ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)"

Transcript

1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες σας. Κατασκευάζουν παραπήγματα, περιφράσσουν τα βοσκοτόπια και αναβαθμίζουν το αγρόκτημά σας. Τα παραπήγματα αναβαθμίζονται σε στάβλους και η αγροικία σας γίνεται ένα όμορφο ξύλινο σπίτι. Σε κάθε γύρο, κάθε εργάτης σας εκτελεί από μία ενέργεια. Όλες οι διαθέσιμες ενέργειες εμφανίζονται ξεκάθαρα στο ταμπλό. Η παγίδα είναι ότι κάθε ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά σε κάθε γύρο. Μιας και παίζετε ο ένας μετά τον άλλο τοποθετώντας τους εργάτες σας, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή στιγμή για τις ενέργειες που θεωρείτε σημαντικότερες. Νικητής είναι ο παίκτης που θα έχει αναθρέψει τα περισσότερα ζώα και θα έχει κατασκευάσει τα πολυτιμότερα κτίρια στο τέλος του παιχνιδιού. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) 4 επεκτάσεις αγροκτήματος 4 πλακίδια παραπήγματος (με στάβλο στην πίσω μεριά) 4 ειδικά κτίρια ( Ξύλινο Σπίτι, Αποθήκη, Καταφύγιο και Ανοικτοί Στάβλοι ) 9 πλακίδια διαφορετικών προϊόντων (3x 4 πρόβατα, 1x 4 πέτρα, 4 καλάμια, 4 ξύλα, 4 γουρούνια. 4 αγελάδες και 4 άλογα 1 πλακίδιο πρώτου παίκτη ξύλινα κομμάτια 2x3 εργάτες στα χρώματα των παικτών (μπλε, κόκκινο) 26 ξύλινοι φράχτες (κίτρινοι) 22 πρόβατα, 16 γουρούνια, 13 αγελάδες και 14 άλογα 17 ξύλα, 15 πέτρες και 5 καλάμια 10 κίτρινες ταΐστρες επιπλέον 1 σημειωματάριο σκορ 2 μεγάλα πλαστικά σακουλάκια αυτοί οι κανόνες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Δώστε σε κάθε παίκτη ένα ταμπλό αγροκτήματος και τοποθετήστε τα έτσι ώστε το δάσος να βρίσκεται πάνω και το μονοπάτι κάτω. Απλώστε τα 4 ειδικά κτίρια το Ξύλινο Σπίτι, τους Ανοιχτούς Στάβλους, το Καταφύγιο και την Αποθήκη το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετήστε τις 4 επεκτάσεις αγροκτήματος, τις 10 ταΐστρες και τα 4 πλακίδια παραπηγμάτων στην άκρη. Ξεχωρίστε τα υλικά κατασκευών και τα ζώα. Αυτά αποτελούν το γενικό απόθεμα. Δώστε σε κάθε παίκτη από 9 φράχτες. Τοποθετήστε τους υπόλοιπους 8 φράχτες δίπλα στο ταμπλό, κοντά στη θέση ενέργειας Επέκταση. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο τέλος του παιχνιδιού, υπολογίζεται πόσο επιτυχημένο είναι το αγρόκτημά σας. Θα μοιάζει όπως η εικόνα παρακάτω. (Τα συννεφάκια δίνουν μια ιδέα για τους κανόνες που θα πρέπει να προσέξετε στο παιχνίδι.) 1. Χωρίστε το αγρόκτημά σας σε βοσκοτόπια. Εκεί μπορείτε να έχετε εκεί πρόβατα, γουρούνια, αγελάδες και άλογα. 2. Μπορείτε να έχετε επιπλέον ζώα σε κτίρια: ο στάβλος αυτός χωράει μέχρι 5 ζώα του ίδιου είδους. 3. Οι τοίχοι των κτιρίων λειτουργούν σαν φράχτες για επιπλέον βοσκοτόπια. 10. Οι πλήρως αξιοποιημένες επεκτάσεις δίνουν επιπλέον πόντους. 4. Οι ταΐστρες διπλασιάζουν τον αριθμό των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν. 9. Μπορείτε να επεκτείνετε το αγρόκτημά σας με τις επεκτάσεις. 5. Σε ένα παράπηγμα stall χωράνε 3 ζώα ή 6 αν υπάρχει ταΐστρα. Ένα βοσκοτόπι χωράει 2 ζώα ή 4 αν υπάρχει ταΐστρα. 8. Αυτά είναι ειδικά κτίρια. 7. Τα κτίρια δίνουν πόντους: Η αναβάθμιση της αγροικίας σε Ξύλινο Σπίτι αξίζει 5 πόντους, για παράδειγμα. 6. Δεν μπορείτε να έχετε περισσότερα από 1 ζώα δίπλα σε μια ανοιχτή ταΐστρα.

3 ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίζουν εναλλάξ, επιλέγοντας ενέργειες από τις διαθέσιμες του ταμπλό. Λεπτομερής επεξήγηση των ενεργειών υπάρχει στις σελίδες 6 και 7. ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΖΩΩΝ Τα ζώα μπορούν να κρατηθούν σε βοσκοτόπους ή κτίρια. Οι ταΐστρες βελτιώνουν τη χωρητικότητά τους. Κρατώντας τα Ζώα στα Βοσκοτόπια Χρησιμοποιείτε φράχτες για να περιφράξετε τα βοσκοτόπια σας. Κάθε κλεισμένο βοσκοτόπι μπορεί να περιέχει μέχρι 2 ζώα ανά θέση. Κάθε βοσκοτόπι μπορεί να περιέχει μόνο ένα είδος ζώου. Ο παίκτης εδώ έχει ήδη κατασκευάσει το παράπηγμα, οπότε χρειάζεται άλλους 4 φράχτες αντί για 5. (Μην ξεχνάτε ότι οι φράχτες δεν είναι απεριόριστοι στο παιχνίδι.) Στο βοσκοτόπι αυτό υπάρχει χώρος για 4 το πολύ ζώα του ίδιου είδους. Σημείωση! Επιτρέπεται να έχετε βοσκοτόπια με ημιτελή περίφραξη. Ωστόσο, στα βοσκοτόπια αυτά, δεν μπορούν να τοποθετηθούν ζώα. Δεν έχει σημασία αν ο φράχτης είναι από ξύλο (φράχτες) ή πέτρα (τοίχοι). Δεν υπάρχει λόγος διαχωρισμού των δύο ειδών περίφραξης. Κρατώντας τα Ζώα στα Κτίρια Τα ζώα μπορούν επίσης να βρίσκονται σε κτίρια. Τα κτίρια κατασκευάζονται σε κενές θέσεις του αγροκτήματος. Τα κτίρια διευκολύνουν την περίφραξη των βοσκοτοπιών, μιας και έχουν έτοιμα 4 σύνορα γύρω από το πλακίδιο. Όταν κατασκευάζετε ένα κτίριο κολλητά σε ήδη υπάρχοντες φράχτες,...οι τοίχοι του κτιρίου δεν παρέχουν επιπλέον πλεονέκτημα...δεν μπορείτε να επιστρέψετε στο απόθεμα τους ήδη τοποθετημένους φράχτες. Είναι πολλές φορές προτιμότερο να κατασκευάζετε ένα ημιτελές βοσκοτόπι, ώστε αργότερα να χρησιμοποιήσετε ένα κτίριο για να το κλείσετε. Έτσι, μπορείτε να κάνετε οικονομία σε πολύτιμους φράχτες. Ξεκινάτε το παιχνίδι με ένα κτίριο: την αγροικία σας. Η Αγροικία Μπορείτε να έχετε 1 μόνο ζώο στην αγροικία σας (σαν κατοικίδιο). Το Ξύλινο Σπίτι (βλ. σελ. 8) σας επιτρέπει να αναβαθμίσετε την αγροικία σας, έχοντας περισσότερο χώρο για επιπλέον ζώα. πορείτε να επεκτείνετε το αγρόκτημά σας με τις επεκτάσεις.

