Καλοί άνθρωποι. Δυνατές επιδόσεις.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καλοί άνθρωποι. Δυνατές επιδόσεις."

Transcript

1 Καλοί άνθρωποι. Δυνατές επιδόσεις. Griechisch

2 Πρόλογος 3 IG Metall: Μία ισχυρή κοινότητα. Στην IG Metall εντάσσονται πάνω από 2,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι. Μαζί τους, πράττουμε τα μέγιστα για καλές συνθήκες εργασίας, δίκαιες αμοιβές, επαγγελματικές προοπτικές, ασφαλείς θέσεις εργασίας, σύμπραξη και δημοκρατία στις επιχειρήσεις. Γιατί η εργασία αποτελεί κεντρικό τμήμα της ζωής μας. Για τη διαμόρφωση καλών συνθηκών εργασίας, βασιζόμαστε στη δεξιότητα και την πείρα, εμπλεκόμαστε ενεργά και επιφέρουμε αλλαγές στην επιχείρηση και την κοινωνία. Κατά αυτό τον τρόπο και με την συνεπίδραση των επιχειρησιακών συμβουλίων, των εκλεγμένων εκπροσώπων και των ενεργών μελών της, η IG Metall επιτυγχάνει συνεχώς υψηλότερα εισοδήματα, πιο σύντομο ωράριο εργασίας και άδειες μεγαλύτερης διάρκειας για τους εργαζόμενους. Θέτουμε πρότυπα ακόμα και σε εξελίξεις που εκτείνονται πέρα από τα κλαδικά όρια. Είτε κατά της κατάχρησης της ευκαιριακής απασχόλησης και των συμβάσεων έργου, είτε υπέρ του δικαιώματος για ανάληψη εργασίας μετά την εκπαίδευση και της δυνατότητας για ευέλικτη συνταξιοδότηση: Παρέχουμε απαντήσεις, θέτουμε εργοδότες και πολιτικούς φορείς προ των ευθυνών τους και υποστηρίζουμε με συνέπεια τις διεκδικήσεις μας. Οι αξίες μας είναι η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός και καθοδηγούμαστε από τις θεμελιώδεις αρχές της σύμπραξης και της αλληλεγγύης. Αυτό ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο την ισχύ επιβολής μας, γιατί είμαστε πολλοί: Μαζί, για μια καλή ζωή.

3 4 Wir. Die IG Metall. Σε εμάς εντάσσονται πάνω από 2,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι από τους κλάδους της μεταλλουργίας και της κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, της επεξεργασίας σιδήρου και χάλυβα, της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, της επεξεργασίας ξύλου και συνθετικών υλικών, των βιοτεχνικών μονάδων και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών καθώς και της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών. Γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να είστε μέλος της IG Metall. Δίκαια διακανονισμένες συνθήκες εργασίας Το μεγαλύτερό μας επίτευγμα είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με αυτές ρυθμίζονται βασικές, ακρογωνιαίες πτυχές όπως το ύψος του εισοδήματος, οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας το δικαίωμα άδειας και το ύψος του επιδόματος άδειας, τα διάφορα επιδόματα, το δικαίωμα των εκπαιδευόμενων για ανάληψη εργασίας, το δικαίωμα για μετεκπαίδευση και επιμόρφωση ή ακόμα και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας και η προστασία της υγείας. Ταυτόχρονα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ικανοποιούν επίσης διάφορες αξιώσεις, όπως αυτήν της μερικής απασχόλησης λόγω εκπαίδευσης ή το δικαίωμα εργαζομένων προχωρημένης ηλικίας για ευέλικτη μετάβαση στην συνταξιοδότηση. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας του συνδικάτου μας ισχύουν σε όλες τις επιχειρήσεις του οργανωτικού μας τομέα που δεσμεύονται από συλλογικές συμβάσεις και θέτουν πρότυπα για όλους τους κλάδους.

4 5 Καλύτερα με συλλογική σύμβαση εργασίας Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα Με συλλογική σύμβαση εργασίας Κυρίως μεταξύ 35 και 38 ωρών* Βάσει νομοθεσίας 48 ώρες Εβδομάδα εργασίας Δευτέρα Παρασκευή Δευτέρα Σάββατο Άδεια 30 ημέρες (6 εβδομάδες) 24 ημέρες (4 εβδομάδες) Επίδομα άδειας Δώρο Χριστουγέννων Διακανονισμένα επιδόματα βάρδιας 50 % ανά ημέρα άδειας, συνολικά περίπου το 70 % του μηνιαίου μισθού 40 έως 100 %, ανάλογα με τον κλάδο και την περιοχή ισχύος της συλλογικής σύμβασης εργασίας συμφωνούνται ακόμα και πάγια ποσά Για απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες και για εργασία τις Κυριακές και τις αργίες Δεν υπάρχει Δεν υπάρχει Δεν υπάρχει Πρόσθετες αμοιβές για υπερωριακή εργασία 25 έως 50 % Δεν υπάρχει Αμειβόμενη απαλλαγή (προσωπικοί λόγοι) Διακανονισμένη Δεν υπάρχει Σύνταξη γήρατος Διακανονισμένη Δεν υπάρχει Προστασία κατά των απολύσεων ατόμων προχωρημένης ηλικίας Διακανονισμένη Δεν υπάρχει Επιμόρφωση Διακανονισμένη Δεν υπάρχει Αξίωση εκπαιδευόμενων για ανάληψη εργασίας Προσαυξήσεις για προσωρινά απασχολούμενους Αύξηση αποδοχών Διακανονισμένη Διακανονισμένες Κατόπιν σχετικής τακτικής διαπραγμάτευσης, συνήθως ετησίως Δεν υπάρχει Δεν υπάρχει Δεν υπάρχει * Ανάλογα με τον εκάστοτε κλάδο και την περιοχή ισχύος της συλλογικής σύμβασης εργασίας: περιστασιακά έως και 39 ώρες

5 6 Αρμοδιότητα στα εργασιακά θέματα. Η επιτόπια παρουσία μας είναι ισχυρή. Σε περισσότερα από 150 περιφερειακά γραφεία, η IG Metall βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρησιακών συμβουλίων, εκλεγμένων εκπροσώπων και αντιπροσώπων νεαρών απασχολούμενων, εκπαιδευόμενων και ατόμων με βαριά αναπηρία. Στις εγκαταστάσεις μας συζητούνται οι διεκδικήσεις, αναπτύσσονται οι στρατηγικές και υποστηρίζονται οι επιχειρησιακές δράσεις. Η IG Metall είναι και επιτόπια ο πρωταρχικός σύνδεσμος για εσάς που αποτελείτε μέλος της: Οι ειδικοί μας απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις σας για το περιβάλλον εργασίας, είτε πρόκειται για τη σωστή επαγγελματική κατάταξη και τον έλεγχο των συμβάσεων εργασίας ή των πιστοποιητικών, είτε για την βοήθεια σε περίπτωση λύσης της σύμβασης εργασίας και την εξέταση αποφάσεων σχετικών με συνταξιοδοτικές αιτήσεις. Βρισκόμαστε στο πλευρό σας αποτελεσματικά, σας συμβουλεύουμε, σας εκπροσωπούμε εξωδίκως και φυσικά, εάν χρειαστεί, ενώπιον του δικαστηρίου.

6 7 Δυνατό πρόγραμμα: Οι καταστατικές παροχές μας. Οι παροχές μας θεμελιώνονται στο καταστατικό της IG Metall και μπορούν να αξιοποιηθούν από όλα τα μέλη μας. Η εισφορά για αυτές τις παροχές: Ένα τοις εκατό του ακαθάριστου εισοδήματος. Μία επένδυση που αξίζει. 1 Νομική προστασία. 27 του καταστατικού της IG Metall Οι αντιπαραθέσεις με τον εργοδότη ή έναν ασφαλιστικό φορέα ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτες για παράδειγμα, σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, μετά από μια απόφαση λύσης της σύμβασης εργασίας ή μια προειδοποίηση από τον εργοδότη προς τον εργαζόμενο, λόγω μακροχρόνιας ασθένειας, σε σχέση με το ύψος της συνταξιοδότησης, για την αξίωση αποζημίωσης λόγω απόλυσης ή τα στοιχεία του λογαριασμού μισθοδοσίας. Αυτές οι αντιπαραθέσεις προκύπτουν συχνότερα από ό,τι υποθέτουμε: Στα γερμανικά εργατοδικεία και δικαστήρια κοινωνικών υποθέσεων εκδικάζονται καθημερινά πάνω από αγωγές. Και οι δίκες κοστίζουν πολύ. Παρέχουμε στα μέλη μας δωρεάν νομικές συμβουλές για το εργατικό και κοινωνικό δίκαιο, αλλά και για το φορολογικό δίκαιο ή το δικαίωμα διαμονής, εφόσον αφορούν στην εργασιακή σχέση. Αρκετά συχνά η δίκη αποφεύγεται κατά αυτό τον τρόπο, γιατί γνωρίζουμε επιτόπου τις επιχειρήσεις και την κατάσταση. Αν η δικαστική αντιπαράθεση δεν μπορεί να αποφευχθεί, τίθεται σε ισχύ η ασφάλιση νομικής προστασίας του συνδικάτου μας. Η δικονομική εκπροσώπηση είναι δωρεάν σε όλους τους βαθμούς

7 8 Παράδειγμα: Δίκη για προστασία από απόλυση, αξία του αντικειμένου της διαφοράς ευρώ. Ως βάση καθορίζονται τέσσερις ακαθάριστοι μηνιαίοι μισθοί, έκαστος ύψους ευρώ. δικαιοδοσίας, εάν κριθεί απαραίτητη. Ετησίως διεκδικούμε για τα μέλη μας πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο πρόκειται για κάτι περισσότερο από χρήματα: Η καταβολή καθυστερούμενων χρηματικών παροχών, η ακυρωθείσα λύση μιας σύμβασης εργασίας, το δικαίωμα για υψηλότερη σύνταξη αυτό πάντα αποτελεί για εμάς ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης.

8 9 Μη μέλη Μέλη 1ος βαθμός δικαιοδοσίας Δικαστικά έξοδα (χωρίς ενδεχόμενη αποζημίωση μαρτύρων) 534,00 0,00 Αμοιβή δικηγόρου 1.820,70 0,00 2ος βαθμός δικαιοδοσίας Δικαστικά έξοδα (χωρίς ενδεχόμενη αποζημίωση μαρτύρων) 854,40 0,00 Αμοιβή δικηγόρου 2.036,33 0,00 Ενδεχόμενη αμοιβή του δικηγόρου του εργοδότη 2.036,33 0, ,76 0,00 Το συνολικό κόστος ενέχει κίνδυνο για δαπάνες. Αν η απασχολούμενη ή ο απασχολούμενος κερδίσει ολοκληρωτικά τη δίκη, προκύπτουν μόνο τα έξοδα για τον δικηγόρο, εφόσον έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο. Για τα μέλη ωστόσο δεν υπάρχουν ούτε έξοδα, ούτε κίνδυνος. Η IG Metall επιστρατεύει δικούς της δικηγόρους. Η ασφάλιση νομικής προστασίας περιλαμβάνεται στην εισφορά των μελών μας και ισχύει μετά από τρίμηνη προσχώρηση στο συνδικάτο. Η επιτόπια παρουσία της IG Metall αποτελεί πάντα το κέντρο πρώτης επαφής.

9 10 2 Υποστήριξη σε περίπτωση απεργίας. 23 του καταστατικού της IG Metall Με τις απεργίες εξασφαλίζουμε ακρόαση και σεβασμό. Με τη δυνατότητα απεργίας μετριέται η ισχύς επιβολής μας και κατά συνέπεια, το πολιτικό μας βάρος. Οι απεργίες δεν αποτελούν αυτοσκοπό, μερικές φορές ωστόσο είναι αναπόφευκτες. Φυσικά, η IG Metall υποστηρίζει τα μέλη της και οικονομικά. Οι πληρωμές, το λεγόμενο απεργιακό επίδομα, υπολογίζονται για κάθε σχετικό μέλος από τη διάρκεια και το ύψος της ατομικής εισφοράς. Οι προειδοποιητικές απεργιακές δράσεις εξαιρούνται. Για μία εβδομάδα απεργίας, οι υποστηρικτικές αμοιβές είναι οι εξής: > Για εισφορά άνω των 3 μηνών και έως 12 μήνες, το 12πλάσιο της μέσης εισφοράς των τελευταίων 3 μηνών. > Για εισφορά άνω των 12 μηνών και έως 60 μήνες, το 13πλάσιο της μέσης εισφοράς των τελευταίων 3 μηνών. > Για εισφορά άνω των 60 μηνών, το 14πλάσιο της μέσης εισφοράς των τελευταίων 3 μηνών. Η διάρκεια συμμετοχής στο συνδικάτο είναι σχετική για τον υπολογισμό της απεργιακής υποστήριξης.

10 11 Παράδειγμα: Αν ένα μέλος με συμμετοχή άνω των πέντε ετών στο συνδικάτο έχει καταβάλει μέση μηνιαία εισφορά 25 ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες, θα λάβει απεργιακή υποστήριξη ύψους 350 ευρώ ανά εβδομάδα (70 ευρώ ανά ημέρα απεργίας για μία εβδομάδα εργασίας 5 ημερών). 3 Υποστήριξη σε περίπτωση λήψης πειθαρχικών μέτρων και ανταπεργίας. 24 του καταστατικού της IG Metall Ένα είναι σαφές: Όταν τα μέλη μας δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά, δεν επιτρέπεται να υφίστανται αρνητικές συνέπειες. Αυτό ρυθμίζεται από την IG Metall για τα μέλη της με τη λεγόμενη απαγόρευση λήψης πειθαρχικών μέτρων. Εάν παρόλα αυτά προκληθούν προβλήματα από τον εργοδότη, όπως απειλή για αρνητικές συνέπειες, πραγματική λήψη πειθαρχικών μέτρων ή δυσμενής διάκριση, υποστηρίζουμε ολοκληρωτικά τα μέλη μας, διότι η αλληλεγγύη είναι αδιαίρετη. Επιπλέον, τα μέλη μας δεν επιτρέπεται να υφίστανται δυσμενή διάκριση όταν συμμετέχουν σε απεργιακή δράση που έχει αποφασιστεί από την IG Metall. Το ίδιο ισχύει για την ανταπεργία, σε περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο της IG Metall έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση μιας απεργιακής δράσης.

11 12 4 Ασφάλιση για ατυχήματα κατά τον ελεύθερο χρόνο. 26 του καταστατικού της IG Metall Πτώση κατά τις διακοπές για σκι ή τραυματισμός στην ποδηλατική εκδρομή; Οι εργαζόμενοι ασφαλίζονται νομοθετικά για τα εργατικά ατυχήματα, η IG Metall ωστόσο υποστηρίζει τα μέλη της και για ατυχήματα κατά τον ελεύθερο χρόνο. Η ασφάλιση για ατυχήματα κατά τον ελεύθερο χρόνο καλύπτει ατυχήματα που συμβαίνουν εκτός εργασίας και ισχύει σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει τόσο για τις αθλητικές δραστηριότητες, όσο και για την κηπουρική στο σπίτι ή την ποδηλασία στις διακοπές.

12 13 Η ασφάλιση για ατυχήματα κατά τον ελεύθερο χρόνο τίθεται αυτόματα σε ισχύ μετά από μία δωδεκάμηνη συμμετοχή στο συνδικάτο, εφόσον έχει καταβληθεί πλήρως η εισφορά που προβλέπει το καταστατικό. Η ασφάλιση περιλαμβάνει τις ακόλουθες παροχές: Νοσοκομειακή περίθαλψη Έως το 30πλάσιο της μέσης μηνιαίας εισφοράς για μακροπρόθεσμη νοσοκομειακή περίθαλψη Τουλάχιστον 153,30 εφάπαξ αποζημίωση Η παροχή εφαρμόζεται για νοσοκομειακή περίθαλψη για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών. Η μέγιστη ημερήσια αποζημίωση ανέρχεται σε 51,13 ευρώ ανά ημέρα νοσοκομειακής περίθαλψης σε συνάρτηση με τα παραπάνω αναφερόμενα όρια. Αναπηρία Το 500πλάσιο της μέσης μηνιαίας εισφοράς Τουλάχιστον 2.555,00 εφάπαξ αποζημίωση για πλήρη αναπηρία Ισχύει και για συνταξιούχους με ενεργή εργασιακή σχέση. Σε περίπτωση μερικής αναπηρίας τουλάχιστον 20 τοις εκατό, καταβάλλονται ανάλογα επιμέρους ποσά. Θάνατος λόγω ατυχήματος Το 200πλάσιο της μέσης μηνιαίας εισφοράς Τουλάχιστον 1.022,00 εφάπαξ αποζημίωση για ατύχημα

13 14 5 Υποστήριξη σε έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης. 28 του καταστατικού της IG Metall Ως μέλος μιας αλληλέγγυας κοινότητας, ο ένας μπορεί να βασίζεται στον άλλο. Σε εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις σε κρίσεις ή σε έκτακτες καταστάσεις ανάγκης βοηθούμε τα μέλη μας. Τα μέλη της IG Metall, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κάποιου απρόβλεπτου συμβάντος, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για οικονομική υποστήριξη. Εφόσον ένα μέλος περιγράψει προσωπικά την κατάσταση ανάγκης, η τοπική επιτροπή διοίκησης του αρμόδιου περιφερειακού γραφείου της IG Metall μπορεί να καθορίσει το ύψος της οικονομικής υποστήριξης. Σε ομαδικές καταστάσεις ανάγκης, όπως π.χ. στην καταστροφική πλημμύρα του 2013, η IG Metall παρέχει βοήθεια άμεσα και χωρίς γραφειοκρατία. 6 Υποστήριξη σε περίπτωση θανάτου. 30 του καταστατικού της IG Metall Σε περίπτωση που προκύψει το χείριστο, υποστηρίζουμε τα μέλη μας ή/και τους στενούς συγγενείς τους και σε περίπτωση θανάτου. Οι παροχές υπολογίζονται από τη διάρκεια της συμμετοχής στο συνδικάτο. Καθοριστικής

14 15 Η υποστήριξη σε έκτακτες καταστάσεις ανάγκης και σε περίπτωση θανάτου ισχύει μετά από δωδεκάμηνη συμμετοχή στο συνδικάτο, εφόσον έχει καταβληθεί πλήρως η εισφορά που προβλέπει το καταστατικό. σημασίας είναι η μέση εισφορά των τελευταίων 12 μηνών από τη σχέση εργασίας (1 τοις εκατό του ακαθάριστου εισοδήματος). Για παράδειγμα, για μηνιαία εισφορά 27 ευρώ και διάρκεια συμμετοχής στο συνδικάτο άνω των 20 ετών, η εφάπαξ υποστήριξη στους στενούς συγγενείς ανέρχεται σε 850,50 ευρώ. Σε περίπτωση θανάτου του συντρόφου ενός μέλους μας, η υποστήριξη προς το μέλος μας ανέρχεται στο ήμισυ του παραπάνω αναφερόμενου ποσού, εφόσον το μέλος και ο/η σύντροφός του ζούσαν στην ίδια κατοικία. Σε αυτή την περίπτωση, η IG Metall προσφέρει υποστηρικτική παροχή, η οποία διαγράφηκε από τον κατάλογο παροχών των νόμιμων ταμείων υγείας το

15 16 Οι παροχές μας στον τομέα της επιμόρφωσης και της ενημέρωσης Σεμινάρια Η IG Metall προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο για συνδικαλιστική, επιχειρησιακή και προσωπική κατάρτιση. Η συμμετοχή είναι εφόσον δεν πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον εργοδότη ούτως ή άλλως δωρεάν για τα μέλη μας. Φυλλάδια, ενημερωτικά έντυπα, κ.λπ. Η IG Metall εκδίδει ενημερωτικά και συμβουλευτικά έντυπα για πολλά τρέχοντα κοινωνικοπολιτικά θέματα και ερωτήματα σε σχέση με το περιβάλλον εργασίας. Πολλά από αυτά τα συμβουλευτικά έντυπα διατίθενται διαδικτυακά προς λήψη ή για δωρεάν παραγγελία αποκλειστικά για τα μέλη μας. metallzeitung Το περιοδικό για τα μέλη μας metallzeitung αποστέλλεται δωρεάν σε κάθε μέλος μας σε μηνιαία βάση. Ενημερώνει τα μέλη της IG Metall με άκρως ενδιαφέρουσες αναφορές για τους επαγγελματικούς κλάδους και τις επιχειρήσεις και με σημαντικές πληροφορίες για τον επαγγελματικό βίο, το εργατικό δίκαιο καθώς και την πολιτική και την κοινωνία.

16 17 Επιτόπια δραστηριοποίηση Διαθέτουμε επιτόπια παρουσία: Σε περισσότερα από 150 περιφερειακά γραφεία, κάθε μέλος μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό μας έργο. Υπάρχουν ομάδες έργων, κύκλοι εργασίας καθώς και διοργανώσεις για πολυάριθμα θέματα. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τις τοπικές διαχειριστικές αρχές ή τις εκάστοτε ιστοσελίδες. Μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο γραφείο της IG Metall στην ιστοσελίδα Βρισκόμαστε στον τόπο σας σε όλη τη Γερμανία. περισσότερα από σε περισσότερα από γραφεία περιοχές πάνω από περισσότερα από συμβούλια εργασίας της IG Metall από επιχειρήσεις σε 30 βιομηχανίες ενεργοί λειτουργοί εκατομμύρια μέλη

17 18 Πρόσθετες παροχές για τα μέλη του συνδικάτου Οι δίκαιες παροχές μας εκτείνονται και πέρα από τον τομέα της εργασίας. Η πολύπλευρη προσφορά μας για τον ελεύθερο χρόνο και τις διακοπές περιλαμβάνει ταξίδια και πολιτιστικές εκδηλώσεις με έκπτωση, καθώς και πολλά άλλα. Προσφορές διακοπών Η GEW (Gemeinnütziges Erholungswerk e. V., γερμανικός οργανισμός αναψυχής κοινής ωφελείας) προσφέρει για τα μέλη των συνδικάτων της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB) δηλαδή και για τα μέλη της IG Metall μειωμένες τιμές για ταξίδια αναψυχής. Ενημέρωση για τους προορισμούς διακοπών και άλλες πληροφορίες περιέχει η ιστοσελίδα Βοήθεια για βλάβες αυτοκινήτου και για ατυχήματα Η Auto Club Europa (ACE) είναι η αυτοκινητιστική λέσχη των συνδικάτων. Ιδρύθηκε το 1965 και σήμερα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη λέσχη αυτοκινήτου στην Γερμανία. Στα μέλη μας παρέχεται βοήθεια με ευνοϊκούς όρους για βλάβες αυτοκινήτου και για ατυχήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Περισσότερες πληροφορίες για τις παροχές της ACE περιέχει η ιστοσελίδα

18 19 Περισσότερες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς Η IGM-Service GmbH παρέχει στα μέλη μας ελκυστικές προσφορές και υπηρεσίες για διάφορους τομείς της εργασίας και της ζωής. Παροχή συμβουλών, εκπαίδευση, αναψυχή, ταξίδια, πρόληψη πάντα υπάρχει κάτι που ενδιαφέρει κάθε γυναίκα και κάθε άνδρα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα MetallRente Η σύνταξη γήρατος του συνδικάτου μας Η MetallRente είναι μια διεπιχειρησιακή συνταξιοδοτική παροχή της IG Metall και του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών Gesamtmetall. Από το 2001 προσφέρει στα μέλη μας επαγγελματική σύνταξη γήρατος με αξιόπιστους όρους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα «Ένας εργαζόμενος στον κλάδο της μεταλλουργίας μπορεί να βασίζεται στην συμμετοχή του ως μέλος στην IG Metall, αν επιθυμεί να εκπροσωπείται σωστά και αποτελεσματικά στον κοινωνικό τομέα». Από τη δικαστική απόφαση του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας που ανακοινώθηκε στις 10/12/1984, II ZR 91/84

19 20 Ισχυροί, χάρη σε εσάς. Ισχυροί για εσάς: Ένα τοις εκατό του ακαθάριστου εισοδήματος. Όλες οι παροχές μας χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των μελών μας. Αυτό σημαίνει ότι με την εισφορά που προβλέπει το καταστατικό, κάθε μέλος μας φροντίζει όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τα άλλα μέλη. Αυτή είναι η αρχή της αλληλεγγύης που πρεσβεύουμε. Οι επιμέρους εισφορές περισσότερων από 2,2 εκατομμυρίων ανθρώπων μάς κάνουν δυνατούς και προπάντων ισχυρούς στην επιβολή των διεκδικήσεών μας. Το καταστατικό προβλέπει τα ακόλουθα επίπεδα εισφοράς: Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν μηνιαίως ένα τοις εκατό του ακαθάριστου εισοδήματος. Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι σπουδαστές πληρώνουν λιγότερα. Παράδειγμα για εργαζόμενο: Ακαθάριστος μισθός Εισφορά σύμφωνα με το καταστατικό 1 % Μηνιαία εισφορά μέλους 25

20 21 Κάθε μεταβολή των συνθηκών ζωής ή των εργασιακών σχέσεων, η οποία οδηγεί σε αλλαγή της εισφοράς, θα πρέπει να κοινοποιείται άμεσα στην αρμόδια τοπική διαχειριστική αρχή. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί μεταξύ άλλων, οι υποστηρικτικές παροχές εξαρτώνται από την πραγματικά καταβεβλημένη εισφορά. Εισφορά μέλους ποιος πληρώνει και ποιο ποσό; Τα ποσά μηνιαίας εισφοράς της IG Metall Ποσοστό ακαθάριστου εισοδήματος για Εργαζομένους πλήρους και μερικής απασχόλησης Μερική απασχόληση λόγω γήρατος + Μερική απασχόληση λόγω γήρατος- Φάση απαλλαγής* Εκπαιδευόμενους Σπουδαστές και ταυτόχρονα εκπαιδευόμενους Συνταξιούχους Ασθενείς με επίδομα ασθενείας Μετεκπαιδευόμενους 1,0 % 0,5 % Σταθερές εισφορές για Σπουδαστές Μαθητές Ανέργους Μητέρες και πατέρες με γονική άδεια Ασθενείς χωρίς επίδομα ασθενείας 2,05 1,53 * Τουλάχιστον 80 % ή/και 70 % της προγενέστερης εισφοράς κατά την πλήρη απασχόληση

21 22 Επένδυση στην καλή εργασία. Ως δημοκρατικός οργανισμός προσανατολιζόμενος στη συμμετοχή, η IG Metall γνωστοποιεί με διαφάνεια τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται οι εισφορές. Στο επίκεντρο του έργου μας βρίσκονται τα μέλη. Για αυτόν το λόγο, το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων από τις εισφορές δαπανάται για την επιτόπια εργασία μας: Το 2014 αυτό το τμήμα αφορούσε σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων. Τα χρήματα συνεπώς διατίθενται εκεί όπου απαιτείται ενεργή μέριμνα στις επιχειρήσεις και όπου τα μέλη μας λαμβάνουν συμβουλές και υποστήριξη. Με χρονική αναγωγή, χρειάζονται μόνο τέσσερα λεπτά καθημερινής εργασίας για: Υψηλότερες αποδοχές, περισσότερο χρόνο άδειας, πρόσθετο επίδομα άδειας και δώρο Χριστουγέννων, μείωση του χρόνου εργασίας και πολλές άλλες υπηρεσίες της IG Metall.

22 23 Για ποιους σκοπούς χρησιμοποιεί η IG Metall τις εισφορές των μελών 515,7 εκατομμύρια ευρώ κατανεμήθηκαν το 2014 ως εξής (σε ποσοστά): Διαχειριστικές αρχές (συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων) 31,3 metallzeitung και ενημερωτικό υλικό Εκπαιδευτικό έργο Νομική προστασία για τα μέλη (συμπεριλαμβανομένης της DGB) Υποστηρικτικές παροχές για τα μέλη Εισφορές σε άλλα συνδικάτα (DGB, IndustrieALL, κ.ά.) 3,3 5,5 5,0 4,3 7,8 Προβλέψεις για κινδύνους και έξοδα Διαχείριση διοικητικού συμβουλίου και κεντρικές υπηρεσίες Περιφερειακές διευθύνσεις Επενδυτικά ταμεία Αποτέλεσμα (υπόλοιπο) 15 18,6 4,8 3,2 1,1% Πηγή: IG Metall, έκδοση 31η Δεκεμβρίου 2014

23 24 Καλή συνεργασία με την IG Metall. Υπάλληλοι: Πολλά επαγγέλματα ένας κοινός στόχος Καλή εργασία στο γραφείο αυτό επιτυγχάνει η IG Metall από κοινού με τους υπαλλήλους. Μπορεί να απασχολούνται στα πλέον διαφορετικά επαγγέλματα, τα συμφέροντα ωστόσο των επιμέρους ομάδων εργαζομένων είναι παρόμοια: Αφορούν στον περιορισμό των απλήρωτων ωρών εργασίας, την ενίσχυση του δικαιώματος έκφρασης γνώμης, τις δίκαιες απολαβές και την αναγνώριση της απόδοσης η IG Metall βοηθά σε όλα αυτά. Διαμορφώνουμε από κοινού το ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας. Άνεργοι: Επίλυση του προβλήματος αντί για περιθωριοποίηση Η ανεργία μπορεί να πλήξει κάθε εργαζόμενο. Υποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας και παρέχουμε πρακτικές συμβουλές για παράδειγμα, σε σχέση με το γραφείο εύρεσης εργασίας καθώς και βοήθεια για την υποβολή αίτησης για επίδομα ανεργίας (Hartz IV) και υποστήριξη για θέματα εργατικής νομοθεσίας. Γυναίκες, γονείς και οικογένεια: Ισότιμοι πάντα και παντού Κινητοποιούμαστε στο μέγιστο βαθμό για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών, ίσων δικαιωμάτων και δίκαιων αμοιβών. Διότι: Όποιος θέλει τους καλύτερους, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμπεριλάβει και τις γυναίκες. Εδώ εντάσσεται φυσικά και ο συνδυασμός οικογενειακού και επαγγελματικού βίου για τις μητέρες και τους πατέρες. Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μέλλοντες γονείς για τις ενδεχόμενες

24 25 νομοθετικές αλλαγές και τις κρατικές παροχές και παρέχουμε συμβουλές για νομικά θέματα. Μηχανικοί: Υψηλή κατάρτιση και καλή δικτύωση Η IG Metall είναι επίσης το συνδικάτο των τεχνικών ειδημόνων. Οργανώνει μηχανικούς και ειδικευμένους τεχνικούς τόσο στους τυπικούς κλάδους της μεταλλουργίας και της κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, όσο και στους κλάδους της τεχνολογίας πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών (ITK).

25 26 Νεολαία: Δραστηριοποίηση δημιουργία προοπτικών Η IG Metall Jugend εκπροσωπεί ενεργά και δυναμικά τα συμφέροντα των εκπαιδευόμενων, των σπουδαστών και των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας. Τα μέλη της IG Metall μεταξύ 16 και 27 ετών δραστηριοποιούνται ενεργά και από κοινού υπέρ της αυτοδιάθεσης, της σύμπραξης και των επαγγελματικών προοπτικών. Μετανάστευση / Ένταξη: Προώθηση της ποικιλομορφίας Καταπολέμηση της διάκρισης Η IG Metall είναι πολύπλευρη! Είναι η πολιτική και συνδικαλιστική «πατρίδα» για ένα πλήθος μεταναστών. Με κατά προσέγγιση μέλη μεταναστευτικής προέλευσης, αποτελεί τη μεγαλύτερη οργάνωση μεταναστών. Δραστηριοποιούμαστε από κοινού υπέρ της ισότητας και κατά των διακρίσεων.

26 27 Γυναίκες και άνδρες τρίτης ηλικίας: Δυνατοί μαζί για μια ζωή Υποστηρίζουμε τα μέλη μας κατά τη μετάβαση στο στάδιο της συνταξιοδότησης με χρήσιμες πληροφορίες και τις συνήθεις παροχές. Η δωρεάν νομική προστασία εξακολουθεί φυσικά να ισχύει και μετά τον ενεργό επαγγελματικό βίο: Είμαστε στο πλευρό των μελών μας σε περίπτωση διαφορών με την υπηρεσία ασφάλισης συντάξεων, το ταμείο υγείας ή άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Γιατί ανήκουν στην ομάδα μας ακόμα και μετά τον ενεργό επαγγελματικό βίο. Σπουδές, πρακτική εξάσκηση και εργασία κατά τις διακοπές: Δυνατοί μαζί από την αρχή Ήδη από την αρχή της σταδιοδρομίας σας, αξίζει να είστε μέλος της IG Metall. Εξετάζουμε τις συμβάσεις πρακτικής εξάσκησης και εργασίας, παρέχουμε συμβουλές για θέματα όπως χρηματοδότηση σπουδών, δευτερεύουσα απασχόληση και αρχικοί μισθοί και προσφέρουμε δωρεάν σεμινάρια σχετικά με την ένταξη στην αγορά εργασίας και τη διαχείριση χρόνου. Για να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και να ξεκινήσετε σωστά τον επαγγελματικό σας βίο. Καλοί άνθρωποι Δίνουμε πρόσωπο στην IG Metall. Οι άνθρωποι που απεικονίζονται σε αυτό το έντυπο είναι μέλη της IG Metall και δραστηριοποιούνται καθημερινά: Μαζί, για μια καλή ζωή.

27 28 Τι έχουμε ήδη επιτύχει: Τα ορόσημά μας. Η ιστορία της IG Metall ξεκινά από το 1891, το έτος που ιδρύθηκε η Γερμανική Ένωση Μεταλλουργών. Ήταν ο μεγαλύτερος οργανωτικός πρόδρομος της σημερινής IG Metall. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα συνδικάτα στη Δυτική Γερμανία επανιδρύθηκαν με βάση την αρχή των ενιαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Έτσι, από το 1949 όλοι εμείς στην IG Metall αγωνιζόμαστε από κοινού για τους στόχους μας. Έκτοτε επιτύχαμε πολλά χάρη στην ενεργή πολιτική μας υπέρ των συλλογικών συμβάσεων. Στις επιτυχίες της IG Metall συγκαταλέγονται τα εξής: > Αυξήσεις μισθών, δηλαδή χρηματική συμμετοχή των εργαζομένων στην οικονομική επιτυχία των επιχειρήσεων και των εταιρειών

28 29 > Μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας > Ενίσχυση της αξίωσης ετήσιας άδειας με αποδοχές > Πρόσθετο επίδομα άδειας και δώρο Χριστουγέννων > Συνεχής καταβολή μισθών σε περίπτωση ασθένειας > Εγγύηση καταβολής του μισθού καθώς και προστασία κατά των απολύσεων για εργαζομένους προχωρημένης ηλικίας > Δικαίωμα των εκπαιδευόμενων για ανάληψη εργασίας > Κλαδικές προσαυξήσεις και προσαρμογές αποδοχών για εργαζομένους με ευκαιριακή απασχόληση > Διακανονισμοί σε σχέση με τη σύμπραξη Ως η μεγαλύτερη παγκοσμίως ενιαία συνδικαλιστική οργάνωση, θέσαμε ορόσημα για όλη την Γερμανία.

29 30 Σύντομη επισκόπηση των επιτυχιών στον τομέα των συλλογικών συμβάσεων Δεκαετία 1950 Μικρότερο ωράριο εργασίας και ασφάλιση σε περίπτωση ασθένειας και των εργατών Ήδη λίγα χρόνια μετά από την ίδρυσή της, η IG Metall επιτυγχάνει σταδιακή μείωση του ωραρίου εργασίας από 48 σε 44 ώρες με συνέχιση της καταβολής πλήρους μισθού. Το 1957 κατορθώσαμε, με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τη συνεχή καταβολή μισθών σε περίπτωση ασθένειας, θέτοντας το θεμέλιο λίθο για την ίση μεταχείριση εργατών και υπαλλήλων. Λίγους μήνες αργότερα, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας ψήφισε τον «Νόμο για τη βελτίωση της οικονομικής εξασφάλισης των εργατών σε περίπτωση ασθένειας» τον πρόδρομο του σημερινού νόμου περί συνεχούς καταβολής μισθών. Ισχύει μέχρι σήμερα για όλους τους εργαζόμενους. Επιπλέον: Έως και 6 % μεγαλύτερος μισθός και αμοιβή! Δεκαετία 1960 Η εποχή της ριζικής αλλαγής: Μεγάλες αυξήσεις μισθών και περισσότερος χρόνος άδειας Η IG Metall επιτυγχάνει σχεδόν σε ετήσια βάση αυξήσεις μισθών έως και 8,5 τοις εκατό γιατί η οικονομία ανθίζει και οι μισθοί και οι αμοιβές δεν πρέπει να παραμελούνται. Ταυτόχρονα, με τον αγώνα για την 8ωρη ημέρα εργασίας επιτυγχάνουμε τη σταδιακή εφαρμογή της εβδομάδας 40 ωρών εργασίας με συνέχιση της καταβολής πλήρους μι-

30 31 σθού. Επίσης, συμφωνείται η επιμήκυνση της άδειας κατά 3 έως 6 ημέρες, ενώ η προσθήκη στο επίδομα άδειας κατά 30 τοις εκατό συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επιπλέον: Έως και 8,5 % μεγαλύτερος μισθός και αμοιβή! Δεκαετία 1970 Διασφάλιση της απασχόλησης και 13ος μηνιαίος μισθός Η κοινωνικά ενεργή δεκαετία του 1970 σφραγίζεται με νέες, σημαντικές απεργίες, μεταξύ άλλων και στη χαλυβουργία. Η IG Metall εξασφαλίζει για τα μέλη της τμήματα από τον 13ο μηνιαίο μισθό. Επίσης, για πρώτη φορά καταρτίζεται συλλογική σύμβαση εργασίας με πληρωμές σε προγράμματα αποταμίευσης. Επιπλέον εφαρμόζεται ένα σταδιακό πλάνο για άδεια 30 ημερών που ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και αύξηση του επιδόματος άδειας στο 50 τοις εκατό. Το δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας του 1970 χαρακτηρίζεται από κοινωνικοπολιτικά συμβάντα με ομαδικές απολύσεις και τις πρώτες οικονομικές κρίσεις. Η IG Metall απαντά με τη συμφωνία για την προστασία των εργαζομένων από μέτρα εξορθολογισμού, με την προστασία από μισθολογικές υποβαθμίσεις και προστασία του μισθού, καθώς και με την προστασία κατά των απολύσεων για εργαζομένους προχωρημένης ηλικίας. Επιπλέον: Έως και 15,3 % μεγαλύτερος μισθός και αμοιβή!

31 32 Δεκαετία 1980 Προς την κατεύθυνση της εβδομάδας 35 ωρών εργασίας Το λογότυπο με τον ήλιο για την εβδομάδα 35 ωρών εργασίας συνδέεται άρρηκτα με τη δεκαετία του 1980 και έχει σχεδιαστεί από την IG Metall. Το 1984 τα μέλη μας απεργούν με αίτημα την 35ωρη εβδομάδα εργασίας. «Ούτε λεπτό κάτω από 40 ώρες», αντιπαραθέτουν οι εργοδότες και προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις στο αποκορύφωμα, πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζομένους. Η αλληλεγγύη, ωστόσο, μεταξύ των απεργούντων και των εργαζομένων που υφίστανται τα μέτρα άμεσης και έμμεσης ανταπεργίας, δεν διασπάται. Μετά από επτά εβδομάδες απεργίας, οι εργοδότες υποχωρούν για φιλικό διακανονισμό. Το δόγμα τους καταρρέει και συμφωνείται το σταδιακό πλάνο για 35ωρη εβδομάδα εργασίας με συνέχιση της καταβολής πλήρους μισθού. Επιπλέον ολοκληρώνεται το σταδιακό πλάνο για την επιμήκυνση της άδειας διακοπών το επίτευγμα της άδειας 30 ημερών είναι πλέον πραγματικότητα. Επίσης, συμφωνείται η συλλογική σύμβαση εργασίας για πρόωρη συνταξιοδότηση καθώς και μια παράλληλη σύμβαση για πληρωμές σε προγράμματα αποταμίευσης. Επιπλέον: Έως και 6,8 % μεγαλύτερος μισθός και αμοιβή!

32 33 Δεκαετία 1990 Δομές συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τα νέα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας Η IG Metall αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις της επανένωσης Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας και δημιουργεί δομές συνδικαλισμού και συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα νέα ομοσπονδιακά κρατίδια. Η εφαρμογή του σταδιακού πλάνου για προσαρμογή στο επίπεδο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας της Δυτικής Γερμανίας εξελίσσεται δύσκολα. Μετά την παράνομη καταγγελία της διαβαθμισμένης συλλογικής σύμβασης εργασίας από τους εργοδότες, η IG Metall απεργεί ξανά. Η διαβαθμισμένη συλλογική σύμβαση εργασίας τίθεται ξανά σε ισχύ με «διευρυμένη» μορφή. Επιπλέον, συμφωνείται μια ρήτρα ειδικών περιπτώσεων για ευάλωτες επιχειρήσεις. Στα πρώην ομοσπονδιακά κρατίδια επιτυγχάνουμε την πλήρη εφαρμογή της εβδομάδας 35 ωρών εργασίας. Επιβάλλουμε καλύτερη διασφάλιση του 13ου μηνιαίου μισθού, μια συλλογική σύμβαση εργασίας για διασφάλιση της απασχόλησης και βελτιωμένους κανονισμούς για ανάληψη εργασίας από εκπαιδευόμενους. Επίσης, υπερασπιζόμαστε τη συνεχή καταβολή ολόκληρου του μισθού σε περίπτωση ασθένειας, η οποία πολεμάται σφόδρα, έναντι των εγχειρημάτων θέσπισης ενός δυσμενούς νόμου. Επιπλέον: Έως και 6,7 % μεγαλύτερος μισθός και αμοιβή!

33 34 Δεκαετία 2000 Συμφωνία διάρθρωσης αποδοχών, μερική απασχόληση λόγω γήρατος και διασφάλιση του τόπου εργασίας Η δεκαετία του 2000 επικεντρώνεται στην υπεράσπιση των προτύπων μας για τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και στην αυτονομία των συλλογικών συμβάσεων. Με τη συλλογική σύμβαση διάρθρωσης αποδοχών (ERA) ρυθμίζουμε εκ νέου και πιο δίκαια την επαγγελματική κατάταξη εργατών και υπαλλήλων. Μελλοντικά, η εργασία ίσης αξίας θα πληρώνεται το ίδιο. Πολλά είναι, επίσης, τα επιτεύγματά μας και για τους εργαζομένους προχωρημένης ηλικίας: Από το 2002 τίθεται σε ισχύ η συλλογική σύμβαση για τη μεταβατική απασχόληση ή/και τη μερική απασχόληση λόγω γήρατος και από το 2008 η συλλογική σύμβαση για ευέλικτη μετάβαση στη συνταξιοδότηση. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι προσλαμβάνονται σε θέση εργασίας για 12 μήνες και ταυτόχρονα ενισχύονται τα δικαιώματα διαμαρτυρίας και σύμπραξης των επιχειρησιακών συμβουλίων. Συνάπτεται η «Συμφωνία του Pforzheim» με ρήτρες επιφύλαξης για την ανταγωνιστικότητα και τη διασφάλιση του τόπου εργασίας που ρυθμίζονται στη συλλογική σύμβαση εργασίας. Έχοντας ως στόχο την αναχαίτιση της συνεχιζόμενης κατάχρησης της ευκαιριακής απασχόλησης, η IG Metall ξεκινά την καμπάνια «Ίδια εργασία ίδια χρήματα». Η σύναψη της συλλογικής σύμβασης εργασίας για ίδια πληρωμή στη χαλυβουργία το 2010 διαγράφει την πορεία των συνακόλουθων κλαδικών συμβάσεων τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον: Έως και 3 % μεγαλύτερος μισθός και αμοιβή στη βιομηχανία ξύλου και στην κλωστοϋφαντουργία. Έως και 4,2 % αύξηση αποδοχών στη μεταλλουργία και τη βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού.

34 35 Δεκαετία 2010 Κατά της επισφαλούς απασχόλησης: Ίδια χρήματα για την ίδια εργασία Το 2012, η IG Metall καθιερώνει την πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας με την ομοσπονδιακή ένωση των εταιρειών εξεύρεσης και στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού και με την κοινοπραξία των γερμανικών εταιρειών μερικής απασχόλησης. Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι ευκαιριακής απασχόλησης στη μεταλλουργία και τη βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού λαμβάνουν άμεσα κλαδικές προσαυξήσεις και μετά από 24μηνη απασχόληση στην ίδια επιχείρηση συνάπτουν σύμβαση σταθερής εργασίας. Ανάλογες ρυθμίσεις επιβάλλονται στη συνέχεια και για τους βιομηχανικούς κλάδους επεξεργασίας ξύλου και συνθετικών υλικών, όπως και για τους κλάδους κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης. Επιπλέον ενισχύεται το δικαίωμα έκφρασης γνώμης του επιχειρησιακού συμβουλίου σε σχέση με την επάνδρωση με προσωπικό ευκαιριακής απασχόλησης. Στις αρχές του 2015 τίθεται σε ισχύ ο ελάχιστος νόμιμος μισθός, υπέρ του οποίου τα συνδικάτα αγωνίζονταν για χρόνια. Αυτός ο νόμος διασφαλίζει το κατώτατο όριο των μισθών που δεν καθορίζονται με συλλογική σύμβαση εργασίας ωστόσο, οι αποδοχές που προδιαγράφονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των μελών της IG Metall υπερβαίνουν καθολικά το νέο κατώτατο όριο μισθού. Μια μεγάλη επιτυχία για τους νεαρούς απασχολούμενους είναι το δικαίωμα πρόσληψης αορίστου χρόνου μετά την εκπαίδευσή τους στους κλάδους της μεταλλουργίας, της κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού και της χαλυβουργίας. Επιπλέον: Έως και 4,3 % μεγαλύτερος μισθός και αμοιβή στους κλάδους της μεταλλουργίας και της κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού. Έως και 3,6 % αύξηση αποδοχών στην κλωστοϋφαντουργία και τη βιομηχανία ένδυσης.

35 36 Σήμερα Συμβάσεις έργου, «Arbeit 4.0» και δημογραφική αλλαγή Το εργασιακό περιβάλλον αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Απαιτείται σωστός χειρισμός της δημογραφικής αλλαγής και διαμόρφωση των μεταβαλλόμενων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης λόγω της ψηφιοποίησης στο χώρο της βιομηχανίας. Η κατάχρηση των συμβάσεων έργου είναι ένα από τα πολλά κύρια θέματα, στα οποία επικεντρώνεται η ατζέντα της IG Metall το Και σε αυτό τον τομέα αγωνιζόμαστε για καλές συνθήκες εργασίας και δεν αποδεχόμαστε το διαχωρισμό του εργατικού δυναμικού σε δύο κατηγορίες. Βρισκόμαστε ενεργά στο πλευρό των συναδέλφων μας που απασχολούνται σε επιχειρήσεις ανάληψης έργων με σύμβαση και τους υποστηρίζουμε στην ίδρυση επιχειρησιακών συμβουλίων. Στις πρώτες σωστά οργανωμένες επιχειρήσεις εφαρμόζονται συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η κυριαρχία του ωραρίου εργασίας. Εργασία χωρίς τέλος, συνδυασμός επαγγελματικού βίου και ιδιωτικής ζωής και ενίσχυση του δικαιώματος έκφρασης γνώμης από τους εργαζομένους είναι οι λέξεις-κλειδιά που συνοψίζουν τη βασική ιδέα. Η IG Metall πραγματοποίησε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση με τη σύναψη της συλλογικής σύμβασης εργασίας το 2015 στους κλάδους της μεταλλουργίας και της κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού. Για πρώτη φορά, η μερική απασχόληση λόγω εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνεται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εξασφαλίζεται το δικαίωμα της προσωπικής επιμόρφωσης.

36 Das ist unsere Stärke. Παρακαλώ να μου αποστείλετε χωρίς χρέωση τις ακόλουθες πληροφορίες: Ως μέλος εξασφαλίζετε καλύτερες συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είστε μέλος της IG Metall. Εδώ θα βρείτε μια επισκόπηση των παροχών της IG Metall. Ενημερωθείτε για τα πολλά πλεονεκτήματα που σας προσφέρει η συμμετοχή σας ως μέλος. Διατίθεται σε Γερμανικά Ελληνική Νομική προστασία για τα μέλη Είναι το δυνατό μας σημείο. Το φυλλάδιο σάς ενημερώνει εμπεριστατωμένα για τα πλεονεκτήματα της ασφάλισης νομικής προστασίας και παραθέτει τους τομείς, για τους οποίους η IG Metall εξασφαλίζει νομική προστασία σε περίπτωση Rechtsschutz αντιδικίας. für Mitglieder. Διατίθεται σε Γερμανικά Ελληνική Επιτεύγματα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας Οι επιτυχίες της IG Metall από το 1956 έως το Ζητήστε μας το συνοπτικό έντυπο με τα επιτεύγματά μας στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Διατίθεται σε πρακτικό σχήμα επαγγελματικής κάρτας για μεγαλύτερη ευχρηστία. Διατίθεται σε Γερμανικά Αγγλικά Το καταστατικό της IG Metall Οι βασικές αρχές του συνδικάτου μας. Αυτό το έντυπο σάς ενημερώνει εκτενώς για τη δομή, το πεδίο δράσης και τις παροχές της IG Metall. Διατίθεται σε Γερμανικά Είμαι μέλος της IG Metall Ναι Όχι

37 Κόψτε εδώ και στείλτε το στην IG Metall σε φάκελο μεγέθους DIN με πλαίσιο από διάφανη ζελατίνη. Προσωπικά στοιχεία Επώνυμο, όνομα Οδός / Αρ. Τ.Κ. / Τόπος Τηλεφωνική επικοινωνία στον αριθμό (προαιρετικά για ενδεχόμενες διευκρινιστικές ερωτήσεις) IG Metall Mitgliederservice Postfach Bischofswerda (με την καταχώρηση της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης, θα λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο μέσω ) Συμφωνώ να λαμβάνω από την IG Metall τακτικές διαλογικές προσφορές ταχυδρομικώς ή μέσω . Ημερομηνία Υπογραφή Η συλλογή και η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται με τήρηση των προδιαγραφών του γερμανικού ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

38 Γλωσσάρι Νομικά θέματα Η πιο δυνατή παροχή μας. Διαθέτουμε έντονη παρουσία και αποτελεσματικότητα στον εθελοντισμό Πάνω από μέλη της IG Metall δραστηριοποιούνται ως εθελοντές δικαστές σε εργατοδικεία και δικαστήρια κοινωνικών υποθέσεων. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας της IG Metall θέτουν πρότυπα από το 1956 και η ιστορία επιτυχίας της IG Metall συνεχίζεται. Ελεύθερος χρόνος Ασφαλισμένοι και στον ελεύθερο χρόνο σας. Η ασφάλιση για ατυχήματα κατά τον ελεύθερο χρόνο καλύπτει κάθε ατύχημα που συμβαίνει εκτός εργασίας. Ενημερωτικό υλικό Στο ολοκληρωμένο ενημερωτικό μας υλικό θα βρείτε απαντήσεις για όλα τα βασικά ερωτήματα για την IG Metall.

39 Ισχυρή τοπική παρουσία. Από το Flensburg έως το Lörrach, από το Aachen έως το Bautzen. Η IG Metall μας ενώνει. Είμαστε πολλοί. Γίνε και εσύ μέλος! Βρισκόμαστε στον τόπο σας σε όλη τη Γερμανία. facebook.com/igmetall flickr.com/igmetall twitter.com/igmetall youtube.com/igmetall περισσότερα από περισσότερα από γραφεία σε περιοχές IG Metall-Vorstand πάνω από περισσότερα από συμβούλια εργασίας της IG Metall από επιχειρήσεις σε 30 βιομηχανίες FB Mitglieder und Erschließungsprojekte Frankfurt am Main ενεργοί λειτουργοί εκατομμύρια μέλη Ναι. Υπολόγισέ με. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα συμβούλια εργασίας της IG Metall, ή με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της IG Metall ή με το τοπικό κατάστημα της IG Metall. Ή απλά τοποθετήστε μια επιστολή σε ένα φάκελο και στείλτε τη σε εμάς. Προτιμάτε καλύτερα να γίνετε μέλος διαδικτυακά; /beitreten

