ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)"

Transcript

1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες σας. Κατασκευάζουν παραπήγματα, περιφράσσουν τα βοσκοτόπια και αναβαθμίζουν το αγρόκτημά σας. Τα παραπήγματα αναβαθμίζονται σε στάβλους και η αγροικία σας γίνεται ένα όμορφο ξύλινο σπίτι. Σε κάθε γύρο, κάθε εργάτης σας εκτελεί από μία ενέργεια. Όλες οι διαθέσιμες ενέργειες εμφανίζονται ξεκάθαρα στο ταμπλό. Η παγίδα είναι ότι κάθε ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά σε κάθε γύρο. Μιας και παίζετε ο ένας μετά τον άλλο τοποθετώντας τους εργάτες σας, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή στιγμή για τις ενέργειες που θεωρείτε σημαντικότερες. Νικητής είναι ο παίκτης που θα έχει αναθρέψει τα περισσότερα ζώα και θα έχει κατασκευάσει τα πολυτιμότερα κτίρια στο τέλος του παιχνιδιού. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) 4 επεκτάσεις αγροκτήματος 4 πλακίδια παραπήγματος (με στάβλο στην πίσω μεριά) 4 ειδικά κτίρια ( Ξύλινο Σπίτι, Αποθήκη, Καταφύγιο και Ανοικτοί Στάβλοι ) 9 πλακίδια διαφορετικών προϊόντων (3x 4 πρόβατα, 1x 4 πέτρα, 4 καλάμια, 4 ξύλα, 4 γουρούνια. 4 αγελάδες και 4 άλογα 1 πλακίδιο πρώτου παίκτη ξύλινα κομμάτια 2x3 εργάτες στα χρώματα των παικτών (μπλε, κόκκινο) 26 ξύλινοι φράχτες (κίτρινοι) 22 πρόβατα, 16 γουρούνια, 13 αγελάδες και 14 άλογα 17 ξύλα, 15 πέτρες και 5 καλάμια 10 κίτρινες ταΐστρες επιπλέον 1 σημειωματάριο σκορ 2 μεγάλα πλαστικά σακουλάκια αυτοί οι κανόνες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Δώστε σε κάθε παίκτη ένα ταμπλό αγροκτήματος και τοποθετήστε τα έτσι ώστε το δάσος να βρίσκεται πάνω και το μονοπάτι κάτω. Απλώστε τα 4 ειδικά κτίρια το Ξύλινο Σπίτι, τους Ανοιχτούς Στάβλους, το Καταφύγιο και την Αποθήκη το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετήστε τις 4 επεκτάσεις αγροκτήματος, τις 10 ταΐστρες και τα 4 πλακίδια παραπηγμάτων στην άκρη. Ξεχωρίστε τα υλικά κατασκευών και τα ζώα. Αυτά αποτελούν το γενικό απόθεμα. Δώστε σε κάθε παίκτη από 9 φράχτες. Τοποθετήστε τους υπόλοιπους 8 φράχτες δίπλα στο ταμπλό, κοντά στη θέση ενέργειας Επέκταση. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο τέλος του παιχνιδιού, υπολογίζεται πόσο επιτυχημένο είναι το αγρόκτημά σας. Θα μοιάζει όπως η εικόνα παρακάτω. (Τα συννεφάκια δίνουν μια ιδέα για τους κανόνες που θα πρέπει να προσέξετε στο παιχνίδι.) 1. Χωρίστε το αγρόκτημά σας σε βοσκοτόπια. Εκεί μπορείτε να έχετε εκεί πρόβατα, γουρούνια, αγελάδες και άλογα. 2. Μπορείτε να έχετε επιπλέον ζώα σε κτίρια: ο στάβλος αυτός χωράει μέχρι 5 ζώα του ίδιου είδους. 3. Οι τοίχοι των κτιρίων λειτουργούν σαν φράχτες για επιπλέον βοσκοτόπια. 10. Οι πλήρως αξιοποιημένες επεκτάσεις δίνουν επιπλέον πόντους. 4. Οι ταΐστρες διπλασιάζουν τον αριθμό των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν. 9. Μπορείτε να επεκτείνετε το αγρόκτημά σας με τις επεκτάσεις. 5. Σε ένα παράπηγμα stall χωράνε 3 ζώα ή 6 αν υπάρχει ταΐστρα. Ένα βοσκοτόπι χωράει 2 ζώα ή 4 αν υπάρχει ταΐστρα. 8. Αυτά είναι ειδικά κτίρια. 7. Τα κτίρια δίνουν πόντους: Η αναβάθμιση της αγροικίας σε Ξύλινο Σπίτι αξίζει 5 πόντους, για παράδειγμα. 6. Δεν μπορείτε να έχετε περισσότερα από 1 ζώα δίπλα σε μια ανοιχτή ταΐστρα.

3 ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίζουν εναλλάξ, επιλέγοντας ενέργειες από τις διαθέσιμες του ταμπλό. Λεπτομερής επεξήγηση των ενεργειών υπάρχει στις σελίδες 6 και 7. ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΖΩΩΝ Τα ζώα μπορούν να κρατηθούν σε βοσκοτόπους ή κτίρια. Οι ταΐστρες βελτιώνουν τη χωρητικότητά τους. Κρατώντας τα Ζώα στα Βοσκοτόπια Χρησιμοποιείτε φράχτες για να περιφράξετε τα βοσκοτόπια σας. Κάθε κλεισμένο βοσκοτόπι μπορεί να περιέχει μέχρι 2 ζώα ανά θέση. Κάθε βοσκοτόπι μπορεί να περιέχει μόνο ένα είδος ζώου. Ο παίκτης εδώ έχει ήδη κατασκευάσει το παράπηγμα, οπότε χρειάζεται άλλους 4 φράχτες αντί για 5. (Μην ξεχνάτε ότι οι φράχτες δεν είναι απεριόριστοι στο παιχνίδι.) Στο βοσκοτόπι αυτό υπάρχει χώρος για 4 το πολύ ζώα του ίδιου είδους. Σημείωση! Επιτρέπεται να έχετε βοσκοτόπια με ημιτελή περίφραξη. Ωστόσο, στα βοσκοτόπια αυτά, δεν μπορούν να τοποθετηθούν ζώα. Δεν έχει σημασία αν ο φράχτης είναι από ξύλο (φράχτες) ή πέτρα (τοίχοι). Δεν υπάρχει λόγος διαχωρισμού των δύο ειδών περίφραξης. Κρατώντας τα Ζώα στα Κτίρια Τα ζώα μπορούν επίσης να βρίσκονται σε κτίρια. Τα κτίρια κατασκευάζονται σε κενές θέσεις του αγροκτήματος. Τα κτίρια διευκολύνουν την περίφραξη των βοσκοτοπιών, μιας και έχουν έτοιμα 4 σύνορα γύρω από το πλακίδιο. Όταν κατασκευάζετε ένα κτίριο κολλητά σε ήδη υπάρχοντες φράχτες,...οι τοίχοι του κτιρίου δεν παρέχουν επιπλέον πλεονέκτημα...δεν μπορείτε να επιστρέψετε στο απόθεμα τους ήδη τοποθετημένους φράχτες. Είναι πολλές φορές προτιμότερο να κατασκευάζετε ένα ημιτελές βοσκοτόπι, ώστε αργότερα να χρησιμοποιήσετε ένα κτίριο για να το κλείσετε. Έτσι, μπορείτε να κάνετε οικονομία σε πολύτιμους φράχτες. Ξεκινάτε το παιχνίδι με ένα κτίριο: την αγροικία σας. Η Αγροικία Μπορείτε να έχετε 1 μόνο ζώο στην αγροικία σας (σαν κατοικίδιο). Το Ξύλινο Σπίτι (βλ. σελ. 8) σας επιτρέπει να αναβαθμίσετε την αγροικία σας, έχοντας περισσότερο χώρο για επιπλέον ζώα. πορείτε να επεκτείνετε το αγρόκτημά σας με τις επεκτάσεις.

4 Παραπήγματα και Στάβλοι Κάθε παράπηγμα μπορεί να δεχθεί 3 ζώα του ίδιου είδους. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το παράπηγμα σε στάβλο. Κάθε στάβλος δέχεται μέχρι 5 ζώα του ίδιου είδους. Ένα παράπηγμα κοστίζει 3 πέτρες και 1 καλάμι. Η αναβάθμιση του παραπήγματος σε απλό στάβλο, κοστίζει 5 πέτρες ή 5 ξύλα. Όταν κάνετε αναβάθμιση σε απλό στάβλο, απλώς γυρίστε το πλακίδιο του παραπήγματος στην πίσω πλευρά του. Επιπλέον των απλών στάβλων, υπάρχει και ένα πλακίδιο Ανοιχτών Στάβλων (βλ. σελ. 8) στο παιχνίδι. Οι Ανοιχτοί Στάβλοι είναι ειδικό κτίριο. Ειδικά Κτίρια Επιπλέον των παραπηγμάτων και των στάβλων, υπάρχουν και κάποια ειδικά κτίρια. Η αγροικία με την οποία ξεκινάτε το παιχνίδι είναι τέτοιο κτίριο, όπως επίσης και το Ξύλινο Σπίτι, η Αποθήκη, το Καταφύγιο και οι Ανοιχτοί Στάβλοι. Ο αριθμός των ζώων που δέχεται κάθε ειδικό κτίριο εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία των πλακιδίων. Πόντοι για την κατηγορία σκοραρίσματος πόντοι από κτίρια Κόστος και προϋποθέσεις κατασκευής του κτιρίου Ονομασία κτιρίου Λειτουργία κτιρίου Ο αριθμός των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν στο κτίριο Τα κτίρια μπορεί να είναι κατασκεύασμένα εξ ολοκλήρου μέσα σε ένα βοσκοτόπι. Το βοσκοτόπι αυτό, μεγέθους 3 χωρίζεται από ένα παράπηγμα. Προηγουμένως μπορούσε να φιλοξενήσει 6 ζώα ενός είδους. Με την τοποθέτηση του παραπήγματος υπάρχει χώρος για 2+3+2=7 ζώα, τριών διαφορετικών ειδών. Κρατώντας τα Ζώα µε Ταΐστρες Οι ταΐστρες διπλασιάζουν τον αριθμό των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν στα βοσκοτόπια και στα κτίρια. Η ταΐστρα παρέχει χώρο για 6 ζώα στο παράπηγμα και για 8 ζώα στο βοσκοτόπι μεγέθους δύο. Η ταΐστρα επίσης διπλασιάζει τον αριθμό των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν στην αγροικία. Μια ταΐστρα σε θέση αγροκτήματος που δεν ανήκει σε κλειστό βοσκοτόπι μπορεί να φιλοξενήσει 1 μόνο ζώο. Ένα άλογο μπορεί να τραφεί από την ελεύθερη ταΐστρα.

5 Επιτρέπεται η κατασκευή το πολύ μίας ταΐστρας ανά θέση του αγροκτήματος (κατειλημμένη ή μη). Αν και μπορείτε να κατασκευάσετε μόνο μία ταΐστρα σε κάθε θέση του αγροκτήματος, επιτρέπεται να έχετε πολλαπλές ταΐστρες σε βοσκοτόπια που αποτελούνται από περισσότερες της μίας θέσεις. Χάρη στις 2 ταΐστρες σε δύο θέσεις στο βοσκοτόπι, υπάρχει πια χώρος για 16 ζώα του ίδιου είδους. Η χωρητικότητα του βοσκοτοπιού διπλασιάζεται δύο φορές (4x2=8 και 8x2=16). Επιτρέπεται να κλείσετε ένα βοσκοτόπι γύρω από ήδη υπάρχουσα ταΐστρα. Στην περίπτωση αυτή η ταΐστρα δίνει το πλεονέκτημά της στο νέο χώρο που βρίσκεται. Μπορείτε να κατασκευάσετε ένα παράπηγμα ή οποιοδήποτε άλλο κτίριο σε θέση όπου ήδη υπάρχει ταΐστρα. Στην περίπτωση αυτή η ταΐστρα παραμένει εκεί και δίνει το πλεονέκτημά της στο νέο χώρο. Είναι επιτρεπτή η αναβάθμιση ενός παραπήγματος με ταΐστρα σε στάβλο με ταΐστρα. Η ταΐστρα παραμένει μέσα στο νέο κτίριο. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ Μόλις κάτι κατασκευαστεί, δεν μπορεί να μετακινηθεί ή να αφαιρεθεί. Τα ζώα, αντίθετα, μπορούν να τρέχουν τριγύρω. Μπορείτε να μετακινείτε τα ζώα από μια θέση σε άλλη ή να τα αφαιρέσετε από το αγρόκτημά σας οποιαδήποτε στιγμή. (Η μετακίνηση των ζώων είναι επίσης πολύ σημαντική όταν θα προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο που έχετε στη διάθεσή σας, στο έπακρο.) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τον πρώτο παίκτη. Το παιχνίδι παίζεται σε 8 γύρους με τον κάθε ένα να αποτελείται από 4 φάσεις. 1. Φάση Αναπλήρωσης Στην αρχή κάθε γύρου, κάποιες θέσεις ενεργειών του ταμπλό, χρειάζονται αναπλήρωση με τα υλικά που αναγράφονται εκεί (ακόμη κι αν έχουν περισσέψει υλικά από τον προηγούμενο γύρο). Οι θέσεις αυτές ξεχωρίζουν με το βέλος αναπλήρωσης που έχουν σχεδιασμένο. Μην τοποθετείτε υλικά σε θέσεις ενεργειών που δεν εμφανίζουν το βέλος αναπλήρωσης. 2. Φάση Εργασίας Βέλος Αναπλήρωσης Η εικόνα υλικό 1 (υλικό 2) στο ταμπλό υποδεικνύει ότι στην αντίστοιχη θέση προσθέτετε το υλικό 1 αν είναι κενή ή το υλικό 2 αν η θέση είναι ακόμη κατειλημμένη. Παράδειγμα: Στο γύρο 1, τοποθετήστε ένα καλάμι στη θέση ενέργειας 1 καλάμι (ή 1 πρόβατο). Αν η θέση αυτή δεν χρησιμοποιηθεί, θα τοποθετηθεί εκεί ένα πρόβατο στους επόμενους γύρους. Αν κάποιος εργάτης πάρει τα υλικά της θέσης αυτής, στην επόμενη φάση αναπλήρωσης θα τοποθετηθεί εκεί ένα καλάμι. Σιγουρευτείτε ότι δεν ξεχνάτε να αναπληρώνετε τους κίτρινους φράχτες στη θέση ενέργειας Επέκταση, μιας και οι φράχτες αυτοί μετράνε τους γύρους που διαρκεί το παιχνίδι. Ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη, τοποθετείτε εναλλάξ από έναν εργάτη. Αμέσως εκτελείτε την ενέργεια στη θέση την οποία επισκέφτηκε ο εργάτης. Σημαντικό: Οι κατειλημμένες θέσεις είναι μπλοκαρισμένες για τους υπόλοιπους εργάτες μέχρι το τέλος της φάσης εργασίας. Η φάση εργασίας τελειώνει όταν έχουν τοποθετηθεί και οι έξι εργάτες. Οδηγία για γονείς που παίζουν με παιδιά: Ο ένας γονέας κάνει ομάδα με το παιδί και παίζει εναντίον του άλλου γονέα. Στην ομάδα, ο γονέας δίνει πάντα 2 πιθανές ενέργειες για να επιλέξει το παιδί την μία. Αποφασίζουν μαζί πως θα κατασκευάσουν το αγρόκτημα.

6 Αν επιλέξετε μια θέση ενέργειας με υλικά, παίρνετε όλα τα υλικά που περιέχει. Δεν επιτρέπεται να επιλέξετε μια θέση ενέργειας, χωρίς να εκτελέσετε την αντίστοιχη ενέργεια. Τα υλικά κατασκευών που παίρνετε προστίθενται στο απόθεμά σας. Τα ζώα πρέπει να μπαίνουν στο ταμπλό του αγροκτήματός σας. Τα ζώα για τα οποία δεν έχετε χώρο το σκάνε και αμέσως επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. Τα βοσκοτόπια, τα παραπήγματα και οι ταΐστρες σας βοηθούν να αποφύγετε κάτι τέτοιο (δείτε τους κανόνες για την τοποθέτηση των ζώων). Μην ξεχνάτε: Μπορείτε να μετακινείτε τα ζώα του αγροκτήματός σας όποτε επιθυμείτε. 3. Φάση Επιστροφής Στο τέλος της φάσης εργασίας, όλοι οι εργάτες επιστρέφουν στα αγροκτήματά τους. 4. Φάση Αναπαραγωγής Τα ζώα αναπαράγονται στο τέλος κάθε γύρου. Αν έχετε τουλάχιστον 2 ζώα του ίδιου είδους, παίρνετε ένα ακόμη ίδιο. Σημαντικό! Μπορείτε να πάρετε το πολύ 1 πρόβατο, 1 γουρούνι, 1 αγελάδα και 1 άλογο ανά φάση αναπαραγωγής. Παράδειγμα: Ακόμη κι αν έχετε 2 πρόβατα σε ένα βοσκοτόπι και άλλα 2 σε ένα άλλο, παίρνετε μόνο ένα επιπλέον πρόβατο, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε ρομαντικές προκαταλήψεις μπορεί να έχετε. Τα νεογέννητα ζώα για τα οποία δεν έχετε χώρο στο αγρόκτημά σας αμέσως το σκάνε και επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο δείκτης του πρώτου παίκτη δεν αλλάζει αυτόματα στο παιχνίδι. Πρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ενέργεια ώστε να πάρετε τον δείκτη του πρώτου παίκτη. Είναι η θέση ενέργειας στην πάνω αριστερή γωνία του ταμπλό. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (ΤΑΜΠΛΟ) Πρώτος παίκτης και 1 ξύλο Παίρνετε τον δείκτη πρώτου παίκτη. Επίσης πάρτε όλα τα ξύλα από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. 3 ξύλα Πάρτε όλα τα ξύλα από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. 1 πέτρα Πάρτε όλες τις πέτρες από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. 2 πέτρες Πάρτε όλες τις πέτρες από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. Φράχτες Προσθέστε στο αγρόκτημά σας όσους φράχτες επιθυμείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο όσους φράχτες έχετε στο απόθεμά σας. Πληρώστε 1 ξύλο για κάθε φράχτη. Τοίχοι Προσθέστε στο αγρόκτημά σας όσους φράχτες επιθυμείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο όσους φράχτες έχετε στο απόθεμά σας. Οι 2 πρώτοι φράχτες τοποθετούνται δωρεάν, ενώ ο κάθε επιπλέον φράχτης κοστίζει 2 πέτρες.

7 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (ΤΑΜΠΛΟ) Υλικά Κατασκευών Παίρνετε 1 ξύλο, 1 πέτρα και 1 καλάμι από το γενικό απόθεμα, στο προσωπικό σας απόθεμα. (Η θέση αυτή δεν αναπληρώνεται.) Γουρούνια και Πρόβατα Πάρτε όλα τα ζώα από τη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν. Επέκταση Πάρτε μια επέκταση αγροκτήματος και προσθέστε την στα αριστερά ή τα δεξιά του αγροκτήματός σας. Επίσης παίρνετε όλους τους κίτρινους φράχτες της θέσης, στο απόθεμά σας. Σημαντικό! Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των φραχτών αυτών με αυτή την ενέργεια. Παραπήγματα Κατασκευάστε 1 παράπηγμα. Το κόστος του είναι 3 πέτρες και 1 καλάμι. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε κενή από πλακίδιο θέση του αγροκτήματος. (Μπορεί να τοποθετηθεί σε θέση με ταΐστρα.) Ταΐστρα Κατασκευάστε 1 ταΐστρα δωρεάν. Μπορείτε να κατασκευάσετε επιπλέον ταΐστρες με κόστος 3 ξύλα η κάθε μια. Τις προσθέτετε σε οποιαδήποτε θέση του αγροκτήματος δεν υπάρχει άλλη ταΐστρα. Λίμνη Πάρτε όσα καλάμια υπάρχουν στη θέση αυτή, στο απόθεμά σας. Επίσης πάρτε όσα πρόβατα υπάρχουν στη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν. Στάβλοι Πληρώστε είτε 5 ξύλα ή 5 πέτρες (αλλά όχι συνδυασμό των δύο, όπως 3 ξύλα και 2 πέτρες για παράδειγμα) και γυρίστε ένα Παράπηγμα στην πλευρά του Στάβλου. Μπορείτε να επαναλάβετε την ενέργεια αυτή όσες φορές θέλετε. Οι Στάβλοι χωράνε από 5 ζώα. (Ένα Παράπηγμα με ταΐστρα γίνεται στάβλος με ταΐστρα.) Ειδικό Κτίριο Υπάρχουν δύο τέτοιες θέσεις ενέργειας, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι 2 εργάτες (ακόμη και του ίδιου παίκτη) μπορούν να κατασκευάσουν από ένα ειδικό κτίριο σε κάθε γύρο. Οποτεδήποτε χρησιμοποιείτε τη θέση αυτή, κατασκευάζετε 1 ειδικό κτίριο (από όσα είναι διαθέσιμα) πληρώνοντας το κόστος κατασκευής που εμφανίζεται στο πλακίδιό του και το τοποθετείτε στο αγρόκτημά σας. Αγελάδες και Γουρούνια Πάρτε όλα τα ζώα από τη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν. Άλογα και Πρόβατα Πάρτε όλα τα ζώα από τη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν.

8 ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ Υπάρχει περίπτωση σε μερικές παρτίδες τα ζώα και τα υλικά κατασκευής να τελειώσουν. Για το λόγο αυτό, στο παιχνίδι περιλαμβάνονται χαρτονένια πλακίδια που αναπαριστάνουν μεγάλες ποσότητες υλικών. Μπορούν να ανταλλαχθούν με μονάδες υλικών οποιαδήποτε στιγμή, φυσικά. Αντιθέτως, οι ταΐστρες (οι οποίες είναι 10), τα πλακίδια παραπηγμάτων (τα οποία είναι 4) και οι επεκτάσεις του αγροκτήματος (οι οποίες είναι 4), όταν τελειώσουν, δεν υπάρχει τρόπος να αναπληρωθούν. ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ Το παιχνίδι τελειώνει μετά από 8 γύρους. (Μπορείτε να καταλάβετε σε ποιόν γύρο βρίσκεστε από τον αριθμό των κίτρινων φραχτών που υπάρχουν ακόμη στο γενικό απόθεμα, μιας και τοποθετείται στο ταμπλό ένας σε κάθε γύρο.) Προσθέστε τους πόντους σας στο τέλος του παιχνιδιού. Υπολογίστε τον συνολικό αριθμό ζώων σας. Κάθε ζώο αξίζει 1 πόντο. Αυτό είναι το βασικό σκοράρισμα ζώων. Έπειτα κερδίζετε επιπλέον πόντους σύμφωνα με τον πίνακα στο πλάι του κουτιού. Σημειώστε ότι χάνετε 3 πόντους για κάθε είδος, από το οποίο έχετε 3 ή λιγότερα ζώα. Μετά το 13 ο πρόβατο, το 11 ο γουρούνι, τη 10 η αγελάδα ή το 9 ο άλογο, κερδίζετε 1 επιπλέον πόντο για κάθε παραπάνω ζώο. Το σύνολο των επιπλέον πόντων σας είναι το σκορ επιπλέον πόντων. Κάθε επέκταση του αγροκτήματος της οποίας έχουν χρησιμοποιηθεί και οι 3 θέσεις αξίζει 4 πόντους. Μια θέση του αγροκτήματος θεωρείται χρησιμοποιημένη αν έχει κτίριο, ταΐστρα ή είναι μέρος ενός κλειστού βοσκοτοπιού. Μια θέση του αγροκτήματος θεωρείται αχρησιμοποίητη αν είναι μέρος ενός ανολοκλήρωτου βοσκοτοπιού, ή δεν έχει καθόλου φράχτες. Οι επεκτάσεις του αγροκτήματος που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εντελώς, δεν δίνουν πόντους. Το σκοράρισμα των επεκτάσεων του αγροκτήματος γίνεται ανεξάρτητα από το αν το ταμπλό του αρχικού σας αγροκτήματος έχει χρησιμοποιηθεί πλήρως ή όχι. Τα κτίρια αξίζουν τους πόντους που αναγράφονται πάνω τους. (Κτίρια είναι τα παραπήγματα, οι στάβλοι και τα ειδικά κτίρια.) Οι πόντοι της Αποθήκης εξαρτώνται από το πόσα υλικά κατασκευών έχετε στο απόθεμά σας. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Στην περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης που δεν έπαιζε πρώτος στο γύρο 1 είναι ο νικητής. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ Ξύλινο Σπίτι (Κόστος: 3 ξύλα, 2 πέτρες, 1 καλάμι, Πόντοι: 5) Το Ξύλινο Σπίτι κατασκευάζεται πάνω από την αγροικία. Δεν μπορείτε να κατασκευάσετε το Ξύλινο Σπίτι σε άλλη θέση του αγροκτήματος. Μπορείτε να έχετε μέχρι 2 ζώα του ίδιου είδους στο Ξύλινο Σπίτι. Αποθήκη (Κόστος: 2 ξύλα, 1 καλάμι, Πόντοι: ½ ανά υλικό κατασκευής) Μόνο τα υλικά κατασκευής του προσωπικού σας αποθέματος υπολογίζονται για το σκοράρισμα. Μην στρογγυλοποιείτε πάνω ή κάτω. Υπάρχει η πιθανότητα μισού πόντου. Στην Αποθήκη δεν μπορούν να τοποθετηθούν ζώα. Καταφύγιο (Κόστος: 2 ξύλα, 1 πέτρα, Πόντοι:0) Όταν κατασκευάζετε το Καταφύγιο, μπορείτε να πάρετε αμέσως 1 ζώο της επιλογής σας από το απόθεμα και να το τοποθετήσετε είτε μέσα στο Καταφύγιο ή οπουδήποτε αλλού στο αγρόκτημά σας. Στο καταφύγιο μπορεί να υπάρχει 1 το πολύ ζώο. Ανοιχτοί Στάβλοι (Κόστος: είτε 3 ξύλα ή 3 πέτρες, Πόντοι:2) Οι Ανοιχτοί Στάβλοι είναι στάβλοι οι οποίοι κατασκευάζονται με την ενέργεια κατασκευής Ειδικού Κτιρίου. Όταν κατασκευάζετε τους Ανοιχτούς Στάβλους επιστρέψτε το πλακίδιο παραπήγματος που ο Στάβλος αντικαθιστά στο γενικό απόθεμα. Αμέσως πάρτε είτε 1 άλογο ή 1 αγελάδα από το απόθεμα και τοποθετήστε τη στο αγρόκτημά σας. Μπορείτε να έχετε μέχρι 5 ζώα του ίδιου είδους στους Ανοιχτούς Στάβλους.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

5 αγροκτήματα 3 ταμπλό 1 ταμπλό 169 κίτρινες κάρτες Επαγγελμάτων 139 πορτοκαλί κάρτες Μικρών Βελτιώσεων

5 αγροκτήματα 3 ταμπλό 1 ταμπλό 169 κίτρινες κάρτες Επαγγελμάτων 139 πορτοκαλί κάρτες Μικρών Βελτιώσεων Ένα παιχνίδι αγροτικής ανάπτυξης για 1-5 παίκτες, από τον Uwe Rosenberg Χρόνος παιχνιδιού: Μισή ώρα ανά παίκτη, συντομότερο στην Οικογενειακή παραλλαγή. Ηλικίες: 12 Ετών και άνω Κεντρική Ευρώπη, γύρω στο

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩ ΓΗ. Σχεδίαση Chad Jensen

ΕΙΣΑΓΩ ΓΗ. Σχεδίαση Chad Jensen Σχεδίαση Chad Jensen ΕΙΣΑΓΩ ΓΗ 90.000 π.χ. - Μια μεγάλη εποχή παγετώνων πλησιάζει γρήγορα. Άλλη μια τιτάνια μάχη για την παγκόσμια κυριαρχία έχει ξεκινήσει μεταξύ των διαφόρων ειδών των ζώων. Το Dominand

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1: Επέκταση #1: Καθώς η τεχνολογία των Κινητήρων Άλματος διαδίδεται, μια αρχαία φυλή βρίσκεται σε ταραχή, όσο μια άλλη εγκαταλείπει έναν κόσμο καταδικασμένο από έναν ήλιο που πεθαίνει. Η Αυτοκρατορία ισχυροποιείται,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

Τρομερή καταστροφή για τους Μάγους του Χάους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη γή σε ξέρες.

Τρομερή καταστροφή για τους Μάγους του Χάους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη γή σε ξέρες. Η σύσκεψη του Συμβουλίου των Σοφών διακόπτεται από μια εκκωφαντική αναταραχή. Οι Μάγισσες! Οι Μάγισσες! φωνάζει έναν νεαρό αγόρι, και γροθιές ακούγονται να χτυπούν την πόρτα της αίθουσας του συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Language: English / Greek

Language: English / Greek Rules of Coerceo by Coerceo Company Greek translation by Chronis Perrakis Κανόνες του Coerceo Language: English / Greek Πνευματικά Δικαιώματα Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή ή αναμετάδοση με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής! Εξερεύνηση, Αποίκηση, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Κατανάλωση ή Παραγωγή; Τι χρειάζεστε περισσότερο; Ποιά μελλοντική αποικία της Γης θα είναι η καλύτερη τώρα που έχει ανακαλυφθεί ο Κινητήρας Άλματος; Ποιός θα ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω στον πίνακα έχουµε γραµµένο το γινόµενο 1 2 3 4 595. ύο παίκτες Α και Β παίζουν το εξής παιχνίδι. Ο ένας µετά τον άλλο, διαγράφουν από έναν παράγοντα του γινοµένου αρχίζοντας από τον παίκτη Α. Νικητής

Διαβάστε περισσότερα

TRIDIO 190016 TRIDIO 1

TRIDIO 190016 TRIDIO 1 TRIDIO 190016 1 Τι είναι το Tridio; Το Tridio είναι μια ανεξάρτητη μέθοδος εργασίας με σκοπό να υποστηρίξει τις τρέχουσες μεθόδους διδασκαλίας μαθηματικών στους τομείς της ανάπτυξης της χωρικής ικανότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια, με το μέσα μέρος του ποδιού Σταμάτημα της μπάλας με το πόδι, αριστερό και δεξί Διαθέτω χρόνο (κάποια δευτερόλεπτα) για να είμαι ήρεμος/μη και σίγουρος/ρη

Διαβάστε περισσότερα

Chess Academy Free Lessons Ακαδημία Σκάκι Δωρεάν Μαθήματα. Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης

Chess Academy Free Lessons Ακαδημία Σκάκι Δωρεάν Μαθήματα. Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης Παρατήρηση: Μόνο σε αυτό το μάθημα όταν λέμε κομμάτι εννοούμε κομμάτι ή πιόνι και όταν λέμε κομμάτια εννοούμε κομμάτια

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

- Klaus Teuber περισσότερα Σχέδιο Α

- Klaus Teuber περισσότερα Σχέδιο Α Αγαπητοί Ιππότες του Κατάν, Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε για να παίξετε Κατάν: Πόλεις & Ιππότες. Προτείνουμε να διαβάσετε πρώτα την Περίληψη των Κανόνων στο τέλος του εγχειριδίου.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Εκπαιδευτικού λογισμικού «Αθηνά Core 4»

Εγχειρίδιο χρήσης Εκπαιδευτικού λογισμικού «Αθηνά Core 4» Εγχειρίδιο χρήσης Εκπαιδευτικού λογισμικού «Αθηνά Core 4» Επιλέξτε την ενότητα στην οποία θέλετε να εκπαιδευτείτε π.χ. Windows 7 Εμφανίζονται όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της ενότητας. Επιλέξτε αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος.

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος. Κάπου στο Λονδίνο κρύβεται ο αυτόνομος Χ. Η Σέκλαντ Γιάρντ έχει στη διαθεσή της δύο, τρεις ως πέντε σεκίτες για να τον εντοπίσουν. Κινούνται με ταξί, μετρό ή λεωφορείο κι έχουν στη διάθεση τους ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη πόλης. Εισαγωγή

Διάταξη πόλης. Εισαγωγή Για οποιαδήποτε H μετάφραση παράλειψη, έγινε από το ridergr για το http:// ://www www.age age4greeks greeks.gr Επικοινωνήστε λάθος μαζί μετάφραση μας στο info@age ή ορθογραφικό age4greeks greeks.gr λάθος

Διαβάστε περισσότερα

III 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1-02 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1-04 1-03 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟΥ DIZED...ΗΘΕΙΤΕ!

III 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1-02 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1-04 1-03 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟΥ DIZED...ΗΘΕΙΤΕ! 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αγαπητέ Αναγνώστη! Πρόκειται να συμμετέχεις σε μία μεγάλη περιπέτεια. Αυτός ο οδηγός θα σου δείξει πώς να παίξεις το Race to the North Pole. Μελέτησε τον οδηγό προσεκτικά - η επιτυχία σου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ ιάλεξη Α Αργύρης Θεοδοσίου Ασκήσεις μετακίνησης Στόχος: προθέρμανση των παικτών, εκμάθηση των βασικών μετακινήσεων στο τένις (footwork) Τρέξιμο με αργό ρυθμό από το πίσω μέρος

Διαβάστε περισσότερα

SPEEDMINTON. Πληροφορίες από το Ίντερνετ. Επιµέλεια-ελεύθερη µετάφραση Τάσος Σπηλιωτόπουλος, προπονητής µπάτµιντον

SPEEDMINTON. Πληροφορίες από το Ίντερνετ. Επιµέλεια-ελεύθερη µετάφραση Τάσος Σπηλιωτόπουλος, προπονητής µπάτµιντον SPEEDMINTON Πληροφορίες από το Ίντερνετ Επιµέλεια-ελεύθερη µετάφραση Τάσος Σπηλιωτόπουλος, προπονητής µπάτµιντον Το speedminton ή speed badminton είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τένις, µπάτµιντον και

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης;

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Ποιό ρόλο θα έχετε στο νέο κόσμο; Έχετε έναν και μόνο στόχο, να αποκτήσετε πλούτη και φήμη! Ποιός θα έχει τις παραγωγικότερες εγκαταστάσεις; Ποιός θα χτίσει

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Οι Παραλλαγές Η Ιστορία Credits

Εισαγωγή Οι Παραλλαγές Η Ιστορία Credits Αγαπητοί Παίκτες, Πριν από δέκα χρόνια, και μετά την έκδοση του Πόλεις & Ιππότες μου ζητήθηκε και μια τρίτη επέκταση του Βασικού Παιχνιδιού. Απάντησα αρνητικά την εποχή εκείνη, επειδή πίστευα ότι η εμπειρία

Διαβάστε περισσότερα

Οι ποντικοί και το τυρί Δεξιότητες: Τρέξιμο σε διάφορες κατευθύνσεις και με διάφορες ταχύτητες. Σταμάτημα και αλλαγή κατεύθυνσης.

Οι ποντικοί και το τυρί Δεξιότητες: Τρέξιμο σε διάφορες κατευθύνσεις και με διάφορες ταχύτητες. Σταμάτημα και αλλαγή κατεύθυνσης. Οι ποντικοί και το τυρί Τρέξιμο σε διάφορες κατευθύνσεις και με διάφορες ταχύτητες. Οργάνωση: Εργασία σε ζευγάρια. Τα δυο παιδιά είναι οι ποντικοί και η μπάλα το τυρί. Ο ένας ποντικός κρατά το τυρί Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Διασκεδαστικά παιχνίδια για να βελτιωθούν οι ικανότητες του παιδιού σας Βελτίωση της κριτικής σκέψης του παιδιού σας Όμορφο ανακάτεμα. Οι ικανότητες της κριτικής σκέψης

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Επεξεργασίας Πληροφορίας και Υπολογισμών Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών ΤΗΜΜΥ Α.Π.Θ 2015-2016 ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Εργαστήριο Επεξεργασίας Πληροφορίας και Υπολογισμών Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών ΤΗΜΜΥ Α.Π.Θ 2015-2016 ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Εργαστήριο Επεξεργασίας Πληροφορίας και Υπολογισμών Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών 5 Εξάμηνο ΤΗΜΜΥ Α.Π.Θ 2015-2016 ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ DS Prximity Το παιχνίδι Το Prximity είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Είσοδος στα Windows και οθόνη κλειδώματος 11. Οι πρώτες ρυθμίσεις των Windows 8 29. H επιφάνεια εργασίας 49

Εισαγωγή 6. Είσοδος στα Windows και οθόνη κλειδώματος 11. Οι πρώτες ρυθμίσεις των Windows 8 29. H επιφάνεια εργασίας 49 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Είσοδος στα Windows και οθόνη κλειδώματος 11 Οι πρώτες ρυθμίσεις των Windows 8 29 H επιφάνεια εργασίας 49 Πλοήγηση στο Internet με τον Internet Explorer 65 Επικοινωνία και Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός και Τεχνολογία Α και Β ΦΑΡΜΑ

Σχεδιασμός και Τεχνολογία Α και Β ΦΑΡΜΑ Σχεδιασμός και Τεχνολογία Α και Β ΦΑΡΜΑ Από Ειρήνη Πετράκη (δασκάλα / σύμβουλο ΣΧ.Τ.) ΦΑΡΜΑ ομές ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΜΑ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 1 Ο 40λεπτο Τα ζώα της φάρμας ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ Ζώα της φάρμας ή αλλιώς ήμερα ζώα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Οδηγός Εφαρμογής Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Το ksyla.gr είναι μια κοινότητα αγοραπωλησίας καύσιμου ξύλου σε οποιαδήποτε μορφή (καυσόξυλα, πέλλετ, μπρικέτες, κάρβουνα) καθώς επίσης και ειδών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Στόχοι- Υποστόχοι- Δραστηριότητες Ασημίνα Ασβεστά, Κωνσταντίνα Ζαχαροπούλου, Σοφία Αιζενμπαχ Πείραμα Τύχης Πιθανότητα Ενδεχομένου ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΥΧΗΣ Α Β Γ Δ

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρία παιγνίων Δημήτρης Χριστοφίδης Εκδοση 1η: Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Παραδείγματα Παράδειγμα 1. Δυο άτομα παίζουν μια παραλλαγή του σκακιού όπου σε κάθε βήμα ο κάθε παίκτης κάνει δύο κανονικές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑ. Τι γίνεται εάν κανένας δεν θέλει να αγοράσει; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα.

ΚΤΙΡΙΑ. Τι γίνεται εάν κανένας δεν θέλει να αγοράσει; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα. ΚΤΙΡΙΑ Β Χτίσιμο Σπιτιών Μόλις συμπληρώσετε μία ομάδα θέσεων ίδιου χρώματος, μπορείτε να αρχίσετε να αγοράζετε Σπίτια (δεν χρειάζεται να περιμένετε τη σειρά σας). Πληρώστε στη Τράπεζα την τιμή που αναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα: Παιχνίδια με στεφάνια και σχοινάκια

Ενότητα: Παιχνίδια με στεφάνια και σχοινάκια Ονομασία Παιχνιδιού: Το άλογο και ο αμαξάς Υλικά: Σχοινάκια Τάξεις: Α - Δ Τα παιδιά κάθονται οκλαδόν. Στα μισά δίνουμε από ένα σχοινάκι και τα ονομάζουμε αμαξάδες. Τα υπόλοιπα παιδιά που δεν έχουν σχοινάκι

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις Έκδοσης 5.5

Σημειώσεις Έκδοσης 5.5 Σημειώσεις Έκδοσης 5.5 I. Νέες Προσθήκες gameplay 1. Ορυχεία Χάρτη Οι παίκτες θα μπορούν να κατακτήσουν και να αξιοποιήσουν ορυχεία χάρτη. Αυτό προσθέτουν πόρους και νομίσματα. Οι παίκτες πρέπει να τα

Διαβάστε περισσότερα

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Πετοσφαίριση Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Ιστορία της πετοσφαίρισης Η πετοσφαίριση επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό καθηγητή Γουίλιαμ Μόργκαν. Προσπαθώντας να

Διαβάστε περισσότερα

2-5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ 8 & ΑΝΩ

2-5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ 8 & ΑΝΩ Κάθε χρόνο, γενναίοι εξερευνητές από κάθε γωνιά της υφηλίου, μέλη του περίφημου Century Club, μαζεύονται για ένα μεγάλο κυνήγι σε όλο τον κόσμο. Οι περιπέτειές τους γεμάτες κινδύνους, εκπλήξεις και θαύματα!

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby

Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby Φύλλο Εργασίας Τίτλος: Ο κόσμος του Robby Γνωστικό Αντικείμενο: Εφαρμογές Πληροφορικής-Υπολογιστών Διδακτική Ενότητα: Διερευνώ - Δημιουργώ Ανακαλύπτω, Συνθετικές εργασίες.

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Τα βασικά συστατικά του υπολογιστή 10 Η επιφάνεια εργασίας (desktop) 16 Windows 7 Windows 8 Τα πρώτα βήματα στο Internet 84

περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Τα βασικά συστατικά του υπολογιστή 10 Η επιφάνεια εργασίας (desktop) 16 Windows 7 Windows 8 Τα πρώτα βήματα στο Internet 84 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Τα βασικά συστατικά του υπολογιστή 10 Η επιφάνεια εργασίας (desktop) 16 Windows 7 H πρώτη επαφή με τα Windows 7 21 Απλές αλλαγές και ρυθμίσεις 26 Χειρισμός προγραμμάτων 31 Αναζήτηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Εγκατάσταση του CD-ROM Βάλτε το CD του προγράμματος στον οδηγό των CD-ROM. Θα πρέπει αυτόματα να ξεκινήσει η εγκατάσταση του προγράμματος. Αν δεν ξεκινήσει αυτόματα η διαδικασία εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Τετράδια Κιθάρας. Χρήση του PowerTab

Τετράδια Κιθάρας. Χρήση του PowerTab Τετράδια Κιθάρας Extra ενότητα Χρήση του PowerTab Ευγένιος Αστέρις 1 Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 Εγκατάσταση του Power Tab... 4 Εισαγωγή ενός αρχείου midi στο Power Tab... 5 Μελέτη με το Power Tab... 9 Εξήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος προγράμματος: «Παιχνίδια στο χθες, παιχνίδια στο σήμερα, παιχνίδια δίχως σύνορα» Υπεύθυνη προγράμματος: Μπότη Ευαγγελή Εκπαιδευτικός που

Τίτλος προγράμματος: «Παιχνίδια στο χθες, παιχνίδια στο σήμερα, παιχνίδια δίχως σύνορα» Υπεύθυνη προγράμματος: Μπότη Ευαγγελή Εκπαιδευτικός που Τίτλος προγράμματος: «Παιχνίδια στο χθες, παιχνίδια στο σήμερα, παιχνίδια δίχως σύνορα» Υπεύθυνη προγράμματος: Μπότη Ευαγγελή Εκπαιδευτικός που συμμετέχει: Κακάρη Κωνσταντίνα Παρακολουθώντας τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι πουλιών για το μπαλκόνι και τον κήπο

Σπίτι πουλιών για το μπαλκόνι και τον κήπο Σπίτι πουλιών για το μπαλκόνι και τον κήπο Αποστολή στον κόσμο των ζώων. Σπίτι πουλιών Οι μικροί και οι μεγάλοι ερευνητές ζώων μπορούν σύντομα να αρχίσουν να καραδοκούν και να ανακαλύψουν τον κόσμο εκ

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:...

Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:... Φυτά της Αλυκής και προσαρμογές στην Ξηρασία Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Σχολείο:... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:... Καταγραφή Περιβαλλοντικών συνθηκών Καλή σας μέρα. Ονομάζομαι Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Παιδικού πρωταθλήματος Αντισφαίρισης

Προκήρυξη Παιδικού πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Προκήρυξη Παιδικού πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας, υπό την αιγίδα της Ε Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015. Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015. Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά Να απαντήσετε σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις. Όπου χρειάζεται να γίνουν πράξεις για να βρεθεί η απάντηση, να τις κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Ποδόσφαιρο, τι είναι?

Ποδόσφαιρο, τι είναι? ΟΜΑΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ Ποδόσφαιρο, τι είναι? επίθεση Κύκλος τεσσάρων φάσεων σκοράρισμα εναλλαγή + - παρεμπόδιση ανάπτυξης άμυνα ανάπτυξη + - εναλλαγή αποσόβηση σκοραρίσματος Στόχος του παιχνιδιού: Νίκη Ομαδικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του Φερδινάνδου Συγγραφέας: Μούνρω Λιφ. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

Η ιστορία του Φερδινάνδου Συγγραφέας: Μούνρω Λιφ. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου Η ιστορία του Φερδινάνδου Συγγραφέας: Μούνρω Λιφ. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου Μια φορά κι έναν καιρό στην Ισπανία υπήρχε ένας μικρός ταύρος που το όνομά του ήταν Φερδινάνδος. Όλοι οι άλλοι μικροί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ (από την προνηπιακή έως στη γυµνασιακή ηλικία) Για τη διατήρηση και διεύρυνση του ενδιαφέροντος των νέων παικτών είναι θεµελιώδες ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ και µάλιστα τακτικά (κατά

Διαβάστε περισσότερα

Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια

Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο Χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Οδηγίες εγκατάστασης...

Διαβάστε περισσότερα

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια - Δράκεια Mάιος 2015 - Επειδή θα συναντήσετε μερικά προβλήματα κάνοντας αυτή την διαδρομή τώρα, σας συνιστούμε να μη την κάνετε μέχρι να την ελέγξουμε έμεις οι ίδιοι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η διεθνής κοινότητα του ποδοσφαίρου συμμετέχει στους Παραoλυμπιακούς αγώνες με ομάδες από αθλητές με εγκεφαλική παράλυση και με προβλήματα στην όραση. Στις μέρες μας μόνο ομάδες ανδρών συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα