ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)"

Transcript

1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες σας. Κατασκευάζουν παραπήγματα, περιφράσσουν τα βοσκοτόπια και αναβαθμίζουν το αγρόκτημά σας. Τα παραπήγματα αναβαθμίζονται σε στάβλους και η αγροικία σας γίνεται ένα όμορφο ξύλινο σπίτι. Σε κάθε γύρο, κάθε εργάτης σας εκτελεί από μία ενέργεια. Όλες οι διαθέσιμες ενέργειες εμφανίζονται ξεκάθαρα στο ταμπλό. Η παγίδα είναι ότι κάθε ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά σε κάθε γύρο. Μιας και παίζετε ο ένας μετά τον άλλο τοποθετώντας τους εργάτες σας, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή στιγμή για τις ενέργειες που θεωρείτε σημαντικότερες. Νικητής είναι ο παίκτης που θα έχει αναθρέψει τα περισσότερα ζώα και θα έχει κατασκευάσει τα πολυτιμότερα κτίρια στο τέλος του παιχνιδιού. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) 4 επεκτάσεις αγροκτήματος 4 πλακίδια παραπήγματος (με στάβλο στην πίσω μεριά) 4 ειδικά κτίρια ( Ξύλινο Σπίτι, Αποθήκη, Καταφύγιο και Ανοικτοί Στάβλοι ) 9 πλακίδια διαφορετικών προϊόντων (3x 4 πρόβατα, 1x 4 πέτρα, 4 καλάμια, 4 ξύλα, 4 γουρούνια. 4 αγελάδες και 4 άλογα 1 πλακίδιο πρώτου παίκτη ξύλινα κομμάτια 2x3 εργάτες στα χρώματα των παικτών (μπλε, κόκκινο) 26 ξύλινοι φράχτες (κίτρινοι) 22 πρόβατα, 16 γουρούνια, 13 αγελάδες και 14 άλογα 17 ξύλα, 15 πέτρες και 5 καλάμια 10 κίτρινες ταΐστρες επιπλέον 1 σημειωματάριο σκορ 2 μεγάλα πλαστικά σακουλάκια αυτοί οι κανόνες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Δώστε σε κάθε παίκτη ένα ταμπλό αγροκτήματος και τοποθετήστε τα έτσι ώστε το δάσος να βρίσκεται πάνω και το μονοπάτι κάτω. Απλώστε τα 4 ειδικά κτίρια το Ξύλινο Σπίτι, τους Ανοιχτούς Στάβλους, το Καταφύγιο και την Αποθήκη το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετήστε τις 4 επεκτάσεις αγροκτήματος, τις 10 ταΐστρες και τα 4 πλακίδια παραπηγμάτων στην άκρη. Ξεχωρίστε τα υλικά κατασκευών και τα ζώα. Αυτά αποτελούν το γενικό απόθεμα. Δώστε σε κάθε παίκτη από 9 φράχτες. Τοποθετήστε τους υπόλοιπους 8 φράχτες δίπλα στο ταμπλό, κοντά στη θέση ενέργειας Επέκταση. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο τέλος του παιχνιδιού, υπολογίζεται πόσο επιτυχημένο είναι το αγρόκτημά σας. Θα μοιάζει όπως η εικόνα παρακάτω. (Τα συννεφάκια δίνουν μια ιδέα για τους κανόνες που θα πρέπει να προσέξετε στο παιχνίδι.) 1. Χωρίστε το αγρόκτημά σας σε βοσκοτόπια. Εκεί μπορείτε να έχετε εκεί πρόβατα, γουρούνια, αγελάδες και άλογα. 2. Μπορείτε να έχετε επιπλέον ζώα σε κτίρια: ο στάβλος αυτός χωράει μέχρι 5 ζώα του ίδιου είδους. 3. Οι τοίχοι των κτιρίων λειτουργούν σαν φράχτες για επιπλέον βοσκοτόπια. 10. Οι πλήρως αξιοποιημένες επεκτάσεις δίνουν επιπλέον πόντους. 4. Οι ταΐστρες διπλασιάζουν τον αριθμό των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν. 9. Μπορείτε να επεκτείνετε το αγρόκτημά σας με τις επεκτάσεις. 5. Σε ένα παράπηγμα stall χωράνε 3 ζώα ή 6 αν υπάρχει ταΐστρα. Ένα βοσκοτόπι χωράει 2 ζώα ή 4 αν υπάρχει ταΐστρα. 8. Αυτά είναι ειδικά κτίρια. 7. Τα κτίρια δίνουν πόντους: Η αναβάθμιση της αγροικίας σε Ξύλινο Σπίτι αξίζει 5 πόντους, για παράδειγμα. 6. Δεν μπορείτε να έχετε περισσότερα από 1 ζώα δίπλα σε μια ανοιχτή ταΐστρα.

3 ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίζουν εναλλάξ, επιλέγοντας ενέργειες από τις διαθέσιμες του ταμπλό. Λεπτομερής επεξήγηση των ενεργειών υπάρχει στις σελίδες 6 και 7. ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΖΩΩΝ Τα ζώα μπορούν να κρατηθούν σε βοσκοτόπους ή κτίρια. Οι ταΐστρες βελτιώνουν τη χωρητικότητά τους. Κρατώντας τα Ζώα στα Βοσκοτόπια Χρησιμοποιείτε φράχτες για να περιφράξετε τα βοσκοτόπια σας. Κάθε κλεισμένο βοσκοτόπι μπορεί να περιέχει μέχρι 2 ζώα ανά θέση. Κάθε βοσκοτόπι μπορεί να περιέχει μόνο ένα είδος ζώου. Ο παίκτης εδώ έχει ήδη κατασκευάσει το παράπηγμα, οπότε χρειάζεται άλλους 4 φράχτες αντί για 5. (Μην ξεχνάτε ότι οι φράχτες δεν είναι απεριόριστοι στο παιχνίδι.) Στο βοσκοτόπι αυτό υπάρχει χώρος για 4 το πολύ ζώα του ίδιου είδους. Σημείωση! Επιτρέπεται να έχετε βοσκοτόπια με ημιτελή περίφραξη. Ωστόσο, στα βοσκοτόπια αυτά, δεν μπορούν να τοποθετηθούν ζώα. Δεν έχει σημασία αν ο φράχτης είναι από ξύλο (φράχτες) ή πέτρα (τοίχοι). Δεν υπάρχει λόγος διαχωρισμού των δύο ειδών περίφραξης. Κρατώντας τα Ζώα στα Κτίρια Τα ζώα μπορούν επίσης να βρίσκονται σε κτίρια. Τα κτίρια κατασκευάζονται σε κενές θέσεις του αγροκτήματος. Τα κτίρια διευκολύνουν την περίφραξη των βοσκοτοπιών, μιας και έχουν έτοιμα 4 σύνορα γύρω από το πλακίδιο. Όταν κατασκευάζετε ένα κτίριο κολλητά σε ήδη υπάρχοντες φράχτες,...οι τοίχοι του κτιρίου δεν παρέχουν επιπλέον πλεονέκτημα...δεν μπορείτε να επιστρέψετε στο απόθεμα τους ήδη τοποθετημένους φράχτες. Είναι πολλές φορές προτιμότερο να κατασκευάζετε ένα ημιτελές βοσκοτόπι, ώστε αργότερα να χρησιμοποιήσετε ένα κτίριο για να το κλείσετε. Έτσι, μπορείτε να κάνετε οικονομία σε πολύτιμους φράχτες. Ξεκινάτε το παιχνίδι με ένα κτίριο: την αγροικία σας. Η Αγροικία Μπορείτε να έχετε 1 μόνο ζώο στην αγροικία σας (σαν κατοικίδιο). Το Ξύλινο Σπίτι (βλ. σελ. 8) σας επιτρέπει να αναβαθμίσετε την αγροικία σας, έχοντας περισσότερο χώρο για επιπλέον ζώα. πορείτε να επεκτείνετε το αγρόκτημά σας με τις επεκτάσεις.

4 Παραπήγματα και Στάβλοι Κάθε παράπηγμα μπορεί να δεχθεί 3 ζώα του ίδιου είδους. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το παράπηγμα σε στάβλο. Κάθε στάβλος δέχεται μέχρι 5 ζώα του ίδιου είδους. Ένα παράπηγμα κοστίζει 3 πέτρες και 1 καλάμι. Η αναβάθμιση του παραπήγματος σε απλό στάβλο, κοστίζει 5 πέτρες ή 5 ξύλα. Όταν κάνετε αναβάθμιση σε απλό στάβλο, απλώς γυρίστε το πλακίδιο του παραπήγματος στην πίσω πλευρά του. Επιπλέον των απλών στάβλων, υπάρχει και ένα πλακίδιο Ανοιχτών Στάβλων (βλ. σελ. 8) στο παιχνίδι. Οι Ανοιχτοί Στάβλοι είναι ειδικό κτίριο. Ειδικά Κτίρια Επιπλέον των παραπηγμάτων και των στάβλων, υπάρχουν και κάποια ειδικά κτίρια. Η αγροικία με την οποία ξεκινάτε το παιχνίδι είναι τέτοιο κτίριο, όπως επίσης και το Ξύλινο Σπίτι, η Αποθήκη, το Καταφύγιο και οι Ανοιχτοί Στάβλοι. Ο αριθμός των ζώων που δέχεται κάθε ειδικό κτίριο εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία των πλακιδίων. Πόντοι για την κατηγορία σκοραρίσματος πόντοι από κτίρια Κόστος και προϋποθέσεις κατασκευής του κτιρίου Ονομασία κτιρίου Λειτουργία κτιρίου Ο αριθμός των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν στο κτίριο Τα κτίρια μπορεί να είναι κατασκεύασμένα εξ ολοκλήρου μέσα σε ένα βοσκοτόπι. Το βοσκοτόπι αυτό, μεγέθους 3 χωρίζεται από ένα παράπηγμα. Προηγουμένως μπορούσε να φιλοξενήσει 6 ζώα ενός είδους. Με την τοποθέτηση του παραπήγματος υπάρχει χώρος για 2+3+2=7 ζώα, τριών διαφορετικών ειδών. Κρατώντας τα Ζώα µε Ταΐστρες Οι ταΐστρες διπλασιάζουν τον αριθμό των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν στα βοσκοτόπια και στα κτίρια. Η ταΐστρα παρέχει χώρο για 6 ζώα στο παράπηγμα και για 8 ζώα στο βοσκοτόπι μεγέθους δύο. Η ταΐστρα επίσης διπλασιάζει τον αριθμό των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν στην αγροικία. Μια ταΐστρα σε θέση αγροκτήματος που δεν ανήκει σε κλειστό βοσκοτόπι μπορεί να φιλοξενήσει 1 μόνο ζώο. Ένα άλογο μπορεί να τραφεί από την ελεύθερη ταΐστρα.

5 Επιτρέπεται η κατασκευή το πολύ μίας ταΐστρας ανά θέση του αγροκτήματος (κατειλημμένη ή μη). Αν και μπορείτε να κατασκευάσετε μόνο μία ταΐστρα σε κάθε θέση του αγροκτήματος, επιτρέπεται να έχετε πολλαπλές ταΐστρες σε βοσκοτόπια που αποτελούνται από περισσότερες της μίας θέσεις. Χάρη στις 2 ταΐστρες σε δύο θέσεις στο βοσκοτόπι, υπάρχει πια χώρος για 16 ζώα του ίδιου είδους. Η χωρητικότητα του βοσκοτοπιού διπλασιάζεται δύο φορές (4x2=8 και 8x2=16). Επιτρέπεται να κλείσετε ένα βοσκοτόπι γύρω από ήδη υπάρχουσα ταΐστρα. Στην περίπτωση αυτή η ταΐστρα δίνει το πλεονέκτημά της στο νέο χώρο που βρίσκεται. Μπορείτε να κατασκευάσετε ένα παράπηγμα ή οποιοδήποτε άλλο κτίριο σε θέση όπου ήδη υπάρχει ταΐστρα. Στην περίπτωση αυτή η ταΐστρα παραμένει εκεί και δίνει το πλεονέκτημά της στο νέο χώρο. Είναι επιτρεπτή η αναβάθμιση ενός παραπήγματος με ταΐστρα σε στάβλο με ταΐστρα. Η ταΐστρα παραμένει μέσα στο νέο κτίριο. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ Μόλις κάτι κατασκευαστεί, δεν μπορεί να μετακινηθεί ή να αφαιρεθεί. Τα ζώα, αντίθετα, μπορούν να τρέχουν τριγύρω. Μπορείτε να μετακινείτε τα ζώα από μια θέση σε άλλη ή να τα αφαιρέσετε από το αγρόκτημά σας οποιαδήποτε στιγμή. (Η μετακίνηση των ζώων είναι επίσης πολύ σημαντική όταν θα προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο που έχετε στη διάθεσή σας, στο έπακρο.) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τον πρώτο παίκτη. Το παιχνίδι παίζεται σε 8 γύρους με τον κάθε ένα να αποτελείται από 4 φάσεις. 1. Φάση Αναπλήρωσης Στην αρχή κάθε γύρου, κάποιες θέσεις ενεργειών του ταμπλό, χρειάζονται αναπλήρωση με τα υλικά που αναγράφονται εκεί (ακόμη κι αν έχουν περισσέψει υλικά από τον προηγούμενο γύρο). Οι θέσεις αυτές ξεχωρίζουν με το βέλος αναπλήρωσης που έχουν σχεδιασμένο. Μην τοποθετείτε υλικά σε θέσεις ενεργειών που δεν εμφανίζουν το βέλος αναπλήρωσης. 2. Φάση Εργασίας Βέλος Αναπλήρωσης Η εικόνα υλικό 1 (υλικό 2) στο ταμπλό υποδεικνύει ότι στην αντίστοιχη θέση προσθέτετε το υλικό 1 αν είναι κενή ή το υλικό 2 αν η θέση είναι ακόμη κατειλημμένη. Παράδειγμα: Στο γύρο 1, τοποθετήστε ένα καλάμι στη θέση ενέργειας 1 καλάμι (ή 1 πρόβατο). Αν η θέση αυτή δεν χρησιμοποιηθεί, θα τοποθετηθεί εκεί ένα πρόβατο στους επόμενους γύρους. Αν κάποιος εργάτης πάρει τα υλικά της θέσης αυτής, στην επόμενη φάση αναπλήρωσης θα τοποθετηθεί εκεί ένα καλάμι. Σιγουρευτείτε ότι δεν ξεχνάτε να αναπληρώνετε τους κίτρινους φράχτες στη θέση ενέργειας Επέκταση, μιας και οι φράχτες αυτοί μετράνε τους γύρους που διαρκεί το παιχνίδι. Ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη, τοποθετείτε εναλλάξ από έναν εργάτη. Αμέσως εκτελείτε την ενέργεια στη θέση την οποία επισκέφτηκε ο εργάτης. Σημαντικό: Οι κατειλημμένες θέσεις είναι μπλοκαρισμένες για τους υπόλοιπους εργάτες μέχρι το τέλος της φάσης εργασίας. Η φάση εργασίας τελειώνει όταν έχουν τοποθετηθεί και οι έξι εργάτες. Οδηγία για γονείς που παίζουν με παιδιά: Ο ένας γονέας κάνει ομάδα με το παιδί και παίζει εναντίον του άλλου γονέα. Στην ομάδα, ο γονέας δίνει πάντα 2 πιθανές ενέργειες για να επιλέξει το παιδί την μία. Αποφασίζουν μαζί πως θα κατασκευάσουν το αγρόκτημα.

6 Αν επιλέξετε μια θέση ενέργειας με υλικά, παίρνετε όλα τα υλικά που περιέχει. Δεν επιτρέπεται να επιλέξετε μια θέση ενέργειας, χωρίς να εκτελέσετε την αντίστοιχη ενέργεια. Τα υλικά κατασκευών που παίρνετε προστίθενται στο απόθεμά σας. Τα ζώα πρέπει να μπαίνουν στο ταμπλό του αγροκτήματός σας. Τα ζώα για τα οποία δεν έχετε χώρο το σκάνε και αμέσως επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. Τα βοσκοτόπια, τα παραπήγματα και οι ταΐστρες σας βοηθούν να αποφύγετε κάτι τέτοιο (δείτε τους κανόνες για την τοποθέτηση των ζώων). Μην ξεχνάτε: Μπορείτε να μετακινείτε τα ζώα του αγροκτήματός σας όποτε επιθυμείτε. 3. Φάση Επιστροφής Στο τέλος της φάσης εργασίας, όλοι οι εργάτες επιστρέφουν στα αγροκτήματά τους. 4. Φάση Αναπαραγωγής Τα ζώα αναπαράγονται στο τέλος κάθε γύρου. Αν έχετε τουλάχιστον 2 ζώα του ίδιου είδους, παίρνετε ένα ακόμη ίδιο. Σημαντικό! Μπορείτε να πάρετε το πολύ 1 πρόβατο, 1 γουρούνι, 1 αγελάδα και 1 άλογο ανά φάση αναπαραγωγής. Παράδειγμα: Ακόμη κι αν έχετε 2 πρόβατα σε ένα βοσκοτόπι και άλλα 2 σε ένα άλλο, παίρνετε μόνο ένα επιπλέον πρόβατο, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε ρομαντικές προκαταλήψεις μπορεί να έχετε. Τα νεογέννητα ζώα για τα οποία δεν έχετε χώρο στο αγρόκτημά σας αμέσως το σκάνε και επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο δείκτης του πρώτου παίκτη δεν αλλάζει αυτόματα στο παιχνίδι. Πρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ενέργεια ώστε να πάρετε τον δείκτη του πρώτου παίκτη. Είναι η θέση ενέργειας στην πάνω αριστερή γωνία του ταμπλό. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (ΤΑΜΠΛΟ) Πρώτος παίκτης και 1 ξύλο Παίρνετε τον δείκτη πρώτου παίκτη. Επίσης πάρτε όλα τα ξύλα από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. 3 ξύλα Πάρτε όλα τα ξύλα από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. 1 πέτρα Πάρτε όλες τις πέτρες από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. 2 πέτρες Πάρτε όλες τις πέτρες από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. Φράχτες Προσθέστε στο αγρόκτημά σας όσους φράχτες επιθυμείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο όσους φράχτες έχετε στο απόθεμά σας. Πληρώστε 1 ξύλο για κάθε φράχτη. Τοίχοι Προσθέστε στο αγρόκτημά σας όσους φράχτες επιθυμείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο όσους φράχτες έχετε στο απόθεμά σας. Οι 2 πρώτοι φράχτες τοποθετούνται δωρεάν, ενώ ο κάθε επιπλέον φράχτης κοστίζει 2 πέτρες.

7 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (ΤΑΜΠΛΟ) Υλικά Κατασκευών Παίρνετε 1 ξύλο, 1 πέτρα και 1 καλάμι από το γενικό απόθεμα, στο προσωπικό σας απόθεμα. (Η θέση αυτή δεν αναπληρώνεται.) Γουρούνια και Πρόβατα Πάρτε όλα τα ζώα από τη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν. Επέκταση Πάρτε μια επέκταση αγροκτήματος και προσθέστε την στα αριστερά ή τα δεξιά του αγροκτήματός σας. Επίσης παίρνετε όλους τους κίτρινους φράχτες της θέσης, στο απόθεμά σας. Σημαντικό! Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των φραχτών αυτών με αυτή την ενέργεια. Παραπήγματα Κατασκευάστε 1 παράπηγμα. Το κόστος του είναι 3 πέτρες και 1 καλάμι. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε κενή από πλακίδιο θέση του αγροκτήματος. (Μπορεί να τοποθετηθεί σε θέση με ταΐστρα.) Ταΐστρα Κατασκευάστε 1 ταΐστρα δωρεάν. Μπορείτε να κατασκευάσετε επιπλέον ταΐστρες με κόστος 3 ξύλα η κάθε μια. Τις προσθέτετε σε οποιαδήποτε θέση του αγροκτήματος δεν υπάρχει άλλη ταΐστρα. Λίμνη Πάρτε όσα καλάμια υπάρχουν στη θέση αυτή, στο απόθεμά σας. Επίσης πάρτε όσα πρόβατα υπάρχουν στη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν. Στάβλοι Πληρώστε είτε 5 ξύλα ή 5 πέτρες (αλλά όχι συνδυασμό των δύο, όπως 3 ξύλα και 2 πέτρες για παράδειγμα) και γυρίστε ένα Παράπηγμα στην πλευρά του Στάβλου. Μπορείτε να επαναλάβετε την ενέργεια αυτή όσες φορές θέλετε. Οι Στάβλοι χωράνε από 5 ζώα. (Ένα Παράπηγμα με ταΐστρα γίνεται στάβλος με ταΐστρα.) Ειδικό Κτίριο Υπάρχουν δύο τέτοιες θέσεις ενέργειας, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι 2 εργάτες (ακόμη και του ίδιου παίκτη) μπορούν να κατασκευάσουν από ένα ειδικό κτίριο σε κάθε γύρο. Οποτεδήποτε χρησιμοποιείτε τη θέση αυτή, κατασκευάζετε 1 ειδικό κτίριο (από όσα είναι διαθέσιμα) πληρώνοντας το κόστος κατασκευής που εμφανίζεται στο πλακίδιό του και το τοποθετείτε στο αγρόκτημά σας. Αγελάδες και Γουρούνια Πάρτε όλα τα ζώα από τη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν. Άλογα και Πρόβατα Πάρτε όλα τα ζώα από τη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν.

8 ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ Υπάρχει περίπτωση σε μερικές παρτίδες τα ζώα και τα υλικά κατασκευής να τελειώσουν. Για το λόγο αυτό, στο παιχνίδι περιλαμβάνονται χαρτονένια πλακίδια που αναπαριστάνουν μεγάλες ποσότητες υλικών. Μπορούν να ανταλλαχθούν με μονάδες υλικών οποιαδήποτε στιγμή, φυσικά. Αντιθέτως, οι ταΐστρες (οι οποίες είναι 10), τα πλακίδια παραπηγμάτων (τα οποία είναι 4) και οι επεκτάσεις του αγροκτήματος (οι οποίες είναι 4), όταν τελειώσουν, δεν υπάρχει τρόπος να αναπληρωθούν. ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ Το παιχνίδι τελειώνει μετά από 8 γύρους. (Μπορείτε να καταλάβετε σε ποιόν γύρο βρίσκεστε από τον αριθμό των κίτρινων φραχτών που υπάρχουν ακόμη στο γενικό απόθεμα, μιας και τοποθετείται στο ταμπλό ένας σε κάθε γύρο.) Προσθέστε τους πόντους σας στο τέλος του παιχνιδιού. Υπολογίστε τον συνολικό αριθμό ζώων σας. Κάθε ζώο αξίζει 1 πόντο. Αυτό είναι το βασικό σκοράρισμα ζώων. Έπειτα κερδίζετε επιπλέον πόντους σύμφωνα με τον πίνακα στο πλάι του κουτιού. Σημειώστε ότι χάνετε 3 πόντους για κάθε είδος, από το οποίο έχετε 3 ή λιγότερα ζώα. Μετά το 13 ο πρόβατο, το 11 ο γουρούνι, τη 10 η αγελάδα ή το 9 ο άλογο, κερδίζετε 1 επιπλέον πόντο για κάθε παραπάνω ζώο. Το σύνολο των επιπλέον πόντων σας είναι το σκορ επιπλέον πόντων. Κάθε επέκταση του αγροκτήματος της οποίας έχουν χρησιμοποιηθεί και οι 3 θέσεις αξίζει 4 πόντους. Μια θέση του αγροκτήματος θεωρείται χρησιμοποιημένη αν έχει κτίριο, ταΐστρα ή είναι μέρος ενός κλειστού βοσκοτοπιού. Μια θέση του αγροκτήματος θεωρείται αχρησιμοποίητη αν είναι μέρος ενός ανολοκλήρωτου βοσκοτοπιού, ή δεν έχει καθόλου φράχτες. Οι επεκτάσεις του αγροκτήματος που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εντελώς, δεν δίνουν πόντους. Το σκοράρισμα των επεκτάσεων του αγροκτήματος γίνεται ανεξάρτητα από το αν το ταμπλό του αρχικού σας αγροκτήματος έχει χρησιμοποιηθεί πλήρως ή όχι. Τα κτίρια αξίζουν τους πόντους που αναγράφονται πάνω τους. (Κτίρια είναι τα παραπήγματα, οι στάβλοι και τα ειδικά κτίρια.) Οι πόντοι της Αποθήκης εξαρτώνται από το πόσα υλικά κατασκευών έχετε στο απόθεμά σας. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Στην περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης που δεν έπαιζε πρώτος στο γύρο 1 είναι ο νικητής. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ Ξύλινο Σπίτι (Κόστος: 3 ξύλα, 2 πέτρες, 1 καλάμι, Πόντοι: 5) Το Ξύλινο Σπίτι κατασκευάζεται πάνω από την αγροικία. Δεν μπορείτε να κατασκευάσετε το Ξύλινο Σπίτι σε άλλη θέση του αγροκτήματος. Μπορείτε να έχετε μέχρι 2 ζώα του ίδιου είδους στο Ξύλινο Σπίτι. Αποθήκη (Κόστος: 2 ξύλα, 1 καλάμι, Πόντοι: ½ ανά υλικό κατασκευής) Μόνο τα υλικά κατασκευής του προσωπικού σας αποθέματος υπολογίζονται για το σκοράρισμα. Μην στρογγυλοποιείτε πάνω ή κάτω. Υπάρχει η πιθανότητα μισού πόντου. Στην Αποθήκη δεν μπορούν να τοποθετηθούν ζώα. Καταφύγιο (Κόστος: 2 ξύλα, 1 πέτρα, Πόντοι:0) Όταν κατασκευάζετε το Καταφύγιο, μπορείτε να πάρετε αμέσως 1 ζώο της επιλογής σας από το απόθεμα και να το τοποθετήσετε είτε μέσα στο Καταφύγιο ή οπουδήποτε αλλού στο αγρόκτημά σας. Στο καταφύγιο μπορεί να υπάρχει 1 το πολύ ζώο. Ανοιχτοί Στάβλοι (Κόστος: είτε 3 ξύλα ή 3 πέτρες, Πόντοι:2) Οι Ανοιχτοί Στάβλοι είναι στάβλοι οι οποίοι κατασκευάζονται με την ενέργεια κατασκευής Ειδικού Κτιρίου. Όταν κατασκευάζετε τους Ανοιχτούς Στάβλους επιστρέψτε το πλακίδιο παραπήγματος που ο Στάβλος αντικαθιστά στο γενικό απόθεμα. Αμέσως πάρτε είτε 1 άλογο ή 1 αγελάδα από το απόθεμα και τοποθετήστε τη στο αγρόκτημά σας. Μπορείτε να έχετε μέχρι 5 ζώα του ίδιου είδους στους Ανοιχτούς Στάβλους.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Language: English / Greek

Language: English / Greek Rules of Coerceo by Coerceo Company Greek translation by Chronis Perrakis Κανόνες του Coerceo Language: English / Greek Πνευματικά Δικαιώματα Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή ή αναμετάδοση με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος.

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος. Κάπου στο Λονδίνο κρύβεται ο αυτόνομος Χ. Η Σέκλαντ Γιάρντ έχει στη διαθεσή της δύο, τρεις ως πέντε σεκίτες για να τον εντοπίσουν. Κινούνται με ταξί, μετρό ή λεωφορείο κι έχουν στη διάθεση τους ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ ιάλεξη Α Αργύρης Θεοδοσίου Ασκήσεις μετακίνησης Στόχος: προθέρμανση των παικτών, εκμάθηση των βασικών μετακινήσεων στο τένις (footwork) Τρέξιμο με αργό ρυθμό από το πίσω μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα

περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Τα βασικά συστατικά του υπολογιστή 10 Η επιφάνεια εργασίας (desktop) 16 Windows 7 Windows 8 Τα πρώτα βήματα στο Internet 84

περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Τα βασικά συστατικά του υπολογιστή 10 Η επιφάνεια εργασίας (desktop) 16 Windows 7 Windows 8 Τα πρώτα βήματα στο Internet 84 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Τα βασικά συστατικά του υπολογιστή 10 Η επιφάνεια εργασίας (desktop) 16 Windows 7 H πρώτη επαφή με τα Windows 7 21 Απλές αλλαγές και ρυθμίσεις 26 Χειρισμός προγραμμάτων 31 Αναζήτηση,

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑ. Τι γίνεται εάν κανένας δεν θέλει να αγοράσει; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα.

ΚΤΙΡΙΑ. Τι γίνεται εάν κανένας δεν θέλει να αγοράσει; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα. ΚΤΙΡΙΑ Β Χτίσιμο Σπιτιών Μόλις συμπληρώσετε μία ομάδα θέσεων ίδιου χρώματος, μπορείτε να αρχίσετε να αγοράζετε Σπίτια (δεν χρειάζεται να περιμένετε τη σειρά σας). Πληρώστε στη Τράπεζα την τιμή που αναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby

Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby Φύλλο Εργασίας Τίτλος: Ο κόσμος του Robby Γνωστικό Αντικείμενο: Εφαρμογές Πληροφορικής-Υπολογιστών Διδακτική Ενότητα: Διερευνώ - Δημιουργώ Ανακαλύπτω, Συνθετικές εργασίες.

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρία παιγνίων Δημήτρης Χριστοφίδης Εκδοση 1η: Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Παραδείγματα Παράδειγμα 1. Δυο άτομα παίζουν μια παραλλαγή του σκακιού όπου σε κάθε βήμα ο κάθε παίκτης κάνει δύο κανονικές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Είσοδος στα Windows και οθόνη κλειδώματος 11. Οι πρώτες ρυθμίσεις των Windows 8 29. H επιφάνεια εργασίας 49

Εισαγωγή 6. Είσοδος στα Windows και οθόνη κλειδώματος 11. Οι πρώτες ρυθμίσεις των Windows 8 29. H επιφάνεια εργασίας 49 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Είσοδος στα Windows και οθόνη κλειδώματος 11 Οι πρώτες ρυθμίσεις των Windows 8 29 H επιφάνεια εργασίας 49 Πλοήγηση στο Internet με τον Internet Explorer 65 Επικοινωνία και Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Αλγόριθμοι Αναζήτησης σε Παίγνια Δύο Αντιπάλων

Αλγόριθμοι Αναζήτησης σε Παίγνια Δύο Αντιπάλων Τεχνητή Νοημοσύνη 06 Αλγόριθμοι Αναζήτησης σε Παίγνια Δύο Αντιπάλων Εισαγωγικά (1/3) Τα προβλήματα όπου η εξέλιξη των καταστάσεων εξαρτάται από δύο διαφορετικά σύνολα τελεστών μετάβασης που εφαρμόζονται

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software Pachutzu

Lexicon Software Pachutzu Pachutzu Περιεχόμενα Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η... 2 Κύρια Οθόνη εφαρμογής... 3 Τρόπος Αποστολής... 7 Fax... 8 Δίνοντας την δυνατότητα διαγραφής από την λίστα... 9 Απορριφθέντα... 10 Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:...

Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:... Φυτά της Αλυκής και προσαρμογές στην Ξηρασία Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Σχολείο:... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:... Καταγραφή Περιβαλλοντικών συνθηκών Καλή σας μέρα. Ονομάζομαι Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Εγκατάσταση του CD-ROM Βάλτε το CD του προγράμματος στον οδηγό των CD-ROM. Θα πρέπει αυτόματα να ξεκινήσει η εγκατάσταση του προγράμματος. Αν δεν ξεκινήσει αυτόματα η διαδικασία εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Περιληπτικά, τα βήματα που ακολουθούμε γενικά είναι τα εξής:

Περιληπτικά, τα βήματα που ακολουθούμε γενικά είναι τα εξής: Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε, για να μη στεναχωριόμαστε, είναι πως τόσο στις εξισώσεις, όσο και στις ανισώσεις 1ου βαθμού, που θέλουμε να λύσουμε, ακολουθούμε ακριβώς τα ίδια βήματα! Εκεί που πρεπει να

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ. 210 48 11 260

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ. 210 48 11 260 TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. 25 ης Μαρτίου 12-177 78 Ταύρος Τηλ. 210 48 11 260 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή του παρόντος βιβλίου με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή, τμηματικά ή περιληπτικά,

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο!

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο! Έτος 1729 στην προ-επαναστατική Γαλλία. Είστε ένας εύπορος, μορφωμένος αριστοκράτης, αλλά βλέπετε ότι η ιστορία πρόκειται να πάρει περίεργη τροπή και αποφασίζετε ότι για να παραμείνετε ισχυρός, η οικογένειά

Διαβάστε περισσότερα

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια - Δράκεια Mάιος 2015 - Επειδή θα συναντήσετε μερικά προβλήματα κάνοντας αυτή την διαδρομή τώρα, σας συνιστούμε να μη την κάνετε μέχρι να την ελέγξουμε έμεις οι ίδιοι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός & Πληροφορίες για το καρότσι: Thule Urban Glide

Οδηγός & Πληροφορίες για το καρότσι: Thule Urban Glide Οδηγός & Πληροφορίες για το καρότσι: Thule Urban Glide Eαν είσαι στην αναζήτηση για ένα καινούργιο καρότσι και ψάχνεις για το τέλειο υβριδικό καρότσι βόλτας στην πόλη, στο έχουμε ήδη βρει! Το Thule Urban

Διαβάστε περισσότερα

Bάτραχοι στη λίμνη. Παιχνίδια Συνεργασίας 2014. Επίπεδο 1,2

Bάτραχοι στη λίμνη. Παιχνίδια Συνεργασίας 2014. Επίπεδο 1,2 Bάτραχοι στη λίμνη 1,2 Οργάνωση: Εργασία με όλη την τάξη. Τα παιδιά είναι γύρω από το αλεξίπτωτο, τη λίμνη και το κρατούν στο ύψος της μέσης. Τα σακουλάκια πάνω στο αλεξίπτωτο είναι οι βάτραχοι. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Πολύμετρο Βασικές Μετρήσεις

Πολύμετρο Βασικές Μετρήσεις Πολύμετρο Βασικές Μετρήσεις 1. Σκοπός Σκοπός της εισαγωγικής άσκησης είναι η εξοικείωση του σπουδαστή με τη χρήση του πολύμετρου για τη μέτρηση βασικών μεγεθών ηλεκτρικού κυκλώματος, όπως μέτρηση της έντασης

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ"

PROJECT ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ PROJECT ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ" ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Υπεύθυνος Καθηγητής Λυκοθανάσης Σπυρίδων Ακαδημαικό Έτος:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΛΚΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ. ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 145 έως 200 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ

ΑΜΕΛΚΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ. ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 145 έως 200 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΑΜΕΛΚΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 145 έως 200 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ κατασκευή ή διαμόρφωση αμελκτηρίου + χώρου (παγολεκάνης) Θέσεις 9 18 18.500 20.800 20.957 23.257 50 + 15 12 12 21.000 22.500 22.725 24.750

Διαβάστε περισσότερα

Άρα προσπαθούμε να αγοράσουμε, από τα κέρδη μας πάντα, μεγαλύτερα πάνελς για να έχουμε περισσότερα κέρδη.

Άρα προσπαθούμε να αγοράσουμε, από τα κέρδη μας πάντα, μεγαλύτερα πάνελς για να έχουμε περισσότερα κέρδη. Πως λειτουργεί : Η δουλειά μας είναι απλή. Όταν τελειώνει κάθε πάνελ αγοράζουμε πάλι άλλο ένα ή δύο, ανάλογα με την στρατηγική που έχουμε επιλέξει, με σκοπό να μεγαλώνουμε τον αριθμό αλλά και την αξία

Διαβάστε περισσότερα

Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια

Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο Χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Οδηγίες εγκατάστασης...

Διαβάστε περισσότερα

οποία ερχόµενη πίσω από τη γραµµή εκκίνησης κτυπήσει την αριθµηµένη µπίλια.

οποία ερχόµενη πίσω από τη γραµµή εκκίνησης κτυπήσει την αριθµηµένη µπίλια. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΚΤΑΜΠΑΛΟ 1. Σκοπός του παιχνιδιού. Το παιγνίδι παίζεται µε δηλωµένα χτυπήµατα και παίζεται µε µια άσπρη µπίλια και δεκαπέντε αριθµηµένες µπίλιες από το 1 ως το 15. Ο ένας παίκτης

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα ενότητα χρωμάτων για το μάθημα των καλλιτεχνικών: "Winterbild"

Η νέα ενότητα χρωμάτων για το μάθημα των καλλιτεχνικών: Winterbild Η νέα ενότητα χρωμάτων για το μάθημα των καλλιτεχνικών: "Winterbild" Καλλιτεχνική ζωγραφική με τις νερομπογιές Κ12 Με την Pelikan η ζωγραφική γίνεται μια μοναδική εμπειρία: Αυτός είναι και ο λόγος για

Διαβάστε περισσότερα

Θέµατα Καγκουρό 2010 Επίπεδο: 1 (για µαθητές της Γ' και ' τάξης ηµοτικού)

Θέµατα Καγκουρό 2010 Επίπεδο: 1 (για µαθητές της Γ' και ' τάξης ηµοτικού) Θέµατα Καγκουρό 2010 Επίπεδο: 1 (για µαθητές της Γ' και ' τάξης ηµοτικού) Ερωτήσεις 3 πόντων: 1) Η γάτα θέλει να πάει στο γάλα και το ποντίκι στο τυρί, ακολουθώντας τους δρόµους του κήπου. Οι διαδροµές

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίε παιχνιδιού 3211

Οδηγίε παιχνιδιού 3211 Οδηγίε παιχνιδιού 3211 Copyright - Spiele Bad Rodach 2004 Επιτραπέζιο HABA: 3211 Κάλτσε Ένα συναρπαστικό παιχνίδι αναζήτηση όμοιων καρτών το οποίο απαιτεί παρατηρητικότητα και ταχύτητα, για 2 έω 6 παίκτε

Διαβάστε περισσότερα

Khan Wars 7: Αίμα και Δόξα. Σημειώσεις Έκδοσης

Khan Wars 7: Αίμα και Δόξα. Σημειώσεις Έκδοσης Khan Wars 7: Αίμα και Δόξα Σημειώσεις Έκδοσης Αναβαθμίσεις Επιλογών Όλα τα μενού επιλογών έχουν popup με νεα σχέδια και περιγραφές. Εξομοιωτής Μάχης Αποτελεί την οπτική αναπαράσταση της μάχης και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση καθημερινών ημερίδων

Οργάνωση καθημερινών ημερίδων Οργάνωση καθημερινών ημερίδων 1) Αγώνες ζευγών 1α) Διαθέσιμες κινήσεις: Φιλοσοφία, μηχανισμοί και τα χαρακτηριστικά τους. Οι κινήσεις είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία που έχει ένας διαιτητής στη διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες 1 Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων 1. Η αγαπημένη γεύση παγωτού των παιδιών Γεύση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΛΨ46ΨΧΞΧ-Ν ΑΔΑ:

ΑΔΑ: 4ΑΛΨ46ΨΧΞΧ-Ν ΑΔΑ: ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ:ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ Αθήνα, 01 /02/2011 & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Αριθ. Πρωτ.:8389 ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣ: Ως Πίνακα Διανομής ΚΟΙΝ: Ως Πίνακα Διανομής ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΕΜΑ: «Οδηγίες εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Πως να εισάγετε λίστες αναπαραγωγής διαφημίσεων

Πως να εισάγετε λίστες αναπαραγωγής διαφημίσεων JAZLER RADIOSTAR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Πως να εισάγετε λίστες αναπαραγωγής διαφημίσεων - Ο οδηγός αυτός απευθύνεται σε έκδοση 2.8.10 ή μεγαλύτερη του Jazler RadioStar - Ο οδηγός αυτός προϋποθέτει βασικές γνώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό Περιεχόμενα Βασικές απαιτήσεις... 2 Εγκατάσταση και Εκκίνηση... 2 Παράθυρο Πλοήγησης... 8 Πλήκτρα Ενεργειών του Πίνακα Πλοήγησης... 13 Πλήκτρα

Διαβάστε περισσότερα

Τα Βασικά Θέματα της Διαιτησίας στο Μπριτζ με τη Μορφή Διαγραμμάτων Ροής

Τα Βασικά Θέματα της Διαιτησίας στο Μπριτζ με τη Μορφή Διαγραμμάτων Ροής Τα Βασικά Θέματα της Διαιτησίας στο Μπριτζ με τη Μορφή Διαγραμμάτων Ροής Επιμέλεια: Κούρτης Δημήτρης Περίπτωση Α: Νόμος 27 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΑΓΟΡΑ Νόμος 27Α Θέλει ο αντίπαλος αριστερά να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ (από την προνηπιακή έως στη γυµνασιακή ηλικία) Για τη διατήρηση και διεύρυνση του ενδιαφέροντος των νέων παικτών είναι θεµελιώδες ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ και µάλιστα τακτικά (κατά

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορούμε να δημιουργούμε γεωμετρικά σχέδια με τη Logo;

Πώς μπορούμε να δημιουργούμε γεωμετρικά σχέδια με τη Logo; Κεφάλαιο 2 Εισαγωγή Πώς μπορούμε να δημιουργούμε γεωμετρικά σχέδια με τη Logo; Η Logo είναι μία από τις πολλές γλώσσες προγραμματισμού. Κάθε γλώσσα προγραμματισμού έχει σκοπό τη δημιουργία προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠPOΣOXH: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ. www.hasbro.gr

ΠPOΣOXH: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ. www.hasbro.gr ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ KΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. H ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΗΛΙΚΑ. ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

«Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα» Ε ΣΤ

«Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα» Ε ΣΤ «Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα» Ε ΣΤ 1 «Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα» Ε ΣΤ Ταξίδι στον Κόσμο με Νόημα Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του λογισμικού Συντελεστές: Συγγραφή διδακτικού υλικού Νίκη Κακιά-Βόλου,

Διαβάστε περισσότερα

ιακριτά Μαθηµατικά Ασκήσεις Φροντιστηρίου

ιακριτά Μαθηµατικά Ασκήσεις Φροντιστηρίου ιακριτά Μαθηµατικά Ασκήσεις Φροντιστηρίου Εαρινό Εξάµηνο 2009 Κάτια Παπακωνσταντινοπούλου 1. Εστω A ένα µη κενό σύνολο. Να δείξετε ότι η αλγεβρική δοµή (P(A), ) είναι αβελιανή οµάδα. 2. Εστω ένα ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Στο παιχνίδι, κάθε παίκτης παίρνει το ρόλο ενός Dominus, του αρχηγού ενός οίκου της Capua, μιας πόλης της Αρχαίας Ρώμης. Κάθε οίκος προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή. Η μάχη για την κυριαρχία κερδίζεται μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από http://www.minoiki.com.gr/shop/cms.php?id_cms=7 Σελίδα 1 Αναβάθμιση 22-04-2013 Ver 2.0.1.86 1. Αντικατάσταση λειτουργίας πλήκτρου (Num Pad) με «Νέο Πελάτη»

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5.1 Εισαγωγή Το πρακτικό κομμάτι της πτυχιακής μας εργασίας αφορά την δημιουργία μιας λειτουργικής ιστοσελίδας με την χρήση της πλατφόρμας του Weebly, που αποτελεί μια σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη στις αρχές του 1900. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ιδιοκτήτη τσίρκο και ταξιδεύουν

Ευρώπη στις αρχές του 1900. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ιδιοκτήτη τσίρκο και ταξιδεύουν Konstantinos Kokkinis - Dimitris Drakopoulos Ευρώπη στις αρχές του 1900. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ιδιοκτήτη τσίρκο και ταξιδεύουν σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις δίνοντας παραστάσεις για να εντυπωσιάσουν

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα.

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα. Ιδέες για Γενέθλια παιδιών Πόσες φορές σπάσατε το κεφάλι σας, που να κάνετε το πάρτι γενεθλίων των παιδιών σας; Στο σπίτι, στον κήπο ή τελικά σε κάποιον παιδότοπο; Εάν επιλέξετε έναν παιδότοπο, τα πράγματα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση. Νέοι εντοιχιζόμενοι θερμοστάτες χώρου RDD310 / RDE410 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΗVAC. Για εφαρμογές θέρμανσης. No. 32E056el Ιούλιος 2009

Ενημέρωση. Νέοι εντοιχιζόμενοι θερμοστάτες χώρου RDD310 / RDE410 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΗVAC. Για εφαρμογές θέρμανσης. No. 32E056el Ιούλιος 2009 s Ενημέρωση ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΗVAC Νέοι εντοιχιζόμενοι θερμοστάτες χώρου RDD310 / RDE410 Για εφαρμογές θέρμανσης No. 32E056el Ιούλιος 2009 32 Θερμοστάτες χώρου Έναρξη πωλήσεων Προϊόντα: RDD310 RDE410 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

EURONET 50/50. Μεθοδολογία. Πως μπορείτε να οργανώσετε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα 50/50

EURONET 50/50. Μεθοδολογία. Πως μπορείτε να οργανώσετε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα 50/50 EURONET 50/50 Μεθοδολογία Πως μπορείτε να οργανώσετε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα 50/50 Πώς να ξεκινήσετε: 1. Ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία EURONET 50/50; Οι στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Περιεχόμενα του παιχνιδιού Οι Κάρτες Ε 66 κάρτες ενεργειών σε 6 χ Το ταμπλό 1 κεντρικό ταμπλό με την Τζαμάικα και τη διαδρομή του αγώνα Η αρχική και τελική θέση του αγώνα Τα 5 σύμβολα στις γωνίες των καρτώ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Εικόνα 1. Ηλεκτρολογική συνδεσμολογία ηλ. περίφραξης 1. Βγάζουμε τη συσκευή (κεντρική μονάδα) από τη συσκευασία (εικ. 2). Εικόνα 2. Κεντρική μονάδα 2. Τη στερεώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

QS-LIS 2011 www.qslis-software.com

QS-LIS 2011 www.qslis-software.com QS-LIS 2011 www.qslis-software.com ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Το περιεχόμενο του παρόντος τεύχους αποτελεί έργο επιστημονικού και πνευματικού μόχθου και πνευματικήν ιδιοκτησία του Γιάννη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά Να απαντήσετε σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις. Όπου χρειάζεται να γίνουν πράξεις για να βρεθεί η απάντηση, να τις κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια

γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια Η αξιοποίηση του ονόματος του παιδιού για το γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια Μαρία Θεοδωρακάκου Νηπιαγωγός, ΜΤΕΕΑ maria.theodorakakou@gmail.com Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την πλατφόρμα Ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

μίνι γκολφ για όλους made in Germany

μίνι γκολφ για όλους made in Germany μίνι γκολφ για όλους Το βασικό μίνι γκολφ είναι η πρώτη μινιατούρα γκολφ που μπορεί να παίζετε παντού. Με 9 οπές συμπεριλαμβάνει 13 εμπόδια, 1 μπαστούνι από ατσάλι, 2 μπάλες και 1 σημειωματάριο. Όλα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη!

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη! ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2014 Α Μαθαίνω τον υπολογιστή μου Ανακαλύπτω Ο υπολογιστής στην πράξη! Ο υπολογιστής στην πράξη! Επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Outlook Express-User Instructions.doc 1

Outlook Express-User Instructions.doc 1 Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Outlook Express (Ver 1.0 22-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα

Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα - Εισαγωγή - Οι βάσεις του επεξεργαστή και της μνήμης - Οι υποδοχές της μητρικής πλακέτας - Άλλα μέρη της μητρική πλακέτας - Τυποποιήσεις στην κατασκευή μητρικών πλακετών Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

εξαμενές Sæplast TM για τη Βιομηχανία Τροφίμων

εξαμενές Sæplast TM για τη Βιομηχανία Τροφίμων ιαμορφώνοντας πλαστικά πέρα από το προφανές για τη Βιομηχανία Τροφίμων Προϊόντα Sæplast TM 25 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή πλαστικών προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων. Εργοστάσια πιστοποιημένα κατά

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές κάρτες

Επαγγελματικές κάρτες Επαγγελματικές κάρτες Αφροδίτη Οικονόμου Νηπιαγωγός afoikon@uth.gr Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την πλατφόρμα Ταξίδι στον γραμματισμό Θεματική: Τα επαγγέλματα των γονιών της τάξης μας ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Tiles Editor. 'Εκδοση 7

Tiles Editor. 'Εκδοση 7 Tiles Editor 'Εκδοση 7 1992 Professional Tiles Editor Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώµατος. Κανένα µέρος αυτού του εγγράφου δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί σε καµµία µορφή και µε κανένα µέσο - γραφικό, ηλεκτρονικό,

Διαβάστε περισσότερα

Πιθανότητες ΣΤ Δημοτικού

Πιθανότητες ΣΤ Δημοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Διδακτική των Μαθηματικών Χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2012-2013 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Πιθανότητες ΣΤ Δημοτικού Σοφία Άιζενμπαχ Α.Μ. 5898 Πάτρα,

Διαβάστε περισσότερα

Windows 8 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ 10/5/2014 2:10:10

Windows 8 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ 10/5/2014 2:10:10 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ Εισαγωγή στα 1 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Εισαγωγή στα Windows Διαφοροποίηση των.1 από άλλες εκδόσεις Χειρισμός των Windows με ποντίκι και αφή Οθόνη κλειδώματος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 127(Ι) του 2000 57(Ι) του 2004.(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH SOCCER OPEN 2012 21-24 Ιουνίου 2012 Η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του αθλήματος του beach soccer στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ Δημοτικού - Προγραμματίζω τον υπολογιστή. Σχέδιο Μαθήματος No 1 Εισαγωγή στο προγραμματιστικό περιβάλλον της EasyLogo

ΣΤ Δημοτικού - Προγραμματίζω τον υπολογιστή. Σχέδιο Μαθήματος No 1 Εισαγωγή στο προγραμματιστικό περιβάλλον της EasyLogo ΣΤ Δημοτικού - Προγραμματίζω τον υπολογιστή Σχέδιο Μαθήματος No 1 Εισαγωγή στο προγραμματιστικό περιβάλλον της EasyLogo Εμπλεκόμενες έννοιες «Γραφή» και άμεση εκτέλεση εντολής. Αποτέλεσμα εκτέλεσης εντολής.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Moviemaker

Οδηγός Χρήσης Moviemaker Οδηγός Χρήσης Moviemaker Αναλυτικός οδηγός χρήσης του λογισμικού Moviemaker Κατάλληλο για τη δημιουργία Βιντεοτέχνης και Animation Εποπτεία: Γενεθλής Γενεθλίου, ΕΔΕ Τέχνης Συγγραφή / Σελίδωση: Κύπρος Πισιαλής,

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή EXTRA. Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet

Εφαρμογή EXTRA. Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet Εφαρμογή EXTRA Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Αυτόματης Υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Σάββα Β.Διευθύντρια

Γεωργία Σάββα Β.Διευθύντρια Γεωργία Σάββα Β.Διευθύντρια Φάση 1: Διάγνωση Φάση 2: Οργάνωση Ετοιμασία Φάση 3: Εφαρμογή Ο εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνος ώστε να διαγνώσει τα διαφορετικά επίπεδα της τάξης του Μικρές, συντρέχουσες αξιολογήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 6. Πιθανότητες

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 6. Πιθανότητες ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ Εργαστήριο Λήψης Αποφάσεων & Επιχειρησιακού Προγραμματισμού Καθηγητής Ι. Μητρόπουλος ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗ 513-Αυτόνομοι Πράκτορες Χειμερινό εξάμηνο 2012 Εφαρμογή αλγορίθμων ενισχυτικής μάθησης στο παιχνίδι Βlackjack. Χλης Νικόλαος-Κοσμάς

ΠΛΗ 513-Αυτόνομοι Πράκτορες Χειμερινό εξάμηνο 2012 Εφαρμογή αλγορίθμων ενισχυτικής μάθησης στο παιχνίδι Βlackjack. Χλης Νικόλαος-Κοσμάς ΠΛΗ 513-Αυτόνομοι Πράκτορες Χειμερινό εξάμηνο 2012 Εφαρμογή αλγορίθμων ενισχυτικής μάθησης στο παιχνίδι Βlackjack Χλης Νικόλαος-Κοσμάς Περιγραφή παιχνιδιού Βlackjack: Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class. Σύνταξη: MY-AOC

Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class. Σύνταξη: MY-AOC Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class Σύνταξη: MY-AOC Άδεια Χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Οργάνωση Μαθήματος 3 Η πλήρης οργάνωση ενός

Διαβάστε περισσότερα

παράθυρα ιδακτικό υλικό µαθητή Πλήκτρα για να το παράθυρο Λωρίδα τίτλου Πλαίσιο παραθύρου

παράθυρα ιδακτικό υλικό µαθητή Πλήκτρα για να το παράθυρο Λωρίδα τίτλου Πλαίσιο παραθύρου ιδακτικό υλικό µαθητή παράθυρα Κατά τη διάρκεια της µελέτης µας γράφουµε και διαβάζουµε, απλώνοντας πάνω στο γραφείο τετράδια και βιβλία. Ξεκινώντας ανοίγουµε αυτά που µας ενδιαφέρουν πρώτα και συνεχίζουµε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΕΙΣ. ΕΤΟΙΜΟΙ; ΦΥΓΑΜΕ! Είναι σταθερό ποδήλατο, εκπαιδευτικό κέντρο και ηλεκτρονικό σύστημα ψυχαγωγίας σε ένα! Το Smart Cycle συνδέεται εύκολα με την τηλεόραση

Διαβάστε περισσότερα

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΛΑΙΜΟΥ LANYARDS TRENDY BUSINESS Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης Τα σατινέ κορδόνια έχουν γίνει το πιο δημοφιλές είδος κορδονιού. Η απαλή σαν μετάξι επιφάνειά τους είναι ιδανική για ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA. Σύστημα αποθήκευσης. ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA. Σύστημα αποθήκευσης. ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA Σύστημα αποθήκευσης ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark ΦΡΟΝΤΙΔΑ Ο σκελετός μπορεί να καθαριστεί με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί. ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σπάνια

Διαβάστε περισσότερα

Στα 1849 ο Sir David Brewster περιγράφει τη μακροσκοπική μηχανή λήψης και παράγονται οι πρώτες στερεοσκοπικές φωτογραφίες (εικ. 5,6).

Στα 1849 ο Sir David Brewster περιγράφει τη μακροσκοπική μηχανή λήψης και παράγονται οι πρώτες στερεοσκοπικές φωτογραφίες (εικ. 5,6). ΣΤΕΡΕΟΣΚΟΠΙΑ Η στερεοσκοπία είναι μια τεχνική που δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους σε μια εικόνα. Στηρίζεται στο ότι η τρισδιάστατη φυσική όραση πραγματοποιείται διότι κάθε μάτι βλέπει το ίδιο αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Εξυπηρετώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η εξυπηρέτηση ως το πλέον δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες

Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες ηλικίας 8 ετών και άνω Ο ή ιος έκαιγε ανελέητος. Η μικρή ήσυχη κοιλάδα, γεμάτη με μύγες που βούιζαν γύρω από το πτώμα που κείτονταν εκεί, έμοιαζε από υτα ερημωμένη.

Διαβάστε περισσότερα