40 Αίτηση Εγγραφής Μέλους Αριθμός μέλους (συμπληρώνεται από την IG Metall) Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα μας Παρακαλώ όπως το υποβάλετε το στους Σύμβουλους εργασίας της IG Metall / Συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των κεντρικών γραφείων της IG Metall ή αποστείλατέ το στην διεύθυνση: IG Metall-Vorstand, FB Mitglieder und Erschließungsprojekte, Frankfurt am Main Επώνυμο * Όνομα * Χώρα * Ταχυδρομικός Κώδικας * Πόλη * Υπηκοότητα * Οδός * Αριθμός * Απασχολούμενος-η στην επιχείρηση, Τ.Κ. / πόλη Πάγια εντολή άμεσης χρέωσης SEPA (Επαναλαμβανόμενες χρεώσεις) Αριθμός Αναγνώρισης Πιστωτή της IG Metall: DE71ZZZ Αναφορά Εντολής: Αριθμός μελών 01 Εξουσιοδοτώ την IG Metall, να εισπράττει από τον λογαριασμό μου, μέσω πάγιας εντολής, την οφειλόμενη από εμένα, σύμφωνα με την 5 του Καταστατικού της, εισφορά (συνδρομή) μέλους, αντιστοιχούσα στο 1% του ακαθάριστου μηνιαίου εισοδήματός μου, κατά την συμφωνηθείσα ημερομηνία που αυτή καθίσταται ληξιπρόθεσμη. Ταυτόχρονα δίνω εντολή στην Τράπεζά μου να πληρώνει τις χρεώσεις που θα γίνονται από την IG Metall στον λογαριασμό μου. Σημείωση: Δύναμαι εντός οκτώ εβδομάδων, από την ημερομηνία χρέωσης να ζητήσω την επιστροφή του ποσού που χρεώθηκε. Σχετικά ισχύουν οι συμφωνηθέντες όροι της Τράπεζάς μου. Για οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία μου θα ενημερώνω χωρίς καθυστέρηση την IG Metall. Τραπεζικός Λογαριασμός Τράπεζα/ Υποκατάστημα Διεθνής Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού IBAN D E Εάν οι κωδικοί IBAN και BIC δεν είναι εύκαιροι, παρακαλώ δηλώσατε αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και κωδικό τράπεζας BLZ ( μόνο για γερμανικές ή αυστριακές τράπεζες) : Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού Δικαιούχος λογαριασμού Κωδικός BLZ Κωδικός Αναγνώρισης Τράπεζας BIC Έναρξη από: Ημέρα Μήνας Έτος Εισφορά ** Ακαθάριστο εισόδημα* Πόλη/ Ημερομηνία / Υπογραφή για την άμεση χρέωση Ημερομηνία Γέννησης * (Ημέρα I Μήνας I Έτος) Φύλο * M= Άρρεν W= Θήλυ Τηλέφωνο ( εργασίας ιδιωτικό ) Διεύθυνση ηλεκτρονιού ταχυδρομείου εργασίας Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσωπική Επάγγελμα/Αντικείμενο εργασίας/πανεπιστημιακές σπουδές/ Τεχνική εκπαίδευση Πλήρης Απασχόληση Μερική Απασχόληση Σύμβαση ορισμένου χρόνου έως Σε περίπτωση ενοικιαζόμενης εργασίας/σύμβασης έργου Ποιο είναι το αντικείμενο της εργασίας; Εκπαίδευση από έως Διπλές Σπουδές Σπουδές Πώς ονομάζεται το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα; Ενημερώθηκα από (Επώνυμο, Όνομα) Αριθμός μέλους αιτούντος/-σης Αίτηση Εγγραφής Μέλους Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία, τα οποία παρέχω στην IG Metall, με σκοπό την καταχώρηση δεδομένων αναφορικά με την εγγραφή μου. Έλαβα γνώση, ότι τα προσωπικά μου στοιχεία συλλέγονται, υπόκεινται σε επεξεργασία και χρησιμοποιούνται από την IG Metall και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της προς εκπλήρωση των νομίμων αρμοδιοτήτων της και σύμφωνα με τις διατάξεις προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο προσδιορισμός της εισφοράς ανάλογα με την αύξηση του εισοδήματος διενεργείται μεταξύ άλλων, από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της επιχείρησης. Εκεί υπολογίζονται οι εισπράξεις από τιμολόγια και η εισφορά στο συνδικάτο, από δημοσιευμένες στην επιχείρηση πληροφορίες, όπως το αντικείμενο της εργασίας και η σχετική με αυτό ταξινόμηση. Η περαιτέρω διάθεση των στοιχείων για διαφημιστικούς σκοπούς δεν λαμβάνει χώρα. Πόλη/ Ημερομηνία / Υπογραφή για την εγγραφή * Stand März 2015 griechisch * * συμπληρώνονται από την IG Metall * παρακαλούμε συμπληρώσατε τα υποχρεωτικά πεδία

41 Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; M 5 / Είμαστε στη διάθεσή σας για ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή σας ως μέλος στην IG Metall ή για άλλα θέματα που αφορούν την ασφαλή και την καλή εργασία. mitglieder@igmetall.de Wir. Die IG Metall. Ένα συνδικάτο συστήνεται. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την IG Metall; Το περιοδικό μας «Wir. Die IG Metall.» σας ενημερώνει παραστατικά για όλα όσα πρεσβεύουμε και προσφέρουμε καθώς και για το τι σημαίνει η έννοια συνδικάτο. Περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό υλικό μας και μπορείτε να το παραγγείλετε χωρίς χρέωση από την ιστοσελίδα Μπορείτε να βρείτε το «Über-Uns-Portal» στην ιστοσελίδα wir.die-igmetall.de Παραμείνετε δικτυωμένοι και ενημερωμένοι. Μπορείτε να παραγγείλετε το ενημερωτικό μας δελτίο από την ιστοσελίδα Εκδότης: IG Metall-Vorstand FB Mitglieder und Erschließungsprojekte Έκδοση: Ιανουάριος 2016 Φωτογραφίες: IG Metall

Όταν είσαι μέλος είναι καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είσαι στην IG Metall. Griechisch

Όταν είσαι μέλος είναι καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είσαι στην IG Metall. Griechisch Όταν είσαι μέλος είναι καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είσαι στην IG Metall. Griechisch Η IG Metall: Μαζί Για Μια Καλή Ζωή. Θέλετε να υποστηρίξετε το δίκαιο εισόδημα, τις καλές συνθήκες εργασίας και

Διαβάστε περισσότερα

Καλοί άνθρωποι. Δυνατές επιδόσεις.

Καλοί άνθρωποι. Δυνατές επιδόσεις. Καλοί άνθρωποι. Δυνατές επιδόσεις. Griechisch Πρόλογος 3 IG Metall: Μία ισχυρή κοινότητα. Στην IG Metall εντάσσονται πάνω από 2,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι. Μαζί τους, πράττουμε τα μέγιστα για καλές συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι μέλος είναι καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είσαι στην IG Metall. Griechisch

Όταν είσαι μέλος είναι καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είσαι στην IG Metall. Griechisch Όταν είσαι μέλος είναι καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είσαι στην IG Metall. Griechisch Η IG Metall: Μαζί Για Μια Καλή Ζωή. Θέλετε να υποστηρίξετε το δίκαιο εισόδημα, τις καλές συνθήκες εργασίας και

Διαβάστε περισσότερα

Ο κοινωνικός διάλογος στη Ρουμανία. Άρπαντ Σούμπα Ομοσπονδία των μεταλλουργών «Μετάλ»

Ο κοινωνικός διάλογος στη Ρουμανία. Άρπαντ Σούμπα Ομοσπονδία των μεταλλουργών «Μετάλ» Ο κοινωνικός διάλογος στη Ρουμανία Άρπαντ Σούμπα Ομοσπονδία των μεταλλουργών «Μετάλ» Γενική κατάσταση Για την εξασφάλιση σταθερού περιβάλλοντος και κοινωνικής ειρήνης, ο νόμος ορίζει τους κανόνες για τη

Διαβάστε περισσότερα

PW - Αποσπασμένοι εργαζόμενοι - αίτηση πληροφοριών για τους όρους απασχόλησης

PW - Αποσπασμένοι εργαζόμενοι - αίτηση πληροφοριών για τους όρους απασχόλησης [F1] Γενικές ερωτήσεις για τους βασικούς όρους (άρθρο 3 παράγραφος 1)) [F101] Οι όροι απασχόλησης αποτελούν αντικείμενο νομοθετικών ρυθμίσεων; [F102] Οι όροι απασχόλησης αποτελούν αντικείμενο μόνο νομοθετικών

Διαβάστε περισσότερα

Κυριότερα σημεία στο νέο ασφαλιστικό - Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης.

Κυριότερα σημεία στο νέο ασφαλιστικό - Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης. Κυριότερα σημεία στο νέο ασφαλιστικό - Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης. - Εισφορά 6,95% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑ 2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο ΣΥΓΤΕ διατηρεί έντοκο λογαριασμό με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης 2018 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Πρωτοβουλία για το Εμπόριο με Ηθικές Αρχές (ΕΤΙ = Ethical Trading Initiative) είναι ένας φορέας συνεργασίας μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

FAQ Ποια νομική μορφή να επιλέξουμε για να μπορούμε να θεωρηθούμε φορέας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας;

FAQ Ποια νομική μορφή να επιλέξουμε για να μπορούμε να θεωρηθούμε φορέας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας; FAQ Ποια νομική μορφή να επιλέξουμε για να μπορούμε να θεωρηθούμε φορέας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας; Σύμφωνα με το νόμο η νομική μορφή του εγχειρήματος δε συνδέεται με την αναγνώριση του ως

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για εργαζομένους. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εργασίες Minijobs

Πληροφορίες για εργαζομένους. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εργασίες Minijobs Πληροφορίες για εργαζομένους Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εργασίες Minijobs +++ Δωρεάν αναζήτηση και εύρεση εργασιών Minijobs σε νοικοκυριά +++ www.haushaltsjob-boerse.de +++ Minijobs Οι εργασίες Minijobs

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβαση για την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, 1962 Νο

Σύμβαση για την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, 1962 Νο Σύμβαση για την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, 1962 Νο. 118 1 Υιοθετήθηκε την 28η Ιουνίου 1962 από τη Γενική Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας κατά την 46η σύνοδό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρημένης) σύμβασης για την προστασία της μητρότητας,»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρημένης) σύμβασης για την προστασία της μητρότητας,» ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρημένης) σύμβασης για την προστασία της μητρότητας,» Η γενική Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που συγκλήθηκε στη Γενεύη από το Διοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1986L0378 EL 09.03.1997 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Ιουλίου 1986 για την εφαρµογή της αρχής της ίσης µεταχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 425 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 7 -Ποιοί θεωρούνται μισθωτοί, ποιοί υπάλληλοι και ποιοί εργάτες 7 -Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας 10

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΣΙΑΛ & ΕΑ - Ν.Π.Ι.Δ.

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΣΙΑΛ & ΕΑ - Ν.Π.Ι.Δ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης (Τ.Ε.Α.) είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Για τη καλύτερη κατανόηση του τρόπου της λειτουργίας ενός επαγγελματικού ταμείου

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από την Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ειδικών: Οι συστάσεις της Επιτροπής, όπως συνοψίζονται από τον Πρόεδρο της, καθηγητή Jan van Ours

Απόσπασμα από την Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ειδικών: Οι συστάσεις της Επιτροπής, όπως συνοψίζονται από τον Πρόεδρο της, καθηγητή Jan van Ours ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 30-09-2016 Απόσπασμα από την Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ειδικών: Οι συστάσεις της Επιτροπής, όπως συνοψίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συνδικαλιστική ομοσπονδία «Μεταλλουργοί» Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συνδικαλιστική ομοσπονδία «Μεταλλουργοί» Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συνδικαλιστική ομοσπονδία «Μεταλλουργοί» Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας Ιανουάριος 2009, Σόφια ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ -IG Metall- Γερμανία -Nezavisnost- Σερβία -SIER- ΠΓΔΜ

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπαση εργαζομένων Ερωτήσεις για αποστέλλουσα επιχείρηση

Απόσπαση εργαζομένων Ερωτήσεις για αποστέλλουσα επιχείρηση I. Γενικές ερωτήσεις (Άρθρα 1 και 2) I.2. Ερωτήσεις για την αποστέλλουσα επιχείρηση Απόσπαση εργαζομένων Ερωτήσεις για αποστέλλουσα επιχείρηση 1. 1. 1 Ποιος θεωρείται ως εργαζόμενος σύμφωνα με το εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

πηγη esos.gr ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠ

πηγη esos.gr ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠ πηγη esos.gr Εγκύκλιο προς όλες τα υπουργεία και ΝΠΔΔ απέστειλε το υπ. Οικονομίας σχετικά με την παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που καταβλήθηκαν στους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ για νέες προσλήψεις (Ιανουάριος 2013)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ για νέες προσλήψεις (Ιανουάριος 2013) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ για νέες προσλήψεις (Ιανουάριος 2013) Στα πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όπου σημαντικά ζητούμενα αποτελούν τόσο η συγκράτηση των ποσοστών ανεργίας, όσο και η υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Αθήνα, 09/03/2011 ΑΡΘΡΟ της Αικ. Ζαφείρη Καμπίτση Επιτ. Γεν. Διευθυντού ΟΑΕΕ Τ. Προέδρου Δ.Σ ΤΑΠΟΤΕ ΘΕΜΑ : Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Ι. Είναι γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1. Πότε θεσμοθετήθηκε η Κοινωνική Οικονομία στην χώρα μας και ποια τα αποτελέσματα έως τώρα;... 2 2. Ποιο είναι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την Κοινωνική Οικονομία;... 2

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ Τονίζεται ότι, η παρούσα εργασία δεν αποτελεί ολοκληρωμένη ανάλυση και δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση ειδικών προβλημάτων. Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & Ε.Δ.Ε. (σύμφωνα με τον Ν.4152/2013)

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & Ε.Δ.Ε. (σύμφωνα με τον Ν.4152/2013) ΗΡΩ ΜΗΤΡΟΥ Πολιτικός Μηχανικός Ταμίας του ΣΠΕΔΕ Θεσσαλονίκης και Κ. Μακεδονίας και εκπρόσωπός του στην Εποπτεύουσα του ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νίκης Τηλ.: 6947439900, 2310486595 - E-mail: iromitrou@tee.gr ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πηγές Συντακτική ομάδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πηγές Συντακτική ομάδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Επίδομα ανεργίας... 2 1.1 Γενικά... 3 1.2 Δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας... 3 1.3 Προϋποθέσεις για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας... 4 1.4 Τα απαιτούμενα ημερομίσθια που πρέπει να έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ζήτημα Δικαιοσύνης ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ Σε τί συνίσταται ο Νόμος περί ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας; Ο Νόμος περί

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 8 η. Νικόλαος Καρανάσιος

Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 8 η. Νικόλαος Καρανάσιος Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 8 η Νικόλαος Καρανάσιος Εξαρτημένη εργασία Συμβατική (νόμιμη) Εργασία Υπερεργασία Υπερωρία Εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες Εργασία σε εξαιρέσιμες ώρες Εργασία Μαθητείας

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για λήψη επιδόματος ανεργίας

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για λήψη επιδόματος ανεργίας Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για λήψη επιδόματος ανεργίας Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 463 464 465 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 7 -Ποιοί θεωρούνται μισθωτοί, ποιοί υπάλληλοι και ποιοί εργάτες 7

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Από την έναρξη ισχύος αυτής της Σ.Σ.Ε. τα κατώτερα όρια των βασικών μηνιαίων μισθών του προσωπικού του 'Άρθρου 1 καθορίζονται ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 2. Από την έναρξη ισχύος αυτής της Σ.Σ.Ε. τα κατώτερα όρια των βασικών μηνιαίων μισθών του προσωπικού του 'Άρθρου 1 καθορίζονται ως εξής: ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 (Πεδίο Εφαρμογής) Στις

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα Ε.Ε.: L 204 της 26/07/2006, σελ. 23. Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Εργασιακά Θέματα. Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ)

Εργασιακά Θέματα. Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) Εργασιακά Θέματα Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) Μάϊος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Επιχείρηση Προσωρινής Απασχόλησης Συνοπτική παρουσίαση... 3 2. Γενικά... 5 3. Νόμιμος Τρόπος Σύστασης Ε.Π.Α.... 5 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX SWD(2017) 479/2 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Α/Α 1 Οι περί Έκτακτης Εισφοράς Αξιωματούχων, Ν. 112(Ι)/2011 01/09/11

Διαβάστε περισσότερα

Η Συνδικαλιστική Οργάνωση-Μέρος ΙΙΙ

Η Συνδικαλιστική Οργάνωση-Μέρος ΙΙΙ Η Συνδικαλιστική Οργάνωση-Μέρος ΙΙΙ Νοέμβριος 2016 Τα αιτήματα και η κοστολόγηση τους Μαθησιακοί Στόχοι Αιτήματα-Γενικά Τα χρηματικά αιτήματα Τα μη-χρηματικά αιτήματα Κοστολόγηση Διαδικασία κοστολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων ΙΝΕ - ΓΣΕΕ www.inegsee.gr info@inegsee.gr Περιεχόμενα 3 4 5 σελ. σελ. σελ. 1. Γενικά 2. Διαφοροποιήσεις στο πεδίο εφαρμογής 3. Υπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο για αλλοδαπούς και αλλοδαπές που διαμένουν μεγαλύτερο διάστημα στη Γερμανία, για πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για Γερμανούς υπηκόους με ανεπαρκείς γνώσεις γερμανικών.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο για μετανάστες δικαιούχους και υπόχρεους συμμετοχής, όπως και για αλλοδαπούς υπόχρεους συμμετοχής, οι οποίοι διαμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στη Γερμανία. Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο για μετανάστες δικαιούχους και υπόχρεους συμμετοχής, όπως και για αλλοδαπούς υπόχρεους συμμετοχής, οι οποίοι διαμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στη Γερμανία. Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗΣ (Tα κατωτέρω ισχύουν σύμφωνα με το Ασφαλιστικό Πλαίσιο, Νόμοι Προεδρικά Διατάγματα - Ερμηνευτικές Εγκύκλιοι, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι 31.12.2012) Α) ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νέες μορφές απασχόλησης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέες μορφές απασχόλησης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέες μορφές απασχόλησης 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποιες είναι οι νέες μορφές απασχόλησης; Σύμβαση ορισμένου χρόνου Μερική απασχόληση Προσωρινή απασχόληση Σύμβαση έργου Υπεργολαβία Εκ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΩΝ 2019 2022 Στην Αθήνα σήμερα, 28 Ιουνίου 2019, οι υπογεγραμμένοι αφενός ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος ως εκπρόσωπος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤO «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» ΓΕΝΙΚΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤO «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» ΓΕΝΙΚΑ Hmeromhn;ia... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (ΥΠ.Π.Ε.Θ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδικές Ασφαλίσεις και σύγχρονη επιχείρηση

Ομαδικές Ασφαλίσεις και σύγχρονη επιχείρηση Ομαδικές Ασφαλίσεις και σύγχρονη επιχείρηση Παρουσίαση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας 17/9/2018 Ηρακλής Δασκαλόπουλος Ομαδικές Ασφαλίσεις Ασφάλιση ομάδας ατόμων με ένα Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Τα μέλη της ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ 3: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ 3: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΝΤΥΠΟ 3: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΑΕΔ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Σ.ΕΠ.Ε. ΚΩΔ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΑΕΔ ΚΩΔ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Σ.ΕΠ.Ε. ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ A. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Α.Μ.Ε. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ή 1 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ V PRC «Συνδικαλισμός, συνδικάτα και συνδικαλιστική συμμετοχή στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης», ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων

Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 2016/0176(COD) 11.1.2017 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων προς την Επιτροπή Πολιτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα, 3/10/2011 Αρ. Πρωτ.Φ.11321/22575/1810 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙO ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

*No offense intended with the use of word dummies

*No offense intended with the use of word dummies *No offense intended with the use of word dummies Θεματικές ενότητες Μικτός μισθός Άσφαλιστικές ημέρες - Ένσημα Ημερομίσθιο - Ωρομίσθιο Υπερεργασία Υπερωρία - Νυχτερινή Εργασία Εργάσια κατά τις εξαιρέσιμες

Διαβάστε περισσότερα

2η ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΟΙΜΙΟ 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ

2η ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΟΙΜΙΟ 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ 2η ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΟΙΜΙΟ 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ Στην 2 η Ενότητα Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - αναφέρουμε τους ισχύοντες εργασιακούς νόμους που αφορούν στους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 45ΒΝ4691Ω2-2ΗΠ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : Β143513/

ΑΔΑ: 45ΒΝ4691Ω2-2ΗΠ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : Β143513/ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : Β143513/08-11-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Δ/νση Συντονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πηγές Συντακτική ομάδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πηγές Συντακτική ομάδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Σύμβαση δανεισμού... 2 1.1 Γενικά... 4 1.2 Γνήσιος και μη γνήσιος δανεισμός... 5 1.3 Το νομικό πλαίσιο για τον κατ επάγγελμα δανεισμό εργαζομένων... 5 Πηγές... 9 Συντακτική ομάδα... 9 1 1.

Διαβάστε περισσότερα

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μερικά απλά λόγια για την κρίση Η κρίση ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2008

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3623, 19/7/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3623, 19/7/2002 Ο περί της Απόσπασης Εργαζομένων στο Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 137(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

FAQs για το Κοινωνικό Μέρισμα

FAQs για το Κοινωνικό Μέρισμα FAQs για το Κοινωνικό Μέρισμα 1. Πού μπορώ να υποβάλω αίτηση για το Για να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να μπείτε στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Οι οθόνες και τα μηνύματα που έχουν δημιουργηθεί για την ενημέρωση των ασφαλισμένων απεικονίζονται στο παράρτημα:

Οι οθόνες και τα μηνύματα που έχουν δημιουργηθεί για την ενημέρωση των ασφαλισμένων απεικονίζονται στο παράρτημα: Στον ιστότοπο ΟΑΕΕ (www.oaee.gr) έχει αναρτηθεί η νέα Υπηρεσία, «ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΕΔΩ». Επιλέγοντας την Υπηρεσία ο χρήστης ακολουθεί δομημένη διαδικασία για τον υπολογισμό των οφειλών του και, εφόσον επιθυμεί,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΘΩΙΔΗΣ Π ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ τηλ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΘΩΙΔΗΣ Π ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ τηλ 120 δόσεις: Τελευταία Ευκαιρία??? Όροι και προϋποθέσεις Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση; Για τα Φυσικά Πρόσωπα: Η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 2004-2005 Στην Αθήνα σήμερα 20 Ιουλίου 2004, οι υπογράφοντες αφενός Ιωάννης Δραπανιώτης, Γενικός Διευθυντής, ως εκπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα

Äà Ļ» Æê Aποτελέσματα διαβούλευσης με την κοινωνία

Äà Ļ» Æê Aποτελέσματα διαβούλευσης με την κοινωνία Ä»» Æ ¹ Äà Ļ» Æê Ιούνιος - Ιούλιος 2016 Aποτελέσματα διαβούλευσης με την κοινωνία για το κυβερνητικό μας πρόγραμμα Φύλο Ηλικίες Γυναίκες 22.2% 60+ 17.1% εώς 29 10.6% 30-39 20.5% Άνδρες 77.8% 50-59 22.6%

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ! ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ Σε τί συνίσταται ο Νόμος περί ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας; Ο Νόμος περί ίσης

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων νέων, ηλικίας ετών

Το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων νέων, ηλικίας ετών Το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.295 ανέργων νέων, ηλικίας 25-29 ετών Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016 659 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, 15.3.2016 Ν. 30(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Μην τους αφήνεις να σε εκμεταλλεύονται Τα δικαιώματα στη δουλειά

Μην τους αφήνεις να σε εκμεταλλεύονται Τα δικαιώματα στη δουλειά Γίνε μέλος στη διεύθυνση byggnads.se/bli-medlem Grekiska Eλληνικά Μην τους αφήνεις να σε εκμεταλλεύονται Τα δικαιώματα στη δουλειά 2018-2020 1 Μην τους αφήνεις να σε εκμεταλλεύονται! Σίγουρα ξέρεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο για αλλοδαπούς και αλλοδαπές που διαμένουν μεγαλύτερο διάστημα στη Γερμανία, για πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για υπηκόους μιας χώρας του ΕΟΧ, καθώς και για Γερμανούς

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Δώρου Πάσχα

Υπολογισμός Δώρου Πάσχα Υπολογισμός Δώρου Πάσχα Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης και υπολογισμού του Δώρου Πάσχα. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Γίνε εσύ ο Ειδικός... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. 100% Επίκαιρο εργαστηριακό σεμινάριο μισθοδοσίας Προσαρμοσμένο στη ΝΕΑ εργατική νομοθεσία

Γίνε εσύ ο Ειδικός... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. 100% Επίκαιρο εργαστηριακό σεμινάριο μισθοδοσίας Προσαρμοσμένο στη ΝΕΑ εργατική νομοθεσία ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕ Η/Υ & ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ Γίνε εσύ ο Ειδικός... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 100% Επίκαιρο εργαστηριακό σεμινάριο μισθοδοσίας Προσαρμοσμένο στη ΝΕΑ εργατική νομοθεσία ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ Ν.4093/12.12.11.2012,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002 Ο περί Εργοδοτουμένων με Μερική Απασχόληση (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΑΘΗΝΑ : Β. ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΥ- ΑΙΜ. ΓΚΙΟΥΖΕΛΙΑΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 31 ΤΗΛ. :

AΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΑΘΗΝΑ : Β. ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΥ- ΑΙΜ. ΓΚΙΟΥΖΕΛΙΑΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 31 ΤΗΛ. : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 28/6/2011 Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων ΑΡ. ΠΡΩΤ.ΔΙΑΣΦ/Φ3/55/54117 Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛOΓlKH ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Οινολόγων όπως αυτοί ορίζονται από τον 1697/87, που απασχολούνται σε Επιχειρήσεις όλης της χώρας

ΣΥΛΛOΓlKH ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Οινολόγων όπως αυτοί ορίζονται από τον 1697/87, που απασχολούνται σε Επιχειρήσεις όλης της χώρας ΣΥΛΛOΓlKH ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Οινολόγων όπως αυτοί ορίζονται από τον 1697/87, που απασχολούνται σε Επιχειρήσεις όλης της χώρας Στην Αθήνα σήµερα την 1η Σεπτεμβρίου 2008 οι υπογράφοντες αφενός Στυλιανός

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Α/Α 1 Οι περί Έκτακτης Εισφοράς Αξιωματούχων, Ν. 112(Ι)/2011 01/09/11

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Καταβολής Ασφαλιστικών Εισφορών προς τους Ασφαλισμένους Κύριας Ασφάλισης

Οδηγίες Καταβολής Ασφαλιστικών Εισφορών προς τους Ασφαλισμένους Κύριας Ασφάλισης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΑΕΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ταχ. Διευθ.:Ακτή Μιαούλη 17-19 Ταχ. Κωδ.:

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό φυλλάδιο για την επαγγελματική αναγνώριση

Ενημερωτικό φυλλάδιο για την επαγγελματική αναγνώριση Diese Broschüre wurde ausgehändigt von: Ενημερωτικό φυλλάδιο για την επαγγελματική αναγνώριση Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, για να σας προσφέρουμε όσο το δυνατό καλύτερη υποστήριξη κατά την αναγνώριση επαγγελματικών

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα για τα Μέλη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. (Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ομαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα για τα Μέλη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. (Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. Ομαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα για τα Μέλη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. (Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.) Ημερομηνία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2012 Ενημερωτικό Φυλλάδιο Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Ενημέρωση 6

Φορολογική Ενημέρωση 6 Φορολογική Ενημέρωση 6 Έκτακτα Φορολογικά Μέτρα Εισαγωγή Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε στις 14 Δεκεμβρίου 2011 διάφορες τροποποιήσεις σε Φορολογικές Νομοθεσίες στα πλαίσια της προσπάθειας για οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0037/1. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0037/1. Τροπολογία 13.2.2017 A8-0037/1 1 Παράγραφος 6 α (νέα) 6α. Επισύρει την προσοχή στη μείωση του μεριδίου των μισθών στην ΕΕ, στη διεύρυνση των ανισοτήτων όσον αφορά τους μισθούς και τα εισοδήματα και στην αύξηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, 10.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 16-24 ΕΤΩΝ, ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Ασφάλισης Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.socialsecurity.gov

Πώς να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Ασφάλισης Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.socialsecurity.gov Παροχές επιβίωσης Πώς να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Ασφάλισης Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας Η ιστοσελίδα μας, www.socialsecurity.gov, είναι πολύτιμη πηγή πληροφοριών για όλα τα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σημαντικός κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2010-2020 Υπάρχουν 80 περίπου εκατομμύρια πολίτες με αναπηρίες στην ΕΕ, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων Ιούλιος 2017 Η ευθύνη του εργοδότη κατά το Ν. 551/1915 Η ευθύνη του εργοδότη κατά τη νομοθεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΙΝΕ - ΓΣΕΕ www.inegsee.gr info@inegsee.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο για μετανάστες δικαιούχους και υπόχρεους συμμετοχής, όπως και για αλλοδαπούς υπόχρεους συμμετοχής, οι οποίοι διαμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στη Γερμανία. Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Λευκωσία, 17 Δεκεμβρίου 2013 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: ΘΕΜΑ: Όλα τα Μέλη Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Κύριε, Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων σας πληροφορεί ότι τη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις και Μαθητεία απόφοιτων επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) Γενικά περί μαθητείας

Επιχειρήσεις και Μαθητεία απόφοιτων επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) Γενικά περί μαθητείας Επιχειρήσεις και Μαθητεία απόφοιτων επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) Γενικά περί μαθητείας Ως Μαθητεία ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και

Διαβάστε περισσότερα

1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34

1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34 1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1.1 Δραστηριότητες Γνωριμία & συνεργασία των μελών της ομάδας γνωριμίας & σ. 19 συνεργασίας των εκπαιδευομένων ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1.1 (Ανά

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης

Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο κοινωνικής ενσωμάτωσης Ενημερωτικό δελτίο για το σεμινάριο για μετανάστες δικαιούχους και υπόχρεους συμμετοχής, όπως και για αλλοδαπούς υπόχρεους συμμετοχής, οι οποίοι διαμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στην Γερμανία. Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤO «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» ΓΕΝΙΚΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤO «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» ΓΕΝΙΚΑ Hmeromhn;ia... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (ΥΠ.Π.Ε.Θ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ -1-2017 Αρ.Πρωτ:.. ΕΠΑΛ Ταχ. Δ/νση:..

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια Για Την Εργοδότηση Ανέργων - Μάιος 2013

Σχέδια Για Την Εργοδότηση Ανέργων - Μάιος 2013 Σχέδια Για Την Εργοδότηση Ανέργων - Μάιος 2013 ΣΧΕΔΙΟ 1 ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Σύντομη Περιγραφή του Σχεδίου: Το Σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Επεξηγήσεις: Ε.Γ.Σ.Σ.Ε : Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Σ.Σ.Ε : Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Επεξηγήσεις: Ε.Γ.Σ.Σ.Ε : Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Σ.Σ.Ε : Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ετήσια άδεια Σύμφωνα με το άρθρο 7 της κλαδικής σύμβασης Ο.Τ.Ο.Ε Τραπεζών 2004-2005, οι συνάδελφοι κατά τον πρώτο χρόνο απασχόλησής τους δικαιούνται άδεια με αποδοχές είκοσι (20) εργασίμων ημερών. Στη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 25, 2013 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΩΝ 2012 2015

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΩΝ 2012 2015 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΩΝ 2012 2015 Στην Αθήνα σήμερα, 24 Αυγούστου 2012, οι υπογεγραμμένοι αφενός ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος ως εκπρόσωπος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 131/2013 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4660 Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 117 Αριθμός 131 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ Πειραιάς, 22 Απριλίου 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Αλλαγές για τους

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, 18 / 6 / 2015, ημέρα Πέμπτη, και ώρα το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας με την επωνυμία «BLUE OCEANIC ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ

Σήμερα, 18 / 6 / 2015, ημέρα Πέμπτη, και ώρα το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας με την επωνυμία «BLUE OCEANIC ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ H OΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΩΚΕΑΝΙΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΨΑΛΙΔΙ ΝΗΣΟΥ ΚΩ ΤΗΣ ΕΔΡΕΥΟΥΣΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Μέτρα στήριξης των Κλάδων κλωστοϋφαντουργίας & Ειδών Ένδυσης στην Ισπανία.

Θέμα: Μέτρα στήριξης των Κλάδων κλωστοϋφαντουργίας & Ειδών Ένδυσης στην Ισπανία. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη, 9 Οκτωβρίου 2008 Αρ. Πρωτ.: Φ.1260/538 Θέμα: Μέτρα στήριξης των Κλάδων κλωστοϋφαντουργίας & Ειδών Ένδυσης στην Ισπανία. H πολιτική στήριξης των κλάδων της κλωστοϋφαντουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΣΕΡΒΙΑΣ Βασικές αρχές

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΣΕΡΒΙΑΣ Βασικές αρχές ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΣΕΡΒΙΑΣ Βασικές αρχές Ποιοι είμαστε Η Eurobank Business Services, με παρουσία 12 ετών και ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά, στον τομέα της Έκδοσης και Διαχείρισης Μισθοδοσίας, δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

1) ΑΣΦΑΛΙΣΗ µέχρι την 31/12/1982 (ΕΞΑΓΟΡΕΣ Ν. 3863/10 ΟΧΙ-) I. ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1) ΑΣΦΑΛΙΣΗ µέχρι την 31/12/1982 (ΕΞΑΓΟΡΕΣ Ν. 3863/10 ΟΧΙ-) I. ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗΣ (Tα κατωτέρω ισχύουν σύμφωνα με το Ασφαλιστικό Πλαίσιο, Νόμοι Προεδρικά Διατάγματα - Ερμηνευτικές Εγκύκλιοι, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι 31.12.2012) Α) ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ 3: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ 3: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΝΤΥΠΟ 3: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΑΕΔ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Σ.ΕΠ.Ε. ΚΩΔ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΑΕΔ ΚΩΔ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Σ.ΕΠ.Ε. ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ A. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Α.Μ.Ε. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ή 1 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα