Progressa Σύστημα κλίνης Προώθηση της κινητικότητας. Επιτάχυνση της ανάκαμψης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Progressa Σύστημα κλίνης Προώθηση της κινητικότητας. Επιτάχυνση της ανάκαμψης"

Transcript

1 Progressa Σύστημα κλίνης Προώθηση της κινητικότητας. Επιτάχυνση της ανάκαμψης

2 Οι προκλήσεις Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις και έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες: βελτίωση της ποιότητας περίθαλψης, έλεγχο του κόστους, μείωση της διάρκειας νοσηλείας, λιγότερες επανεισαγωγές και εξάλειψη πτώσεων ή επιπλοκών όπως ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, μυϊκή ατροφία ή έλκη κατάκλισης. Η λύση Η αντίληψη ότι η ασφαλής και πρόωρη κινητικότητα βοηθά τους ασθενείς να αναρρώσουν ταχύτερα υποστηρίζεται από δημοσιευμένες κλινικές μελέτες 1-6. Η Hill-Rom είναι η μοναδική που μπορεί να παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά λύσεων και κλινική υποστήριξη που ενθαρρύνει την πρόωρη κινητικότητα και διευκολύνει την ασφαλή, αποτελεσματική φροντίδα. Το ίδρυμά μας Η ιδέα «Η Κινητικότητα είναι Ζωή» (Mobility is Life ) αποτελεί τη βάση από την οποία η Hill-Rom αναπτύσσει και κατασκευάζει λύσεις με σκοπό την βελτίωση των αποτελεσμάτων για ασθενείς και φροντιστές μέσω καινοτομιών για γρήγορη ανάρρωση.

3 Αναπνευστικά Ο αναπνευστήρας επιπλοκές πνευμονίας μπορεί να προσθέσει ημέρες στην διάρκεια παραμονής στην ΜΕΘ και κόστος από $ ανά ασθενή 9 Νευρολογικά Παραλήρημα παρατηρείται σε ποσοστό μέχρι 80% των ασθενών της ΜΕΘ με έως και $ οριακό ετήσιο κόστος της φροντίδας 25 Καρδιαγγειακά Ορθοστατική δυσανεξία, καρδιακές παθήσεις και 15% απώλεια όγκου πλασματος 19 Μυοσκελετικά Απώλεια αντοχής 50% τις πρώτες 3-5 εβδομάδες με μόνο 6% ανάκτηση ανά 3, 26, 27 εβδομάδα με άσκηση Αιματολογικά Αναιμία Μεταβολικά Αντοχή στην ινσουλίνη και αρνητικό ισοζύγιο αζώτου Νεφρολογικά Κατακράτηση ούρων, στάση και/ή λίθοι Δερματολογικά Μέσο κόστος για την φροντίδα ελκών πίεσης ΙΙΙ ή IV βαθμού στην αυξημένη φροντίδα είναι $ και 4 ημέρες επιμήκυνση της διάρκειας νοσηλείας 13. Γαστρεντερολογικά Δυσκοιλιότητα και ενσφήνωση κοπράνων Η ακινησία αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης απειλητικών για την ζωή επιπλοκών και ψυχολογικών προβλημάτων και έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στην έκβαση των ασθενών. Τα κλινικά ζητήματα γύρω από την έλλειψη κινητικότητας μεγεθύνονται εντός των μονάδων αυξημένης φροντίδας των ασθενών, όπως η Μ.Ε.Θ. Γιατί πρόωρη κινητικότητα? Οι συνέπειες της ακινησίας περιλαμβάνουν αυξημένη διάρκεια παραμονής και κόστος θεραπείας και για τους νοσηλευτές υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος τραυματισμών σχετικών με εργασία 11 Η ακινησία μπορεί να οδηγήσει σε: Περισσότερο χρόνο στον αναπνευστήρα Αυξημένη διάρκεια παραμονής στη ΜΕΘ Αυξημένη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο Υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας Μελέτες δείχνουν ότι η εφαρμογή ενός προγράμματος πρόωρης κινητικότητας στην ΜΕΘ, όπως το πρόγραμμα Προοδευτικής Κινητικότητας (Progressive Mobility TM ) της Hill-Rom μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη διάρκεια παραμονής, στη μείωση του κόστους και στην βελτίωση της υγείας και της ευεξίας του ασθενή 1-6.

4 Οι οικονομικές επιπτώσεις ενός προγράμματος Πρόωρης Κινητικότητας και της τεχνολογίας του είναι σημαντική Η Μυϊκή ατροφία είναι μετρήσιμη μέσα σε τρεις έως πέντε μέρες στο κρεβάτι, τόσο σε υγιείς όσο και σε ενήλικες σε κρίσιμη κατάσταση. Στην πραγματικότητα, μέχρι το 50% των ασθενών βιώνουν λειτουργική εξασθένηση μεταξύ της εισαγωγής τους στο νοσοκομείο και της εξόδου τους από αυτό 3. Επιπλοκές του αναπνευστικού που οφείλονται σε ακινησία είναι ο κύριος λόγος για τις επανεισαγωγές στην ΜΕΘ, οι οποίες συχνά οδηγούν στο διπλάσιο του μέσου όρου παραμονής στο νοσοκομείο και μια αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας έως και 10% 12. Επιπρόσθετα το κόστος και η εμφάνιση ελκών κατάκλισης μέσα στο Ίδρυμα είναι υψηλό. Το ποσοστό εμφάνισης κατακλίσεων στα Νοσοκομεία είναι για τη μονάδα ΜΕΘ περίπου 4,5% και ο μέσος όρος κόστους ενός σταδίου 13, 14. κατακλίσεων ΙΙΙ-IV βαθμού είναι μεγαλύτερος από $43,000 Η εφαρμογή ενός προγράμματος πρόωρης κινητικότητας με τεχνολογικές εξελίξεις βοηθά στην επίτευξη βελτιωμένων κλινικών και οικονομικών αποτελεσμάτων. Ποιά ευεργετικά αποτελέσματα παρέχουν? Η έρευνα Dr. Winkelman αξιολόγησε την επίπτωση στην έκβαση του ασθενή στην ΜΕΘ, της χρήσης ενός προγράμματος προοδευτικής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικά προηγμένων θεραπευτικών κλινών και των μηχανημάτων μετακίνησης των ασθενών 6. ΜΕΘ η μέση διάρκεια παραμονής μειώθηκε κατά 5 μέρες Μέσος αριθμός ημερών στον αναπνευστήρα μειώθηκε κατά 3 μέρες Πρώτη δραστηριότητα των ασθενών σημειώθηκε 3,5 days νωρίτερα Οικονομικές επιπτώσεις της πρόωρης κινητοποίησης στην ΜΕΘ. Tο εξοικονομημένο κόστος από την μείωση του χρόνου παραμονής στη ΜΕΘ ήταν $11,507 (με βάση ένα μέσο όρο κόστους $3,968 ανά ημέρα). Το εξοικονομημένο κόστος που οφείλεται στην μείωση παραμονής στην ΜΕΘ ήταν περίπου $13,000 Το εξοικονομημένο κόστος από τη μείωση ημερών στον αναπνευστήρα ήταν περίπου $11,000 για ασθενείς οι οποίοι κινητοποιήθηκαν νωρίτερα Η εξοικονόμηση κόστους λόγω εφαρμογής ενός προγράμματος πρόωρης κινητικότητας στην ΜΕΘ 1 Εξοικονόμηση κόστους ανά ημέρα μειωμένης διάρκειας παραμονής στην ΜΕΘ σε μια μονάδα με έναν μέσο όρο 500 ασθενών ετησίως ΜΕΘ μειωμένη διάρκεια 1 μέρα παραμονής Εξοικονόμηση κόστους ανά ημέρα μη χρήσης αναπνευστήρα στην ΜΕΘ με μέσω όρο 200 διασωληνωμένων ασθενών ετησίως Ημέρες μη χρήσης 1 μέρα αναπνευστήρα ΜΕΘ κόστος/μέρα $3,184 Κόστος αναπνευστήρα/μέρα $3,968 ΜΕΘ εξοικονόμηση/ασθενή $3,184 Αναπνευσ. Εξοικονομ./ασθενή $3,968 Ετήσιος αριθμός ασθενών ΜΕΘ 500 Ετήσια εξοικονόμηση διάρκειας παραμονής ΜΕΘ $1,592,000 Ετήσιο αριθμός ασθενών σε αναπνευστήρα Ετήσια εξοικονόμηση από αναπνευστήρα 200 $793,600 Πιθανή συνδυασμένη ετήσια εξοικονόμηση: $2,385,600

5 Είναι το πρόγραμμα πρόωρης κινητοποίησης που χρησιμοποιείτε αποτελεσματικό όσο θα μπορούσε να είναι? Η χρήση ενός Πρωτοκόλλου Πρόωρης Όρθιας Κινητοποίησης (ΠΠΟΚ) και της τεχνολογίας σε μία νευρολογική μονάδα εντατικής θεραπείας 5. ΠΠΟΚ: Ένα σύνολο εργαλείων κινητικότητας αναπτύχθηκε, συμπεριλαμβανομένου του αλγόριθμου ΠΠΟΚ: ένας αλγόριθμος 11- προοδευτικών βημάτων ξεκινώντας από 45 της κεφαλής της κλίνης-> τμηματική καρέκλα ->πλήρη θέση καρέκλας κλίνης -> όρθια στάση -> pivot και στη θέση καρέκλας -> μεταφορές -> βάδιση με αύξηση των αποστάσεων και των επιπέδων ανεξαρτησίας. Αγοράστηκαν επιπρόσθετα βοηθητικά κινητικότητας Ξεκίνησε διεπιστημονική εκπαίδευση. Αποτελέσματα χρήσης ενός προγράμματος κινητικότητας 5 : Αύξηση κινητικότητας μεταξύ των ασθενών της νευρολογικής εντατικής θεραπείας κατά 300% Μείωση της διάρκειας παραμονής στην μονάδα νευρολογικής εντατικής θεραπείας κατά 13% Η διάρκεια παραμονής στο Νοσοκομείο μειώθηκε από τις 12 στις 8.6 μέρες Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις μειώθηκαν κατά 60% Σημαντική μείωση χρήσης αναπνευστήρα από πνευμονία από ποσοστό 2.14 ανά 1,000 ημέρες στο μηδέν : Οι ασθενείς που είναι καθηλωμένοι σε νοσοκομειακές κλίνες χωρίς τακτική σωματική δραστηριότητα βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα, όπως αδυναμία που αποκτάται στην ΜΕΘ, αναπνευστήρα σχετιζόμενο με πνευμονία, έλκη πίεσης (κατακλίσεις), μείωση της μυϊκής μάζας και παραλήρημα 3, ΜΕΘ - Παθολογική αδυναμία Η κρίσιμη πολυνευροπάθεια ή μυοπάθεια είναι μια νευρολογική διαταραχή που πλήττει ασθενείς με σοβαρή, οξεία ασθένεια που απαιτεί νοσηλεία ΜΕΘ διάρκεια παραμονής πάνω από 24 ώρες και περιλαμβάνει τα νεύρα και τους μυς. Καθυστερεί την αποθεραπεία και θέτει σε κίνδυνο την αποκατάσταση του ασθενή. Αυξάνει σημαντικά τον χρόνο παραμονής στην ΜΕΘ και στο νοσοκομείο και τα ποσοστά θνησιμότητας 7. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν: Σήψη Φλεγμονώδης αντίδραση Πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων Αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα Χρήση στεροειδών και νευρομυϊκών αναστολών που συμβάλουν στην παθολογική αδυναμία στη ΜΕΘ Αναπνευστήρας σχετιζόμενος με πνευμονία Η πνευμονία με υποστήριξη αναπνευστήρα είναι μία από τις σημαντικότερες επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστεί στο πνευμονικό σύστημα, ως αποτέλεσμα της ακινησίας. Κατά μέσο όρο, το ποσοστό χρήσης αναπνευστήρα από πνευμονία είναι περίπου 15.8 ανά 1000 μέρες αναπνευστήρα, προσθέτοντας 12 ημέρες στον χρόνο διάρκειας παραμονής στο νοσοκομείο. Το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται κατά περίπου 15% 9 Η αύξηση του κότσους περίθαλψης είναι περίπου $40,000 $ 90,000 ανά ασθενή 28.

6 Το περιβάλλον εντατικής θεραπείας γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο απαιτητικό και σύνθετο Η πίεση που δεχόμαστε για να προσφέρουμε περισσότερα με περιορισμένη βοήθεια είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους νοσηλευτές σήμερα. Δεδομένου του περιορισμού των πόρων οι νοσηλευτές χρειάζονται τα σωστά εργαλεία για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους και την προσφορά τους ανά βάρδια. Βαρύτερα εργασιακά φορτία απαιτούν από τους νοσηλευτές να δαπανούν όλο και περισσότερο χρόνο σε εργασίες φροντίδας που δεν αφορούν τον ασθενή. Η διαχείριση του ασθενή και η επανατοποθέτησή του είναι μία σωματικά απαιτητική εργασία, χρονοβόρα που βάζει τους νοσηλευτές σε υψηλό κίνδυνο να αποκτήσουν μυοσκελετικούς τραυματισμούς 21,22. Για τον νοσηλευτή η άρση των ασθενών αντιπροσωπεύει έως και το ήμισυ του συνόλου των τραυματισμών σχετιζόμενων με την εργασία 11. Οι νοσηλευτές πρέπει να βρουν μια λεπτή ισορροπία μεταξύ απόδοσης και συμμόρφωσης με τα πρωτόκολλα ασφαλείας μέσα στο περιβάλλον εντατικής φροντίδας. Η βελτίωση της διαδικασίας κινητοποίησης έχει θετική επίδραση στην ανάρρωση του ασθενούς. Μια σημαντική εργονομική βελτίωση για τους νοσηλευτές, μείωση του απαιτούμενου χρόνου κατά 84,7% 15 Η συχνότητα κινητοποίησης αυξήθηκε κατά 48.5% 15 Ο αριθμός των νοσηλευτών που απαιτούνται ανά ορθοστάτηση μειώθηκε κατά 45% σε σχέση με τις σύνηθες διαδικασίες κινητοποίησης Το χρονικό διάστημα μεταξύ αποσωλήνωσης και πλήρης κινητοποίησης εκτός κλίνης μειώθηκε κατά 38% 16 Η κλινική φροντίδα για τους βαριά πάσχοντες ασθενείς είναι πολύπλοκη και αποτελεί μια υγειονομική και νομική πρόκληση Οι φροντιστές αντιμετωπίζουν μια σειρά από ολοένα μεγαλύτερες προκλήσεις. Ο πληθυσμός των ασθενών γίνεται γηραιότερος, καθηλωμένος και εύθραυστος Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός εξοπλισμού σε ένα περιορισμένο χώρο εργασίας. Η ευθύνη για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου απόκτησης ενδονοσοκομειακών επιπλοκών στους ασθενείς Η ανάγκη για υψηλή ακρίβεια στην τεκμηριωμένη θεραπεία και την παρεχόμενη περίθαλψη. Περιβαλλοντολογικά εμπόδια και αντίληψης ασθενούς για την κινητοποίηση των ασθενών της Μ.Ε.Θ. 3 Οι ασθενείς πρέπει να καταλάβουν ότι η πρόωρη κινητοποίηση τους είναι σημαντική για την ανάρρωσή τους. Εάν ο ασθενής πονάει μπορεί να χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή, αλλά η κινητοποίηση είναι απαραίτητη. Η εκπαίδευση είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Εμπόδια αντίληψης στην κινητοποίηση ασθενών Μ.Ε.Θ.: Οι ασθενείς Μ.Ε.Θ. είναι σε βαριά καταστολή Οι ασθενείς Μ.Ε.Θ. δεν αισθάνονται άνετα κατά την μετακίνησή τους. Πιθανό ρίσκο αποσωλήνωσης. Έλλειψη ανθρώπινων και τεχνολογικών πόρων. Πιθανή αιμοδυναμική αστάθεια.

7 Πρόγραμμα Προοδευτικής Κινητικότητας Η ακινησία αυξάνει τον κίνδυνο για επικίνδυνες επιπλοκές, που επηρεάζουν την έκβαση της ανάρρωσης των ασθενών, την διάρκεια παραμονής τους και το κόστος θεραπείας. Το Πρόγραμμα Προοδευτικής Κινητικότητας, που διατίθεται μόνο από την Hill-Rom, στηρίζεται σε στοιχεία βασισμένα σε μεθοδολογίες που υποστηρίζουν την έγκαιρη κινητικότητα των ασθενών χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια ασθενών ή των νοσηλευτών. 23, 24 Διασφαλίζει την ασφάλεια ασθενών και νοσηλευτές μέσω ολοκληρωμένης λειτουργικότητας και ανυψωτικών συστημάτων Βοηθά τους νοσηλευτές να διατηρούν τις βέλτιστες θεραπευτικές θέσεις, να παρέχουν τεκμηριωμένες θεραπείες και να ανακτούν την κινητικότητα. Βοηθά στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών, αναπνευστικών, μεταβολικών και μυϊκών διαταραχών, και παραλήρημα.

8 Αναπνοή Κλίση Κάθισμα Εξασφαλίζει την αποτελεσματική αναπνοή των ασθενών ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλοκές που σχετίζονται με την ακινησία κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης φάσης ΤΠ > 30 / Συναγερμός ΤΠ Διατηρεί τη βέλτιστη γωνία ΤΠ* σύμφωνα με τα πρωτόκολλα πρόληψης Αναπνευστήρα Πνευμονικές Επιπλοκές (VAP**) Θεραπεία Συνεχόμενης Πλευρικής Περιστροφής (CLRT) Βοηθά στην κινητοποίηση των πνευμονικών εκκρίσεων και αυξάνει τη ροή του αίματος για την αποφυγή πνευμονικών επιπλωκών 2 Θεραπεία Επίκρουσης & Δόνησης (P&V) Βελτιώνει την απόδοση του αναπνευστικού Προετοιμάζει τον ασθενή φυσιολογικά για την καθιστή και όρθια θέση με το πάτημα ενός κουμπιού ΤΠ > 45 / Συναγερμός ΤΠ Διατηρεί τη βέλτιστη γωνία ΤΠ* σύμφωνα με τα πρωτόκολλα πρόληψης Αναπνευστήρα Πνευμονικές Επιπλοκές (VAP**) 18 Reverse Trendelenberg- Κλίση Επιφάνειας Παρέχει συνθήκες ορθοστάτησης Η θέση αυτή διευκολύνει την καλύτερη αναπνοή και βοηθά τους ασθενείς φυσιολογικά να προσαρμοστούν στην όρθια θέση Σταδιακή θέση καρέκλας Διευκολύνει την ανταλλαγή αερίων Όρθια Θέση Επιτρέπει την έκταση του πνεύμονα StayInPlace (Διατήρηση Ασθενή στη σωστή Θέση Αποτρέπει να γλιστρά ο ασθενή προς τα κάτω, ελαχιστοποιώντας έτσι την ανάγκη επανατοποθέτησης του ασθενούς. * ΤΟ = Τμήμα Πλάτης ** VAP = Ventilator-Acquired Pneumonia Η προώθηση της Κινητικότητας μπορεί να βοηθήσει τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς στην γρηγορότερη ανάρρωσής τους. 3

9 Τα οφέλη ενός προγράμματος Προοδευτικής Κινητικότητας Όρθια Θέση Επιτρέπει στους ασθενείς να ορθοστατήσουν παρέχοντας πρόσθετη στήριξη εφόσον απαιτείται. Καρέκλα Έγερσης Χτιζει την αντοχή των ασθενών Ανυψωτικά Συστήματα Παρέχουν σταδιακή αντίληψη του βάρους Κίνηση Οι ασθενείς σε αυτό το στάδιο είναι αδύναμοι αλλά σε θέση να συνεργάζονται και να σηκώνονται από το κρεβάτι εκτελώντας τις εντολές των θεράποντων ιατρών. Καρέκλα Έγερσης Ανυψωτικά Συστήματα Επιτυγχάνει την εκτέλεση των εντολών για έξοδο από την κλίνη Liko Ορθοστατικές και Ανυψωτικές Λύσεις Διευκολύνει τους ασθενείς να διανύουν προοδευτικά μεγαλύτερες αποστάσεις Εν συντομία, η εφαρμογή ενός προγράμματος προοδευτικής κινητικότητας με τις τεχνολογικές εξελίξεις βοηθά στην επίτευξη βελτιωμένων κλινικών και οικονομικών αποτελεσμάτων. Μελέτες δείχνουν: ότι οι ασθενείς βγαίνουν από τον αναπνευστήρα γρηγορότερα, μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών από πνευμονία και αναπνευστήρα (VAP), μειώνει την πιθανότητα ελκών δέρματος και μείωση παραληρήματος. Αποτελέσματα σε επιζώντες της Μ.Ε.Θ., Μέσος όρος (95% CI) Μέρες για την πρώτη έξοδο από την κλίνη* Διάρκεια παραμονής στην Μ.Ε.Θ. σε μέρες* Διάρκεια παραμονής στο Νοσοκομείο σε μέρες* Χωρίς πρόωρη κινητικότητα** Με πρόωρη κινητικότητα** Βελτίωση (Μέρες εκτός κλίνης) * Adjusted for BMI (Body Mass Index), Acute Physiology and Chronic Health Evaluation II, and vasopressors ** Μόνο ασθενείς που επιβίωσαν και βγήκαν από το νοσοκομείο περιλαμβάνονται στην ανάλυση αποτελεσμάτων.

10 Σύστημα κλίνης Progressa Η πίεση να επιτύχουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους είναι μια μεγάλη πρόκληση στον τομέα της υγείας σήμερα. Το Σύστημα Κλίνης Progressa, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους νοσηλευτές, τους ιατρούς και θεραπευτές, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νοσηλευτών, ασθενών και των ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης και υποστηρίζει την εφαρμογή του Προγράμματος Προοδευτικής Κινητικότητας της Hill-Rom. Με τη βοήθεια της ενσωματωμένης λειτουργικότητας του Συστήματος Κλίνης Progressa, το νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να διατηρήσει τη βέλτιστη θεραπευτική θέση για τον ασθενή, να παραδώσει τεκμηριωμένες θεραπείες και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κινητικότητας του ασθενή για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο από καρδιαγγειακές, αναπνευστικές, μεταβολικές και μυϊκές διαταραχές, και το παραλήρημα. Περισσότερο από απλά ένα κρεβάτι, το Σύστημα Κλίνης Progressa είναι μια θεραπευτική συσκευή που λειτουργεί ως μια απρόσκοπτη επέκταση της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης. Επιπρόσθετα, η ευελιξία της επιφάνειας του Συστήματος Κλίνης Progressa σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το κρεβάτι για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες σας και να αναβαθμιστεί στις αλλαγές των αναγκών αυτών. Δεξιά: Mark Verhagen, νοσηλευτής εντατικής φροντίδας Αριστερά: Pieter Vaes, νοσηλευτής εντατικής φροντίδας St. Elisabeth Hospital Tilburg, The Netherlands - Ολλανδία Το Progressa καθιστά δυνατή την εφαρμογή πιο αποτελεσματικά της πρόωρης κινητοποίησης για Την αποφυγή ενδονοσοκομειακών επιπλοκών που είναι μια επιβάρυνση για τον ασθενή, τους συγγενείς τους και τους νοσηλευτές.

11 Αποτελεσματικότητα InteliDrive Σύστημα Ηλεκτρικής Μεταφοράς** Ένας και μόνο νοσηλευτής μπορεί εύκολα και με ασφάλεια να μεταφέρει την κλίνη με έλεγχο ακριβείας στάσεων και στροφών. Χειριστήριο Νοσηλευτή Προσβάσιμο τηλεχειριστήριο όπου και αν βρίσκεστε γύρω από την κλίνη. Οθόνη Γραφικών Νοσηλευτή (GCI) Για την ενίσχυση της νοσηλευτικής εργονομίας η οθόνη GCI μπορεί να προγραμματιστεί ή να προσαρμοστεί για την ρύθμιση θεραπειών. HandsFree Χειριστήριο CPR Ποδοκίνητος έλεγχος με ποδομοχλό κατεβάζει το ερεισίνωτο πλάτης και γονάτων και ανεβάζει το τμήμα των ποδιών με μία κίνηση. Ασφάλεια Υποβοήθηση πλαϊνής εξόδου Βοηθά τον ασθενή να καθίσει ως μέρος του Προγράμματος Προοδευτικής Κινητικότητας Εργονομικά Χειριστήρια Νοσηλευτών Ανασηκώνεται το πάνελ χειριστηρίου για εύκολη προβολή χωρίς να σκύβετε. Συναγερμός Γωνίας Πλάτης Δίνει σήμα όταν η γωνία κλίσης πλάτης πέφτει κάτω από 30 ή 45 Συνδεσιμότητα Σύστημα Εντοπισμού Εμποδίων (Obstacle Detect ) Σταματά την κλίνη όταν χαμηλώνει και την ανεβάζει αν εντοπίσει κάποιο αντικείμενο μεταξύ της βάσης και της επιφάνειας κατάκλισης της κλίνης. 3 Λειτουργιών Συναγερμός Εξόδου Κλίνης Για την ασφάλεια ασθενών, 3 επίπεδα συναγερμών ανάλογα με την κατάσταση του ασθενή. NaviCare Κλήση Αδελφής*** Επιτρέπει στους νοσηλευτές να επικοινωνούν γρήγορα με προσωπικό και ασθενείς. Πίνακας Ελέγχου*** Παρέχει αυτοματοποιημένη εικόνα σε πραγματικό χρόνο της δραστηριότητας του προσωπικού, της κατάστασης της κλίνης και των πρωτοκόλλων των ασθενών σε οθόνες απεικόνισης. Μεταφορά Δεδομένων*** Στέλνει τις πληροφορίες της κλίνης και του ασθενούς από την κλίνη στα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία (EMR) ** Προαιρετικό *** Μη διαθέσιμο ακόμη σε Χώρες της ΕΕ

12 Η διαχείριση της μετατόπισης του ασθενή είναι ένα απαιτητικό, χρονοβόρο έργο, το οποίο θέτει τους νοσηλευτές σε υψηλό κίνδυνο απόκτησης μυοσκελετικών τραυματισμών. 21,22 Η τεχνολογία StayInPlace είναι διαθέσιμη μόνο με το σύστημα κλίνης Progressa Χωρίς την τεχνολογία StayInPlace, η γωνία κλίσης του ερεισίνωτου πλάτης μπορεί να ασκήσει πίεση στον ασθενή χαμηλά στην πλάτη, και να προκαλέσει την μετατόπιση του ασθενή προς τα κάτω της κλίνης. Η τεχνολογία StayInPlace επιτρέπει στο πλαίσιο και στην επιφάνεια του συστήματος κλίνης Progressa να επεκταθεί και να μεγαλώσει καθώς το ερεισίνωτο πλάτης ανυψώνεται. Μια βασική καινοτομία, η πρωτοποριακή τεχνολογία StayInPlace αποτρέπει τη μετατόπιση -γλίστρημα των ασθενών, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για επανατοποθέτηση του ασθενούς. Με την δυναμικά ανταποκρινόμενη λειτουργία StayInPlace στην γωνία του ερεισίνωτου πλάτης της κλίνης, η τεχνολογία αυτή σχεδιάστηκε για να μειώσει την επιβάρυνση που δέχονται οι νοσηλευτές με το βάρος που σηκώνουν, να αποφευχθούν οι τραυματισμοί της μέσης τους, καθώς επίσης να αποφευχθεί ο περιττός πόνος στον ασθενή που θα προκαλούνταν από την ανάγκη επανατοποθέτησής του και παρέχει το επιπρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης του κινδύνου δημιουργίας ελκών κατάκλισης. StayInPlace Σχεδιάστηκε να προλαμβάνει την μετατόπιση του ασθενή, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για επανατοποθέτηση του ασθενούς. Ανταποκρίνεται δυναμικά στην γωνία του ερεισίνωτου πλάτης της κλίνης. Σχεδιάστηκε για να μειώσει την επιβάρυνση που δέχονται οι νοσηλευτές με το βάρος που σηκώνουν και να μειώσει τον κίνδυνο δημιουργίας ελκών κατάκλισης. Μειώνει την ανάγκη για επανατοποθέτηση του ασθενούς εξοικονομώντας τον χρόνο των νοσηλευτών. Η τεχνολογία StayInPlace δεν ενεργοποιείται ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε πρηνή θέση Καθώς το ερεισίνωτο πλάτης της κλίνης ανυψώνεται, η τεχνολογία StayInPlace αυξάνει την επιφάνεια κάτω από το άνω τμήμα του σώματος του ασθενούς. Η τεχνολογία StayInPlace επεκτείνει το πλαίσιο και την επιφάνεια του ερεισίνωτου πλάτης εναρμονισμένα με την φυσική επιμήκυνση του σώματος του ασθενή καθώς αυτός παίρνει την καθιστή θέση.

13 Πλήρης ευελιξία για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οποιασδήποτε Μ.Ε.Θ. Το Σύστημα Κλίνης Progressa είναι η μοναδική επιφάνεια κλίνης Μ.Ε.Θ. στην αγορά που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των βαρέως πασχόντων ασθενών σε διάφορους κλάδους της Μ.Ε.Θ. μέσω των αναβαθμίσεων και παραμετροποιήσεων που επιδέχεται. Το σύστημα Κλίνης Progressa μπορεί να ρυθμιστεί και να αναβαθμιστεί για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων μέσα στο νοσοκομείο, ενώ αποτελεί μια ανώτερη εμπειρία στον χρήστη. Μπορείτε να μειώσετε το συνολικό κόστος με την επιλογή ενός προμηθευτή που θα μειώσει τα έξοδα συντήρησης, ανταλλακτικών και εκπαίδευσης. Το Σύστημα Κλίνης Progressa μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανταποκρίνεται σήμερα στις ανάγκες του Ιδρύματός σας και να παρέχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον. Αναβάθμιση ή αναδιάρθρωση για ανταπόκριση των μεταβαλλόμενων αναγκών και προϋπολογισμών. ΕΝΑΣ προμηθευτής μειώνει τα έξοδα συντήρησης και εκπαίδευσης βοηθώντας στην συνολική διαχείριση εξόδων. Μοναδικά χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα για ασφαλή κινητοποίηση ασθενών Μ.Ε.Θ. Η λειτουργία StayInPlace είναι αναμφίβολα ένα από τα βασικά οφέλη. Καθώς η κλίνη αρθρώνεται ο ασθενής δεν γλιστρά προς τα κάτω και είναι ασφαλής και άνετος, χωρίς να ασκείται καμία πίεση στην πλάτη του. Η πρόωρη κινητικότητα είναι μια δοκιμασμένη στρατηγική που ενισχύει την ανάρρωση των ασθενών και μειώνει τον χρόνο παραμονής τους στην Μ.Ε.Θ. Το σύστημα κλίνης Progressa προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες για να βοηθήσει τους νοσηλευτές να επαναφέρουν αποτελεσματικά τους ασθενείς της Μ.Ε.Θ. από την επίπεδη /ύπτια θέση στην όρθια / περιπατητική θέση με ασφάλεια, εύκολα και τακτικά σε κάθε στάδιο Κλινική αποτελεσματικότητα που παρέχεται από το Σύστημα Κλίνης Progressa: Διευκολύνει τα επιμέρους στάδια της Προοδευτικής Κινητικότητας σε όλα τα επίπεδα βαρύτητας και ανοχής. Συμβάλει σημαντικά στη μείωση της διάρκειας παραμονής στη Μ.Ε.Θ. Επιτρέπει την Προοδευτική Κινητικότητα, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης ανεπιθύμητων συμβάντων, όπως η ακούσια αποσωλήνωση. Μειώνει το χρόνο εξόδου του ασθενή από την κλίνη. Πλήρης έλεγχος και υποστήριξη του Προγράμματος Προοδευτικής Κινητικότητας Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τους νοσηλευτές, το Σύστημα Κλίνης Progressa υποστηρίζει πρωτόκολλα συμβατά με το Πρόγραμμα Προοδευτικής Κινητικότητας και βοηθά τους νοσηλευτές να συμμορφώνονται με τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Αυξάνει τον έλεγχο του νοσηλευτή για να ενισχύσει την ασφάλεια, να επεκτείνει την συνδεσιμότητα και να βελτιώσει την αποδοτικότητα. Τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας επιτρέπουν στους νοσηλευτές να επιτύχουν τη καταγραφή δεδομένων στο μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να φύγουν από το πλάι της κλίνης. Άμεσα και από το πλάι της κλίνης η καταγραφή. Μειώνει τα λάθη που σχετίζονται με την καταγραφή

14 Το Σύστημα Κλίνης Progressa προσφέρει μια επιλογή προαιρετικών στρωμάτων Επιφάνεια Πρόληψης (Από αφρώδες υλικό) Επιφάνεια Θεραπείας (Στρώμα αέρος) Πνευμονική Επιφάνεια (Στρώμα αέρος) Η Hill-Rom υπηρετεί την ιδέα ότι η κινητοποίηση των ασθενών σε πρώιμο στάδιο και η υποστήριξη της ανεξαρτησίας τους βελτιώνει τη ζωή τους -στο νοσοκομείο και στο σπίτι. Για παραγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν. Επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Hill-Rom ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: 1. Dasta JF, et al. Daily cost of an intensive care unit day: the contribution of mechanical ventilation. Crit. Care Med. 2005; 33: Bailey P, et al. Early activity is feasible and safe in respiratory failure patients. Crit. Care Med. 2007; 35: Morris PE, et al. Early intensive care unit mobility therapy in the treatment of acute respiratory failure. Crit. Care Med. 2008; 36: Schweickert WD, et al. Early physical and occupational therapy in mechanically ventilated, critically ill patients: a randomized controlled trial. Lancet. 2009; 373: Titsworth WL, et al. The effect of increased mobility on morbidity in the neurointensive care unit. J. Neurosurg. 2012; 116: Winkelman C. Bed rest in health and critical illness: a body systems approach. AACN Adv. Crit. Care. 2012; 20: Hermans G, et al. Clinical review: critical illness polyneuropathy and myopathy. Crit. Care. 2008;12: Nigam Y, et al. Effects of bed rest 3: musculoskeletal and immune systems, skin and selfperception. Nurs. Times. 2009;105: Rosenthal VD, et al. International Nosocomial Infection Control Consortium (INICC) report, data summary of 36 countries, for Am. J. Infect Control. 2012;40: Vasilevskis EE, et al. Reducing iatrogenic risks: ICU-acquired delirium and weaknesscrossing the quality chasm. Chest. 2010;138: Brophy et al. Reducing incidence of low-back injuries reduces cost. Jul/Aug Rosenberg AL, Watts C. Patients readmitted to ICUs*: a systematic review of risk factors and outcomes. Chest. 2000; 118: VanGilder C, et al. Poster. WOCN (abstr. 6007). 14. CMS. Fed Regist. 2008; 73: CMS Office of Public Affairs. Fact sheet: CMS proposes additions to list of hospital-acquired conditions for fiscal year 2009.Baltimore, MD: Centers for Medicare & Medicaid Services; 4/14/08. CMS quality measurement programs characteristics. CMS website. Accessed 2/26/13. pdf 15. Comparison of Caregiver time necessary for Patient positioning using the TotalCare Bed vs. a Standard Bed, Tampa General Hospital, Tampa, FL. 16. Comparative study TotalCare Bed vs. Standard Bed: Analysis of physiological parameters in patients after coronary bypass procedures; Emory Hospital, Atlanta, Georgia. 17. Fortney SM, et al. Handbook of Physiology. Cpt The Physiology of bed rest Graves N, et al. Infect Control Hosp. Epidemiol Knight J, et al. Nurs Times Scott RD. The Direct Medical Costs of HAIs. CDC U.S. Bureau of Labor Statistics: 2009 survey of occupational injuries and illnesses. 22. U.S. Bureau of Labor Statistics: Injuries, illnesses, and fatalities: frequently asked questions. 23. Nelson A, Baptiste A. Evidence-based practices for safe patient handling and movement. Online J Issues Nurs. 2006;4(1): doi: /bmm:4:1: Dickerson D, Gruden M, Duck J, et al. Beyond Getting Started: A Resource Guide for Implementing a Safe Patient Handling Program in the Acute Care Setting AACN practice alert: delirium assessment and management. practice/docs/practicealerts/delirium-practice-alert-2011.pdf. Accessed 2/25/ De Jonghe B, et al. Paresis acquired in the intensive care unit: a prospective multicenter study. JAMA. 2002;288: De Jonghe B, et al. Respiratory weakness is associated with limb weakness and delayed weaning in critical illness. Crit Care Med. 2007;35: Current Controversies in VAP :Pickett K: ICU Management, Clinical and Economic Consequences of VAP: A Systematic review: Safdar N etal CCM Το έγγραφο αυτό προορίζεται αποκλειστικά για χρήση από επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης. Οι ιατρικές συσκευές που παρουσιάζονται σε αυτό το φυλλάδιο προορίζονται για χρήση σε ενήλικες ασθενείς, σε όλα τα τμήματα των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης. Οι ιατρικές συσκευές είναι προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης και φέρουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 93/42/ΕΟΚ τη σήμανση CE (Class Im συσκευή με Progressa TM Στρωμα Πρόληψησ / Class IIa συσκευή με Progressa TM Στρώμα Θεραπείας ή Progressa TM με Πνευμονική επιφάνεια). Η Hill-Rom σας καλεί να διαβάσετε προσεκτικά τις λεπτομερείς οδηγίες για ορθή και ασφαλή χρήση, οι οποίες περιλαμβάνονται στα έγγραφα που συνοδεύουν τις ιατρικές συσκευές. Το προσωπικό των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης είναι υπεύθυνο για τη σωστή χρήση και συντήρηση αυτών των ιατρικών συσκευών. Κατασκευαστής: Hill-Rom Holdings, Inc State Route 46 East - Batesville, IN USA Αντιπρόσωπος για την Ευρώπη: Hill-Rom SAS B.P. 14-Z.I du Talhouet Pluvigner France Η Hill-Rom διατηρεί το δικαίωμα πραγματοποίησης αλλαγών άνευ προειδοποίησης στο σχεδιασμό, τις προδιαγραφές και τα μοντέλα. Η μοναδική εγγύηση που παρέχει η Hill-Rom είναι η ρητή γραπτή εγγύηση που αφορά στην πώληση ή ενοικίαση των προϊόντων της Hill-Rom Services, Inc. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. Αρ. εγγράφου: 5EN , Τα Hill-Rom, Volker και Liko είναι εμπορικά σήματα προϊόντων της κορυφαίας διεθνώς ιατροτεχνολογικής εταιρείας Hill-Rom, που δραστηριοποιείται σε περίπου 80 χώρες και απασχολεί περισσότερους από εργαζομένους. Μαζί προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη λύση για τη φροντίδα και την κινητικότητα των ασθενών, εστιάζοντας στη βελτίωση της ποιότητας περίθαλψης και της παραγωγικότητας του νοσηλευτικού προσωπικού. Σε όλον τον κόσμο, κάθε προϊόν με το εμπορικό σήμα Hill-Rom λειτουργεί έχοντας ως αποστολή τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους..

Κλίνη Centuris. Μια οικονομική επιλογή για περίθαλψη υψηλής ποιότητας

Κλίνη Centuris. Μια οικονομική επιλογή για περίθαλψη υψηλής ποιότητας Κλίνη Centuris Μια οικονομική επιλογή για περίθαλψη υψηλής ποιότητας 2 Απαραίτητα χαρακτηριστικά που πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα Για τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο, είναι

Διαβάστε περισσότερα

TruSystem 3000 Κινητή Χειρουργική Τράπεζα Ευελιξία χωρίς συμβιβασμούς

TruSystem 3000 Κινητή Χειρουργική Τράπεζα Ευελιξία χωρίς συμβιβασμούς TruSystem 3000 Κινητή Χειρουργική Τράπεζα Ευελιξία χωρίς συμβιβασμούς Αναβαθμίζοντας την αποτελεσματικότητα για τους ασθενείς και όσους τους φροντίζουν Κάνετε περισσότερα με λιγότερα Με τη Χειρουργική

Διαβάστε περισσότερα

Ο απαραίτητος βοηθός σας για ασθενείς που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

Ο απαραίτητος βοηθός σας για ασθενείς που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα Ο απαραίτητος βοηθός σας για ασθενείς που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα Κρεβάτι AvantGuard 1600 Πιστεύετε ότι οι τραυματισμοί στην πλάτη πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας; Μάλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ 2 Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 18/2018 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ 2 Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 18/2018 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Προς: Κάθε Ενδιαφερόμενο ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Κοιν.: ΥΠ.Ε.Ε.Δ. ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ TMHMA ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Μονής Πετράκη 10-12, Τ.Κ. 115 21 Τηλ: 210 7288170-137

Διαβάστε περισσότερα

Νέας Γενιάς Διαχείριση Πίεσης με Θεραπεία I-mmersion

Νέας Γενιάς Διαχείριση Πίεσης με Θεραπεία I-mmersion Νέας Γενιάς Διαχείριση Πίεσης με Θεραπεία I-mmersion ClinActiv r ClinActiv r MCM Το ClinActiv r προστατεύει το δέρμα του ασθενή παρέχοντας θεραπεία I-mmersion Η σωστή επιλογή της επιφάνειας θεραπείας είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Kαραθανάση Κωνσταντινιά 1, Σαράφης Παύλος 2. Μαλλιαρού Μαρία 1,

ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Kαραθανάση Κωνσταντινιά 1, Σαράφης Παύλος 2. Μαλλιαρού Μαρία 1, 1 404 ΓΣΝ Λάρισας, 2 ΝΝΑ Εισαγωγή Το ενδιαφέρον για τη μέτρηση της ποιότητας στη παρεχόμενη φροντίδα υγείας, αυξάνεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τόσο από τους επαγγελματίες υγείας όσο και από τους

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχολογικά προβλήματα στον ασθενή υπό μηχανικό αερισμό: delirium στη ΜΕΘ

Ψυχολογικά προβλήματα στον ασθενή υπό μηχανικό αερισμό: delirium στη ΜΕΘ ΠΜΣ Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Αναπνευστική Ανεπάρκεια Μηχανικός αερισμός Ψυχολογικά προβλήματα στον ασθενή υπό μηχανικό αερισμό: delirium στη ΜΕΘ Άννα Κυριακούδη Εντατικολόγος Πνευμονολόγος ΜΕΘ Α Πανεπιστημικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Η Καρδιακή Ανεπάρκεια(ΚΑ) είναι ένα πολύπλοκο, προοδευτικά εξελισσόμενο σύνδρομο κλινικών, αιμοδυναμικών και νευροορμονικών διαταραχών

Διαβάστε περισσότερα

φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ φυσικοθεραπεία Η πρώτη «σχολή» Φυσικοθεραπείας λειτούργησε στην Αθήνα το 1958, με έδρα το νοσοκομείο «Βασιλεύς Παύλος» η οποία ήταν κάτω από την εποπτεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΊΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ

ΠΡΩΊΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΊΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ,MSc ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Γ.Ν.Ν.ΙΩΝΙΑΣ Επιδημιολογικά

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΔΥΟ (2) ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΖΥΓΟ»

«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΔΥΟ (2) ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΖΥΓΟ» ΠΡΟΣ: Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Email: diabouleusi@agandreashosp.gr Αθήνα, 26 Απριλίου 2018 ΑΦΟΡΑ: «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΔΥΟ (2) ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή του δείκτη PATH στη Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Η εφαρμογή του δείκτη PATH στη Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Η εφαρμογή του δείκτη PATH στη Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Τραυματισμοί από βελόνα Καλλιτσάρη Σταυρούλα Ειδικός Ιατρός Εργασίας Η ανάγκη λήψης μέτρων για πρόληψη τραυματισμών από αιχμηρά Οι

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Παρατηρήσεις στις προδιαγραφές για 4 κλίνες ΜΑΦ συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης ,00 με ΦΠΑ».

Θέμα: «Παρατηρήσεις στις προδιαγραφές για 4 κλίνες ΜΑΦ συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης ,00 με ΦΠΑ». Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Ο Άγιος Παντελεήμων» Γραφείο Προμηθειών Δ. Π. Μαντούβαλου 3 184 54, Νίκαια, Πειραιάς Υπόψη: Επιτροπής σύνταξης προδιαγραφών Αθήνα 22/02/2016 Θέμα: «Παρατηρήσεις στις προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση, υγεία και χρόνιες παθήσεις

Άσκηση, υγεία και χρόνιες παθήσεις Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση Άσκηση, υγεία και χρόνιες παθήσεις Συγγραφική ομάδα: Δίπλα Κωνσταντίνα, Ph.D., Λέκτορας, ΤΕΦΑΑ Σερρών ΑΠΘ Καρατράντου Κωνσταντίνα, MSc, Διδάσκουσα στο ΤΕΦΑΑ - ΠΘ Ιπποκράτης

Διαβάστε περισσότερα

"Η Ενίσχυση της Κοινωνικής Λειτουργικότητας του Χρόνιου Ασθενή και της Οικογένειάς του μέσα από την Κατ Οίκον Φροντίδα"

Η Ενίσχυση της Κοινωνικής Λειτουργικότητας του Χρόνιου Ασθενή και της Οικογένειάς του μέσα από την Κατ Οίκον Φροντίδα "Η Ενίσχυση της Κοινωνικής Λειτουργικότητας του Χρόνιου Ασθενή και της Οικογένειάς του μέσα από την Κατ Οίκον Φροντίδα" Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Ιατρικό Σύλλογο και το Σύνδεσμο Νοσηλευτών η κατ οίκον

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ & ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Ο. Καρδακάρη, Νοσηλεύτρια M sc,κ/δ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΓΝΙ

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ & ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Ο. Καρδακάρη, Νοσηλεύτρια M sc,κ/δ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΓΝΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ & ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Ο. Καρδακάρη, Νοσηλεύτρια M sc,κ/δ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΓΝΙ Καρδιακή ανεπάρκεια & Κατάθλιψη θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος: λόγω του υψηλού επιπολασμού τους & της τάσης

Διαβάστε περισσότερα

Α) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ

Α) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ 1.1 Η προσφερόμενη Κλίνη Νοσηλείας ασθενών να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, ηλεκτρική, και κατάλληλη για Νοσοκομειακή χρήση. Να περιλαμβάνει στρώμα και κομοδίνο με τραπεζοτουαλέτα. Α) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ 7 ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΚΩΣΗ ΣΠΟΝ ΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ 7 ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΚΩΣΗ ΣΠΟΝ ΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ 7 ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΨΗΛΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΝ ΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ 9 ΟΙ ΣΠΟΝ ΥΛΟΙ 10 Τυπικοί σπόνδυλοι ενηλίκων 10 Χαρακτηριστικά των σπονδύλων 11 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝ ΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ 12

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΕΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕΘ». ΠΟΣΟΤΗΤΑ: ΤΡΕΙΣ (3) ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΑΕΡΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 75.000,00 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΙΝΗΣ Αριθμ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

Ακούει την καρδιά σας!

Ακούει την καρδιά σας! Ακούει την καρδιά σας! Καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Όταν η καρδιά φέρνει τα πάνω κάτω Ένα οξύ καρδιολογικό πρόβλημα ή ένα χειρουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Η επιρροή της μησυμμόρφωσης. οικονομικά της υγείας. Μαίρη Γείτονα Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η επιρροή της μησυμμόρφωσης. οικονομικά της υγείας. Μαίρη Γείτονα Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Η επιρροή της μησυμμόρφωσης στα οικονομικά της υγείας Μαίρη Γείτονα Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Συμμόρφωση σύμφωνα με WHO: Ο βαθμός στον οποίο η συμπεριφορά ενός ατόμου,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ

ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ (Σύντομη ενημέρωση από ERS - ELF) Οι οξείες λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού συστήματος περιλαμβάνουν την πνευμονία (λοίμωξη της κυψελίδας του πνεύμονα),

Διαβάστε περισσότερα

ασκήσεις για τη μέση

ασκήσεις για τη μέση ασκήσεις για τη μέση 1 η άσκηση ύπτια θέση (ανάσκελα) Λυγίζουμε τα δύο γόνατα και τα τραβάμε με τα χέρια δυνατά προς το στήθος. Μετράμε αργά μέχρι το 5 και επαναφέρουμε τα πόδια στην αρχική θέση. Χαλαρώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Νοσοκοµειακή Οµάδα Επειγόντων: Όθων Φραϊδάκης Αναισθησιολόγος ΤΕΠ Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Ηρακλείου

Νοσοκοµειακή Οµάδα Επειγόντων: Όθων Φραϊδάκης Αναισθησιολόγος ΤΕΠ Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Ηρακλείου Νοσοκοµειακή Οµάδα Επειγόντων: Είναι µια λύση; Όθων Φραϊδάκης Αναισθησιολόγος ΤΕΠ Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Ηρακλείου Νοσοκοµειακή Οµάδα Επειγόντων η ανάγκη ΚΑΡΠΑ-Οµάδα αναζωογόνησης επιβίωση ενδονοσοκοµειακά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του νοσηλευτή στην κατ οίκον θεραπεία του ασθενούς με καρδιακή ανεπάρκεια. Παναγιώτα Σταυριανοπούλου Νοσηλεύτρια Τ.Ε.

Ο ρόλος του νοσηλευτή στην κατ οίκον θεραπεία του ασθενούς με καρδιακή ανεπάρκεια. Παναγιώτα Σταυριανοπούλου Νοσηλεύτρια Τ.Ε. Ο ρόλος του νοσηλευτή στην κατ οίκον θεραπεία του ασθενούς με καρδιακή ανεπάρκεια Παναγιώτα Σταυριανοπούλου Νοσηλεύτρια Τ.Ε. Πλάνο ομιλίας Βασικές γνώσεις για την καρδιακή ανεπάρκεια Ο ρόλος του νοσηλευτή

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχολογία ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στο Γενικό Νοσοκομείο

Ψυχολογία ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ψυχολογία ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στο Γενικό Νοσοκομείο ΤΖΙΝΕΒΗ ΜΥΡΤΩ - ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΦΑΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ Τ.Ε. Β & Γ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η καρδιακή ανεπάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΙ

ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΙ ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΙ Ονοματεπώνυμο Φοιτητή (-τριας) ΑΜ.. Εξάμηνο.. Απουσίες.. Α. Θέματα ασφάλειας * Νοσοκομείο /Κλινική /Ίδρυμα. Επάρκεια γνώσεων σχετικά με τον ασφαλή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ Σ.Β. % ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΙΝΗΣ 1. Να διαθέτει προσκρουτήρες στις 4 γωνίες για προστασία κατά την μετακίνηση. 2. Να είναι στιβαρής κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Εξάμηνο Γ (χειμερινό)

Εξάμηνο Γ (χειμερινό) ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Τηλέφωνο: 210 72 43 320 E-mail: icu.master@med.uoa.gr ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική µεταγγίσεων: Περιοριστική vs Ελεύθερη

Στρατηγική µεταγγίσεων: Περιοριστική vs Ελεύθερη ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Β ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Δ/ΝΤΗΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΥΡΑΚΛΗΣ Στρατηγική µεταγγίσεων: Περιοριστική vs Ελεύθερη Δ. ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΕΠ. ΚΑΘ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ A/A ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η προσφερόμενη Κλίνη Νοσηλείας ασθενών να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, 1.1 ηλεκτρική, και κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ Copyright 2010 Τόμος 9 ος, Τεύχος 4 ο, Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2010

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ Copyright 2010 Τόμος 9 ος, Τεύχος 4 ο, Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2010 www.vima-asklipiou.gr Σελίδα 394 ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ανάγκες νοσηλευομένων ασθενών με στεφανιαία νόσο Κ ατά τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου της επιβίωσης των ασθενών με στεφανιαία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ Σ.Β. % ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΙΝΗΣ 1. Να διαθέτει προσκρουτήρες στις 4 γωνίες για προστασία κατά την μετακίνηση. 2. Να είναι στιβαρής

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: Ασθενοκεντρική Προσέγγιση, Βελτίωση της. Επικ. Καθηγήτρια Φλώρα Μαλαματένιου

Προσωπικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: Ασθενοκεντρική Προσέγγιση, Βελτίωση της. Επικ. Καθηγήτρια Φλώρα Μαλαματένιου Προσωπικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: Ασθενοκεντρική Προσέγγιση, Βελτίωση της Ποιότητας και Περιστολή της Δαπάνης Επικ. Καθηγήτρια Φλώρα Μαλαματένιου Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας Χειρόγραφος Ιατρικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ Αυτός ο οδηγός γνώσεων περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την πνευμονική αποκατάσταση της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Αμερικάνικης

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. Συντάκτης γνωμοδότησης: Cristian-Silviu Buşoi

Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. Συντάκτης γνωμοδότησης: Cristian-Silviu Buşoi Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 14.7.2016 2015/2103(INL) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S.

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S. Στρατηγική Επιλογή Το ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις σήμερα, καθιστά επιτακτική -όσο ποτέ άλλοτε- την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων που θα διασφαλίζουν,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΝΟΣΗΑΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕ<^)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΝΟΣΗΑΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕ<^) Ό ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΝΟΣΗΑΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

H Συμμετοχή των Συλλόγων Ασθενών στη Λήψη Αποφάσεων Χτίζοντας Επιχειρηματολογία στην Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας

H Συμμετοχή των Συλλόγων Ασθενών στη Λήψη Αποφάσεων Χτίζοντας Επιχειρηματολογία στην Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας H Συμμετοχή των Συλλόγων Ασθενών στη Λήψη Αποφάσεων Χτίζοντας Επιχειρηματολογία στην Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας Μάγδα Χατζίκου Ευγενία Σταμούλη PharmEcons Easy Access Consulting Firm Αθήνα, 21 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόληψη των κατακλίσεων σε βαριά πάσχοντες και η χρήση ειδικών στρωμάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κατακλίσεων

Η πρόληψη των κατακλίσεων σε βαριά πάσχοντες και η χρήση ειδικών στρωμάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κατακλίσεων ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η πρόληψη των κατακλίσεων σε βαριά πάσχοντες και η χρήση ειδικών στρωμάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κατακλίσεων Ονοματεπώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΩΤΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Νοσηλεύτρια Τ.Ε. 10-11-2017 Καρδιαγγειακές παθήσεις. Σύμφωνα με τον WHO οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

based practice) PTH214, PTH211, PTH212

based practice) PTH214, PTH211, PTH212 Τίτλος Μαθήµατος: Κλινική Άσκηση Ι Κωδικός Μαθήµατος: PPT100 Κατηγορία Μαθήµατος: (Υποχρεωτικό/Επιλεγόµενο) Υποχρεωτικό Επίπεδο Μαθήµατος: (πρώτου, δεύτερου ή τρίτου Πτυχίο (1 ος Κύκλος) κύκλου) Έτος Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

MS festival 2015 Τετάρτη 27-05-2015 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ

MS festival 2015 Τετάρτη 27-05-2015 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ MS festival 2015 Τετάρτη 27-05-2015 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ Θέμα: Μια αποτελεσματική θεραπεία με THERA Trainers Οφέλη & Στόχοι Ομιλητές: Νικολέττα Μιχαηλίδου Owner/Manager of Orthostatical Bachelor

Διαβάστε περισσότερα

Κλινική Πρακτική Ι. Υποχρεωτικό. Θα ανακοινωθεί

Κλινική Πρακτική Ι. Υποχρεωτικό. Θα ανακοινωθεί Τίτλος Μαθήματος: Κλινική Πρακτική Ι Κωδικός Μαθήματος: NPR 100 Κατηγορία Μαθήματος: (Υποχρεωτικό/Επιλεγόμενο) Επίπεδο Μαθήματος: (πρώτου, δεύτερου ή τρίτου κύκλου) Έτος Σπουδών: 1 Τετράμηνο προσφοράς

Διαβάστε περισσότερα

«Θεραπευτικός αλγόριθµος ADA/EASD 2012»

«Θεραπευτικός αλγόριθµος ADA/EASD 2012» «Θεραπευτικός αλγόριθµος ADA/EASD 2012» ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1942 Ηλίας Ν. Μυγδάλης Συντονιστής Διευθυντής Β Παθολογική Κλινική και Διαβητολογικό Κέντρο, Γενικό Νοσοκοµείο ΝΙΜΤΣ, Αθήνα 9o Πανελλήνιο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

εργαλείο αξιολόγησης για τη μέτρηση της επιβάρυνσης των μυοσκελετικών παθήσεων πρότυπα περίθαλψης που θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες

εργαλείο αξιολόγησης για τη μέτρηση της επιβάρυνσης των μυοσκελετικών παθήσεων πρότυπα περίθαλψης που θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι με οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα λαμβάνουν τη βέλτιστη δυνατή περίθαλψη σε ολόκληρη την Ευρώπη: συστάσεις του EUMUSC.NET Σε συνεργασία με τον EULAR

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΟΞΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ειδικός Καρδιολόγος Επιμελητής Β, Γ.Ν. Κοζάνης Μαμάτσειο

ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΟΞΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ειδικός Καρδιολόγος Επιμελητής Β, Γ.Ν. Κοζάνης Μαμάτσειο ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΟΞΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ειδικός Καρδιολόγος Επιμελητής Β, Γ.Ν. Κοζάνης Μαμάτσειο Get to the point It s 2:30 a.m. You re paged to the ED to see this

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ANIMUS A.E. Πάρις Καλογεράκης Ιούνιος 2012

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ANIMUS A.E. Πάρις Καλογεράκης Ιούνιος 2012 Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ANIMUS A.E Πάρις Καλογεράκης Ιούνιος 2012 Σύντομη Παρουσίαση ANIMUS Η

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές

Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές 10 λόγοι για να επιλέξετε την Αθηναϊκή Mediclinic: 1. Είναι μία ποιοτική και οικονομική κλινική, προσιτή σε όλους 2. Συνεργάζεται με τον Δημόσιο

Διαβάστε περισσότερα

Κατ οίκον νοσηλεία. Ελπίδα Χατζηαγόρου Παιδοπνευµονολογική Μονάδα, Γ Π/Δ Κλινική Ιπποκράτειο Νοσοκοµείο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης.

Κατ οίκον νοσηλεία. Ελπίδα Χατζηαγόρου Παιδοπνευµονολογική Μονάδα, Γ Π/Δ Κλινική Ιπποκράτειο Νοσοκοµείο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης. Κατ οίκον νοσηλεία Ελπίδα Χατζηαγόρου Παιδοπνευµονολογική Μονάδα, Γ Π/Δ Κλινική Ιπποκράτειο Νοσοκοµείο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης. www.pd3.gr 22-04-2012 Παιδιά εξαρτώμενα από την τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός, εφαρμογή και καθοδήγηση προγραμμάτων άσκησης

Σχεδιασμός, εφαρμογή και καθοδήγηση προγραμμάτων άσκησης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Σχεδιασμός, εφαρμογή και καθοδήγηση προγραμμάτων άσκησης Ενότητα 1: Η επίδραση της άσκησης στην υγεία Γεροδήμος Βασίλειος, Καρατράντου Κωνσταντίνα Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘ Χ Ο Ν Δ Ρ Ο Μ Α Τ Ι Δ Ο Υ Μ Α Ρ Ι Α Ν Ο Σ Η Λ Ε Υ Τ Ρ Ι Α T E, M S C, Μ Ε Θ Α, Π Γ Ν Α Χ Ε Π Α ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.. Όπως είναι ευρέως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ 7 ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ 7 ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.Ε.Υ.Π. ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ 7 ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ Ονοματεπώνυμο φοιτητριών: ΤΣΙΜΗΤΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΙΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. ΚΥΠΑΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΑΝ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτου Χρυσούλα Ανώτερη Νοσηλευτικός Λειτουργός Νοσηλεύτρια Ελέγχου Λοιμώξεων ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΑΝ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτου Χρυσούλα Ανώτερη Νοσηλευτικός Λειτουργός Νοσηλεύτρια Ελέγχου Λοιμώξεων ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΑΝ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτου Χρυσούλα Ανώτερη Νοσηλευτικός Λειτουργός Νοσηλεύτρια Ελέγχου Λοιμώξεων ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΑΝ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Φτάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΟΥΧΑ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΟΥΧΑ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ

ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΟΥΧΑ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΟΥΧΑ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΟΥΧΑ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΟΥΧΑ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α ( Centers for Disease Control and Prevention CDC), περίπου 40 Αμερικανοί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ KAI TΡΙΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ KAI TΡΙΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Αθήνα, 27/07/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ KAI TΡΙΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι, τα κάτωθι Θέματα των Διπλωματικών Εργασιών (ΔΕ), οι τριμελείς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΝΛσιας

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΝΛσιας ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΝΛσιας Φροντίδα και χειρισμός ασθενούς με τραχειοστομία: (Ι) Κατευθυντήριες οδηγίες (ΙΙ) Εκπαιδευτικό υλικό (ΙΙΙ) Δείκτες μέτρησης αποτελέσματος

Διαβάστε περισσότερα

Μετεκπαιδευτικά μαθήματα από τον Ι.Σ.Α. και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Β' ΚΥΚΛΟΣ: 2η ενότητα: ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ

Μετεκπαιδευτικά μαθήματα από τον Ι.Σ.Α. και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Β' ΚΥΚΛΟΣ: 2η ενότητα: ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ Μετεκπαιδευτικά μαθήματα από τον Ι.Σ.Α. και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Β' ΚΥΚΛΟΣ: ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ 2η ενότητα: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ Σωστικές ενέργειες

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την υποστήριξη ιατρικών πράξεων σε νησιωτικές περιοχές στο Αιγαίο

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την υποστήριξη ιατρικών πράξεων σε νησιωτικές περιοχές στο Αιγαίο Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την υποστήριξη ιατρικών πράξεων σε νησιωτικές περιοχές στο Αιγαίο Δρ. Η. Μαγκλογιάννης Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών

Διαβάστε περισσότερα

Γερογιάννη Σταυρούλα Νοσηλεύτρια ΤΕ, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας. Παναγιώτου Μαρία Νοσηλεύτρια ΤΕ, Προϊσταμένη Μ.Τ.Ν.

Γερογιάννη Σταυρούλα Νοσηλεύτρια ΤΕ, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας. Παναγιώτου Μαρία Νοσηλεύτρια ΤΕ, Προϊσταμένη Μ.Τ.Ν. Γερογιάννη Σταυρούλα Νοσηλεύτρια ΤΕ, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας Παναγιώτου Μαρία Νοσηλεύτρια ΤΕ, Προϊσταμένη Μ.Τ.Ν. Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Γ.Ν.Α Αλεξάνδρα Εξωσωματική τεχνική Αφαίρεση μεγάλου όγκου πλάσματος

Διαβάστε περισσότερα

Συμμόρφωση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στη φαρμακευτική αγωγή

Συμμόρφωση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στη φαρμακευτική αγωγή Συμμόρφωση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στη φαρμακευτική αγωγή Ευαγγελία Χαρέλα Νοσηλεύτρια MSc Προϊσταμένη Α Π/Δ Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί ένα σύνδρομο με ζοφερή πρόγνωση : ΝΥΗΑ Ι-ΙΙ: 2-5% θνητότητα

Διαβάστε περισσότερα

DAMAGE CONTROLL ORTHOPAEDICS

DAMAGE CONTROLL ORTHOPAEDICS DAMAGE CONTROLL ORTHOPAEDICS Damage Control «Η λιγότερο κατανοητή έννοια της δεκαετίας» Απλά σημαίνει: Εάν ο πολυτραυματίας ασθενής οδηγηθεί στο χειρουργείο πρέπει να γίνει κάτι για τα κατάγματα των μακρών

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ:

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΩ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ 2 Ιουνίου 2014 / 14 O Δημοτικό Σχολείο Ιλίου ΒΡΟΧΙΚΟ ΑΣΜΑ & ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτική χρηματοδότηση: Diagnosis Related Groups (DRGs)

Προοπτική χρηματοδότηση: Diagnosis Related Groups (DRGs) Τομέας Οικονομικών της Υγείας Προοπτική χρηματοδότηση: Diagnosis Related Groups (DRGs) Ελπίδα Πάβη Οδοντίατρος PGDip MPH PhD Επιμελήτρια Βασικές λειτουργίες συστημάτων υγείας ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Είσπραξη πόρων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του φυσικού νοσοκομείων σε θέματα ασφάλειας και ελέγχου ποιότητας των ιατρικών laser

Ο ρόλος του φυσικού νοσοκομείων σε θέματα ασφάλειας και ελέγχου ποιότητας των ιατρικών laser Ο ρόλος του φυσικού νοσοκομείων σε θέματα ασφάλειας και ελέγχου ποιότητας των ιατρικών laser Ι. Σεϊμένης Τμήμα Ιατρικής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Φυσικός Noσοκομείων και laser στην Ελλάδα Φυσικός

Διαβάστε περισσότερα

Clinical Coordinator course A.T.L.S - D.S.T.C.,

Clinical Coordinator course A.T.L.S - D.S.T.C., ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ Α.Τ.Ε.Ι. Λ. ΣΤΟ Π.Γ.Ν.Λ. ΧΑΡΙΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Τ.Ε. Ειδική Χειρουργική Νοσηλεύτρια - Μ.Sc, Υπεύθυνη Τοµέα Εκπαίδευσης Ν.Υ. - Π.Γ.Ν.Λ., Clinical Coordinator course A.T.L.S - D.S.T.C.,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ Φ. ΚΑΛΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Παιδίατρος- Ιατρός Δημόσιας Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Πώς δουλεύει φυσιολογικά η καρδιά

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Πώς δουλεύει φυσιολογικά η καρδιά Καρδιακή Ανεπάρκεια Απόστολος Καραβίδας Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος, Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια σοβαρή καρδιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεμετρία και τηλεφροντίδα σε ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα

Τηλεμετρία και τηλεφροντίδα σε ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα Ανασκόπηση Τηλεμετρία και τηλεφροντίδα σε ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα Αγορίτσα Κουλούρη 1, RN, RMN, MSc Ζωή Ρούπα 2, MD, RN, PhD Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης 3, MD 1 Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας 2 Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα.

Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα. Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα. Μαρία Φωτουλάκη Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Το κρεβάτι τοκετού της εταιρείας μας αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό ασφάλειας και ευκολίας στην χρήση

Το κρεβάτι τοκετού της εταιρείας μας αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό ασφάλειας και ευκολίας στην χρήση Το κρεβάτι τοκετού της εταιρείας μας αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό ασφάλειας και ευκολίας στην χρήση Με μια ματιά: Κατά τις ωδίνες και τον τοκετό κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Θα πρέπει η αντίδραση να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων

Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων Diabetes The Numbers 24 ΩΡΕΣ Νέα περιστατικά διαβήτη 4,100 Ακρωτηριασμοί 230 (80% μη τραυματικής αιτιολογίας) Τύφλωση 55 Νεφρική ανεπάρκεια 120 Derived from NIDDK, National

Διαβάστε περισσότερα

Ιατροφαρμακευτική δαπάνη & αποδοτική κατανομή των πόρων στην ΠΦΥ

Ιατροφαρμακευτική δαπάνη & αποδοτική κατανομή των πόρων στην ΠΦΥ Ιατροφαρμακευτική δαπάνη & αποδοτική κατανομή των πόρων στην ΠΦΥ Η διαχείριση της φαρμακευτικής καινοτομίας: η αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στην ποιότητα & την αποδοτικότητα Εισαγωγή Η κατάρρευση της

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2008 THΣ ΜΕΘ ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ (Η εμπειρία μας) Ιωάννης Πνευματικός Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΔΠΘ

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2008 THΣ ΜΕΘ ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ (Η εμπειρία μας) Ιωάννης Πνευματικός Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΔΠΘ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2008 THΣ ΜΕΘ ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ (Η εμπειρία μας) Ιωάννης Πνευματικός Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΔΠΘ Τι είναι το ISO? Διεθνής οργάνωση δημιουργίας και έκδοσης προτύπων για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα για Συζήτηση. Παγίδες προς αποφυγή Τελικά.;

Θέματα για Συζήτηση. Παγίδες προς αποφυγή Τελικά.; 4/22/2016 template from www.brainybetty.com copyright 2006 2 Θέματα για Συζήτηση. Όροι και Ορολογία Συμμόρφωση Προσκόλληση Συνεργατική Θεραπεία - Αυτοδιαχείριση Παράγοντες που επιδρούν Πως εκτιμάται η

Διαβάστε περισσότερα

Ποιότητα Ζωής. Ασθενοκεντρική-Εξατομικευμένη Επιλογή Αντιδιαβητικής αγωγής. Αποτελεσματικότητα Υπογλυκαιμία Βάρος Ανεπιθύμητες ενέργειες Κόστος

Ποιότητα Ζωής. Ασθενοκεντρική-Εξατομικευμένη Επιλογή Αντιδιαβητικής αγωγής. Αποτελεσματικότητα Υπογλυκαιμία Βάρος Ανεπιθύμητες ενέργειες Κόστος Ασθενοκεντρική-Εξατομικευμένη Επιλογή Αντιδιαβητικής αγωγής Ηλικία Ποιότητα Ζωής Αποτελεσματικότητα Υπογλυκαιμία Βάρος Ανεπιθύμητες ενέργειες Κόστος Καρδιαγγ ειακή νόσος Νεφρική νόσος παχυσαρκ ία Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών με έδρα την Ελλάδα. Ο ειδικός επί... κεφαλής!

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών με έδρα την Ελλάδα. Ο ειδικός επί... κεφαλής! Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών με έδρα την Ελλάδα Ο ειδικός επί... κεφαλής! Η κλινική μαλλιών Bergmann Kord ιδρύθηκε το 1979 ως το πρώτο Επιστημονικό Κέντρο αντιμετώπισης της Τριχόπτωσης στην

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα III. Τροποποιήσεις στις σχετικές παραγράφους των πληροφοριών προϊόντος

Παράρτημα III. Τροποποιήσεις στις σχετικές παραγράφους των πληροφοριών προϊόντος Παράρτημα III Τροποποιήσεις στις σχετικές παραγράφους των πληροφοριών προϊόντος Σημείωση: Οι αλλαγές στις σχετικές παραγράφους της Περίληψης των Χαρακτηριστικών Προϊόντος και του Φύλλου Οδηγιών Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγκεφαλικής Παράλυσης

Εγκεφαλικής Παράλυσης Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας & Ιπποθεραπείας Ιωαννίνων, Μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, 3ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων 1 2 Η Ιπποθεραπεία, είναι μία νευροφυσιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1 Πρόκειται για το σύνολο των ενεργειών ή των δραστηριοτήτων που εξασφαλίζουν την παρακολούθηση και αξιολόγηση των λειτουργιών, των συμπεριφορών και των αποτελεσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Greek Leadership Diabetes Forum 11-April 2014

Greek Leadership Diabetes Forum 11-April 2014 Greek Leadership Diabetes Forum 11-April 2014 MΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ Σ.Ι.Παππάς «Το Ελληνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του ΣΔτ2. Ο Διαβήτης ως πρότυπο χρόνιων νόσων» ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΙΩΣIΜΟΤΗΤΑΣ Ελλάδα:

Διαβάστε περισσότερα

Mειώστε. την καταπόνηση! www.handlingloads.eu

Mειώστε. την καταπόνηση! www.handlingloads.eu Mειώστε την καταπόνηση! Ευρωπαϊκή εκστρατεία ελέγχων και ενημέρωσης Χειρωνακτική διακίνηση φορτίων στην Ευρώπη στους τομείς των μεταφορών και της υγειονομικής περίθαλψης www.handlingloads.eu Μια εκστρατεία

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος του Νοσηλευτή στη Θεραπευτική Πλασμαφαίρεση

Ο Ρόλος του Νοσηλευτή στη Θεραπευτική Πλασμαφαίρεση Ο Ρόλος του Νοσηλευτή στη Θεραπευτική Πλασμαφαίρεση Γερογιάννη Σταυρούλα Νοσηλεύτρια ΤΕ, MSc, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας Γραφείο Λοιμώξεων Γ.Ν.Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Θεραπευτική Πλασμαφαίρεση (Τ.Ρ.Ε) Εξωσωματική

Διαβάστε περισσότερα

Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση

Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση Άσκηση και Αρθρίτιδα Συγγραφική ομάδα: Σταυρόπουλος- Καλίνογλου Αντώνης, PhD, Ερευνητής Τζιαμούρτας Αθανάσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ- ΠΘ Κήτας Γεώργιος, Ιατρός Ρευματολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει εξ αρχής σαφής διάκριση ανάμεσα στην αναγκαιότητα της μη κατάχρησης

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως έχω µεγαλακρία; Πώς θα το καταλάβω;

Μήπως έχω µεγαλακρία; Πώς θα το καταλάβω; Μήπως έχω µεγαλακρία; Πώς θα το καταλάβω; MegalakriaBroshure.indd 1 17/11/2010 1:27:39 μμ Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ) είναι ο μόνος φορέας, μη κερδοσκοπικό σωματείο, συλλόγων ασθενών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΧΗΛΑΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 1. Η τράπεζα θα πρέπει να είναι σύγχρονης τεχνολογίας ηλεκτρομηχανικής λειτουργίας. Να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας: ορισμένες σκέψεις για την Ελλάδα, με οδηγό τη διεθνή εμπειρία και πρακτική

Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας: ορισμένες σκέψεις για την Ελλάδα, με οδηγό τη διεθνή εμπειρία και πρακτική Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας: ορισμένες σκέψεις για την Ελλάδα, με οδηγό τη διεθνή εμπειρία και πρακτική Κώστας Αθανασάκης Τομέας Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας 1 Τεχνολογία υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Το φαρμακείο στην εποχή του internet. Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας

Το φαρμακείο στην εποχή του internet. Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας Το φαρμακείο στην εποχή του internet Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας Χαρακτηριστικά της εποχής μας Χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι: η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας η ευρεία

Διαβάστε περισσότερα

πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μέση σας

πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μέση σας πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μέση σας Αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ σπάνια αλλά πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας εάν τα αισθανθείτε Αισθάνεστε δυσφορία με τον πόνο στην μέση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΗΠΙΟΤΕΡΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (ΤΤΜ) ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ

Η ΗΠΙΟΤΕΡΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (ΤΤΜ) ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ Η ΗΠΙΟΤΕΡΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (ΤΤΜ) ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ ΝΙΚΗΤΑΣ ΘΕΟΔ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ- ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν.ΤΡΙΠΟΛΗΣ No disclosure

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α/Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΣ

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α/Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α/Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΣ Ιούλιος 2009 Το παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας

Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Στάθης Ρεστέμης Προίστ. Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κοινωνικός Λειτουργός MSc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση και Καρδιοπάθειες

Άσκηση και Καρδιοπάθειες Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση Άσκηση και Καρδιοπάθειες Συγγραφική ομάδα: Φλουρής Ανδρέας, Ερευνητής Βογιατζής Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ Σταυρόπουλος- Καλίνογλου Αντώνης, Ερευνητής Σύγχρονες

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. 15 χρόνια δράσης» Παρασκευή Σακκά. Νευρολόγος Ψυχίατρος. Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer

Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. 15 χρόνια δράσης» Παρασκευή Σακκά. Νευρολόγος Ψυχίατρος. Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών 15 χρόνια δράσης» Παρασκευή Σακκά Νευρολόγος Ψυχίατρος Εταιρεία Alzheimer Αθηνών Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer Η άνοια στην Ελλάδα σήμερα 200.000

Διαβάστε περισσότερα

Οι τομείς πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν : Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ

Οι τομείς πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν : Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ Οι τομείς πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν : Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Η άσκηση σε νοσηλευτικά τμήματα παθολογικής ειδικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Πρότυπα περίθαλψης () για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Μετάφρασ η σε: Ολοκληρώθ ηκε από: Email: 1 1 2 3 4 Οι άνθρωποι με συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας (ΟΑ) θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματία του τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΠ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α ΓΕΝ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΠ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α ΓΕΝ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΠ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α ΓΕΝ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΠ ΣΥΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΠ ΣΥΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΠ Απλά

Διαβάστε περισσότερα

Αποκατάσταση Κλειστής Νοσηλείας Αποτελέσµατα 2016

Αποκατάσταση Κλειστής Νοσηλείας Αποτελέσµατα 2016 Αποκατάσταση Κλειστής Νοσηλείας Αποτελέσµατα 2016 www.euromedica-arogi.gr ΟΡΑΜΑ Καλύτερη Υγεία για Όλους Θέλουµε να ξεπερνούµε τις στατιστικές και τα προγνωστικά, εµπνέοντας δύναµη και ελπίδα. Να θέτουµε

Διαβάστε περισσότερα

Κινήσεις της καθημερινής ζωής. Τις κάνουμε με το σωστό τρόπο;

Κινήσεις της καθημερινής ζωής. Τις κάνουμε με το σωστό τρόπο; Κινήσεις της καθημερινής ζωής. Τις κάνουμε με το σωστό τρόπο; 20100208 15:29:00 Εκτός των κλασσικών ασκήσεων που προτείνονται για την πρόληψη και θεραπεία πολλών παθήσεων, πρέπει να περιλαμβάνεται στα

Διαβάστε περισσότερα