Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Β Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Β Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ"

Transcript

1 Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Β Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 1. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Τα στοιχεία που συνθέτουν το χρονολόγιο της εξέλιξης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισµού αντλήθηκαν από τα πρακτικά του ιοικητικού Συµβουλίου της Επιχείρησης , από τις ετήσιες Εκθέσεις Χρήσεως, από τοπογραφικά και σχέδια του τεχνικού αρχείου καθώς και από το φωτογραφικό αρχείο. Παρέχονται πληροφορίες από την ίδρυση του συγκροτήµατος µέχρι την οριστική παύση του, και διατρέχουν αυτή την περίοδο ανά έτος. Στοιχεία δηλαδή που φιλοδοξούν να δώσουν την πλήρη εικόνα της ιστορικής πορείας, ενός συγκροτήµατος, την συνεχή ανανεωτική προσπάθεια, τις σηµαντικές επιλογές της διευθύνουσας οµάδας τότε που έπρεπε να διεκδικήσει και να κατισχύσει στην εγχώρια αγορά της χώρας αλλά και να προβλέψει τις απαιτήσεις του διεθνούς καταλωτικού πεδίου. Η διαρκής αυτή κινητικότητα αποτυπώνεται στον χώρο, στις εγκαταστάσεις, στους εξοπλισµούς. Το αποτέλεσµα αυτής της καταγραφής είναι πολύτιµο καθώς οδηγεί στην αποσαφήνιση των χρονικών περιόδων που αποτελούν τους σηµαντικούς σταθµούς στην εξέλιξη του Συγκροτήµατος Αρχές Ιουλίου θεµελιώνονται οι πρώτες εγκαταστάσεις. Την εκτέλεση του τεχνικού µέρους αναλαµβάνει η τεχνική εταιρεία «Α.. Ζαχαρίου και Σια» Ολοκληρώνεται η κατασκευή 1 ης µονάδας θεϊκού οξέως, 1 ης µονάδας συσκευασίας (σύστηµα πύργων Petersen), µονάδας παραγωγής υπερφοσφωρικών λιπασµάτων (σύστηµα Milch) και µονάδας παραγωγής υδροχλωρικού οξέως µε δύο γραµµές παραγωγής. Τον Οκτώβριο γίνεται η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου. Η έκταση του εργοστασίου καταλαµβάνει τετρ. τεκτ. πήχεις. Υπάρχουν προβλέψεις για αλµατώδη αύξηση των εγκαταστάσεων Η παραγωγή του εργοστασίου δεν επαρκεί για να καλύψει την ζήτηση. Οι εγκαταστάσεις αυξάνονται µε διπλασιασµό των συνεργείων των οξέων και των λιπασµάτων ενώ παράλληλα συµπληρώνονται µε κατασκευές προκυµαίων και αποβάθρων. Ξεκινούν οι µελέτες για κατασκευή µονάδας υαλουργείου παραγωγής φιαλών για την εγχώρια κατανάλωση και για την συσκευασία οξέων. Σχεδιάζεται η ανέγερση εργατικών οικηµάτων στα νεοαποκτηθέντα οικόπεδα Κατασκευάζεται η 2 η Μονάδα συσκευασίας Το γήπεδο του εργοστασίου καταλαµβάνει έκταση τετρ. πήχεων και αποφασίζεται η αγορά των γύρω γηπέδων για επέκταση του εργοστασίου. Λόγω του πολέµου δεν αποπερατώθηκαν οι εγκαταστάσεις του υαλουργείου. Ανεγείρονται τα πρώτα οικήµατα για το προσωπικό: 3 διώροφα, 6 µονώροφα.

2 1914 Τον Ιανουάριο ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις του υαλουργείου, το οποίο σε αυτό το πρώτο στάδιο λειτουργίας του παράγει φιάλες και χοντρά τζάµια («εξοχικά χοντρά τζάµια»). Ανεγείρονται 6 µονώροφα οικήµατα για το προσωπικό Αγοράζεται γήπεδο 1000 τετρ. πήχεων. Τον Ιούνιο αποφασίζεται η κατασκευή ειδικού κλιβάνου για την παραγωγή υαλοπινάκων υπό την επίβλεψη ειδικού Βέλγου υαλουργού (Gobbe). Η ηµερήσια παραγωγή υπολογίζεται σε τ.µ. υαλοπίνακες. Κατασκευάζεται ειδικός κλίβανος παραγωγής λευκής υάλου Παράγονται προϊόντα πράσινης υάλου. To υαλουργείο αποτελεί πλέον το 1/3 του συνόλου του εργοστασίου. Τον Απρίλιο αγοράζεται πετρελαιοµηχανή diesel 100hp. Οικοδοµούνται 2 διώροφα οικήµατα για τους υπαλλήλους και 2 µεγάλα διώροφα για το εργατικό προσωπικό υσκολίες λόγω πολέµου. Παρουσιάζονται πολλά προβλήµατα κυρίως λόγω έλλειψης πρώτων υλών και καύσιµων υλών. Έτσι η µονάδα λιπασµάτων δεν λειτουργούσε καθόλου, τα οξέα και τα τρυγικά άλατα ελάχιστα ενώ λειτουργούσε σχεδόν κανονικά η µονάδα παραγωγής θειικού χαλκού και περονοσπορίνης. Το υαλουργείο λειτουργεί λίγο έως καθόλου. Προγραµµατίζεται ίδρυση συνεργείου ανθρακικής σόδας για την σαπωνοποιεία και την περονοσπορίνη Είναι το τελευταίο έτος του πολέµου και το εργοστάσιο βρίσκεται σε τέλεια παραγωγική αδράνεια. Ανεγείρονται δύο τριώροφα οικήµατα για το εργατικό προσωπικό Το υαλουργείο περιορίζεται ακόµα στην παραγωγή πράσινης υάλου και λειτουργεί µετά δυσκολίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Έρχονται 55 νέοι εργάτες από την Ιταλία Το υαλουργείο του εργοστασίου κατέχει την 3 η ή 4 η θέση στον κόσµο. Παράγει και επιτραπέζια σκεύη χωρίς όµως να έχει ξεκινήσει ακόµα την παραγωγή υαλοπινάκων. Το εργοστάσιο προσαρµόζεται στις νέες µεθόδους και ανακαλύψεις που έγιναν από την έναρξη του πολέµου γύρω από τον εξοπλισµό του υαλουργείου Εξαγοράζεται το προνόµιο µηχανικής κατασκευής υαλοπινάκων.

3 1921 Το εργοστάσιο αποτελείται πλέον από δύο κύρια τµήµατα : το τµήµα χηµικών προϊόντων και λιπασµάτων και το τµήµα του υαλουργείου. Στο πρώτο τµήµα ανήκουν τα συνεργεία οξέων και λιπασµάτων και το τµήµα θειικού χαλκού και περονοσπορίνης. Στο τµήµα του υαλουργείου γίνονται τροποποιήσεις που στοχεύουν στην καλύτερη χρησιµοποίηση λιγνίτη και στην φθηνότερη παραγωγή καλού και κατάλληλου αερίου για την χρήση στους κλιβάνους. Το τµήµα αυτό περιλαµβάνει τρία συνεργεία µε τρεις κλιβάνους. Το πρώτο είναι το παλαιό τµήµα πράσινης υάλου, το δεύτερο είναι το τµήµα λευκής υάλου επιτραπέζιων σκευών (Gebletterie) και το τρίτο είναι το τµήµα υαλοπινάκων. Από τα τρία τµήµατα εργάζονται µόνο τα δύο πρώτα ενώ το τρίτο αδρανεί λόγω καθυστέρηση στην παράδοση των µηχανηµάτων από εργοστάσιο της Αγγλίας Όλα τα τµήµατα του υαλουργείου εργάζονται κανονικά. Εργάζεται και το τρίτο τµήµα - κοινών υαλοπινάκων δια µηχανικής κατασκευής - µε µηνιαία παραγωγή τ.µ Οι υαλοπίνακες του υαλουργείου γίνονται ανάρπαστοι λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας. Εγκαθίσταται νέα µηχανή diesel 400hp ενώ παράλληλα ανακαινίζονται και αυξάνονται οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις προκειµένω να καλύψουν τις νέες ανάγκες του εργοστασίου. Κτίζονται νέες εργατικές κατοικίες ίνονται προνοµιούχα δάνεια για την επέκταση των εγκαταστάσεων που αφορούν την παραγωγή λιπασµάτων. Νέες εγκαταστάσεις θειϊκού οξέως. Ιδρύονται τρεις σταθµοί πειραµατικών υποδειγµάτων θρέψεως και επιλογής σπόρων και φυτών - στην Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Μακεδονία Εκτελείται παραγγελία µηχανηµάτων για την παραγωγή θειϊκού οξέως. Στο υαλουργείο εργάζονται και οι τρεις κλίβανοι, πράσινης υάλου, υαλοπινάκων και επιτραπέζιων ειδών Κατασκευάζονται νέες εγκαταστάσεις φόρτωσης και εκφόρτωσης λόγω του ότι προγραµµατίζονται ο τριπλασιασµός των προϊόντων του Υαλουργείου Αποπερατώνονται οι εγκαταστάσεις αυτόµατης µηχανικής εκφόρτωσης και µεταφοράς δια εναερίου σιδηροδρόµου από τα πλοία στις αποθήκες

4 1928 Τα συστήµατα παραγωγής θειϊκού οξέως έχουν φθαρεί επικίνδυνα και επιβάλλεται η ανακαίνιση και µετατροπή τους. Λειτουργεί η 3 η Μονάδα θειικού οξέως µε καύση 90 τόνων πυριτών ηµερησίως έναντι 30 τόνων της παλαιάς εγκατάστασης. Στο υαλουργείο και οι δυο κλίβανοι πράσινης υάλου και υαλοπινάκων είναι σε πλήρη λειτουργία Παραγωγή πυκνών λιπασµάτων. Νέες εγκαταστάσεις µε νέο εξοπλισµό απαιτούνται : αναµεικτήρια, ειδικά µηχανήµατα, ξύλινοι κάδοι µεγάλων διαστάσεων (κατασκευή µε ξύλα από την Αµερική). Κτίζεται νέο οικοδόµηµα διαστάσεων 50µ.x70µ. στεγασµένο µε µεταλλική στέγη και κάλυψη από ελενίτ Ύφεση στην παραγωγή λόγω της παγκόσµιας οικονοµικής κρίσης Στους κλιβάνους του υαλουργείου χρησιµοποιείται πλέον πετρέλαιο αντί λιγνίτη Προσαρµογή στο νέο παγκόσµιο οικονοµικό και νοµισµατικό περιβάλλον. Το υαλουργείο λειτουργεί ικανοποιητικά Ανεγείρονται νέες εγκαταστάσεις παραγωγής πυκνού υπερφοσφωρικού και εγκαταστάσεις παραγωγής θειώδους οξέως και ζωικού άνθρακος. Παράλληλα κτίζονται νέες αποθήκες υαλοπινάκων. Προστίθενται επίσης εγκαταστάσεις λειάνσεως κρυστάλλου και εγκαταστάσεις κονιοποίησης πυριτολίθων και αφαίρεσης σιδήρου για παραγωγή καθαρής άµµου υαλουργίας. Ολοκληρώνεται η νέα εγκατάσταση παραγωγής κινητήριας δύναµης µε πετρελαιοµηχανές diesel σε αντικατάσταση παλαιών ατµοµηχανών Ανεγείρονται νέες εγκαταστάσεις παραγωγής φωσφορικής αµµωνίας και πυκνών υπερφοσφωρικών λιπασµάτων. Επιπλέον γίνονται επεκτάσεις και προσθήκες στις εγκαταστάσεις του υαλουργείου Προγραµµατίζεται η ανέγερση νέων χηµικών εργαστηρίων. Ο εργατικός οικισµός περιλαµβάνει: δύο τριώροφα, εφτά διώροφα, εικοσιένα µονώροφα κτίρια, ένα κτίριο λουτρών, ένα κτίριο σχολείου, ένα οίκηµα ιατρείου Τον Σεπτέµβριο πεθαίνει ο Νικόλαος Κανελλόπουλος - Ιδρύεται το Ινστιτούτο "Νικόλαος Κανελλόπουλος" σε υπό κατασκευή κτίριο.

5 Εγκρίνονται δαπάνες για εγκαταστάσεις χηµικών προϊόντων θειικού οξέως, για εγκαταστάσεις παραγωγής υάλων ηλεκτρικών λαµπτήρων. Κατασκευάζεται ο νέος κλίβανος Νο 6 ο οποίος συµπληρώνεται µε µηχάνηµα κοπής, µικροεργαλεία και καλούπια, ψυκτήρες. Ανάγκη επέκτασης των εγκαταστάσεων του θειϊκού οξέως Λειτουργεί πλινθοποιείο το οποίο περιλαµβάνει την εγκατάσταση νέου τριβείου πλινθοποιείου και διάφορες εγκαταστάσεις στο συνεργείο αναµείξεως. Στο συγκρότηµα του εργοστασίου περιλαµβάνονται κτίρια (παλαιότερης κατασκευής): συσσιτίου, µεταφορών, θυρωρείου, φυλακίου µώλου Βασιλειάδη. Κατασκευάζεται η περιτείχιση του εργοστασίου Πρώτες δυσχέρειες από την πολεµική αναταραχή στη Ευρώπη. Το υαλουργείο παράγει είδη χηµείου και υαλοβάµβακα. Κατασκευάζονται αντιαεροπορικά καταφύγια Μερική αδράνεια των κύριων κλάδων του συγκροτήµατος λόγω πολέµου. Κατασκευάζεται κτίριο πυροσβεστικής υπηρεσίας Προσαρµοζεται η παραγωγή στις συνθήκες πολέµου. Καταστροφές στο συγκρότηµα γεωργικών φαρµάκων Αποκαθίστατε το συγκρότηµα γεωργικών φαρµάκων που είχε πληγεί. Προσαρµόζονται αεριογόνες συσκευές στους κλιβάνους του υαλουργείου ώστε να καλυφθεί µε καύση ξυλείας η έλλειψη υγρών καυσίµων 1943 Βοµβαρδισµός του εργοστασίου προκαλεί δρχ ζηµιά. Ολοσχερής καταστροφή συνεργείων τριβείου πρώτων υλών υαλουργείου και χαλαζίου, καταστροφή του συνεργείου πυρίµαχων του υαλουργείου, επλήγη και το Ινστιτούτο Ν. Κανελλόπουλου. Πολλές από τις δραστηριότητες του εργοστασίου σταµατούν λόγω έλλειψης πρώτων υλών παραγωγής, εξοικονόµησης καυσίµων και κινητηρίου δύναµης, κρίσης στα συστήµατα µεταφοράς και λόγω των πολεµικών ατυχηµάτων. ιακόπτεται η λειτουργία του υαλουργείου. Λειτουργεί µόνο ο κλάδος οξέων και χηµικών προϊόντων Γίνονται επισκευές στις µονάδες του συγκροτήµατος.

6 1945 Το τεχνικό συµβούλιο της εταιρείας κατάρτισε σχέδιο βιοµηχανικών συµπληρώσεων και επεκτάσεων για την ολοκλήρωση του βιοµηχανικού προγράµµατος της εταιρείας και την ίδρυση εργοστασίου παραγωγής σύνθετου αζώτου. Ανοικοδόµηση εξολοκλήρου του εργοστασίου κατεργασίας αραιών υπερφοσφωρικών. Αποκατάσταση λοιπών καταστροφών Ο Μποδοσάκης Αθανασιάδης εκλέγεται στο ιοικητικό Συµβούλιο Πυρκαγιά στην κεντρική αποθήκη επιφέρει στο εργοστάσιο ζηµιά δρχ. Το υαλουργείο επαναλειτουργεί κανονικά, σχεδόν όπως προπολεµικά. Προκειµένω να λειτουργήσει ο νέος κλίβανος αυτοµάτων ειδών κοµπλετερί έρχεται ειδικός από την Αµερική Λειτουργεί παιδικός σταθµός (για 100 παιδιά) δίπλα στο εργοστάσιο για τα παιδιά των εργαζοµένων στην εταιρεία. Γίνονται εργασίες επισκευών σε όλους τους κλάδους. Τον Αύγουστο γίνεται ριζική επισκευή των εγκαταστάσεων παραγωγής θειικού οξέως και βελτιώνεται η επίδοση των πύργων ενώ παράλληλα αρχίζουν να κατασκευάζονται νέοι κλίβανοι µεγαλύτερων διαστάσεων. Τον ίδιο µήνα καταρρέει η δεξαµενή θαλάσσιου ύδατος (5.000τον.) και προξενεί ζηµιές δρχ Εκπόνηση µελέτης προγράµµατος µεγάλων επεκτάσεων βάση των χρηµατοδοτήσεων από το Πρόγραµµα Οικονοµικής Συνεργασίας που προβλεπόταν από τη συµφωνία µεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Αµερικάνικης Αποστολής. Η τεχνική υπηρεσία της εταιρείας εκπονεί 461 µελέτες Μπαίνει σε εφαρµογή το πρόγραµµα βιοµηχανικής ανασυγκρότησης της εταιρείας βάσει χρηµατοδότησης σχεδίου Μάρσαλ. Ξεκινούν έργα επεκτάσεων και προσθηκών Έρχονται νέα µηχανήµατα και εφαρµόζεται ο πιο άρτιος τεχνικός εξοπλισµός. Εµφανίζονται νέα τµήµατα παραγωγής : Εγκατάσταση καταλυτικού οξέως, εγκατάσταση παραγωγής πυκνών υπερφοσφωρικών, εργοστάσιο πυρίµαχων προϊόντων, δύο νέοι κλίβανοι υαλουργίας για παραγωγή φιαλοειδών και επιτραπέζιων υάλινων σκευών. Ήδη λειτουργεί η µονάδα broadfield συνεχούς λειτουργίας παραγωγής αραιών υπερφοσφωρικών.

7 1952 Αποπερατώθηκαν τα κτίρια νέων συγκροτηµάτων λιπασµάτων και πυρίµαχων, αποθηκών πρώτων υλών φιαλών, ο ακραίος σταθµός εναέριου, το νέο µηχανοστάσιο, η τριτοξωτή αποθήκη υπερφοσφωρικών, ο κεντρικός αγωγός καταλυτικού θειικού οξέως, ο διπλός πύργος Petersen και τέσσερις περιοδικοί κάµινοι πυρίµαχων. Αποπερατώθηκαν και ετέθησαν σε λειτουργία νέα συγκροτήµατα : παραγωγή αραιών υπερφοσφωρικών λιπασµάτων, µεταφορικές ταινίες, τηλεφόρου (telpher), συρόµενης πτυοσκαφής (scraper), γερανογέφυρας αποθήκης φωσφοριτών, συσκευασίας λιπασµάτων, ατµολεβήτων, αεροσυµπιεστών, αντλιοστασίου θαλάσσιου ύδατος, δεύτερη δεξαµενή θειικού οξέως και το µολυβδουργείο. Εγκαταστάθηκαν επίσης, χωρίς όµως να τεθούν σε λειτουργία, η νέα πετρελαιοµηχανή 750 kwh, ο στρόβιλος του καταλυτικού θειικού οξέως 750 kwh και ο νέος κλίβανος αυτοµάτου παραγωγής φιαλοειδών Είναι το πρώτο έτος λειτουργίας των ανασυγκροτιθέντων κλάδων στο εργοστάσιο της ραπετσώνας. Όσον αφορά των κλάδο χηµικών προϊόντων και λιπασµάτων αποπερατώθηκαν τα έργα και ετέθησαν σε λειτουργία : το δεύτερο τµήµα τηλεφόρου (telpher) λιπασµάτων, η εγκατάσταση τροφοδοτήσεως φωσφοριτών, το συνεργείο αραίωσης του πυκνού θειικού οξέως, ο τρίτος Μύλος αλέσεως φωσφοριτών (Reymond), η εγκατάσταση πνευµατικής µεταφοράς φωσφορίτου και η τρίτη δεξαµενή θεϊκού οξέως χωρητικότητας 1000τον. Oλοκληρώθηκε τo κτίριο για την νέα εγκατάσταση παραγωγής υδροχλωρικού οξέως (Zahn) και η εγκατάσταση παραγωγής φωσφορικής αµµωνίας. Επίσης ξεκίνησε η λειτουργία της νέας εγκατάστασης καταλυτικού θειικού οξέως και της νέας εγκατάστασης Dorr παραγωγής πυκνών υπερφωσφορικών. Στον κλάδο του υαλουργείου και των πυρίµαχων ετέθησαν σε λειτουργία : o νέος κλίβανος Νο 1 παραγωγής φιαλοειδών (µε αυτόµατες µηχανές), ο νέος κλίβανος Νο 3 παραγωγής υαλοπινάκων, η εγκατάσταση διακοσµήσεως φιαλών, δύο ζεύγη νέων αεριογόνων, το συνεργείο κατασκευής φυσίγγων ενέσεων, τα 16 σιλό αποθήκευσης πρώτων υλών υαλουργίας χωρητικότητας 500 τον., ο κλίβανος πυριτικού νατρίου. Ο κλίβανος Νο 2 δεν κατάφερε να λειτουργήσει. Από τα έργα της τεχνικής υπηρεσίας σηµειώνονται η επιτυχής έναρξη µιας πετρελαιοµηχανής 1050 hp και του ατµοστροβίλου του καταλυτικού θειικού οξέως 725 kw, η κατασκευή τριών νέων υποσταθµών ηλεκτρικού ρεύµατος και γύρω στα 6,5 χιλιόµετρα σωληνώσεων διαφόρων τύπων. Όλα αυτά τα έργα εκτελούνται και εποπτεύονται από την «Τεχνική Υποδιεύθυνσης και των οµικών Μελετών και Κατασκευών» του εργοστασίου.

8 Οι δραστηριότητες του εργοστασίουαυξάνονται. Αποπερατώθηκαν και ετέθησαν σε λειτουργία : η εγκατάσταση συστήµατος «zahn» παραγωγής υδροχλωρικού οξέως και βιοµηχανικού θειικού νατρίου (sulfate), καθώς και η δεύτερη σταθερή µονάδα συσκευασίας λιπασµάτων. Όσον αφορά τον κλάδο του υαλουργείου, λειτούργησε, ο κλίβανος παραγωγής επιτραπέζιων ειδών, µε τις αυτόµατες µηχανές και την γαλαρία ψύξης, η εγκατάσταση παραγωγής υαλοπινάκων διαµαντέ και ο σηραγγοειδής κλίβανος οπτήσεως πυρίµαχων Πολλά νέα είδη πυρότουβλων παράγονται από το εργοστάσιο πυρίµαχων Παρουσιάζεται κάµψη στην παραγωγική δραστηριότητα και των τριών τοµέων του υαλουργείου λόγω φυσιολογικής φθοράς των κλιβάνων, στην περίπτωση των φιαλοειδών και υαλοπινάκων και λόγω συγκέντρωσης σηµαντικών αποθεµάτων στο τµήµα των επιτραπέζιων Ολοι οι παραγωγικοί κλάδοι εργάζονται εντατικά. Εξασφαλίζεται επί πληρωµή από την American Window Glass Co τεχνολογικά εξελιγµένη µέθοδος παραγωγής υαλοπινάκων Η παλιά εγκατάσταση πυκνών λιπασµάτων µετατράπηκε σε παραγωγή φωσφορικής αµµωνίας. Αποπερατώθηκαν οι νέες αποθήκες υαλοπινάκων. Κατασκευάσθηκε γέφυρα εκφόρτωσης υγρής αµµωνίας και κτίστηκε µικρό διαµέρισµα για το νέο τηλεφωνικό κέντρο του εργοστασίου. Επιπλέον έγιναν συµπληρώσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις: συσκευή ζυγοστάθµισης, παντογράφος για το σκάλισµα φορµών υαλουργείου, τρεις φορητοί αεροσυµπιεστές, δύο προωθητικοί ανεµιστήρες για το καταλυτικό θειικό οξύ, τέσσερα συστήµατα κοπτικών µηχανών υαλοπινάκων, επτά στοιχεία αυτόµατης µηχανής 28, τρία µηχανήµατα λείανσης χειλιών ποτηριών, σύστηµα συγκράτησης µεγάλων φύλλων υαλοπινάκων µε απορροφητικές βεντούζες, ένας µεγάλος ανεµιστήρας έλξεως του κλιβάνου υαλοπινάκων, ένα σύστηµα αυτόµατης ρυθµίσεως της πίεσης στον παραπάνω κλίβανο και µία πρέσα πυρίµαχων για είδη χαλυβουργίας.

9 Γίνονται βελτιώσεις για εξασφάλιση ανώτερης ποιότητας και ποσότητας στην παραγωγή. Σηµαντικότερη από αυτές είναι οι επισκευές και συµπληρώσεις στις εγκαταστάσεις θειϊκού οξέως Πέτερσεν: τοποθετήθηκε πυριτοκάµινος «Humbolt», δυναµικότητας 55 τον. µε ατµολέβητα 40 ατµόσφαιρες. Επιπλέον παραγγέλλονται µηχανήµατα για την κοκκοποίηση του υπερφοσφωρικού λιπάσµατος. Οι δύο µεγαλύτεροι κλίβανοι του υαλουργείου λειτουργούν µε υψηλή απόδοση Όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άριστη κατάσταση συντήρησης και διατήρησης. Γίνονται συµπληρώσεις µε νέες κατασκευές : προστατευτικό κρηπίδωµα της τριτοξοτής αποθήκη λιπασµάτων, εγκατάσταση πέντε φυγόκεντρων αντλιών στο θειικό οξύ, κατασκευή και τοποθέτηση δύο γραφιτικών ψυγείων στο τµήµα των πύργων θειικού οξέως, προσθήκη ορόφου στην αποθήκη υαλοπινάκων, κατασκευή και τοποθέτηση δύο µηχανών υαλοπινάκων, αποπεράτωση της σχάρας του νεωλκείου του ναυπηγείου Βασιλειάδη. Επίσης µεταφέρονται το λεβητοποιείο, το προτυποποιείο, το συνεργείο γραµµών και το συνεργείο σιδηροκοφών στις εγκαταστάσεις του πρώην Ναυπηγείου Βασιλειάδη ενώ παράλληλα µεταφέρονται τα µηχανήµατά του στο κεντρικό µηχανουργείο του συγκροτήµατος Συµφωνία συνεργασίας µε την γαλλική βιοµηχανία λιπασµάτων και χηµικών προϊόντων «Pechiney St.Gobain» για την ίδρυση νέου εργοστασίου στη ραπετσώνα και στη Βόρεια Ελλάδα µε επωνυµία «Χηµική Βιοµηχανία Βορείου Ελλάδος» Μικροαλλαγές και βελτιώσεις στην µονάδα θειϊκού οξέως πύργων. O Οργανισµός Λιµένος Πειραιώς (ΟΛΠ) απαλλοτριώνει το οικόπεδο Βασιλειάδη Μεγάλες εξαγωγές υαλοπινάκων στις Η.Π.Α Κατασκευάζεται νέος κλίβανο στο υαλουργείο για την παραγωγή επιτραπέζιων προϊόντων Ολοκληρώθηκε το νέο εργοστάσιο φωσφορικών λιπασµάτων από την Α.Ε. «Χηµική Βιοµηχανία Βορείου Ελλάδος» και άρχισε η παραγωγή του κλάδου των οξέων, θεϊκού και φωσφορικού, και του κλάδου των σύνθετων λιπασµάτων.

10 Αρχίζει η λειτουργία της νέας µονάδας θειικού οξέως που κατασκευάστηκε από τον Γερµανικό Οίκο «Lurgi Chemie G.M.B.». Πλήρης αυτάρκεια σε θειικό οξύ. Κατασκευή νέου κλιβάνου υαλοπινάκων. Επιµηκύνεται ο µώλος Σφαγείων µε όλο τον εξοπλισµό, κατασκευάζονται οι σφαιρικές δεξαµενές και αποθήκες Εναρξη λειτουργίας νέου κλιβάνου υαλοπινάκων αδιαφανών µετά σχεδίων (διαµαντέ). Κατασκευή νέας τριτοξωτής αποθήκης λιπασµάτων. ιακόπτεται οριστικά η παραγωγή του κλάδου των πυρίµαχων. Επικρατεί η λογική της ταχείας απόδοσης των επενδύσεων Κατασκευάζεται εγκατάσταση καύσης σιδηροπυρίτη για παραγωγή θειικού οξέως, ως προσθήκη στη τρίτη µονάδα θειικού οξέως καθώς και η νέα µονάδα εκσακκίσεως σύνθετων λιπασµάτων Κατασκευάζεται ο ταινιόδροµος µώλου σφαγείων και το οδικό δίκτυο σε όλο το εργοστάσιο Η µονάδα θειϊκού οξέως Πέτερσεν τίθεται οριστικά εκτός λειτουργίας. Το υαλουργείο παράγει υαλοπίνακες οπλισµένους, διαµαντέ, φυµέ, και φιάλες χρώµατος emerald green. Κατασκευάζονται δύο σφαιρικές δεξαµενές αµµωνίας 750 τον. η κάθε µία Ανεγείρεται η 4 η µονάδα θειϊκού οξέως από τον γαλλικό οίκο Krebs et cie δυναµικότητας 700 τον. ηµερησίως. Εγκαθίσταται η πέµπτη µηχανή διαφανών υαλοπινάκων «Fourcault», και νέα υαλουργική πρέσα τύπου Μ.D. ιαπωνικής κατασκευής στον κλάδο αυτόµατης παραγωγής επιτραπέζιων ειδών (πρεσαριστά ποτήρια). Μετά από 57 χρόνια παύει οριστικά η παραγωγή χειροποίητων αντικειµένων. Κατασκευάζεται νέο ξυλουργείο Ολοκληρώθηκαν το νέο εστιατόριο και οι εγκαταστάσεις ταινιόδροµων στην αποθήκη λιπασµάτων. Τοποθετείται νέα ηµιαυτόµατη µηχανή κοπής υαλοπινάκων. Αντικαθίσταται η στέγη του υαλουργείου στους κλιβάνους Νο 30 και Νο Κατασκευάζεται νέα µονάδα παραγωγής φωσφορικού οξέως, νέες δεξαµενές αποθήκευσης φωσφορικού οξέως.

11 Κατασκευάζεται νέα µονάδα σύνθετων λιπασµάτων Νο 4, νέα αποθήκη θειικού καλίου και θειικής αµµωνίας. Ανανεώνεται ο µηχανικός εξοπλισµός της αποθήκης α υλών λιπασµάτων. Επίσης κατασκευάζονται, εγκατάσταση δύο σφαιρικών δεξαµενών άνυδρου αµµωνίας, η αποθήκη θειϊκών αλάτων, νέος κλίβανος υαλοπινάκων Νο 70, νέος µύλος τριβής φωσφοριτών, νέου σταθµού Μονάδων συσκευασίας λιπασµάτων Νο 6,7, Κατασκευάζεται µονάδα πνευµατικής εκφόρτωσης στον µώλο Σφαγείων και ο νέος κλίβανος υαλοπινάκων Νο Αποπερατώθηκαν τα εξής έργα : 4 ος µύλος λειοτριβήσεως φωσφοριτών, κεντρικός σταθµός συσκευασίας λιπασµάτων, 3 η µηχανή ελκυσµού υαλοπινάκων «Fourcault» στον κλίβανο Νο Κατασκευάζονται νέος κλίβανος παραγωγής θειϊκού καλίου και δεξαµενές θειϊκού οξέως Σηµειώνεται η µεγαλύτερη παραγωγή ειδών υαλουργίας ( τον.). απάνες για µέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Εγκατάσταση νέου κλιβάνου υαλοπινάκων Glaverbel (Νο 80) µε τη καπνοδόχο του. Η κατασκευή της καπνοδόχου από οπλισµένο σκυρόδεµα είναι µάλλον το τελευταίο µεγάλο τεχνικό έργο της ΑΕΕΧΠΛ Τον Ιανουάριο πεθαίνει ο Μποδοσάκης Αθανασιάδης Κατασκευάζεται στεγασµένη αποθήκη θείου και µηχανικός εξοπλισµός. - Αποπερατώνεται ο µηχανολογικός εξοπλισµός της αποθήκης θείου. Κατασκευάζεται εγκατάσταση παραγωγής φυτοφαρµάκων σε µορφή υγρής σκόνης. Οργανώνεται αποχετευτικό σύστηµα λυµάτων του συγκροτήµατος στο δίκτυο Οργανισµού Αποχέτευσης Πρωτεύουσας Ολοκληρώνεται ο υαλουργικός κλίβανος έλκυσης υάλου τύπου Glaverbel. Γίνονται µελέτες από το Ινστιτούτο για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόµηση ενέργειας Η κάµψη της οικοδοµικής δραστηριότητας και η άφθονη εισαγωγή υαλουργικών προϊόντων σε χαµηλές τιµές πλήττει την υαλουργία του συγκροτήµατος

12 Οργανώνεται µηχανογραφική υπηρεσία Γίνονται εντατικές εργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος Το συγκρότηµα διανύει µία φθίνουσα πορεία και οι εργασίες που γίνονται παραµένουν σε ένα επίπεδο απλής συντήρησης Η εταιρεία τίθεται σε εκκαθάριση και το εργοστάσιο περιέρχεται στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας Το εργοστάσιο (χωρίς το Υαλουργείο το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του από τις αρχές της δεκαετίας του 90) λειτουργεί σε χαµηλούς ρυθµούς µέχρι το οριστικό κλείσιµο του. Από τα παραπάνω διαπιστώνουµε ότι : Οι πρώτες σηµαντικές επεκτάσεις πραγµατοποιήθηκαν την χρονική περίοδο µε την ίδρυση νέων µονάδων παραγωγής θειικού οξέως, υπερφοσφωρικών λιπασµάτων, φωσφορικού οξέως και πυκνών λιπασµάτων. Η δεύτερη σηµαντική περίοδος τοποθετείται ανάµεσα στα έτη 1949 και 1952, όπου µπαίνει σε εφαρµογή το πρόγραµµα βιοµηχανικής ανασυγκρότησης του εργοστασίου βάσει χρηµατοδότησης του σχεδίου Μάρσαλ. Το συγκρότηµα εφαρµόζει µία συνολική ανανέωση, αφού λόγω πολέµου είχε υποστεί πολλές ζηµιές, ενώ παράλληλα επεκτείνεται µε κατασκευή νέων µονάδων. Η τρίτη περίοδος ανάπτυξης άρχισε το 1964 µε την κατασκευή της τρίτης µονάδας παραγωγής θειικού οξέως και άλλων έργων επεκτάσεων. Η τέταρτη εξόρµηση άρχισε το Τέλος το 1981 έγιναν σηµαντικές εκσυγχρονίσεις στη µονάδα υαλουργείου και παράλληλα αποπερατώθηκαν και άλλα έργα κυρίως βοηθητικά της λειτουργίας των µονάδων παραγωγής. Στα τοπογραφικά διαγράµµατα που ακολουθούν, αποτυπώνεται η µορφή του εργοστασίου σε αυτές τις περιόδους.

13 2. ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ Σε επαφή µε το εργοστάσιο, µέσα στο οικόπεδο της Εταιρείας στη βόρεια πλευρά του, στην επίπεδη περιοχή, πάνω από τον όρµο των σφαγείων, αναπτύχθηκε ένας εκτεταµένος συνοικισµός κατοικιών για το εργατικό και υπαλληλικό προσωπικό. Ο βασικός πυρήνας του συνοικισµού δηµιουργείται την περίοδο Αργότερα -το 1922 και µέχρι το αναγείρονται κάποια ακόµα οικήµατα καθώς και το σχολείο. Σύµφωνα µε το τοπογραφικό διάγραµµα του 1938 ο οικισµός απλωνόταν σε οικόπεδο επίµηκες µε τραπεζοειδή µορφή. Περιελάµβανε κατοικίες εργατών και υπαλλήλων, γυµναστήριο και σχολείο. Ενώ η πολεοδοµική διάταξη καθορίζονταν από έναν απόλυτα ορθογώνιο κάναβο µε προσανατολισµό βορρά-νότου. Ανάµεσα στις µονάδες παραγωγής και τις κατοικίες παρεµβαλλόταν µία κενή έκταση και το συγκρότηµα των σφαγείων. Η περιοχή των κατοικιών χωρίζεται από το εργοστάσιο µε δρόµο ο οποίος ένωνε την ραπετσώνα µε την ακτή του όρµου Σφαγείων. Στην νοτιοανατολική γωνία του συνοικισµού υπήρχαν τα οικήµατα των υπαλλήλων. Ήταν πέντε κτίρια, εκ των οποίων τα τέσσερα στη σειρά, σε πανταχόθεν ελεύθερη διάταξη και µοιρασµένα µεταξύ τους οικόπεδα. ύο από αυτά χτίστηκαν το 1913 και δύο το Πρόκειται για κτίρια διώροφα, πέτρινα µε τετράριχτη στέγη και κάλυψη από κεραµίδια. Κάθε σπίτι αποτελείτο από δύο κατοικίες και κάθε κατοικία από τρία δωµάτια, µαγειρείο, λουτρό, πλυντήριο. Στα τοπογραφικά σχέδια, στις πίσω πλευρές των οικοπέδων διακρίνονται µικρά παραλληλόγραµµα που πιθανόν ήσαν βοηθητικοί χώροι. Το πέµπτο κτίριο, τοποθετηµένο προς την µεριά του εργοστασίου, όµοιο µε τα άλλα τέσσερα, πιθανότατα ήταν το σπίτι των τµηµαταρχών. Αυτό χτίστηκε το 1913, και είχε δώδεκα δωµάτια και λουτρό. Σε αυτό το οίκηµα κατοικούσαν επτά υπάλληλοι. Στα βόρεια της ενότητας των οικηµάτων των υπαλλήλων, ακριβώς µετά από τις πίσω αυλές, βρισκόνταν το «Γυµναστήριον». Στην πραγµατικότητα ήταν ένα απλό γήπεδο χωρίς διαµορφώσεις µε ένα µικρό οίκηµα στην ανατολική πλευρά του. ΦΩΤ. ΕΡΓ.1 ιώροφα οικήµατα υπαλλήλων. (Πανελλήνιον λεύκωµα εθνικής εκαντονταετηρίδος , τόµος Β) 1 Βλ. επίσης Α. Σ. Σκιντζόπουλος, "Το πρόβληµα του εργατικού σπιτιού εις την Αγγλίαν", Βιοµηχανική Βιοτεχνική Επιθεώρησις 3, Ιούλιος 1919, σ

14 ενότητα των οικηµάτων των εργατών. Η πρώτη ενότητα, αµέσως µετά το γήπεδο, περιελάµβανε δώδεκα µονώροφα οικήµατα ορθογώνιας - σχεδόν τετράγωνης- κάτοψης, µε προκήπια και πλατείς δρόµους ανάµεσά τους. Τα οικήµατα αυτά κτίστηκαν : έξι το 1913 και έξι τον Σεπτέµβριο του ύο από αυτά ήταν σπίτια επιστατών και αποτελούνταν το καθένα από τέσσερα δωµάτια, πλυντήριο, µαγειρείο και αυλή και στέγαζαν 17 άτοµα. Τα υπόλοιπα δέκα είχαν άλλα τέσσερα δωµάτια και άλλα τέσσερα δωµάτια µε µαγειρείο. Σε αυτά κατοικούσαν 90 εργάτες. Στο κέντρο της ενότητας βρισκόταν ένα λίγο µικρότερο κτίριο που στο διάγραµµα φέρει τον τίτλο «Λουτρά». εσωτερικό αίθριο όπως φαίνεται από τις αεροφωτογραφίες. Κάθε ένα είχε 16 κατοικίες, κάθε κατοικία αποτελείται από ένα δωµάτιο, κουζίνα, τραπεζαρία και πλυντήριο. Τα συγκροτήµατα αυτά κτίστηκαν το Ανάµεσα σε αυτά και την προηγούµενη ενότητα κατοικιών, υπήρχε πλατύς δρόµος µε δύο µεγάλες φυτεµένες νησίδες και µία κυκλικής διαµόρφωσης στο κέντρο γεγονός που δείχνει ότι εκεί βρισκόταν το πολεοδοµικό κέντρο του συνοικισµού. Η βόρεια πλευρά αυτού του δρόµου έκλεινε µε δύο ορθογώνια επιµήκη κτίρια κατοικιών αντικριστά µεταξύ τους µε εσωτερικό µικρό δρόµο και προκήπια. Αυτά κτίστηκαν µετά το 1919, πιθανότατα το Πρόκειται για µονώροφα κτίρια µε δίριχτη στέγη από κεραµίδια. Από τις προεξοχές των κατόψεων, που µάλλον ήταν οι είσοδοι των κατοικιών, προκύπτουν 7 κατοικίες ανά κτίριο. ΦΩΤ. ΕΡΓ.2 ιώροφα οικήµατα εργατών. (Α. Σ. Σκιντζόπουλος, "Το πρόβληµα του εργατικού σπιτιού εις την Αγγλίαν", Βιοµηχανική Βιοτεχνική Επιθεώρησις 3, Ιούλιος 1919, σ , Εθνική Βιβλιοθήκη) Από την δυτική πλευρά του γηπέδου και µέχρι το όριο κοντά στην ακτή απλωνόταν η Στη συνέχεια υπήρχαν δύο µεγαλύτερα ορθογώνια κτίρια κατοικιών. Τα κτίρια, αυτά όµοιας µορφολογίας, ήταν διώροφα µε διπλό

15 ΦΩΤ. ΕΡΓ.4 Τριώροφα οικήµατα εργατών.(αρχείο ΑΕΕΧΠΛ) και για την κατασκευή της στέγης. Στη εξωτερική όψη διαµορφώνεται ένα είδος κανάβου, µε κάθετες κολώνες ανά τακτά διαστήµατα, σχηµατίζοντας περιµετρική στοά σε όλους τους ορόφους. Κάθε σπίτι είχε 18 κατοικίες και κάθε κατοικία αποτελείτο από δύο δωµάτια και µαγειρείο. Στο ένα κτίριο από αυτά κατοικούσαν 91 εργάτες, το Αυτή η ενότητα φαίνεται να κτίστηκε γύρω στο Στην βορειοδυτική γωνιά του οικοπέδου αναπτύχθηκε το κτίριο του σχολείου, το οποίο χτίστηκε την περίοδο Στην όψη του υπήρχε κήπος µε φυτεύσεις, ελεύθερη αυλή και µικρό κτίριο τουαλετών. Ο συνοικισµός άρχισε να γκρεµίζεται γύρω στο 1960, όπου κατεδαφίστηκαν τρία µονώροφα οικήµατα. Τα υπόλοιπα γκρεµίστηκαν περί το Σήµερα έχει αποµείνει µόνο µία διώροφη κατοικία, για να θυµίζει την ύπαρξη αυτού του τόσο σηµαντικού και πρωτοπόρου εργατικού συνοικισµού. ΦΩΤ. ΕΡΓ.5 Το µοναδικό κτίσµα που απέµεινε από τον εργατικό συνοικισµό. (1999) Μια άλλη ενότητα ακολουθούσε στη συνέχεια µε δύο µεγάλα τριώροφα συγκροτήµατα µε διπλά εσωτερικά αίθρια. Πρόκειται για κτίρια µεικτής κατασκευής του Ο όγκος του κτιρίου ήταν πέτρινος ενώ οι περιµετρικοί εξώστες που διέτρεχαν το κτίριο ήταν από µπετόν, υλικό που χρησιµοποιήθηκε Βόρεια και νότια της ενότητας αυτής υπήρχαν τέσσερις κήποι µε περίφραξη. Στη βορειοδυτική άκρη του συγκροτήµατος, η τελευταία ενότητα είχε τρία παράλληλα επιµήκη κτίρια κατοικιών, ίδια σχεδόν σε κάτοψη µε την ενότητα βόρεια του κεντρικού δρόµου, µε µικρούς εσωτερικούς δρόµους και προσανατολισµό προς την ακτή.

16 ΦΩΤ. ΕΡΓ.2 Η διάταξη του εργατικού συνοικισµού σε τοπογραφικό του 1938 και σε αεροφωτογραφία του 1960.(αρχείο ΑΕΕΧΠΛ).

17

Η ΣυλλογΗ γυαλινων αντικειμενων

Η ΣυλλογΗ γυαλινων αντικειμενων Η ΣυλλογΗ γυαλινων αντικειμενων παραγωγής αεεχπλ και των διακοσμητικών αντικειμένων οξυαλ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Αθήνα 2014 Εικόνα εξωφύλλου: Έργο της Αικατερίνης Πετρέα, σχεδιάστριας της Ανωνύμου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 89-1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. Η πρόσοψη του οικοπέδου βρίσκεται επί της οδού Κρουσόβου, ενώ το οικόπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Α ΕΙΟ ΟΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ Για τον προσδιορισµό της κατηγορίας και των δικαιολογητικών που απαιτούνται για απαλλαγή/έκδοση Αδειών Εγκατάστασης και Λειτουργίας µεταποιητικών µονάδων

Διαβάστε περισσότερα

Πολυκατοικία. Γ. Σάββενας. Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Πόλη της Ρόδου (Ανάληψη)

Πολυκατοικία. Γ. Σάββενας. Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Πόλη της Ρόδου (Ανάληψη) Πολυκατοικία Πόλη της Ρόδου (Ανάληψη) Σάββενας Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Αρχιτεκτονική Μελέτη: Γ. Σάββενας Πολιτικός Μηχανικός: Κ. Χριστόπουλος Διακοσμήτρια: Κ. Καλλιγά Σάββενα Φωτογραφίες: Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΩΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ- ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ - ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ- ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ - ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ- ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ - ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ 1. Τοπογραφικό διάγραμμα της περιοχής που βρίσκεται ή πρόκειται να εγκατασταθεί η μονάδα,

Διαβάστε περισσότερα

Α.4.6. Οικιστικό απόθεμα

Α.4.6. Οικιστικό απόθεμα Α.4.6. Οικιστικό απόθεμα Κατά την απογραφή κατοικιών της Ε.Σ.Υ.Ε. το 2000, το οικιστικό απόθεμα του Δήμου Τρικκαίων αποτελείται από: 13.129 οικοδομές (στοιχεία από 15.343 κτίρια 25.074 κατοικίες και 24.385

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΘΑΣΟΥ

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΘΑΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΘΑΣΟΥ Περιήγηση ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ Το μεταλλευτικό συγκρότημα τοποθετείται Ανατολικά του Οικισμού Λιμεναρίων ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βικελαία Βιβλιοθήκη. Έναρξη εργασιών Β Φάσης (τελικής)

Βικελαία Βιβλιοθήκη. Έναρξη εργασιών Β Φάσης (τελικής) ΕΞΟΦΥΛΛΟ 2 Βικελαία Βιβλιοθήκη Έναρξη εργασιών Β Φάσης (τελικής) ΓΕΝΙΚΑ Η λειτουργία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης χρονολογείται από το 1908 που έγινε δεκτή η δωρεά Βικέλα. Στην αρχή στεγαζόταν στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 99 - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ 1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : To τοπογραφικό διάγραμμα της δεύτερης αρχιτεκτονικής μελέτης ταυτίζεται με αυτό της πρώτης αρχιτεκτονικής μελέτης εφόσον και οι δυο μελέτες εχουν γίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ (1932)

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ (1932) ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ (932) Της Γεωργίας Χειρχαντέρη, Αρχιτέκτονος Μηχανικού ΑΠΘ, Υποψήφιας Διδάκτορος ΕΜΠ Εικ.. Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη ή επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

Η Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της:

Η Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της: Η Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της: Κτίζει, λειτουργεί και συντηρεί τους Ηλεκτροπαραγωγούς Σταθµούς που χρειάζονται για να παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια. Εγκαθιστά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη Έργο : ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ Διεύθυνση : ΟΔΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΟ ΠΥΡΗΝΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΟ ΠΥΡΗΝΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΟ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη

Διαβάστε περισσότερα

(cost approach) 2/11/07 2

(cost approach) 2/11/07 2 ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ Μαριάνα Γκόγκου Αρχιτέκτονας µηχανικός Α.Π.Θ. ΕκτιµητήςµέλοςΕΛ.Ι.Ε. & Σ.ΕΚ.Ε. π.χ. ΑΚΙΝΗΤΟ: Βιοµηχανοστάσιοεπιφανείας 1.763,50 µ2 επίγηπέδου 2.800 µ2 επί της οδού xxx του Παραρτήµατος της ΒΙ.ΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΥΣΗ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΥΣΗ Την εργασία επιμελήθηκαν οι: Αναστασοπούλου Ευτυχία Ανδρεοπούλου Μαρία Αρβανίτη Αγγελίνα Ηρακλέους Κυριακή Καραβιώτη Θεοδώρα Καραβιώτης Στέλιος Σπυρόπουλος Παντελής Τσάτος Σπύρος

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Σάββενας Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Αρχιτεκτονική Μελέτη: Γ. Σάββενας Πολιτικός Μηχανικός: Κ. Χριστόπουλος Διακοσμήτρια: Κ. Καλλιγά Σάββενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α 4 ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κα ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α 4 ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κα ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α 4 ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κα ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΛ. 3 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕΛ. 4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΛ. 5 ΥΛΙΚΑ ΣΕΛ. 6 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΣΕΛ. 7 ΑΝΑΛΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ»

«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν:

Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν: ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν: Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1 / 6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτικό έντυπο των προς πώληση τριών νέων κατοικιών

Ενηµερωτικό έντυπο των προς πώληση τριών νέων κατοικιών Fotiadis Charalampos Civil Engineer Construction Engineering Development Ενηµερωτικό έντυπο των προς πώληση τριών νέων κατοικιών Έργο: Νέες κατοικίες µε υπόγειο, ισόγειο, Α όροφο, Β όροφο µετά στέγης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΥΛΛΟ/ ΣΧΕΔΙΟ

ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΥΛΛΟ/ ΣΧΕΔΙΟ 6/7/12 AAO13/12 BM13/08 6/7/12 ΑΑΟ14/12 Β349/79 6/7/12 ΑΑΟ15/12 ΒΜ91/95 6/7/12 ΑΑΟ17/12 Β363/62 Ενσωμάτωση εγκριμένης βεράντας στην κύρια χρήση του διαμερίσματος στον 3 ον όροφο (ρετιρέ) Μετατροπή μέρους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Ενεργειακά Ισοζύγια ιαγράµµατα Sankey ΦΑΝΗ Γ. ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές Αρχές Ενεργειακοί Συντελεστές ιαγράµµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» _ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» _ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» _ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΕΧΠΛ, ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ

Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΕΧΠΛ, ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΕΧΠΛ, ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ 1. Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ 1909-1992. Ιστορική προσέγγιση. "Γνώρισµα πάσης ζώσης βιοµηχανίας είναι η διαρκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της µε αρ. 13 / 2011 (αρ.πρωτ. 44423/13.10.2011) Εγκυκλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της µε αρ. 13 / 2011 (αρ.πρωτ. 44423/13.10.2011) Εγκυκλίου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της µε αρ. 13 / 2011 (αρ.πρωτ. 44423/13.10.2011) Εγκυκλίου Επεξηγηµατικό - ερµηνευτικό υπόµνηµα ανά κατηγορία του «ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 24 Αυγούστου 2012. ΑΡ. ΠΡΩΤ. Οικ. 37148/2597 ΠΡΟΣ: KOIN:

ΑΘΗΝΑ 24 Αυγούστου 2012. ΑΡ. ΠΡΩΤ. Οικ. 37148/2597 ΠΡΟΣ: KOIN: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ----------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η περίπτωση του Leicester Το 1990, το δημοτικό συμβούλιο του Leicester

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η. Αριθμός Μελέτης:2/2015

Μ Ε Λ Ε Τ Η. Αριθμός Μελέτης:2/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Αριθμός Μελέτης:2/2015 ΕΡΓΟ:Συντήρηση - Επισκευή Σχολικών Κτιρίων Μ Ε Λ Ε Τ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη ή επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ RENOVATION WORKSHOP Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης - Εθνικό Σημείο Επαφής του Renovate Europe Campaign, διοργάνωσε στο πλαίσιο της Green Building Expo 2014, το 1ο διαδραστικό εργαστήρι

Διαβάστε περισσότερα

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός 2η Ημερίδα Γεωθερμίας Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ Εμμανουήλ Σταματάκης Δρ. Χημικός Μηχανικός Τομέας Τεχνολογιών ΑΠΕ & Υδρογόνου email: mstamatakis@cres.gr Το έργο Το έργο «Πράσινο Νησί Αϊ Στράτης» αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Νέες Πολιτείες ΙΙΙ : Λαχανόκηποι Μενεμένης Στα ενδιάμεσα όρια της πόλης Στην περιοχή Λαχανόκηποι, που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Μενεμένης, εντοπίστηκε ένας τρίτος, εντελώς νέος για τα δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ν Ο Ι Κ Ο Κ Υ Ρ Ι Α Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών στερεών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ»

ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ» ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Για την έρευνα, την καταγραφή και αξιολόγηση των κτιρίων και του εξοπλισµού του εργοστασίου ανέτρεξαµε στις εξής πηγές: 1. Στο τεχνικό αρχείο

Διαβάστε περισσότερα

Ξενία 11500 11420 14880 12800

Ξενία 11500 11420 14880 12800 Γ. ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ CO 2 Γ.1 Περιγραφή κτιριακών εγκαταστάσεων Η συνολική έκταση του Πανεπιστηµίου είναι 23,22 στρ. όπου βρίσκονται οι κτιριακές του εγκαταστάσεις όπως είναι το κτίριο της Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ "4 ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΟΛΠΟΙ ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ 4 ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΟΛΠΟΙ ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ "4 ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΟΛΠΟΙ ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ "4 ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΟΛΠΟΙ ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΜΑΛΕΑΣ ΑΕΦ 4010 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΑΕΦ 4020 ΠΑΡΑΠΟΛΑ Ή ΜΠΕΛΛΟΠΟΥΛΑ ΑΕΦ 4050 ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΕΦ 4110

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Συνέδριο ΟΠΕ - ΣΒΒΕ Ποιότητα, Προδιαγραφές, Πιστοποίηση, Έλεγχος Αγοράς στον κλάδο των οµικών Υλικών Ξεν. Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη, 2 εκεµβρίου 2008 ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων ΚΑΠΕ, 21 Ιουνίου 2016 Κωνσταντίνος Αλβανός, ΜΒΑ Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας Ανακαίνιση υφιστάμενης οικοδομής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Τµήµα Προγραµµατισµού και Μελετών

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Τµήµα Προγραµµατισµού και Μελετών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Τµήµα Προγραµµατισµού και Μελετών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΟ

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα αυτό: Είναι το μεγαλύτερο και πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στον κτιριακό τομέα στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα αυτό: Είναι το μεγαλύτερο και πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στον κτιριακό τομέα στην Ευρώπη. ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το πρόγραμμα αυτό: Είναι το μεγαλύτερο και πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στον κτιριακό τομέα στην Ευρώπη. Ξεκινάει το 2011 και ολοκληρώνεται το 2020. Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

4. ΗΜΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑ ΑΣ - 41 -

4. ΗΜΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑ ΑΣ - 41 - 4. ΗΜΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑ ΑΣ - 41 - 4.1 ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ Όπως και τα υπόλοιπα, έτσι και το πρώην σχολείο του Αγίου Σώστη είναι ένα πέτρινο κτίριο µε κεραµοσκεπή και βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Tο κτίριο είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο

Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο ΠΡΟΣ : ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ & ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ Ν.Α.ΆΡΤΑΣ Για τον προσδιορισμό των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το ποσοστό συµµετοχής της ηµόσιας Οικοδοµικής ραστηριότητας στο συνολικό οικοδοµικό όγκο, για την

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το ποσοστό συµµετοχής της ηµόσιας Οικοδοµικής ραστηριότητας στο συνολικό οικοδοµικό όγκο, για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12/10/2016 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Ιούλιος 2016 Σύµφωνα µε τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ (1909-1993)

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ (1909-1993) ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ (1909-1993) ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

majestic insight in living

majestic insight in living Ψυχικό Πρεσβεία ή Ιδιωτική Κατοικία ή Συγκρότημα Κατοικιών (Υπό κατασκευή) Κτίσμα 1800 μ2 σε οικόπεδο 1300μ2 Μοναδική θέση στην καλύτερη περιοχή του Ψυχικού Κορυφαία Αρχιτεκτονική Σχεδίαση από τον Αλέξανδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Πτυχιακή Εργασία: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΒΥΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Ιούνιος 2015. Πειραιάς, 11/09/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Ιούνιος 2015. Πειραιάς, 11/09/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11/09/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Ιούνιος 2015 Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΙΑ 10. Το ανάκτορο της Ζάκρου

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΙΑ 10. Το ανάκτορο της Ζάκρου ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΙΑ 10 Το ανάκτορο της Ζάκρου Ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου Το ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Κρήτης στον ομώνυμο ευρύχωρο όρμο. Η θέση ήταν γνωστή από τον 19 ο αι.

Διαβάστε περισσότερα

ΗλιακοίΣυλλέκτες. Γιάννης Κατσίγιαννης

ΗλιακοίΣυλλέκτες. Γιάννης Κατσίγιαννης ΗλιακοίΣυλλέκτες Γιάννης Κατσίγιαννης Ηλιακοίσυλλέκτες Ο ηλιακός συλλέκτης είναι ένα σύστηµα που ζεσταίνει συνήθως νερό ή αέρα χρησιµοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία Συνήθως εξυπηρετεί ανάγκες θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 Σελίδα 2 από 12 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ...3 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ...5 ΕΙΚΤΕΣ...8 i) ενεργειακή απόδοση...8

Διαβάστε περισσότερα

σύστημα κατασκευής οικοδομών Οικίες Νέων Εποχών

σύστημα κατασκευής οικοδομών Οικίες Νέων Εποχών σύστημα κατασκευής οικοδομών Οικίες Νέων Εποχών επιλογή σχεδίου στάδια κατασκευής 2 Ο χώρος ανέγερσης διαμορφώνεται με όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε εκσκαφές, επιχωματώσεις κ.λπ. μέχρι το στάδιο κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

'1 ο(\. ΕΠΑΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ. ΣΠΟΥΔΆΣΤΡΙΑ : ΦΥΛΑΚΤΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : θεοφανοπουλοσ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑ 1997 ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΝΠΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓ ΑΣΙΑ

'1 ο(\. ΕΠΑΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ. ΣΠΟΥΔΆΣΤΡΙΑ : ΦΥΛΑΚΤΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : θεοφανοπουλοσ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑ 1997 ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΝΠΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓ ΑΣΙΑ 16 '1 ο(\. Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΝΠΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓ ΑΣΙΑ ΕΠΑΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ ΣΠΟΥΔΆΣΤΡΙΑ : ΦΥΛΑΚΤΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : θεοφανοπουλοσ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑ 1997 ΕΠΑΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ Στην παραλιακή, ζώνη

Διαβάστε περισσότερα

1.5 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

1.5 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1.5 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1. Γενικά 1.1. Τίτλοι ιδιοκτησίας. Αυθαίρετα. Στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων αναγράφονται όλα τα εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μείωση του όγκου της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά 28,9 %

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μείωση του όγκου της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά 28,9 % ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13/9/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μείωση του όγκου της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά 28,9 % ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Ιούνιος 2010 Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του

Διαβάστε περισσότερα

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Η επιλογή ενός συστήματος κλιματισμού για μια επιχείρηση ή μια οικία είναι εξαιρετικά σημαντική απόφαση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής & άνεση των διαμενόντων

Διαβάστε περισσότερα

1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνο

1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνο 1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνου που διατρέχει και συνδέει τον οικισμό από το βουνό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ : Δήμος Ρεθυμνου. ΘΕΣΗ : Εντός οικισμού Γερανίου, Δήμοτικη Ενότητα Νικηφόρου Φωκά, Δημός Ρεθύμνου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ : Δήμος Ρεθυμνου. ΘΕΣΗ : Εντός οικισμού Γερανίου, Δήμοτικη Ενότητα Νικηφόρου Φωκά, Δημός Ρεθύμνου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : ΑΝΕΓΕΡΣΗ 6/ΘΕΣΙΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΝΙΟΥ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟ- ΟΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Τ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Savvidis. Construction ATEBEE savvico EE. Εταιρικό Προφίλ. Savvidis Construction ΑΤΕΒΕΕ / Savvico EE 1

Savvidis. Construction ATEBEE savvico EE. Εταιρικό Προφίλ. Savvidis Construction ΑΤΕΒΕΕ / Savvico EE 1 Savvidis Construction ATEBEE savvico EE Εταιρικό Προφίλ Savvidis Construction ΑΤΕΒΕΕ / Savvico EE 1 Savvidis Construction ATEBEE savvico EE Λαμπράκη 4 - Πτολεμαΐδα 502 00 Τηλ / Φαξ: +302463 100211 E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΥΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΗΜΟΤΑΥΡΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΥΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΗΜΟΤΑΥΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΥΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΗΜΟΤΑΥΡΟΥ Ε. Ε. Πρόγραµµα T h e r m i e 1997-2000 ΗΜΟΣ ΤΑΥΡΟΥ Υ. Π Ε. ΧΩ. Ε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 15/10/2004 ΙΗΜΕΡΙ Α ΚΑΠΕ 1 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ήµος Ταύρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ: της 25-4-89 Τροποποίηση του από 24.4.1985 Π. /τος «Τρόπος καθορισµού ορίων οικισµών της χώρας µέχρι 2.000 κατοίκους κατηγορίες αυτών και καθορισµός όρων και περιορισµών δόµησης τους»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΥΛΛΟ/ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΥΛΛΟ/ ΣΧΕΔΙΟ 6/7/12 AAO13/12 BM13/08 6/7/12 ΑΑΟ14/12 Β349/79 6/7/12 ΑΑΟ15/12 ΒΜ91/95 Ενσωμάτωση εγκριμένης βεράντας στην κύρια χρήση του διαμερίσματος στον 3 ον όροφο (ρετιρέ) 487 54/42.6.4 Μ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Μετατροπή μέρους

Διαβάστε περισσότερα

15/11/2012. Προκαταρκτική Έκθεση Σηµαντικότερων Ευρηµάτων.

15/11/2012. Προκαταρκτική Έκθεση Σηµαντικότερων Ευρηµάτων. 1 Spyrou Lambrou Str, Achillion 1, Flat 702, 1082, Agioi Omologites, Nicosia, Cyprus Tel: +357 22 427 077 Fax: +357 22 427 087 e-mail: enquiries@energysavecy.com 15/11/2012 Hotel Αξιότιµε κύριε, ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

4.. Ενεργειακά Ισοζύγια

4.. Ενεργειακά Ισοζύγια ιαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική 4.. Ενεργειακά Ισοζύγια Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς Εργαστήριο Συστηµάτων Αποφάσεων & ιοίκησης Γρ. 0.2.7. Ισόγειο Σχολής Ηλεκτρολόγων Τηλέφωνο: 210-7723551,

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταικά (Φ/Β) Συστήµατα σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Φωτοβολταικά (Φ/Β) Συστήµατα σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Φωτοβολταικά (Φ/Β) Συστήµατα σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Νοέµβριος 2009 1 Κατηγορίες Φ/Β Συστηµάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις. 1. Αυτόνοµα Φ/Β Συστήµατα : Συνήθως χρησιµοποιούνται για κάλυψη του 100%

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ "7 ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ 7 ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ "7 ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ "7" ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΛΑΚΑ ΛΗΜΝΟΥ ΑΕΦ 7010 ΣΙΓΡΙ Ή ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΙ ΛΕΣΒΟΥ ΑΕΦ 7130 ΠΑΣΣΑΣ ΟΙΝΟΥΣΩΝ ΑΕΦ 7400 ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ ΨΑΡΩΝ ΑΕΦ 7510 ΠΑΠΠΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ 2012 ΣΥΝΟΛΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 Συνεχιζόµενα Οικοδοµικά Οδοποιία Αποχέτευση ΣΥΝΟΛΟ Αθροισµα : Η-Μ 397.176,52 12.10 4.178.117,20 10 78.781,83 20 4.654.075,55

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

PEARLS OF CRETE HOLIDAY RESIDENCES ΟΙΚΟΠΕΔΟ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

PEARLS OF CRETE HOLIDAY RESIDENCES ΟΙΚΟΠΕΔΟ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ PEARLS OF CRETE HOLIDAY RESIDENCES ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 1 Το οικόπεδο 1 είναι 935,12m 2 και αποτελείται από μία πολυκατοικία με υπόγειο, ισόγειο και ένα όροφο. Το σύνολο των διαμερισμάτων της είναι

Διαβάστε περισσότερα

43 Α) του άρθρου 14 του Ν. 1473/1984 (ΦΕΚ 127 Α') και. 1. Με τις διατάξεις της απόφασης αυτής καθορίζεται η

43 Α) του άρθρου 14 του Ν. 1473/1984 (ΦΕΚ 127 Α') και. 1. Με τις διατάξεις της απόφασης αυτής καθορίζεται η *02011522712960016* ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (fevxoσ ΔΕντΕΡΟ) 12101 4. Επαγγελματική στέγη, που βρίσκεται στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο (όροφο) με ειδικούς χώρους (των οποίων η αξία υπολογίζεται με τα έντυπα

Διαβάστε περισσότερα

Κύριες δραστηριότητες εργοταξίου

Κύριες δραστηριότητες εργοταξίου 2012 Προκαταρκτικές εργασίες: Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2012 Περίφραξη και καθαρισμός του οικοπέδου Εξυγίανση εδάφους και διαχωρισμός / αποθήκευση προϊόντων εκσκαφής Έναρξη αρχαιολογικών ερευνών 28 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11/9/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : 2012 Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Ιούνιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Απρίλιος Πειραιάς, 12/7/2016

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Απρίλιος Πειραιάς, 12/7/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12/7/2016 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Απρίλιος 2016 Σύµφωνα µε τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 13-05-16-00 13 Κατασκευή φραγµάτων 05 Όργανα µετρήσεων και παρακολούθησης της συµπεριφοράς φραγµάτων 16 Τερµατικός οικίσκος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη ή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 17/01/2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Οκτώβριος 2013 Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Α ΟΡΟΦΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ 3 & ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Α ΟΡΟΦΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ 3 & ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Α ΟΡΟΦΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ 3 & ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Θ. ΑΡΙΔΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 1. Ανέγερση Β ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης Σύµβαση έργου: 724.000,00 Το έργο ολοκληρώθηκε 2. Συντήρηση κτιρίου πρώην Δηµοτικού Σχολείου Αρίστηνου και Ανάπλαση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Σεπτέµβριος Πειραιάς, 13/12/2016

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Σεπτέµβριος Πειραιάς, 13/12/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13/12/2016 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Σεπτέµβριος 2016 Σύµφωνα µε τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής(ΕΛΣΤΑΤ),

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 13. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Αθήνα 12/2/2004. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο.Κ.Κ./β. Αρ. Πρωτ.: οικ.

Σελίδα 1 από 5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 13. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Αθήνα 12/2/2004. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο.Κ.Κ./β. Αρ. Πρωτ.: οικ. Σελίδα 1 από 5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 13 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Αθήνα 12/2/2004 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο.Κ.Κ./β Αρ. Πρωτ.: οικ. 7646 ΘΕΜΑ: Εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας για τις οποίες αντί της έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων 10. Μελέτη Περίπτωσης: Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Βιομηχανία Προϊόντων Αλουμινίου Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς e-mail: john@epu.ntua.gr Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 5 Α 166 73 ΒΟΥΛΑ ΤΗΛ. 210 8995934, ΦΑΞ 210 8951760 e-mail info@inik.gr 1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ α. Ονοματεπώνυμο του

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Α/Α ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Στέρεα Απόβλητα Α/Α ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ 1. ΦΕΚ 179/Α/2001, Νόµος Υπ Αριθ. 2939 Ανακύκλωση συσκευασιών και άλλων προϊόντων (µπαταρίες, ηλεκτρονικά απόβλητα) 2. ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη νέας γενιάς σταθµών Ηλεκτροπαραγωγής

Ανάπτυξη νέας γενιάς σταθµών Ηλεκτροπαραγωγής ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. Ανάπτυξη νέας γενιάς σταθµών Ηλεκτροπαραγωγής υνατότητες προσαρµογής υφιστάµενων Μονάδων ΕΗ I. ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ Α. ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων. 13. Μελέτη Περίπτωσης VIII: Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Βιομηχανία Χαρτιού

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων. 13. Μελέτη Περίπτωσης VIII: Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Βιομηχανία Χαρτιού 10.1 ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων 13. Μελέτη Περίπτωσης VIII: Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Βιομηχανία Χαρτιού Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς e-mail: john@epu.ntua.gr Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Διμερές εμπόριο Ελλάδας Ρωσίας α εξαμήνου 2016

Διμερές εμπόριο Ελλάδας Ρωσίας α εξαμήνου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Μόσχα Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Διμερές εμπόριο Ελλάδας Ρωσίας α εξαμήνου Η πτωτική πορεία που κατέγραψε το διμερές εμπόριο Ελλάδας - Ρωσίας κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ Ανάλυση της Ευφροσύνης Αθαν. Καράµπαµπα, Πολ. Μηχ. ΕΜΠ Αθήνα, Οκτώβριος 2007 Το πρώτο µέτρο στη χώρα µας για εξοικονόµηση

Διαβάστε περισσότερα

«Συµβολή της Εξοικονόµησης Ενέργειας στους διάφορους τοµείς της Οικονοµίας. Εµπειρίες του ΚΑΠΕ»

«Συµβολή της Εξοικονόµησης Ενέργειας στους διάφορους τοµείς της Οικονοµίας. Εµπειρίες του ΚΑΠΕ» «Συµβολή της Εξοικονόµησης Ενέργειας στους διάφορους τοµείς της Οικονοµίας. Εµπειρίες του ΚΑΠΕ» ρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός ιευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ακίνητο κατά το άρθρο 948 Α.Κ. είναι το έδαφος και τα συστατικά του μέρη. Κινητό είναι ότι δεν είναι ακίνητο. Ως έδαφος νοείται ορισμένο τμήμα της επιφάνειας της γης που πληρεί

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΞΕΝΩΝΑ»

ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΞΕΝΩΝΑ» ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙ ΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΞΕΝΩΝΑ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι. Γιαννατσής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Φύση Προϊόντος/Υπηρεσίας και Αγορά Απαιτούμενος βαθμός διαφοροποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Δεκέμβριος 2013. Πειραιάς, 12/03/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Δεκέμβριος 2013. Πειραιάς, 12/03/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12/03/2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Δεκέμβριος 2013 Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά

Διαβάστε περισσότερα