ΙΝ.Κ.ΑΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤIΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Εισηγητές: Κεραμίδας Νικόλαος. Παγιάτης Θεόφιλος Αρβανίτης Ιωάννης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΝ.Κ.ΑΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤIΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 09-10-2008. Εισηγητές: Κεραμίδας Νικόλαος. Παγιάτης Θεόφιλος Αρβανίτης Ιωάννης"

Transcript

1 ΙΝ.Κ.ΑΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤIΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Εισηγητές: Κεραμίδας Νικόλαος Παγιάτης Θεόφιλος Αρβανίτης Ιωάννης

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιστορική αναδρομή Αγορά Ορολογία για πιστοποιημένα προϊόντα Περιγραφή Επιχείρησης κατασκευών αλουμινίου Διαδικασίες Συμπεράσματα

3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν,θυμόμαστε τα πρώτα ξύλινα και σιδερένια <κουφώματα> που ο βασικός τους και μοναδικός σκοπός ήταν να <κλείσουν> τα ανοίγματα στις οικοδομικές κατασκευές. Οι διελάσεις ξεκίνησαν πριν από 40 περίπου χρόνια παράγοντας βιομηχανικά και γενικής χρήσεως προφίλ. Αμέσως μετά δημιουργήθηκαν τα πρώτα αρχιτεκτονικά προφίλ, τύπου ΑΤ, 219,700 και 150 με βαφές ανοδίωσης ενώ από τις αρχές της δεκαετίας του 80 εμφανίστηκαν οι πρώτες Η/Β βαφές σε δύο βασικά χρώματα.

4 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Οι ραγδαίες εξελίξεις δημιούργησαν πολλά προβλήματα με τις βαφές των προφίλ, την έλλειψη εξαρτημάτων και. Την ίδια δεκαετία εμφανίζονται τα πρώτα σύγχρονα συστήματα αλουμινίου, τα γνωστά σε όλους αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου. Η κατασκευή των κουφωμάτων αλλάζει μορφή, και βεβαίως η ύπαρξη καινούργιων υλικών (συνθετικών) αλλά και η προσαρμογή σε σύγχρονες τεχνολογίες των ξύλινων κουφωμάτων, αλλάζει την μέχρι τώρα λογική των κατασκευών αλουμινίου.

5 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Στην δεκαετία του 90 η εξέλιξη θα είναι ραγδαία. Η εξέλιξη των μηχανισμών θα δώσει την δυνατότητα να γίνει κάθε τυπολογία κουφώματος, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και βελτίωση των βαφών, τα κουφώματα αλουμινίου καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών. 450 χρώματα(η/β-απομίμηση-ανωδίωση), περίπου 15 βασικές τυπολογίες (ανοιγώμενα,συρόμενα κ.τα.λ), δυνατότητα κατασκευής κάθε διάστασης, μεγάλη διάρκεια ζωής, ανακυκλώσιμο προϊόν (πράσινο), είναι μόνον μερικά από τα πλεονεκτήματα του αλουμινίου.

6 Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΙΩΝΑΣ Στην δεκαετία που διανύουμε οι αλλαγές είναι ακόμη πιο γρήγορες Η χρήση πολλών χρωμάτων, κατασκευή κουφωμάτων για μεγάλα ανοίγματα, πολλές τυπολογίες και κατηγορίες προφίλ, είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα κάθε κατασκευαστή. Η απαιτήσεις της αγοράς είναι μεγάλες Η ανάγκη μηχανολογικού εξοπλισμού είναι απαραίτητη.

7 Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΙΩΝΑΣ Οι κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου απαιτούν πλέον εξειδίκευση. Το προφίλ του παλιού σιδερά-αλουμινά έχει πεθάνει εδώ και 15 χρόνια. Ο <αλουμινάς> μεταμορφώνεται σε έναν μικρό επιχειρηματία δεδομένου ότι πρέπει να επενδύσει σε υποδομές, όπως μηχανολογικό εξοπλισμό, χώρους και ανθρώπινο δυναμικό.

