GR Version. Staldren. J.N. Jorenku

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "GR Version. Staldren. J.N. Jorenku"

Transcript

1 GR Version Staldren Ένα προϊόν από τη J.N. Jorenku

2 Ένα προϊόν απολύµανσης µε αποτελεσµατική και ξηρή δράση Το Staldren είναι ένα προϊόν ανίας, το οποίο έχει ελεγχθεί πλήρως από αναγνωρισµένα διεθνή εργαστήρια για χρήση ως προϊόν υγιεινής και χρησιµοποιείται παγκοσµίως. Το Staldren είναι φιλικό προς το περιβάλλον, και το σηµαντικότερο, έχει µια καλά τεκµηριωµένη επίδραση στα πιο κοινά βακτηρίδια και σπόρια µυκήτων. (Παρακαλώ δείτε συµπληρωµατικά έγγραφα στην τελευταία σελίδα). Το Staldren είναι απαλλαγµένο από φωσφορικά και µε ουδέτερο PH, µε την έννοια ότι δεν διαλύει ή και να αλλοιώσει δάπεδα ή άλλες επιφάνειες και δεν στεγνώνει στο λεπτό δέρµα ενός ζώου, το οποίο µπορεί να έχει τάση για γδαρσίµατα που µπορούν στη συνέχεια να οδηγήσουν σε βακτηριακή µόλυνση και ασθένεια. εν υπάρχει καµία ανάγκη να χρησιµοποιείτε γάντια όταν χρησιµοποιείτε το Staldren. Το Staldren δεσµεύει την αµµωνία σε τέτοιο βαθµό ώστε, τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα µπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την έντονη µυρωδιά και αναπνευστικές δυσκολίες. Το Staldren απορροφά την υγρασία, και είναι εποµένως ιδιαίτερα χρήσιµο σε χώρους µε υψηλή υγρασία. Το Staldren απολυµαίνει και καθαρίζει το περιβάλλον αγροικίας, µειώνει το επίπεδο της µόλυνσης και, ως εκ τούτου, διασφαλίζει την υγιεινή των ζώων. Το Staldren µπορεί να χρησιµοποιηθεί για όλα τα κατοικίδια ζώα, και αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για τους επαγγελµατίες και τους κτηνοτρόφους. Το Staldren δεν είναι επιβλαβές για ανθρώπους ή ζώα. Οδηγίες χρήσης του Staldren Απλώστε µια χούφτα (50-100g) / m 2, δύο φορές την εβδοµάδα. Είναι αρκετή για να διατηρήσει ένα καλό και υγιεινό περιβάλλον σε µια µονάδα παραγωγής. Κάτω από πολύ υγρές συνθήκες ή σε περιπτώσεις βαριάς λοίµωξης, συνιστάται το Staldren να χρησιµοποιείται πιο συχνά. Αν έχετε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε µαζί µας. Η εµπειρία µας στο χώρο της κτηνοτροφίας θα µπορέσει να λύσει κάθε σας πρόβληµα.

3 Για χοίρους Το Staldren είναι ένα φάρµακο υγιεινής σε µορφή σκόνης το οποίο δρα αποτελεσµατικά ενάντια στην υγρασία, τη µυρωδιά, τα βακτηρίδια και τα σπόρια των µυκήτων. Staldren κατά τη χρήση σε χοίρους συνιστώνται τα εξής: Στο µέρος τοκετού: Πριν από τον τοκετό το Staldren διασκορπίζεται σε όλο το χοιροστάσιο. Χρησιµοποιήστε µία γεµάτη χούφτα (50-100g) / µ². Μετά τον τοκετό χρησιµοποιείστε το Staldren 3 ηµέρες στη σειρά. Στη συνέχεια το χρησιµοποιήσετε 2 φορές την εβδοµάδα µέχρι τον απογαλακτισµό. Επικεντρώστε τη χρήση του Staldren πίσω από τη χοιροµητέρα, γύρω από το παχνί, και στη γωνιά των χοιριδίων, καθώς και άλλες υγρές περιοχές στο εσωτερικό του χοιροστασίου, εκεί όπου ευδοκιµούν τα βακτηρίδια. Στη σφαγή: χρησιµοποιείστε το Staldren 3 ηµέρες στη σειρά, και έπειτα 2 φορές την εβδοµάδα Να είστε βέβαιοι ότι καλύπτεται καλά ο χώρος ανάπαυσης, καθώς και τις υγρές περιοχές στο χοιροστάσιο. Στο σφαγείο των χοίρων ρίξτε το Staldren µία ή δύο φορές την εβδοµάδα. Αυτό παρέχει ένα καλύτερο περιβάλλον και θα έχει σηµαντική επίδραση µειώνοντας το επίπεδο της µόλυνσης. Στους χοίρους σε οίστρο και τις έγκυες σκορπίστε το Staldren σε όλο το χοιροστάσιο. Χρησιµοποιήστε µια γεµάτη χούφτα (50-100g) / τ.µ. Στα άρρωστα ζώα χρησιµοποιείστε το Staldren καθηµερινά καλύπτοντας όλο το έδαφος. Στον χώρο αποστολής / άφιξης των ζώων σκορπίστε το Staldren έτσι ώστε να καλύπτει όλο το έδαφος, τόσο πριν όσο και µετά την αποστολή / άφιξη των ζώων, προκειµένου να µειωθεί ο κίνδυνος µόλυνσης. Σε άδειο στάβλο το Staldren µπορεί να χρησιµοποιηθεί ακόµη ευκολότερα λόγω της εξάπλωσής του µε µια µονάδα ανεµιστήρα. Σηµειωτέο, ότι τα συστατικά του Staldren έχουν πολύ καλό αποτέλεσµα στην καταπολέµηση διάφορων ιών. Όταν χρησιµοποιείτε Staldren συνεχώς, θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσµατα, µειώνοντας το επίπεδο της µόλυνσης,αλλά και θα έχετε µια ευχάριστη οσµή στο χοιροστάσιο, προς όφελος τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Το Staldren συσκευάζεται σε σάκους των 10 ή των 25 kg.

4 Για βοοειδή και µοσχάρια Το Staldren είναι ένα φάρµακο υγιεινής σε µορφή σκόνης το οποίο δρα αποτελεσµατικά ενάντια στην υγρασία, τη µυρωδιά, τα βακτηρίδια και τα σπόρια των µυκήτων. Το Staldren σε βοοειδή και µοσχάρια χρησιµοποιείται όπως παρακάτω: Απλώστε µια καλή χούφτα (50-100g) ανά τ.µ. 2 φορές την εβδοµάδα. Αυτό θα λειτουργήσει πολύ γρήγορα και αποτελεσµατικά στη µείωση της µόλυνσης. Σε περιπτώσεις µεγάλης υγρασίας ή στην αρχή κάποιας αρρώστιας η ποσότητα και η συχνότητα χρήσης πρέπει να αυξάνεται κάθε µέρα. Στους στάβλους, το Staldren απλώνεται στο πίσω µέρος τη θέσης του ζώου, όπου η υγρασία προκαλεί µια πιθανή αύξηση ορισµένων βακτηριδίων, και οι µύκητες µπορούν γρήγορα να πολλαπλασιάζονται σε µεγάλους αριθµούς, και µπορεί, µεταξύ άλλων, να προκαλέσουν φλεγµονή του µαστού και διάφορα άλλα προβλήµατα στις οπλές. Όταν το ζώο βρίσκεται στο κουτί του, το Staldren, χρησιµοποιείται όπως προαναφέρθηκε, αλλά και στα µεγάλα κουτιά, όπου οι αγελάδες µπορεί να γυρίσουν, είναι απαραίτητο να χρησιµοποιηθούν µεγαλύτερες ποσότητες του προϊόντος. (Πρέπει να σκορπιστεί σε ολόκληρο το κουτί). Σε αχυρένια κρεβάτια / πάγκους ή κρεβάτια / κουτιά, χρησιµοποιείται το Staldren µία φορά την εβδοµάδα µε µια καλή χούφτα (50-100g) ανά τ.µ. Στο χώρο / κουτί του τοκετού, εξαπλώστε το Staldren σε όλη την επιφάνεια, έτσι ώστε όλο το κουτί να απολυµανθεί. Σκορπίστε το πρώτα σε ένα καθαρό κρεβάτι και στο τέλος προσθέστε Staldren και πάλι για να καλύψει ολόκληρη την περιοχή. Αυτό πρέπει να πραγµατοποιείται µεταξύ κάθε τοκετού, έτσι ώστε το µοσχαράκι να γεννηθεί σε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Αυτό θα εµποδίσει τη δυνατότητα των µολυσµατικών ασθενειών, τόσο µε στην αγελάδα όσο και το µοσχάρι. Στο κουτί του µικρού µοσχαριού χρησιµοποιείστε το Staldren 2 φορές την εβδοµάδα µε µια καλή χούφτα (50-100g) ανά µ². Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει κάθε γωνιά και άκρη του κουτιού, όπου µαζεύονται οι µύγες. Σε περίπτωση διάρροιας χρησιµοποιείστε το Staldren κάθε µέρα, µέχρι να επανέλθει το ζώο. Με τη συνεχή χρήση του Staldren θα επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσµατα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πιθανή µόλυνση µειώνεται συνεχώς και, ως εκ τούτου, θα έχετε ένα όµορφο και σταθερό περιβάλλον µε ευχάριστο άρωµα, προς όφελος τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Το Staldren συσκευάζεται σε σάκους των 10 ή των 25 kg.

5 Για άλογα Το Staldren είναι ένα φάρµακο υγιεινής σε µορφή σκόνης το οποίο δρα αποτελεσµατικά ενάντια στην υγρασία, τη µυρωδιά, τα βακτηρίδια και τα σπόρια των µυκήτων. Το Staldren, µε την επίδρασή του στην υγρασία και τους µύκητες, µπορεί να συµβάλει στη µείωση των περιπτώσεων βακτηριακής µόλυνσης οπλών αλλά και των πορωδών οπλών. Η βακτηριακή µόλυνση αντιµετωπίζεται µε Staldren ακριβώς κάτω από τις οπλές. Το Staldren για τα άλογα χρησιµοποιείται ως κατωτέρω: Μετά τον καθαρισµό του στάβλου το Staldren διασκορπίζεται σε όλο το εµβαδόν του δαπέδου µε περίπου 1-3 πλήρης χούφτες (50-100g) ανά τ.µ., έτσι ώστε η επιφάνεια του πατώµατος να στεγνώνει και η οσµή αµµωνίας να ελαχιστοποιείται. Με την τοποθέτηση του στρώµατος στο κουτί του αλόγου, απλώνουµε το Staldren κατά µήκος των άκρων, έτσι ώστε να ξεραθούν τα αυγά και οι προνύµφες των εντόµων. Το Staldren χρησιµοποιείται, στη συνέχεια, σε υγρές περιοχές, όπου τα στρώµατα αλλάζουν 2-3 φορές την εβδοµάδα. ιασκορπίζουµε το Staldren και απλώνεται κατά µήκος της άκρης του κουτιού, προκειµένου να ξεραθούν τα αυγά και οι προνύµφες των εντόµων. Στα καθαρά κουτιά των πουλαριών το Staldren διασκορπίζεται σε όλο το πάτωµα, έτσι ώστε να απολυµανθεί το κουτί, και µετά στρώνονται τα καθαρά στρώµατα. Μετά, το Staldren απλώνεται σε όλη την περιοχή, έτσι ώστε τα νέα πουλάρια να βρίσκονται σε όσο το δυνατόν καθαρότερο περιβάλλον. Αυτό αποτρέπει την εξάπλωση λοιµωδών νόσων τόσο για τη φοράδα όσο και το πουλάρι. Με τη συνεχή χρήση του Staldren επιτυγχάνονται τα καλύτερα αποτελέσµατα, όπως η συνεχής µείωση του επιπέδου µόλυνσης και, εποµένως, το περιβάλλον του στάβλου παραµένει καθαρό, εύοσµο και σταθερό, προς όφελος τόσο των αλόγων όσο και των ιππέων. Το Staldren συσκευάζεται σε σάκους των 10 ή των 25 kg.

6 Για πουλερικά Το Staldren είναι ένα φάρµακο υγιεινής σε µορφή σκόνης το οποίο δρα αποτελεσµατικά ενάντια στην υγρασία, τη µυρωδιά, τα βακτηρίδια και τα σπόρια των µυκήτων. Το Staldren για κλώσες χρησιµοποιείται ως ακολούθως: Το Staldren χρησιµοποιείται στη φωλιά πριν να γεννηθούν τα κοτοπουλάκια. Απλώστε µια µικρή ποσότητα σε κάθε φωλιά, περίπου 1 γεµάτη χούφτα (50-100g). Απλώστε το Staldren (100g / m²), όπου αυτό αντιστοιχεί σε 1 x 25kg σάκους για κάθε 250 m² κάλυψης εδάφους. Χρησιµοποιήστε το Staldren µία φορά την εβδοµάδα στις φωλιές καθώς και για το σύνολο του εδάφους, ώστε οι συνθήκες να διατηρούνται πάντα στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας. Αυτό σηµαίνει ότι τα βακτηρίδια ελέγχονται, η αµµωνία δεσµεύεται και η υγρασία που απορροφάται, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο τραυµατισµός από την ταΐστρα. Το Staldren είναι, µεταξύ άλλων, ένα πολύ αποτελεσµατικό προϊόν κατά της Σαλµονέλας (Salmonella) και του Campylobacter. ( είτε το παράρτηµα). Το Staldren στο ορνιθοσφαγείο: Σε ένα άδειο (1500τ.µ) και καθαρό ορνιθοτροφείο, απλώστε 75 kg Staldren (50g / m 2 ) µε έναν ανεµιστήρα ή µια σπάτουλα. Όταν η περιοχή καλυφθεί πλήρως µε τα στρώµατα, τότε απλώνεται 50 κιλά Staldren πάνω από αυτά. Μέχρι να πάνε οι όρνιθες για σφαγή, πρέπει µια φορά την εβδοµάδα να απλώνουµε 50 κιλά Staldren. Σε ένα πολύ υγρό περιβάλλον ή σε περίπτωση εµφάνισης βακτηριδίων, η χρησιµοποιούµενη ποσότητα του Staldren πρέπει να αυξηθεί. Σε περίπτωση που χρησιµοποιηθεί ανεµιστήρας για την διασκόρπιση του Staldren, τότε θα εχει πολύ καλή επίδραση κατά της vira. Το Staldren είναι µε ουδέτερο ph, πράγµα που σηµαίνει ότι είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και για τα πόδια και το αυγό της κότας. Το Staldren παρέχει µια ελάχιστη σκόνη και είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθεί, καθώς δίνει µια ευχάριστη µυρωδιά στο κοτέτσι. Με τη συνεχή χρήση του Staldren θα επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσµατα, επειδή το ποσό της λοίµωξης θα συνεχίσει να µειώνεται και θα έχετε µια ευχάριστη οσµή στο κοτέτσι, προς όφελος, τόσο των όρνιθων όσο και των ανθρώπων. Το Staldren συσκευάζεται σε σάκους των 10 ή των 25 kg..

7 Για βιζόν Staldren είναι ένα φάρµακο υγιεινής σε µορφή σκόνης ο οποίο δρα αποτελεσµατικά ενάντια στην υγρασία, τη µυρωδιά, τα βακτηρίδια και τα σπόρια των µυκήτων. Η χρήση του Staldren µειώνει τις συνθήκες ανάπτυξης των µυγών και προνυµφών ψύλλων. Το Staldren στις νυφίτσες χρησιµοποιείται ως ακολούθως: Κατά την προετοιµασία των κουτιών / φωλιάς πριν την περίοδο γεννήσεων, απλώστε το Staldren (περίπου g) κάτω από κάθε κλουβί, για να εξασφαλίσετε ένα στεγνό και καθαρό περιβάλλον. Εάν χρησιµοποιείσετε κλουβί γέννησης, απλώστε το Staldren πάνω και κάτω από τα στηρίγµατα. Εάν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα ροκανίδια από άχυρο ή ξύλο από το κλουβί γέννησης, τότε στο κλουβί θα πρέπει, και πάλι, να απλωθεί το Staldren. Χρησιµοποιήστε Staldren 1-3 φορές την εβδοµάδα για την υγρές περιοχές όπου είναι τα κουτάβια, για να εξασφαλιστεί στεγνό και ασφαλές περιβάλλον, ούτως ώστε το κουτάβι να πιάσει τη θηλή το γρηγορότερο. Αν προκύψει κάποιο πρόβληµα στα νεογνά, όπως λιπαρό δέρµα, χρησιµοποιήστε το Staldren κάθε µέρα στη φωλιά του, και στο µαστό της µητέρας, µέχρι να υποχωρήσει το πρόβληµα. Με την αποµάκρυνση του κουταβιού από τη φωλιά προστίθεται Staldren περιοδικά, προκειµένου να µειωθούν οι συνθήκες ανάπτυξης για τα βακτηρίδια και τα παράσιτα. Υπάρχουν, συχνά, καλές πιθανότητες ότι τα βακτηρίδια και τα παράσιτα θα αναπτυχθούν σε ζεστές φωλιές. Είναι, εποµένως, πολύ σηµαντικό να αποφευχθεί αυτό µε συνεχή χρήση του Staldren, και να µειωθεί, επίσης, το γενικό επίπεδο µόλυνσης του χώρου στο σύνολό του, έτσι ώστε να επιτευχθεί υψηλότερο επίπεδο της γενικής υγείας και υγιεινής. Το Staldren συσκευάζεται σε σάκους των 10 ή των 25 kg.

8 Για πρόβατα και αίγες Το Staldren είναι ένα φάρµακο υγιεινής σε µορφή σκόνης το οποίο δρα αποτελεσµατικά ενάντια στην υγρασία, τη µυρωδιά, τα βακτηρίδια και τα σπόρια των µυκήτων. Staldren. Για πρόβατα και αίγες. Χρησιµοποιείται ως εξής: Στον χώρο των νεογνών : Ο χώρος των νεογνών καθαρίζεται σχολαστικά, και το Staldren απλώνεται σε όλο τον όροφο µε 1-2 καλές χούφτες (50-100g) ανά τ.µ., έτσι ώστε το σύνολο της επιφάνειας να καλύπτεται µε Staldren. Στη συνέχεια, το πάτωµα καλύπτεται µε άχυρα, και απλώνεται πάλι το Staldren µε 1-2 χούφτες (50-100g) ανά τ.µ. Βεβαιωθείτε ότι η σκόνη απλώνεται και στις γωνίες και στις άκρες, έτσι ώστε να εξουδετερώνονται τα αυγά και οι προνύµφες από των εντόµων. Το Staldren απλώνεται ανάµεσα στις ράγες, έτσι ώστε το νεογέννητο αρνάκι / κατσικάκι να παίρνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνηµα στη ζωή. Σε πάγκους µε βαθιά στρωµνή: απλώστε το Staldren µε µια καλή χούφτα (50-100g) ανά τ.µ. σε ολόκληρο το πάτωµα πριν απλώσετε τα άχυρα. Το Staldren θα πρέπει να απλώνεται πάνω από κάθε κάλυψη. Με τη συνεχή χρήση του Staldren θα επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσµατα, διότι µειώνεται συνεχώς η εµφάνιση νόσων και, ως εκ τούτου, θα έχετε µια ευχάριστη οσµή στο περιβάλλον του στάβλου, προς όφελος τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Το Staldren συσκευάζεται σε σάκους των 10 ή των 25 kg.

9 Lantmannen Analycen MS CVR nr Vesterballevej 4. DK-7000 Fredericia Tlf. (+45) , fax (+45) Παράρτηµα 9 - Πιστοποιητικό ανάλυσης nr. DKE and Μέθοδος: ιαλύουµε 4g Staldren σε 5 ml φυσικού διαλύµατος Χλωριούχου Νατρίου (Natrium Chloride). Ποτίζουµε µε 1 ml βακτηρίδια ή µύκητες το διάλυµα µε το Staldren αλλά και ένα φυσικό διάλυµα Χλωριούχου Νατρίου 9ml. Τα διαλύµατα φυλάσσονται σε θερµοκρασία δωµατίου. Μετά από 1 ώρα γίνεται έλεγχος βακτηριδίων. Ο έλεγχος επαναλαµβάνεται µετά από 2 µέρες. Αποτελέσµατα: Staldren Χωρίς Staldren 1 ώρα 2 µέρες 1 ώρα 2 µέρες E. coli 0157 <10CFU/ml <10 CFU/ml 140 mio CFU/ml >200 mio CFU/ml Aspergillus niger ATCC Clostridium perfringens ATCC Streptococcus uberis ATCC 9927 Salmonella typhimurium ATCC Staphylococcus aureus ATCC <100 CFU/ml <100 CFU/ml CFU/ml CFU/ml <100 CFU/ml <10 CFU/ml 20 mio CFU/ml 1,9 mio CFU/ml <10 CFU/ml <10 CFU/ml 43 mio CFU/ml 1,9 mio CFU/ml <10 CFU/ml <10 CFU/ml >10mia CFU/ml >1 mia CFU/ml <10 CFU/ml <10 CFU/ml 100 mio CFU/ml 1, 2 mia CFU/ml Streptococcus suis <10 CFU/ml 10 CFU/ml 1500 CFU/ml 6 mio CFU/ml serovar nr. 7 C ampylobacter jejuni <10 CFU/ml <10 CFU/ml 6 mio CFU/ml >10 mio CFU/ml ATCC Klebsiella Pneumoniae 40CFU/ml 40CFU/ml 4,2mioCFU/ml 36mioCFU/ml

10

Staldren. Ένα προϊόν από τη J.N. Jorenku. www.jorenku.dk. Παγκοσμίως διαδεδομένο. GR Version

Staldren. Ένα προϊόν από τη J.N. Jorenku. www.jorenku.dk. Παγκοσμίως διαδεδομένο. GR Version GR Version Staldren www.jorenku.dk Παγκοσμίως διαδεδομένο Ένα προϊόν από τη J.N. Jorenku Ι.Γ.ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Αθήνα: Γαρδένιας 32 136 72 Αχαρναί-Αθήνα Τηλ. (210) 94.16.183, (210) 94.18.356 Fax. (210)

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης. στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των. Τροφίμων

Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης. στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των. Τροφίμων Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των Τροφίμων Αθήνα 2004 1 Κεφάλαιο 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 Κεφάλαιο 2. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 7 2.1 Από πού προκαλούνται οι τροφικές

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης. στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των. Τροφίμων

Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης. στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των. Τροφίμων Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των Τροφίμων Αθήνα 2004 1 Κεφάλαιο 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 Κεφάλαιο 2. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 7 2.1 Από πού προκαλούνται οι τροφικές

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΣΟΥΓΛΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΣΟΥΓΛΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΕΑΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΟΤΕΧΝΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΘΗΝΑ 2013

Διαβάστε περισσότερα

Τυπικές προφυλάξεις για την πρόληψη της λοίμωξης σε δημόσιες εγκαταστάσεις

Τυπικές προφυλάξεις για την πρόληψη της λοίμωξης σε δημόσιες εγκαταστάσεις Τυπικές προφυλάξεις για την πρόληψη της λοίμωξης σε δημόσιες εγκαταστάσεις Τυπικές προφυλάξεις πρόληψης των λοιμώξεων σε δημόσιες εγκαταστάσεις 3. Εισαγωγή 4. Ζητήματα ελέγχου των λοιμώξεων σε δημόσιους

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή προς τους κτηνοτρόφους...

Επιστολή προς τους κτηνοτρόφους... Επιστολή προς τους κτηνοτρόφους... Σύνδεση της έρευνας με τις ανάγκες των κτηνοτρόφων Δρ Σοφία Μπελιμπασάκη, Τακτική Ερευνήτρια Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης Αγαπητέ Κτηνοτρόφε, Τον τελευταίο

Διαβάστε περισσότερα

ª π. Κίνδυνοι από. την κακή. ποιότητα κρέατος. Κρέας: Μεγάλη. θρεπτική αξία. Η Ιστορία του. Λουκάνικου

ª π. Κίνδυνοι από. την κακή. ποιότητα κρέατος. Κρέας: Μεγάλη. θρεπτική αξία. Η Ιστορία του. Λουκάνικου 5ος ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ª π ƒ ø πø 36-49 6-9 16-19 Κίνδυνοι από την κακή Κρέας: Μεγάλη θρεπτική αξία ποιότητα κρέατος 28-29 Η Ιστορία του Λουκάνικου 4 Επιδότηση 50.000 Ευρώ σε νέους που θέλουν να γίνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ Δρ Γεώργιος Σαμούρης Αναπληρωτής Ερευνητής ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΜΑ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. - 57001 ΘΕΡΜΗ, Τ.Θ. 6272

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Διπλωματική Εργασία ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΛΟΝΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Επιβλέπων: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΡΙΖΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΡΙΖΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ 1 ΕΚΔΟΣΗ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΡΙΖΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 Α Θ Η Ν A iii

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 Α Θ Η Ν A iii i Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών Επιµέλεια: Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών Φωτογραφία Εξωφύλλου: η Σπορά ΙΙ. Λάδι, 1928 Σπύρος Βασιλείου ii ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 Α Θ Η Ν A iii Πρόλογος Η εναρµόνιση της πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Οδηγός για την Εφαρμογή Συστήματος Βάσει των Αρχών του HACCP σε Μικρές Γαλακτοκομικές Επιχειρήσεις

Γενικός Οδηγός για την Εφαρμογή Συστήματος Βάσει των Αρχών του HACCP σε Μικρές Γαλακτοκομικές Επιχειρήσεις Γενικός Οδηγός για την Εφαρμογή Συστήματος Βάσει των Αρχών του HACCP σε Μικρές Γαλακτοκομικές Επιχειρήσεις ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΕΤ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α Θ Η Ν Α 2 012 ISBN 978-960-99917-0-4 Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας μέσα στα πλαίσια του Μεσογειακού Προγράμματος WASMAN, το οποίο προτίθεται να προωθήσει τη συνεργασία και τη διάδοση ορθών

Διαβάστε περισσότερα

Ακρίτας Σιδηρόπουλος Α.Ε.

Ακρίτας Σιδηρόπουλος Α.Ε. Έχει εμφανιστεί μούχλα στο σπίτι σας; Η μούχλα μπορεί να εμφανιστεί παντού στο περιβάλλον, αλλά στα σπίτια είναι ανεπιθύμητη! Η έντονη ανάπτυξη της μούχλας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να οδηγήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ 2 Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 3 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΗΓΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΩΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Νο 1: ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο εύκολος τρόπος να φροντίζετε τη λίμνη του κήπου σας

Ο εύκολος τρόπος να φροντίζετε τη λίμνη του κήπου σας Ο εύκολος τρόπος να φροντίζετε τη λίμνη του κήπου σας Οδηγός για να αποκτήσετε την τέλεια λίμνη κήπου Για περισσότερες πληροφορίες: www.tetra.net Φυσική ή σύγχρονη, η επιλογή είναι δική σας Ζήστε τη φύση

Διαβάστε περισσότερα

Οι παρακάτω μικροοργανισμοί ενοχοποιούνται συχνότερα για τροφικές δηλητηριάσεις από μολυσμένα τρόφιμα: στο 2% των δημοσιευμένων περιστατικών.

Οι παρακάτω μικροοργανισμοί ενοχοποιούνται συχνότερα για τροφικές δηλητηριάσεις από μολυσμένα τρόφιμα: στο 2% των δημοσιευμένων περιστατικών. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη δεκαετία του 1980 σε πολλές Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές χώρες, παρατηρήθηκε μια αύξηση των περιστατικών που οφείλονταν σε μολυσμένα τρόφιμα. Αυτή η αύξηση συσχετίστηκε αρχικά με την άγνοια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ~ 1 ~ ~ 2 ~ 5.1 Προβληµατική Στο κεφάλαιο αυτό θα µελετήσουµε την αλλοίωση των τροφίµων. Η αλλοίωση τροφίµων γίνεται µε βιολογικούς τρόπους, όπως οι µικροοργανισµοί, µε χηµικούς

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητέ φίλε των ζώων

Αγαπητέ φίλε των ζώων Αγαπητέ φίλε των ζώων Με το απαλό βελούδινο τρίχωμα, τα γελαστά μαύρα, σαν κουμπιά, μάτια, τη μικροσκοπική κουτσουρεμένη ουρά και το κοντόχοντρο παρουσιαστικό, το χάμστερ είναι από τα περισσότερο αγαπητά

Διαβάστε περισσότερα

Τα ζώα ως τροφή. περιβάλλον υγεία ηθική

Τα ζώα ως τροφή. περιβάλλον υγεία ηθική ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Τα ζώα ως τροφή περιβάλλον υγεία ηθική Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, το κρέας δεν σημαίνει τίποτε άλλο από φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ» ΒΙΙΟΛΟΓΓΙΙΚΗ,, ΨΥΧΟΚΟΙΙΝΩΝΙΙΚΗ ΚΑΙΙ ΟΙΙΚΟΝΟΜΙΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Biosafety & Biosecurity SOP, Dr. Β. Σιάρκου, Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων

Biosafety & Biosecurity SOP, Dr. Β. Σιάρκου, Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Α.Π.Θ. Faculty of Veterinary Medicine, AUTh. ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Biosafety & Biosecurity Standard Operating Procedures Guidelines for students of the FVM Οκτώβριος 2010

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώνοντας την ζωτικότητα των µοσχαριών. Τι µπορούµε να κάνουµε; Gert van Trierum International Dairy Topics Volume 5 Number 6 Denkavit Nederland BV, PO Box 5, 3780 BA Voothuizen, The Nederlands Βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Μητέρα και Μωρό. Πρακτικές Συμβουλές για το Φυσικό Θηλασμό

Μητέρα και Μωρό. Πρακτικές Συμβουλές για το Φυσικό Θηλασμό Μητέρα και Μωρό Πρακτικές Συμβουλές για το Φυσικό Θηλασμό Μαμά, υπάρχει κάτι περισσότερο από αγάπη στο γάλα σου. Η περίοδος του θηλασμού είναι πολύ σημαντική τόσο για το μωρό όσο και για την μητέρα. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: Οργάνωση Και Διαχείριση Χοιροτροφικών Εκμεταλλεύσεων Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ: Πλιάτσικας Θεοφάνης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΑΝΆΣΑ ΦΡΈΣΚΟΥ ΑΈΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ. Ένας οδηγός αναφοράς για επαγγελματίες ψυκτικούς, εγκαταστάτες και διαχειριστές κτιρίων

ΜΙΑ ΑΝΆΣΑ ΦΡΈΣΚΟΥ ΑΈΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ. Ένας οδηγός αναφοράς για επαγγελματίες ψυκτικούς, εγκαταστάτες και διαχειριστές κτιρίων ΜΙΑ ΑΝΆΣΑ ΦΡΈΣΚΟΥ ΑΈΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ Ένας οδηγός αναφοράς για επαγγελματίες ψυκτικούς, εγκαταστάτες και διαχειριστές κτιρίων Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (HACCP). ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ

Η ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (HACCP). ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ TΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (HACCP). ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ &

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υγιεινής ενός μικρού τυροκομείου

Οδηγίες υγιεινής ενός μικρού τυροκομείου Οδηγίες υγιεινής ενός μικρού τυροκομείου Δρ Γεώργιος Σαμούρης, Αναπληρωτής Ερευνητής Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα ζώα είναι απαλλαγμένα από μεταδοτικά στον

Διαβάστε περισσότερα

Can-Ο-Worms ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Can-Ο-Worms ΕΙΣΑΓΩΓΗ Can-Ο-Worms ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συγχαρητήρια για την αγορά σας! Αυτό το συναρπαστικό νέο σύστημα δημιουργίας λιπάσματος είναι αποτέλεσμα χρόνων έρευνας και ανάπτυξης, που εκμεταλλεύεται τα ευεργετήματα των σκουληκιών

Διαβάστε περισσότερα