Το cloud ως πλατφόρμα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το cloud ως πλατφόρμα"

Transcript

1 Το cloud ως πλατφόρμα Οδηγός για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις Με την εξέλιξη του cloud από τα βασικά online εργαλεία λογισμικού σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για επιχειρήσεις, η επιχείρησή σας θα βρίσκει πάντα τρόπους για να πετυχαίνει περισσότερα, να αναπτύσσεται ταχύτερα και να απαλλάσσεται από την πολυπλοκότητα των διαδικασιών του IT. MY APP

2 Οι μικρές εταιρείες μπορούν να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα των μεγάλων συστημάτων IT, χωρίς να επιβαρύνονται από προκαταβολικά έξοδα επενδύσεων.

3 Το cloud ως πλατφόρμα Οι νέες και οι μικρές επιχειρήσεις αξιοποιούν τις υπηρεσίες cloud για εξοικονόμηση κόστους, αλλά η πλατφόρμα cloud, στην πραγματικότητα, προσφέρει καλύτερες λύσεις για τη διεξαγωγή των επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι οι μικρότερες εταιρείες μπορούν να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα των μεγάλων συστημάτων ΙΤ, χωρίς να επιβαρύνονται από προκαταβολικά έξοδα κεφαλαίου για τις επενδύσεις τους ή από τα διαρκή έξοδα συντήρησης και επέκτασης ενός κέντρου δεδομένων. Έτσι, οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους παρουσιάζουν στην αγορά εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες και βασίζονται πάντα σε αξιόπιστες, ασφαλείς και ισχυρές λύσεις IT, όταν απαιτείται. Το cloud computing βασίζεται σε μια απλή ιδέα: αντί να απαιτείται κάθε επιχείρηση να διαθέτει και να διαμορφώνει τα δικά της συστήματα IT, οι προμηθευτές δημιουργούν κέντρα δεδομένων μεγάλης κλίμακας και παρέχουν τις λύσεις πληροφορικής ως βοηθητικά προγράμματα. Έτσι, έχουν όλοι οι πελάτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των ασφαλών, ενημερωμένων και κεντρικά διαχειριζόμενων υπηρεσιών αποθήκευσης, λογισμικού, πλατφόρμας και υποδομής, με οικονομικά προσιτούς όρους για όλων των μεγεθών τις επιχειρήσεις. Από την εξοικονόμηση κόστους στις επιχειρηματικές ευκαιρίες. Στις μέρες μας, πολλές επιχειρήσεις μεταφέρονται στο cloud τμηματικά, εφαρμογή με την εφαρμογή και χωρίς στρατηγικό όραμα σχετικά με το πώς μπορούν ή πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους οι διαφορετικές υπηρεσίες cloud. Μάλιστα, ορισμένες φορές, αυτό συμβαίνει χωρίς να τις αντιμετωπίζουν καθόλου με την έννοια του "cloud". Αυτή η προσέγγιση προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε ισχυρές δυνατότητες λογισμικού, οι οποίες, ωστόσο, αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει το cloud. Η χρήση του cloud ως πλατφόρμα (όχι απλώς για λόγους εξοικονόμησης κόστους και άνεσης) μπορεί να βοηθήσει τις μικρότερες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα εγγενή πλεονεκτήματα της ταχύτητας και της καινοτομίας τους, ενώ παράλληλα θα έχουν, επίσης, πρόσβαση στην κλίμακα που στο παρελθόν ήταν διαθέσιμη μόνο σε μεγάλες εταιρείες με αφθονία πόρων.

4 Τι μπορεί να προσφέρει το cloud ως πλατφόρμα στην επιχείρησή σας Το cloud computing είναι μια τεχνολογική καινοτομία, αλλά πώς συνδέεται με τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων; Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του cloud έγκειται στο ότι μεταμορφώνει το IT από κάτι δαπανηρό και δύσχρηστο σε μια ευέλικτη, οικονομικά προσιτή και καινοτόμο λύση. Φανταστείτε πόσα πολλά θα μπορούσε να επιτύχει η εταιρεία σας χωρίς το βάρος της διαρκούς εγκατάστασης, ενημέρωσης, διαχείρισης και υποστήριξης του υλικού και του λογισμικού. Σε μια πλατφόρμα cloud, όλες οι εργασίες συντήρησης και ασφαλείας πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα οι πόροι σας να είναι ελεύθεροι για να αξιοποιηθούν για τους εξής σκοπούς: Ταχύτερη ανάπτυξη και υλοποίηση νέων εφαρμογών. Οι εσωτερικές ομάδες ανάπτυξης εφαρμογών μπορούν να διαμορφώνουν και να υλοποιούν νέες εφαρμογές και λύσεις στο cloud, οι οποίες κλιμακώνονται προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ανάλογα με τις αιφνίδιες αλλαγές στη ζήτηση των πελατών, χωρίς να απαιτείται η αγορά νέου υλικού. Για τους προγραμματιστές, είναι εύκολη υπόθεση η δημιουργία ή η χρήση εφαρμογών στο cloud, με στόχο την ενσωμάτωση ακόμα περισσότερων καινοτόμων λύσεων στην επιχείρησή τους. Τέρμα η αναμονή για server ή υποδομή. Έχετε κουραστεί να περιμένετε βοήθεια από το IT; Με το λογισμικό και τις εφαρμογές σας να εκτελούνται στο cloud, δεν θα έχετε πλέον ανάγκη από ειδικούς της τεχνολογίας, οι οποίοι θα προσπαθούν να ανακαλύψουν καλύτερους τρόπους για να συνδέονται με πελάτες, να διαχειρίζονται τα οικονομικά σας αρχεία και να βελτιώνουν την παραγωγικότητα. Έτσι, βελτιώνεται η παραγωγικότητα, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση νέου λογισμικού και υλικού στο χώρο σας. Εισαγωγή νέων τεχνολογιών στη βασική επιχειρηματική ροή. Αναζητεί η επιχείρησή σας τρόπους για να αξιοποιήσει κορυφαίες τεχνολογίες, όπως εφαρμογές για κινητές συσκευές και άλλου τύπου συσκευές, αισθητήρες, συστήματα που βασίζονται στη θέση και αναγνώριση φωνής και προσώπου; Όλες αυτές οι δυνατότητες υλοποιούνται καλύτερα μέσω του cloud, γεγονός που διευκολύνει τη συλλογή, την αξιοποίηση και την κοινή χρήση δεδομένων σε όλη την επιχείρησή σας. Από τις επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έρευνα, με ή λιγότερους υπαλλήλους, το 80% έχουν έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες cloud για λόγους ανάπτυξης, ενώ το 40% θέλουν να είναι πιο ευέλικτες και να έχουν πρόσβαση σε νέες τεχνικές δυνατότητες Πηγή: TechAisle, 2014 Χρήση δεδομένων ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ποιο είναι το μυστικό των Big Data; Ότι η επιχείρησή σας δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη για να τα χρησιμοποιήσει. Μέσω του cloud, όλες οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται για να παρακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα, να εντοπίζουν τις τάσεις της αγοράς, να περιορίζουν τα λειτουργικά τους έξοδα, μέχρι και να δημιουργούν προγνωστικά μοντέλα cloud.

5 Το λεξικό του cloud SaaS: λογισμικό ως υπηρεσία. Συγκεκριμένες εφαρμογές που παρέχονται μέσω cloud, συνήθως για σενάρια όπως , λύσεις παραγωγικότητας γραφείου, διαχείριση πελατειακών σχέσεων, αναλύσεις μάρκετινγκ και ούτω καθεξής. IaaS: υποδομή ως υπηρεσία. Η υποδομή ως υπηρεσία (IaaS) δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν ολόκληρο το κέντρο δεδομένων τους, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αποθήκευσης, των server κα του λογισμικού, στο cloud, μεταβιβάζοντας ουσιαστικά, μέσω εξωτερικής ανάθεσης, στον πάροχο του cloud τις εργασίες διαχείρισης, ασφάλειας και συντήρησης. Virtualization. Το virtualization είναι ένα αφηρημένο κομμάτι μεταξύ υλικού και λογισμικού, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρα κέντρα δεδομένων, τα οποία περιλαμβάνουν πάρα πολλούς server και μικροεπεξεργαστές, να λειτουργούν ως κοινόχρηστοι χώροι πόρων. Δημόσιο cloud. Το δημόσιο cloud αφορά σε υπηρεσίες που προσφέρονται σε πολλούς χρήστες (ή "μισθωτές") ενός κέντρου δεδομένων. Ιδιωτικό cloud. Το ιδιωτικό cloud είναι ένα ειδικό κέντρο δεδομένων ή περιβάλλον με server που προσφέρει υπηρεσίες cloud για έναν πελάτη ή μισθωτή. PaaS: πλατφόρμα ως υπηρεσία. Η πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS) προσφέρει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον λειτουργικού συστήματος στο cloud, όπου οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν λογισμικό, εφαρμογές και υπηρεσίες. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα συστήματα PaaS πραγματοποιούν απρόσκοπτα κλιμάκωση, ώστε να διασφαλίζουν σταθερή ποιότητα υπηρεσιών. Υβριδικό cloud. Το υβριδικό cloud είναι ένα εταιρικό περιβάλλον IT, το οποίο συνδυάζει ορισμένες υπηρεσίες του ιδιωτικού cloud, ορισμένες υπηρεσίες του δημόσιου cloud και ορισμένους πόρους πληροφορικής της εγκατάστασης.

6 Μια πλατφόρμα cl επιχείρησή σας να α νέες ευκαιρίες και να σε απροσδόκητα πρ Οι πλατφόρμες cloud στην υπηρ Αξία cloud Επωφεληθείτε από την κλιμάκωση IT και τις δυνατότητες των μεγάλων επιχειρήσεων με χαμηλό κόστος, στο οποίο μπορεί να αντεπεξέλθει κάθε επιχείρηση. Ισχύς cloud Δημιουργήστε εφαρμογές στο cloud, για να καλύψετε τις ανάγκες νέων πελατών και να αξιοποιήσετε νέες καινοτομίες.

7 εσία της επιχείρησής σας Συνέπεια cloud Συνδέστε όλα τα δεδομένα σας από διαφορετικά συστήματα μέσω του cloud για να έχετε πλήρη εικόνα των δεδομένων πληροφορικής της επιχείρησής σας. Ευελιξία cloud Πληρώστε μόνο για τη χωρητικότητα που χρησιμοποιείτε, αλλά πραγματοποιήστε κλιμάκωση ανά πάσα στιγμή, όταν αυξάνεται η ζήτηση για τις υπηρεσίες σας. oud επιτρέπει στην ξιοποιεί γρήγορα αντιδρά ευέλικτα οβλήματα.

8 Η πλατφόρμα cloud σε αριθμούς Ετήσια αύξηση 17% 24 ΔΙΣ. $ Η αγορά του cloud των SMB* στις Η.Π.Α. σήμερα. 17% σημείωσε σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) για το δισ. $ Parallels Research, Το 92% των SMB* χρησιμοποιούν σήμερα τουλάχιστον μία επιχειρηματική λύση cloud. ΤΟ 87% ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τουλάχιστον μία λύση υποδομής cloud. 92% 87% SMB Group, ,1 ΔΙΣ. $ ,1 ΔΙΣ. $ ,1 ΔΙΣ. $ Η αγορά των βασισμένων στο cloud υπηρεσιών ασφαλείας των SMB* των Η.Π.Α. για το ,1 ΔΙΣ. $ Προβλεπόμενη αγορά για το 2017 Gartner Research, 2014 *SMB: μικρομεσαίες επιχειρήσεις

9 Η εξέλιξη του cloud: Από την εξοικονόμηση κόστους στις επιχειρηματικές ευκαιρίες Ποιες νέες και αναδυόμενες δυνατότητες μπορούν να "ξεκλειδώσουν" οι μικρές επιχειρήσεις στο δρόμο τους προς το cloud; Πολλές νέες ή μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη υιοθετήσει πλατφόρμες cloud, εστιάζοντας στη δημιουργία ευφυών νέων προϊόντων και υπηρεσιών, χωρίς να σπαταλούν χρήματα σε υλικό που δεν χρειάζονται. Ωστόσο, όλες οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών εταιρειών και εκείνων με λιγότερους από υπαλλήλους, μπορούν να αποκτήσουν την ευελιξία μιας νέας επιχείρησης, με τη μεταφορά του λογισμικού παλαιού τύπου από server και προσωπικούς υπολογιστές στο χώρο τους, σε μια πλατφόρμα cloud. Ευχάριστη έκπληξη για τους πελάτες. Θέλετε να συντομεύσετε το χρόνο αναμονής των πελατών με κινητές συσκευές για την ολοκλήρωση των αγορών τους; Να τους παρουσιάζετε προσφορές που είστε βέβαιοι ότι θα τους ενδιαφέρουν; Να τους προσφέρετε καλύτερη εξυπηρέτηση, κατά την εκτέλεση μιας παραγγελίας, και να τους διευκολύνετε να αγοράσουν ό,τι πουλάτε; Η μεταφορά των δεδομένων και των εφαρμογών σας στο cloud μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα πάντα ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος. Η μεταφορά των δεδομένων και των εφαρμογών σας στο cloud μπορεί να σας βοηθήσει να εξυπηρετείτε ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος τους πελάτες σας. Απλοποίηση των διαδικασιών. Η επιχείρησή σας μπορεί να αποδειχτεί πιο αποτελεσματική, αν περάσει από τη φάση του πειραματισμού με τις υπηρεσίες cloud σε μια στρατηγική που θα απαιτεί από το έμπειρο στο cloud προσωπικό να παρέχει ενημέρωση σχετικά με την επιτυχία ή την αποτυχία των λειτουργιών και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν. Ενοποίηση για περισσότερα οφέλη. Η περιστασιακή χρήση εφαρμογών από πολλούς προμηθευτές cloud δεν σας δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθείτε τους ισχυρούς τρόπους συνεργασίας των υπηρεσιών cloud. Η στρατηγική χρήση μιας ενιαίας οικογένειας λύσεων cloud μπορεί να επιτρέψει την ουσιαστική σύνδεση μεταξύ των επιχειρηματικών εργαλείων παραγωγικότητας και των συστημάτων που σχετίζονται με την ανάκτηση δεδομένων και την επιχειρηματική συνέχεια.

10 Το όραμα για μια ευέλικτη επιχείρηση Ποιες επιχειρηματικές διαδικασίες και αποτελέσματα μπορούν να επιτύχουν μέσω του cloud οι μικρές επιχειρήσεις; Με τη διαμόρφωση δυνατοτήτων για τα δεδομένα και το IT σε μια πλατφόρμα cloud, η επιχείρηση μπορεί να καλύψει καλύτερα τις αναδυόμενες προκλήσεις και να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες της αγοράς. Πληρώστε βάσει χρήσης, όχι εξοπλισμού. Τα μοντέλα τιμολόγησης των υπηρεσιών cloud επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αγοράζουν χώρο αποθήκευσης και αναλυτική χωρητικότητα, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους, αυτοματοποιούν την προσθήκη περισσότερων συστημάτων, ανάλογα με τις ανάγκες ζήτησης και νέων εσόδων, ή επιτρέπουν απλώς την κλιμάκωση προς τα κάτω όταν απαιτείται μικρότερη χωρητικότητα εξυπηρέτησης. Μετακινηθείτε με την ταχύτητα του Internet. Οι ημέρες κατά τις οποίες οι επιχειρήσεις χρειάζονταν χρόνια για την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μια νέα επιχείρηση ή για μια επιχείρηση με μεγάλη ιστορία, τα βασισμένα στο cloud εργαλεία μπορούν να επιταχύνουν πολλές διαδικασίες, επιφέροντας σε εσάς κέρδη. Οι νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας αξιοποιούν τη δυνατότητα διαδικτυακής συνεργασίας για την επικοινωνία με συνεργάτες της αλυσίδας εφοδιασμού, που βρίσκονται κοντά ή μακριά τους. Οι εταιρείες με φυσική παρουσία προσελκύουν νέους και υφιστάμενους πελάτες με μεγάλες εκπτώσεις ή άλλες προωθητικές ενέργειες. Η βασισμένη στο cloud δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας επιταχύνει την ανάκτηση, σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Απελευθερώστε την κλιμάκωση με τη μορφή υπηρεσίας. Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν θετικά, αλλά παράλληλα και με φόβο, έναν ενδεχόμενο κύκλο ανάπτυξης που ολοκληρώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο. Οι υπηρεσίες cloud διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία της κλιμάκωσης των συστημάτων IT, που προσφέρουν αυξημένες δυνατότητες παραγωγής ή πωλήσεων. Όταν σχεδιάζονται τέτοιου είδους εργαλεία με γνώμονα το cloud computing, το αποτέλεσμα είναι να πληρώνετε αποκλειστικά ανάλογα με τη χωρητικότητα που χρησιμοποιείτε και με το πότε τη χρησιμοποιείτε. Μάλιστα, αν η αυξημένη χρήση είναι προσωρινή, η κατάργηση της λειτουργίας των εν λόγω εικονικών πόρων μπορεί να είναι μια αυτόματη διαδικασία με το επιπλέον πλεονέκτημα της άμεσης μείωσης του κόστους, μόλις ολοκληρωθεί. Προβληματισμοί: Τι ερωτήσεις πρέπει να κάνετε κατά Ποιος επιχειρηματικός στόχος καθορίζει τη στρατηγική του cloud σας; Μήπως είναι περισσότεροι από ένας; Αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για να επιλέξετε συνεργάτη cloud: η σαφής κατανόηση του αν οι επιχειρηματικές σας ανάγκες θα αυξηθούν (συμπεριλαμβανομένου του τρόπου και του χώρου), το αν πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για γρήγορες μεταβολές, προς τα επάνω ή προς τα κάτω, κατά τη ζήτηση του προϊόντος ή των υπηρεσιών σας, ή το αν απλώς θέλετε να ελέγχετε καλύτερα τον προϋπολογισμό του IT σας. Έχετε αναλογιστεί πώς θα εξελίσσεται η στρατηγική του cloud σας παράλληλα με την ανάπτυξη της επιχείρησής σας; Στραφείτε στους πιο ενημερωμένους τεχνολογικά συνεργάτες σας. Έχει νόημα να τους προσφέρετε επιπλέον εκπαίδευση για να βελτιώσετε τις γνώσεις τους στις τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα του cloud; Θα πρέπει να προσλάβετε προσωπικό με εξειδίκευση στο IT; Πρέπει να έχετε υπόψη αυτά τα ζητήματα κατά την αξιολόγηση των επιπέδων του σημερινού και του μελλοντικού σας προσωπικού, καθώς προγραμματίζετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

11 ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Προγραμματιστής αξιοποιεί λύση cloud για τη δημιουργία κλιμακούμενων, διαδραστικών και αθλητικών εφαρμογών για κινητές συσκευές με χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης Η Summit Data Corp. (SDC), εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών και παιχνιδιών για κινητές συσκευές, ήθελε να δημιουργήσει εφαρμογές με πολλά διαδραστικά χαρακτηριστικά, τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν δρομείς, σκιέρ και άλλοι αθλητές, για να παρακολουθούν εύκολα την εξέλιξη της φυσικής τους κατάστασης και να συνδέονται με άλλα άτομα. Καθώς προετοιμαζόταν να σχεδιάσει τις νέες εφαρμογές, η SDC ήξερε ότι χρειαζόταν τεχνολογία ανάπτυξης που θα υποστήριζε την υψηλή κλιμάκωση. Η SDC χρησιμοποίησε τη Βάση δεδομένων Microsoft Azure SQL και τις Υπηρεσίες Azure για κινητές συσκευές για να δημιουργήσει το Active Fitness Network, ένα κοινωνικό δίκτυο και σύστημα υποστήριξης για εφαρμογές για κινητές συσκευές. Στη συνέχεια, δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητές συσκευές. Ο προγραμματισμός διευκολύνεται με τις Υπηρεσίες Azure για κινητές συσκευές, οι οποίες προσφέρουν απλές δυνατότητες προμήθειας και διαχείρισης πινάκων για την αποθήκευση δεδομένων, υποστηρίζει η Olga Vigdorovich, που συνεργάζεται με την SDC. "Η Microsoft αναλαμβάνει την υποστήριξη κι έτσι, εγώ μπορώ να επικεντρώνομαι στο σχεδιασμό και τον προγραμματισμό". Η SDC παρουσίασε την εφαρμογή, το Active Fitness, στην ετήσια εκδήλωση για τρέξιμο Stevens Creek Trailblazer το Σεπτέμβριο του Η εκδήλωση που περιελάμβανε τρέξιμο/περπάτημα προσέλκυσε πάνω από αθλητές, οι οποίοι ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν αμέσως την εφαρμογή. "Η αιχμή της χρήσης σημειώθηκε όταν μέσα σε μία ημέρα πραγματοποιήθηκε λήψη της εφαρμογής φορές. Καταφέραμε να υποστηρίξουμε εύκολα αυτούς τους νέους πελάτες, χάρη στη δυνατότητα κλιμάκωσης του Windows Azure", δήλωσε η Vigdorovich. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η Summit Data Corp. δημιούργησε κατάλληλες εφαρμογές για κινητές συσκευές, χρησιμοποιώντας βασισμένες στο cloud λύσεις από τη Microsoft. την αξιολόγηση προμηθευτών και λύσεων cloud; Έχετε τον έλεγχο των αποφάσεων που αφορούν στο IT και την επιχείρησή σας; Υπάρχει διαχωρισμός λειτουργιών στον οργανισμό σας; Ανεξάρτητα από το αν η απάντηση είναι θετική ή όχι, ζητήστε από τους πιο ενημερωμένους τεχνολογικά συνεργάτες σας να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό της στρατηγικής του cloud σας. Επίσης, απευθυνθείτε και σε εκείνους που έχουν τις περισσότερες γνώσεις περί των επιχειρηματικών διαδικασιών. Οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες του cloud. Οι συνεργάτες σας στο cloud θα στέκονται για καιρό στο πλευρό σας; Η επιχειρηματική συνέχεια έχει σημασία και όταν διακόπτονται απρόσμενα οι βασισμένες στο cloud υπηρεσίες, η διακοπή μπορεί να είναι δαπανηρή για την επιχείρησή σας. Απευθύνετε στους προμηθευτές των υπηρεσιών cloud όλες τις "περίεργες" ερωτήσεις που μπορείτε να σκεφτείτε σχετικά με το πώς σχεδιάζουν νέες λειτουργίες ή υπηρεσίες, πώς ενημερώνουν σχετικά τους πελάτες τους και αν η εφαρμογή που σας τράβηξε περισσότερο την προσοχή πρόκειται να έχει αλλαγές μέσα στο επόμενο διάστημα.

12 Βασικά σημεία Το cloud είναι κάτι παραπάνω από μια απλή συλλογή εφαρμογών και κοινόχρηστων τοποθεσιών αποθήκευσης. Αν το αντιμετωπίσει κανείς ως πλατφόρμα, μπορεί να αποτελέσει "όχημα" για τη βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η μετακίνηση από τα παλιά συστήματα στο cloud και ο σχεδιασμός νέων εργαλείων μέσω αυτού χαρίζει στην επιχείρησή σας τη δυνατότητα κλιμάκωσης, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες, χωρίς να απαιτούνται διαρκείς επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό IT και υποστήριξη. Η υιοθέτηση μιας πλατφόρμας cloud για το IT σας σημαίνει ότι μπορείτε να αξιοποιείτε νέες τεχνολογίες και να βελτιώνετε ταχύτερα τις παλιές διαδικασίες, ώστε να βρίσκεστε ένα βήμα πριν από τις απαιτήσεις των πελατών και την πίεση του ανταγωνισμού. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Για πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις στις επιχειρήσεις και το cloud, επισκεφθείτε τη διεύθυνση Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα Microsoft Azure, όπως τα πλεονεκτήματα, τις ιστορίες επιτυχίας και τις τιμές, μεταβείτε στη διεύθυνση azure.microsoft.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις cloud της Microsoft για μικρές επιχειρήσεις, μεταβείτε στη διεύθυνση Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Αυτό το έγγραφο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Η MICROSOFT ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΡΗΤΕΣ Ή ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΕΣ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. Αυτό το έγγραφο παρέχεται ως έχει. Οι πληροφορίες και οι απόψεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων URL και άλλων αναφορών σε τοποθεσίες web του Internet, ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Η χρήση του γίνεται με δική σας ευθύνη. Αυτό το έγγραφο δεν σας παρέχει οποιαδήποτε νόμιμα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για οποιοδήποτε προϊόν της Microsoft. Επιτρέπεται η αντιγραφή και χρήση αυτού του εγγράφου για σκοπούς εσωτερικής αναφοράς.

13

14

Ανακαλύψτε την αξία της ηλεκτρονικής τιµολόγησης

Ανακαλύψτε την αξία της ηλεκτρονικής τιµολόγησης Ανακαλύψτε την αξία της ηλεκτρονικής τιµολόγησης m o re than s o f t w a re 6 λόγοι για να επιλέξετε την υπηρεσία Απαλλαγείτε άµεσα από εργασίες που απαιτούν σηµαντικούς πόρους και προσθέτουν πολυπλοκότητα

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας

Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας Οι πελάτες στο κέντρο της προσοχής Η αποτελεσματική διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε λειτουργίας της επιχείρησης σας, ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Cloud ERP. Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας

Cloud ERP. Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας Cloud ERP Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας για µια ανοικτή επιχείρηση... Με τις προκλήσεις της αγοράς να αυξάνονται διαρκώς, κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριοποίησης,

Διαβάστε περισσότερα

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας U T C C R E A T I V E L A B Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Ποιοι είμαστε Σχετικά με εμάς Η UTC Creative Lab είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της καινοτομίας, της

Διαβάστε περισσότερα

Η Oracle μετασχηματίζει την αγορά λύσεων υποδομής Cloud

Η Oracle μετασχηματίζει την αγορά λύσεων υποδομής Cloud Η Oracle μετασχηματίζει την αγορά λύσεων υποδομής Cloud Η Oracle παρουσίασε τη μεγαλύτερη σειρά λύσεων Infrastructureas-a-Service (IaaS) στον κλάδο, στις οποίες περιλαμβάνονται «γυμνά» συστήματα server

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας

Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας Web & Mobile apps Για µια ανοικτή επιχείρηση Σήµερα περισσότερο από ποτέ, µια επιχείρηση που θέλει να ανοίξει νέους δρόµους ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκές Πολιτικές και η Ελληνική Εμπειρία (ΠΤΔΕ)

Διαβάστε περισσότερα

οικονομικές τάσεις Εκτεταμένη συνεργασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Παγκόσμιες

οικονομικές τάσεις Εκτεταμένη συνεργασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Παγκόσμιες Συνοπτική παρουσίαση του ευνητικού έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ενοποίηση τρίτων παρόχων υπηρεσιών με ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα σε πολυλειτουργικές πλατφόρμες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Π.Μ.Σ. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Π.Μ.Σ. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ > ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Π.Μ.Σ. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Το Cloud Computing είναι η ονοµασία της τεχνολογίας η οποία επιτρέπει στους χρήστες να

Διαβάστε περισσότερα

Η Βιβλιοθήκη του Πετρελαίου by Mont-Royal Advisors

Η Βιβλιοθήκη του Πετρελαίου by Mont-Royal Advisors Η Βιβλιοθήκη του Πετρελαίου by Mont-Royal Advisors Περίληψη Μια ψηφιακή αγορά εμπορίας πετρελαίου, η οποία φέρνει τους πωλητές και τους αγοραστές μαζί στη βιομηχανία πετρελαιοειδών. Η Βιβλιοθήκη του Πετρελαίου

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S.

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S. Στρατηγική Επιλογή Το ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις σήμερα, καθιστά επιτακτική -όσο ποτέ άλλοτε- την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων που θα διασφαλίζουν,

Διαβάστε περισσότερα

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 & Microsoft Dynamics CRM Online Φθινόπωρο 13 Πρώτα, θα χρειαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Βαρόμετρο IoT της Vodafone για το 2016

Βαρόμετρο IoT της Vodafone για το 2016 Συνοπτική Έκθεση: Βαρόμετρο IoT της Vodafone για το 2016 Βέλτιστες πρακτικές για την επίτευξη των μεγαλύτερων δυνατών οφελών μέσω της εκμετάλλευσης του Internet of Things Vodafone Power to you Συνοπτική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 30/06/2015 Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε, Το παρόν ερωτηματολόγιο συντάχθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής με αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 1 Στρατηγική Στρατηγική είναι ο καθορισμός των βασικών μακροπρόθεσμων στόχων και σκοπών μιας επιχείρησης, η επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστική Νέφους Cloud computing

Υπολογιστική Νέφους Cloud computing Υπολογιστική Νέφους Cloud computing Χρ. Ηλιούδης Clouds Cloud computing??? Διείσδυση του Cloud Ορισμός - χαρακτηριστικά Ο όρος cloud έχει τις ρίζες στου στην αρχή του internet όπου συνήθιζαν να το αναπαριστούν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. mobile CRM ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. mobile CRM ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ mobile CRM ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ Για µια ανοικτή επιχείρηση Σήµερα περισσότερο από ποτέ, µια επιχείρηση που θέλει να ανοίξει νέους δρόµους ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Symantec Backup Exec System Recovery 7.0 Server Edition. Πλήρης Επαναφορά Συστημάτων Windows Μέσα σε Λίγα Λεπτά και όχι σε Ώρες ή Ημέρες

Symantec Backup Exec System Recovery 7.0 Server Edition. Πλήρης Επαναφορά Συστημάτων Windows Μέσα σε Λίγα Λεπτά και όχι σε Ώρες ή Ημέρες ΒΑΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Πλήρης Επαναφορά Συστημάτων Windows Μέσα σε Λίγα Λεπτά και όχι σε Ώρες ή Ημέρες Η Symantec έχει επανειλημμένα καταδείξει δημόσια ότι το Backup Exec System Recovery μπορεί να εκτελέσει

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Η Oracle ανακοίνωσε την πιο ολοκληρωμένη λύση στον τομέα της Ανάλυσης δεδομένων στο Cloud

Η Oracle ανακοίνωσε την πιο ολοκληρωμένη λύση στον τομέα της Ανάλυσης δεδομένων στο Cloud Η Oracle ανακοίνωσε την πιο ολοκληρωμένη λύση στον τομέα της Ανάλυσης δεδομένων στο Cloud Το Oracle Analytics Cloud αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων που περιλαμβάνει έτοιμο περιεχόμενο, εξειδικευμένα

Διαβάστε περισσότερα

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό.

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό. 1. Με ποιους τρόπους επωφελούνται οι καταναλωτές από τις οικονομίες κλίμακας; (πολλαπλής επιλογής / δύο σωστές απαντήσεις) α. Αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων. β. Οι τιμές, αρκετές φορές, μειώνονται.

Διαβάστε περισσότερα

MEDLAB: Mediterranean Living Lab for Territorial Innovation

MEDLAB: Mediterranean Living Lab for Territorial Innovation MEDLAB: Mediterranean Living Lab for Territorial Innovation Παραδοτέο 4.1.2 ΣΥΝΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική καινοτομία. Περιβαλλοντικοί προβληματισμοί για εξυπνότερες επιχειρηματικές αποφάσεις

Περιβαλλοντική καινοτομία. Περιβαλλοντικοί προβληματισμοί για εξυπνότερες επιχειρηματικές αποφάσεις Περιβαλλοντική καινοτομία Περιβαλλοντικοί προβληματισμοί για εξυπνότερες επιχειρηματικές αποφάσεις Η περιβαλλοντική καινοτομία μάς αφορά όλους Με το 53% των ηγετικών στελεχών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Γιώργος Μανής Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τι είναι οι Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

Η Πληροφορική Επανάσταση Η Κοινωνία των πληροφοριών

Η Πληροφορική Επανάσταση Η Κοινωνία των πληροφοριών Η Πληροφορική Επανάσταση Η Κοινωνία των πληροφοριών Πολλοί υποστηρίζουν ότι διανύουμε την αρχή μίας εποχής που μπορεί να περιγραφεί ως η Πληροφορική Επανάσταση και η οποία θα αλλάξει ριζικά την όλη δομή

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήματα Απομακρυσμένης Εποπτείας και Μετρήσεων

Πληροφοριακά Συστήματα Απομακρυσμένης Εποπτείας και Μετρήσεων Πληροφοριακά Συστήματα Απομακρυσμένης Εποπτείας και Μετρήσεων Cloud CRM και ERP Γεωργανάκης Παναγιώτης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γρεβενά Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Από την αίθουσα διδασκαλίας στην αίθουσα συσκέψεων. 5 τρόποι για να προετοιμάσετε τους σύγχρονους φοιτητές για τον αυριανό επαγγελματικό στίβο

Από την αίθουσα διδασκαλίας στην αίθουσα συσκέψεων. 5 τρόποι για να προετοιμάσετε τους σύγχρονους φοιτητές για τον αυριανό επαγγελματικό στίβο Από την αίθουσα διδασκαλίας στην αίθουσα συσκέψεων 5 τρόποι για να προετοιμάσετε τους σύγχρονους φοιτητές για τον αυριανό επαγγελματικό στίβο Εφαρμογή συνεργατικών και καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. Χ. ΑΠ. ΛΑΔΙΑΣ Το ERP είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων. Διαχειρίζεται και συντονίζει όλες τις λειτουργίες και διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε μια επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα

G. Johnson, R.Whittington, K. Scholes, D. Angwin, P. Regnér. Βασικές αρχές στρατηγικής των επιχειρήσεων. 2 η έκδοση. Chapter 1

G. Johnson, R.Whittington, K. Scholes, D. Angwin, P. Regnér. Βασικές αρχές στρατηγικής των επιχειρήσεων. 2 η έκδοση. Chapter 1 G. Johnson, R.Whittington, K. Scholes, D. Angwin, P. Regnér Βασικές αρχές στρατηγικής των επιχειρήσεων 2 η έκδοση Chapter 1 Κεφάλαιο 8 Καινοτομία και επιχειρηματικότητα Chapter 2 Μαθησιακά αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Μέρος 1ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ LOGISTICS

Πίνακας περιεχομένων. Μέρος 1ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ LOGISTICS Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγικό Σημείωμα Ελληνικής Έκδοσης..............................................17 Εισαγωγικό σημείωμα................................................................ 19 Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

Όλες οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω διαδικτύου.

Όλες οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω διαδικτύου. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 Όλες οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω διαδικτύου. Οι υπηρεσίες νέφους παρέχονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο τελικός χρήστης δεν μπορεί να διακρίνει τεχνικές λεπτομέρειες. Η χρηστικότητα, η διαθεσιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές.

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας, η οποία πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2 ο. Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση

Κεφάλαιο 2 ο. Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση Κεφάλαιο 2 ο Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση Διδακτικοί στόχοι Να αναλυθούν οι ρόλοι των 6 τύπων των συστημάτων πληροφοριών Να περιγραφούν οι τύποι των πληροφοριακών συστημάτων Να αναλυθούν οι σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Β. Ασημακόπουλου

Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Β. Ασημακόπουλου Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Β. Ασημακόπουλου στην πανηγυρική εκδήλωση της Εκπαιδευτικής Στήριξης του «Δικτυωθείτε» Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να παρευρίσκομαι στην

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό εμπόριο. Ψηφιακή οικονομία επιχειρηματικά μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου

Ηλεκτρονικό εμπόριο. Ψηφιακή οικονομία επιχειρηματικά μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου Ηλεκτρονικό εμπόριο Ψηφιακή οικονομία επιχειρηματικά μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου Ψηφιακή οικονομία Οικονομία που στηρίζεται στις ψηφιακές τεχνολογίες Απαιτεί ισχυρές τεχνολογικές υποδομές Κατάργηση γεωγραφικών

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs «Στρατηγικές Ανάπτυξης Συνεργατικών Σχηματισμών στις Ελληνικές Περιφέρειες» Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοματοποίηση Ροών Εργασιών & Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Αλληλογραφίας και εγγράφων

Αυτοματοποίηση Ροών Εργασιών & Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Αλληλογραφίας και εγγράφων 29 Νοεμβρίου, 2016 Αυτοματοποίηση Ροών Εργασιών & Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Αλληλογραφίας και εγγράφων Version 4.3 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η Motivian είναι μία αξιόπιστη εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής,

Διαβάστε περισσότερα

DO Y O Y U S PEAK K F U F TURE R?

DO Y O Y U S PEAK K F U F TURE R? GALAXY είναι Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών της SingularLogic. Εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα

Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Ι Ο Ν Ι Ω Ν Ν Η Σ Ω Ν Σ Χ ΟΛ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ο Ι ΚΟ Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Σ Ε Ω Ν ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 13: : Εφαρμογές νέφους. Καραμαούνας Π. 1

Κεφάλαιο 13: : Εφαρμογές νέφους. Καραμαούνας Π. 1 Κεφάλαιο 13: : Εφαρμογές νέφους Καραμαούνας Π. 1 13.1 Eισαγωγή στις εφαρμογές νέφους Βασικά χαρακτηριστικά: Εξυπηρέτηση κατ απαίτηση: άμεσα και χωρίς καθυστέρηση Ευρεία πρόσβαση στο δίκτυο: προσβάσιμες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία και η δυναμική ανάπτυξη που προκάλεσαν στις επιχειρήσεις, εισήγαγαν μια επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα

«Το σήμερα και το αύριο στην αγορά εργασίας» TITAN, 24/11/2017

«Το σήμερα και το αύριο στην αγορά εργασίας» TITAN, 24/11/2017 16 ο Βήμα Μεταπτυχιακού Φοιτητή «Το σήμερα και το αύριο στην αγορά εργασίας» TITAN, 24/11/2017 Νίκη Φουρλή Οι εταιρείες του σήμερα και του μέλλοντος.. Σήμερα, οι περισσότερες εταιρείες θέτουν τα θεμέλια

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακά Πληροφοριακά Συστήματα. Site: www.aggelopoulos.tk e-mail: ioannis.aggelopoulos@gmail.com. Στόχος Σκοπός μαθήματος

Επιχειρησιακά Πληροφοριακά Συστήματα. Site: www.aggelopoulos.tk e-mail: ioannis.aggelopoulos@gmail.com. Στόχος Σκοπός μαθήματος Επιχειρησιακά Πληροφοριακά Συστήματα Διδάσκων: Αγγελόπουλος Γιάννης Δευτέρα 3-5 Τρίτη 4-6 Εργαστήριο Α Site: www.aggelopoulos.tk e-mail: ioannis.aggelopoulos@gmail.com 1 Στόχος Σκοπός μαθήματος Σκοπός:

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων και Microsoft 365: Απλοποιήστε την πορεία σας προς τη συμμόρφωση

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων και Microsoft 365: Απλοποιήστε την πορεία σας προς τη συμμόρφωση Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων και Microsoft 365: Απλοποιήστε την πορεία σας προς τη συμμόρφωση Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων: Μια επισκόπηση Ο Γενικός Κανονισμός για την

Διαβάστε περισσότερα

Open Retail. Η πιο ολοκληρωμένη λυση στην εντατική λιανική!

Open Retail. Η πιο ολοκληρωμένη λυση στην εντατική λιανική! Open Retail Η πιο ολοκληρωμένη λυση στην εντατική λιανική! Συγκριτικα πλεονεκτηματα Ανακαλύψτε την υπεροχή του συστήματος εντατικής λιανικής Open Retail της Open System Solutions, σε 4 βήματα: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Χατζηαργυρίου: «O ΔΕΔΔΗΕ καθοδηγεί τη μετάβαση σε μια έξυπνη αγορά ενέργειας»

Ν. Χατζηαργυρίου: «O ΔΕΔΔΗΕ καθοδηγεί τη μετάβαση σε μια έξυπνη αγορά ενέργειας» Ν. Χατζηαργυρίου: «O ΔΕΔΔΗΕ καθοδηγεί τη μετάβαση σε μια έξυπνη αγορά ενέργειας» Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Ευχαριστώ θερμά το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την πρόσκληση και την ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

Στοχεύστε ψηλά Στοχεύστε το cloud HP Reseller Option Kit

Στοχεύστε ψηλά Στοχεύστε το cloud HP Reseller Option Kit 1 Στοχεύστε ψηλά Στοχεύστε το cloud HP Reseller Option Kit Απολαύστε ισχύ και απόδοση για cloud Οι επιχειρήσεις σήμερα δεν αρκούνται στην εικονικοποίηση (virtualization). Αναζητούν όλες τις ευκαιρίες που

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΟΣ: Ο ΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΟΣ: Ο ΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΟΣ: Ο ΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Ο στόχος της συγκεκριµένης µαθησιακής ενότητας είναι να παρουσιάσει στους σπουδαστές το µεθοδολογικό πλαίσιο και τα εργαλεία για την

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση

Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση Η εταιρία H Data Communication ΑΕ ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα µε αντικείµενο την ανάπτυξη λογισµικού για επιχειρήσεις και την παροχή ολοκληρωµένων λύσεων πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαφάνεια 1.1. Μέρος 1 Εισαγωγή. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο ψηφιακό επιχειρείν και το ηλεκτρονικό εμπόριο

Διαφάνεια 1.1. Μέρος 1 Εισαγωγή. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο ψηφιακό επιχειρείν και το ηλεκτρονικό εμπόριο Διαφάνεια 1.1 Μέρος 1 Εισαγωγή Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο ψηφιακό επιχειρείν και το ηλεκτρονικό εμπόριο Διαφάνεια 1.2 Διδακτικά πορίσματα Ορισμός της έννοιας και του εύρους του ψηφιακού επιχειρείν και του

Διαβάστε περισσότερα

Η σύγχρονη λύση Ηλεκτρονικής Τιµολόγησης

Η σύγχρονη λύση Ηλεκτρονικής Τιµολόγησης Η σύγχρονη λύση Ηλεκτρονικής Τιµολόγησης Απαλλαγείτε άµεσα από εργασίες που απαιτούν σηµαντικούς πόρους και προσθέτουν πολυπλοκότητα και υψηλό κόστος, ανακαλύπτοντας τα οφέλη της υπηρεσίας ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ BUSINESS INNOVATION TECHNOLOGY Αυτοματοποιημένες διαδικασίες, αποδοτικότερη διαχείριση πόρων, απαράμιλλη ασφάλεια δεδομένων, ευέλικτα & αναλυτικά reports αυξάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Για να φτάσεις ψηλά, στοχεύεις ψηλότερα

Για να φτάσεις ψηλά, στοχεύεις ψηλότερα Cloud ERP Για να φτάσεις ψηλά, στοχεύεις ψηλότερα Για µια «ανοικτή» επιχείρηση Μπροστά στις σηµερινές απαιτήσεις και προκλήσεις Σήµερα περισσότερο από ποτέ, µια επιχείρηση που θέλει να ανοίξει νέους δρόµους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις

Η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις Η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις Γιώργος Μανής Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Περιεχόμενα ομιλίας Ανάγκη χρήσης Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν χρήσιμο

Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν χρήσιμο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ(ELTRUN) Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν χρήσιμο ε εργαλείο διευκόλυνσης των εταιρικών συναλλαγών εξελίσσονται οι Σ ηλεκτρονικές αγορές (e-marketplaces), σύμφωνα με έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιάλεξη 4 η 4.1 Αρχιτεκτονική Επιχειρησιακών Εφαρµογών 4.2 1 Επιχειρησιακά Συστήµατα ή Επιχειρησιακά Συστήµατα ιαχείρισης Πόρων(ERPs) Συστήµατα ιαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυα και Internet στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον

ίκτυα και Internet στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον ίκτυα και Internet στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον 4 ο Εξάμηνο Τμήμα ιοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγγελική Πουλυμενάκου Μάρτιος 2012 Ευχαριστούµε τουςγ. ιακονικολάου,

Διαβάστε περισσότερα

Natech MyFleet. Σύστημα αδιάλειπτης παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων

Natech MyFleet. Σύστημα αδιάλειπτης παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων Natech MyFleet Σύστημα αδιάλειπτης παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων MyFleet Σύνοψη Το σύστημα MYFLEET είναι ένα σύστημα αδιάλειπτης παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου επίγειων, εναέριων

Διαβάστε περισσότερα

Η εποχή του SaaS έφτασε! Το λογισμικό ως υπηρεσία SaaS συμφέρει!

Η εποχή του SaaS έφτασε! Το λογισμικό ως υπηρεσία SaaS συμφέρει! Η εποχή του SaaS έφτασε! Το λογισμικό ως υπηρεσία SaaS συμφέρει! Το S1aaS (Soft1 as a Service) είναι το νέο μοντέλο διάθεσης και χρήσης του λογισμικού Soft1, που αξιοποιεί το Internet. O πελάτης δεν χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στην ΙΩΑΝΝΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ. Ποιος κατά τη γνώμη σας ήταν ο λόγος που ξεχωρίσατε και βραβευτήκατε από το ΕΒΕΑ ως ο καλύτερος νέος επιχειρηματίας;

Συνέντευξη στην ΙΩΑΝΝΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ. Ποιος κατά τη γνώμη σας ήταν ο λόγος που ξεχωρίσατε και βραβευτήκατε από το ΕΒΕΑ ως ο καλύτερος νέος επιχειρηματίας; Π. ΓΕΩΡΓΟΛΙΟΣ «Το βραβείο του ΕΒΕΑ είναι μεγάλη ευθύνη» (14/7 1:22 μμ) Βραβεύτηκε από το ΕΒΕΑ ως ο καλύτερος νέος επιχειρηματίας. Ο κ. Παναγιώτης Πέτρος Γεωργολιός, διευθύνων σύμβουλος της IMC, εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 ΤΟΜΟΣ Α «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» πηγή: ibm.com Ηλεκτρονικό Επιχειρείν Η εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) για

Διαβάστε περισσότερα

1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος.

1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος. 1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος. 2. Ποια από τις παρακάτω επιλογές δεν περιλαμβάνεται στην ανάλυση του μάκρο-περιβάλλοντος;

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓH EMΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓH EMΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝH ΕΦΑΡΜΟΓH EMΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ BUSINESS INNOVATION TECHNOLOGY Εφαρμογή εμπορικής διαχείρισης που καλύπτει όλη τη γκάμα των εμπορικών επιχειρήσεων POWER ANALYTICS MOBILE CRM Τα τεχνολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. 1 Πληροφορική: Μια αγορά με παρόν και μέλλον Ελένη Τσιπά PR & CSR Specialist, GCMM cluster Oracle Ελλάς 12 Νοεμβρίου 2015 Copyright 2014 Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Oracle Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση; Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση; Οπλιστείτε με επιμονή Πιστέψτε στον εαυτό σας Θέστε τους στόχους σας Και προετοιμαστείτε κατάλληλα. Η συνταγή της επιτυχίας λέει ότι αν κάποιος θέλει θα

Διαβάστε περισσότερα

Oλοκληρωμένες λύσεις Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην υπηρεσία της Ναυτιλίας

Oλοκληρωμένες λύσεις Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην υπηρεσία της Ναυτιλίας Oλοκληρωμένες λύσεις Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην υπηρεσία της Ναυτιλίας Κάτια Σταθάκη Head of Corporate, VGE & Enterprise Segments 0 Vodafone Ελλάδας Η επιχειρηματική πραγματικότητα σήμερα ένας

Διαβάστε περισσότερα

Natech CRM. Ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης σχέσεων επιχειρήσεων-πελατών

Natech CRM. Ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης σχέσεων επιχειρήσεων-πελατών Natech CRM Ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης σχέσεων επιχειρήσεων-πελατών Natech.CRM Σύνοψη Το Natech.CRM αποτελεί μια επιχειρησιακή στρατηγική επιλογή η οποία ενοποιεί: τις πωλήσεις την οργάνωση εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Digital Signage. «Δημιουργικότητα στην Πληροφόρηση»

Digital Signage. «Δημιουργικότητα στην Πληροφόρηση» Digital Signage «Δημιουργικότητα στην Πληροφόρηση» Θέλετε αποτελεσματικότερη επικοινωνία; Ψάχνετε για ένα νέο τρόπο για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον των πελατών σας για αυτό που πουλάτε; Το Digital Signage

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης NEO Panda Antivirus 2007 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα εγγραφή online του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι απαραίτητες για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Creating my own company Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργώντας την Δική μου Επιχείρηση» είναι μα πλήρης, αυτόνομη και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Η Veritas ανακοινώνει λύσεις Enterprise Data Management μέσω του NetBackup 8.0

Η Veritas ανακοινώνει λύσεις Enterprise Data Management μέσω του NetBackup 8.0 Η Veritas ανακοινώνει λύσεις Enterprise Data Management μέσω του NetBackup 8.0 Η Veritas Technologies LLC, ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της διαχείρισης πληροφοριών, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του NetBackup

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Έργου SECOVIA: στόχοι και αποτελέσματα

Παρουσίαση του Έργου SECOVIA: στόχοι και αποτελέσματα Παρουσίαση του Έργου SECOVIA: στόχοι και αποτελέσματα Πάτρα, 4 Οκτωβρίου 2013 Δρ. Πέτρος Γανός Σύμβουλος Περιφερειάρχη σε θέματα ΤΠΕ Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής SECOVIA SEE (South East Europe) Transnational

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία: Ορισμοί και βασικά χαρακτηριστικά. Γιάννος Μητσός Συντονιστής, Αναπτυξιακές Πολιτικές, ΣΕΒ 13/03/15

Καινοτομία: Ορισμοί και βασικά χαρακτηριστικά. Γιάννος Μητσός Συντονιστής, Αναπτυξιακές Πολιτικές, ΣΕΒ 13/03/15 Καινοτομία: Ορισμοί και βασικά χαρακτηριστικά Γιάννος Μητσός Συντονιστής, Αναπτυξιακές Πολιτικές, ΣΕΒ 13/03/15 Τι είναι καινοτομία? Σε κάποια λεξικά ορίζεται ως ηδιαδικασίαεισαγωγήςμιας νέας ιδέας, συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο»

Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο» Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο» * της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΘΡΙΑΣΊΑ- Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ»

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ» 1. Ποια από τις παρακάτω αποτελεί την πλέον σημαντική πρόκληση που χαρακτηρίζει το σημερινό παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον; α) Ομοιομορφία προϊόντων και υπηρεσιών. β)

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Αρχές Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αρχές Μάρκετινγκ Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία χώρα start up»

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία χώρα start up» «Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία χώρα start up» Σπύρος Ιγνατιάδης Γ. Διευθυντής Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος Ο ΣΕΠΒΕ ιστορικό Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1994. Έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα

INSURANCE SUITE. H πληρέστερη λύση µηχανογράφησης για µεσίτες ασφαλίσεων

INSURANCE SUITE. H πληρέστερη λύση µηχανογράφησης για µεσίτες ασφαλίσεων INSURANCE SUITE H πληρέστερη λύση µηχανογράφησης για µεσίτες ασφαλίσεων όλα καταλήγουν εκεί! Οι σύγχρονες επιχειρήσεις μεσιτείας ασφαλίσεων αντιμετωπίζουν πολλές και σημαντικές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων

Διαβάστε περισσότερα

PAVIRO 1. PAVIRO Σύστημα ανακοινώσεων και εκκένωσης χώρων μέσω φωνητικής αναγγελίας με επαγγελματική ποιότητα ήχου Ευελιξία από την πρώτη στιγμή

PAVIRO 1. PAVIRO Σύστημα ανακοινώσεων και εκκένωσης χώρων μέσω φωνητικής αναγγελίας με επαγγελματική ποιότητα ήχου Ευελιξία από την πρώτη στιγμή PAVIRO 1 PAVIRO Σύστημα ανακοινώσεων και εκκένωσης χώρων μέσω φωνητικής αναγγελίας με επαγγελματική ποιότητα ήχου Ευελιξία από την πρώτη στιγμή 2 PAVIRO PAVIRO 3 Διατήρηση της ενημέρωσης, της ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 7: Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 7: Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ενότητα 7: Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

Η Carglass είναι Ready Business. Vodafone Power to you

Η Carglass είναι Ready Business. Vodafone Power to you Η Carglass είναι Ready Business Vodafone Power to you Με το Vodafone Business Cloud έχουµε γίνει πιο γρήγοροι, παραγωγικοί κι ευέλικτοι κι έτσι µπορούµε να εξυπηρετούµε αποτελεσµατικά περισσότερα περιστατικά,

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Διαχείρισης Τηλεφωνικού Κέντρου. «Αποτελεσματικότητα και οικονομία»

Υπηρεσίες Διαχείρισης Τηλεφωνικού Κέντρου. «Αποτελεσματικότητα και οικονομία» Υπηρεσίες Διαχείρισης Τηλεφωνικού Κέντρου «Αποτελεσματικότητα και οικονομία» Τηλεφωνικό Κέντρο Το τηλεφωνικό κέντρο αποτελεί αναγκαίο εργαλείο επικοινωνίας για κάθε σύγχρονη ε- πιχείρηση. Στο παρελθόν,

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Έρευνα αγοράς (Ι) Ανάγκη στην αγορά (κάτι που η αγορά θέλει αλλά δεν το έχει) Σύλληψη και

Διαβάστε περισσότερα

«Περιεχόµενα. 03 Εισαγωγή Ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα. 04 Περιγραφή Εργαλείο εφαρµογής διαδικασιών

«Περιεχόµενα. 03 Εισαγωγή Ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα. 04 Περιγραφή Εργαλείο εφαρµογής διαδικασιών «Περιεχόµενα 03 Εισαγωγή Ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα 04 Περιγραφή Εργαλείο εφαρµογής διαδικασιών 05 Χαρακτηριστικά Τι περιλαµβάνει το epolis 06 Πλεονεκτήµατα Λύσεις και οφέλη του προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

H CISCO ανακοινώνει νέα τεχνολογία για τις Εταιρείες Λιανικής

H CISCO ανακοινώνει νέα τεχνολογία για τις Εταιρείες Λιανικής Υπεύθυνη Τύπου Σιλβάνα Θεοδωροπούλου Τηλ: +30 210 6381457 e-mail: stheodor@cisco.com H CISCO ανακοινώνει νέα τεχνολογία για τις Εταιρείες Λιανικής Η Cisco βοηθάει τις εταιρείες λιανικής να επεκτείνουν

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Παραγωγής και Υπηρεσιών

Διοίκηση Παραγωγής και Υπηρεσιών Διοίκηση Παραγωγής και Υπηρεσιών Εισαγωγή -3 Γιώργος Ιωάννου, Ph.D. Αναπληρωτής Καθηγητής Σύνοψη διάλεξης Σχεδιασμός διαδικασιών ορισμός Συστημική προσέγγιση Μεθοδολογίες σχεδιασμού διαδικασιών Διαγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σχέδιο Κειμένου Βασικών Αρχών και Κατευθύνσεων Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση 22 Μαΐου 2013 1 "Δεν μπορεί να υπάρξει διοικητική μεταρρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Ε.Γ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Ε.Γ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου: Δρ Πέτρος Κουτσοβίτης Επιστημονικοί Συνεργάτες: Αμαλία Ρούφη Δρ Παύλος Τυρολόγου Υπόβαθρο Το έργο INTRAW είναι μέρος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ορίζοντας 2020

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5 Διαχείριση του Χρόνου Ανοχής

Κεφάλαιο 5 Διαχείριση του Χρόνου Ανοχής Κεφάλαιο 5 Διαχείριση του Χρόνου Ανοχής ΣΤΟΧΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ προσδιορισμός ορισμών και εννοιών σχετικών με τον ανταγωνισμό που βασίζεται στο χρόνο ανάδειξη τρόπου διαχείρισης χρόνου ανοχής με σκοπό την εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Είδη Groupware. Λογισμικό Συνεργασίας Ομάδων (Groupware) Λογισμικό Groupware. Υπάρχουν διάφορα είδη groupware ανάλογα με το αν οι χρήστες εργάζονται:

Είδη Groupware. Λογισμικό Συνεργασίας Ομάδων (Groupware) Λογισμικό Groupware. Υπάρχουν διάφορα είδη groupware ανάλογα με το αν οι χρήστες εργάζονται: Μάθημα 10 Συστήματα Διάχυσης και Διαχείρισης Γνώσης Chapter 10 Knowledge Transfer In The E-world Chapter 13 Knowledge Management Tools and Knowledge Portals Συστήματα Διάχυσης και Διαχείρισης Γνώσης Λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Εισαγωγή. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Εισαγωγή Στόχοι του μαθήματος Πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που έχουν αποκτηθεί στα μαθήματα της ροής Γνωριμία με εργαλεία στρατηγικής και λήψης αποφάσεων Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συνδυάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE Value thrugh Research and Innvatin ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΙMP3ROVE Αθήνα Ιανουάριος 2014 Ο Κοκκινοπλίτης Κωνσταντίνος είναι Πιστοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

Η ενσωμάτωση των ΤΠΕ στις επιχειρήσεις: πού γίνονται επενδύσεις;

Η ενσωμάτωση των ΤΠΕ στις επιχειρήσεις: πού γίνονται επενδύσεις; Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας 12ο Greek ICT Forum Η ενσωμάτωση των ΤΠΕ στις επιχειρήσεις: πού γίνονται επενδύσεις; Δημήτρης Γιάντσης, Γενικός Διευθυντής 5 Οκτωβρίου 2010 - Αθήνα Αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Πληροφοριακά συστήματα και στρατηγική

Ενότητα 2: Πληροφοριακά συστήματα και στρατηγική Ενότητα 2: Πληροφοριακά συστήματα και στρατηγική Baidu Κινέζοι χρήστες Κινεζική γλώσσα Ανταγωνισμός Εισαγωγή Οι στρατηγικές βασίζονται στα πληροφοριακά συστήματα Τα πληροφοριακά συστήματα μετασχηματίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Το S&OP Sales and Operations Planning

Το S&OP Sales and Operations Planning Γ. Γιαννόπουλος Διευθυντής Κεντρικού Προγραμματισμού και S&OP Coordinator Το S&OP Sales and Operations Planning Ως εργαλείο μετασχηματισμού των επιχειρήσεων BUSINESS TRANSFORMATION Η Kodak εφηύρε την ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Μπάμπης Τσιτλακίδης Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Η ψηφιακή τεχνολογία ως: Καταλύτης για την επίλυση σύγχρονων αστικών ζητημάτων Βασικό εργαλείο για αστικό σχεδιασμό Το μέσο (και όχι αυτοσκοπός) για

Διαβάστε περισσότερα