8 ΣΗΜΕΡΑ Έως τον Φεβρουάριο του 2009 θα μπορεί ο κάθε κατασκευαστής να παράγει κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου κατά το δοκούν. Δηλαδή με βάση τις δικές του εμπειρίες και όπως ο ίδιος αντιλαμβάνεται την ποιότητα. Με τις καινούργιες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009 θα ισχύει η σήμανση CE. Θα είναι πλέον υποχρέωση των δημιουργών αρχιτεκτονικών συστημάτων και των κατασκευαστών να έχουν πιστοποιημένα συστήματα κουφωμάτων.

9 ΑΥΡΙΟ Έτσι κάθε κατασκευή αλουμινίου, θα πρέπει να γίνεται με βάση κάποιο πρότυπο, δηλαδή ένα δοκίμιο που θα έχει υποβληθεί σε συγκεκριμένες δοκιμασίες προκειμένου να γνωρίζουμε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και όλους τους συντελεστές (θερμοηχομώνωση, υδατοστεγανότητας κ.τα.λ.). Θα πρέπει όλες οι κατασκευές κουφωμάτων να εναρμονιστούν με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος Επί πλέον θα πρέπει η κατασκευή να γίνεται με συγκεκριμένες διαδικασίες, προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα του πρότυπου.

10 ΜΕΛΛΟΝ Κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου ΜΟΝΟΝ με πιστοποίηση. Πιστοποιημένες κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου γίνονται ΜΟΝΟΝ με διαδικασίες παραγωγής.

11 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΓΝΩΣΕΙΣ Ο κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου έρχεται πλέον καθημερινά με καινούργια δεδομένα όπως πιστοποιημένο προϊόν, συντελεστές θερμομόνωσης U πρότυπο δείγμα,ενεργειακή απόδοση κτιρίων, ινστιτούτο πιστοποιήσεων, διαδικασίες παραγωγής, έντυπα παρακολούθησης διαδικασιών, προμηθευτές,παραδώσεις κ.τα.λ. Εισέρχεται στην καθημερινότητα ένα καινούργιο λεξιλόγιο που φυσικά θα πρέπει να το γνωρίζει πολύ καλά.

12 ΑΓΟΡΑ (Πελάτες) Ο κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου έχει να αντιμετωπίσει με βάση τις καινούργιες απαιτήσεις, μια μεγάλη κατηγορία πελατών, εκτός από του ιδιώτες και εργολάβους, τους μηχανικούς και τις τεχνικές Εταιρείες. Η σημερινή τάση της Αρχιτεκτονικής είναι διαφορετική από παλαιότερα, δίνοντας βάση στα μεγάλα ανοίγματα, στις ειδικές κατασκευές και στους χρωματισμούς.

13 ΑΓΟΡΑ (Επικοινωνία) Ο κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου θα μπορεί να επικοινωνήσει σωστά ακόμη και με τους πιο εξειδικευμένους πελάτες, μόνον γνωρίζοντας πολύ καλά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις μετρήσεις που θα πρέπει να έχει ένα κούφωμα αλουμινίου για να μπορεί να είναι πιστοποιημένο. Επί πλέον λόγο της σχετικής νομοθεσίας που εφαρμόζεται από (CΕ, πιστοποιημένο προϊόν, ενεργειακή απόδοση κτιρίων), υποχρεούται να εξηγεί σε κάθε πελάτη τα πιστοποιητικά που θα συνοδεύουν το κάθε κούφωμα.

14 ΑΓΟΡΑ (Απαιτήσεις) Η αγορά απαιτεί από τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου τα προϊόντα να είναι όλα πιστοποιημένα. Η αγορά απαιτεί από τον κατασκευαστή να είναι και ο ίδιος πιστοποιημένος, και να παράγει το προϊόν του μέσα από διαδικασίες. Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ στις καινούργιες ανάγκες, γιατί ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ από τον πελάτη ότι έχει συμφωνήσει.

15 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Με βάση την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποχρεωτική εφαρμογή του CE και βάση του προτύπου ΕΝ οι απαιτήσεις που υποχρεωτικά προβλέπονται για τα κουφώματα αλουμινίου είναι Υδατοπερατότητα Αντοχή στην ανεμοπίεση Ηχομόνωση Θερμομόνωση Αεροπερατότητα Έκλυση επιβλαβών ουσιών Φέρουσα ικανότητα των διατάξεων ασφαλείας

16 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Οι απαιτήσεις που είναι προαιρετικές, δηλαδή ο κατασκευαστής δεν υποχρεούται να πιστοποιήσει το προϊόν, είναι οι κάτωθι : Αντοχή στη φωτιά (πυροπροστασία) Αντοχή στην κρούση Αντοχή στις σφαίρες (αλεξίσφαιρο) Αντοχή σε εκρήξεις Μηχανική αντοχή Αντοχή στην διάρρηξη Επιπεδότητα φύλλων Αερισμός Κ.τα.λ.

17 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΟΣ Τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των κουφωμάτων χαρακτηρίζονται από τους παρακάτω δείκτες, που προκύπτουν από ελέγχους σε δοκίμια σε πιστοποιημένα εργαστήρια. Υδατοπερατότητα Αντοχή στην ανεμοπίεση Ηχομόνωση θερμομόνωση Αεροπερατότητα

18 ΥΔΑΤΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η Υδατοπερατότητα η υδατοστεγανώτητα είναι η ικανότητα του κουφώματος να εμποδίζει το πέρασμα νερού στο εσωτερικό του. Η μέτρηση γίνεται με την πίεση του αέρα που χρειάζεται το νερό να εισχωρήσει στο εσωτερικό. Υπάρχουν εννέα κλίμακες μετρήσεις. Η κλίμακα ένα είναι κούφωμα με δυνατότητα καθόλου στεγάνωσης, ενώ η κλίμακα εννέα είναι στεγάνωση κουφώματος έως πίεση αέρα 600 Pa (πασκάλ). Εάν θέλουμε να υπερβούμε την ασκούμενη πίεση, τότε ονομάζουμε Εχ όπου χ η πίεση έως ότου περάσει η πρώτη σταγόνα.

19 ΑΕΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η αεροπερατότητα του κουφώματος είναι η ικανότητα του κουφώματος να αντιστέκεται στην είσοδο του αέρα. Συνήθως συνδυάζεται με την δοκιμή της υδατοστεγανότητας. Η μονάδα μέτρησης είναι το Pa (πασκάλ). Η ανεμοπίεση είναι συνάρτηση της θέσης και του ύψους του κτιρίου. Όταν μιλάμε για θύελλα 8-9 μποφόρ δηλαδή για ανέμους με ταχύτητα περίπου 75 χιλ/ωρα, σε κιλά ανά τε/μ είναι περίπου 30 και σε πασκάλ περίπου 300. Στην Ελληνική επικράτεια έχουν αναφερθεί άνεμοι όχι περισσότερο από 10 μποφόρ.

20 ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ Η ηχομόνωση είναι η ικανότητα του κουφώματος να σταματάει τον ήχο. Εξαρτάται από την αεροστεγανότητα, τον υαλοπίνακα και το ειδικό βάρος των υλικών. Η μονάδα μέτρησης είναι τα db (ντεσιμπέλ) και ο δείκτης στην κλίμακα μέτρησης είναι Rw. Με ήχο 30 db ακούμε πολύ καλά (θόρυβος αυτοκίνητου), ενώ το μέγιστο της κλίμακας είναι 120. Από 90 ντεσιμπέλ και επάνω ο ήχος είναι επικίνδυνος για την ακοή μας.

