Newsletter. 40o τεύχος. Τον περασµένο µήνα δόθηκε στη δηµοσιότητα η κατάταξη του Παγκόσµιου είκτη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Newsletter. 40o τεύχος. Τον περασµένο µήνα δόθηκε στη δηµοσιότητα η κατάταξη του Παγκόσµιου είκτη"

Transcript

1 Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Αγαπητοί συνεργάτες, Τον περασµένο µήνα δόθηκε στη δηµοσιότητα η κατάταξη του Παγκόσµιου είκτη Ανταγωνιστικότητας 40 ο ΤΕΥΧΟΣ Ταλέντων (GTCI) , στην οποία η Ελλάδα καταλαµβάνει τη 49η θέση. Ο Παγκόσµιος είκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων βασίζεται σε έρευνα του INSEAD σε συνεργασία µε τον όµιλο Adecco και το Human Capital Leadership Institute. Τι κάνει λοιπόν µια χώρα ανταγωνιστική στην προσέλκυση και διατήρηση του ταλέντου;και πώς το ταλέντο συνδέεται µε την οικονοµική ευηµερία των χωρών και την ευρωστία των επιχειρήσεων; Στο Newsletter µας µοιραζόµαστε µαζί σας τα κύρια ευρήµατα της µελέτης αλλά και συµπεράσµατα για το πώς οι χώρες µε χαµηλή σχετικά ανταγωνιστικότητα, όπως η Ελλάδα,µπορούν να ωφεληθούν ακολουθώντας καλές πρακτικές των χωρών που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στον είκτη GTCI. Με εκτίµηση, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ιευθύνων Σύµβουλος Adecco Ελλάδας Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙ Ι ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Η τρίτη έκδοση του Παγκόσµιου είκτη Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων (GTCI) κυκλοφόρησε: Η Ελλάδα κατατάσσεται στη 49 η θέση, µία θέση πιο πάνω σε σύγκριση µε τον δείκτη GTCI (50 η θέση). Η Ελβετία, η Σιγκαπούρη και το Λουξεµβούργο κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις. Η έκθεση επισηµαίνει τη σηµασία της κινητικότητας των ταλέντων. Ο Παγκόσµιος είκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων (GTCI) , µια ετήσια µελέτη βασισµένη σε έρευνα που πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε τον Όµιλο Adeccoκαι το Human Capital Leadership Institute στη Σιγκαπούρη (HCLI), δηµοσιεύτηκε από το INSEAD. Το φετινό θέµα, «Προσέλκυση Ταλέντων και ιεθνής Κινητικότητα», επικεντρώνεται στα ευρήµατα που αφορούν στη σηµαντική συσχέτιση µεταξύ της κινητικότητας των ταλέντων και της οικονοµικής ευηµερίας. Η κινητικότητα είναι ζωτικής σηµασίας για την κάλυψη των ελλείψεων σε δεξιότητες, καθώς ένα υψηλό ποσοστό καινοτόµων ανθρώπων µε επιχειρηµατικό πνεύµα έχουν γεννηθεί ή σπουδάσει στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κορυφαίες χώρες στην κατάταξη χαρακτηρίζονται ως επιθυµητοί προορισµοί για εργασία για τα στελέχη και τους υποψηφίους που διαθέτουν υψηλού επιπέδου εξειδίκευση. Αντιµέτωποι µε νέα είδη µεταναστευτικών ροών, οι φορείς λήψης αποφάσεων πρέπει να διαµορφώνουν πολιτικές και στρατηγικές για να αντιµετωπίσουν τόσο τις άµεσες ανάγκες των χωρών τους και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτές, όσο και µακροπρόθεσµα τα συµφέροντα των πολιτών τους.

2 Οι τρεις κορυφαίες χώρες στην ανταγωνιστικότητα ταλέντων είναι η Ελβετία που βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, ακολουθούµενη από τη Σιγκαπούρη και το Λουξεµβούργο στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, διατηρώντας τις θέσεις που είχαν λάβει και στον δείκτη Κατάταξη Παγκόσµιου είκτη Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων : Top Ten 1 Ελβετία 6 Σουηδία 2 Σιγκαπούρη 7 Ηνωµένο Βασίλειο 3 Λουξεµβούργο 8 Νορβηγία 4 Ηνωµένες Πολιτείες 9 Καναδάς 5 ανία 10 Φινλανδία Οι δέκα κορυφαίες χώρες υπήρξαν ξεκάθαρα ανοιχτές στην κινητικότητα ταλέντων -σχεδόν το 25% του πληθυσµού της Ελβετίας και του Λουξεµβούργου αποτελείται από µη αυτόχθονες, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 43% για τη Σιγκαπούρη. Το αντίστοιχο ποσοστό είναι επίσης υψηλό στις Ηνωµένες Πολιτείες (4 η θέση), τον Καναδά (9 η θέση), τη Νέα Ζηλανδία (11 η θέση), την Αυστρία (15 η θέση), και την Ιρλανδία (16 η θέση). Υπήρξαν πολύ λίγες αλλαγές στις 20 κορυφαίες χώρες σε σχέση µε τον δείκτη GTCI , µε εξαίρεση την ένταξη της Τσεχικής ηµοκρατίας (20 η θέση) στις 20 πρώτες χώρες της κατάταξης, τη σηµαντική βελτίωση της θέσης της Νέας Ζηλανδίας, ενώ αντίθετα ο Καναδάς και η Ιρλανδία παρουσίασαν πτωτική πορεία. Σχολιάζοντας τα αποτελέσµατα της έρευνας, ο Ilian Mihov, Πρύτανης του INSEAD, επεσήµανε: «Με την ταχύτατη αλλαγή στην δυναµική των αγορών εργασίας παγκοσµίως, ο δείκτης GTCI αποκτά όλο και µεγαλύτερη σηµασία για τους φορείς επιρροής που αναζητούν ποσοτικά µέσα και προτάσεις προκειµένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και να αντιµετωπιστούν οι εργασιακές προκλήσεις. Ακόµη και µεγάλες οικονοµικές δυνάµεις, όπως η Κίνα, η Γερµανία και η Βραζιλία δεν θα µείνουν ανεπηρέαστες από τις σοβαρές ελλείψεις ικανού εργατικού δυναµικού». Και πρόσθεσε: «Είναι ενθαρρυντικό ότι η έµφαση που δίνει ο δείκτης GTCI στη σηµασία της επαγγελµατικής εκπαίδευσης έχει δηµιουργήσει θετική ανάδραση σε όλο τον κόσµο, και τώρα βλέπουµε ότι η επαγγελµατική κατάρτιση αναδεικνύεται ακρογωνιαίος λίθος σε πολλές πολιτικές προσεγγίσεις. Τα επόµενα χρόνια, ευελπιστούµε να συνεχίσουµε να εµπλέκουµε το παγκόσµιο κοινό σε υψηλής ποιότητας διάλογο στο πλαίσιο των προσπαθειών µας να βοηθήσουµε τους κεντρικούς φορείς λήψης αποφάσεων και τους φορείς επιρροής να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα όσον αφορά στο ταλέντο και την ευηµερία». Ο Alain Dehaze, CEO του Οµίλου Adecco, επίσης υπογράµµισε: «Ο κόσµος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα εξαιρετικές ευκαιρίες και προκλήσεις. 200 εκατοµµύρια άνθρωποι είναι άνεργοι και περίπου 1 στις 2 θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της αυτοµατοποίησης. Καθώς η ψηφιοποίηση και οι τάσεις γήρανσης εξελίσσονται, ο δείκτης GTCI επιβεβαιώνει τη θεµελιώδη σηµασία της κινητικότητας ταλέντων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την εξισορρόπηση µεταξύ του πλεονάσµατος και της έλλειψης δεξιοτήτων στις χώρες. Οι χώρες στις πρώτες θέσεις του δείκτη αποδεικνύουν ότι για την προσέλκυση ταλέντων

3 οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν στην εκπαίδευση και τη γνώση, καθώς και στη µείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση των αγορών εργασίας. Οι εργοδότες θα πρέπει να ενθαρρύνουν την κινητικότητα ταλέντων και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τις ευκαιρίες που προσφέρονται από την παγκόσµια οικονοµία, ώστε να δηµιουργήσουν θέσεις εργασίας». Ο Wong Su-Yen, CEO του Human Capital Leadership Institute (HCLI), σχολίασε ότι «η κινητικότητα των ταλέντων µεταξύ των χωρών βασίζεται σε ένα σύνθετο σύνολο οικονοµικών, πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων. Η διαµόρφωση της Οικονοµικής Κοινότητας ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) έχει αποδείξει ότι οι χώρες που είναι παραδοσιακά γνωστές για την προσέλκυση ταλέντων µπορεί να χάσουν τα εγχώρια ταλέντα τους από άλλες αναδυόµενες αγορές της περιοχής τους. Πρέπει να έχουµε στο µυαλό µας το γεγονός ότι ο βαθµός ανταγωνιστικότητας ταλέντων µίας χώρας δεν είναι σταθερός και τα ταλέντα συχνά αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδροµίας σε άλλες χώρες». Ελλάδα Σύνοψη χώρας 0ι ορισµοί των περιφερειών, καθώς και των εισοδηµατικών οµάδων βασίζονται στην ταξινόµηση της Παγκόσµιας Τράπεζας-η κατάταξη των οµάδων εισοδήµατος ενηµερώθηκε τον Ιούλιο του 2013 Θέση στον δείκτη Global GTCI HΕλλάδα κατατάσσεται στη 49 η θέση στον δείκτη GTCIπου συγκεντρώνει στοιχεία από 109 χώρες (Figure 1). Η Ελλάδα διατηρεί σχετικά καλύτερη κατάταξη στον πυλώνα της ιατήρησης. Αντίθετα, υστερεί όσον αφορά στην προσέλκυση παγκόσµιων ταλέντων.

