κόλλα και βασικό επίχρισμα θερμομονωτικών πλακών

FIXOTHERM white. Κόλλα και βασικό επίχρισμα θερμομονωτικών πλακών FIXOTHERM white Κόλλα και βασικό επίχρισμα θερμομονωτικών πλακών Ιδιότητες Το FIXOTHERM είναι ένα προπαρασκευασμένο λευκό τσιμεντοκονίαμα, ινοπλισμένο, ενισχυμένο με πολυμερή και άλλα πρόσθετα βελτιωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ 4 5 6 7 3 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2013

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2013 Åùò êáé -58% ëéãüôåñç åíýñãåéá ãéá èýñìáíóç/øýîç TéìïêáôÜëïãïò 013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. 1. Θερμομόνωση Εξωτερικής Τοιχοποιίας 1.1 Θερμομονωτικά Υλικά (1.7) 1. Υλικά Επικόλλησης Θερμομονωτικών Πλακών (1.7I)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ. CBF THERMO- ANAKLASIS με την ποιότητα της ανακλαστικής Θερμομόνωσης

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ. CBF THERMO- ANAKLASIS με την ποιότητα της ανακλαστικής Θερμομόνωσης ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ CBF THERMO- ANAKLASIS με την ποιότητα της ανακλαστικής Θερμομόνωσης και την αξιοπιστία της FIBREX HELLAS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ CBF

Διαβάστε περισσότερα

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρµογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρµογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Οδηγός εφαρµογής Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Το ClimaPlus είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Ενέργειας με Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Εξοικονόμηση Ενέργειας με Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Ημερίδα ΚΑΠΕ 3 Οκτωβρίου 2007 Εξοικονόμηση Ενέργειας με Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Εισηγητής : Π. Γκογκούδης 1 Polytile Ενεργειακή Κατανάλωση Στην Ευρώπη, ο κτιριακόςτομέας: Καταναλώνει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρόβλημα: Στεγάνωση ταρατσών

1. Πρόβλημα: Στεγάνωση ταρατσών 1. Πρόβλημα: Στεγάνωση ταρατσών Τα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου συχνά παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας εξαιτίας της απουσίας στεγάνωσης της ταράτσας ή της έλλειψης αποτελεσματικότητας μίας ήδη υπάρχουσας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : ,96 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΚΑ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : ,96 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ :ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ / 07/ 2017 ΤΜΗΜΑ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΜΟΝΩΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

MARMOCRYL SILICONE-SILICATE Fine

MARMOCRYL SILICONE-SILICATE Fine Τεχνικό Φυλλάδιο MARMOCRYL SILICONE-SILICATE Fine Παστώδης, έτοιμος προς χρήση σοβάς, βάσεως υδρύαλου και σιλικόνης Λεία επιφάνεια Λευκός ή έγχρωμος Υδαταπωθητικός Ιδιότητες Το SILICATE Fine είναι ένας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ Α) ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 5 3 4 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣύΣτημα εξωτερικησ θερμομονωσησ 2012

ΣύΣτημα εξωτερικησ θερμομονωσησ 2012 Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης 2012 2 MACON GROUP ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Το σύστημα εξωτερικής μόνωσης Thermomaster εξασφαλίζει για εσάς: - τη μέγιστη οικονομία. Μειώνονται αισθητά οι λογαριασμοί για θέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2014 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ASHRAE ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Δημήτρης Αραβαντινός αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα n Διαπνέουσα θερμομόνωση n Ευχάριστο εσωτερικό κλίμα n Εξοικονόμηση ενέργειας Ευχάριστο κλίμα για μιά ζωή Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Κατ. ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ POWDER 2MIX Ημιέτοιμη κονία σοβά και λάσπης χτισίματος, σακί 30kg 189,20 5,68 MONO SV100 A Λευκός σοβάς μίας στρώσης (1,0 mm), σακί 40kg

Διαβάστε περισσότερα

Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης

Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης 1. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Hidrozol & Hidrozol Elastik: Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης Αδιάβροχο Ελαστικό Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ) ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Η Εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών και οι Προοπτικές Βελτίωσης των Συνθηκών της Αγοράς «Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος Εφαρμογής Εσωτερικής Θερμομόνωσης N- Thermon

Μέθοδος Εφαρμογής Εσωτερικής Θερμομόνωσης N- Thermon Μέθοδος Εφαρμογής Εσωτερικής Θερμομόνωσης N- Thermon Περιεχόμενα 1. Προετοιμασία επιφανειών... 3 1.1 Επιφάνεια σοβά (μη βαμμένη)... 3 1.2 Επιφάνεια σοβά (βαμμένη)... 3 2. Τοποθέτηση συστήματος N-Thermon

Διαβάστε περισσότερα

προστασίας θερµοµόνωσης!

προστασίας θερµοµόνωσης! συστήµατα ολοκληρωµένης προστασίας θερµοµόνωσης! εισαγωγή Στις σύγχρονες κοινωνίες, ο τοµέας των κτιρίων είναι ιδιαίτερα υπερκαταναλωτικός, επιβαρύνοντας κατά 50% την ενεργειακή κατανάλωση της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Ενέργειας με Συστήματα Θερμομόνωσης

Εξοικονόμηση Ενέργειας με Συστήματα Θερμομόνωσης ΚΑΠΕ Case Study 2010 Εξοικονόμηση Ενέργειας με Συστήματα Θερμομόνωσης Εισηγητής : Π. Γκογκούδης 1 Ολοκληρωµένες Λύσεις Ένα ενεργειακά αποδοτικό κτίριο ξεκινά από το σχεδιασμό με μέριμνα για προσανατολισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

ΤΥΠΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Κατασκευαστικές λεπτοµέρειες και οδηγίες συστηµάτων εξωτερικών θερµοµονώσεων µε διογκωµένη πολυστερίνη και λεπτά οπλισµένα οργανικά επιχρίσµατα ΤΥΠΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εφαρμογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα

Οδηγός εφαρμογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα 10/ 2014 Οδηγός εφαρμογής Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα Λ. Συγγρού 130, 176 71 Αθήνα, Τηλ. 210 36 33 512-3, Fax: 210 36 40 230 Τα πλεονεκτήματα του συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Σ Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Η Σ Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Σ Ε Ω Ν

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Σ Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Η Σ Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Σ Ε Ω Ν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Σ Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Η Σ Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Σ Ε Ω Ν ΕΡΓΟ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

IONYSSOMARBLE ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

IONYSSOMARBLE ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΝΣΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ - ΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ GN 30 ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ ΚΟΝΙΑΜΑ 30-35 Mpa, σακί 30 kg 120,00 3,60 GN 1000 ΚΟΝΙΑΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΕΩΝ ΤΑΧΕΙΑΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ, σακί 40 kg 515,00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΟΤ EN 12667 ΕΛΟΤ ΕΝ 1606 ΕΛΟΤ ΕΝ -- -- 2500 600 ΜΗΚΟΣ ΠΛΑΤΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΟΤ EN 12667 ΕΛΟΤ ΕΝ 1606 ΕΛΟΤ ΕΝ -- -- 2500 600 ΜΗΚΟΣ ΠΛΑΤΟΣ SHAPEMATE GREC-A ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ SHAPEMATE GREC-A ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤ. ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ λ 90 ΗΜΕΡ. ΣΤΟΥΣ 10 C ΕΛΟΤ EN 12667 W/mkKcal/mh C 0,035 0,030 ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ (τιμή στο όριο

Διαβάστε περισσότερα

SV 2 ΣΟΒΑΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ. Η βασική στρώση σοβά για οδηγούς και γεμίσματα

SV 2 ΣΟΒΑΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ. Η βασική στρώση σοβά για οδηγούς και γεμίσματα SV 2 ΣΟΒΑΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ Η βασική στρώση σοβά για οδηγούς και γεμίσματα Περιγραφή Προϊόντος : Χρήσεις : Πλεονεκτήματα: Τρόπος Διάθεσης : Έτοιμο βιομηχανικό κονίαμα με βάση το φαιό τσιμέντο Portland,

Διαβάστε περισσότερα

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2011

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2011 Åùò êáé -58% ëéãüôåñç åíýñãåéá ãéá èýñìáíóç/øýîç TéìïêáôÜëïãïò 2011 ÐÅÑÉÅ ÏÌÅÍÁ Óåë. 1. Θερμομόνωση Εξωτερικής Τοιχοποιίας 1.1 Θερμομονωτικά Υλικά 1.2 Υλικά Επικόλλησης Θερμομονωτικών Πλακών 1.3 Σοβάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ. Περιγραφή χρήσης. Αρμόστοκος

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ. Περιγραφή χρήσης. Αρμόστοκος ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ Σύμβολο Περιγραφή Περιγραφή χρήσης Αρμόστοκος Εσωτερικές επιφάνειες τοίχων και δαπέδων, επίσης κάτω από το επίπεδο του εδάφους, εξωτερικές επιφάνειες τοίχων, επίσης κάτω από το επίπεδο του

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασίες Συσκευασία των 5Kg Χαρτοκιβώτιο (4τεµ. x 5kg) 60 Σακιά των 25kg σε παλέτα SUPER ELASTIC 500 ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙ ΙΩΝ ΑΚΡΥΛΙΚΗ Ρητινούχος αρµόστοκος, µε βάση το τσιµέντο, υψηλής ποιότητας, ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ

Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Η θερμομόνωση της τοιχοποιίας είναι ένα μεγάλο κομμάτι της θερμομόνωσης. Καταρχήν έχουμε τα διαφορετικά είδη τοιχοποιίας: Από σκυρόδεμα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα θερµοµόνωσης µε πετροβάµβακα

Σύστηµα θερµοµόνωσης µε πετροβάµβακα Σύστηµα θερµοµόνωσης µε πετροβάµβακα Η µόνωση για εξωτερικές προσόψεις για κάθε τύπο κτιρίου Βιοκλιµατική δόµηση στο µέγιστο Θερµοµόνωση και διαµόρφωση πρόσοψης ταυτόχρονα Κατάλληλο για όλα τα υποστρώµατα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα. Η οικονοµική µόνωση για εξωτερικές προσόψεις. µε θερµοµονωτικές πλάκες από πολυστερίνη

Σύστηµα. Η οικονοµική µόνωση για εξωτερικές προσόψεις. µε θερµοµονωτικές πλάκες από πολυστερίνη Σύστηµα θερµοµόνωσης µε ΕPS Η οικονοµική µόνωση για εξωτερικές προσόψεις µε θερµοµονωτικές πλάκες από πολυστερίνη Θερµοµόνωση και διαµόρφωση προσόψεων σε ένα βήµα Προστασία και οικονοµία στην καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ ΒΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΜΑΤΑ - ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΜΗ ΒΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΜΑΤΑ - ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΝΩΣΕΙΣ ΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΜΗ ΒΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΜΑΤΑ - ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Σχήµα 45* Σχήµα

Διαβάστε περισσότερα

Baumit NormalputzSystem

Baumit NormalputzSystem Baumit NormalputzSystem Baumit MPA 35 o παραδοσιακός σοβάς ασβέστη/τσιµέντου για απλή, οικονοµική εφαρµογή µε µηχανή Κατάλληλο για τις τυπικές τοιχοποιίες Για καλή ηχοµόνωση Υψηλής διάχυσης για κτίρια

Διαβάστε περισσότερα

«Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf»

«Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf» «Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf» 1 Πάκος Σπυρίδων ιπλ. ΠολιτικόςΜηχανικός Univ. Dortmund KnaufΓυψοποιίαΑ.Β.Ε.Ε. Ευριπίδου 10, Καλλιθέα Τηλ: +30 2109310567 Fax: +30 2109310568 Email: pakos.spyridon@knauf.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΓΡΕ ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΙΑΛΙΑΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σιλικονούχος, παστώδης, έτοιµος προς χρήση σοβάς Λεία επιφάνεια Λευκός ή έγχρωµος Υδαταπωθητικός

Σιλικονούχος, παστώδης, έτοιµος προς χρήση σοβάς Λεία επιφάνεια Λευκός ή έγχρωµος Υδαταπωθητικός Τεχνικό Φυλλάδιο Fine Σιλικονούχος, παστώδης, έτοιµος προς χρήση σοβάς Λεία επιφάνεια Λευκός ή έγχρωµος Υδαταπωθητικός Ιδιότητες Το Fine είναι ένας παστώδης, έτοιµος προς χρήση, λευκός ή έγχρωµος, σιλικονούχος

Διαβάστε περισσότερα

τιμοκατάλογοσ Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας Αναβάθμισης Κτηρίων Απρίλιος 2013 Πιστοποιημένα

τιμοκατάλογοσ Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας Αναβάθμισης Κτηρίων Απρίλιος 2013 Πιστοποιημένα τιμοκατάλογοσ Απρίλιος 2013 Πιστοποιημένα Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας Αναβάθμισης Κτηρίων Τα Ελληνικά Συστήματα To Ελληνικό Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΧΡΩΝ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΩΝ Ενεργειακης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ SAINT-GOBAIN

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ SAINT-GOBAIN εξωτερικής θερμομόνωσης κονιάματα 1. Συστήματα/ εξωτερικής θερμομόνωσης 72 a. Κόλλες ΣΕΘ 72 b. Αστάρια 73 c. Τελικά επιχρίσματα ΣΕΘ - Χρώματα 74 2. Παρελκόμενα ΣΕΘ 77 a. Βύσματα - Τάπες 77 b. Προφίλ PVC

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ Α) ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Ημερίδα ΚΑΠΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η Εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών και οι Προοπτικές Βελτίωσης των Συνθηκών Αγοράς Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Εξοικονομήστε ενέργεια προσθέτοντας

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποιηµενο Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ

Πιστοποιηµενο Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Πιστοποιηµενο Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Ζέστη το Χειµώνα ροσιά το Καλοκαίρι EPS white XPS Marmoline Monosis Πιστοποιηµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Περιγραφή. Το MARMOLINE MONOSIS είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση των κονιαμάτων

Ενίσχυση των κονιαμάτων Ενίσχυση των κονιαμάτων ΧΡΗΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ DOMOPLAST Ενίσχυση των κονιαμάτων. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Πολλές φορές στην οικοδομή συναντάμε κατασκευαστικές περιπτώσεις που αποτυγχάνουμε να δώσουμε λύση, όπως η αποτυχία

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένο Σύστηµα

Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερική Θερµοµόνωση Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Απολαύστε και τις τέσσερις εποχές. Εξοικονοµήστε ενέργεια, προσθέτοντας αξία στην κατοικία σας. Σοβατίζετε και θερµοµονώνετε εξωτερικά

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Katymper Piscine. Υψηλής Αισθητικής Στρώση Στεγανοποίησης για Κολυμβητικές Δεξαμενές

Katymper Piscine. Υψηλής Αισθητικής Στρώση Στεγανοποίησης για Κολυμβητικές Δεξαμενές 1 Katymper Piscine Υψηλής Αισθητικής Στρώση Στεγανοποίησης για Κολυμβητικές Δεξαμενές 2 Τσιμεντοειδούς Βάσης Έτοιμο προς χρήση Χρώματα: Λευκό, Μπλε, Γκρι, Κρεμ Μπορεί να χρωματιστεί με κατάλληλες χρωστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ. Η μοντέρνα πρόταση για κάθε ανάγκη τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων.

ΚΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ. Η μοντέρνα πρόταση για κάθε ανάγκη τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων. Η μοντέρνα πρόταση για κάθε ανάγκη τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων. Nero ASTARTE NERO QUARTZ SUPER ACRYLIC ΧΑΛΑΖΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΚΟΛΛΑ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ Η ASTARTE Nero, είναι μια εύκαμπτη ισχυρή

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης

Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΜΟ Εξωτερική Θερµοµόνωση 09/2006 Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Eξοικονοµήστε ενέργεια προσθέτοντας αξία στην κατοικία σας Τα πλεονεκτήµατα του συστήµατος THERMOPROSOPSIS

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ. CBF THERMO- ANAKLASIS POLY με την ποιότητα της ανακλαστικής Θερμομόνωσης

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ. CBF THERMO- ANAKLASIS POLY με την ποιότητα της ανακλαστικής Θερμομόνωσης ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ CBF THERMO- ANAKLASIS POLY με την ποιότητα της ανακλαστικής Θερμομόνωσης και την αξιοπιστία της FIBREX HELLAS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σταδιοποίηση Προετοιμασία Τοιχοποιίαs

Σταδιοποίηση Προετοιμασία Τοιχοποιίαs Η εταιρία Marmodom στην 10-χρονη πορεία της στο χώρο των έτοιμων κονιαμάτων απέδειξε άλλη μια φορά με το «Σύστημα Marmodom Easy Cover» ότι δικαιολογημένα κατέχει την πρώτη θέση στον τομέα των καινοτόμων

Διαβάστε περισσότερα

9/10/2015. Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ

9/10/2015. Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Τα θερμομονωτικά τούβλα είναι τούβλα που διαθέτουν πορώδη μάζα με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένα θερμομονωτικά χαρακτηριστικά. Αυτό επιτυγχάνεται

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Ολοκληρωµένου Συστήµατος Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS

Παρουσίαση Ολοκληρωµένου Συστήµατος Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS Παρουσίαση Ολοκληρωµένου Συστήµατος Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS 1 ηµήτρης Πολιτόπουλος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Υπεύθυνος Καινοτοµικών Συστηµάτων όµησης Knauf ΓυψοποιίαΑ.Β.Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping Pool Flex Πατητή τσιμεντοκονία Πισίνας

Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping Pool Flex Πατητή τσιμεντοκονία Πισίνας Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping Pool Flex Πισίνας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Έτοιμο προς χρήση, προπαρασκευασμένο, ρητινούχο ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα δύο συστατικών, με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής

Διαβάστε περισσότερα

14. Εξωτερική θερμομόνωση Κnauf Thermoprosopsis

14. Εξωτερική θερμομόνωση Κnauf Thermoprosopsis 14. Εξωτερική θερμομόνωση Κnauf Thermoprosopsis 14. Εξωτερική θερμομόνωση Knauf Thermoprosopsis Υλικά επικόλλησης - Επιχρίσματα THERMOPROSOPSIS multi 25kg/σακκί 96931 Γκρι υλικό βάσεως τσιμέντου 12,20/σακκί

Διαβάστε περισσότερα

Dow - Λύσεις δόμησης. Θερμομόνωση στοιχείων από σκυρόδεμα 100% HCFC-free

Dow - Λύσεις δόμησης. Θερμομόνωση στοιχείων από σκυρόδεμα 100% HCFC-free Dow - Λύσεις δόμησης Θερμομόνωση στοιχείων από σκυρόδεμα 100% HCFC-free 15 Το κεφάλαιο αυτό περιγράφει τη θερμομόνωση στοιχείων από σκυρόδεμα με χρήση της μπλε μόνωσης αφρώδους εξηλασμένης πολυστερίνης

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping DecoWall Πατητή τσιμεντοκονία

Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping DecoWall Πατητή τσιμεντοκονία Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping DecoWall Πατητή τσιμεντοκονία ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Έτοιμο προς χρήση, προπαρασκευασμένο, ρητινούχο ινοπλισμένο μαρμαροκονίαμα δύο συστατικών, με βάση το λευκό τσιμέντο Portland

Διαβάστε περισσότερα

Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Marmoline Monosis

Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Marmoline Monosis Συστηµα Εξωτερικησ Θερµοµονωσησ Marmoline Monosis Marmoline Monosis Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης T 1 2 3 4 5 6 Περιγραφή. Το MARMOLINE MONOSIS είναι ένα πλήρες πιστοποιηµένο σύστηµα εξωτερικής µόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Baumit Star. ποιότητα ζωής. Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας Για νέα κτίρια και ανακαίνιση Άψογη αισθητική. Ιδέες με μέλλον.

Baumit Star. ποιότητα ζωής. Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας Για νέα κτίρια και ανακαίνιση Άψογη αισθητική. Ιδέες με μέλλον. Baumit Star ποιότητα ζωής Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας Για νέα κτίρια και ανακαίνιση Άψογη αισθητική Ιδέες με μέλλον. Baumit Star ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ Επένδυση στο μέλλον Η θερμομόνωση είναι

Διαβάστε περισσότερα

Για κάθε τοιχοποιία. το σωστό. ελαφρύ σοβά

Για κάθε τοιχοποιία. το σωστό. ελαφρύ σοβά Συστήµατα επίχρισης µε ελαφροβαρή κονιάµατα Για κάθε τοιχοποιία το σωστό σύστηµα µε ελαφρύ σοβά Για βέλτιστη εφαρµογή µε µηχανή Αξιοπιστία χάρη στην πολύ καλή διασπορά των τάσεων οκιµασµένα, υψηλής διάχυσης

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping Fine Πατητή τσιμεντοκονία

Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping Fine Πατητή τσιμεντοκονία Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping Fine Πατητή τσιμεντοκονία ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Έτοιμο προς χρήση, προπαρασκευασμένο ρητινούχο, ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα δύο συστατικών, με βάση το λευκό τσιμέντο Portland

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας, ιδανικό για ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές. Κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Baumit Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κόλλησης πλακιδίων

Baumit Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κόλλησης πλακιδίων Baumit Baumacol Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κόλλησης πλακιδίων Για όλα τα είδη πλακιδίων και υποστρωμάτων Πλήρη σειρά προϊόντων Ποιότητα υψηλού επιπέδου Baumacol Κόλληση πλακιδίων Βλέποντας νέες ιδέες

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης THERMOPROSOPSIS

Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης THERMOPROSOPSIS Εξωτερική Θερµοµόνωση 11/2008 Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Απολαύστε και τις τέσσερις εποχές. Εξοικονοµήστε ενέργεια, προσθέτοντας αξία στην κατοικία σας. Σοβατίζετε και θερµοµονώνετε εξωτερικά

Διαβάστε περισσότερα

Marmoline Monosis. Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης

Marmoline Monosis. Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Marmoline Monosis Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης T 1 2 3 4 5 6 Περιγραφή. Το MARMOLINE MONOSIS είναι ένα πλήρες πιστοποιηµένο σύστηµα εξωτερικής µόνωσης κτιρίων (παλαιών και νέων) προσαρµοσµένο στις εξαιρετικά

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος Εφαρμογής Πατητής Τσιμεντοκονίας

Μέθοδος Εφαρμογής Πατητής Τσιμεντοκονίας Μέθοδος Εφαρμογής Πατητής Τσιμεντοκονίας Περιεχόμενα 1. Προετοιμασία επιφανειών... 3 2. Εφαρμογή σε δάπεδο... 3 2.1. Δάπεδα ήπιας καταπόνησης... 4 3. Εφαρμογή σε κάθετη επιφάνεια... 4 4. Εφαρμογή σε χώρους

Διαβάστε περισσότερα

Baumit CreativTop. Oδηγίες Εφαρμογής. Χρώμα και διαμόρφωση. 17 Τεχνικές διαμόρφωσης 28 Τελικές επιφάνειες Ατελείωτες δυνατότητες διαμόρφωσης

Baumit CreativTop. Oδηγίες Εφαρμογής. Χρώμα και διαμόρφωση. 17 Τεχνικές διαμόρφωσης 28 Τελικές επιφάνειες Ατελείωτες δυνατότητες διαμόρφωσης Baumit CreativTop Oδηγίες Εφαρμογής Χρώμα και διαμόρφωση 17 Τεχνικές διαμόρφωσης 28 Τελικές επιφάνειες Ατελείωτες δυνατότητες διαμόρφωσης BAUMIT CREATIVTOP Χρώμα και Διαμόρφωση Με το νεό Baumit CreativTop

Διαβάστε περισσότερα

υγρό διαφανές 5 30 o C

υγρό διαφανές 5 30 o C ΕΚΔΟΗ ΕΠΣΕΜΒΡΙΟ 2006 POLYSTAMP PROTECT 862 (ΕΙΔΙΚΟ ΥΡΑΓΙΣΙΚΟ, ΚΛΗΡΤΝΣΙΚΟ,ΑΝΣΙΚΟΝΙΚΟ,ΔΙΑΥΑΝΕ ΒΕΡΝΙΚΙ ΓΙΑ ΣΑΜΠΩΣΟ ΔΑΠΕΔΟ) ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΣΗΝ ΣΑΦΕΙΑ ΕΞΑΣΜΙΗ ΣΟΤ ΝΕΡΟΤ ΚΑΙ ΥΡΑΓΙΖΕΙ ΣΟΤ ΠΟΡΟΤ ΣΟΤ ΜΠΕΣΟΝ, ΠΡΟΣΑΣΕΤΟΝΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επισκευές & Συντήρηση Κατοικιών. Βήμα προς βήμα παρουσίαση επισκευαστικών και κατασκευαστικών λύσεων

Επισκευές & Συντήρηση Κατοικιών. Βήμα προς βήμα παρουσίαση επισκευαστικών και κατασκευαστικών λύσεων Επισκευές & Συντήρηση Κατοικιών Βήμα προς βήμα παρουσίαση επισκευαστικών και κατασκευαστικών λύσεων 5... 6.. 7. 8. 0.. 9. Επισκευές και Συντήρηση Κατοικιών Η συντήρηση και επισκευή των κατοικιών συχνά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ASHRAE ΑΘΗΝΑ 2225 ΜΑΪΟΥ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Τ.Ε.Ε. ENVIRONMENT & ENERGY IN SHIPS ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ Κατανάλωση Ενέργειας στον Κτιριακό Τομέα Κατανομή τελικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ελλάδα (1999) Οικιακός Τομέας Τριτογενής Τομέας Κατανάλωση ενέργειας σε

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος Εφαρμογής Στεγανοποίησης Κολυμβητικών Δεξαμενών

Μέθοδος Εφαρμογής Στεγανοποίησης Κολυμβητικών Δεξαμενών Μέθοδος Εφαρμογής Στεγανοποίησης Κολυμβητικών Δεξαμενών Περιεχόμενα 1. Διαδικασία Σκυροδέτησης... 3 2. Επισκευές στοιχείων σκυροδέματος... 3 3. Εξομάλυνση και στεγανοποίηση της επιφάνειας του σκυροδέματος...

Διαβάστε περισσότερα

THERMOKAPA. Βασικός οδηγός εξωτερικής θερμομόνωσης

THERMOKAPA. Βασικός οδηγός εξωτερικής θερμομόνωσης THERMOKAPA Βασικός οδηγός εξωτερικής θερμομόνωσης Επαγγελματική σιγουριά & αξιοπιστία στα προϊόντα Τα προϊόντα μας σχεδιάζονται με σταθερό προσανατολισμό στις ουσιαστικές ανάγκες των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: Προμήθεια οικοδομικών υλικών ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Προϋπολογισμός: 30.000,00 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΕΡΓΟ: Προμήθεια οικοδομικών υλικών ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Προϋπολογισμός: 30.000,00 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ: Προμήθεια οικοδομικών υλικών ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Προϋπολογισμός: 0.000,00 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Mονάδα Ενδεικτική Τιμή Μερικό Α/Α Περιγραφή υλικού μέτρησης ποσότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ Εξωτερική θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Η ΟΜΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Τα συστήματα εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Είναι το πλέον αξιόπιστο θερμομονωτικό υλικό σε όλο τον κόσμο. Είναι το θερμομονωτικό που εμπιστεύονται οι περισσότεροι Έλληνες Μηχανικοί

Είναι το πλέον αξιόπιστο θερμομονωτικό υλικό σε όλο τον κόσμο. Είναι το θερμομονωτικό που εμπιστεύονται οι περισσότεροι Έλληνες Μηχανικοί Γιατί STYROFOAM : Είναι το πλέον αξιόπιστο θερμομονωτικό υλικό σε όλο τον κόσμο Η DOW είναι η μόνη εταιρεία που διαθέτει αποτελέσματα τεχνικών εκθέσεων επιστημονικών φορέων και ινστιτούτων στη Γερμανία,

Διαβάστε περισσότερα

Dow - Λύσεις δόμησης. Θερμομόνωση τοίχων με διάκενο 100% HCFC-free

Dow - Λύσεις δόμησης. Θερμομόνωση τοίχων με διάκενο 100% HCFC-free Dow - Λύσεις δόμησης Θερμομόνωση τοίχων με διάκενο 100% HCFC-free 25 Το κεφάλαιο αυτό περιγράφει τη θερμομόνωση διπλών εξωτερικών τοίχων με χρήση της μπλε μόνωσης αφρώδους εξηλασμένης πολυστερίνης STYROFOAM

Διαβάστε περισσότερα

Εύκαμπτη, τσιμεντοειδούς βάσης κόλλα πλακιδίων υψηλής απόδοσης

Εύκαμπτη, τσιμεντοειδούς βάσης κόλλα πλακιδίων υψηλής απόδοσης Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 23/11/2009 Κωδικός: 07.04.010 Sika Minipack - Κόλλα Πλακιδίων Εύκαμπτη, τσιμεντοειδούς βάσης κόλλα πλακιδίων υψηλής απόδοσης Construction Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος εφαρμογής στεγανοποίησης με τσιμεντοειδή επαλειφόμενα

Μέθοδος εφαρμογής στεγανοποίησης με τσιμεντοειδή επαλειφόμενα Μέθοδος εφαρμογής στεγανοποίησης με τσιμεντοειδή επαλειφόμενα Περιεχόμενα 1. Στεγανοποίηση τοιχίων υπογείου... 4 1.1. Στεγανοποίηση εξωτερικών τοιχίων πριν την επιχωμάτωση... 4 1.1.1 Προεργασία υποστρώματος...

Διαβάστε περισσότερα

Sika ThermoCoat. Sika ThermoCoat ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉΣ ΘΕΡΜΟΜΌΝΩΣΗΣ (Σ.Ε.Θ.)

Sika ThermoCoat. Sika ThermoCoat ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉΣ ΘΕΡΜΟΜΌΝΩΣΗΣ (Σ.Ε.Θ.) ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉΣ ΘΕΡΜΟΜΌΝΩΣΗΣ (Σ.Ε.Θ.) 1 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 4 ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉΣ ΘΕΡΜΟΜΌΝΩΣΗΣ 5 ΔΙΆΤΑΞΗ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ 6 ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ 7 ΣΕΙΡΆ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ 12 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΈΣ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ 18 ΤΕΧΝΙΚΈΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κτενά Ελένη - Νικολοπούλου Κωνσταντίνα

Κτενά Ελένη - Νικολοπούλου Κωνσταντίνα Εισαγωγή Το υπό μελέτη κτίριο βρίσκεται στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης στην οδό Καισαρείας 15 Αποτελείται από τρεις ορόφους και υπόγειο Στεγάζει το 27 ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Λειτουργεί από το σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ

Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Λε Κορμπυζιέ είπε ότι το κτίριο είναι μια μηχανή μέσα στην οποία ζούμε. Κάτι τέτοιο όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς ο

Διαβάστε περισσότερα

Το υλικό-διαθεσιμότητα

Το υλικό-διαθεσιμότητα τοιχοποιίες Το υλικό-διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Περιοχή Κορεστείων Ν. Καστοριάς Δισπηλιό, Φλώρινα-λημναίοι οικισμοί Δισπηλιό, Φλώρινα-λημναίοι οικισμοί Μονεμβασιά παραδόσεις, πολιτισμός Το κλίμα το κέλυφος

Διαβάστε περισσότερα

BYZANTINE BLUE ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

BYZANTINE BLUE ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ TD 13 C Κονίαμα δομικής ενίσχυσης ιστορικής τοιχοποιίας Περιγραφή Το TD13C είναι ένα έτοιμο κονίαμα δομικής ενίσχυσης, βασισμένο σε φυσικό υδραυλικό ασβέστη και επιλεγμένα αδρανή. Είναι ιδανικό για εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

κάτω από επιστρώσεις πλακιδίων

κάτω από επιστρώσεις πλακιδίων Επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα Ιδιότητες Το WATERBLOCK είναι ένα ανόργανο, επαλειφόμενο, στεγανωτικό κονίαμα σε μορφή σκόνης, που για την εφαρμογή του αναμιγνύεται απλά με νερό. Περιέχει τσιμέντο, πυριτικά

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις θερμομόνωσης. σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ και τα επιδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης παλαιών κατοικιών

Λύσεις θερμομόνωσης. σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ και τα επιδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης παλαιών κατοικιών Λύσεις θερμομόνωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ και τα επιδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης παλαιών κατοικιών Το παρόν τεχνικό εγχειρίδιο δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τον αναγνώστη

Διαβάστε περισσότερα

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow XENERGY - H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow Από την ημέρα που η Dow εφηύρε το αφρώδες εξηλασμένο πολυστυρένιο, η εξέλιξη και ανάπτυξη του προϊόντος είναι συνεχής.

Διαβάστε περισσότερα

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων Πεδία εφαρμογών Tσιμεντοειδές σύστημα πολλαπλών χρήσεων κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, τοιχοποιία, κάτω από πλακίδια

Διαβάστε περισσότερα

Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τις εργασίες κόλλησης πλακιδίων

Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τις εργασίες κόλλησης πλακιδίων Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τις εργασίες κόλλησης πλακιδίων Για όλα τα είδη πλακιδίων και τα συνήθη υποστρώματα Όλα τα απαραίτητα προϊόντα μαζί Ποιότητα υψηλής αξίας ΚΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ Baumacol Fliese

Διαβάστε περισσότερα

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρμογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρμογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Swedish quality ClimaPLUS Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Οδηγός εφαρμογής Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα ClimaPLUS Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Το ClimaPlus

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C)

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η ελαστοµερής ασφαλτική µεµβράνη κεραµοσκεπής EshaRoof Reflect ανήκει στις µεµβράνες κεραµοσκεπής νέας γενιάς

Διαβάστε περισσότερα