21 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Η θερμομόνωση είναι η ικανότητα του κουφώματος να εμποδίζει την κίνηση του θερμού αέρα από την μία πλευρά στην άλλη, αλλά και δια μέσου του υλικού του. Σημαντικό ρόλο στην θερμομόνωση έχει και ο υαλοπίνακας, όπως και ο τρόπος τοποθέτησης του. Ο συντελεστής θερμομόνωσης U μετριέται με θεωρητική προσομοίωση (σπανίως με ιδικό θάλαμο), και είναι συνάρτηση τριών συντελεστών, δηλαδή του προφίλ αλουμινίου Uf, του υαλοπίνακα Ug και του συντελεστή γραμμικής θερμικής διαπερατότητας Ψg. Η μονάδα μέτρησης U είναι Watt/M2t. Δηλαδή η θερμική ενέργεια που διαπερνά ένα τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας για διαφορά ενός βαθμού Kelvin.

22 ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΟΠΙΕΣΗ Η αντοχή στην ανεμοπίεση έχει να κάνει με ένα βασικό συντελεστή των υλικών, το βέλος κάμψης f. Δηλαδή όταν έχουμε την πίεση του αέρα στο κούφωμα λόγο ελαστικότητας του αλουμινίου, θα υπάρξει και παραμόρφωση στο μέσον του προφίλ, δηλαδή βέλος κάμψης. Επειδή ο υαλοπίνακας σαν υλικό έχει διαφορετική ελαστικότητα, για να μπορεί να συνεργαστεί με τα προφίλ αλουμινίου, θα πρέπει το βέλος κάμψης της κατασκευής να είναι l/300 του μήκους της διατομής. Δηλαδή στο μέσον του προφίλ α πρέπει να έχουμε παραμόρφωση μικρότερη από l/ 300.

23 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Με τις σημερινές και της μελλοντικές ανάγκες η επιχείρηση κατασκευής αλουμινίου πρέπει να είναι οργανωμένη και να λειτουργεί με βάση διαδικασίες, ώστε να προσαρμοστεί σωστά στα νέα δεδομένα. Έτσι μπορούμε να χωρίσουμε την μοντέρνα επιχείρηση κατασκευών αλουμινίου σε τέσσερα βασικά τμήματα. Πωλήσεις Προμήθειες Παραγωγή Έτοιμο προϊόν-τοποθέτηση

24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΪΟΝ- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

25 ΠΩΛΗΣΕΙΣ Αναζήτηση νέου πελάτη Παλιός πελάτης Προσφορά βάση σχεδίων Αποδοχή προσφοράς Απόρριψη προσφοράς Οριστικά μέτρα-επανεκτίμηση Υπογραφή συμφωνητικού

26 ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ανάλυση οριστικών μέτρων και παραγγελία προφίλ Άμεση προτεραιότητα στα χρώματα Παραγγελία εξαρτημάτων και βοηθητικών υλών Παραγγελία υαλοπινάκων Παραλαβή Ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος

27 ΠΑΡΑΓΩΓΗ Κοπή προφίλ Επεξεργασία προφίλ Απορροές, χειρολαβές Μοντάρισμα Τακάρισμα υαλοπίνακα στο φύλλο Μοντάρισμα κάσα-φύλλο - δοκιμή Γωνίες βιδωτές, κόλλα γωνιάστρας Πέρασμα λάστιχο στα πηχάκια Κοπή πηχάκια Συσκευασία ΈΤΟΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ Συναρμολόγηση τελάρων Τοποθέτηση μεντεσέδων,αντικρίσματα κάσσας Τοποθέτηση μηχανισμού φύλλου Λάστιχα, βουρτσάκια

28 ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΪOΝ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γενικός έλεγχος Σήμανση CE Αποθήκη ετοίμων Πρόγραμμα τοποθετήσεων Φόρτωση μεταφορά Τοποθέτηση Ρεγουλάρισμαπεριμετρική στεγάνωση Αποδοχή από τον πελάτη και μέτρηση απόδοσής του Επίδειξη χειρισμού και καλής λειτουργίας

29 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Για όλα τα τμήματα της Εταιρείας υπάρχουν διαδικασίες που σκοπό έχουν να καθορίσουν με ακρίβεια κάθε δραστηριότητα, με σκοπό την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος, εναρμονισμένο στις καινούργιες απαιτήσεις της αγοράς Δηλαδή κούφωμα αλουμινίου με ταυτότητα Οι διαδικασίες καταγράφονται και εκτελούνται με συγκεκριμένα έντυπα. Έτσι για κάθε εργασία υπάρχει και ιδικά διαμορφωμένο έντυπο. Η διαδικασία είναι γνωστή με τον όρο έλεγχος παραγωγής η λατινικά F.P.C. O ΣΕΚΑ όμως..

30 ΣΕΚΑ Q.SYSTEM 2 : 2007 O ΣΕΚΑ από το 2000 υιοθέτησε και ανέπτυξε το γνωστό σύστημα ποιότητας ΣΕΚΑ-RAL σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κατασκευαστών. Το 2007 το ΣΕΚΑ-RAL εμπλουτίσθηκε βάση των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τα δομικά προϊόντα και μετονομάστηκε σε ΣΕΚΑ Q.SYSTEM 2 : 2007, συμπεριλαμβάνοντας και τις απαιτήσεις του για το F.P.C. Το Q.SYSTEM σήμερα παρέχει πιστοποίηση ποιότητος τόσο για την παραγωγή όσο και για την τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου.

31 ΟΝΟΜΑ ΠΕΛΑΤΗ: ΗΜΕΡΟΜΗΝ ΙΑ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΝΟΜΑ ΠΩΛΗΤΗ: ΜΕΡΟΣ Α: ΑΙΤΗΣΗ ΚΙ ΕΠΙΣΤΟΦΗΣ (συμπληρώνεται από τον πωλητή) ΚΩΔΙ ΒΕΡ Λ ΧΡΩ ΚΟΣ ΓΕΣ Α ΜΑ ΜΗΚΟΣ ΑΙΤΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ο Αιτών Έγκριση Δ/ντη Πωλήσεων Έγκριση Εμπ. Δ/νσης ΜΕΡΟΣ Β: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (συμπληρώνεται από τον ΑΙΤΙΑ προϊστάμενο του παραγωγικού τμήματος) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤ ΟΣ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ: Δεν εγκρίνεται Παράδειγμα έντυπο επιστροφής προϊόντων Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντων, συμπληρώνουμε στο σχετικό έντυπο όλα τα πεδία, και κοινοποιείται σε όλους τους αρμόδιους Προϊστάμενος Παραγωγικού Τμήματος Δ/ντής Παραγωγής Δ/ντής Πωλήσεων Εμπορική Δ/νση

32 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Αλλαγή απαιτήσεων Αγοράς (Πελατών) Καινούργια ποιοτικά κριτήρια Προσαρμογή των νέων προϊόντων στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και στο CE. Καινούργιες διαδικασίες παραγωγής με εξελιγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό. Ανάγκη διαδικασιών Μετατροπή του αλουμινά μάστορα σε Επιχειρηματία κατασκευών αλουμινίου. Ανάγκη επιμόρφωσης των στελεχών-εργαζομένων στις καινούργιες επιχειρήσεις κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου.

Ανάλυση και κοστολόγηση Εταιρείας κατασκευών αλουμινίου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ανάλυση και κοστολόγηση Εταιρείας κατασκευών αλουμινίου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κόστος μέθοδοι κοστολόγησης 2. Κατηγορίες κόστους 3. Αιτίες που επηρεάζουν το κόστος 4. Μοντέλο κοστολόγησης (τελάρο) 5. Αξιακή ροή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1) ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1) ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΜΕΡΟΣ 3 ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1) ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Στο κεφάλαιο αυτό θα εξετάσουμε τις αρχές της λιτής φιλοσοφίας στην κατασκευαστή κουφώματος αλουμινίου, καθώς και όλη την

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝ.Κ.ΑΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤOYΣ TEXNIKOYΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ 08-03-2010. Εισηγητής: Κεραμίδας Νικόλαος

ΙΝ.Κ.ΑΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤOYΣ TEXNIKOYΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ 08-03-2010. Εισηγητής: Κεραμίδας Νικόλαος ΙΝ.Κ.ΑΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤOYΣ TEXNIKOYΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ 08-03-2010 Εισηγητής: Κεραμίδας Νικόλαος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μονάδες μετρικού συστήματος Γεωμετρικά σχήματα - μετρήσεις Μετρήσεις διαστάσεων / ανοίγματα κατασκευών

Διαβάστε περισσότερα

Βασική ενημέρωση περί Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Νομοθεσίας σχετικής με τα Εξωτερικά Κουφώματα

Βασική ενημέρωση περί Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Νομοθεσίας σχετικής με τα Εξωτερικά Κουφώματα Βασική ενημέρωση περί Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Νομοθεσίας σχετικής με τα Εξωτερικά Κουφώματα Συντάχθηκε από: Βαγγέλης Κουρεμένος ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε.T.A.B.E. Product Manager - Πολιτικός Μηχανικός Tel: +3023072325,

Διαβάστε περισσότερα

Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους:

Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους: ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους: 1. Τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας κατασκευής των συστηµάτων της. 2. Την

Διαβάστε περισσότερα

Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους:

Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους: ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους: 1. Τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας κατασκευής των συστηµάτων της. 2. Την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ - 1 - Β.1. Σύντομη Περιγραφή Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων (προφίλ επαγγέλματος). Β.1.1. Τομέας δραστηριοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ-ΕΠΙΠΛΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΔΕΑ) Ε.Ε. & ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΔΕΑ) Ε.Ε. & ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΔΕΑ) Ε.Ε. & ΕΛΛΑΔΑ Ι. Εισαγωγή - Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης Τον Οκτώβριο του 2006 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Eεντούτοις τα πλεονεκτήματα των ξύλινων κουφωμάτων είναι:

Eεντούτοις τα πλεονεκτήματα των ξύλινων κουφωμάτων είναι: Το τεχνικό εγχειρίδιο που έχετε στα χέρια σας είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας των στελεχών της SIMPLY WOOD. Σκοπό έχει να παρουσιάσει όλα τα ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά των κουφωμάτων SIMPLY WOOD

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2010 11 ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Τεχνική εισαγωγή, Πιστοποιήσεις και Επίκαιρα Νομικά Θέματα Δρ Λώρενς Π. Πεταλίδης Πρόσφατη μελέτη της ICAP σημειώνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

Συντήρηση ή αντικατάσταση κουφωμάτων; ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συντήρηση ή αντικατάσταση κουφωμάτων; ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ öùô.: DORAL Συντήρηση ή αντικατάσταση κουφωμάτων; Ο κατασκευαστής κουφωμάτων πρέπει να είναι σε θέση να συμβουλεύσει τον πελάτη αν τα κουφώματα που χρησιμοποιεί χρειάζονται κάποιες επεμβάσεις συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Διπλωματική Εργασία. Διερεύνηση επιπτώσεων εφαρμογής συστήματος διασφάλισης ποιότητας ISO 9001 σε ελληνικές επιχειρήσεις

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Διπλωματική Εργασία. Διερεύνηση επιπτώσεων εφαρμογής συστήματος διασφάλισης ποιότητας ISO 9001 σε ελληνικές επιχειρήσεις ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Διπλωματική Εργασία Διερεύνηση επιπτώσεων εφαρμογής συστήματος διασφάλισης ποιότητας ISO 9001 σε ελληνικές επιχειρήσεις Φοιτητής: Τρύφωνας Ανδρικόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ( Α.Τ.Ε.Ι.) ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ( Α.Τ.Ε.Ι.) ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ( Α.Τ.Ε.Ι.) ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Υποχρεωτικές και αναγκαίες διαδικασίες ποιότητας, στα πλαίσια της εγκατάστασης του συστήματος διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΜΑΡΙΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΛΙΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ HELLAS ΛΙΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ AΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ SEKA-Q.System 2:2007 Προώθηση Προϊόντων Ο κατασκευαστής οφείλει να διατηρεί µόνιµο εκθεσιακό χώρο, είτε εντός του εργοστασίου /

Διαβάστε περισσότερα

Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της ΕXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους:

Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της ΕXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους: Περίληψη Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της ΕXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους: 1. Τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας κατασκευής των συστηµάτων της. 2. Την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Ενεργειακό σπίτι. Τρόποι και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας στο σύγχρονο ελληνικό σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 03-08-10-01 03 Δομικές Εργασίες Κτιρίων 08 Κουφώματα 10 Αλουμίνια 01 Υαλοπετάσματα αλουμινίου Έκδοση 1.0 - Δεκέμβριος 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΝΕΑ (9) ΚΛΑ ΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΝΕΑ (9) ΚΛΑ ΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΝΕΑ (9) ΚΛΑ ΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΑ ΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ REMACO Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Περιεχόµενα

Διαβάστε περισσότερα

A.Τ.Ε.Ι. ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΣΤΕΦ-ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

A.Τ.Ε.Ι. ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΣΤΕΦ-ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ A.Τ.Ε.Ι. ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΣΤΕΦ-ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΚΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ: ΣΠΙΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Α.Μ.:ΗΒ 99062 ΤΙΤΛΟΣ:ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΗΡΙΟ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & Η ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΚΤΗΡΙΟ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & Η ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ» ΚΤΗΡΙΟ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & Η ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ Αργυροπούλου Ανδρονίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΣΗ CE ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΣΗΜΑΝΣΗ CE ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ CE ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Κυρίες και κύριοι, Η εταιρεία ISOMAT δραστηριοποιείται στην παραγωγή δομικών υλικών από το 1980. Τα προϊόντα που παράγει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (FPC) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σήµανση. Από 1η Φεβρουαρίου η περίοδος συνύπαρξης του προτύπου ΕΝ 14351-1

Σήµανση. Από 1η Φεβρουαρίου η περίοδος συνύπαρξης του προτύπου ΕΝ 14351-1 Σήµανση Από 1η Φεβρουαρίου η περίοδος συνύπαρξης του προτύπου ΕΝ 14351-1 Η προβλεπόµενη µεταβατική περίοδος θα διαρκέσει µέχρι 1η Φεβρουαρίου 2009, όπου η σήµανση θα γίνει πλέον υποχρεωτική για τα κουφώµατα.

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή Ποιότητα Περιβάλλον

Κατασκευή Ποιότητα Περιβάλλον Κατασκευή Ποιότητα Περιβάλλον Σχεδίαση Από το 2004 τόσο οι συνεχείς αναβαθμίσεις στην Ι.Τ. υποδομή της εταιρίας όσο και η εγκατάσταση νέων εφαρμογών C.A.D./ C.A.M. και 3D-Design & Modeling επέτρεψαν τη

Διαβάστε περισσότερα

Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους:

Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους: Περίληψη Το τεχνικό εγχειρίδιο εκδόθηκε από το Τµήµα Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO Α.Ε. για δύο βασικούς λόγους: 1. Τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας κατασκευής των συστηµάτων της. 2. Την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΔIEYΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ. Κ.Α. 30.7341.006

Διαβάστε περισσότερα

WWW.ERGON.COM.GR ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΙΝΑ - ΞΥΛΑΛΟΥΜΙΝΙΑ

WWW.ERGON.COM.GR ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΙΝΑ - ΞΥΛΑΛΟΥΜΙΝΙΑ WWW.ERGON.COM.GR ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΙΝΑ - ΞΥΛΑΛΟΥΜΙΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΩΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ APOLYTON : ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ Θ * ΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΨΥΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 21-0040_TEXNOLOGIA_A_GYM.indd 1 1/22/13 11:30 AM ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ Συγγραφέας: ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: υπευθυνοσ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα