ΤΙΤΛΟΣ: Η Ζωή στην Επαρχία για έναν Έφηβο. Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΙΤΛΟΣ: Η Ζωή στην Επαρχία για έναν Έφηβο. Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα."

Transcript

1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ. Τ. ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: ΑΛ2 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: Η Ζωή στην Επαρχία για έναν Έφηβο. Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα. Υπεύθυνος Καθηγητής Γκότσης Γρηγόρης ΠΕ 06

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 2. Διαχωρισμός Ομάδων 3. Ομάδα Α - Ganja Rocks Πλεονεκτήματα της Ζωής στην Επαρχία 4. Ομάδα Β - M 2 E X Μειονεκτήματα της Ζωής στη Μεγαλούπολη 5. Ομάδα Γ - Τα Καρντάσιανς Μειονεκτήματα της Ζωής στην Επαρχία 6. Ομάδα Δ - Μαχητές Πλεονεκτήματα της Ζωής στη Μεγαλούπολη ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Αντίγραφο Ερωτηματολογίου για την έρευνα 2. Αποτελέσματα έρευνας για την Επαρχία 3. Αποτελέσματα έρευνας για τη Μεγαλούπολη 4. Βιβλιογραφία

3 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ζωή Στην Επαρχία για Έναν Έφηβο: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Σκοπός της ερευνητικής εργασίας ήταν να ερευνήσουμε και να διαπιστώσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του τρόπου ζωής ενός εφήβου στην επαρχία. Λόγω του μεγάλου εύρους θεματικών ενοτήτων η ολομέλεια αποφάσισε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένους άξονες που κατά τη γνώμη μας αφορούν στους εφήβους και να διαπιστώσουμε μέσα από την αναζήτηση πληροφοριών, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο αλλά και με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου, ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ζωής ενός εφήβου στην επαρχία. Κρίθηκε βέβαια απαραίτητο να κάνουμε μια συγκριτική αντιπαράθεση με τη ζωή του εφήβου στη μεγαλούπολη. Οι κύριοι άξονες πάνω στους οποίους ερευνήσαμε ήταν: Εκπαίδευση Κοινωνικές Σχέσεις Περιβάλλον Συγκοινωνίες και ΜΜΜ Υγεία Ψυχαγωγία Πέρα από την έρευνα σε διάφορα άρθρα του διαδικτύου όσον αφορά στη ζωή του εφήβου στην επαρχία και τη μεγαλούπολη, εστιάσαμε την προσοχή μας στη σύνταξη ερωτηματολογίου με σκοπό να προτρέψουμε νέους ανθρώπους, κυρίως της ηλικίας μας, να απαντήσουν στα ερωτήματά μας και τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά διότι διαπιστώσαμε ότι αν και υπάρχουν αρκετές διαφορές στους δύο τρόπους ζωής, ορισμένα πράγματα είναι κοινά και δε φαίνεται να υπάρχει αξιοσημείωτη απόκλιση απόψεων. Η φύση της διεξαγωγής της έρευνας, ωστόσο, και η βιωματική εμπειρία που είχαμε με το ερωτηματολόγιο ήταν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της εργασίας μας καθώς μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα κάποιους συμμαθητές μας, να ανταλλάξουμε απόψεις με περαστικούς και φοιτητές στη μεγαλούπολη, (Θεσσαλονίκη) και να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος τη ζωή του στον τόπο που μένει είναι πολύ υποκειμενικό και όταν υπάρχει καλή θέληση ο κάθε ένας μας εκτιμά αυτό που έχει στα χέρια του και αυτό που του προσφέρεται.

4 Η συντακτική ομάδα ΑΛ2 ΟΜΑΔΑ Α GANJA ROCKS ΟΜΑΔΑ Β Μ 2 Ε Χ Τηλκερίδου Βαρβάρα Παρισίου Μαρίνα Τηλκερίδου Παρασκευή Τσοπανίδου Χαρούλα Τηλκερίδης Άγγελος Χατζηπαυλίδου Ελένη Τηλκερίδης Χαράλαμπος ΟΜΑΔΑ Γ ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ Ουζουνίδης Μιχάλης ΟΜΑΔΑ Δ ΜΑΧΗΤΕΣ Παπαδοπούλου Μάρθα Πέσιου Τάνια Πέσιου Αντωνία Χότζα Αλέξανδρος Φωτιάδου Γεωργία Σαραντίδης Δημήτρης Τορτοπίδης Αντώνης Σπυρίδης Βασίλης

5 GANJA ROCKS Η Ζωή Στην Επαρχία για Έναν Έφηβο: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Υπ. Καθηγητής Γκότσης Γρηγόρης ΠΕ 06

6 Η ζωή του εφήβου στην επαρχία Άξονες Ομάδα: ganja rocks Εκπαίδευση Κοινωνικές σχέσεις Περιβάλλον Συγκοινωνίες και Μ.Μ.Μ Υγεία Ψυχαγωγία Μαθητές: Τηλκερίδης Άγγελος Τηλκερίδης Χαράλαμπος Τηλκερίδου Βαρβάρα Τηλκερίδου Παρασκευή

7 Πλεονεκτήματα στην επαρχία Κοινωνικές σχέσεις: Οι άνθρωποι στην επαρχία έχουν καλύτερες κοινωνικές σχέσεις σε αντίθεση με την πόλη διότι στην επαρχία είναι πιο εύκολο να γνωρίσεις τους γύρω σου αφού δεν κατοικούν πολλοί άνθρωποι στα χωριά. Επιπλέον οι κάτοικοι των επαρχιών εμπιστεύονται περισσότερο ο ένας τον άλλον γιατί δημιουργούν την εικόνα της οικογένειας.τέλος τα παιδιά έχουν καλύτερες σχέσεις γιατί μπορούν πιο εύκολα να γνωρίσουν τα άλλα παιδιά και να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης.

8 Περιβάλλον Οι άνθρωποι στην επαρχία έρχονται σε επαφή με την φύση γνωρίζοντας περισσότερα πράγματα γι αυτή σε σχέση με τους ανθρώπους της πόλης. Επίσης στα χωριά υπάρχει περισσότερος καθαρός αέρας σε σχέση με τις πόλεις διότι υπάρχουν πολύ λιγότερα καυσαέρια λόγω της ελάχιστης συγκοινωνίας.

9 Εκπαίδευση: Παρά την έλλειψη σχολικών εγκαταστάσεων στην επαρχία η διδασκαλία των μαθητών γίνεται πιο εφικτή διότι οι μαθητές είναι λιγότεροι. Σχολείο στη μεγαλούπολη Σχολείο στην επαρχία

10 Υγεία: Μπορεί να μην υπάρχουν τόσα πολλά κέντρα υγείας όπως στις πόλεις ωστόσο η εξυπηρέτησή μας γίνεται πιο άμεσα και πιο γρήγορα διότι δεν υπάρχουν καθημερινά πολλοί άνθρωποι που να χρειάζονται να εξυπηρετηθούν. Ιατρείο στη μεγαλούπολη Ιατρείο στην επαρχία

11 Ψυχαγωγία: Τα παιδιά στη επαρχία έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν περισσότερα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχουν πολλές τέτοιες εκτάσεις. Γήπεδο στη μεγαλούπολη Γήπεδο στην επαρχία

12 Μ 2 Ε Χ Η ΖΩΉ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΊΑ ΓΙΑ ΈΝΑΝ ΈΦΗΒΟ: ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΓΚΌΤΣΗΣ ΓΡΗΓΌΡΗΣ ΠΕ 06

13 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ: Μ 2 ΕΧ ΟΝΟ/ΜΑ: ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ

14 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Μ.Μ.Μ ΥΓΕΙΑ

15 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΑΡΧΙΚΑ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ. ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

16 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ. ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΟΛΎ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ. AΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΣΤΕΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

17 ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ: ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΈΝΑΝ ΕΦΗΒΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔEΙΑ ΤΟΥΣ.

18 ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Μ.Μ.Μ: ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ Ο ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟΣ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ Ή ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΈΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ.

19 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΈΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ. Η ΣΧΕΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ.

20 ΥΓΕΙΑ: ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΌ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΌΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

21 Η Ζωή Στην Επαρχία για Έναν Έφηβο: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Υπ. Καθηγητής Γκότσης Γρηγόρης ΠΕ 06

22 Υγεία Εκπαίδευση Περιβάλλον Συγκοινωνίες Ψυχαγωγία Κοινωνικές σχέσεις

23 Ο τομέας υγεία στην επαρχία είναι υποβαθμισμένος σε σχέση με την μεγαλούπολη. Στην επαρχία πολλές φορές υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στον απαιτούμενο εξοπλισμό. Δεν υπάρχουν βασικά μηχανήματα και προϊόντα πρώτων βοηθειών καθώς επίσης και νοσοκομεία και ιατρεία.

24 Επιπλέον, ένα ακόμα μειονέκτημα της επαρχίας είναι η εκπαίδευση η οποία χαρακτηρίζεται κατώτερη σε σχέση με την μεγαλούπολη. Υπάρχει έλλειψη βασικών εγκαταστάσεων όπως εργαστήρια, έλλειψη εκπαιδευτικών και βασικών υλικών για την σωστή διαχείριση των μαθημάτων.

25 Όσον αφορά την κατάσταση του περιβάλλοντος στην επαρχία είναι αρκετά καλή σε σχέση με την πόλη. Όμως υπάρχουν προβλήματα κι εκεί. Για παράδειγμα αν και υπάρχουν πολλοί πράσινοι τόποι γεμάτοι καθαρό αέρα, οι άνθρωποι τους μολύνουν πετώντας σκουπίδια χωρίς συνείδηση στους δρόμους και στα ποτάμια. Επίσης δεν έχουν αρκετό αριθμό κάδων ανακύκλωσης, οπότε πετώντας πολλά ανακυκλώσιμα σκουπίδια σε κοινής χρήσης κάδους καταστρέφουν την οικολογία.

26 Επαρχία Μεγαλούπολη Στην επαρχία επίσης δεν έχουμε επαρκή κάλυψη όσον αναφορά τα κέντρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα γυμναστήρια, μπαρ, καφετερίες, εμπορικά καταστήματα κ.α. Έτσι οι κάτοικοι της επαρχίας αναγκάζονται να εγκατασταθούν σε κάποια πόλη για να καλύψουν αυτού του είδους ανάγκες.

27 Επίσης, μειονεκτήματα της επαρχίας χαρακτηρίζονται μερικά παραδείγματα κοινωνικών σχέσεων. Λόγω της μικρής έκτασης και του τρόπου με τον οποίο έχουν μάθει να ζουν οι άνθρωποι οποιοδήποτε γεγονός συμβεί αμέσως το μαθαίνουν όλοι. Επίσης, επειδή αρκετές επαρχίες μένουν πίσω στην εξέλιξη της μόδας παρεξηγούν κάθε τέτοιου είδους φαινόμενο, το οποίο είναι αντίθετο από τις δικές τους αντιλήψεις. Τέλος, παρατηρείται σε κάποιο βαθμό η μείωση πληθυσμού αφού οι άνθρωποι προτιμούν να ζουν σε μεγάλες πόλεις με αποτέλεσμα να χάνεται η δυνατότητα να συναναστρέφονται και να κρατούν επαφή με κόσμο της επαρχίας.

28 Παπαδοπούλου Μάρθα Πέσιου Αντωνία Τορτοπίδης Αντώνης Φωτιάδου Γεωργία

29 Η Ζωή στην Επαρχία για Έναν Έφηβο: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Υπ. Καθηγητής Γκότσης Γρηγόρης ΠΕ 06

30 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΥΓΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΜΜ

31 ΥΓΕΙΑ Στον τομέα της υγείας, οι πόλεις φαίνεται να έχουν περισσότερα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά με σαφώς πιο άρτιο εξοπλισμό αλλά και γιατρούς και νοσηλευτές.

32 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Στη μεγαλούπολη υπάρχουν μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, πολλά φροντιστήρια, κολλέγια και πανεπιστήμια δίνοντας τη δυνατότητα στον έφηβο να έχει την επιλογή των σπουδών και να μην είναι πολύ μακριά από το σπίτι του.

33 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η παρουσία της αστυνομίας είναι σαφώς πιο έντονη στη μεγαλούπολη λ και οι συχνές περιπολίες κάνουν όλους να αισθάνονται όσο το δυνατό περισσότερο προστατευμένοι.

34 ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Οι έφηβοι των πόλεων έχουν περισσότερες ευκαιρίες και εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά στην ψυχαγωγία και τη διασκέδασή τους: θέατρα, κινηματογράφοι, αθλητικά κέντρα μουσεία, κα.

35

36 ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Στη μεγαλούπολη βρίσκει κανείς όλον των ειδών τα μεταφορικά μέσα όπως: λεωφορεία, ταξί, τραμ, τρένα, μετρό, και έτσι η μετακίνηση στην πόλη είναι σχετικά εύκολη.

37 ΟΜΑΔΑ: ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΣΙΟΥ ΤΑΝΙΑ ΧΟΤΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

38 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Το παρακάτω ερωτηματολόγιο συντάχθηκε από τους μαθητές του τμήματος ΑΛ 2 του Γυμνασίου - Λ. Τ. Ειρηνούπολης Ημαθίας για τις ανάγκες ερευνητικής εργασίας με τίτλο: «Η Ζωή στην Επαρχία για έναν Έφηβο. Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα.» 1. Φύλο: Άντρας Γυναίκα 2. Ηλικία: και άνω 3. Τόπος Κατοικίας: Επαρχία Μεγαλούπολη *σημειώστε με ένα x 4. /. Ελλιπής Χρειάζεται Πολύ Άριστη Βελτίωση Ικανοποιητική Ψυχαγωγία Εκπαίδευση ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) Υγεία 5. Ποια από τα παρακάτω πιστεύετε ότι αποτελούν πρόβλημα για έναν έφηβο στην / ; ( 1 3 ) Εγκληματικότητα Ρύπανση Υγεία Συγκοινωνίες Αποξένωση Κυκλοφοριακό 6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην / ; Πολύ Αρκετά Λίγο Καθόλου Πεζός Αυτοκίνητο ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) Μηχανή Ποδήλατο 7. Πιστεύετε ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι οργανωμένη όσον αφορά σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις στην επαρχία / πόλη σας; Ναι, αρκετά Ίσως Όχι καθόλου 8. Πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθούν κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των εφήβων στην επαρχία / ; Πολύ Αρκετά Λίγο Καθόλου

39 9. Πόσο ακριβή είναι η ψυχαγωγία (καφές, σινεμά, κτλ) στην / ; Πολύ Αρκετά Λίγο Καθόλου 10. Πόσο εύκολο είναι να εργαστεί ένας έφηβος στην / ; Πολύ Αρκετά Λίγο Καθόλου 11. Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε φυσικούς ή τεχνητούς χώρους πρασίνου (πάρκο, άλσος, κτλ) για έναν έφηβο στην / ; Πολύ εύκολη Αρκετά εύκολη Λίγο δύσκολη Πολύ δύσκολη 12. Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε εμπορικά καταστήματα ή/και σε πολυκαταστήματα για έναν έφηβο στην / ; Πολύ εύκολη Αρκετά εύκολη Λίγο δύσκολη Πολύ δύσκολη 13. Είστε ικανοποιημένοι με τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις στην / ; Πολύ Αρκετά Λίγο Καθόλου 14. Είστε ικανοποιημένοι με τις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στην / ; Πολύ Αρκετά Λίγο Καθόλου 15. Είναι εύκολο να συμμετέχει ένας έφηβος σε πολιτιστικές / παραδοσιακές δραστηριότητες στην / ; Πολύ εύκολο Αρκετά εύκολο Λίγο δύσκολο Πολύ δύσκολο 16. Είναι εύκολη η πρόσβαση για ΑΜΕΑ στην / ; Πολύ εύκολη Αρκετά εύκολη Λίγο δύσκολη Πολύ δύσκολη 17. Έχετε πέσει ποτέ θύμα σχολικού εκφοβισμού και αν ναι πόσες φορές; Όχι Ναι [ Τουλάχιστο μια (1) φορά Πάνω από μια (1) φορές] 18. Πόσες φορές έχετε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας (κλοπής, βανδαλισμού, παρενόχλησης, κτλ) εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε; Ποτέ Τουλάχιστο μια (1) φορά Πάνω από μια (1) φορές 19. Πόσες φορές έχετε γίνει παρατηρητής εγκληματικής ενέργειας (κλοπής, βανδαλισμού, παρενόχλησης, κτλ στην επαρχία / πόλη σας; Ποτέ Τουλάχιστο μια (1) φορά Πάνω από μια (1) φορές 20. Είστε ικανοποιημένοι όσον αφορά σε θέματα ασφάλειας στην /, (, ) Ναι, αρκετά Ίσως, ναι Όχι καθόλου Ευχαριστούμε πολύ

40 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms 87 responses ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ Edit this form View all responses Publish analytics Summary 1. Φύλο Άντρας 40 46% Γυναίκα 46 53% 2. Ηλικία % % 19 - άνω 5 6% 3. Τόπος Κατοικίας 1/11

41 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Επαρχία % Μεγαλούπολη 0 0% Ψυχαγωγία [4. Χαρακτηρίστε τις δυνατότητες και τις παροχές που έχει ένας έφηβος που ζει στην επαρχία / πόλη σας.] Ελλιπής 16 18% Χρειάζεται Βελτίωση 35 40% Πολύ Ικανοποιητική 28 32% Άριστη 8 9% Εκπαίδευση [4. Χαρακτηρίστε τις δυνατότητες και τις παροχές που έχει ένας έφηβος που ζει στην επαρχία / πόλη σας.] Ελλιπής 4 5% Χρειάζεται Βελτίωση 30 34% Πολύ Ικανοποιητική 41 47% Άριστη 12 14% Μέσα Μαζικής Μεταφοράς [4. Χαρακτηρίστε τις δυνατότητες και τις παροχές που έχει ένας έφηβος που ζει στην επαρχία / πόλη σας.] 2/11

42 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Ελλιπής 19 22% Χρειάζεται Βελτίωση 38 44% Πολύ Ικανοποιητική 26 30% Άριστη 4 5% Υγεία [4. Χαρακτηρίστε τις δυνατότητες και τις παροχές που έχει ένας έφηβος που ζει στην επαρχία / πόλη σας.] Ελλιπής 14 16% Χρειάζεται Βελτίωση 34 39% Πολύ Ικανοποιητική 17 20% Άριστη 22 25% 5. Ποια από τα παρακάτω πιστεύετε ότι αποτελούν πρόβλημα για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας; (από μια 1 έως τρεις 3 επιλογές) 3/11

43 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Εγκληματικότητα 41 47% Ρύπανση 29 33% Υγεία 38 44% Συγκοινωνίες 35 40% Κυκλοφοριακό 10 11% Αποξένωση 30 34% Πεζός [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] Πολύ 52 60% Αρκετά 19 22% Λίγο 8 9% Καθόλου 8 9% Αυτοκίνητο [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] Πολύ 36 41% Αρκετά 32 37% Λίγο 14 16% Καθόλου 5 6% Μέσα Μαζικής Μεταφοράς [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] 4/11

44 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Πολύ 10 11% Αρκετά 32 37% Λίγο 33 38% Καθόλου 12 14% Μηχανή [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] Πολύ 32 37% Αρκετά 25 29% Λίγο 21 24% Καθόλου 9 10% Ποδήλατο [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] Πολύ 47 54% Αρκετά 19 22% 5/11

45 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Λίγο 13 15% Καθόλου 8 9% 7. Πιστεύετε ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι οργανωμένη όσον αφορά σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις στην επαρχία / πόλη σας; Ναι, αρκετά 30 34% Ίσως 47 54% Όχι, καθόλου 10 11% 8. Πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθούν κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των εφήβων στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ 26 30% Αρκετά 43 49% Λίγο 17 20% Καθόλου 1 1% 9. Πόσο ακριβή είναι η ψυχαγωγία (καφές, σινεμά, κτλ) στην επαρχία / πόλη σας για έναν έφηβο; 6/11

46 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Πολύ 6 7% Αρκετά 25 29% Λίγο 45 52% Καθόλου 11 13% 10. Πόσο εύκολο είναι να εργαστεί ένας έφηβος στην επαρχία / πόλη σας για παραπάνω χαρτζιλίκι; Πολύ 14 16% Αρκετά 29 33% Λίγο 34 39% Καθόλου 10 11% 11. Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε φυσικούς ή τεχνητούς χώρους πρασίνου (πάρκο, άλσος, κτλ) για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ εύκολη 40 46% Αρκετά εύκολη 26 30% 7/11

47 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Λίγο δύσκολη 19 22% Πολύ δύσκολη 2 2% 12. Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε εμπορικά καταστήματα ή/και σε πολυκαταστήματα για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ εύκολη 11 13% Αρκετά εύκολη 17 20% Λίγο δύσκολη 42 48% Πολύ δύσκολη 17 20% 13. Είστε ικανοποιημένοι με τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ 4 5% Αρκετά 18 21% Λίγο 25 29% Καθόλου 40 46% 14. Είστε ικανοποιημένοι με τις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στην επαρχία / πόλη σας; 8/11

48 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Πολύ 15 17% Αρκετά 22 25% Λίγο 34 39% Καθόλου 16 18% 15. Είναι εύκολο να συμμετέχει ένας έφηβος σε πολιτιστικές / παραδοσιακές δραστηριότητες στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ εύκολο 38 44% Αρκετά εύκολο 36 41% Λίγο δύσκολο 7 8% Πολύ δύσκολο 6 7% 16. Είναι εύκολη η πρόσβαση για ΑΜΕΑ στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ εύκολη 7 8% Αρκετά εύκολη 13 15% Λίγο δύσκολη 46 53% 9/11

49 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Πολύ δύσκολη 21 24% 17. Έχετε πέσει ποτέ θύμα σχολικού εκφοβισμού και αν ναι πόσες φορές; Όχι 73 84% Ναι, τουλάχιστο 1 φορά 5 6% Ναι, πάνω από 1 φορές 7 8% 18. Πόσες φορές έχετε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας (κλοπής, βανδαλισμού, παρενόχλησης, κτλ) εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε; Ποτέ 58 67% Τουλάχιστο 1 φορά 15 17% Πάνω από 1 φορές 14 16% 19. Πόσες φορές έχετε γίνει παρατηρητής εγκληματικής ενέργειας (κλοπής, βανδαλισμού, παρενόχλησης, κτλ στην επαρχία / πόλη σας; 10/11

50 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ - Google Forms Ποτέ 55 63% Τουλάχιστο 1 φορά 19 22% Πάνω από 1 φορές 10 11% 20. Είστε ικανοποιημένοι όσον αφορά σε θέματα ασφάλειας στην επαρχία / πόλη σας, (αστυνόμευση, πυροσβεστική κτλ) Ναι, αρκετά 21 24% Ίσως, ναι 38 44% Όχι καθόλου 28 32% Number of daily responses 11/11

51 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms 67 responses ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ Edit this form View all responses Publish analytics Summary 1. Φύλο Άντρας 29 43% Γυναίκα 38 57% 2. Ηλικία % % 19 - άνω 30 45% 3. Τόπος Κατοικίας 1/11

52 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Επαρχία 3 4% Μεγαλούπολη 57 85% Ψυχαγωγία [4. Χαρακτηρίστε τις δυνατότητες και τις παροχές που έχει ένας έφηβος που ζει στην επαρχία / πόλη σας.] Ελλιπής 21 31% Χρειάζεται Βελτίωση 20 30% Πολύ Ικανοποιητική 17 25% Άριστη 9 13% Εκπαίδευση [4. Χαρακτηρίστε τις δυνατότητες και τις παροχές που έχει ένας έφηβος που ζει στην επαρχία / πόλη σας.] Ελλιπής 18 27% Χρειάζεται Βελτίωση 28 42% Πολύ Ικανοποιητική 14 21% Άριστη 7 10% Μέσα Μαζικής Μεταφοράς [4. Χαρακτηρίστε τις δυνατότητες και τις παροχές που έχει ένας έφηβος που ζει στην επαρχία / πόλη σας.] 2/11

53 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Ελλιπής 15 22% Χρειάζεται Βελτίωση 30 45% Πολύ Ικανοποιητική 17 25% Άριστη 5 7% Υγεία [4. Χαρακτηρίστε τις δυνατότητες και τις παροχές που έχει ένας έφηβος που ζει στην επαρχία / πόλη σας.] Ελλιπής 15 22% Χρειάζεται Βελτίωση 22 33% Πολύ Ικανοποιητική 24 36% Άριστη 6 9% 5. Ποια από τα παρακάτω πιστεύετε ότι αποτελούν πρόβλημα για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας; (από μια 1 έως τρεις 3 επιλογές) 3/11

54 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Εγκληματικότητα 22 33% Ρύπανση 38 57% Υγεία 25 37% Συγκοινωνίες 32 48% Κυκλοφοριακό 23 34% Αποξένωση 16 24% Πεζός [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] Πολύ 27 40% Αρκετά 20 30% Λίγο 17 25% Καθόλου 3 4% Αυτοκίνητο [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] Πολύ 12 18% Αρκετά 32 48% Λίγο 14 21% Καθόλου 7 10% Μέσα Μαζικής Μεταφοράς [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] 4/11

55 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Πολύ 9 13% Αρκετά 22 33% Λίγο 26 39% Καθόλου 9 13% Μηχανή [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] Πολύ 11 16% Αρκετά 30 45% Λίγο 16 24% Καθόλου 10 15% Ποδήλατο [6. Πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας;] Πολύ 9 13% Αρκετά 21 31% 5/11

56 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Λίγο 25 37% Καθόλου 12 18% 7. Πιστεύετε ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι οργανωμένη όσον αφορά σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις στην επαρχία / πόλη σας; Ναι, αρκετά 10 15% Ίσως 31 46% Όχι, καθόλου 26 39% 8. Πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθούν κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των εφήβων στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ 10 15% Αρκετά 34 51% Λίγο 18 27% Καθόλου 5 7% 9. Πόσο ακριβή είναι η ψυχαγωγία (καφές, σινεμά, κτλ) στην επαρχία / πόλη σας για έναν έφηβο; 6/11

57 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Πολύ 9 13% Αρκετά 27 40% Λίγο 25 37% Καθόλου 6 9% 10. Πόσο εύκολο είναι να εργαστεί ένας έφηβος στην επαρχία / πόλη σας για παραπάνω χαρτζιλίκι; Πολύ 12 18% Αρκετά 26 39% Λίγο 24 36% Καθόλου 5 7% 11. Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε φυσικούς ή τεχνητούς χώρους πρασίνου (πάρκο, άλσος, κτλ) για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ εύκολη 15 22% Αρκετά εύκολη 18 27% 7/11

58 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Λίγο δύσκολη 25 37% Πολύ δύσκολη 8 12% 12. Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε εμπορικά καταστήματα ή/και σε πολυκαταστήματα για έναν έφηβο στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ εύκολη 10 15% Αρκετά εύκολη 30 45% Λίγο δύσκολη 18 27% Πολύ δύσκολη 9 13% 13. Είστε ικανοποιημένοι με τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ 6 9% Αρκετά 27 40% Λίγο 23 34% Καθόλου 11 16% 14. Είστε ικανοποιημένοι με τις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στην επαρχία / πόλη σας; 8/11

59 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Πολύ 3 4% Αρκετά 31 46% Λίγο 27 40% Καθόλου 5 7% 15. Είναι εύκολο να συμμετέχει ένας έφηβος σε πολιτιστικές / παραδοσιακές δραστηριότητες στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ εύκολο 10 15% Αρκετά εύκολο 31 46% Λίγο δύσκολο 21 31% Πολύ δύσκολο 4 6% 16. Είναι εύκολη η πρόσβαση για ΑΜΕΑ στην επαρχία / πόλη σας; Πολύ εύκολη 8 12% Αρκετά εύκολη 11 16% Λίγο δύσκολη 31 46% 9/11

60 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Πολύ δύσκολη 16 24% 17. Έχετε πέσει ποτέ θύμα σχολικού εκφοβισμού και αν ναι πόσες φορές; Όχι 41 61% Ναι, τουλάχιστο 1 φορά 16 24% Ναι, πάνω από 1 φορές 10 15% 18. Πόσες φορές έχετε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας (κλοπής, βανδαλισμού, παρενόχλησης, κτλ) εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε; Ποτέ 37 55% Τουλάχιστο 1 φορά 15 22% Πάνω από 1 φορές 15 22% 19. Πόσες φορές έχετε γίνει παρατηρητής εγκληματικής ενέργειας (κλοπής, βανδαλισμού, παρενόχλησης, κτλ στην επαρχία / πόλη σας; 10/11

61 20/1/2015 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Google Forms Ποτέ 44 66% Τουλάχιστο 1 φορά 11 16% Πάνω από 1 φορές 12 18% 20. Είστε ικανοποιημένοι όσον αφορά σε θέματα ασφάλειας στην επαρχία / πόλη σας, (αστυνόμευση, πυροσβεστική κτλ) Ναι, αρκετά 23 34% Ίσως, ναι 33 49% Όχι καθόλου 10 15% Number of daily responses 11/11

62 Βιβλιογραφία - Ιστοσελίδες /disagreements/disaarticle/148310/athhna-vs-zoh-sthn-eparhia.html /3061

Η ποιότητα ζωής στη Λάρισα σήμερα

Η ποιότητα ζωής στη Λάρισα σήμερα Η ποιότητα ζωής στη Λάρισα σήμερα Μάιος 2008 PI0823 / Διάγραμμα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΤΥΠΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η ποιότητα ζωής στα Ιωάννινα σήμερα

Η ποιότητα ζωής στα Ιωάννινα σήμερα Η ποιότητα ζωής στα Ιωάννινα σήμερα Μάιος 2008 PI0821 / Διάγραμμα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 4.1 Τρόποι Προσέλκυσης Νέων...21 4.2 Προτάσεις Πολιτικής των Νέων...22 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...24 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ...26 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΦΟΡΕΩΝ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 4.1 Τρόποι Προσέλκυσης Νέων...21 4.2 Προτάσεις Πολιτικής των Νέων...22 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...24 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ...26 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΦΟΡΕΩΝ... Cities for Peace and Democracy in Europe Ε Ρ Ε ΤΟΠΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Υ Ν Α με την υποστήριξη Ιανουάριος 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ...6

Διαβάστε περισσότερα

ZA4727. Flash Eurobarometer 194 (Urban Audit Perception Survey) Country Specific Questionnaire Cyprus

ZA4727. Flash Eurobarometer 194 (Urban Audit Perception Survey) Country Specific Questionnaire Cyprus ZA4727 Flash Eurobarometer 194 (Urban Audit Perception Survey) Country Specific Questionnaire Cyprus FLASH 194 URBAN AUDIT IN PREDEFINED COUNTRIES, ASK Q0: Q1 Γενικά μιλώντας, παρακαλώ πείτε μου εάν είστε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 556 3 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Ματούλας Γεώργιος Δάσκαλος ΔΣ Ευξινούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για τα παιχνίδια

Έρευνα για τα παιχνίδια Έρευνα για τα παιχνίδια Στο πλαίσιο της ενότητας «Παιχνίδια», θελήσαμε να μάθουμε τα αγαπημένα παιχνίδια των μαθητών του σχολείου μας. Για το λόγο αυτό, σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε μια έρευνα για να

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία και Έφηβοι.

Τεχνολογία και Έφηβοι. Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Τμήμα: Β2 Ερευνητική Εργασία Σχ. Έτος: 2014-2015 Τεχνολογία και Έφηβοι. Μαθητές 1) Πουτουρούδη Θεοδώρα 9) Μανούρα Μιχαέλα 2) Νατούδη Δήμητρα 10) Μπομπότης Φάνης 3) Μπαλαμώτη Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

Η Βαρκελώνη είναι μια ευρωπαική μεσογειακή πόλη Με κλίμα σαν το δικό μας Με ανθρώπους σαν κι εμάς Και γλώσσα κοντα στη δική μας

Η Βαρκελώνη είναι μια ευρωπαική μεσογειακή πόλη Με κλίμα σαν το δικό μας Με ανθρώπους σαν κι εμάς Και γλώσσα κοντα στη δική μας 1 Η Βαρκελώνη είναι μια ευρωπαική μεσογειακή πόλη Με κλίμα σαν το δικό μας Με ανθρώπους σαν κι εμάς Και γλώσσα κοντα στη δική μας Αλλά διαφορετικό τρόπο ζωής Που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό Στον τρόπο που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 1ης ΕΡΕΥΝΑΣ (1 ο Ερευνητικό Ερώτημα)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 1ης ΕΡΕΥΝΑΣ (1 ο Ερευνητικό Ερώτημα) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας της Β τάξης του Π.Π. ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, με θέμα Ρατσισμός-Ξενοφοβία, τέθηκαν τα παρακάτω ερευνητικά ερωτήματα: 1. Ποιές οι αντιλήψεις των μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία. «Η διασκέδαση των νέων, ηλικίας 16 έως 25 ετών»

Ερευνητική εργασία. «Η διασκέδαση των νέων, ηλικίας 16 έως 25 ετών» Ερευνητική εργασία «Η διασκέδαση των νέων, ηλικίας 16 έως 25 ετών» Σχολείο: 50 ο ΓΕΛ Αθηνών Τμήμα: Β3 Επιβλέπων καθηγητής: Λάππας Βασίλειος Συμμετέχοντες: Ρ. Κωνσταντίνα, Ρ. Νίκος, Σ. Μάριος, Σ. Γεωργία,

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια!» Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας - Γ Τάξη. Σχολικό έτος 2014-15

Κυκλοφοριακή Αγωγή. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια!» Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας - Γ Τάξη. Σχολικό έτος 2014-15 Κυκλοφοριακή Αγωγή «Κυκλοφορώ με ασφάλεια!» Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας - Γ Τάξη Σκοπός του προγράμματος είναι: Σχολικό έτος 2014-15 α) Ο εμπλουτισμός της γνώσης και η κατανόηση των βασικών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας 1 2 Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας μας, διεξήγαγε έρευνα ανάμεσα στους συμμαθητές μας.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Ημερομηνία:.. Σχολείο:. Τάξη:. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Πρόλογος Αγαπητέ/ή μαθητή/τρια, Το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Σειρά1 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4 ΕΡΩΤΗΣΗ 1

ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Σειρά1 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4 ΕΡΩΤΗΣΗ 1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΩΤΗΣΗ 1 35 30 25 20 15 Σειρά1 10 5 0 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4 ΕΡΩΤΗΣΗ 1 ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Μέσα από την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ομάδα εξοικονόμησης ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Στέκια Νέων του Βόλου

Στέκια Νέων του Βόλου 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ Σχολικό έτος: 2014 2015 Πολιτιστικό Πρόγραμμα Στέκια Νέων του Βόλου Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας Υπεύθυνοι καθηγητές: Νίκη Ρηγάκη, Κοινωνιολόγος Κωνσταντίνα Μωραίτου, Φυσικός Βόλος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και Καματερού σε συνεργασία και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος».

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Το ερωτηματολόγιο έχει συνταχθεί στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας του τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ στα πλαίσια του Έργου NEST Ανάπτυξη Δικτύου Αειφόρου Τουρισμού 1. Πόσο καιρό ζείτε στην περιοχή των Πρεσπών: Χρόνια Μήνες 2. Ποια είναι η κύρια πηγή εισοδήματός

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου

Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου Επιμέλεια-καταγραφή-σχεδιασμός: Ο δάσκαλος της Στ τάξης, Χρίστος Χατζηλοΐζου Απρίλιος 2015 Θέμα: Η αξιοποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανάλυση SWOT Αγοράνου Ουρανία Μπεγλερίδου Ελένη Χελιώτη Αγγελική

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανάλυση SWOT Αγοράνου Ουρανία Μπεγλερίδου Ελένη Χελιώτη Αγγελική ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανάλυση SWOT Αγοράνου Ουρανία Μπεγλερίδου Ελένη Χελιώτη Αγγελική Φυσικό περιβάλλον του Πειραιά Λιμάνια ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Λιμάνι Πειραιά Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι) Τουριστικά καταλύματα Ξενοδοχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΚΙΝOYMAI ΣTΗN ΠΟΛΗ ΜΟΥ

ΜΕΤΑΚΙΝOYMAI ΣTΗN ΠΟΛΗ ΜΟΥ 2 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013 2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝOYMAI ΣTΗN ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ Πετρέλη Βασιλική Μελντονιάν Μαγδαληνή Σισμανίδης Άγγελος Σταματίου Νίκος ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2013-2014 Ομάδα Ζαμπίδη Μέλη :Μάριος Μυζεκιάρης Κών/νος Παπαδόπουλος Θέμα :Θετικά της ψυχαγωγίας μέσω Ίντερνετ Σκοπός Αυτή την χρονιά η ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο

Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο Έρευνα σε Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο Το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί έρευνα σε μεταφορικά μέσα στη Θεσσαλία.

Διαβάστε περισσότερα

Προβλήματα περιβάλλοντος στα Μεσόγεια Αττικής

Προβλήματα περιβάλλοντος στα Μεσόγεια Αττικής Ερευνητική Εργασία Α τάξης ΕΠΑ.Λ. Προβλήματα περιβάλλοντος στα Μεσόγεια Αττικής Σχ. Έτος: 2012 2013 1 ο ΕΠΑ.Λ. Κορωπίου Ομάδα εργασίας Βισάλ Βισάλ Βουδρεσλή Ελένη Γιαννάκος Παναγιώτης Γουεϊς Ανταμ Ζηλεμένου

Διαβάστε περισσότερα

«Η Οικονομική κρίση στην πόλη μας» Λίγα λόγια για την Έρευνα

«Η Οικονομική κρίση στην πόλη μας» Λίγα λόγια για την Έρευνα «Η Οικονομική κρίση στην πόλη μας» Έρευνα σε μαθητές του 1 ου Γενικού Λυκείου και του 1 ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Συντακτική Ομάδα Μαθητών : Βαγγελή Μελίνα Βάσιου Χριστιάνα Γεωργίου Σταματίνα Γόγολου Ίριδα

Διαβάστε περισσότερα

Αντιλήψεις-Στάσεις των μαθητών του γυμνασίου και των Λ.Τ. τάξεων σχετικά με την σχολική ζωή

Αντιλήψεις-Στάσεις των μαθητών του γυμνασίου και των Λ.Τ. τάξεων σχετικά με την σχολική ζωή Αντιλήψεις-Στάσεις των μαθητών του γυμνασίου και των Λ.Τ. τάξεων σχετικά με την σχολική ζωή 2016-2017 Βαβαρούτα Κατερίνα Σπυρόπουλος Βασίλης Ψηλοπαναγιώτη Άννα Ψυχομάνη Γεωργία Ριόλος 2016-17 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α3

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α3 1 ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΠΗΣ (ΠΕ11) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΟΣ (ΠΕ12.10) ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΑΪΟΣ 2013 Σκοπός της ερευνητικής εργασίας: Η

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες & Προοπτικές του Μέλλοντος

Ευκαιρίες & Προοπτικές του Μέλλοντος Πράσινη Οικονομία: Ευκαιρίες & Προοπτικές του Μέλλοντος Σκοπός δημοσκόπησης Έρευνα κοινής γνώμης για την πράσινη οικονομία Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Τι είναι το Ε.Π. του Δήμου και ποιος είναι ο σκοπός του Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που

Διαβάστε περισσότερα

Φύλο των ερωτηθέντων. Τι φύλο είσαι; Ηλικία. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Τι διαθέτεις από τα ακόλουθα:

Φύλο των ερωτηθέντων. Τι φύλο είσαι; Ηλικία. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Τι διαθέτεις από τα ακόλουθα: 1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Κατάχρηση διαδικτύου και ηλεκτρονικών παιχνιδιών» Υπεύθυνη καθηγήτρια Καραγιαννοπούλου Ελισάβετ, ΠΕ20 Πληροφορικής ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα Ερευνητικής Εργασίας «Νέοι και Διαδίκτυο : Ηλεκτρονικές φιλίες;»

Θέμα Ερευνητικής Εργασίας «Νέοι και Διαδίκτυο : Ηλεκτρονικές φιλίες;» 15 ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2014-15 Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ερευνητική Ομάδα : Project Γ Θέμα Ερευνητικής Εργασίας «Νέοι και Διαδίκτυο : Ηλεκτρονικές φιλίες;» Μεθοδολογία Έρευνας Η έρευνα πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 556 3 Ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Ματούλας Γεώργιος άσκαλος Σ Ευξινούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Οι Έλληνες και το Περιβάλλον: Θεατές, ή Ενεργοί Πολίτες;

Οι Έλληνες και το Περιβάλλον: Θεατές, ή Ενεργοί Πολίτες; Οι Έλληνες και το Περιβάλλον: Θεατές, ή Ενεργοί Πολίτες; ιάγραµµα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Τύπος και µέθοδος: Περιοχή: Πληθυσµός: Μέγεθος δείγµατος: ειγµατοληψία: Ποσοτική έρευνα, µε τηλεφωνικές συνεντεύξεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Βασίλειος Εφόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Η συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πτυχιακή Εργασία ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γκιπάλη Δώρα, A.M. 7795 Καρρά

Διαβάστε περισσότερα

11 0 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος Τμήμα Α 3. Ερευνητική Εργασία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

11 0 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος Τμήμα Α 3. Ερευνητική Εργασία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ 11 0 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος 2013-14 Τμήμα Α 3 Ερευνητική Εργασία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ 1 1) Κριτήρια επιλογής του θέματος έντονο ενδιαφέρον για το θέμα Πιθανή χρησιμότητα των πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη δράσεων προγράμματος πρόληψης και ευαισθητοποίησης

Σύνοψη δράσεων προγράμματος πρόληψης και ευαισθητοποίησης 2016 Σύνοψη δράσεων προγράμματος πρόληψης και ευαισθητοποίησης Κεντρική φιλοσοφία του προγράμματος αποτέλεσε ο στόχος μέσω των δράσεων το μήνυμα για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος να φθάσει σε

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ / ΓΝΩΡΙΜΙΑ Είναι χρήσιμο πριν την έναρξη του

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Έγκλημα (Συνδιδασκαλία: Εισαγωγή

Ηλεκτρονικό Έγκλημα (Συνδιδασκαλία: Εισαγωγή 1 of 6 31/3/2016 5:28 μμ Ηλεκτρονικό Έγκλημα (Συνδιδασκαλία: Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ, Πολιτική Παιδεία) Σχ. Έτος 2015-2016 Το παρακάτω ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο. Σας παρακαλούμε να

Διαβάστε περισσότερα

Φύλο των ερωτηθέντων. Το δείγμα αποτελούνταν από 104 κορίτσια και 102 αγόρια. Αγόρι 50% Κορίτσι 50% Ηλικία

Φύλο των ερωτηθέντων. Το δείγμα αποτελούνταν από 104 κορίτσια και 102 αγόρια. Αγόρι 50% Κορίτσι 50% Ηλικία 1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Κατάχρηση διαδικτύου και ηλεκτρονικών παιχνιδιών» Υπεύθυνη καθηγήτρια Καραγιαννοπούλου Ελισάβετ, ΠΕ20 Πληροφορικής Συμμετέχων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ [1] ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ Επεξεργασία & ανάλυση στοιχείων: Δήμητρα Αντωνοπούλου * Στο σεμινάριο επιμόρφωσης «Διακρίσεις σε βάρος των νέων. Το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του» που πραγματοποίησε η «ΕΠΑΝΟΔΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 13-14 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό η ευαισθητοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

1 Δήμος. Όνομα: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Νομός: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; Περιφέρεια:

1 Δήμος. Όνομα: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Νομός: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; Περιφέρεια: 1 Δήμος Όνομα: Νομός: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Περιφέρεια: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; 2 Άτομα επικοινωνίας για τον δήμο Όνομα: Στοιχεία επικοινωνίας: Αρμοδιότητα:

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:...

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ενεργός πολίτης Δήμου Λευκάδας Στοιχεία ερωτηθέντος: Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-45 45-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ: Αποτελέσματα έρευνας σε μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Γλυφάδας χρονικό διάστημα διεξαγωγής της Έρευνας: Ιούνιος

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ: Αποτελέσματα έρευνας σε μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Γλυφάδας χρονικό διάστημα διεξαγωγής της Έρευνας: Ιούνιος ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ: Αποτελέσματα έρευνας σε μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Γλυφάδας χρονικό διάστημα διεξαγωγής της Έρευνας: Ιούνιος 2012-Φεβρουάριος 2013 Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Α.Π.ΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για τους γονείς

Συμβουλές για τους γονείς Συμβουλές για τους γονείς Για τα παιδιά του Δημοτικού κάθε διαδρομή από το σπίτι προς στο σχολείο αποτελεί μια σημαντική μαθησιακή εμπειρία και ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Μέσω αυτής της καθημερινής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Ερευνητική Εργασία Β2 Α τετράμηνο

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Ερευνητική Εργασία Β2 Α τετράμηνο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Ερευνητική Εργασία Β2 Α τετράμηνο 2014-15 ΟΜΑΔΑ 4 1 ΒΕΡΡΑ Β. 2 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Σ, 3 ΜΑΝΤΟΥΚΑ Η. ΠΕΛΕΚΟΥΔΑ- 4 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δ. 5 ΣΚΙΑΔΑ Μ. Αποτελέσματα ερωτηματολογίων όσον αφορά την

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΕΣ: Αποστόλου Ηλέκτρα, Δημητρόπουλος Χρήστος, Ζαχαράκης Μάριος, Μαρτζάκλη Δήμητρα. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Μανέντη Μαρία, Χατζηκυριάκου Μήδειa

ΜΑΘΗΤΕΣ: Αποστόλου Ηλέκτρα, Δημητρόπουλος Χρήστος, Ζαχαράκης Μάριος, Μαρτζάκλη Δήμητρα. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Μανέντη Μαρία, Χατζηκυριάκου Μήδειa ΜΑΘΗΤΕΣ: Αποστόλου Ηλέκτρα, Δημητρόπουλος Χρήστος, Ζαχαράκης Μάριος, Μαρτζάκλη Δήμητρα. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Μανέντη Μαρία, Χατζηκυριάκου Μήδειa ΜΑΙΟΣ 2012 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Εξώφυλλο..σελ:1 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση VPRC Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1/2 Ανάθεση: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σκοπός της έρευνας: Η διερεύνηση των απόψεων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω:

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω: ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Έκταση (τ.χμ.): Γεωγραφικός Χαρακτήρας: Σύνολο κατοίκων και Ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού Σύνολο:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Εξαρτησιογόνες Ουσίες ( καπνός, αλκοόλ, ναρκωτικά )

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Εξαρτησιογόνες Ουσίες ( καπνός, αλκοόλ, ναρκωτικά ) ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Εξαρτησιογόνες Ουσίες ( καπνός, αλκοόλ, ναρκωτικά ) Ασθένειες: AIDS, ηπατίτιδα Β, Μεσογειακή αναιμία, καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθένειες στο εργασιακό περιβάλλον,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ε - Στ τάξη) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ε - Στ τάξη) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: 2015-2016 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ε - Στ τάξη) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΔΙΟΥ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Α: Κατά τη διαδρομή μου μέσα στο τρόλεϊ Είστε επιθεωρητές για την καλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) και την εξυπηρέτηση των επιβατών, παρατηρήστε και αξιολογήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α. Ερωτήσεις για το/τη φοιτητή/φοιτήτρια

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α. Ερωτήσεις για το/τη φοιτητή/φοιτήτρια ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α. Ερωτήσεις για το/τη φοιτητή/φοιτήτρια Διδάσκων: Κ.ΜΑΥΡΙΔΗΣ Μάθημα: ΜΑΥ111β Σύνολο ερωτηματολογίων: 67 Τίτλος: ΑΠΕΙΡΟΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Το παρόν ερωτηµατολόγιο αφορά σε µία προσπάθεια της ιεύθυνσης. Περιβάλλοντος και Πρασίνου του ήµου Παλαιού Φαλήρου να συγκεντρώσει,

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Το παρόν ερωτηµατολόγιο αφορά σε µία προσπάθεια της ιεύθυνσης. Περιβάλλοντος και Πρασίνου του ήµου Παλαιού Φαλήρου να συγκεντρώσει, ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Παρνασσού & Αρτέµιδος, 17561 ΤΗΛ. : 213 20 20 298 ΦΑΞ. : 213 20 20 296 E-mail: prasino.dpf@palaiofaliro.gr Website: www.palaiofaliro.gr ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΆΡΙΣΤΑ"

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΆΡΙΣΤΑ 1 Μια πρωτοβουλία: Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΆΡΙΣΤΑ" Το όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενημερώνει όλους τους χρήστες του Οδικού δικτύου και συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Ύψωνα

Γυμνάσιο Ύψωνα Γυμνάσιο Ύψωνα 2012-2014 1 1. Φύλο: 59 65 Αγόρι Κορίτσι Από το σύνολο των ερωτηματολογίων (124) και όσον αφορά το φύλο του δείγματος των μαθητών : 47.6%(59 άτομα) των ερωτηθέντων ήταν κορίτσια και 52.4%(65

Διαβάστε περισσότερα

Β) Στοιχεία για προηγούμενη εμπειρία στη γενική εκπαίδευση ενηλίκων

Β) Στοιχεία για προηγούμενη εμπειρία στη γενική εκπαίδευση ενηλίκων Α) Γενικά στοιχεία για το/τη Δημότη Δημοτική Ενότητα Κατοικίας: Φύλο: Γυναίκα Άνδρας Ηλικία: Εθνικότητα: Ανήκετε στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες; ΝΑΙ ΟΧΙ Ποιο είναι το επίπεδο εκπαίδευσής σας; Δημοτικό Γυμνάσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ «Η ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ»

ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ «Η ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ» ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ «Η ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ» Ιανουάριος Άξονες Διερεύνησης. Χρήση Μέσων Μεταφοράς. Μετεπιβίβαση. Βαθμός Ικανοποίησης από οργάνωση ΜΜΜ 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Α. Στοιχεία ερωτηθέντος: (Η συμπλήρωση των στοιχείων αυτών δεν είναι υποχρεωτική). 1. Δημότης Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-24

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση έρευνας με θέμα την ανακύκλωση

Παρουσίαση έρευνας με θέμα την ανακύκλωση Παρουσίαση έρευνας με θέμα την ανακύκλωση Τάξη: Ε 2 Δασκάλα: Στάλω Χριστοφή Φλεβάρης 2014 Θέμα: Πώς διαχειρίζονται οι οικογένειες των παιδιών του σχολείου μας τα σκουπίδια τους στο σπίτι; Σκοπός: Να μελετήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2015-2016 ΕΠΙΘΥΜΩ Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΣΔ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΟΧΙ Σχολική Μονάδα: 5 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: "ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» 1 / 22

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» 1 / 22 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» 1 / 22 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2013-14 ΤΜΗΜΑΤΑ: Γ1 Γ2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα ΠΕ32 Μαρούδα Χρυσούλα ΠΕ70 Ταχματζίδου Φωτεινή ΠΕ70 Σπινθηρόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Π.Σ.Π.Α. Σχολικό έτος ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Π.Σ.Π.Α. Σχολικό έτος ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 Π.Σ.Π.Α. Σχολικό έτος 201-1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η τεχνολογική εξέλιξη στα μέσα μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ). Πως αυτά επιδρούν στην διαμόρφωση των εφήβων στη σύγχρονη κοινωνία;» ( Ονοματεπώνυμο ερευνητή/τριας,

Διαβάστε περισσότερα

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της».

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της». Το σχολείο μας συνεχίζει φέτος, για τρίτη σχολική χρονιά, να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Οικολoγικά Σχολεία, το οποίο προσφέρει στους μαθητές μια νέα εμπειρία. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. "Είμαι ο ίδιος μέσα και έξω από την τάξη; Γιατί;" Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζωρτζάτου Μάρια

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Είμαι ο ίδιος μέσα και έξω από την τάξη; Γιατί; Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζωρτζάτου Μάρια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ "Είμαι ο ίδιος μέσα και έξω από την τάξη; Γιατί;" Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζωρτζάτου Μάρια Εισαγωγική Παρουσίαση από την υπεύθυνη καθηγήτρια. Με το παραπάνω θέμα ασχολήθηκαν κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ; ΠΟΥ; ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ; ΠΟΥ; ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ; ΠΟΥ; ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ 2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Είμαστε η ομάδα που ασχολήθηκε με την ερευνητική εργασία: «Αθλούμαστε Στη

Διαβάστε περισσότερα

Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. . Ενδιαφέρον θέμα

Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. . Ενδιαφέρον θέμα Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. Ενδιαφέρον θέμα. Μας δίνετε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους Ολυμπιακούς αγώνες και την παιδεία μέσα από αυτούς.. Επίσης μπορούμε να γνωρίζουμε και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ Α ΘΕΜΑ:

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ Α ΘΕΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΑΔΑ Α ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΜΕΑ Μέλη της ομάδας: ΕΛΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επωνυµία Εταιρείας Επωνυµία όνοµα Εντολέα Σκοπός δηµοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγµατος Μέγεθος δείγµατος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστηµα συλλογής στοιχείων Μέθοδος συλλογής στοιχείων Η ΚΑΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βασικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης Ερωτηματολόγιο για γονείς και κηδεμόνες

Βασικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης Ερωτηματολόγιο για γονείς και κηδεμόνες Βασικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης Ερωτηματολόγιο για γονείς και κηδεμόνες Σημερινή ημερομηνία Παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε. Αριθμός ερωτηματολογίου Συμπληρώνεται από το σχολείο. Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα κοινό μας σπίτι»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα κοινό μας σπίτι» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE «Μεσογειακή φώκια και Αλιεία: Αντιμετωπίζοντας τη σχέση ανταγωνισμού και αλληλεπίδρασης στις ελληνικές θάλασσες» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για το πρόγραμμα «Καλύτερη ζωή» WWF ΕΛΛΑΣ. Διαγραμματική παρουσίαση της έρευνας. Ιούνιος 2014

Έρευνα για το πρόγραμμα «Καλύτερη ζωή» WWF ΕΛΛΑΣ. Διαγραμματική παρουσίαση της έρευνας. Ιούνιος 2014 Έρευνα για το πρόγραμμα «Καλύτερη ζωή» WWF ΕΛΛΑΣ Διαγραμματική παρουσίαση της έρευνας Ιούνιος 204 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινης γνώμης στους επισκέπτες της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Έρευνα κοινης γνώμης στους επισκέπτες της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Έρευνα κοινης γνώμης στους επισκέπτες της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Σκοπός ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Καταγραφή και ανάλυση του προφίλ και των απόψεων των επισκεπτών της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ Δράμας Τύπος

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Πεδίου ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Μελέτη Πεδίου ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Μελέτη Πεδίου ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Μελέτη Πεδίου-Ορισμός Οι μελέτες πεδίου αναφέρονται σε προσχεδιασμένες δραστηριότητες των μαθητών/τριών που πραγματοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Ερωτηματολόγιο Ερωτηματολόγιο 9858 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 9858 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: συνόλου: 25 25.% σελίδα / 49 Ερωτηματολόγιο 9858

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς επηρεάζονται οι άνθρωποι από τη δόξα, τα χρήματα και την επιτυχία;»

«Πώς επηρεάζονται οι άνθρωποι από τη δόξα, τα χρήματα και την επιτυχία;» «Πώς επηρεάζονται οι άνθρωποι από τη δόξα, τα χρήματα και την επιτυχία;» ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΛΙΛΙΑΝ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΤΑΞΗ: Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Γ2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2015-2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός Πρόληψη και καταπολέμηση του. Β Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας

Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός Πρόληψη και καταπολέμηση του. Β Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός Πρόληψη και καταπολέμηση του Β Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας Στόχος της Έρευνας Η έρευνα γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολικός και Διαδικτυακός

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο μπορούμε να συναντήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία. Οι απόψεις των μαθητών του 50 ου Γενικού Λυκείου Αθηνών για την διασκέδαση και τα ενδιαφέροντά τους.

Ερευνητική Εργασία. Οι απόψεις των μαθητών του 50 ου Γενικού Λυκείου Αθηνών για την διασκέδαση και τα ενδιαφέροντά τους. 50 ο ΓΕ.Λ. Αθηνών Τμήμα: Α 3 Σχολικό Έτος: 2015-16 Ερευνητική Εργασία Οι απόψεις των μαθητών του 50 ου Γενικού Λυκείου Αθηνών για την διασκέδαση και τα ενδιαφέροντά τους Ομάδα Εργασίας Μ. Κωνσταντίνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ BΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σ.Β.Α.Π)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ BΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σ.Β.Α.Π) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ BΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σ.Β.Α.Π) ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1951 ΕΔΡΑ: Πειραιάς, Μέγαρο ΕΒΕΠ, Λουδοβίκου 1, Γραφεία Αθηνών: Αμερικής 10, T.K. 106 71 ΑΘΗΝΑ, Τηλ: 210-3392567, Fax: 210-3631720 e-

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για τους γονείς

Συμβουλές για τους γονείς Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν τους γονείς, τους μαθητές και τους δασκάλους για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας. Συμβουλές για τους

Διαβάστε περισσότερα

4.2 Μελέτη Επίδρασης Επεξηγηματικών Μεταβλητών

4.2 Μελέτη Επίδρασης Επεξηγηματικών Μεταβλητών 4.2 Μελέτη Επίδρασης Επεξηγηματικών Μεταβλητών Στο προηγούμενο κεφάλαιο (4.1) παρουσιάστηκαν τα βασικά αποτελέσματα της έρευνάς μας σχετικά με την άποψη, στάση και αντίληψη των μαθητών γύρω από θέματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012-2014 Φίλες και φίλοι συνδημότες, Εκπονούμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Αγίας Βαρβάρας για την τριετία 2012-2014. Το επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό Εκφοβισμό και τη Βία: ΟΧΙ ΠΙΑ ΦΟ-ΒΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» Μαρία Λαγουδάκη ΠΕ19 (Πληροφορικής)

Σχολικό Εκφοβισμό και τη Βία: ΟΧΙ ΠΙΑ ΦΟ-ΒΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» Μαρία Λαγουδάκη ΠΕ19 (Πληροφορικής) ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (Υποβάλλεται έντυπα και ηλεκτρονικά στον Σχολικό Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης) Σχ. Έτος: 2013-14 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Γυμνάσιο Περάματος Μυλοποτάμου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: Σχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΦΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΦΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΦΗΣ Τάξη: Α & Β Λυκείου Σχολικό έτος: 2016-2017 Θέμα Ερευνητικής Εργασίας: «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στην Ανάφη» Παρουσίαση Ερωτηματολογίου πάνω στις Εναλλακτικές Μορφές

Διαβάστε περισσότερα

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα τους είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού της χώρας.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα τους είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού της χώρας. Η έρευνα για τη φτώχεια στην Ελλάδα αποτελεί ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2007. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους κατοίκους των Τρικάλων σχετικά με την έρευνα μετακινήσεων

Οδηγίες για τους κατοίκους των Τρικάλων σχετικά με την έρευνα μετακινήσεων Οδηγίες για τους κατοίκους των Τρικάλων σχετικά με την έρευνα μετακινήσεων 1 1. Γενικά Χαρακτηριστικά Έρευνας Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας διενεργεί έρευνα απογραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ)

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ) 11 0 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ.2014-15 Τμήμα Α1 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ) 1.Κριτήρια επιλογής θέματος Ενδιαφέρον περιεχόμενο Μας αρέσει αυτό το θέμα Είχαμε συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Αγόρι 390 (51.25%) 360 (43.11%) 750 Κορίτσι 371 (48.75%) 475 (56.89%) (100%) 835 (100%) 1596

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Αγόρι 390 (51.25%) 360 (43.11%) 750 Κορίτσι 371 (48.75%) 475 (56.89%) (100%) 835 (100%) 1596 ΙΙ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Α. Γενικά στοιχεία. Όπως φαίνεται παραπάνω, το 4.55% των ερωτηθέντων μαθητών πηγαίνουν στο Γυμνάσιο ενώ 47.48% αυτών φοιτούν στο Λύκειο ( για το 11.97% των μαθητών του δείγματος

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης των Πράξεων με τίτλο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με MIS 303169 και 303167 Στο

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα. 2.061 άτομα, πανελλαδικά. 28 & 29 Απριλίου 2011. Τυπικό στατιστικό σφάλμα Μέγιστο σφάλμα 2,16% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%

Ταυτότητα. 2.061 άτομα, πανελλαδικά. 28 & 29 Απριλίου 2011. Τυπικό στατιστικό σφάλμα Μέγιστο σφάλμα 2,16% με διάστημα εμπιστοσύνης 95% Ταυτότητα Σκοπός έρευνας Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, βάση της απογραφής του 2001 της ΕΣΥΕ Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Είδαμε πως το 4.2% των μαθητών στο δείγμα μας δεν έχουν ελληνική καταγωγή. Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε κάποια ειδικά χαρακτηριστικά αυτών των ξένων μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώ ένα αστικό περιβαλλοντικό μονοπάτι

Δημιουργώ ένα αστικό περιβαλλοντικό μονοπάτι Δημιουργώ ένα αστικό περιβαλλοντικό μονοπάτι Εισηγητές /συντονιστές εργαστηρίων: Χρυσούλα Αθανασίου, Γιώργος Σλαυκίδης, Γιώργος Υφαντής, Κώστας Στυλιάδης, Νικολέτα Ριφάκη Επιμορφωτικό σεμινάριο: 22/10/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ΜΑΡΤΙΟΣ 09 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. Αρ. Μητρ.: Επωνυμία εντολέα Thestival.gr Σκοπός Έρευνα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ)

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ) 25/1/2013 ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ) ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 1)ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2)ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 3)ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 4)ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2012-2013 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Π.Α.Λ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ

Ε.Π.Α.Λ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ Ε.Π.Α.Λ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α1 «ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Π. Αλετρά ΠΕ 1835 ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Επισήμανση των προβλημάτων των

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια ΕΓΓΡΑΦΟ 1 Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια 1. Την Τετάρτη 10/9/08, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, άρχισε η πρώτη φάση

Διαβάστε περισσότερα