4 Παραπήγματα και Στάβλοι Κάθε παράπηγμα μπορεί να δεχθεί 3 ζώα του ίδιου είδους. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το παράπηγμα σε στάβλο. Κάθε στάβλος δέχεται μέχρι 5 ζώα του ίδιου είδους. Ένα παράπηγμα κοστίζει 3 πέτρες και 1 καλάμι. Η αναβάθμιση του παραπήγματος σε απλό στάβλο, κοστίζει 5 πέτρες ή 5 ξύλα. Όταν κάνετε αναβάθμιση σε απλό στάβλο, απλώς γυρίστε το πλακίδιο του παραπήγματος στην πίσω πλευρά του. Επιπλέον των απλών στάβλων, υπάρχει και ένα πλακίδιο Ανοιχτών Στάβλων (βλ. σελ. 8) στο παιχνίδι. Οι Ανοιχτοί Στάβλοι είναι ειδικό κτίριο. Ειδικά Κτίρια Επιπλέον των παραπηγμάτων και των στάβλων, υπάρχουν και κάποια ειδικά κτίρια. Η αγροικία με την οποία ξεκινάτε το παιχνίδι είναι τέτοιο κτίριο, όπως επίσης και το Ξύλινο Σπίτι, η Αποθήκη, το Καταφύγιο και οι Ανοιχτοί Στάβλοι. Ο αριθμός των ζώων που δέχεται κάθε ειδικό κτίριο εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία των πλακιδίων. Πόντοι για την κατηγορία σκοραρίσματος πόντοι από κτίρια Κόστος και προϋποθέσεις κατασκευής του κτιρίου Ονομασία κτιρίου Λειτουργία κτιρίου Ο αριθμός των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν στο κτίριο Τα κτίρια μπορεί να είναι κατασκεύασμένα εξ ολοκλήρου μέσα σε ένα βοσκοτόπι. Το βοσκοτόπι αυτό, μεγέθους 3 χωρίζεται από ένα παράπηγμα. Προηγουμένως μπορούσε να φιλοξενήσει 6 ζώα ενός είδους. Με την τοποθέτηση του παραπήγματος υπάρχει χώρος για 2+3+2=7 ζώα, τριών διαφορετικών ειδών. Κρατώντας τα Ζώα µε Ταΐστρες Οι ταΐστρες διπλασιάζουν τον αριθμό των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν στα βοσκοτόπια και στα κτίρια. Η ταΐστρα παρέχει χώρο για 6 ζώα στο παράπηγμα και για 8 ζώα στο βοσκοτόπι μεγέθους δύο. Η ταΐστρα επίσης διπλασιάζει τον αριθμό των ζώων που μπορούν να τοποθετηθούν στην αγροικία. Μια ταΐστρα σε θέση αγροκτήματος που δεν ανήκει σε κλειστό βοσκοτόπι μπορεί να φιλοξενήσει 1 μόνο ζώο. Ένα άλογο μπορεί να τραφεί από την ελεύθερη ταΐστρα.

5 Επιτρέπεται η κατασκευή το πολύ μίας ταΐστρας ανά θέση του αγροκτήματος (κατειλημμένη ή μη). Αν και μπορείτε να κατασκευάσετε μόνο μία ταΐστρα σε κάθε θέση του αγροκτήματος, επιτρέπεται να έχετε πολλαπλές ταΐστρες σε βοσκοτόπια που αποτελούνται από περισσότερες της μίας θέσεις. Χάρη στις 2 ταΐστρες σε δύο θέσεις στο βοσκοτόπι, υπάρχει πια χώρος για 16 ζώα του ίδιου είδους. Η χωρητικότητα του βοσκοτοπιού διπλασιάζεται δύο φορές (4x2=8 και 8x2=16). Επιτρέπεται να κλείσετε ένα βοσκοτόπι γύρω από ήδη υπάρχουσα ταΐστρα. Στην περίπτωση αυτή η ταΐστρα δίνει το πλεονέκτημά της στο νέο χώρο που βρίσκεται. Μπορείτε να κατασκευάσετε ένα παράπηγμα ή οποιοδήποτε άλλο κτίριο σε θέση όπου ήδη υπάρχει ταΐστρα. Στην περίπτωση αυτή η ταΐστρα παραμένει εκεί και δίνει το πλεονέκτημά της στο νέο χώρο. Είναι επιτρεπτή η αναβάθμιση ενός παραπήγματος με ταΐστρα σε στάβλο με ταΐστρα. Η ταΐστρα παραμένει μέσα στο νέο κτίριο. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ Μόλις κάτι κατασκευαστεί, δεν μπορεί να μετακινηθεί ή να αφαιρεθεί. Τα ζώα, αντίθετα, μπορούν να τρέχουν τριγύρω. Μπορείτε να μετακινείτε τα ζώα από μια θέση σε άλλη ή να τα αφαιρέσετε από το αγρόκτημά σας οποιαδήποτε στιγμή. (Η μετακίνηση των ζώων είναι επίσης πολύ σημαντική όταν θα προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο που έχετε στη διάθεσή σας, στο έπακρο.) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τον πρώτο παίκτη. Το παιχνίδι παίζεται σε 8 γύρους με τον κάθε ένα να αποτελείται από 4 φάσεις. 1. Φάση Αναπλήρωσης Στην αρχή κάθε γύρου, κάποιες θέσεις ενεργειών του ταμπλό, χρειάζονται αναπλήρωση με τα υλικά που αναγράφονται εκεί (ακόμη κι αν έχουν περισσέψει υλικά από τον προηγούμενο γύρο). Οι θέσεις αυτές ξεχωρίζουν με το βέλος αναπλήρωσης που έχουν σχεδιασμένο. Μην τοποθετείτε υλικά σε θέσεις ενεργειών που δεν εμφανίζουν το βέλος αναπλήρωσης. 2. Φάση Εργασίας Βέλος Αναπλήρωσης Η εικόνα υλικό 1 (υλικό 2) στο ταμπλό υποδεικνύει ότι στην αντίστοιχη θέση προσθέτετε το υλικό 1 αν είναι κενή ή το υλικό 2 αν η θέση είναι ακόμη κατειλημμένη. Παράδειγμα: Στο γύρο 1, τοποθετήστε ένα καλάμι στη θέση ενέργειας 1 καλάμι (ή 1 πρόβατο). Αν η θέση αυτή δεν χρησιμοποιηθεί, θα τοποθετηθεί εκεί ένα πρόβατο στους επόμενους γύρους. Αν κάποιος εργάτης πάρει τα υλικά της θέσης αυτής, στην επόμενη φάση αναπλήρωσης θα τοποθετηθεί εκεί ένα καλάμι. Σιγουρευτείτε ότι δεν ξεχνάτε να αναπληρώνετε τους κίτρινους φράχτες στη θέση ενέργειας Επέκταση, μιας και οι φράχτες αυτοί μετράνε τους γύρους που διαρκεί το παιχνίδι. Ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη, τοποθετείτε εναλλάξ από έναν εργάτη. Αμέσως εκτελείτε την ενέργεια στη θέση την οποία επισκέφτηκε ο εργάτης. Σημαντικό: Οι κατειλημμένες θέσεις είναι μπλοκαρισμένες για τους υπόλοιπους εργάτες μέχρι το τέλος της φάσης εργασίας. Η φάση εργασίας τελειώνει όταν έχουν τοποθετηθεί και οι έξι εργάτες. Οδηγία για γονείς που παίζουν με παιδιά: Ο ένας γονέας κάνει ομάδα με το παιδί και παίζει εναντίον του άλλου γονέα. Στην ομάδα, ο γονέας δίνει πάντα 2 πιθανές ενέργειες για να επιλέξει το παιδί την μία. Αποφασίζουν μαζί πως θα κατασκευάσουν το αγρόκτημα.

6 Αν επιλέξετε μια θέση ενέργειας με υλικά, παίρνετε όλα τα υλικά που περιέχει. Δεν επιτρέπεται να επιλέξετε μια θέση ενέργειας, χωρίς να εκτελέσετε την αντίστοιχη ενέργεια. Τα υλικά κατασκευών που παίρνετε προστίθενται στο απόθεμά σας. Τα ζώα πρέπει να μπαίνουν στο ταμπλό του αγροκτήματός σας. Τα ζώα για τα οποία δεν έχετε χώρο το σκάνε και αμέσως επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. Τα βοσκοτόπια, τα παραπήγματα και οι ταΐστρες σας βοηθούν να αποφύγετε κάτι τέτοιο (δείτε τους κανόνες για την τοποθέτηση των ζώων). Μην ξεχνάτε: Μπορείτε να μετακινείτε τα ζώα του αγροκτήματός σας όποτε επιθυμείτε. 3. Φάση Επιστροφής Στο τέλος της φάσης εργασίας, όλοι οι εργάτες επιστρέφουν στα αγροκτήματά τους. 4. Φάση Αναπαραγωγής Τα ζώα αναπαράγονται στο τέλος κάθε γύρου. Αν έχετε τουλάχιστον 2 ζώα του ίδιου είδους, παίρνετε ένα ακόμη ίδιο. Σημαντικό! Μπορείτε να πάρετε το πολύ 1 πρόβατο, 1 γουρούνι, 1 αγελάδα και 1 άλογο ανά φάση αναπαραγωγής. Παράδειγμα: Ακόμη κι αν έχετε 2 πρόβατα σε ένα βοσκοτόπι και άλλα 2 σε ένα άλλο, παίρνετε μόνο ένα επιπλέον πρόβατο, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε ρομαντικές προκαταλήψεις μπορεί να έχετε. Τα νεογέννητα ζώα για τα οποία δεν έχετε χώρο στο αγρόκτημά σας αμέσως το σκάνε και επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο δείκτης του πρώτου παίκτη δεν αλλάζει αυτόματα στο παιχνίδι. Πρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ενέργεια ώστε να πάρετε τον δείκτη του πρώτου παίκτη. Είναι η θέση ενέργειας στην πάνω αριστερή γωνία του ταμπλό. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (ΤΑΜΠΛΟ) Πρώτος παίκτης και 1 ξύλο Παίρνετε τον δείκτη πρώτου παίκτη. Επίσης πάρτε όλα τα ξύλα από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. 3 ξύλα Πάρτε όλα τα ξύλα από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. 1 πέτρα Πάρτε όλες τις πέτρες από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. 2 πέτρες Πάρτε όλες τις πέτρες από τη θέση αυτή στο απόθεμά σας. Φράχτες Προσθέστε στο αγρόκτημά σας όσους φράχτες επιθυμείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο όσους φράχτες έχετε στο απόθεμά σας. Πληρώστε 1 ξύλο για κάθε φράχτη. Τοίχοι Προσθέστε στο αγρόκτημά σας όσους φράχτες επιθυμείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο όσους φράχτες έχετε στο απόθεμά σας. Οι 2 πρώτοι φράχτες τοποθετούνται δωρεάν, ενώ ο κάθε επιπλέον φράχτης κοστίζει 2 πέτρες.

7 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (ΤΑΜΠΛΟ) Υλικά Κατασκευών Παίρνετε 1 ξύλο, 1 πέτρα και 1 καλάμι από το γενικό απόθεμα, στο προσωπικό σας απόθεμα. (Η θέση αυτή δεν αναπληρώνεται.) Γουρούνια και Πρόβατα Πάρτε όλα τα ζώα από τη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν. Επέκταση Πάρτε μια επέκταση αγροκτήματος και προσθέστε την στα αριστερά ή τα δεξιά του αγροκτήματός σας. Επίσης παίρνετε όλους τους κίτρινους φράχτες της θέσης, στο απόθεμά σας. Σημαντικό! Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των φραχτών αυτών με αυτή την ενέργεια. Παραπήγματα Κατασκευάστε 1 παράπηγμα. Το κόστος του είναι 3 πέτρες και 1 καλάμι. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε κενή από πλακίδιο θέση του αγροκτήματος. (Μπορεί να τοποθετηθεί σε θέση με ταΐστρα.) Ταΐστρα Κατασκευάστε 1 ταΐστρα δωρεάν. Μπορείτε να κατασκευάσετε επιπλέον ταΐστρες με κόστος 3 ξύλα η κάθε μια. Τις προσθέτετε σε οποιαδήποτε θέση του αγροκτήματος δεν υπάρχει άλλη ταΐστρα. Λίμνη Πάρτε όσα καλάμια υπάρχουν στη θέση αυτή, στο απόθεμά σας. Επίσης πάρτε όσα πρόβατα υπάρχουν στη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν. Στάβλοι Πληρώστε είτε 5 ξύλα ή 5 πέτρες (αλλά όχι συνδυασμό των δύο, όπως 3 ξύλα και 2 πέτρες για παράδειγμα) και γυρίστε ένα Παράπηγμα στην πλευρά του Στάβλου. Μπορείτε να επαναλάβετε την ενέργεια αυτή όσες φορές θέλετε. Οι Στάβλοι χωράνε από 5 ζώα. (Ένα Παράπηγμα με ταΐστρα γίνεται στάβλος με ταΐστρα.) Ειδικό Κτίριο Υπάρχουν δύο τέτοιες θέσεις ενέργειας, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι 2 εργάτες (ακόμη και του ίδιου παίκτη) μπορούν να κατασκευάσουν από ένα ειδικό κτίριο σε κάθε γύρο. Οποτεδήποτε χρησιμοποιείτε τη θέση αυτή, κατασκευάζετε 1 ειδικό κτίριο (από όσα είναι διαθέσιμα) πληρώνοντας το κόστος κατασκευής που εμφανίζεται στο πλακίδιό του και το τοποθετείτε στο αγρόκτημά σας. Αγελάδες και Γουρούνια Πάρτε όλα τα ζώα από τη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν. Άλογα και Πρόβατα Πάρτε όλα τα ζώα από τη θέση αυτή και είτε κρατήστε τα στο αγρόκτημά σας ή αφήστε μερικά (ή όλα) να το σκάσουν.

8 ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ Υπάρχει περίπτωση σε μερικές παρτίδες τα ζώα και τα υλικά κατασκευής να τελειώσουν. Για το λόγο αυτό, στο παιχνίδι περιλαμβάνονται χαρτονένια πλακίδια που αναπαριστάνουν μεγάλες ποσότητες υλικών. Μπορούν να ανταλλαχθούν με μονάδες υλικών οποιαδήποτε στιγμή, φυσικά. Αντιθέτως, οι ταΐστρες (οι οποίες είναι 10), τα πλακίδια παραπηγμάτων (τα οποία είναι 4) και οι επεκτάσεις του αγροκτήματος (οι οποίες είναι 4), όταν τελειώσουν, δεν υπάρχει τρόπος να αναπληρωθούν. ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ Το παιχνίδι τελειώνει μετά από 8 γύρους. (Μπορείτε να καταλάβετε σε ποιόν γύρο βρίσκεστε από τον αριθμό των κίτρινων φραχτών που υπάρχουν ακόμη στο γενικό απόθεμα, μιας και τοποθετείται στο ταμπλό ένας σε κάθε γύρο.) Προσθέστε τους πόντους σας στο τέλος του παιχνιδιού. Υπολογίστε τον συνολικό αριθμό ζώων σας. Κάθε ζώο αξίζει 1 πόντο. Αυτό είναι το βασικό σκοράρισμα ζώων. Έπειτα κερδίζετε επιπλέον πόντους σύμφωνα με τον πίνακα στο πλάι του κουτιού. Σημειώστε ότι χάνετε 3 πόντους για κάθε είδος, από το οποίο έχετε 3 ή λιγότερα ζώα. Μετά το 13 ο πρόβατο, το 11 ο γουρούνι, τη 10 η αγελάδα ή το 9 ο άλογο, κερδίζετε 1 επιπλέον πόντο για κάθε παραπάνω ζώο. Το σύνολο των επιπλέον πόντων σας είναι το σκορ επιπλέον πόντων. Κάθε επέκταση του αγροκτήματος της οποίας έχουν χρησιμοποιηθεί και οι 3 θέσεις αξίζει 4 πόντους. Μια θέση του αγροκτήματος θεωρείται χρησιμοποιημένη αν έχει κτίριο, ταΐστρα ή είναι μέρος ενός κλειστού βοσκοτοπιού. Μια θέση του αγροκτήματος θεωρείται αχρησιμοποίητη αν είναι μέρος ενός ανολοκλήρωτου βοσκοτοπιού, ή δεν έχει καθόλου φράχτες. Οι επεκτάσεις του αγροκτήματος που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εντελώς, δεν δίνουν πόντους. Το σκοράρισμα των επεκτάσεων του αγροκτήματος γίνεται ανεξάρτητα από το αν το ταμπλό του αρχικού σας αγροκτήματος έχει χρησιμοποιηθεί πλήρως ή όχι. Τα κτίρια αξίζουν τους πόντους που αναγράφονται πάνω τους. (Κτίρια είναι τα παραπήγματα, οι στάβλοι και τα ειδικά κτίρια.) Οι πόντοι της Αποθήκης εξαρτώνται από το πόσα υλικά κατασκευών έχετε στο απόθεμά σας. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Στην περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης που δεν έπαιζε πρώτος στο γύρο 1 είναι ο νικητής. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ Ξύλινο Σπίτι (Κόστος: 3 ξύλα, 2 πέτρες, 1 καλάμι, Πόντοι: 5) Το Ξύλινο Σπίτι κατασκευάζεται πάνω από την αγροικία. Δεν μπορείτε να κατασκευάσετε το Ξύλινο Σπίτι σε άλλη θέση του αγροκτήματος. Μπορείτε να έχετε μέχρι 2 ζώα του ίδιου είδους στο Ξύλινο Σπίτι. Αποθήκη (Κόστος: 2 ξύλα, 1 καλάμι, Πόντοι: ½ ανά υλικό κατασκευής) Μόνο τα υλικά κατασκευής του προσωπικού σας αποθέματος υπολογίζονται για το σκοράρισμα. Μην στρογγυλοποιείτε πάνω ή κάτω. Υπάρχει η πιθανότητα μισού πόντου. Στην Αποθήκη δεν μπορούν να τοποθετηθούν ζώα. Καταφύγιο (Κόστος: 2 ξύλα, 1 πέτρα, Πόντοι:0) Όταν κατασκευάζετε το Καταφύγιο, μπορείτε να πάρετε αμέσως 1 ζώο της επιλογής σας από το απόθεμα και να το τοποθετήσετε είτε μέσα στο Καταφύγιο ή οπουδήποτε αλλού στο αγρόκτημά σας. Στο καταφύγιο μπορεί να υπάρχει 1 το πολύ ζώο. Ανοιχτοί Στάβλοι (Κόστος: είτε 3 ξύλα ή 3 πέτρες, Πόντοι:2) Οι Ανοιχτοί Στάβλοι είναι στάβλοι οι οποίοι κατασκευάζονται με την ενέργεια κατασκευής Ειδικού Κτιρίου. Όταν κατασκευάζετε τους Ανοιχτούς Στάβλους επιστρέψτε το πλακίδιο παραπήγματος που ο Στάβλος αντικαθιστά στο γενικό απόθεμα. Αμέσως πάρτε είτε 1 άλογο ή 1 αγελάδα από το απόθεμα και τοποθετήστε τη στο αγρόκτημά σας. Μπορείτε να έχετε μέχρι 5 ζώα του ίδιου είδους στους Ανοιχτούς Στάβλους.

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Στο παιχνίδι, κάθε παίκτης παίρνει το ρόλο ενός Dominus, του αρχηγού ενός οίκου της Capua, μιας πόλης της Αρχαίας Ρώμης. Κάθε οίκος προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή. Η μάχη για την κυριαρχία κερδίζεται μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος.

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 7790.2: ΣΥΝΤΡΙΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ TEMPUS III ΛΟΓΩ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ. Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΩΜΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο!

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο! Έτος 1729 στην προ-επαναστατική Γαλλία. Είστε ένας εύπορος, μορφωμένος αριστοκράτης, αλλά βλέπετε ότι η ιστορία πρόκειται να πάρει περίεργη τροπή και αποφασίζετε ότι για να παραμείνετε ισχυρός, η οικογένειά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 2 2. Περιεχόμενα... 2 3. Προετοιμασία... 3 4. Πορεία του Παιχνιδιού... 3 5. Παίξιμο Καρτών... 4 6. Επιχειρήσεις... 6 7. Γεγονότα... 8 8. Κατάσταση DEFCON και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Περιεχόμενα του παιχνιδιού Οι Κάρτες Ε 66 κάρτες ενεργειών σε 6 χ Το ταμπλό 1 κεντρικό ταμπλό με την Τζαμάικα και τη διαδρομή του αγώνα Η αρχική και τελική θέση του αγώνα Τα 5 σύμβολα στις γωνίες των καρτώ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗ- ΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΜΥΘΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page)

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page) Κεφάλαιο 9 ο : Αλλαγή σελίδας και Δημιουργία Κλώνων Μέχρι αυτό το κεφάλαιο, τα παιχνίδια μας είχαν δυο σταθερά στοιχεία: α) τη συμπεριφορά των αντικειμένων - την προσδιορίζαμε αρχικά και παρέμενε ίδια

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος.

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος. Κάπου στο Λονδίνο κρύβεται ο αυτόνομος Χ. Η Σέκλαντ Γιάρντ έχει στη διαθεσή της δύο, τρεις ως πέντε σεκίτες για να τον εντοπίσουν. Κινούνται με ταξί, μετρό ή λεωφορείο κι έχουν στη διάθεση τους ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη στις αρχές του 1900. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ιδιοκτήτη τσίρκο και ταξιδεύουν

Ευρώπη στις αρχές του 1900. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ιδιοκτήτη τσίρκο και ταξιδεύουν Konstantinos Kokkinis - Dimitris Drakopoulos Ευρώπη στις αρχές του 1900. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ιδιοκτήτη τσίρκο και ταξιδεύουν σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις δίνοντας παραστάσεις για να εντυπωσιάσουν

Διαβάστε περισσότερα

T A B L E O F C O N T E N T S

T A B L E O F C O N T E N T S Twilight Struggle Deluxe Edition 1 Deluxe Edition by Jason Matthews & Ananda Gupta RULE BOOK T A B L E O F C O N T E N T S 1. Introduction... 2 2. Components... 2 3. Game Setup... 3 4. Game Sequence...

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες... Σε αυτό το κεφάλαιο: 14.1 Εισαγωγή στην έννοια των μεταβλητών 14.2 Λίστες 14.3 Παραδείγματα... «Το πιο απίθανο πράγμα με τη ζωή είναι ότι πάντα θα υπάρχουν μεταβλητές. Θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ 3-6 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ : 10+ ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 30-45 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Μυστηριώδης, απειλητικός και απρόβλεπτος ΤΕΥΧΟΣ 002, PURPLE GAMES ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΕΣ ΤΙΜΗ ΔΥΟ ΣΕΝΤΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠPOΣOXH: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ. www.hasbro.gr

ΠPOΣOXH: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ. www.hasbro.gr ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ KΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. H ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΗΛΙΚΑ. ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

7.1 Ο κόσμος, οι ιδιότητες του κόσμου

7.1 Ο κόσμος, οι ιδιότητες του κόσμου Κεφάλαιο 7 ο : Αλληλεπιδρώ με τον κόσμο! Φαντάζεστε ένα παιχνίδι αγώνων ταχύτητας, όπου το αυτοκίνητο που οδηγείτε μπορεί να πηγαίνει με την ίδια ταχύτητα μέσα στα όρια της πίστας αλλά και εκτός αυτής

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων Κεφάλαιο 5: Κίνηση... Σε αυτό το κεφάλαιο: 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων 5.2 Κίνηση με συντεταγμένες 5.3 Ομαλή κίνηση 5.4 Ολοκληρωμένο παράδειγμα... Δώσε μου τόπο να σταθώ και κινώ και την γη ακόμα (Αρχιμήδης)

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine INE-W977BT Ελληνική (GR) Ευχαριστούμε για την επιλογή σας του Alpine-NAVI ως πλοηγό σας. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρία παιγνίων Δημήτρης Χριστοφίδης Εκδοση 1η: Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Παραδείγματα Παράδειγμα 1. Δυο άτομα παίζουν μια παραλλαγή του σκακιού όπου σε κάθε βήμα ο κάθε παίκτης κάνει δύο κανονικές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Module 3. Επεξεργασία κειμένου. με τη χρήση του. OpenOffice.org Writer. για λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux. David Varley

Module 3. Επεξεργασία κειμένου. με τη χρήση του. OpenOffice.org Writer. για λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux. David Varley Module 3 Επεξεργασία κειμένου με τη χρήση του OpenOffice.org Writer για λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux David Varley Μετάφραση Βασιλική Οικονόμου Άννα Κρασσά Κατάλογος περιεχομένων Πρώτη ενότητα: Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙ Ι ΤΟΥ ΠΟΚΕΡ 1. ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΚΕΡ - Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ 2. ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΚΕΡ - ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ 3. ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΙΑΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ : TEXAS HOLD 'EM OMAHA HIGH LOW ΠΟΚΑ ΜΕ ΕΠΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΚΑ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

δρ Μιχάλης Τζούμας Σχ. Συμβ. Μαθηματικών Διδάσκοντας στην τάξη με το Geogebra

δρ Μιχάλης Τζούμας Σχ. Συμβ. Μαθηματικών Διδάσκοντας στην τάξη με το Geogebra δρ Μιχάλης Τζούμας Σχ. Συμβ. Μαθηματικών Διδάσκοντας στην τάξη με το Geogebra Αγρίνιο, 2015 1 Διδάσκοντας στην τάξη με το Geogebra 2 Μιχάλης Τζούμας Αγρίνιο 2015 ISBN: 978-960-85583-7-3 Εκδόσεις: Αγριώνιον

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματικά Δικαιώματα από την ομάδα του εγχειριδίου του Ubuntu. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. cba

Πνευματικά Δικαιώματα από την ομάδα του εγχειριδίου του Ubuntu. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. cba Πνευματικά Δικαιώματα από την ομάδα του εγχειριδίου του Ubuntu. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. cba Το έργο αυτό αδειοδοτείται υπό την Creative Commons A ribution Share Alike.. Για να δείτε ένα αντίγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. των. Επιτροπή.

Εγχειρίδιο. των. Επιτροπή. στοχασμός Εγχειρίδιο χρήσης του Μαθησιακού Περιβάλλοντος και του Περιβάλλοντος του Εκπαιδευτικού Η πλατφόρμα του ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των ερευνητικώνν προγραμμάτων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΠΛΗΡΟ/0506,,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Έκδοση 1.0 Δημιουργός Εκδότης, 2008 SIEM Τηλ. 210-7299571, Φαξ: 210-7299572 email: siem@siem.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα