Wikis. Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα wiki

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Wikis. Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα wiki"

Transcript

1 Wikis 1 Τι είναι ένα wiki; Ένα wiki (η συγκεκριμένη λέξη στην τοπική διάλεκτο της Χαβάης σημαίνει γρήγορα!) είναι μια σειρά ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο, οι οποίες μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργηθούν από οποιονδήποτε έχει έναν κωδικό πρόσβασης στο wiki σας. Είναι συνεργατικοί διαδικτυακοί χώροι όπου μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε πληροφορίες με άλλους χρήστες. Υπάρχουν μερικά wikis που δεν απαιτούν έναν κωδικό πρόσβασης, και είναι ανοικτά στο ευρύ κοινό, όπως η wikipedia ( Όμως το λογισμικό που συστήνουμε για να δημιουργήσετε το δικό σας wiki (pbwiki) απαιτεί από τους χρήστες να έχουν έναν κωδικό πρόσβασης αυτό το οποίο θα προστατεύει τους «μαθητές» σας. Μπορείτε να κάνετε το wiki σας προσβάσιμο σε όλους αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν τα wikis τους ιδιωτικά, για να μοιράζονται μόνο με συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων και αυτή είναι επιλογή που προτείνεται για τους «μαθητές» σας (βλ. πώς να κάνεις το wiki ιδιωτικό, στο βήμα 7 παρακάτω). Ένα wiki είναι συνεργατικό, δεδομένου ότι μπορεί να ενημερώνεται και να επεξεργάζεται από πολλά άτομα. Το περιεχόμενο ενός wiki εξαρτάται από εσάς, και από αυτά που οι «μαθητές» σας θα ήθελαν να γράφουν σε αυτό. Θα βρείτε ιδέες για τη δημιουργία wikis με τους «μαθητές» σας σε αυτό το σεμινάριο. Ένα wiki αποτελείται συνήθως από κείμενο, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει και φωτογραφίες, βίντεο, καθώς και άλλα χρήσιμα εργαλεία. 2 Ξεκινώντας: Δημιουργία του wiki σας Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που προσφέρουν ελεύθερες υπηρεσίες wiki, αλλά ένα από τα ευκολότερα στη χρήση είναι το pbwiki (το όνομα του είναι συντομογραφία του peanut butter wiki " Easy as a peanut butter sandwich"). Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε τις βασικές λειτουργίες του pbwiki. Λάβετε υπ όψη σας ότι δεν θα καλύψουμε όλες τις λειτουργίες, απλά μόνον εκείνες που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε επιτυχώς προγράμματα wiki π.χ. με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα wiki Για να δημιουργήσετε ένα νέο wiki στο pbwiki, πληκτρολογείστε και θα δείτε την παρακάτω οθόνη.

2 Πρώτα πρέπει να δώσετε στο wiki σας ένα όνομα, το οποίο θα είναι η διαδικτυακή του διεύθυνση. Πατήστε λοιπόν το κουμπί «Create a Wiki». Δηλώστε το όνομά σας, πληκτρολογείστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (προσοχή το σας να ισχύει, καθώς θα σας στείλουν μήνυμα επιβεβαίωσης εγγραφής!), και ένα συνθηματικό (password) για το wiki σας. Έστω ότι ονομάζετε το wiki σας testaki. Προσέξτε το όνομα που θα έχει το wiki σας να μην έχει κανένα διάστημα, και ότι μπορεί να αποτελείται από γράμματα ή/ και αριθμούς. Επίσης, επιλέξτε χρήση προσωπική ή εκπαιδευτική (Individuals ή education). Μετά κάντε κλικ στην επιλογή Yes, please make this a PBwiki 2.0 wiki, και κατόπιν το κουμπί Create my wiki. Η ακόλουθη οθόνη θα εμφανιστεί:

3 Βήμα 2: Επιβεβαιώστε το wiki και δημιουργείστε ρυθμίσεις ασφαλείας Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί αμέσως στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, το οποίο θα σας οδηγήσει να δημιουργήσετε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις ασφαλείας του wiki σας. Το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα είναι κάπως έτσι: Hi! Thanks for creating a PBwiki at pbwiki.com. You're almost ready to start rolling with your wiki! :) We won't finish actually making your wiki until you log in, so please do that now. Until you log in for the first time, someone else could still take this name. To finish creating your wiki, click below: We hope you enjoy PBwiki and please do tell all your friends about it! Cheers, David, Ramit, Nathan & The PBwiki Team

4 Ακολουθήστε τις οδηγίες και πατήστε πάνω στο σύνδεσμο που θα φαίνεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (βλ. υπογραμμισμένους χαρακτήρες παραπάνω εικόνας), και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να ρυθμίσετε την ασφάλεια για το wiki σας. Ρυθμίστε ποιος θα το βλέπει επισκέπτεται (όλοι, ή μόνο άτομα τα οποία θα προσκαλείτε ή θα εγκρίνετε) και επίσης ποιος θα το τροποποιεί (οποιοσδήποτε με λογαριασμό σε αυτό ή μόνο άτομα τα οποία θα προσκαλείτε ή θα εγκρίνετε). Εάν προτιμάτε να μην είναι το wiki σας διαθέσιμο στο κοινό, προσέξτε να μην είναι τσεκαρισμένο το πεδίο «Anyone». Μετά πατήστε στο κουμπί Take me to my wiki. Βήμα 3: Επεξεργαστείτε την πρώτη σελίδα σας Θα οδηγηθείτε στην πρώτη σελίδα του wiki σας, το οποίο θα είναι κάπως έτσι:

