O τομέας λιανικού εμπορίου στην Ιαπωνία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "O τομέας λιανικού εμπορίου στην Ιαπωνία"

Transcript

1 1 O τομέας λιανικού εμπορίου στην Ιαπωνία 1. Γενικά Οι συνολικές πωλήσεις του λιανικού τομέα στην Ιαπωνία συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, γενικών εμπορευμάτων, υφασμάτων, ρουχισμού και αξεσουάρ ανήλθαν το 2013 σε τρισ. γεν., εκ των οποίων οι πωλήσεις τροφίμων και ποτών ανήλθαν σε τρισ.γεν. Σημειώνεται πως την 1 η Απριλίου 2014 αυξήθηκε κατά 3% ο φόρος κατανάλωσης, από 5% σε 8%, με συνέπεια την επιβράδυνση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Έτος Σύνολο Τρόφιμα & Ποτά Γενικά Εμπορεύματα Υφάσματα Ρουχισμός Aξεσουάρ ,076 43,607 12,783 10, ,649 44,026 12,681 10, Πίνακας 1: Συνολικές πωλήσεις λιανικής (σε δισ. γεν) πηγή: Yπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου & Βιομηχανίας (ΜΕΤΙ) 2. Οι πωλήσεις τροφίμων το 2013 Η ιαπωνική βιομηχανία λιανικών τροφίμων το 2013 γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη, ιδιαίτερα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και convenience stores. Ωστόσο, οι σχετικές πωλήσεις στα πολυκαταστήματα συνέχισαν να σημειώνουν πτώση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα convenience stores ανέπτυξαν οnline πωλήσεις τροφίμων, προσπαθώντας να προσελκύσουν νεότερους σε ηλικία πελάτες. Έμφαση δε δόθηκε στην δημιουργία υπηρεσιών παράδοσης, απευθυνόμενη ιδιαίτερα στον μεγαλύτερο σε ηλικία πληθυσμό. Έτος Large-scale Supermarkets & Πολυκαταστήματα Convenience Stores Conventional Supermarket ,457,926 1,935,730 5,353, ,535,260 1,916,244 5,817, ,734,942 1,911,969 6,138,738

2 2 3. Oι πωλήσεις τροφίμων και ποτών ανά περιοχή στην Ιαπωνία Πίνακας 2: Περιφερειακές πωλήσεις και πληθυσμός (σε εκ. γεν), Πηγή: Yπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου & Βιμηχανίας (ΜΕΤΙ) 4. Ανάλυση της αγοράς λιανικού εμπορίου To 2013, τα ιαπωνικά σούπερ μάρκετ άνοιξαν μικρού μεγέθους καταστήματα σε διάφορες γειτονιές. Η αλυσίδα AEON και η Seven & I holdings πρωτοστάτησαν εγκαθιδρύοντας ηγετική θέση στην αγορά. Έτος Large Scale Supermarkets and Πολυκαταστήματα Convenience stores Conventional Supermarkets ,7% 12,8% 33,6% % 12,3% 34% % 11,3% 36,5% Πίνακας 3: Μερίδια αγοράς της ιαπωνικής αγοράς λιανικών πωλήσεων, Πηγή: Ιαπωνικό Οικονομίας, Εμπορίου & Βιμηχανίας (ΜΕΤΙ)

3 3 5. Μεγάλης κλίμακας και συμβατικά σούπερ μάρκετ (Large scale and Conventional Supermarkets) Oι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ στην Ιαπωνία αποτελούν ώριμες αγορές. Πολλές μεγάλες αλυσσίδες σούπερ μάρκετ επενδύουν σε ευκολότερα προσβάσιμες περιοχές. Η ανάπτυξη των city stores αποτελεί μία τέτοια περίπτωση City style stores Αυτά γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλή. Έχουν δημιουργηθεί από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ προκειμένου να ανταγωνιστούν τα convenience stores. Παρέχουν συνήθως μία πλειάδα αγαθών, τα οποία διατίθενται όμως σε λιγότερα πατώματα, ενώ μπορεί κανείς να τα συναντήσει και σε αστικές περιοχές, αφού οι πελάτες που ζουν κοντά σε αυτές δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις. Τον Ιούνιο 2014, η εταιρεία AEON ανακοίνωσε πως επρόκειτο να τριπλασιάσει τα καταστήματά της με την επωνυμία A Colle από 90 σε 250, έως το έτος Αυτά είναι σχεδόν διπλά στο μέγεθος σε σύγκριση με τα κλασσικά convenience stores. Πωλούν περί τα διάφορα είδη, έναντι περίπου ειδών που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ Αγορά-στόχος Δεδομένου ότι η ιαπωνική αγορά συνεχίζει να ωριμάζει, η AEON και η Seven & I holdings συνέχισαν να απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Ειδικότερα η AEON ανοίγει νωρίτερα τα καταστήματά της, προκειμένου να προσελκύσει τις εν λόγω ομάδες. Τα δε σούπερ μάρκετ της Seven & I holdings προώθησαν στην αγορά ειδικές κάρτες προπληρωμής καθώς και ειδική κάρτα πόντων, η οποία προσφέρει μία επιπλέον έκπτωση 5% την 15 η κάθε μήνα.

4 Ανταγωνισμός τιμών Οι ιδιωτικές ετικέττες γνωστές και ως private brands (PB) αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στην ιαπωνική αγορά, προσφέροντας προϊόντα τριοφίμων σε ανταγωνιστικές τιμές. Επί παραδείγματι, η ιδιωτική ετικέτα της AEON είναι η Top Valu, προϊόντα της οποίας πωλούνται στα δικά της καταστήματα, καθώς και στο δίκτυο σούπερ μάρκετ της Maruetsu. Πίνακας 3: Κορυφαία σούπερ μάρκετ στην Ιαπωνία ανά συνολικές πωλήσεις το έτος Ειδικά σούπερ μάρκετ Τα εν λόγω σούπερ μάρκετ είναι σημαντικά, λόγω του γεγονότος ότι διαθέτουν προϊόντα τροφίμων κυρίως gourmet, σε υψηλές όμως τιμές. Τέτοια σούπερ μάρκετ αφορούν τα εξής: 1) Kinokuniya: Το πρώτο self service σούπερ μάρκετ στην Ιαπωνία. 2) Μeidi-ya: To πρώτο σούπερ μάρκετ που ειδικεύεται σε εισαγόμενα προϊόντα. 3) Seijo Ishii: Συνδυασμός ειδικών προϊόντων και convenience store. 4) Dean & Deluca: Έμφαση στα delicatessen προϊόντα. 5) Queens Isetan: Eιδικά ράφια για εισαγόμενα προϊόντα. 6) Κaldi Coffee: Ειδικεύεται σε premium εισαγόμενα προϊόντα. 7) Νational Azabu: Απευθύνεται κυρίως σε αλλοδαπούς.

5 5 Convenience stores (CVS) To 2013 αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 5%, κυρίως λόγω της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων που προσφέρουν. Επιπλέον, η αυξανόμενη δημοτικότητα των CVS μπορεί να αποδοθεί στην γεωγραφική τους θέση, αφού αυτά βρίσκονται σε τοποθεσίες πλησίον των οικιών των πελατών. Tα τελευταία χρόνια τα convenience stores προσφέρουν πλέον και υπηρεσίες παράδοσης προϊόντων, ενώ από το 2013 άρχισαν να πωλούν με μεγάλη επιτυχία και έτοιμο καφέ. Πίνακας 4: Τα κορυφαία convenient stores to Πολυκαταστήματα (Department Stores) Aπό το 1980, τα ιαπωνικά πολυκαταστήματα άρχισαν να αντιμετωπίζουν δριμύ ανταγωνισμό από την ανάπτυξη των σούπερ μάρκετ, malls και convenience stores. Tα πολυκαταστήματα γενικά διαθέτουν μία μεγάλη ποικιλία μαγαζιών και υπηρεσιών (όπως εστιατόρια στο ισόγειό τους). Ειδικότερα οι πωλήσεις τροφίμων μέσω πολυκαταστημάτων παρουσίασαν μικρή αύξηση το 2013 αγγίζοντας τα 17,3 δισ. δολλάρια. Τα ζαχαρώδη σημείωσαν άνοδο 1,1%, τα έτοιμα γεύματα αντίστοιχα άνοδο 0,1%, ενώ τα φρέσκα λαχανικά παρουσίασαν πτώση 0,6%. Οι πωλήσεις τροφίμων και ενδυμάτων αδιαμφισβήτητα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στα κέρδη των πολυκαταστημάτων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τα ενδύματα αντιστοιχούσαν περίπου στο 22,9% των συνολικών πωλήσεων τους το 2013, ενώ τα τρόφιμα στο 53,8% Πωλήσεις Το 2013, οι πωλήσεις τροφίμων στα πολυκαταστήματα άγγιξαν τα εκ. γεν, αντιπροσωπεύοντας το 10,7% της ιαπωνικής λιανικής αγοράς τροφίμων. Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια, οι συνολικές πωλήσεις προϊόντων εκτός τροφίμων, παρουσιάζουν πτωτική τάση. Αντιθέτως, οι πωλήσεις τροφίμων στα πολυκαταστήματα σημείωσαν ανοδική τάση λόγω της τοποθέτησης premium προϊόντων καθώς και την χρήση των depachika (δες κάτωθι). 5.7 Depachika Depachika είναι το ισόγειο πάτωμα ενός πολυκαταστήματος όπου είναι εγκατεστημένα τμήματα πώλησης φρέσκων τροφίμων. Διάσημα εστιατόρια άνοιξαν εκεί παραρτήματά τους, ενώ άρχισαν να πωλούνται πολυτελή τρόφιμα, δημιουργώντας μία νέα niche market στην Ιαπωνία. Το φαινόμενο depachika μετέτρεψε τα ισόγεια των πολυκαταστημάτων σε ελκυστικά μέρη για τους καταναλωτές, προσελκύοντας έτσι νέους σχετικούς πελάτες.

6 6 6. Τιμολόγηση, ποιότητα και premium προϊόντα Τα πολυκαταστήματα συνήθως εισάγουν επώνυμα προϊόντα τροφίμων, σε μικρές όμως συσκευασίες, αφού απευθύνονται σε καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν premium δώρα. Πίνακας 5: Τα 10 κορυφαία ιαπωνικά πολυκαταστήματα και οι συνολικές πωλήσεις τους το Καταναλωτικές/δημογραφικές τάσεις και αλλαγές Οι Ιάπωνες είναι εκπλεκτυσμένοι καταναλωτές, με προτιμήσεις και γεύσεις που έχουν διαμορφωθεί κατόπιν πολιτισμικών και περιβαλλοντικών επιρροών. Μία πολύ σημαντική πληθυσμιακή καταναλωτική κατηγορία είναι οι σημερινοί συνταξιούχοι. Αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα κατανάλωσης στη χώρα (αποκαλούμενη και Generation M). Πρόκειται για πολίτες άνω των 65 ετών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 26% του συνολικού ιαπωνικού πληθυσμού. Εκτιμάται πως το ποσοστό αυτό το 2020 αναμένεται να αυξηθεί σε 29% και σε 36% το 2040, ενώ ο συνολικός πληθυσμός αναμένεται να μειωθεί από 127 εκ. το 2014 σε 105 εκ. το Πίνακας 6: Προβλέψεις επί των δημογραφικών αλλαγών στην Ιαπωνία Πηγή: Νational Institute of Population and Social Security

7 7 8. Eποχές και εορτές Η ιαπωνική κουλτούρα αποδίδει μεγάλη έμφαση στις τέσσερις διακριτές εποχές του χρόνου και αυτό αποτυπώνεται στις καταναλωτικές αγοραστικές συνήθειες και είδη δώρων που χαρίζονται καθ όλη την διάρκεια του έτους. Ενδεικτικώς παρατίθεται κάτωθι πίνακας με τα δώρα που συνηθίζεται να χαρίζονται ανά κάθε εποχή έτους: 9. Προτιμήσεις Ιαπώνων καταναλωτών Οι Ιάπωνες καταναλωτές έχουν ορισμένες ιστορικές προτιμήσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπ όψιν. Οι Ιάπωνες εκτιμούν την εξυπηρέτηση, ποιότητα, αλλά και τα μικρά ατομικά μεγέθη. 10. Πρόσφατες τάσεις Η ανάπτυξη υγιεινών τροφίμων προμαγειρεμένων γευμάτων είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια. Τα υγειινά τρόφιμα προσελκύουν το ενδιαφέρον των ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών. Από την άλλη πλευρά, η επιτυχία των προμαγειρεμένων γευμάτων οφείλεται εν πολλοίς στη γήρανση του ιαπωνικού πληθυσμού, αφού πολλοί ηλικιωμένοι δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν μακριά για να αγοράσουν τρόφιμα. Ως εκ τούτου, αρκετοί εξ αυτών αγοράζουν τα καθημερινά τους γεύματα από τα τοπικά convenience stores. Παρομοίως, πολλοί νέοι εργάτες που διαβιούν μόνοι τους, συνήθως δεν μαγειρεύουν, αλλά γευματίζουν εκτός οικίας τους. 11. Ιδιωτικές ετικέττες (Private Brands) H πλειοψηφία των μεγάλων λιανεμπόρων τροφίμων διαθέτουν πλέον τις δικές τους ιδιωτικές ετικέττες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, η αξία της ιδιωτικής ετικέττας ανέρχεται σε 2,638 τρισ. γεν, ενώ μέχρι το έτος 2017 αναμένεται να αγγίξει τα τρισ. γεν.

8 8 12. Κατεψυγμένα τρόφιμα Τα κατεψυγμένα τρόφιμα, σημειώνουν επίσης ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια. Τέτοια τρόφιμα αφορούν για παράδειγμα ασιατικά noodles, ψωμί, ιχθυηρά, κατεψυγμένα λαχανικά κλπ. 13. Επιδόρπια Τα επιδόρπια αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα των convenience stores, τα οποία προωθούν τις δικές τους επωνυμίες. Έτσι για παράδειγμα τo Lawson convenience store λανάρει την δική του σειρά Uchi Café Sweets. To Family Mart αντιστοίχως την σειρά Mart s Sweet+ και το Circle K Sunkus την Cherie Dole. Επιπροσθέτως θα πρέπει να αναφερθεί πως το παγωτό έχει καταστεί πολύ δημοφιλές στην ιαπωνική αγορά. Η Seven & I και η Haagen-Dazs έχουν αναπτύξει συνεργασία σχετικά με την παραγωγή διάφορων γεύσεων παγωτού, τα οποία πωλούν σε όλα τα convenience stores της χώρας. 14. Κατανάλωση Η κατανάλωση στην Ιαπωνία αντιστοιχεί στο 60% του Α.Ε.Π. Στην Ιαπωνία υφίστανται δύο κύρια καταναλωτικά group: η Generation M και Generation Youth. Η πρώτη κατηγορία αφορά ηλικιωμένα άτομα άνω των 60 ετών. Η δεύτερη αφορά άτομα ηλικίας από 20 έως 30, που προτιμά να επισκέπτεται εστιατόρια, να αγοράζει προπαρασκευασμένα γεύματα, να παρακολουθεί ταινίες στο σινεμά κλπ. 15. Κανάλια διανομής Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται η εξεύρεση εισαγωγέα. Οι εισαγωγείς στην συνέχεια πωλούν σε διανομείς ή χονδρεμπόρους. Μεταξύ εισαγωγέα και λιανικής ενδέχεται να παρεμβάλλονται περισσότεροι του ενός διανομείς. Συχνά οι αλυσσίδες ή τα επί μέρους καταστήματα συνεργάζονται με συγκεκριμένο διανομέα, επομένως τα προϊόντα πρέπει να διοχετεύονται αναγκαστικά μέσω αυτού Αλυσσίδες super-market Οι γιγαντιαίες αλυσσίδες σούπερ μάρκετ όπως η Αeon και η Ιto Yokado εξασφαλίζουν τις προμήθειές τους μέσω 3 κυρίως καναλιών: 1. Κατευθείαν από τους εισαγωγείς. 2. Κατευθείαν από τους παραγωγούς. 3. Από χονδρεμπόρους και διανομείς Δομή department stores Tα department stores προμηθεύονται τα τρόφιμα αποκλειστικά από τους χονδρέμπορους και τους tenant merchants. Oι χονδρέμποροι τα προμηθεύονται με την σειρά τους από εισαγωγείς ή εμπορικές εταιρείες.

9 Δομή convenience stores Oι αλυσσίδες convenience stores προσφεύγουν στις εμπορικές εταιρείες και τους χονδρεμπόρους, που με την σειρά τους αγοράζουν από εισαγωγείς, αναλόγως βεβαίως από τον τύπο του προϊόντος. Λόγω περιορισμένου χώρου, τα convenience stores μπορούν να διαχειριστούν μόνο μερικές επωνυμίες ανά κατηγορία. Οι πωλήσεις των προϊόντων επιθεωρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με τα προϊόντα που κινούνται αργά να αντικαθίστανται ταχέως. Η διεύθυνση των εν λόγω καταστημάτων απαιτεί από τους εισαγωγείς: - να προσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά των προϊόντων τους, ώστε να ταιριάζουν στις προτιμήσεις των Ιαπώνων καταναλωτών. - να ελαχιστοποιούν τον χρόνο παράδοσης προκειμένου να εξασφαλίζεται η φρεσκάδα των προϊόντων. - να εισάγουν νέα προϊόντα σε συχνή βάση Οnline πωλήσεις Οι online πωλήσεις αποτελούν άλλο ένα σημαντικό κανάλι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διανομή των λιανικών τροφίμων. Η Rakuten παραμένει η εταιρεία ηγέτις. 16. Παράγοντες που επηρεάζουν τις εξαγωγές στην Ιαπωνία Η κάλυψη της ζήτησης από εγχώρια προϊόντα τροφίμων δεν ξεπερνά το 40%. Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα, μόνον στο ρύζι υπάρχει επάρκεια. Το ποσοστό αυτό δεν αναμένεται να μεταβληθεί ουσιωδώς τα επόμενα χρόνια. Επομένως, καθώς οι ανάγκες της αγοράς καλύπτονται από εισαγωγές, υπάρχει δυνατότητα εξαγωγής τροφίμων σε όλους τους τομείς. Το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα έστρεψε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας των καταναλωτών σε εισαγόμενα τρόφιμα, καθώς αυτά θεωρούνται πιο ασφαλή. Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή στα μεγέθη των εισαγωγών τροφίμων. Η άνοδος της ισοτιμίας του γεν έως τα τέλη 2014 οδήγησε σε μείωση των ειαγωγών ελληνικών τροφίμων. Η αναστροφή της σχέσης ευρώ/γεν ήδη από τις αρχές 2015, που κατέστησε τα εισαγόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα πιο φθηνά όταν αποτιμούνται σε γεν, αναμένεται να λειτουργήσει θετικά και για τις ελληνικές εξαγωγές. 17. Έμφαση στα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικό αριθμό τέτοιων προϊόντων. Πρέπει να δοθεί έμφαση σε όσα παράγονται σε επαρκή ποσότητα, ικανή για εξαγωγή και να γίνει προώθησή τους στην ιαπωνική αγορά βάσει των ιδιαίτερων ιδιοτήτων που παρουσιάζουν. Απρίλιος 2015 Συντάκτης: Μάριος Μαθιουδάκης Γραμματέας Α ΟΕΥ

10 10 Παράρτημα Διεθνείς εκθέσεις λιανικού εμπορίου & τροφίμων/ποτών στην Ιαπωνία The Supermarket Trade Show (11-12/02/2016) Venue: Tokyo Big Sight Οrganizer: New Supermarket Association of Japan (NSAJ) Tel.: Fax: Web: The International Food and Beverage Exhibition FOODEX JAPAN 2016 (8-11/03/2016) Venue: Makuhari Messe Οrganizer: Japan Management Association(JMA) Tel.: Fax: Web: www3.jma.or.jp Wine & Gourmet Japan (mid April annually) Venue: Tokyo Big Sight Οrganizer: Koelnmesse Co., Ltd. (Japan) Tel.: Fax: Web: The International Food Ingredients & Additives Exhibition and Conference 2015 (20-22/05/2015) Venue: Tokyo Big Sight Οrganizer: Food Chemicals Newspaper Inc. Tel.: Fax: Web: Health Ingredients Japan 2015 (7-9/10/2015) Venue: Tokyo Big Sight Οrganizer: UBM Media Co Ltd Tel.: Fax: Web: BioFach Japan Organic Expo 2016 (10-12/02/2016) Venue: Tokyo Big Sight Οrganizer: Space Media Japan Co., Ltd. Tel.: Fax: Web:

11 11 Iαπωνικοί αγροτικοί εμπορικοί σύνδεσμοι Japan Chain Stores Association Toranomon NN Bldg., 11F., Toranomon, Minato-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Web: All Nippon Kashi Association Shimbashi, Minato-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Japan Convenience Foods Industry Association Kimura Bldg. 3F, Asakusabashi, Taito-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Web: Japan Dairy Industry Association Nyugyo Kaikan 4F, Kudan Kita, Chiyoda-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Web: Japan Dehydrated Vegetable Association Irifune, Chuo-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Japan Food Service Association Hamamatsucho Central Bldg. 9F.10F , Hamamatsucho, Minato-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Web: Japan Frozen Food Association Kowa Nitto Bldg. 4F, Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Web: Japan Fruit Juice Association Zenkoku Tobacco Bldg., 3F., Shibadaimon, Minato-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Web: Japan Health Food & Nutrition Food Association Ichigaya Sadohara-cho, Shinjuku-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Web: Japan Nut Association Kohinata Bldg #203, Shinkawa, Chuo-ku, Tokyo Tel: n/a fax: 81/3/ Web:

12 12 Japan Self-Service Association Sakurai Bldg. 4F, Uchi-kanda, Chiyoda-ku, Tokyo Tel: +81/3/3255/4825; fax: Japan Restaurant Association BM Kabutocho Bldg., 11-7 Nihonbashi Kabutocho, Chuo-ku, Tokyo Tel: +81/3/ ; fax: Japan Wine and Spirits Importers' Association Daiichi Tentoku Bldg., Toranomon, Minato-ku, Tokyo Tel: +81/3/ /6506; fax: Web:

O τοµέας λιανικού εµπορίου στην Ιαπωνία Ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις

O τοµέας λιανικού εµπορίου στην Ιαπωνία Ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις O τοµέας λιανικού εµπορίου στην Ιαπωνία Ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις 1. Γενικά Οι συνολικές πωλήσεις του λιανικού τοµέα στην Ιαπωνία συµπεριλαµβανοµένων των τροφίµων, γενικών εµπορευµάτων, υφασµάτων,

Διαβάστε περισσότερα

~β, ΒΙΟΤΕχΝΖΚΟ ΕΠΙΜΕΠΝτΗρΙΟ ΟΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜ ΕΛΗΤΗ ΡΙΟ ΟΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Από: Αποστολή: Προς:

~β, ΒΙΟΤΕχΝΖΚΟ ΕΠΙΜΕΠΝτΗρΙΟ ΟΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜ ΕΛΗΤΗ ΡΙΟ ΟΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Από: Αποστολή: Προς: ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜ ΕΛΗΤΗ ΡΙΟ ΟΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Από: Αποστολή: Προς: Θέµα: Συνηµµένα: Economic and Commercίal Affa ίrs Offίce Tokyo ευτέρα, 27 Απριλίου 2015 10:55 πµ ecocom-tokyo@mfa.gr 'Ερευνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ Box 55565, 102 04 Stockholm, Sweden Tηλ. (+46-8) 545 660 16, 17, Tέλεφαξ (+46-8) 667 32 93 Email: sweden.oey@greekembassy.se

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΑ Πληθυσμός: 311,591,917 New York: 21,900,000 Los Angeles: 18,000,000 Chicago: 9.850.000 Οι Η.Π.Α. είναι η μεγαλύτερη και ποιο δυναμική οικονομία

Διαβάστε περισσότερα

Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων στις ΗΠΑ και Δίκτυα Διανομής. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Διευθύνων Σύμβουλος, Pelopac ABEE

Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων στις ΗΠΑ και Δίκτυα Διανομής. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Διευθύνων Σύμβουλος, Pelopac ABEE Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων στις ΗΠΑ και Δίκτυα Διανομής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Διευθύνων Σύμβουλος, Pelopac ABEE Το πρώτο βήμα Η Pelopac σήμερα Τι κάνουμε Εστιάζουμε στις μακροχρόνιες και στενές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ Box 55565, 102 04 Stockholm, Sweden Tηλ. (+46-8) 545 660 16, 17, Tέλεφαξ (+46-8) 667 32 93 Email: sweden.oey@greekembassy.se

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 1 Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Στοιχεία αγοράς νωπών φρούτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 1 Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Στοιχεία αγοράς νωπών φρούτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 1 Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Λονδίνο, Σεπτέμβριος 2017 Στοιχεία αγοράς νωπών φρούτων στο Ηνωμένο Βασίλειο Ο όγκος πωλήσεων φρούτων στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισε

Διαβάστε περισσότερα

Ο μηχανισμός TradeUSA & Η αγορά F&B των ΗΠΑ

Ο μηχανισμός TradeUSA & Η αγορά F&B των ΗΠΑ All rights reserved by the American-Hellenic Chamber of Commerce - 2017 Ο μηχανισμός TradeUSA & Η αγορά F&B των ΗΠΑ Γιάννης Μωύσογλου Υπεύθυνος Εξαγωγών (TradeUSA Lead) Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία. Η στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των σούπερ μάρκετ

Πτυχιακή Εργασία. Η στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των σούπερ μάρκετ Πτυχιακή Εργασία Η στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των σούπερ μάρκετ Σπουδαστής: Καραλάγας Γεώργιος Εισηγητής: Ντάνος Αναστάσιος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι

Διαβάστε περισσότερα

Η αγορά κατεψυγμένων της Γερμανίας

Η αγορά κατεψυγμένων της Γερμανίας ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ντύσσελντορφ, 21 Ιουλίου 2010 Η αγορά κατεψυγμένων της Γερμανίας Ι. Βασικά μεγέθη της αγοράς Η κατά κεφαλήν κατανάλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η αγορά ελαιολάδου στο Ισραήλ.

Η αγορά ελαιολάδου στο Ισραήλ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 3 Daniel Frisch 64731 Tel Aviv, Israel Tel. 00972 3 6055299 Fax. 6055296 e-mail: ecocom-telaviv@mfa.gr Η αγορά ελαιολάδου στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...3. Εισαγωγή...3. Εγχώρια παραγωγή τυροκομικών...3. Καταναλωτικές προτιμήσεις...4. Δίκτυα διανομής...

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...3. Εισαγωγή...3. Εγχώρια παραγωγή τυροκομικών...3. Καταναλωτικές προτιμήσεις...4. Δίκτυα διανομής... Έρευνα αγοράς Τοµέας τυροκοµικών προϊόντων στη Γαλλία Γραφείο Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Παρισίων Παρίσι, Απρίλιος 2013 1 Περιεχόμενα ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ...3 Εισαγωγή...3 Εγχώρια

Διαβάστε περισσότερα

Η αγορά κατεψυγµένων της Γερµανίας

Η αγορά κατεψυγµένων της Γερµανίας ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑ ΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ντύσσελντορφ, 8 Αυγούστου 2011 Η αγορά κατεψυγµένων της Γερµανίας Ι. Βασικά µεγέθη της αγοράς Η κατά κεφαλήν κατανάλωση

Διαβάστε περισσότερα

17, rue Auguste Vacquerie, 75116 Paris - Τηλέφωνο: 00331.47.20.26.60 - Φαξ: 00331.40.70.19.04 Ε-mail: ecocom-paris@mfa.gr - ambcomgr@yahoo.

17, rue Auguste Vacquerie, 75116 Paris - Τηλέφωνο: 00331.47.20.26.60 - Φαξ: 00331.40.70.19.04 Ε-mail: ecocom-paris@mfa.gr - ambcomgr@yahoo. Η μπύρα στην αγορά της Γαλλίας ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η μπύρα στην Γαλλία δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο είναι ο οίνος. Το συγκεκριμένο ποτό δεν έχει την παράδοση και την φήμη που έχει σε άλλες ευρωπαϊκές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΟΥΛ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Rm 2511, Janggyo Bldg, Janggyo-dong 1, Chung-ku, Seoul, Korea 100-760 Τηλ: +82-2-754-8292, Fax: +82-2-754-8293 E-mail: ecocom-seoul@mfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

23/5/2017 Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

23/5/2017 Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ 23/5/2017 Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ Η Μικρή Λιανική σε νούμερα Mini Market: >10.000 Περίπτερα στην Ελλάδα: 8.000 Φούρνοι στην Ελλάδα: 2.500 Πρατήρια καυσίμων: 6.500 Πρατήρια ψωμιού στην Ελλάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ME MIA MATIA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ&ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ME MIA MATIA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ&ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 2016 ME MIA MATIA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ&ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ To οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον Οι αναπτυγμένες οικονομίες έχασαν το 2015

Διαβάστε περισσότερα

1η PRIVATE LABEL. 1-3 Οκτωβρίου 2010. Διεθνής Έκθεση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας. HELEXPO PALACE, Αθήνα

1η PRIVATE LABEL. 1-3 Οκτωβρίου 2010. Διεθνής Έκθεση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας. HELEXPO PALACE, Αθήνα 1η PRIVATE LABEL Διεθνής Έκθεση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας 1-3 Οκτωβρίου 2010 HELEXPO PALACE, Αθήνα Ο κλάδος της Private Label στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΑ Συνολικός πληθυσμός: 142,960,000 Αστικός πληθυσμός: 73,8% Μόσχα: 13,500,000 Αγία Πετρούπολη: 4,750,000 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Αν και στις προτιμήσεις των Ρώσων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Λευκωσία Ιούνιος 2016 1 (Α) Χαρακτηριστικά κυπριακής αγοράς και διατροφικές συνήθειες Το μέγεθος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΧ. Συμπεριφορά καταναλωτή στο λιανικό εμπόριο Κριτήρια επιλογής καταστήματος

ΙΧ. Συμπεριφορά καταναλωτή στο λιανικό εμπόριο Κριτήρια επιλογής καταστήματος Κριτήρια επιλογής καταστήματος 199 Κριτήρια επιλογής καταστήματος λιανικού εμπορίου Υπάρχουν πολλά κριτήρια. Συνοπτικά: Τοποθεσία Οι καταναλωτές προτιμούν τα πλησιέστερα σε αυτούς καταστήματα για να εξοικονομήσουν

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες»

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» «Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας N. Πέλλας - Πιερίας www.agribusiness.uoi.gr Υπεύθυνος έργου: Φωτόπουλος Χρήστος: Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Έρευνα μάρκετινγκ Ανάπτυξη νέων προϊόντων Τμηματοποίηση της αγοράς ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Τιμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Γερμανία Ηαγοράτροφίμων ποτών και καταναλωτικών αγαθών. Αντιγόνη Μαριόλη Γραμματέας ΟΕΥ Α Γραφείο ΟΕΥ Ντύσσελντορφ

Γερμανία Ηαγοράτροφίμων ποτών και καταναλωτικών αγαθών. Αντιγόνη Μαριόλη Γραμματέας ΟΕΥ Α Γραφείο ΟΕΥ Ντύσσελντορφ Γερμανία Ηαγοράτροφίμων ποτών και καταναλωτικών αγαθών Αντιγόνη Μαριόλη Γραμματέας ΟΕΥ Α Γραφείο ΟΕΥ Ντύσσελντορφ Γερμανική αγορά τροφίμων ποτών: η δυσκολότερη αγορά στον κόσμο ; Πλεονεκτήματα πληθυσμός

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018

Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018 Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018 Δεν υπάρχει τύχη απλά καλό marketing Το marketing είναι δυστυχώς από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. 1. Εγχώρια παραγωγή και αυτάρκεια. Η Πορτογαλία είναι σχεδόν αυτάρκης σε ελαιόλαδο, ωστόσο, η παραγωγή δεν επαρκεί για την κάλυψη της εξωτερικής ζήτησης. Κατά

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο: Πηνελόπη Ζαρκάδα Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Γ. Πανηγυράκης

Ονοματεπώνυμο: Πηνελόπη Ζαρκάδα Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Γ. Πανηγυράκης Ονοματεπώνυμο: Πηνελόπη Ζαρκάδα Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Γ. Πανηγυράκης Δεκέμβριος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Βιβλιογραφική επισκόπηση, η οποία διαχωρίζεται σε δύο (2) μέρη: 1) Η Έννοια του Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΙΕΣ. Δρ. Ασπασια Βλαχβεη

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΙΕΣ. Δρ. Ασπασια Βλαχβεη ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΙΕΣ Manufacturer brand National brand Private brand (trade brands) Τα προϊόντα ιδιωτικής επωνυμίας τα καταναλωτικά προϊόντα που παράγονται από ή για λογαριασμό των λιανέμπορων και πωλούνται

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ενότητα 4: Συλλογή Εμπορευμάτων Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ιεύθυνση : Nishi Azabu, Minato-ku, Tokyo Japan

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ιεύθυνση : Nishi Azabu, Minato-ku, Tokyo Japan ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ιεύθυνση : 3-16-30 Nishi Azabu, Minato-ku, 106-0031 Tokyo Japan Τηλέφωνο: +81-3-3404 5853, Fax : +81-3-3404 5845, E-mail: ecocom-tokyo@mfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2006

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2006 Αθήνα, 1 η Αυγούστου 2006 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2006 Ισχυρή Αύξηση Καθαρών Κερδών κατά 41,6% σε 318εκ. Επέκταση Χορηγήσεων κατά 24,5% και Κεφαλαίων υπό ιαχείριση κατά 22,9% υναµική Αύξηση Εσόδων

Διαβάστε περισσότερα

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγρίνιο, 17-18 Ιανουαρίου 2004 1 Ερευνητικές Ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εργασίας, η οποία εξελίσσεται σε έξι μέρη που δημοσιεύονται σε αντίστοιχα τεύχη. Τεύχος 1, 2013.

Το παρόν αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εργασίας, η οποία εξελίσσεται σε έξι μέρη που δημοσιεύονται σε αντίστοιχα τεύχη. Τεύχος 1, 2013. Είναι Πράγματι οι Γερμανοί Φτωχότεροι από τους Έλληνες, in DEEP ANALYSIS Ενέργεια Παγκόσμιες Ενεργειακές Ανάγκες της Περιόδου 2010-2040 του Ιωάννη Γατσίδα και της Θεοδώρας Νικολετοπούλου in DEEP ANALYSIS

Διαβάστε περισσότερα

Η 17 η χρονιά της μοναδικής έκθεσης στη Μέση Ανατολή για Φυσικά & Βιολογικά προϊόντα

Η 17 η χρονιά της μοναδικής έκθεσης στη Μέση Ανατολή για Φυσικά & Βιολογικά προϊόντα Η 17 η χρονιά της μοναδικής έκθεσης στη Μέση Ανατολή για Φυσικά & Βιολογικά προϊόντα ORGANIC & NATURAL PRODUCTS EXPO 2019 Ημερομηνία 3-5 Δεκεμβρίου 2019 Ώρες 10:00 18.00 Χώρος Χρόνος Πρόσβαση Dubai Convention

Διαβάστε περισσότερα

Συμπεριφορά Καταναλωτή

Συμπεριφορά Καταναλωτή Συμπεριφορά Καταναλωτή Ενότητα 5: Καταναλωτής και επιχείρηση λιανικής πώλησης Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ενότητα 6: Πολιτική Τιμών στο Λιανικό Εμπόριο Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων &

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε ράφι στο κέρδος

Δώστε ράφι στο κέρδος Δώστε ράφι 2015 2014 στο κέρδος Εμείς στην BAZAAR AE, με 50 χρόνια εμπειρία στο χονδρεμπόριο τροφίμων, και το σύγχρονο δίκτυο διανομής καλύπτουμε πλήρως όλες τις κατηγορίες προιόντων, σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Λιανεμπόριο Τροφίμων Η κατάσταση μετά τα capital control Καθ. Γιώργος Δουκίδης

Λιανεμπόριο Τροφίμων Η κατάσταση μετά τα capital control Καθ. Γιώργος Δουκίδης Λιανεμπόριο Τροφίμων 2015-2016 Η κατάσταση μετά τα capital control Καθ. Γιώργος Δουκίδης Ασταθές Μακροοικονομικό Περιβάλλον Αύξηση ΦΠΑ στα Τρόφιμα Πλαστικό Χρήμα και Ψηφιακές Πληρωμές Ο Αναδυόμενος Έλληνας

Διαβάστε περισσότερα

Η Τοπικότητα & η δυναμική της τοποθέτησής της

Η Τοπικότητα & η δυναμική της τοποθέτησής της Ενότητα 1: Τοποθέτηση Κεφάλαιο 8 Η Τοπικότητα & η δυναμική της τοποθέτησής της Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κεφάλαιο 8: Η Τοπικότητα και η δυναμική της τοποθέτησής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ * ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ *

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ * ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ * ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ * ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ * Διαπιστώσεις Διαπίστωση Ι: Ο όγκος και η αξία των εξαγωγών ελληνικών ελιών στην Ιαπωνία -αν και σε αυξητική πορεία την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες»

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» «Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» Έρευνα καταναλωτικών συνηθειών Νοµού Αιτωλοακαρνανίας Υπεύθυνος έργου: Χρήστος Φωτόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια : Αναστασία Καραγιαννοπούλου - Msc, Μελετήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Εισηγήτρια : Αναστασία Καραγιαννοπούλου - Msc, Μελετήτρια Πανεπιστημίου Πατρών ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Έρευνα Αγοράς και Εκπόνηση Σχεδίου Μάρκετινγκ για την Ανάπτυξη και Εμπορία των βιολογικών προϊόντων στο νομό Αχαΐας Εισηγήτρια : Αναστασία Καραγιαννοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

INCOFRUIT - (HELLAS)

INCOFRUIT - (HELLAS) Αριθ. Πρωτ. 251/ Σελ 1 Αθήνα 16.4,28 Προς ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ Κε Συνάδελφε Θέµα: Η αγορά χυµών της Γερµανίας Παραθέτουµε συνηµµένα το πρώτο ενηµερωτικό σηµείωµα σχετικά µε την αγορά χυµών της Γερµανίας, που συνέταξε

Διαβάστε περισσότερα

Η αγορά ζαχαρωδών προϊόντων της Γερμανίας

Η αγορά ζαχαρωδών προϊόντων της Γερμανίας ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ντύσσελντορφ, 09 Σεπτεμβρίου 2008 Η αγορά ζαχαρωδών προϊόντων της Γερμανίας Ι. Βασικά μεγέθη της αγοράς Η κατά κεφαλήν

Διαβάστε περισσότερα

Οι εισαγωγές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 70% της συνολικής αγοράς (τιμές χονδρεμπορίου)

Οι εισαγωγές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 70% της συνολικής αγοράς (τιμές χονδρεμπορίου) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : 1 A Holland Park, London, W11 3TP Τηλέφωνο : 020 7727 8860 Λονδίνο, 18 Απριλίου 2008 Φαξ : 020 7727 9934 Ηλ. Δ/νση : commercial@greekembassy.org.uk

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ενότητα 2: Διανομή Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) Σκοποί

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνεργάτες, Στο συνημμένο αρχείο που σας στέλνω θα βρείτε την παρουσίαση της έκθεσης Super Market - Mini Market & Περίπτερο 2016.

Αγαπητοί συνεργάτες, Στο συνημμένο αρχείο που σας στέλνω θα βρείτε την παρουσίαση της έκθεσης Super Market - Mini Market & Περίπτερο 2016. From: Stamatis Vrettos [mailto:svrettos@rota.gr] Sent: Tuesday, May 24, 2016 3:10 PM To: 'Stamatis Vrettos' Subject: Έκθεση Super Market - Mini Market & Περίπτερο 2016 Αγαπητοί συνεργάτες,

Διαβάστε περισσότερα

Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο

Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Πρακτική Εξάσκηση Μάρκετινγκ Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm, Δρ. Astin Malschinger Παραπομπή

Διαβάστε περισσότερα

2. Εγχώρια κατανάλωση-διατροφικές συνήθειες.

2. Εγχώρια κατανάλωση-διατροφικές συνήθειες. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 2. Εγχώρια κατανάλωση-διατροφικές συνήθειες. 3. Δίκτυα διανομής 4. Ενδεικτικές λιανικές τιμές 5. Παραγωγή 6. Εξωτερικό εμπόριο 7. Διμερές εμπόριο 1 1. Εισαγωγή Τα ψάρια, μαλάκια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Ερεβάν, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Ερεβάν, 13 Σεπτεμβρίου 2011 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : 6 Demirchian Str., 375002 Yerevan Τηλέφωνο : 003741-530051,530446 Τηλ/τυπο : 0037410-530049 Ηλεκ. Δ/νση : ecocom-yerevan@mfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 3: ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Βλαχοπούλου Μάρω Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Έρευνα μάρκετινγκ Ανάπτυξη νέων προϊόντων ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Τμηματοποίηση της αγοράς ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα προώθησης Ελληνικού ελαιολάδου στην Πολωνία

Πρόγραμμα προώθησης Ελληνικού ελαιολάδου στην Πολωνία 2-3 Δεκεμβρίου 2017 Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας - Εκθεσιακό Κέντρο PGE National Stadium Η Πολωνική αγορά ελαιολάδου Η Πολωνία Σύμφωνα με το μέγεθος του πληθυσμού της (38,2 εκ. κατοίκους), είναι η 6η μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτικά Προϊόντα Μικρών Παραγωγών

Αγροτικά Προϊόντα Μικρών Παραγωγών Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 2 Αγροτικά Προϊόντα Μικρών Παραγωγών Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Κεφάλαιο 2: Αγροτικά Προϊόντα μικρών παραγωγών

Διαβάστε περισσότερα

Η διεθνής τάση. Πρόβλεψη αύξησης τζίρου από 148 δις σε 250δις το 2020. (Έκθεση εταιρείας McKinsey).

Η διεθνής τάση. Πρόβλεψη αύξησης τζίρου από 148 δις σε 250δις το 2020. (Έκθεση εταιρείας McKinsey). Αθήνα 4 Ιουνίου 2014 Διαπιστώσεις στην αγορά του κοσμήματος Η διεθνής τάση Πρόβλεψη αύξησης τζίρου από 148 δις σε 250δις το 2020. (Έκθεση εταιρείας McKinsey). Δυναμική ανάπτυξη των επωνύμων brands με πρόβλεψη

Διαβάστε περισσότερα

Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Βρυξέλλες, Δεκέμβριος 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ...3 1. ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σουπερ μαρκετ ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σουπερ μαρκετ ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σουπερ μαρκετ ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ WINTER FANCY FOOD SHOW 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ WINTER FANCY FOOD SHOW 2019 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ Αγαπητοί συνεργάτες, WINTER FANCY FOOD SHOW 2019 Η εταιρεία μετά την απόλυτη επιτυχία της έκθεσης το 2018 με χαρά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΑΒΕΕ

ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΑΒΕΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΑΒΕΕ Ονοματεπώνυμο: Τολιόπουλος Κωνσταντίνος Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: Κριτσωτάκις Γεώργιος Δεκέμβριος 2014 ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ενότητα 1: Εισαγωγή στο Λιανεμπόριο Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.)

Διαβάστε περισσότερα

Η αγορά κατεψυγμένων της Γερμανίας

Η αγορά κατεψυγμένων της Γερμανίας ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ντύσσελντορφ, 20 Αυγούστου 2008 Η αγορά κατεψυγμένων της Γερμανίας Ι. Βασικά μεγέθη της αγοράς Η κατά κεφαλήν κατανάλωση

Διαβάστε περισσότερα

Wine & Gourmet 2017 Japan

Wine & Gourmet 2017 Japan ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΚΥΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ Wine & Gourmet 2017 Japan ΤΟΚΥΟ ΒΙG SIGHT/12-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 Η εταιρεία OECON GROUP σε συνέχεια των διεθνών δράσεων

Διαβάστε περισσότερα

λιανικό εμπόριο Κλαδική Έρευνα - 1o Τρίμηνο 2019

λιανικό εμπόριο Κλαδική Έρευνα - 1o Τρίμηνο 2019 λιανικό εμπόριο Κλαδική Έρευνα - 1o Τρίμηνο 2019 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 {04} {06} {08} Δείκτες αγοράς Συνοπτική Παρουσίαση Προσδοκίες & αντιλήψεις καταναλωτών για τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων {08} Κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Βρυξέλλες, Νοέμβριος 2014 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ...1 1. ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ EXECUTIVE ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΣΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ EXECUTIVE ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ EXECUTIVE ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΣΑΣ Αγαπητοί συνεργάτες, Η εταιρεία με χαρά σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη Δ.Ε. PLMA World of Private Label, από τις 21 έως τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη, 14 Μαρτίου 2017

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη, 14 Μαρτίου 2017 ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη, 14 Μαρτίου 2017 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2016 Οι εξωτερικές εμπορικές συναλλαγές της Ισπανίας διατήρησαν το 2016, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, αυξητική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΔΟΕΑΠ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΔΟΕΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΔΟΕΑΠ Περιεχόμενο του επιχειρηματικού σχεδίου για την ίδρυση του καταστήματος Παντοπωλείον Η Ενημέρωση Συντάκτης : Ελένη Β. Σπανοπούλου αε Η ιδέα Ηδημιουργίαμη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 7.05.2010. Εξωτερικό εμπόριο Ισπανίας για το 2009. Γενικά χαρακτηριστικά

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 7.05.2010. Εξωτερικό εμπόριο Ισπανίας για το 2009. Γενικά χαρακτηριστικά ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 7.05.2010 Εξωτερικό εμπόριο Ισπανίας για το 2009 Γενικά χαρακτηριστικά Η διεθνής οικονομική κρίση, που άρχισε να πλήττει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία από το

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία της αγοράς τυριού στο Ηνωμένο Βασίλειο 1

Στοιχεία της αγοράς τυριού στο Ηνωμένο Βασίλειο 1 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Στοιχεία της αγοράς τυριού στο Ηνωμένο Βασίλειο 1 Η αγορά Το τυρί παραμένει ένα από τα βασικά περιεχόμενα του ψυγείου των βρετανικών νοικοκυριών,

Διαβάστε περισσότερα

Οι καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών του Δ. Χανίων ως προς την αγορά κρέατος. Sentiment Analysis/Cretan Polls

Οι καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών του Δ. Χανίων ως προς την αγορά κρέατος. Sentiment Analysis/Cretan Polls Οι καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών του Δ. Χανίων ως προς την αγορά κρέατος Είδος έρευνας Ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου Χρονική διάρκεια Σάββατο 27 Απριλίου- Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14, 10563, Αθήνα. Τηλ.: 210 5202250-60-70, Fax: 2105229167, e-mail: oee@oe-e.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14, 10563, Αθήνα. Τηλ.: 210 5202250-60-70, Fax: 2105229167, e-mail: oee@oe-e. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14, 10563, Αθήνα. Τηλ.: 210 5202250-60-70, Fax: 2105229167, e-mail: oee@oe-e.gr Εισήγηση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Βρυξέλλες, Δεκέμβριος 2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ...1 1. ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

INCOFRUIT - (HELLAS)

INCOFRUIT - (HELLAS) Προς ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ Κε Συνάδελφε Θέμα: Ενημερωτικό δελτίο για την αγορά αγροτικών προϊόντων στη Γερμανία Παραθέτουμε συνημμένα ενημερωτικό δελτίο με ειδήσεις για την γερμανική αγορά αγροτικών προϊόντων και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ με την υποστήριξη [TAIPEΙ] Δευτέρα 19 Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 Συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συμμετέχοντες Φορείς Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑ ΟΥ & ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑ ΟΥ & ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑ ΟΥ & ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Γραφείο Οικονοµικών & Εµπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας της Ελλάδος στην Τύνιδα 6, rue St. Fulgence, Notre Dame Tunis 1082 Tel. +216 71 288411-846632 Fax +216 71 789518

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. 1. Εγχώρια παραγωγή και αυτάρκεια. Η Πορτογαλία αποτελεί σημαντική ελαιοπαραγωγό χώρα και είναι αυτάρκης όσον αφορά την εγχώρια κατανάλωση ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΜΙΑ ΕΚΘΕΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Παρασκευή 3 έως Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 ΜΙΑ ΕΚΘΕΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ www.minimarket-periptero.gr minimarket.periptero minimarketexpo 3-4-5 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνείς τάσεις στον τομέα των τροφίμων: Απόλαυση με ξεχωριστή προστιθέμενη αξία

Διεθνείς τάσεις στον τομέα των τροφίμων: Απόλαυση με ξεχωριστή προστιθέμενη αξία Συνεντεύξεις τύπου Anuga 2017 Διεθνείς τάσεις στον τομέα των τροφίμων: Απόλαυση με ξεχωριστή προστιθέμενη αξία Από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017 ανοίγει τις πόρτες της η μεγαλύτερη και σημαντικότερη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Έρευνα αγοράς θεωρείται κάθε οργανωμένη προσπάθεια συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης πληροφοριών σχετικών με την αγορά που δραστηριοποιείται μια επιχείρηση. Αυτές οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών

Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών 1 Ορίζοντας το Μάρκετινγκ Το marketing είναι η επιστήμη των αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 19 Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Δευτέρα 19 Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 με την υποστήριξη Συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ [TAIPEΙ] Δευτέρα 19 Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 Συμμετέχοντες Φορείς Taipei, 20-23

Διαβάστε περισσότερα

Η αγορά των βιολογικών προϊόντων Δρ Πολυμάχη Συμεωνίδου. «Βιολογικά Προϊόντα: Προοπτικές και τάσεις του κλάδου» Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, ΕΒΕΑ

Η αγορά των βιολογικών προϊόντων Δρ Πολυμάχη Συμεωνίδου. «Βιολογικά Προϊόντα: Προοπτικές και τάσεις του κλάδου» Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, ΕΒΕΑ Η αγορά των βιολογικών προϊόντων Δρ Πολυμάχη Συμεωνίδου Η ενίσχυση του κλάδου των βιολογικών Στην Ελλάδα το βιολογικό επιδοτήθηκε αλλά ελάχιστες αποτελεσματικές επενδύσεις στόχος τα στρέμματα και όχι το

Διαβάστε περισσότερα

Καταναλωτικές τάσεις στην Ελληνική και τη διεθνή αγορά. Δημήτρης Καραβασίλης Αθήνα, Μάρτιος 2016

Καταναλωτικές τάσεις στην Ελληνική και τη διεθνή αγορά. Δημήτρης Καραβασίλης Αθήνα, Μάρτιος 2016 Καταναλωτικές τάσεις στην Ελληνική και τη διεθνή αγορά Δημήτρης Καραβασίλης Αθήνα, Μάρτιος 2016 Περιεχόμενα 1. Πηγές πληροφόρησης καταναλωτών 2. Καταναλωτικές τάσεις & Δημογραφικά 3. Καταναλωτικές τάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Ιανουάριος 2019 ΣΕΒΕ, Πλατεία Μοριχόβου 1, 54625 Θεσσαλονίκη Τ. 2310-535333, f. 2310-543232, E. info@seve.gr www.seve.gr Η ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2015) 275 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2015) 275 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0287 (COD) 15251/15 ADD 2 JUSTCIV 290 CONSOM 220 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής:

Διαβάστε περισσότερα

Franchise Concept Book

Franchise Concept Book Franchise Concept Book Παράγουμε σπιτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά μετά από συνεχή έρευνα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα ποιοτικότερα παγωτά και παγωμένα γιαούρτια.

Διαβάστε περισσότερα

Οι λειτουργίες του Μάρκετινγκ, η διανομή& οι μεσάζοντες

Οι λειτουργίες του Μάρκετινγκ, η διανομή& οι μεσάζοντες Η Διανομή 1. Οι λειτουργίες του Μάρκετινγκ, η διανομή & οι μεσάζοντες 2. Ο δίαυλος Μάρκετινγκ 3. Βασικοί τύποι διαύλων 4. Παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή διαύλων 5. Η διαδικασία επιλογής διαύλων

Διαβάστε περισσότερα

NEC BIRMINGHAM 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

NEC BIRMINGHAM 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ NEC BIRMINGHAM 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 www.foodanddrinkexpo.co.uk FOOD & DRINK EXPO 2020 Ημερομηνία 30 Μαρτίου 1 Απριλίου 2020 Χώρος Χρόνος Πρόσβαση NEC Birmingham 24 η χρονιά Μόνο επαγγελματίες Εκθέτες

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Προϊόντων και Υπηρεσιών

Μάρκετινγκ Προϊόντων και Υπηρεσιών Μάρκετινγκ Προϊόντων και Υπηρεσιών Συγκέντρωση Πληροφοριών και Έλεγχος του Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας Διδάσκων Φώτης Χ. Κίτσιος Ερωτήσεις Κεφαλαίου Ποιες είναι οι

Διαβάστε περισσότερα

ΗΔΙΑΝΟΜΗ (distribution channels) Η ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ

ΗΔΙΑΝΟΜΗ (distribution channels) Η ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΗΔΙΑΝΟΜΗ (distribution channels) Η ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ Λειτουργίες ΜΚΤ και Διανομή Η διανομή αναφέρεται σε όλες τις δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν για να μεταβιβασθεί το προϊόν από τον αρχικό πωλητή (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Ηλεκτρονικό Εμπόριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Ηλεκτρονικό Εμπόριο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ηλεκτρονικό Εμπόριο Αναπτύσσοντας ένα Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ηλεκτρονικό Εμπόριο Θέματα Προσδιορισμός επιχειρηματικού μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια οικονομία. Διεθνές περιβάλλον 1

Παγκόσμια οικονομία. Διεθνές περιβάλλον 1 Παγκόσμια οικονομία Διεθνές περιβάλλον 1 Επιλεγμένοι δείκτες ασιατικών χωρών Διεθνές περιβάλλον 2 Αλλαγές στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον Πρωτεύον ρόλος της κίνησης στην κίνηση των κεφαλαίων σε σχέση

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ. Ενότητα 8: Το Προϊόν

Μάρκετινγκ. Ενότητα 8: Το Προϊόν Μάρκετινγκ Ενότητα 8: Το Προϊόν Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) Σκοποί 8 ης Ενότητας Περιγραφή και

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα σχετικά με την ιαπωνική αγορά οίνων

Ενημερωτικό Σημείωμα σχετικά με την ιαπωνική αγορά οίνων ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ενημερωτικό Σημείωμα σχετικά με την ιαπωνική αγορά οίνων Συντάκτης: Mάριος Μαθιουδάκης, Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α ΤΟΚΥΟ, Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΗΠΑ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΗΠΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 866 2nd Ave (11 th Floor), New York, NY 10017 Tel.: 1-212-751-2404, Fax: 1-212-593-2278, E-mail: ecocom-newyork@mfa.gr ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ιοίκηση Μάρκετινγκ Στρατηγική Συστήµατος ιανοµής

ιοίκηση Μάρκετινγκ Στρατηγική Συστήµατος ιανοµής ιοίκηση Μάρκετινγκ Στρατηγική Συστήµατος ιανοµής ρ. Παναγιώτης Μπάλλας E-mail: ballas@staff.teicrete.gr Μοντέλο δικτύου πωλήσεων (από το βιβλίο ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ-Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης Διάλεξη 9 η (2018 19) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης 1 Τιμολογιακή Πολιτική Στόχοι και Πολιτικές Ευελιξία τιμών Επίπεδα τιμών στον κύκλο ζωής του προϊόντος Βασικές Τιμολογιακές Πολιτικές Μεταφορικά κόστη Ποιός

Διαβάστε περισσότερα