Στη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Νομάρχη κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη παρέστησαν τα παρακάτω μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου :

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Στη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Νομάρχη κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη παρέστησαν τα παρακάτω μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου :"

Transcript

1 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ο Σήμερα 23 Ιανουαρίου 2008 ημέρα Τετάρτη και ώρα συνήλθε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων στην αίθουσα συνεδριάσεών του μετά την υπ αριθμό 21/ γραπτή πρόσκληση του Προέδρου του κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης : 1. Πρόταση για τη δημιουργία Διοικητηρίου και Δικαστικού Μεγάρου εκτός του κέντρου της πόλης των Χανίων. 2. Αναβάθμιση στο σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας του Νομού. 3. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού, έτους 2008 στη Ν.Α. Χανίων. 4. Προτεινόμενοι Περιβαλλοντικοί Όροι για την κατασκευή και λειτουργία Διαλυτηρίου Οχημάτων στο Τέλος Κύκλου Ζωής σε γήπεδο που βρίσκεται στην περιοχή «Γαϊτάνι», εκτός των ορίων του οικισμού Κοντόπουλα στο Δ. Δ/ σμα Κοντόπουλα του Δήμου Κεραμιών Νομού Χανίων, ιδιοκτησίας Καλομοιράκη Ανδρέα. 5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Χανίων και Δήμου Καντάνου για τα έργα : α) Αποπεράτωση Δημοτικού Σφαγείου Καντάνου Ν. Χανίων β) Διαδικασία ανάθεσης και επίβλεψης Μελέτης Εφαρμογής Σχεδίου Πόλεως Δήμου Καντάνου. 6. Έγκριση συμμετοχής της Ν.Α. Χανίων στο έργο ALASSKA Advising Local Authorities on SME Support in the knowledge Age της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC. 7. Ορισμός εκπροσώπου της Ν.Α. Χανίων, με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή για τις Λουτρικές Εγκαταστάσεις για το έτος Τροποποιήσεις Π/Υ εσόδων εξόδων της Ν.Α. Χανίων. 9. Έγκριση μετακινήσεων. Στη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Νομάρχη κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη παρέστησαν τα παρακάτω μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου : 1. Εμμ. Παπαδάκης Πρόεδρος 2. Λεβάκη Όλγα Αντιπρόεδρος 3. Μανουσάκη Φαντάκη Ανθούλα Γραμματέας 4. Αρχοντάκης Εμμανουήλ 5. Βλαχάκης Γεώργιος

2 6. Γρυλλάκης Γεώργιος 7. Γύπαρης Κων/νος 8. Δασκαλάκη Ελένη (Ελίνα) 9. Καραβιτάκη Παπαμαρκάκη Φωτεινή 10. Καρκάνης Νικόλαος 11. Kατσουλάκης Μάρκος 12. Κονταξάκης Γεώργιος 13. Κονταξάκης Ευτύχιος 14. Κουκιανάκης Χαράλαμπος 15. Κουκουράκης Ιωάννης 16. Κουρούσης Χαράλαμπος 17. Κτενιουδάκης Κων/νος 18. Μανουσάκης Βλάσης 19. Μαραθάκης Γεώργιος 20. Μαυροδημητράκης Σπυρίδων 21. Ντουντουλάκη Πηνελόπη 22. Πρωτοπαπαδάκης Κων/νος 23. Σκουμπάκης Μιχαήλ 24. Σπανουδάκης Εμμανουήλ 25. Τζανακάκης Γεώργιος 26. Τζανακάκη Μελισσάρη Μαρία 27. Τουλουπάκης Μιχαήλ 28. Τωμαδάκης Προκόπης 29. Φραγκάκης Εμμανουήλ 30. Φραγκογιάννη Τσάφαρη Χριστίνα Στη συνεδρίαση δεν παρευρέθηκε, αν και είχε νόμιμα προσκληθεί, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Αγοραστάκης Γεώργιος.

3 Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι κ.κ. : Εμμ. Σκουλάκης Βουλευτής Χανίων, Ελ. Παπαδερός Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ & Δήμαρχος Αν. Σελίνου, Περάκης Ιωάννης Δήμαρχος Σούδας, Κονταδάς Κων/νος πρώην Δήμαρχος Κανδάνου, Μυλωνάκη Θεοχαρούλα Αντιδήμαρχος Δ. Χανίων, Ευάγγ. Σαματάς Αντιδήμαρχος Δ. Χανίων, Ι. Ντερμανάκης αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χανίων, Βεκρής Μάρκος Δημ. Σύμβουλος Δ. Χανίων, Ποντικάκης Δημ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Βογιατζάκης Αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε./Τμ. Δ. Κρήτης και Ρεντούμης Τ. Διοικητής του Θ.Ψ.Π. Χανίων. Επίσης παρευρίσκονταν οι υπάλληλοι της Ν.Α. Χανίων Αμουντζά Αικατερίνη, Δ/ντρια Διοικητικών Υπηρεσιών και Μπολιεράκη Ρωξάνη, Πρ/νη του Τμήματος Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας. Παρούσα στη Συνεδρίαση ήταν και η Ειδική Γραμματέας του Σώματος Δαμιανάκη Αικατερίνη. Μετά τη διαπίστωση της ύπαρξης της νόμιμης απαρτίας ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Εμμ. Παπαδάκης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 1ης για το έτος 2008 συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων. Στην αρχή της συνεδρίασης, το λόγο πήρε ο Βουλευτής Χανίων κ. Εμμ. Σκουλάκης, ο οποίος ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ήδη προχωρήσει από τις στην προκήρυξη της μελέτης για την αξιοποίηση των χώρων ψυχιατρείων που κλείνουν στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων. Ως εκ τούτου, πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορά την πρόταση για τη δημιουργία Διοικητηρίου και Δικαστικού Μεγάρου εκτός του κέντρου της πόλης των Χανίων, δεδομένου ότι υπάρχουν και διαφορετικές προτάσεις για την αξιοποίηση του εν λόγω χώρου, από το ΤΕΕ και την ΤΕΔΚ. Επίσης, πρότεινε να κληθούν εκπρόσωποι των φορέων του νομού Χανίων και να συζητηθεί το θέμα αυτό, αφού θα υπάρχουν και άλλες προτάσεις από αυτούς τους φορείς, ώστε να εμφανιστεί ο νομός με ενιαία πρόταση για το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων. Κατόπιν, το λόγο πήρε ο κ. Τζανακάκης Γιώργος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Ν.Σ., ο οποίος πρότεινε να σταλεί ένα έγγραφο διαμαρτυρία για το πάγωμα της προαναφερόμενης προκήρυξης και να γίνει μία συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των φορέων για το θέμα της αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Θ.Ψ.Π. Χανίων. Η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Τζανακάκη Μελισσάρη Μαρία, αναφερόμενη στο θέμα, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να αποσυνδέεται το θέμα της αξιοποίησης του χώρου και των κτιρίων του παλαιού Θ.Ψ.Π. Χανίων από την κατάσταση νοσηλείας των ψυχικά αρρώστων, η οποία είναι απαράδεκτη, στο χώρο του Γεν. Νοσοκομείου

4 Χανίων όπου στεγάζεται το Ψυχιατρικό Τμήμα. Τόνισε, επίσης, ότι με έγγραφό τους οι γιατροί του εν λόγω τμήματος έχουν επισημάνει τα προβλήματα που αφορούν τη φύλαξη και τις συνθήκες νοσηλείας των ψυχικά αρρώστων. Ο κ. Ρεντούμης, Διοικητής του Θ.Ψ.Π. Χανίων, τόνισε ότι η απόφαση που θα πάρει το Ν.Σ. πρέπει να συμβάλλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ότι σχετικά με την άποψη που υπάρχει για να γίνει ΤΕΙ στο χώρο του παλιού ψυχιατρείου, μπορεί να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων με τη Ν.Α. Χανίων και η απόφαση να σταλεί στο Υπουργείο Υγείας. Επίσης, επεσήμανε ότι η προηγούμενη απόφαση του Ν.Σ. που αφορά το εν λόγω θέμα από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή είναι κατά τη γνώμη του επιφανειακή. Ο κ. Ντερμανάκης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Χανίων, αφού πήρε το λόγο ανέφερε τα εξής : «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και πάλι για τα Χανιά, αγνοώντας παντελώς τους φορείς του Ν. Χανίων, παραχωρώντας το Ψυχιατρείο σε επιχειρηματικούς κύκλους». Κατά την άποψή του, έρχονται δύσκολες ημέρες για το νομό μας και χρειάζεται κοινή προσπάθεια από όλους τους φορείς. Κατόπιν, ο κ. Περράκης, Δήμαρχος Σούδας, πήρε το λόγο και ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία ενιαία πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου. Επίσης συμφώνησε με όσους από τους προλαλήσαντες πρότειναν να γίνει μία γραπτή διαμαρτυρία ή ένα ψήφισμα για τη διαδικασία της προκήρυξης που έχει ξεκινήσει. Έπειτα το λόγο πήραν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Τωμαδάκης Προκόπης και Ντουντουλάκη Πηνελόπη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο εν λόγω θέμα. Ο μεν πρώτος τόνισε ότι αυτό αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, αφού «είναι απαράδεκτο η κεντρική εξουσία να παίρνει αποφάσεις πριν από εμάς για μας», όπως είπε. Επίσης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο σημερινό Ν.Σ. και διαφώνησε με τον κ. Ρεντούμη για την άποψή του ότι η προηγούμενη απόφαση του Ν.Σ. που αφορούσε το εν λόγω θέμα είναι επιφανειακή. Ήταν πρωτοβουλία της προηγούμενης νομαρχιακής αρχής και υπήρχε συμφωνία από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, κατέληξε. Η δε κα Ντουντουλάκη, ανέφερε καταρχήν ότι η παλαιότερη απόφαση του Ν.Σ. Χανίων για το εν λόγω θέμα δεν είναι επιφανειακή και συμφώνησε με τη Νομαρχιακή Σύμβουλο κ. Τζανακάκη Μελισσάρη Μ. ότι η επικείμενη απόφαση που θα εκδοθεί από το Ν.Σ. σε επόμενη συνεδρίασή του, δε θα πρέπει να αποσυνδεθεί από την κατάσταση νοσηλείας των ψυχικά ασθενών στο χώρο του Γεν. Νομαρχ. Νοσοκομείου Χανίων. Ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Αν. Σελίνου κ. Λευτέρης Παπαδερός συμφώνησε με την άποψη να αναβληθεί η συζήτηση του εν λόγω θέματος και να γίνει αργότερα μία συνεδρίαση, όπου θα υπάρχουν και οι απόψεις όποιων φορέων το επιθυμούν.

5 Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ Τμ. Δυτ. Κρήτης κ. Βογιατζάκης, τόνισε ότι για τέτοιου είδους θέματα απαιτούνται μελέτες και δεν αρκεί μία μικρή εισήγηση. Επομένως θα πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου. Ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, παίρνοντας το λόγο, πρότεινε να αναβληθεί το 1 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 ή στις 16 Φεβρουαρίου 2008, ως μοναδικό θέμα, όπου θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων και θα συμφωνηθεί μία η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας & Κοινων. Αλληλεγγύης και θα ζητηθεί από αυτό να εφαρμοστεί. Επίσης, πρότεινε να σταλεί το παρακάτω ψήφισμα στο εν λόγω υπουργείο : «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συμφωνία με τους φορείς του Ν. Χανίων». Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με τις προτάσεις του κου Νομάρχη. ΑΠΟΦΑΣΗ 2 Ακολούθησε εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος ημερήσιας διάταξης Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού, έτους 2008 στη Ν.Α. Χανίων, με εισηγητή τον Νομάρχη κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη. Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Αρχοντάκης, ανέφερε τα εξής : «Σύμφωνα με το 348/ έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ζητήθηκε ο Προγρ/σμός Προσλήψεων προσωπικού έτους Τα αιτήματά μας πρέπει να υποβληθούν στο Υπ. Εσωτερικών,μέσω της Περιφέρειας, το αργότερο μέχρι Υποχρεούμεθα να υποβάλλουμε για έγκριση, από την Τριμελή Επιτροπή Υπουργών, αιτήματα για πρόσληψη τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, (πλην μερικής απασχόλησης),και για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα. Επισυνάπτονται πίνακες με τις ανάγκες των υπηρεσιών της Ν.Α. Χανίων σε τακτικό και έκτακτο προσωπικό καθώς και προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης έργου.

6 Α. Σημειώνουμε, ότι οι ανάγκες αυτές είναι πραγματικές και η έγκριση πρόσληψης του αιτούμενου προσωπικού θα ενισχύσει την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας. Ειδικότερα : Έχουμε μεγάλη ανάγκη από προσλήψεις του κλάδου - ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικούς Μηχ/κούς, Αρχιτέκτονες, Τοπογράφους, Μηχανολόγους, Περιβαντολλόγους), επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των εκδιδομένων οικοδομικών αδειών & μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και επί πλέον με το Ν 3325/2005 «Ίδρυση και λειτουργία βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης και άλλες διατάξεις» οι Δ/νσεις Ανάπτυξης των Νομ. Αυτ/σεων αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες, λειτουργούν ως υπηρεσίες μιας στάσης για τους επενδυτές, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες από την πληροφόρηση μέχρι την χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας της επιχείρησης - του κλάδου ΤΕ Μηχανικών ( Τεχνολογικών Εφαρμογών, Μηχανικών Δομ. Έργων, Μηχανολόγων & Περιβάλλοντος) Τεχνιτών, Οχημάτων και Δομ. Έργων επειδή έχουμε καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες, λόγω της αύξησης των αντικειμένων τους τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την μη επάρκεια του προσωπικού που ασχολείται μ αυτά, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες. Επί πλέον, το ΚΤΕΟ υπολειτουργεί γιατί δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό, κυρίως ειδικότητας Εργοδηγών Μηχανολόγων ή Οχημάτων, για να λειτουργήσει πλήρως και για να μπορεί να πιστοποιηθεί όπως ο νόμος επιτάσσει, ενώ έχουμε μηχανήματα στον τεχνικό μας εξοπλισμό που παραμένουν ακίνητα λόγω έλλειψης χειριστών μηχανημάτων και τεχνικών για την συντήρησή τους. Σημειώνουμε ότι τα μηχανήματα είναι του τέως Νομαρχιακού Ταμείου, χρησιμοποιούνται καθ όλη την διάρκεια του έτους για αντιμετώπιση εκτάκτων φυσικών καταστροφών ( χιόνια, κατολισθήσεις, κλπ) όταν υπάρχουν αλλά & για έργα ανάπτυξης της υπαίθρου. Έχουν ήδη προκηρυχθεί δύο θέσεις αλλά δεν αρκούν για την αξιοποίηση των μηχανημάτων και τη λειτουργία της υπηρεσίας. Μας είναι απολύτως αναγκαία η πρόσληψη Γεωπόνων όλων των κατηγοριών καθώς και Κτηνιάτρων, επειδή είμαστε αγροτικός Νομός,λόγω των υποχρεώσεων μας από κοινοτικά προγράμματα, αλλά και λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί πολλοί υπάλληλοι των ανωτέρω κατηγοριών και επίκειται η

7 συνταξιοδότηση πολλών ακόμα. Ακόμα μας είναι αναγκαία η πρόσληψη ενός ιχθυολόγου λόγω της αύξησης των αντικειμένων της υπηρεσίας και για την υλοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων που σχετίζονται με την αλιεία. Σήμερα υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος ΠΕ Πληροφορικής σε όλη τη Ν.Α Χανίων και πρόκειται να προσληφθεί ένας ακόμα επομένως πρέπει να προσληφθούν υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας των κλάδων Πληροφορικής, για να στελεχωθεί το Τμήμα Πληροφορικής σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Διοικητικούς υπαλλήλους όλων των κατηγοριών ( ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ ) έχουν ανάγκη όλες οι οργανικές μονάδες μας, και μάλιστα για τη Δ/νση Τουριστικής Ανάπτυξης χρειαζόμαστε ένα υπάλληλο ΠΕ Δ/κού με ειδικές γνώσεις και εμπειρία σε θέματα τουριστικής διοίκησης και διαχείρισης, τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες σε επίπεδο άριστο και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ημεδαπής ή αναγνωρισμένους αλλοδαπής σε θέματα τουρισμού. Επίσης για την Δ/νση Πολιτισμού χρειαζόμαστε εξειδικευμένα άτομα με πτυχία Θεατρικών Σπουδών Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ Διοικητικών, Οικονομικών, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων και των πολλών δραστηριοτήτων που έχει η Δ/νση. Επίσης έχουμε ανάγκη από επιμελητές, για τη Δ/νση Δ/κών Υπηρεσιών που έχει την υποστήριξη της γραμματείας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και την Ν.Ε. και Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας που έχουν πολλά αρχεία και χρειάζονται άτομα για τους φακέλους καθώς και προσωπικό καθαριότητας. για όλες τις μεγάλες υπηρεσίες μας. Ακόμα στη ΝΑ Χανίων υπηρετεί μόνον ένας ιατρός με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και όταν αυτός απουσιάζει να μη μπορεί να γίνεται ούτε η θεώρηση των βιβλιαρίων ΟΓΑ. Η δαπάνη μισθοδοσίας θα πρέπει να προβλεφθεί στον Προϋπ/σμό του Υπ.Εσωτερικών σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ/τος 402/ «Μισθοδοσία του πάσης φύσεως προσωπικού των Ν.Α». Για τον παραπάνω προγρ/σμό προσλήψεων υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Υπαλλήλων της Ν. Α. Χανίων σύμφωνα με τις διατάξεις του Νέου Υπαλληλικού Κώδικα (άρθρο 11 Ν3528/07 ) Β. Επίσης πρέπει να προβλεφθεί η πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για τις Δ/νσεις Κτηνιατρικής και Γεωργίας για κάλυψη παροδικών αναγκών που δεν

8 επιδέχονται αναβολή, σύμφωνα με το συνημμένο πίνακα και που εγκρίνονται κάθε χρόνο. Οι πιστώσεις χορηγούνται από το Υπ. Γεωργίας. Επίσης πρέπει να προβλεφθεί η πρόσληψη 10 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ ή ΥΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 2 μηνών για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών. Η σχετική πίστωση θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό της Ν.Α. Χανίων. Γ. Στον προγραμματισμό προσλήψεων εκτός από το τακτικό & έκτακτο προσωπικό συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης έργου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 Ν. 2527/97 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας καθορίζεται ο αριθμός του προσωπικού που είναι αναγκαίο να απασχοληθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου, για συγκεκριμένο έργο, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για παράδοση του έργου, το ποσόν της αμοιβής του αναδόχου και ο τόπος εκτέλεσης του έργου. Στην Ν.Α Χανίων είναι ανάγκη να απασχοληθούν 6 άτομα με σύμβαση μίσθωσης έργου ετήσιας διάρκειας και συγκεκριμένα α) ένα άτομο ΠΕ,ή ΤΕ ή ΔΕ κατηγορίας για τον εσωτερικό έλεγχο των έργων του Δ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. β) τρία άτομα ΔΕ ή ΤΕ κατηγορίας με απλή γνώση χειρισμού Η/Υ και σχετική εμπειρία σε θέματα πολιτισμού για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε σχέση και με την τουριστική προβολή του Νομού, την αρχειοθέτηση και καταχώρηση πολιτιστικών και τουριστικών θεμάτων και πληροφοριών και λοιπών συναφών θεμάτων. γ) δύο άτομα κατηγορίας ΔΕ ή ΤΕ ή ΠΕ με απλή γνώση χειρισμού Η/Υ για την ηλεκτρονική αρχειοθέτηση του υπηρεσιακού αρχείου του Γραφείου Νομάρχη τις απογευματινές ώρες και Σάββατα. δ) ένα άτομο ΠΕ ή ΤΕ κατηγορίας με γνώσεις πληροφορικής για τεχνική στήριξη της υπηρεσίας στα πλαίσια του προγράμματος «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» που εφαρμόζεται. Η δαπάνη θα καλυφθεί από πιστώσεις του προϋπολογισμού της Ν.Α. Χανίων τρέχοντος έτους,από τον ΚΑ 0289 όπου υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση.το συνολικό ποσόν αμοιβής για κάθε ένα εκ των αναδόχων είναι για την ΠΕ κατηγορία για την ΤΕ κατηγορία και για την ΔΕ κατηγορία

9 Οι παραπάνω συμβάσεις έργου δεν θα καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας, είναι γνήσιες συμβάσεις έργου που δεν υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία και το έργο που θα ανατεθεί δεν ανάγεται στον κύκλο των συνήθων καθηκόντων των υπαλλήλων που υπηρετούν στη Ν.Α. Χανίων, ούτε μπορεί να αντιμετωπισθεί από το υπάρχον προσωπικό. Επίσης, ο Νομάρχης Χανίων ανέφερε ότι με την αρ. 11/ απόφασή της, η Ν.Ε. Διοίκησης, Οικ/κών και Πρωτογενούς Τομέα ενέκρινε την εισήγηση της Δ/ νσης Διοικητικών Υπηρεσιών για το εν λόγω θέμα. Τέλος, ζήτησε μία μικρή διόρθωση στην κατηγορία ΠΕ Διοικητικού για τη Δ/νση Τουριστικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα πρότεινε η γνώση τουλάχιστον δύο (2) ξένων γλωσσών σε επίπεδο άριστο να διορθωθεί «σε επίπεδο πολύ καλό». Το Σώμα έκανε δεκτή την παρατήρηση του κου Νομάρχη. Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ο μ ό φ ω ν α Εγκρίνει την παραπάνω υποβληθείσα από τον Νομάρχη Χανίων κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη εισήγηση, ως έχει, με τη διόρθωση, στην κατηγορία ΠΕ Διοικητικού για τη Δ/νση Τουριστικής Ανάπτυξης, η γνώση τουλάχιστον δύο (2) ξένων γλωσσών «σε επίπεδο άριστο» να διορθωθεί «σε επίπεδο πολύ καλό». Η συνεδρίαση τελείωσε στις και για την ακρίβεια των παραπάνω συντάχθηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως εξής: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΦΑΝΤΑΚΗ ΑΝΘ. Ακριβές αντίγραφο

10 Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ Τμ. Δυτ. Κρήτης κ. Βογιατζάκης, τόνισε ότι για τέτοιου είδους θέματα απαιτούνται μελέτες και δεν αρκεί μία μικρή εισήγηση. Επομένως θα πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου. Ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, παίρνοντας το λόγο, πρότεινε να αναβληθεί το 1 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 ή στις 16 Φεβρουαρίου 2008, ως μοναδικό θέμα, όπου θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων και θα συμφωνηθεί μία η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας & Κοινων. Αλληλεγγύης και θα ζητηθεί από αυτό να εφαρμοστεί. Επίσης, πρότεινε να σταλεί το παρακάτω ψήφισμα στο εν λόγω υπουργείο : «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συμφωνία με τους φορείς του Ν. Χανίων». Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με τις προτάσεις του κου Νομάρχη. ΑΠΟΦΑΣΗ 1 Ακολούθησε εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος ημερήσιας διάταξης Αναβάθμιση στο σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας του Νομού, με εισηγητή τον Νομαρχιακό Σύμβουλο και Υπεύθυνο Π.Σ.Ε.Α. Ν. Χανίων κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη. Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Κουκιανάκης, ανέφερε τα εξής : «Κύριε Πρόεδρε, Βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνία της πληροφορίας», που αφορά Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα, στην αποτύπωση και παροχή πληροφόρησης σε θέματα και τομείς που ταυτίζονται με το περιβάλλον και την Πολιτική Προστασία. Στην κατασκευή ψηφιακού υποβάθρου του Νομού, χαρτογράφηση, προβολή και παρακολούθηση του φυσικού περιβάλλοντος, αποτύπωση του συνόλου του οδικού δικτύου, τους κυρίους οδικούς δρόμους, αγροτικούς και δασικούς. Εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών και καμερών τηλεανίχνευσης για την έγκαιρη προειδοποίηση εκδήλωσης πυρκαγιών. Παράλληλα συμμετέχουμε ως Ν.Α. στο πρόγραμμα «Περιφερειακός πόλος καινοτομίας Κρήτης», από το οποίο προβλέπεται η εγκατάσταση εντός του 2008,

11 μιας κάμερας υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας για την πυρανίχνευση και έγκαιρη προειδοποίηση πυρκαγιάς εντός του Δρυμού, καθώς και την λήψη και μετάδοση μετεωρολογικών δεδομένων. Οι δυνατότητες που παρέχει η εφαρμογή του ανωτέρου εξοπλισμού θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρησιακές ανάγκες των άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιών όσον αφορά στην ενιαία, άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαφορετικών επιπέδων κινδύνων όπου και αν εκδηλώνονται στο Νομό. Προκειμένου λοιπόν να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και οργάνωση των φορέων στην ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση καταστροφών και καταστάσεων έκτακτων αναγκών αλλά και αντιμετώπιση θεμάτων καθημερινότητας, όπου εμπλέκονται διάφορες υπηρεσίες, π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε: Ένα Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του Νομού, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, με ενιαίο αριθμό κλήσης, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και θα έχει τοποθετηθεί μέρος του παραπάνω εξοπλισμού, με την συμμετοχή των υπηρεσιών ΑΜΕΣΗΣ ανάγκης (ΕΛ.ΑΣ, Π.Υ., Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ και ΔΕΗ), παρέχοντας, με αυτό τον τρόπο περισσότερη προστασία στους πολίτες και στο περιβάλλον. Η πρόταση μας αυτή έχει την σύμφωνη γνώμη και στήριξη των υπηρεσιών που εμπλέκονται και την θετική ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Επομένως κ ε Πρόεδρε να υποβάλλουμε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ζητούμε την λήψη πολιτικής απόφασης». Κατόπιν το λόγο πήρε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης ο οποίος επεσήμανε ότι η εισήγηση πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη ως προς το τεχνικό μέρος. Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων κ. Χαρ. Μυλωνάκη, παίρνοντας το λόγο, ανέφερε ότι και η ίδια, ως εκπρόσωπος του Δήμου Χανίων, έχει ζητήσει τη βοήθεια του κου Κουκιανάκη σε θέματα πολιτικής προστασίας, δεδομένου ότι διαθέτει πολύτιμη εμπειρία και επειδή πιστεύει ότι οι φορείς της τοπικής αυτ/σης πρέπει να συνεργάζονται σε τέτοιου είδους θέματα. Τέλος, η κα Μυλωνάκη ανέφερε ότι θα συνδράμει ο Δ. Χανίων στην προσπάθεια αυτή του Τμήματος Πολιτ. Προστασίας της Ν.Α. Χανίων. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Προκόπης Τωμαδάκης, αφού πήρε το λόγο, επεσήμανε ότι η παράταξη στην οποία ανήκει στηρίζει την πρόταση του κου Κουκιανάκη. Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση

12 Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α Αποδέχεται την πρόταση που αναφέρεται στην εισήγηση του κου Κουκιανάκη και συγκεκριμένα : Ζητά τη λήψη πολιτικής απόφασης από το ΥΠΕΣΔΔΑ για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του Νομού, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, με ενιαίο αριθμό κλήσης, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και θα έχει τοποθετηθεί μέρος του παραπάνω εξοπλισμού, με την συμμετοχή των υπηρεσιών ΑΜΕΣΗΣ ανάγκης (ΕΛ.ΑΣ, Π.Υ., Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ και ΔΕΗ), παρέχοντας, με αυτό τον τρόπο περισσότερη προστασία στους πολίτες και στο περιβάλλον. Η συνεδρίαση τελείωσε στις και για την ακρίβεια των παραπάνω συντάχθηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως εξής: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΦΑΝΤΑΚΗ ΑΝΘ. Ακριβές αντίγραφο

13 Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ Τμ. Δυτ. Κρήτης κ. Βογιατζάκης, τόνισε ότι για τέτοιου είδους θέματα απαιτούνται μελέτες και δεν αρκεί μία μικρή εισήγηση. Επομένως θα πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου. Ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, παίρνοντας το λόγο, πρότεινε να αναβληθεί το 1 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 ή στις 16 Φεβρουαρίου 2008, ως μοναδικό θέμα, όπου θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων και θα συμφωνηθεί μία η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας & Κοινων. Αλληλεγγύης και θα ζητηθεί από αυτό να εφαρμοστεί. Επίσης, πρότεινε να σταλεί το παρακάτω ψήφισμα στο εν λόγω υπουργείο : «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συμφωνία με τους φορείς του Ν. Χανίων». Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με τις προτάσεις του κου Νομάρχη. ΑΠΟΦΑΣΗ 4 Ακολούθησε εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος ημερήσιας διάταξης Έγκριση σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Ν.Α. Χανίων και Δήμου Καντάνου για τα έργα : α) Αποπεράτωση Δημοτικού Σφαγείου Καντάνου Ν. Χανίων β) Διαδικασία ανάθεσης και επίβλεψης Μελέτης Εφαρμογής Σχεδίου Πόλεως Δήμου Καντάνου, με εισηγητή τον Αντινομάρχη κ. Εμμ. Σπανουδάκη. Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Σπανουδάκης, ανέφερε ότι ο Δήμος Καντάνου με την αρ. 79/2007 απόφαση του Δ.Σ. του η οποία κρίθηκε νόμιμη από την Περιφερειακή Διοίκηση με την αρ / Εγκριτική Απόφαση α) αποδέχθηκε πίστωση για την Αποπεράτωση του Δημοτικού Σφαγείου της Καντάνου και β) ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Χανίων και Δήμου Καντάνου. Το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Θησέας» με την υπ αριθμ / Απόφαση του ΥΠΕΣΔΔΑ, συνέχισε ο εισηγητής. Τέλος, ο Δ. Καντάνου, συνέχισε ο εισηγητής, παρακαλεί με την αρ. 13/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Καντάνου και Ν.Α. Χανίων για το έργο που αφορά τη διαδικασία ανάθεσης και επίβλεψης Μελέτης Εφαρμογής Σχεδίου Πόλεως Δήμου Καντάνου, η οποία έχει

14 ενταχθεί επίσης στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», δεδομένου, ότι αρμόδια υπηρεσία για την υλοποίηση του έργου αυτού δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Δ/νση Πολεοδομίας της Ν.Α. Χανίων. Μετά την υπογραφή της προγραμμ. σύμβασης του Δ. Καντάνου με τη Ν.Α. Χανίων, το έργο Αποπεράτωση Δημοτικού Σφαγείου Καντάνου Ν. Χανίων πρόκειται να υλοποιηθεί με σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ν.Α. Χανίων και του ΟΑΔΥΚ. Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α Αποδέχεται την εισήγηση του κου Σπανουδάκη ως έχει και εγκρίνει : 1. Για το έργο «Αποπεράτωση Δημοτικού Σφαγείου Καντάνου Ν. Χανίων», τη σύναψη : α) Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Χανίων και Δήμου Καντάνου και β) Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Χανίων και ΟΑΔΥΚ 2. Για τη διαδικασία ανάθεσης και επίβλεψης Μελέτης Εφαρμογής Σχεδίου Πόλεως Δήμου Καντάνου, τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Χανίων και Δήμου Καντάνου Η συνεδρίαση τελείωσε στις και για την ακρίβεια των παραπάνω συντάχθηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως εξής: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΦΑΝΤΑΚΗ ΑΝΘ. Ακριβές αντίγραφο

15 Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ Τμ. Δυτ. Κρήτης κ. Βογιατζάκης, τόνισε ότι για τέτοιου είδους θέματα απαιτούνται μελέτες και δεν αρκεί μία μικρή εισήγηση. Επομένως θα πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου. Ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, παίρνοντας το λόγο, πρότεινε να αναβληθεί το 1 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 ή στις 16 Φεβρουαρίου 2008, ως μοναδικό θέμα, όπου θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων και θα συμφωνηθεί μία η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας & Κοινων. Αλληλεγγύης και θα ζητηθεί από αυτό να εφαρμοστεί. Επίσης, πρότεινε να σταλεί το παρακάτω ψήφισμα στο εν λόγω υπουργείο : «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συμφωνία με τους φορείς του Ν. Χανίων». Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με τις προτάσεις του κου Νομάρχη. ΑΠΟΦΑΣΗ 3 Ακολούθησε εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος ημερήσιας διάταξης Προτεινόμενοι Περιβαλλοντικοί Όροι για την κατασκευή και λειτουργία Διαλυτηρίου Οχημάτων στο Τέλος Κύκλου Ζωής σε γήπεδο που βρίσκεται στην περιοχή «Γαϊτάνι», εκτός των ορίων του οικισμού Κοντόπουλα στο Δ. Δ/σμα Κοντόπουλα του Δήμου Κεραμιών Νομού Χανίων, ιδιοκτησίας Καλομοιράκη Ανδρέα, με εισηγήτρια την Αντινομάρχη Χανίων κ. Φωτεινή Παπαμαρκάκη Καραβιτάκη. Εισηγούμενη το θέμα η κ. Παπαμαρκάκη, αναφέρθηκε στους προτεινόμενους περιβαλλοντικούς όρους οι οποίοι θα διέπουν την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω έργου, όπως αυτοί περιγράφονται στη σχετική εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας της Ν.Α. Χανίων, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος πρακτικού. Το Συμβούλιο μετ από διαλογική συζήτηση Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α Αποδέχεται ως έχουν, στην εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας, τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την κατασκευή και λειτουργία Διαλυτηρίου Οχημάτων στο Τέλος Κύκλου Ζωής σε γήπεδο που βρίσκεται

16 στην περιοχή «Γαϊτάνι», εκτός των ορίων του οικισμού Κοντόπουλα στο Δ. Δ/σμα Κοντόπουλα του Δήμου Κεραμιών Νομού Χανίων, ιδιοκτησίας Καλομοιράκη Ανδρέα. Η συνεδρίαση τελείωσε στις και για την ακρίβεια των παραπάνω συντάχθηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως εξής: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΦΑΝΤΑΚΗ ΑΝΘ. Ακριβές αντίγραφο

17 Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ Τμ. Δυτ. Κρήτης κ. Βογιατζάκης, τόνισε ότι για τέτοιου είδους θέματα απαιτούνται μελέτες και δεν αρκεί μία μικρή εισήγηση. Επομένως θα πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου. Ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, παίρνοντας το λόγο, πρότεινε να αναβληθεί το 1 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 ή στις 16 Φεβρουαρίου 2008, ως μοναδικό θέμα, όπου θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων και θα συμφωνηθεί μία η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας & Κοινων. Αλληλεγγύης και θα ζητηθεί από αυτό να εφαρμοστεί. Επίσης, πρότεινε να σταλεί το παρακάτω ψήφισμα στο εν λόγω υπουργείο : «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συμφωνία με τους φορείς του Ν. Χανίων». Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με τις προτάσεις του κου Νομάρχη. ΑΠΟΦΑΣΗ 5 Ακολούθησε εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος ημερήσιας διάταξης Έγκριση συμμετοχής της Ν.Α. Χανίων στο έργο ALASSKA Advising Local Authorities on SME Support in the knowledge Age της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC, με εισηγητή τον Αντινομάρχη Χανίων κ. Εμμ. Σπανουδάκη. Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Σπανουδάκης ανέφερε τα εξής : «Σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν περιφέρειες και περιοχές με διαφορετικό βαθμό και δυναμική ανάπτυξης. Αντίστοιχη διαφοροποίηση εντοπίζεται και στο βαθμό ανάπτυξης των περιφερειών στο επίπεδο της οικονομίας της γνώσης και στους κλάδους της. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Πίνακα Βαθμολόγησης της Καινοτομίας (European Innovation Scoreboard) του 2006, από τις 203 περιφέρειες της Ένωσης, η Κρήτη καταλαμβάνει την 174 η θέση (3 η καλύτερη θέση έναντι των υπολοίπων ελληνικών περιφερειών με την Αττική στην 86 η θέση και την Κεντρική Μακεδονία στην 164 η θέση). Το έλλειμμα των ελληνικών περιφερειών έναντι των υπολοίπων περιφερειών της Ένωσης προκύπτει και από το γεγονός ότι τις 5 τελευταίες θέσεις του ανωτέρω πίνακα-κατάταξης καταλαμβάνουν ελληνικές περιφέρειες.

18 Με δεδομένη την προβλεπόμενη τάση τις επόμενες δεκαετίες οι περισσότερες οικονομίες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο να υιοθετήσουν στρατηγικές οικονομικής μεγέθυνσης που θα βασίζονται στις επιχειρήσεις της οικονομίας της γνώσης, είναι απαραίτητη η προσαρμογή (απόκτηση γνώσεων, εμπειρίας, συμμετοχή σε δίκτυα κλπ.) των αντίστοιχων περιφερειακών-τοπικών αρχών και φορέων που διαμορφώνουν πολιτικές και δράσεις υποστήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ). Το έργο ALASSKA αποτελεί πρόταση που υποβάλλεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC. Σύμφωνα με την απόδοση του τίτλου του έργου στην ελληνική γλώσσα, αυτό, αφορά στην παροχή συμβουλών, γνώσης, εμπειρίας και καλών πρακτικών στις τοπικές αρχές και φορείς (Περιφερειακή-Τοπική Αυτοδιοίκηση, οργανισμοί, λοιποί φορείς κλπ.) για την υποστήριξη -από τις τελευταίεςτων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην εποχή-οικονομία της γνώσης. Βασικοί στόχοι του έργου είναι: - Η ανάπτυξη-βελτίωση-προσαρμογή πολιτικών-στρατηγικών υποστήριξης των επιχειρήσεων στην εποχή της οικονομίας της γνώσης μέσα από την ενεργό συμμετοχή των τοπικών-περιφερειακών αρχών και φορέων, - Ο προσδιορισμός και η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μέσα από την κοινή δράση, - Η δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού δικτύου καλών πρακτικών με συμμετοχή περιφερειακών και τοπικών αρχών και φορέων το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί και να τροφοδοτεί τα μέλη του με εμπειρίες, γνώσεις και καλές πρακτικές σε θέματα οικονομίας της γνώσης και μετά την ολοκλήρωση του ανωτέρω έργου. Η πρόταση για το έργο ALASSKA υπάγεται στην Προτεραιότητα 1 (Καινοτομία και οικονομία της γνώσης) της ανωτέρω Κοινοτικής Πρωτοβουλίας, ενώ ρόλο συντονιστή τόσο στην παρούσα φάση (υποβολή αίτησης και τεχνικού δελτίου), όσο και στη φάση της υλοποίησης (έπειτα από την έγκριση-ένταξη του έργου) έχει αναλάβει ο αγγλικός οργανισμός υποστήριξης ΜΜΕ με τίτλο Exemplas Holdings Limited (με βασικό μέτοχο το University of Hertfordshire, ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αγγλίας). Οι υπόλοιποι υποψήφιοι διακρατικοί εταίροι (εκτός από τον ανωτέρω οργανισμό και τη Ν.Α. Χανίων) προέρχονται από χώρες όπως η Ισπανία, η Σλοβακία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ιταλία και αποτελούν περιφερειακούς ή τοπικούς φορείς και αρχές με αρμοδιότητα (στη

19 περιοχή ευθύνης τους) τη διαμόρφωση στρατηγικής, μέτρων πολιτικής και παρεμβάσεων για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι βασικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου αφορούν μελέτες-έρευνες, θεματικές συναντήσεις εργασίας και εκπαίδευσης, πιλοτική εφαρμογή μέτρων παρέμβασης, διάχυση πληροφόρησης και καλών πρακτικών, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε περιοχές που πριν μερικά χρόνια αντιμετώπιζαν υψηλή ανεργία και σήμερα (έπειτα από σχετικές δράσεις παρέμβασης και υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων) έχουν δημιουργηθεί σε αυτές νέες θέσεις εργασίας και δυναμική ανάπτυξης στους κλάδους της οικονομίας της γνώσης. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, εφόσον εγκριθεί η ανωτέρω πρόταση έργου, προβλέπεται να συμμετέχει σ αυτό με συνολικό προϋπολογισμό ύψους περίπου Από το ποσό αυτό, το 85% καλύπτεται από την Κοινοτική Συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο 15% (περίπου ) θα καλυφθεί από την Εθνική Συμμετοχή (η οποία αν ακολουθηθεί η διαδικασία του INTERREG III θα καλυφθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και κατά συνέπεια δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός της Ν.Α. Χανίων). Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και την Απόφαση 4/ της Νομαρχιακής Επιτροπής Προγραμματισμού & Έργων, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η πραγματοποίηση από τη Δ/νση Προγραμματισμού & ΔΠΕ των απαραίτητων ενεργειών για την προετοιμασία της υποβολής της αίτησης και του τεχνικού δελτίου του έργου ALASSKA, παρακαλούμε για: την έγκριση της συμμετοχής της Ν.Α. Χανίων στο έργο «ALASSKA Advising Local Authorities on SME Support in the Knowledge Age» στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC προκειμένου να προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες». Το Συμβούλιο μετ από διαλογική συζήτηση Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α Αποδέχεται την εισήγηση του κου Σπανουδάκη και εγκρίνει τη συμμετοχή της Ν.Α. Χανίων στο έργο ALASSKA Advising Local Authorities on SME Support in the knowledge Age στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC.

20 Η συνεδρίαση τελείωσε στις και για την ακρίβεια των παραπάνω συντάχθηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως εξής: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΦΑΝΤΑΚΗ ΑΝΘ. Ακριβές αντίγραφο

21 Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ Τμ. Δυτ. Κρήτης κ. Βογιατζάκης, τόνισε ότι για τέτοιου είδους θέματα απαιτούνται μελέτες και δεν αρκεί μία μικρή εισήγηση. Επομένως θα πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου. Ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, παίρνοντας το λόγο, πρότεινε να αναβληθεί το 1 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 ή στις 16 Φεβρουαρίου 2008, ως μοναδικό θέμα, όπου θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων και θα συμφωνηθεί μία η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας & Κοινων. Αλληλεγγύης και θα ζητηθεί από αυτό να εφαρμοστεί. Επίσης, πρότεινε να σταλεί το παρακάτω ψήφισμα στο εν λόγω υπουργείο : «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συμφωνία με τους φορείς του Ν. Χανίων». Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με τις προτάσεις του κου Νομάρχη. ΑΠΟΦΑΣΗ 7 Ακολούθησε εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος ημερήσιας διάταξης «Tροποποιήσεις του Π/Υ εσόδων εξόδων της Ν.Α. Χανίων», με εισηγητή τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Εμμ. Παπαδάκη. Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Παπαδάκης, πρότεινε τις παρακάτω τροποποιήσεις : 1) Την Τροποποίηση του Π/Υ εσόδων εξόδων του Ε.Φ. 191 (Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης), σύμφωνα με το αριθμ. 481/ έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Χανίων. 2) Την Τροποποίηση του Π/Υ εσόδων εξόδων του Ε.Φ. 072 (Υπηρεσίες Διοίκησης Οικ/κού Πρόγραμμα CYCLOPS), σύμφωνα με το αρ. 270/ έγγραφο της παραπάνω Δ/νσης. Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α Εγκρίνει τις προαναφερθείσες τροποποιήσεις του Π/Υ εσόδων-εξόδων της Ν.Α. Χανίων.

22 Η συνεδρίαση τελείωσε στις και για την ακρίβεια των παραπάνω συντάχθηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως εξής: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΦΑΝΤΑΚΗ ΑΝΘ. Ακριβές αντίγραφο

23 θέματος και να γίνει αργότερα μία συνεδρίαση, όπου θα υπάρχουν και οι απόψεις όποιων φορέων το επιθυμούν. Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ Τμ. Δυτ. Κρήτης κ. Βογιατζάκης, τόνισε ότι για τέτοιου είδους θέματα απαιτούνται μελέτες και δεν αρκεί μία μικρή εισήγηση. Επομένως θα πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου. Ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, παίρνοντας το λόγο, πρότεινε να αναβληθεί το 1 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 ή στις 16 Φεβρουαρίου 2008, ως μοναδικό θέμα, όπου θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων και θα συμφωνηθεί μία η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας & Κοινων. Αλληλεγγύης και θα ζητηθεί από αυτό να εφαρμοστεί. Επίσης, πρότεινε να σταλεί το παρακάτω ψήφισμα στο εν λόγω υπουργείο : «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συμφωνία με τους φορείς του Ν. Χανίων». Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με τις προτάσεις του κου Νομάρχη. ΑΠΟΦΑΣΗ 8 Ακολούθησε εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος ημερήσιας διάταξης Έγκριση Μετακινήσεων, με εισηγητή τον κ. Εμμ. Παπαδάκη, Πρόεδρο του Ν.Σ. Χανίων. Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Παπαδάκης πρότεινε την έγκριση των παρακάτω μετακινήσεων : 1. Του Νομάρχη Χανίων κου Γρηγόρη Αρχοντάκη : (α) ο οποίος μετέβη στην Αθήνα στις όπου είχε επαφές με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ για τη στέγαση του ΕΚΑΒ Χανίων. Την Πέμπτη συναντήθηκε, μαζί με άλλους φορείς του Νομού, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα του Εφετείου. Τέλος, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νήσων και Νησιωτικής Χώρας της ΕΝΑΕ, με κύριο θέμα το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης. Επέστρεψε, δε, στις (β) ο οποίος μετέβη στην Αθήνα στις 23/1/2008 όπου είχε επαφές με το ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και επέστρεψε αυθημερόν.

24 (γ) ο οποίος θα μεταβεί στην Αθήνα στις όπου θα έχει επαφές με το ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα του χωροταξικού και θα επιστρέψει αυθημερόν. 2. Του Νομαρχιακού Συμβούλου & Υπεύθυνου ΠΣΕΑ Χανίων κου Χαράλ. Κουκιανάκη, ο οποίος θα μεταβεί στις στη Ρώμη, όπου θα επισκεφτεί το αντίστοιχο τμήμα Πολιτικής Προστασίας για ενημέρωση σχετικά με το Πρόγραμμα CYCLOPS. Θα επιστρέψει στις Του Αντινομάρχη Χανίων κου Κων/νου Γύπαρη, ο οποίος μετέβη στις στην Αθήνα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Άγιο Όρος, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού για εθιμοτυπική επίσκεψη. Επέστρεψε στις Tου Νομαρχιακού Συμβούλου κου Γεωργίου Κονταξάκη, ο οποίος μετέβη στις στην Αθήνα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Άγιο Όρος, Επέστρεψε στις Της Αντινομάρχη Χανίων κας Φωτεινής Παπαμαρκάκη Καραβιτάκη, η οποία : (α) θα μεταβεί στο Ηράκλειο στις , όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τους Γενικούς Διευθυντές της Δ.Ε.Η. για να συζητήσουν τα ενεργειακά θέματα της Κρήτης. Θα επιστρέψει αυθημερόν. (β) μετέβη στο Ηράκλειο στις , στα Γραφεία της Περιφέρειας, όπου εξετάστηκαν προβλήματα των Λατομικών Ζωνών και των μεμονωμένων λατομείων του Νομού Χανίων και επέστρεψε αυθημερόν. 6. Του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Μαραθάκη Γεωργίου ο οποίος θα μεταβεί στις στην Πράγα, όπου θα συμμετέχει στην Τουριστική Έκθεση Holiday World, η οποία θα πραγματοποιηθεί εκεί από τις 14 έως τις , εκπροσωπώντας τη Ν.Α. Χανίων. Θα επιστρέψει, δε, στα Χανιά στις Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α Εγκρίνει τις προαναφερόμενες μετακινήσεις. Η συνεδρίαση τελείωσε στις και για την ακρίβεια των παραπάνω συντάχθηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως εξής: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

25 ΕΜΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΦΑΝΤΑΚΗ ΑΝΘ. Ακριβές αντίγραφο Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ Τμ. Δυτ. Κρήτης κ. Βογιατζάκης, τόνισε ότι για τέτοιου είδους θέματα απαιτούνται μελέτες και δεν αρκεί μία μικρή εισήγηση. Επομένως θα πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου. Ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, παίρνοντας το λόγο, πρότεινε να αναβληθεί το 1 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 ή στις 16 Φεβρουαρίου 2008, ως μοναδικό θέμα, όπου θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων και θα συμφωνηθεί μία η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας & Κοινων. Αλληλεγγύης και θα ζητηθεί από αυτό να εφαρμοστεί. Επίσης, πρότεινε να σταλεί το παρακάτω ψήφισμα στο εν λόγω υπουργείο : «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συμφωνία με τους φορείς του Ν. Χανίων». Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με τις προτάσεις του κου Νομάρχη. ΑΠΟΦΑΣΗ 6 Ακολούθησε εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος ημερήσιας διάταξης Ορισμός εκπροσώπου της Ν.Α. Χανίων, με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή για τις Λουτρικές Εγκαταστάσεις για το έτος 2008, με εισηγητή τον Νομάρχη κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη. Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Αρχοντάκης αναφέρθηκε στις διατάξεις του άρθρου 7 του Π.Δ. 23/2000 βάσει των οποίων οι εκμεταλλευόμενοι λουτρικές εγκαταστάσεις υποχρεούνται κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο να προσλαμβάνουν ναυαγοσώστες για προστασία των λουομένων. Με τον όρο «λουτρικές εγκαταστάσεις» νοείται ο οργανωμένος χώρος αιγιαλού, παραλίας ή ζώνης λιμένα στον οποίο εισέρχονται με καταβολή εισιτηρίων οι λουόμενοι στην έμπροσθεν αυτού θαλάσσια περιοχή. Δεν θεωρείται λουτρική εγκατάσταση ο χώρος του αιγιαλού ή και της παραλίας εφόσον δεν είναι πολυσύχναστος. Για τον χαρακτηρισμό των χώρων ως πολυσύχναστων, ανέφερε ο εισηγητής, ο Πρ/νος της Λιμενικής Αρχής συγκροτεί κατά το πρώτο δίμηνο κάθε χρόνου Επιτροπή στην οποία μετέχει και ένας εκπρόσωπος Νομαρχιακής Αυτ/σης ο οποίος

26 εκλέγεται μαζί με τον αναπληρωτή του μεταξύ των μελών του από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Θα πρέπει λοιπόν το Ν.Σ. να λάβει απόφαση με την οποία θα ορίζεται ο εκπρόσωπος της Ν.Α. Χανίων με τον αναπληρωτή του στην παραπάνω επιτροπή. Κατόπιν τούτων ο Νομάρχης πρότεινε ως τακτικό εκπρόσωπο της Ν.Α. στην υπόψιν Επιτροπή τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Εμμ. Φραγκάκη και ο κ. Γ. Τζανακάκης από τον πρώτο επιλαχόντα Συνδυασμό πρότεινε τον κ. Κονταξάκη Ευτύχη, ως αναπληρωματικό μέλος. Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση Αποφασίζει ομόφωνα Ορίζει ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή για τις Λουτρικές Εγκαταστάσεις τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Φραγκάκη Εμμανουήλ και ως αναπληρωματικό μέλος, τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Κονταξάκη Ευτύχη. Η συνεδρίαση τελείωσε στις και για την ακρίβεια των παραπάνω συντάχθηκε το παρόν Πρακτικό και υπογράφεται ως εξής: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΦΑΝΤΑΚΗ ΑΝΘ. Ακριβές αντίγραφο

10. Κατσουλάκης Μάρκος 11. Κονταξάκης Γεώργιος 12. Κονταξάκης Ευτύχης 13. Κουκιανάκης Χαράλαμπος 14. Κουρούσης Χαράλαμπος 15. Μανουσάκης Βλάσης 16.

10. Κατσουλάκης Μάρκος 11. Κονταξάκης Γεώργιος 12. Κονταξάκης Ευτύχης 13. Κουκιανάκης Χαράλαμπος 14. Κουρούσης Χαράλαμπος 15. Μανουσάκης Βλάσης 16. ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3 ο Σήμερα 25 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00 συνήλθε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων στην αίθουσα συνεδριάσεων του μετά την υπ αριθμό 103/19-2-2009 γραπτή πρόσκληση του Προέδρου του κ.

Διαβάστε περισσότερα

2. Έγκριση προτεινόμενων περιβαλλοντικών όρων του έργου «ξενοδοχειακή. 3. Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων για την τροποποίηση της

2. Έγκριση προτεινόμενων περιβαλλοντικών όρων του έργου «ξενοδοχειακή. 3. Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων για την τροποποίηση της ΠΡΑΚΤΙΚΟ 13 ο Σήμερα 24 Οκτωβρίου 2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00 συνήλθε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων στην αίθουσα συνεδριάσεών του μετά την υπ αριθμό 553/20-10-2008 γραπτή πρόσκληση του Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 ο. 2. Λεβάκη Όλγα Αντιπρόεδρος

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 ο. 2. Λεβάκη Όλγα Αντιπρόεδρος ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 ο Σήμερα 28 Μαΐου 2008 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00 συνήλθε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων στην αίθουσα συνεδριάσεών του μετά την υπ αριθμό 269/22-5-2008 γραπτή πρόσκληση του Προέδρου του κ.

Διαβάστε περισσότερα

3. Μανουσάκη Φαντάκη Ανθούλα Γραμματέας

3. Μανουσάκη Φαντάκη Ανθούλα Γραμματέας ΠΡΑΚΤΙΚΟ 12 ο Σήμερα 13 Ιουνίου 2007 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.30 συνήλθε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων στην αίθουσα συνεδριάσεων του μετά την υπ αριθμό 360/7-6-2007 γραπτή πρόσκληση του Προέδρου του κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6 ο Σήμερα 28 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 συνήλθε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων στην αίθουσα συνεδριάσεων του μετά την υπ αριθμό

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6 ο Σήμερα 28 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 συνήλθε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων στην αίθουσα συνεδριάσεων του μετά την υπ αριθμό ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6 ο Σήμερα 28 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 συνήλθε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων στην αίθουσα συνεδριάσεων του μετά την υπ αριθμό 317/22-5- 2009 γραπτή πρόσκληση του Προέδρου του κ. Εμμανουήλ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά, 15 Ιουλίου 2009 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά, 15 Ιουλίου 2009 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά, 15 Ιουλίου 2009 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ Ταχ. Δ/νση : Πλ. Ελευθερίας 1 73134, Χανιά Τηλέφωνο : 28213 40286, 206 Fax :

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Απόφασης: 267/ 2011

Αρ. Απόφασης: 267/ 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου Ταχ. Δ/νση: Δεκελείας 97 143 41 Ν. Φιλαδέλφεια Πληροφορίες: Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009 Ο απολογισμός που παρουσιάζεται αφορά την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές του Τ.Ε.Ε. το Νοέμβρη του 2006 και πιο συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Έγκριση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Έγκριση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής Ελληνική ΑΔΑ: 45ΒΝΝ-8Ρ0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ.: 44403 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ Ταχ.Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 3/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 3/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 3/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Αριθμός Απόφασης 6 /2013 Θέμα : «Εισήγηση στην Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

1.2.3. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1.2.3. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1.2.3. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΣ 2742/ΦΕΚ 207/Α /07.10.1999 «Χωροταξικός σχεδιασμός και αειφόρος ανάπτυξη & άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ)

ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ) ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Διάκριση - Η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας (άρθρο 648 επ. Α.Κ.) διακρίνεται από τη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Σκοτινιώτης Παναγιώτης. ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φοινικόπουλος Απόστολος ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μπαϊράμη Αθηνά

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Σκοτινιώτης Παναγιώτης. ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φοινικόπουλος Απόστολος ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μπαϊράμη Αθηνά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Σκοτινιώτης Παναγιώτης Αριθ. Απόφασης : 21/2012 ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φοινικόπουλος Απόστολος ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μπαϊράμη

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικό Προφίλ Εκπαιδευτικού Πολιτικού Έργων Υποδομής / Μηχανικού Έργων Υποδομής ΤΕ

Επαγγελματικό Προφίλ Εκπαιδευτικού Πολιτικού Έργων Υποδομής / Μηχανικού Έργων Υποδομής ΤΕ Επαγγελματικό Προφίλ Εκπαιδευτικού Πολιτικού Έργων Υποδομής / Μηχανικού Έργων Υποδομής ΤΕ ΜΑΡΟΥΣΙ 2013 . Μελέτη στο πλαίσιο της Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.», συγχρηματοδοτούμενης, μέσω

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1 ο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

Θέμα 1 ο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ : ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ : ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 8/ 12 ΜΑΙΟΥ 2011 Από το πρακτικό 8/12-5-2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην Ελαφόνησο σήμερα την 12 η του μηνός ΜΑΪΟΥ του έτους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α 22 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2013 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Πλατφόρμα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών για την ενίσχυση της διαφάνειας και της συμμετοχής του πολίτη στα κοινά στο Νέο Δήμο Εμμανουήλ Παππά Νομού Σερρών» Αναθέτουσα Αρχή:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΤΩΞΓ-Α7Ω ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΑΔΑ: ΒΕΥΤΩΞΓ-Α7Ω ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.Πρωτ.:1683/08-02-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ Ν.Π.Δ.Δ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της υπ αριθ. 32ης /7 εκεµβρίου 2011 Συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου Καβάλας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της υπ αριθ. 32ης /7 εκεµβρίου 2011 Συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου Καβάλας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της υπ αριθ. 32ης /7 εκεµβρίου 2011 Συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου Καβάλας Αριθ. Αποφάσεως 857/2011 Θ Ε Μ Α «Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Σ.ΕΠ.Ε. ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2000. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ιεύθυνση Προγραµµατισµού

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Σ.ΕΠ.Ε. ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2000. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ιεύθυνση Προγραµµατισµού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Σ.ΕΠ.Ε. ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2000 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ιεύθυνση Προγραµµατισµού και Συντονισµού Σ.ΕΠ.Ε. I ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 23/2011 Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜA. ΘΕΜΑ 3o:Απόφαση σχετικά με την έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, οικονομικού έτους 2014.

ΑΠΟΣΠΑΣΜA. ΘΕΜΑ 3o:Απόφαση σχετικά με την έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, οικονομικού έτους 2014. Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2014 - Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Φιλαδέλφεια, 24-12-2009 Αρ. Πρωτ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νέα Φιλαδέλφεια, 24-12-2009 Αρ. Πρωτ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ www.neafiladelfeia.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ.Διεύθυνση : Δεκελείας 97 143 41 Ν.Φ. Πληροφορίες : Σ. Πληγοροπούλου Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 87 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 5/2014 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 87 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 5/2014 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 87 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 5/2014 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΘΕΜΑ: Περί Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑ: ΒΛ92ΟΡΙΝ-ΙΝΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 25-09-2013 Αρ. Γεν. Πρωτ.: 1457 /25-09-2013 Αρ. Πρωτ. ΕΥΥΑΠ: 1077/25-09-2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. 10 χρόνια εφαρμογής. ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΦΥΣΗ 2000» Δέσποινα Βώκου Πρόεδρος

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. 10 χρόνια εφαρμογής. ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΦΥΣΗ 2000» Δέσποινα Βώκου Πρόεδρος Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 10 χρόνια εφαρμογής ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΦΥΣΗ 2000» Δέσποινα Βώκου Πρόεδρος Σεπτέμβριος 2011 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΙΙ. ΙΙΙ. ΙV. V. Πρόλογος σ.3 Συντομογραφίες Πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση της Εκπαίδευσης στο Δημόσιο Τομέα :

Οργάνωση της Εκπαίδευσης στο Δημόσιο Τομέα : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Οργάνωση της Εκπαίδευσης στο Δημόσιο Τομέα : Μελέτη περίπτωσης της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών (Σ.Ε.Υ.Υ.Ο.) Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικό Προφίλ Εκπαιδευτικού Πολιτικού Δομικών Έργων / Μηχανικού Δομικών Έργων ΤΕ

Επαγγελματικό Προφίλ Εκπαιδευτικού Πολιτικού Δομικών Έργων / Μηχανικού Δομικών Έργων ΤΕ Επαγγελματικό Προφίλ Εκπαιδευτικού Πολιτικού Δομικών Έργων / Μηχανικού Δομικών Έργων ΤΕ ΜΑΡΟΥΣΙ 2013 . Μελέτη στο πλαίσιο της Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.», συγχρηματοδοτούμενης, μέσω

Διαβάστε περισσότερα

5. Η Πληροφορική στο Δημόσιο Τομέα

5. Η Πληροφορική στο Δημόσιο Τομέα 5. Η Πληροφορική στο Δημόσιο Τομέα Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης κάθε χώρας

Διαβάστε περισσότερα