5 Πατήστε πάνω στο κουμπί Edit στο πάνω αριστερό σημείο της οθόνης. Στη μέση της οθόνης θα δείτε το κείμενο καλωσορίσματος σε επεξεργάσιμη μορφή οπότε μπορείτε να το επεξεργαστείτε ή να το διαγράψετε όλο και να το αντικαταστήσετε με ένα δικό σας εισαγωγικό κείμενο. Η σελίδα την οποία επεξεργάζεστε ονομάζεται FrontPage (κάτι σαν την index.htm) και είναι η κεντρική του wiki (δεν μπορείτε να τη μετονομάσετε αλλά ούτε και να τη διαγράψετε). Σημείωση 1: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία του WYSIWYG editor για να κάνετε τα γράμματα στο κείμενο σας έντονα ή να υπάρχει αρίθμηση ακριβώς όπως σε ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Σημείωση 2: Εάν πατήσετε στο σύνδεσμο Insert Plugin το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις άλλες επιλογές, θα εμφανιστεί ένας αριθμός εργαλείων παραγωγικότητας (π.χ. ημερολόγιο ή Google gadget), φωτό-παρουσιάσεων, βίντεο, chat και άλλων «μαγικών». Επίσης, πέραν των plugins, έχετε τη δυνατότητα προσθήκης χαρακτηριστικών μορφοποίησης που μπορείτε να τοποθετήσετε στο κείμενό σας, όπως πλαίσια κειμένου, πίνακες, αρχεία, εικόνες ή αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς. Όλα αυτά είναι πολύ εύκολα να τα κάνετε. Θα εξετάσουμε αργότερα σε αυτό το σεμινάριο στο πώς να ανεβάζετε εικόνες στο wiki σας (βήμα 5).

6 Πατήστε το κουμπί "Save και αυτομάτως θα μεταβείτε σε μορφή προβολής μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε πλέον τη δημοσιευμένη έκδοση της πρώτης σελίδας του wiki σας. Είστε έτοιμοι πλέον να προσθέσετε περισσότερες σελίδες στο wiki σας! Βήμα 4: Δημιουργία μίας νέας σελίδας Υπάρχουν δύο τρόποι να δημιουργηθεί μια νέα σελίδα στο wiki σας: I. Με σύνδεση από μία ήδη δημιουργημένη σελίδα: Στη κατάσταση επεξεργασίας στην πρώτη σελίδα σας (ή σε οποιαδήποτε άλλη σελίδα), απλώς πληκτρολογήστε το όνομα μιας νέας σελίδας μέσα στο ίδιο παράθυρο κειμένου. Κάνετε αυτό είτε με συνδυασμό κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων χωρίς διαστήματα ανάμεσα (π.χ. "NeaSelida") ή επιλέξτε το Insert a link to a new page στην επιλογή Pages του Insert Links. II. Με τη χρήση της επιλογής Create a page: Απλώς πληκτρολογείστε το όνομα της νέας σελίδας στο πλαίσιο αναζήτησης που θα ανοίξει (π.χ.neaselida), ή πληκτρολογείστε ως διεύθυνση ιστοσελίδας (π.χ. Αυτό θα δημιουργήσει αυτόματα τη νέα σελίδα την οποία μπορείτε να τη δείτε αν επιλέξετε Pages & Files. Στην αρχή προτείνεται η πρώτη επιλογή για τη δημιουργία μιας νέας σελίδας. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι εύκολο να βρεθεί η νέα σελίδα σας, ειδικά εάν τη συνδέετε με την πρώτη σελίδα σας.

7 Στην ακόλουθη εικόνα θα δείτε μία δεύτερη έκδοση της πρώτης σελίδας σε μορφή προβολής, η οποία έχει επεξεργαστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει συνδέσμους προς νέες σελίδες οι «μαθητές» σας μπορούν έπειτα να επεξεργαστούν περιεχόμενο αυτών των νέων σελίδων. Θυμηθείτε να πατάτε το Save για να σώσετε τις αλλαγές σας! Βήμα 5: Προσθήκη εικόνων/ φωτογραφιών σε μια σελίδα wiki Για να προσθέσετε μια φωτογραφία στο wiki σας, θα πρέπει αρχικά να αποθηκεύσετε τη φωτογραφία στον υπολογιστή σας. Μετά ακολουθήστε τα επόμενα βήματα. Σημείωση: Εάν κατεβάζετε και σώζετε εικόνες από το Διαδίκτυο για χρήση στο wiki σας, θα πρέπει να γνωρίζετε το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δείτε σχετικά για συμβουλές σχετικά με εύρεση και χρησιμοποίηση εικόνων από το Διαδίκτυο. I. Πατήστε στην επιλογή Upload Files στη δεξιά μεριά του wiki. Θα δείτε την ακόλουθη οθόνη:

8 II. Πατήστε στο Browse για να επιλέξετε τη φωτογραφία που θέλετε στον υπολογιστή σας, και μετά πατήστε "Open". Μόλις ανέβει η φωτογραφία, θα εμφανιστεί ως αρχείο στον αντίστοιχο χώρο διαχείρισης φωτό καθώς και άλλων αρχείων. III. Τις φωτογραφίες, εικόνες και γενικά πάσης φύσεως αρχεία μπορείτε να τα αρχειοθετήσετε και να τοποθετείτε σε φακέλους. IV. Επιστρέψτε στη σελίδα όπου θέλετε να προσθέσετε μια εικόνα, πατήστε στο κουμπί Images and files αφού έχετε εντοπίσει που στο κείμενο θέλετε να εισαχθεί η εικόνα. V. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής απευθείας από σύνδεσμο του Διαδικτύου (insert image from URL). Βήμα 6: Αλλαγές που έγιναν στο wiki σας Αν και οποιοσδήποτε με έναν κωδικό πρόσβασης μπορεί να επεξεργαστεί οποιεσδήποτε σελίδες στο wiki σας, όλες οι προηγούμενες εκδόσεις των σελίδων σώζονται, και μπορείτε να επαναδημοσιεύσετε προηγούμενες εκδόσεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε. Για να δείτε ποιες αλλαγές έχουν γίνει στο wiki σας, και από ποιον, πατήστε Recent wiki activity στη γραμμή εργαλείων στο κάτω δεξί μέρος οποιασδήποτε σελίδας.

9 Για να δείτε ακριβώς ποιες αλλαγές έγιναν στις σελίδες, αφού επιλέξετε μία τροποποιημένη σελίδα, θα δείτε κάτι ανάλογο, με τις κόκκινες (παλαιότερες και διαγραμμένες) στις αντίστοιχες πράσινες (νεότερες και τροποποιημένες) αλλαγές. Θα δείτε μία παραπλήσια εικόνα: Βήμα 7: Οι ρυθμίσεις του wiki σας Από οποιαδήποτε σελίδα στο wiki σας, πατήστε Settings στις επιλογές δεξιά. Αυτό σας μεταφέρει στην ακόλουθη σελίδα:

10 Από εδώ μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του wiki σας (αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις στη διεύθυνση της ιστοσελίδας), και μπορείτε να γράψετε μια περιγραφή του wiki σας. Από τη ρύθμιση «About this wiki», μπορείτε επίσης να ορίσετε την ώρα του wiki - να αλλάξετε δηλαδή τη ζώνη ώρας, έτσι ώστε η ώρα που φαίνονται να έχουν γίνει οι αναρτήσεις να είναι η ώρα του χρήστη να ορίσετε τη γλώσσα του wiki καθώς και το e- mail επαφής με αυτό. Στις βασικές ρυθμίσεις, θα δείτε ότι μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα (επιλογή Colors), να αλλάξετε δηλαδή την αισθητική εμφάνιση του wiki σας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω οθόνη:

11 Συνεχίζοντας τις βασικές ρυθμίσεις μπορείς να τοποθετήσεις το λογότυπο του Upload οργανισμού με την επιλογή Logo: Upload a logo (PBwiki will automatically resize logos taller than 40px.). Επίσης, μπορείς να λάβεις backup (αντίγραφα ασφάλειας του wiki υπό μορφή αρχείου zip) με την ανάλογη επιλογή μέσω της οποίας λαμβάνεις ένα συμπιεσμένο αρχείο με όλες τις σελίδες (πρόσφατα τροποποιημένες).

12 Στις ρυθμίσεις Access Controls μπορείς να προσθέσεις χρήστες: δημιουργώντας λογαριασμούς (εάν οι μαθητές σας δεν έχουν , το wiki δύναται να δημιουργήσει έως και 10 χρήστες) με τις υπάρχουσες διευθύνσεις των χρηστών, πάντα με τον ανάλογο ρόλο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα

13 Ρόλοι χρηστών > Administrators - ιαχειριστές Σαν διαχειριστής, µπορείτε να µετονοµάσετε ή να διαγράψετε οτιδήποτε στο wiki. Οι διαχειριστές µπορούν να προσθέσουν χρήστες, να αλλάξουν τα επίπεδα άδειάς τους ή να τα αφαιρέσουν. Οι διαχειριστές έχουν µόνο πρόσβαση στη σελίδα ρυθµίσεων του wiki και είναι επίσης οι µόνοι που µπορούν να αλλάξουν τις ρυθµίσεις ασφάλειας σε επίπεδο σελίδων και φακέλων. Οι διαχειριστές είναι οι µόνοι που µπορούν να δουν τις κρυµµένες σελίδες ή να τροποποιήσουν τις κλειδωµένες σελίδες. Editors - Συντάκτες Οι συντάκτες είναι έµπιστοι βοηθοί των διαχειριστών οι οποίοι είναι ιδιαίτερα προνοµιούχοι συγγραφείς. Μπορούν να µετονοµάσουν ή να διαγράψουν σελίδες, αρχεία και φακέλους. Οι συντάκτες πρέπει να είναι έµπιστα άτοµα, δεδοµένου ότι µπορούν να διαγράψουν τα στοιχεία σας οριστικά. Writers - Συγγραφείς Η συνιστώµενη προεπιλογή για τους προσκεκληµένους χρήστες. Οι συγγραφείς µπορούν να εκδώσουν σελίδες και να επαναφέρουν τις σελίδες στις προηγούµενες εκδόσεις. Μπορούν επίσης να φορτώσουν νέα αρχεία και να δηµιουργήσουν νέες σελίδες. Οι συγγραφείς δεν µπορούν να εκτελέσουν οποιαδήποτε δράση που δεν µπορεί να αναστραφεί. Readers - Αναγνώστες Οι αναγνώστες δεν µπορούν να κάνουν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις σε ένα wiki. Μπορούν να δουν σελίδες, κανάλια RSS, καθώς και αρχεία. Μπορούν επίσης να δουν την ιστορία των αλλαγών που έχουν γίνει σε µια σελίδα. Page Level only Επίπεδο Σελίδας µόνο Ένας ρόλος µοναδικός στο PBwiki 2.0, καθώς αυτοί οι χρήστες δεν έχουν καµία πρόσθετη πρόσβαση σε οποιοδήποτε µέρος του wiki µέχρις ότου τους δοθεί ρητά η πρόσβαση σε µια σελίδα ή έναν φάκελο µε τη ρύθµιση ασφάλειας συνήθειας. Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισµα σας επιτρέπει να δώσετε σε µεµονωµένους χρήστες άδειες σε επίπεδο συντακτών σε ενιαία σελίδα (ή οµάδα σελίδων σε έναν φάκελο) χωρίς να παραχωρείται πρόσβαση σε οποιοδήποτε άλλο µέρος του wiki.

14 Ασφάλεια Wiki Security Η ρύθμιση ασφαλείας του wiki μπορεί να γίνει εκτός από την αρχή και να οριστεί εκ των υστέρων. Μπορείτε να ρυθμίσετε ποιος θα το βλέπει επισκέπτεται (όλοι ή μόνο άτομα τα οποία θα προσκαλείτε ή θα εγκρίνετε) και επίσης ποιος θα το τροποποιεί (οποιοσδήποτε με λογαριασμό σε αυτό, ή μόνο άτομα τα οποία θα προσκαλείτε ή θα εγκρίνετε). Εάν προτιμάτε να μην είναι το wiki σας διαθέσιμο στο κοινό, προσέξτε να μην είναι τσεκαρισμένο το πεδίο Anyone (βλ. παρακάτω). Who can view this wiki? Anyone Only people I invite or approve Who can edit this wiki? Anyone with an account Only people I invite or approve Let people request access to view or edit the wiki. Οι διαχειριστές θα ειδοποιηθούν όταν ζητά κάποιος πρόσβαση στο wiki. Ειδοποιήσεις (Notifications) & RSS (κανάλια ειδήσεων) Enable notifications for this wiki (learn more) Με την παραπάνω επιλογή οι χρήστες ειδοποιούνται µια φορά την ώρα εξ ορισµού, αλλά µπορούν να αλλάξουν πόσο συχνά να ενηµερώνονται οποιαδήποτε στιγµή. Allow users to access this wiki's RSS feed (learn more) Με την παραπάνω επιλογή επιτρέπετε στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα κανάλια RSS του wiki σας. Τέλος, στις προχωρημένες ρυθμίσεις μπορείτε να διαγράψετε το wiki που έχετε δημιουργήσει αλλά πριν την οριστική διαγραφή του θα έρθει μήνυμα επιβεβαίωσης στο επικοινωνίας το οποίο έχετε δηλώσει για το wiki. Είστε τώρα έτοιμοι να φτιάξετε ένα wiki με την τάξη σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες και βοήθεια με τη μορφή video, επισκεφτείτε τη διεύθυνση Καλή επιτυχία!

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Twinspace. Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης etwinning. Ιστότοπος: http://etwinning.sch.gr email: etwinning@sch.gr

Το νέο Twinspace. Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης etwinning. Ιστότοπος: http://etwinning.sch.gr email: etwinning@sch.gr Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση, την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου etwinning Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Twinspace. κοινωνική δικτύωση. έργου etwinning

Το νέο Twinspace. κοινωνική δικτύωση. έργου etwinning Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου etwinning ΝΕΟ TWINSPACE ΓΕΝΙΚΑ Είναι η συνεργατική

Διαβάστε περισσότερα

wikispaces Επεξεργασία και συγγραφή Πατρώνας Γεώργιος

wikispaces Επεξεργασία και συγγραφή Πατρώνας Γεώργιος Wikispaces Επεξεργασία και συγγραφή Πατρώνας Γεώργιος Η επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του wikispaces είναι: http://www.wikispaces.com/ Το εργαλείο wikispaces είναι ένας ιστότοπος που αποτελείται από ένα

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι χρήστες του Turnitin πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη.

Όλοι οι χρήστες του Turnitin πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη. Οδηγίες για καθηγητές Για τη χρήση του Turnitin απαιτούνται τα παρακάτω βήματα: 1. Δημιουργία λογαριασμού 2. Δημιουργία τάξης και διαχείριση πληροφοριών τάξης 3. Δημιουργία εργασίας και σχετικές ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

How to register an account with the Hellenic Community of Sheffield.

How to register an account with the Hellenic Community of Sheffield. How to register an account with the Hellenic Community of Sheffield. (1) EN: Go to address GR: Πηγαίνετε στη διεύθυνση: http://www.helleniccommunityofsheffield.com (2) EN: At the bottom of the page, click

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων

Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων ΜΑΘΗΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) Συνοπτικός οδηγός αξιοποίησης βασικών δυνατοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS

Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γενική Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού Δια Βιου Μάθηση: Πολιτικές και Πρόγραμμα Συντονισμός του Προγράμματος για τη Δια Βίου Μάθηση Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS Το Σύστημα Διαπίστευσης της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ενεργοποίησης λογαριασμού στο λογισμικό λογοκλοπής TURNITIN

Οδηγίες ενεργοποίησης λογαριασμού στο λογισμικό λογοκλοπής TURNITIN ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, Τ.Κ. 176 71, Τηλ.: 210 9549169-170 http://www.library.hua.gr, e-mail:library@hua.gr Καλλιθέα 19/7/17 Οδηγίες ενεργοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΣΤΟΧΩΡΟΙ Nα δημιουργήσω/ενεργοποιήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα Να προβάλω τις λεπτομέρειες του προφίλ μου...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΣΤΟΧΩΡΟΙ Nα δημιουργήσω/ενεργοποιήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα Να προβάλω τις λεπτομέρειες του προφίλ μου... ... 2 Nα δημιουργήσω/ενεργοποιήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα... 2 Να προβάλω τις λεπτομέρειες του προφίλ μου... 3 Να επεξεργαστώ τις λεπτομέρειες του προφίλ μου... 5 Να προσθέσω, επεξεργαστώ, να διαγράψω

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger Δημιουργία ιστολογίου 1. Ανοίξτε το φυλλομετρητή Google Chrome, πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων τη διεύθυνση www.blogger.com και πατήστε

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε στη

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων 7 Ιουνίου 2013 Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης v0.4 Πίνακας περιεχομένων Γενικά... 2 Διαθεσιμότητα... 2 Πρόσβαση... 2 Φυλλομετρητή ιστού...

Διαβάστε περισσότερα

1. Πηγαίνετε στη σελίδα και κάντε κλικ στο «ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ» ή «Γραφτείτε τώρα».

1. Πηγαίνετε στη σελίδα  και κάντε κλικ στο «ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ» ή «Γραφτείτε τώρα». Εγκατάσταση λογαριασμού και προσθήκη χρημάτων Ο ΗΓΙΕΣ 1. Πηγαίνετε στη σελίδα www.moneybookers.com και κάντε κλικ στο «ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ» ή «Γραφτείτε τώρα». 1 2. Στις επόμενες τέσσερεις σελίδες θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2 tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε το url www.cosmo-one.gr και πατήστε Enter.

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google

Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google 1 Βήμα 1 ο Μπαίνουμε στην σελίδα της Google για τις ιστοσελίδες (http://sites.google.com). 2 Εναλλακτικά, μπαίνουμε στο http://www.google.com, επιλέγουμε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Management School School Profile Save

Management School School Profile Save School School Profile Ο School Manager μπορεί να δει και να επεξεργαστεί γενικές πληροφορίες για το σχολείο που ανήκει και διαχειρίζεται. Από το κεντρικό μενού Management School School Profile. Η σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη δημιουργία wikis για την Εκπαίδευση. Αθ. Ανδρούτσος

Εισαγωγή στη δημιουργία wikis για την Εκπαίδευση. Αθ. Ανδρούτσος Εισαγωγή στη δημιουργία wikis για την Εκπαίδευση Αθ. Ανδρούτσος 1. Wikis Ένα Wiki είναι μία Web Σελίδα που δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των μελών μιας ομάδας. Παράδειγμα αποτελεί η σελίδα Wikipedia.com

Διαβάστε περισσότερα

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes Class Create Class Ο Teacher μπορεί να δημιουργήσει τάξεις για το σχολείο του από το κεντρικό μενού Management Classes Create Class. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη και για τους καθηγητές εφόσον το επιτρέψει

Διαβάστε περισσότερα

Ένας προκαταρκτικός οδηγός για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας wiki. Hfr Φεβρουάριος 08

Ένας προκαταρκτικός οδηγός για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας wiki. Hfr Φεβρουάριος 08 Ένας προκαταρκτικός οδηγός για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας wiki Hfr Φεβρουάριος 08 Δημιουργία λογαριασμού (1) Πηγαίνετε στη διεύθυνση: http://www.wikidot.com/ και πατάτε το κουμπί: create acoount. Έτσι

Διαβάστε περισσότερα

Καθοδήγηση στο Twinspace

Καθοδήγηση στο Twinspace Καλώς ήλθατε Καθοδήγηση στο Twinspace Αυτή η καθοδήγηση σχεδιάστηκε για χρήση από τους Εκπαιδευτικούς Διαχειριστές που είναι νέοι στο TwinSpace. Θα σας βοηθήσει: - Να έχετε πρόσβαση στο Twinspace - Να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Joomla 3.0

Οδηγός χρήσης Joomla 3.0 Οδηγός χρήσης Joomla 3.0 Περιεχόμενα 1. Γενικές λειτουργίες άρθρων 2. Δημιουργία νέου/επεξεργασία άρθρου 3. Δημιουργία κουμπιού 2013 1. Γενικές λειτουργίες άρθρων Συνδεόμαστε στο περιβάλλον διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης Moodle

Σενάριο Χρήσης Moodle Σενάριο Χρήσης Moodle Άσκηση 1 Μπείτε στη σελίδα http://pileas.com/m και συνδεθείτε με έναν από τους διαθέσιμους χρήστες σύμφωνα με τους κωδικούς που σας έχουν δοθεί. Αφού εισάγουμε το url του Moodle (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Open Discovery Space. ODS Portal Manual

Open Discovery Space. ODS Portal Manual ODS Portal Manual Project Acronym: ODS Project Title: Open Discovery Space: A socially powered and multilingual open learning infrastructure to boost the adoption of elearning resources ODS Portal Manual

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής WORDPRESS Το παρόν εγχειρίδιο είναι μία προσπάθεια για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για την δημοσίευση άρθρων. Για παραλήψεις, λάθη ή κάτι το δυσνόητο παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία. Ιστολογίου (blog) 7/5/2015. Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημιουργία. Ιστολογίου (blog)  7/5/2015. Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ Δημιουργία 7/5/2015 Ιστολογίου (blog) www.blogger.com Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ TI EINAI TO ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ... 2 ΓΙΑΤΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ;... 2 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ... 2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Εργαλεία Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Σ ε λ ί δ α 1 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Βιβλιογραφία: https://support.microsoft.com/el-gr/help/17145/windows-homegroup-from-start-to-finish ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής Turnitin - Σύντομος Οδηγός (www.turnitin.com)

Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής Turnitin - Σύντομος Οδηγός (www.turnitin.com) Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής Turnitin - Σύντομος Οδηγός (www.turnitin.com) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 0 Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής Turnitin - Σύντομος Οδηγός (www.turnitin.com) Οδηγίες για διδάσκοντες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Περιεχόµενα Σύνδεση στον προσωπικό χώρο...2 Το κεντρικό παράθυρο...3 ιαδροµή φακέλου...3 ιαχείριση αρχείων και φακέλων...4 Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΩΝ

WORDPRESS ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΩΝ WORDPRESS ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΩΝ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ Σε μία εφαρμογή του Wordpress υπάρχουν δύο ειδών κείμενα που μπορεί κανείς να γράψει: posts(άρθρα) pages (σελίδες) Και τα δύο γράφονται με τον ίδιο απλό κειμενογράφο.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες οδηγίες για την πορεία δημιουργίας ιστοσελίδων

Χρήσιμες οδηγίες για την πορεία δημιουργίας ιστοσελίδων Χρήσιμες οδηγίες για την πορεία δημιουργίας ιστοσελίδων Η δημιουργία ιστοσελίδων και η φιλοξενία τους στο διαδίκτυο αποτελεί σήμερα ένα άμεσο και εύκολο τρόπο επικοινωνίας, ενημέρωσης, προβολής και προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρα Νάκου Med alexandranakou@gmail.com Βήμα 1ο Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή ιστού (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla) όποιον χρησιμοποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου

Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου 1. Εισαγωγή... 3 2. Βασικές γνώσεις για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ Φτιάξε το Site σου σε 5 βήματα!!! Φτιάξτε τώρα μια σύγχρονη ιστοσελίδα με δυνατότητα να την ανανεώνετε μόνοι σας...με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο!!!

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων.

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων. Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων http://schoolpress.sch.gr Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών Έκδοση 1.0 Ιανουάριος 2013 Περιεχόμενα 1.

Διαβάστε περισσότερα

Περιήγηση Σύνταξη στο Clilstore

Περιήγηση Σύνταξη στο Clilstore Περιήγηση Σύνταξη στο Clilstore Αρχικά βήματα Αυτός είναι ένας οδηγός που δείχνει βήμα βήμα πώς να δημιουργείτε ένα online μάθημα το οποίο περιέχει ένα βίντεο και κείμενο του οποίου όλες οι λέξεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι:

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: Βήμα 1ο Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: http://www.onoma_site.gr/administrator και δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για τη διαχείριση. Βήμα 2ο

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Wiki Wikispaces

Εισαγωγή Wiki Wikispaces 0 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 1. Εκκίνηση του Wikispaces... 3 2. Dashboard... 6 2.1 Ανασκόπηση κεντρικής σελίδας... 6 2.2 Τροποποίηση περιεχομένου κεντρικής σελίδας... 6 3. Πρόσφατες Αλλαγές... 7 4. Σελίδες

Διαβάστε περισσότερα

EPHORUS TURNITIN ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ

EPHORUS TURNITIN ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ EPHORUS TURNITIN ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ EPHORUS/TURNITIN Το Ephorus/TurnItIn είναι ένα πρόγραμμα που βοηθά στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 Έργο: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με κωδικό ΟΠΣ296121 Υπο-έργο 5: Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ "ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ" (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ "ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ" (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας με τη χρήση του προγράμματος Microsoft Office SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0 SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 2.0 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες πρόσβασης... 3 2. Οδηγίες Σχεδιασμού Website... 4 2.1. Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign Περιεχόμενα 1. SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign... 2 2. Παραλαβή Ειδοποίησης Email... 2 3. Υπογραφή Εγγράφου... 3 4. Άλλες Επιλογές... 4 4.1 Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόσβασης στο EndNote Web. Πρόσβαση στο EndNote Web

Οδηγίες Πρόσβασης στο EndNote Web. Πρόσβαση στο EndNote Web Οδηγίες Πρόσβασης στο EndNote Web Το EndNote Web είναι εργαλείο διαχείρισης βιβλιογραφικών αναφορών, ενσωματωμένο στη βάση Web of Science. Απαιτείται εγγραφή και δημιουργία password (Sign in / Register)

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Αρχικής Σελίδας Δημιουργία Άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την καταχώριση στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής υποστήριξης των δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού Κόλπου και διαδραστικής εφαρμογής αναφοράς περιβαλλοντικών προβλημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Βήμα 1: Step 1: Βρείτε το βιβλίο που θα θέλατε να αγοράσετε και πατήστε Add to Cart, για να το προσθέσετε στο καλάθι σας. Αυτόματα θα

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή Ιστολόγιου

Κατασκευή Ιστολόγιου Κατασκευή Ιστολόγιου Τι είναι το ιστολόγιο Τα blog είναι ιστοχώροι ή ιστοσελίδες που ανανεώνονται τακτικά συνήθως σε καθημερινή βάση. Περιέχουν πληροφορίες σχετικές με ένα θέμα και συνήθως χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x Περιεχόμενα 1 Εγκατάσταση του WordPress... 11 Ελάχιστες απαιτήσεις... 11 Easy PHP... 12 Εγκατάσταση Easy PHP... 12 Βήματα εγκατάστασης EasyPHP με εικόνες... 13 Το EasyPHP στα Ελληνικά... 17 Κατέβασμα και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εικόνα 1 Εικόνα 2

Οδηγίες Εικόνα 1 Εικόνα 2 Οδηγίες Σκοπός αυτού του εγγράφου είναι να σας καθοδηγήσει στην δημιουργία νέων λημμάτων στο Wiki των Ελληνικών Υπηρεσιών Πληροφόρησης που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Τα λήμματα που θα δημιουργήσουν όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με. Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με. Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Άρθρου Αλλαγή Εμφάνισης Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ http://h2056wwwhp.com/portal/site/hpsc/template.page/public/psi... 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ Για το σπίτι Για την επιχείρηση Υποστήριξη Είσοδος Εγγραφή Βοήθεια ιστότοπου HP Color LaserJet 3600 Printer series

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης για το Doodle. Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων ΥΠΣ-Ε /

Οδηγός Χρήσης για το Doodle. Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων ΥΠΣ-Ε / Οδηγός Χρήσης για το Doodle Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων ΥΠΣ-Ε /19 20-10-2010 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 ημιουργία της συνάντησης... 3 ημιουργία Συνάντησης Βήμα 1... 4 ημιουργία Συνάντησης Βήμα 2...

Διαβάστε περισσότερα

Β ΕΙΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Β ΕΙΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Β ΕΙΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Υπεύθυνος Σπουδών & Έρευνας: Δ. Τσιμάρας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Επειδή οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Word δεν περιλαμβάνουν στο μενού τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Windows Phone Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το Windows Phone για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ / ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ. (Για χρήση από το προσωπικό του Πανεπιστήμιο Κύπρου)

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ / ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ. (Για χρήση από το προσωπικό του Πανεπιστήμιο Κύπρου) ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ / ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ (Για χρήση από το προσωπικό του Πανεπιστήμιο Κύπρου) Περιεχόμενα Είσοδος στο Σύστημα... 2 Προσθήκη/αλλαγή φωτογραφίας... 3 Ενημέρωση των στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) TEACHER

Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) TEACHER 2017 Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) TEACHER 0 Περιεχόμενα Περιγραφή επεξήγηση ρόλων/χρηστών... 2 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ... 4 Teacher... 9 ΠΛΟΗΓΗΣΗ... 10 User Account... 13 MY

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WORDPRESS

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WORDPRESS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WORDPRESS Για τους εκπαιδευτικούς του 1 ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για την είσοδο στην ιστοσελίδα του σχολείου ως Lecturers (καθηγητές) πληκτρολογήστε στο φυλλομετρητή σας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας με τη χρήση του προγράμματος Microsoft Office SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία.

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάντε περισσότερα όπου και αν βρίσκεστε με ασφαλή πρόσβαση, κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων. Πραγματοποιήστε είσοδο στη συνδρομή σας στο Office 365 και επιλέξτε το SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

Βήματα δημιουργίας μαθήματος

Βήματα δημιουργίας μαθήματος Βήματα δημιουργίας μαθήματος Η διαδικασία που ακολουθείτε για να δημιουργήσετε και να αναρτήσετε ένα μάθημα είναι η ακόλουθη: Συνδεθείτε με το username και τον κωδικό σας. Πατήστε στο username σας που

Διαβάστε περισσότερα

Edmodo Σύντομος οδηγός για εκπαιδευτικούς

Edmodo Σύντομος οδηγός για εκπαιδευτικούς Edmodo Σύντομος οδηγός για εκπαιδευτικούς Δημήτρης Συμεωνίδης (www.demsym.com) Τι είναι το Edmodo Το Edmodo είναι μια δωρεάν και ασφαλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικής μάθησης ειδικά σχεδιασμένη

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός ιστοσελίδας και ιστολογίου με το Weebly

Σχεδιασμός ιστοσελίδας και ιστολογίου με το Weebly Σχεδιασμός ιστοσελίδας και ιστολογίου με το Weebly Το Weebly είναι ένα εργαλείο που καθιστά το σχεδιασμό ενός ιστότοπου πολύ εύκολο, ακόμη κι αν ο χρήστης δεν έχει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις. Λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server Γεώργιος Χρ. Μακρής Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server 2012 Γ ε ώ ρ γ ι ο ς Χ ρ. Μ α κ ρ ή ς ( h t t p : / / u s e r s. s c h. g r / g m a k r i s ) Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία blog στο wordpress.com

Δημιουργία blog στο wordpress.com Δημιουργία blog στο wordpress.com 1. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://el.wordpress.com/ 2. Πατήστε στο "Φτιάξε το δικό σου site" 3. Εισάγετε ποια θέλετε να είναι η διεύθυνση του site σας. Π.χ. «Όνομα 1ου

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Web 2.0 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Α' Μέρος Εισαγωγικό Σεμινάριο Πληροφορικής. Ιούνιος 2014. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ξάνθης 1 Α) ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Google

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME MOZILA FIREFOX SAFARI (iphone/ipad) GOOGLE SEARCH Ρύθμιση εργαλείων γονικού ελέγχου Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Google

Διαβάστε περισσότερα

FAQs. οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

FAQs. οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. FAQs Αριθμός υποβολής: Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το παρόν περιεχόμενο αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις του συγγραφέα και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την εγγραφή του σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες, πως μπορεί ο καθένας να αναρτήσει ΑΡΘΡΑ στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Οδηγίες, πως μπορεί ο καθένας να αναρτήσει ΑΡΘΡΑ στην ιστοσελίδα του σχολείου. Οδηγίες, πως μπορεί ο καθένας να αναρτήσει ΑΡΘΡΑ στην ιστοσελίδα του σχολείου. 1. Ανοίγετε την ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής --> 1gym-kaisar.att.sch.gr --> 2. Κάτω αριστερά επιλέγετε "Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Gmail 8 Δημιουργία λογαριασμού 8 Δημιουργία επαφών 16 Αποστολή e-mail 24 Aπάντηση και προώθηση 30 Ρυθμίσεις Gmail 32 Ετικέτες 35 Φίλτρα e-mail 47 Πρόσβαση στο Gmail από Outlook 51

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση. Εξοικείωση με διαδικασία εγγραφής μαθητών σε κάποιο μάθημα και διαδικασία μεταφοράς μαθημάτων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων moodle

Άσκηση. Εξοικείωση με διαδικασία εγγραφής μαθητών σε κάποιο μάθημα και διαδικασία μεταφοράς μαθημάτων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων moodle ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Συστήματα Τηλεκπαίδευσης Άσκηση Εξοικείωση με διαδικασία εγγραφής μαθητών σε κάποιο μάθημα και διαδικασία μεταφοράς μαθημάτων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον Καθηγητή

Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον Καθηγητή Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον Καθηγητή 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 1.1 Περιβάλλον Moodle...4 1.2 Χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού...4 1.3 Δημιουργία νέου μαθήματος...4 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Mahara Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Εισαγωγή στο Mahara Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου http://www.eufolio.eu Εισαγωγή στο Mahara Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Περιεχόμενο Παρουσίασης 1. Εισαγωγή στο Mahara 2. Δημιουργώ το δικό μου Mahara eportfolio 3. Συνεργάζομαι με άλλους στο Mahara 4.

Διαβάστε περισσότερα

tenderone ΣύντομοςΟδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 1.0

tenderone ΣύντομοςΟδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 1.0 tenderone ΣύντομοςΟδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε το urlwww.cosmo-one.gr και πατήστε Enter.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή Πύλη (web portal) ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε

Διαδικτυακή Πύλη (web portal) ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας 1 21 Λογισμικές εφαρμογές καταγραφής και αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας Διαδικτυακή Πύλη (web portal) ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Ελληνικά Ι English 1/7 Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Επιχειρηματικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή...3 1.1 Περιβάλλον Moodle... 3 1.2 Εισαγωγή / Εγγραφή στην πλατφόρμα... 3 1.3 Είσοδος σε μάθημα...

Διαβάστε περισσότερα

Σχήμα-1 Do you want to sell online

Σχήμα-1 Do you want to sell online Τα Εργαλεία Κατασκευής και Φιλοξενίας Ιστοσελίδων Αρχικά η κατασκευή ιστοσελίδων πραγματοποιούνταν με την χρήση κάποιας γλώσσας προγραμματισμού όπως π.χ. η HTML και απαιτούσε γνώσεις προγραμματισμού. Επίσης,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες επεξεργασίας Προσωπικής σελίδας Διδάσκοντα

Οδηγίες επεξεργασίας Προσωπικής σελίδας Διδάσκοντα Οδηγίες επεξεργασίας Προσωπικής σελίδας Διδάσκοντα Βήμα 1: Πληκτρολογήστε την διεύθυνση http://www-new.phyed.duth.gr/undergraduate/ Βήμα 2: Δώστε όνομα χρήστη και κωδικό (Ίδια στοιχεία με αυτά που χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα