Μοναδική γη, Αυθεντικό πάθος, Κρασιά με ιστορία. Οι δεσμοί της γης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μοναδική γη, Αυθεντικό πάθος, Κρασιά με ιστορία. Οι δεσμοί της γης"

Transcript

1

2

3 Μοναδική γη, Αυθεντικό πάθος, Κρασιά με ιστορία. Οι δεσμοί της γης Η περιοχή Μαντούρια της Απουλίας είναι ο τόπος των αμπελώνων Varvaglione, εκεί όπου το παρελθόν ανταμώνει με το μέλλον, την παράδοση και την πρωτοπορία. Μια παράδοση που κρατά εδώ και τρεις γενεές. Η παραγωγή του κρασιού είναι τέχνη, και πίσω από τη δημιουργία κρασιών με προσωπικότητα κρύβεται η αγάπη για τη φροντίδα της γης, η συνεχής αναβάθμιση των αμπελώνων και ένα αέναο κυνήγι για υπεροχή. Τα βραβεία της συλλογής κρασιών Varvaglione είναι η απτή απόδειξη της σοβαρής προσπάθειας και δέσμευσης των οινοπαραγωγών μας απέναντι στους λάτρεις του κρασιού. Μια γαστρονομική κληρονομιά που σίγουρα θα σας ταξιδέψει στην ηλιόλουστη ακτογραμμή της Απουλίας.

4 Οίνοι Ιταλίας Apulia, Italy Primadonna 100% Chardonnay di Puglia IGP Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Η εξαιρετική προσαρμογή της ποικιλίας Chardonnay στην περιοχή της Puglia επέτρεψε την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών διεθνούς κλάσης. Η αίσθηση που μένει στον ουρανίσκο μετά από μια γευστική δοκιμή είναι μια διαρκής και υπέροχη γευστική εμπειρία. Το Primadonna είναι ένα κομψό κρασί με χαρακτήρα και μια πλούσια σύνθεση από νότες μπαχαρικών και ανανά που το ολοκληρώνουν και το εξισορροπούν. Συνοδεύει ιδανικά οστρακοειδή και πιάτα με ψάρι. Alcohol: 13,5% vol. Περιοχή προέλευσης: επαρχία του Taranto Μέσος όρος παραγωγής ανά εκτάριο: kg Τρόπος παρασκευής: Οινοποίηση με την μέθοδο του soft pressing, ζύμωση σε βαρέλια στους C. Παλαίωση σε βαρέλι σε οινολάσπες με περιοδικά bâtonnage μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Tatu Primitivo del Tarantino Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη 90% Primitivo del Tarantino 10% Aglianico IGP (ΠΓΕ) Το κρασί αυτό παράγεται από τα καλύτερα σταφύλια Primitivo και Aglianico τα οποία περισυλλέγονται σε αμπελώνες της περιοχής Taranto και στους οποίους συνδυάζονται σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης. Το χρώμα του είναι έντονο κόκκινο και τα αρώματα του γεμάτα με φρούτα του δάσους και νότες μπαχαρικών. Η επίγευση του είναι γλυκιά με αρωματικές εντάσεις. Συνοδεύει ιδανικά πρώτα πιάτα, κόκκινο κρέας, ώριμα ή πικάντικα τυριά. Alcohol: 14% vol. Περιοχή προέλευσης: επαρχία του Taranto Μέσος όρος παραγωγής ανά εκτάριο: kg Τρόπος παρασκευής: οινοποίηση με διαβροχή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ανάμεσα στους C. Μετά την μηλογαλακτική ζύμωση, το κρασί παραμένει σε γαλλικά βαρέλια για περίπου τρείς μήνες.

5 Οίνοι Ιταλίας Apulia, Italy Papale Primitivo di Manduria Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης 100% Primitivo di Manduria ΠΟΠ Τα σταφύλια Primitivo συλλέγονται σε παλιούς αμπελώνες. Το χρώμα του κρασιού Papale είναι βαθύ κόκκινο με βιολετί νότες. Η γεύση του είναι πολύ έντονη και θυμίζει μαρμελάδα φρούτων, σταφίδες, κεράσια, μούρα, κακάο και γλυκόριζα. Ένα γεμάτο και απαλό κρασί με φρουτώδεις πινελιές και μια αρωματική επίγευση. Συνοδεύει ιδανικά πιάτα με κόκκινο κρέας. Alcohol: 14% vol. Περιοχή προέλευσης: Νότια του Taranto Μέσος όρος παραγωγής ανά εκτάριο: kg Τρόπος παρασκευής: οινοποίηση με διαβροχή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ανάμεσα στους C. Μετά την μηλογαλακτική ζύμωση, το κρασί παραμένει σε γαλλικά βαρέλια για τουλάχιστον οκτώ μήνες. Papale Linea Oro Primitivo di Manduria Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης 100% Primitivo di Manduria ΠΟΠ Η επιλογή των Primitivo γίνεται από σχολαστικά επιλεγμένα σταφύλια από την καρδιά των ΠΟΠ. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι σε μικρά κιβώτια. Με αυτή τη μέθοδο δημιουργείται η Χρυσή Σειρά του κρασιού Papale. Το χρώμα του είναι βαθύ κόκκινο και η γεύση του ολοκληρωμένη και απαλή. Θυμίζει έντονα μαρμελάδα και άγρια βατόμουρα. Ένα κρασί που ταυτίζεται με την περιοχή προέλευσης του και τη σημαντική δομή της ενώ παράλληλα αναδεικνύει την κομψότητα που το κάνει να ξεχωρίζει. Συνδυάζεται ιδανικά με κόκκινο κρέας και κυνήγι. Alcohol: 14% vol. Περιοχή προέλευσης: επαρχία του Taranto Μέσος όρος παραγωγής ανά εκτάριο: kg Τρόπος παρασκευής: οινοποίηση με διαβροχή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ανάμεσα στους C. Μετά την μηλογαλακτική ζύμωση, το κρασί παραμένει σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για τουλάχιστον δέκα μήνες.

6 Οίνοι Ιταλίας Apulia, Italy 12 e mezzo Malvasia del Salento IGP Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη 100% Malvasia Bianca del Salento Όταν ο ήλιος της Απουλίας συναντά την ποικιλία Malvasia of Salento, το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με έντονα και λαμπερά χρυσαφένια χρώματα. Έντονο αλλά παράλληλα αρωματικό και φρουτώδες στη μύτη. Ο ουρανίσκος γεμίζει από την φρεσκάδα και την ισορροπημένη ζωντάνια του καθώς είναι αρμονικά δομημένο με απαλές γεύσεις που διαρκούν. Εξαιρετικός συνδυασμός σε πιάτα με ψάρι, θαλασσινά καθώς και τυριά. Alcohol: 12,5% vol. Περιοχή προέλευσης: επαρχία του Taranto Μέσος όρος παραγωγής ανά εκτάριο: kg Τρόπος παρασκευής: 24ωρη διαβροχή, soft pressing, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 14 C. Ωρίμανση σε ανοξείδωτα βαρέλια. 12 e mezzo Negroamaro del Salento IGP Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη 100% Negroamaro del Salento ΠΓΕ Βαθύ κόκκινο κρασί με μωβ νότες. Η όσφρηση παραπέμπει σε μεθυστικές μυρωδιές από άγρια μούρα. Ο ουρανίσκος κυριεύεται από νότες βανίλιας με γευστική διάρκεια. Συνδυάζεται ιδανικά με παλαιωμένα τυριά, pasta και pizza. Alcohol: 12,5% vol. Περιοχή προέλευσης: επαρχία του Taranto Μέσος όρος παραγωγής ανά εκτάριο: kg Τρόπος παρασκευής: οινοποίηση με διαβροχή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ανάμεσα στους C. Μετά την μηλογαλακτική ζύμωση, το κρασί παραμένει σε γαλλικά βαρέλια για 3-6 μήνες.

7 Οίνοι Ιταλίας Apulia, Italy 12 e mezzo Primitivo del Salento IGP Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη 100% Primitivo del Salento ΠΓΕ Πολύ κομψό βαθυκόκκινο κρασί με έντονο άρωμα και φρουτώδεις εντάσεις από ώριμα δαμάσκηνα και μαρμελάδα κεράσι. Ελαφρά πικάντικο στην επίγευση με νότες από βανίλια και κακάο. Εξαιρετικά δομημένο. Συνδυάζεται ιδανικά με παλαιωμένα τυριά, pasta και pizza. Alcohol: 12,5% vol. Περιοχή προέλευσης: επαρχία του Taranto Μέσος όρος παραγωγής ανά εκτάριο: kg Τρόπος παρασκευής: οινοποίηση με διαβροχή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ανάμεσα στους C. Μετά την μηλογαλακτική ζύμωση, το κρασί παραμένει σε αμερικάνικα βαρέλια για τουλάχιστον δώδεκα μήνες. Primo Spumante Brut Falanghina 100% Falanghina Παρασκευάζεται από σταφύλια της ποικιλίας Falanghina και έχει ένα κιτρινωπό χρώμα με πράσινες πινελιές. Αφήνει μια πολύ φρέσκια αίσθηση στον ουρανίσκο με νότες λουλουδιών και κίτρου. Ταιριάζει ιδανικά με όλα τα πιάτα αλλά και σαν απεριτίφ. Να σερβίρετε στους 5-6 C. Alcohol: 12% vol. Περιοχή προέλευσης: επαρχία του Taranto Μέσος όρος παραγωγής ανά εκτάριο: kg Τρόπος παρασκευής: οινοποίηση σε autoclave για 4 μήνες, παραμένει σε μπουκάλι για δύο μήνες.

8 Το οινοποιείο Bonfante βρίσκεται στο Piemonte της Ιταλίας και δραστηριοποιείται εδώ και 8 γενεές παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας κρασιά.

9 Οίνοι Ιταλίας Piedmont, Italy Albarone 2009 Piemonte DOC Albarossa ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Albarossa ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Nizza Monferrato, Castel Rocchero και Santo Stefano Belbo ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Σεπτεμβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Παραδοσιακή ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Για 20 μήνες, σε μικρά βαρέλια των 225 λίτρων. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: 14.5%-15.5% by volume ΟΞΥΤΗΤΑ: gr/l. ΧΡΩΜΑ: Έντονο βαθύ κόκκινο. ΑΡΩΜΑ: Έντονο και δυνατό με υποψία κόκκινου φρούτου, κερασιού, δαμάσκηνων και φρούτων του δάσους. Ένα αρωματικό σύνολο. ΓΕΥΣΗ: Ένα υπερθέαμα από εκχυλίσματα γεύσεων. Αρμονικά παχύρευστο στον ουρανίσκο, εξαιρετικά κρεάτινο εξαιτίας του δυνατού μίγματος οξύτητας, τανίνων και αλκοόλ. Να σερβίρεται σε θερμοκρασίες C, χωρίς το κρασί να εκτίθεται σε ακραίες μεταβολές θερμοκρασίας. Bricco Bonfante Barbera d Asti Superiore DOC ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Barbera ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Nizza Monferrato ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Σεπτεμβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Παραδοσιακή ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Για 10 μήνες, σε μικρά βαρέλια των 225 λίτρων. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: 14 % % by volume ΟΞΥΤΗΤΑ: gr/l. ΧΡΩΜΑ: Έντονο βαθύ μοβ. ΑΡΩΜΑ: Έντονο και δυνατό με υποψία κόκκινου φρούτου, κερασιού και maraschino. Εξαιρετική αρμονία με μια υποψία ξύλου. ΓΕΥΣΗ: Ένα υπερθέαμα από εκχυλίσματα γεύσεων. Αρμονικά παχύρευστο στον ουρανίσκο, εξαιρετικά σαρκώδες εξαιτίας του δυνατού μίγματος οξύτητας, τανίνων και αλκοόλ. Γεύση που διαρκεί και επίγευση αφήνει τη γλυκύτητα του κερασιού marasca. Να σερβίρεται σε θερμοκρασίες C, χωρίς το κρασί να εκτίθεται σε ακραίες μεταβολές θερμοκρασίας. Ιδανικό με κόκκινο κρέας, κυνήγι και πλατώ τυριών.

10 Οίνοι Ιταλίας Piedmont, Italy I Ronchetti Gavi D.O.C.G del Comune di Gavi 2014 ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Cortese ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Αμπελώνας I Ronchetti στο Monterotondo του Gavi ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Σεπτεμβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Με την μέθοδο soft pressing, μετάγγιση του μούστου και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. ΩΡΙΜΑΝΣΗ: σε ανοξείδωτα βαρέλια. Το κρασί εμφιαλώνεται τον Φεβρουάριο. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: 12.5% by vol. ΟΞΥΤΗΤΑ: 6.3 gr/l. ΧΡΩΜΑ: Ανοιχτό κίτρινο με πρασινωπές νότες. ΑΡΩΜΑ: Φρέσκο με έντονα φρουτώδη στοιχεία τυπικά της συγκεκριμένης ποικιλίας σταφυλιών (μπανάνα). Τα στοιχεία αυτά είναι υπερτονισμένα καθώς ο αμπελώνας βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο. ΓΕΥΣΗ: Ξηρό και ντελικάτο στον ουρανίσκο, με την αρμονία των αρωμάτων του να ταιριάζει απόλυτα με τη δομή του, και τη βανίλια που έρχεται σαν αποτέλεσμα της ωρίμανσης σε βαρέλι να αφήνει μια εξαιρετικά ευχάριστη και απαλή επίγευση. Εξαιρετικό Gavi. Τονισμένο αλλά παράλληλα ισορροπημένο, παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά του αμπελώνα, από τα φρουτώδη αρώματα ως την απαλή επίγευση. Το κρασί αυτό προτείνεται για ελαφρά πρώτα πιάτα, για ψάρια και οστρακοειδή καθώς και ως απεριτίφ. Σερβίρεται σε θερμοκρασία μεταξύ C και καλό είναι το μπουκάλι να ανοίγεται 15 με 20 λεπτά πριν χρησιμοποιηθεί ώστε να αναπνεύσει και να αναδείξει τα αρώματά του. Bussia Barolo DOCG ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Nebbiolo ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Monforte d Alba ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Αρχές Οκτωβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Παραδοσιακή ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Για 36 μήνες ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: 14 % - 15% by volume ΟΞΥΤΗΤΑ: gr/l. ΧΡΩΜΑ: Έντονο βαθύ κόκκινο με ρουμπινί αποχρώσεις. ΑΡΩΜΑ: Δυνατό με νότες κερασιού marasca και καπνού. ΓΕΥΣΗ: Έντονο, θερμό και ισορροπημένο. Γίνονται αντιληπτές οι balsamic νότες, με βαριές τανίνες που όμως παράλληλα είναι χυμώδεις. Η BUSSIA είναι ίσως το πιο εξαιρετικό Barolo. Η διάρκεια ζωής των κρασιών που παράγονται σε αυτό το terroir είναι πολύ σημαντική, αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η φινέτσα τους. Ιδανικό με κόκκινο κρέας, κυνήγι και πλατώ τυριών.

11 Οίνοι Ιταλίας Piedmont, Italy Cascina Bonfante ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Brachetto ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Στην περιοχή Asti υπάρχουν ολόκληρες εκτάσεις στη δεξιά πλευρά του ποταμού Belbo καθώς και στην περιοχή της Alessandria. Το κρασί αυτό παρασκευάζεται στη Nizza Monferrato. ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Σεπτεμβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: η έκθλιψη γίνεται απαλά σε οριζόντια πρέσα. Ο μούστος μετά τη φυγοκέντρηση ψύχεται έπειτα στους -1 C για να προληφθεί η ζύμωση. Έπειτα γίνεται διαλογή και φιλτράρισμα σε δοχεία με ελεγχόμενη θερμοκρασία στα οποία η ζύμωση γίνεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 15 C για να επιτευχθεί η διατήρηση των φυσικών αρωμάτων του κρασιού. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: 6.5 % by volume ΟΞΥΤΗΤΑ: 7 gr/l. ΧΡΩΜΑ: Έντονο κερασί. ΑΡΩΜΑ: Χαρακτηριστικό άρωμα θάμνου στο οποίο προστίθενται νότες καπνού, αποξηραμένων λουλουδιών και μελιού. ΓΕΥΣΗ: Γλυκό και φρέσκο στον ουρανίσκο, με μια νότα οξύτητας και ίχνη από τανίνες που δίνουν στο κρασί προσωπικότητα. Συνοδεύει ιδανικά κάθε είδος φρούτου, γλυκού, σοκολάτας, κέικ και κοκτέιλ φρούτων. Roero Arneis DOCG ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Arneis ΠΡΟΒΟΛΗ: Ανατολικά ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Roero ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Σεπτεμβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μέθοδος soft pressing και μούστος που ζυμώνεται σε κάδους ελεγχόμενης θερμοκρασίας. ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Σε ανοξείδωτα δοχεία. Το κρασί εμφιαλώνεται τον Φεβρουάριο. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ:13% vol. ΟΞΥΤΗΤΑ: 5,2 gr./l. Καλά δομημένο λευκό κρασί που συνδυάζεται ιδανικά με πιάτα που έχουν βάση το ψάρι, ελαφριά γεύματα και πρώτα. Να σερβίρεται σε θερμοκρασία C. ΧΡΩΜΑ: Ανοιχτό κίτρινο με πρασινωπές αποχρώσεις. ΑΡΩΜΑ: Έντονο, κομψό μια νότα από lime, μέντα και βερίκοκο. ΓΕΥΣΗ: Κομψή, φρέσκια με χαρακτήρα.

12 Οίνοι Ιταλίας Piedmont, Italy Moscato d Asti DOCG ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Moscato ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Nizza Monferrato ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Αυγούστου από τα καλύτερα σταφύλια. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: 5 % by volume ΟΞΥΤΗΤΑ: 5 gr/l. ΧΡΩΜΑ: Χρυσοκίτρινο. ΑΡΩΜΑ: Χαρακτηριστικά αρωματικό. ΓΕΥΣΗ: Μία από τις ιστορικές ποικιλίες του Piemonte που είναι γνωστή παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα ελαφρύ κρασί που συνοδεύει κάθε είδους επιδόρπια. Να σερβίρεται σε θερμοκρασίες 8-10 C. SB Monferrato DOC Bianco ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Sauvignon Blanc ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Περιοχή Nizza Monferrato. ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Μέσα Σεπτεμβρίου. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μέθοδος light pressing, αποστράγγιση του μούστου και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: % ΟΞΥΤΗΤΑ: g/l. ΧΡΩΜΑ: Ανοιχτό κίτρινο με πρασινωπές αποχρώσεις. ΑΡΩΜΑ: Φρέσκο με έντονες φρουτώδεις νότες τυπικές της ποικιλίας που θυμίζουν ροδάκινο και τροπικά φρούτα καθώς και αρώματα λουλουδιών. ΓΕΥΣΗ: Ξηρό στον ουρανίσκο, ντελικάτο και μεταλλικό. Η τονισμένη οξύτητα εξισορροπείται με την μη υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Προτείνεται με ορεκτικά, πιάτα με ψάρι και οστρακοειδή. Να σερβίρεται σε θερμοκρασία 10/12.

13 Οίνοι Ιταλίας Piedmont, Italy Barolo D.O.C.G. ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Nebbiolo της ποικιλίας Michet ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: βλέπουν νότια και νοτιοδυτικά ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Barolo. ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Οκτωβρίου/ αρχές Νοεμβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: η έκθλιψη γίνεται απαλά σε οριζόντια πρέσα. Ο μούστος μετά τη φυγοκέντρηση ψύχεται έπειτα στους -1 C για να προληφθεί η ζύμωση. Έπειτα γίνεται διαλογή και φιλτράρισμα σε δοχεία με ελεγχόμενη θερμοκρασία στα οποία η ζύμωση γίνεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 15 C για να επιτευχθεί η διατήρηση των φυσικών αρωμάτων του κρασιού. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: από 13.5 % έως 14.5 % by volume ΟΞΥΤΗΤΑ: 6.4 gr/l. ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΖΑΧΑΡΗΣ: 1,5gr/Liter ΧΡΩΜΑ: Έντονο βαθύ κόκκινο. ΑΡΩΜΑ: Ντελικάτο με πικάντικα αρώματα και ίχνη από βρεγμένο χώμα και φύλλα. Συνοδεύεται από ένα κομψό άρωμα βιολέτας και ώριμων δαμάσκηνων. ΓΕΥΣΗ: Η πρώτη εντύπωση είναι δελεαστική, η τανική του φλέβα δυνατή, αρμονική στη δομή του και με μια τελική πινελιά από γλυκόριζα. Προτείνουμε αυτό το κρασί με εύγευστα φαγητά όπως ψητά και κόκκινα κρέατα. Είναι σημαντικό να σερβίρεται σε θερμοκρασία 20 C και αφού έχει ανοιχθεί τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τοποθετηθεί στο τραπέζι. Nebbiolo d Alba D.O.C. ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Nebbiolo ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Τυπικοί αμπελώνες της περιοχής Alba. ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Πρώτο μισό του Οκτωβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Παραδοσιακή ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Για ένα έτος σε σλοβένικα βαρέλια και μετά ακολουθείται ωρίμανση σε μπουκάλι. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: από 12.5 % έως 14% by volume ΟΞΥΤΗΤΑ: Από 5.7 gr/l έως 6.4 gr/l. ΧΡΩΜΑ: Βαθύ κόκκινο. ΑΡΩΜΑ: Ντελικάτο και διακριτικό. Άρωμα βιολέτας και βατόμουρου. ΓΕΥΣΗ: Ξηρή και γεμάτη, ελαφρώς τανική σε ένα νέο κρασί. Γίνεται απαλότερη και ισορροπημένη με την ωρίμανση. Προτείνουμε αυτό το κρασί με γευστικά πιάτα όπως ψητά, ζουμερά πρώτα, τυριά, τρούφες και κρέας. Πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία 18/20 C.

14 Οίνοι Ιταλίας Piedmont, Italy Stella Rossa Barbera d Asti D.O.C. Superiore ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Barbera ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Τυπικοί αμπελώνες στην περιοχή Nizza Monferrato. ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Πρώτο μισό του Οκτωβρίου. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Παραδοσιακή ΩΡΙΜΑΝΣΗ: 50% για 10 μήνες σε σλοβένικα βαρέλια και 50% για 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (225 l). Ακολουθείται ωρίμανση στο μπουκάλι. ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ:13,5% by Vol. ΟΞΥΤΗΤΑ: 5,95 gr/liter ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΖΑΧΑΡΗΣ: 1,95 gr/liter ΧΡΩΜΑ: Βυσσινί με τονισμένες βαθυκόκκινες αποχρώσεις. ΑΡΩΜΑ: Φέρνει στο νου άρωμα βιολέτας. ΓΕΥΣΗ: Ολοκληρωμένη και ξηρή, με καλά ισορροπημένες τανίνες Αυτό το κρασί διανύει ένα χρονικό διάστημα αρκετών μηνών σε δρύινα βαρέλια οπού από το ξύλο τους λαμβάνει την ελαφρά αλλά χαρακτηριστική τανική ποιότητα, τανίνες οι ο ποίες στο μπουκάλι ωριμάζουν σε ολοκληρωμένα και χαρακτηριστικά αρώματα και γεύσεις. Σερβίρουμε με δυνατά και γευστικά πιάτα όπως ψητά, κυνήγι, χοιρινό, έντονα ή πικάντικα τυριά, ριζότο και ζουμερά πρώτα. Να σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία γύρω στους 18 C. Grappa Di Moscato ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ: 40%vol. ΧΡΩΜΑ: Διάφανο, καθαρό, με το χρώμα του παλιού χρυσού. ΓΕΥΣΗ: Κομψή, γεμάτη και γευστική, με μια πολύ ευχάριστη επίγευση. Να σερβίρεται σε θερμοκρασία 18. ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ: Καλά δομημένη grappa στην οποία το χαρακτηριστικό της άρωμα εξυψώνεται κατά την απόσταξη. Η αρμονία που επιτυγχάνεται κατά την παραμονή της στο ξύλο την κάνει ιδανική για το τέλος κάθε γεύματος.

15 FANTINI FARNESE

16 Οίνοι Ιταλίας Abruzzo, Italy Edizione Cinque Autoctoni ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο ΜΠΟΥΚΑΛΙ: ml 750, magnum l 1.5, jeroboam l 3 ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Notaresco, Ortona, Sava, Manduria ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μέθοδος soft stalk-stripping. Διαβροχήζύμωση για 25 ημέρες. Μηλογαλακτική ζύμωση και ζύμωση σε βαρέλια. Ακολουθείται ωρίμανση 13 μηνών. ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Βαθυκόκκινο χρώμα. Έντονο κρασί με διάρκεια και με νότες κερασιού και φραγκοστάφυλου, βοτάνων, κανέλλας, κακάο, γλυκόριζας και μετάλλου. Εξαιρετική δομή, καλή ισορροπία μεταξύ αλκοόλ και φρεσκάδας, βελούδινες τανίνες και γεύση που διαρκεί. ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: εξαιρετικό με πλούσια πρώτα πιάτα, κόκκινο κρέας και με μέσης και μακράς ωρίμανσης τυριά. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 18 C ΑΛΚΟΟΛ: 14% Το κρασί αυτό είναι απόδειξη ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί και είναι έκφραση της τεράστιας κληρονομιάς των αυτόχθονων ιταλικών κρασιών με τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε γεύση και άρωμα, στοιχεία που συναντώνται σπάνια σε κρασιά υψηλού επιπέδου όπως αυτό. Casale Vecchio Pecorino Terre di Chieti IGT ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Pecorino ΕΤΟΣ: 2014 ΧΡΩΜΑ: Λευκό ΜΠΟΥΚΑΛΙ: ml 750 ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Ortona ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Έκθλιψη και stalk stripping, αφήνουμε τους φλοιούς για περίπου 12 ώρες στους 3 C, μέθοδος soft pressing, στατικός διαχωρισμός του μούστου. Ζύμωση στους 12 C. Το 80% του χυμού ζυμώνεται σε ανοξείδωτα δοχεία και το υπόλοιπο 20% σε δρύινα βαρέλια των 40hl. ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Ανοιχτό κίτρινο χρώμα με πράσινες αποχρώσεις. Τα αρώματα του κρασιού αυτού παραπέμπουν φρούτα με λευκή σάρκα και ειδικά τα αχλάδια. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ: Ιδανικό ως απεριτίφ και εξαιρετικό με ψάρι. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: C ΑΛΚΟΟΛ: 13% Το Pecorino είναι μια αυτόχθονη ποικιλία του Abruzzo. Οι παρτίδες είναι μικρές και η παραγωγή ανά εκτάριο είναι χαμηλή.

17 Οίνοι Ιταλίας Abruzzo, Italy Opi Montepulciano D Abruzzo Colline Teramane DOCG Riserva Biologico ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Montepulciano ΕΤΟΣ: 2008 ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο ΜΠΟΥΚΑΛΙ: ml 750, magnum l 1.5 ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Κτήμα Cantalupo στο Notaresco ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι, τοποθετούνται σε μικρά καλάθια και μεταφέρονται στο οινοποιείο ώστε να αφαιρεθεί ο μίσχος, να ξαναγίνει διαλογή, να γίνει soft crushing και διαβροχή - ζύμωση για 25 ημέρες. Η μηλογαλακτική ζύμωση, η ζύμωση και η ωρίμανση γίνεται σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 24 μήνες. ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Βαθύ κόκκινο χρώμα. Έντονα, επίμονα, πικάντικα αρώματα γλυκόριζας, φρουτώδη και αιθέρια. Γεμάτο, απαλό, ισορροπημένο κρασί με διάρκεια. Έτοιμο για κατανάλωση με την εμφιάλωση αλλά εξίσου καλό έπειτα από ωρίμανση 5/6 ετών. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ: Ιδανικό για πλούσια πρώτα πιάτα, κόκκινο κρέας και τυριά μέσης και μακράς ωρίμανσης. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: C ΑΛΚΟΟΛ: 14% Κρασί ιδανικό για απαιτητικούς ουρανίσκους, συνδυάζει μια εξαιρετική δομή και μια αρωματική, εύγευστη και πλούσια κομψότητα. Casale Vecchio Montepulciano D Abruzzo DOC ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Montepulciano ΕΤΟΣ: 2014 ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο ΜΠΟΥΚΑΛΙ: ml 750 ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Colonnella, Ancarano, Controguerra και Roseto των Abruzzi ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κατά τις πρώτες ημέρες ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπει την έκλυση πολυφαινόλων οι οποίες ευθύνονται για το κόκκινο χρώμα στο κρασί. Έπειτα γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας στους 27 C και μηλογαλακτική ζύμωση και τέλος ωρίμανση σε αμερικάνικα ξύλινα βαρέλια για περίπου 6 μήνες. ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Έντονο βαθύ κόκκινο. Άρωμα που διαρκεί, φρουτώδες, με έντονη μυρωδιά από ώριμα κόκκινα φρούτα, amaretto, αμύγδαλο και μπαχαρικά. Ξηρές, θερμές και κομψές τανίνες. Κρασί εξαιρετικής γεύσης και ισορροπίας. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ: Ιδανικό για κυρίως πιάτα και κρεατικά. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: C ΑΛΚΟΟΛ: 13%

18

19 Οίνοι Ιταλίας Sicily, Italy Τα κρασιά Guastella παρασκευάζονται αποκλειστικά από σταφύλια που ωριμάζουν στη μαγευτική Jato Valley της Σικελίας, στην περιοχή Guastella από όπου η εταιρεία πήρε την ονομασία της. Το οινοποιείο διαχειρίζεται μεθοδικά την παραμικρή λεπτομέρεια - από τον καρπό μέχρι την εμφιάλωση ώστε να επιτύχει να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας προϊόν που περικλείει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του καλού σικελικού κρασιού. Οι αμπελώνες της εταιρείας καταλαμβάνουν 42 από τα 94 συνολικά εκτάρια. Στις παραδοσιακές αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών Catarratto, Grillo, Insolia, και Nero D avola, η Guastella έχει προσθέσει αμπέλια από διεθνής ποικιλίες όπως τα Syrah και τα Chardonnay ώστε να αναδειχθούν από το ζηλευτό κλίμα και το γόνιμο έδαφος της Σικελίας. Catarratto ΑΛΚΟΟΛ: 13% ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Monreale ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Catarratto 100% ΥΨΟΜΕΤΡΟ: Από m ΤΥΠΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ: Μικτό, τείνει προς το αργιλώδες ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΑ ΕΚΤΑΡΙΟ: QL ανά εκτάριο ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Σεπτεμβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωρίμανση σε ανοξείδωτα δοχεία. Chardonnay ΑΛΚΟΟΛ: 13.5 % ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Monreale ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Chardonnay ΥΨΟΜΕΤΡΟ: Από m ΤΥΠΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ: Aργιλώδες με ασβεστολιθικές στρώσεις ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΑ ΕΚΤΑΡΙΟ: QL ανά εκτάριο ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Αυγούστου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μέθοδος soft pressing. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωρίμανση σε ανοξείδωτα δοχεία.

20 Οίνοι Ιταλίας Sicily, Italy Nero d Avola Insolia Grillo ΑΛΚΟΟΛ: 13.5 % ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Monreale ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Nero d Avola ΥΨΟΜΕΤΡΟ: Από m ΤΥΠΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ: Aργιλώδες με ασβεστολιθικές στρώσεις ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΑ ΕΚΤΑΡΙΟ: QL ανά εκτάριο ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διαχωρισμός μίσχου, διαβροχή για ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ζύμωση σε ανοξείδωτα δοχεία. ΑΛΚΟΟΛ: 13 % ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Monreale ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Insolia ΥΨΟΜΕΤΡΟ: Από m ΤΥΠΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ: Τείνει προς το αργιλώδες ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΑ ΕΚΤΑΡΙΟ: QL ανά εκτάριο ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μέθοδος soft pressing. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και παραμονή σε ανοξείδωτα δοχεία. ΑΛΚΟΟΛ: 13.5 % ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Monreale ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Grillo ΥΨΟΜΕΤΡΟ: Από m ΤΥΠΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ: Μικτό προς αργιλώδες με ασβεστολιθικές στρώσεις ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΑ ΕΚΤΑΡΙΟ: QL ανά εκτάριο ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 15 με 18 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ζύμωση σε ανοξείδωτα δοχεία.

21 Οίνοι Ιταλίας Montebelluna, Italy Prosecco Superiore Extra Dry DOCG Valdobbiadene Αφρώδες extra dry κρασί που παρασκευάζεται με τη μέθοδο Charmat, με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και τυπικά αρώματα αγριολούλουδων και μια μεστή και ευχάριστη γεύση. Εξαιρετικό απεριτίφ αλλά και ένα άριστο συνοδευτικό για λευκό κρέας και πιάτα βασισμένα στο ψάρι. Σερβίρεται στους 6-8 C. Προέλευση: DOCG (προστατευόμενη και εγγυημένη ονομασία προέλευσης) περιοχή του Conegliano-Valdobbiadene Οινοποίηση: με soft pressing, ζύμωση με τη μέθοδο charmat Αλκοόλ: 11,5% Vol. Οξύτητα: 5,8 g/l Σάκχαρα: 16 g/l Prosecco Superiore DOCG Asolo Millesimato Έπειτα από προσεγμένη επιλογή σταφυλιών και οινοποίηση με ακριβείς μεθόδους προέκυψε ένα αφρώδες κρασί που με τη λεπτότητα και τη φρεσκάδα του εκφράζει όλα τα χαρακτηριστικά του terroir που το περιβάλει. Το χρώμα του είναι ανοιχτό κίτρινο με πρασινωπές αποχρώσεις, το άρωμά του χαρακτηριστικό και φρουτώδες και η γεύση του ελαφρά γλυκιά και παρατεταμένη. Ιδανικό για απεριτίφ και για συνοδευτικό γλυκών. Περιορισμένης παραγωγής, να πίνεται όταν είναι νέο. Σερβίρεται στους 8-10 C. Προέλευση: Montello και Colli Asolani Οινοποίηση: με soft pressing, ζύμωση με τη μέθοδο charmat Αλκοόλ: 11,5% Vol. Οξύτητα: 5,8 g/l Σάκχαρα: 17 g/l

22 Οίνοι Ιταλίας Montebelluna, Italy Prosecco Brut DOC Treviso Αφρώδης οίνος που παράγεται με φυσική ζύμωση με τη μέθοδο Charmat. Παρασκευάζεται από σταφύλια στην ορεινή περιοχή του Trevigiano. Ανοιχτό κίτρινο χρώμα, φρουτώδης και ελαφρώς γλυκιά γεύση και ευχάριστο άρωμα. Ιδανικό για επιδόρπιο. Σερβίρεται στους 6-7 C. Προέλευση: Επαρχία Treviso Οινοποίηση: με soft pressing, ζύμωση με τη μέθοδο charmat Αλκοόλ: 11,5% Vol. Οξύτητα: 5,8 g/l Σάκχαρα: 11 g/l Prosecco Frizzante DOCG Asolo Tappo Fungo Κρασί που παρασκευάζεται με φυσική ζύμωση. Φρουτώδες, με πολύ ευχάριστη γεύση, ιδανικό για κάθε περίσταση. Σερβίρεται στους 9-10 C. Προέλευση: Montello και Colli Asolani Οινοποίηση: Με soft pressing και φυσική ζύμωση Αλκοόλ: 11% Vol. Οξύτητα: 5,7 g/l Σάκχαρα: g/l Prosecco Frizzante DOC Treviso Spago Ημιαφρώδης οίνος με άρωμα που θυμίζει αγριολούλουδα. Χάρη στην αρμονική ξηρή του γεύση είναι ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση. Σερβίρεται στους 8-10 C. Προέλευση: Treviso Province Οινοποίηση: Με soft pressing και φυσική ζύμωση Αλκοόλ: 11% Vol. Οξύτητα: 5,7 g/l Σάκχαρα: g/l

23 Ιταλικά Βερμούτ Torino, Italy RISERVA CARLO ALBERTO: Πρόκειται για μια εκλεκτή σειρά από λικέρ και Vermouths η οποία ενθουσιάζει τους λάτρεις του είδους σε όλο τον κόσμο. Η Riserva Carlo Alberto είναι μια από τις λίγες εταιρείες η οποία χρησιμοποιεί το Erbaluce di Caluso και το Μoscato d Asti DOCG όπως επιτάσσει η αυθεντική παραδοσιακή συνταγή. Τα εκπληκτικά αυτά προϊόντα παρασκευάζονται από το 1837 και η συνταγή για αυτά τα aperitif παραμένει η ίδια που χρησιμοποιούνταν πριν πολλά χρόνια από τον chef της Αυλής του Βασιλιά. Red Vermut Προέλευση: Τορίνο - Ιταλία Περιγραφή προϊόντος: Αρωματίζεται με 27 βότανα και μπαχαρικά. Έχει χάλκινη-καφέ χροιά. Γευστικές παρατηρήσεις: Κεράσι, φρεσκάδα, καλοκαιρινά φρούτα, Αχιλλέα άνθη, Tonka broad-beans, άγρια βότανα (άγριο ραδίκι και μέντα), κόκκινα φρούτα, φλούδα πορτοκαλιού και εξωτική quassia. Μια ιδανική ισορροπία. Προτείνεται: Ιδανικό για όλα τα κλασσικά cocktails (αρχικά το έπιναν πριν τα γεύματα για να επιταχυνθεί η πέψη). Αλκοόλ: 18% Μπουκάλι: 750 ml White Vermut Προέλευση: Τορίνο - Ιταλία Περιγραφή προϊόντος: Αρωματίζεται με 25 εκλεκτά βότανα και μπαχαρικά. Γευστικές παρατηρήσεις: Καθαρό χρώμα ώχρας. Γεμάτη γεύση με διάρκεια και άρωμα που ξυπνά μνήμες καλοκαιρινού περιπάτου σε αμπελώνες. Γλυκιά επίγευση. Προτείνεται: Ιδανικό για όλα τα κλασσικά cocktails που απαιτούν λευκό Vermut. Αλκοόλ: 18% Μπουκάλι: 750 ml Vermut Extra Dry Προέλευση: Τορίνο - Ιταλία Περιγραφή προϊόντος: Αρωματίζεται με 21 εξαιρετικής ποιότητας βότανα και μπαχαρικά. Όλα τα Vermut της σειράς αυτής φιλτράρονται πολύ ελαφρά ώστε να διατηρήσουν τον αυθεντικό τους χαρακτήρα, τα αρώματα και τα ντελικάτα συστατικά τους. Γευστικές παρατηρήσεις: Χάρη στο Asti Muscat το συγκεκριμένο ξηρό Vermut διαφέρει από τα υπόλοιπα καθώς διατηρεί την απαλότητα και την ποιότητα του. Αναδεικνύει εξαιρετικά την αρμονία των βοτάνων Προτείνεται: Ιδανικό για όλα τα κλασσικά cocktails που απαιτούν ξηρό Vermut. Αλκοόλ: 18% Μπουκάλι: 750 ml

24 Ιταλικά Βερμούτ Torino, Italy Mandragola Amaro Προέλευση: Πιεμόντε - Ιταλία Περιγραφή προϊόντος: Ένα δυνατό χωνευτικό ποτό, πικρό, αρωματισμένο με 8 εξαιρετικής ποιότητας βότανα και μπαχαρικά. Γευστικές παρατηρήσεις: Ευπρόσδεκτα δυνατό. Προτείνεται: Πίνεται ιδανικά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, on the rocks ή προσθέτοντας χλιαρό νερό και ζάχαρη. Αλκοόλ: 45% Μπουκάλι: 700 ml Bitter Rouge Προέλευση: Πιεμόντε - Ιταλία Περιγραφή προϊόντος: Βαθύ κόκκινο χρώμα με απαλές νότες καλοκαιρινών γερανιών. Η γεύση είναι μια ένωση εξωτικών καυτερών μπαχαρικών και αρωμάτων κίτρου εμπλουτισμένη από μια γλυκιά νότα. Γευστικές παρατηρήσεις: Έντονη γεύση, ελαφρά κρεμώδης αλλά ταυτόχρονα ξηρή και γεμάτη. Αφήνει μια καθαρή, φρέσκια αίσθηση στο στόμα. Προτείνεται: Εξαιρετικό stand - alone προϊόν. Ιδανικό για όλα τα κλασσικά cocktail. Αλκοόλ: 25% Μπουκάλι: 700 ml

25 Ιταλικά Βερμούτ Torino, Italy Salvia Limone Προέλευση: Πιεμόντε - Ιταλία Περιγραφή προϊόντος: Πανάρχαια συνταγή του Πιεμόντε, περικλείει όλη τη μαεστρία και τα μυστικά των βοτάνων. Το απαλό χρώμα και το ελαφρύ άρωμα του θα σας ταξιδέψουν. Γευστικές παρατηρήσεις: Προσφέρει εξαιρετικούς γευστικούς τόνους από φασκόμηλο και λεμόνι. Επιβάλλεται η κατανάλωση του σε μικρές γουλιές για να μπορεί κανείς να απολαύσει η γεύση του. Αφήνει μια καθαρή, φρέσκια αίσθηση στο στόμα. Προτείνεται: Εξαιρετικό stand - alone προϊόν. Ιδανικό για όλα τα κλασσικά cocktail. Αλκοόλ: 19% Μπουκάλι: 700 ml L artiglio Del Tigre Προέλευση: Πιεμόντε - Ιταλία Περιγραφή προϊόντος: Ένα mix εξαιρετικής ποιότητας βοτάνων και μπαχαρικών που χρησιμοποιείται για ποιοτικά cocktails. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Amaro Mandragola, το μπουκάλι του έχει atomizer ώστε να ψεκάζεται σε μικρές ποσότητες ειδικά στα cocktails οπού χρειάζεται ελεγχόμενη ποσότητα. Αλκοόλ: 45% Μπουκάλι: 200 ml

26 Οίνοι Ισπανίας WHITES Vizcaya, Spain Gaudiana White Vallemayor White Clos Torribas White ΠΟΠ Penedés ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Macabeo, Parellada, Xarel ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες για να βγουν όλα τα αρώματα και στη συνέχεια γίνεται εμφιάλωση. Συνίσταται το σερβίρισμα σε θερμοκρασίες 10ºC. ΑΛΚΟΟΛ: 10.50% Φρέσκο, φρουτώδες και με αρώματα κίτρου, παραπέμπει στις ποικιλίες από τις οποίες προήρθε. ΠΟΠ Rioja ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Παρασκευάζεται από την ποικιλία σταφυλιών Viura (Macabeo) στο Fuenmayor της περιοχής Rioja Alta, από την οικογένεια Pérez Foncea που παρασκευάζει έναν εντυπωσιακό αριθμό από κρασιά Riojas. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτα βαρέλια και η παλαίωση συνεχίζεται σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. ΑΛΚΟΟΛ : 12% Διάφανο, ξηρό και με έντονα αρώματα από φρέσκα φρούτα και νότες μελιού. 5 αστέρια στον οδηγό Peñín. ΠΟΠ Penedés ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Gewürztraminer, Macabeo, Xarel ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Η ζύμωση γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και μόλις σταθεροποιούνται γίνεται αμέσως εμφιάλωση ώστε να μην χαθούν τα χαρακτηριστικά του κρασιού. Συνίσταται το σερβίρισμα σε θερμοκρασίες 10ºC. ΑΛΚΟΟΛ: 10.5% Υπέροχο, αρωματικό και έντονο, γεμάτο φρουτώδεις νότες. Γεύσεις κίτρου, ανανά και μπανάνας. Απαλό και κομψά αρωματικό, συνδυάζεται ιδανικά με : ρύζι, πιάτα με βάση το ψάρι, οστρακοειδή, πάστες με βάση κόκκινες σάλτσες και πίτσα.

Οινοφόρος (Βag in Box)

Οινοφόρος (Βag in Box) Οίνος Λευκός Ξηρός Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλία: Ορεινός Ροδίτης Χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκό, χρυσοκίτρινο. Άρωμα φρουτώδες, νεανικό. Γεύση, γεμάτο φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Τα τοπικά κρασιά από τους αμπελώνες της Πάρου, της οικογένειας Μωραϊτη, παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Η εταιρεία μας Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός των Vakakis Wines είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στην παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

g o coffee bar WINE LIST

g o coffee bar WINE LIST C A g o coffee bar WINE LIST ΛΕΥΚΑ - WHITE ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΝΑΣΙΑΚΟΥ - Σεμέλη Μοσχοφίλερο Π.Ο.Π Μαντινεία Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα φίνα και δυνατά αρώματα στη μύτη, με το τριαντάφυλλο και τους λεμονανθούς

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού

Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού 1 Τα «ΤΙ» του κρασιού! Τι είναι το κρασί; o Κρασί είναι ο ζυμωμένος χυμός σταφυλιών o Κρασί είναι η έκφραση ενός συγκεκριμένου αμπελώνα και της δουλειάς ενός συγκεκριμένου

Διαβάστε περισσότερα

Wine Catalogue WINEST

Wine Catalogue WINEST Wine Catalogue 2018 WINEST Το οινοποιείο μας βρίσκεται στη Σκιλλουντία Ολυμπίας του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και η παραγωγή οίνου ξεκινά το 1980. Η εταιρεία καλλιεργεί αμπελώνες έκτασης 32,5 στρεμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.  Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων Τα κρασιά μας Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Οίνοι Λευκοί ROBOLA DE CEPHALONIE ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Παράγεται από την μοναδική ποικιλία ρομπόλας Κεφαλονιάς και από επιλεγμένους

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Το Μοσχοφίλερο πιθανότατα είναι µια απο τις πιο παλιές Ελληνικές ποικιλίες, καθώς σύµφωνα µε ισχυρισµούς

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕλΩνα. ΗΜίΟΡΕίνΟί αμπελωνεσ

ΧΕλΩνα. ΗΜίΟΡΕίνΟί αμπελωνεσ cabernet sauvignon grenache rouge mourvedre syrah ΚΟΤΣίφαλί ΜανΤΗλαΡί ΜΕΤΟίΚΟΣ ΧΕλΩνα ΕΡΥθΡΟ 35 o -25 o ΡΟζΕ ΗΜίΟΡΕίνΟί αμπελωνεσ ΕΡΥθΡΟ 35 o -25 o ΕΡΥθΡΟ ΚΤΗΜα ΜΗλίαΡαΚΗ ΧΕλΩνα λευκο ΜαλΒαζία ΗΜίΟΡΕίνΟί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ CABERNET

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ CABERNET ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ CABERNET ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΘΟΥΣ Κ άτω από την οροσειρά των Αγράφων, εκεί που ρίχνει τον προστατευτικό ίσκιο της η κορυφογραμμή της «Ωραίας Κοιμωμένης»,

Διαβάστε περισσότερα

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION #FOOD BRANDING#

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION #FOOD BRANDING# A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION #FOOD BRANDING# Δώστε στη γεύση... το όνομά σας! Κρασί από βιολογικούς αμπελώνες Δοκιμάστε το! Χαρακτηριστικά λευκού κρασιού Χρώμα λευκόχρυσο με πρασινωπές ανταύγειες.

Διαβάστε περισσότερα

Wine Catalogue WINEST

Wine Catalogue WINEST Wine Catalogue 2018 WINEST H Οινοποιητική Μονεμβασίας ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1997 στις Βελιές του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας και δημιούργησε τα τελευταία χρόνια έναν εντυπωσιακό αμπελώνα 300 στρεμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

750 ml 650 . 10-12 C, . A 2004 ( : 11,5 % 100% 750 ml 6.500 . 12 C, .) : : 12 % 750 ml : 12 C, ... : 13,5%

750 ml 650 . 10-12 C,  . A 2004 (   : 11,5 % 100% 750 ml  6.500 . 12 C, .) : : 12 % 750 ml  : 12 C,  ...    : 13,5% Κατάλογος Κρασιών Λευκά Καστέλι (Ε. Καραµολέγκος) κρασί Σαντορίνης χρώµα: φωτεινό κίτρινο γεύση: φρουτώδης αλκοολικός βαθµός: 12,5 % ποικιλία: Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο Tο Καστέλι είναι γέννηµα των ποικιλιών

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗα ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΜΠΥΡΕΣ ΚΡΑΣΙΑ Live your Dream Catering Equipment

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ JOE PHELPS Ο Joe Phelps ξεκίνησε στην οικογενειακή κατασκευαστική επιχείρηση του πατέρα του, το 1952, που τότε ήταν μια τοπική εταιρεία. Το 1957 ανέλαβε ως πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21 Αποστάγματα O γλυκάνισος στα ποτήρια μας Ούζο από την Ελλάδα, παστίς από την Γαλλία, αράκ από τη Μέση Ανατολή, ρακί από την Τουρκία, σαμπούκα από την Ιταλία. Η παγκοσμιοποίηση έχει γεύση γλυκάνισου...

Διαβάστε περισσότερα

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO!

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO! Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! EUPHORIA Green tea Πράσινο τσάι Gunpowder Φύλλα τσαγιού με verbena, λεμονόχορτο, λεμονόφλουδα, πέταλα ηλιοτρόπιου και γεύση λεμονιού Μία αυθεντική σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Ερυθρές ποικιλίες Cabernet Sauvignon Syrah Merlot Pinot Noir Grenache Λευκές ποικιλίες Chardonnay Gewürztraminer Riesling Sauvignon Blanc Sylvaner

Διαβάστε περισσότερα

Portfolio Κρασιών Τεχνικά Χαρακτηριστικά Δελτίο Τρύγου 2016

Portfolio Κρασιών Τεχνικά Χαρακτηριστικά Δελτίο Τρύγου 2016 Portfolio Κρασιών Τεχνικά Χαρακτηριστικά Δελτίο Τρύγου 2016 Δελτίο Τρύγου 2016 Η καλλιεργητική σεζόν χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη βροχοπτώσεων και την πρωιμότητα σε όλα τα στάδια ανάπτυξης. Η ελάχιστες

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1604 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ήπειρος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Θα μας βρείτε: Deals A.E. Εισαγωγική - Εμπορική Εταιρεία Ιωνίας 124, Αχαρναί Τηλέφωνο Παραγγελιών - Επικοινωνίας:

Θα μας βρείτε: Deals A.E. Εισαγωγική - Εμπορική Εταιρεία Ιωνίας 124, Αχαρναί Τηλέφωνο Παραγγελιών - Επικοινωνίας: Θα μας βρείτε: Deals A.E. Εισαγωγική - Εμπορική Εταιρεία Ιωνίας 124, Αχαρναί 13671 Τηλέφωνο Παραγγελιών - Επικοινωνίας: 210-23..21.212 στα Super Market Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε. στα Hellenic DUTY FREE Shop

Διαβάστε περισσότερα

Grenache Mourvedre. cabernet sauvignon ΚΤΗΜΑ ΜΕΤΟΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟ ΡΟΖΕ. ΜαlVαZία di candia. ΜαlVαZία aromatica. Sauvignon Roussanne. Βιλάνα.

Grenache Mourvedre. cabernet sauvignon ΚΤΗΜΑ ΜΕΤΟΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟ ΡΟΖΕ. ΜαlVαZία di candia. ΜαlVαZία aromatica. Sauvignon Roussanne. Βιλάνα. cabernet sauvignon Grenache Rouge Mourvedre syrah ΚοΤσιφάλι ΜανΤηλάρι ΜΕΤΟΙΚΟΣ ΧΕΛΩΝΑ ΕΡΥΘΡΟ 35 O -25 O ΡΟΖΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΕΡΥΘΡΟ 35 O -25 O ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ ΧΕΛΩΝΑ ΛΕΥΚΟ ΜΑΛΒΑζΙΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /12 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0137 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Καβάλα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1565 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ηράκλειο (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ WINE LOFT

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ WINE LOFT ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ WINE LOFT JOE PHELPS Ο Joe Phelps ξεκίνησε στην οικογενειακή κατασκευαστική επιχείρηση του πατέρα του, το 1952, που τότε ήταν μια τοπική εταιρεία. Το 1957 ανέλαβε ως

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds Zωμοί Kονσομέ Fonds ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙ ΖΩΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ. Με προσήλωση στα αγνά υλικά μοναδικής ποιότητας, σε

Διαβάστε περισσότερα

menucatalogue CAFE BISTREAU differenteverytime

menucatalogue CAFE BISTREAU differenteverytime menucatalogue CAFE BISTREAU differenteverytime Σαλάτες Ρόκα (Πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα, ρόκα και παρμεζάνα) Σαλάτα Ζυμαρικών Light Dishes Τοστ (με ζαμπόν ή γαλοπούλα και τυρί) Κρύο σάντουιτς (με

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /11 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1603 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Κιθαιρώνα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό δώρο 2017

Επιχειρηματικό δώρο 2017 Επιχειρηματικό δώρο 2017 - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ - www.ampelaki.com.gr Η δημιουργική ομάδα του "Αμπελακι" μεσα απο μια μεγάλη γκάμα κρασιών που διαθέτει απο όλο τον ελληνικό αμπελώνα, επέλεξε για φέτος κάποιες ξεχωριστές

Διαβάστε περισσότερα

3000 B.C. Organic Extra Virgin Olive Oil

3000 B.C. Organic Extra Virgin Olive Oil Το Κτήµα Κοτσώνη βρίσκεται στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην περιφέρεια των Αρχαίων Μυκηνών και του Άργους. Μια λοφώδης περιοχή που από την αρχαιότητα φηµίζεται για το φυσικό της κάλλος αλλά και την

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /12 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1531 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Μαρτίνο (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

«Οίνος, ο αγαθός δαίμονας» Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας.

«Οίνος, ο αγαθός δαίμονας» Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας. «Οίνος, ο αγαθός δαίμονας» Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας. Μαρία Κορωνίδου Φαίδρα Μπάζε Χριστίνα Μωραΐτη Ειρήνη Ποιμενίδου Χρήστος Κοσμάς Για

Διαβάστε περισσότερα

Με 35 % Alc,το Amarodi Angostura έχει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, προσφέροντας αρώματα της κανέλας, μαύρης σοκολάτας και των απαράμιλλων Angostura

Με 35 % Alc,το Amarodi Angostura έχει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, προσφέροντας αρώματα της κανέλας, μαύρης σοκολάτας και των απαράμιλλων Angostura Λίστα µε προϊόντα Εισαγωγής και Αντιπ/σης Το Λευκό αυτό ρούµι µένει πάνω από 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια µέχρι να είναι έτοιµο να το απολαύσετε. Τότε, φιλτράρεται για να αποµακρυνθεί οποιοδήποτε χρώµα δηµιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση Ελληνική Αιτών Όνοµα νοµικού ή φυσικού προσώπου Κτήµα Γεροβασιλείου Α.Ε. Πλήρης διεύθυνση (οδός, αριθµός, ταχυδροµικός κωδικός και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η Αμπελήσιους Ρετσίνα κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η Αμπελήσιους Ρετσίνα κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014. Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ξεκινά την μακρόχρονη πορεία της οικογένειας ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ιδρύοντας εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών με την ονομασία ΑΛΦΑ, οίνων και ρετσίνας

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Αναγνώριση οίνων με την ένδειξη «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δωδεκάνησος» ΑΠΟΦΑΣΗ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Αναγνώριση οίνων με την ένδειξη «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δωδεκάνησος» ΑΠΟΦΑΣΗ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 2 Ταχ. Κωδικός: 101 76 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /15 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1592 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Καρδίτσα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ ΕΑΣ Καρδίτσας EAS Karditsas

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /16 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1195 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Θήβα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0868 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ελασσόνα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /16 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1057 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Δράμα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΤΑΛΙΑ ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΙΤΑΛΙΑ ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΙΤΑΛΙΑ ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager CASA VINICOLA ZONIN Η ιστορία του οίκου Zonin ξεκινάει το 1821 στην πόλη Gambellara στην καρδιά της

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /8 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0859 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ανάβυσσος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Ξύλινη κασετίνα Aiolos, τριών φιαλών 750ml, με χερούλι κορδόνι, για αμέτρητους συνδυασμούς δώρων από το portfolio Aiolos

Ξύλινη κασετίνα Aiolos, τριών φιαλών 750ml, με χερούλι κορδόνι, για αμέτρητους συνδυασμούς δώρων από το portfolio Aiolos Ξύλινη κασετίνα Aiolos, τριών φιαλών 750ml, με χερούλι κορδόνι, για αμέτρητους συνδυασμούς δώρων από το portfolio Aiolos 2018-2019 Γιατί τρεις; Γιατί όλος ο κόσµος είναι περίπου τρεις φιάλες πίσω! +30

Διαβάστε περισσότερα

3o χιλιόμετρο ΠΕΟ Τυρνάβου- Κοζάνης, Τύρναβος,Ελλάδα Νομικό καθεστώς (μόνο στην περίπτωση νομικών προσώπων): Ομόρρυθμη Εταιρεία

3o χιλιόμετρο ΠΕΟ Τυρνάβου- Κοζάνης, Τύρναβος,Ελλάδα Νομικό καθεστώς (μόνο στην περίπτωση νομικών προσώπων): Ομόρρυθμη Εταιρεία ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση: Ελληνικά Αιτών 1.Όνομα νομικού ή φυσικού προσώπου: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ AGRICULTURAL WINERY COOPERATIVE OF TIRNAVOS

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /16 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1569 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Αττική (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /10 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0126 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Θεσσαλονίκη (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Stilvi Lager Μπύρα με λαμπερό χρυσό διαφανές χρωμα, δροσιστική με μεταξένια υφή και αρωματισμένη με τις καλύτερες ποικιλίες λυκίσκου του κόσμου που τις προσδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /9 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0268 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Κλημέντι (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Στην Ελλάδα άρχισε η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ Η εταιρεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ιδρύθηκε το 1926 και δραστηριοποιείται εδώ και τρείς γενεές στην παραγωγή και διάθεση Γλυκών Κουταλιού, Λουκουμιών, Μαρμελάδων, Βανίλιας-Μαστίχας και

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /9 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0266 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Βερτίσκου (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Η οικογένεια Hochar φτιάχνει κρασιά στην περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1088 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Πάικου (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5 Τα κρασιά μας Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5 Ροζέ ημίξηρος μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1553 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Κνημίδας (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /15 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0981 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Kως (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS.

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS. από το 1966 Το Χθες Το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας ιδρύθηκε το 1966, από τον παππού της οικογένειας Γρηγόρη στο χωριό Χύδηρα της Λέσβου. Το χωριό Χύδηρα είναι ένα μικρό σχετικά χωριό δυτικά του νησιού,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΧΙΛΗ. ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΧΙΛΗ. ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΧΙΛΗ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Wine Loft Τα φυσικά γεωγραφικά όρια της Χιλής είναι αυτά που την καθορίζουν ως ένα μοναδικό γεωγραφικό φαινόμενο. Η έρημος Atacama σαν βόρειο σύνορο, οι Άνδεις στα ανατολικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (Καν(ΕΚ) 1234/2007 Άρθρο 118γ, παρ.2)

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (Καν(ΕΚ) 1234/2007 Άρθρο 118γ, παρ.2) ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (Καν(ΕΚ) 1234/2007 Άρθρο 118γ, παρ.2) Όνοµα προς καταχώρηση: Πλαγιές Πάικου Ισοδύναµος Όρος: Slopes of Paiko Περιγραφή των οίνων Α. ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 1. Οίνος λευκός ξηρός - Ελάχιστος

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /17 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1530 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Μετέωρα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιές του καλού καιρού...

Νοστιμιές του καλού καιρού... Νοστιμιές του καλού καιρού... ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2019 ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ classic Η μουστάρδα Classic από τις «οι Γουμένισσες», απογειώνει γευστικά ψητά κρέατα, λουκάνικα και κοτόπουλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση: Ελληνικά. Αιτών. 4. Όνοµα νοµικού ή φυσικού προσώπου:

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση: Ελληνικά. Αιτών. 4. Όνοµα νοµικού ή φυσικού προσώπου: ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση: Ελληνικά Αιτών 1. Όνοµα νοµικού ή φυσικού προσώπου: Ι.Μπουτάρης & υιός Οινοποιητική Α.Ε. I. Boutaris & son A.E. Τηλέφωνο: +302332059700

Διαβάστε περισσότερα

Kρασιά από όλη την Ελλάδα!

Kρασιά από όλη την Ελλάδα! Kρασιά από όλη την Ελλάδα! ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ www.ampelaki.com.gr Kρασιά από όλη την Ελλάδα! Εscape Ροζέ & Λευκός αφρώδης Ροζέ και λευκός φυσικός αφρώδης οίνος από εξαίρετες ελληνικές ποικιλίες. Προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις προϊόντων σε κομψές ξύλινες συσκευασίες που κάνουν το δώρο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση Ελληνική Αιτών Όνοµα νοµικού ή φυσικού προσώπου Κτήµα Γεροβασιλείου Α.Ε. Πλήρης διεύθυνση (οδός, αριθµός, ταχυδροµικός κωδικός και

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /11 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0858 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Επανομή (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /9 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0121 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Θάσος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. για κρασί και κουβένταof. Nepheli Hotel. Winter Bar Restaurant. Summer Roof Garden

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. για κρασί και κουβένταof. Nepheli Hotel. Winter Bar Restaurant. Summer Roof Garden Nepheli Hotel Panorama - Thessaloniki LT by NEPHELI HOTEL Κομνηνών 1, Πανόραμα Θεσσαλονίκη 2310.342.002 www.nepheli.gr/loft 6ος όροφος Winter Bar Restaurant Summer Roof Garden S E A M O U N T A I N C I

Διαβάστε περισσότερα

Harvest Report. Harvest report

Harvest Report. Harvest report Harvest Report 2017 2017 Η ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες ήταν η κατάκτηση για τον τρύγο του 2017. Ο συγκερασμός των κλιματικών αντιθέσεων της χρονιάς έδωσε μια σπάνια ποιοτική

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0850 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Αργολίδα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Cocktails by. Pornstar martini (7,50 ) Vodka, vanilla, passion fruit. Aperol spritz (7,50 ) Aperol, sparkling wine. Ap&p (7,50 ) Gin, apple, pear

Cocktails by. Pornstar martini (7,50 ) Vodka, vanilla, passion fruit. Aperol spritz (7,50 ) Aperol, sparkling wine. Ap&p (7,50 ) Gin, apple, pear Cocktails by Pornstar martini (7,50 ) Vodka, vanilla, passion fruit Aperol spritz (7,50 ) Aperol, sparkling wine Ap&p (7,50 ) Gin, apple, pear Mojito (7,50 ) Rum, mint, lime Your Daiquiri (7,50 ) Strawberry

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση για νέα τροποποίηση

Αίτηση για νέα τροποποίηση 1 /17 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1080-AM01 Αίτηση για νέα τροποποίηση I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Φλώρινα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό καθεστώς, μέγεθος και σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /12 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0836 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ικαρία (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0873 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Άγιο Όρος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σπανάκι & ρικότα Φωλιά σφολιάτας βουτύρου carbonara Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σολωμό και κρέμα γάλακτος Πλούσιες και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΛΥΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΑΡΤΑΣ

ΓΛΥΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΑΡΤΑΣ ΓΛΥΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΑΡΤΑΣ 78441 : ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ ΓΛΥΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ 38 ΜΜ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΜΑ 1 ώρα απόψυξη Βάρος : 6-7 g 5 δίσκοι * 48 τεμάχια 240 τεμ / κιβ 78442 : ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ ΓΛΥΚΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /11 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1327 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Πάρνηθας (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Δοκιμάστε το! Restaurant Sen s es. Δώρο η μακέτα της ετικέτας Ελάχιστη ποσότητα 48 τεμάχια το μεγάλο και 60 τεμ το μικρό Παράδοση 15 μέρες

Δοκιμάστε το! Restaurant Sen s es. Δώρο η μακέτα της ετικέτας Ελάχιστη ποσότητα 48 τεμάχια το μεγάλο και 60 τεμ το μικρό Παράδοση 15 μέρες Κρασί από βιολογικούς αμπελώνες ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΑΣ Sen s es Δώρο η μακέτα της ετικέτας Ελάχιστη ποσότητα 48 τεμάχια το μεγάλο και 60 τεμ το μικρό Παράδοση 15 μέρες Χαρακτηριστικά λευκού κρασιού Χρώμα λευκόχρυσο

Διαβάστε περισσότερα

αμπελήσιος είναι ο προερχόμενος εξ αμπέλου αμπελήσιους είναι το νέο προϊόν που δημιουργήσαμε για σας!!!

αμπελήσιος είναι ο προερχόμενος εξ αμπέλου αμπελήσιους είναι το νέο προϊόν που δημιουργήσαμε για σας!!! Η Εταιρία Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ξεκινά την μακρόχρονη πορεία της οικογένειας ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ιδρύοντας εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών με την ονομασία ΑΛΦΑ, οίνων

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1403 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Χαλκιδική (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

τ ων τελευταίων δέκα χρόνων. Η ωρίμαση των σταφυλιών κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα και οδήγησε στο παρακάτω χρονολόγιο: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ( ΕΙΔΟΣ

τ ων τελευταίων δέκα χρόνων. Η ωρίμαση των σταφυλιών κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα και οδήγησε στο παρακάτω χρονολόγιο: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ( ΕΙΔΟΣ 7 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2017 Χρονολόγιο: Ο φετινός τρύγος στη Σαντορίνη ξεκίνησε μια εβδομάδα αργότερα από πέρυσι, αλλά ήταν στα πλαίσια της μέσης ημερομηνίας έναρξης τ ων τελευταίων

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Συνεργαζόµενων Κτηµάτων

Κατάλογος Συνεργαζόµενων Κτηµάτων Κατάλογος Συνεργαζόµενων Κτηµάτων 1 ENOTRIA ΕΡΥΘΡΟ ENOTRIA ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Λιάτικο 30%, Κοτσιφάλι 30%, Syrah 40%. ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ: Zωηρό κόκκινο χρώµα. Πληθωρικά αρώµατα φρούτων. Κρασί µε ισορροπία και

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1045 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Έβρος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία πίσω από το

Η ιστορία πίσω από το Naturally fun! Η ιστορία πίσω από το Το 1969 δημιουργήθηκε το Capri-Sun! Για πρώτη φορά, τα φρουτοποτά με την μοναδική συσκευασία που τα χαρακτηρίζει άρχισαν να πωλούνται στη Γερμανία με πρώτη γεύση λεμόνι-πορτοκάλι.

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1527 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ριτσώνα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να:

Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: ΕΝΟΤΗΤΑ:9 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1. Περιγράφει τη διαδικασία σερβιρίσµατος κρασιού. 2. Καταγράφει των εξοπλισµό σερβιρίσµατος.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ Με ρίζες στον ηφαιστειακό αμπελώνα της Σαντορίνης και παράδοση στην οινοποίηση που ξεκινάει από το 1952, το οινοποιείο του Αρτέμη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Λίστα Κρασιών ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Σαββατιανό-Ροδίτης Βόρεια Αττική 12% Vol Απολαύστε το δροσερό, στους 12 C - Φιάλη 187ml, 375ml, 750ml, 1,5lt Τόσο δροσερό όσο και ευκολόπιοτο. Πρωτοκυκλοφόρησε το

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /10 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0942 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Μέτσοβο (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0131 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ληλάντιο Πεδίο (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά: Κρασί με κίτρινο λαμπερό χρώμα, αρώματα βανίλιας, αποξηραμένων φρούτων, φουντουκιού, αμυγδάλου και γεμάτη γεύση

Χαρακτηριστικά: Κρασί με κίτρινο λαμπερό χρώμα, αρώματα βανίλιας, αποξηραμένων φρούτων, φουντουκιού, αμυγδάλου και γεμάτη γεύση Λευκά» Οινοφόρος, Άγγελος Ρούβαλης (1l, 500ml, 250ml) Calliga Μοσχοφίλερο Ποικίλια: Μοσχοφίλερο Χαρακτηριστικά: Διακριτικά χαρακτηριστικά μοσχοφίλερου σε νότες τριαντάφυλλου και ροδόνερου με διαρκή και

Διαβάστε περισσότερα

Project 2 2014-15 ΟΜΑΔΑ Δ

Project 2 2014-15 ΟΜΑΔΑ Δ Project 2 2014-15 ΟΜΑΔΑ Δ ΜΑΘΗΤΕΣ : ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΥΡΛΑΥΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΛΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αμπέλι : Το αμπέλι είναι πολυετές φυτό και αναπτύσσεται γρήγορα. Ο κορμός του έχει πολλαπλές διακλαδώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0861 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Άβδηρα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Mr. JUKE S. Mr. Juke s handmade creations

Mr. JUKE S. Mr. Juke s handmade creations Mr. JUKE S Mr. Juke s handmade creations Γλυκά και σάλτσες με... φωτεινή ενέργεια About us: O chef Δημήτρης Χωματάς και η επιχειρηματίας Μαύρα Γομοστιώτη συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα συνέδριο ενεργειακών

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /8 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0863 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Πεντελικού (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος

Διαβάστε περισσότερα