4 1 GTCI Enable Attract Grow Retain Labour and Vocational Global Knowledge Σύγκριση µε τις διάφορες οµάδες χωρών R A N K I N G Figure 1: Greece global ranking (GTCI sample of 109 countries) Comparison Group (by Region) Central and Southern Asia East, Southeastern Asia and Oceania Europe Latin, Central America and Caribbean Top 3 scores of the group Score GAP: Greece score minus group highest score 44 % of countries in the group ranked below Greece Kazakhstan, Kyrgyzstan, Sri Lanka % Singapore, New Zealand, Australia % Switzerland, Luxembourg, Denmark % Chile, Barbados, Costa Rica % Northern America United States, Canada % North Africa and Western Asia United Arab Emirates, Qatar, Israel % Sub-Saharan Africa South Africa, Botswana, Namibia % (by Income Group) High-income countries Switzerland, Singapore, Luxembourg % Upper-middle-income countries Malaysia, Costa Rica, Bulgaria % Lower-middle-income countries Philippines, Georgia, Armenia % Figure 2: Greece GTCI performance vs. groups of countries Η Ελλάδα ανήκει στην περιοχή της Ευρώπης και έχει χαρακτηριστεί ως µία χώρα Υψηλού Εισοδήµατος (0ι ορισµοί των περιφερειών, καθώς και των εισοδηµατικών οµάδων βασίζονται στην ταξινόµηση της Παγκόσµιας Τράπεζαςη κατάταξη των οµάδων εισοδήµατος ενηµερώθηκε τον Ιούλιο του 2013).Η σχετική κατάταξή της είναι κακή εντός της οµάδας εισοδήµατος (µόνο το 9 τοις εκατό των χωρών σε αυτή την οµάδακατατάσσονται χαµηλότερα, όπως φαίνεται στο Figure 2), καθώς και εντός της περιοχής της (19 τοις εκατό των χωρών έχουν χαµηλότερη κατάταξη). Σε σύγκριση µε άλλες περιοχές πέρα από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αµερική, η Ελλάδα κατέχει καλύτερη θέση, ιδιαίτερα συγκριτικά µε τις περιφέρειες που αποτελούνται κυρίως από αναδυόµενες αγορές: ξεπερνά όλες τις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ασίας (συγκεκριµένα το 100 τοις εκατό των χωρών έχουν χαµηλότερη κατάταξη) και επίσης της Υποσαχάριας Αφρικής.

5 Ωστόσο, υπάρχουν πολλές χώρες τόσο στην Ανατολική όσο και στη υτική Ασία, που έχουν καλύτερες επιδόσεις. Η Οµάδα των ανταγωνιστών Ως «Οµάδα ανταγωνιστών της Ελλάδας» ορίζονται οι χώρες του δείγµατος GTCIπου βρίσκονται στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Αυτή η οµάδα αποτελείται από 12 χώρες. Το Figure 3 συγκρίνει τις επιδόσεις τους στο δείκτη GTCI µαζί µε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το µέγεθος του πληθυσµού τους. Με βάση το επίπεδο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το µέγεθος του πληθυσµού της χώρας, η Πορτογαλία είναι ίσως ο πλησιέστερος ανταγωνιστής (έχει υψηλότερη βαθµολογία από την Ελλάδα). Η επίδοση της Ελλάδας στον δείκτη GTCIείναι χαµηλότερη από τις περισσότερες χώρες αυτής της οµάδας, συµπεριλαµβανοµένων και ορισµένων µε χαµηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ Czech Republic GTCI Score Bulgaria Poland Hungary Slovakia Slovenia Portugal Spain Italy 45 Croatia Greece 40 Romania GDP per capita (US$ PPP) Figure 3: Greece GTCI score vs. the group of competitors

6 Απόδοση µε βάση τους Πυλώνες Με εξαίρεση τον πυλώνα ιατήρησης, η Ελλάδα γενικότερα αποδίδει κάτω του µέσου όρου της οµάδας του εισοδήµατος και της περιοχής της σε όλους τους πυλώνες (Figure 4). Global Knowledge 100 Enablers Attract Global Knowledge 100 Enablers Attract Labour and Vocational Grow Labour and Vocational Grow Retain Retain Greece Europe Figure 4: Greece pillar scores vs. relevant comparison groups Greece High Income Μεγάλο µειονέκτηµα της Ελλάδας σε σχέση µε τις κορυφαίες χώρες παρατηρείται στον πυλώνα Προσέλκυση (Figure 5). Η Ελλάδα δεν έχει καλή απόδοση ούτε από άποψη Ενεργοποίησης. Όλα αυτά σηµαίνουν ότι η Ελλάδα δυσκολεύεται ιδιαίτερα να δηµιουργήσει µία ανταγωνιστική δεξαµενή ταλέντων. Επιπλέον, θα µπορούσε να βελτιωθεί στον τοµέα των Επαγγελµατικών δεξιοτήτων. Η Τσεχική ηµοκρατία θα µπορούσε να προσφέρει κάποιες βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη του επαγγελµατικού ταλέντου, καθώς βρίσκεται στην «Οµάδα Ανταγωνιστών της Ελλάδας» και οι επιδόσεις της στους παραπάνω τοµείς είναι ιδιαίτερα καλές. Επίσης, ευρωπαϊκά κράτη που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στον δείκτη όπως η Ελβετία ή η ανία θα µπορούσαν να προσφέρουν µαθήµατα για το πώς µπορεί να βελτιωθεί το κανονιστικό τοπίο και η αγορά (δηλαδή ο πυλώνας Ενεργοποίηση ). Top 3 with highest score (whole GTCI country sample) Overall pillar Gap: Greece pillar score minus highest pillar score Best 3 of competitors Competitors Gap: Greece pillar score minus best competitor pillar score Enable Switzerland, Singapore, Denmark Czech Republic, Poland, Hungary Attract Grow Retain Singapore, Australia, Luxembourg Netherlands, Denmark, United States Switzerland, Luxembourg, United Arab Emirates Portugal, Spain, Hungary Portugal, Spain, Czech Republic Czech Republic, Portugal, Slovenia Labour and Vocational (LV) skills Czech Republic, Slovakia, Austria Czech Republic, Slovakia, Poland Global Knowledge (GK) skills Luxembourg, Singapore, United States Slovenia, Czech Republic, Hungary Figure 5: Greece assessment by pillar vs. countries with best practices

7 Εξωστρέφεια και Προσέλκυση Ταλέντων Η διεθνής κινητικότητα των ειδικευµένων ανθρώπων περιλαµβάνει δύο τάσεις: (i) την προσέλκυση ταλέντων -δηλαδή τον παράγοντα έλξης και (ii) τη διατήρηση ταλέντων. Οι τρεις υπο-πυλώνες του δείκτη GTCIδίνουν ιδιαίτερη έµφαση στην µέτρηση αυτών των τάσεων: Η Εξωστρέφειαµετρά τον βαθµό στον οποίο οι χώρες προσελκύουν ξένες επιχειρήσεις και ανθρώπους µέσω της διεθνούς µετανάστευσης. Οι υπο-πυλώνες Αειφορίαςκαι Τρόπου Ζωήςµετρούν από κοινού το βιοτικό επίπεδο που παρακινεί τους ανθρώπους να ζουν σε µια συγκεκριµένη περιοχή. Ο πρώτος υπο-πυλώνας επικεντρώνεται στην αµοιβή και τα άλλα οφέλη που σχετίζονται µε την εργασία. Ο δεύτερος υποπυλώνας αναφέρεται σε θέµατα όπως το περιβάλλον, η υγιεινή και η ασφάλεια. Η επιτυχία αυτών των παραγόντων, σε συνδυασµό µε τον πυλώνα της Ανάπτυξης, αντικατοπτρίζεται στην τελική δεξαµενή ταλέντων και δεξιοτήτων που διαθέτει η χώρα (π.χ. τεχνικά επαγγέλµατα, εργαζόµενοι µε γνώσεις, κ.λπ.) και στο πώς αυτή η οµάδα των ανθρώπων ενισχύει την παραγωγικότητα, την καινοτοµία και την επιχειρηµατικότητα. Belongs to Pillar: Greece ranking in each component (out of 109 countries) External Openness Attract 74 Sustainability Retain 40 Top 3 with highest score (whole GTCI country sample) Score Gap: Greece component score minus highest component score United Arab Emirates, Singapore, Luxembourg United Arab Emirates, Luxembourg, Switzerland Lifestyle Retain 20 Austria, Qatar, Switzerland Employable (vocational) skills LV Skills 59 Czech Republic, Slovakia, Austria Higher skills and competencies Gk Skills 31 United States, Israel, Singapore Innovation and entrepreneurship Gk Skills 55 Malta, Luxembourg, China Figure 6: Greece Ranking and Score Gap in Selected components Η Ελλάδα δεν έχει καλή απόδοση στον πυλώνα της Προσέλκυσης, ιδίως στον υπο-πυλώνα της Εξωστρέφειας, που απεικονίζει την ικανότητά της να προσελκύει ξένες επιχειρήσεις και ανθρώπους µέσω της διεθνούς µετανάστευσης. Οι ξένες ιδιόκτητες επιχειρήσεις δεν είναι τόσες πολλές όσες σε άλλες ανεπτυγµένες χώρες και υπάρχουν λίγες Ξένες Άµεσες Επενδύσεις και άρα περιορισµένη µεταφορά τεχνολογίας. Μολονότι η Ελλάδα διαθέτει έναν µεγάλο αριθµό διεθνών φοιτητών, λίγοι παραµένουν και καινοτοµούν στη χώρα (έτσι σπάνια παρατηρείται το φαινόµενο της «προσέλκυσης ταλαντούχων µυαλών»). Όσον αφορά στην Εξωστρέφεια, η Ελλάδα µπορεί να µάθει από τις εµπειρίες των παγκόσµιων ηγετών (Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, Σιγκαπούρη, Λουξεµβούργο, κ.λπ.), αλλά και από ορισµένους περιφερειακούς ανταγωνιστές µε πιο ανοικτές οικονοµίες, όπως η Ισπανία ή η Τσεχική ηµοκρατία. Η προσέλκυση ταλέντων από το εξωτερικό θα βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τις συνέπειες της χρηµατοπιστωτικής κρίσης και να επανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της στην παγκόσµια σκηνή. Η Ελλάδα έχει σχετικά καλύτερη απόδοση στον Τρόπο Ζωής και την Αειφορία, αναφορικά µε τον πυλώνα της ιατήρησης.

8 Βρισκόµαστε σε µια εποχή έντονης κινητικότητας των λαµπρών µυαλών: τα ταλέντα παρουσιάζουν αυξανόµενη κινητικότητα και η κινητικότητα γίνεται µέρος της ανάπτυξης ταλέντων. Μια κοντόφθαλµη άποψη περί «κόστους της µετανάστευσης» πρέπει να αντισταθµίζεται από µία στοιχειοθετηµένη άποψη που διαφοροποιεί τη µετανάστευση ατόµων µε χαµηλό βαθµό εξειδίκευσης από εκείνη ατόµων µε υψηλό βαθµό εξειδίκευσης και από µια πιο µακροπρόθεσµη αξιολόγηση σχετικά µε τα οφέλη της διεθνούς κινητικότητας όσων διαθέτουν υψηλές δεξιότητες. Για την προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων, παρακάτω υπάρχουν ορισµένες συστάσεις για χώρες, πόλεις, αλλά και για επιχειρήσεις. ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕ Ο: Οι χώρες -καθώς και οι πόλεις και οι περιφέρειες που γίνονται όλο και πιο σηµαντικοί παίκτες στην παγκόσµια σκηνή αξιοποίησης των ταλέντων -πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσµατικές στη διαχείριση της αναδυόµενης νέας δυναµικής της κινητικότητας των λαµπρών µυαλών: Οι χώρες δεν πρέπει να θεωρούν δεδοµένο ότι το καλύτερο ταλέντο θα έρθει τόσο απλά µέσω επιλεκτικών µεταναστευτικών πολιτικών. Το καλύτερο ταλέντο έλκεται από την ύπαρξη ευκαιριών, οι οποίες προκύπτουν από καλά αναπτυγµένες οµάδες, δίκτυα γνώσης και επαγγελµατικές πρακτικές διοίκησης και ηγεσίας εντός των οργανισµών -που ευνοούν την ανάπτυξη και την απόδοση των εργαζοµένων. Η τριτοβάθµια εκπαίδευση θα πρέπει να χρησιµοποιείται ως µέσο για την προσέλκυση νέων ανθρώπων µε µεγάλες δυνατότητες από όλο τον κόσµο. Αυτό απαιτεί τη δηµιουργία ενός αξιοκρατικού συστήµατος επιβράβευσης πανεπιστηµιακών επιστηµονικών επιτευγµάτων για τους καθηγητές και µια αυστηρή αλλά δίκαιη διαδικασία εισαγωγής των φοιτητών, που θα προσελκύσουν τόσο τους φοιτητές όσο και τους ερευνητές από το εξωτερικό. Οι πόλεις µπορούν να διαφοροποιηθούν µέσω αξιοποίησης τοπικών δυνατοτήτων -και της προβολής αυτών των δυνατοτήτων σε παγκόσµιο επίπεδο, ανταποκρινόµενες άµεσα στις ευκαιρίες της αγοράς για καινοτοµία. Οι χώρες, ιδιαίτερα στις αναδυόµενες αγορές, θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των τοπικών επαγγελµατικών

9 δεξιοτήτων και των υποδοµών που θα προσφέρουν ευκαιρίες στους πολίτες τους και θα λειτουργήσουν ως µαγνήτης για τη δηµιουργία δεξαµενής δηµιουργικών ταλέντων από το εξωτερικό. Η αξιοποίηση της δεξαµενής ταλέντων από το εξωτερικό απαιτεί: (1) τη συµµετοχή των Ελλήνων της διασποράς -µια µεγάλη πηγή γνώσεων, δικτύων και πόρων, και (2) την προώθηση της επιχειρηµατικής κουλτούρας που επιβραβεύει την αξία και διευκολύνει την ανοδική επαγγελµατική πορεία, προκειµένου η Ελλάδα να κερδίσει πίσω ταλαντούχους Έλληνες µετανάστες -όσο και ξένα ταλέντα. Οι τοπικοί επιχειρηµατικοί παράγοντες µε εµπειρία εκπαίδευσης στο εξωτερικό, µπορούν να διαδραµατίσουν σηµαντικό ρόλο στην διαµόρφωση επαγγελµατικών πρακτικών διοίκησης µε βάση τα πρότυπα του εξωτερικού διατηρώντας όµως ζωντανό και τον τοπικό χαρακτήρα. Οι επαναπατρισµένοι δεν χρειάζεται κατ' ανάγκη να ενθαρρυνθούν να ξανά-ενσωµατωθούν πλήρως, οι διασυνδέσεις και οι δεσµοί τους µε τις κοινότητες στο εξωτερικό θα είναι πολύτιµες πηγές τεχνογνωσίας σε έναν ταχέως µεταβαλλόµενο κόσµο καινοτοµίας. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕ Ο: Πολυεθνικές επιχειρήσεις συχνά επηρεάζουν το πώς λειτουργεί η αγορά και µπορούν να συµβάλουν στο να δοθεί η απαραίτητη έµφαση στην ανάπτυξη των εργαζοµένων. Κάθε είδους εταιρεία θα πρέπει να δώσει προσοχή στα εξής: Τα ανώτερα στελέχη που διοικούν οµάδες αποτελούµενες από άτοµα διαφορετικών εθνοτήτων και διαφορετικής κουλτούρας θα πρέπει να έχουν εκπαιδευτεί αντίστοιχα και να έχουν αναπτύξει δεξιότητες διοίκησης οµάδας, της οποίας τα µέλη εργάζονται εξ αποστάσεως. Θα πρέπει να διασφαλίζεται µέσω καλών πρακτικών διοίκησης ότι η αξία του ατόµου είναι αυτή που µετράει. Ο τρόπος διοίκησης θα πρέπει να προσαρµοστεί στις τοπικές συνθήκες, προκειµένου να προσελκύσει τα καλύτερα ταλέντα παγκοσµίως, χωρίς να διαταραχθεί ο τοπικός τρόπος εργασίας και αλληλεπίδρασης.

10 Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Γενικός ιευθυντής της Adecco Ελλάδας, σχολίασε σε σχέση µε τα αποτελέσµατα της µελέτης: «Για ακόµα µία χρονιά η Ελλάδα παρουσιάζει σηµάδια βελτίωσης σε σύγκριση µε τον δείκτη GTCI του προηγούµενου έτους. Η κατάταξή µας όµως είναι χαµηλή σε σχέση µε τις χώρες της ίδια οµάδας εισοδήµατος, καθώς και σε σχέση µε τις χώρες της περιοχής στην οποία ανήκουµε, γεγονός που υποδεικνύει ότι έχουµε πολύ δρόµο να διανύσουµε προκειµένου να γίνουµε µία ανταγωνιστική χώρα που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επαγγελµατίες µε υψηλά προσόντα και για τα λεγόµενα χρυσά µυαλά». Η κάλυψη του φετινού δείκτη GTCI είναι βελτιωµένη, επιτρέποντας στην έκθεση να περιλαµβάνει 109 χώρες (έναντι 93 χωρών το 2014), που αντιπροσωπεύουν το 83,8 τοις εκατό του παγκόσµιου πληθυσµού και το 96,2 τοις εκατό του παγκόσµιου ΑΕΠ. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά µε τον είκτη Global Talent Competitiveness Index (GTCI) και για να κατεβάσετε την πλήρη έκθεση, παρακαλούµε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Ακολουθήστε στο twitterτο hashtag #GTCI Σχετικά µε το INSEAD µπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο Σχετικά µε το Human Capital Leadership Institute (HCLI), µπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο

11 50 φιλόδοξοι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν CEOs for One Month της Adecco στη χώρα τους Ένα εφαλτήριο για καλύτερες προοπτικές σταδιοδροµίας, που θα αναδείξει έναν ταλαντούχο υποψήφιο σε CEO for One Monthτου Οµίλου Adecco, ο οποίος θα έχει τη µοναδική ευκαιρία να εργαστεί δίπλα στον CEO του Οµίλου, Alain Dehaze. Ο Όµιλος Adecco δίνει σε 50 ταλαντούχους και φιλόδοξους νέους την ευκαιρία να γίνουν «CEO για Ένα Μήνα» ( CEO for One Month ) στις χώρες τους, και να εργαστούν δίπλα στα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Adecco. Η διαδικασία ηλεκτρονικών αιτήσεων άνοιξε την 1η Μαρτίου, και θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου. Από τον Ιούνιο, οι νέοι που θα επιλεγούν θα ξεκινήσουν να εργάζονται µε σκοπό να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και τις ευκαιρίες σταδιοδροµίας τους. Ένας εξ αυτών θα έχει τη µοναδική ευκαιρία να γίνει CEO for One Monthτου Οµίλου Adecco και να εργαστεί για ένα µήνα δίπλα στον Alain Dehaze. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 73 εκατοµµύρια νέοι παγκοσµίως είναι άνεργοι σήµερα αριθµός που ισοδυναµεί σχεδόν µε ολόκληρο τον πληθυσµό της Γερµανίας. Ωστόσο, την ίδια στιγµή, η αναντιστοιχία δεξιοτήτων των υποψηφίων σε σχέση µε εκείνες που αναζητά η σύγχρονη αγορά εµποδίζει την οικονοµική ανάπτυξη και ευηµερία πολλών χωρών. Περίπου το 40% των εργοδοτών δηλώνουν ότι η έλλειψη εµπειρίας είναι το κυριότερο πρόβληµα που αντιµετωπίζουν για τη στελέχωση των χαµηλόβαθµων θέσεων εργασίας. Με στόχο να συµβάλει στην αντιµετώπιση αυτού του προβλήµατος, η Adecco σχεδίασε τα προγράµµατα Adecco Way to Work TM και CEO for One Month. Στόχος είναι η βελτίωση των προοπτικών σταδιοδροµίας των ταλαντούχων νέων, παρέχοντάς τους πολύτιµη κατάρτιση -µε γνώµονα τις ανάγκες της αγοράς εργασίας- για την ενίσχυση της απασχολησιµότητας τους. Αυτό περιλαµβάνει πρακτική άσκηση ενός µήνα δίπλα στους Γενικούς ιευθυντές της Adecco σε 50 χώρες, κατά την οποία θα λάβουν αξιόλογη εµπειρία και θα αποκτήσουν χρήσιµες γνώσεις που θα µπορέσουν να αξιοποιήσουν για να χτίσουν την επαγγελµατική τους πορεία, ενισχύοντας το βιογραφικό τους σηµείωµα. Ένας ή µία από τους 50 θα έχει την µοναδική ευκαιρία να γίνει CEO for One Monthτου Οµίλου Adecco και να εργαστεί δίπλα στον CEO του Οµίλου, Alain Dehaze, ενισχύοντας περαιτέρω την εκπαίδευσή του/της µέσω της απόκτησης εµπειρίας εργασίας στο εξωτερικό, πάντα σε ένα οργανωµένο πολυεθνικό περιβάλλον. Η θέση του CEO for One Monthτου Οµίλου Adecco προσφέρει έναν καλό µισθό που θα µπορέσει να αξιοποιηθεί από τον ταλαντούχο αυτόν νέο για την περαιτέρω εκπαίδευση και επαγγελµατική ανάπτυξή του.

12 «Το CEO for One Month ήταν µια αποκάλυψη», δήλωσε η Ayumi Kunori, Global CEO for One Month «εν ήµουν η καλύτερη στο σχολείο και δεν ήµουν σίγουρη για τη συµµετοχή µου στο πρόγραµµα. Αλλά µόλις έκανα την αίτηση, αφοσιώθηκα και παθιάστηκα. Ήταν µία εµπειρία τεράστιας αξίας. Προτείνω στους νέους όλου του κόσµου να δεχτούν την πρόκληση και να προσπαθήσουν. Το χειρότερο που µπορεί να συµβεί είναι να µην επιλεγείτε, τουλάχιστον αυτή τη φορά. Αλλά όλα όσα µάθετε θα σας προετοιµάσουν καλύτερα για την επόµενη ευκαιρία και για τη ζωή σας στη συνέχεια». Ο Alain Dehaze, CEO του Οµίλου Adecco, σχολίασε: «Το µέλλον µας εξαρτάται από τις δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την εµπειρία των νέων σήµερα. Είναι ευθύνη όλων µας να τους βοηθήσουµε να χτίσουν την καριέρα τους µέσω κατάρτισης, καθοδήγησης και προσφοράς ευκαιριών. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραµµα CEO for One Month. Οι νέοι θα δεχτούν την πρόκληση, θα αποκτήσουν εµπειρία δίπλα στα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Adecco και θα πάρουν µια γεύση του πώς διοικείται µια εταιρεία µε παγκόσµια εµβέλεια. Ανυποµονώ να καλωσορίσουµε τους 50 CEOs for One Month, να µοιραστούµε το όραµά τους και να τους βοηθήσουµε να οικοδοµήσουν την καριέρα τους». Ο ιευθύνων Σύµβουλος της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ανέφερε: «Η Adecco Ελλάδας υποστηρίζει και συµµετέχει ενεργά στο πρόγραµµα CEO for One Month. Μάλιστα, πέρυσι, η Ελληνίδα CEO for One Month, Ελένη Ζιάκα, κατάφερε να διακριθεί και να περάσει στον τελικό γύρο ανάδειξης του CEO for One Month του Οµίλου Adecco. Αυτό µας έκανε ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς απέδειξε έµπρακτα ότι η Ελλάδα διαθέτει πλήθος ταλαντούχων νέων που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο.

13 Όλοι εµείς στην Adecco Ελλάδας αναµένουµε µε ανυποµονησία να καλωσορίσουµε τον Έλληνα CEO for One Monthγια το 2016 και εγώ προσωπικά δεσµεύοµαι να µοιραστώ µαζί του τη γνώση και την εµπειρία µου, συµβάλλοντας όσο καλύτερα µπορώ στην εργασιακή του κατάρτιση». Το πρόγραµµα CEO for One Monthξεκίνησε στη Νορβηγία το Το 2014, πήρε τη µορφή µιας διεθνούς πρωτοβουλίας του Οµίλου Adecco, προσφέροντας µία θέση Global CEO for One Monthδίπλα στον CEO του Οµίλου. Το 2015, περισσότεροι από υποψήφιοι από όλο τον κόσµο έκαναν αίτηση στο πρόγραµµα. Το πρόγραµµα CEO for One Month έχει αποδείξει την ικανότητά του να ενισχύει την απασχολησιµότητα και τις ευκαιρίες για τους νέους. Χαρακτηριστικά παραδείγµατα: Η Paola Ospinaαπό την Κολοµβία, η CEO for One Monthτου Οµίλου Adecco για το 2014, ακολούθησε µία καριέρα στον χώρο του µάρκετινγκ στην Adecco στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η Ayumi Kunori, η οποία επιλέχθηκε ως CEO for One Month του Οµίλου το 2015, εργάζεται µε µερική απασχόληση για την Adecco στην Ιαπωνία, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις σπουδές της. Αλλά και ο Ernesto Lamaina και ο Dick Boreel, δύο επιτυχόντες του προγράµµατος CEO for One Monthγια το 2015, προσελήφθησαν από τα κεντρικά γραφεία της Adecco στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκτός από το πρόγραµµα CEO for One Month, το Adecco Way to Work TM στοχεύει στην καταπολέµηση της ανεργίας των νέων, προσφέροντας ευκαιρίες εργασίας και εργασιακής κατάρτισης σε νέους σε όλο τον κόσµο. Σχεδόν θέσεις πρακτικής άσκησης και µαθητείας δηµιουργήθηκαν το Μάθετε περισσότερα για το Adecco Way to Work Website: Facebook: Twitter:

14 Το Adecco Street Day στο 4ο έτος υλοποίησής του υποστήριξε 1 εκ. υποψηφίους σε όλο τον κόσµο Ο Όµιλος Adecco πραγµατοποίησε για τέταρτη χρονιά το Street Day, µε στόχο να βοηθήσει όσους αναζητούν εργασία να αποκτήσουν τις δεξιότητες για ένα επιτυχηµένο ξεκίνηµα στην αγορά εργασίας. Σε 53 χώρες και 6 ηπείρους, πάνω από εργαζόµενοι της Adecco µοιράστηκαν µε τους υποψηφίους την εξειδίκευσή τους, συµβουλές και εργαλεία αξιολόγησης, πραγµατοποιώντας περίπου εκπαιδευτικά εργαστήρια και συµβουλευτικές συνεδρίες. Πάνω από 3 εκατοµµύρια άνθρωποι έχουν λάβει υποστήριξη από το Adecco Street Day από το 2013, οπότε και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά. Η ανεργία στους νέους υπολογίζεται στο 13% παγκοσµίως και εξακολουθεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερα σηµαντικό κοινωνικό πρόβληµα, µε τα επίπεδά της να ξεπερνούν το 15% στις ΗΠΑ, το 22% στην Ευρώπη και σχεδόν το 30% στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική. Μια ολόκληρη γενιά κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία για µια ικανοποιητική επαγγελµατική πορεία, ενώ διακυβεύονται οι µακροχρόνιες προοπτικές της στην αγορά εργασίας. Ο Όµιλος Adecco απαντάει στο πρόβληµα αυτό µέσα από την παγκόσµια δράση Adecco Way to Work. Ως µέρος του προγράµµατος αυτού, στις 17 Μαρτίου, µε το Street Day ο Όµιλος Adecco έδειξε την αφοσίωσή του στην προσπάθεια αντιµετώπισης της ανεργίας προσφέροντας καθοδήγηση σε υποψηφίους σε 670 πόλεις σε 53 χώρες σε όλο τον κόσµο. Με περίπου εκπαιδευτικά εργαστήρια, σεµινάρια καθοδήγησης και συναντήσεις συµβουλευτικής καριέρας, οι ειδικοί της Adecco έδειξαν σε αυτούς που αναζητούν εργασία πώς να χειριστούν µια σειρά θεµάτων όπως η αξιολόγηση πιθανών επιλογών καριέρας, η διαµόρφωση σωστού βιογραφικού σηµειώµατος και η τελειοποίηση τεχνικών συνέντευξης. Επίσης, δόθηκαν χρήσιµες συµβουλές για την αξιοποίηση των µέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας και για τη διαµόρφωση του ψηφιακού επαγγελµατικού τους προφίλ. Συνολικά, η δράση άγγιξε ένα εκατοµµύριο ανθρώπους, ανεβάζοντας σε πάνω από 3 εκατοµµύρια τον συνολικό αριθµό των υποψηφίων που η Adecco έχει υποστηρίξει από το 2013 που ξεκίνησε το Street Day.

15 Το πρόγραµµα Adecco Way to Workπροσφέρει επίσης ένα «onlineκέντρο καριέρας» µε συµβουλές, υλικό καθοδήγησης των υποψηφίων για επιτυχηµένη αναζήτηση εργασίας, καθώς και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης. Το 2015, πάνω από θέσεις πρακτικής άσκησης δηµιουργήθηκαν σε όλο τον κόσµο, ενώ ο Όµιλος στοχεύει να αγγίξει τις τέτοιες θέσεις το Ο Alain Dehaze, CEO του Οµίλου Adecco, ανέφερε σχετικά: «Ευχαριστώ θερµά όλους τους συναδέλφους που προσέφεραν την εξειδίκευσή τους και τον χρόνο τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που αναζητούν εργασία σε όλο τον κόσµο. εν υπάρχει απλή λύση στην ανεργία, ειδικά στο πρόβληµα της νεανικής ανεργίας, και απαιτείται συντονισµός δηµόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αλλά σίγουρα δεν πρέπει να χάνουµε χρόνο: το µέλλον των νέων ανθρώπων είναι και δικό µας µέλλον, και βοηθώντας τους τώρα, βελτιώνουµε τις προοπτικές των χωρών µας, των κοινοτήτων και των οργανισµών µας». Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ιευθύνων Σύµβουλος της Adecco Ελλάδας, σχολίασε: «Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα µας καθιστούν την αναζήτηση εργασίας µια πραγµατική πρόκληση για όλους τους υποψηφίους. Στην Adecco πιστεύουµε ότι µέσα από τη δράση Street Day καταφέραµε και φέτος όχι µόνο να προσφέρουµε την εξειδίκευσή µας και τη στήριξή µας, αλλά πάνω απ όλα να εµφυσήσουµε αισιοδοξία σε όλους τους νέους που συναντήσαµε. Τα χαµόγελά τους ήταν η καλύτερη απόδειξη για την επιτυχία της πρωτοβουλίας µας». Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: Facebook: Twitter: #AdeccoStreetDay Instagram:

16 Η Adecco ανακοινώνει τη συνέχιση του προγράµµατος Win4Youth που υποστηρίζει νέους και οικογένειες σε µειονεκτική θέση Το πρόγραµµα συνεχίζεται για 7 η χρονιά Για έβδοµη συνεχή χρονιά, το Win4Youth υποστηρίζει φορείς που προσφέρουν σε νέους και οικογένειες που έχουν ανάγκη ένα καλύτερο ξεκίνηµα στη ζωή. Από το 2010, το Win4Youth έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,62 εκατ. για οργανισµούς που υποστηρίζουν νέους. Τα χρήµατα συγκεντρώνονται µέσα από αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 60 χώρες, µε τη συµµετοχή χιλιάδων εργαζοµένων, συνεργατών και πελατών της Adecco σε όλο τον κόσµο. Το 2016, αναδεικνύοντας για ακόµα µια χρονιά µε τον καλύτερο τρόπο τις βασικές αξίες της Adecco που έχουν στο επίκεντρο το οµαδικό πνεύµα, το πάθος, και την ευθύνη, συνάδελφοι, συνεργάτες και πελάτες θα λάβουν µέρος στα τρία αγωνίσµατα αντοχής του τριάθλου, κολύµβηση, ποδηλασία και τρέξιµο, για να επιτευχθεί ο στόχος της συγκέντρωσης 3,5 εκατοµµυρίων χιλιοµέτρων έως το τέλος του έτους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα εξασφαλίσει µια εταιρική δωρεά σε εννέα ιδρύµατα που υποστηρίζουν εγκαταλελειµµένα, ορφανά ή άρρωστα παιδιά, βοηθούν οικογένειες που ανήκουν σε µειονεκτικές κοινωνικές κατηγορίες και συµπαραστέκονται σε πολίτες-θύµατα φυσικών καταστροφών, πολέµων και οικονοµικής καταστροφής. Εργαζόµενοι της Adecco θα γίνουν επίσης εθελοντές στους φορείς. Ο Frederik Van Lierde, Βέλγος επαγγελµατίας αθλητής του τριάθλουκαι παγκόσµιος πρωταθλητής στο Ironmanτου 2013, είναι ο «νονός» του Win4Youth για το Ο Frederik θα λάβει µέρος στο µεγάλο φινάλε του Win4Youth 2016 τον Οκτώβριο, οπότε οι 70 πρεσβευτές του Win4Youth από διάφορες χώρες του κόσµου θα συµµετάσχουν στο Lanzarote Triathlon στην Ισπανία. Οι πρεσβευτές εργαζόµενοι της Adecco - θα εκπαιδευτούν ενόψει της Ολυµπιακών προδιαγραφών πρόκλησης που περιλαµβάνει 1,5 χιλιόµετρο κολύµπι, 40 χιλιόµετρα ποδήλατο και 10 χιλιόµετρα τρέξιµο. Η πρωτοβουλία του προγράµµατος Win4Youth για το 2016 θα υποστηρίξει εννέα ιδρύµατα: Ελλάδα: Make a wish Βουλγαρία: SOS Children s Villages. Κολοµβία: Fundación Carlos Portela Valdiri Ουγγαρία: Bator Tabor Ινδονησία: Sumba Foundation Βραζιλία: Associação Saúde Criança Σερβία: Novak Djokovic Foundation Σλοβακία: TETIS s.r.o. Global Refugee Foundation: Premiere Urgence Internationale

17 Ο όµιλος Adecco παρέδωσε στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος την επιταγή των $ 41, που συγκεντρώθηκαν από το πρόγραµµα Win4Youth 2015 Άλλοι 7 οργανισµοί σε ολόκληρο τον κόσµο έλαβαν ισόποση δωρεά To Win4Youth το 2015, συγκέντρωσε χρήµατα για οχτώ οργανισµούς παγκοσµίως, µεταξύ των οποίων και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Την Πέµπτη, 18 Φεβρουαρίου του 2016, πραγµατοποιήθηκε στα γραφεία της Adecco Ελλάδος η παράδοση της επιταγής του ποσού της δωρεάς ύψους $41, στον Γενικό ιευθυντή του Φιλανθρωπικού Σωµατείου Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ιευθύνων Σύµβουλος της Adecco Ελλάδας,δήλωσε σχετικά: «Αισθανόµαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το πρόγραµµα Win4Youth. Το 2015 ένας από τους φορείς για τους οποίους συγκεντρώσαµε χιλιόµετρα µέσω του προγράµµατος είναι και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, ένας οργανισµός µε πολύχρονη παρουσία στη χώρα µας και εξαιρετικά σηµαντικό έργο προς την κοινωνία µας. Είµαστε πολύ χαρούµενοι που οι καρποί των προσπαθειών µας στο πρόγραµµα Win4Youth 2015 ενισχύουν εφέτος έναν σπουδαίο οργανισµό που προσφέρει εκείνο που σε πολλούς από εµάς µοιάζει αυτονόητο, αλλά τελικά σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται πως δεν είναι: µία υγιή οικογένεια στην οποία αξίζει κάθε παιδί να µεγαλώνει. Η Adecco Ελλάδος δεσµεύεται πως θα συνεχίσει να στηρίζει σταθερά το πραγµατικά εντυπωσιακό έργο αυτού του οργανισµού. Το πρόγραµµα Win4Youthγια επτά συναπτά έτη αποδεικνύει ότι όλοι µαζί ενωµένοι µπορούµε να προσφέρουµε σηµαντικό κοινωνικό έργο σε τοπικό αλλά και παγκόσµιο επίπεδο. Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια σταθερά υποστηρίζει ενεργά οργανισµούς στην Ελλάδα, µας κάνει να είµαστε ακόµα πιο υπερήφανοι για την κοινωνική υποστήριξη που προσφέρει ο Όµιλος Adecco στη χώρα µας». Ο Γενικός ιευθυντής του οργανισµού Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, δήλωσε: «Η Adeccoπραγµατοποιώντας αυτή την ενέργεια σε διεθνές επίπεδο, έρχεται να αγκαλιάσει το έργο των Παιδικών Χωριών SOSΕλλάδος και να υποστηρίξει τα εκπαιδευτικά προγράµµατα των παιδιών µας, δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο». Από το 2010, το Win4Youth έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,62 εκατ. µέσα από αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 60 χώρες, µε τη συµµετοχή χιλιάδων εργαζοµένων, συνεργατών και πελατών της Adecco σε όλο τον κόσµο. Adecco HR: Λ. Κηφισίας 56, Μαρούσι, 15125, τηλ.: , φαξ: , infogr@adecco.com, Follow us on

Global Talent Competitiveness Index (GTCI) 2018 Παγκόσμιος Δείκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων (GTCI) 2017 Ελλάδα Σύνοψη Χώρας

Global Talent Competitiveness Index (GTCI) 2018 Παγκόσμιος Δείκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων (GTCI) 2017 Ελλάδα Σύνοψη Χώρας Global Talent Competitiveness Index (GTCI) 2018 Παγκόσμιος Δείκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων (GTCI) 2017 Ελλάδα Σύνοψη Χώρας ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΑΕΠ : 10.82 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ US $195.21 ΔΙΣ. ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΑΕΠ

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: Περισσότερες πληροφορίες εδώ Ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2016 Υπεύθυνη Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: 210 6874490 Email: alexandra.filippaki@gr.pwc.com Σελίδες 5 Περισσότερες πληροφορίες εδώ Follow/retweet: @PwC_Greece Η βελτίωση του δείκτη

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2007 Σύνολο Εργοδότες Πηγή: ΕΣΥΕ, Έρευνα Εργατικού δυναμικού Εργαζόμενοι για δικό τους λογαριασμό Μισθωτοί (με μισθό ή ημερομίσθιο) Συμβοηθούντα

Διαβάστε περισσότερα

adecco.gr Δελτίο Τύπου

adecco.gr Δελτίο Τύπου Δελτίο Τύπου ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ «ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δείκτης Νέων Εργαζομένων της PwC αξιολογεί το κατά πόσο οι χώρες του ΟΟΣΑ συμβάλουν με επιτυχία στην εξέλιξη των νέων τους

Ο Δείκτης Νέων Εργαζομένων της PwC αξιολογεί το κατά πόσο οι χώρες του ΟΟΣΑ συμβάλουν με επιτυχία στην εξέλιξη των νέων τους Δελτίο τύπου Ημερομηνία: 10 Δεκεμβρίου 2015 Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: 2106874711 Email: alexandra.filippaki@gr.pwc.com Σελίδες: 5 Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Follow/retweet: @pwc_press Ο Δείκτης

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών ανα μήνα 2013 Tourists Arrivals by month 2013

Αφίξεις Τουριστών ανα μήνα 2013 Tourists Arrivals by month 2013 Αφίξεις Τουριστών ανα μήνα 2013 Tourists Arrivals by month 2013 Ιαν/ριος Φεβ/ριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπ/ριος Οκτ/ριος Nοέ/ριος Δεκ/ριος Ιαν - Δεκ January February March April

Διαβάστε περισσότερα

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017 Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017 Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας Ιούλιος 2017 #Employability2017 Ο όμιλος Adecco Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2014 Reference Period: January - December 2014 Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2015 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας Στοιχεία της Επετηρίδας για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα του International Institute for Management Development - IMD World Competitiveness Yearbook 2015

Διαβάστε περισσότερα

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017 Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας Ιούλιος 2017 #Employability2017 Ο όμιλος Adecco Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες: Άννα Καρακατσάνη ON N UP

Για περισσότερες πληροφορίες: Άννα Καρακατσάνη ON N UP ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.com Για περισσότερες πληροφορίες: Άννα Καρακατσάνη ON N UP 210 6835001 anna.karakatsani@onnup.com

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ)

Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Γιάννης Ρουσσάκης 19/10/2016 Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Κοινωνία και Οικονομία της Γνώσης

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2017-1-RO01-KA202-037308 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - εκέµβριος 2016 Reference Period: January - December 2016 Τελευταία Ενηµέρωση: 17/01/2017 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - Νοέµβριος 2016 Reference Period: January - November 2016 Τελευταία Ενηµέρωση: 19/12/2016 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΣΤΗ ΙΕΘΝΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣΤΑΣΕΙΣ. Α. Μπαρτζώκας 23 Μαρτίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΣΤΗ ΙΕΘΝΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣΤΑΣΕΙΣ. Α. Μπαρτζώκας 23 Μαρτίου 2009 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΣΤΗ ΙΕΘΝΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣΤΑΣΕΙΣ Α. Μπαρτζώκας 23 Μαρτίου 2009 Τι είναι η Οικονοµική Ανάπτυξη; 2 Οικονοµική µεγέθυνση Αύξηση εµπορίου και επενδύσεων Οικονοµική ανάπτυξη εκβιοµηχάνιση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2014 Ενισχύονται για έβδοµο συνεχόµενο τρίµηνο τα σχέδια

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2014 Ενισχύονται για έβδοµο συνεχόµενο τρίµηνο τα σχέδια ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact: Πηνελόπη Καπνουλά 210 69 31 215 694 777 3162 pkapnoula@manpowergroup.gr Έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Στο -6% διαμορφώνεται ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης

Στο -6% διαμορφώνεται ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact: Μεταξία Κλάδη 210 322 43 01 6956 200 217 mkladis@manpowergroup.gr Έρευνα Προοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter. Way to Work TM 2014

Newsletter. Way to Work TM 2014 Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, εν υπάρχει αµφιβολία πως η αγορά εργασίας, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσµίως, κλυδωνίζεται τόσο από τα ποσοστά

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας αποτελεσμάτων της Ένωσης για την Καινοτομία το 2015. Σύνοψη Γλωσσική έκδοση ΕL

Πίνακας αποτελεσμάτων της Ένωσης για την Καινοτομία το 2015. Σύνοψη Γλωσσική έκδοση ΕL Πίνακας αποτελεσμάτων της Ένωσης για την Καινοτομία το 2015. Σύνοψη Γλωσσική έκδοση ΕL Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότη τα και ΜΜΕ ΣΥΝΟΨΗ Πίνακας επιδόσεων της Ένωσης για την Καινοτομία το

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις, Ανθρώπινο Δυναμικό και Εκπαιδευτικό Σύστημα: Έρευνα σε βιομηχανικές επιχειρήσεις Διαπιστώσεις και Προτάσεις Πολιτικής

Επιχειρήσεις, Ανθρώπινο Δυναμικό και Εκπαιδευτικό Σύστημα: Έρευνα σε βιομηχανικές επιχειρήσεις Διαπιστώσεις και Προτάσεις Πολιτικής Επιχειρήσεις, Ανθρώπινο Δυναμικό και Εκπαιδευτικό Σύστημα: Έρευνα σε βιομηχανικές επιχειρήσεις Διαπιστώσεις και Προτάσεις Πολιτικής Χρήστος Α. Ιωάννου Διευθυντής, Τομέας Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Τα αναλυτικά αποτελέσματα από την Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας του IMD

Τα αναλυτικά αποτελέσματα από την Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας του IMD Η Ελλάδα, για το 2015, κατέγραψε σημαντική υποχώρηση στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας και πλέον βρίσκεται στην 56 η θέση μεταξύ 61 χωρών, από την 50 η θέση την οποία είχε καταλάβει κατά το προηγούμενο

Διαβάστε περισσότερα

OΜΙΛΙΑ. κ. Θανάση Λαβίδα

OΜΙΛΙΑ. κ. Θανάση Λαβίδα OΜΙΛΙΑ του Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής των ιεθνών ράσεων του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών κ. Θανάση Λαβίδα στο Συνέδριο του Υπουργείου Εξωτερικών «Ο Ρόλος των Υπουργείων Εξωτερικών στην Οικονοµική

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το B Τρίμηνο 2015. Συνεχής ανάκαμψη των προθέσεων προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το B Τρίμηνο 2015. Συνεχής ανάκαμψη των προθέσεων προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα ManpowerGroup Λεωφόρος Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών Κτίριο Β 115 27 Αθήνα T: 210 69 27 400 www.manpowergroup.gr Media Contact: Μαριάννα Κολλητήρη T: 210 69 31 235 mkollitiri@manpowergroup.gr UNDER STRICT

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Δελτίο Τύπου ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Παγκόσμια Έρευνα του Boston Consulting Group για λογαριασμό της Ciett αποκαλύπτει πώς οι παλαιωμένες

Διαβάστε περισσότερα

World Happiness Report 2013

World Happiness Report 2013 Table A2. National Averages in 2010-12 World Happiness Report 2013 Appendix material for Chapter 2 World Happiness: Trends, Explanations and Distribution John F. Helliwell & Shun Wang Social support Freedom

Διαβάστε περισσότερα

Στο -3% διαμορφώνεται ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης

Στο -3% διαμορφώνεται ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact: Μεταξία Κλάδη 210 322 43 01 6956 200 217 mkladis@manpowergroup.gr Έρευνα Προοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Generali 2021: Αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη

Generali 2021: Αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη 21/03/2018 Generali 2021: Αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη Δελτίο Τύπου Η Generali παρουσιάζει το νέο τριετές της στρατηγικό σχέδιο στους επενδυτές. MARKETING & COMMUNICATIONS DEPARTMENT Generali

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Α Τρίμηνο 2015

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Α Τρίμηνο 2015 ManpowerGroup Λεωφόρος Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών Κτίριο Β 115 27 Αθήνα T: 210 69 27 400 www.manpowergroup.gr Media Contact: Μαριάννα Κολλητήρη T: 210 69 31 235 mkollitiri@manpowergroup.gr Έρευνα Προοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Θέμα: Εύθραυστη η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD Από τη μελέτη της κατάταξης της χώρας μας στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώσεις επίσημων προσκεκλημένων

Δηλώσεις επίσημων προσκεκλημένων Δηλώσεις επίσημων προσκεκλημένων Δήλωση κ. Peter Bakker, President, World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) «Το Action2020 είναι η πλατφόρμα, βάση της οποίας το WBCSD και τα μέλη του

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Τα Αίτια και οι Επιπτώσεις της Διεθνούς Μετανάστευσης. Πραγματικοί Μισθοί, Παγκόσμια Παραγωγή, Ωφελημένοι και Ζημιωμένοι

Τα Αίτια και οι Επιπτώσεις της Διεθνούς Μετανάστευσης. Πραγματικοί Μισθοί, Παγκόσμια Παραγωγή, Ωφελημένοι και Ζημιωμένοι Τα Αίτια και οι Επιπτώσεις της Διεθνούς Μετανάστευσης Πραγματικοί Μισθοί, Παγκόσμια Παραγωγή, Ωφελημένοι και Ζημιωμένοι Η Παγκόσµια Μετανάστευση Το 2010, 214 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν μετανάστες, κατοικούσαν

Διαβάστε περισσότερα

EMBARGOED UNTIL TUES, 10 DECEMBER AT GMT

EMBARGOED UNTIL TUES, 10 DECEMBER AT GMT ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact: Πηνελόπη Καπνουλά 210 69 31 215 694 777 3162 pkapnoula@manpowergroup.gr EMBARGOED

Διαβάστε περισσότερα

Δικός σας. Kasper Rorsted

Δικός σας. Kasper Rorsted ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ Εισαγωγή Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχουμε θέσει ξεκάθαρες στρατηγικές προτεραιότητες και φιλόδοξους στόχους για την εταιρία μας. Είμαστε στη διαδικασία να εδραιώσουμε στη Henkel μια Κουλτούρα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του καθ. Βασιλείου Μακιού Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 2 ου κύκλου του Προγράμματος egg - enter grow go Δευτέρα 17.02.

Ομιλία του καθ. Βασιλείου Μακιού Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 2 ου κύκλου του Προγράμματος egg - enter grow go Δευτέρα 17.02. Ομιλία του καθ. Βασιλείου Μακιού Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 2 ου κύκλου του Προγράμματος egg - enter grow go Δευτέρα 17.02.14 Κτήριο egg Ο καθ. Βασίλειος Μακιός είναι Γενικός Διευθυντής του

Διαβάστε περισσότερα

Το 26% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες

Το 26% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες ManpowerGroup Mesogeion 2-4 Athens Tower 115 27 Athens T: 210 69 27 400 F: 210 32 48 644 www.manpowergroup.gr MEDIA CONTACT: Vasso Tsouni 211-1069963 vtsouni@manpowergroup.gr Δελτίο Τύπου Under strict

Διαβάστε περισσότερα

Τα Αίτια και οι Επιπτώσεις της Διεθνούς Μετανάστευσης. Πραγματικοί Μισθοί, Παγκόσμια Παραγωγή, Ωφελημένοι και Ζημιωμένοι

Τα Αίτια και οι Επιπτώσεις της Διεθνούς Μετανάστευσης. Πραγματικοί Μισθοί, Παγκόσμια Παραγωγή, Ωφελημένοι και Ζημιωμένοι Τα Αίτια και οι Επιπτώσεις της Διεθνούς Μετανάστευσης Πραγματικοί Μισθοί, Παγκόσμια Παραγωγή, Ωφελημένοι και Ζημιωμένοι Καθ. Γ. Αλογοσκούφης, Διεθνής Οικονομική και Παγκόσμια Οικονομία, 2014 Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Ολοκληρωµένα Προγράµµατα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων Καινοτομίας Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter. Παγκόσµιος είκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων (GTCI) 2014από το INSEAD και το HCLI, σε συνεργασία µε τον Όµιλο Adecco

Newsletter. Παγκόσµιος είκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων (GTCI) 2014από το INSEAD και το HCLI, σε συνεργασία µε τον Όµιλο Adecco Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Το «ταλέντο» είναι στη σύγχρονη παγκόσµια αγορά το ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα όχι µόνο εταιρειών αλλά και χωρών.

Διαβάστε περισσότερα

Εξέλιξη των Εσόδων του Προϋπολογισμού της ΕΕ ( )

Εξέλιξη των Εσόδων του Προϋπολογισμού της ΕΕ ( ) Π. Καρανικόλας Εξέλιξη των Εσόδων του Προϋπολογισμού της ΕΕ (1980-2012) 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 1980 1989 1993 1999 2011 2012 Γεωργικές εισφορές & εισφορές ζάχαρης και ισογλυκόζης Πόρος «ΦΠΑ» Τελωνειακοί

Διαβάστε περισσότερα

Ecolabels & Ανταγωνιστικότητα

Ecolabels & Ανταγωνιστικότητα Συνέδριο Ecolabels & Ανταγωνιστικότητα Δρ. Μάρκος Λουκογιαννάκης Γενικός Διευθυντής Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 11 Μαρτίου 2015 Dr Geoff Kendall Sustainability and the Future of Business SEVBCSD

Διαβάστε περισσότερα

Θετική εξέλιξη του ρυθμού προσλήψεων κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019 αναμένουν οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής και Βόρεια Ελλάδα.

Θετική εξέλιξη του ρυθμού προσλήψεων κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019 αναμένουν οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής και Βόρεια Ελλάδα. ManpowerGroup Mesogeion 2-4 Athens Tower 115 27 Athens T: 210 69 27 400 F: 210 32 48 644 www.manpowergroup.gr MEDIA CONTACT: Vasso Tsouni 211-1069963 vtsouni@manpowergroup.gr Δελτίο Τύπου UNDER STRICT

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Δ Τρίμηνο 2014

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Δ Τρίμηνο 2014 ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 115 27 Αθήνα T: 210 69 27 400 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact: Μαριάννα Κολλητήρη T: 210 69 31 235 mkollitiri@manpowergroup.gr Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

Thessaloniki Summit 2017

Thessaloniki Summit 2017 Thessaloniki Summit 2017 Αυτοσκοπός, ένα Επιχειρηματικό Περιβάλλον που Συμπλέει με την Δυναμική της Παγκοσμιοποίησης Τάκης Αθανασόπουλος Πρόεδρος, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκη, 5 Οκτωβρίου, 2017 Οι Χώρες της

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα θεωρείται ελκυστική, ωστόσο ο κίνδυνος της αποτυχίας παραμένει

Η επιχειρηματικότητα θεωρείται ελκυστική, ωστόσο ο κίνδυνος της αποτυχίας παραμένει Randstad Hellas Λεωφ. Μεσογείων 2 & Σινώπης Πύργος Αθηνών, Κτίριο Α' 11527 Αθήνα www.randstad.gr Δελτίο Τύπου Ημερομηνία 29.3.2017 Περισσότερες πληροφορίες: Άννα Σύκαλου Telephone +30 210 6770523 asykalou@randstad.gr

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ)

Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκές Πολιτικές και η Ελληνική Εμπειρία (ΠΤΔΕ) Γιάννης Ρουσσάκης 15/3/2013

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Γ Τρίμηνο 2018

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Γ Τρίμηνο 2018 ManpowerGroup Mesogeion 2-4 Athens Tower 115 27 Athens T: 210 69 27 400 F: 210 32 48 644 www.manpowergroup.gr MEDIA CONTACT: Vasso Tsouni 211-1069963 vtsouni@manpowergroup.gr Δελτίο Τύπου Under strict

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ; ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΛΟΥΞ ΑΒΕΕ

ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ; ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΛΟΥΞ ΑΒΕΕ ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΛΟΥΞ ΑΒΕΕ Αθήνα, 7 Μαΐου 2015 ΛΟΓΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Είμαστε σε μια περίοδο όπου η κρίση διαφοροποιεί το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον Πρώτον,

Διαβάστε περισσότερα

Real Tangible Solutions

Real Tangible Solutions Real Tangible Solutions Σε έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο δυναμικό αναδεικνύεται ως το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η ManpowerGroup παρέχει στους οργανισμούς το ταλέντο που χρειάζονται για να καινοτομούν

Διαβάστε περισσότερα

Η φορολογία ακινήτων

Η φορολογία ακινήτων www.pwc.gr Η φορολογία ακινήτων Υπό το πρίσμα διεθνών τάσεων Athens Prodexpo 2 Οκτωβρίου 2013 «Η Φορολογία Ακινήτων στην Ελλάδα είναι χαμηλή» Athens Prodexpo 2 Οκτωβρίου 2013 Slide 2 Στοιχεία ΟΟΣΑ προ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ιστορικό του φακέλου. Επόμενα βήματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 11 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ιστορικό του φακέλου. Επόμενα βήματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 11 Απριλίου 2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βρυξέλλες, 11 Απριλίου 2013 Ιστορικό του φακέλου Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από την Eurostat στο πλαίσιο της έρευνας για το εργατικό δυναμικό στην ΕΕ, η οποία παρέχει δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, TALETE. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 19/11/2012

Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, TALETE. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 19/11/2012 Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, TALETE Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 19/11/2012 Πρόγραμμα TALETE (Θαλής) Teaching Math through Innovative Learning Approach and Contents «Διδασκαλία Μαθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχοµένων. Οδηγός Υποψηφίων- Πρόγραμμα Impact 2017 της Ashoka 1

Πίνακας Περιεχοµένων. Οδηγός Υποψηφίων- Πρόγραμμα Impact 2017 της Ashoka 1 Οδηγός Υποψηφίων Πρόγραµµα Impact 2017 Πίνακας Περιεχοµένων Εισαγωγή... 2 Το πρόγραµµα συνοπτικά... 3 Οι στόχοι του προγράµµατος... 3 Η διαδικασία και τα στάδια του προγράµµατος... 4 Ποιος µπορεί να συµµετάσχει

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, Σήµερα η ανταγωνιστικότητα δεν είναι πλέον θέµα κόστους, αλλά θέµα ποιότητας και υψηλής προστιθέµενης αξίας.

Κυρίες και Κύριοι, Σήµερα η ανταγωνιστικότητα δεν είναι πλέον θέµα κόστους, αλλά θέµα ποιότητας και υψηλής προστιθέµενης αξίας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνοµαι σε ένα τόσο εκλεκτό ακροατήριο και θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους. Είναι πράγµατι

Διαβάστε περισσότερα

Τριµηνιαία ενηµέρωση για την απασχόληση και την οικονοµία Βασικά µεγέθη & συγκριτικοί δείκτες

Τριµηνιαία ενηµέρωση για την απασχόληση και την οικονοµία Βασικά µεγέθη & συγκριτικοί δείκτες ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ιοσκούρων 4 & Πολυγνώτου ΑΘΗΝΑ 105 55 Τηλ. 2103310080, Fax: 2103310083 E-mail: info@kpolykentro.gr Τριµηνιαία ενηµέρωση για την απασχόληση και την οικονοµία Βασικά µεγέθη & συγκριτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Στα 42,4 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα της PwC σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7%

Στα 42,4 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα της PwC σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7% Ημερομηνία: 1 Οκτωβρίου 2019 Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κάλλια Μυλωνάκη Tηλ: 210 8114386 e-mail: kallia.mylonaki@pwc.com Στα 42,4 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα της PwC σημειώνοντας αύξηση της τάξης του

Διαβάστε περισσότερα

ENTANGLE Ενημερωτικό Δελτίο #1

ENTANGLE Ενημερωτικό Δελτίο #1 Πλαίσιο του ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έργου.. 1 Περιγραφή του έργου. 2 Εταίροι... 3 Εναρκτήρια συνάντηση στις Βρυξέλλες 4 Επανεξετάζοντας την εκπαίδευση.4 Επαφές χρηματοδότηση.5 Πρόσθετες εθνικές διεθνείς έρευνες έδειξαν

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιο επιχειρηματικό κλίμα μέτρια αύξηση το εκέμβριο

Παγκόσμιο επιχειρηματικό κλίμα μέτρια αύξηση το εκέμβριο EUWIFO AG Rigistrasse 9 CH-86 Ζυρίχη ελτίο τύπου Stefan James Lang Rigistrasse 9 Τηλ.: +41 ()44 344 5681 86 Ζυρίχη Κινητό: +41 ()79 373 7919 www.euwifo.ch Email: stefan.lang@euwifo.ch 2 Ιανουαρίου 214

Διαβάστε περισσότερα

RECRUITMENT CONFERENCE 2019

RECRUITMENT CONFERENCE 2019 RECRUITMENT CONFERENCE 2019 GDPR in HR υποχρεώσεις και κίνδυνοι Δρ. Ν. Ιωάννης Ελ. Κοϊμτζόγλου Δικηγόρος, Εταίρος, ΚΡΕΜΑΛΗΣ- Δικηγορική Εταιρεία Αθήνα, 31.01.2019 1. Ο χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Πριν όµως περάσω στο θέµα που µας απασχολεί, θα ήθελα µε λίγα λόγια να σας µιλήσω για το ρόλο του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας.

Πριν όµως περάσω στο θέµα που µας απασχολεί, θα ήθελα µε λίγα λόγια να σας µιλήσω για το ρόλο του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας. Οµιλία του Προέδρου του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραµπάτου στο Α.Τ.Ε.Ι. Καλαµάτας µε θέµα: «Η ανάγκη συνεργασίας µεταξύ Επιµελητηρίου και Πανεπιστηµίων µέσω των γραφείων διασύνδεσης» Τρίτη, 30 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Ερευνας Brain Drain Κώστας Ζούλιας, Director, ICAP Human Capital Consulting

Αποτελέσματα Ερευνας Brain Drain Κώστας Ζούλιας, Director, ICAP Human Capital Consulting Αποτελέσματα Ερευνας Brain Drain Κώστας Ζούλιας, Director, ICAP Human Capital Consulting kzoulias@icap.gr Tαυτότητα Έρευνας Πρωτοβουλία της ICAP People Solutions, από το 2015 για το Ηuman Capital Summit.

Διαβάστε περισσότερα

Real Tangible Solutions

Real Tangible Solutions Real Tangible Solutions Σε έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο δυναμικό αναδεικνύεται ως το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η ManpowerGroup παρέχει στους οργανισμούς το ταλέντο που χρειάζονται για να καινοτομούν

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Οικονοµική Ολοκλήρωση Πληθυσµός, ΚΚΕισ., Προϋπολογισµός

Ευρωπαϊκή Οικονοµική Ολοκλήρωση Πληθυσµός, ΚΚΕισ., Προϋπολογισµός Ευρωπαϊκή Οικονοµική Ολοκλήρωση Πληθυσµός, ΚΚΕισ., Προϋπολογισµός ΤΕΙ Αθήνας 2010 εδοµένα της ΕΕ: Πληθυσµός Bulgaria 7,576.8 1.51 110,912 2.5 68.5 Cyprus 801.9 0.16 9,250 0.2 86.6 Czech Republic 10,512.4

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Βασίλειου Ν. Μαγγίνα Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Ομιλία του Βασίλειου Ν. Μαγγίνα Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ EMBARGO 19-5-07 (11:00 pm) Ομιλία Υπουργού Παρασκευή,18.05.2007 Ομιλία του Βασίλειου Ν. Μαγγίνα Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση της ΕΕ για την εκπαίδευση: ικανοποιητική πρόοδος, χρειάζονται όµως περισσότερες προσπάθειες για να επιτευχθούν οι στόχοι

Έκθεση της ΕΕ για την εκπαίδευση: ικανοποιητική πρόοδος, χρειάζονται όµως περισσότερες προσπάθειες για να επιτευχθούν οι στόχοι IP/11/488 Βρυξέλλες, 19 Απριλίου 2011 Έκθεση της ΕΕ για την εκπαίδευση: ικανοποιητική πρόοδος, χρειάζονται όµως περισσότερες προσπάθειες για να επιτευχθούν οι στόχοι Βρυξέλλες, 19 Απριλίου Την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας KA2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών Αναμενόμενα αποτελέσματα Τα σχέδια που υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης αναμένονται να επιφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα: Καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Γ Τρίμηνο 2017

Δελτίο Τύπου. Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Γ Τρίμηνο 2017 ManpowerGroup Mesogeion 2-4 Athens Tower 115 27 Athens T: 210 69 27 400 F: 210 32 48 644 www.manpowergroup.gr MEDIA CONTACT: Vasso Tsouni 211-1069963 vtsouni@manpowergroup.gr Δελτίο Τύπου Έρευνα Προοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Α Τρίμηνο 2018

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Α Τρίμηνο 2018 ManpowerGroup Mesogeion 2-4 Athens Tower 115 27 Athens T: 210 69 27 400 F: 210 32 48 644 www.manpowergroup.gr MEDIA CONTACT: Vasso Tsouni 211-1069963 vtsouni@manpowergroup.gr Δελτίο Τύπου Έρευνα Προοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Q&A. Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο;

Q&A. Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο; Q & A 1 2 Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο; Το νέο ανταγωνιστικό πεδίο, η νέα καταναλωτική συμπεριφορά και συνολικά το νέο τοπίο δημιουργεί ασφυκτική πίεση στις ανεξάρτητες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό.

Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό. Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό. Μπορείς να το έχεις! Αξιοποίησε τη δυναμική των ανθρώπων της Adecco! Κάποιες φορές χρειάζεσαι έναν πολύ καλό εργαζόμενο. Κάποιες άλλες πάλι χρειάζεσαι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Adecco.gr Δελτίο Τύπου 11/07/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Adecco.gr Δελτίο Τύπου 11/07/18 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2018 Πτωτική τάση στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό για πρώτη φορά στα 4 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας Ανθρώπινο δυναμικό που αξιολογεί πως διαθέτει τα κατάλληλα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα

Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Πελάτες & Στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους της Τράπεζας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί

Διαβάστε περισσότερα

Επιφυλακτικοί εµφανίζονται οι Έλληνες εργοδότες

Επιφυλακτικοί εµφανίζονται οι Έλληνες εργοδότες Manpower Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpower.com.gr Για Περισσότερες Πληροφορίες: Μεταξία Κλάδη / The PR Team 210 610 67 67 6932 36 33 30 mkladi@theprteam.gr

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 14o ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 14o ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 14o ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Το 14o τεύχος του HR Newsletter της Adecco είναι αφιερωμένο στην

Διαβάστε περισσότερα

Σε επίπεδα ρεκόρ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη. 54% των έργων άμεσων ξένων επενδύσεων έχουν προέλευση την Ευρώπη

Σε επίπεδα ρεκόρ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη. 54% των έργων άμεσων ξένων επενδύσεων έχουν προέλευση την Ευρώπη Δελτίο Τύπου Λευκωσία 2 Ιουνίου 2016 Σε επίπεδα ρεκόρ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη 54% των έργων άμεσων ξένων επενδύσεων έχουν προέλευση την Ευρώπη Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία παραμένουν οι

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας

Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας από την Accenture υπό την αιγίδα του Καθοδηγώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό Ένας νέος τρόπος για ηγέτες κυβερνήσεων και επιχειρήσεων για να κατανοήσουν, να μετρήσουν και να

Διαβάστε περισσότερα

Θέση ΣΕΒ: Ευρωπαϊκές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας

Θέση ΣΕΒ: Ευρωπαϊκές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας Θέση ΣΕΒ: Ευρωπαϊκές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας Στόχος της Προεδρίας πρέπει να είναι η προώθηση µιας ενωµένης και παραγωγικής Ευρώπης ικανής να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν απ αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

ιεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία και ο σηµαντικός ρόλος της Υ..Α.Σ. (Υπηρεσία ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας)

ιεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία και ο σηµαντικός ρόλος της Υ..Α.Σ. (Υπηρεσία ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) ιεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία και ο σηµαντικός ρόλος της Υ..Α.Σ. (Υπηρεσία ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) Η Ελλάδα διαθέτει 15ετή εµπειρία στη διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία. Είναι επίσηµο µέλος της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO Μέσω του στρατηγικού συνεταιρισμού διαμορφώνουμε το μέλλον της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας Η Πρόκληση Τα τελευταία χρόνια,

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Επικοινωνία: Αθηνά Γκούζια Τίτλος: Senior Consultant, Communications Tηλ.: +30 210 6781 132 Email: agkouzia@deloitte.gr Deloitte - Δείκτης Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας στο

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter. «Οδηγούµε τους ανθρώπους στην επιτυχία σε έναν κόσµο που συνεχώς αλλάζει» TEYΧΟΣ 2 ο. Τριµηνιαίο ενηµερωτικό Η.R.

Newsletter. «Οδηγούµε τους ανθρώπους στην επιτυχία σε έναν κόσµο που συνεχώς αλλάζει» TEYΧΟΣ 2 ο. Τριµηνιαίο ενηµερωτικό Η.R. Newsletter Τριµηνιαίο ενηµερωτικό Η.R. Newsletter TEYΧΟΣ 2 ο «Οδηγούµε τους ανθρώπους στην επιτυχία σε έναν κόσµο που συνεχώς αλλάζει» Εditorial Αγαπητοί συνεργάτες, Το τρίµηνο που διανύσαµε η Adecco πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη»

Διαβάστε περισσότερα

ManpowerGroup Έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης Ελλάδα

ManpowerGroup Έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης Ελλάδα ManpowerGroup Έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης Ελλάδα 2 Η Έρευνα της ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης κατά το δεύτερο τρίμηνο του πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Οι εξαγωγές στη Βόρεια Ελλάδα

Οι εξαγωγές στη Βόρεια Ελλάδα Έρευνα ΕΥ Ελλάδος Οι εξαγωγές στη Βόρεια Ελλάδα Οκτώβριος 2017 Δις ευρώ Το εξωτερικό εμπόριο και η πορεία προς την κρίση Παραδοσιακά, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μεγάλα ελλείμματα στο εμπορικό της ισοζύγιο.

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS 4 HOSPITALITY FORUM & AWARDS 5 8 ο INSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας επιδόσεων της Ένωσης καινοτομίας για το 2014

Πίνακας επιδόσεων της Ένωσης καινοτομίας για το 2014 Πίνακας επιδόσεων της Ένωσης καινοτομίας για το 2014 Πίνακας επιδόσεων Ένωση Καινοτομίας για την έρευνα και την καινοτομία Σύνοψη Γλωσσική έκδοση ΕL Enterprise Enterprise and and Industry Industry Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση. του κ. Θανάση Λαβίδα. Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ. στη «ιηµερίδα Πρέσβεων»

Εισήγηση. του κ. Θανάση Λαβίδα. Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ. στη «ιηµερίδα Πρέσβεων» Εισήγηση του κ. Θανάση Λαβίδα Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ στη «ιηµερίδα Πρέσβεων» Υπουργείο Εξωτερικών Αθήνα, 31 Ιουλίου 2007 Αξιότιµοι Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις, Η ραγδαία

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές Ομάδες Δράσεις. Εναρκτήρια Συνάντηση στη Μούρθια. Γερμανία ΙΣΠΑΝΊΑ ΕΛΛΆΔΑ ΛΙΘΟΥΑΝΊΑ NEWSLETTER ΤΕΎΧΟΣ 1.

Τοπικές Ομάδες Δράσεις. Εναρκτήρια Συνάντηση στη Μούρθια. Γερμανία ΙΣΠΑΝΊΑ ΕΛΛΆΔΑ ΛΙΘΟΥΑΝΊΑ NEWSLETTER ΤΕΎΧΟΣ 1. NEWSLETTER ΤΕΎΧΟΣ Το πρόγραμμα ICARO είναι μια διεθνής συνεργασία που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εστιάζει στην απόκτηση Οριζόντιων Δεξιοτήτων. Εναρκτήρια Συνάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικός Προσανατολισμός Ευάλωτων Ομάδων Νεαρών Ατόμων

Επαγγελματικός Προσανατολισμός Ευάλωτων Ομάδων Νεαρών Ατόμων Επαγγελματικός Προσανατολισμός Ευάλωτων Ομάδων Νεαρών Ατόμων Προώθηση Πολίτικης για τη Βελτίωση της Λειτουργίας Υπηρεσιών Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ενήλικων Διευθυντική Περίληψη Σεπτέμβριος 2016 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Under strict EMBARGO: Not for publication before GMT, September 10 th 2013

Under strict EMBARGO: Not for publication before GMT, September 10 th 2013 Under strict EMBARGO: Not for publication before 00.01 GMT, September 10 th 2013 ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact:

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε.

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. ΑΑΑ Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση A global sustainability framework and initiative of the United Nations Environment Programme Finance Initiative Ένα παγκόσμιο πλαίσιο και μια πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γκλαβέρη Αναστασία Μάιος 2006 Σκοπός n Σκοπός μας στην παρούσα διπλωματική εργασία είναι να διερευνήσουμε θέματα που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα. n

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική για την ελληνική γεωργία και την ύπαιθρο στο πλαίσιο της ΚΓΠ με ορίζοντα το 2020

Στρατηγική για την ελληνική γεωργία και την ύπαιθρο στο πλαίσιο της ΚΓΠ με ορίζοντα το 2020 Στρατηγική για την ελληνική γεωργία και την ύπαιθρο στο πλαίσιο της ΚΓΠ με ορίζοντα το 2020 Επιστροφή στη Γεωργία; Μύθοι και Πραγματικότητα Ημερίδα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2012-13: Ενδείξεις ανάκαμψης της μικρής επιχειρηματικότητας;»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2012-13: Ενδείξεις ανάκαμψης της μικρής επιχειρηματικότητας;» ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Τσάμη Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977, www.iobe.gr 11 Tsami Karatassou, 117

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Πειραιάς, 31 Οκτωβρίου 2014 ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) Από τα

Διαβάστε περισσότερα

Νάντια Διονυσοπούλου / The PR Team /

Νάντια Διονυσοπούλου / The PR Team / Manpower Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpower.com.gr Για Περισσότερες Πληροφορίες: Μεταξία Κλάδη / The PR Team 210 610 67 67 6932 36 33 30 mkladi@theprteam.gr

Διαβάστε περισσότερα