Όσον αφορά το χειμερινό ωράριο συμφωνούνται τα ακόλουθα:-

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Όσον αφορά το χειμερινό ωράριο συμφωνούνται τα ακόλουθα:-"

Transcript

1 ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 144/76/2 15 Απριλίου 2011 ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΘΟΚ ΕΗΚ Α. ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. Καλοκαιρινή περίοδος Για την καλοκαιρινή περίοδο που αρχίζει τον Μάϊο και τελειώνει τον Οκτώβριο σε ημερομηνίες που εξαρτώνται από την ολοκλήρωση των χειμερινών παραστάσεων και από την έναρξη των πρεμιέρων των έργων της επόμενης χειμερινής περιόδου το Φθινόπωρο, συμφωνείται όπως οι ηθοποιοί εργάζονται 7 ώρες την ημέρα για τις δοκιμές των έργων πάνω σε πενθήμερη βδομάδα. Δηλαδή θα εργάζονται 35 ώρες την βδομάδα αντί 37 για περίοδο 4 μηνών περίπου. Με αυτή τη διευθέτηση θα μειωθεί το εβδομαδιαίο ωράριο των ηθοποιών κατά 2 ώρες τη βδομάδα για την καλοκαιρινή περίοδο. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο μετά την επάνοδο των ηθοποιών από τις καλοκαιρινές διακοπές, όταν δεν υπάρχουν παραστάσεις, θα γίνονται 7 ώρες συνεχόμενες πρωϊνές δοκιμές με 1 ώρα διάλειμμα ανάλογα με τις διευθετήσεις του σκηνοθέτη. Διευκρινίζεται ότι ο σκηνοθέτης έχει το δικαίωμα να εργάζεται καθ όλες τις 7 ώρες με διαφορετικούς όμως ηθοποιούς. 2. Χειμερινή περίοδος Όσον αφορά το χειμερινό ωράριο συμφωνούνται τα ακόλουθα:- (γ) Τις τέσσερεις μέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή που γίνονται οι δοκιμές των έργων όταν δεν υπάρχουν περιοδείες ή παραστάσεις οι ηθοποιοί θα εργάζονται 6ωρο πρωινό ωράριο από τις 9.00π.μ. 3.00μ.μ. αντί του σημερινού 7ωρού διακεκομμένου ωραρίου. Τις ημέρες των παραστάσεων, την Κυριακή και κατά τις περιοδείες του θιάσου στις άλλες πόλεις, θα συνεχιστεί το υφιστάμενο καθεστώς ωραρίου. Την τελευταία βδομάδα οι γενικές δοκιμές θα συνεχίσουν να διεξάγονται όπως και προηγουμένως. (Συλλογική Σύμβαση )

2 Ώρες δοκιμών κατά τις ημέρες που διεξάγονται παραστάσεις Καθορίζονται ως ακολούθως: (γ) (δ) (ε) Κατά τις ημέρες που διεξάγονται δύο παραστάσεις στη Λευκωσία δεν θα διεξάγονται δοκιμές. Κατά τις ημέρες που διεξάγονται παραστάσεις στην Πάφο και Επαρχία Πάφου, στην περιοχή Παραλιμνίου (υπό τις σημερινές συνθήκες) στον Μουτουλλάν και Πεδουλάν, Πρόδρομον και περιοχή Προδρόμου, Πλάτρες και περιοχή Πλατρών δεν θα διεξάγονται δοκιμές. Κατά τις ημέρες που διεξάγονται παραστάσεις σε άλλες εκτός των πιο πάνω αναφερομένων περιοχών θα διεξάγονται 2 ώρες δοκιμών. (Αυτές όμως δυνατόν να ανταλλάσσονται με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή των δοκιμών). Κατά την επόμενη μέρα περιοδείας στις περιοχές Πάφου, Παραλιμνίου και Προδρόμου, θα διεξάγονται 5 ώρες δοκιμές εφόσον σ αυτήν δεν δίδεται παράσταση και 2 ½ ώρες δοκιμές εφόσον σ αυτήν δίδεται παράσταση. Σε περίπτωση κατά την οποία παρίσταται ανάγκη διεξαγωγής δύο παραστάσεων περιοδείας την ίδια ημέρα θα καταβάλλεται προσπάθεια ούτως ώστε να είναι συνεχείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραχωρείται στο προσωπικό διαμονή σε ξενοδοχείο και διατροφή βάση των σχετικών κανονισμών. (στ) Οι πιο πάνω διευθετήσεις αναφορικά με τις περιοδείες αφορούν τον τακτικό θίασο του ΘΟΚ και δεν αναφέρονται σε θίασο περιοδείας για τον οποίο θα γίνουν ειδικές διευθετήσεις. (ζ) Σε περίπτωση που εξοικονομηθούν ώρες από την περιοδεία στην Πάφο εάν υπάρξει δυνατότητα αλλαγής της ώρας αναχώρησης και κατ ακολουθία μείωση της ώρας του ταξιδιού εκτός έδρας, να προστεθούν οι ανάλογες ώρες στην περίοδο δοκιμών της επόμενης μέρας. Για τις παραστάσεις σε άλλες πόλεις θα παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς. (Συλλογική Σύμβαση ). 4. Δοκιμές και παραστάσεις τις Κυριακές Σε ότι αφορά τη διεξαγωγή δοκιμών τις Κυριακές συμφωνούνται τα ακόλουθα: Κατά την περίοδο που διεξάγονται παραστάσεις δεν θα γίνονται δοκιμές κατά τις Κυριακές, εκτός από τις δύο Κυριακές πριν από την πρεμιέρα των έργων που οι δοκιμές θα διεξάγονται κανονικά.

3 - 3 - Την Κυριακή διεξάγεται μόνο μια παράσταση του ίδιου έργου: Νοείται όμως ότι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν ταυτόχρονα σε δύο έργα στην Κύρια και την Παιδική Σκηνή θα λαμβάνουν μέρος υποχρεωτικά σε δύο παραστάσεις κατά τις Κυριακές. (γ) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα δικαιούται ο ΘΟΚ να προγραμματίζει δύο παραστάσεις τις Κυριακές του ίδιου έργου, σε συνεννόηση με τη συντεχνία. (Συλλογική Σύμβαση ). 5. Δοκιμές άλλου έργου πριν από την παράσταση Γίνεται δεκτόν το αίτημα όπως μη διεξάγονται δοκιμές άλλου έργου πριν από την παράσταση. Διευκρινίζεται ότι εάν η παράσταση είναι νυκτερινή οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στο έργο μπορούν να λάβουν μέρος σε πρωϊνές δοκιμές. 6. Να μη διεξάγονται πέραν των δύο παραστάσεων ημερησίως Υπό την πιο κάτω επιφύλαξη και οι δύο πλευρές συμφωνούν όπως μη διεξάγονται πέραν των δύο παραστάσεων ημερησίως: Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που δυνατόν να απαιτείται η διεξαγωγή τρίτης παραστάσεως κατά την ίδια μέρα να ζητείται η συγκατάθεση του Σωματείου. 7. Βραδινές δοκιμές για τις πρεμιέρες των έργων. Συμφωνείται όπως όταν κριθεί αναγκαίο να γίνονται βραδινές δοκιμές για τις πρεμιέρες των έργων τις δύο τελευταίες εβδομάδες αντί της τελευταίας εβδομάδας που γίνεται τώρα. Μετά από ένα χρόνο θα γίνει επανεξέταση του θέματος. (Συλλογική Σύμβαση ). Β. ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ 1. Σύνολο παραστάσεων εβδομαδιαίως Το σύνολον των παραστάσεων δεν θα υπερβαίνει τις 8 εβδομαδιαίως εφόσον διεξάγονται στη Λευκωσία. Το σύνολο των παραστάσεων Λευκωσίας και περιοδειών δεν θα υπερβαίνει τις 7 εβδομαδιαίως.

4 Σύνολο ημερών περιοδείας εβδομαδιαίως Το σύνολον των ημερών περιοδείας εβδομαδιαίως να μην υπερβαίνει: (γ) τις 3 ημέρες κατά τη χειμερινή περίοδο, τις 4 ημέρες κατά τη θερινή περίοδο όταν δεν θα διεξάγονται παραστάσεις στη Λευκωσία, και τις 3 ημέρες κατά τη θερινή περίοδο εφόσον μεταξύ των 4 πιο πάνω περιοδειών θα είναι η Πάφος, η περιοχή Παραλιμνίου (υπό τις σημερινές συνθήκες) και ο Αγρός: Κατά τις περιοδείες στον Αγρό και την Άλωνα να γίνονται διευθετήσεις ώστε η μετακίνηση των ηθοποιών να γίνεται ομαδικά με τα δικά τους αυτοκίνητα νοουμένου ότι θα τους καταβάλλεται η βενζίνη. Γ. ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΗΜΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΑΡΓΙΑΣ 1. Επίσημες Αργίες Υπό την επιφύλαξη των αναφερομένων στις υποπαραγράφους 2 και πιο κάτω, συμφωνείται όπως, αντί των αργιών που καθορίζονται στην προηγούμενη Σύμβαση, το καλλιτεχνικό προσωπικό έχει τις ίδιες ημέρες δημοσίας αργίας που ισχύουν στη Δημόσια Υπηρεσία οι οποίες είναι οι ακόλουθες: 1. 1η Ιανουαρίου 2. Ημέρας της Ανεξαρτησίας (1η Οκτωβρίου) η Μαρτίου. 4. 1η Μαΐου. 5. Ημέρα των Επιφανείων (6 Ιανουαρίου). 6. Η Μεγάλη Παρασκευή. 7. Το Μέγα Σάββατο. 8. Η Δευτέρα του Πάσχα. 9. Η ημέρα των Χριστουγέννων. 10. Η επομένη των Χριστουγέννων. 11. Η Καθαρά Δευτέρα. 12. Η 28η Οκτωβρίου. Σημείωση: Οι πιο κάτω 3 ημέρες δεν είναι Δημόσιες Αργίες αλλά καθορίζονται εκάστοτε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μη εργάσιμες ημέρες στη Δημόσια Υπηρεσία. - 1η Απριλίου - 15η Αυγούστου - 24η Δεκεμβρίου

5 Εξαιρετέες ημέρες από δοκιμές και παραστάσεις Όλες οι πιο πάνω ημέρες δημόσιας αργίας, εξαιρουμένης της Μεγάλης Παρασκευής, και του Μεγάλου Σαββάτου, θα εξαιρούνται από δοκιμές αλλά θα θεωρούνται λόγω της φύσεως των εργασιών του θεάτρου ως εργάσιμες ημέρες για παραστάσεις μόνο και θα ανταλλάσσονται: (ι) με μίαν (1) ημέρα αναπαύσεως εντός των δύο προσεχών εβδομάδων όταν κατά τις ημέρες αυτές θα διεξάγεται μία παράσταση. (ιι) με δύο (2) ημέρες αναπαύσεως εντός των δύο προσεχών εβδομάδων όταν κατά τις ημέρες αυτές θα διεξάγονται δύο παραστάσεις, Κατά την ημέραν των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου), την Κυριακή του Πάσχα και την Ημέρα των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου) θα διεξάγεται μόνον μία παράσταση. Η Κυριακή του Πάσχα συμφωνείται να ανταλλάσσεται με δύο ημέρες αναπαύσεως έστω και αν κατ αυτήν θα διεξάγεται μόνον μία παράσταση. 3. Ημέρα εβδομαδιαίας αργίας Κάθε Δευτέρα αποτελεί την ημέρα εβδομαδιαίας αργίας του καλλιτεχνικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού και αυτή είναι αμετάθετος για τα μέλη του καλλιτεχνικού προσωπικού μόνον, εκτός εάν συγκατατεθεί για την μετάθεση της και η Συντεχνία: Νοείται ότι για τις περιοδείες του εξωτερικού δεν απαιτείται η συγκατάθεση της Συντεχνίας για τη μετάθεση της αργίας. Σε περίπτωση μεταθέσεως της αργίας θα παραχωρούνται στο επηρεαζόμενο προσωπικό για αντικατάσταση της αργίας 2 άλλες ημέρες αναπαύσεως εντός των 2 προσεχών εβδομάδων. Νοείται ότι η διεύθυνση θα προειδοποιεί εγκαίρως το επηρεαζόμενον προσωπικό. Οι 4 δημόσιες αργίες 1η Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, 1η Μαίου και 1η Οκτωβρίου δεν θα μεταφέρονται όταν συμπίπτουν με την ημέρα εβδομαδιαίας αργίας του θιάσου. Αντί τούτου θα τηρείται ως αργία η 24η Δεκεμβρίου και οι ημέρες άδειας ανάπαυσης του θιάσου αυξάνονται από 22 σε 23 εργάσιμες ημέρες. (Συλλογική Σύμβαση ). Δ. ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ Αυξάνονται από 4 σε 6 ημέρες. (Συλλογική Σύμβαση ).

6 - 6 - Ε. ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ Συμφωνείται όπως οι ημέρες αδείας ανάπαυσης των ηθοποιών είναι 23 εργάσιμες ημέρες. (Συλλογική Σύμβαση ). Πέραν των πιο πάνω ημερών θα παραχωρείται ακόμη μια μέρα στην ετήσια άδεια των ηθοποιών αντί παραχώρησης άλλων 3 ημερών ως ανταλλασσόμενες για τη Δευτέρα του κατακλυσμού, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Καθαρή Δευτέρα. (Συλλογική Σύμβαση ). Οι αιτήσεις από μέρους των ηθοποιών για την παραχώρηση άδειας από την εις πίστη τους διακεκομμένη άδεια θα υποβάλλονται έγκαιρα (τουλάχιστο μια βδομάδα νωρίτερα, εκτός σε εξαιρετικές περιπτώσεις αδήριτου ανάγκης). Δεν θα υποβάλλονται αιτήσεις για άδεια απουσίας των ηθοποιών μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν από την πρεμιέρα των έργων. (γ) Συμφωνείται όπως το θέμα των ομαδικών αδειών των ηθοποιών παραμείνει εκτός Συλλογικής Σύμβασης και θα γίνει επανεξέταση του με σκοπό τη διαμόρφωση ειδικής συμφωνίας έχοντας σαν βάση την παροχή αδειών στους ηθοποιούς του ΘΟΚ όχι ομαδικά τον Ιούλιο ή Αύγουστο αλλά σύμφωνα με τη συμμετοχή τους ή όχι στις παραστάσεις κατά την περίοδο 15 Ιουνίου 15 Σεπτεμβρίου. (Συλλογική Σύμβαση ). ΣΤ. ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ Συμφωνείται να εισαχθούν οι διατάξεις που ισχύουν στην περίπτωση των επί συμβάσει δημοσίων υπαλλήλων που είναι ως ακολούθως: «Μετά από την συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας ο υπάλληλος δικαιούται, κατόπιν πιστοποιήσεως από αρμόδιο Κυβερνητικό ιατρικό Λειτουργό, σε άδεια ασθενείας μετά πλήρων απολαβών 28 ημερών για κάθε έτος υπηρεσίας, συν 14 ημέρες παράταση της αδείας με πλήρεις απολαβές, και 42 ημέρες παράταση της αδείας χωρίς απολαβές: Νοείται ότι προ της παραχωρήσεως οιασδήποτε παρατάσεως αδείας θα χρησιμοποιείται η εις πίστιν του υπαλλήλου ευρισκομένη κανονική άδεια». Ζ. ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι πρόνοιες του νόμου, δηλαδή η συνολική άδεια μητρότητας θα είναι 18 βδομάδες εκ των οποίων οι 12 βδομάδες πληρώνονται κανονικά από τον Οργανισμό και οι υπόλοιπες βδομάδες πληρώνονται από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις. (Συλλογική Σύμβαση ).

7 Η. ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Εις τους μηνιαίους υπαλλήλους του Οργανισμού παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υπό των Κρατικών Ιατρικών Υπηρεσιών και από τους ιδίους ακριβώς όρους όπως αυτή παρέχεται εις τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Η ως άνω περίθαλψη καλύπτει τους μηνιαίους υπαλλήλους ως και τους εξ αυτών εξαρτωμένους (σύζυγον και άγαμα τέκνα κάτω των 18 ετών). Το Καλλιτεχνικό Προσωπικό του ΘΟΚ συμμετέχει στο Ενιαίο Σχέδιο Συμπληρωματικής Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης για τους υπαλλήλους του ΘΟΚ (Διοικητικού, Καλλιτεχνικού και Τεχνικού Προσωπικού) και τους Εξαρτωμένους τους μέσα από το Ενιαίο Διαχειριστικό Συμβούλιο στο οποίο εκππροσωπούνται όλες οι συντεχνίες των υπαλλήλων του ΘΟΚ. Η ΕΗΚ υποδεικνύει ένα μέλος και η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ένα μέλος. Η έναρξη εφαρμογής του Σχεδίου για την παροχή ωφελημάτων στα μέλη είναι αναδρομικά από την σύμφωνα με το προσχέδιο των Περί Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη) Κανονισμών οι οποίοι θα εφαρμόζονται κατ αναλογία, προσωρινά μέχρι την σύνταξη και έγκριση των αντίστοιχων Κανονισμών του ΘΟΚ όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου Αρ. 268 της Η σύνταξη κανονισμών ΘΟΚ για το Σχέδιο Συμπληρωματικής Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να γίνει με τα σημερινά δεδομένα ενόψει της εφαρμογής του ΓΕΣΥ και των κινδύνων που ελλοχεύουν για την κατάργησή του από τα Αρμόδια Σώματα που θα κληθούν να το εγκρίνουν. Η εισφορά του ΘΟΚ από ήταν 3% και τώρα 4.5% (προϋπολογισμός 2011). (γ) Σε γενική συνέλευση των μελών του Ταμείου αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι εσωτερικοί κανονισμοί της Επιτροπής Σιτηρών που περιέχουν κατάλογο ποσών που λαμβάνουν τα μέλη τόσο από τον προσωπικό λογαριασμό όσο και από το γενικό ταμείο με διαφοροποιήσεις που περιλαμβάνονται στα Πρακτικά της Συνεδρίας του Διαχειριστικού Συμβουλίου αρ. 93 της 16 ης Μαΐου Θ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ (1) Διαδικασία τερματισμού ή μη ανανεώσεως της Συμβάσεως ηθοποιού Η διαδικασία τερματισμού ή μη ανανεώσεως της συμβάσεων τακτικών ηθοποιών συμφωνείται να είναι αυτή που προτάθηκε στην ΕΗΚ με το έγγραφο του Οργανισμού με Αρ. Φακ. 144/76/Β και ημερ , δηλαδή η ακόλουθη διαδικασία:

8 - 8 - Οι διορισμοί των ηθοποιών διέπονται από το άρθρο 10 εδάφιο (2) των περί Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (Διάρθρωσις και Όροι Υπηρεσίας) Κανονισμών του 1974 που αναφέρει ότι «οι διορισμοί των μελών του καλλιτεχνικού προσωπικού γίνονται επί συμβάσει για ορισμένο χρονικό διάστημα μη υπερβαίνον την τριετίαν, της σχετικής συμβάσεως δυναμένης να ανανεούται». Ο τερματισμός της προσωπικής συμβάσεως απασχολήσεως ηθοποιών διέπεται από τον όρο 3 της προσφοράς διορισμού ηθοποιών με σύμβαση που αναφέρει ότι «η απασχόληση σας δύναται να τερματισθεί μετά από προειδοποίηση δύο μηνών ή με την καταβολή δύο μηνών μισθούς αντί προειδοποιήσεως». Τηρουμένων των πιο πάνω ο Οργανισμός θα ακολουθεί την πιο κάτω διαδικασία τερματισμού ή μη ανανεώσεως της συμβάσεως ηθοποιού: (γ) (δ) (ε) Δύο μήνες πριν απί την ημερομηνία της κανονικής λήξεως του επί συμβάσει διορισμού του ηθοποιού ο Οργανισμός υπενθυμίζει/προειδοποιεί γραπτώς τούτον περί της λήξεως του διορισμού του. Για την ανανέωση του θιάσου και την πλήρωση των κενών θέσεων ηθοποιών για τη νέα θεατρική περίοδο προκηρύσσονται ακολούθως οι θέσεις, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 7 εδάφιο (1) των περί Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (Διάρθρωσις και Όροι Υπηρεσίας) Κανονισμών του 1974, και οι ηθοποιοί που ενδιαφέρονται να συνεργασθούν με τον ΘΟΚ και κατά τη νέα θεατρική περίοδο εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για επαναπρόσληψη, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής προκήρυξης, ώστε να συμπεριληφθούν μεταξύ των υποψηφίων για την πλήρωση των θέσεων. Όλες οι αιτήσεις περιλαμβανομένων και των εξωτερικών ηθοποιών που τυχόν θα ενδιαφερθούν για διορισμό στον Οργανισμό, εξετάζονται πρώτα από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Οργανισμού η οποία γνωμοδοτεί και μετά διαβιβάζονται στο Διοικητικό Συμβούλιο για εξέταση και τελική απόφαση. Κατά την εξέταση των αιτήσεων των ηθοποιών λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα τους, η καλλιτεχνική τους αξία, η επαγγελματική τους ευσυνειδησία και πείρα, η χρησιμότητα τους, η απόδοση τους ιδιαίτερα κατά την προηγούμενη θεατρική περίοδο και τυχόν υπηρεσιακές εκθέσεις που τους αφορούν, ως και κατά κύριο λόγο οι ανάγκες του ρεπερτορίου της επόμενης θεατρικής περιόδου. 45 τουλάχιστο ημέρες πριν από την ημερομηνία της κανονικής λήξεως του επί συμβάσει διορισμού του ηθοποιού, ο Οργανισμός μετά τη συμπλήρωση της πιο πάνω διαγραφόμενης διαδικασίας, ειδοποιά γραπτώς τους ηθοποιούς που θα επαναπροσληφθούν για τη νέα θεατρική περίοδο ως και τους ηθοποιούς που τυχόν δεν θα επαναπροσληφθούν. (στ) Οι ηθοποιοί που επαναπροσλαμβάνονται θα υπογράφουν τις προσωπικές τους συμβάσεις χωρίς καμιά επιφύλαξη.

9 - 9 - (2) Για τον τερματισμό ή την μη ανανέωση της συμβάσεως ηθοποιού η Ενωση Ηθοποιών Κύπρου δεν δύναται να δημιουργεί εργατική διαφορά. Παρά ταύτα η ΕΗΚ δύναται να ζητά εξηγήσεις για την μη ανανέωση ή τον τερματισμό των συμβάσεων μελών της και ο ΘΟΚ θα παρέχει τις αιτούμενες εξηγήσεις ενημερωτικά, χωρίς αυτό να δίδει στη συντεχνία δικαίωμα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική ενέργεια για να τις αμφισβητήσει. (3) Σχέδιο παροχής αυξημένης αποζημίωσης στους ηθοποιούς που τερματίζονται ή δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις Τηρουμένων των διατάξεων του περί Τερματισμού Απασχολήσεως Νόμου, ως και των πιο κάτω επιφυλάξεων, συμφωνείται ότι σε περίπτωση μη ανανεώσεως ή τερματισμού της συμβάσεως ηθοποιού, η αποζημίωση που παρέχεται σ αυτόν υπολογίζεται σύμφωνα με τον πίνακα, που περιέχεται στην παράγραφο 2 της συμφωνίας μεταξύ ΘΟΚ ΕΗΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ που έγινε την 18 η Ιουνίου 2008 ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αποτελεί παράρτημα της παρούσης Κωδικοποίησης των Συλλογικών Συμβάσεων. ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ (γ) (δ) Νοείται ότι αποζημίωση καταβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις που οι υπηρεσίες ενός ηθοποιού τερματίζονται πριν από την συμπλήρωση της ηλικίας των 60 χρόνων. Νοείται ότι δεν καταβάλλεται αυξημένη αποζημίωση σε ηθοποιό που δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον δύο έτη συνεχούς υπηρεσίας στον Οργανισμό. Νοείται περαιτέρω ότι δεν καταβάλλεται καμιά αποζημίωση σε ηθοποιό που αποχωρεί οικειοθελώς από τον Οργανισμό. Νοείται περαιτέρω ότι, για τον τερματισμό ή την μη ανανέωση της συμβάσεως ηθοποιού μετά την συμπλήρωση της ηλικίας των 60 ετών και την αποζημίωση που τυχόν θα δικαιούνται θα εφαρμόζονται οι πρόνοιες του εκάστοτε εν ισχύει Νόμου περί Τερματισμού Απασχολήσεως. (Συλλογική Σύμβαση ) (Συμφωνία ΘΟΚ, ΕΗΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ημερομηνίας 18 Ιουνίου 2008). (Ι) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Συμφωνείται όπως ο ΘΟΚ διατηρήσει την ασφάλεια του προσωπικού εναντίον εργατικών ατυχημάτων μέχρι απεριορίστου ποσού για ευθύνη του εργοδότη.

10 Το θέμα της διενέργειας πρόσθετης ομαδικής ασφάλειας του προσωπικού που θα καλύπτει κάθε κίνδυνο και εκτός ωρών υπηρεσίας αφορά την συντεχνία και τα ίδια τα μέλη του προσωπικού. Ο Διοικητικός Γραμματέας του Οργανισμού και ο Πρόεδρος της ΕΗΚ αναλαμβάνουν να προωθήσουν το θέμα αφού συνεννοηθούν και με την συντεχνία των μελών του Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού, για μια ομαδική ασφάλεια. Τα ασφάλιστρα θα βαρύνουν τα ίδια τα μέλη. (Συλλογική Σύμβαση ). (Κ) ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ Συμφωνείται να εφαρμόζεται η ίδια τακτική που ακολουθείται στη δημόσια υπηρεσία για τους δημοσίους υπαλλήλους. (Συλλογική Σύμβαση ). (Λ) ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ Σε ότι αφορά την αύξηση των μισθών των ηθοποιών συμφωνείται να ακολουθείται η ίδια πολιτική που ακολουθείται για το λοιπό διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Οργανισμού (που είναι η ίδια πολιτική που ακολουθείται για τους δημόσιους υπαλλήλους στη δημόσια υπηρεσία). (Συλλογική Σύμβαση ). (Μ) ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ 24 ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΘΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ Συμφωνείται όπως το ποσοστό εισφοράς του Οργανισμού αυξηθεί από 7% σε 8% και του μέλους παραμείνει στο 2%. (Ν) ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Συμφωνείται η εισφορά 2% ετήσια από τον Οργανισμό στο Ταμείο Ευημερίας των Υπαλλήλων υπολογιζόμενο επί του μισθολογίου του μηνός Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους. (Συλ. Σύμβαση ) Συμφωνείται η καταβολή 0.5% εφάπαξ ποσό επαναλαμβανόμενου από το 1.5% των παρεμφερών ωφελημάτων στο Ταμείο Ευημερίας. (Συλ. Σύμβαση ). (γ) Συμφωνείται η αύξηση του Ταμείου Ευημερίας κατά 1% από την (Συλ. Σύμβαση ). (δ) Συμφωνείται η καταβολή 0.25% στο Ταμείο Ευημερίας (Συλλογική Σύμβαση ).

11 (ε) Συμφωνείται η αύξηση της συνεισφοράς του Οργανισμού στο Ταμείο Ευημερίας των υπαλλήλων κατά 0.3% (Συλλογική Σύμβαση ). (Ξ) ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 1. Εις το καλλιτεχνικό προσωπικό του Οργανισμού καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα σύμφωνα προς το ποσοστό το οποίο εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό εις καιρό. 2. Οι μισθοί των μελών του καλλιτεχνικού προσωπικού καταβάλλονται στο τέλος εκάστου μηνός. 3. Βάσει της κρατούσης τακτικής εις τη Δημόσια Υπηρεσία οι προσαυξήσεις παραχωρούνται κατά την επέτειον της προσλήψεως εκάστου εργοδοτουμένου και εφόσον αυτός δεν τυγχάνει μεγαλυτέρας μισθοδοτικής αυξήσεως λόγω προαγωγής. Η ίδια τακτική υιοθετείται και από τον ΘΟΚ για τους τακτικούς ηθοποιούς. (Ο) ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΥΜΑΤΟΣ Ή ΔΕΙΠΝΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (1) Επίδομα γεύματος ή δείπνου Η καταβολή του πιο πάνω επιδόματος συμφωνείται να γίνεται με βάση τους κανονισμούς που τούτο καταβάλλεται στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων. Η αναθεώρηση του ύψους του επιδόματος θα γίνεται αυτόματα όπως γίνεται στην Κυβέρνηση. Το επίδομα για μεσημβρινό γεύμα θα καταβάλλεται στα μέλη του προσωπικού όταν αναχωρούν για περιοδείαν προ της ώρα 12.30μ.μ. και όταν επιστρέψουν στην έδρα τους ημίσειαν τουλάχιστον ώρα μετά τη λήξη του εκάστοτε πρωινού ωραρίου, ήτοι της 1.30μ.μ. (2) Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο Γίνεται αποδεκτή η πρόταση του ΘΟΚ όπως για τη διαμονή των μελών του καλλιτεχνικού και τεχνικού προσωπικού εξασφαλίζονται από τον Οργανισμό ξενοδοχεία Β Τάξεως (χωρίς περιορισμό σε αστέρες) τα οποία θα συμφωνηθούν εκ των προτέρων με τη συντεχνία κατά κέντρα περιοδείας. Συμφωνείται επίσης ότι ο ΘΟΚ θα εξασφαλίζει έγκαιρα τα ξενοδοχεία και σε περίπτωση που δεν θα βρίσκονται θέσεις σε συμφωνηθέντα ξενοδοχεία Β Τάξεως θα ενημερώνεται το Σωματείο και θα ευρίσκεται από κοινού η καλύτερη δυνατή λυση για τη διανυκτέρευση του προσωπικού.

12 (3) Διανυκτέρευση στον Πύργο Τηλλυρίας και Πόλη Χρυσοχούς σε περιοδείες του Οργανισμού στις πόλεις αυτές Σε περίπτωση που ο Οργανισμός προγραμματίσει για τις περιοχές Πύργου Τυλλυρίας και Πόλυς Χροσοχούς βραδινές παραστάσεις θα παρέχεται στους ηθοποιούς διανυκτέρευση. Κατά την ημέρα της αναχώρησης άρα και της παράστασης θα διεξάγεται πεντάωρη δοκιμή. Η ημέρα της επιστροφής είναι ελεύθερη δοκιμών. επιστροφής είναι αργία δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε αξίωση για το χρόνο επιστροφής. Εάν η ημέρα υπερωριακή Εάν σε περίπτωση ανοίγματος του οδοφράγματος Λιμνίτη και κατ επέκταση μεταφοράς προσωπικού δι αυτής της οδού, το άρθρο περί διανυκτέρευσης στον Πύργο Τηλλυρίας και Πόλη Χρυσοχούς παύει να ισχύει. (Συλλογική Σύμβαση ). (Π) ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Συμφωνείται όπως παραχωρείται επίδομα απογευματινής εργασίας ύψους 8% στις δεδουλευμένες ώρες απογευματινής απασχόλησης ηθοποιών όταν απασχολούνται απόγευμα ή πρωί και απόγευμα και οι οποίοι δεν ακολουθούν σύστημα βάρδιας και δεν αμείβονται με οποιοδήποτε επίδομα βάρδιας αντικανονικού ωραρίου. Απογευματινή εργασία λογίζεται περίοδος απασχόλησης 7 ωρών για την περίοδο που εργάζονται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας ή πέραν των 6 ωρών για την περίπτωση εξαήμερης εβδομάδας εργασίας και αρχίζει από τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας. Η ώρα έναρξης και λήξεως της απογευματινής εργασίας μπορεί να διαφοροποιείται κατόπιν ειδικής συμφωνίας μέχρι και μια ώρα νοουμένου όμως ότι η περίοδος της απογευματινής εργασίας δεν θα υπερβαίνει τις πιο πάνω καθορισμένες ώρες. Διευκρινίζεται ότι η έναρξη της απογευματινής εργασίας κατά την περίοδο της εξαήμερης βδομάδας εργασίας θα είναι μετά τις 3 μ.μ. (Συλλογική Σύμβαση ). (Ρ) ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ Θα γίνεται από τον Οργανισμό αυτό που συμφωνήθηκε με τη Συντεχνία μετά τη μεσολαβητική σύσκεψη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της 15ης Ιουλίου 1976, ήτοι ως ακολούθως: (1) Το τακτικόν προσωπικό του ΘΟΚ θα αποτελείται αποκλειστικώς από Κυπρίους.

13 (2) Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες παρίσταται ανάγκη συμπληρώσεως του θιάσου με Ελλαδίτες ηθοποιούς, προ της πραγματοποιήσεως της προσλήψεως ο ΘΟΚ θα γνωστοποιεί τις προθέσεις του προς την Επιτροπή της Συντεχνίας το δε θέμα θα ρυθμίζεται επί επιπέδου διαβουλεύσεων. Σε περίπτωση που προκύψει διχογνωμία το θέμα θα παραπέμπεται στο Υπουργείο Εργασίας όπου και πάλι θα συζητείται υπό τύπον διαβουλεύσεως (consultation). (3) Νοείται ότι η εις το (2) ανωτέρω αναφερομένη διαδικασία θα διεκπεραιούται εντός δύο εβδομάδων από της κοινοποιήσεως της αποφάσεως του ΘΟΚ προς την Επιτροπήν της Συντεχνίας των ηθοποιών. (4) Ο ΘΟΚ διατηρεί το δικαίωμα να εξασφαλίζει διακεκριμένα στελέχη της Ελληνικής Σκηνής για έκτακτη συνεργασία. Ο ΘΟΚ μετά την επίτευξη της σχετικής συμφωνίας μετά του ενδιαφερομένου ηθοποιού, θα την γνωστοποιεί προς την Συντεχνία. (Σ) ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ 1. ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ Υπό την επιφύλαξη των κατωτέρων όρων, συμφωνείται όπως εις τες συμβάσεις των εκτάκτων ηθοποιών καθορίζεται μελλοντικά η ημερομηνία ενάρξεως απασχολήσεως και η ημερομηνία του τερματισμού αυτής καθ υπολογισμόν της προγραμματιζομένης ημερομηνίας λήξεως των κανονικών παραστάσεων του έργου: Συμβόλαια έκτακτων ηθοποιών Υπό την επιφύλαξη των κατωτέρω όρων, συμφωνείται όπως εις τες συμβάσεις των εκτάκτων ηθοποιών καθορίζεται μελλοντικά η ημερομηνία ενάρξεως απασχολήσεως και ημερομηνία του τερματισμού αυτής καθ υπολογισμόν της προγραμματιζομένης ημερομηνίας λήξεως των κανονικών παραστάσεων του έργου: Αν οι κανονικές παραστάσεις του έργου λήξουν προ της προγραμματισθείσης και ενταχθείσης στη σύμβαση ημερομηνίας λήξεως της απασχολήσεως του ηθοποιού, αυτός θα συνεχίσει να αμείβεται μέχρι της ημερομηνίας λήξεως της απασχολήσεως αυτού που αναγράφεται στη σύμβαση. (γ) αν οι κανονικές παραστάσεις του έργου δεν λήξουν μέχρι της προγραμματισθείσης και ενταχθείσης στη σύμβαση ημερομηνίας λήξεως της απασχολήσεως του ηθοποιού, η διάρκεια της συμβάσεως του θα παρατείνεται αυτοδικαίως κατόπιν σχετικής εγκαίρου προειδοποιήσεως μέχρι της λήξεως των κανονικών παραστάσεων του έργου σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα του Οργανισμού. Σε περιπτώσεις επαναλήσεως των παραστάσεων του έργου ή σε περιπτώσεις αντικαταστάσεως ηθοποιού, θα γίνεται ειδική συμφωνία.

14 Σχετικά με τα συμβόλαια των εκτάκτων ηθοποιών, συμφωνούνται επίσης τα ακόλουθα: Να απαλειφθεί από τη σύμβαση η τρίτη παράγραφος του άρθρου 2 σχετικά με την υποχρέωση του ηθοποιού για τη συμμετοχή του σε παραστάσεις επαναλήψεως του έργου εντός τριών μηνών από της κανονικής ή άλλως πως λήξεως αυτών. Κατά την περίοδο της εκτάκτου απασχολήσεως τους στο έργο για το οποίον προσλαμβάνονται θα δικαιούται ο Οργανισμός να τους απασχολεί και σε δοκιμές ή/και σε παραστάσεις άλλου έργου χωρίς οποιανδήποτε επιπρόσθετη αμοιβή. 3. Περίοδος σύμβασης των εκτάκτων ηθοποιών Συμφωνείται όπως τα συμβόλαια των εκτάκτων ηθοποιών είναι για συνεχή περίοδο τριών μηνών. Η τυχόν παράταση των συμβολαίων των εκτάκτων ηθοποιών θα είναι ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού για τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων παραστάσεων του έργου. Σε περίπτωση μη προγραμματισμένων παραστάσεων (πέραν της προγραμματισθείσης τελευταίας παράστασης του έργου) το θέμα θα συζητείται μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. (Συλλογική Σύμβαση ). 4. Άδεια εκτάκτων ηθοποιών Συμφωνείται να αυξηθεί ανάλογα η συνεισφορά του Οργανισμού στο Ταμείο Αδειών του Υπουργείου Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων ώστε οι έκτακτοι ηθοποιοί να δικαιούνται άδεια κατ ανώτατο όριο 16 ημέρες το χρόνο, όπως γίνεται και στην περίπτωση των εκτάκτων δημοσίων υπαλλήλων. 5. Ταμείο Προνοίας για τους έκτακτους ηθοποιούς Συμφωνείται όπως κατατίθεται από τον ΘΟΚ στο Ταμείο Προνοίας της ΕΗΚ με βάση τις τροποποιήσεις του νέου καταστατικού εισφορά για τους έκτακτους ηθοποιούς που εργοδοτεί, του ιδίου ύψους με αυτό που το οικείο καταστατικό διαλαμβάνει ότι θα καταβάλλεται από τα Ελεύθερα Θέατρα. Επομένως θα καταβάλλει ο Οργανισμός ως εργοδότης 5% και θα αποκόπτεται 3% από τον μηνιαίο μισθό του έκτακτου ηθοποιού ως αντίστοιχη εισφορά και θα κατατίθεται μαζί στο εν λόγω ταμείο. (Συλλογική Σύμβαση ).

15 Αυξήσεις μισθών στους έκτακτους ηθοποιούς Συμφωνείται όπως αυξηθεί ο ελάχιστος μισθός των εκτάκτων ηθοποιών από 450 σε 500 από και σε 500 από Από η μισθοδοσία των εκτάκτων ηθοποιών θα ευθυγραμμιστεί με αυτή των πρωτοδιοριζόμενων τακτικών ηθοποιών. (Συλλογική Σύμβαση ). 7. Ταμείο Υγείας Εκτάκτων Ηθοποιών Συμφωνείται όπως ο Οργανισμός εισφέρει 1,2% με αντίστοιχο ποσοστό εισφοράς από τους Εκτάκτους ηθοποιούς. Το μηνιαίο συνολικό ποσό των εισφορών θα χορηγείται στα συντεχνιακά ιατροφαρμακευτικά ταμεία που ανήκουν οι ηθοποιοί, τα οποία θα μας πληροφορούν. (Συλλογική Σύμβαση ) ος Εκτάκτων Ηθοποιών Θα καταβάλλεται 13 ος μισθός στους έκτακτους ηθοποιούς κατ αναλογία της περιόδου που εργάστηκαν στον ΘΟΚ εφόσον τώρα υπάρχει σχετική εγκύκλιος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση αυτού του ωφελήματος στους έκτακτους υπαλλήλους. (Συλλογική Σύμβαση ). Τ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ Το ρεπερτόριο θα ανακοινώνεται το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου κάθε χρόνου η δε βασική διανομή των έργων μέσα σε ένα μήνα από της λήξεως της διαδικασίας της ανανεώσεως των προσωπικών συμβάσεων των ηθοποιών για την επόμενη θεατρική περίοδο. Σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής της πιο πάνω συμφωνίας θα ενημερώνεται η συντεχνία και θα συζητείται το θέμα μαζί της. (Συλλογική Σύμβαση ). Υ. ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Η παρούσα πρόνοια της συλλογικής σύμβασης αντικαθίσταται από την παράγραφο 1 με τίτλο «Σχέδιο Εθελοντικής Αποχώρησης για τους ηθοποιούς» όπως περιέχεται στη συμφωνία ΘΟΚ ΕΗΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ που υπογράφτηκε ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την 18 η Ιουνίου 2008 και αποτελεί παράρτημα της παρούσης πιο πάνω κωδικοποίησης.

16 Φ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΘΟΚ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 1. Αύξηση του επιδόματος δοκιμών και παραστάσεων στο παιδικό θέατρο Τα επιδόματα δοκιμών και παραστάσεων για την απασχόληση των ηθοποιών πέραν από το κανονικό τους ωράριο εργασίας ή τον καθορισμένο αριθμό παραστάσεων και περιοδειών εβδομαδιαίως στο παιδικό θέατρο, αυξάνονται κατά ποσοστό οκτώ τοις εκατόν (8%), ως ακολούθως: Επίδομα δοκιμών Αυξάνεται από 9,40 σε 10,25 για κάθε ώρα υπερωριακής απασχολήσεως των ηθοποιών, ανεξάρτητα αν η απασχόληση θα γίνεται μετά από παράταση ή/και συνέχεια του κανονικού ημερήσιου ωραρίου εργασίας ή όχι, με τη δέσμευση του Οργανισμού όπως οι ηθοποιοί καλούνται για υπερωριακή εργασία μίνιμουμ δύο (2) ώρες. Επίδομα παραστάσεως Αυξάνεται από 22,55 σε 24,35 για κάθε παράσταση στη Λευκωσία και από σε για κάθε παράσταση περιοδείας. (Συλλογική Σύμβαση ). 2. Συμμετοχή των ηθοποιών στα έργα της Παιδικής Σκηνής Συμφωνείται όπως οι ηθοποιοί λαμβάνουν μέρος σε μόνο δύο έργα της Παιδικής Σκηνής κατά θεατρική περίοδο, με την διαβεβαίωση του ΘΟΚ αυτό να μην είναι σε βάρος της καλλιτεχνικής πορείας των ηθοποιών και να μην αδικούνται οι ηθοποιοί που παίζουν στην Παιδική Σκηνή. (Συλλογική Σύμβαση ). Οι ηθοποιοί υποχρεούνται να λαμβάνουν μέρος στα έργα και των τριών σκηνών του Οργανισμού (την Α την Β και την Παιδική Σκηνή). (Συλλογική Σύμβαση ). 3. Έναρξη των παραστάσεων Παιδικής Σκηνής Όταν διεξάγεται μια παράσταση της Παιδικής Σκηνής στη Λευκωσία ή/και σε περιοδεία θα αρχίζει μεταξύ των ωρών 10.00π.μ π.μ. Οι παραστάσεις περιοδειών της Παιδικής Σκηνής μπορούν να αρχίζουν στις 9.00π.μ. νοουμένου ότι θα διεξάγονται δύο παραστάσεις περιοδείας την ίδια μέρα και ο θίασος θα διανυκτερεύει την προηγούμενη νύκτα. Σύμφωνα με το άρθρο 5 της Σύμβασης που λήγει στις , ο ΘΟΚ δικαιούται να κάμνει μέχρι 4 διανυκτερεύσεις του θιάσου για κάθε έργο της Παιδικής Σκηνής για σκοπούς διεξαγωγής δύο παραστάσεων την επόμενη ημέρα. (Συλλογική Σύμβαση ).

17 Σύνολο παραστάσεων και περιοδειών εβδομαδιαίως (Παιδικής Σκηνής). Σύνολο παραστάσεων Το σύνολο των παραστάσεων της Παιδικής Σκηνής όταν αυτές διεξάγονται μόνο στη Λευκωσία καθορίζεται στις εννέα (9) εβδομαδιαίως. Οταν όμως διεξάγεται έστω και μία (1) παράσταση στη Λευκωσία το σύνολο των παραστάσεων περιοδειών καθορίζεται στις οκτώ (8) εβδομαδιαίως, ήτοι το σύνολο των παραστάσεων περιοδειών δεν θα υπερβαίνει τις οκτώ (8) εβδομαδιαίως. Σύνολο περιοδειών Συμφωνείται όπως το σύνολο των ημερών περιοδείας εβδομαδιαίως της Παιδικής Σκηνής είναι πέντε (5). Η τέταρτη όμως και η πέμπτη ημέρα περιοδείας θα πληρώνεται τόσο στους τακτικούς όσο και στους εκτάκτους ηθοποιούς. (Συλλογική Σύμβαση ). 6. Παιδική Σκηνή και δοκιμές Λόγω του ότι οι παραστάσεις της Παιδικής σκηνής διεξάγονται πρωινές ώρες συμφωνούνται τα ακόλουθα: α) Όταν δεν θα διεξάγεται παράσταση το ωράριο των ηθοποιών θα είναι πρωινό συνεχόμενο όπως προνοεί η συλλογική σύμβαση. β) Όταν διεξάγεται πρωινή παράσταση στη Λευκωσία οι δοκιμές θα είναι βραδινή τετράωρη μμ γ) Όταν διεξάγεται παράσταση εκτός Λευκωσίας η δοκιμή θα είναι δίωρη βραδινή μμ δ) Όταν διεξάγεται παράσταση στην Πάφο δε θα διεξάγεται δοκιμή. (Συλλογική Σύμβαση ). Χ. ΕΙΣΦΟΡΑ ΘΟΚ ΠΡΟΣ ΕΗΚ Συμφωνείται όπως ο Οργανισμός αυξήσει την ετήσια εισφορά του προς την ΕΗΚ από το 2008 σε 5125,80.

18 Ψ. ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ Συμφωνείται όπως οι οιονδήποτε νόμοι ή κανονισμοί που θα ψηφιστούν στα πλαίσια της εναρμόνισης της Κύπρου με το κοινοτικό κεκτημένο θα έχουν ισχύ και στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου ανεξάρτητα από το περιεχόμενο υφιστάμενων νόμων ή κανονισμών ή προνοιών Συλλογικών Συμβάσεων που ακολουθεί ο Οργανισμός. (Συλλογική Σύμβαση ). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Ανδρέας Γαβριηλίδης Προϊστάμενος Διοίκησης και Προσωπικού

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Κ Υ Π Ρ Ο Υ

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Κ Υ Π Ρ Ο Υ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Κ Υ Π Ρ Ο Υ Ο Ρ Ο Ι Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Ι Ο Υ Χ Ω Ν 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ Όλες οι θέσεις δημοσιεύονται σε τρεις (3) τουλάχιστον εφημερίδες του ημερήσιου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.Δ. ΥΠ ΑΡ. 24/2007 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΑΠΟ : ΘΕΜΑ: Όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Προσωπικό Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών «ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 E.E. Παρ. ΙΠ(Ϊ) Αρ. 3024,15.12.95 1422 Κ.Δ.Π. 303/95 Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 48 του 1963 10 του 1979 35 του 1990 233 του 1991 74(1) του 1992 66(1) του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2/10/2002

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2/10/2002 ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ύστερα από διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ της Αρχής και της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ, για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης που

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Οδηγίες για λειτουργία Κοινοτικών Νηπιαγωγείων και εργοδότηση νηπιαγωγών

Θέμα: Οδηγίες για λειτουργία Κοινοτικών Νηπιαγωγείων και εργοδότηση νηπιαγωγών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.10.29/3 Αρ. Τηλ.: 22800706 Αρ. Φαξ. 22800869 E-mail: dde@moec.gov.cy Προέδρους Συνδέσμων Γονέων Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016 659 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, 15.3.2016 Ν. 30(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 11/11/1999

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 11/11/1999 ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ύστερα από διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ της Αρχής και της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης που έληξε

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις.

Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις. ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις. ΜΕΤΑΞΥ:- της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (που πιο κάτω θ αναφέρεται ως «η Αρχή») ενεργώντας δια του Προέδρου του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ύστερα από διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ της ΑΤΗΚ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση της θέσης του Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

14.ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ

14.ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ 14.ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ Όταν ο εργοδότης τερματίζει για οποιονδήποτε λόγο, εκτός αυτών του άρθρου 5 του νόμου, την απασχόληση εργοδοτουμένου ο οποίος έχει απασχοληθεί συνεχώς επί είκοσι

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Α/Α 1 Οι περί Έκτακτης Εισφοράς Αξιωματούχων, Ν. 112(Ι)/2011 01/09/11

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966)

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2278, 11.12.87 1185 Κ.Δ.Π. 311/87 Αριθμός 311 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου με βάση το άρθρο 21 του περί Ελέγχου Σιτηρών Νόμου Κεφάλαιο 68, και εγκρίθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΥΚ ΚΑΙ ΚΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΥΚ ΚΑΙ ΚΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΥ Àªºø π À 03-05-07 21:25 Page 1 ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΥΚ ΚΑΙ ΚΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΥ Η δηµιουργία και λειτουργία της ενοποιηµένης χρηµατιστηριακής πλατφόρµας Χρηµατιστηρίου Αθηνών και Λευκωσίας

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 2002 1

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 2002 1 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 2002 1 Π.Κ.: 3/24-1-2002 ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Τεχνικών ελεύθερου θεάτρου όλης της χώρας Στην Αθήνα σήμερα στις 21 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Α/Α 1 Οι περί Έκτακτης Εισφοράς Αξιωματούχων, Ν. 112(Ι)/2011 01/09/11

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΙI. Αριθμός 4320 Τετάρτη, 15 Μαρτίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΙI. Αριθμός 4320 Τετάρτη, 15 Μαρτίου N. 15(II)/2017 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΙI Αριθμός 4320 Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 269 Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου του 2017

Διαβάστε περισσότερα

H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 192(I)/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑ ΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των Τεχνικών Θέατρου (Ηλεκτρολόγων, Βοηθών Ηλεκτρολόγων, Ηχητικών)

ΚΛΑ ΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των Τεχνικών Θέατρου (Ηλεκτρολόγων, Βοηθών Ηλεκτρολόγων, Ηχητικών) ΚΛΑ ΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των Τεχνικών Θέατρου (Ηλεκτρολόγων, Βοηθών Ηλεκτρολόγων, Ηχητικών) (Πράξη κατάθεσης Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Στη Γεωργία και Κτηνοτροφία

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Στη Γεωργία και Κτηνοτροφία ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Στη Γεωργία και Κτηνοτροφία Συµφωνία που έγινε την..µεταξύ Όνοµα.... Επίθετο...... ιεύθυνση.... Τηλέφωνο... Αρ. Μητρώου εργοδότη (Κοιν.Ασφαλίσεων)... (εν τοις εφεξής καλουµένου «Εργοδότης»

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Ε.Ε. Παρ. I(I) Αρ. 3207, 19.12.97 Ν. 100(Ι)/97 Ο περί Προστασίας της Μητρότητας Νόµος του 19 97 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας σύµφωνα µε το Άρθρο 52 του Συντάγµατος.

Διαβάστε περισσότερα

Π.Κ. 68/ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Π.Κ. 68/ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Π.Κ. 68/13-7-2000 ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 2000-2001 Στην Αθήνα σήμερα 30 Ιουλίου 2000 οι υπογράφοντες αφενός Λευτέρης Αντωνακόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

1.5. Τα κοινοτικά. Ιδιωτικά νηπιαγωγεία. τα οποία. προσωπικού. εκπαιδευτικά. 1.6. Σύμφωνα με. ίου. 2.1. 2.2.

1.5. Τα κοινοτικά. Ιδιωτικά νηπιαγωγεία. τα οποία. προσωπικού. εκπαιδευτικά. 1.6. Σύμφωνα με. ίου. 2.1. 2.2. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ 1. Ι ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩ ΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ 1.1. Τα κοινοτικά νηπιαγωγεία ιδρύονται μετά από έγκρισηη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ιδρυτής μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Η Συνδικαλιστική Οργάνωση-Μέρος ΙΙΙ

Η Συνδικαλιστική Οργάνωση-Μέρος ΙΙΙ Η Συνδικαλιστική Οργάνωση-Μέρος ΙΙΙ Νοέμβριος 2016 Τα αιτήματα και η κοστολόγηση τους Μαθησιακοί Στόχοι Αιτήματα-Γενικά Τα χρηματικά αιτήματα Τα μη-χρηματικά αιτήματα Κοστολόγηση Διαδικασία κοστολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ (ΑΡ.3) ΤΟΥ 2004 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας. Θέμα: Καθεστώς εργοδότησης σχολικών βοηθών/συνοδών παιδιών με ειδικές ανάγκες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας. Θέμα: Καθεστώς εργοδότησης σχολικών βοηθών/συνοδών παιδιών με ειδικές ανάγκες Aρ. Φακ. 7.16.22 Αρ. Τηλ. 22800913 Αρ. Φαξ. 22800660 E-mail: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας 19 Ιανουαρίου 2009 Προέδρους Σχολικών Εφορειών Προέδρους

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ Τονίζεται ότι, η παρούσα εργασία δεν αποτελεί ολοκληρωμένη ανάλυση και δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση ειδικών προβλημάτων. Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 27(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4558 Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 293 Ο περί Τμήματος Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. αξιολόγησή τους.

