ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ"

Transcript

1 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

2 Εγκατάσταση του CD-ROM Βάλτε το CD του προγράμματος στον οδηγό των CD-ROM. Θα πρέπει αυτόματα να ξεκινήσει η εγκατάσταση του προγράμματος. Αν δεν ξεκινήσει αυτόματα η διαδικασία εγκατάστασης (δηλ. το χαρακτηριστικό Auto run του οδηγού των CD-ROM είναι απενεργοποιημένο): Επιλέξτε με διπλό κλικ το εικονίδιο My Computer (Ο Υπολογιστής μου) και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του CD-ROM. Στον κατάλογο που θα εμφανιστεί κάντε διπλό κλικ στο αρχείο INSTALL.EXE

3 Απεγκατάσταση του CD-ROM Επιλέξτε: 1. Έναρξη (Start), Όλα τα προγράμματα (Programs), ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, Αποεγκατάσταση Διατροφή και Υγεία για το Γυμνάσιο. ή 2. Έναρξη (Start), Ρυθμίσεις (Settings) και Πίνακας Ελέγχου (Control Panel). Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο «Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων» (Add/Remove Programs) Στον κατάλογο που θα εμφανιστεί εντοπίστε και επιλέξτε την εγγραφή «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ». Κάντε κλικ στο κουμπί «Κατάργηση» (Remove) Στα παράθυρα διαλόγου που θα εμφανιστούν κάντε κλικ στο κουμπί «Next» και συνέχεια στο «Finish» για να ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση.

4 Ελάχιστες Προδιαγραφές Pentium III 350 MHz ή ανώτερο. 128ΜΒ RΑΜ ή μεγαλύτερη. Οδηγό CD-RΟΜ- Συνιστάται 8πλής ταχύτητας. Windows 98/Me/2000/XP/2003 Κάρτα ήχου. SVGΑ κάρτα γραφικών. Χρησιμοποιήστε ανάλυση 800x600 στα εκατομμύρια χρώματα και 96DPI

5 Εκτέλεση του προγράμματος Επιλέξτε: Start (Έναρξη) Programs (Όλα τα προγράμματα) ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Διατροφή και Υγεία για το Γυμνάσιο ή κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο «Διατροφή και Υγεία» στην επιφάνεια εργασίας.

6 Κεντρικό Μενού Επιλογών την ενότητα Από το κεντρικό μενού επιλογών μπορείτε να επιλέξετε: και στη συνέχεια την υποενότητα που επιθυμείτε να μελετήσετε:

7 Βασικά Πλήκτρα του προγράμματος Ενεργοποίηση ήχου Απενεργοποίηση ήχου Play Pause Stop Επόμενο Επιστροφή Εκτύπωση Έξοδος Επανάληψη Υποβολή Το ιστορικό μου Προηγούμενο

8 Χρήσιμες Πληροφορίες Σε όλα τα ενεργά σημεία, ο δρομέας του ποντικιού μετατρέπεται σε χεράκι. Μπορείτε να αντιγράψετε ή να εκτυπώσετε μεμονωμένα κείμενα ή φωτογραφίες κάνοντας δεξί κλικ πάνω τους και επιλέγοντας αντίστοιχα από το μενού που θα εμφανιστεί.

9 Θα εμφανιστεί το μενού επιλογών από όπου μπορείτε να επιλέξετε την ενότητα και στη συνέχεια την υποενότητα που επιθυμείτε να μελετήσετε Εισαγωγική οθόνη - Μενού Για νέα καταχώρηση: Πληκτρολογήστε το όνομα του χρήστη και κάνετε κλικ στο ΕΝΤΑΞΕΙ. Οθόνη καταχώρησης (ή επιλογής) των στοιχείων του χρήστη Για επιλογή: Επιλέξτε το όνομα του χρήστη ή της ομάδας από τον κατάλογο και κάντε κλικ στο ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

10 Σε κάθε υποενότητα, ο χρήστης μπορεί να συναντήσει: Θεωρία: Δραστηριότητα σε εκτυπώσιμη μορφή: Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα αντικείμενα της οθόνης που είναι «θερμά» σημεία και να μελετήσει την αντίστοιχη θεωρία. Ο χρήστης επιλέγει το εικονίδιο «εκτύπωση» και στη συνέχεια μπορεί να ασχοληθεί με τη δραστηριότητα στην τάξη.

11 Θεωρία Θερμό σημείο: Τούρτα και chips Εμφανίζεται η θεωρία για την ομάδα των γλυκών και αλμυρών τροφών Θερμό σημείο: Κρέας και ψάρια Εμφανίζεται η θεωρία για την ομάδα των κρεάτων Ως «θερμά», ορίζονται τα ενεργά σημεία στην οθόνη, όπου ο δρομέας του ποντικιού μετατρέπεται σε χεράκι. Κάνοντας κλικ σε ένα οποιοδήποτε θερμό σημείο στην οθόνη, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πάρει πληροφορίες και να μελετήσει την αντίστοιχη θεωρία για το προϊόν που απεικονίζεται.

12 Δραστηριότητες σε εκτυπώσιμη μορφή Όποτε εμφανίζεται μία τέτοιου είδους δραστηριότητα, ο χρήστης ακολουθώντας τις οδηγίες που του δίνονται, μπορεί να εκτυπώσει τη σελίδα και να ασχοληθεί με την κάθε δραστηριότητα στην τάξη.

13 Ασκήσεις Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχει η επιλογή «Ασκήσεις». Πρόκειται για δραστηριότητες στον υπολογιστή που το περιεχόμενό τους σχετίζεται άμεσα με τη θεωρία. Υπάρχουν οι εξής τύποι ασκήσεων: Συμπλήρωση κειμένου επιλέγοντας λέξεις Αντιστοίχηση Ταξινόμηση Σωστό Λάθος Πολλαπλής Επιλογής Ακροστιχίδα Κρυπτόλεξο

14 1. Συμπλήρωση κειμένου επιλέγοντας λέξεις Ο χρήστης διαβάζει το κείμενο και τοποθετεί στα κενά τη σωστή λέξη, επιλέγοντας από αυτές που υπάρχουν στο κάτω μέρος της οθόνης. Στο τέλος, κάνει κλικ στο κουμπί «Υποβολή» (ΟΚ). Εάν είναι σωστή προχωρά στην επόμενη άσκηση, διαφορετικά ξαναπροσπαθεί. Μπορεί εάν θέλει να επαναλάβει την άσκηση κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επανάληψη».

15 Ο χρήστης αντιστοιχίζει τις λέξεις που εμφανίζονται στο δεξί πλαίσιο της οθόνης με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, σέρνοντας κάθε λέξη στο σωστό πλαίσιο. Στο τέλος, κάνει κλικ στο κουμπί «Υποβολή» (ΟΚ). 2. Αντιστοίχηση Εάν είναι σωστή προχωρά στην επόμενη άσκηση, διαφορετικά ξαναπροσπαθεί. Μπορεί εάν θέλει να επαναλάβει την άσκηση κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επανάληψη».

16 3. Ταξινόμηση Ο χρήστης ταξινομεί τις λέξεις που εμφανίζονται στο κάτω πλαίσιο της οθόνης στην κατηγορία που ανήκουν, σέρνοντας κάθε λέξη στο αντίστοιχο πλαίσιο. Στο τέλος, κάνει κλικ στο κουμπί «Υποβολή» (ΟΚ). Εάν είναι σωστή προχωρά στην επόμενη άσκηση, διαφορετικά ξαναπροσπαθεί. Μπορεί εάν θέλει να επαναλάβει την άσκηση κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επανάληψη».

17 4. Σωστό Λάθος Ο χρήστης διαβάζει κάθε πρόταση και επιλέγει εάν είναι σωστή ή λάθος. Στο τέλος, κάνει κλικ στο κουμπί «Υποβολή» (ΟΚ). Εάν είναι σωστή προχωρά στην επόμενη άσκηση, διαφορετικά ξαναπροσπαθεί. Μπορεί εάν θέλει να επαναλάβει την άσκηση κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επανάληψη».

18 5. Πολλαπλής Επιλογής 1. Ο χρήστης διαβάζει την ερώτηση και επιλέγει τη σωστή απάντηση από τις τρεις επιλογές που εμφανίζονται. 2. Στη συνέχεια, κάνει κλικ στο κουμπί «Υποβολή» (ΟΚ). 3. Εάν είναι σωστή, εμφανίζεται το σύμβολο, διαφορετικά εμφανίζεται το σύμβολο Χ και υποδεικνύεται με βέλος ποια είναι η σωστή απάντηση. 4. Έπειτα, κάνει κλικ στο κουμπί «Επόμενο» και προχωρά στην επόμενη ερώτηση. 5. Αφού ολοκληρωθεί η άσκηση, μπορεί εάν θέλει να επαναλάβει την άσκηση κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επανάληψη»

19 1. Ο χρήστης περνάει με το ποντίκι του πάνω από κάθε κόκκινο κουτάκι (πρώτο γράμμα κάθε λέξης) και διαβάζει τον ορισμό. 2. Στη συνέχεια, σέρνει τα γράμματα για να σχηματίσει τη λέξη. 6. Ακροστιχίδα 3. Αφού συμπληρώσει όλη την ακροστιχίδα, κάνει κλικ στο κουμπί «Υποβολή» (ΟΚ). 4. Εάν είναι σωστή προχωρά στην επόμενη άσκηση, διαφορετικά ξαναπροσπαθεί. Μπορεί εάν θέλει να επαναλάβει την άσκηση κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επανάληψη»

20 7. Κρυπτόλεξο Ο χρήστης προσπαθεί να βρει στο κρυπτόλεξο το σύνολο των λέξεων της κατηγορίας που του ζητείται. Επιλέγει ένα ένα τα γράμματα για να σχηματιστεί η λέξη (αλλάζει χρώμα). Αφού βρει όλες τις λέξεις, κάνει κλικ στο κουμπί «Υποβολή» (ΟΚ). Εάν είναι σωστή προχωρά στην επόμενη άσκηση, διαφορετικά ξαναπροσπαθεί. Μπορεί εάν θέλει να επαναλάβει την άσκηση κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επανάληψη».

21 Παιχνίδια Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης 3 εκπαιδευτικά παιχνίδια εξάσκησης και εμπέδωσης του λεξιλογίου σχετικά με τη διατροφή και την υγεία: Παιχνίδι Μνήμης Κρεμάλα Φιδάκι

22 1. Παιχνίδι Μνήμης Ο χρήστης αρχικά επιλέγει επίπεδο (εύκολο, μέτριο δύσκολο). Στη συνέχεια, εμφανίζονται όλες οι κάρτες για μερικά δευτερόλεπτα. Στο διάστημα αυτό, ο χρήστης πρέπει να παρατηρήσει προσεκτικά τη θέση των καρτών. Στη συνέχεια, οι κάρτες γυρίζουν ανάποδα και ο χρήστης προσπαθεί να ταιριάξει τα ζευγάρια επιλέγοντάς τα ανά δύο. Η διαφοροποίηση των επιπέδων αφορά τον χρόνο που έχει στη διάθεσή του ο χρήστης για να ολοκληρώσει το παιχνίδι.

23 2. Κρεμάλα Ο χρήστης προσπαθεί να βρει τη λέξη που κρύβεται επιλέγοντας κάθε φορά ένα γράμμα. Εάν είναι σωστό, το γράμμα τοποθετείται στην κρυμμένη λέξη, διαφορετικά σχηματίζεται ένα τμήμα της κρεμάλας. Ο χρήστης κερδίζει εάν καταφέρει να βρει την κρυμμένη λέξη πριν «κρεμαστεί». Μπορεί εάν θέλει να επαναλάβει το παιχνίδι κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επανάληψη».

24 Ο χρήστης επιλέγει αρχικά εάν στο παιχνίδι θα συμμετέχουν ένας ή δύο παίκτες. Εάν επιλέξει 1 παίκτη, το ρόλο του 2ου παίκτη αναλαμβάνει το ίδιο το πρόγραμμα. 3. Φιδάκι Στη συνέχεια ρίχνει το ζάρι και μετακινεί το πιόνι του (μπλε πιόνι) τόσες θέσεις όσες ο αριθμός του ζαριού, ξεκινώντας από τον αριθμό 1 της καρτέλας παιχνιδιού. Έπειτα συνεχίζει ο 2ος παίκτης (κόκκινο πιόνι). Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να φτάσει πρώτος στον αριθμό 80 της καρτέλας παιχνιδιού. Προσοχή: Στην καρτέλα υπάρχουν σε διάφορα σημεία σκάλες και φιδάκια. Εάν ένας παίκτης σταματήσει σε θέση με σκάλα (κάτω τμήμα) ανεβαίνει αυτόματα στη θέση που βρίσκεται στην κορυφή της σκάλας. Εάν βρεθεί σε θέση που έχει φιδάκι (κεφάλι φιδιού) τότε κατεβαίνει αυτόματα στη θέση που βρίσκεται στην ουρά του φιδιού.

25

26

Chem-PA 2006. Χημεία Λυκείου. Oδηγός εγκατάστασης & χρήσης του λογισμικού

Chem-PA 2006. Χημεία Λυκείου. Oδηγός εγκατάστασης & χρήσης του λογισμικού Chem-PA 2006 Χημεία Λυκείου Oδηγός εγκατάστασης & χρήσης του λογισμικού Οδηγός εγκατάστασης του λογισμικού Προϋποθέσεις Για τη σωστή λειτουργία του Chem-PA 2006 θα πρέπει να είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

«Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα» Ε ΣΤ

«Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα» Ε ΣΤ «Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα» Ε ΣΤ 1 «Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα» Ε ΣΤ Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του λογισμικού Συντελεστές: Συγγραφή διδακτικού υλικού Νίκη Κακιά-Βόλου,

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό Περιεχόμενα Βασικές απαιτήσεις... 2 Εγκατάσταση και Εκκίνηση... 2 Παράθυρο Πλοήγησης... 8 Πλήκτρα Ενεργειών του Πίνακα Πλοήγησης... 13 Πλήκτρα

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό Ανίχνευσης Μαθησιακών Δεξιοτήτων και Αδυναμιών ΛΑΜΔΑ. Αθανάσιος Πρωτόπαπας Κύριος Ερευνητής Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου

Λογισμικό Ανίχνευσης Μαθησιακών Δεξιοτήτων και Αδυναμιών ΛΑΜΔΑ. Αθανάσιος Πρωτόπαπας Κύριος Ερευνητής Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Λογισμικό Ανίχνευσης Μαθησιακών Δεξιοτήτων και Αδυναμιών ΛΑΜΔΑ Τάξεις Β Δ Δημοτικού και Ε Δημοτικού Β Γυμνασίου Αθανάσιος Πρωτόπαπας Κύριος Ερευνητής Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Χρήστος Σκαλούμπακας

Διαβάστε περισσότερα

και Μεγάλους Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

και Μεγάλους Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Υπολογιστές για Μικρούς και Μεγάλους Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MICROSOFT WINDOWS XP Ξεκινώντας με τα WINDOWS Επιφάνεια Εργασίας Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια

Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο Χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Οδηγίες εγκατάστασης...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Monopoly World Edition

Monopoly World Edition Monopoly World Edition ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σεπτέμβριος 2008 Οδηγίες Χρήσης Προγράμματος Σελίδα 1 από 67 1. Περιεχόμενα 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ... 5 3. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης. Εγχειρίδιο Χρήσης. Νεοελληνική Γλώσσα. Κατηγορία Λογισμικού / Θεματική Ενότητα. Νεοελληνική Γλώσσα / Γενική Αγωγή.

Οδηγός Εγκατάστασης. Εγχειρίδιο Χρήσης. Νεοελληνική Γλώσσα. Κατηγορία Λογισμικού / Θεματική Ενότητα. Νεοελληνική Γλώσσα / Γενική Αγωγή. Οδηγός Εγκατάστασης Εγχειρίδιο Χρήσης Νεοελληνική Γλώσσα Α-Γ Γυμνασίου Κατηγορία Λογισμικού / Θεματική Ενότητα Νεοελληνική Γλώσσα / Γενική Αγωγή Τάξεις-Βαθμίδα Α-Γ Γυμνασίου Ειδική Εκπαιδευτική Ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Windows XP. Αρχικές Ρυθμίσεις - Οργάνωση Αρχείων. 1. Ρυθμίσεις. 2 Οργάνωση Αρχείων

Windows XP. Αρχικές Ρυθμίσεις - Οργάνωση Αρχείων. 1. Ρυθμίσεις. 2 Οργάνωση Αρχείων Windows XP Αρχικές Ρυθμίσεις - Οργάνωση Αρχείων 1. Ρυθμίσεις 1.1 Επιφάνειας Εργασίας. Όταν γίνεται η εγκατάσταση των WindowsXP τότα κατά την πρώτη εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας φαίνεται μόνο ένα εικονίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων

Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων Άσκηση 1: Επιλέξτε τη σωστή απάντηση 1. Ποιες από τις παρακάτω πορείες μας οδηγούν στο να επανεκκινήσουμε τον υπολογιστή μας; o Έναρξη Τερματισμός Επανεκκίνηση o Ctrl + Alt

Διαβάστε περισσότερα

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ PCGUIDE Τηλ: 210 6841089, Κινητό: 6938676154-6944280906 Fax: 210 6841088 E-mail: thginis@acci.gr, support@pcguide.gr Web address: http://www.pcguide.gr CUSTOMS BROKERS 2001 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου Διαδίκτυο (Ι)

Επεξεργασία Κειμένου Διαδίκτυο (Ι) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Επεξεργασία Κειμένου Διαδίκτυο (Ι) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΥΠΕΠΘ / ΕΠΕΑΕΚ, Υποπρόγραμμα 1, Μέτρα 1.1β & 1.4γ, Ενέργεια Β

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΥΠΕΠΘ / ΕΠΕΑΕΚ, Υποπρόγραμμα 1, Μέτρα 1.1β & 1.4γ, Ενέργεια Β ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΥΠΕΠΘ / ΕΠΕΑΕΚ, Υποπρόγραμμα 1, Μέτρα 1.1β & 1.4γ, Ενέργεια Β Σεπτέμβριος 1999 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Συντάκτες: Γ. Βασιλείου (ΙΤΥ, vasiliou@cti.gr) Ε. Γκίκα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Impress Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα εργαλεία του Impress για δημιουργία παρουσιάσεων εμπλουτίζει τις παρουσιάσεις με

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις Οδηγός για τον Mozilla Firefox 3.5 για χρήστες Microsoft Windows 1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις 1.1.Λήψη και Εγκατάσταση του Firefox 1.1.1.Εγκατάσταση σε συστήματα Windows Σημείωση: Εάν κάνετε αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων Κεφάλαιο 5: Κίνηση... Σε αυτό το κεφάλαιο: 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων 5.2 Κίνηση με συντεταγμένες 5.3 Ομαλή κίνηση 5.4 Ολοκληρωμένο παράδειγμα... Δώσε μου τόπο να σταθώ και κινώ και την γη ακόμα (Αρχιμήδης)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Pen Tablet. Windows 2000 / XP / Vista

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Pen Tablet. Windows 2000 / XP / Vista Pen Tablet Εγχειρίδιο Χρήσης Windows 2000 / XP / Vista 1 1. Περίληψη I. Γενικές Πληροφορίες Καλωσήρθατε στον κόσµο της ηλεκτρονικής γραφίδας! Μπορείτε να ανακαλύψετε πόσο εύκολο είναι να ελέγξετε τον προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

www.fisher-pric e.gr

www.fisher-pric e.gr www.fisher-price.gr Πληροφορίες προς τον Καταναλωτή Κρατήστε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες. Η εγκατάσταση του λογισμικού στον υπολογιστή πρέπει να γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση 1 η. Σταύρος Κόλλιας

Έκδοση 1 η. Σταύρος Κόλλιας Έκδοση 1 η Σταύρος Κόλλιας Το βιβλίο αυτό γράφτηκε στο πλαίσιο μιας ενημέρωσης, για το Geogebra, που οργάνωσε το παράρτημα της μαθηματικής εταιρείας του νομού Κορινθίας, στους συνάδελφους μαθηματικούς.

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Επεξεργασία κειμένου: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εκκίνηση -

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007

Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 - 17 - PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία βασικής παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΥΛΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2012-2013 Β Α Ρ Δ Α Λ Α Χ Ο Υ Ε Υ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α - Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ MSC Τ. Π. Ε. Γ Ι Α Τ Η Ν Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η ΕΝΑΡΞΗ

Διαβάστε περισσότερα