Πρόλογος. αξιολόγησή τους. Πρόλογος Η μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία ταλανίζει την Ελλάδα από τετραετίας τουλάχιστον, μεταξύ των άλλων σοβαρών επιπτώσεων, αποτέλεσε αιτία δραματικής συρρικνώσεως σημαντικών ατομικών και συλλογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος 1.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 27(IΙ) του 2014

Αριθμός 27(IΙ) του 2014 514 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Ν. 27(IΙ)/2014 Αρ. 4261, 15.4.2014 Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου του 2014 Νόμος του 2014 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2005-2007. ƒ π µ ƒ, π π π π

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2005-2007. ƒ π µ ƒ, π π π π UNIVERSAL LIFE 12-11-07 22:26 Page 1 UNIVERSAL LIFE ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2005-2007 ƒ π µ ƒ, π π π π Μετά από πολύµηνες και επίπονες προσπάθειες, οι διαπραγµατευτικές οµάδες της ΕΤΥΚ και της Universal

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Α/Α 1 Οι περί Έκτακτης Εισφοράς Αξιωματούχων, Ν. 112(Ι)/2011 01/09/11

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: Καθεστώς εργοδότησης Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού στα Δημοτικά Σχολεία

Θέµα: Καθεστώς εργοδότησης Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού στα Δημοτικά Σχολεία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας Αρ.Φακ.: 15.6.27/10 31 Μαΐου 2010 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Προέδρους Σχολικών Εφορειών Θέµα: Καθεστώς εργοδότησης Βοηθητικού Γραμματειακού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ UNIVERSAL LIFE

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ UNIVERSAL LIFE ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ UNIVERSAL LIFE 1. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ α. 01/07/2005 θα παραχωρηθεί αύξηση στους βασικούς µισθούς της 31/12/2004*

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΤΥΚ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ UNIVERSAL

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΤΥΚ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ UNIVERSAL ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΤΥΚ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ UNIVERSAL 1. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ (α) Από της 01/01/2002 να παραχωρηθεί στο προσωπικό αύξηση 2% επί των συνολικών µισθών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ 1. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ Σε όλο το προσωπικό να παραχωρηθούν µισθολογικές αυξήσεις ως ακολούθως: Ι. Από 01/01/2003 2% αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΙΚΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΗΚ

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΙΚΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΗΚ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΙΚΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΗΚ Το παρόν έγγραφο έχει ετοιμαστεί αφού λήφθηκε υπόψη η διαβούλευση και η ανταλλαγή πληροφοριών στην Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή ΑΤΗΚ, σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 2004-2005 Στην Αθήνα σήμερα 20 Ιουλίου 2004, οι υπογράφοντες αφενός Ιωάννης Δραπανιώτης, Γενικός Διευθυντής, ως εκπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα

Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση της Τράπεζας έχει αποφασίσει να προσφέρει Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης προς το προσωπικό της.

Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση της Τράπεζας έχει αποφασίσει να προσφέρει Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης προς το προσωπικό της. Λευκωσία, 4 Οκτωβρίου 2019 ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΔΑΔ Φ.311.12/14/2019 Προς όλο το Προσωπικό Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου Αγαπητοί συνάδελφοι ΘΕΜΑ: ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΤΥΚ)

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΤΥΚ) ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΤΥΚ) 1. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ α. Από 01/07/2005 να παραχωρηθεί στο προσωπικό αύξηση στους βασικούς µισθούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 425 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 7 -Ποιοί θεωρούνται μισθωτοί, ποιοί υπάλληλοι και ποιοί εργάτες 7 -Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας 10

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑ ΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΛΑ ΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΛΑ ΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Πράξη κατάθεσης Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης :ΠΚ 2/19.2.2013) Στην Αθήνα στις 17 Φεβρουαρίου 2013 οι υπογράφοντες, ειδικά εξουσιοδοτηµένοι για την υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4012, 8/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4012, 8/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1 του 1990 71 του 1991 211 του 1991 27(Ι) του 1994 83(Ι) του 1995 60(Ι) του 1996

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002 Ο περί Γονικής Άδειας και Άδειας για λόγους Ανωτέρας Βίας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 69(I)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1988 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1988 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 122/88 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2316 της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1988 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 122 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κανονισμοί οι οποίοι εξεδόθησαν

Διαβάστε περισσότερα

Προοίμιο. 194 του του του του του (Ι) του (Ι) του 2012.

Προοίμιο. 194 του του του του του (Ι) του (Ι) του 2012. 595 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Ν. 30(IΙ)/2014 Αρ. 4261, 15.4.2014 Ο περί Προϋπολογισμού του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών του 2014 Νόμος του 2014 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 146 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4300, 10.2.2016 Ν. 5(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. «Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των πτυχιούχων µηχανικών κλωστοϋφαντουργών ΤΕΙ»

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. «Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των πτυχιούχων µηχανικών κλωστοϋφαντουργών ΤΕΙ» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των πτυχιούχων µηχανικών κλωστοϋφαντουργών ΤΕΙ» (Πράξη Κατάθεσης Υπουργείου Εργασίας 90/30-7-2002) Στην Αθήνα σήµερα, 17 Ιουλίου 2002, οι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των εργατοτεχνιτών/-τριών χαρτοποιίας, χαρτονοποιίας, χαρτοβιοµηχανίας και πολτού χάρτου όλης της Χώρας» (Πράξη Κατάθεσης Υπ. Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 112/ Ίδρυση Ταμείου 3. Ιδρύεται Ταμείο το οποίο θα είναι γνωστό ως Ταμείο Προνοίας του Τακτικού Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού, του

Κ.Δ.Π. 112/ Ίδρυση Ταμείου 3. Ιδρύεται Ταμείο το οποίο θα είναι γνωστό ως Ταμείο Προνοίας του Τακτικού Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού, του Ε.Ε.Παρ.ΠΙ(Ι) 843 Κ.Δ.Π. 112/98 Αρ. 3235,10.4.98 Αριθμός 112 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 1. Οι παρόντες Κανονισμοί αναφέρονται ως οι Κανονισμοί Ταμείου Προνοίας

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 432 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4302, 26.2.2016 Ν. 19(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ (Πράξη Κατάθεσης Υπουργείου Εργασίας:17/23.3.2011) Σήµερα την 17η Μαρτίου 2011 στα γραφεία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), οι

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: Καθεστώς εργοδότησης Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού στα Δημοτικά Σχολεία

Θέµα: Καθεστώς εργοδότησης Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού στα Δημοτικά Σχολεία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ.Φακ.: 15.6.27/4 Αρ.Τηλ.: 22800725 Αρ.Φαξ : 22428277 E-mail: dde@moec.gov.cy 30 Μαΐου 2008 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Προέδρους Σχολικών Εφορειών Θέµα: Καθεστώς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Εισαγωγή Εγγραφή Εργοδότη Δήλωση έναρξης απασχόλησης εργοδοτουμένων Υποχρέωση για πληρωμή εισφορών Αποδοχές που λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς εισφορών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛOΓlKH ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Οινολόγων όπως αυτοί ορίζονται από τον 1697/87, που απασχολούνται σε Επιχειρήσεις όλης της χώρας

ΣΥΛΛOΓlKH ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Οινολόγων όπως αυτοί ορίζονται από τον 1697/87, που απασχολούνται σε Επιχειρήσεις όλης της χώρας ΣΥΛΛOΓlKH ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Οινολόγων όπως αυτοί ορίζονται από τον 1697/87, που απασχολούνται σε Επιχειρήσεις όλης της χώρας Στην Αθήνα σήµερα την 1η Σεπτεμβρίου 2008 οι υπογράφοντες αφενός Στυλιανός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 Ο ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 Ο ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 Ο ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑΣ 1.Το δικαίωμα των μισθωτών για μία ημέρα εβδομαδιαίας ξεκούρασης Όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται (τουλάχιστον) μία ημέρα εβδομαδιαίας ξεκούρασης (αναπαύσεως). Κατά κανόνα αυτή

Διαβάστε περισσότερα

(Συνέχιση της συζήτησης).

(Συνέχιση της συζήτησης). 1 H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9.30 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 9.30 π.μ. 1. Ο περί

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μεταθέσεων Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας

Σχέδιο Μεταθέσεων Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Σχέδιο Μεταθέσεων Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Εισαγωγή O Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος που

Διαβάστε περισσότερα

449 K^JI. 134/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1965 ΕΩΣ 1989

449 K^JI. 134/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1965 ΕΩΣ 1989 E.E. Παρ. ffl(i) Αρ. 2974,12.5.95 449 K^JI. 134/95 Αριθμός 134 Οι περί Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων (Ταμείο Ιατρικής Περίθαλψης) Κανονισμοί του 1995, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ UNIVERSAL

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ UNIVERSAL ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ UNIVERSAL 1. ΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ Ολοι οι νεοπροσλαµβανόµενοι υπάλληλοι υπηρετούν επί δοκιµασία για περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των Τεχνολόγων Τροφίµων- Τεχνολόγων ιατροφής-αποφοίτων Σχολών Τριτοβάθµιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που απασχολούνται σε Βιοµηχανικές, Βιοτεχνικές

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 2001 1

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 2001 1 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 2001 1 Π.Κ.: 14/19-2-2001 ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Ηθοποιών Σ.Ε.Η. - Π.Ε.Ε.Θ. Σήμερα την 31-1-2001 στα Γραφεία του Σ.Ε.Η. Κάνιγγος

Διαβάστε περισσότερα

28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4558, 28.3.2016 Ν. 28(Ι)/2016 28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε* Παρ. I, Αρ. 2507, Ν. 62/90

Ε.Ε* Παρ. I, Αρ. 2507, Ν. 62/90 Ε.Ε* Παρ. I, Αρ. 2507, 25.5.90 1065 Ν. 62/90 Ο περί Συντάξεων Καθηγητών (Τροποποιητικός) Νόμος του 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑ ΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΛΑ ΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΛΑ ΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στην Αθήνα στις 16 Σεπτεµβρίου 2008 οι υπογράφοντες, ειδικά εξουσιοδοτηµένοι για την υπογραφή της σύµβασης αυτής (Α) αφενός οι: α) Κάτια ανδουλάκη και β) Βασίλειος Πλατάκης,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων»

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 1 Απριλίου 2018, οι υπογράφοντες α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα.

α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα. Με την εγκύκλιο επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα. β) Υιοθετεί ένα μεικτό σύστημα αποδοχών, βάσει του οποίου η μισθολογική

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 11(IΙ) του 2015

Αριθμός 11(IΙ) του 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4280, 6.4.2015 293 Ν. 11(IΙ)/2015 Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου του 2015 Νόμος του 2015 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

(Πράξη Κατάθεσης 39/19-6-2002)

(Πράξη Κατάθεσης 39/19-6-2002) (Πράξη Κατάθεσης 39/19-6-2002) ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2002-2003 Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των Ηλεκτρονικών, Πτυχιούχων Ανωτέρων Σχολών όλης της χώρας Σήµερα την 6 Ιουνίου 2002, στα γραφεία

Διαβάστε περισσότερα

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2661, 20.12.91 1499 K.AJL 365/91 Αριθμός 365 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για τους Υπαλλήλους και τους Εξαρτώμενους τους) (Τροποποιητικοί)

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 6ο Καταβολή αποδοχών

Άρθρο 6ο Καταβολή αποδοχών Π.Κ. 142/8-11-2000 Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των καθηγητών που Εργάζονται στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Αττικής Σήμερα ++++ Οκτωβρίου 2000, με την παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΆΡΘΡΟ 1 Πεδίο Εφαρµογής

ΆΡΘΡΟ 1 Πεδίο Εφαρµογής ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟ ΗΓΩΝ ΣΧΕ ΙΑΣΤΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ (Πράξη Κατάθεσης Υπουργείου Εργασίας 84/23-7-2002) Στην Αθήνα, την 10 Ιουλίου 2002 οι υπογράφοντες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΠΙΚΗ ΟΜΟΙΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΤΛΛΟΓΙΚΗ ΤΜΒΑΗ ΕΡΓΑΙΑ. Στο Ηράκλειο της Κρήτης σήμερα, 28 Μαρτίου 2014, οι υπογράφοντες:

ΣΟΠΙΚΗ ΟΜΟΙΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΤΛΛΟΓΙΚΗ ΤΜΒΑΗ ΕΡΓΑΙΑ. Στο Ηράκλειο της Κρήτης σήμερα, 28 Μαρτίου 2014, οι υπογράφοντες: ΣΟΠΙΚΗ ΟΜΟΙΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΤΛΛΟΓΙΚΗ ΤΜΒΑΗ ΕΡΓΑΙΑ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Ξεναγών που εργάζονται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στις επιχειρήσεις τουριστικών Γραφείων Κρήτης και αντορίνης."

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 73(I)/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4447 Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 511 Ο περί της μη Παραχώρησης Προσαυξήσεων και Τιμαριθμικών Αυξήσεων

Διαβάστε περισσότερα

CYPRIALIFE. 14% ª π ƒ π. Àπ À Ã π À ƒ 01/01/2008

CYPRIALIFE. 14% ª π ƒ π. Àπ À Ã π À ƒ 01/01/2008 π ƒ -CYPRIALIFE 02-03-07 05:37 Page 1 ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ CYPRIALIFE ª πø ª À ƒ À ø À ø ƒ 14% ª π ƒ π Àπ À Ã π À ƒ 01/01/2008 ƒ π π ø À ºø Μετά από πολύ σκληρές διαπραγµατεύσεις, αλλά µε το καλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

878 Κ.Δ.Π. 307/93 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993

878 Κ.Δ.Π. 307/93 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993 E.E. Παρ. ΙΠ (I) Αρ. 2844,17.12.93 878 Κ.Δ.Π. 307/93 Αριθμός 307 Οι περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμοί του 1993, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ «Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των Τεχνικών του Κινηµατογράφου

Διαβάστε περισσότερα

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2988, 7.7.95 909 Κ.Δ.Π. 185/95 Αριθμός 185 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 463 464 465 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 7 -Ποιοί θεωρούνται μισθωτοί, ποιοί υπάλληλοι και ποιοί εργάτες 7

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Γεωπόνων Ανωτάτων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων Ιδιωτικών Υπαλλήλων απασχολούμενων στις βιομηχανικές επιχειρήσεις όλης της χώρας Στην Αθήνα σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Από1/11/2008 Από1/11/ Ξενάγηση μισής μέρας α) μέσα στην πόλη 1 έως 25 48,78 49,99 26 έως 50 49,08 50,30

Από1/11/2008 Από1/11/ Ξενάγηση μισής μέρας α) μέσα στην πόλη 1 έως 25 48,78 49,99 26 έως 50 49,08 50,30 ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 2 Μαρτίου 2010, οι υπογράφοντες α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019».

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019». ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Οι περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Αναγνώριση Υπηρεσίας, Προϋπηρεσίας και Τεχνικής Πείρας για Σκοπούς Διορισμού, Προαγωγής και Προσαυξήσεων) Κανονισμοί του 2019 και Νομοσχέδιο με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των Πτυχιούχων Εργοδηγών Χηµικών (Βοηθών Πτυχιούχων Εργοδηγών Χηµικών) ολόκληρης της Χώρας, πλην Μακεδονίας και Θράκης) (Πράξη Κατάθεσης Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός ημερομισθίων Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων.» Σχετ.: Το υπ αριθμ. Α21/251/31/4-4-2014 Γενικό Έγγραφό μας.

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός ημερομισθίων Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων.» Σχετ.: Το υπ αριθμ. Α21/251/31/4-4-2014 Γενικό Έγγραφό μας. Αθήνα 23/4/2014 Αριθμ. Πρωτ. Α20/251/33 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ -ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : M. Δημητρακοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΙI. Αριθμός 4345 Tρίτη, 27 Μαρτίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΙI. Αριθμός 4345 Tρίτη, 27 Μαρτίου N. 23(II)/2018 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΙI Αριθμός 4345 Tρίτη, 27 Μαρτίου 2018 489 Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου του 2018 Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική διαδικασιών τήρησης Ωραρίου και Διαχείρισης Απουσιών μέσω των συστημάτων διαχείρισης της Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού

Πολιτική διαδικασιών τήρησης Ωραρίου και Διαχείρισης Απουσιών μέσω των συστημάτων διαχείρισης της Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού Πολιτική διαδικασιών τήρησης Ωραρίου και Διαχείρισης Απουσιών μέσω των συστημάτων διαχείρισης της Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού Τα μέλη του Διοικητικού και Ωρομίσθιου Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Κατηγορία ημοτικού Σχολείου Τύπος Σχολείου Αριθμός Μαθητών Εβδομαδιαίες ώρες εργασίας Α1 Υποχρεωτικό Ολοήμερο Α2 Ενιαίο/ Κύκλος Α + Κύκλος

Διαβάστε περισσότερα

Αποδοχές αποκλειστικών αδελφών νοσοκόµων.

Αποδοχές αποκλειστικών αδελφών νοσοκόµων. Αποδοχές αποκλειστικών αδελφών νοσοκόµων. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ Γ.Ε.: Α21/404/29/1-8-2006 Σας κοινοποιούµε το υπ αριθµ. 12026/14-7-06 έγγραφο του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, µε

Διαβάστε περισσότερα

1075 Ν. 63/90. Ε.Ε.ς Παρ. Ι, Αρ. 2507,

1075 Ν. 63/90. Ε.Ε.ς Παρ. Ι, Αρ. 2507, Ε.Ε.ς Παρ. Ι, Αρ. 2507, 25.5.90 1075 Ν. 63/90 Ο περί Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως (Τροποποιητικός) Νόμος 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 557 Κ.Δ.Π. 143/99 Αρ. 3336,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 557 Κ.Δ.Π. 143/99 Αρ. 3336, Ε.Ε. Παρ. III(I) 557 Κ.Δ.Π. 143/99 Αρ. 3336, 2.7.99 Αριθμός 143 Οι περί του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των Ξεναγών που εργάζονται µε σύµβαση εξαρτηµένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στις Επιχειρήσεις Τουριστικών Γραφείων Κρήτης και Σαντορίνης

Διαβάστε περισσότερα

124(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014

124(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 124(Ι)/2014 124(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΙI. Αριθμός 4355 Tρίτη, 24 Iουλίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΙI. Αριθμός 4355 Tρίτη, 24 Iουλίου N. 45(II)/2018 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΙI Αριθμός 4355 Tρίτη, 24 Iουλίου 2018 965 Ο περί Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού Νόμος (Αρ. 1) του 2018 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Π. Ραπανάκης, Το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει την καταχώριση της υπερεργασίας και της νόμιμης υπερωρίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ»

Π. Ραπανάκης, Το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει την καταχώριση της υπερεργασίας και της νόμιμης υπερωρίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» 1 of 7 11/9/2018, 11:53 AM Π. Ραπανάκης, Το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει την καταχώριση της υπερεργασίας και της νόμιμης υπερωρίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» Πέτρος Γ. Ραπανάκης, Σύμβουλος επιχειρήσεων σε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ : 03/2019 ΤΙΤΛΟΣ : Διαγωνισμός για αγορά υπηρεσιών Βοηθού Λογιστηρίου για την Οικονομικής Διαχείρισης Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου Μερική Απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Επεξήγηση των όρων που χρησιμοποιούνται Δικαιούχοι Πότε ο ασφαλισμένος μπορεί να αποταθεί για επίδομα ανεργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 98(Ι)/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2758 της 11ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα